duminică, 2 decembrie 2007

In treacat: un nou site de imobiliare

Hai să fac niţică reclamă gratuită unui site care promite să identifice anunţurile imobiliare publicate online eliminând duplicatele: www.Vertimo.ro. Promisiunea e foarte interesantă din perspectiva unui cumpărător.

Am căutat de curiozitate "garsonieră Pantelimon" şi motoraşul de căutare a găsit preţuri între 31.000 - 73.000 euro (m-am uitat doar pe prima pagină).

PS. Sincer, nu prea cred că elimină duplicatele fiindcă o scurtă testare mi-a arătat câteva duplicate clare, dar în mare pare să funcţioneze.

59 de comentarii:

Anonim spunea...

Deocamdata vad ca vertimo.ro are doar anunturile de la imobiliare.net si imobiliare.run.ro. Ambele aceste site-uri de anunturi, de unde provin anunturile lui vertimo, au insa un filtru suplimentar, foarte util: cartierul/cartierele. Probabil ca intentia lui vertimo este de a adauga in viitor si anunturi de pe siteuri care nu au acest filtru, si de-asta a renuntat la el. Va fi insa cam greu de cautat in rezultate, pe masura ce anunturile vor fi si mai multe.

Dar, intrand si pe blog, am vazut un lucru dragut: ideea de focus-grup. Adica, Autorul promite ca toate deciziile importante vor fi luate impreuna cu cititorii. Insa...ori n-au fost deocamdata decizii importante de luat, ori n-a fost cu cine.

Emi Gal spunea...

@manole, am grabbuit pana acum vreo 200.000 de anunturi, asa ca detectarea duplicatelor dureaza un pic, chiar daca procesul e automatizat. pana luni sau marti speram sa fie totul ok.

@lavinia, da. dar intentionam sa mai adaugam 5 site-uri la grabber pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

cu privire la filtrul "Cartiere", exista: Dupa ce efectuezi o cautare, in dreapta, la filtre avansate, introdu cartierele care te intereseaza in sectiunea "Zone", delimitate prin virgula ;).

Anonim spunea...

Manole,
Sa intelegem ca ai dat liber la promovare site-uri de imobiliare? Eu am o agentie imobiliara ce se ocupa si cu apartamente vechi.

Unknown spunea...

Creditul neguvernamental a ajuns la 37% din PIB

http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?p=106#106

Unknown spunea...

"In Europa, petrecerea s-a terminat. In Romania nu vad semnale ca bancile ar fi inteles acest lucru. Noul joc este recalcularea riscurilor, iar bancile din Romania nu prea fac acest joc. Piata nu mai este aceeasi ca acum cinci-sase luni", a mai spus Lazea, la "Forumul Bancar Roman" organizat de Finmedia si BCR. Economistul bancii centrale a identificat cel putin trei riscuri majore la care clientii bancilor sint expusi fara a fi informati suficient in prealabil. Primul si cel mai important este riscul valutar in contextul volatilitatii crescute a cursului din ultima vreme, al doilea este riscul cresterilor nerealiste ale veniturilor, iar al treilea, riscul de dobinda care apare datorita faptului ca, prin contract, bancile isi rezerva dreptul de a modifica rata de dobinda mai ales la creditele cu scadente mari. "Mai sint si unele informatii nerealiste privind activele imobiliare", a mai spus reprezentantul BNR. De altfel, tot ieri guvernatorul Isarescu a vorbit despre existenta unor "tendinte de exagerare" la nivelul pietei imobiliare. Potrivit datelor BNR, creditul de consum a crescut in ultimul an cu 69,9%, cu o componenta in valuta de 63,3%.

SURSA:
http://www.mybank.ro/ultimele-stiri/bancherii-romani-au-inventat-creditul-fara-riscuri-v9714.html

Unknown spunea...

acelasi Zilisteanu:
Piata imobiliara bucuresteana a degerat
" constatat o stagnare a tranzactiilor, ca urmare a faptului ca cei care vor sa vanda tin la preturi", a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.De multe ori insa, vanzatorii solicita sume exorbitante doar pentru ca au auzit ca vecinul de alaturi si-a vandut proprietatea la un pret pe care, bineinteles, l-ar dori si ei. Din pacate, raportarea la vecin sau la bursa zvonurilor nu face decat sa indrepte piata catre o crestere artificiala.Pe de alta parte, si puterea de cumparare a clientilor pare sa se apropie de limita. Cumparatorii nu prea mai vor sa riste foarte mult si sa plateasca sumele solicitate.Aceasta stare de lucruri pare sa fi determinat un oarecare blocaj pe piata, contorizat de scaderea semnificativa a numarului de tranzactii raportat la aceeasi perioada a anului trecut. Analistii imobiliari s-au abtinut sa cuantifice aceasta involutie a numarului de contracte incheiate, limitandu-se in a spune ca acest lucru "se simte in piata".Intentia recenta a Executivului de a impozita profitul obtinut in urma tranzactiilor imobiliare efectuate de persoanele fizice si majorarea impozitului aferent transferurilor realizate de firme pare sa-i avantajeze pe cumparatori, datorita faptului ca ar putea avea ca efect scaderea temporara a preturilor si descurajarea operatiunilor speculative. Ca o prima reactie, proprietarii persoane fizice vor dori sa vanda inainte de impozitare, ceea ce va determina, pe fondul cresterii ofertei, scaderea preturilor."
sursa:
http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=18721

Anonim spunea...

Alex, ai uitat sa dai anul in care piata imobiliara a degenerat: 2004.
Ce naiba, trebuie sa-ti verific toate postarile?
Grabeste-te mai incet.

Anonim spunea...

@Anonim,
Esti nedrept, nu cred ca merita Alex sa ai o asa reactie pentru un simplu fleac ca asta, uita-te pe forum sa vezi ca are cele mai multe interventii si parca vad ca tu nu ai cu ce te lauda.

Manole spunea...

Alex, de unde iei informatiile astea vechi ca fiind noi? Te intreb de curiozitate, nu ca sa-ti fac vreun repros. Cateodata le dai insa ca si cum cineva ti le-ar fi servit de proaspete si tu le-ai luat de bune.

Anonim spunea...

