luni, 10 mai 2010

Economia duduie în unşpce judeţe. Daciada raportărilor pompoase.

Comform datelor publicate azi de ANOFM, în nu mai puţin de unsprezece judeţe şomajul la 30.04 a scăzut cu mai mult de 1000 de persoane. Aplauze, aşadar, pentru campioanele revenirii economice spectaculoase:

  • Locul 1, premiu'ntâi cu cornuleţe, senzaţionalul pol economic Vaslui: economia duduie şi nu mai puţin de 1972 de şomeri au dat de pământ cu criza, dispărând din statistici. Nici nu e de mirare, ţinând cont de avansul tehnologic deosebit al economiei vasluiene, pe care o invidiază chiar şi nemţii.
  • Locul 2, medalie de argint: Constanţa, cu un minus de 1806 şomeri. Presupun că s-a deschis sezonul de ospătari în Bulgaria, Grecia şi Turcia?!...
  • Pe treapta a treiaaaaaa, ... Dooooolj! 1620 de şomeri doljeni şi-au găsit de lucru în luna aprilie. Se coc pepenii, o fi sezon agricol.
  • Urmează: Cluj -1262, Galaţi -1188, Sibiu -1182, Mehedinţi -1161, Suceava -1081, Argeş -1052, Vâlcea -1050, Satu Mare -1027.
  • La un pas de o frumoasă performanţă s-au aflat alte 2 judeţe care mustesc de o economie high tech: Gorj -944 şi Botoşani -914!
După cum se vede, criza e pe cale să treacă în judeţele cele mai avansate ale ţării. Spre ruşinea lor, miticii de la Bucureşti continuă să raporteze neîndeplinirea planului la ascuns şomerii sub preş. Aşteptăm din partea lor mai multă dăruire pentru planul cincinal de criză şi mai multă ambiţie la sucit cifrele luna viitoare.

16 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Astia saracii au iesit din statistici. Au trecut la o scadere de 100%.

danezia spunea...

grozave statisticile, cand termina se termina alea 9 luni de somaj... somerii dispar miraculos... si se transforma in populatie inactiva (neocupata in munca... sau ceva in genul asta).

Astea sunt statisticile reale de urmarit.

CUMPARATOR spunea...

Cre' ca ar fi mai bine sa-i numaram pe aia de mai lucreaza. E mai simplu ! Caci cu cei care au iesit din "campul muncii" e un adevarat twilight zone.

Deci: cate suflete or mai lucra in Vaslui, Botosani, Cta ......?

Informatii-economice spunea...

Vad ca s-a cam prins lumea de unde vin date pozitive in economie...
Felicitari pentru postare si pentru comentariile aferente fiecarui judet.

Anonim spunea...

Cei ce fac statisticile astea irelevante sunt un exemplu de taietori de frunza la caini.

Anonim spunea...

Au disparut din statistici. E singura explicatie.

dragon spunea...

Dap, asta am zis si eu, ca probabil nu mai figureaza in statistici, ei nemaifiind someri oficial, neoficial tot n-au ce munci.

Anonim spunea...

Nu au dispărut domnule de nicăieri! Au devenit freelanceri.

UJohn spunea...

eh las... n-au disparut nicaieri. o sa apara mai prin toamna, cand s-o scurta ziua. pe la obor au inceput deja sa misune.

Vali Marinescu spunea...

sunt la munca, construiesc case in mediul rural prin programul o casa pentru fiecare powered by nutzi. sa vezi dezvoltare imobiliara la sat. ma duc sa-mi deschid agentie! Pa

cezar spunea...

Aplauze, aşadar, pentru campioanele revenirii economice spectaculoase

Cine zice asta? Somerii respectivi au iesit din statistici dupa cele 6 luni de somaj, o parte si-au gasit job, altii nu.
Daca Manole vrea sa apese putin pe acceleratia blogului, poate scrie poporului cate ceva despre masurile preconizate a fi luate de la 1 iunie.

Manole spunea...

Cezar, în clipa asta mă relaxez în natură, undeva între brazi :) Întâmplător măsurile astea m-au prins respirând aer curat de munte, în linişte, şi încă nu realizez... "efectele". Mai apuc însă să citesc ziarele online şi să râd de prostiile debitate de ăştia.

Unknown spunea...

Oficial le merge bine !
;)

Anonim spunea...

Salarii -25, pensii, somaj -15, ajutor mame 600, impozite marite pe a doua proprietate, CASS 14%, gigacalorie fara subventie, nenumarate subventi pa, impozitare IT-isti, etc.
Cum or mai evolua imobiliarele? Manole, poate faci un remember cu "Tot creste."
Astea par a fi efectele valului 1. Cica vine si valul 2.

CUMPARATOR spunea...

Asta seara PRO TV-ul a prezentat la stiri niste dispozitive/scanere noi, moderne, aduse de curand in tara cu care se pot expertiza dpdv seismic cladirile. Spuneau ca ultima expertizare a fost facuta in '90 - '93 insa dispozitivele si normativele seismice de atunci sunt depasite in prezent.

Astfel, a aratat azi PRO TV-ul cum inginerii si aparatele lor cele noi au analizat o cladire de prin '930 din centru - armatura de otel a stalpilor de rezistenta este grav erodata / intrerupta / neregulata, betonul din jurul armaturii este acid si contribuie masiv la corodarea rapida a armaturii, betonul este de slaba calitate (acu' 70 de ani nu stiu daca existau marci de beton standardizate)

Apoi au analizat un bloc construit prin 1982 cand Ceausescu, speriat de cutremur, a ordonat lucrari de calitate - betonul e bazic, de o marca buna, nu corodeaza otelul din armatura, armatura de otel a structurii de rezistenta e dubla ca grossime fata de cea din 1930, e corect dispusa, neintrerupta

Bineinteles, ulterior, au cerut permisiunea sa expertizeze si un bloc construit in anii 2004 - 2010. Nu li s-a permis de catre niciun dezvoltator. In final, cu greu, au primit permisiunea unuia de a-i controla imobilul. Armatura de otel corect dispusa in masa betonului insa armatura este de grosime mai mica si pozitionata in forma de plasa iar nu bare de otel paralele. Betonul, de o marca / calitate mai slaba ca cel din 1982(??!!).

In 2010, calitate mai slaba ca in 1982 - probabil din economie maxima la costuri.

S-a mai abordat subiectul asta seismic, aici, pe blogul lui Manole dar oarecum tangential. Nu l-am putut aprofunda prea tare pt. ca in general cei care postam aici (in frunte cu mine), nu ne pricepem la chestiile astea seismice.

Totusi, este un subiect copios interesant si actual.

Daca e cineva mai avizat, rugam respectuos sa nu se abtina si "sa procedeze".

To whom it may concern !

manta spunea...

Pe perioada crizei economice guvernul roman va asigura slujbe pentru someri. Ele vor fi oficiate joia si sambata de preoti, episcopi si mitropoliti.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?