sâmbătă, 4 aprilie 2009

Castelul din cărţi de joc

Un documentar pentru luminarea maselor, producţie 2009. Traducere de Florin T. şi Irina, doi români stabiliţi în Canada (n-au legătură cu Canadianu'). Publicat prima oară de news.anunt.ro .

113 comentarii:

Anonim spunea...

am varsat o lacrima pentru saracul emigrant mexican, care a fatat 3 boraci si are o sufragerie cu canapele de pele, plazma pe perete si un dulap de dvd-uri
in rest, nimic nou, de parca nu se stie ca the world e plina de lacomie, prostie si cautarea caii cele mai scurte spre "implinirea viselor" (american, canadian, spaciol,rromanesc, etc.)
daca trebuie sa le plangem cuiva aia sunt chinezii, au luat cea mai mare plasa din istorie. chiar ma intreb cum dracu la 1,5 miliarde de oameni n-au avut si ei niste economisti mai de soi care sa-si dea seama de realitati. total failure

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/rutier/boc-vrea-sa-castige-pariul-cu-mircea-badea-premierul-in-inspectie-la-autostrada_68498.html

Deschidem niste pariuri ?

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/veniturile-bugetului-de-stat-scad-cu-12-mld-lei-cheltuielile-vor-fi-taiate-cu-1-82-mld-lei-4144766/

Asta ar insemna o descrestere economica cam de 3% in RON si de 15-20% in euro. Oficial si optimist, netinand cont de efectul de bulgare de zapada.

La pariul cu Boc-Badea, merg pe Badea.

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/economic/imobiliare/pretul-terenurilor-a-scazut-cu-pana-la-70-din-cauza-crizei-financiare_68601.html

CITEZ din visele umede:

"Criza a ieftinit terenurile chiar şi cu 70%. După ce au înregistrat creşteri record de până la 400 de procente, preţurile terenurilor au coborât la fel de spectaculos, în lipsa clienţilor. Specialiştii estimează că preţurile vor creşte însă din nou după ce populaţia va avea iar acces la credite"

"Specialiştii susţin că tranzacţiile imobiliare sunt blocate şi de tendinţele speculative. Unii investitorii doresc să cumpere şi la un sfert din oferta făcută de proprietar."

"Specialiştii imobiliari estimează că relaxarea condiţiilor de creditare va creşte automat cererea pentru terenuri şi, implicit, preţurile acestora."

Greseli de logica, de topica, de informare, gramaticale. Astia zici ca-s beti cand scriu. Si mai visam salarii mari si tampenii. Sa fie oare efectul aparitiei generatiei de inculti scoliti in perioada de democratie.

Anonim spunea...

"Specialiştii susţin că tranzacţiile imobiliare sunt blocate şi de tendinţele speculative. Unii investitorii doresc să cumpere şi la un sfert din oferta făcută de proprietar."

Adica piata e blocata de cei care ofera numai un sfert din pret, nicidecum de cei care cer de patru ori pretul.

Turbo-tampiti de manipulatori !

Anonim spunea...

Sunt curios ce parere ai despre impozitarea cu 90% a salariilor bugetarilor peste 6700 RON. Eu as fi pus un prag si mai jos cu 50% ce depaseste 4000 RON.

Ar fi curios de vazut un grafic cu incidenta salariilor in mediul privat si de stat. Pe abscisa nivel salariu brut iar pe ordonata numar de persoane. Apoi o integrare prin care sa se estimeze volumul salariilor bugetarilor si al celor din mediul privat, urmata de o ponderare cu numarul de persoane ca sa rezulte si venitul mediu. Poate ne ajuta Renderman.

Miorlau Pufos spunea...

Manole, daca erai "peste balta" ajungeai un soi de Baas. Omul ala a fost singurul de bun simt care-a detectat erori grave in sistem si-a avut si cum sa-si valorifice teoria. Tu ai fost singurul care-a atras atentia asupra nebuniei de la noi. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru tot ce-ai facut pina acum, mai ales pentru cei multi sau putini care dupa ce-au citit pe-aici au aminat luarea unei decizii catastrofale pentru ei.

Papa Greenspan e de-a dreptul diabolic. Cum dom'le, noi am scos din foame si-am ridicat standardul de viata al atitor oameni...ce-aveti cu noi? Nimic nu-i pe gratis pe lumea asta, nene, nici aerul pe care-l respiram macar...faptul ca vine cineva si-ti da ar trebui sa ii puna pe ginduri pe multi.

De risul curcii si faza de la inceput. Aia latra de foame pe hectare intregi, stau la cort dar un helicopter survoleaza cartierul sa vada care sint piscinele abandonate.

renderman spunea...

@hubble, sa steptam raportul anual asupra salariilor care trebuie sa apara luna asta la INS din cate imi amintesc. Insa nu este defalcat pe bugetari/privat din cate imi aduc aminte.

limestone spunea...

Miorlau pfos spunea..

De risul curcii si faza de la inceput. Aia latra de foame pe hectare intregi, stau la cort dar un helicopter survoleaza cartierul sa vada care sint piscinele abandonate.

Miorlau,mai vezi o data filmul. Elicopterul era utilitar si stropea zona cu chimicale pentru a ucide tintarii care pot aduce diferite boli, chiar malarie. Abandonul caselor devenise o problema de sanatate publica, daca ai fost atenta, tantari, sobolani, gandaci. Daca nu te pricepi cu engleza poate te ajutam noi. Nu era nimik de rasul curcii acolo !!!!

Manole spunea...

Deci v-a plăcut filmul. Sunt, într-adevăr, multe scene zguduitoare. Greenspan pare total aerian, la fel ca primăriţa aia din Norvegia care, săraca de ea, nici nu mai avea puterea să fie supărată. Mulţumiţi-i lui Florin T. (Ontario), el l-a tradus şi mi l-a semnalat. Limestone, fii politicos cu doamnele.

alex.dumitrascu spunea...

"Daca m-as pune in locul romanului de rand, as avea curaj sa-mi fac un credit la banca."

Asta a galgait premierul Boc ieri la Antena 3 la Maria Coman.
Eu l-as sfatui sa-si faca totusi un credit, asa...preventiv, ca o centura de siguranta.

Anonim spunea...

@alex
Maine dau fuga la banca. Mi-ar mai trebui 10.000 E sa-i cumpar nevestei o masina si pentru o excursie in Kenya.

De cand cu criza asta parca ma iubeste si sotia mai mult.

alex.dumitrascu spunea...

Adica pe Boc o sa-l iubeasca nevasta cand o sa fie roman de rand. Inteleg. Acum e roman peste rand.

Anonim spunea...

Ma iubeste pentru ca respir financiar. Alti au probleme erectile pe baza de rata la banca. Piticu ne abureste sa ne tragem credit ca sa composteze el tot.

Cea mai tare faza a fost cand a trebuit sa-i cumpar laptop sotiei mele, deoarece colegul ei de serviciu ii cumparase laptop nevestii, care era frizerita si sotia mea care e inginere, cum, nu merita si ea un laptop. Acum nu stiu ce-o mai fi ca jumatate din fabrica e inchisa, eh, dar la tuns mai merge lumea.