Daca va fi sa se traga de undeva prabusirea pietei imobiliare in Romania (subliniez-prabusire si nu scadere), aceasta se va trage de la cursul valutar. In cel mai optimist caz 1 Euro=70.000 lei vechi, asta daca ne bazam pe fundamentele economice:
-deficit comercial 20 miliarde Euro/an
-datorie externe 35 miliarde Euro

Cresterea cotatiei la Euro va prabusi atat rata de returnare a creditelor vechi cat si veniturile populatiei calculate in Euro. Asadar incapacitatea vechilor proprietari de a returna credite+incapacitatea noilor cumparatori de a se putea indatora la acelasi nivel din ziua de azi va duce la prabusirea pietei daca euro va ajunde la 70.000 lei.

Anonim spunea...

Hm, e groasa rau. Ziarul financiar pubica azi un articol in care spune ca datoria externa a Romaniei a ajuns la 53 miliarde Euro. Mi se pare exagerata aceasta cifra cata vreme pe site-ul BNR datoria externa figureaza in septembrie cu 33,85 miliarde euro.

Insa daca 53 miliarde euro e datoria reala a Romaniei inseamna ca BNR e condusa de niste mincinosi si de niste sarlatani de ultima speta dezinformand publicul si agentii comerciali despre starea reala a situatiei financiare a tarii. Asta se numeste crima financiara si se pedepseste cu ani grei de inchisoare.

Presupunand ca suma de 53 miliarde euro datorie externa e reala, atunci valoarea reaa a unui euro e pe undeva la 90-100.000 lei. Aceasta cotatie nu va ajunge curand sa corespunda cu cea din piata, dar economia nu poate fi mintita la nesfarsit. In maxim 2 anu adevarul se va ridica la suprafata, iar cursul va exploda.

Atentie la cei care aveti credite in valuta, lichidati creditele cat puteti de repede pana nu e prea tarziu.

Anonim spunea...

Am uitat sa dau link-ul din Ziarul Financiar care spune ca datoria externa este de 53 miliarde Euro.

Luati aceasta cifra cu circumspectie pt ca cei de la Ziaru Financiar s-au dovedit de multe ori niste amatori si niste manipulatori ordinari.

http://www.zf.ro/articol_151774/imprumuturile_luate_de_banci_duc_datoria_externa_la_53_2_mld__euro.html

Anonim spunea...

Ca si "fermier" mi-as dori sa vina "ploaia" ca sa-mi ude "recolta" si sa-mi creasca productia, dar asta nu inseamna ca mi-as dori sa vina o "furtuna", sau mai rau, un "uragan" care sa-mi ia casa pe sus, sa-mi inunde "culturile" si sa-mi inece "animalele". Asta m-ar duce la faliment, iar familia mea ar fi in pericol de moarte.

Deci, tardus pe romaneste, mi-ar pare bine daca piata imobiliara ar scadea usor, usor in fiecare an pana cand ar ajunge la niveluri sustenabile, dar nu m-r bucura o prabusire efectiva a preturilor pt ca asta ar duce la prabusirea economiei, deci toata lumea ar avea de suferit: si cei care au case de vanzare, si cei care au credite, dar si simpli oameni care nu au de-a face cu piata imobiliara.

Din pacate se vad nori grei la orizontul economiei mondiale venind dinspre SUA.

Cititi articolul de la adresa de mai jos pentru a avea o imagine a ceea ce ar putea sa se intample.

http://www.zf.ro/articol_151758/care_este_cel_mai_sumbru_scenariu_al_crizei_ipotecare_din_sua.html

Anonim spunea...

Pentru a destinde atmosfera o sa inchei cu un banc:

Pesimistul spune:
-Mai rau de atata nu se poate.
Optimistul raspunde:
-Ba se poate.

Unknown spunea...

Manole, agent imobiliar spunea...
Alex, de unde iei informatiile astea vechi ca fiind noi? Te intreb de curiozitate, nu ca sa-ti fac vreun repros. Cateodata le dai insa ca si cum cineva ti le-ar fi servit de proaspete si tu le-ai luat de bune.

Dau sursa la fiecare articol. De data asta n-ai dreptate, v-am prezentat articolul pentru a va arata ca "acelasi" ZILISTEANU spunea altceva atunci.
O sa fiu mai putin prolific.

Anonim spunea...

Prin ce se deosebeste un investitor de speculant? Speculantul cumpara ieftin, si vinde la un pret mai ridicat. Investitorul cumpara scump, si nu poate vinde.

Economia – unicul obiect, in domeniul careia doua persoane pot primi premiul Nobel, pentru afirmatii contradictorii. A. Nobel

Sunt doua modalitati prin intermediul carora s-ar putea sa scoatem tara din impas: metoda fantastica si cea realista.
· Metoda Realista: vor veni extraterestii si ne vor ajuta;
· Metoda Fantastica: vom faca asta singuri.

Un economist este o persoana ce va sti ziua urmatoare, de ce, ceea ce a prognozat ieri nu s-a intimplat in ziua de azi.

La casa din gara de trenuri stau 3 economisti si 3 matematicieni. Economistii au cumparat numai un bilet de calatorie, pe cind matematicienii 3. Deja aflindu-se in tren, matematicienii, tot asteptau sa vina controlul si sa faca haz de economisti. Cind se auzea controlorul venind, economistii au zbughit-o toti 3 in viceu. Observind ca in viceu este cineva, controlorul a batut la usa. Unul din economisti a scos mina cu biletul de calatorie pe care controlorul l-a "compasat". Fiind indispusi, matematicienii au calculat ca economistii au economisit 2/3 din costul preconizat. Urmatoare zi matematicienii au hotarit sa faca acelasi lucru -- au cumparat un bilet, pe cind economistii nu au cumparat nici unul. Deja in tren, cind matematicienii au auzit pe controlorul venind, acestia s-au inchis in viceu. La cererea de a deschide usa unul din matematicieni a intins mina cu bilet. Acesta a fost luat fara a fi returnat.
Intrebare: De ce?.. Pentru ca economistii l-au luat si s-au inchis in alt viceu.

Manole spunea...

@alex: pai atunci spune scopul in care citezi, ca altfel se poate intelege ca dai informatia ca si cum ar fi de actualitate.

