sâmbătă, 19 septembrie 2009

Nimic despre imobiliare


Nu are legătură cu imobiliarele, temă de care vă spun sincer că sunt ultra-plictisit, dar ţin să vă semnalez o emisiune nouă pe TVR: "Restaurare". E despre salvarea unor monumente istorice de pe teritoriul României.

Să sperăm că demersul va sprijini toate monumentele, nu numai pe cel care va câştiga. Eu personal nu mă pot hotărî între Cetatea Făgăraşului, castrul de la Porolissum, Sarmizegetusa, cetatea Poienari...

PS. Am pus şi o poză cu cetatea din Făgăraş, găsită aici: http://www.panoramio.com/photo/502788. Copyright Malcolm Muir.

100 de comentarii:

Anonim spunea...

Punct lovit, cu totii ne-am saturat de imobiliare si de sperantele utopice de reluare a cresterii. Problemele arzatoare sunt PIB-ul, banii de salarii, cursul euro, datoria externa, reforma statului, incalzirea la iarna, criminalitatea crescanda, etc.

ionut spunea...

Manole

"Să sperăm că demersul va sprijini toate monumentele"


Glumesti?!

Mihai spunea...

doar ca dupa ce restructureaza ar fi bine ca si infrastructura sa o aduca la un prag mai bun. deocamdata suntem ultimii, in fata africanilor, si nu cred ca o sa avem turisti ce-si dau din groapa-n groapa.

Probabil noi ne-am obisnuit, dar ei vin din alta era.

Dan Ioanitescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
stefan1975 spunea...

Manole, suntem ca in Forrest Gump cand s-a lasat ala de alergat :).

vladone spunea...

Din lipsa cronica de patriotism si de respect pentru ce-au facut (mare branza ?!) inaintasii nostri locuind in ceea ce sunt astazi niste ruine eu nu vad rostul cheltuirii de bani pentru asa ceva astazi, cand romania are atea alte nevoi. Pana la urma nu suntem decat "praf de stele" - ne trebuie niste ruine spoite ca sa stim de unde venim ?! .. cred ca ne trebuie mai degraba un sistem de valori mai putin legat de "banii mei si viata mea".

Unknown spunea...

@ vladone

"Din lipsa cronica de patriotism si de respect pentru ce-au facut (mare branza ?!) inaintasii nostri"

----

Mda, a ne vedea euro-alesul-fanariot +'patriotele nationale' Gigi Fecali care ținut mortzis să informeze plenul Parlamentul (i)European că el e neam de ciobani (= mare branza 'pe bune') și a cerut ridicarea vizelor pt ... ALBANEZI?

Bravos natziune!
Halal sa-tzi fie!

mobutu spunea...

Io zic mai dă-le'n sulă de monumente, mai bine direcţionăm banii respectivi la salarii şî pensii ... aşa stimulăm ieconoimia :)

Dan Ioanitescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
alex.dumitrascu spunea...

Deocamdata fiind considerat 'agentie" se desfiinteaza "oficiul pentru Cultul Eroilor".
http://www.once.ro/
Si tot deocamdata tocmai se discuta la fmi niste chestii despre Romania.
Da ce te faci ca ramai fara trafic. Pe cine intereseaza "prostiile astea"?

Nok spunea...

Exista un "Oficiu Pentru Cultul Eroilor"?!

Jesus, am trait s-o vad si pe asta! What's next? Cladiri in fiecare cartier pentru cultul vreunui creator imaginar? Oh wait...

Manole spunea...

@Ionut: Nu doar monumentul care va câştiga încrederea publicului, va putea beneficia de campanie. Toate vor avea măcar un pic de câştigat din procesul de conştientizare.

@vladone: fără supărare, dar eu consider că asemenea concepţii, cum ai tu, ne-au tras în jos de-a lungul istoriei şi ne trag şi acum. Aia n-are rost... aia e fără sens... hai mai bine să nu facem nimic, că totu-i trecător pe lumea asta. Mioritismul ăsta mă scoate din minţi. Fără îndoială, totul e trecător, dar asta nu înseamnă că nu merită să ne punem de-a curmezişul timpului dacă suntem un popor, nu o gloată. Şi sistemul de valori poate fi (re)dat şi de asemenea investiţii aparent inutile, adică restaurarea unor lucruri care nu folosesc concret la nimic.

@nok: dacă nu mă înşel, OPCE avea sediul în castelul de lângă Parcul Carol. Niciodată nu mi-a fost clar cu ce se ocupă.

vladone spunea...

Manole - "ne punem de-a curmezişul timpului" crescand si educand copii; sunt de acord sa spoim ruine doar in masura in care asta ajuta la educatia celor ce raman dupa noi. Dar cred ca mai degraba as da bani sa se restaureze monumente universale - nu neaparat de pe teritoriul asta f..t de istorie in toate felurile ... ma consider un pamantean - si mai putin un roman.

alex.dumitrascu spunea...

Oficiul pentru cultul eroilor , de vreo 90 de ani, supravegheaza cainii, ca sa nu se pise pe mormintele bunicilor vostri cazuti in razboi.

Akhenaton spunea...

Nu am cum sa-mi dau cu parerea despre cat de buna e initiativa asta, insa spun ca se puteau gasi metode mai eficiente.
Spre exemplu: drumuri ceva mai bune spre aceste obiective pentru a se putea gandi (spre exemplu) un tur al cetatilor si castelelor. Degeaba sunt ele “spoite” daca nimeni (sau aproape nimeni) nu va ajunge la ele. Care e scopul acestui demers daca nu sa fie vizionate? Din turism se pot scoate si bani, care apoi sa fie folositi pentru restaurarea altor monumente. Bine ca totusi se face ceva!

@Hubble

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868650/ANALIZA-EVZ-Preturile-la-imobiliare-vor-creste/

Asta inseamna ca nu s-au plictisit chiar toti. :)

ionut spunea...

Akhenaton

"Spre exemplu: drumuri ceva mai bune spre aceste obiective pentru a se putea gandi (spre exemplu) un tur al cetatilor si castelelor."


Nu ne trebe' nici un drum!!!
"70% din turism se face cu avionul".
Base dixit.

Anonim spunea...

@akahenton
Ma scutesti o vreme ? Macar pana vor creste. Nu mai pune boticul la manipulari, sintetizeaza si discerne cu propriul capsor.

@vladone
Da-o-n ma-sa de atitudine.

Akhenaton spunea...

@Hubble

Ete ca te-ai iritat, pai se poate?
Speram sa intelegi o ironie, m-am inselat!

