Materialul de mai jos a apărut pe ProTV. În seara asta am văzut o emisiune pe Realitatea TV în care s-a discutat aceeaşi problemă. Realizatorul Radu Soviani chiar a declarat că a vrut să cumpere un asemenea apartament dar executorul judecătoresc, care scosese casa la licitaţie, l-a refuzat elegant, semn că proprietatea trebuia cumpărată de "cine trebuie".
Crăciunul uzurpat
Acum 2 zile
6 comentarii:
Piata imobiliara romaneasca se maturizeaza...
Retele de smenari+notari+functionari din primarii...vand proprietatile altora.
Proprietatile ...creditatilor esuati sunt vandute ...facatorilor de preturi sau ...reprezinta comisioanele bancilor catre...autoritatile fata de care au "datorii".
Am mai vazut azi pe TVR1 intr-o emisiune cu Vasilescu, un domn care a afirmat ca a incercat de mai multe ori sa cumpere o proprietate executata...dar n-a prins "procedura".
Per ansamblu, actiunile mafiote incep sa transpire si se asociaza informatiilor tehnice de scumpire cu 600% a unui fond locativ cu termen de garantie depasit si alcatuit in principal din locuintele adresate clasei muncitoare din anii '70-'80 ai Epocii de Aur.
Ce se intampla?
Toata lumea isi imagineaza, dar trebuie sa ne mutam, s-o crestem pe aia mica, s-o botezam, sa-i oferim o casa numai a ei cand noi nu vom mai fi, adica pe cand va avea ea vreo 54 de ani...etc...
Iar pe forumul cu licitatii al www.executori.ro, site-ul oficial al Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, singurele doua licitatii de pe zona Bucuresti sunt publicate prin 2007 de un anume Canea Catalin, saracul.
Oare mai ies colegii la bere cu el?
Aici: http://shortlink.co.uk/t14
Am vazut acum (21:20) o stire pe Antena3 despre preturile la imobiliare. Nu inteleg de ce nu avea semnul de reclama. :) Pur si simplu, stirea nu dadea niciun fel de informatie noua. Era doar ceva de genul: "Agentiile din domeniu au de lucru pana peste cap. [Blah, blah, blah.] Preturile vor mai creste pana la sfarsitul anului inca 7%. [Blah, blah, blah.]". Nu inteleg de ce CNA nu sanctioneaza difuzarea unor stiri care sunt reclame in cel mai evident mod cu putinta...
Din aceeasi stire: "Cererea este de 10 ori mai mare decat oferta", dar si alte aberatii la fel de documentate pe care nu mi le mai amintesc. Dezvoltatorii sunt asaltati si nu mai fac fata iar piata este in contina explozie, in timp ce preturile cresc in continuu, pe fondul cererii, desigur.
Exista un cartel care impinge bani sistematic in mass-media? Sau sunt doar redactorii imbecili?
Nu, redactorii nu sunt imbecili, sunt simpli tonomate care recită ceea ce le spune bănuţul.
CNA ar trebui să sancţioneze cu amenzi usturătoare asemenea "ştiri" economice care nu se bazează pe nimic.
Ştirea e cu atât mai cretină cu cât vine în prag de vară, când numai de vânzări ridicate nu poate fi vorba.
@john&catalin
Acum se fac ieşirile din piaţă şi mulţi cunoscători lasă la preţ pentru a scăpa cumva, iar consecinţa e faptul că numărul de tranzacţii pe primele 3 luni sunt mai mari decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Se bate darabana pentru menţinerea confuziei ...cu argumentul..."se vinde în draci."...şi nu în ultimul rând ...a fost sau încă mai este...un târg imobiliar şi trebuie înduioşaţi câţiva fraieri ...cu orice preţ.
Pe de altă parte Pro TV-ul şi-a cam umplut grila de programe cu ştiri despre ...cele mai mari preţuri din Centrul şi Estul Europei.
În general se încearcă "prăbuşirea controlată" a pieţei de vechi pentru salvarea speculanţilor şi developerilor de pe rezidenţialele noi.
“Happy hour” s-a cam terminat
Cel putin asa sustine [url=http://www.capital.ro/articole/gabriel-zamfir-unim-asa-zisul-credit-ipotecar-e-una-dintre-cauzele-cresterii-aberante-a-preturilor-apartamentelor-vechi/108904]Daniel Fuchs, managing partner al companiei de brokeraj imobiliar[/url], Spiegelfeld Romania. Acesta spune ca vremea vorbelor s-a terminat si ca a venit cea a constructiei reale, a dezvoltarii pietei imobiliare. In plus, Fuchs crede ca desi romanii tin neaparat sa aiba locuinta in proprietate acestia ar trebui sa constientizeze faptul ca nu toata lumea va putea detine o proprietate. “Sistemul de social housing din Austria este unul dintre cele mai bune din Europa. Si credeti-ma nu e nicio rusine sa stai cu chirie. Ca sa nu mai spun ca majoritatea locuintelor sociale din Viena se afla in imobile care arata mai bine din toate punctele de vedere decat multe dintre proiectele rezidentiale adresate clasei medii din Romania“, considera Fuchs.
Trimiteți un comentariu