Un blog care promite să fie interesant dacă se va ocupa cineva de el: http://legea112.blogspot.com/
E pentru proprietarii care au cumpărat pe legea 112 şi acum se trezesc cu procese pe cap.
Interesant şi articolul ăsta din Libertatea: Casele s-au scumpit de 22 de ori, cu o mică precizare: în 1991 cumpărai o garsonieră de la ICRAL nu cu echivalentul a 3000 de USD, ci doar vreo 600. Dacă aveţi acte de vânzare-cumpărare din perioada aia uitaţi-vă în ele, uitaţi-vă şi la istoria cursului valutar şi faceţi calculele. Articolul e interesant pentru că realizează un tabel sintetic cu raportul dintre venitul mediu şi numărul de ani necesari pentru cumpărarea unei locuinţe. În pieţele "aşezate" regula e ca niciodată să nu plăteşti mai mult de 6,5-7 venituri anuale.
Noua regula pentru comentarii: nimeni nu mai are voie să posteze mai mult de 3 comentarii. Al 4-lea va fi şters fără discuţie! Regulile sunt în colţ. Revin mai încolo, sunt plecat.
Cum pot integra tehnologia smart în utilizarea chiuvetei exterioare?
Acum o săptămână
31 de comentarii:
posturile dvs Manole sunt tot mai interesante de la o zi la alta.
regula cu maxim 3 commenturi este una foarte buna, si de asemenea si interdictia de a mai fi postate mesaje "anonime".
oamenii trebuie sa raspunda pentru parerile lor, si sa isi asume responsabilitatea.
iar daca vreti sa aflati unde se muta toti iubitorii de mare, soare si plaje superbe, din Spania se muta in alta parte, unde sunt preturi de vreo 10 ori mai mici,
inca, vedeti acest film:
www.youtube.com/watch?v=BmZ7Z7V4ocY
Poti sa te duci tu in Bulgaria.
Daca pt tine un concediu se reduce la a sta intr-un hotel oricat de frumos, langa o plaja oricat de curata intr-un soi de mini-enclava dintr-o tara la fel de sau chiar mai naspa ca Romania.
Eu prefer in continuare o tara civilizata ca Spania !
Zilisteanu se foloseste de gaselnita certificatului energetic ca sa mai ...estimeze cresteri de peste 10% la imobiliarele vechi.
Ce nu stie purcelaticul personaj este ca acest certificat va fi acordat doar in cazul in care intreg blocul sau ...toata scara a fost izolata termic si...reconsolidat(a).
Pentru zona ...Bucuresti...vorbim, la aceasta ora, de 8 blocuri...care vor fi mai scumpe...conform lui Zilisteanu...cu peste 10%...din 2010...cand piata imobiliara va fi...sub nivelul anului 2004...cand totusi ...asteptam integrarea cu sufletul...in dinti.
http://www.evenimentul.ro/articol/gogoasa-imobiliara.html
...succese...fericire...speculatii reusite...si la cat mai multi fraieri...spre infinit...
Prima scadere certa de preturi, a aparut asa cum era firesc, la chiria spatiilor industriale. Cei care isi numara banii zilnic, se despart mai greu de ei.
"Chiriile pe sectorul industrial in Bucuresti sunt tot mai rentabile, in scadere cu 6% in 2007 fata de 2006, insa Capitala ocupa locul 38 din 52 in topul celor mai scumpe costuri pe segmentul industrial, in scadere cu 11 locuri fata de 2006, arata un raport realizat de compania Cushman & Wakefield.
Potrivit raportului "Industrial Space Across the World" realizat de consultantul global de real estate Cushman & Wakefield, nivelul chiriilor in Bucuresti, pe segmentul industrial, este de 4 euro/mp, in timp ce costurile totale anuale pentru spatiile industriale din capitala ajung la 66,51 euro/mp si includ atat chiriile cat si costul serviciilor. Acelasi raport arata ca, la nivel international, Londra este cea mai scumpa locatie pentru sectorul industrial, Dublin urca doua locuri in clasamentul global, ajungand pe locul al doilea, fiind urmat de Tokyo pe locul al treilea.
In Praga, costurile anuale pentru spatiile industriale ajung la 74,40 euro/mp, in Sofia la 73 euro/mp, iar la Moscova la 95,05 euro/mp. Mai bine ca Bucurestiul in aceasta privinta sta Budapesta cu 63,30 euro/mp si Bratislava 51,50 euro/mp.
