Dragi cititori,
Vă rog să postaţi cu încredere comentarii pe blogul meu. Chiar dacă sunt convins că unii dintre dvs. mă veţi înjura, voi încerca să comentez şi să analizez cât voi putea de obiectiv comentariile care vor atinge teme care intră în sfera mea de competenţă. În cazul celorlalte comentarii sper să se găsească alţi cititori care să dea explicaţii sau care să ofere istorisiri interesante, aşa cum sper că sunt şi istorisile mele.
Manole, agent imobiliar
Cum voi juca alegerile acestea
Acum 5 zile
5 comentarii:
Si totusi, creste!
Foarte interesant blogul, mult succes!
Te injura tot rechini ,credema.Vreti sa scada preturile.Solutia este eliminarea bancilor prin orice mijloc. hai sa le dam foc !!!!sau sa le punem bombe !!!!acum o intrebare serioasa la care vreau raspuns simplu.......CINE CUMPARA ??????
imi place ce ai scris , esti foarte realist dar ai uitat sa spui cum fac rost agentiile imobiliare de clienti ( adica de cumapratori )> parerea mea este ca 90% din agentiile din Timisoara ( sunt timisorean dar probabil in toata tara se intampla la fel ) reusesc sa capteze clienti prin multiplele anunturi din mica publicitate PUBLITIM in Timisoara care de fapt sunt copii identice ale anunturilor proprietarilor, proprietari care nu au sunat la o agentie ci pur si simplu au dat un anunt in ziar. Acest proprietar nu e intrebat de nimeni daca vrea sa vanda imobilul prin agentie etc. Poate pentru proprietar e ok ca se ocupa mai multi de vanzare si nul deranjeaza, dar ce facem cu cei care cumpara? Ei bine cei care cumpara ( si aici ma refer la apartamentele de bloc in special) astia saracii din cauza ca vad 100 de anunturi similare nestiind care e cel al proprietarului care da unu singur , va nimeri intotdeauna la un anunt dat de o agentie imobiliara, pentru ca agentia nu da un anunt ea da poate 10 pe acelasi imobil si astfel la cate agentii imobiliare sunt pentru cumparator e imposibil sa ia legatura direct cu proprietaru si asa ajunge fraieru sa plateasca comision. Deci e simplu sa ai agentie imobiliara, nu trebe decat sa dai de mai multe ori un anunt identificat ca find de la proprietar ( asta se face prin programele specifice de baze de date care fac diferenta intre numerele de agentii si numerele noi aparute care se presupune ca sunt de la persoane fizice care de multe ori asa sunt doar daca nu e o agentie noua). Si uite asa batronu de firma cu pretentii se face cu un comision ca doar el stie sa "citeasca" mai bine ziarul de anunturi si tot ce tre sa faca e sa plateasca un abonament de 10-20 euro pw lunu pentru acel program si sa trimita un trepadus cu fraieru care suna, sa arate cu degetul unde se afla apartamentu de vanzare iar mai departe incaseaza comisionul fara sa mai faca nimic. Asta se intampla in 90% din agentiile imobiliare dar nu spun ca sunt si agentii care efectiv au contract de exclusivitate cu vanzatorul desi asta se intampla la ansambluri rezidentiale sau deservesc pe cei care au multe terenuri de vanzare.
In rest cred ca au sa mai creasca preturile la imobile asta atat timp cat lumea se imbata cu credite si nu observa cursa intinsa de banci. Sa iei credit pe 25 de ani sau mai mult ptr imobil e crima, pai daca dupa 10 ani de rate ma imbolnavesc si nu mai pot lucra ce fac? rata vine nu te iarta...deci vand ca sa dau bancii banii si ies in strada cu cortu sau imi pun streangu de gat ca sa ia banca asigurarea de viata si familia sa ramana in casa. Pana mea...e grea viata asta...mai ales in Romania.
De acord cu anonimul care povesteste despre situatia agentiilor imobiliare din Timisoara. Agentiile fura efectiv mesajele proprietarilor si le publica inca de vreo 10 ori in numele lor. Normal ca proprietarului ii convine o asemenea publicitate, insa ar trebui sa existe vreo lege impotriva unor asemenea furturi...
Exista? Ca n-am idee daca aceasta situatie e sau nu reglementata sau nu prin lege...
Trimiteți un comentariu