Anonim spunea...

Dur, rece si interesant documentarul, fara teorii conspirationiste si solutii salvatoare mesianice.
Felicitari pentru postare!
E surprinzatoare gasca de naivi din film, de la cel care mintea in declaratia de venit pana la CEO-ul de pe Wall Street. Solutia pare a fi evolutia darwinista in economie sustinuta de cel care s-a si dovedit a fi cu "5 secunde" mai destept decat altii care inca asteapta 5 trilioane pentru a-si face si ei un exit onorabil.
Pacat ca liderii si managerii nostri nu au invatat nimic din lectia americana, poate noi mai puteam evita criza care inca ne asteapta dupa colt dar cu lideri care "au curaj sa isi faca un credit" nu prea cred.
Dupa cum bine spunea renderman la ei a fost bubble la noi a fost teapa. Sa ajunga o garsoniera in numai trei ani de la 20k la 100k s-ar putea sa se intoarca in avantajul nostru ca tara pentru ca nu vor avea de suferit decat cei care si-au facut credit in ultimii doi ani. Stiu, suna crud dar bine ca nu au ajuns sa se dea credite ipotecare si la noi pe baza unor declaratii false la banca cum si-a luat mexicanul ala casa de sute de mii de euro. Ala sa zica mersi ca nu a facut puscarie.

Anyway, mi-a ramas in minte cazul familiei care trebuia sa scoata 14.000 de dolari, oameni care vroiau sa plateasca si banca nu i-a ajutat deloc.
Oare asta sa fie rostul campaniilor bancilor din Romania de ridicare a limitei de creditare la cardurile de credit din noiembrie-decembrie 2008? Sa iti scoata casa sau masina la executare pentru rate restante la 1000-2000 de euro limita de credit pe card?

Anonim spunea...

Imi pare rau ca nu pot vedea filmul (am o conexiune de 50 kb/s) dar promit sa-l vad cand ajung acasa. Asa ca nu va suparati daca ma limitez la off-topic.

alex.dumitrascu spunea...

"Ma iubeste pentru ca respir financiar"

Cel mai bine e sa respiri in timpul liber nu cand e sotia de fata. Financiar insa e mai degraba placut sa inspiri decat sa expiri.

Anonim spunea...

Respir = inspir + expir

Bilantul e bun, adica putin pe plus. O parte din oxigen ramane in palmani pentru zile negre.

Altii doar expira ca nu mai au de unde sa inspire. Le face Boc bush a bush, dandu-le inca un credit, dupa care le tranteste cateva impozite de sa faca oamenii stop cardio-respirator.

Anonim spunea...

Cat despre respiratia in timpul liber, nu prea e loc sa te dai dupa copac. Crezi ca te lasa iubirea vietii tale sa te chinui singur cu contabilitatea. Mai ales daca da cu cu plus, imediat te sprijina cu niste idei de investitii.

alex.dumitrascu spunea...

Daca te ocupi discret si ingenios cu vanzare si cumparare de bani, de exemplu, sau cu alte ciudatenii din astea, nu pricepe nici fiscul nici sotia.
Nici Pogea nu mai pricepe daca esti in pierdere sau castig.
Si daca pricepe nu stie ce sa scrie in ordonanta de urgenta fiindca nu gaseste toate cuvintele in dictionar. Nu se predau la politehnica.

alex.dumitrascu spunea...

Cum ar fi contractele futures pe impozitul datorat lui Pogea?
Nu de alta dar procentele si sumele astea ale lui devin din ce in ce mai putin predictibile, si nu are nimeni cum sa-si faca un plan de afaceri daca nu se asigura cumva.
Adica sa tranzactionezi pasive...in marja...cine pierde castiga...de 9 ori!
Pogea te-a luat dracu' daca nu stii carte!

limestone spunea...

Bodu explica cum bancile europene care au pierdut in America si care culmea au filiale si la noi dau atacul la leu mizand pe pierdere. Aceste banci dau atacul in zona non euro a Europei, Ro, Ungaria, Polonia.
Deci imprumutul de la FMI ne-a ajutat si ne ajuta la pararea acestor atacuri legale dar miselesti ale bancilor straine. Adica ne ajuta la mentinerea unui curs leu/euro constant. Asta cum o comentati?

Anonim spunea...

Ca ai nostri sunt mai prosti ca ai lor. Adica la noi va fi mult mai grav!

Anonim spunea...

inainte sa plec la ski am si eu o intrebare de om prost. cum dracu functioneaza chestia asta denumita "equity" ? adica teoretic casa tata valoreaza de 2 ori mai mult sa zicem. mergi la banca cu hartia de la evaluator (ca sa nu ziceti ca nu au avut si americanii "specialistii" lor), si el iti da diferenta de bani, si creditul initial se dubleaza. apoi tu spargi banii pe ce vrea muskiu tau, iti indeplinesti visele (americane, canadiene, spaniole. rromanesti nu cred ca nu tin minte sa se fi inventat asa ceva in acolo, spre norocul vostru), da' dupa aia nu tot tre' sa dai banii astia inapoi ? si de unde-i dai, daca tu ai aceleasi venituri, best case scenario (ca in america veniturile nu creste intr-un an cat altii in zece, ca in rromania) ? eu asta ma intreb si nu gasesc explicatia, ce dracu a fost in mintea celor care s-au indatorat pe equity
ma rog, pana la urma si-au meritat-o cu totii, si mexicanul cu vise umede, si banca care l-a craditat pentru profit, si europenii care au cumparat pachetele toxice de la americani, guess what for, tot pentru profit. mai pe scurt, toata lumea alearga dupa bani facuti cat mai usor. but after all, we're only human, right ? :P

alex.dumitrascu spunea...

"Bodu explica cum bancile europene care au pierdut in America si care culmea au filiale si la noi dau atacul la leu mizand pe pierdere. "

Bodu!!!!!!!!!
Puneti-l dracu guvernator la BNR si scapati mapamondul de Romania.
Cum adica sa mizezi pe pierdere????
Poate daca te cheama Bodu. Sau Pogea.
Cui explica asta chestiile astea?

Nok spunea...

Haios filmul. Sunt cinic, si am ras la problemele primaritei norvegiene care a dat banii si ale gigantei americance care si-a luat casa cu ei.

Dar sincer, tot ce s-a discutat in intregul film au fost detalii. Ideea se putea rezuma intr-un singur cuvant: Caritas. Restul au fost detalii de implementare.

Si cum Caritasul este deja ilegal, putem sa ne dam seama ca degeaba legislezi si regulezi aceste scheme: oamenii vor gasi alte metode de a implementa Caritasuri, metode care inca nu sunt interzise: .com bubble, housing bubble, etc. Este prostia omului mediu, plus lacomia din natura umana care-l face sa creada chiar si pe cel destept ca poate obtine bani fara sa munceasca.