Raportul "Industrial Space Across the World 2008" analizeaza spatiile industriale destinate manufacturilor si depozitelor/spatiilor logistice de prima calitate pentru cele mai importante 138 de locatii din lume. Clasamentul global este realizat prin considerarea celei mai scumpe locatii calculate in euro/dolari pentru fiecare dintre cele 52 de tari monitorizate.
In raportul de anul acesta, 89% dintre locatii au inregistrat fie cresteri, fie niveluri stabilizate ale preturilor pentru ocuparea spatiilor industriale in 2007, doar 11% dintre ele raportand scaderi. Bucurestiul este una dintre aceste locatii, de aceea operatorii de astfel de spatii devin din ce in ce mai interesati de Romania. La nivel global, chiriile au crescut cu o medie de doar 6% in 2007, cea mai mare crestere regionala fiind inregistrata in America de Sud: 25%. ...................
sursa:
http://www.banknews.ro/stire/16225_bucurestiul_a_devenit_mai_avantajos_decat_praga,_sofia_sau_moscova_in_privinta_spatiilor_industriale.html
http://www.financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/
(1/3)
Super regula cu maxim 3 comentarii. Sincer sa fiu in ultimul timp au fost mai putine informatii si mai mult "leapsa" intre "comentatori"
Interesant articolul cu scaderea preturilor la spatiile industriale in Bucuresti. Nu prea cred eu ca "uite crash-ul" cu toate ca prezinta semnale concrete. Mi se pare insa interesanta localizarea : in Bucuresti
Este foarte normal sa apara un blocaj la nivel de spatii industriale in Bucuresti. Motive : s-a construit destul de mult, costul cu forta de munca este foarte mare (comparativ cu alte zone din Romania), productia este foarte sensibila la costul cu forta de munca ( cel putin in Romania).
In Bucuresti la ora actuala somajul este negativ (glumesc, bine'nteles). Exista foarte multe anunturi de angajare pentru muncitori. Asa ca socoteala de acasa (in 2004 era o cerere de x m2 spatiu industrial deci in 2008 o sa fie de 3-4x m2) nu s-a mai potrivit cu socoteala din targ (nu cred ca un investitor mic sau mare se mai gandeste acum sa isi deschida vre-o facilitate industriala de productie in Bucuresti; depozite da, fabrici ba ). Iar daca isi deschide vre'unul sunt curios cu cat isi plateste muncitorii ( teoretic ei doar pe chirie ar trebui sa dea 300-500 Euro pentru ca cei care sunt bucuresteni si au casa lor au deja un loc de munca)
Vorba ceea, nici Nokia nu si-a deschisa "faimoasa" fabrica la Cluj ci la Jucu, dar asta cred ca-i alta poveste.
Oricum avem "pe viu" o dovada in care cererea incepe sa fie mai mica decat oferta: spatiile industriale din Bucuresti. Interesant de urmarit cum va evolua aceasta piata pentru ca ne va indica un pic si evolutiile pentru celelalte piete imobiliare ( al apartamentelor vechi, de exemplu)
Dupa euforia anilor din urma, va urma o asezare a pietei si o asezare a salariilor. Dupa turbulentele imobiliare si salariale, o perioada de stabilitate si acalmie va aduce, de asemenea, si o dezamagire a celor care au incercat sa speculeze la spartul targului. Tocmai din cauza faptului ca dupa perioada euforica, cei care isi numara banii nu se vor mai desparti usor de ei.
Va fi interesant de vazut cum se va schimba mentalitatea speculativa si cum vor securiza unii averile facute peste noapte pe specularea informatiei...
Piata chiriilor pentru spatii industriale si de birouri este singura la care exista date certe asupra nivelului chiriilor. Sondajul a fost facut prin interogarea chiriasilor, care chiriasi, entitati economice fiind, nu-si permit sa nu reflecte in costuri valoarea chiriilor.
Spre deosebire de aceasta piata, piata vanzarilor de i,obile de locuit, a terenurilor si a chiriilor pentru locuinte, nu ofera deocamdata date verificabile sau cel putin pertinente despre preturi sau chiar despre numarul de tranzactii, sau despre valoarea totala a tranzactiilor din ultima perioada.
