duminică, 4 noiembrie 2007

Citeste si da mai departe: Lista imobilelor care prezinta risc seismic

Uite că exista online şi habar n-aveam: lista imobilelor care prezintă risc seismic. Un anonim, probabil chiar proprietarul site-ului Cutremur.net, mi-a arătat acest link pe care îl popularizez aici: http://www.cutremur.net/lista-cladirilor-incluse-in-categoria-de-risc-seismic-din-bucuresti/. Lista este autentică, pe baza înregistrărilor din posesia primăriei. Dacă funcţionarii primăriei nu fac nimic pentru popularizarea ei, o poate face internetul.

PS. Îmi cer scuze anticipat faţă de proprietarii din aceste clădiri. Dar astfel de informaţii trebuie să circule.

18 comentarii:

Noamy spunea...

Manole,

Stiam de existenta acestor liste publice inca inainte sa apara site-uri specializate. Pe pagina de web a Primariei Bucurestiului www.pmb.ro, la rubrica "sevicii/ alte informatii de interes public /consolidari / clasa 1risc seismic se poate obtine si de verifica imobilul de la adresa de care esti interesat.
Dar, atentie este vorba doar de imobilele incluse pe lista celor cu risc seismic major,clasa 1, cele care trebuiesc reabilitate in urgenta. Sunt multe alte imobile cu risc seismic ridicat, dar care nu constituie urgente de grad 0. Lista lor poate fi obtinute tot de la primarie, icadrate in clase diferite de urgenta. Acesta nu inseamna ca sunt mult mai sigure, ci ca situatia celor de pe lista 1 e mult mai grava.....

Anonim spunea...

Sa vezi acum prabusire de preturi la blocurile astea cu bulina. Oricum cu sau fara buline in Bucuresti sunt mult mai multe blocuri cu risc de a se prabusi decat cele aflate in actele oficialitatilor.
Iar daca ne referim la proiectele noi, pai multe dintre ele sunt cu bulina rosie inca din faza de proiectare-constructie. La ce materiale se folosesc pe santiere pentru economii cat mai multe si profituri cat mai mari, la ce munca de mantuiala fac muncitorii pe acolo, la ce avize de constructie au dat autoritatile in locuri mlastinoase sau improprii constructiilor de blocuri... sa nu ne miram daca la primul cutremur unele din blocurile noi vor fi primele care se vor prabusi.

cosmiX spunea...

excelent,
credeam ca nu exista listele astea,

stie cineva cum pot sa dau de cele pt Timisoara ?

cat despre scaderea preturilor,
o sa mai vedem,
cat de ieftin ar trebui sa fie sa iti iei constient o casa ce ti se naruie in cap ?
la cum si le pretuiesc, ii invit sa si le tina pt ei :-)

Anonim spunea...

@Manole & Alex.Dumitrascu

Sa spunem ca aceasta criza imobiliara chiar se va declansa ..Puteti sa imi spuneti procentul maxim cu care "credeti" ca vor scadea preturile??
Din moment ce in 6 luni un apart a crescut de la 100 de mii la 125 de mii -> adica 25%, Cu ce ne va incalzi ca sa zicem in momentul maxim al crizei imobiliare acelasi apart va ajunge tot la 100 de mii cat era asta primavara..

Multumesc pentru raspuns.

PS: Astept si niste preturi porgnozate EX: gars 35m/p 20 de mii, apart 2 cam. 50 de mii, ETC

Anonim spunea...

@Pentru anonimul de mai sus

Tinand cont ca in Berlin un apartament cu 2 camere il gasesti la 35-50 mii de euro, iar la garsoniere intre 20-25.000 Euro poti sa-ti faci si singur un calcul cat de unflate sunt preturile in Bucuresti. Iar Bucurestiul nu se compara nici pe departe cu Berlinul. Nu zic ca preturile in Bucuresti vor scadea pana la cele din Berlin.Insa daca se declanseaza o criza valutara, iar romanii care au luat credite pe rupte in valuta vor intra in incapacitate de plata cu zecile de mii atunci sa nu te mire daca piata se va intoarce pe undeva de unde a plecat in 2000-2002

Anonim spunea...

