joi, 4 noiembrie 2010

Un pic de feng-shui n-ar fi stricat la City Mall


Acum, nu că aş vrea să fiu rău sau că aş fi mare amator de chinezării, dar:
  • intrarea din stânga dă nas în nas cu un cimitir;
  • intrarea din dreapta dă nas în nas cu un alt cimitir;
  • mall-ul e amplasat la capătul unei intersecţii în Y, fără nicio apărare faţă de energia negativă care vine drept spre el (benzinăria nu se pune, fiindcă e prea joasă)
...nu e cam mult ca să te aştepţi la o afacere profitabilă? :)

27 de comentarii:

Adrian spunea...

Energie negativa? Poti fi te rog mai explicit ... nu prea ma pricep la chestii din astea :).

Akhenaton spunea...

Vai vai, dupa ce au platit 103,5 milioane sa fie evaluat la numai 35,4 milioane? Cu cat se va vinde?
Potentialii cumparatori s-or fi speriat de moroi si de la statia de metrou se indepartau in fuga de Mall, urcand in graba in tramvai

Akhenaton spunea...

Si daca la un Mall evaluarea spune ca pretul a cazut cu aproximativ 2/3, la o vila (sa zicem in Prelungirea Ghencea) cat a picat pretul, dar la un apartament intr-un bloc nou dintr-un complex locuit in proportie de 40%?

Victor spunea...

N'am fost niciodata pe acolo, dar, ca fengshui-aware :D, imi dau si eu cu parerea. Puteau sa'i puna un simbol falic, ceva, o tepusa, un releu, in varf, ca sa exprime putere.

alex.dumitrascu spunea...

In locul ala era un "circ al foamei" neterminat, care s-a daramat de la sine dupa 90. Ajunsese pericol public, nu se demontasera nici macaralele.
Ar fi interesant un istoric de carte funciara pentru locul ala.
Din punctul de vedere al autorizatiilor de constructie u a fost insa nici o problema. Planurile de urbanism la ora actuala sunt in buna parte identice cu cele din vremea imigrantului de la Scornicesti.
Pe timpul
Pe timpul imigrantilor de la Basarabi si de la Crevenicu au fost reactualizate , in sensul ca s-a mai dat un rand de bani sa le copieze niste arhitecti si sa le schimbe cartusul.

Miorlau Pufos spunea...

@ Victor Multe din mall-urile si constructiile noi ar trebui decorate cu un simbol falic in virf, nu numai City Mall. Asta asa, ca aviz amatorilor care intra, sa le arate cit de bine sint facute.

Feng-shui sau nu, City mall e un exemplu clasic de treaba facuta fara rost si cap, doar ca sa fie facuta. Sau ca sa fie spalati niste banuti, ca aia de l-au construit si-au facut exit-ul de o bucata buna de vreme. Nu au ancore deloc, parcarea e pe bani, magazinele sint scumpe pentru zona aia de Bucuresti, mincarea de la cantina de sus e oribila, organizarea de evenimente e in galeata. Cum mama ei de treaba sa mearga?

alex.dumitrascu spunea...

Niste Feng shui din asta nu le-ar fi stricat deloc nici alora de la Cathedral Plazza.
Currea de apel Suceava tocmai a anulat definitiv si irevocabil autorizatia de constructie.
S-ar zice ca pana la urma, "edificiul" va fi totusi demolat.
Deranj mare la fostii primari .

Akhenaton spunea...

Si totusi inca e mai rentabil inca sa platesti o rata decat sa platesti chirie. E drept ca s-au facut comparatii numai pentru garsoniere si nu s-a luat in calcul preferinta bancilor de a acorda credt pentru locuinte noi. Nici nu mai vorbim despre predictiile de viitor in ce priveste piata imobiliara .

mobutu spunea...

mai rentabil pe dracu.

Akhenaton spunea...

