duminică, 22 februarie 2009

Se adaptează constructorii?

Navigam pe un site şi mi-au picat ochii pe o reclamă interesantă:

500Eur.ro
Pretul corect pentru locuinta
Locuinte de calitate pentru toti
www.500eur.ro

Domeniul 500eur.ro e înregistrat de firma S.C. Urban Life S.R.L (CUI 23737835) de pe o adresa de email @jq.ro. JQ.ro e site-ul unui dezvoltator puţin cunoscut, JQ Development. 

Chiar dacă site-ul în sine e o mizerie, fiind de fapt 2 pagini făcute pe genunchi, din care una e un formular de contact prin care publicul interesat e invitat să ceară detalii, e interesantă apariţia sa şi prezentarea pragului psihologic de 500 euro/mp. Sincer mă îndoiesc că dezvoltatorul acesta poate construi acum cu 500 de euro/mp, pentru simplul motiv că pare să fi intrat pe piaţă într-o perioadă în care preţul terenurilor era la apogeu fiind dezavantajat clar, din acest punct de vedere, faţă de dezvoltatorii care vor intra pe piaţă când aceasta se va stabiliza. E posibil însă ca prin acest site oamenii să îşi dorească testarea pieţei pentru a vedea dacă se găsesc clienţi măcar  la un preţ propus de 500 euro/mp. 

PS. scriu mai rar pentru că am treabă.

245 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 245 din 245
Anonim spunea...

deci pe mine mama m-a invatat sa fiu respectuos cu batranii, sa le deschid usa la lift, etc. ...
da' plm, in fatza unuia ca ghetea, chit ca are paru alb, imi dispare orice bruma de bun simt si educatie. mea culpa ... imi dati voie sa-i trag o flegma pe kelie ?
Gheţea: Creditul imobiliar se va revigora în maxim un an
erau unii pe aici parca care-si puneau banii la cec ... good luck, cu un asa management pierfuormant eu unul m-as mai gandi ...

Anonim spunea...

Niste stiri "off topic" dar care arata 'starea natiunii". Ce sa ne miram de burtosul de Zili sau escrocul de Ghetea. Astia suntem (pentru ca ii acceptam) :
http://www.ziare.ro/1235638802-Barbat_de_80_de_ani_dus_pe_targa_la_inchisoare

Combinata cu :
http://www.ziare.ro/1235647378-Sase_angajati_din_conducerea_clubului_Dinamo_Bucuresti_cercetati_disciplinar_in_cazul_Eugen_Preda

si cu :
http://www.ziare.ro/1235632353-Elena_Basescu_vrea_sa_fie_eurodeputat

unii il injurau pe Ceasca si pe Nicusor...printisorul. Pai nene, acum e un nepotism de 100000..00 mai mare decat pe vremea alora.

Anonim spunea...

Maxim un an, nu mai mult. De unde scot astia predictiile astea cu minim si maxim ? O fi folosit abacul magic ?

Daca nu stiu, mai bine sa taca din gura.

Tufis spunea...

limestone: asta e, raman unii fara medicamente. Daca TOTI criminalii sunt pedepsiti, aia fara medicamente vor avea bani de ele si fara subventii la stat, dupa un interval de timp mediu.

Legatura e perversa, dar nu pot sa n-o zic pe sleau.

limestone spunea...

@ Canadianul & Hubble

Poate va postati comentariile despre Ghetea si Zilisteanu si pe paginile de origine unde au aparut stirile, EVZ de exemplu. Poate ca citindu-le, cei incriminati isi vor vedea lungul nasului sau cat de penibili sunt si se vor potoli. Sau altii neutri citindu-le vor intelege ca astia doi sunt impostori..
Let's fight them !

mobutu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mobutu spunea...

Hahaha, banca RBS Romania este de vanzare ... sa vedem cine dracu' o sa vrea s-o cumpere si la ce pret ;)
RBS Romania este de vanzare

Anonim spunea...

@Limestone

Am altele pe cap acum decat sa dresez fazanii. Daca bizonii musca ce sa le fac eu. Mai primesc si insulte de la vreun agent imobiliar. Aici macar am cu cine vorbi. Nu ai vazut ce a patit Costel. A fost pus in butoaie cu smoala de vacaru sau renegat pe softpedia de punkt si trabant.