@anonim

Deja piata e in fierbere, iar in unele cartiere din Bucuresti preturile au inceput sa scada la apartamente, Unii vand si cu 30% mai putin decat isi dau in anuntul din ziar, iar altii joaca la cacealma crescand si mai mult pretul "de strigare" din ziar pentru a da senzatia unei cresteri de pret in zona.

Oferta de apartamente pe piata a crescut foarte mult, iar unele apartamente stau nevandute de peste 6 luni.

Sunt si proprietari care-si publica anunturi la misto, cer preturi enorme poate pica vre-un fraier, dar ei nu vor neaparat sa vanda... Doar daca pica vre-un fraier in plasa lor.

Din pacate s-ar putea sa pice de fraieri si cei care cumpara "mai ieftin" acum. Dupa ce se va sparge balonul imobiliar ceea ce era ieftin acum atunci va parea exagerat de scump.

Anonim spunea...

Manole, mai da si tu un articol interesant. Vad ca ti-a explodat numarul de vizitatori, iar cei noi veniti nu stiu despre ce e vorba. Eventual, daca esti in pana de inspirate mai publica din articolele mai vechi de la inceputul blogului.

Nu-i lasa pe vizitatorii astia pe uscat caci cum intra asa si ies daca nu gasesc material de studiu...

Anonim spunea...

Un articol interesant din Adevarul de azi

Piata rezidentiala, aproape de inghet

Oricărei creşteri îi urmează o perioadă de recesiune. Şi tot mai multe voci din piaţă aduc argumente în sprijinul ideii că vremea creşterilor galopante de preţ este deja istorie....

Continuare la adresa
http://www.adevarul.ro/articole/piata-rezidentiala-aproape-de-inghet/330312

Anonim spunea...

Se poate vedea si din anunturi faptul ca piata e in fierbere.Comparati site-ul anuntul.ro cu cele din saptaminile trecute si va veti convinge ca se precizeaza foarte des:"negociabil","urgent","la jumatate de pret" la foarte multe anunturi particulare.Or fi satui de cit au asteptat cumparatorii adusi"la sigur" de agentii si, vazind ca nu se misca nimic de ceva vreme,contractind si diverse credite sau alte constructii intre timp,incep sa revina la realitate.Multi s-au bazat pe o iluzorie valoare a apartamentelor sau a caselor,ca si cum suma le era deja in buzunar si unii sint chiar angajati in obligatii scadente.Cred ca si greutatile vietii de zi cu zi incep sa isi spuna cuvintul.Poate veti spune ca e prea populist ce voi susutine dar,cine face piata zilnic si are si copii,stie ca este o specula IN-CRE-DI-BI-LA!!!Sint tineri cu casa( deci fara chirie!),doua masini,venit de cca 2000 euro pe familie,cu copii,care imi marturisesc ca se descurca din ce in ce mai greu...dar nu le vine sa creada ca n-au mai pus un ban deoparte.Ma intreb uneori de unde acesta inconstienta a romanilor care angajaza credite impovaratoare pentru case sau aiurea,pentru vacante(???!!!)cind,fara datorii majore,este deja greu?Poate gresesc eu si generalizez cazuri pe care la cunosc,vom vedea....

Anonim spunea...

Mai e si altceva, scaderea rating-ului de tara si anuntul BNR despre inflatie.
Daca nici la asta nu reactioneaza o piata cat ar fi ea de anchilozata, inseamna ca nu mai reactioneaza la nimic.

Anonim spunea...