Unknown spunea...

Am zis "acelasi zilisteanu". trebuia sa fiu mai explicit.
Intr-un interviu mai recent era mult mai optimist decat atunci.
Stau foarte rau cu timpul, o sa fiu mai atent.

Anonim spunea...

Au dat in seara asta pe antena 1 un asa-zis reportaj despre imobiliare: cica taberele sunt impartite intre cei care prognozeaza cresteri in continuare (reprezentati de o fatuca pe numele ei simina .....) si cei care vad treaba ca un caritas de proportii gigantice in care termenul manipulare e prea suav (reprezentati de silvestri).

cumparati acum ca se scumpesc sau mai asteptati?

Anonim spunea...

Da,m-au informat si pe mine sa ma uit la ant1,dar n-am mai apucat.Si intreb persoana care se uitase si ma sunase: ei bine,n-am mai prins reportajul,ce-au zis?Si-mi raspunde:Se vor scumpi casele din 2008.De ce?,intreb eu in inconstienta mea...Ei,nu se stie,dar se scumpesc sigur.Iata ce a inteles cineva neutru, de nivel mediu, care se uita la stire...Q.E.D.

Anonim spunea...

@Economistul - Si cum il convingi pe Isarescu sa nu intervina cu Euro care ii are( cu profiturile realizate de BNR pe 2007) daca incepe lumea sa cumpere Euro in draci ?!
Hrisant
www.plusvaloare.ro

Anonim spunea...

S-a discutat la emisiunea financiara a lui Moise Guran, unde au aprut interviuri cu Silvestri, o agenta si un director de agentie , plus 2-3 oameni de pe strda. Concluzia emisiunii, care s-a interupt brusc din cauza pocnitorilor alea care au fuzionat, ca piata e artificiala si cresterile sunt intretinute de "grupuri de interese". Apoi la cam toate jurnalele Antena 1, 2 si 3 s-au prezentat aceleasi lucruri. parearea mea este ca Grupul Antenelor a inceput campania de "daramare" a mitului imobiliar roman. Dar sa vedem ce urmeaza, sa nu fie, ca la romani, un simplu foc de paie dupa care iar intram in letargie si lasam nesimtitii sa isi faca mendrele.
Silvestri a fost si la emisiunea lui Madalin Ionescu, de pe National, impreuna cu Gusa, dar era vorba de casele politicienilor.
Intrebarea mea : Cine o fi in spatele acestei campanii ?

Unknown spunea...

Asta ar fi o foarte posibila cauza a cresterii preturilor
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=46

Anonim spunea...

@Anonim

Eu nu pot sa-l conving pe Isarescu de nimic. Nici nu am contactul direct pentru a-l convinge. Insa il va convinge realitatea.

"Profitul" din 2007 e infim, in jur de 1 miliard euro. Asta nu acopera nici inflatia la cei 25 miliarde euro pe care ii are in rezerva valutara daca tinem cont ca inflatia oficiala la Euro e 3% pe an (anuntata de BCE), iar inflatia reala e pe undeva la 7-8%.

Deci acel profit e un profit nominal, real este pierdere de 1,5 miliarde Euro. La fel cum isi depun pensionarii banii la banci si iau la sfarsit de an o dobanda mai mica decat inflatia, la fel procedeaza si Isarescu cu banii din viziterie.

Mai pune la socoteala si faptul ca BNR a avut cativa ani la rand pierdere si trebuie acoperita cumva din profiturile (reale) viitoare, mai pune si cheltuielile curente si vei vedea ca "profitul" de 1 miliard euro e praf in ochii prostilor.

Daca va interveni Isarescu in piata valutara cu cei 25 miliarde Euro la nivelul actual al cursului s-ar putea sa-i ajunga timp de un an, apoi ii va termina si va ramane cu viziteria goala. Nici o banca centrala din lume nu-si permite asa ceva. Ar inseamna falimentarea Romaniei.

Deci nu eu il conving sa nu intervina pe piata valutara decat limitat ci legile economiei si cele ale matematicii il vor convinge.

1+1=2 intodeauna (in sistemul zecimal). Cine merge pe principiul ca 1+1=3 se minte singur, iar mai devreme sau mai tarziu va da faliment.

Anonim spunea...

Foarte bun articolul. Poate mai capata si altii cunostinte.
http://www.cronicaromana.ro/perspective-sumbre-pentru-finantele-lumii-in-2008.html

Unknown spunea...

1 eu = 3,5278 ron
Precis creste traficul pe blog si pe forum. Ma gandesc la "proprietarii" care-i injura pe capsunari ca nu si-au facut treaba.
E tare ciudat sa te indatorezi in nadejdea capsunarilor.

Anonim spunea...

@Gabriela

Referitor la articolul din Cronica Romana, nu inteleg un pasaj, poate tu ai inteles mai bine. Dupa ce vorbeste de riscurile ce pandesc pietele imobiliare din Spania, Italia, Marea Britanie si Irlanda continua "In Franta, ca de altfel, si in Romania, situatia este oarecum diferita: desi preturile de piata imobiliara sunt aberant de mari (pastrand proportiile, in fiecare dintre cele doua state), problema se “rezolva” prin faptul ca multi rezidenti locuiesc in conditii necorespunzatoare".
Nu inteleg cum se "rezolva" riscul de nerambursare a creditelor prin faptul ca "multi rezidenti locuiesc in conditii necorespunzatoare".

Anonim spunea...

Am banuit ca tocmai prin punerea "", rezolva nu isi atinge scopul, autorul vrand doar sa faca diferente intre pietele putin atipice (franta si romania) fata de celelalte tari din zona. Observam ca mai incolo el spune ca nu vor fi ferite de ceea ce in mod firesc este asteptat sa se intample si pomeneste de recesiune.

Anonim spunea...

1 eu = 3,5795 ron

Anonim spunea...

