sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Legături bolnăviţioase?

Că tot ne citesc bancherii naţionali: ce legătură o fi între Mackenzie Residence şi Banca Naţională?

Well, legătura e chiar domnul Isărescu. Şi iată cum.

a. Mackenzie Residence a fost făcută sub umbrela Urbanscapes Investiţii srl (CF RO18029433).

b. Unul dintre puţinii acţionari ai Urbanscapes Investiţii srl este un anumit domn Liviu-Sorin Panţuru (salut!) (CNP: 1720128131243), domiciliat, cel puţin formal, undeva în Constanţa.

c. Interesant la acest domn Panţuru, pe care dvs. sigur nu îl cunoaşteţi, e faptul că mai este acţionar în alte (cel puţin) 9 firme: Mackenzie Proiecte (18861798), Urbanscapes Black Sea (RO18861780), Urbanscapes Development (RO19073526), Lissary-Mackenzie Investments srl (RO21054089), Urbanscapes Growth (RO21710973), Mackenzie Capital srl (RO21920240), Vertex Partners srl (11712926), TK Development Romania (radiată, RO12055204) şi Trammel Mackenzie Risk Control srl (RO15100261). Toate firmele se ocupă/ocupau cu "dezvoltări imobiliare", cu excepţia lui Trammel Mackenzie care oferă în special consultanţă managerială. Printre proprietarii firmelor "Urbanscapes" este şi o firmă din Nicosia, Cipru, Dinus Limited, care se ocupă, de asemenea, cu "real estate investments". La Trammel Mackenzie, însă, întâlnim în rândul acţionarilor un alt agent economic cipriot, Crowfeet Limited (tot din Nicosia). Tot Crowfeet era coacţionar şi la Vertex, dar Vertex nu mai funcţionează din 2005. Şi Dinus şi Crowfeet par a fi simple offshore-uri.

d. În general partenerul de afaceri preferat al domnului Panţuru, pe lângă Dinus Limited, pare a fi un anumit domn Răzvan Moşoiu (CNP: 1671019132818), domiciliat, cel puţin formal, în Eforie Nord. Formula de succes, care înfiinţează afaceri pe bandă rulantă, pare a fi Panţuru - Moşoiu - Dinus Ltd. ...

e. ...până la un punct. Căci surpriza vine dinspre Lissary-Mackenzie Investments srl, unde singurii acţionari sunt domnul în cauză şi Ileana-Lăcrămioara Isărescu (CNP: 2751021450017).

f. Păi aţi ghicit: doamna în cauză nu e nimeni alta decât fiica domnului Isărescu.

Deci iată legătura. Acu', ştiind că fiica domniei sale tatonează afacerile imobiliare, mă întreb, oare vă daţi seama ce sfâşiere dostoievskiană, ce trăire raskolnikovicioasă o fi în sufletul dumnealui seara, după cină, când aşterne pe hârtie măsurile anti-balon pe care urmează să le ia a doua zi întru însănătoşirea economiei româneşti?

PS: de ce, când cauţi "urbanscapes", Google zice că "acest site poate dăuna computerului dvs." ?


43 de comentarii:

idf spunea...

Bravo Manole.Bine punctat.
Toate lumea banuia ca exista legaturi si interese dar cel putin tu ai reusit sa si dovedesti.
Asteptam si alte '' specimene''
Cu multa stima

Anonim spunea...

"De ce tac?

Fiindcă am zis tot ce aveam de zis..."

Tocmai cand ai acoperit toate subiectele...se pare c-a inceput... discutie...

Anonim spunea...

Ca tot veni vorba de nea Isarescu... Io ce fac? Mai mizez pe leu?

Anonim spunea...

Manole, aici exagerezi un pic. Faptul ca exista probleme de "balonare" imobiliara, nu inseamna ca pe unele segmente nu se fac si nu se vor face bani, chiar cu profituri bune. Orice apartament construit nou astazi isi gaseste client, fie autohton, fie speculativ (vezi norvegienii s.a.). Deci, faptul ca fata lu' tata face (si) imobiliare nu e neaparat o problema pentru Isarescu. Chiar nu cred ca e. Mai au ei si alte investitii "refugiu", cu imobiliarele incearca doar sa ia si ei o mica parte din "prajitura". Atat. Nu cred ca in functie de afacerile imoibiliare ale fiicei ia Isarescu masuri... Bineinteles ca o anunta prima cand vrea sa faca ceva ce o poate afecta, dar sa ia masuri doar ca fata sa faca o afacere buna nu cred.