@Ionut

Am omis sa spun oare ca e musai sa se faca cate-o pista de aterizare langa fiece castel, asta in afara de modernizarea (si nu reabilitarea) drumurilor?
Scuzele mele baieti! :))

pegas spunea...

@ Akhenaton

Speram sa nu te iriti si tu prin zone ceva mai intime (pentru asta iti recomand Fluocinolon) :

" DUPĂ SUBPRIME A VENIT RÂNDUL CREDITELOR OPTION ARM SĂ EXPLODEZE

A început o nouă criză imobiliară în Statele Unite
22.09.2009 "

http://www.bursa.ro/on-line/s=international&articol=63672.html

Anonim spunea...

@Manole
Sper sa tratezi intr-un topic ulterior subiectul bull-trap, deoarece a cam sosit momentul. Graficul bubble e senzational.

@Elzorab
DING-DONG ?

Unknown spunea...

Mihai

Gresit din pacate, suntem chiar si urma unor tari africane. Sa vezi autostrazi in Maroc si Egipt

cosmiX spunea...

paranteza,
ziaristi astia sunt in stare sa scrie orice

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868650/Preturile-la-imobiliare-vor-creste/

sunt chiar fara discernamant ...

Akhenaton spunea...

@Pegas

Multumesc pentru grija ce mi-o porti si mai ales pentru ca te folosesti de cunostintele medicale atat de vaste incat sa-mi recomanzi ceva.
Tu ia seama la bataturile pe care ti le fac tie “calaretii” ;))

Pic si Poc spunea...

Domnule Ioanitescu lucrati cumva la Trendimobiliar?

pegas spunea...

@ Akhenaton

Cu placere.Nu de alta, dar am vazut ca tu incepusei sa-i porti de grija lui Hubble.Pentru treburi mai "inchegate" iti pot recomanda si un Saprosan.

Akhenaton spunea...

@Pegas
Am impresia ca ai confundat lucrurile, deh, cin’ te pune sa privesti prea mult prin telescop? Sa-i port de grija lui Hubble? Sunt sigur ca specialist fiind el n-are nevoie de grija mea.
El imi purta mie de grija vrei si o mostra?
“Nu mai pune boticul la manipulari, sintetizeaza si discerne cu propriul capsor”

Acum stiu la cine sa apelez cand e vorba de “recomandari” medicale. Doar cu optica medicala stai mai prost (mici scapari, probabil din lipsa de timp nu-ti poti schimba dioptriile) :P
E ceva ce tu nu sti sa faci specialistule, expertule, doctorule?

qwerty spunea...

@Akhenaton

Creste draga, cum sa nu creasca, ca doar vine transa a-II-a a imprumutului de la FMI in tara.
BWAHAHAHAHAHAHA!!!!

Anonim spunea...

@Akahenton
Spune si tu ceva de Doamne-ajuta. Pana acum doar aberatii si contre sterile. De Andrei Stroescu, om cu discursuri precise si interesante te-ai luat ca prostu pe sat, pe Ionut l-ai scos din calmul sau, Costel a cedat primul neavand cum lupta cu prostia, mai ramane sa-l sapi si pe Manole. Asa ca nu te mira ca primesti retete medicale. Arunca o privire in oglinda si scrie ceva considerabil.

Akhenaton spunea...

@qwerty

Ce e cu transa aia? Te-ai trezit vorbind? Sa-ti urez somn usor in continuare? Te simti dator “clubului”?

pegas spunea...

@ Akhenaton

Nu ma dau expert, nici specialist si nici doctor dar sa nu STII sa SCRII cu 2 (doi) "I" cand trebuie este ceva grav. Ia o coala de hartie, un pix si incearca sa conjugi verbul "A STI".Sper sa nu faci febra la degete sau sa te ranesti cu pixul. Dupa ce faci lucrul asta de cateva ori (sa o faci bine) si esti convins ca ai devenit "expert" mai VII pe aici sa mai vorbim. Pana atunci ia-ti o vacanta si mergi sa faci cateva investitii sigure pe litoralul bulgaresc ( se mai stie ceva de fatuca aia ce avea grija noastra...? ) :)

Akhenaton spunea...

@Hubble

"Prietene", ai inteles exact pe dos. E dreptul tau insa si n-am ce face in privinta asta (apropo de prostie).
De Aristotel (imi place mai mult sa-I spun asa) m-am luat pentru ca sustinea sus si tare mutarea “parazitior de pensionari” din centru la “porumb”. Si asta in contextul in care mai bine de 10% dintre cei trecuti de 65 de ani in Romania sufera de Boala Alzheimer. In fond ce-ti pasa tie, ca doar traiesti pe alte meleaguri ceva mai imbelsugate.
Citeste mai atent si tu ca am renuntat EU sa-l mai atac, insa ai dreptul la opinie.
Cu Ionut chiar de l-am enervat pe alocuri, am avut un dialog pana la urma asta conteaza mai mult.
In privinta lui Andrei Stroescu ce sa-ti spun sa intelegi si tu?
Atacul lui asupra unui om aflat in postura sa fie singur impotriva a 8 (printre care si tu parca) indiferent de circumstante (adica s-a simtit implicat, vezi Doamne) mi s-a parut un atac al unui om plin de “curaj”. Am punctat asta. Am observat si precizia discursului sau, vrei o mostra? Gasesti singur ca esti specialist, sau macar ai pretentia asta.
Cat priveste “aberatii si contre sterile”, ce dovezi aduci in favoarea ta? O sa ma uit la confruntarea dintre tine si Confucius, precis este edificatoare si te si caracterizeaza (sau nu?) :P

@Pegas

Inaripatule, sau dupa plac “impedalatule”, atat timp cat singurul lucru demn de remarcat de catre tine e o greseala de tehnoredactare chiar e inutil sa continuam. Cearta-te singur in drumul tau voios (ori zborul dupa cum preferi) spre litoralul bulgaresc.

qwerty spunea...

@Akhenaton

"Ce e cu transa aia? Te-ai trezit vorbind? Sa-ti urez somn usor in continuare? Te simti dator “clubului”?"

Dragutule, era o mica ironie...
1. Da, sunt dator, in aceeasi masura ca si tine ~1200 de euroi pe cap de locuitor dupa imprumutul la FMI.

2. Gluma mea era urmatoarea: vine transa de la FMI si guvernul da in continuare salariile la timp, deci imobiliarele creste(sic!).
Era complicat?

cosmiX spunea...