Dau si eu o tema de meditatie... ce inseamna manipularea la romani...
Tema: inaugurarea bradului Millenium:)

A fost suficient ca o saptamana sa fim zilnic bombardati la jurnalele TV ca este cel mai mare brad din Europa(desi la un momendat au zis si ceva de genul ca totusi ar mai fi unul...) si au iesit in strada 100000 de oameni(sa mai intamplat in 89, la vizita Papei si la vizita lui Bush parca)... a venit si provincia in excursie...ha
Cauze?
* suntem o natiune extrem de usor manipulabila
* media TV a insistat asupra acelui brad din motive de reclama mascata...acum toata lumea cunoaste brandul Millenium si din nevoie de senzational -> OTV -ul sa traiasca
* fenomenele de tip Caritas si FNI nu au fost doar efectul inculturii economice si a saraciei extreme(la 1800 se intampla la fel in Franta -> Lozul de aur)... ci si efectul manipularii extreme:((
Concluzii:
* suntem foarte usor manipulabili ca natiune -> vai de democratia nostra
* avem o viata plictisita, fara prea multe preocupari in afara de manele si gratare -> orice este senzational prinde la masa
* nu avem elite, modele...

Si ca sa intorc la imobiliare... pe o piata in care 7 ani aproape zilnic vezi in media anunturi privind cat o sa mai creasca pretul la imobiliare, ce sa ma mai mire la ce preturi incredibile sa ajuns(manipulare grosolana -> deja dau in teoria conspiratie:Guvern+Banci+Constructori...)...

Cum vad eu...daca in 2-3 ani nu pica piata mi se pare inutil sa cumpar ceva intrun Bucuresti din ce in ce mai sufocat de trafic(azi am stat pana la ora 20 la munca ca sa evit deja clasicul blocaj rutier cauzat de ploaie) si prostime... la 200000 euro pot sa stau la Nice... e frumos ca dupa munca sa te duci sa inoti in Mediterana sau sa te duci la catarare... Aviz amatorilor

Anonim spunea...

Realitatea este ca si eu am stat pina la 20.30 la birou vazind ce este la siri(ca n-au putut iesi de la guvern diversi invitati sa ajunga la talk show-uri)blocaj total Baneasa,Piata Victoriei,Romana.As fi cochetat cu ideea de a lua o casa in Baneasa la un moment dat(lasase foarte mult la pret,probabil ca nu se mai vinde usor in zona),mi-a cam trecut acum.

Anonim spunea...

Scad , nu scad, asa este, important este ce vrea fiecare sa faca cu viata lui. Sa stea 3 ore minim pe zi in trafic, sa plece din tara sa traiasca un pic mai civilizat, sa se mute intr-un oras de provincie (e si acolo aglomerat dar daca nu ai fumuri in cap mergi pe jos) sa....etc. etc. ... fiecare cu solutia personala.
Am vazut la stiri aseara pe una care , spunea ea, a aflat abia dupa ce a cumparat o vila in Voluntari, ca acel "cartier rezidential" e vis-a-vis de groapa de gunoi. Hai ma .... hai nu zau !
Abia dupa ce a cumparat ? Pai atunci va dati seama ce tembeli fac preturile in Romania ? Ce si cine are bani de cumparat ?!
Noapte buna Romania ... oriunde te-ai afla !

Anonim spunea...

Cam asa stau lucrurile in 65 % din cazuri cu "developarii" din Romania.
La asemenea "oameni de afaceri" li se rupe de "balonul imobiliar". In lipsa unei legislatii corecte in domeniul constructiilor...astia vor veni ca majoritari. E la fel ca in orice teren virgin (vezi si colonizarea Americii), la inceput vin lepadaturile iar cernerea se face in ani buni . Good night again !


"SAMSARII DE TERENURI CER ZOO BANEASA SA-SI IA ANIMALELE SI SA PLECE

05.12.2007


• Conducerea Gradinii Zoologice acuza presiuni exercitate de catre o firma imobiliara, care sustine ca viitorii cumparatori ai apartamentelor de lux din vecinatatea Parcului Zoo Baneasa nu vor sa se invecineze cu animalele salbatice. Reprezentantii firmei Cordia, care face parte dintr-un lant ungaro-român de companii imobiliare de lux, doresc sa afle un termen la care Gradina Zoologica va parasi amplasamentul din Baneasa, pentru a da clientilor lor un raspuns in acest sens

• O alta amenintare la adresa Parcului Zoo vine din partea unor români stabiliti in SUA, care revendica 2 hectare de teren chiar in mijlocul Gradinii Zoologice. Casa de avocatura care ii reprezinta, apropiata edilului sectorului 1, a refuzat despagubirea in bani. Andrei Chiliman a refuzat sa emita autorizatii de constructie pentru refacerea Gradinii, sugerând Primariei Capitalei sa dea locatiei doua numere cadastrale. Asta ar fi scos terenul in cauza din proprietatea publica a statului

• Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, ne-a declarat ca va depune toate demersurile necesare pentru ca atât padurea Baneasa, cât si Gradina Zoologica sa devina zone protejate si sa se transforme in Parc National. “Cât timp voi fi eu in Primaria Capitalei, nu se va construi nimic la Zoo. Ma voi lupta pentru fiecare centimetru patrat al acestui amplasament. Evenimentul cu jaguarul a fost pus la cale de cei care vor sa dezvolte acolo afaceri imobiliare de lux”, a conchis Murgeanu

Gradina Zoologica Baneasa este vânata din toate partile de catre dezvoltatorii de afaceri imobiliare. Moartea suspecta a jaguarului Betty nu face altceva decât sa dea apa la moara celor care vor evacuarea Parcului Zoo din zona de nord a Capitalei. Daca centrul Gradinii este revendicat de niste persoane din SUA, o firma imobiliara care detine terenul fostului restaurant „Parcul Privighetorilor“ preseaza conducerea Gradinii Zoologice sa anunte termenul la care locatia va fi evacuata, pentru ca in zona se va construi un cartier de vile. Potentialii cumparatori „s-ar simti mult mai confortabil sa stie ca nu se vor invecina cu animalele salbatice“, spun acestia.