Anonim spunea...

Da, si industria romaneasca de vinuri e cum e pentru ca...Isarescu are podgorii. Clar.

Daca avea o firma care cumpara apartamente vechi mai zic, dar sa fie, vezi doamne, "implicata in real-estate", adica poate cumpara teren si isi extinde productia de vinuri, mai stii?

Anonim spunea...

Manole, totusi de ce nu ai fi interesat sa abordezi si tema apartamentelor noi? E un subiect cel putin la fel de suculent si cred ca toata lumea care iti acceseaza blogul ar fi foarte interesata.

Uite de ex ce parere ai de articolul de pe Money Express din 15 ian despre fondul de investitii norvegian Romania Invest care cumpara sute de apartamente noi si estimeaza ca rata de crstere a preturilor va fi de 30-50% ?

Anonim spunea...

"Uite de ex ce parere ai de articolul de pe Money Express din 15 ian despre fondul de investitii norvegian Romania Invest care cumpara sute de apartamente noi si estimeaza ca rata de crstere a preturilor va fi de 30-50% ?"

Astia sunt alti idioti care vor sa dea faliment in loc sa asculte de specialistii de pe blog care ne tot zic cum o sa se prabuseasca preturile asa incat orice individ sa-si cumpere o locuinta cu salariul pe 1 an

Manole spunea...

@scippio: în 2007 apartamentele noi au depăşit ca vânzări apartamentele vechi, probabil că atunci când şi-au făcut ei temele economia duduia, salariul mediu în euro din România creştea mai ceva decât laptele la fiert, de ce să nu investească?

Numai timpul va arăta dacă au făcut o investiţie bună sau nu. Eu zic că şansele ca investiţia să fie una bună sunt 45% "da" vs. 45% "nu" (fie preţurile nu vor creşte după cum se aşteaptă, fie vor avea dificultăţi în a le revinde), cu 10% şanse ca investiţia să fie "dezastruoasă".

Anonim spunea...

@anonim 21 ianuarie 2008 18:42

"Astia sunt alti idioti care vor sa dea faliment in loc sa asculte de specialistii de pe blog care ne tot zic cum o sa se prabuseasca preturile asa incat orice individ sa-si cumpere o locuinta cu salariul pe 1 an"

Mai ...tovarase, adevarul e ca preturile vor creste chiar daca romanul mediu, adica 20 milioane de romani, ar putea sa achizitioneze un astfel de trombon cu 50 de venituri medii anuale.

De ce nu-i concurezi pe norvegieni???
Tu crezi ca ei se bazeaza pe noi???
Fazanii de genul tau sunt ...mana lor cereasca.
Tu insuti reprezinti esenta celor 30-50% randament, in timp ce eu nu insemn altceva pentru ei ...decat ...falimentu'...

Tovarase securist, conform comentariilor rudimentare mioritice, omul se naste, se insoara si moare, dar datorita unora ca tine...omul se naste ca sa-si cumpere o casa...

Anonim spunea...

Da, dar macar o sa moara in casa lui. Voi o sa muriti stand cu chirie, asteptand sa scada preturile

cosmiX spunea...

pai pana la urma ce are chiria,
mai bine sarac, infometat si speriat da cu mandria in buzunar ?

esti bula ala clasic,
pe care nu o sa il inteleg niciodata,
lipsit de judecata ia totul din jur ca atare, ca doar daca se intampla ... asta ii realitatea,
fara sa vada ca intr-o masura ii o parte din realitatea aia

pacat ...

Anonim spunea...

Nu ma asteptam sa intelegi, asteapta tu marea scadere, eu in timpul asta stau in apartamentul meu pe care l-am terminat de platit tocmai pentru ca nu m-am luat dupa astia ca tine, care asteapta scaderea.
Sunt mai multe motive pentru care sa nu stai cu chirie:
- pe termen lung te costa mai mult decat daca cumperi apartamentul.
- confortul psihic de a avea propria locuinta, de a nu fi la mana proprietarului
- confortul oferit de propria locuinta pe care o poti amenaja dupa gustul tau.
Si nu-mi spune cum ca tu gasesti de inchiriat super apartamente cu super contracte ce il impiedica pe proprietar sa te dea afara cand vrea el etc.
Nu cred ca iti doresti sa-ti cresti copilul stand cu chirie, mutandu-te permanent dintr-un loc in altul, la mila proprietarilor.