Singura metoda ca sa evitam Caritasurile este sa nu uitam lectia. Iar ca sa nu uitam lectia eu propun o metoda radicala: un bust/crash pe an. Cotrolate, de mai mica amploare, dar existente. Falimente, pierderi, caderi. Cine risca, TREBUIE sa stie ca poate sa si piarda.

limestone spunea...

@Alex Dumitrascu

Bodu explica atacul la leu al bancilor straine la Realitatea TV lui Adrian Severin, moderatorului si unui ziarist de la Evenimentul zilei. El explica faptul ca din cursul valutar poti castiga mizand pe castig,adica clasic cumparand ieftin si vanzand scump. Sau mai poti castiga asa cum intentioneaza sa faca bancile straine "mizand pe pierdere", asa numitul atac la leu invocat si de guvernatorul BNR cand a sarit euro prima data de la 3.5 la 4 RON acum ceva timp, iti amintesti. Adica determina prabusirea leului pentru ca apoi sa profite de aceasta prabusire. Ei bine spunea Bodu ca banii de la FMI sunt folositi pentru a para acest atac la leu, mentinand cursul stabil.

elzorab spunea...

mi-a placut de span-ul(spam)verde, mai numit si alan;

human nature e de vina! sunt perfect de acord. daca plantezi cea mai frumoasa floare, cu cele mai frumoase intentii si-i pui ingrasamant de cea mai buna calitate, dar nu esti atent sa cureti in fiecare zi buruienile de langa ea, ghiciti ce se va intampla cu acea floare? va fi devorata de buruieni. asa si cu liberalismul asta economic, este reglat de human nature si de crizele provocate de acestea. de aici si "ciclurile economice"

liberalismul economic si democratia merg mana in mana cu principiile crestine, cu moralitatea, virtutea, autocontrolul, autocenzura. in afara lor totul se transforma in haos si iad. uitati-va doar la ceea ce se intampla in romania, cu un stat care a subminat toate valorile crestine in 50 de ani de comunism, care a ras de toti cei care doreau sa-si pastreze principiile crestine, i-au marginalizat, i-au persecutat pana la a fi fortati sa emigreze(si cazul parintilor mei)

am fost de-a dreptul socat, cand m-am intors in romania dupa revolutie sa vad faptul ca, acei crestini care ar fi avut toate drepturile sa-si practice credinta in mod liber si asa cum considera ca doresc sa o practice, erau in continuare supusi acelorasi presiuni din partea societatii. ma ingrozeste si in ziua de azi stigmatul pe care acestia il mai poarta inca si conotatia ingrozitoare data de comunisti, care au dezinformat si au creeat o adevarata paranoia fata de acestia.

cuvantul "pocait" va spune ceva? acesta este asociat in contuniare cu inapoierea intelectuala, cu subdezvoltarea. sunt doar urmarile a 50 de ani de persecutie si defaimare ale unor persoane care au preferat sa nu-si vanda credinta, defaimare facuta de catre comunisti speriati de spirutul liber, lipsa de frica si rezistenta in fata intinmidarilor.

in romnaia faptul ca-ti aparai credinta si faptul ca mai credeai in principiile crestine ajunsese sa fie o rusine. singura forma acceptata era cea controlata de stat si impanzita de securisti, adica religia de stat.

va mai mirati ca romania este un circ perpetu, ca romanul e doar o palida caricatura a unui occidental, ca democratia noastra este facuta dupa ureche din mers, ca orice conducator ne alegem se transforma intr-un mic demon in doar un an-doi de contact cu puterea, ca tinerii nu mai stiu in cine si in ce sa creada, ca romnia a ramas secatuita de valori, ca mizeria moral se ascunde la fiecare colt de strada, ca vedetele noastre sunt actrite porno si manelisti, ca o pizipoanca inculta doreste sa fie parlamentar european doar pentru ca a deturnat un milion de euro, prin inginerii finaciare care nu pot fi explicate, ca ziaristii sunt amenintati cu moartea, ca jafurile si furturile nu se mai opresc in romania, ca politia ii aresteaza pe cei care-si fac singuri dreptate in loc sa asigure un mediu cu criminalitate redusa. etc

sa am iertare, dar romania nu este decat produsul a 50 de ani de doctrina comunista, de trecere spre omul de tip nou, ateu si fara valori spirituale.

vreti sa va mai spun de ce nu cade america asa usor? pentru ca e o tara profund, dar profund crestina. fondata tocmai de protestantii emigrati(pocaiti), pe valori crestine. aproape fiecare familie de americani sau macar una din doua merge duminica la biserica, fie la cele catolice fi al cele protestante, dar merg si incearca sa se comporte ca atare. de aceea spun eu ca in america exista speranta, pentru ca, chiar daca dolarul si economia cade, exista solidaritatea umana si crestina. evident ca sunt si aici sacali si raufacatori si gunoauie, cat incape, dar americanul, in esenta lui, este un crestin devotat(chiar daca e musulman)

si mai e o chestie, americanii nu au si nu vor avea niciodata in vocabular cuvantul "pocait" cu toate conotatiile ingrozitoare rezultate din acesta notiune. pentru ca cei care au fondat acest stat au fost tocmai perseutatii religiosi din alte state europene, iar americanii sunt exact ceea ce nu inteleg romanii ca insemna cuvantul "pocait"

pana atunci ramaneti cu berbekali, adrian copilul minune, andresan, eleva porno, nastase. ei sunt adevaratele valori, pe crestini i-au ucis in lagarele de munca impreuna cu floare intelectualitatii romane.

bafta cu o tzara aflata pe marginea colapsului economic si moral!!

Nok spunea...

Oh my Buddha! Cine a lasat religiosii afara din cusca?

Sincer, prefer eleva porno popilor: ea macar e ilara...

Ma duc sa sacrific o vietate unui zeu pagan acum.

Alah sa fie cu voi!

elzorab spunea...

auzi, nu sunt deloc religios, incerc sa fiu doar etic, atat cat pot si sa nu nu descrimin pe nimeni, indiferent de religie, aparteneta sociala si rasiala, ca asta e spiritul in sua.

cat despre biserica, sincer n-am mai pus piciorul de peste 2 ani dar cred ca problema credintei e una personala, intre tine si cel de sus, cam atat despre religie...nu sunt si nu ma cred un model din acest punct de vedere, mai degraba invers!
cat despre eleva porno, evident ca n-am ratat nici eu ocazia de a viziona filmul, dar de aici pana a ne bate in piept cu pacatele nostre e cale lunga. asa cum spunea nichifor crainic, a fi pacatos e una, a te bate in piept si a face valva despre cat de pacatos esti, e cale lunga. de aceea nu pot sa spun ca prefer eleva porno lecturii "in nostalgia paradisului pierdut" a unei poezi de blaga sau minulescu

Celei care minte

Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar mâine...
Dar fiindcă azi mi te dai toată,
Am să te iert -
E vechi păcatul
Şi nu eşti prima vinovată!...