Luni, conducerea Gradinii Zoologice Baneasa a fost contactata telefonic de catre un reprezentant al firmei Cordia SRL, cea care detine in proprietate terenul pe care a functionat Restaurantul „Parcul Privighetorilor“, invecinat cu Parcul Gradinii Zoologice, pentru o „invitatie la notariat“ in vederea refacerii gardului despartitor dintre cele doua amplasamente. „M-au sunat si m-au intrebat care este suprafata care delimiteaza terenul Gradinii de cel al fostului restaurant. Spuneau ca, in vederea construirii unui cartier de vile de lux, trebuie refacut gardul despartitor la o inaltime de aproximativ 2 metri. Ne-au cerut sa facem o intelegere la notariat pentru a se stabili cine va suporta cheltuielile acestor lucrari: noi, ei sau impreuna“, ne-a declarat, ieri, Anca Oprea, directorul Gradinii Zoologice. Domnia-sa a adaugat ca reprezentantii firmei cu pricina au cerut conducerii Gradinii Zoologice sa specifice un termen de „un an–doi“ pâna când Gradina se va muta de acolo. Asta „deoarece potentialii cumparatori ai apartamentelor ce vor fi construite gard in gard cu Zoo spun ca ar fi mult mai confortabil pentru ei sa nu locuiasca in apropierea animalelor salbatice“.

Cum a disparut Restaurantul „Privighetorilor“
Povestea desfiintarii Restaurantului „Parcul Privighetorilor“ incepe la sfârsitul anului 2004, când doi angajati ai OSIM, Mocofanescu-Dumitrescu Marius Gruia Vladimir si Rodica Mihaela Arcalean, in calitate de creditori, au dat in judecata SC Parcul Privighetorilor SA, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria sectorului 1, Fondul Proprietatii de Stat si SIF Transilvania pentru recuperarea unor debite. Procesul, care a inceput la Judecatoria sectorului 1, s-a incheiat in februarie 2007, când SC Parcul Privighetorilor SA, societatea care detinea restaurantul de lânga Gradina Zoologica, a fost dizolvata de la Registrul Comertului.

Ulterior, spun surse din Primaria Capitalei, Mocofanescu si Arcalean au vândut terenul aferent restaurantului catre societatea imobiliara Cordia SRL din Cluj-Napoca. Firma, infiintata in anul 2006, se ocupa cu cumpararea si vânzarea de bunuri imobiliare proprii, având ca actionar unic Cordia HU Cumpararea si Vânzarea de Bunuri Imobiliare Societate pe Actiuni cu Participare Restrânsa, iar ca administrator o persoana pe nume Csilla Szalma, din Sfântu Gheorghe, judetul Covasna. Cordia SRL este asociata ca persoana juridica, cu 98%, in SC Cordia Residence SRL, tot din Cluj, infiintata de asemenea in 2006, care are acelasi obiect de activitate. De data aceasta, Csilla Szalma detine 2% din pachetul de actiuni si functia de administrator unic. De altfel, urmatoarea tinta a lui Mocofanescu & Arcalean este terenul de sub Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“.

Ansambluri rezidentiale de lux in zona verde
La 8 octombrie 2007, grupul Cordia a mai infiintat o societate ce are ca obiect de activitate cumpararea si vânzarea de bunuri imobiliare proprii, Futureal Development SRL, din actionariatul careia fac parte societatea ungureasca Futureal Development ZRT-Budapesta si un off-shore, Futureal Real Estate Holding Limited, cu sediul in Nicosia. Are doi administratori, Csilla Szalma si israelianul Eran Socher, ambii numiti pe o perioada de patru ani, incepând cu data de 30 iulie 2007. Cordia România si-a anuntat intentia de a construi un complex rezidential de lux, compus din 125 de case, intr-una dintre zonele verzi ale Bucurestiului. „Dupa Ungaria, România este cea mai importanta piata pentru grupul Futureal. Viitoarele investitii vor viza piata din Bucuresti pe segmentul rezidential si spatii de birouri, si principalele orase din România pentru segmentul de retail“, a declarat agentiei Mediafax Csilla Szalma. Cordia a cumparat deja terenul Restaurantului „Parcul Privighetorilor“, unde va construi un complex de 130 de locuinte de lux pentru care autorizatia de constructie se afla in curs de eliberare.

Tun imobiliar la Zoo Baneasa, cu sprijin de la Chiliman
Gradina Zoologica este vânata de dezvoltatorii imobiliari. Asa cum „Gardianul“ a dezvaluit deja, un teren in suprafata de 2 hectare, situat exact in centrul Parcului Zoo, care „inghite“ zona lupilor, cea a poneilor si toata „aleea ierbivorelor“, este revendicat de doua persoane din SUA, printr-o casa de avocatura apropiata primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Acestia au refuzat oferta de despagubire in bani facuta de catre Primaria Capitalei. De altfel, spun oficiali ai Directiei Juridice din cadrul Primariei Generale, mostenitorii care au facut actiunea de revendicare in baza Legii 10 au cerut 20.000 mp, cu toate ca, din documente, reiese ca fostii proprietari au instrainat 4.000 mp din teren inainte de nationalizarea suprafetei. Conducerea Gradinii Zoologice a formulat nenumarate cereri catre Primaria Capitalei pentru a se emite autorizatii de constructie in vederea refacerii gardului, a constructiilor, a aleilor, a custilor si a anexelor Parcului Zoo. Cum insa Gradina Zoologica se afla sub jurisdictia teritoriala a Primariei sectorului 1, aceste avize trebuiau emise de catre Andrei Chiliman. Invocând litigiul pe Legea 10, Chiliman a refuzat sa dea respectivele avize. El a sugerat Primariei Capitalei sa faca demersuri pentru a da Gradinii Zoologice doua numere cadastrale – unul pentru Parcul Zoo, iar celalalt pentru terenul revendicat. Daca acest lucru se intâmpla, spun surse din Primarie, terenurile Zoo ar fi fost scoase din proprietatea publica a Municipiului Bucuresti si ar fi fost trecute in proprietatea privata a statului, dupa care retrocedarea ar fi fost o chestiune de zile.