V-am spus ca am castigat 3000 E dintr-un foc ? Mi-a cerut cineva imprumut si am refuzat. Avea rate de 1200 E/luna si s-a suparat ca il las la greu. De parca eu l-am impins sa cumpere cloaca cu 100 kE.

limestone spunea...

@ Hubble..

Daca vrei sa-ti faci un dusman dintr-un prieten imprumuta-l cu bani.
Recunosc ca am facut greseala asta de multe ori. am imprumutat bani fara dobanda la prieteni si pe vremurile cand creditul la banca nu exista, bancile nu imprumutau bani. De fiecare data fara exceptie mi-a parut rau. Nimeni nu mi-a dat banii inapoi la timp, daca mi i-a mai dat. A trebuit sa trag de ei, cu telefoane rugaminti si implorari, sa consum timp si energie sa-mi iau banii inapoi.
Adevar ai grait, ai castigat azi 3000 euro !

Tufis spunea...

Depinde si ce prieteni ai. O ruda apropiata a avut nevoie la un moment dat de asta, nu si-a facut niciun fel de dusman.

Bine, imediat ce a luat imprumutul a trecut vreo 2 ani pe iaurt cu paine, totul economisit pentru plata datorii, si a dat sumele mai mari inapoi primele, o fi si asta ceva :)

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ancheta-la-bechtel-o-grinda-din-beton-s-a-prabusit-de-pe-un-pod-al-viitoarei-autostrazi-transilvania_65782.html

Bombonel trebuie trimis la racoare. E imposibil ca in tara asta sa isi asume cineva raspunderea ?

Anonim spunea...

@Flavian

Na se duse aurul in jos. Sa vezi ce-o sa mai rad daca se duce de rapa ca titeiul.

Anonim spunea...

Revin la piata auto: astazi am trecut pe langa AAA Auto, daca nu stiti cel mai mare dealer SH din Bucuresti, oferte de leasing, etc.
Sediul lor si parcarea sunt GOALE!!!
Saptamana trecuta inca functionau.
Acum nimic.

Nu e criza in Romania, ni se pare

Anonim spunea...

Si astazi cica s-ar fi promulgat bugetul.
Nu vi se pare ca e cam tarziu?
Parerea mea strict personala este ca aceste "...." ar trebui sa nu se aseze bine in fotolii.
Mai degraba ca in The Heat "no strings atached".

Anonim spunea...

In 3 luni au terminat bugetul bietii de ei. Deci in restul de 3 ani si 9 luni vor termina cei 1000 km de autostrada.

Pe vremea lui Ceausescu in timp de criza ii baga pe toti in sedinte sau ii trimitea pe teren si la loc comanda.

AristotelCostel spunea...

@hubble

Zic munşitorii di la autostradă că pământul mioritic luă locu' la balast.
Podurile alea construite de ... turci vor ateriza precum unităţile Turkish Airlines.

@mobutu

Dl. Isărescu "susţine" încă de Luni "soliditatea" RBS România.
Au venit cu o poveste de succes şi vor pleca cu o ... legendă.

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/de-miercuri-vom-merge-cu-trenul-de-la-gara-de-nord-la-aeroportul-otopeni-4000641/

Dar nu puteau face o legatura cu metrou de suprafata de la gara de nord care sa plece din statia de metrou si sa te duca pana in aeroport fara sa mai iei alt autobuz, asa cum e in toate aeroporturile civilizate. O struto-camila romaneasca.

Anonim spunea...

Unul care are nevoie de hemorzon. L-a mancat !

<<< Daca despre vinuri vorbeste cu pasiune, Daniel Guzu nu prea se simte in largul lui cand vorbeste despre imobiliare, scrie BUSINESS Magazin. Spune ca dupa ce va finaliza anul viitor proiectele din Sinaia, Popesti-Leordeni si Bragadiru, nu mai vrea sa auda de alte businessuri in acest domeniu.