În cinstea ta,
Cea mai frumoasă din toate fetele ce mint,
Am ars miresme-otrăvitoare în trepieduri de argint,
În pat ţi-am presărat garoafe
Şi maci -
Tot flori însângerate -
Şi cu parfum de brad pătat-am dantela pernelor curate,
Iar în covorul din perete ca şi-ntr-o glastră am înfipt
Trei ramuri verzi de lămâiţă
Şi-un ram uscat de-Eucalipt.

Dar iată,
Bate miezul nopţii...
E ora când amanţii,-alt'dată,
Sorbeau cu-amantele-mpreună otrava binecuvântată...
Deci vino,
Vino şi desprinde-ţi din pieptenul de fildeş părul,
Înfinge-ţi în priviri Minciuna
Şi-n caldul buzei Adevărul
Şi spune-mi:
Dintre câţi avură norocul să te aibă-aşa
Câţi au murit
Şi câţi blesteamă de-a nu te fi putut uita?...

Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar mâine...
Dar fiindcă azi mi te dai toată.
Am să te iert -
E vechi păcatul
Şi nu eşti prima vinovată!...

Deci nu-ţi cer vorbe-mperecheate de sărutări,
Nu-ţi cer să-mi spui
Nimic din tot ce-ai spus la alţii,
Ci tot ce n-ai spus nimănui.
Şi nu-ţi cer patima nebună şi fără de sfârşit,
Nu-ţi cer
Nimic din ce poetul palid
Cerşeşte-n veci de veci, stingher,
Voi doar să-mi schimbi de poţi o clipă
Din şirul clipelor la fel,
Să-mi torni în suflet înfinitul unui pahar de hidromel,
În păr să-mi împleteşti cununa de laur verde
Şi în priviri
Să-mi împietreşti pe veci minciuna neprihănitelor iubiri.
Şi-aşa tăcuţi -
Ca două umbre, trântiţi pe maldărul de flori -
Să-ncepem slujba-n miez de noapte
Şi mâine s-o sfârşim în zori!

elzorab spunea...

Eu
nu mă căiesc,
c-am adunat în suflet şi noroi-
dar mă gândesc la tine.
Cu gheare de lumină
o dimineaţă-ţi va ucide-odată visul,
că sufletul mi-aşa curat,
cum gândul tău il vrea,
cum inima iubirii tale-l crede.
Vei plânge mult atunci ori vei ierta?
Vei plânge mult ori vei zâmbi
de razele acelei dimineţi,
în care eu ţi-oi zice fără umbră de căinţă:
"Nu ştii, ca numa-n lacuri cu noroi în fund cresc nuferi?"

elzorab spunea...

If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt you
But make allowance for their doubting too,
If you can wait and not be tired by waiting,
Or being lied about, don't deal in lies,
Or being hated, don't give way to hating,
And yet don't look too good, nor talk too wise:

If you can dream--and not make dreams your master,
If you can think--and not make thoughts your aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build 'em up with worn-out tools:

If you can make one heap of all your winnings
And risk it all on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings
And never breath a word about your loss;
If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: "Hold on!"

If you can talk with crowds and keep your virtue,
Or walk with kings--nor lose the common touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you;
If all men count with you, but none too much,
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that's in it,
And--which is more--you'll be a Man, my son!

elzorab spunea...

If you can dream--and not make dreams your master,
If you can think--and not make thoughts your aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build 'em up with worn-out tools:

elzorab spunea...

iar reactia lui nok:

"Cine a lasat religiosii afara din cusca?
Sincer, prefer eleva porno popilor"

este exact reactia romanului crescut fara nimic sfant, doar cu doctrina comunista.
nu ma supar pe tine, nok, poate e doar o reactie de teribilism. stiu ac esti in sua. uita-te putin in jurul tau, iar cand lucrurile nu ti se par normale, cand lumea din jurul tau iti pare ciudata pentru ca nu judeca cu aceeasi masura ca si tine, cand au reactii care te surprind si cand se comporta"exagerat de politicos si respectuos" pentru a fi chiar adevarat, gandeste-te ca poate cel care greseste si nu intelege esti tu. poate ca e doar ramasita acelei educatii primite in comunism.
daca italienii studiau mai bine, poate ar fi legat salbaticia si violenta romanilor din italia mai degraba de lipsa educatiei spirituale decat de interzicerea avorturilor.

Marona spunea...

Elzorab,

Din vituperatiile tale lipseste exact esenta spiritului crestin, adica intelegerea, compasiunea, iertarea, dar sunt prezente din plin toate deviatiile toxice cu care "pocaitii" dezgusta orice om vaccinat impotriva manipularii: aroganta ("eu fiinta superioara tie, care vede lumina, altii sunt morcirla primitiva"), amenintarea ("pe tine nepocaitul te-asteapta apocalipsa si cainta ca nu m-ai urmat pe calea salvarii") si ipocrizia ("in Dollar we trust fiindca are in spate sute de milioane de crestini alesi plus cea mai puternica armata, capabila sa impuna restului de primitivi adevaratele valori").

Stii ceva? As putea sa spamez si eu blogul asta cu vituperatii anti-americane, figurile "iconice" care au invadat mediatic America ultimilor ani fiind la fel de ridicole si de cheap ca bekaklismele Romaniei, as avea material la greu pe net nu doar pt asta, dar si pt coruptia si excesele si dezechilibrele din politica, administratia si economia americana. Nici americanul mediu n-ar iesi neterfelit si mirosind a crin daca m-as chiti sa-i "demasc" prostiile si slabiciunile.

N-o voi face, totusi, fiindca e pierdere stupida de timp si energie. In plus, inteleg ce nevoie irepresibila te impinge sa vituperezi intr-una anti-romania pro-america shit.

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/editorial-frica-de-viitor-4127526/

Agresivitatea = forma de manifestare a fricii.

Anonim spunea...

Ca sa lamurim o problema mai veche, mi se pare corect ce se spune in articolul de mai jos.

Aviz celor care viseaza sa nu-si platesc ratele si ca scapa doar cu masina luata. Un sfat prietenesc pentru cei ce nu mai pot plati, este sa incerce sa cesioneze contractul de leasing (GRATIS, si am mai explicat de ce). Esti cu atat mai castigat cu cat avansul platit a fost mai mic.

Va apare insa o problema odata cu adancirea crizei, s-ar putea sa nu mai gasesti pe nimeni care sa vrea sa preia contractul, fie si gratis, mai ales ca trebuie sa dovedeasca cu veniturile ca este solvabil.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/leasing-ul-neachitat-pentru-autoturisme-un-cosmar-si-pentru-firma-si-pentru-beneficiar_68624.html

Dacă aveţi maşini în leasing, şi nu mai aveţi bani de rate, firmele de leasing nu numai că vă iau maşina, dar sunt gata să vă şi dea în judecată, pentru a recupera banii. Unii spun că este abuz, dar deja există un precedent. Un judecător a dat o sentinţă, prin care utilizatorul a fost obligat, să plătească tot.

În vremuri de criza leasingul se poate transforma într-un coşmar în serie. Totul începe când beneficiarul nu mai poate plăti ratele. Primul pas pe care îl face firma de leasing este să contacteze beneficiarul şi să stabilească o întâlnire cu acesta.