Razvan Murgeanu: «Zona va deveni Parc National»

Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat, pentru „Gardianul“, ca atât timp cåt va fi in Primarie, „nu se va construi nimic la Zoo. Ma voi lupta pentru fiecare centimetru patrat al Gradinii Zoologice. Evenimentul cu jaguarul a fost pus la cale de cei care vâneaza cu orice pret terenurile pentru a dezvolta acolo proiecte imobiliare“. Murgeanu a adaugat ca „si daca Gradina Zoologica se va muta in alta locatie, actualul asezamânt va ramâne tot al Zoo Bucuresti. Vom folosi acest amplasament tot pentru animalele salbatice. Vom face toate demersurile ca atât Padurea Baneasa, cât si Gradina Zoologica Baneasa sa devina zone protejate prin lege. Vor fi trecute in documente ca Parc National, unde orice constructie sau dezvoltare imobiliara sunt strict interzise“."

Anonim spunea...

Ii stie careva pe cei de la Coliers International? A lucrat cineva cu ei pana acum? Priviti ce dume dau intr-un articol publicat in Ziarul Financiar:

-8.600 Euro/mp construit pe strada Gogol. Ce mai, Parisul si Londra la 4-5.000 Euro/mp in zone de lux sunt mici copii, Bucurestiul e capitala Lumii, Noul Ierusalim, mai ceva ca la Turnu Babel

-apartamente cu 3 camere care se dau in chirie cu 2-4.000 Euro/luna. Cred ca sunt tencuite cu aur pe dinauntru, caci pe dinafara arata ca dupa bombardament

-apartamente ceva mai mari de fitze se inchiriaza la 5-10.000 Euro/luna

-apartamente cu 4 camere care se vand si la 900.000 Euro (pret psihologic rau).

Concluzie, cupmarati acum apartamente la 900.000 Euro caci maine vor ajunge a 9 milioane Euro. Daca ati gasit de cumparat apartamente la 3-400.000 Euro nu mai stati pe ganduri, cumparati acum pt ca sunt niste chilipiruri.

Mai, dar a inebunit rau de tot umea. Caritasul a fost o gluma buna. Ce va urma va fi Adevaratul Caritas care ne va vindeca cu adevarat de tunuri financiare.

Adresa articoluui:

http://www.zf.ro/articol_152379/colliers_international__8_600_euro_mp_construit_pe_strada_gogol.html

Anonim spunea...

Apropo de Baneasa-Zoo,am vazut un complex nou Rubin-Padurea Neagra pe site-urile de imobilare,se spune ca acum se face drumul de acces pe la Gradina Zoo.Vilele sunt insa gata si se afla in complex rezidential,cu preturi intre 320.000 si 365.000 euro(unul mai indraznet).Banuiesc ca este un motiv inplus pentru care trebuie inchisa Gradina,ca sa se vanda cu succes zecile de vile.

Anonim spunea...

Ma bucur ca citesc ce zice viceprimarul, sper sa se tina de cuvant, daca nu, propun sa facem o petitie si sa luptam pentru ca macar gradina zoologica (asa vai de ea cum e) sa nu dispara de acolo. (dc va fi cazul)

Anonim spunea...

@GabrielaG
OK treaba cu petitia. Asa se face si in tarile civilizate, astfel oamenii "simpli" au reusit sa blocheze multi nesimtiti. Dar din pacate pentru noi si din fericire pentru ei , la ei justitia "e pe bune". Procurorii nu dau spaga sa se angajeze si nici judecatorii.
Oricum, cred ca merita incercat daca va fi cazul, se vor strange destui. Poate e si un avocat pe aici sau pe forum care ne poate ajuta .... daca va fi cazul.

Anonim spunea...

Legea 18 / 1991 are prevederi clare cu privire la terenurile aflate in proprietatea statului.
Nu mor caii cand vor cainii

Anonim spunea...

Multumim Horia

Anonim spunea...

Pentru economistul,un raspuns la preturile de la Colliers: Am incercat vara trecuta sa ofer spre inchiriere un apartament 150 mp in vila,locatie spate Guvern,la pretul de 2500 euro,la recomandarile tuturor agentiilor.La inceput s-au batut sa vina sa-l vada,m-au incurajat,l-au laudat etc.Apoi au inceput sa apara cu clienti carora nu le spuneau decit de 2000 euro si ca as negocia,pe la un 1500,de fapt.Spun asta in cunostinta de cauza,ca ramineau chirisii siderati cind scapam cumva pretul in discutie.Ei erau,de fapt, clienti ce isi puteau permite cel mult 1500 euro.Sunt manipulari toate aceste preturi.Sa continui povestea pentru ca,in final,cind au venit cu cineva la 2000 euro ,acesta adus el un model de contract de inchiriere,era ABSOLUT inacceptabil ca si clauze,nu spun ca, in esenta as fi putut pierde foarte usor mult mai mult decit chiria pe un an.Ce tupeu pe mine sa nu-l accept,mi-a replicat agentul,toti proprietarii lasa de la ei.Bun,lasi,dar nu in orice conditii. Asa ca,la asemenea sume sa stiti ca agentii va fac sclavii diversilor straini poate mai bine sau mai putin bine intentionati...Restul sunt povesti,ca tot ceea ce se promite la fel si cu vilele de vanzare,de exemplu.

Unknown spunea...

Stiati ca in Bucuresti la ora actuala sunt 33.000 proprietati blocate, care nu se pot nici vinde nici cumpara?
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=46

Anonim spunea...

Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu si-a luat apartament (110 mp) de 200.000 Euro prin credit (in lei) in anul 2006. Ce parere aveti tinand cont de urmatoarele date:

-ditamai guvernatoru e atat de sarac incat e nevoit sa-si ia casa prin credit
-tocmai el prin gestul sau incurajeaza populatia sa apeleze la credit pentru a-si rezolva probema locativa
-pretul piperat (pentru 2006-1900 euro/mp) al apartamentului contrazice spusele sale ca avem o bula speculativa in domeniul imobiliar
-creditul a fost luat in lei. Oare nu are incredere domnia sa in cursul leu/euro de si-a luat credit in lei desi plateste dobanda mai mare?
-la ce dobanda o fi luat acest imprumut? Oare o fi negociat o dobanda preferentiala?
-daca banca de la care a luat el creditul (una micuta) va da faliment, ii va retrage domnia sa licenta de functionare tinand cont ca e direct angajat in reatie comerciala cu aceasta?

Sursa articolului ziarul "Cotidianul"

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=16161&art=39967&cHash=5c1f10c4cd

Anonim spunea...