“Am incercat, dar concluzia este ca nu rezonez cu domeniul, nu-mi place si nici nu ma pricep”, recunoaste Guzu, care a investit “cateva milioane de euro” in domeniu impreuna cu Viorel Berbec, cofondator al Fabryo. >>>

x spunea...

O solutie de management care mie mi se pare evidenta la constructiile de autostrazi din Romania:

Nu contractam cu o singura firma mamut, un proiect de miliarde de dolari. Sunt cateva firme pe lumea asta care sunt capabile de asemea contracte, deci nu ai prea mare libertate. Nici una din ele nu e romaneasca, deci ce ajungi sa faci e sa platesti niste straini sa puna romanii la munca, ei exportand grosul banilor. Daca firma e neserioasa sau daca ai o gaura in contract ai aruncat pe fereastra sute de milioane sau miliarde E; te pot santaja oricand cu incetarea lucrarilor, au armate de avocati, nu ai de ales dacat sa continui sa le platesti daca vrei sa vezi vreodata proiectul terminat.

Solutia mea: platesti o singura firma de consultanta care face proiectul, si imparte munca in sute de segmente mici, pe care apoi le subcontractezi catre firme de contructii locale. Firma de consultanta verifica calitatea lucrarii, si e responsabila de rezultatul final, fara sa miste o piatra pe santier. Suplimentar, autostrada e asigurata impotriva pagubelor viitoare, si firma de consultanta face propriul audit. Suplimentar, oficialii din minister fac controalele lor.
Proiectul e foarte exact, si disponibil spre consultare publica inainte de a fii acceptat. Munca propriu zisa e facuta pe segmente mici, conform proiectului. Daca o firma mica da chix, nu ii mai dai alte segmente, si refaci lucrarea respectiva, cu pagube de sute de mii / milioane de E. Cei care fac treaba buna primesc noi segmente.
Firmele mici nu trebuie sa fie multivalente, ex. unii pot sa faca pregatirea intiala a fundatiei, altii stiu sa asfalteze, altii sa construiasca poduri, etc. Pentru ca sunt lucrari mici, un numar mare de firme de constructii le pot aborda.

Deci practic in loc sa dai tu (statul) banii multi catre Bechtel si ei sa sucontracteze, subcontractezi tu pe baza unui proiect bine facut.

Avantajele sunt evidente: pastrezi profiturile in Romania, ai flexibilitate mare, si nu poti fii victima unei contract gaunos facut de guvernarea anterioara. O constructie gen autostrada mi se pare ideala pentru o asemenea abordare intrucat implica foarte multe operatii identice, repetate la scara uriasa pe sute de km. Nu e ca si cum ai cere unei firme sa-ti faca o naveta spatiala.

Anonim spunea...

O completare la articolul anterior:

GUZU si BERBEC

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble Nu e singurul care si-a decapitalizat firma atras de mirajul imobiliarelor. Cred ca putini au fost aia care n-au facut prostia asta de fapt.

@ Cristian AAA Auto a fost preluat de Sixt New Kopel asa ca tot parcul de masini s-a mutat la aia in gradina.

Si o sugestie pentru baieti, ca vine 1-8 Martie:

Mi-a povestit un prieten care lucrează la o firmă de leasing cum vin şmecherii şi-şi predau maşinile, fiindcă nu-şi mai permit să le plătească. Maşini de sute de mii de euro, nou-nouţe şi plătite pe jumătate. Vin, le lasă, predau frumos cheile, anulează contractele şi aia e. Mie mi se pare că sunt fraieri. Păi, dacă tot au dat deja atâţia bani pe ele, de ce nu le fac cadou la gagici? Să-şi scoată frumos iubita la o cină romantică şi să-i zică: “Prinţesa mea, am un cadou pentru tine. Vezi maşina aia bengoasă pe care eu am dat 50.000 de euro? Te iubesc atât de mult încât ţi-o fac cadou. Mai dai 50.000 şi e a ta.”

Miorlau Pufos spunea...

Am uitat sa spun ca prietenul era al Dnei. Simona Tache de la Catavencu

UJohn spunea...