Anonim spunea...

@anonim 22 ianuarie 2008 13:11

Desi esti ridicol iti raspund.

Ideal ar fi sa cumpar acum??? De ce? Ti-e foame? Te roade stomacutul? Ai reducere la impozit pana in martie?

Tovarase, daca vreau sa-mi cumpar apartament o fac doar in momentul in care consider eu personal ca platesc pretul corect.

Daca pretul amenajarii paralelipipedice este grevat de moftul unui parazit sau mostenitor comunistoid, fara nicio noima in privinta raportului calitate/pret si chiar cerere/oferta, ma vad nevoit sa-mi fixez alte ...obiective. Te deranjeaza in ...afacere???

Anonim spunea...

Cumpara ce vrei si cand vrei.
Problema este ca altii, care poate si-ar fi permis sa-si cumpere un apartament la preturile actuale, se iau dupa voi si asteapta marea ieftinire, ratand orice sansa de a mai cumpara un apartament. Hai sa presupunem "prin absurd" ca preturile or creasca in continuare. De curiozitate, cum te-ai simti stiind ca este posibil sa existe persoane ce au ratat orice sansa de a cumpara un apartament pentru ca te-au ascultat pe tine? Te-ai simti vinovat, macar asa un pic? Daca da, atunci cum iti permiti sa afirmi cu atata siguranta ca preturile or sa scada?

Anonim spunea...

@ anonimul

"Nu ma asteptam sa intelegi, asteapta tu marea scadere, eu in timpul asta stau in apartamentul meu pe care l-am terminat de platit tocmai pentru ca nu m-am luat dupa astia ca tine, care asteapta scaderea."

Nu stiu de ce te dai drept exemplu pentru ca esti complet atipic...
Un credit ipotecar e de peste 20 de ani...in general, dar in Romania, in particular, trece de 30 de ani...datorita veniturilor...
Cand ti-ai terminat tu de platit casa??? Ai cumparat-o in 95? Te-ai saturat de viata ta sexuala anulata de prezenta copilului in aceeasi camera cu tine??? Vrei macar la 2 camere? Vrei sa vinzi acum la plesneala o garsoniera si sa treci pragul la ...2 camere? Cauti un prost sa-ti dea bani ca sa te muti tu???

Confort psihic? In acest moment cei care au luat credite in vara au un confort psihic cu 30% ...mai mare la euro si cu 40% la franc elvetian.

Confortul oferit de locuinta ta? Nu e o lugubritate comunista? Zici ca nu te ploua sau ce?

Mai tovarase, pentru un functionar pe viata la stat, ceea ce spui tu pare ideal, dar oamenii mai schimba joburile, orasele si romanii mai schimba si tarile...si inca destul de des. La ce bun sa platesti 30-35 de ani o tampenie din beton care expira dupa 30-50 de la construire, adica in perioada imediat urmatoare???

"Problema este ca altii, care poate si-ar fi permis sa-si cumpere un apartament la preturile actuale, se iau dupa voi si asteapta marea ieftinire, ratand orice sansa de a mai cumpara un apartament."

Mai baiatule, se vor da apartamente pe sub mana??? Tu nu-ti pui problema ca top managerii sunt singurii care pot accesa credite pentru garsoniere confort III in Rahova???

Deci, pe viitor tu vezi clasa inalta din Romania stand la bloc si clasa medie ...in fata blocului???

Scuza-ma dar daca n-as sti ca esti inca un manipulator securist, as spune ca esti prost de dudui...precum economia...

Anonim spunea...

Scuza-ma maretule, ca am indraznit sa am o parere diferita de a ta. Asa este, sunt un comunist care incearca sa manipuleze piata. Im cer scuze ca n-am inteles nimic din economia asta de piata in care Aristotel asteapta sa scada preturile ca sa poata si el sa cumpere apartament. Asa este, si eu si economia suntem prosti de duduim ca nu intelegem ce vrei tu sa se intample. Da promitem ca o sa fim mai atenti la ce spui tu. Fa o lista te rog, cu ce iti mai doresti, pe langa scaderea preturilor la apartamente. O sa incercam sa executam ordinele, si eu si economia.

Anonim spunea...

Eu astept ca pretul la petrol sa scada la 20 de dolari asa cum era prin 1970 toamna . Eu zic ca asta e pretul real la petrol si acum sunttem intr-un balon petrolifer , de asta sunt preturile mari (mama lor de speculanti nenorociti care sug singele poporului )

Anonim spunea...