Si pentru ca e vorba despre MAll-uri uitati-va ca unele afaceri trebuiesc ajutate de Guvern:

Schimbarea nu poate veni decât din partea Guvernului. Niciun investitor particular nu poate să pună piaţa în mişcare. sursa

Pe astia cu City Mall de ce sa nu-i ajute tot Guvernul? Parca mai era un norvegian ce spunea ca e musai sa-l ajute cineva ... ete ca astia se inmultesc.

alex.dumitrascu spunea...

Evident nu s-a prins nimeni ca magazinele Micro incep sa muste serios din marii retaileri.
Cine sa se prinda....

cezar spunea...

Evident nu s-a prins nimeni ca magazinele Micro incep sa muste serios din marii retaileri.
Cine sa se prinda....


S-a prins cine trebuia,adica jucatorii de pe piata (concurenta, importatori, distribuitori).
Altcineva cine trebuia sa se prinda ? :)

AristotelCostel spunea...

Fraier încălţat = cezar, divulg secretele p'eţii imobiliare ca insaidăr. M-am săturat să profit singur!!!

Vila
Cresc Preturile!!!!!!!!!!!!!!!

Cresc preturile de la 01.11.2010 f.f.f.f mult!!! Cumparati acum daca aveti cu ce (ma refer la bani)!!!! Preturile de la 1 noiembrie se vor dubla sau tripla!!! Zonele: Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda. starea imobilului: Buna, incalzire: Gaz, este terasa, este balcon, suprafata utila: 100.00

Preţ:
500.000 EUR


Sursa

Atenţie!!! Suntem în 14!!!

Preţ nou:
50.000,14 EUR

alex.dumitrascu spunea...

@
Aristotel
S-a prins cine trebuia, adica jucatorii de pe piata imobiliara, dezvoltatorii si constructorii.
Pe cine vrei tu sa intereseze preturile la imobiliare?
Intereseaza pe cine trebuie, pe constructor si dezvoltator, deocamdata cumparatorii isi baga picioarele.

AristotelCostel spunea...

Corelogic reported that its home price index fell 1.8% month-over-month from August to September.

... "f.f.f.f mult!!!" mi s-a părut uşor... exagerat. Se pare că "jucătorii" agenţi imobiliari şi ofiţeri de credite au luat... roşu'. Dezvoltatorii şi constructorii aşteaptă... fluierul de final. :D

alex.dumitrascu spunea...

Continutul si calitatea comentariilor din ultima vreme arata clar ca intelegerea gigeilor fata de economic se opreste abrupt la "pretul caselor" si 'marimea ratelor".
Cu exceptiile de rigoare bineinteles.

Flavian spunea...

Eheeee, copii mosului. Long time no see. Mult a fost, putin a mai ramas: Ceva falimente pe 7 decembrie ?

alex.dumitrascu spunea...

Pana pe 7 decembrie mai e de rezolvat chestia cu 'miliardul de euro cel de toate zilele" fara de care guvernul nu prea are de unde plati cheltuielile curente.
Maine ee lamureste cu imprumutul pe 3 ani in euro pe care-l face guvernul pe piata interna.
Initial, Basescu a declarat ca se urmareste contractarea unor imprumuturi pe piata externa, si de succesul astora depinde "daca Romania si-a redobandit credibilitatea"
Ulterior anuntul ministerului de finante se referea la piata bancara INTERNA, cine stie poate ca guvernul trebuie sa fie credibil si fata de BRD sa zicem.
Urmarea a fost varful de curs de ieri, deoarece daca vrei sa imprumuti guvernul cu euro trebuie sa-i cumperi din piata cumva.
O sa vedem ce o fi maine, dar, cine a facut o estimare a datoriei publice pe luni, stia inca de asta vara ca in noiembrie vor fi dificultati de finantare, si asta va implica eventual anume intarzieri sau omisiuni la salarii si pensii in decembrie.
Astea-s chestii cumva importante gigeilor li se dau de rumegat scandaluri la ministerul de interne si alte aiureli.
Pentru gigel cel mititel si tampitel nu e de conceput ca la un moment dat guvernul sa nu se mai poata imprumuta.
Incercasem si aici pe blog sa aduc vorba despre dificultatea finantarii pentru decembrie dar am obtinut reactii cretine de unii destepti asa ca am sters comentariul.