@Miorlau

...Pey? tu ai accepta asemenea cadou?
Sh-apai, nu accepta leasingul cesionarea fara analiza veniturilor lu' pitzi in cauza... plus comision de analiza vro 300 de euroi. Imi inchipui faza: "Scumpo, lumina oichilor meu... uite cadou juma' de leasing... da' scoate si tu 300 de euroi pentru dosar. Apropo... platesti tu tratatia, nu? LA MULTI ANI" :))

Anonim spunea...

Multumesc de pont Miorlau dar am si eu unul pentru baieti.
Tipa "buna" - asa zice ea - casa, masina, plasma si asa mai departe cauta barbat cu care sa imparta ratele. Are ea de toate.
Ce ziceti, va bagati la o relatie in leasing?

UJohn spunea...

@Chrystyan...
Buna faza.
Eu stiu una, nu tocmai de valentin/dragobete.

Doi soti, in proces de divort/partaj. Anul trecut se certau care sa capete si sa ramana cu apartamentul/creditul. Anu asta se cearta care sa scape de el.

x spunea...

Si la anu`, boschetari, dar descopera din nou iubirea :)

Anonim spunea...

@limestone
intra te rog pe globul meu si citeste cele 2 articole care stau tot timpul sus, si o sa intelegi ca in rromania "n-ai cu cine, niste tarani".
eu nu am "reusit" (e drept ca poate fi si vina mea, nu ? poate chiar nu ma pricep) pana acum sa-i conving pe ai mei ca e groasa si-o sa fie si lunga, de ma intrebau saracii saptamana trecuta daca chiar n-am nici un gand sa revin in cloaca aia ... asa ca de ce sa-mi bat capul cu cititorii evz/pubertatea/etc ?

Andrei Stroiescu spunea...

@Hubble

In privinta bull-trap acum vreo luna si ceva spuneam sa nu ne grabim sa-l declaram, ca mai avem cale lunga pana la el. Nu orice stire sau incercare ieftina de manipulare va genera si un bull-trap.

De altfel, pana si numele bull-trap, adica capcana pentru INVESTITORII (sau speculantii) care mizeaza pe cresterea pietei, in consecinta cumparand pentru a revinde la pret mai mare, indica faptul ca n-am ajuns inca acolo.

Bull-trap nu-i pentru fazani (cum sunt denumiti cumparatorii finali pe aici), ci pentru boi (aia care speculeaza pe crestere).

Semnele de bull-trap vor fi cand vezi auzi iarasi investitori (speculanti) nu doar spunand ca ar trebui cumparat, ci chiar cumparand, moment care vi fi in mod fals prezentat ca return to normal (tocmai pentru a ascunde faptul ca e de fapt bull-trap).

Deocamdata totii boii se viseaza ursi (vor sa vanda acum, sa poata cumpara ulterior mai ieftin).

Iar deasupra tuturor sunt vanatorii, aia care profita si din unflarea balonlui si din desumflarea lui (punand serios umarul la amandoua, cand e ding lungind procesul cat mai mult, cand e dong scurtandu-l cat pot de mult), aia care pun capcane si pentru ursi si pentru boi si pentru fazani deopotriva. Iar daca nu le ies manevrele devin la randul lor ursi, boi, fazani, materie prima pentru alti vanatori.

In rest, de acord cu tine. Mai usor cu criza, ca n-a aparut brusc si nici nu se va termina brusc. I-a luat vreo doi ani sa ajunga pe prima pagina, nu va pleca dupa doar cateva luni.

O zi buna.

Anonim spunea...

Canadianule de pe blogul tau mi-a placut aia cu Canadian Girls Kick Ass! Ca ale noastre nu, deloc.
In rest tipic pentru un om plecat din tara. Esti constient ca traim criza la alt nivel?
Imi aduc aminte de primii "italieni" care le aratau "taranilor" CD-ul.
Poate ne intoarcem la patefon.

Andrei tare mi-e teama ca noi deja am trecut bull trap-ul si ne aflam in faza "n-am, sa moara mama".

elzorab spunea...