Manole, apropoo de identitate ...
e pe total indreptatit vladone sa terfeleasca idea de respect si nationalitate pe care ai tinut sa il corectezi

in momentul cand ai scris postul, am avut si eu atitudinea pozitiva si mi s-a parut indreptatit raspunsul tau.

dar uite aici
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868720/Timisoara-la-mana-clanului-Carpaci/

de ce identitate/istorie vorbim totusi ?
de aia facuta de copii care fugeau pe langa masinile celor care veneau la noi in tara si cereau guma de mestecat si ciocolata,

pana la urma mi-am schimbat parerea,
uitandu-ma la ce se intampla, alea is doar niste ruine si noua ne place sa ne amagim

cosmiX spunea...

si completari

http://video.tion.ro/video/44420/avocat-agresat-de-rromi

S. spunea...

Mi se pare doar mie, sau calitatea comentariilor este in cadere libera de cateva luni incoace?

Imi amintesc cand am inceput sa citesc acest blog era o placere sa urmaresc si comentariile.

Nici nu stiu de ce ma obosesc sa postez asta, oricum nu se va schimba nimic...

Akhenaton spunea...

@qwerty

Asa DA precizari. Pai tu-ti imaginezi, cum a facut Hubble, ca eu voi putea crede asemenea articole comandate? Si apoi ai vazut ca era in "oficiosu'"
Vom asista la incercari de manipulare si in continuare, insa din pacate pentru cei care vor sa vanda imobile lipsa acuta de bani face ca potentialii cumparator sa se tina departe de cumparaturi. Asta de voiai sa imi cunosti parerea.
Acum cred ca si tu ai inteles nuanta mea de ironie: "Te-ai trezit vorbind?"

cosmiX spunea...

ironie, ne-ironie, da tu te simti singur ... nu te obosi sa ma contrezi( si pe mine )

iar tu S -ule : nesatisfacut si fatalist, nu e buna combinatia

S. spunea...

I rest my case:)

Tufis spunea...

S, s-a epuizat tema de discutii. Punkt s-a cumintit, asupra evolutiei preturilor doar cezar mai are dubii, vine iarna, se pune zacusca. Poate dupa alegeri sa fie mai interesant :)

Akhenaton spunea...

Mi se pare mie sau Administratia Prezidentiala citeste ce scrieti pe aici?
Pai ieri am auzit in treacat o stire si l-am vazut pe Geoana combatand proletar o afirmatie a lui Basescu referitoare la legalizarea drogurilor usoare (ca si EBA, deci nimic nou) si a prostitutiei.
Devenim o noua Olanda cumva?

@cosmiX

Am inteles ca te simti dator, macar de spuneai ceva mai de Doamne ajuta! Ce-ti pasa tie de ma obosesc ori nu?
Cat priveste singuratatea ... sa te intreb cati ti-au citit blogul?

Tufis spunea...

akhenaton, prostitutia e legala (absolut legala) si in:

- austria
- germania

Macar documenteaza-te.

mobutu spunea...

Nu că ar fi rău să devenim o nouă Olanda ...

Akhenaton spunea...

@123

Multumesc, am eu impresia sau e legala si in Ungaria sau in Elvetia? Ce spui despre drogurile usoare? Si alea "e" legale prin tarile de care amintesti tu?
Si apoi vezi ca fu o discutie pe aici in care viitorulsunabine vorbea de Olanda :P

cosmiX spunea...

http://www.capital.ro/articol/sfarsitul-mirajului-imobiliar-ce-s-a-facut-pe-credit-se-vinde-in-pierdere-125533.html

qwerty spunea...

@mobutu

Olanda?
Cred ca visezi, poate Tailanda!

Dan Ioanitescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tufis spunea...

Akhenaton, de ungaria si elvetia nu stiu, ai google.

Drogurile usoare sunt ilegale inclusiv in Olanda,dar nimeni face dosar penal pentru asa ceva, risti doar amenda civila (si nu una mare)

(nu ca la noi, unde se face puscarie pentru 1 gram de canepa si se lauda politia ca a prins un lant de traficanti format din 3-4 liceeni amarati cu o plantuta)

Olanda face opinie separata, in sensul ca exista lege impotriva, dar pur si simplu nu se aplica tacit si se prevede explicit cine ARE VOIE sa vanda asa ceva :)

Tufis spunea...

Adica noi avem idioti care se inhama la credite de nivel european pentru puzderia de apartamente ceausiste, de parca s-ar termina maine rezerva, si pe tine te preocupa cum i-ar putea afecta iarba? Iti zic eu, sunt atat de prosti incat deloc :)

Akhenaton spunea...

@123
Nu inteleg de ce te razboiesti cu mine, care e miza ta?
Apreciez insa cand spui ca nu stii, nimeni nu s-a nascut invatat, insa argumente de genul: “ai google” sunt de evitat.
Pot spune ca am si ce rezolva asta?
Probabil ca si tu ai sa-ti urez documentare placuta?

ionut spunea...

"Pic si Poc spunea...
Domnule Ioanitescu lucrati cumva la Trendimobiliar?"


"Pic si poc,
Da.
Are vreo importanta?"


No comment!

Akhenaton acum ai inteles cu cine stai de vorba si de ce a intrat respectivul pe blog? Daca da, explica-i si lu' inteligentu' blogului.

Afara-i vopsit gardu':

http://www.trendimobiliar.ro/

Iote si leopardu':

http://www.trendimobiliar.ro/

Tufis spunea...

@Akhenaton
Nu ma razboiesc cu nimeni, dar cand ii dai cu "vai, ce initiative" si nu stii ca in restul europei (cel putin in 2 state importante in afara olandei) treaba e legala...

Unknown spunea...

Prigoana, care a acu' catziva ani aiurea-n Chicago a facut din 10 milioane USD .. 1 (unu) milion, era cat p'aci sa fie egalat:

"Equest Balkan Properties a încasat 1,2 milioane de euro din vânzarea proiectului Modul Shopping Center din Târgovişte, în condiţiile în care compania de investiţii imobiliare a plătit, în anul 2007, 8 milioane de euro pentru achiziţia acestuia."

elzorab spunea...

hubble, am hotarat sa intru mai rar, n-are nici un rost sa-i mai amintesti omului in coma ca e pe duca...

va citesc, mai selectez cate un articol si ma mir de cele postate.

cand statisticile arata ca la 100 locuite de vanzare exista doar 7 interesati nu mai are rost sa ding-dong.

mai mira atitudinea celor care spun ca nu are domle' cum sa scada la nivelul din 2001 ca atunci altele erau veniturile romanilor. pai voi credeti ca in america nu tot asa e? credeti ca un muncitor in constructii avea in 2007 acelasi venit ca in 2001? in nici un caz. dar uite incet incet, oamenii icep sa-si revina, iar veniturile revin incet spre cele din 2001.