Apoi, firma de leasing îoi bombardeaza clientul cu sms-uri, telefoane şi e-mail-uri. Este un fel de război psihologic în care beneficiarul maşinii trebuie sa înţeleaga ca soluţia cea mai bună este să platească. Firma de leasing propune fie micşorarea ratelor, fie un termen de graţie de câteva luni. După trei luni firma ridică maşina.

În acest moment începe greul şi pentru firma de leasing, care se chinuie sa vânda maşina pe piaţa second -hand, o tranzacţie în pierdere. După acest pas, şi clientul şi firma trăiesc ajung la tribunal. Firma vrea diferenţa de bani pentru că nu a mai putut să vândă maşina. Numeroase contracte prevăd că în această situaţie clientul dă suma, dobânda dar şi maşina.

"Activitatea de leasing financiar este reglementată şi monitorizată de normele BNR. În plus, normele prudenţiale îi obligă pe finanţatori să declanşeze procedura pentru a recupera pierderile", explică avocatul Mădălina Hagima.

În prezent, fiecare firmă mare de leasing din România are cel puţin o sută de maşini neplătite. Numărul lor a crescut rapid în ultimele luni, iar 90% din cei care înapoiază maşinile sunt persoane juridice.

Anonim spunea...

O mica observatie, canadianu, te mananca in kurr. Iti doresti ceva cu ardoare ?

Observ ca ai o placere deosebita sa semeni zizanie. Tu gandesti bine in general dar ai niste apucaturi gresite.

Marona spunea...

Hubble, guvernul grijuliu a pregatit ceva intru salvarea firmelor de leasing:
http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2009-04-3-5546918-0-proiect-ordonanta-urgenta-mfp.pdf

Prin ordonanta asta, toate cheltuielile cu parcul propriu de masini ale firmei (daca-s autoturisme sub 9 locuri) devin nedeductibile. Adica nici benzina, nici reparatiile, nici rata de leasing, nici amortizarea daca-i proprietate deja....nu mai pot fi scazute la plata impozitului. Dupa ce ordonanta asta intra in vigoare nici o firma nu va mai tine in proprietate autoturisme, toate vor plati facturi de transport catre fostele firme de leasing, al caror obiect preponderent de activitate va deveni transportul rutier, nu vanzarea finantata de automobile.

Bine, un efect colateral neintentionat de guvern va fi si scaderea uriasa a valorii de piata a autoturismelor, dar ce mai conteaza ce altceva, in afara salvarii pritenilor juristului Boc si inginerului Pogea care detin firme de leasing de auto, mai conteaza? :)

Anonim spunea...

@Marona
Nu inteleg, ce avantaj ar avea firmele de leasing trezindu-se cu masinile in brate ?

Marona spunea...

ok.

Firmele care au orice alt obiect de activitate decat inchirierea de autoturisme, prestarea de transporturi rutiere de persoane si taximetria nu mai pot deduce la calculul impozitului pe profit cheltuielile aferente achizitiei, utilizarii si repararii acelor autoturisme. Singura exceptie o constituie o masina de cap de sef de firma (administrator legal).

Dar toate aceste firme vor avea in continuare nevoie de serviciile respective. Ele vor fi obligate sa plateasca insa aceste servicii firmelor specializate in transportul rutier de persoane, aka firmele de leasing operational.

Sigur, exista portite de iesire: crearea unei firme proprii, specializate si dedicate....dar pana atunci?

Marona spunea...

Am vrut sa zic aka fostele firme specializate in leasing, care acum se vor orienta spre prestarea de servicii de transport rutier de persoane.

Anonim spunea...

Si iata cum o decizie luata pe genunchi bulverseaza o intreaga economie.

Manole spunea...

Elzorab, poate sună cam maliţios ce zic eu aici, dar americanii nu prea seamănă a creştini când popoarele lumii ajung să-i vadă de aproape.

Mă rog, o fi şi ceva creştin în omorârea copiilor, în fundamentarea războaielor pe minciuni, în impunerea prin forţă a corporaţiilor proprii şi a unor modele de afaceri care, iată, se dovedesc falimentare.

În rest sunt de acord cu tine, dolarul nu stă chiar aşa de prost cum cred unii, pentru că America e America.

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/dupa-afaceri/care-sunt-cele-mai-ieftine-credite-imobiliare-4135032/

Iata ca reincepe olimpiada !

Anonim spunea...

@Hubble
observ ca pe tine te mananca in kurr, nu pe mine. eu am pus o intrebare de bun simt, cum dracu e posibil ca sa-i cresti cuiva creditul desi acesta are aceleasi venituri, chiar daca garanteaza cu o proprietate imobiliara (supraevaluata sau nu). raspunde scurt si la obiect, daca poti, daca nu stai jos si taci.
@elzorab
sa stii ca exista moralitate si fara cre(s)tinism, mahomedanism, iudaism si alte 15 milioane de religii mai mult sau mai putin cunoscute din lume. nu ma starni te rog si pe teme religioase ca m-am saturat de cele emigrationiste. sper ca numele Ted Haggard iti spune destule ca sa fii constient ca religia nu aduce automat cu ea si moralitatea
@restul
deci e vreun economist pe aici familiarizat cu imprumutul pe equity care sa-mi explice care e faza sau tre sa ma apuc singur sa sap ?

Anonim spunea...

again @elzorab
si cand m-am referit la lipsa de moralitate a lui Ted Haggard nu ma gandeam la sexualitatea lui sau la faptul ca se droga, ma doare la 5 metri in fata de alea, ci la ipocrizie

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marona spunea...

Canadianu,

A acorda imprumut garantat cu o proprietate achizitionata cu acei bani este echivalent cu a acorda imprumut garantat cu o proprietate deja achizitionata, a carei valoare de piata este evaluata ca acoperind suma imprumutata.

Veniturile individului pot fi exact aceleasi dupa si inainte de intrarea lui intr-un contract de ipoteca, ele sunt luate in calcul la detreminarea abilitatii de-a face platile lunare catre banca.

Poate n-am inteles eu bine ce nu intelegi tu, dar atunci mai explica-mi o data.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@canadianu
Ma refeream la double r. Acum e clar ?

Vad ca continui sa jignesti pe aceasta cale in mod papagalicesc cu toate ca ti-am descris plastic faptul ca-mi displace.

Anonim spunea...

@canadianu
Ideile exprimate sunt corecte.

Anonim spunea...

@Marona
Tocmai am devenit fan-ul tau. Daca esti femeie cu atat mai mult. Eu as fi raspuns la fel dar in stilul idiot si razboinic al unui barbat si se pierdeau ideile principale.

In ordonanta aia mai sunt niste chestii dubioase dar... oare statul roman isi va deduce cheltuielile cu automobilele stiut fiind ca ei au un parc auto de mii de masini (parlament, ministere).
Abia astept sa vad tancuri inchiriate de MAPN ca in noile conditii nu se vor mai putea deduce cheltuielile cu motorina lor.
Doar armata nu are obiect de activitate transportul. Si nici ailalti.
Boc asta e cel mai mare idiot pe care l-am vazut si gasca de langa el si mai si. Poate ar trebui sa cerem ca popor ajutorul UE impotriva propriilor nostri lideri.