CE MAI SPUNE EL GRIKO

"Soon we started watching the new army of rich people, the ones coming from Real Estate agencies. In some “big” companies, only almost half of the employees found themselves with lots of money and at all of a sudden they were able to buy a 30.000 – 60.000 euro car, endless new clothes, anything else (branded) that could promote their status, the most expensive vacation packages etc. Many also invested in expensive properties (who said that who earns easy money is always able to know how to invest it?), others created their own companies and for sure almost all dramatically fought so as to show to the people around that their status was higher than the past. They became the example for the other employees, who started chasing the easy money too.
But especially in the residential market, there was a small issue, which no one paid attention to. The money kept flowing, but mainly coming from investors. The technique of sitting and waiting the clients was ok, as long as this category of clients existed. Very few people really tried to sell to end users, to the long term clients of this market. Even less people tried to study these people, to understand their needs. While the profits were huge and easy, who had time to lose trying to serve properly a simple couple who wanted to buy an apartment with “only” 150.000 euro?
Unfortunately not even 5% of the sales people did not focus on the majority of the clients, the ones who can invest up to 100.000 – 170.000 euro (80 – 90% of the market). It seems that after they said to their clients 1.000.000 times that average Romanians want and need apartments of 200.000 – 400.000 euro, in the end they believed it themselves too!"

elzorab spunea...

"Easy go…
The market froze since long time ago. But in the beginning people still had money to lose, from what they earned the previous period. Months were passing by and the sales were lower and lower, but the official announcements to the media were always super: 80% of apartments sold, this %, that %… (when the banks came and asked to see the advance payments of all these presales, you can not imagine what happened and how 80% became 10 – 25% in plenty of cases).
It was very difficult for a normal Romanian to find a normal apartment in a new project, inside the city, so as to buy it. In the same time, the developers kept raising the prices, having the approval of their agents too. The investors disappeared for many different reasons and at least God sent to us the World crisis, so as all the irresponsible ones who promised huge profits to their clients to be covered. “If it would not be the crisis, we would have sold here in Titan with 1.800 euro / sq.m.” (which is 2.100 at least, if you include all the hidden costs). In the same time, the new measures of BNR blocked a part of the clients too, as they are very strict.
Now, just 6 or 12 or 18 months after Real Estate agents were the big spenders (depends on which category each of them was), more or less half of the agencies are closed. You call and the number is wrong… “Big” companies lay off lots of people and most of the expensive cars are either sold or replaced. There are thousands of people with 0 income for the last months, while their fixed costs were very high, due to the new way of life they had adopted. Unfortunately even the properties can not be sold anymore, as most of them were purchased with other criteria and a different market…"

Anonim spunea...

@Adrian

Ca de obicei, foarte pertinente analizele tale. Conform empiricului (vezi graficul clasic al balonului) trebuie sa existe bull-trap asa cum au existat celelalte etape. Daca umflarea balonului a durat 4-5 ani, dezumflarea lui va trebui sa dureze ceva mai mult de 2 ani. Inca nu a trecut nici un an de la momentul de varf, asa ca se apropie si bull-trap-ul, bine caracteizat de cineva pe aici ca momentul ejacularilor precoce. Daca Isarescu prin expresia "mai usor cu criza pe scari" facea o recomandare la stoparea stirilor panicante, eu am folosit-o pentru a temporiza dorinta unora de a se termina criza rapid cat mai repede si gata sa ne batem de praf. Un fel de slow-down, fara consumare de energii inutile, criza va dura cel putin 2 ani pe cadere continua, urmata de nu stiu cati altii de stagnare la bottom.

@Miorlau
Nu poti da masina leasingului si gata, ai scapat. Am citit un contract. Dupa ce firma de leasing vinde masina, daca nu recupereaza valoarea datoriei (si e foarte probabil sa nu o recupereze data fiind explozia de oferte) iti imputa diferenta, la fel cum iti restituie surplusul daca e cazul. Ca si in cazul creditelor ipotecare va urma o vanatoare de recuperare a datoriilor. Nu garantez succesul recuperarii, dar nici nu e placut sa te alerge petitorii.

@Cristian & Ujohn

Casnicia si creditul.

Daca inainte nu o luai de nevasta daca nu era fata mare acum inocenta se masoara in datorii la banci. Saracele, daca si-au rupt himenul cu un credit inainte sa se marite, vor ramane neluate. Cati dintre voi ati lua o fata cu rate ?

