luni, 7 decembrie 2009

Ce întrebări vor rămâne după 6 decembrie?

  1. Cum de au greşit majoritatea sondajelor de tip exitpoll, chiar şi ale institutelor care îşi dovediseră profesionalismul la turul precedent? Ce au păţit instrumentele lor de măsurare şi cercetare în decurs de numai 14 zile?
  2. De la un electorat preponderent urban şi educat, Băsescu a ajuns să fie votat în special de electoratul urban mai slab educat. Fieful său tradiţional, Bucureştiul, a fost pierdut. Cum de s-a schimbat aşa de radical, în numai 4 ani de zile, electoratul lui Traian Băsescu ?
  3. Cum a fost posibilă această premieră pentru România post-decembristă: în contextul unei crize economice evidente, populaţia cea mai afectată de criză (tineretul cu studii reduse, puţin adaptat pe piaţa muncii, probabil şomer) să voteze majoritar cu Puterea ?
  4. Cum a fost posibilă această premieră pentru România post-decembristă: în contextul unei crize economice evidente şi de proporţii, Puterea să nu iasă erodată, ci dimpotrivă, întărită (Băsescu a obţinut mai multe voturi ca în 2004)? Spre comparaţie, Ion Iliescu a pierdut între 20 mai 1990 (Duminica Orbului) şi 11 octombrie 1992 (turul 2) nu mai puţin de 4,8 milioane de voturi în condiţiile în care a câştigat detaşat ambele scrutinuri şi România încă nu intrase în teribilă criză din anii '90.
  5. În condiţiile în care studiile au arătat că electoratul care a votat în turul 1 cu un anumit candidat, a votat apoi destul de previzibil şi disciplinat în turul 2 (de exemplu 75% din liberali cu Geoană, cum era de aşteptat), rezultă că victoria lui Băsescu s-a bazat pe mobilizarea la vot a circa 550.000 de nehotărâţi. Cum se face că 550.000 de oameni care erau nehotărâţi în data de 22 noiembrie, au devenit unanim hotărâţi pro-Băsescu în doar 2 săptămâni?! Cum de nu s-a întâmplat aşa ceva: şi anume, ca Puterea în funcţie să atragă brusc şi irezistibil de partea sa, atâţia votanţi, nici în 1992, nici în 1996, nici în 2000, nici în 2004?! Ce reţetă secretă are Traian Băsescu?!
  6. Tot despre sondaje şi redistribuirea voturilor: dacă instrumentele de măsurare şi cercetare a institutelor de sondare a opiniei publice au fost foarte precise în perioada 23.11-5.12 în a ghici cum se vor redistribui voturile lui Crin Antonescu, Vadim, Hunor etc., cum se face că au fost aşa de imprecise în restul estimărilor, inclusiv la exitpoll?! Ce le-a făcut să ghicească aşa de bine un aspect al procesului electoral, şi să se înşele profund în altele?!
  7. Tot despre nehotărâţi: cum se face că turul al doilea al acestor alegeri este primul "tur 2", de când se fac alegeri în România postdecembristă, când prezenţa la vot nu scade, cum ar fi natural, ci creşte?!

Eu personal sunt convins la ora asta (21.44) că Traian Băsescu a furat sub diverse forme undeva între 500.000 şi 700.000 de voturi mai mult decât au reuşit să fure cei de la PSD pentru a putea câştiga - ceea ce înseamnă că maşinăria Puterii pe care a perfectat-o în ultimii ani e mai puternică decât ne închipuim. Cu el preşedinte mă aştept la o izolare de fier a României în următorii 5 ani, pentru că, probabil, electoratul cu puţine studii superioare al domniei sale o pune botul la rezultatele astea, dar cercurile financiare şi politice din Europa, mai puţin. Din păcate, izolarea lui va fi şi izolarea României, a românilor.

Şi totuşi, răspunsuri?

PS. pentru incredulii care nu cred că se pot fura sute de mii de voturi, urmăriţi această înregistrare care se pare că vine direct din culisele partidelor. Am preluat-o de pe blogul http://blog.imperiaonline.me (nu ştiu cine eşti, omule, dar sunt convins că eşti de acord cu difuzarea înregistrării). Acolo se sugerează şi nume - eu mă abţin, vă rog doar să aveţi în vedere cât de infernal de simplu e mecanismul de fraudare descris acolo:


122 de comentarii:

CUMPARATOR spunea...

"Mircea Dan Geoana" ar putea fi raspunsul complet la intregul set de intrebari.

Sau nu !?

yahim spunea...

optiunea populatiei nu are un fundament obiectiv.

eu stiu cel putin un caz care cand a vazut cum era atacat basescu l-a votat nefiind de acord cu campania psd

daca te deschideai spre moscova era mai bine? :)

Uscaturile sunt de ambele tabere....si e bine sa fii sceptic..ai audienta mai buna si daca te inseli impactul e mai mic.

Adamclisi spunea...

Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. (Iosif Vissarionovici Stalin)

limestone spunea...

Stiti ce a cautat Mircea Geona in miezul noptii la Vantu ?
Ca unui scolar repetent si trisor Mircea Geoana a primit in acea noapte setul de intrebari ce urmau sa fie puse de moderator a doua zi. Intrebari care erau fireste luate de la stafful lui Robert Turcescu, angajat al trustului Realitatea.
Cum putea avea Romania un presedinte trisor? Rusinica

Nok spunea...

7 intrebari, un singur raspuns: Mircea Geoana + PSD

Eu am fost unul din acei indecisi, urban, educat, votatant PNL, etc. As fi votat INTOTDEAUNA impotriva lui Basescu.

Cu o singura exceptie: PSD-ul. NICIODATA nu voi vota PSD-ul. Nu am uitat, si nu voi uita perioada 90-2004. Lipsa de speranta. Stingerea oricarei luminite de la capatul tunelului.

Polonia crestea, Ungaria se dezvolta, peste tot veneau multinationale si se faceau investitii. Doar rromanica era MOARTA.

Nu voi uita si nu voi ierta. Niciodata.

Bogdan C. spunea...

1. campania mediatica extraordinar de jegoasa impotriva lui;
2. timisoara - 1 dec, cand baietii au plecat pe usa din dos;
3. geoana, si cred ca am zis destul (pres ca ai vazut dezbaterea)

Bogdan C. spunea...

4. PSD!

dcg spunea...

1) Cum de au greşit majoritatea sondajelor de tip exitpoll

Raspunsul il da chiar inteleptul conducator: <<"Au facut presiuni pentru a umfla punctajele, iar azi ne racorim pe institutele de sondare", a mai spus Basescu>>.

Nu mai dau link, nu cred ca-l cere nimeni.

vala spunea...

nu mi-am propus catusi de putin sa te enervez asa ca daca raspunsurile nu vor fi pe placul tau sau prea lungi .. .I am sorry :
1.sondajele nu au gresit ... profesionistii adevarati au stiut rezultatele corecte ... dar au ales acele criterii care sa se incadreze in marja de eroare ... scopul a fost manipularea pro-geoana pe principiul psihologic ca in general oamenii ezita sa se plaseze in tabara celor care pierd ... la primul tur au facut doar un exercitiu de credibuilitate pentru ca manipularea sa fie cat mai eficienta, importante nu au fost exit pollurile ci publicarea unor estimari inainte de ora 21 ... ar mai fi de spus

2. nu am un esantion reprezentativ dar cred ca te inseli ... basescu a fost votat atat de electoratul urban educat cat si mai putin educat ... daca a pierdut electorat e pentru ca a dezamagit incontestabil ... dar nu suficient ... bucurestenii se supra apreciaza ca fiind electoratul educat
3. diferenta intre cei 2 e suficient de mica pentru a putea spune ca in egala masura au votat impotriva puterii... dar dincolo de asta campania antibasescu a fost atat de agresiva incat si-a facut singura anti campanie ... practic geoana s-a batut singur ... pentru ca a avut toate atuurile sa castige ... in afara de inteligenta de a o face
4 idem 3
5. nu cred in sondajul din link ... doar manipuleaza ... oricum doar electoratul PNL conteza, ceilalti au fost prea mici .. si de la PNL s-au dus la base mai multi decat ar vrea crin sa admita ...
6 idem 1
7. eu am votat cu basescu ... da stiu ... sunt naspa ... dar am mai convins cel putin 10 persoane dintre cei nehotarati ... again , stiu ca nu sunt reprezentativ dar geoana s-a batut singur facand cea mai proasta, cea mai penibila si cea mai oligifrena campanie posibila ...

am mai spus-o basescu a fost transparent in defectele lui ... de la basescu nu te mai poti astepta la vreun lucru bun ... in schimb ceilalti au dovedit ca sunt un izvor nesecabil de lovituri sub centura si ca oricand mai pot da una... repet ... geoana s-a batut singur prin campania pe care a facut-o

Nok spunea...

Oh si inca ceva: PSD-ul a castigat televiziunea. In 2009?! Bad idea. Asa e cand ramai in urma.

Base a avut online-ul (amuzant). 'Nuff said.

limestone spunea...

La prima intrebare, turul 1 a fost fara miza, insomarul nu s-a straduit sa-l masluiasca.
La celelalte intrebari ti-am raspuns ieri. Coalitia psd-pnl s-a impuscat singura in picior. Iar la tragaci a fost Dan Mircea Geoana. Ai aflat cum s-a votat la Timisoara? Iti spun eu, covarsitor pro-Basescu.
Romanii cand voteaza presedintele vor sa voteze un om, nu o coalitie de partide. Asta voteaza la parlamentare. La presedentie vor un om nu 3 in unu asa cum s-a prezentat Geoana. Numai o minte bolnava isi poate imagina ca au fost scoase din palarie juma de milion de voturi. Geana si psd au starnit cuibul de viespi, cei nehotarati. Au fost muscati de cur si acum sunt in soc anafilactic.

limestone spunea...

Cineva ma intreba ieri de unde stiu ca psd se va dizolva. In Arges 25 de primari psd semneaza sau urmeaza sa semneze adeziuni la pdl. Toti vor sa se urce acum in barca invingatoare.
Ca sa fie lamurita, Geoana a primit in acea noapte de la Vantu setul de intrebari ce urmau a fi puse de Robert Turcescu a doua zi in dezbatere.

Adrian F. spunea...

4. la 20 mai 1990 Iliescu a avut undeva la 85%. De la cifra asta e chiar greu sa mai cresti .. unde sa ajungi ? 100% ? 110% ? povestea imobiliarelor ?!
evident nu putea decat sa scada.

5. ma cam indoiesc ca 75% din liberali au votat cu Geoana ..

Duminica la pranz eram nehitarat, nu eram decis sa merg la vot; oricum daca mergeam la vot votam cu B.
Asta pana am pimit un telefon: la biserica, popa facea propaganda: "Stimati enoriasi, mergeti la vot ! Votat cu Geoana !".
Cand am auzit asta, m-am imbrcata repede si am fucgit la sectia speciala de votare de la gara.
Doar nu o sa-i las pe aia multi si ne-destepti, care se inghesuie in biserica sa asculte de "prea cinstitul" popa ..

Nok spunea...

Inca un motiv: promisiunea de LINISTE. Avem nevoie de LINISTE.

Stii cine propovaduia liniste? Iliescu. Si am avut parte, TONE de liniste. Am vazut ca linistea nu e buna la nimic.

limestone spunea...

EVZ:
"Înfrângerea evidentă suferită în confruntarea televizată, dar mai ales vizita nocturnă pe care Geoană a făcut-o la reşedinţa lui Sorin Ovidiu Vîntu au fost două erori majore, care au mobilizat la urne o parte dintre alegătorii lui Băsescu din 2004, care-l părăsiseră dezamăgiţi de eşecul luptei anticorupţie."

So, Manole cauta surplusul de voturi in randul vechilor simpatizanti Basescu care fusesera dezamagiti de el prin esecul luptei sale impotriva coruptiei. Acestia s-au reorientat catre Basescu impinsi de gafa lu Geoana care a confirmat toata teoria mogulilor.

limestone spunea...

Si sa nu uitam vizita secreta la Moskva. Un om important in stat, al doilea dupa presedinte, merge la Moskva intr-o vizita secreta de care nu stie nimeni, nici macar CSAT-ul. Geoana ar putea fi acuzat de tradare nationala in favoarea rusilor.

limestone spunea...

De ce a castigat Geoana in Bucuresti ?
EVZ:
"Mulţi bucureşteni, mai ales tineri, şi-au văzut poate viitorul în familia Geoană, aşa cum s-a văzut ea la televizor: un politician tânăr, fost ambasador în Statele Unite ale Americii, cu o soţie îmbrăcată în Chanel şi implicată în munca de caritate precum toate primele-doamne respectabile. Bucureştiul nu este roşu. Votul pentru Mircea Geoană a fost, poate, şi unul aspiraţional."

Unknown spunea...

1.Toata lumea a crezut ca s-a zis cu marinarul, inclusiv eu, care l-am votat. Nu e nimic rational in RO, ca atare, probabil ca s-au tampit si ecsit polurile.

2.High expectations. Marinarul,spre deosebire de candidatul anti (nu exista GEOANA, exista candidatul anti), este un individ autentic (de asta a reusit imposibilul in 04 si acum, in 09),insa nimeni din tara asta nu poate satisface exigentele si...nerabdarea electoratului bine educat. Nu in 5 ani, nici in 20. 3 generatii, mai bine, taica. Ei, intelectualii s-au suparat si i-au dat vot negativ, de a ajuns saracu Base sa fie mai votat de tarani tampiti decat Geoana.

