duminică, 25 octombrie 2009

Maestre...

http://www.realitatea.net/gheorghe-dinica-va-fi-supus-unei-interventii-chirurgicale-la-18-30_648377.html

Vis urât.

33 de comentarii:

Akhenaton spunea...

E pacat. Chiar de va scapa, cred ca boala Alzheimer (despre care stiam dintr-o sursa neoficiala de mai multa vreme) se va agrava.

Unknown spunea...

Rapoarte Eurisko

Flavian spunea...

Ca sa mai animam nitzel dicutia: Lamuriri despre dolari si aur

De dragul vremurilor vechi, ca vad ca in ultima vreme trage sa moara blogul asta si e pacat de el.

Anonim spunea...

Flavian, se pare ca viata ne copleseste si cu alte necazuri sau bucurii decat imobiliarele. Banii, petrolul, aurul sunt doar niste unelte necesare ridicare a nivelului de trai, dar in primul rand sanatosi sa fim.

Off-topic si pur statistic, cursul euro parca e maximul atins all-time.

CUMPARATOR spunea...

Sper sa nu moara blogu' ! Au fost pe aici niste batalii si niste incrancenari de-a dreptul delicioase (pt. cei carora le place sa iese la bataie).

Ma gandesc cu tristete ca Manole poate trece prin niste momente personale dificile. Trebuie sa intelegem !

Il mai lasam un pic si dupa aia zic sa facem ceva si sa-l "imobiliarizam" din nou.

Totusi, eu parca nu m-as muta pe "nobila casa" doar ca sa fiu "on topic".

Akhenaton spunea...

@CUMPARATOR

Manole se lupta cu sistemul sanitar, doar a zis omul.
Oricum pe piata imo nu s-a intamplat in ultima luna mai nimic notabil, despre ce sa scrie Manole acum?
Chiriile in zonele ultracentrale au scazut si ele insa ritmul e decalat de "periferie". Fata de lunile aprilie-mai acum nu sunt diferente majore (ma refer strict la Bucuresti), eu m-am informat direct pe teren.
Oare mai crede careva in redresarea rapida a pietei imo? Oare s-au stabilizat preturile?
Imi amintesc ce-mi spunea un amic prin februarie: preturile au scazut un pic, insa din iunie isi revine piata, acum l-am intrebat cand isi revine, e negru de suparare, iar acum ma ocoleste. Bine ca n-are credite, ca un altul increzator in crestere fara descrestere.
Adevaratele drame sunt insa altele, iar Maestrul Dinica traieste una cutremuratoare
Ce vremuri interesante traim!

qwerty spunea...

@Flavian

Good, deci e timpul sa fac short pe aur si petrol daca tu ai inceput iar sa ne vorbesti despre ele(remember last time?).
Cand o sa fie prea tarziu sa mai faci short pe ele?
Cand dobanzile vor incepe sa creasca iar(probabil Q1 anul viitor) o sa vezi ce fasss vor face bunurile cumparate cu bani luati la dobanda 0%.

AristotelCostel spunea...

@qwerty

Poate fi un reper. Mai am si altele mai precise.

Flavian nu da doi lei pe analiza tehnica... are 40% din investitii in aur.

... si viţelu' sărea ca căţelu'.

AristotelCostel spunea...

Dumnezeul articolelor despre comportamentul... turmei.

Extras pe single, dar "cititi" graficele:

These charts make me wonder if the rampant speculation we see in every layer of the economy isn't just a reflection of (normal) human greed but a reflection of a desperation to catch up/not fall behind. In other words, investing "for the long run" hasn't increased purchasing power as much as nominal prices suggest. Perhaps people sense they're falling behind in actual purchasing value of their money and assets, and as wages have actually dropped for most workers since 1973, then the loss of purchasing power is in effect doubled.

Sensing that they are falling behind, perhaps people are stepping up to the roulette wheel in a desperate bid to catch up and restore the purchasing power of their money and assets.

There is no gambler more desperate than the one who has lost a number of bets. It is not greed driving his betting so much as a desperation to recover what has been lost. Perhaps that is the underlying zeitgeist of the U.S. real estate and financial markets alike.

Anonim spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/873638/Falimentul-darama-cartierul-Planorama/

http://standard.money.ro/articol_108961/omul_de_afaceri_victor_stoiculescu_este_dator_vandut__la_propriu.html

CUMPARATOR spunea...

Apar primii bizoni. Cu nume clar si CNP. PLANORAMA scrie pe ei.

Unknown spunea...