Manole,

Ce ma mira este faptul ca tu ca agent imobiliar nu aveai listele.Daca aveai listele de ce nu le-ai pus aici in atata timp.Daca te uiti ..pe situri de agentii unii le au afisate dinainte.Ca sa nu mai zic ca ele nici nu sunt actualizate .
In mod normal , tu cand suni sa vezi ce e cu un anumit apartament..mai ales daca blocul este construit inainte de 1977 , si stii ca sunt anumite zone in Bucuresti unde cladirile cu bulina predomina..nu consulti lista? Te duci cu clientul la vizionare doar asa.Nu vrei sa stii cu ce ai de a face?. Ce fel de agent imobiliar esti?
Asta daca esti.
Cheers.

Manole spunea...

@anonim #1: scopul acestui blog nu e să facă prognoze, ci doar să ofere şi o altă perspectivă asupra "problemei".

@anonim #2: traficul a explodat prin... munca voluntară a fel de fel de prieteni, ca să zic aşa, şi nu în ultimul rând datorită unui anonim de ieri căruia îi mulţumesc pe această cale. Eu am zis în comentariile ultimelor posturi că nu prea mai vreau să continui blogul, în primul rând din lipsă de timp.

@baghi: ok, m-ai deconspirat. Nu sunt agent. Lume lume, planetă, "Manole" nu e agent! Ei, şi? Te simţi mai bine? Transpiri mai puţin abundent?

Anonim spunea...

ZICEA UN ANONIM NU DE MULT:
"Din moment ce in 6 luni un apart a crescut de la 100 de mii la 125 de mii -> adica 25%, Cu ce ne va incalzi ca sa zicem in momentul maxim al crizei imobiliare acelasi apart va ajunge tot la 100 de mii cat era asta primavara.."

Il va incalzi pe cumparator cu 20.000. Pe mine nu ma va incalzi cu nimic.

Anonim spunea...

@ alex.dumitrascu

"UN ANONIM NU DE MULT"

Nu cred ca ai inteles ce vroiam sa spun..
Daca eu am in momentul asta sa zicem 80k = ap 2 cam si astept prabusirea pietei conform predictiei voastre.. dar intre timp acelasi apart ajunge 100k in 6 luni, se intampla in sfarsit ceea ce ziceti voi si sa zicem peste 2 ani ajunge tot 80k.
Cu ce as fi mai castigat ca nu am cumparat acum si o sa cumpar peste 2 ani la acelasi pret (sa spunem ca in acesti 2 ani platesc si chirie).
Cred ca intradevar criza imobiliara ar fi doar daca pretul apartamentului in cauza chiar ar scade sa zicem la 35-40 de mii ...atunci da ...dar pana acolo cred ca mai e mult, mai ales daca tinem cont de gandirea romanului care, citez "Mai bine ii dau foc decat sa il dau pe degaba"
Sa auzim de bine :)
Ando

cosmiX spunea...

@Manole,

cu putinul timp pe care il ai ar trebui sa continui,
habar nu am ce ocupatie ai,
mie chiar mie greu sa cred ca esti agent imobiliar pe bune, poate unul de fun :-)
zic asta pt ca nici unul din cei pe care i-am cunoscut eu nu avea un rationament asemeanator

cosmiX

Anonim spunea...

Ar fi utila si o lista a blocurilor noi care vor cadea

uck spunea...

lista e veche, dar nu e completa. din cate stiu prima data a fost publicata in 1997. cred ca in Libertatea. e un ziar pe care nu il cumpar dar exemplarul ala cred ca il mai am si acum :D
de unde stiu ca nu e completa? am avut in proprietate un apartament in care nu am apucat sa locuiesc dar pe care l-am renovat. in acea perioada blocul (bloc de 3 etaje construit in 1934) a fost expertizat si s-a dovedit ca este incadrat in clasa I de risc seismic. bineninteles ca asta am aflat-o dupa ce am "sapat" adanc, pentru ca locatarii nu au fost anuntati de rezultat. am scapat repede de apartament.
asadar lista nu e completa.

arty moods spunea...

Imobilul in care locuiesc a fost consolidat. La un an dupa ce s-au terminat lucrarilor (toate actele in regula, prin primarie), imobilul a fost pus pe lista respectiva, am primit un telefon de la un (asa zis) cumparator binevoitor.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?