3.Marinarul ar fi in stare sa insufleteasca/manipuleze, ma rog, si un somer flamand, in vreme ce Geoana ar reusi sa descumpaneasca pina si pe votantul lui Iliescu de pe vremuri.

4.Candidatul anti-marinar ales de oamenii de bine din RO a fost o alegere atat de nereusita,incat multi oameni nu l-au putut vota nici cu mina la nas. Adauga la asta campania de presa anti marinar,nefireasca pentru anul 09,care i-a facut pe multi sa se simta ca in 1990,si cu romanul nu te pui, el e atavic. Linsajul mediatic putea include si injuraturi pe fata de mama/fiicele lui Basescu, noroc cu CNA,care a dat amenzi mai ceva ca brigada rutiera. Pina acolo s-a ajuns. realitatea, antene etc. Acest lucru a fost taxat inclusiv de niscaiva ONGuri straine,ca si cum ar mai conta.

6.Efectul Geoana. Geoana nu este capabil sa gestioneze nici macar un minister al...Tineretului,daramite o politica externa, niste servicii...

Ar trebui,mai bine, sa te intrebi, manole, cum se face ca un impostor (recunoscut ca atare si de votantii lui liberali/anti-Base etc) a reusit sa ia atatea voturi, frateeeeee. Cred ca Nastase a murit de oftica, si ala chiar ARE fata de presedinte.

dcg spunea...

"Masluirea exitpollurilor"... destul de slab argument, in principiu nici o "casa" de sondaje nu vrea sa dea niste cifre de care sa faca lumea haz 10 ore mai tarziu.

"geoana s-a batut singur prin campania pe care a facut-o" -> nici cu Basescu nu mi-e rusine. Cele cateva teme si manevre de campanie au fost preluate direct din manualul lui Iliescu din anii 90:

- Mogulii lui Basescu = mosierii lui Iliescu, aia care nu au mancat salam cu soia;

- "IMGB face ordine" = de data asta la Timisoara, dupa contramanifestatia spontana incheiata cu predarea pancardelor la fel de spontane la prefectura;

- "Nu ne vindem tara" = declaratia lui Boc "PNL şi PSD le cer românilor voturi pentru ca mai apoi să tranzacţioneze avuţia naţională rămasă de vândut";

- temele dubioase "coalitia de la Grivco" (pe care a facut-o si el), "comunistii" (cu care a guvernat si el pana acum o luna);

- discursul de challenger, de parca Basescu venea dupa o indelungata opozitie gata sa spanzure si sa... modernizeze statul;

- plebiscitul facut pe o tema populara si lipsit de o minima informare a populatiei cu mintea odihnita - "de ce le e frica nu scapa" dar sa vedeti ce "elastic" se reconfigureaza majoritatile cu doar 300 de ametiti in Parlament;

etc, etc.

Mie nu-mi pare rau de rezultat, paine oricum nu o am fi avut, deci macar circ sa fie. Dar sa incerci sa gasesti parti bune unei tabere (da de unde?!) sau sa vezi doar partile rele ale taberei adverse mi se pare ca este o dovada de naivitate.

dcg spunea...

PS: abia astept sa se refaca alianta PDL + PSD si sa se puna pe treaba domnilor, sa fie toata lumea multumita. Hihi!

Anonim spunea...

Si eu sunt unul dintre cei nehotararti care au votat doar in turul doi. Pe basescu. Pur si simplu mi s-a facut greata la manipularea fatisa de la TV.

Daca ar fi ajuns in al doilea tur, si daca n-as fi stiut cat de curva poate sa fie, l-as fi votat clar pe crin. Asa am ales raul mai mic.

Stiu ca si basescu are camarila de hranit dar parca rizi, udrea si videanu sunt mai putin sinistri decat nastase, vanghelie, iliescu, vantu si becali.

alex.dumitrascu spunea...

Argumentele cu "confruntarea" la care Geoana a fost intradevar inferior , sau cu contramanifestatia de la Timisoara sunt puerile.
Audienta totala a posturilor de televiziune in zilele respective a fost sub 2 milioane. Iar electoratul lui Basescu nu e genul de om care sa stea trei ore in fata televizorului de grija tarii sau a politicii.
Explicatia e cea mai simpla posibila, chiar daca greu de crezut; marele numar de cetateni de la tara, care au "emigrat" la oras, undemuncesc la negru si locuiesc fata forme legale. N-au nici domiciliu provizoriu la oras, nici vreun contract de inchiriere inregistrat undeva.
Din astia pre putini voteaza la "sectiile speciale".
Da' la ei acasa , la tara de unde erau plecati, daca tot ramasese locul gol pe lista, a facut cineva operatinea. Cu cnp-uri din burta, chestie dovedita. Manopera se face evident in primele 5 minute dupa ora 21 ca sa nu fie martori prea multi. Si se face in localitatile mici sate izolate, in care membrii comisiei reusesc cu greu sa stie sau sa citeasca, cu exceptia presedintelui care e mai ager.

limestone spunea...

Pt Ion
Nu geoana a luat 5 milioane de voturi. Ci Johannis, Crin Antonescu, partidele psd pnl udmr taranesc. Spre diferenta de Basescu care a luat 5 milioane de voturi pe spinarea lui.

Din ziare:
De-a dreptul savuroasă a fost şi secvenţa cu vizita istorică a PSD-ului la PNL - probabil prima deplasare în care moştenitorii partidului comunist n-au căutat în sediul partidului istoric dolari falşi sau droguri.

alex.dumitrascu spunea...

ps
Am uitat sa spun ca mai exista si o cauza secundara, adica judecatile rudimentare, folosirea ficatului pe post de creier, asa cum se vede si din unele comentarii anterioare.
Obiceiul asta daunator e extrem de raspandit la cei care au drept nivel de instructie liceul. Adica s-au apucat de carte si n-au terminat-o. Adica neispraviti.
Analfabetii si cei cu patru clase sunt mai rationali decat absolventii de liceu, fiindca nu sunt neispraviti, sunt neinceputi, adica au cel putin mintea simpla si limpede.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ionut spunea...

Manole

Care este culmea somnului?

Sa te culci presedinte si sa te scoli tot...prostanac!

Bancul asta + "liberalul" crin in barca psd = raspunsul.

Propunere:

Guvern de "uniune nationala" pdl-psd-pnl, cu:

tariceanu - prim ministru (oricine merita o a 2-a sansa)
geoana - la externe (definitiv)
boc - purtator de cuvant (normal)
nastase - la justitie (puschea pe limba!)
vanghelie/becali - invatamant si educatie
pogea - finante + economie
udrea - ministru pentru relatia (prin biletele) cu parlamentul.
vadim - politie
iliescu - sanatate (ptiu!)
patriciu, sov - consilieri prezidentiali.
etc.

U.d.m.r + minoritati + antonescu - opozitie!!!


Cine va fi de vina daca esueaza matrozu' cu tot cu ... corabie?
Comform teoriei conspiratiei "AISBERG" - un evreu!!

Ha,ha,ha!

Andrei Stroiescu spunea...

@manole

Am votat cu Remus Cernea in turul 1. Cu Basescu in turul doi, ca raul cel mai mic (cel mai mic risc de dictatura, explicatia pozitiei ti-am dat-o ieri in trimiterea spre blogul personal). Intre un tur doi Basescu contra Antonescu, probabil asi fi votat Antonescu. Singura data cand am votat PSD a fost in celebrul tur doi Iliescu-Vadim. Imi doresc sa ramana si ultima data. Singura ipostaza in care asi fi votat Geoana ar fi fost un tur doi Geoana-Vadim sau Geoana-Becali. Intr-un ipotetic tur doi Geoana-Hunor asi fi votat Hunor. In orice tur doi cu Cernea asi fi votat Cernea, indiferent de contracandidat. Nu ma deranjeaza ca a Cernea votat cu Geoana, cata vreme a avut o explicare rationala a pozitiei sale si nu a pretins ca sustinatorii sai sa voteze musai cum zice el.

Nu cred ca Basescu sau PDL ar fi furat cu sutele de mii de voturi. Asta imi aduce aminte de europarlamentare cand Vadim spumega la gandul ca Tokes a ajuns europarlamentar, votat de 3% din alegatori, desi calculase ca nu-s atatia alegatori unguri in tara (lua in calcul si procentele reprezentantului UDMR). Ce-a scapat Vadim din vedere a fost un lucru tare simplu: Tokes a fost votat si de romani, nu doar de unguri. Eu am fost unul din ei.

Oamenii ca indivizi sunt imprevizibili... Fiecare are propriile calcule, pareri si interese. Sondajele, statistica in general sunt bune la determinat tendinte cand e vorba de numere mari, insa dau constant rateu cand e vorba de numere mici. Mai ales cand e vorba de oameni.

Faptul ca sondajul considera cateva zeci de mii de oameni reprezentativi pentru cateva milioane, pe principiul reducerii 1 este repezentativ pentru 10, adica din 10 milioane de oameni 1 milion sunt reprezentativi pentru restul, din ei 100.000 sunt reprezentativi pentru cei 1 milion, iar din cei 100.000, 10.000 sunt repreznetativi la randul lor, deci prin extrapolare cei 10.000 sunt reprezentativi pentru toti 10 milioane, ei bine acest rationament nu este in mod obligatoriu si corect pana in ultimul detaliu. Sondajele pot gresi si o si fac mai ales cand e vorba de... intentii.

Ca poate azi intentionez sa cumpar o locuinta cu 100.000 de euro, pentru ca am avut fanatsme cu castiguri la loto (vorba aia, acu' ca am de unde, mi se rupe) si pot sa si afirm asta intr-un sondaj, iar maine ma trezesc din visare si orice intentie dispare... dar sondajul e deja gata facut.

Sondajele sunt in cel mai bun caz relevante strict la momentul la care s-au facut.

Si apropos, faptul ca toate televiziunile au dat estimari incepand imediat cu ora 21 nu a fost o incalcare a legii, cata vreme procesul electoral inca nu se terminase in restul lumii? Personal cred ca afisarea estimarilor la ora 21 si discursurile candidatilor au determinat si mai abitir diaspora sa mearga sa voteze... Cu rezultatul vazut.

Concluzia la ce-am postat si raspunsul la intrebarile tale? Oamenii ca indivizi sunt imprevizibili... Iar cea mai buna conspiratie este batuta oricand de... prostie.

alex.dumitrascu spunea...

Sa votezi cu Cernea in turul intai si cu Basescu inturul doi fiindca e cel ....mai mic pericol de dictatura explica destul de bine ce au luat romanii asemenea tepe imobiliare in ultimii ani.
De la enorma lor capacitate de a face rationamente corecte.

monfa spunea...

D-le MANOLE de doi ani va citesc blogul.Analizele dumneavoastra imobiliare pareau absolut ok.In schimb analiza politica de mai sus este groaznica.Sper ca ati glumit in ce a-ti scris.Orisicum observ ca ceilalti cititori v-au raspuns exact la intrebarile dv-tra.In ce ma priveste votul meu merge astfel1:intodeauna impotriva psd daca ete prezent.
2:intodeauna impotriva minciunii si manipularii daca sint prezente.
3:daca primele doua puncte nu apar in joc atunci voi vota cu tarie impotriva lui Basescu.
ACUM O LUNA NU CREDEAM CA VOI VOTA.DAR AU AVUT GRIJA 2 TELEVIZIUNI SA MA DUMIREASCA SI SA MA INDIRJEASCA SA MERG LA VOT.

cezar spunea...

"Sa votezi cu Cernea in turul intai si cu Basescu inturul doi fiindca e cel ....mai mic pericol de dictatura explica destul de bine ce au luat romanii asemenea tepe imobiliare in ultimii ani.
De la enorma lor capacitate de a face rationamente corecte."

Amicul Stroescu se intampla sa aiba rationament corect.
Basescu plus PDL...mass-media 99 la suta contra...isterie contra ......oameni avizati ...etc... ...sanse scazute de dictatura. Doar un BOU se mai teme de o dictatura in conditiile astea.

Geoana plus restul oamenilor cumsecade....70 la suta majoritate parlamentara, mass media obedienta...nu mai dau exemple... mi-e greata...geoana e un ingerash...da' sunt multi in spatele lui.... dictatura garantata...a bunului simt.

Ce-o fi asa greu de priceput,draga Dumitrascu ?

Adrian Iftode spunea...

Dar sa votezi pentru o galeata rosie sau un pix portocaliu, cum e? Sau sa le cumperi in acest fel?

De ce la ora 21 n-a strigat nimeni ca votul a fost fraudat?

Si drace, de ce vi se pare nedrept ca unii au furat mai multe voturi decat altii, in loc sa amendati cu convingere ambele tabere? E unul mai robin-hood decat altul?

Unknown spunea...

Nu inteleg de unde atata patima?!
Ma enumar printre cei care nu au votat in turul 1 si care au votat Basescu in turul 2.
Si votul meu a fost antiPSD si nu pro Basescu. Plus ca Geoana e epic fail.
In alta ordine de idei, de cand liberalismul a ajuns sa fie confundat cu "patricianismul"? Si nu cumva astia din alianta anti Basescu au facut parte din guvernare aproape tot mandatul lui Basescu?
Si cum bine a nimerit-o Hurezeanu "exitus pullis"...