Anonim spunea...

Totusi imi e greu sa cred ca niste companii ca Arabesque sau Vodafone vor ingiti atat de usor asta stiut fiind ca ei au un parc de masini enorm. Sau guvernul va aresta fiecare patron, manager care va indrazni sa comenteze?
Ne indreptam spre statul politienesc al lui Hubble oare?
De cateva sapatamani nu mai simt ca as trai in democratie sau intr-o tara libera.

Anonim spunea...

@marona
acu m-am prins, probabil rata crescuta in urma cresterii sumei imprumutate nu depasea gradul maxim de indatorare valabil in momentul ala (daca or fi avand asa ceva in SUA, dracu stie, eu nici in Canada habar n-am care-s conditiile pentru credite)
@hubble
judeca fondul si nu te mai lasa atat de influentat de forma, risti sa pari superficial

Anonim spunea...

Scuzati-ma ca revin dar m-a lovit o idee.
Mai tineti minte cand spunea Basescu ca Dacia se poate muta in Kazakhstan?
Indraznesc sa fac o previziune pe care presedintele a intuit-o: lipsa de bani si lipsa creditarii (care sa fim seriosi dar se baza mai mult pe naivitatea si prostia celor care semnau) va scoate la iveala supra-taxarea afacerilor si salariilor din Romania, modul in care se iroseste sau se fura banul public. Si inca se insista in a creste taxele.
In cativa ani daca se merge pe ideea asta vom asista la iesirea multor multinationale din Romania deoarece nu va mai fi profitabil sa stea aici. Plus companiile romanesti care nu vor rezista.
Nu ma indoiesc ca multi deja isi fac bagajele.
Dezastrul va fi complet.

Marona spunea...

Canadianu,

E cool ca te-ai prins asa de rapid. Nu e cool sa te prefaci ca nu intelegi, insa, cat de greu pt oameni sa accepte ca forma e incocenta, n-are treaba cu fondul. Exemplu: daca eu te-as apela sistematic Kakanadianul si m-as referi la Canada ca fiind Kaka/Nada, tu ti-ai pastra cool-ul pe care il ceri de la mine si Hubble?

Crhystian, ordonanta va fi declarata ilegala, ma ocup de asta. :)

Anonim spunea...

@marona
da, m-ar durea fix in pix. singurul moment cand imi sare mustarul e cand comparati cacanada cu rromania si va da cu plus pentru rromania

Anonim spunea...

Mai omule nu a zis nimeni ca in Romania e bine dar unii au ales sa plece, altii sa stea.
Raspunde-mi si mie de ce ne injuri la gramada? Vezi foarte bine ca multi sunt altfel decat "vedetele" de orice fel: politice, pseudoartistice, criminale, etc.
Orice lucru are doua fete: una buna, alta rea. Canada sunt convins ca nu face exceptie.

Anonim spunea...

@canadianu
Nu a zis nimeni ca e mai bine in Romania decat in Canada. Tu sustii un adevar fara sa te contrazica nimeni. Doar ca esti enervant cu demonstratiile tale repetate, facute asupra unor lucruri despre care stim si noi. Sau tu te indoiesti mai mult decat noi ca e mai bine acolo ? La faza cu rromania esti foarte interesant si profund. Ce-i vrea sa te injur pe blog. Te discreditezi singur.

Anonim spunea...

Uite am scris gand la gand cu Cristi, fara sa-i citesc postul. Daca iti spun doi, nu crezi ca ar fi bine sa faci un etilotest ?

Anonim spunea...

http://www.realitatea.net/principele-radu-al-romaniei-nu-exclude-candidatura-la-alegerile-prezidentiale_489352.html

O fi bine, n-o fi ?

limestone spunea...

@Hubble

Sa te iei de mana cu Radu Campeanu care l-a propus pe rege presedinte acum cativa ani buni..

limestone spunea...

@ Hubble

Dar de regele Cioaba ce zici, ar merge presedinte? Sau regele manelelor Vali Vijelie? sau Cristina, regina R & B, ar merita sa fie primul om in stat?

Anonim spunea...

@limestone

Lansam si eu o dezbatere, nu sunt neaparat pro. Spune motive pro si contra, eventual compara-l cu Basscu/Geoana/Antonescu, si sa vedem pe cine mergem ?

Comparatiile tale cu Cioaba and Co sunt fortate si ma lasa rece.

Anonim spunea...

"Principele" Radu Duda e un actoras parvenit care a ajuns sa vorbeasca in numele familiei regale printr-o conjunctura dubioasa.
Singura lui legatura cu istoria Romaniei este ca imparte patul conjugal cu fiica celui care a fost in urma cu vreo 6 decenii regele Romaniei.
Si ca sa fiu malitios pana la capat, trebuie sa mentionez ca fiica respectiva e cu 11 ani mai batrana decat el, si ca s-au cunoscut dupa Revolutie.

'nuff said.

elzorab spunea...

n-ati inteles nimic. eu n-am spus ca a merge la biserica te face si moral, n-am spus ca discriminarea inversa este corecta, adica cei care se cred mai alesi decat ceilati.

ceea ce se vede pe mapamaond, ca fiind rezultatele americanilor, sunt de fapt faptele unei minoritati corporatiste, care nu are nimic in comun nici cu morala crestina si nici cu omenia.

canadianu, eu nu te-am trimis la biserica si chiar ma deranjeaza si pe mine aceste aspecte 'religioase" am ami spus, credinta este o problema personala intre tine si cel de sus.

pt morona: eu un singur lucru am incercat sa subliniez. nu poti sai ai pretentia sa fii acceptat si nediscriminat intr-o tara ca intalia, atat vreme cat tu iti faci de cap discriminand si catalogand proprii concetateni. asta trebuie sa mai invete romanul, valorile crestine, exact cele pe care le enumeri tu, dar asta trebuie inceputa din familie, de mici copii.

iar, in principiu, dupa modul in care se dicuta, as putea sa spun ca, probabil erai unul dintre activistii de partid care ponegreau pe la sedinte colegii pentru ac erau "diferiti". sau poate ma insel?

elzorab spunea...

morona
"inteleg ce nevoie irepresibila te impinge sa vituperezi intr-una anti-romania pro-america shit. "

morona, nu intelegi nimic, pentru ca eu n-am trait in acea periada in romania, in perioada cand tu , probabil, erai activist de partid si iti spionai colegii. am auzit doar ceea ce s-a intamplat cu mii si mii de oameni care n-au vrut sa-si vanda sufletele comunistilor si au fost inchisi in lagare, torurati si apoi omorati sau fortati sa emigreze.

pe de alta parte, mai am foarte putine in comun cu comunitatea respectiva si nu sunt antiroman, doar anti prostie, antidiscriminare, antiprost gust, anticoruptie si asa mai departe. eu nu spun ca americanii au si ei problemele lor, dar romanii au ajuns sa se afiseze peste tot si sa se bata in piept cu lipsa de valoare, etc.

eu vorbeam despre americanuil de rand, nu despre armata sau corporatiile lor care isi apara interesele. aceste au tot atatea valori crestine cat bekali cand se fuduleste cu emrtzanul si oile lui.

oricum, n-are rost sa mai dicutam. esti radical si dicutiile
nu duc nicaieri...

can we agree to disagree?