problema e ceva mai complicata. persoane cu pregatire medie ajunsera sa lucreze pe niste posturi mult peste nivelul lor de
calificare. ca firma, pur si simplu nu mai gaseai pe nimeni calificat, iar cei cat de cat calificati erau licitati. asa firmele au ajuns sa lucreze la niste preturi enorme, de cele mai multe ori folosindu-l pe dorel chelneru' pe post de proiectant, ca nu aveai cu cine. daca stia cat de cat sa citeasca si sa scrie il calificai la locul d emunca. si uite asa a ajuns cate un dorel sa se creada mare injiner, iar acum ii este foarte greu sa priceapa ca de fapt el e doar chelner, dar pana la urma, dupa ce isi va fi papat ajutorul de somaj si dupa ce va fi observat ca firmele serioase nu mai sunt interesate de serviciile unui inginer cu pregatire de chelner, va trebui sa se intoarca la meseria lui de baza si la veniturile de dinainte. e greu sa te obisnuiesti din nou cu ce ai avut inainte, mai ales atunci cand ti-ai cumparat masina si casa pe credit.

iar asta e valabil in toate domeniile de activitate. eu nu spun ca toate veniturile vor scadea la nivelul din 2001, sunt convins ca vor fi destui specialisti adevarati care vor ramane pe posturi bine platite, dar numarul lor se va imputina drastic. nu veti mai intalni chelneri programatori cu salarii de mii de euro.

si in 2001 existau multe persoana cu venituri de peste 2000 de euro, dar ele s-au inmultitit exponential in periada de explozie necontrolata a creditarii. adevarul e ca romanii au cheltuit in 3-4 ani veniturile pe 30-40 de ani.

ceea ce nu inteleg multi este ca a secatuit capacitatea romanilor de a mai accesa credite. toti cei care au avut aceasta posibilitate au facut-o s-a atins limita, suntem indatorati in proportie de peste 60-70%. de acum doar cu credite pe viata sau pe doua generatii se mai poate sustine capacitatea de crestere economica bazata pe cheltuirea unei valori ce nu a fost inca produsa.

cam asa e in romania, o crestere economica fictiva care a costat zeci daca nu sute de de miliarde de euro datorie publica si privata, bani ce au fost cheltuiti rapid in doar 3-4 ani, iar acum va trebui sa strangem cureaua cam 20-30 de ani pana vor reusi nu sa platim datoria dar macar sa o echilibram...

in alta ordine de idei guvernul cheltuie in prostie banii de la fmi, sperand ca , dom'le, e vorba de o situatie "temporala" pana la primavara cand se relanseaza economia. ceea ce nu pricep ei este ca aceasta criza "is here to stay"

multa bafta va doresc si va urez un ding-dong, ding-dong, ding-dong, ding-dong cat mai placut,
ELZORAB

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

cum se pregatesc americanii de criza:

http://news.yahoo.com/s/ap/20090923/ap_on_re_us/us_ammo_shortage

in ultima vreme ies si eu mai des la poligon sa-mi incerc remington-ul calibrul 30.6 sau kalashnikov-ul, dar si preferatul meu, smith and wesson calibrul 357.

http://en.wikipedia.org/wiki/Smith_&_Wesson_Model_686

desi cel mai interesant e un colt peacekeeper:
http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Single_Action_Army

dar cel mai eficient un glock austriac 9mm
http://en.wikipedia.org/wiki/Glock_pistol

desi un model 1911, un kimber, este probabil cea mai eleganta arma in productie:

http://www.kimberamerica.com/pistols/crimson_carry/crimson_carry/

stiti voi ceva mai elegant decat kimber-ul asta??

AristotelCostel spunea...

@akhenaton

Din pleiada valorosilor simpatici, pana si Dan Ioanitescu e roz si... grohaie.

ionut spunea...

Akhenaton

Erata, aici e de fapt leopardu':

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t96375.html

CUMPARATOR spunea...

@Pic si Poc

Esti TOTAAAAL domnule ! Cum ii dibuiesti ? Ai vreo lista cu ei ?

Trenduri imobiliare.... Vai lasati !

Pic si Poc spunea...

@cumparator,
Am lucrat intr-un domeniu care mi-a permis sa cunosc multi oameni din imobiliare....

Akhenaton spunea...

@Ionut

Cum crezi tu ca ar trebui sa reactionez?
Il pot eu judeca? Pot eu sa dau vreun verdict?
Observ ca se "joaca" pe contre.

Fiecare are parerea lui privind evolutia preturilor pe piata “imo”, eu cred ca preturile vor scadea. Sunt multe variabile de luat in calcul si eu nu-s analist.
Unii vehiculeaza procente 10-15% scadere. Altii (Manole spre exemplu) spun de 30 - 40% scadere. Cei mai putini spun ca preturile se vor alinia la o valoare apropiata de 10.000 euro. Toti au argumente si ii combat pe ceilalti, pacat e ca cele mai multe argumente sunt de genul celor aratate de CUMPARATOR.
Cert e ca toti cei care analizeaza fenomenul vorbesc de scaderi.
Parerea mea (mai mult intuitiva si analizand superficial) e ca preturile vor scadea cu 30 - 40% pana in vara, iar tendinta se va pastra si dupa aceea insa scaderile vor fi mult mai mici.
Automobilul (si nu ma refer la marcile de lux) va ramane mai ieftin decat un apartament, fie el si “comunist”.
Segmentul residential va da tonul.

@123

Pristanda mic ce esti, pai tu numeri tarile ce au prostitutia legalizata? Olanda una, 2 le spui tu (Austria si Germania), alte 2 ti le-am spus eu inainte de interventia ta (Elvetia si Ungaria), mai numara tu Turcia (tara aspiranta la UE) desi de fapt e mai mult in Asia Mica, Grecia si Lituania.
De mai vrei informatii iti spun ca in Norvegia, Suedia si Islanda e ilegal sa platesti pentru sex. Asta apropo de: “cand ii dai cu "vai, ce initiative" si nu stii ca in restul europei … ”
Vino cu ceva mai documentat, fie chiar si de pe google, altfel voi intelege ca tu chiar vrei sa-mi arati cat de grozav esti. Arata-mi asta argumentat.

Ideea era alta, pe aici acum cateva zile s-a vorbit de exact aceleasi lucruri. (legalizarea prostitutiei si a folosirii drogurilor usoare).

CUMPARATOR spunea...