Ceilalti care se certau sa ia sau mai nou sa scape de casa sunt si mai tari. Ce ti-e si cu omul. Seamana cu povestea tinerilor si batranei din Brasov, careia ii cer casa inaite sa moara pe motiv ca a cazut pretul cloacei.

@Ghetea & Zili
Peste maxim un an va zbura porcul.

mobutu spunea...

Elzorab, grecul abereaza cand spune ca in Romania majoritatea (80-90%) poate investi ~150.000 EURO pe o cloaca.
As zice ca majoritatea asta nu poate investi decat un maxim de 100.000 EURO si ăla intins la maximum.
Mai degraba 50.000 EURO ...
Plus ca repeta ca un papagal faptul ca, citez, "Romania has a great future", ceea ce mie mi se pare cam penibil.

Anonim spunea...

De sute de ani ni se spune ca avem un trecut glorios si un viitor mare.
Cat de glorios e trecutul e discutabil iar viitor luminos fara un prezent cat de cat normal nu vrea vad.

Anonim spunea...

@Chrysthyan
dezvolta te rog ideea "In rest tipic pentru un om plecat din tara". nu de alta, dar ma mananca degetele si vreau sa fiu obiectiv cand imi dau drumul.

Anonim spunea...

@canadianu

Ok, hai sa dezvolt desi nu am nici un chef de cearta.
Ai parasit Romania, iti e bine, nu o sa te mai intorci niciodata.
Altii au ales sa ramana in ciuda mizeriei morale si economice in care ne aflam.
Am observat cum cei plecati vorbesc de Romania de parca ar fi satul ala uitat de lume si vor sa il uite, sa nu li se aduca aminte ca si ei au facut parte din mediul ala si mancau cu lingura de lemn iar acum au tacamuri aurite.
Pe cine vrei sa ascult acum? Pe cel care a plecat intr-o lume mai buna sau pe cel care traieste zi de zi cosmarul numit Romania si incearca sa realizeze ceva.
Aerul de superioritate pe care il au emigrantii romani nu are nici o justificare reala.
"e usor a critica cand nimic nu ai a spune"

"In concluzie poporul roman isi merita soarta. E un popor de curve si hoti, de lasi si de cretini, de oameni fara coloana vertebrala, fara spirit civic, fara empatie, fara nimic. Un mare zero barat in istoria universala. Un cacat. Un jeg. Un limbric. Niste sugatori de pula, niste curve. De fapt nu exista cuvinte pentru a descrie aceasta aberatie a istoriei."
Asta ai scris tu pe blogul tau.

Multumesc frumos si eu fac parte din poporul roman! :(

Anonim spunea...

@Chrysthyan
e exclusiv alegerea ta sa faci parte din poporul roman. hai sa nu incepem o discutie filosofica pe tema ce inseamna a fi roman/canadian/american/francez/etc., ca nu cred ca o poti sustine.
iar daca acum mananc cu tacamuri aurite (sau nu, nu ai de unde sa stii, singurele lucruri "materiale" cu care m-am laudat pana acum pe blog e ca imi permit sa fac mai mult sport decat mi-as fi permis vreodata in rromania) e exclusiv meritul meu, nu am venit aici si m-a asteptat cineva cu covorul rosu la aeroport, deci (eventuala mea) reusita imi apartine numai mie.
sacrificare placuta, romanule ...

Anonim spunea...

@canadianu

Banuiesc ca nu ti-a fost usor, sunt convins ca esti unde esti prin munca ta pentru ca acolo nu functioneaza nepotismul sau cel putin pentru tine nu a functionat.
Nu ma sacrific, traiesc in Romania si nu consider normal sa judeci un popor intreg astfel.
Atat.

Anonim spunea...

@Canadianule

Uscate-ar dorul de Romania !

Te vad ca suferi si nu stii de ce. Asa saraci si furati cum suntem iti garantez ca suntem mai fericiti decat tine.

Orice ai avea in Canada, mancare, bautura, femei, distractii, plasme sau masini, nu fac cat o pita mare romaneasca.

De-asta eu nu am plecat si nici nu voi pleca vreodata, pentru ca simt ca ma voi usca de dor. Poate in vizita doar.

