marți, 15 ianuarie 2008

De ce tac?

Fiindcă am zis tot ce aveam de zis. Cine a avut urechi de auzit, a auzit.

A, în treacăt nu pot să nu remarc declaraţia (mai bine zis fragmentul de declaraţie) lui Felix Pătrăşcanu, managing director la Fan Courier: "Cred că cel puţin în imobiliare creşterea este nejustificată, iar această bulă se va sparge". E pe la jumătatea articolului. Dacă directorul unei companii cu 25 de milioane de euro / an cifră de afaceri gândeşte aşa, atunci suntem... pe drumul cel bun.

A venit momentul adevărului?

15 comentarii:

Anonim spunea...

Baietzi !!! A inceput !!! Se sparge !!! Leul se devalorizeaza , bancile dau credite in conditii mai nefavorabile , oamenii sunt indatorati la banci , si le va veni greu sa plateasca crediturile , o sa inceapa bancile sa vinda apartamentele si casele celor care nu reusesc sa plateasca ratele.Lumea a inceput sa priceapa ca pretzurile nu sint reale si ca se speculeaza , a inceput sfirshitul.
Sint curios sa vad care va fi pretul apartamentelor la sfirshitul anului.

Anonim spunea...

Nu, inca nu, sunt inca multi bani gri si negri (multi veniti din afara tarii) care intra in zona imobiliarelor. Si cresc chiar si salariile din economia de suprafata, mai ales in marile orase (de Bucuresti, ce sa mai vorbim).

Preturile vor mai crestere, probabil insa ca ceva mai moderat decat pana acum, mai ales la aceste apartamente 'comuniste' cum le numesc unii.

Declaratia citata de tine insa e de bun simt :)

Anonim spunea...

Mda.Dezbaterile s-au incheiat.Valuta trimisa in tara de capsunari cu prilejul sarbatorilor( aflux echivalent cu capul de pod american asteptat de Golda Meir in razboil de Yom Kippur) nu a mai reusit resuscitarea leului, aflat la terapie intensiva de mult timp.Probabil, sub efectul anestezicelor, se credea foarte tare.Asteptam sa vedem cat timp doctorii leului mai mizeaza pe plus valori la rate de credit din cresterea euro.Pentru ca doctorii bancari nu sunt ingrijorati momentan de pravalirea leutului.Creditul( a se citi matusa Tamara a imensei cereri existente pe piata imobiliara)este in euro, astfel ca daca se infoaie euro "castiga" banca.Numai daca nu cumva aceasta impanare nu gaureste fundul cosului zilnic ramas la dispozitia "imensei cereri" dupa semnarea condamnarii la viata indelungata pentru plata domnului credit. In rest numa de bine.Va pup.Si sper pentru toata lumea, ca trebuie sa fim optimisti, sa ne bem cafelele la terasa din fata casei noastre. Ca de, daca vine nasoleala, o vom simti toti.

Anonim spunea...

"Nu, inca nu, sunt inca multi bani gri si negri (multi veniti din afara tarii) care intra in zona imobiliarelor."

Deocamdata ies nu intra. Si cine intra de acum inainte, nu mai iese de loc.

Anonim spunea...

Daca ma uit pe graficul leu-euro imi dau seama chiar si la ora 5 dimineata, fara cafea, ca a inceput un cutremur financiar la noi in Romania.

Daca cineva asteapta un semn CLAR de prabusire (spargere), a pierdut de mult startu'. Ca la orice cutremur, iesi din cladire cand auzi primele semnale. Cei care asteapta "sa simta"... vor simti... inghesuiala si...

In orice bula sparta exista o oportunitate extrem da mare de castig. Analizati istoria economiei Statelor Unite sau mai treceti pe aici.

Anonim spunea...

Totusi pe cand balonul ca ard de nerabdare.

Anonim spunea...

mai e cineva trezit: Preţuri misterioase

http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=106605&rss_link=1

Anonim spunea...

Da, s-ar parea ca incep sa apara din ce in ce mai multe articole in presa care pun la indoiala bazele cresterii preturilor. Dar in continuare, apar mult mai multe "analize" facute de "experti" care prognozeaza cresteri pe urmatorii n ani.

Cat despre tacerea lui Manole: nu stiu ce scop ai avut cu blog-ul asta, dar daca pur si simplu vei tacea, nu-l vei atinge. :) Imi dau seama ca esentialul s-a spus, dar cred ca se mai pot face destule comentarii pe marginea a ceea ce se intampla, si mai sunt destui oameni de trezit ...

Anonim spunea...

Pai cand o sa se termine balonul imobiliar, o sa discutam despre balonul rotund, blogul asta o sa fie cel mai select loc de discutii pentru microbisti.

Anonim spunea...

La Realitatea TV iar au crescut preturile (luna asta)

Vad ca baietzii baga carbuni, nu stau degeaba...

Anonim spunea...

Leul se devalorizeaza, salariile sunt majoritatea negociate in lei, cheltuielile diverse se maresc , dobanda de referinta creste, dobanzile din ratele ipotecare cresc efortul de plata lunar al populatiei...din ce in ce mai multi nu vor face fata platilor, bancile lezate vor scoate bunurile ipotecate toate odata pe piata, creste oferta imobiliara brusc, banii pentru consum s-au imputinat...cine si cu ce bani sa cumpere apartamente si terenuri la preturi peste Franta?! Aceasta e descrierea lui 2008...
Hrisant

Unknown spunea...

Spuneai ca mai scrii de parlamentari si de declaratiile lor de avere. Ce parere ai de asta?
http://www.mediafax.ro/politic/boureanu-a-cumparat-mai-multe-terenuri-in-2007.html?1687;2322032
Omul asta trebuie sa fi stiut ce face, nu cred ca a investit stiind ca bula se va sparge in viitorul apropiat..

Anonim spunea...

Nu am experienta de sapte ani a lui Manole (eu activez doar de 4 ani), dar parerea mea este ca preturile la apartamentele vechi sa scada imediat.
Preturile apartamentelor comuniste sunt oricum aberante, nimic de zis, dar ele raspund la necesitatea imediata de a avea o locuinta. In momentul de fata nu exista o alta solutie de a cumpara ceva in care sa te muti saptamana viitoare. Nu discutam de calitatea a ceea ce cumperi astfel, cu atat mai putin de evolutia in timp a volorii proprietatii respective.
Este dureros ca trebuie sa dai o caruta de bani pe un apartament jalnic, intr-o cladire depreciata situata intr-o zona deprimanta. Dar daca ai nevoie acum, alta solutie reala nu ai. Cel putin pe moment (adica in 2008).
Mai multe detalii aici.
Inchei cu speranta ca preturile apartamentelor vechi sa revina la un moment dat niste valori mai normale.

Anonim spunea...

am auzit de cateva ori ,zilele astea, de la marele latifundiar jiji ca vrea sa iasa din imobiliare si sa vanda tot ...anu asta...oare simte el ceva??

Anonim spunea...

@chirias la 400 euro

Ai vreun dubiu??? Ciobanu' are gura sloboda, iar intentia lui spune multe.
Am mai spus pe aici ca Jiji a cam vandut toata averea imobiliara a familiei...acum doar ...lichideaza imobiliarele. Daca-si gaseste oferta si pentru palat...fructifica...tot...

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?