Unknown spunea...

1. Cifra cu furtul a 500-700k voturi... nu pot deduce decat ca autorul nu a vazut niciodata pe dinauntru procedurile electorale.
2. Alchimia electorala la romani e mult mai complexa decat simpla aritmetica.
De-un parexamplu gratis, ca faptele sunt consumate, uite doua erori capitale ale lui echipei de zgomot si imagine pro Geoana, pe care nici un bucurestean nu le-a remarcat: a) timp de un an, bascalie cotidiana la Antene la adresa lui Boc - ardelean prost si tafnos, fara skills de Bucuresti - no, ardelenii au tinut minte; b) aterizarea (la propriu) in Timisoara pentru o vizita de lucru si imagine a olteanului de la partidul cu steag rosu, la pachet cu mesajul victorios din balcon... epic fail.
3. Teza cu institutele si televiziunile credibile la centima e chiar ironica pe blogul asta. Anul trecut institutele, comitiile si tembeliziunile dadeau cu parerea ca criza e moft si imobiliarele creste, corect?

Marian spunea...

1. Pai in primul rand n-au capturat cei 0.4% in plus adusi pentru Basescu de strainatate. Adica votul in tara pentru Basescu a fost in jur de 49.9%.
Apoi, nu mi-e clar daca au capturat votul sectiilor de vot speciale (unde au votat studentii - adica cetatenii aia urbani mai needucati, inca).
Apoi, tinand cont de manipularea din timpul alegerilor (inclusiv pe TV) cu exit poll-urile, chiar are sens acuzatia lui Basescu fata de Hrebe ca ar fi impins exit poll-urile cu vreo jumate de procent (2 din ele).

Orisicat, luand in calcul doar cei 49.9%:
INSOMAR - gresit cu -1.1% (in plus geoana)
CURS - gresit cu -0.6%
CSOP - gresit cu +0.5% (in plus base)
CCSB - gresit cu -0.9%

Cu factorul Hrebe cu tot, ar cam da fix batut in cap centrat in BEC (dupa mediere).

2. Pentru ca electoratul ala mai educat a luat de buna marea minciuna a deceniului - cum ca PNL ar fi partid liberal, cum ca Crin ar fi liberal.

3. Pentru ca Base e mai mult opozitie decat putere. Cel putin asa e perceptu, multumita lui Tariceanu cel putin.

4. Pai criza a fost scurta rau (1 an din 5 de mandat) si perioada de prosperitate a fost nemaintalnita de vreo 40 de ani incoace.

5. Wait a minute! 75% au votat cu Geoana si 25% au stat acasa! Adica din cei care au votat, doar 66% au mers cu muratura in buzunar la vot (altfel nu vad cum un liberal ar putea vota cu inima inpacata cu Geoana).

Hotararea a venit mai ales cu dezbaterea de joi. Exemplu eu: n-am votat in primul tur, dar m-am dus tintit in turul 2.

Reteta secreta a lui Basescu fost Geoana. Daca ar fi candidat contra lui Crin (la cat de fad e el), ar fi pierdut detasat (probabil maxim 45% Basescu). Ca sa-ti dai cu stangul in dreptul in halul acela trebuie sa fii Geoana.
Si nu, dezbaterea nu a convins pe social-democratii convinsi sa nu voteze cu Geoana. Tinta erau cei indecisi sau cei neconvinsi inca sa iasa din casa.

6. Raspunsul este la punctul 5: dezbaterea. Nu a existat sondaj intre 4 decembrie dimineata si 6 decembrie dimineata ca sa masoare impactul dezbaterii. Combinat cu cei din straiantate (care au mutat balanta cu aproape 1 procent, la diferenta, adica aproape jumate de procent la punctajul fiecaruia)...
Am fost surprins ca n-a castigat mai detasat (un 51-52%) tinand cont ca dezbaterea chiar a avut audienta.

7. Raspunsul este banal: n-a fost lipit turul 1 de alegeri parlamentare. Eu de exemplu nu m-am sinchisit sa ma duc la vot ca eram convins ca Basescu (cu care as fi vrut sa votez in turul 2) intra in turul 2, asa ca de ce sa pierd vremea?

3

Marian spunea...

corectie, punctul 5:
am vrut sa zic "50% au votat cu Geoana si 25% au stat acasa!"
Adica 2 din 4 au ascultat indemnul lui Crin, 1 s-a scarbit de una, de alta si a votat Basescu, 1 s-a scarbit de una, de alta si a stat acasa.

Sint convins ca ambele tabere au recurs sa cate o cumparatura de voturi. Dar ma indoiesc ca cineva reuseste sa bata PSD-ul la chestia asta! Ei au scris manualul de fraudat alegeri, totusi! Si putere financiara in spatele unui candidat nu cred ca s-a mai vazut pana acum. Sa adunam cate miliarde-zeci de miliarde au averile celor care au stat in spatele lui Geoana? Sau macar cate sute de milioane (poate miliarde) au datoriile la stat ale celor care au stat in spatele lui Geoana?

Manole spunea...

@monfa: nu, nu glumesc, dimpotrivă. La ora asta sunt convins că Băsescu a furat grosolan alegerile. În această clipă am şi motive personale, pe care evident că nu le pot da pe blog, pentru a crede asta. Dar cred mult mai tare ca aseară şi mult mai tare ca ieri dimineaţă.

O chestie interesantă pe care o observ în comentariile voastre pozitive e următoarea: toate sunt post-factum, toate se bazează pe experienţa individuală ("eu" am făcut şi am dres... ok... dar... statisticile?!) şi niciunul nu răspunde la 6. Da, recunosc şi eu, singurul răspuns raţional la 6 e că... pesemne totul e iraţional. Chiar şi raţiunea care explică iraţiunea, tot iraţională e.

Leopold: se vede că nu ştii istorie. Hai să-ţi spun o scenă petrecută la alegerile din '46, autentică, de la ţară. Scenă ce mi-a fost relatată cu ani în urmă de un martor ocular. Ca şi acum, urnele se închideau la o anumită oră după care comisia electorală trebuia să numere voturile. Ca şi acum, toată puterea şi mai ales ministerele cheie - internele şi justiţia - erau concentrate în mâna unui singur partid (la interne era teribilul Teohari Georgescu). Reprezentantul Partidului Comunist a stat toată ziua înfofolit într-o pufoaică foarte groasă, de parcă suferea de frig. Cuminţel, fără să zică nimic. La ora închiderii urmează să se răstoarne urna şi să înceapă numărătoare. Se fac discuţii, cine cum numără. În secţie apar şi 2 jandarmi care trebuie să supravegheze că nu fuge nimeni cu voturi şamd. Deodată, reprezentantul PCR/BPD, care până atunci stătuse nebăgat în seamă, izolat de reprezentanţii partidelor democratice, îşi descheie pufoaica şi lasă să cadă pe podeaua secţiei un maldăr de voturi gata completate, după care le spune celorlalţi: "Luaţi şi număraţi. Tovarăşii jandarmi vor avea grijă să nu greşiţi." La alegerile alea comuniştii au furat nu 700.000 de voturi, ci vreo 3 milioane (din 7 milioane). Aşa că 700.000 de voturi din 10 milioane e chiar mizilic.

Andrei Stroiescu spunea...

@alex.dumitrascu
In ciuda rationamentului meu incorect (pe care presupun ca nu ai avut curiozitatea de a-l urmari pana la capat, pozitia este explicata pe larg aici) sunt totusi unul din cei care nu au luat teapa imobiliara de nici un fel, ba chiar am incercat sa conving si pe altii ca n-ar fi bine sa intre in vreo aventura imobiliara... Majoritatea m-au ignorat. Deh, de la enorma lor capacitate de a face rationamente corecte...

@cezar

Ma bucur sa vad ca din cand in cand ma creditezi cu cate un rationament corect. :)

Akhenaton spunea...

@Manole

Motivele pentru care Geoana nu a castigat trebuiesc cautate putin mai departe de campania din tara.
Te pot parafraza: "În această clipă am şi motive personale, pe care evident că nu le pot da pe blog"
Si mai cred ca cercurile financiare aveau de mult in vedere ce vor face pe mai departe cu Basescu presedinte in Romania.
Acum ca avem presedinte sunteti mai pregatiti de criza?

Akhenaton spunea...

@Andrei S

Acum ceva ani am fost si eu intr-o sectie de votare, stiu din interior cum se face (ca si tine). E ceva ciudat insa, sectii de pana la 60-70% rosii in alte ocazii, dintr-o data s-au portocalit acum. Exista o vopsea atat de eficienta? :P

Intortocheate sunt caile Domnului.

blondu spunea...

Manole, Manole... de mult ti-ai declarat preferinta de stanga... si unii si altii fraudeaza in diferite variante... dar putin inteleg spiritul de fronda... Sincer nu dau doi bani pe exit-poll comandate de televiziunile care au executat linsajul mediatic...iar diaspora este si a fost de dreapta.
A... am discutat destul de mult aseara cu reprezentanti ai comunitatii franceze in Romania...si parerea este: bine ca Basescu ca nu umbla la impozite!
A doua chestie:Geoana este chiar vazut ca un prost.

Robocunt spunea...

bre Manole, te credeam ceva mai fin observator. hai sa o iau pe rand:
1. sondajele nu au gresit. sondajele aveau o eroare de 1.5% cu o probabilitate de 95%. asta inseamna ca tot ce spuneau ele este urmatorul lucru: "oameni buni, cu o probabilitate de 95%, noi spunem ca procentul lui geoana este undeva in intervalul 49.7% si 52.4%".
ceea ce s-a dovedit adevarat, ca geoana a avut 49.66% daca nu ma insel.
2. ma uit la colegii mei de birou care l-au votat pe marinar in 2004si pe geoana in 2009: il urasc pe basescu, pt ca e un scandalagiu. il urasc atat de mult si sunt atat de prosti incat sunt in stare sa-l voteze pe iliescu doar ca sa nu iasa basescu. dupa cum a zis CTP, alegerea a fost intre "Geoana e un cretin, nu pot sa-l votez" si "Nu-l mai suport pe scandalagiul de basescu"
3. asta tine de smecheria lui basescu, care a reusit sa fie, din nou, un candidat anti-sistem. ce pot sa zic, decat ca basescu e un om politic perfect. e foarte bun ca politician, asta e. are lipici, jongleaza cu emotiile. i-a fost si usor sa faca asta, in conditiile in care TOATA lumea a fost impotriva lui. asemenea chestii prind exact la aia mai slabi de minte, care vor un haiduc pe post de presedinte. eu ma numar printre ei, vezi bine.
4. idem ca mai sus. care putere? PDL + PSD? :)))
5. dezbaterea. in care geoana a fost atat de penibil incat nu am cuvinte. geoana n-ar putea sa castige o dezbatere nici impotriva unui elev de liceu.
6. simplu. cand scorul este 50/50 incertitudinea este maxima. dpdv statistic, zic. e mult mai usor sa ghicesti 80/20 fata de 50/50.
7. alianta mediatica si politica impotriva lui basescu. oricine cu un pic de minte se intreaba cum e posibil domne ca toti, dar chiar TOTI sa fie impotriva unui om?? ceva nu e ok aici.

aia cu furtul a 500 de mii de voturi e o fantezie de-a ta.

dcg spunea...

"oricine cu un pic de minte se intreaba cum e posibil domne ca toti, dar chiar TOTI sa fie impotriva unui om?"

Robocunt, intrebarea poate fi pusa si altfel: Cum e posibil ca un singur om sa fie depozitarul adevaratelor solutii in timp ce TOTI (cu majuscule, cum ai pus tu) gresesc?

O sa fie amuzant mandatul lui Basescu, este un om care nu mai are nimic de pierdut deci:

1) o sa se odihneasca la Cotroceni precum Iliescu in ultimul mandat
2) o sa se joace putin, ca un adevarat presedinte jucator.

Robocunt spunea...

dcg, eu nu fac politica aici, eu incercam sa explic o perceptie. lumea nu a votat solutii, programe si asemenea. pentru ca nu au existat si pentru ca toata campania a fost strict emotionala si negativa. deci intrebarea ta nu are temei, dupa mine.

eu, care am votat cu basescu, nu l-am votat pt ca e detinatorul "adevaratelor solutii" ci pt ca nu votez cu psd nici mort, pt ca geoana e o cutie de carton complet goala si pt ca am fost scarbit de manipularea media, care a intrecut orice limite.

Akhenaton spunea...

In meciul Basescu - Geoana scorul e 2 - 0. Geoana a perdut si primaria capitalei, daca nu ma insel tot in fata lui Basescu.
Coalitia anti-Basescu era cu mult mai puternica cu Crin in frunte. Asa e cand trandafirii raman fara tepi "pe limba" :P
Peste 5 ani PDL nu va mai avea locomotiva Basescu ... insa pana atunci ...
Acum e un dat, Basecu a fost reales, PSD se va resemna, vor pierde ceva aripioare probabil.

AristotelCostel spunea...

@robocunt

Manipulare media a prestat OTV-ul in saptamana dinaintea votarii. Telespectorii OTV... aceiasi cu cei ai Taraf sau Etno TV, sunt, cu siguranta, manipulabili si nu ma refer doar la cei care inca mai urmaresc plini de speranta serialul Elodia.