Mai urmeaza acu' un targ tare de tot "ATACUL IMOBILIAR" si dupa aia ma gandesc daca n-ar fi bine sa clasificam ca monumente istorice si "complexurile rezidentiale", "gradinile de blocuri" si alte delicii de astea imo apartinand deja trecutului.
Ar fi, asa, un "remember" nostalgic al sutelor de milioane de euro ingropate de consultanti investitionali de tip "head hunting", al vremurilor cand mp era minim 1000 euroi, cand fiecare bloc de garsoniere avea cel putin 2 agentii imobiliare "de cartier", cand nu statea nimeni de vorba cu tine daca incercai sa cumperi ceva cu 50000 Eur......offff ! ...deja mi s-au umezit ochii. Crede cineva ca se mai intorc vremurile alea in urmatorii 10 ani ?

Anonim spunea...

de o saptamana inhalez poluarea si praful rromaneasti cat n-am inhalat in 2 ani de Canada. de 2 ori am fost la localuri si de 2 ori am fost inselat la nota. am mancat o merdenea de la un chiosc si 2 zile am stat in pat cu crampe, febra si diaree. salvarea monumentelor, zici ? ha ha ha

Tufis spunea...

Akhenaton, nu ti se pare ca deja vorbim de > 1/4 din populatia UE? As pune si Cehia (nu dau gugle numai de-al dracu'), sper sa nu gresesc.

Akhenaton spunea...

@123
Pristanda poate-n final iti ies toate (stii tu: "doua la scoala de fete"), insa despre ce vorbim de fapt? :))

Marian spunea...

"@cumparator,
Am lucrat intr-un domeniu care mi-a permis sa cunosc multi oameni din imobiliare...."

La ferma de porci? :))


Deci asa, domnu' porcusor rozaliu Ioanitescu, de-aceea grohaiati dumneavoastra pe aici. Vremuri grele, foame mare, nu?

Manole spunea...

Hai măi Canadianu, în ce oraş ai fost (sau eşti acum) dacă ai ajuns să te îmbolnăveşti de la merdenele?

dcg spunea...

Manole, a stat omul sub clopotul de sticla canadian si nu mai are anticorpii antimerdenele antrenati. :)

Mai baga si tu niste posturi "pe parte economica" daca prafuitele imobiliare stagneaza... deocamdata.

ionut spunea...

Akhenaton

"Cum crezi tu ca ar trebui sa reactionez?
Il pot eu judeca? Pot eu sa dau vreun verdict?
Observ ca se "joaca" pe contre."

Cu alde ioanitescu nu se "joaca" pe nimic. S-a jucat el destul cu banii altora vanzand iluzii.
Ce a facut el pe blog se numeste manipulare iar la serviciu a depasit stadiu asta, e mai grav, teapa. In tarile civilizate ambele sunt pedepsite prin lege.
Deci, iti poti raspunde singur la intrebarea cum ar trebui sa reactionezi cu un tapangiu.

Anonim spunea...

acu sunt in orasul natal (susheava, care e varza dpdv al drumurilor - am remarcat ca s-a umplut de masini de caut seara cate 5 minute un loc de parcare, deh, criza), merdeneaua am mancat-o in iasi, de la chioscurile alea de peste drum de spitalul spiridon. culmea e ca eu de obicei nu mananc de la dughene, pe principiul ca nu-s igienice, acu a fost pt prima data in ultimii 5 ani. de unde se vede ca zicala "de ce ti-e frica de aia nu scapi" e valabila :P

CUMPARATOR spunea...

Trec cu gratie peste faptul ca am 2 prieteni buni emigrati in Canada si ajunsi acolo "sugatori de unghii" profesionisti, si va dau si voua un link catre oferta unui magazin alimentar din Toronto. Nici in visele mele cele mai negre nu mi-am putut imagina ca Eugenia, napolitanele Danut, Borsul Magic si laptele de ten Doina (ala cu care ungeam bocancii in armata ca sa-i inmuiem) pot fi promovati intr-o bacanie din Canada mileniului III. In naivitatea mea am considerat ca nici nu merita sa te "deranjezi" pana acolo daca un pranz nu include cel putin icre negre Beluga si o stacana de Veuve Cliquot. Inca un mit spulberat. Tovarasii mei de acolo imi povestesc ca cumpara must de la portughezi ca sa-si faca singuri vin in "basement" (ma rog, pivnita casei). Cu 12 ani in urma cand eream shomer in Romanica, tot aveam 2 poli pt. un kilan de vin pe care sa-l sprituiesc cu pretenarii la un meci. N-am facut vin in viata mea. Iar in privinta nivelului cultural....puteti vizita: muzeul pantofilor, al motzurilor pt. basca, miniorasele de plastic...etc. Epoca de piatra-paleolitic. Daca ajungeti pe acolo (invitati de vreun tovaras) singurul obiectiv e turnul TV de unde poti vedea curbura pamantului. In rest plictiseala si povesti din tara cu expatzii. Trist.

http://www.faptudivers.com/RBD/magazine.htm

http://www.bucharestdeli.com/ro/gustul.htm

http://www.theromanians.ca/dir.php?cat=13

http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=296&st=90

Nok spunea...

Da' cin' te pune cumparatorule sa cumperi la magazinul rromanesc? Faptul ca ele exista in Canada, cu produsele alea se datoreaza doar rromanisilor ratati si neadaptati din linkurile tale. Cererea creeaza oferta.

Canadienii (inclusiv nascuti in rromanica) pot manca un sushi, un thai food, niste supa vietnameza, un hummus middle eastern sau un bufet sanatos indian.

La vinuri ma pricep mai putin dar am auzit ca cel din Chile e excelent la un pret decent.

Iar daca tu nu stii ce sa faci in Canada, tara unde-mi planific cel putin 2-3 concedii de cate o luna, imi pare rau de tine. Mai citeste de munti, rezervatii naturale, ape, Vancouver si asa mai departe.

Prietenii tai faceau cumva mai multi bani aici decat in Canada? Pai imi pare rau dar acolo este mai greu cu hotia... le recomand sa se intoarca in rromanica. E mai pentru teapa lor.

CUMPARATOR spunea...