@anonim

Pai, caracteristica de resursa neregenerabila e iarasi un detaliu mult prea dificil de luat in seama de catre un comunist care duduie.

Referitor la ce-mi doresc eu...linisteste-te...

Vociferez din simplul motiv ca vad ce este in jur...o tara de prostiti...o tara de disperati dupa bani...si niste bani aruncati in niste dormitoare comuniste...in orase cu infrastructura tip varza...in tara cu cele mai multe accidente rutiere mortale din UE...in tara cu noroi pana si in mall-uri...in tara cu Caritas, Bacnorex, SAFI, FNI, Banca Columna, Banca Religiilor si multe altele...

Anonim spunea...

E un pic cam greu pentru mine sa fiu comunist cand nici macar pionier nu am fost. Dupa limbaj si dupa incapacitatea ta de a accepta alte pareri am impresia ca tu esti comunistul de care vorbesti.

Anonim spunea...

O regula nescrisa a blogului ar fi ...emiterea de pareri argumentate...iar tu ai emis pana acum doar ...vanturi.

Principial piata imobiliara din Bucuresti e netransparenta, formal e peste cea din Praga si Budapeste, dar e la doar 50% fata de cea din Paris si la 33% fata de cea din Madrid.

Tu spui ca are cineva de suferit de pe urma noastra, in timp ce chiar in aceste zile cei care sufera de foame prin casele ipotecate sunt tinerii ...calificati la credite...pe 30 de ani.

In usurinta ta de a deschide gura fara a mai face apel la singurul neuron din dotare, faci imediat legatura dintre cotatia petrolului si piata imobiliara. In timp ce consumul de petrol creste exponential, resursa naturala se epuizeaza, "la fel cum" populatia UE scade si apar proiecte rezidentiale noi...materiale de constructie nu se mai produc, iar Romania are dimensiunile Andorei si trebuie sa se dezvolte doar pe verticala...

Deci, eu sunt comunist...

Crezi ca mai meriti vreun epitet???

Anonim spunea...

Comentariile tale sunt presarat cu epitete aruncate asupra celor cu care discuti. Da, astea argumente solide si documentate. Dupa cat de des folosesti cuvantul "tovaras" e clar ca ai ramas marcat de aceea epoca. Spui ca scade populatia, asa e, numa ca noi vorbim de pretul apartamentelor in orasele mari ale tarii unde numarul de locuitori creste de la an la an. Cum sa fie preturile influentate de scaderea populatiei Romaniei daca populatia Bucurestiului creste.


Inca ceva, arata-mi te rog argumentele tele din comentariu urmator"
"Astia sunt alti idioti care vor sa dea faliment in loc sa asculte de specialistii de pe blog care ne tot zic cum o sa se prabuseasca preturile asa incat orice individ sa-si cumpere o locuinta cu salariul pe 1 an"

Mai ...tovarase, adevarul e ca preturile vor creste chiar daca romanul mediu, adica 20 milioane de romani, ar putea sa achizitioneze un astfel de trombon cu 50 de venituri medii anuale.

De ce nu-i concurezi pe norvegieni???
Tu crezi ca ei se bazeaza pe noi???
Fazanii de genul tau sunt ...mana lor cereasca.
Tu insuti reprezinti esenta celor 30-50% randament, in timp ce eu nu insemn altceva pentru ei ...decat ...falimentu'...

Tovarase securist, conform comentariilor rudimentare mioritice, omul se naste, se insoara si moare, dar datorita unora ca tine...omul se naste ca sa-si cumpere o casa..."

Observ doar clasicile tele argumente, tovaras, comunist, etc.

Anonim spunea...

Nu va mai certati mai baieti, ca nu e constructiv. Vreau si eu un sfat, caci sunt intr-o mare dilema: eu vreau sa-mi cumpar un apartament de 3 camere intr-un bloc nou, nevasta-mea vrea sa ne kkm pe el de rsr si sa ne mutam pe langa Paris, la Versailles de exemplu. Pretul unei locuinte de vreo 60-70 de mp la Versailles e de 260k, apartamentele noi de 3 cam din buc sunt 200-250k. Eu m-as kk pe el de rsr cu placere, dar daca o sa mai creasca pretul la noi? Daca se fac 300-400k apartamentele? Atunci pierd 100k. Daca se ieftinesc in frantza pierd si mai mult. Asa ca mai bine duc o viata de kkt in buc, fiindca aici se poate trai exclusiv din imobiliar (cand n'am bani refinantez ipoteca precedenta, ca oricum pretul a crescut la greu intre timp), decat sa traiesc intr-o tara civilizata unde as castiga mai bine, dar prin munca. Ce ziceti, gresesc pe undeva? Sporeste, doamne, sporeste!