Diversiunile securiste portocalii au agitat spiritele slabe ale celor "educati"... dar odihniti total in ceea ce priveste realitatile diurne.

Daca mai adaugam "marea victorie" din afara, si nu ma refer la Moldavia... unde e clar rationamentul napastuitilor de peste Prut, avem certitudinea ca Basescu i-a prostit pe prosti.

Nu ma intereseaza cum e Geoana ca om, sau cat de mult seamana cu Mr. Bean, rolul lui ar fi fost strict onorific... n-avea de indeplinit decat sarcina ocuparii postului.

Gretos e ca TOTI votantii basescieni STIU ca acesta MINTE, iar undeva, in fund de suflet, spera ca aceasta "stratagema" face parte din ... programul amplu al reformarii statului.

... v-a ciuruit. :)

Din decenta, n-as vrea sa arat nimanui unde ma doare pe mine de victoria Basescului... atat imi pare rau ca prostalaul asta se va da in stamba probabil si dupa 2010, desi sper ca doamna criza il va lua cu foliculii lui semimorti... cu tot.

Da... si eu am o speranta desarta... intrucat deja vad alti prostalai salivand (Tariceanu+Fenechiu) dupa pozitii guvernamentale in ceea ce va fi viitorul "regim de trista amintire"... Basescu se va pisa si pe astia in secunda... decontarii.

Robocunt spunea...

aristotel, e ridicol ce spui.
daca tu zici ca 50% din tara e formata din prosti prostiti de basescu, atunci eu pot sa zic ca restul de 50% e formata din prosti prostiti de iliescu.

pe bune, credeam ca se poate discuta aici la un nivel un pic mai sus decat cu argumente de tip ciutacu.

limestone spunea...

Manole draga, toate raspunsurile tale se afla aici, Alex citeste si tu:
La Geoană&comp., toată istoria lor de bâlbe şi campanie populistă păleşte în comparaţie cu contraperformanţa galactică din ultimele două săptămâni. Dacă, imediat după turul unu, Geoană, Antonescu, Patriciu, Vîntu şi Cozmin Guşă s-ar fi dus cu toţii să petreacă nişte zile plăcute la Monte Carlo, sau pe unde îşi fac ei veacul de obicei, lăsându-l acasă doar pe Johannis ca să scoată câte o mormăială o dată la două zile, ar fi câştigat şi ei alegerile fluierând.

În loc de asta, ei au angajat parcă un regizor de comedii pentru oligofreni şi i-au dat sarcina să scrie cel mai tare scenariu care să-i îngroape. Au dezlănţuit pe televiziuni o campanie deşănţată, care a depăşit orice limită în materie de stridenţe şi fantasmagorii (şi tot ce se întâmplase pe timpul hulitului Năstase), de la cărţi scrise de indivizi dubioşi şi uşor deranjaţi la bibilică, pescuiţi din neant, ţinuţi trei zile în prime-time şi aruncaţi înapoi în neant.

Patriciu nu s-a mulţumit să dezgroape un film în care Băsescu lipea o palmă unui mucos, ci a ţinut să vină el în persoană la TV şi să lăcrămeze în direct pe umărul victimei odiosului dictator, fără să-şi dea seama că, la ce imagine publică are, prezenţa lui pe ecran e cel mai bun antidot la filmuleţ.

În ultima săptămână, cineva de la cooperativa PSD-PNL a avut geniala idee să meargă cu tot circul la Timişoara, doar ca să arate cât de lipsită de popularitate este această coaliţie în oraşul Revoluţiei, de unde au fugit pe uşa din dos.

Ca bonus, au zgândărit toate simbolurile anilor ’89-’90, începând cu balconul, punctul 8 şi spiritul lui Coposu. Finis coronat opus, Geoană s-a dus la 12 noaptea, înaintea dezbaterii finale, la o şedinţă de relaxare acasă la SOV, ca să aibă Băsescu ce să-l întrebe a doua zi.

Până la urmă, acţionând cu aşa consecvenţă, tabăra anti-Băsescu a reuşit să obţină ce-a căutat: a enervat şi mobilizat mare parte din electoratul vechi al lui Băsescu, intrat în lehamite şi pasivitate din cauza autogolurilor preşedintelui.

Nicio strategie de campanie a PDL nu ar fi reuşit să energizeze aşa bine foştii votanţi ai Alianţei D.A. cum au făcut-o demagogia în tandem Geoană-Antonescu şi apariţiile media ale lui Patriciu şi Vîntu. (Dacă atâta îi duce pe ei capul, vă daţi seama cam pe ce căi s-au făcut marile averi ale României).

Fără adrenalina furnizată gratis de moguli, aceşti votanţi ar fi asistat probabil pasivi la înfrângerea lui Băsescu, indispuşi de erorile acestuia din ultima vreme.

Pentru Băsescu, asta creează mari obligaţii. Situaţia e rezumată genial de o postare laconică a unui român din diaspora, pe HotNews: „Băsescu, asta nu-i victoria ta, ci a noastră şi a lucrurilor pe care trebuie să le faci”.

E de sperat că preşedintele învaţă ceva din această experienţă de montagne russe prin care a trecut. Acum, că a câştigat, nu mai depinde atât de tare nici de partid, nici de alte găşti subterane - în fond, cum se spune, în primul mandat vrei să te realegi, în al doilea, să intri în istorie. Dacă se poate, pentru lucrurile care trebuie.

Pentru Geoană, lucrurile sunt probabil încheiate aici, el urmând să fie hăcuit în partid de carnasieri mai abili (Nica, Dragnea - deşi pe moment nici ultimul nu se simte prea bine, ca manager de campanie pierdută). Păcat: dacă făcea ce trebuie când a luat puterea în 2005, Geoană putea fi liderul unui partid social-democrat mai mic, dar mai curat, de care oricum e nevoie, la putere sau în opoziţie.

Cât despre episodul straniu numit Crin Antonescu - un om de sistem împachetat şi vândut ca un candidat anti-sistem, complet nepregătit pentru funcţie cu altceva decât sofisme drăguţe, care a făcut atâtea viraje în ultima vreme că nici el nu mai ştie încotro e nordul - el stă mărturie pentru soarta tinerilor politicieni de unică folosinţă.

Despre el nu poţi să repeţi decât vorba memorabilă a lui Oscar Wilde: „Are un viitor strălucit în spate”.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

In general imi place cum scrii, Manole, dar nu mai da referinte din asemenea oameni. Blogul cu fraudarea alegerilor este al unui om pe care il asociez cu dan diaconescu. Modul de scriere este un pic dereglat (se repeta, aduce argumente nefondate, crede ca este in fata unei conspiratii la nivel inalt). Sa fim seriosi, se pot fura voturi in modul descris, dar este imposibil ca Basescu sa fi convins absolut toate sectiile de votare sa fraudeze (nici macar 50% nu este de atins). Credeti ca PSD nu avea oameni in sectiile de votare?

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@robocunt

nu se poate dezvolta sub'ectu'... acum.
Limestone... e de la partid, stie foarte bine ce lapte si miere... va curge pentru el personal... portocalii sunt bucurosi ca vor avea cativa ani la dispozitie sa ingroape ce-au facut in 2009.

... deocamdata sunteti hipnotizati, iar noi... cei "foarte cativa" de pe aici suntem extrem de ridicoli inca de la aparitia blogului...

limestone spunea...

Andrei S,
Cum ai putut vota Remus Cernea? Omul ala a spus in direct la TV ca nu munceste, nu are un job, nu a castigat bani munciti in viata lui . Omul traieste, a spus-o cu gura lui din banii parintilor !
Toata admiratia pentru activitatea lui civica dar sa votezi un presedinte de tara care traieste din banii parintilor la 30-40 de ani este inconstienta. Asta doar daca la randul tau nu ai castigat un ban cinstit in viata ta, cea ce stiu, nu e cazul.
Un om fara o meserie la baza in urma careai sa fi castigat bani cinstiti nu poate accede la o functie publica. Votul tau pentru Cernea a fost doar un manifest, o bataie pe obrazul celorlalti politicieni.

Robocunt spunea...

aristotel, eu ma mir de obstinatia cu care refuza unii sa accepte rezultatul alegerilor.

cand goana a sarit ca tembelul in sus ca a castigat, alegerile erau ok. a doua zi erau fraudate. pe el il inteleg pana la un punct, desi devine deja dovada de iresponsabilitate sa sustii ca alegerile au fost fraudate. poti sa ceri eventual o renumarare a voturilor, dar sa sustii in 2009, ca intr-o tara europeana s-au furat alegerile, cand OSCE a zis deja ca au fost ok, mi se pare nu numai aberant, dar si periculos pt imaginea tarii in afara.

ce nu inteleg insa este obstinatia unor alegatori de-ai lui geoana in a sustine ca s-a furat votul. nu vorbesc de unii ca ciutacu, vorbesc de oameni obisnuiti si normali la cap.

sincer sa fiu, mie asta mi se pare hipnotizare. e ridicol. la fel cu aia ca daca cineva nu a votat cum vreau eu, fie nu ar trebui sa aiba drept de vot, fie e prost.

mai lasati-ne.

Nok spunea...

Cel mai amuzant este cu cata usurinta si dispret se desconsidera votul diasporei.

Tocmai ei, care traiesc departe de miasmele otravitoare ale rromanicii si de ametitoarele manipulari mediatice locale.

Ei, care ani de zile votau anti-Iliescu in timp ce noi eram ocupati sa punem stampila pe "liniste armonie si cooperare".

Ei care ne-au demonstrat in nenumarate randuri ca stiu ce e mai bine pentru noi, mai ales considerand faptul ca ne trimit bani si ne subventioneaza o economie in care noi suntem in stare mai mult sa consumam decat producem.

Tocmai ei acum nu mai stiu realitatile rromanesti. Ei doar trimit bani...

AristotelCostel spunea...

1. "goana" s-a bazat pe 3 exit-poll-uri... basescu a mancat rahat securist as-usually.
2. Videanu era replicos dupa numararea paralele efectuata in doar 15% din sectii... semn ca scenariul era... beton.
3. EBA a intrat in parlamentul European cu numarul de voturi necesar, iar PDL-ul si-a pastrat intacte "procentele".
4. La alegerile parlamentare... exit-poll-urile au dat bara asemenea... pentru ca s-a furat la autocar... masiv.
5. Nu sunt alegator de-al lui geoana. :)
6. Exista pe internet o cinemateca intreaga cu autocare... tarani napastuiti, platiti sau premiati... culoarea predominanta fiind portocalie.

7. Am primit acasa plicuri de Crin Antonescu despre "revolutia bunului-simt", respectiv, plicuri de la PDL privind necesitatea intoarcerii dreptei... detalii despre trucaj, modul prelucrarii in Photoshop, declaratia unui psiholog retardat si ... cincinalul de impliniri marete.

... esti liber.

limestone spunea...

Costica lampa mica..

Nu sunt de la partid cum zici tu, nu am fost membru de partid niciodata. Nu am job in Romania, lucrez in strainatate pt o firma din strainatate. Nici un membru al familiei nu lucreaza la stat.Hai sa-ti spun secretul meu, cum am devenit eu ultras. In parte il sti. Mi-am construit cu forte proprii de la zero pe terenul cumparat de mine in orasul Pitesti o casa la marginea padurii.Padure a statului roman declarata in 1994 zona naturala protejata de care nimeni nu se poate teoretic atinge. Ei bine, seful de la silvic liberal impreuna cu primarul psd-ist al orasului au praduit aceasta padure si au vandut-o ilegal rechinilor imobiliari locali care au inceput sa o taie si sa construiasca vile. Din acel moment am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fi afectat de coruptie, sa vezi stejarii de sute de ani din fata casei tale cum cad sub lama drujbelor ticalosilor, sa sti ca niciodata copilul tau nu se va bucura de beneficiul padurii. Acum sunt 13 procese pe rol impotriva lor. Ghici de cine erau castigate aceste procese daca iesea Geoana presedinte ? Au restituit ilegal 600 hectare de padure ! Dezastru ecologic. Daca Monica Macovei ramanea la justitie altfel ar fi stat lucrurile.
Te invidiez pentru faptul ca traiesti in Piatra Neamt. Este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii? Ce ai fi zis daca primarul tau s-ar fi apucat sa taie la ras in cardasie cu rechinii padurea din jurul Pietrei??

alex.dumitrascu spunea...

@cezar
-Nu sunt 'draga" cu tine.
-Nu ma astept sa pricepi ceva, rationamentele mele se fac dupa anume reguli. Mirarea mea este ca unii supravietuiesc fara ratiune, gandesc in imagini, lozinci, chiote, cum s-ar zice i mod figurat cu ficatul.
Din punctul meu de vedere, sa-mi dea Dumnezeu cati mai multi prosti in preajma, ca sa am si eu "obietul muncii".
Va incurajez si va felicit.

limestone spunea...

Asa ca o bordura pusa de unul sau de altul, Eba ajunsa la parlamentul european au palit subit cand in curtea mea fiind am auzit uruitul drujbelor ce taiau ilegal stajarii de sute de ani, mandria si mostenirea pitestiului. Cine avea drujba in mana? psd+pnl
Culmea e ca un stejar chiar a cazut pe gardul meu daramandu-l. Vezi, subiectele de genul asta chiar conteaza, ca de exemplu proiectul Rosia Montana.

