Indiferent cine va ieşi preşedinte, eu sunt taaa[...]aare curios să văd de la anul:
- la cât se va opri şomajul şi ce politici publice vor fi aplicate pentru absorbţia şomerilor şi a viitorilor absolvenţi;
- cât vor mai rezista băncile, sau cel puţin unele dintre ele, cu bomba sub fund (mă refer la creditele neperformante, fireşte);
- câte luni va reuşi noul guvern să reziste fără să reducă semnificativ cheltuielile cu personalul bugetar;
- cât va fi inflaţia;
- dacă vom avea mişcări sociale din toamna lui 2010, când majoritatea şomerilor din 2009 vor fi scoşi din plată;
- dacă leul va ajunge 4,5 sau 5 (chestia cu 3,97 spusă de unii cu câteva zile în urmă mi se pare o prostie, câtă vreme economia e 99,99% euroizată şi continuă să se dea miliarde aiurea pe fel de fel pensii şi privilegii);
- legat de imobiliare, sunt curios să văd unde se vor stabiliza chiriile, pentru că ele vor fi şi indiciul care ne va arăta unde se vor aşeza preţurile;
- vom avea "mari" corupţi arestaţi?... traşi în ţeapă?... maziliţi?...
23 de comentarii:
manole
Pe rand:
1) La cat se va opri somajul?
Real sau mascat?
2) Ce politici publice...
Politicile publice, ori care ar fi ele, vor inrautati situatia.
3) Cat vor mai rezista bancile?
Pana cand se va renunta la "too big to fail".
4)câte luni va reuşi noul guvern să reziste fără să reducă semnificativ cheltuielile cu personalul bugetar
FMI-u' sa traiasca. Si bnr-u'!
5)Cat va fi inflatia?
Inflatia leului? Irelevant pentru mine, pentru multi dintre romani prea mare!
6)dacă vom avea mişcări sociale din toamna lui 2010, când majoritatea şomerilor din 2009 vor fi scoşi din plată;
Da doamne, da' mira-m-as, suntem complet amorfi.
7) "dacă leul va ajunge 4,5 sau 5"
BNR-u' sa traiasca! Deci nu...
8) "unde se vor stabiliza chiriile"
Nu se vor stabiliza.
9) "vom avea "mari" corupţi arestaţi?... traşi în ţeapă?... maziliţi?..."
Hi! HI! Hi!
Obama, Medvedev si Basescu se intalnesc cu Dumnezeu ca sa ii puna o intrebare. Obama
-Doamne cand se va termina criza asta in USA?
Dumnezeu isi trimite ingerii sa calculeze…raspuns de la Dumnezeu :
- Nu in mandatul tau!
Medvedev:
- Doamne cand va deveni Rusia cea mai mare putere din lume?
Dumnezeu isi trimite ingerii sa calculeze…raspuns de la Dumnezeu:
- Nu in mandatul tau!
Basescu:
- Doamne cand se va termina coruptia din Romania?
Dumnezeu isi trimite ingerii sa calculeze….trece ceva timp….mai trimite alta echipa de ingeri in ajutor si alta echipa…nimic… Raspunsul de la Dumnezeu:
- Nu in mandatul meu ! ! !”
Pai astea-s intrebari cu raspuns inclus. Deci va fi de rau. Foarte rau.
* constructii si ce mai zicea jeoana... mastodont farmaceutic, etc... nu mare lucru.
* habsurgo-fanariotii ... cât de curând ... vor începe fuzionările.
* niciuna.
* cât zic cei de la INS.
* primăvara e mai... preventiv.
* da.
* nu in 2010. :) vom asista la volatilităţi mari....
* multe... stiri.
un blog interesant
Adevărul pe care domnul Isărescu vrea să ni-l ascundă este acela că, în ultimii 18 ani, în economia românească, cu ajutorul inflaţiei, generate şi întreţinute de domnul Isărescu, s-a creat un dezechilibru fundamental, nu între salarii şi productivitate, ci între salarii şi profituri, dezechilibru care are influenţe nefaste asupra economiei şi societăţii româneşti.
Domnul Isărescu, salariile, inflaţia şi manipularea
în anul 2007, la români, salariile şi pensiile au reprezentat 20% din PIB. Restul, de 80%, reprezintă profituri. În Elveţia, salariile reprezintă 75% din PIB, profiturile fiind egale cu numai 25% din PIB. Cu salariile pe care le au, elveţienii îşi pot permite să economisescă, să investească, să acumuleze capital, cu care să-şi sporească productivitatea muncii.