@economistu
1. foarte inteligent ca si-a luat casa prin credit. se folosesc banii altor persoane pt astfel de achizitii (OPM-ul). cine stie in conditii super avantajoase o fi acel credit, e boier.
2. normal ca-si face reclama, doar are "o legatura" cu sistemu'.
3. 1900 €/mp nu e chiar asa piperat fata de alte ap. din Buc si deasemenea nu contrazice nimic. daca arre chef, scapa de ap intr-o ora, deci nu da bula peste el. ;)
4. era normal sa-l ia in lei, altfel sareau si mai tare gazetistii pe el. inca o data, conteaza conditiile de creditare.
5. punctul asta este evident
6. probabil are grija sa nu dea faliment. :) de unde atata pesimism? bancile trec prin cea mai glorioasa perioada iar cotidianul se intreaba de falimente, tare. si-au concediat consultantii sau nu mai aveau cu ce sa-i plateasca?

Anonim spunea...

@horia

Nu Cotidianul a pus intrebarile enumerate mai sus. Ei doar au dat stirea. Probabil ca au suficienti analisti economici, doar fac parte din trustul Realitatea-Catavencu.

Intrebarile sunt puse de mine si sunt rezultatul informatiilor cuprinse in articol.

Mie mi se pare destul de mare pretul pentru anul 2006 (1900 Euro/mp) mai ales ca te exprimi public in privinta riscului de a avea o bula imobiliara. Pentru 2007 e ceva normal (dupa cate inteleg).

Multumesc pentru informatii in legatura cu Colliers.

Anonim spunea...

@ economistu

Intrebarile puse de tine sunt de-a dreptul hilare, mai ales cea cu creditul si cea cu banca falimentara...

Citesc posturile voastre si nu pot sa zic decat ca probabil voi vreti sa reinviati partidul comunist ca aveti multe idei in comun. Sau mai bine vreo secta apocaliptica...

Anonim spunea...

@anonymous

Nu, nu sustin ideile PCR, sustin doctrina capitalismului salbatic care a dus la monopourile din economie in anii 30 si la Marea Criza Economica. Acea criza a dus oamenii intr-o asemenea stare de disperare ca trebuia sa fii atent cand mergi pe strada sa nu-ti pice vreun sinucigas in cap.

Bine ca susti tu ideile liberalismului salbatic, iar noi le sustinem pe cele ale comunistilor. De unde deduci tu asta? Doar pentru ca ma intreb cum de unii "capitalisti" manipuleaza piata "cumparand" cativa ziaristi corupti si cativa functionari putrezi la creier? Doar pentru ca imi pun intrebari cu privire la monopolurile din economie (industria cimentului, energie, carburanti etc), dar si industria mass media corupta, industria imobiliara etc?

Mugur Isarescu este Guvernatorul BNR. Orice stranut al lui poate imbolnavii toata Romania. E normal sa-ti pui intrebari cu privire la gesturile lui mai ales cand acestea contravin declaratiilor sale oficiale. "Pariati pe leu" iar el are depozite in valuta, "Exista riscul unui balon imobiliar", iar el cumpara apartament din credit.

"Intrebarile puse de tine sunt de-a dreptul hilare, mai ales cea cu creditul si cea cu banca falimentara..."

De ce intrebarile de mai sus sunt hilare? Pai sa-ti amintesc ce banci au falimentat sub bagheta magica a lui Isarescu? Poate ai auzit in istorie de:
-Bancorex
-Banca Turco Romana
-Banca Columna
-Banca de Credit Cooperatist
-Banca Albina
-Banca Religiilor
-Banca Romana de Scont
-Banca Dacia Felix
-Banca Agricola
-etc

Ce zici, nu poate falimenta nici o banca in Romania? Vorba Ecleziastului "Nimic nou sub soare. Ce a fost va mai fi".

Alta data cand emiti judecati de valoare adu si ceva argumente. Altfel te banuieste lumea ca esti de-al lui Isarescu. Si asa am inteles ca sunt multi de-ai lui ce viziteaza blogul asta. Te pomenesti ca ai fi un pui de-al lui...

Anonim spunea...

Doar o mica intrebare: Cu cat se mai poate inchiria un ap de 138 mp utili, pe bulevardul Unirii "aranjat" ca pentru seminarii, workshopuri, sau pentru o firma de consultanta.

Stiu ca nu e mica publicitate dar poate e cineva care imi da o informatie profesionala la worldstream at gmail dot com

Unknown spunea...

"Pariati pe leu" iar el are depozite in valuta, "Exista riscul unui balon imobiliar", iar el cumpara apartament din credit"

Cand a spus "stati pe lei" a spus sa se faca creditele in lei, nu sa se economiseasca in lei.
Asta corespunde cu avertismentele despre supraevaluarea leului.
Daca leul se va deprecia pe termen lung fata de euro, inseamna ca Isarescu a procedat corect si a dat un semnal bun, coerent.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/puterea-gandului/betia-creditelor.html?4237;1075600

De remarcat, totusi, lipsa de comentarii.

Nimeni n-are chef sa vorbeasca despre sclavia lui.
Isi duc romanii-n spate ...birul.

Tocmai m-am intors din adevarata UE si pot doar sa "zambesc cu draci" ca Bucurestiul e doar o cocina de nesimtiti.
Macar viata in Bucuresti e scurta...dar acopera perioada de creditare.
Sa traiasca sclavii, care vor trage pana la capatul zilelor, si "investitorii", care se indreapta mereu catre noi si noi oportunitati de ...crestere.

Capitalismul american, pur speculativ, se intampla sa moara tocmai in aceasta perioada...traim vremuri istorice...

Totusi...sa traiasca sclavii...

Unknown spunea...

Capitalismul american nu e 'pur speculativ". exista o industrie formidabila care a castigat al II-lea rzboi mondial, exista NASA, Microsoft si multe altele. Ei isi por permite speculatii si eventuale crahuri. Vor trece peste ele, deoarece economia lor exista si functioneaza.
Prostia e sa ne comparam cu ei. Noi nu vom rezista sau vom iesi....zdrente.

Anonim spunea...