AristotelCostel spunea...

@limestone

... poate ca alex stie mai bine ce-i cu tine si memoria nu-i punctul meu slab. Sa te fereasca... destinu' de furia oamenilor "normali"...

limestone spunea...

As fi preferat sa continui sa cred ca Geoana a pus la cale cu Vantu in acea noapte cine stie ce grandioase malversatiuni economico-financiare, dar sa mearga acolo pentru raspunsurile ce urmau a fi puse de Turcescu in dezbatere asta e chiar de ras.
Imi aminteste de momentele cand copiam la teze in liceu, momente de care si acum mi-e rusine cu toate ca eram doar un biet licean, nu un candidat la presedentie..

Akhenaton spunea...

@limestone

Ai o parere prea "extremista" fata de un om ce fu ambasador in SUA
Dupa razboi multi viteji s-arata :P

RM spunea...

@Manole

Dumneata ai fost in tzara in timpul campaniei electorale?

Pentru ca mi se pare ca, fie esti nemultumit de rezultat, fie nu esti la curent cu evenimentele.

1. Campania asta a fost o telenovela. Caseta lui Patriciu, gafa imensa a "fostului ambasador SUA", cum foarte frumos il numea cineva mai sus, incidentele de la Timisoara s.a.m.d. ... dupa atatea evenimente, greu puteai sa ramai impasibil.

2. Sunt perfect de acord ca ambii au furat, dar faptul ca unu din ei a castigat nu inseamna ca a furat mai mult. Sondajele de opinie ale casei de sondare a domnului Vantu trebuiesc privite cu ... scepticismul necesar. Mai ales ca ele nu numaru cei peste 1% care au votat cu Basescu din diaspora. Chiar si asa rezultatul sondajelor e in marja de eroare.

Akhenaton spunea...

Oare de ce s-a focusat toata atentia pe politic? Nu asta e o metoda de manipulare?
Iluzionismul nu tot pe acest lucru se bazeaza?
Ce se ascunde de fapt prin acest circ?

alex.dumitrascu spunea...

Va dau un mic exemplu de orbire senzoriala si de judecata cu ficatul.
In cursul celebrei "confruntari" din turul doi(confruntare parca am fi la curse de caini), Basescu a facut o afirmatie terifianta, contrazicandu-l pe Geoana. A afirmat ca dobanda cu care se finanteaza firmele de la banci este de 9-10%, si ca Geoana ar fi fost tampit cand afirmase cu o fraza inainte ca aceasta dobanda este de 18%.
'Electorii" nu au observat idiotenia, erau doborati de impresia artistica cu "vizita la vantu".
Asa ca "poporul" in intelepciunea sa a apreciat pe cel care i se aseamana. O sa manance vant, ca dobanda activa nu-l intereseaza.
Nici analfabetismul economic, fiindca poporul este si el analfabet economic.
Scopul acestor site-uri a pe care postati acum, este chiar alfabetizarea asta, scop nobil si generos intr-un fel, deoarece este gratuit.
Da uite ca nu a observat nimeni idiotenia, ficatul este mai mare decat creierul.
N-au observat nici analistii lu' peste, formatorii de opinie.
Pentru o idiotenie din asta in State s-ar hlizi mass media timp de trei saptamani, pe noi ne doare-n cur de competenta.
In ce ma priveste sunt spectator. Imi prieste din punct de vedere strict personal.
Adica "poporul" voteaza, alesul centreaza, spectatorul se distreaza.
Cine nu crede chestia cu dobanda, nu are decat sa caute filmul pe hot news sau in alta parte si sa se convinga singur.
Pofta buna la comentarii.(si la vant pe termen mediu)

limestone spunea...

Presedintele nu e nici ministru de finante nici economist. Ok, are o bila neagra pt chestia aia cu dobanda, esti multumit?

limestone spunea...

Alex dumitrascu

Stai prost cu transaminazele de pomenesti obsesiv de ficat?

Unknown spunea...

Probabil geoana vorbea de dobanda corporate RON (care poate ajunge la 18,dar pleaca mai de jos,si poate ajunge mai sus),in timp ce marinarul credea ca o stie pe aia in EUR.
Oricum am lua-o, prostanacul (cognomenul e deja oficializat) nu avea voie sa amestece costurile de finantare corporate (notiuni neinteresante pt. romanii cu/fara ficat) cu turul doi. Pe de alta parte,el a bagase deja locurile de munca in ciorba,so...

Nok spunea...

Alex Dumitrascu - tu chiar crezi ca opinia ta si alegerile tale sunt singurele valide pentru TOTI cei din tara asta?

Am o supriza pentru tine: nu exista NIMIC ABSOLUT.

Democratia functioneaza ca o MEDIE a tuturor opiniilor. Alegerile sunt o medie a tuturor voturilor.

Pentru ca fiecare a avut alta impresie despre un partid si un candidat. Poate pentru tine PSD-ul a facut minunatii, poate pentru altii a facut dezastru. Depinde de perceptia si trecutul fiecaruia.

Asta e esenta democratiei: votul final e dat de efectul candidatului asupra nu UNUI alegator ci asupra a MILIOANE.

Cum ar fi la un restaurant: Alex a mancat bine, dar friptura mea a fost arsa iar a farfuria murdara. Conteaza parerea mea? NU. Conteaza a lui Alex? NU. Conteaza MEDIA parerilor TUTUROR celorlalti clienti ai acelui restaurant.

DEMOCRATIE domnule. Vad ca sustinatorii PSD nu prea cunosc conceptul... :)

CUMPARATOR spunea...

@Aristotel

"Nu ma intereseaza cum e Geoana ca om, sau cat de mult seamana cu Mr. Bean, rolul lui ar fi fost strict onorific... n-avea de indeplinit decat sarcina ocuparii postului."

Aceste cuvinte ne doare!

Aristotel, esti un tip cerebral/analitic/cinic, adica perfect normal - cel putin dupa standardele mele.

Nu poti scoate in fata o nulitate (selfmademan-ul Geoana) si mai apoi sa ai pretentii ca de fapt oricine e de vina in afara de nulitate.

Promovarea lui Geoana a anulat toata eficienta redutabila a masinii de vot PSD-iste.

Fa "un exercitiu de imaginatie" (sic!) si gandeste-te ce ar fi fost daca in locul lui Geoana ar fi fost "scos in fata" Cristian Diaconescu.

Azi eram din nou social-democrati - lejer - iar Voiculescu le-ar fi facut in sfarsit, lui Ciutacu/Ciuvica, Antena 4.

Daca tot nu esti "convins", consulta-te putin cu Iliescu... Iti va da el mai multe amanunte despre Geoana....

Si Mos' Iliescu, orice ai zice, are politichia in ADN. Ca ADN-ul e rosu ...asta e alceva.

Panimaieshi ?

Nok spunea...

Si inca ceva: am observat ca in general cu cat este mai incompetenta o persoana intr-un domeniu, cu atat mai categorice, radicale si intransigente sunt parerile ei in acel domeniu.

Expertii sunt, in general, evazivi cand ii intrebi o opinie (exasperant poate): depinde de cum/ce ai nevoie, discutabil, avantaje/dezavantaje, etc.

Dar novicii nu mai tac din gura incercand sa-ti impuna parerea lor PERFECTA despre ce ar fi trebuit sa faci TU.

Doar o masura a incompetentei? Sau o profunda si ascunsa nevoie de a-si masca propria insecuritate a unei alegeri facute in pripa si cu prea putine informatii?

Vad o paralela intre asta si cei care nu mai contenesc sa ne propovaduiasca "Apocalipsa dupa Base".

Eu unul in seara cand castigase Geoana am zambit si am zis "Hai sa vedem cum va fi cu astia. Cat de rau poate fi?"

cezar spunea...

Mda, acidul cumparator are (doar aici, evident)... dreptate.
Din pacate, nu sunt singurul care subscrie la precizarile sale, ca altfel Geoana era presedinte acum cu diferenta mare.
Personal l-as fi votat si pe Nastase, ce sa mai vb de Diaconescu.
Totusi, Geoana ramane un om de treaba. Peste 5 ani sigur il va invinge pe... Marinar :))

dcg spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dcg spunea...

@alex.dumitrascu,

O corectie: din memorie, sper sa nu gresesc, dar Basescu a spus apasat 8%. Nu mai stiu exact, dar parca Mr. Bean a replicat ceva de genul "poate pt. firmele lui Videanu"... sau doar am gandit-o eu.

bogdan spunea...

B., Timisoara. Nu am votat in primul tur, doar la al doilea. Cu Basescu. Motivele se cam suprapun peste cele din urmatorul articol: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/878952/SENATUL-EVZ-Scurta-cariera-a-lui-Crin-Antonescu/ . Merg la biserica, si am studii superioare. (ETC, cluj, pe vremea cand se facea scoala serioasa, si cea mai mare nota la un examen, pe an, se intampla sa fie 7-8). Jubilez cand vad ditamai analistii economici perplecsi in fata rezultatului de la vot. Sunt insa dezamagit de ingustime, pentru ca pana acu va stimam si va citeam cu placere. Va apreciam tocmai pentru luciditate.

CUMPARATOR spunea...

Geoana

Domnilor, fiti lucizi !

Erau semne clare de acu' 5 ani din 2004 cand a candidat la Primarie.

Va mai amintiti ? Liceenii PSD care il vroiau pe "nenea" Geoana - primar ?

Imi e greu sa accept ca asa de multa lume se declara acum surprinsa de "treaba" facuta de Mircea.

In naivitatea mea cronica am crezut ca exista o unanimitate clara in privinta lui Geoana. Cel putin pe blogul asta ! Nu-mi vine sa cred ca exista opinii diferite.

Hai sa facem niste teste !

Despre Vanghelie ce ziceti ? (macar aici sper, in secret, la o larga si zdrobitoare unanimitate)

u spunea...

@ all

Bai, ce v-au polarizat alegerile astea.

Eu prefer, mai detasat, o perspectiva "istoricizanta". Din punctul meu de vedere, "confruntarile" din perioada anterioara nu sunt cu (aproape) nimic diferite, in esenta lor, decat galceava dintre doua grupuri de boieri care cautau sa isi impuna, fiecare, domnitorul lor - cu ajutorul Portii, sau al tarului. Scopul lor: atunci, la fel ca si acum - dobandirea de pozitii de influenta (economica, politica). De "razesul" de rand ii durea in "cusma" - si pe boierii din Evul Mediu, si pe "boierii" de azi. Razesii sunt buni doar la platit birul, la claca, sau la razbel.

Faceti voi insiva paralela cu orice "scandal" de tipul asta din istorie - razboiul Rozelor, din Anglia; perioada Sengoku Jidai din Japonia medievala, etc. O sa observati ca, in afara de amanuntul - important de altfel - ca pe atunci oamenii se mai si omorau intre ei, nu sunt totusi diferente majore (in esenta, nu in forma). "Toate's vechi si noua toate", vorba poetului.

There is no escape. Emigrati. Sau acceptati situatia si, pur si simplu, relaxati-va - nicaieri nu e perfect, cu atat mai putin in Romanica :)

Cheers.

Torin spunea...

@limestone

Trebuie sa fii ultra naiv sa iti imaginezi ca 'psd-ul' sau 'comunismul' ti-au naruit visul pitestean de a-ti creste copiii in padure. Pur si simplu s-a nimerit ca primarul din acel moment care a intrat in nefericita pentru tine combinatie cu rechinii sa fie membru PSD. Se putea intimpla foarte bine sa fie de la PDL, PNL, UDMR sau ce vrei tu si finalitatea sa fie fix aceeasi.
Oricum experienta asta nefericita nu explica absolut deloc cum ai devenit ultras Basescu. Incearca sa-ti raspunzi singur la citeva intrebari:
Daca primarul de atunci se nimerea sa fie pdlist, acum il urai pe Basescu si erai ultras Geoana?
Cum te impaci cu ideea ca rahatii astia, cu unic scop in viata parvenirea, migreaza de la un partid la altul fara nicio jena, in functie de interesul de moment si sint primiti cu bratele deschise in noua locatie?
Ai cumva impresia ca Basescu este un fel de inger pe pamint, curat ca lacrima, care de dimineata pina seara nu face altceva decit sa se vegheze si sa curete ograda proprie, PDL-ul, de afaceri dubioase si abuzuri, reprobabile dar foarte banoase, de genul celui care te-a afectat direct? Tot aici, care ar putea fi sursa de finantare a unei campanii electorale de sute de milioane de euro intr-o tara .... muribunda?
Vezi tu, spre deosebire de un propagandist infect, un om care nu e platit si nici spalat pe creier poate nascoci pe loc zeci si sute de intrebari din astea 'fara raspuns'. Nu e nevoie decit de logica si bun simt.