Anonim spunea...

Sper ca manole va sterge comentariile de dupa cel al lui cosmix.

Baiatule, iti spun "tovarase" pentru ca esti fie prost, fie securist, ambele caracteristici de baza ale unui ...tovaras.

Evolutia piatei imobiliare din Romania n-ar fi fost posibil fara contributia sustinuta a factorilor de decizie:
- n-avem statistici;
- ANL nu misca nimic pentru o concurenta oarecare;
- au fost pompati in sistem bani negri garla;
- bancile se folosesc de faptul ca romanii sunt naivi.

Anonim spunea...

Nu cred ca este foarte constructiv sa ne certam intre noi. Mai bine sa despicam firul in patru cu argumente.

Sa luam , de ex, tot cazul amintit cu norvegienii. Care desi vor sa pozeze in investitori , finantatori nu sunt decat speculatori. In fond ce fac ei? Cumpara blocuri intregi de la dezvoltatori din faza de proiect urnmarind sa le revanda dupa finalizare. Din cate stim dezvoltatorul mioritic s-a obisnuit ca fara un adaos de minim 100% sa nu miste un deget. Peste asta mai vine si investitorul si adauga nu stiu cat. Deja a ajuns sa vehiculeze un pret final de cca 2000 euro/mp si spune ca estimeaza in continuare o rata de crestere a preturilor de 30-50%. Si afirma senin ca se adreseaza clasei de mijloc. A unei tari in care sal mediu este cat..300 - 400 euro? Sau, ok, unui oras, Bucuresti, unde sal mediu este mai mare..nu stiu cat..600-700 euro. Si asta in conditiile in care in viitorul apropiat mii de apartamente noi vor fi finalizate si aruncate pe piata, marind oferta. Si in conditiile in care conform unui studiu doar 5% din populatia Buc isi poate permite un credit imobiliar de peste 100000 euro. Ok, ni se spune ca lumea isi va vinde aparatmentele vechi, va mai lua o diferenta sub forma de credit si isi va lua noi. Bine dar atunci , daca toti vor da navala sa-si vanda aparat vechi ca sa-si ia noi nu s-ar produce un surplus de oferta pe piata apart vechi, care ar trebui sa duca la caderea preturilor? Si asta n-ar insemna ca ecartul dintre pretul unui apart vechi si unul nou s-ar mari, si diferenta de acoperit ar necesita un credit mai mare pe care tot mai putini si l-ar permite. Dar nu, ni se spune pe de alta parte ca si pretul la apart vechi va creste in continuare. Datorita acestei cereri uriase care dospeste ca aluatul de cozonac, total indiferenta la ce se intampla cu oferta, cu dobanzile, cu orice element exterior. Inteleg ca la Paris pretul se ridica undeva la 6000 euro /mp in conditiile in care salariul mediu in Paris o fi de vreo 2000 euro. Deci tot un raport cam de 3/1 dar se pare ca la nivelul asta piata de acolo incepe sa se prabuseasca. Fac abstractie de faptul ca Parisul este totusi Paris.

Nu stiu dar mie mi se pare ca exista o logica foarte stramba in toate rationamentele astea.

Si inca ceva..cu riscul de a parea un anti-capitalist sau mai stiu eu ce. Un guvern si un parlament responsabile, care intr-adevar se gandesc la bunastarea celor care i-au ales n-ar trebui sa se sesiseze in leg cu ce se intampla pe piata imobiliara? Si sa dea de ex o lege de reglementare care sa identifice clar acesti "investitori" drept ceea ce sunt adica puri speculanti si sa impoziteze cu 100% orice profit obtinut din revanzarea oricarei prorpietati imobiliare mai devreme de 4-5 ani sa zicem?

Anonim spunea...

Costele tata, cu fiecare post imi confirmi ca esti nostalgic dupa vremurile de altadata. Injuriile nu tradeaza decat frustrare. Vezi ce faci, poate reuseste sa te mai descarci.
De ce cresc preturile:
- populatia Bucurestiului creste. La firma unde lucrez din 50 de persoane doar 3 sau 4 sunt din Bucuresti. Generatii intregi de sudenti raman in Bucuresti in fiecare an.
- salariile in Bucuresti cresc.
- numar insuficient de blocuri noi livrate pe piata. Zonele in care sunt construite nu sunt foarte tentante.
- accessul facil la credite.