Aceste date de sinteza, ar trebui sa fie impuse prin legislatie, prin obligarea notarilor si a administratiilor financiare sa centralizeze si sa publice periodic date centralizate.
In privinta tranzactiilor imobiliare, care se fac de regula la alte preturi decat cele mentionate in contracte, singura masura legislativa eficienta ar fi obligativitatea tranzactiilor prin transfer interbancar , ca si conditie de forma a validitatii tranzactiei. Asta ar permite pe de alta parte, Oficiului pentru SPalarea Banilor sa investigheze tranzactiile suspecte.
In concluzie despre acel singur sector al imobiliarelor despre care exista date pertinente, avem informatia existentei unei scaderi a preturilor.
Despre celelalte sectoare(transferuri de proprietate si inchirieri locuinte), eu nu pot sa afirm nici ca au crescut, nici ca au scazut.
Pur si simplu piata nu e transparenta si nu se pot face estimari.Cu atat mai mult, consider ca sunt ilegitime "prognozele" anumitor "experti" imobiliari despre cresterea iminenta a preturilor, atata timp cat nu se cunoaste nici macar media preturilor din perioada de referinta.
Uitati cum sta situatia in America, dupa spargerea balonului:
http://www.youtube.com/watch?v=CnnOOo6tRs8
E cutremurator, nu ma asteptam ca situatia sa fie chiar asa dramatica. Desi nu-mi doresc asa ceva pt semenii nostrii, cred ca cei mai sensibili la o astfel de situatie vor fi cei care s-au creditat incepand de asta-vara cu 60-70% din venituri. Foarte bine punctata faza cu barbatul care s-a imbolnavit. Multe familii se bazeaza doar pe salariile sotilor care castiga cate 2000 poate chiar 3000E. Dar daca Doamne fereste se imbolnaveste? Ce va putea face sotia care castiga 500-800E numai, sau poate ca nici nu lucreaza? La moralitatea din ce in ce mai scazuta a romancelor nu m-ar mira sa-l lase pe individ abandonat pe patul e moarte, sau in cele mai bune cazuri pe patul de spital si ele zicand "next".
Prognoza legata de situatia din America: http://www.liveleak.com/view?i=f49_1204403165
România, Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania au intrat în spirala...preţuri-salarii (dacă cineva mai are dubii...e dubios),
S.U.A. stă să plesnească, iar în Manipulistan (România) presa vuieşte pe tema acalmiei de pe piaţa imobiliară care va fi urmată de ...noi creşteri.
Ultimul post , scurt si cu folos:
Spunea cineva mai sus ca va urma o perioada de acalmie, de asezare a preturilor si salariilor. Asta ar vrea sa zica,ca preturile nu se vor prabusi, ca bancile nu vor da faliment, si ca oamenii nu vor fi aruncati in strada.
Adica se va sterge probabil cu buretele datoria facuta de zeci de mii de cetateni, in euro la preturile aberante ale pietei imobiliare din ultimii ani.
Nota de plata o va achita probabil guvernul sau banca nationala sau poate comisia europeana, nu?
Dormiti linistiti(inca) FNI lucreaza pentru voi.
Sancta simplicitas!
http://www.financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/index.php
Mda...nu cred ca a fost prea inspirata regula cu maxim 3 comentarii. Eu cred ca aceasta regula este fatala pentru un BLOG. Partea cu identificarea este cu doua taiusuri...ce logica are? Eu de exemplu m-am facut un cont special pentru a posta pe acest blog (Irish nu este numele meu adevarat). Daca va uitati la restul, majoritatea au conturile facute in feb. sau martie 2008 (nicknameuri, conturi create special pentru a posta pe acest blog). So? Spune drept, asa-i ca numarul vizitatorilor a scazut? Daca nu exista comentarii, tind sa spun orice fel de comentarii si postari, vizitatorii dispar rand pe rand...asta-i regula de aur la bloguri. Eu iti doresc succes!
legat de cursul RON/EUR, nu inteleg de ce scaderea puterii $ -ului ne afecteaza si pe noi ?
mai peste tot se discuta de EUR, de fapt, nu am mai auzit demult de tranzactii in dolari, si suntem in mijlocul europei, si $ slabeste puterea leului
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/796049/Leul-lovit-in-plin-de-criza-americana/
poate sa imi explice cineva legatura asta, si cum orice fluctuatie EUR, $, trage leul in jos ...