Anonim spunea...

Ca sa va lamuriti odata... canadianu` e un refugiat economic care vrea sa-si valideze alegerea facuta vazand Romania in colaps si arzand.
Pentru el e total irelevant ca "succesul" sau din Canada e similar cu al oricarui emigrant, si ca sta pe spinarea catorva generatii de canadieni care au muncit si au facut Canada ce e acum. El vrea doar sa ne vada suferind, cersind indurare si intrebandu-l daca ne poate aranja si noua o slujba de maturatori de strada in minunata Canada.

E posibil ca frustrarile sale sa fie satisfacute in cele din urma, dar haideti totusi sa-i ignoram iesirile debile, si sa ne concentram pe ce avem noi de facut ca sa ne fie mai bine. Plonk !

Miorlau Pufos spunea...

@ Limestone Am inteles despre ce era vorba in filmul ala la inceput, si mi s-a parut hilar tocmai scarpinatul cu piciorul: in loc sa aiba grija ca toti proprietarii evacuati sa scoata si dopul la piscina, ei prefera sa dea cu deodorant pentru tintari si sa spinzure banii pe kerosen aiurea. Insa in patria absurdului nu mai mira pe nimeni asta

@ elzorab In mare masura ai dreptate cu cele spuse despre Romania. Partea buna e ca pe la noi inca se mai gasesc oameni buni, civilizati, sufletisti si valorosi. Partea proasta e ca sint prea putini pentru a alcatui o masa critica necesara unei schimbari. La televizor vedem, evident, ceea ce vrea marea masa, lucrurile in care ei se regasesc.

E posibil sa faci o confuzie intre secta si religie, din cite stiu eu pocaitii sint o secta iar America e plina de ei, in diferite forme si infatisari. Emigrantii au lasat balta religia in care s-au nascut si-au imbratisat rapid ceea ce-au gasit la fata locului, amagindu-se ca ei sint oameni credinciosi. In fapt, baietii astia fondatori ( cu exceptia miscarii scientologice, fondata de o femeie ) sint capii unei simple scheme multi-level marketing. Aia de la baza cotizeaza, aia din frunte maninca sau isi finanteaza nebuniile in numele libertatii neingradite - raelienii de unde au bani sa finanteze proiectele de cercetare in domeniul clonarii, te-ai intrebat vreodata? In fond si la urma urmei si ei sint credinciosi, nu? Si-mi pari si cam malitios fata de doamna care semneaza cu numele de Marona si nu "morona" care numai tu stii ce inseamna ca esti bastinas.

@ Hubble Nu prea vad cum un principe ar putea candida, dar probabil ca exista o portita. Din pacate pentru familia regala, prea putini se mai regasesc in valori autentice, asa ca doar o mica parte i-ar alege.

Nu mai stiu cine de pe-aici zicea ca Radu Duda este un fost actor, si cu 11 ani mai mic decit Principesa Margareta. Care-i problema in cazul asta?

nelu pionieru spunea...

nu este nicio problema, gaina batrana si duda tanara fac ciorba buna.


duda ala e penibil. din actor deveni alteata. o vrea sa ii pupe lumea mana. sa stea potol in banca lui.

Anonim spunea...

cabadianu si elzorab

Frati "rromani" de peste Atlantic, dupa cum scrieti cred ca ori uitati limba in care v-ati nascut ori umblati mai mult beti.
Ortodoxism-ul ce are elzorab?
Mai citeste odata ce a postat Marona si apoi comenteaza.
Voua va cam lipseste logica.
Daca pana acum eram rromani acum suntem si fosti activisti.
Pentru cultura voastra eram pionier cand a venit revolutia.

Hubble
Duda e un om slab si fara aura unui lider. Nu cred ca este o solutie. Mai degraba principesa.
Chiar, de ce naiba nu avem si noi un candidat femeie sau negru ?
Ce ziceti de Elena? :)

AristotelCostel spunea...

Toate se pot rezolva.

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU”.

Anonim spunea...

:)
Cu o secunda mai tarziu Aristotele!
Internetul nu ar fi trebuit sa existe niciodata!

Nok spunea...

Jesus, paranoid much? Conspiracy theories la tot pasul.

Citatul exact este:

...has labeled Cybersecurity, perpetrated through the Internet, as the number one national hazard of atac...

si continua

It really almost makes you ask the question "would have been better if we never invented the internet and had to use paper and pencil and whatever?" and that's a stupid thing to say.

Iar omul vobeste despre cybersecurity si mai precis atacuri pe Internet (Internet threats) care chiar sunt un pericol clar si prezent. Nu zice nimic de inchisul Internetului decat il intreaba pe unu ce se face pentru a asigura protectia impotriva posibilelor atacuri online.

Ce-nseamna:
a) sa ASCULTI ce spune cineva
b) sa nu INTELEGI ce zice
c) sa-i scoti cuvintele din context
d) sa le conferi mesajul care-ti convine tie

Anonim spunea...

Nok daca o spuneam eu dezamagit de site-urile de matrimoniale sau de job-uri era ceva.
Sa o spuna un Rockfeller.. crede-ma, inseamna ceva.
Informatia nu mai poate fi controlata, asta ii doare.
Nici eu nu cred ca se va inchide internetul dar oare cat mai avem pana la Skynet-ul din Terminator?

Nok spunea...

TU NU INTELEGI CA NU VORBESTE DESPRE INTERNET IN SINE?

Ci doar despre ATACURILE posibile cu ajutorul internetului!

ASCULTA si tu nenorocitul de clip!!!

NU zice NIMIC impotriva Internetului! Nimic de cenzura! Nimic de interziceri! Nimic de informatie!

Dude...

Anonim spunea...

Dude, sincer nici eu nu sunt un fan al net-ului, au ajuns toti dobitocii pe el. So, sa inchidem HI5 fiindca eu nu ii suport pe aia de acolo!
Got the ideea?
Atacuri faci si tu pe net acum. La ideile mele, vrei sa te inchid? :)

Anonim spunea...

Chrysthyan said : "Ortodoxism-ul ce are elzorab?"
zi-ne tu, ca faci parte dintr-un popor 85% cre(s)tin ortodox, si te mai bati si cu caramida in piept cu asta, cum e posibil o asemenea degradare morala la un popor atat de credincios
@F
m-ai ghicit, sufar de Schadenfreudeism cronic. si stii de ce ? pentru ca atunci cand le explicam unora de genul vostru ca directia rromaniei e gresita, ca acolo never ever nu va fi ceva facut cu cap, etc primeam aceleasi marote cu "altii s-au descurcat, i-a dus capul","economia duduie","am intrat in UE","salariile numai creste" samd, iar acum cand ii intreb cum mai sta treaba au intrat in silenzio stampa. macar ei nu au vise umede de pasari phoenix ca unii de pe aici

Nok spunea...