Sa auzim de bine.

Anonim spunea...

@hubble
fericirea sau nefericirea mea personala n-are nici o legatura cu locul unde am hotarat sa ma stabilesc sau cu poporul cu care am hotarat sa ma identific. stii ce raspund cand ma intreaba cineva daca sunt fericit aici ? ii spun ca sunt mult mai putin nefericit decat as fi fost in rromania. iar nefericirea mea am o vaga banuiala ca e cu mult deasupra "fericirii" voastre ...

Andrei spunea...

sunt curios cati din cei ce isi dau cu parerea despre costul real al unei constructii si-au facut o casa in regie proprie. ca sa vada atunci costurile adevarate.
cineva pe aici zicea ca la un apartament, costul ar trebui sa fie cu 30% mai mic decat la casa pantru ca au pereti comuni cofraje etc. Ai habar cat fier beton trebuie pus in plus la o casa cu 2 etaje fata de 1? dar la un bloc? o fundatie pentru o casa cu 2 etaje este mult mai costisitoare decat una cu 1 etaj. pentru un bloc nu mai vorbesc. daca mai are si parcare subterana deja pretul se mareste etc. pe langa astea stiti cata rabdare presupune obtinerea avizelor si a AC? cati nervi consumati ?(nu mai vorbesc de bani) nervii si sanateatea noastra nu inseamna bani? hai sa nu ne comportam toti ca zilisteanu (inamicul public no 1 pe aici). asa cum cresterea preturilor trebuia sa aiba o limita si scaderea va avea. cu siguranta in constructorii, dezvoltatorii sau agentiile vor prefera sa isi inchida afacerea decat sa lucreze in pierdere. pentru o casa P+1 de 180 de mp, 500 de euro pe mp finisat e un pret bunicel (bineinteles depinzand si de zona, daca e la groapa de gunoi e un pret uriesesc:) ). inseamna 90000 de euro. adica 2 tuareguri mai ponosite. si o casa de 180 de mp inseamna lux. nu cred ca orice instalator ar trebui sa si-o permita. e adevarat ca daca nu pui la socoteala nervii si munca proprie o casa de 180mp in regie proprie iese mai ieftina dar nu putem face toti asta.
P.S. @ionut unde gasesti tu garsoniere sub 150 de euro in ploiesti? eu caut de 3 saptamani si nu gasesc nimic sub 180!!!
Unde sunt salariile alea de 2000 de RON in ploiesti? in ce domeniu?
tata munceste de dimineata pana seara si are 1200, mama 1500 in aceleasi conditii de munca zi-lumina, sotia 1100 (RON).

Anonim spunea...

@andrei
tata, mama si nevasta fac parte din grupul celor pe care nu i-a dus capul :P
ia exgzemplu de la altii, gen hubble sau chrysthyan ... care e fericiti, dunno how or why ...

Anonim spunea...

@andrei

Cel care ti-a spus ca mp la bloc e mai scump decat la casa te-a prostit tare.

ionut spunea...

Andrei

"P.S. @ionut unde gasesti tu garsoniere sub 150 de euro in ploiesti? eu caut de 3 saptamani si nu gasesc nimic sub 180!!!

Mai cauta!








Unde sunt salariile alea de 2000 de RON in ploiesti? in ce domeniu?
tata munceste de dimineata pana seara si are 1200, mama 1500 in aceleasi conditii de munca zi-lumina, sotia 1100 (RON).


Ce meserie ai? Ce stii sa faci? Din 10 persoane cu aceeasi meserie al catelea crezi ca esti?

ionut spunea...

"pe langa astea stiti cata rabdare presupune obtinerea avizelor si a AC? cati nervi consumati ?"


Cand te apuci sa construiesti un bloc, e clar ca vrei sa-l vinzi, ca doar nu-l faci pentru tine. Daca n-ai rabdare nici cat sa obtii niste avize, apuca-te de agricultura (ca sa inveti ce e aia rabdarea).
Vinzi castraveti gradinarilor... nu-ti da nimeni 2000 de lei lunar doar pentru abureala ieftina!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 245 din 245   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?