Singura sansa ca preturile sa nu mai creasca este sa se construiasca masiv. Lucru care nu se intampla.

Anonim spunea...

Aristotel, considera-l un virus. ce faci? Te certi cu el? Virusul face si spune exact ce a fost programat sa faca. Nimic mai mult.

Anonim spunea...

Lol, bine punctat faza cu virusul. Dupa discurs putem zice ca esti "imobiliar". Acest discrus este repetat again and again and again papagaliceste de mai toti imobiliarii (agenti).
La faza cu terminatului de platit apartamentul, vba cuiva, cand l-ai cumparat in 95? Nu cred ca te-ai bagat pe piata acum cand aceasta perioada e extrem de tulbure, si nici macar acum 1-2 ani. Nefacnd parte din noua generatie de imprumutaciosi ti-e usor sa vorbesti nu? Si ce ai cumparat? O garsoniera? Ce confort psihic iti ofera o garsoniera cand ai copil, cand vrei ceva mai mare si nu poti face un credit pt diferenta ca nu ti-a crescut suficient cutia de chibrit (nu chibrite) si d-aia speri mataluta sa mai creasca comunista ta, poate doar-doar te-oi procopsi si tu cu ceva mai bun. Baiete orice ban facut pe nemuncite nu e sanatos si nici sustenabil. Dar daca tu crezi in ideea imbogatirii peste noapte fara ca nimeni sa nu piarda te inseli. Da, s-au trezit unii peste noapte bogati datorita acestui balon, insa doar cu "sangele" (impropriu spus) al altora. Vorbeai tu de dormit linistit, dar tu dormi linistit daca i-ai da unuia teapa vietii, adica sa-i vinzi putrefactia de garsoniera comunista unia care isi pune streangul de gat singur imprumutandu-se pe 30 de ani pt o camaruta. Raspunsul clar va fi da. Vei dormi chiar f fericit daca iti vei gasi prostul. Dar stai tu linistit ca orice nas isi are nasul lui. Sa nu crezi ca poti sa-ti cladesti fericirea ta pe nefericirea (sau jalea) altora. Daca mai spui ca nici pionier n-ai fost inseamna ca n-ai mai mult de 25 de ani. Sa fi facut tu o avere pana la varsta asta fara sa "calci pe cadavre" e greu de imaginat, asa ca cu morala si dormitul linistit las-o mai moale ca nu stiu care dintre tine sau noi astia care spunem ca pretul actual e abernat de mare are o morala mai buna. Evident noi, daca cumva ai avea tendinta sa gadesti ca tu. America e in pragul recesiunii, imobiliarele sunt la pamant in tarile vestice europene (si nu neaparat pe fondul scaderii rpeturilor ci pe fondul lipsei tranzactiilor, care evident atrage cateva punctisoare pe plus la somaj) iar Romanika creste ca o floare nu? Ma dar ce motati mai suntem noi, cu o infrastructura pe care in tarile vestice le gaseai acum 25 de ani si nu in secolul 21. Stiti vorba aceea, prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul. Fiecare pasare pe limba ei piere. Si romanul tot asa va pieri pentru ca ii ie mai usor sa dea din gura decat sa analizeze si sa puna osul la munca. Ce crestere economica visati voi cand avem o tara de lenesi-puturosi. Da da stiu, e pleonasm dar am vrut sa intaresc puterea cuvantului.

Anonim spunea...

Apartament 3 camere cumparat la inceputul lui 2005. Ciudat ca voi vorbiti de munca. Pai asta am facut, am pus osul la munca si am platit apartamentul in intervalul asta, in loc sa ma plang cat de mari sunt preturile si sa astept caderea. Dar aveti dreptate, sunt un virus pentru voi care asteptati caderea. Cum sa vin eu si sa va spun ca nu o sa se intample. Sigur inseamna ca sunt agent imobiliar. Nu se poate sa am o parere diferita de a voastra. Ne auzim din nou cand o sa se intample caderea. Adica niciodata. Pa.

Anonim spunea...