@NOK

Pai nu "te pune" nimeni sa cumperi din magazinele romanesti. Dar om fiind, deci animal sociabil, instinctiv cauti compania conationalilor tai. Mai ales ca, dupa cum bine stii, daca mergi pe-acolo, comunitatile cam tin aproape. Romanii cu romanii, ukrainenii cu ukrainenii, portughezii cu portughezii ...
Societatea canadiana nu te asteapta cu bratzele deschise... Exista o segregatie care te impinge vrand - nevrand catre ai tai. Dincolo de comunitatile astea etnice, periferice si marginale dpdv social, bineinteles ca exista si clasa canadienilor pur sange (aia care lucreaza in down town si care n-au recoltat sirop de artzar in viata lor si nici nu au taiat copaci din aia de 3 m in diametru). Dar ca sa accezi in sferele astea inalte e ~ imposibil daca nu esti vreun geniu.
Adica, ca sa fiu mai clar, acolo ai sansa sa rabzi de foame la fel ca aici dar respirand aer curat si avand satisfactia ca politicienii nu fura ca in Romanica. E o foame mai etica, mai politically corect mai igienica, mai "free". Doar "fiind" acolo ai sansa sa te prezinti "superior" fata de cei "ramasi" aici. Bineinteles, fara a intra in detalii. Ca detaliile ne asasineaza.
Tu trebuie sa stii toate lucrurile astea.

CUMPARATOR spunea...

@ NOK

Trebuie sa intelegi draga NOK ca orice tara are nevoie de "milogi" care sa faca muncile de jos. Germania a avut nevoie de turci pt. minele de carbune si curatenie stradala, Italia si Spania de forta de munca in constructii...s.a.m.d.
Nicio tara nu importa plavani ca sa-i faca parlamentari si prim ministri. Doamnea iarta-ma !

Nok spunea...

"Plavanii" din Canada sunt ingineri, doctori, profesori. Sunt mici oameni de afaceri.

Canada este o meritocratie (imperfecta, dar este).

Nu exista "clasa canadienilor pur sange" decat in motivatiile looserilor. Acei "milogi" sunt milogi doar daca aleg sa ramana asa. Nu exist reguli rroman -> milog. Segregare intr-o tara de imigranti? Ma faci sa rad.

Daca nu esti in stare sa faci bani in Canada, esti ZERO. Ti se ofera toate posibilitatile. Tot ce ai de facut e sa fii flexibil si sa nu-ti fie rusine de munca.

Nu vei fi in sferele inalte, dar sferele de mijloc din Canada sunt mult mai sus decat cele inalte din rromanica.

Cercurile sociale in care-ti petreci timpul LIBER sunt alegerea TA. Exista Romani si rromani. Either way nu au de-a face cu performantele tale in societate.

Anyway, sunt sigur ca sunt exceptii si aberatii. Dar a compara Canada cu rromanica... nu se poate. Mai zicea unu pe-aici ceva de Craiova si Lyon. NU.

Nok spunea...

Si inca ceva: nu exita munca "de jos".

Faptul ca tu o consideri asa spune MULTE despre tine si nimic despre Canada.

CUMPARATOR spunea...

@NOK

Yeah! Right!

Nu exista segregatie !
Ai si tu dreptatea ta. Pe unde am trecut n-am vazut vreo filiala a Ku Klux Klanului. In toate declaratiile publice toti politicienii canadieni subliniaza "egalitatea in drepturi". Dar sa-ti povestesc faza tare ! Imi zice gazda (tovarashu la care am stat in Missis.....): "Hai sa dam o tura prin USA ca vaz ca te plictisesti!". Adevarul e ca ma plictiseam de-mi curgeau lacrimile. Vizitasem deja "muzeele" aferente.
Io ii zic: "Esti capiu ? N-am viza de USA." El: "N-are importanta!"
Si-am plecat cu Greyhoundul catre USA. La frontiera (USA-Can), a fost oprit autocarul si au venit politaii aia palariosi cu tot cu cainii aferenti (cre' ca ii stii). Pretenul imi zice sa stau linistit. Io mai aveam putzin si faceam pipi pe mine de frica (la propriu - "baiat de la tzara" din Romanica). Politzaii ne zic sa punem fetzele in geamurile autocarului. Trece (pe-afara) unu' cu o lanterna si ne-o pune la fiecare in ochi. Omu' meu imi zice sa stau bland ca am pielea alba (multumesc lui Dumnezeu) fata simetrica (caucazian). Dupa ce termina tura ala cu lanterna, palarioshii i-au dat jos pe toti aia mai brunetzi (mexicani, costaricani...naiba sa-i ia), i-au pus cu mainile pe masina si picioarele cracanate si i-au controlat peste tot. Noi (astia caucazienii) am stat inauntru (nici nu mai respiram de frica - jur!). Nici macar la pasapoartele noastre nu s-au uitat. Aveam pasaport dar fara viza USA. Dupa ce i-au controlat pe aia brunetzii/galbenii ne-au dat drumul in USA.
Tomite la Chicago m-am incurcat. Intr-un bar ! Razie ! Ne-au verificat pe toti si pe mine (bineinteles) m-au gasit fara viza. M-au dus la o sectie mishto unde am completat vreo 2000 de formulare in care le-am explicat de 2000 de ori ca n-am alt scop decat sa vizitez niste prieteni. In fiecare formular am declarat ca fumez DOAR tzigari normale si beau alcool doar ocazional. De 2000 de ori am declarat ca am intrat prin pctul de frontiera cu Can si de 2000 de ori le-am aratat beletul de la Greyhound. Am fost f. calm si coerent. De fapt nici nu-mi venea sa cred ce mi se intampla. Dupa 3 ore mi-au dat drumu si ma-au intrebat cat mai stau in USA. Le-am zis ca dupa mintea mea as pleca instantaneu. Mi-au zis ca nu-mi fac niciun proces verbal pt. ca conf, bazei de date sunt OK si daca mi-ar da vreo amenda ceva sau daca m-ar raporta mai sus ar insemna ca exista posibilitatea sa intru fara viza in USA. Ori asa ceva "nu se exista". Si melcii codobelci au viza cand intra in USA. Le-am zis ca mai stau 2 zile in Chicago, am precizat adresa celui care ma gazduieste, a venit ala la sectie si am plecat acasa. Dupa 2 zile am plecat si am intrat in Can (fara sa fiu controlat, ca eram la fel de frumusel ca la intrare). Au fost controlati doar "suspectii". Ce-o fi fost asta NOK !?

P.S.
Tu mai crezi in Mos Craciun ?

Anonim spunea...

@cumparatorul
esti prost. aveam de gand sa(-ti) scriu mai multe da' nu meriti sa-mi pierd timpul cu tine
@nok
un mail ai ? ca am chef de o bere in caz ca esti prin zona, daca nu atunci da un semnal cand ajungi prin Vancouver-ul ala plicticos

CUMPARATOR spunea...

@viitorulsunabine

Scuza-ma pt. ca nu te merit !

Dar pe de alta parte m-am saturat si eu de ratati si de kkt-uri enuntate cu valoare de axioma.

Bea o bere cu Nok, totusi !

CUMPARATOR spunea...