Conform Imopedia, scumpirea generată de programul "Prima Casă" a durat din iunie până la începutul lunii septembrie, în condiţiile în care în prima parte a anului, din ianuarie şi până în luna mai, preţurile apartamentelor vechi au scăzut lună de lună.

alex.dumitrascu spunea...

O fi avand si Manole ale lui, chiar nu a mai da nici un semn de viata. Imobiliarele intradevar nu mai sunt chiar pe primul plan, dar....vor reveni. O sa revina sigur si Manole.
Pana atunci va recomand un blog de calitate, dar mai putin cunoscut.
http://niculae.weblog.ro

Akhenaton spunea...

Oare e adevarat ca nu primim transa de la FMI?

Anonim spunea...

si daca n-o primiti ce ? who cares ? pamantul romaniei e destul de fertil (bine, in afara de judetele alea din sud care cica sufera un proces de desertificare - eu sincer cred ca-s abureli :P ), si agricultura de subzistenta n-a omorat pe nimeni. nu toata lumea de pe pamant trebuie sa fie in stare sa produca rachete intercontinentale sau sa construiasca LHC-uri. eu zic ca e mai bine daca n-o primiti, ca nu va indatorati la capitalistii astia nenorociti ;)

Unknown spunea...

@alex.dumitrascu

Ma dusei la-ndemnul tau pe niculae.weblog.ro si ce vad in postul numit Laudatio din (31.10.09 06:00:26)?

"după emisiunea din seara trecută declar solemn: sunt fan Moise Guran!"

Mai sa fie!
Acelasi Moise Guran care intr-o emisiune cu 6-7 luni in urma racnea in microfon ca dupa ilustra sa parere criza e ca si terminata deoarece el calatoreste f. des pe ruta Bucuresti-Targoviste si vede numai TIR-uri bara la bara.

Bravos Niculae, halal sa-tzi fie!

alex.dumitrascu spunea...

Inainte sa devii fan altceva treci prin faza de fan Moise Guran.
Depinde de bunacredinta cu care o faci. Si Moise Guran a trecut prin mai multe faze. Unele cu....mine.

nelu pionieru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
nelu pionieru spunea...

mozes e extrem de precis in profeții despre... trecut. dom'le ce le nimereste, e ceva de speriat. când profețește viitorul nu trebuie decat sa inversezi teoriile sale. cred ca este o simpla marioneta, săracu' si ceteste ce i se da. ce ați vrea sa zică "fugiți mah si cumpărați repede euro ca se face 5 lei" sau "bah ne ia dracu, ne mănâncă gărgărițele".

Anonim spunea...

...mda, s-a intamplat ce era de asteptat !

"Adapt or die" pare ca e o expresie in chineza pt participantii la blog.
Uitati-va ce se scria aici in urma cu un an despre viitor (CRIZA, euro 7 lei, CRIZA, garsniera 8000 E, CRIZA, 1000000 de someri, CRIZA , CRIZA , CRIZA (obsesiv)...) si uitati-va in jurul vostru acum :D
Nu prea bate nimic cu nimic nu-i asa ? :D
Nu ca n-ar fi criza, dar nu e aia profetita si uneori parea ca si dorita.

Oricum d.p.d.v. social blogul a fost (A FOST) un lucru bun insa Manole n-a stiut sa foloseasca momentul si sa devieze energia acumulata catre dezbateri mai realiste si mai productive.
Cam cum a facut Guvernul Tariceanu cu cresterea economica : n-a stiut sa o gestioneze :)

Altfel momentele remarcabile petrecute pe blog nu se vor uita prea usor :)))

"Succesuri" in continuare si nu uitati : Adapt or die !


Salutari la toata lumea !

Olandezu (adaptat) :P

Anonim spunea...

Mda, boala s-a amanat putin din cauze electorale, stii bine, bani FMI, imprumuturi la banci de zeci de miliarde, cine le mai stie socoteala. Asadar olandezule e doar un delay agravant, sincer nimeni nu-si mai poate imagina de acum ce vremuri kkcioase vor veni.

alex.dumitrascu spunea...

Am convingerea ca Olandezu mizeaza pe leu si face achizitii imobiliare. Desigur, nu e nici speriat nici pesimist, iar indemnurile la entuziasm economic nu sunt exclusiv pentru fraieri. E primul care le urmeaza.
Mizati pe Olandezu, cumparati azi ca maine creste.

alex.dumitrascu spunea...