pt ca sigur o sa se intrebe multi ce legatura are postul cu balonul, am contractat un ap cu 65k EUR, si eu castingand RON ... l-am contactat la cinestie cat
si apropoo de discutia cu apartamentele din Bulgaria, a fost o idee interesanta, ce merita analizata, nu tiganita pt ca EU nu vad legatura si ne abatem de la subiect,
se fac destule analize comparative pt a trage preturile in sus, de ce nu si astfel de cazuri, care mi-ar placea mai mult, daca au reusit sa iasa pe piata cu asemenea preturi sunt un model de luat in considerare, sau cel putin o dovada ca se poate face business fara japca
Din pacate, cu aceasta regula de ciudata - maxim trei mesaje - , manole si-a ucis traficul (si blogul).
Solutia corecta este sa recunoasca ca regula e gresita, sa o anuleze si sa faca ceea ce orice posesor de blog face - sa treaca la munca si sa modereze comentariile unul cate unul.
Lasa ca e bine asha. Prea se inmultisera neavenitii. Astfel vor comenta doar persoanele care au ceva de spus.
I.a.o.d.i. Pe site-ul bnr restantele la credite au explodat in ianuarie si e de asteptat sa pateasca la fel si in februarie. Daca "bizonii" se vor comporta la fel inca 2-3 luni, uitandu-ne la curs, devine groasa pentru bancheri.
Mai ales ca parca vad peste tot prin oras masini cu anunturi de vanzare pe ele. In special pe langa benzinarii. O fi realizat lumea cu nu se merita sa stai 3h/zi in trafic si sa mai si dai bani pentru asta?
poate cel mai clar se vede din faptul ca o garsoniera noua la marginea bucurestiului
(la capatul bercenilor, monaco towers de exemplu) care va fi finalizata in 2010, costa 87.000 euro
iar spre comparatie, un apartament nou de lux, la doar 3 ore de Bucuresti, in paradisul turistic Sunny Beach (cu peste 5,4 milioane
de turisti vestici anual),
costa doar 25.000 euro
www.bulgariainvest.ro
Acum e apartament, nu mai e garsoniera?
Manole, decat treaba cu 3 mesaje per articol, mai bine moderezi comentariile individual si nu mai lasa ca acest blog sa devina un spatiu publicitar penibil.
Oricum e deja ciudat stand back-ul tau vis-a-vis de bulgariainvest si incep sa-mi pun mari semne de intrebare.
sau poate tu GabrielaG ai alte interese, astfel incat lumea sa nu afle care sunt preturile corecte si reale
la apartamentele nou construite, de lux, in Uniunea Europeana, la 100 m de plaja Blue Flag, cu nisip foarte fin.
cenzura si lisirea oamenilor de informatii ne-ar intoarce inapoi in comunism...
http://www.tmctv.ro/articol_34823/dinu_patriciu__piata_imobiliara_din_romania_este_la_inceputul_caderii.htm
Iar voi, cei cu paradisul exotic bulgaresc, lasati-o mai moale; deja e nesimtire ceea ce faceti. Ati scris o data, a aflat lumea de micul colt de rai, un adevarat Paradis terestru, dar incetati ca deveniti penibili.
@Manole Domnule Manole, noua ne-ati rapit bucuria cu comentariile dar pe altii ii lasati sa se lafaie cu reclame de cinci bani gauriti cu tunul. Cum vine asta?
@lucian georgescu
Ceva in Ungaria n-aveti?
M-ar interesa si pe mine.
Sau o Austrie sau Germanie.
Poate-s un ciudat, dar in Bulgaria nu m-as muta.
Sunt un pic plecat.
Traficul nu a scazut, dar comentariile, da. Ok, renuntam la regula de 3 simpla, dar macar identificati-va cand puneti un mesaj. Luati un nume oarecare, gigel, chelu, oana, balanel etc., nu conteaza. De catva timp sunt sigur ca vin pe aici "anonimi" care comenteaza pe mai multe voci in favoarea cresterii pietei.
Serios penibil. Lucian, esti dus frate cu pluta. In stilul asta n-ai sa vinzi niciodata. N-a zis nimeni sa va cenzureze de tot, ati zis odata, de doua ori, dar ajunge ca sunteti penibili. Mi-e sila de gherila marketing.