Manole, astia au luat prea in serios mesajul tau cum ca le dai voie si lor sa se manifeste pe aici doar cand or aparea si in presa pareri contrarii feeriei imobiliare.
Pai bine mai baieti, nu va mai ajunge spatiul de la tv si din nspe ziare si intrati direct la sursa?
Va fuge covorul de sub picioare?
Toate, repet toate, argumentele voastre, baieti cu ochi albastri, au fost demolate temeinic de zeci de ori pe blog si pe forum, in articole sau comentarii.
Dar cursul euro nu va lua prizonieri si de el nu aveti cum sa scapati. Va trebui sa va apucati de munca productiva si sa va lasati vanzarea de vise.
Manole fara mila, stege tot, dar TOT. Au prostit indeajuns de multa lume pana acum, ajunga-le.
Asta desigur daca nu e un inside job :) pentru a incita atmosfera. Caci manipularea presarilor si a imobiliarilor trebuie sa ne invete sa nu ne incredem orbeste in nimeni si nimic. Nici chiar in blog :)

prezic, in nemernicia mea, ca lunea viitoare, dupa ca cursul va trece de 3.8, vom simti scaderea si la preturile de strigare din ziarul care da pulsul mizeriei imobiliare din Bucuresti.

saptemai, out.

Anonim spunea...

Preturile o sa cada dramatic in perioada urmatoare asa incat orice om sa-si poata cumpara un aparament de 3 camere situat central la pretul unui Tico second hand

Manole spunea...

Abia acum vad cum a evoluat discutia. Domnilor anonimi, va invit sa postati de acum incolo pe forumul lui Alex Dumitrascu (financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/) parerile dvs. optimiste despre cresterea preturilor. Forumul e mai potrivit pentru acest gen de discutii. In rest... v-au raspuns preopinentii mei.

A, as mai adauga:

Mai imbatati-va voi cu... anunturile din ziare. Dar aveti grija sa nu cadeti in vreo groapa.

Anonim spunea...

@anonim

"De ce cresc preturile:
- populatia Bucurestiului creste. La firma unde lucrez din 50 de persoane doar 3 sau 4 sunt din Bucuresti. Generatii intregi de sudenti raman in Bucuresti in fiecare an."

In Roman si Vaslui de ce cresc preturile???

"- salariile in Bucuresti cresc."

....ridica-ma la cer...

"- numar insuficient de blocuri noi livrate pe piata. Zonele in care sunt construite nu sunt foarte tentante."

Bucurestiul e tentant ...in ansamblu...

"- accessul facil la credite."

Asta e ...intocmai...

Anonim spunea...

@Victor Ionescu - Cred ca solutia ideala ar fi sa iei ce e mai bun de la Versailles si RO.
Stai cu chirie la Versailles ( UNDE IDEAL AR FI SA PRODUCI CEVA MUNCIND) si ruleaza-ti banii in investitii imobiliare in RO, de preferinta terenuri.
Hrisant

Anonim spunea...

Excelent articol Manole!
Sunt curios in ce mod ai descoperit-o pe fiica lui I. in componenta firmei respective.Poti te rog sa-mi spui?
Hrisant

Manole spunea...

Informaţiile sunt publice şi pot fi consultate de oricine la Ministerul Finanţelor, Registrul Comerţului etc.

Anonim spunea...

@anonim

"Preturile o sa cada dramatic in perioada urmatoare asa incat orice om sa-si poata cumpara un aparament de 3 camere situat central la pretul unui Tico second hand"

Va spune lumea ca sunt nelinistit, dar in urma cu 5 ani lucram intr-o fabricuta, iar sefa de laborator detinea un TICO in leasing. Cat platea ea pe TICO in leasing??? UN SALARIU 100% + ajutor de la sot. Euro crestea...rata crestea ...TICO se scumpea. Acum, dupa ani si ani, TICO e achitat complet...iar doamna e la pensie, dar a ramas cu amintirea ...unui TICO achitat. Cat valoreaza acel TICO acum???
Un apartament de 3 camere in Romania va fi 100 000 euro pentru totdeauna? Stim...securistii spun ca va ...creste...
Banii devalizati de la "afacerile" cu statul sunt trantiti pe terenuri si imobile pentru ca sunt easy-money, dar toate au o limita si "populatiile" incep sa-si puna problema bordurilor duble...se strange latul...

cosmiX spunea...