Fiind deposedaţi de capital şi obligaţi să muncească pentru 20% din PIB, românii au salarii şi pensii atât de mici încât nu pot economisi, nu pot investi, nu pot acumula capital, nu pot creşte productivitatea muncii. Mai mult, sunt obligaţi să se împrumute în valute străine, ceea ce i-a adus în situaţia ca o treime din PIB-ul lor să se ducă în afara ţării sub forma ratelor de rambursare şi dobânzilor aferente.
Marea problemă a României actuale nu este nici productivitatea, nici corupţia, ci marele JAF practicat de statul român împotriva propriilor săi cetăţeni.
Marea problemă a României
România neimpozitării profitului!
Noi muncim, nu gândim!
"Fiind deposedaţi de capital şi obligaţi să muncească pentru 20% din PIB"
Aristotele,
ai descris exact metoda lui Bush-bama de 'jupuire' a americeilor intru prosperitate...
Se poarta si la case mai ... 'largi'
@Aristotel
Salariu e ... profitul angajatului?
Referitor la vot, era unul din Fetesti (lucra in constructii) care a votat in Bucuresti. Cerea viitorului presedinte sa deblocheze piata imobiliara, ca sa aiba si el ce manca. ;)
@ toti cezareii sau olandeJii, cu dedicatie:
http://www.bloombiz.ro/together-for-your-business/mihai-tanasescu-era-obtinerii-banului-usor-s-a-incheiat-
Pana sa aflam raspunsul la intrebari, il mai asteptam odata pe Mos Craciun.
Vad ca Zili a renascut odata cu cocoasa aceea numita bull-trap.
chiar daca nu vrei sa vorbesti despre alegeri rezultatul lor are o influenta si asupra raspunsurilor unora din intrebarile tale. din pacate nu asupra celor mai importante.
1 - Somajul va fi cu maxim 1-2% mai mult decat acum. (evident cel mascat)
Politici publice nu au exostat si nu vor exista. Mastodontul famaceutic/feroviar/energetic etc este o solutie ceausista (normal promovata de urmasii lui: gHeoana&iliEsecu).
Cresterea TVA poate si a cotei unice a impozitului daca iese bAshescu.
Indiferent de cine iese vom face ce stim mai bine: asteptam salvarea de la altii.
2 - Bancile vor exista oricat. Vor rezista mai mult ca romania daca e nevoie si-si vor recupera datoriile de la stranepotii stranepotilor stranepotilor nostri... asa cum era moldova a stra-stra-stra nepotilor lui stefan asa si romania de azi e a stra-stra-stra nepotilor bancilor.
3 - reducerea cheltuielilor cu personalul bugetar inseamna reducerea salariilor "uriase" ale profesorilor/medicilor etc. vor face economii la fel de uriase ca si salariile adica 0,000001% din PIB. salariile si pensiile nesimtite nu vor fi reduse in veci vecilor. (desi sustin contrariul nici pdl-istii lui basescu nu vor reduce privilegiile astea).
4 - inflatia va fi tinuta sub control de bnr cu "ajutorul" bancilor externe/fmi care vor sa-si recupereze banii (si sa faca rost de alti fraieri care sa le devina sclavi)
5 - nu vom avea miscari sociale pentru ca liderii de sindicat sunt toti membri PSD (pe fata sau prin spate) si cum PSD-ul va fi la putere... Daca va fi PDL-ul la putere vom avea mari miscari sindicale (un exemplu am avut la metrorex).
6 - leul va fi sustinut in continuare si nu va depasi 4,5
7 - asta depinde de ce interese au baronii de la putere (indiferent de partid)
daca nu ar fi dupa interesele lor preturile imo si chiria ar mai avea mult de scazut.
8 - vom avea sute de mari corupti arestati, condamnati obligati sa returneze gainile, ouale si sticlele de ulei luate ca mita! (Garantat Vanghelie||Udrea)
Draga decebal, ca sa zic asa, mi-as dori sa nu se fi terminat vremea aia, a banului usor etc (ce prostie :)). Ca sa mai prinda si altii.
"The latest First American data
5.3 million U.S. households are at least 20% underwater, the First American report said. More than 520,000 of these (20%) have gotten notices of default
aren't comparable to previous estimates because the company revised its methodology. Using the old methodology, the portion of underwater borrowers would have increased to 33.8%."
se spune (pe la posturile de radio americane) ca orice date comunicate de guvern referitoare la scaderi de pib sau somaj trebuie inmultite automat cu 2.
relansarea economica, crestrea preturilor la imobiliare si de obicei orice "suces" se rezolva din pix prin schimbarea metodologiei de calcul....
Homeowners in Nevada, Arizona, Florida and California are more likely to be deeply under water, according to the analysis. In Nevada, for example, nearly 30% of borrowers owe 50% or more on their mortgage than their home is worth, said First American.
prost sa fii, noroc ca...