Asta e Manole, daca preferi sa ramai cu ei...So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye....(sound of music pt cine nu stie:))
Orice lucru frumos (sau bun) are un inceput si un sfarsit. Pacat ca s-a terminat prost....
@manole
M-am simţit direct vizat cu limita de ...3 şi mi-am dozat o şansă pentru un eventual deranj intelectual.
@lucian georgescu
Este o regulă esenţială în vânzări...fă cunoştinţă cu produsul.
Dacă ai primit nişte pliante colorate cu o bulă galbenă în colţ...nu înseamnă că vinzi ceva de vis. Bulgarie e ca Făureiul şi n-ai să crezi până n-ai să ...vezi.
Chiar mă gândesc sincer că ieşirea noastră şi a bulgarilor la Marea Neagră e total pe dos. În loc să ai parte de apusuri romantice...te trezeşti la 5 dimineaţa...orbit de Soare.
Hai sa terminam cu chestia asta din Bulgaria. Adica sa dam informatia corecta.
In Bulgaria nu pot cumpara teren decat persoanele fizice sau juridice rezidente.
Asa ca daca vrei sa faci o afacere buna trebuie sa-ti inregistrezi o firma in Bulagaria si sa-ti cumperi imobilul pe firma.
Altfel, cumperi numai constructia, si daca esti insistent, ti se dau si niste procente cumva din firma care e proprietara terenului.
Procentele astea nu ai sa le poti vinde in vecii vecilor fiindca nu ai cui.
Nici imobilul din Bulgaria nu il vei putea revinde, fiindca e construit pe terenul acelei firme care ti l-a vandut.
Dar ce sa cautam in Bulgaria? Cunoaste cineva limba perfect si poate lucra mai bine acolo decat aici? Acesta nu este un blog de imobiliare -investitii de vacanta - de genul "unde sa petrecem vacanta ieftin (si anost as adauga!).s-a pornit de la compararea preturilor imobiliare in diferite tari - cu situatii incomparabile in cele mai multe cazuri - si s-a ajuns la recomandari sa investim in Bulgaria. Cea mai mare parte a eclor care prosteaza aici sunt interesati de soarta imobiliarelor romanesti, acolo unde traies.Oportunitati sunt peste tot in lume, dar nu ne puteam stabi intr-o tara numai atrasi de pretul imobiliarelor, atata timp cat acea tara nu ofera posibilitati de castig al traiului zilnic pt noi
Noamy are dreptate.
Bun litoralul Balgaresc e ieftin , frumos, civilizat , ce mai UN VIS.
Hai sa zicem ca imi cumpar un apartament acolo , bun , stau in concediu o luna ,hai 2,3 luni , da dup-aia ? Tre' sa muncesc .
UNDE ? CE ? PE CE SALAR ?
Ar fi o solutie , sa lucrez in Bucuresti si sa locuiesc in Balgaria( ca doar e aproape , 3 ore).
Preturile mici demonstreaza ca in ciuda faptului ca noi ii tachinam pe bulgari ca au ceafa groasa , au obrazul mai subtire si mai mult bun simtz decit speculantii ( ca dezvoltatori imobiliari nu sint ) romani.
Nu mai faceti reclama Bulgariei , ca veti obtine efectul opus , lumea se satura si nu mai citeste postatiile voastre.
In general lumea care intra aici nu are bani de vile de vacantza , are bani de o casa ,( nici aia prea multi ).
Asa ca hai sa vorbim de , care era subiectul blogului ...? aaaa BALONUL IMOBILIAR .
Declar de la inceput ca sunt interesat de subiect pt. ca vreau sa imi iau un teren ,pe care sa imi fac o casa. (asta ca sa fie clar de la inceput pozitia mea).
Desi caut un teren la un pretz rezonabil , imi pare rau ca bancile au marit dobinzile la imprumuturi acum si nu peste un an, de ce ? va explic .
Daca o faceau mai peste un an ,erau mai multi ce cumparau terenuri cu hectarele si apoi le parcelau asteptind amarestenii ca mine sa le ia o parcela la un pretz dublu.
Tzaranul deja stie ca hectarul lui de teren costa ceva si ii cere un pretz aproape de cel corect.Investitorul poate ca nu are chiar toti banii sa cumpere , sa parceleze ,etc.,astfel ia credit.
Parceleaza , face reclama si asteapta.Daca banca scumpeste banul , io nu-l mai iau imprumut si astfel nu voi cumpara parcela.Intre timp banca cere banii de la investitor imobiliar , care strins de c.o.a.i.e va lasa din pret.