ce ii fenomenal ii ca oamenii nu inteleg ca ce a fost a fost,
si chiar despre partea proasta ca s-au schimbat fara o motive bune se discuta

si mie imi zic mai toti prieteni ca ar trebui sa cumpar ceva, ORICE !
ca asa simteau si ei cand su dat 35mii pe 3 camere (TM cu 2 ani in urma)

problema mea personala a fost ca si pe atunci imi doream un ap, dar nu imi puteam permite sa il cumpar, am fost cu un pas in urma preturilor,
dar pana la 80mii+ ... in doi ani
bine merci iau 2 acum
as fi cumparat cu 2 ani in urma sa fi putut, acum nici nu ma gandesc,
mi-l doream in conditiile de atunci, acum e cu totul o alta lume

si pt cei cu textele cu populatia, cererea si oferta ... si toate textele din domeniu,
in TM cel putin, apartamente sunt destule, si noi si vechi, doar ca nu mai are nimeni nici un "comfort psihic" sa le cumpere,
si ca un simplu fapt : Banu a anuntat mai multe scari, se razgandeste ... pt ca cererea e irrrreal de mare ?

Anonim spunea...

@anonim
"- accessul facil la credite."

http://www.gandul.info/economia/avem-cele-mai-scumpe-credite-din-uniunea-europeana-video.html?3936;2345493

Facil, facil...totusi...sclavagism...

Auzi, voi muri cu chirie...banui ca esti proprietar si pe locul de veci...ai vreo 3 mp pe la Belu...vezi sa fie cat mai...central...fa si tu ceva frumos acolo...un cavou cu plasma...macar...

cosmiX spunea...

asta vine din voleu

http://www.zf.ro/articol_157743/cumparatorii_de_locuinte_noi_construite_de_persoane_fizice_trebuie_sa_plateasca_tva.html

Anonim spunea...

In primul rand imi cer scuze ca m-a luat valul si i-am raspuns acelui anonim care nici macar nu-si pune o porecla ca sa ii ne putem adresa.
In al doilea rand tot lui am sa ii ma adresez: Pai cu apartament luat in 2005 te cred ca te doare in pix de ce preturi sunt acum, iar faptul ca TU te simti la fel de bogat pe cat valoarea actuala a apartamentului pe care il detii nu contesta nimeni, dar putem confirma ca feelingul este virtual. Daca insa ai fi acum in situatia de a cumpara, neavand alt imobil in proprietate, nu cred ca ai mai sari asa tare de gura. Iar ne intoarcem la vorbe din popor si spun de cei care se vad cu sacii in caruta ca ii doare drept in pix. Capacitatea ta de sinteza si analiza (nu stiu dc ai asa ceva) nu poate fi decat subiectiva in cel mai bun caz si in nici un caz obiectiva.

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17207&art=41823&cHash=a2dcc904f4

Anonim spunea...

"Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, spune ca scaderea Bursei de la Bucuresti si deprecierea leului sunt doar inceputul crizei care a pornit ca un efect al crizei financiare la nivel global.

"Va urma in continuare o scadere a Bursei, probabil destul de accentuata si mai ales o criza a pie]ei imobiliare in urmatoarele doua-trei luni. Probabil ca preturile, mai ales pre]urile terenurilor, vor scadea drastic", spune Patriciu."


http://www.zf.ro/articol_157968/exclusiv_zf__patriciu_spune_ca_bursa_si_imobiliarele_vor_scadea.html


Nu ca am vreo parere buna despre acest papusar al PNL... dar ca are mult mai multe informatii(si fler la afaceri) decat noi sunt convins...

Andrei spunea...

Adaug un comentariu cu intarziere, mi-as fi dorit sa citesc aceste randuri cu multi ani in urma cand acest panturu si mosoiu m-au inselat cu fondul lor de investii mackenzie, the foudnations, tf1 sau ce alte entitati mai au si sub pretextul unei asocieri m-au pacalit, au facut o nota contabila de cca 200.000 Euro fara ca eu sa stiu in timp ce m-au pus administrator in primele 6 luni.... niste infractori acoperiti de Dutu si Ochea si Cristina Elena Martinescu... m-am judecat 5 ani si dupa ce am castigat, au bagat firma in insolventa.... Ebrd si FEI au fost anuntati si actiunile lor infractionale.

Desi am facut plangere penala, nu s-a miscat nimic pana acum, probabil ca protectia functioneaza si acum....

sper ca altii sa urmareasca si paginile 4-5-6 cand cauta informatii despre acesti infractori, sa afle si Eva fetita lui ce tatic sadic are, lasand alti copii pe drumuri....

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?