Referitor la TB, multi il considera extrem de nociv, si au tone de argumente, pentru ca este un fost si actual securist cu tendinte dictatoriale, un mincinos notoriu care te minte in fata fara nicio sfiala, ca are o viziune economica la fel de penibila ca oricare altul dar isi da cu parerea, ca e susceptibil de coruptie ca oricare alt politician dar pozeaza in ultimul bastion impotriva coruptiei, samd. Discutii aprinse, povesti interminabile.
Eu am votat contra lui dintr-un motiv foarte simplu, Traian Basescu este un mitocan (spun anti Basescu pentru ca pe Geoana l-am identificat perfect cu papagalul din reclamele clicknet Romtelecom). Mirlania transpira prin toti porii, de fapt el asta propune, modelul cocalarului suprem.
Multi isi imagineaza ca este irelevant aceste aspect, ca 5 ani trec relativ repede si fara consecinte ireversibile, fara sa dea prea mare importanta ritmului accelerat, de-a dreptul dement, in care se tiganizeaza si cocalarizeaza Romania. Eu cred ca pina in 2014, cu cocalarul suprem la pupitru, Romania se va transforma complet intr-un mediu ostil vietii civilizate, cu milioane de animale dispuse sa-si vinda votul oricui da cu o sticla de vodca mai mult si care intre alegeri se vor manifesta natural, fara oprelisti, asa cum stiu ele mai bine.
Este foarte greu dar nu imposibil sa reconstruiesti economic o tara de la zero, dar cind populatia s-a transformat in nevertebrate nu mai e nimic de facut.

CUMPARATOR spunea...

DEVLIN

Ai observat si tu patima si "polarizarea" pe teme politice..

Si in timp ce noi ne certam pe aici pe politica, pretul/mp creste usor-usor, piata s-a dezghetat binisor, imobiliarii isi vand incet incet ultimele "condominii"... si unii le iau acasa, la ei in tara, in occident ....

Si asta numai cu contributia lui Vali Ionescu care a adus acel aer proaspat/nou/reformator/inovator, direct din Spania.

blondu spunea...

uite ca mai sunt si ONG-uri lucide:

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6691023-activewatch-amp-televiziunile-avut-comportament-iresponsabil-campania-pentru-alegerile-prezidentiale.htm

"Jurnalisti si institutii media au incalcat deliberat normele legale care interzic publicarea sondajelor de opinie in ziua scrutinului. Difuzarea exit-poll-urilor intermediare a fost facuta cu predilectie pe internet, dar si in spatiul tv. Ratiunea acestei decizii editoriale este greu de interpretat altfel decat ca o incercare de a influenta votul. Daca sondajele de opinie au un rol important de informare a electoratului in campania electorala, in ziua scrutinului ele se transforma intr-un instrument de manipulare."

Recunoasteti directia de manipulare? De exemplu Antena 3 a publicat pe site-ul lor acele exit-poll intermediare...desigur neinteresati si cu spur scop de informare...

A...si va recomand sa-l vedeti pe Voiculescu in documentarul de pe Arte - Kapitalisme notre recette secrete
http://plus7.arte.tv/fr/1697660,CmC=2956902.html

limestone spunea...

Torin,
visul meu nu e naruit, au taiat din padure dar nu au apucat sa taie mult. De costruit nu se va construi nimik caci in instanta sunt procese si mai e si criza. Ghici cine ar fi castigat procesele daca iesea Geoana presedinte ?
Pentru mine a contat mult ca oameni ca Monica Macovei si Sever Voinescu scriitor la Dilema sunt alaturi de Basescu. Cat a fost ministru justitiei Macovei nu a primit nici un telefon de intervantie de la Basescu. A primit in schimb telefoane de la PSD si sa nu uitam de liberalii Tariceanu si Patriciu care au ajuns pana in birou la ea cu jalba sau biletelul, spune-i cum vrei. Si treaba aia cu padurea era un drept nu un vis taica, de asta am votat cum am votat, sa-mi fie respectate drepturile !

Torin spunea...

Si pentru mine a contat mult ca onestii platitori de taxe si impozite intr-o Romanie moderna, nicolae guta si bercea mondialu' sau monumentul de civilizatie si bun simt numit Solomon, primarul Craiovei, sint alaturi de seful statului. Basescu nu numai ca nu s-a dezis, a promovat si a intors pupaturile personajelor mai sus mentionate si a profitat din plin dpdv electoral de asociere.
Dar ce mai conteaza asemenea amanunte, noi sa fim sanatosi si sa nu ne suim beti la volan.

ionut spunea...

Poate sa-mi explice si mie cineva de ce este manipulare publicarea in timp real a sondajelor?

Andrei Stroiescu spunea...

@limestone

In primul rand muncesc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa muncesc. Cu alte cuvinte, daca asi avea posibilitatea (legala) de a trai fara sa fiu nevoit sa "muncesc", asi face-o. Cat timp Cernea reuseste sa traiasca fara sa munceasca facand asta intr-un mod legal chiar nu ma intereseaza aspectul. Cat timp parintii lui Cerenea sunt de acord sa-si sustina finaciar fiul, e dreptul lor de a o face si al lui de a fi sustinut, n-am de ce sa-i condamn pe nici unii. In plus, termenul munca e destul de vag... Faptul ca are o activitate civica e tot un fel de munca. Nu stiu daca platita sau nu, insa daca nu este cu atat e mai de apreciat. Putini fac ceva pentru ceilalti in mod benevol. Poate asi fi si eu mai activ civic, dar n-am timp. De ce? Pentru ca muncesc...

Dar ai dreptate cand spui ca votul meu a fost (fara doar - caci prin acest cuvant vrei sa sugerezi ca votul meu a fost unul anti-restul, nu unul pro Cernea, crezand ca sunt implicit de acord cu tine in asertiunea sugerata ca Cernea e defapt un trantor) un manifest, o bataie pe obrazul celorlalti politicieni.

Andrei Stroiescu spunea...

@inout

"Poate sa-mi explice si mie cineva de ce este manipulare publicarea in timp real a sondajelor?"

Pentru ca uite ce s-a intamplat: la ora 21 ora Ro a fost dat castigator Geoana, asa ca o buna parte din romanii din diaspora, vazand cele intamplate si diferenta minuscula, au gasit de cuvinta sa merga totusi la vot, cata vreme ei inca mai puteau, si sa voteze masiv Basescu... :)

Pana la urma ce este manipularea? Sa convingi pe cineva sa faca ceva ce in absenta manipularii n-ar fi facut.

limestone spunea...

Andrei S

Nu am vrut sa sugerez ca Cernea ar fi trantor.Dar presedinte nu ar putea fi.
Daca ai sta 2 luni fara sa muncesti, crede-ma, ai fi foarte deprimat. Munca inobileaza pe om, nu? Mai ales cand este o munca de raspundere. Sa conduci un petrolier de sute de mii de tone, inalt cat un turn de zece etaje pe marile lumii nu e joaca. Sa ai viata a peste o suta de oameni in mana ta, sa depinda acesti oameni de inteligenta, profesionalismul tau, rapiditatea ta de a lua decizii nu e joaca. Repet, viata lor in mana ta, nu doar bunastarea lor materiala.
Daca intrebi un om ce fel de director isi doreste in fruntea companiei la care lucreaza iti va raspunde ca un om puternic. Daca intrebi o familie cum si-ar dorii sa fie capul familiei tata si sot iti vor raspunde ca un om puternic. Nu inteleg de ce ar fi diferit in cazul unei tari. Daca te uitai la confruntarea dintre cei doi, novice sa fi si tot ti-ai fi dat seama din prima clipa care este mai puternic, care merita sa fie presedinte.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

Buna gluma, da' tot n-am inteles!
Deci daca diferenta era de 5% in favoarea lui geoana, sa inteleg ca diaspora n-ar mai fi votat? Deloc? Mie unul mi-e greu sa cred!

AristotelCostel spunea...

@Cumparator

"Nu ma intereseaza cum e Geoana ca om, sau cat de mult seamana cu Mr. Bean, rolul lui ar fi fost strict onorific... n-avea de indeplinit decat sarcina ocuparii postului."

Aceste cuvinte ne doare!


M-ar interesa dezvoltarea Republicii Populare, nu, Socialiste, ba nu, SECURISTE România.

Poate nu ti-a spus nimeni pana acum, dar cam asta e principalul rol al preşedinţilor din UE... acela de a reprezenta o tara sub forma de poza pe net... sau fizic la unele corvezi publice... fara DNA, fara ANI, fara jucareli cu teroristi, fara filaje terminate cu o conferinta de presa, fara declaratii despre varful nu stiu carui ghetar portocaliu...

România e ţara în care SECURITATEA şi-a făcut datoria în toate regimurile de tristă amintire, iar un Lukashenko mai bădăran, dar cu năzuinţe de... Putin... tătuc peste un SISTEM MOŞTENIT, nu reprezintă răspunsul aşteptat de f(az)anii lui, în majoritate adepţi ai marilor... reforme.

...
Pentru un mare f(az)an de mai sus... în caz că i-a scăpat atitudinea 'telectualilor care-l susţin pe Basescu, toţi, fara exceptie, pot minţi privindu-şi... victimele-n ochi... cu zâmbetul pe buze.

limestone spunea...

Costica Lampa Mica

Cate articole semnate de Sever Voinescu ai citit din Dilema?
Probabil ca Ilie Nastase care mesteca guma ca un nesimtit in primul rand la dezbatere este mai intelectual. Sau poate mosierul Mircea Dinescu ce statea prabusit pe scaun cu burtoiul la vedere tot in primul rand si tot la aceiasi dezbatere este mai intelectual, nu? Sau Vanghelie care a lipsit? Chiar, de ce nu a venit Vanghelie la dezbatere? Sau membrul de onoare al PSD Ion Iliescu, el de ce a lipsit din poza de grup ??

Andrei Stroiescu spunea...

@limestone

Daca asi putea sta doua luni fara sa muncesc, probabil m-asi apuca de politica. Sau macar de actiuni civice. :) Inteleg insa ce vroiai sa spui.

In rest, chestia cu omul puternic... Exista nuante. Tot petrolierul ala de sute de mii de tone si oamenii de pe el depind la fel de bine si de inteligenta, profesionalismul si rapiditatea de a lua decizii a electricianului de serviciu din tura in care instalatia electrica de control a carmei are un scurt-circuit sau o defectiune tehnica care lasa vasul fara directie... Tu-l vezi in rolul omului puternic pe capitan, pe pricipiul locul sfinteste omul (trebuie sa fi puternic sa ajungi capitan de petrolier iar daca ai ajuns capitan de petrolier atunci evident esti un om puternic, poti conduce o tara), eu il vad in rolul omului puternic pe oricare capabil sa rezolve problemele curente, pe principiul omul sfinteste locul (orice om responsabil poate conduce orice, de la o caruta, la un petrolier, la o tara).

@ionut
Ma gandesc ca daca diferenta era de 5% in favoarea lui Geoana, probabil ca diaspora ar fi votat in marja de predictibilitate data de statistici, adica in numar mult mai mic, comparabil cu cel de la alte alegeri, si nu ar mai fi facut atat lume sa se intrebe: da' cum de brusc la turul doi au votat in diaspora cu mult mai multi decat de obicei?

AristotelCostel spunea...

Sever Voinescu e unul dintre principalii porci din campanie. Şi fizicul îl trădează... pur şi simplu... aşa-s porcii... câştigă kilograme dintr-o minciună-ntr-alta.

De ce-aş citi ce scrie un mincinos tupeist, proaspăt împătimit al doctrinei de... dreapta?

Probabil că limestone e uşor excesiv de prost şi a uitat de Don Costel.

Clasa politică românească este un magiun de valori, da' cele portocalii sunt cumplit de jos dpdv intelectual, în majoritate oameni din popor, selectaţi de la coada vacii după ... gene.

CUMPARATOR spunea...

Aristotel


"Poate nu ti-a spus nimeni pana acum, dar cam asta e principalul rol al preşedinţilor din UE... acela de a reprezenta o tara sub forma de poza pe net... sau fizic la unele corvezi publice... fara DNA, fara ANI, fara jucareli cu teroristi, fara filaje terminate cu o conferinta de presa, fara declaratii despre varful nu stiu carui ghetar portocaliu..."

Nu Costel. Te referi la o republica parlamentara ca Germania unde prezidentul e ales de parlament. Si are valoarea aia de "mascota" nationala pe care o subliniezi tu. Semneaza actele nationale, asista la parada militara de ziua republicii, ii apare fata pe timbrele postale ...

Tarisoara noastra e rep. semiparlamentara si prezidentul, oricare ar fi el (Base/Diaconescu/Cernea/Eduard Manole), mai dizolva parlamentul (la 60 de zile si 2 primari de guvern), mai numeste presedintele Curtii Supreme (sau nu-l numeste daca asa vrea muschetzii lui securistici), mai desemneaza prim ministrul, mai da cu referendumu' in populatie ..... E un pic mai tariceanu (cam ca cancelarul Germaniei). Sau ca in Franta. Frantuzoiul nu e marca inregistrata cu element figurativ pt. Franta, in lume. Chiar joaca in prima liga politica din Paris.

Nu ? Sau nu ?

Sa nu confundam republicile intre ele !

Cu securismul asta despre care ne vorbesti - n-am reusit sa te decriptez. O fi ceva ! Nu neg vehement. Da-ne mai multe amanunte.

dcg spunea...

"Nu inteleg de ce ar fi diferit in cazul unei tari. Daca te uitai la confruntarea dintre cei doi, novice sa fi si tot ti-ai fi dat seama din prima clipa care este mai puternic, care merita sa fie presedinte."