Even recent bargain hunters have been hit: 11% of borrowers who took out mortgages in 2009 already owe more than their home's value.
Doua camere ANL vandute in Nehoiu cu 14.700 euro. Preţul de inventar al unei garsoniere construite de ANL în Bucureşti este de circa 20.000 de euro, iar în ţară variază între 14.000 şi 17.000 euro. Pot fi vândute 6.983 de locuinţe ANL, evaluarea locuinţelor şi vânzarea lor sunt realizate de autorităţile publice locale.
http://www.capital.ro/articol/s-a-vandut-prima-locuinta-anl-destinata-inchirierii-2-camere-cu-14-700-de-euro-128447.html
Nu se poate raspunde la intrebarile astea inainte de a se elucida anume aspecte ciudate ale guvernului actual, BNR si FMI.
Unele cifre oficiale nu se potrivesc intre ele, rezulta "gauri", iar altele lipsesc cu desavarsire.
http://www.youtube.com/watch?v=46kT1Y33ONA&feature=player_embedded
Elzorab,
cum vezi evolutia dolarului?
evolutia dolaruluio depinde mai ales de deciziile bce. interesul americaniloe este de a avea un dolar cat mai slab si de a impulsiona exporturile si economia.
pe de alta parte ii avem pe chinezi si alte state cu rezerve mari in dolari si care vegheaza ca diolarul sa nu se deprecieze prea mult, chinezii fac presiuni serioase in acest sens si isi si tin moneda corelata cu a dolarului.
in europa avem un sistem bancar rigid, care a mostenit politica germna de a lupta cu inflatia in orice conditii, deci se cheltuie sume enorme si se fac eforturi uriase pentru mentinerea cursului la valori stabile. cei mai batrani isi amintesc de marca germana. pe vremea mea era cea mia stabila moneda si nu doar din europa. din pacate pentru europeni, economia euyropei nu este doar economia germaniei ci si a greciei, spaniei, irlandei, portugaliei si altor state cu econoimii de zece ori mai slabe decat cea e germaniei. credeti ca va reusi germania de una singura sa tina in spate stabilitatea euro si sa concureze produsele americane, de inalta tehniologie de altfel, care se vand la preturi cu 50% mai mici?
europa fie isi flexibilizeaza politicile monetare, fie va avea de-a face cu un somaj masiv, si cu costuri sociale imense. pierzi oricum, dar cunoascand putin politica economica germana eu cred ca vor face eforturi mari in pastrarea stabilitatii eurio, pana cand nu vor mai avea incotro.
asa cum am mai spus-o, dolarul slab nu-l afecteaza deloc pe american, decat in bine. orice produs european va trebui sa se vanda la preturi similare sau mai mici in state, daca vor sa-l vanda, ceea ce duce la salarii mai mici in europa.
pe scurt. fie ai 1euro=1 dolari si catigi 1000 de euro pentru ca poti vinde in state fie ai
1euro=1.5 dolari dar tu mia castigi doar 600 de euro pentru ca s-au taiat costuri pentru a putea fi competitiv.
din pacate nu le poti vea pe ambele. si un euro puternic si salariul mare, pentru ca un laptop produs in europa ce se vinde la 900 de dolari nu poate concura un dell ce se vine la 500.
deci, aveti de ales, fie salarii mici si moneda tare, fie salarii mia mari si moneda mai slaba, dar ambele nu se prea pot.
americanii au de ales, de aceea au optat pentru o moneda mai slaba, care nu le afecteaza cu nimic nivelul de trai dar pune presiune enorma pe nivelul de trai al celorlalti.
este corect? nu stiu? poate dura aceasta situati al infiniut? n u stiu, dar cu siguranta nu se va putea trece la o alta moneda pe plan internationala in locul dolarului. nu in urmatorii zece ani. s-ar putea, cu cionditia ca toti cei care au rezerve valutare in dolari sa le declare nule, sa accepte pierderiele in totaliate, sa le dea foc si sa se gandeasca la alta valuta, valuta acoperita in camile arabe, cizme rusesti, tricouri chinezesti, lana romaneasca sa orice credeti voi ca poate acoperi o valuta mai bine decat nume precum boeing, microsoft, ibm, apple, lokheed martin si asa mia departe...
in concluzie, eu cred ca dolarul va sta la paritati scazute atat vreme cat vor putea suporta economiile europei si japoniei acest lucru.
:) ... randamente... medicamente... sfoara... sapun... :)
PRESTIGE OF 23 PROFESSIONS AND OCCUPATIONS
aristotele, pune si tu ultima versiune http://harrisinteractive.com/harris_poll/pubs/Harris_Poll_2009_08_04.pdf
Trimiteți un comentariu