@alex.dumirascu
"Capitalismul american nu e 'pur speculativ". exista o industrie formidabila care a castigat al II-lea rzboi mondial, exista NASA, Microsoft si multe altele. Ei isi por permite speculatii si eventuale crahuri. Vor trece peste ele, deoarece economia lor exista si functioneaza.
Prostia e sa ne comparam cu ei.Noi nu vom rezista sau vom iesi....zdrente"

BRAVO! TOUCHE !!!!

Anonim spunea...

@alex.dumitrascu

"Cand a spus "stati pe lei" a spus sa se faca creditele in lei, nu sa se economiseasca in lei."

Gresit Alex, s-a referit la economisire, nu la credite. La credite a recomandat valuta in care avem veniturile. Iata cuvintele lui Isarescu mot a mot:

„Cât o sa fiu guvernator si dupa aceea, o sa am un singur sfat - sa tineti economiile în lei. Neprotectia depunatorilor a erodat foarte mult încrederea în lei“, a afirmat, ieri, Mugur Isarescu, în cadrul evenimentului „Conferintele Teatrului National“.

Sursa: Gardianul 1.10.2007

http://www.gardianul.ro/2007/10/01/economie-c1/isarescu_recomanda_populatiei_sa_faca_economii_in_lei-s102042.html

Sursa: InfoNews.ro

http://www.infonews.ro/article82202.html

De altfel din 2004 Mugur Isarescu spune aproape luna de luna sa se faca economiile in lei. Numai tu nu auzi Alex. Sincer, te credeam mai informat, dar se pare ca de multe ori esti rupt de realitate.

Asadar sfatul lui Isarescu nu a fost urmat de persoana sa, el continuind sa economiseasca in valuta desi sfatuieste oamenii sa economiseasca in lei. O consider o atitudine duplicitara.

Anonim spunea...

@Aex

Daca dai pe Google cautare dupa cuvintele: "isarescu tineti economiile in lei" vei vedea mii de articoe de presa cu sfatul lui Isarescu "Tineti economiile in lei".

Unknown spunea...

Inseamna ca gandesc eu mai sanatos.
Si daca ar fi zis sa-si tina lumea economiile in euri ar fost ok?
Ce presiune ar fi fost atunci asupra cursului daca toata lume ar fi cumparat euro?
Un guvernator de banca centrala ar trebui sa vorbeasca mai putin.

Anonim spunea...

eu m-am riscat si nu am tinut cont de sfatul lui Mugur.
dar nici economii nu am tinut.
am facut short la greu pe leu.

Anonim spunea...

@Horia

Forex :-) ?

Unknown spunea...

In luna octombrie, bancile autohtone au marit, in premiera, costurile efective percepute la imprumuturile din oferta curenta.Rata medie la un credit ipotecar de 100.

000 de lei pe 30 de ani, contractat in octombrie, a fost cu 53 de lei mai mare decat cea aferenta unui imprumut de aceeasi valoare luat cu o luna inainte, ajungand astfel la aproape 840 de lei. Cauza: costurile efective aferente creditelor pentru locuinte in lei au crescut de la 9,07% in septembrie la 9,88% in octombrie, potrivit datelor raportate de banci la Banca Nationala a Romaniei.

Acestea nu sunt singurele imprumuturi care s-au scumpit luna trecuta. Dobanzile efective medii practicate de banci au crescut si la ipotecarele in euro, dar si la creditele de consum contractate in moneda nationala si in cea europeana. Scumpirea creditelor noi poate fi pusa pe seama cresterii dobanzilor practicate pe piata interbancara.

Miscarea bancilor reprezinta insa o premiera pe piata autohtona. Pana acum acestea mareau dobanzile practicate la creditele vechi, iar pe cele noi le mentineau ieftine pentru a agata cat mai multi clienti.

Costul banilor

Daca suma platita in plus intr-o luna nu pare prea mare, costurile totale cresc simtitor. Astfel, la creditul ipotecar de 100.000 de lei contractat pe 30 de ani, suma platita in plus de un client s-ar ridica la circa 19.000 de lei daca dobanda ar ramane batuta in cuie pana la rambursarea imprumutului. Aceasta diferenta vine numai din marirea dobanzii. Costurile totale ale imprumutului sunt mult mai mari: peste 201.000 de lei.

La creditele de consum, costurile suplimentare aparute in urma cresterii dobanzilor efective (la 17,4%) in luna octombrie sunt mult mai mici. De exemplu, la un imprumut de 10.000 de lei, contractat pe patru ani, rata lunara a crescut cu circa trei lei in octombrie fata de septembrie.

Costurile suplimentare suportate de client se umfla din aceasta cauza cu peste 150 de lei, in cazul in care dobanda efectiva ramane neschimbata pana la rambursarea integrala a imprumutului. Costul unui astfel de tip de credit se ridica insa la aproape 3.650 de lei.

sursa:
http://business.rol.ro/content/view/56182/2/

Unknown spunea...

http://www.romtradeconsult.com/

Asta-i un lnk gasit...in reclamele google de pe forum.
Si uite ce contine:

"Ref/2016 Price: € 53,000 (negotiable)
Apartment located in Brasov. Two rooms, bathroom and kitchen. Superbly furnished. Can be sold unfurnished."

Si alte multele la preturi normale.
Atata ca nu trebuie sa fi roman.
Voi intelegeti ceva?
Adica e un rand de preturi normale pentru straini si un rand de preturi porcesti pentru romani?
Cata lume stia de site-ul asta?

Anonim spunea...

Ar putea fi o momeala,din cele pe care le folosesc si agentiile noastre sa prinda clientul.Din ciclulu "ah,tocmai s-a vandut,lasati-ne datele dvs.Dar mai avem unul putin mai scump,la 70.000."
In alta ordine de idei,am un coleg "investitor"care vineri ne-a spus ca nu reuseste deloc sa vanda un apt cu patru camere la 130000 euro,situat undeva in cartier mai indepartat.(cotat la pretul zonei,dealtfel!).Era disperat ca nu vine nimeni de trei luni si deja a inceput sa renunte la suma initiala.Desi,conform obiceiului,are planuri mai cu banii de pe hartie...Vom vedea,unii au intarziat cu vanzarea si nu mai merge ca uns mecanismul:cumpar,dau cu lavabil,vand cu 30% mai mult.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?