Am impresia ca unii si-ai votat seful de haita, masculul alpha. Logica de femeie... astea s-ar fi putut lasa inselate de Mr. Bean, crezand ca ala mai inalt cu nasu' mare e mai puternic. Noroc cu celebrul filmulet, care a picat la timp ca sa demonstreze ca aparentul dezavataj fizic al basescului este compensat de o directa fulgeratoare.

Manole spunea...

Întâmplător domnul Sever Voinescu era unul din acei autori insipizi pentru care la un moment am renunţat să citesc Dilema... pe care o citeam oricum din an în paşte. Mai apare?

Prostia cu credite la 8% ştiu că am remarcat-o şi eu în cursul dezbaterii. Nu mi s-ar părea colosală, dacă omul care a emis-o nu ar avea pretenţia să fie "preşedinte-jucător".

Când eram copil, prim-secretarul de la noi din judeţ avea un tânăr fiu-beizadea care vroia musai să devină fotbalist. Şi nu pe orice post, ci atacant! Problema lui, săracul, era că habar n-avea să lovească mingea. Din păcate echipa locală (care juca prin divizia C) trebuia să-l bage în teren măcar 10 minute, că altfel se supăra tacsu'. Uite, cam cum vroia ăla să fie fotbalist-jucător am eu impresia că vrea şi Băsescu să fie preşedinte-jucător.

AristotelCostel spunea...

@cumparator

... impresia mea e alta... in semiprezidentialitatea tarii noastre... daca n-a vrut muschiul matrozului... majoritatea parlamentara s-a ales cu ... loly pops...

... niste Oprea si Ontanu s-au generalizat pe loc... exact cum isi doreste poporul...

Sa-i dau si lui limestone niste materie maro-portocalie:
Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, a fost asociat cu oamenii de casa ai liderului PSD

“Mafiotul lui Năstase” – la şefia Internelor!

Fost prefect al Capitalei din 2002 până în 2003 şi fost ministru delegat pentru Administraţia Publică în Ministerul de Interne între anii 2003 şi 2004, Gabriel Oprea este membru al Partidului Social Democrat din anul 2003.

... hai agita in rahat... invarte bine... sa schimbi... nuanta.

CUMPARATOR spunea...

Aristotel

"... impresia mea e alta... in semiprezidentialitatea tarii noastre... daca n-a vrut muschiul matrozului... majoritatea parlamentara s-a ales cu ... loly pops..."

Asa este ! Pentru ca are voie ! Si pentru ca poate !

Ailalti de care vorbesti, reprezinta menajeria politica romaneasca. Toti o apa si un pamant. Cu exceptia lui Cernea, ma rog.

Dar hai sa urcam inapoi ca incet incet am ajuns la severvoinesti, tituscorlateni .... si alti de-al de astia care umplu sticlele cu apa pe la sedintele de partid.

Sa evaluam din nou larga suprafata politica a dlui Geoana, barbatia lui, vizionarismul indiscutabil pe care-l are, spiritul liber de luptator care este, modul coplesitor in care isi marcheaza epoca, spontaneitatea electrizanta de care da dovada, darzenia, alura de barbat de stat ....alea, alea...

Comparandu-l, bineinteles cu chioru' asta care bate copiii oamenilor.

(Mi'aela, dragostea mea, mama, tata...).

Pagini din comedia umana. Hai sa facem noi notele de subsol.

Pt. care din astia sa te faci "ultras" ?

alex.dumitrascu spunea...

@nok
Am si eu niste surprize pentru tine:
-1 Exista tot felul de chestii 'absolute" cum ar fi Adevarul, Binele, Dreptatea. Mai mult decat atat, ele pot fi si cunoscute.
-2 N-am nici o legatura cu social democratia sau psd. Sunt crestin democrat de sorginte conservatoare, adica ma revendic de la don Luigi Sturzo.
-3 Nu sunt nici macar republican, e prima data cand votez la prezidentiale, si motivatia este dislocarea astuia de la Cotrooceni.
Seamana izbitor cu Ceausescu. Cel mai iubit fiu al poporului, raspunde numai in fata poporului si a MAN(parlament monocameral redus), are intotdeauna dreptate, lupta impotriva burghezo mosierimii(moguli), se lupta cu "agenturili"
(televiziunile mogulilor si Rusia),
'conduce" economia dupa "tabelul consumului de energie"(riguros ca raposatu in ultimii ani)
4- Se bazeaza pe informatiile de la 'servicii" adica pe "bratul inarmat al partidului". Se bucura sa asculte telefoane si sa intercepteze comunicatii.
5- Se complace in 'bai de multime" adica manifestari de adeziune la politica inteleapta a preaiubitului conducator.
6-Are un rol discretionar in "partidul unica forta conducatoare".
7-Este la fel de neam prost si lipsit de educatie.

cezar spunea...

Ce simpatic evolueaza cumparatorul :))
Pai si n-are dreptate ?1

AristotelCostel spunea...

Sa evaluam din nou larga suprafata politica a dlui Basescu, barbatia lui, vizionarismul indiscutabil pe care-l are, spiritul liber de luptator care este, modul coplesitor in care isi marcheaza epoca, spontaneitatea electrizanta de care da dovada, darzenia, alura de barbat de stat ....alea, alea...

CUMPARATOR spunea...

Cezar

Multzam fain ! M-ai imbujorat.

Tre' sa avem orientari politice ca nimeni nu poate fi atat de "redus" incat sa nu "tina" cu cineva.
Da' de aci si pana la a ne "rupe hainele de pe noi" pentru vreunu' din astia, e cale luuuuuuuunga frateee. Cel putin pentru mine.

Si in plus, la fotbal, imobiliare si politica se pricepe toata lumea. Nuuu ? Zi tu ?

cezar spunea...

"Si in plus, la fotbal, imobiliare si politica se pricepe toata lumea. Nuuu ? Zi tu ?"

Asta face misto.

CUMPARATOR spunea...

Aristotel

"Sa evaluam din nou larga suprafata politica a dlui Basescu, barbatia lui, vizionarismul indiscutabil pe care-l are"

Si asa ! Nu ma opun. Dar recunoaste ca p'asta nu poti sa-l ignori. Nu-l poti trece la "etc".
A reusit sa-i enerveze pe toti.
Le-a stricat rau linistea mandatelor. Pur si simplu nu-l poti ignora. Misca, e viu, tre' sa fii cu ochii pe el ca ti-o trage de nu te vezi. Nu mai esti sigur pe nimic. Nici pe mandatul de parlamentar de 4 ani, nici pe functia de judecator suprem ales de soborul CSM, nici pe pensia speciala de 35000 RON, nici pe existenta agentiei guvernamentale pe care o conduci, nici pe postul de ministru, pe nimic....nimic...
Nici pe el nu poti fi sigur si nici pe tine insuti, pe nimeni...
Daca esti in functie publica practici un fel bungee jumping cand asta e sef. E viu rau...

Dar Mircea, Aristotel ? Mircea lu' mama lui care se bucura la TV ? Care l-a facut om si l-a "scos" la 50 de ani...

limestone spunea...

Cumparator esti tare !

Vezi ca eu eram portocaliul de serviciu, nu-mi fura painea !

Daniel spunea...

Victoria la limita a lui Basescu este motiv de mare ingrijorare. Ca multi alegatori nu pot percepe inconsistenta semidoctului Geoana este de inteles. Dar este este paradoxal faptul ca asa multi au votat pentru un candidat care, cu doua zile inainte de alegeri, merge in miez de noapte sa dea raportul unui mega-excroc.
Alegatorii se pot imparti in doua categorii: cetateni si locuitori. Rezultatul votului arata ca prea multi dintre alegatorii romani sunt, in coantinuare, doar simpli locuitori.

CUMPARATOR spunea...

Limestone

Nu te baza pe mine pt. a-i apara pe severvoinesti, udre, ridzi, ... etc. Ai fi crunt dezamagit.

Pot fi permanent de serviciu in privinta reformarii/modernizarii/decretinizarii/ tuturor institutiilor statului (incepand cu parlamentu' lu' olgutavasilescu, ca sa fixam un punct de inceput...).
In opinia Base are urmatorul "to do list". Cei 5 ani de prezi pe care-i mai are disponibili pe toata vietisoara lui ar trebui impartiti astfel:

- primul - darama toata constructia asta statal - iliesciana
- ultimii 4 - toarna beton pe ce a pus in loc

Ca vor exista in permanenta tentive de revenire la "cum era INAINTE" .
Si peste 5 ani iar o sa fim nevoiti sa vorbim pe blog de "oameni politici" de astia ca geoana, vanghelie, cozmingusa, laviniasandru (iote! oare ce-o mai face ..?)

CUMPARATOR spunea...

@ All

In intunecimea si deznadejdea asta a rezultatelor alegerilor, totusi, nimeni n-a vorbit despre DIASPORA.

Si dupa cum "se vehiculeaza", ar trebui sa le multumim oamenilor alora. Tare de tot !
Si foarte interesant, s-ar putea ca si ei sa fi prins "gustul" alegerilor de acasa. Iar pe viitor...cine stie...?!

Frumos punct de inflexiune ! Nu-i asa Aristotel ?

Akhenaton spunea...

@cumparator

Tu te-ai portocalit de tot?
Eu inca-l regret pe Duda, insa deh, a inteles care-i sunt sansele
Macar n-am vrut sa votez cu niciunul dintre cei 3 crai (din primul tur, stiti voi cei care s-au infruntat barbateste 2 cate 2) nici macar in cel de-al doilea tur.
Hei, eu intrasem aici tocmai ca se discuta altceva decat politica.

limestone spunea...

What about Republica Moldova?

Eu cred ca peste 5 ani, pe langa intrarea in Nato si UE a Romaniei Basescu va avea trecut pe raboj si unirea Moldovei cu tara mama sub al doilea mandat al sau.
Fireste unii vor gandi de genul la saracia noastra numai saracia alora nu ne mai trebuie...

Akhenaton spunea...

@limestone

POFTIM?
nu ca nu mi-ar placea, insa cred ca ai visat frumos si crezi ca e si adevarat :P

Daniel spunea...

Cand ai suspendat fara argumente un presedinte al Romaniei si pierzi la vot cu 75% (inclusiv simpatizantii PNL si PSD au votat masiv impotriva suspendarii), cand pierzi alegerile europarlamentare de doua ori, alegerile parlamentare o data si alegerile locale o data, apoi te opui unui referendum care trece cu scoruri de 78%, respectiv 85% si pierzi si la votul pentru presedinte, inseamna ca lumea crede mai putin minciunile si promisiunile PNL si PSD decat minciunile si promisiunile PD-L.
Nu-i oare firesc sa iti regandesti politica? Argumente si nuante pro-contra exista in orice situatie, dar trebuie sa fim capabili sa depasim disputele si sa mergem inainte.

Unknown spunea...

PSD-ul e genial. Nu vreau sa fiu prea optimist, dar s-ar putea sa iasa ceva la iveala. Si partea frumoasa e ca ei acuza o practica inventata de ei.

Dupa cum am mai spus, am votat cu Basescu antiPSD, dar si in ideea ca in nebunia lui mai demasca pe cineva, mai face o greseala care desconspira sistemul.

Dar uite ca unele lucruri s-ar putea petrece mai devreme. Daca se anuleaza alegerile, PDL vor trebui si ei sa exemplifice frauda PSD.
Hai baieti, dati-va la gioale reciproc! Poate n-au trecut 20 de ani degeaba.

Nok spunea...

> Exista tot felul de chestii 'absolute" cum ar fi Adevarul, Binele, Dreptatea.

Nu pe bune?! Esti naiv, prost, sau needucat? Advar absolut?! Bine absolut?! DREPTATE ABSOLUTA?!

LOL!!!

Cu celelalte raspunsuri nu mai am de ce sa ma obosesc... credeam ca discut cu cineva care a terminat... generala...

Ciucuda spunea...