In Vancouver ! Si aveti grija sa nu fie Ursus.

Anonim spunea...

URSUS n-a ajuns decat pana in toronto, din cate stiu

pegas spunea...

"Falimentul persoanelor fizice, ar scăpa băncile de provizioane"

http://www.curierulnational.ro/Finante%20Banci/2009-09-25/Falimentul+persoanelor+fizice
%2C+ar+scapa+bancile+de+provizioane

Se incearca ceva, timid ...dar se incearca macar. Lupta cu bancile e ca si lupta cu morile de vant. Nu le poate invinge decat....uraganul.Pe de alta parte daca stau sa ma gandesc cred ca la noi din 4 milioane de creditaci 3,5 si-ar declara falimentul (50% pe bune si 50% de "smekeri"). Banii nu mai sunt oricum.....excursii, electrocasnice, papa, masini, terenuri, cladiri....acolo unde a fost "cresterea economica" , acolo se afla infundati banii pompati in Ro. Au venit cu bancile peste noi dar au venit si cu aspiratoarele de bani.Francezii de la BRD bagau -- Renault, Carrefour, Lafarge....etc. scoteau; Austriecii Erste, Raiffeisen si Volksbank...etc pompau -- Wienerberger, Petrom.. aspirau. Grecii de la Alpha Bank, Piraeus Bank..etc aruncau -- firmele de turism si emobiliare elene culegeau. E drept ca grecii s-au cam ars cu Emobiliarele noastre ca au cam dat banii la aia de la Wienerberger si Lafarge si acum caramizile si cimentul alora nu mai valoareaza decat jumate din cat au platit pe ele :)))
Oricum ideea este ca si cu legea falimentului personal si fara ea o mare parte din banii aruncati, in gaura neagra numita Romania, nu o sa-i mai vada niciodata. Unii au avut aspiratoare foarte performante (sa nu uitam de profiturile nesimtite ale hypermarketurilor din scurta perioada de dezmat) altii au avut din alea chinezesti facute pe vapor(deh,... balcanici,frati de-ai nostri).Cei care au cultivat mai mult era normal sa si culeaga mai mult. Dar voi ce ziceti vor mai arunca astia in viitorul apropiat cu "sacii de seminte" pe ogoarele patriei sau vor da asa, mai in scarba, cu taraita, cateva boabe si alea destul de stricate sa mai dea rod ???

Akhenaton spunea...

@Ionut

Atat timp cat are o casa/vila intr-o pozitie premium la vanzare si n-a vandut-o pana anul trecut pe vremea asta ce sa comentez? Probabil nu stia ce va urma.
Desi era constient ca “si-o va lua” pe aici a avut curajul sa recunoasca faptul ca lucreaza (sper ca nu e manager, ori mai rau actionar) la firma aceea.
Cat despre manipulare, azi auzeam la un post de radio (nu stiu care e si tare imi e ciuda) ca “un studiu realizat de o agentie (nu s-a precizat numele acesteia) a aratat ca preturile la garsonierele si apartamentele din Bucuresti au crescut dupa implementarea programului guvernamental in medie cu 20-30%.”
Cred mai degraba ca asta e o manipulare si inca una grosolana.
Sa fie cumva o coincidenta data difuzarii acestei stiri cu data de desfasurare a marelui targ “Atacul Imobiliar” (sau asa ceva) unde cica se va licita in stil olandez?

AristotelCostel spunea...

"vand casa, cumpar 2 apartamente" = manipulare

"comisionez tepe imobiliare" = sinceritate

qwerty spunea...

@pegas

Bancile nu-si vor lua in nici un caz teapa, cum nu si-au luat teapa nici anul asta -- tot ce s-a intamplat a fost redistribuirea creditelor neperformante de la baietii jmecheri la tot rumanul(imprumutul la FMI)...

Ce se va intampla IN MOD CERT in cazul adoptarii legii falimentului personal:
-bancile vor mari ratele la toata lumea pentru a compensa "riscul"
-daca totusi va fi un val de falimente personale si bancile vor da faliment (putin probabil) euro va trece prin tavan pentru ca alta transa de la FMI nu mai pupam (sper ca esti constient ca singurul motiv pentru care FMI ne-a imprumutat in conditiile unui deficit bugetar de peste 7% a fost sa salvam bancile straine ca sa nu se propage problema in tarile de origine ale acestor banci), toate agentiile de rating vor recomanda exit pe Romania si in scurt timp urmeaza falimentul national.

Si eu urasc bancile dar falimentul personal va avea un efect contrar celui sperat de tine.
Ar mai fi o chestie: in SUA sau tarile civilizate nu-ti platesc parintii ratele la banci si daca ai probleme nu prea te salveaza.
In SUA daca declari faliment personal ai mari sanse sa ajungi sa locuiesti la cort.
In Romania lucrurile stau cu totul altfel si cei care au cumparat apartamente in ultimii 2-3 ani in cazul unui faliment personal vor simti ca nu au mare lucru de pierdut (ratele si avansul(0?) platite in acesti 2-3 ani) pentru ca se pot muta cu parintii, pot lucra la negru samd.

E drept ca nu cunosc exact legislatia actuala, dar nu cred ca in cazul unei executari silite poti fi urmarit mai mult de X ani si nu cred ca ti se poate lua din salariu mai mult de Y%, deci situatia nu e CHIAR asa de dezastruoasa pentru cineva de buna credinta (ma refer la o persoana care din motive intemeiate nu mai poate plati, sigur ca daca doar vrei sa fii "istet" si sa-i pui pe altii sa plateasca oalele sparte de tine, sa nu poti sa iei X ani credit(ca sa faci o noua investitie "desteapta") e urat).

Akhenaton spunea...

@Aristotel

De ce e manipulare ce-a zis omu’?
A precizat ca e vaduv si ca are copii. Si apoi tu ai zis ca e bine sa se vanda acum, ca preturile scad si ca fiecare face cum crede.
Mi-ar placea sa explici.

ionut spunea...

Akhenaton

"Desi era constient ca “si-o va lua” pe aici a avut curajul sa recunoasca faptul ca lucreaza (sper ca nu e manager, ori mai rau actionar) la firma aceea."

Cand incepi un dialog cu cineva despre un anumit subiect (cazul de fata imobiliarele), faci niste afirmatii (preturile vor creste in curand, nevoia de habitat, etc.) si pe "nevinovatul" (am o casa de vanzare, bla. bla si vreau sa cumpar 2 ap.) si, ulterior, esti fortat (practic deconspirat - vezi cazul mona musca) sa recunosti ca lucrezi in bransa respectiva, asta se numeste manipulare.
In plus ti-am dat un link cu marturii ale clientilor firmei asteia. In postura de angajat/actionar la firma asta, deci stiind foarte bine cum stau lucrurile, intrebarea legitima ar fi de ce mai esti inca in firma daca esti de buna credinta?
Mai mult, la intrebarea userului "Pic si Poc", tu raspunzi senin, de-a dreptul "becalian": "da si care e problema?"