Daca sunt multi in situatzia asta atunci doar se ieftinesc terenurile.
Lumea a inceput sa fie mai educata in ceea ce priveste imprumuturile si nu mai pune botul asa usor, nimanui nu-i convine sa devina " sclav modern ".Muncesti ca sa dai la banca.
Si sclavii munceau ca sa dea la stapin,stapinul le dadea mincare , casa si haine.
Si banca iti lasa bani de mincare , de niste haine , si casa ai , ( ca doar de aia ai intrat in jug).
Astfel pt. o casa ti-ai vindut libertatea de a merge la restaurant , la cinema , in concediu , etc.(ca nu mai ai bani sa o faci),si de a te muta cind vrei si unde vrei( o casa nu o vinzi cu una cu doua, plus taxe ,si altele ce le platesti si gata ai pierdut banii aia).
Asa ca la sfirsit esti legat de pamint ca un iobag ( si de munca , ca daca nu pui osu' esti dat afara , si nu mai poti plati rata.)
Desi lucrez in strainatate , si acum va scriu de la servici, (deci nu ma rup cu munca si sunt intr-un birou ) , dupa 7 ani de economii moderate nu am reusit sa string bani de jumatate din teren ( si am salar bun , in comparatie cu salariul mediu din acasta tzara ).
Nu imi explic de unde pretzurile cerute ?
Nu imi explic de unde banii pt. ele ?
Bine , bine ,economia subterana , dar toata Romania e in economia subterana , toti au parte de ciubucuri grase , toti au firme ???
Eu sint CONVINS ca in scurta vreme preturile vor scadea , NU BRUSC si NU MULT , dar vor scadea.
Pina acum si-au facut case si vile cei care erau cu afaceri prospere,sau aveau posturi care le permitea sa ia shpaga mare.
Dar amarastenii care muncesc cinstit e clar ca nu au bani,deci s-ar imprumuta , si creditele s-au scumpit , deci nu o vor mai face.
Pacat ca speculantii romani nu au apucat sa faca mai multe apartamente , sa ia mai multe hectare de parcelat , pt. ca atunci situatia era mai groasa pt. ei si pretzurile scadeau mai mult.
Oricum parerea mea e ca decit sa dau rata la banca 5 lei si-s sclav , mai bine chirie 5 lei , da-s liber ,cind se mai calmeaza efervescentza imobiliara ma pot baga si io in jugul unui imprumut.
Respectele mele !!!
geko, se termina repede cu mitul terenurilor. Au cumparat unii suprafete mari ca sa le vanda cu profit, dar nu pot sa stea cu ele la infinit, fiindca au cumparat si ei pe credit, au avut o finantare de undeva.
Ori pe foamea asta de lichiditati mai au de astupat si gaurile de la ei de acasa.
In afara de asta, sa stii ca nu e nici o criza de terenuri.In bucuresti densitatea este mica, si sunt mai multe maidane "puse la dospit" decat terenuri construite.
Banii au devenit de catva timp mai atractivi decat terenurile, asa ca...
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewforum.php?f=22
@geko
La faza cu terenurile...n-ai prins ideea. În România s-a speculat şi atât. N-a tras nimeni utilităţi pentru...tine.
Pe partea de rezidenţial, iar te înşeli, s-au finalizat multe locuinţe şi enorm de multe sunt în lucru, iar fraieri...nema.
Manipularea imobiliară a mers şnur pe creştere. Pe scădere scapă cine poate, iar nivelul la care s-a ajuns e atât de ridicol încât se va prăbuşi. Bineînţeles că mulţi dintre cei care n-au luat credite sau n-au dureri de cap nu vor mai vinde, dar moda imobiliarelor nu va mai prinde ...în veci pe plaiurile mioritice.
Ce nu e de vânzare ...se duce pe piaţa chiriilor şi ce crezi că va urma?
Nefericiţii care au făcut credite în ultimii doi ani, fie vor vinde în pierdere, fie li se va activa ipoteca, punând astfel "depresiune" pe nivelul preţurilor.
Colac peste pupăză, dacă nu la sfârşitul anului, la începutul anului următor apar statisticile la nivel naţional şi se face praf de ruşine ...domeniul imobiliar românesc.
Trimiteți un comentariu