Flavian spunea...

Ai nostri sunt mici copii. Avem chestii mai interesante de vazut.

Astazi in parlamentul european: must see video. Omul e cam nationalist si limbajul e usor exagerat, stiu. Am observat asta si nu sunt de acord chiar cu tot ceea ce spune. Dar apreciez faptul ca astfel de lucruri incep sa se auda in public, oficial, la nivel inalt.

Si mai am una tare azi: China vs US – faza a treia

Coincidenta pare incredibila, dar la cateva ore dupa ce publicasem articolul de mai sus, pe care il pregateam de cateva zile, a aparut stirea asta: Both Russia and China have decided to back out of US dollars as the basis for their international trade.

alex.dumitrascu spunea...

N-a fost cum s-a planificat.
Ministerul de finante anuntase un imprumut pe piata interna de 1 miliard euro cu dobanda maxima de 4.5
si astazi s-au strans 1.3 miliarde euro cu dobanda de ...4.8%.
Va sa zica si-a depasit planu' de praduiala.
Ce-i drept un miliard era rostogolirea unei datorii de acum un an, da tot mai raman un maruntis de 300.000.000 de protocol.
Asa ca nu-i adevarat ce zicea ieri 'trancanitorul' ala de Dominique Strauss , nu suntem in iminenta incetarii de plati.
O sa fim in luna in care guvernul nu o sa fie in stare sa stranga din piata miliardul cel de toate zilele.
Stiti cat e serviciul datoriei in decembrie? Cred ca nu stiti. Daca ati stii nu v-ar mai arde de imobiliare.

cezar spunea...

Ce-i drept un miliard era rostogolirea unei datorii de acum un an, da tot mai raman un maruntis de 300.000.000 de protocol.

Emisiunea de anul trecut a fost de 1,42 miliarde, nu 1 miliard. Care maruntis de protocol.
:)

Akhenaton spunea...

Daniela F. este un funcţionar bancar care a achiziţionat recent o garsonieră în cartierul bucureştean Tineretului. "În afara ratei lunare la bancă, eu plătesc şi o asigurare anuală a locuinţei de circa 100 de euro. Impozitul proprietăţii este şi el de circa 90 de lei, iar costurile pentru fondul de rulment al blocului şi cele legate de reparaţiile curente le descopăr pe lună ce trece", spune Daniela. Restul e aici

Unknown spunea...

Referitor la ceea ce spunea Akhenaton am 2 prieteni care de curand, nemairezistand sa nu-si cumpere case au facut acest pas, logic cu prima casa. Stiu, sunt slab, n-am avut puterea sa-i opresc din aceasta actiune nebuneasca! De ce? Pentru ca si-au luat ap vechi, unul e facut in '68, altul in '80, zona Iancului! Au dat 55k, respectiv 63k ap 2 camere! Mai trebuie putin bagat bani in ele, chestia este ca oamenii astia mi-au zis ca au facut acest pas ca sa nu mai dea chirie la unii si prefera sa dea 300 euro rata la banca pe 30 de ani! Asadar cred ca in aceste conditii mai sunt destui oameni/bizoni si preturile or sa se mai mentina acolo, adica sus! Si mai ales pe vechi!

PS: Nu sunt "propietar"!

alex.dumitrascu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
alex.dumitrascu spunea...

Intotdeauna vor fi oameni care sa cumpere sau sa vanda apartamente vechi. Nu poti sa spui ca nu mai are nimeni nevoie de un apartament, exista situatii cand e chiar indicat sa o faca.
Unii habar n-au insa de preturi sau de negociere.
60.000 e deja mult pentru 3 camere iar pentru doua nu da nimeni mai mult de 45.000.
Da' un lucru e absolut sigur, nu mai cumpara absolut nimeni ca sa-i 'creasca" si ca sa "investeasca".
Trendu' ne omoara nu "scaderea pietei".

Anonim spunea...

Great article. I also reccomend https://typkota.wordpress.com/2020/04/17/jak-kocieta-okazuja-sympatie/

Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?