Pic si Poc spunea...

@all
Da' unde o fi domnu Dan? Pe pariu ca-l gasiti la stand la marele targ imobiliar incercand sa vanda ce avea pe stoc si acum un an jumate?

@ionut
Mai bine de atat nu puteai sa-i "desenezi" lui ahkateon

Pic si Poc spunea...

@all
Da' unde o fi domnu Dan? Pe pariu ca-l gasiti la stand la marele targ imobiliar incercand sa vanda ce avea pe stoc si acum un an jumate?

@ionut
Mai bine de atat nu puteai sa-i "desenezi" lui ahkateon

nelu pionieru spunea...

pe antena3 se discuta acum despre restaurarea cetatii rasnov. aceasta a fost renovata.... de au cazut balcoanele si peretii. inteleg ca tocmai trecusera pe acolo o gramada de turisti care puteau fi omorati... ca de obicei totul e de kkt

CUMPARATOR spunea...

@Pic si Poc

Iarta-l omule ! S-a deghizat si el in fecioara si a inceput sa umble descult pe aici. Sa ne vanda apa de gura. De un' sa stie ca da de tine ?

Zi tu ca nu-ti place sa mai apara din cand in cand pe aici cate un tembelutz, asa, gen "Nobila Casa" ?

Sa nu-i speriem de tot !

P.S.
Oricum, ai fost total !

(Ptiu, ptiu, ptiu, ce oameni rai !)

Marian spunea...

Domnul porc imobiliar Dan Ioanitescu ne-a parasit de tot. A sters toate comentarile pe care le-a postat aici.

Chulalongkorn spunea...

@cumparator

SUPER tare povestea cu drumul in SUA.
Ai perfecta dreptate cand zici ca esti recunoscator ca esti alb.
Am simtit si eu chestia asta de cateva ori prin aeroporturi si prin tari cu drumuri mai proaste ca in Romania.

ionut spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869264/BUCURESTI-Consilieri-amenintati-cu-moartea-de-mafia-imobiliara/

Si noi speram ca vom reface monumentele istorice!

CUMPARATOR spunea...

@Chulalongkorn

Segregatia mileniului III e una difuza. Poate colegii or fi inteles ca ma refer la cruci in flacari, oameni imbracati in cerceafuri albe si cu coifuri tzuguiate. NU. Nicidecum. Nici nu cred ca mai exista asa ceva (mai ales in USA si Can).
Acum e mult mai nuantat. Nu esti controlat la acte, autoritatile se poarta frumos cu tine, inclusiv in sectiile de politie (cafea, apa, nu exista nici cea mai mica urma de repulsie fata de tine, ba chiar un pic de simpatie ...).

E ceva subtzirel de tot. Greu de descris in cuvinte.

Anonim spunea...

cumparator, este ca ai insomnii groaznice din cauza segregatiei mileniului 3 ? sa stii ca nu esti singur, le am si eu si toti ceilalti canadieni de origine romana pe care-i cunosc ;) ca sa nu mai vorbim de sentimentul ca suntem sclavi la straini, drama dezradacinarii de iarba verde de acasa si altele de genul asta ...

CUMPARATOR spunea...

@ viitorulsunabine


Te inteleg. Sa emigrezi la dracu'n praznic si apoi sa te saturi de ukraineni, rusi, kazahstanezi, portughezi, africani, asiatici ... si alti "canadian citizens" poate dauna moralului.
Si mai grav e sa nu ti se simta lipsa deloc in tara, dupa plecare. Chiar deloc.
Parca am stabilit vreo 5 posturi mai sus ca sunt prea prost ca sa vorbesti cu mine. Eu, in particular si Romania en-gros, in plan general, e o tara care "nu te merita". Te-ai razgandit ?

P.S.
Cum merge convalescenta dupa merdenea ?

Anonim spunea...

@cumparator
nah, uneori imi calc pe inima si ma cobor totusi pana la nivelul celor ca tine
ia zi, cum ai ghicit ca mai grav e sa nu ti se simta lipsa deloc in tara, dupa plecare. Chiar deloc. ? stii cumva si numerele de la loto (eventual si pe alea din Canada pe langa cele din rromania) ?

CUMPARATOR spunea...

@viitorulsunabine

"nah, uneori imi calc pe inima si ma cobor totusi pana la nivelul celor ca tine"

Cred ca poti mai mult de atat. Mai gandeste-te, mai studiaza problema ...
Ca si cu imobiliarii.. De la argumente serioase ajungem la acreli de astea si chestii personale. Intre mine si tine. Crezi ca e cazul ? Ii plictisim pe colegii care fatalmente citesc astfel de ineptii.
Am inteles ca esti "o valoare" eminamente prin gestul emigrarii, n-am protestat cand cu atata istetime si aplicare ai concluzionat ca sunt "prost", n-am contestat nici diferenta de "nivela" dintre tine si mine. Mai tolerant de atat ...

Ma simt hartzuit.
Te-ai concentrat pe persoana mea in loc sa ne mai narezi tuturora
povesti cu cocosu' rosu din Canada.

Sau te-o fi deranjat ca le-am divulgat oamenilor astora ceva "secvente din realitatea candiana" ?

Mai analizeaza si mai "incanta-ne" cu ceva argumente ?

Anonim spunea...

@cumparator
care-i problema ca divagam ? insusi manole s-a plictisit de subiectul imobiliare, asa ca mai mergem si noi pe langa aratura din cand in cand
nu stiu de unde ai ajuns matale la concluzia ca as fi vreo "valoare", eu unu nu tin minte sa ma fi laudat in sensul asta. ca sunt mai destept decat o mare parte a populatiei planetei da, dar asta nu ma face automat si o valoare
cat despre "secvente din realitatea candiana" ... vai de cei care se lasa influentati de unu ca tine. sau ca mine, ca sa fiu politically correct :)
eu chiar nu incerc sa conving pe nimeni, am zis-o de nenumarate ori, din partea mea sa se inchida maine programele de emigrare, could not care less. asta nu va schimba cu nimic insa situatia de cacat in care se afla (si se va afla in continuare cel putin in timpul intregii mele vieti) rromania
mai bine zi-ne tu din alea cu segregatia, dorul de casa, branza, viezure si iepure

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?