Apropo de dovezi: Mai multe filmulete cu cazuri de mita sau frauda electorala.
Inregistrari video cu o sumedenie de cazuri de mita sau frauda electorala la alegerile prezidentiale din turul 2, pe www.blog.imperiaonline.me

Anonim spunea...

lasati ca o sa va iasa pe nas votul, inteligentilor.

basecu singur, hahahahah. cea mai tare asertiune. basecu+guvern+servicii+procuratura+dna+otv+b1+hotnews+evz.

numai primul aliat (guvernul) face cat toate televiziunile anti portocalii.

dincolo de asta, basecu a furat ca-n codru la alegerile astea. se stie, se simte, matematic e imposibil sa fi iesit el.

cica udrea si ridzi sunt mai prizabile decat vanghelie si iliescu.

dar ristea priboi, culita tarata, popoviciu, umbrarescu, casuneanu, "vulpea" ardelean, gabriel oprea (seful mafiei lui nastase), videanu, berceanu, bucsaru, falca, gheorghe stefan, flutur, boureanu (vomit ma scuzati), etc, etc cu ce sunt mai breji decat "comnistii" vanghelie, ponta, hrebenciuc, oprisan, mazare, etc.

va raspund, cu nimic.

diferenta e ca unii au avut tot aparatul de stat la dispozitie ca sa fraudeze alegerile astea, si au facut-o. ceilalti nu.

voua de v-a fost frica de "comunisti", de ce nu v-ati scandalizat acum un an cand idolul prostimii i-a luat pe "comunisti" la guvernare, vazandu-si "cu ochii visul" implinit?
aaaah, doar la el e morala o alianta cu psd, doar el are voie sa se duca la grivco, mogulii lui (vantu si popoviciu) sunt buni, mogulii ceilalti sunt rai, ziaristii aserviti lui sunt principiali, ceilalti sunt tonomate, etc, etc, etc.
v-a prostit ca pe prostii ce sunteti a 2-a oara.

dar dincolo de prostie, care fura mai mult, si anticomunism, pe mine ma intereseaza RESPECTAREA CONSTITUTIEI mai presus de toate.
iar basescu a incalcat Constitutia.

si nu ma luati cu paragrafe care i-ar da lui dreptul sa nominalizeze pe cine vrea el, ca daca ar fi asta sensul acelui articol, inseamna ca daca el se trezeste s-o nominalizeze pe eva kent premier, e totul in regula si e constitutional sa poata dizolva parlamentul daca acesta nu-i voteaza preferata in doua ocazii.

de aia, ca liberal, aprob cu maxima tarie modul in care actioneaza antonescu acum. si daca ccr, sfidand bunul simt, respinge contestatia, astept ca liberalii sa faca unul din urmatoarele doua lucruri:
1. sa spuna ca intra cu pd-l la guvernare daca primesc postul de prim-ministru, iar dacaa-l primesc sa le dea teapa si sa faca guvern pnl-psd-udmr
2. sa ramana in opozitie, sa conteste la ccr modul in care dictatorul a interpretat Constitutia, iar daca astia nu decid favorabil democratiei, sa-i treaca orice guvern vrea el si sa-l lase sa-si rupa gatul cu anul 2010 care va fi groaznic mai ales datorita masurilor luate de cabinetul boc.

AristotelCostel spunea...

România destructurată

Razvan spunea...

Credeam ca pe acest blog nu o sa fie nici un dubiu ca Base a fraudat grosolan. De asemenea ma mira ca cei ce il criticau pe Iliescu ca nu vrea sa ne vanda tara au devenit adepti ai aceluiasi curent de opinie, nu ne vindem tara "mogulilor". Este sinistru sa incercati sa-i gasiti scuze dictatorului cand stiti foarte bine ca a spionat, ascultat telefoane , santajat mai rau ca pe vremea securitatii. Nok si Limestone vreau sa va ascult parerea peste 2 ani sa vedem atuncea pe cine o sa mai dati vina ca e foamete in tara si nu traim bine. Banuiesc ca o sa gaseasca Base ceva sperietori si voi o sa-i sustineti opinia la fel de argumentat ca si acuma. Cert este ca oamenii sunt nervosi si se simt tradati, in zonele unde Base nu a facut mare branza furia este omniprezenta si oamenii sunt dezgustati de ceea ce s-a intamplat. Personal nu cred ca Zeus isi va duce mandatul pana la capat, intr-un fel sau altul va renunta la putere.....

Ciucuda spunea...

Stire BOMBA ! Traian Basescu beat, la masa cu un un infractor.
Avem o inregistrare video cu Traian Basescu in compania unui personaj .... totul pe www.blog.imperiaonline.me , Cerere de anulare a votării din turul II

Vasile spunea...

La intrebarea numarul unu un posibil raspuns il da sociologul Vasile Dancu (PSD) http://www.clujeanul.ro/cluj/dancu-explica-de-ce-au-gresit-exit-pollurile-5160719

Ciucuda spunea...

Pentru cei care nu CRED:
Pe www.blog.imperiaonline.me este o inregistrare cu:

BASESCU TRAIAN in care RECUNOASTE ca:

1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);

2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;

3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.

pegas spunea...

MANOLE,MANOLE TI-AI DAT CU FIRMA IN CAP RAU DE TOT. IA-TE DE MANA CU BADEA, CIUTACU, FIREA, LAPTOP ....ETC.SI LATRATI IMPREUNA CE BINE AR FI FOST DACA ERAM CONDUSI DE ILIESCU&CO. CE BINE ERA DACA PRESEDINTELE AR FI FOST ALES DE CEI MAI BOGATI OAMENI DIN RO (CEI CARE AU FACUT AFACERI CU STATUL) SI NU DE NOI DE CETATENII ACESTEI TARI.

1.NU UITA CA 2 SONDAJE DIN "MAJORITATEA DE 3" AIA DE CARE VORBESTI SUNT ALE LUI VANTU-IREALITATEA SI VOICULESCU-ANTENE.CEL AL LUI VANTU A IESIT SI DIN MARJA DE EROARE. NU UITA CA PE LA ORA 17 DACA NU MA INSEL ANTENELE AU INCALCAT FLAGRANT LEGEA VAZAND CA GEOANA PIERDEA INTR-UN RITM ALERT PUNCT DUPA PUNCT ODATA CU TRECEREA TIMPULUI SI STII DE CE? PENTRU CA TARANII DE LA SATE AU VOTAT PANA CEL TARZIU LA ORA 14 CAND DEJA TOATE LITURGHIILE BISERICESTI ERAU TERMINATE.
2. STII DE CE S-A PIERDUT BUCURESTIU?
ANTONESCU A CASTIGAT BUCURESTIUL IN PRIMUL TUR. A FACUT SPAGAT SI SUCIRE LA 180 DE GRADE SI L-A SUSTINUT PE GEOANA. ELECTORATUL LUI BEKALI + VADIM +PRIMARII :VANGHELIE(PSD) PIEDONE(PC)+ ALTUL PNL A FOST BINE MOBILIZAT. 1 CONTRA UNEI ASTFEL DE ARMATE E CAM GREU SA INVINGA.
3.SUNT AFECTAT DE CRIZA DAR ASTA NU INSEAMNA CA SUNT SI PROST. PSD NU A FACUT PARTE DIN PUTERE? APROPOS STIAI CA NITA SI PARTIDUL ACESTUIA PSD-UL A FOST CEL CARE A PUS PE MASA GUVERNULUI IMPOZITUL FORFETAR?
4.PUTEREA A IESIT ERODATA -- INCA ODATA PSD A FACUT PARTE DIN PUTERE. GUVERNUL ESTE PICAT. DECI CARE PUTERE?
5. AM FOST UNUL CARE CHIAR AM PUS BOTUL LA CRIN ANTONESCU. ERAM UN GRUP DE TINERI CARE AM MERS PE EL IN PRIMUL TUR SI SPERAM CA IL VA DEPASI PE GEOANA. CRIN MI-A SPUS ASA: EI(PSD) -GEOANA IMPREUNA CU EI (PDL)-BASESCU AU FORMAT SISTEMUL TICALOSIT.EI AU DISTRUS ROMANIA!NE-A INTREBAT DE CE PARTE A BARICADEI SUNTEM? AM FOST CU EL BININTELES!. APOI CAND NICI NU SE DADUSERA REZULTATELE OFICIALE DIN PRIMUL TUR EL SPUNE.....IL SUSTIN PE GEOANA...DATI VOTURILE LUI GEOANA CEL DESPRE CARE AM SPUS CA E MINCIONOS, CA A FOST LA MOSCOVA, CA A FORMAT SISTEMUL TICALOSIT. MANOLE SPUNE-MI CUM SA FI FACUT LUCRUL ASTA? I-AM DAT LUI CRIN.....I-AM DAT BUN SIMT SI RESPECT ATAT EU CAT SI PRIETENII MEI.
6.INCA ODATA 2 INSTITUTE DE SONDAJ DIN "MAJORITATEA DE 3" SUNT ALE LUI VANTU + VOICULESCU.CE VOIAI SA SPUNA? SONDAJUL COMANDAT DE TVR A FOST DESTUL DE APROAPE DE ADEVAR CEL DE LA B1 A FOST CEL MAI APROAPE. NU UITA LA ORA 21 "MAJORITATEA" AU DAT SONDAJELE DE LA ORA 19 FARA DIASPORA !!!!! MAI ERAU 2 ORE. TRENDUL ERA CLAR IN FAVOAREA LUI BASESCU. DECI NU OMITE ASPECTUL ACESTA LA 21 S-AU PREZENTAT DATELE DE LA ORA 19 FARA DIASPORA.
7. MIRCEA BADEA ISI DOREA PREZENTA SCAZUTA, ANTENELE IS DOREAU PREZENTA SCAZUTA. MIRCEA GEOANA A SPUS: DACA LUMEA NU IESE LA VOT PUTEM CASTIGA ORIUNDE IN TARA (ESTE FILMULET PE NET). SI IARASI NU UITA ZIUA DE DUPA ALEGERI NU A FOST LIBERA !!!!! VREMEA A FOST FOARTE FRUMOASA CU SOARE FARA PLOI, VANT SAU NINSORI. SE STE DE CE S-AU PUS ANUMITE ALEGERI LA MIJLOCUL UNOR ZILE LIBERE. PENTRU CA ELECTORATUL DE LA ORASE PLEACA IN MINICONCEDII. ELECTORATUL ALA VOTEAZA MAJORITAR ANTI-PSD. PENTRU CA NU UITAM. VIN DIN URMA GENERATII NOI, POSTDECEMBRISTE MULT MAI GREU DE MANIPULAT CU TELEVIZORUL.

pegas spunea...

DACA TU ESTI CONVINS ASA EU SUNT CONVINS CA GEOANA A FURAT LA GREU. GANDESTE-TE: IN SALILE DE VOT ERA UN REPREZNTANT PDL CE TREBUIA SA FACA FATA LA REPREZENTANTII PSD PC, UDMR, PRM, PNG,PNL. PAI SCUZA-MA DAR ALA NICI SA SE P...SE NU A AVUT TIMP.CUM CREZI CA PUTEA FURA UNUL SINGUR CARE ERA SUPRAVEGHEAT DE HAITA ACEEA? ITI SPUN EU TREBURILE AU STAT EXACT INVERS. PROVIN DINTR-UN JUDET CARE A FOST ROSU SI STIU CE VORBESC. IN PRIMUL TUR POLITIA A CONTRIBUIT LA AJUTORAREA ROSIILOR LASAND SA TREACA AUTOCARELE CU VOTANTI ALE ACESTORA FARA SA IA MSURI. IN TURUL 2 AM VAZUT MULT MAI MULTA DISCIPLINA.
lA FINAL EXEMPLUL MEU PERSONAL DIN 2 4 FAMILII (2 FRATI + SOTII + PARINTI + BUNICI ,RUDE) AM VOTAT IN TURUL 2, 17 CU BASESCU SI DOAR UN SINGUR MEMBRU CU GEOANA.LA PRIMUL TUR CEI MAI TINERI AM FOST CU ANTONESCU CEI MAI IN VARSTA NU AU FOST LA VOT SI TOT ACELASI VOT DESPRE CARE SPUNEAM L-A PRIMIT GEOANA.PRIETENII MEI AU VOTAT DEASEMENEA ANTONESCU TURUL 1 IAR IN TURUL 2 UNII NU AU MERS IAR ALTII AU VOTAT BASESCU.
VAD CA VORBESTI DESPRE "IZOLAREA DE FIER" A ROMANIEI SI A ROMANILOR. IZOLAREA ASTA ESTE DOAR IN MINTILE INCA INFIERBANTATE ALE CELOR MANIPULATI SI SPALATI PE CREIER DE TELEVIZIUNILE ACELEA COMPROMISE. IZOLAREA ACEASTA ESTE DE FAPT IZOLAREA LUI VANTU VOICULESCU SI PATRICIU OAMENI CE DISPERA CA NU MAI POT FACE AFACERI DE MILIARDE CU STATUL.AU FURAT SI-ASA DESTUL DETUL. ROMANII NU SUNT DELOC IZOLATI. MAINE DACA ITI IEI LA TINE BULETNIUL POTI PLECA ORIUNDE IN EUROPA.DACA ROMANIA AR FO FOST IZOLATA NU AM FI FOST NIIC MEMBRI NATO NICI MEMBRI UE SI TU MANOLE AI FI STAT LIPIT PAMANTULUI IN ACEASTA TARA FARA SA POTI PARASI GRANITELE EI. CEI CARE AU IESIT CEL PUTIN ODATA DINCOLO S-AU TREZIT LA REALITATE SI AI VAZUT CE AU VOTAT! VESTUL TARII CARE E MAI APROAPE DE OCCIDENT AI VAZUT CE A VOTAT! ORASUL DE PE BEGA SI CEL AL LUI JOHANIS AI VAZUT CE AU VOTAT! MOLDOVA INCEPE INCET INCET SA SE TREZEASCA. CONSTANTENII LUI MAZARE I-AU TRANSMIS: "PLEACA IN BRAZILIA!" OLTENIA VAD CA A RAMAS ULTIMA REDUTA ROSIE.SPER SA SE TREZEASCA IN CURAND SI EI.
MANOLE FARA SUPARARE DAR SPER CA AVEM DREPTUL SA AVEM SI ALTFEL DE OPINII FATA DE CELE ALE TALE. ASTEA SUNT OPINIILE MELE SI ALE MAI MULTOR RUDE SI PRIETENI. TINE SEAMA SI DE ASTEA. APROPOS DE FIMULETE DACA VREI SA CAUTI VEI GASI DESTULE CU ONG-URI CARE CUMPARA VOTURI PENTRU PSD SAU CU GEOANA CA IA SPAGA (FOARTE POSIBIL SA FIE TRUCAT).

Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?