Si ca sa explicam totusi ce se intampla, despre imobiliare se vorbeste din cein ce mai putin.
Este firesc, avand situatia economica concreta si perspectivele astea infecte, trebuie sa fii putin tampit la cap sa mai stai sa despici firul in patru despre "evolutia imobiliarelor".
Oamenii au alte griji mai reale, siguranta financiara personala fiind unul din ele.

Anonim spunea...

olandezule, asa e, nu sunt inca 1000000 someri, sunt doar vreo 800000 ... un mizilic, carevasazica ... ca sa nu mai zicem de cele 20 miliarde imprumutate ... plm, go see a fkin shrink ... i hope you'll still be around next spring ...

AristotelCostel spunea...

"Antreprenorii" români n-au făcut toate concedierile necesare aşteptând ca şi bizonii clocari... revenirea. Boc n-a îndeplinit niciuna din condiţiile impuse în acordul cu FMI. Acum e o scobeală la nivel înalt pentru plata salariilor şi pensiilor.

La asta mai punem faptul că preţurile cloacelor noi n-au trecut încă sub 900 Euro/mp în Bucureşti şi nici măcar sub 450 Euro/mp în Iaşi.

Ne uităm în jur şi... ce vedem? Distingem tot mai clar marotele, manipulatorii şi... proştii.

elzorab spunea...

olandezu,
euro la 7 lei sau faptul ca s-au cheltuit 15 miliarde de dolari pentru a-l sustine la 4.3 e tot un drak.
diferenta: daca ar fi fost 7 lei ar fi platiti doar cei care au riscat, iar daca e la 4.3 platesc toti contribuabilii riscul celor care s-au aventurat. deci, inca o data, un fel de comunism modern. asa cum spunea cineva , comunismul nu a murit in romania, el s-a transformat doar....

mobutu spunea...

bă, olandezu, ești un imbecil. NOTORIU.

elzorab spunea...

de fapt castiga bancile straine care isi recupereaza banii care la un curs de 7 nu ar mai fi putut fi recuperati. deci, tot romanul va plati din greu acest curs de 4.3 care favorizeaza in primul rand bancile straine iar apoi cei care s-au aruncat la credite.

de fapt este o mare tzeapa trasa romanilor de catre fmi si bancile straine care au acordat credite foarte mari, iar acum isi recupereaza banii, in timp ce romanache ramane cu o datorie publica mare, ceea ce n-ar fi fost o problema daca pe banii respectiv s-ar fi construit ceva autostrazi si infrastructura. din pacate s-au construit cloace, banii au mers la speculanti iar pierderile in loc sa fie suportate de cei care au riscat vor fi suportate de catre toti romanii care vor platii taxe si impozite pana le vor iesi pe nas, ca sa poata sa plateasca datoria la fmi...

bafta!

Anonim spunea...

Cam asta e stralucita guvernare teapa Basescu-Boc, asa cum a descris-o Elzorab.

qwerty spunea...

@Olandezu

Eu cred ca cei mai multi au zis 5 lei pe euro nu 7.
Totusi parca mai aproape de realitate au fost aia care tipau CRIZA decat aia care tipau "creste 10-15% :))) "

Anonim spunea...

noiembrie 2008
http://dono.ro/la-tranta-cu-piata-imobiliara/
fast forward dupa aproape un an
http://dono.ro/in-cautarea-pretului-corect/
morala ? e unii ca canadianu si aristotel costel care au prabusit piata dom'le, fir-ar ei ai dreacu
ps : manole, zi repede tu ce interese ai ? vinzi sau cumpreri ? (Astept si parerea baietilor de pe Blog de bucurestean, care din punctul meu de vedere e cel mai bun blog de analiza imobiliara - scris de oameni care nu au nici de vandut nici de cumparat nimic.)

Anonim spunea...

bah geniilor, nu va mai dati atata cu parerea, cica tata bluogarilor din romania a aflat el ca s-a atins bottomul
http://www.zoso.ro/2009/11/de-ce-nu-se-ieftinesc-locuintele-mai-mult.html
haideti toti la el sa aflam si cand reincepe cresterea ;)

Akhenaton spunea...

@viitorulsunabine

In sfarsit te identific, terorist imobiliar mic ce esti, din cauza ta s-au dus de-a dura preturile!
Acum, pentru ca stiu eu cativa baieti cu banii blocati in terenurile din Pipera, fa preturile sa creasca, ca tot ai puteri paranormale. Sunt convins ca vor fi extrem de generosi cu tine :))
Si ai grija la merdenelele din Iasi, ca cica te vlaguiesc de puteri. :P

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?