Doamne, parca as vorbi cu un perete.

Deci. Tu stii ca folosind Internetul un hacker poate, teoretic (dar foarte greu) sa intre in orice calculator conectat?

Ei, daca acest calculator controleaza electricitate, sau arme sau o centrala nucleara - acel hacker ar putea sa provoace distrugeri.

Asta se numeste un ATAC. Impotriva acestor atacuri spune senatorul lui peste ca trebuie sa se protejeze. Asa cum acasa lumea isi pune un antivirus ca sa se protejeze de atacuri similare.

Iar protectia respectiva nu ar afecta CU NIMIC Internetul ci doar o securitate mai buna pe computerele ce controleaza procese critice.

NU vorbeste impotriva Internetului.
NU vorbeste despre atacuri in scris, la idei sau la persoana.
NU inchide nimeni HI5.
Skynet era un supercomputer, un AI nu necesar o retea.

Anonim spunea...

Nok, you have to understand that they don't teach english in rromania like they used to any more ;)
on the other hand, look at the comments for the video, there are enough dumb people speaking proper english also
that's it, we have to live with the fact that the world is not populated mostly of smart, intelligent people, au contraire ;)

michee spunea...

Nok, fa o paralela cu legea ascultatului telefoanelor de la noi.....Lasa ce zice el concret....gandeste-te la abuzurile care le poate face J.R. sub acoperirea a ceea ce ai inteles tu din spusele lui....

Nok spunea...

Huh?! Ce abuzuri visezi?

El nu face decat sa-l ia la intrebari pe un nene ce s-a facut in privinta cybersecurity. O intrebare foarte pertinenta.

Iar raspunsul lu nenea nu e in clip, dar cybersecurity e o industrie intreaga cu tot felul de solutii, produse, experti, etc. etc.

@Canadianu

Am ras cu lacrimi citind comentariile de la clipul ala. Nici macar un singur idiot nu a inteles ce zicea senatoru. Care senator este hilar si destul de ridicol si el, dar ce sa te astepti de la un politician.

Se pare ca e planeta prostilor. Dumb and dumber.

limestone spunea...

Hubble

Sunt dezamagit de felul in care ai gandit. Iti inchipui ca un presedinte bun se iveste asa peste noapte ca un Mesia sa salveze Romania, nu? Adica hocus-pocus si apare salvatorul Romaniei principele Radu, vecinul de pat al pricipesei. Esti naiv. Se vede teapa pe care au luat-o bucurestenii cu Oprea primarul, sau sa nu mai amintesc de Emil Constantinescu o alta mare dezamagire. Presedintii buni nu apar asa din neant. Nici in Crin Halaicu sa nu va spuneti mari sperante. Vom avea de ales intre Geoana si Basescu. Trebuie sa vi cu un curiculum politic solid in spate ca sa fi presedinte, sa fi fost inainte primar parlamentar, ministru sau sef comunist cum a fost Iliescu.Altfel nu ai sanse si nici nu vei face fata.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

@Miorlau pufos

Problema in cazul principelui radu este ca el s-a casatorit din interes cu principesa cu 11 ani mai in varsta ca el ! Ce e greu de inteles? Un barbat isi doreste femei cu mult mai tinere ca el, asta e legea naturii, pentru a-i oferi urmasi sanatosi. E ceva mai subtil, legat de subconstient.
Dar daca vrei zic si eu Principele Radu=Mesia salveaza Romania..
Patethic...

elzorab spunea...

pentru motanel:
hnu, ai inteles gresit. pocaitii sunt o secta doar pentru ca asa au dorit comunististii sa ii catalogheze si a-i defaimeze. nu sunt nimic altceva decat protestanti, stii, martin luther etc. evident ca si protestantismul a imbracat diferite forme.

ceea ce ia inebunit pe comunisti, de unde si paranoia generala fata de acestia, era faptul ca nu putea fi manipulati si controlati, faptul ca erau ingroziti ca prin intermediul acestora si al legaturilor transcontinentale pe care acestia le intretineau, s-ar putea produce o revolta, rastunrnare etc, exact ceea ce s-a intamplat la timisoara in 89, cand totul a pornit de la un preot reformat.

ok, pocaitii sunt culte recunoscute de statul roman, singurii acre nu-i recunosc sunt tocmai concetatenii lor, cei care ii privesc cu suspiciune, fara sa inteleaga nimic, dar blamandu-i si acuzandu-i de cine stie ce.

ce e cu ortodoxism-ul? nimic, atata vreme cat nu e practicat doar de forma si de ochii lumi, e in regula. la fel si catolicii si reformatii si musulmanii si hindusii. singura problema apare atunci cand in numele ortodoxismului, iesi in strada si-ti dai in cap cu catolicii sau musulmanii.

secta, sectanti, pocaiti, sunt cuvinte pe care un om civilizat, cult si educat ar trebui sa si le scoata din vocabular pentru ca ele nu sunt numic altceva decat reminiscente ale unei educatii comuniste, paranoice si ingrozite de tot ceea nu intelegea sau nu putea controla.

Anonim spunea...

Vedeti,avea dreptate Rockfeller, toti idiotii pe net! Mai bine nu exista internetul!

Nok ai dedus prost, eu sunt de acord cu individul, asa nu mai aveam ocazia sa vad doi romani ca elzorab si canadianul facandu-se de ras.

elzorab spunea...

pt miorlau:
faptul ca mai scriu si mai citesc inca romaneste se datoreaza tocmai acelor oameni valorosi care mai exista in romania, a prietenilor pe care ii am, pe care-i respect si admir si nu in ultimul rand pentru un blaga, preda sau un creanga.

eu nu am spus ca romanii au doar defecte. au si multe calitati: sunt ambitiosi, muncitori(atunci cand reusesc sa se motiveze) pot fi chiar perseverenti cand trebuie, sunt deschisi, chiar inteligenti si descurcareti, au cunostinte generale bogate, se adapteaza usor, se integreaza la fel de usor.

crede-ma, nu mi-as pierde vremea pe acest forum daca nu as fi convins ca romania are o sansa reala de a iesi din mizeria in care s-a afundat in ultimii zece ani, adr pentru asta avem nevoie sa devenim mai culti si nu doar cu bagaj de cultura generala. si cand spun cult, ma refer al urma pe acre o lasa in tine, comportamentul tau, ceea ce stii. daca stii doar fara ca urmele acelei stiinte sa se reflecte in sufletul si caracterul tau, toata stiinta pe care o ai are aceeai valoare ca apa chioara.

sa spun altfel, trebuie sa ionvatam sa procesam si sa aplicam acele cunostinte dobandite. poate aici e diferenta majora intre noi si occidentali. ei stiu mia putin dar aplica mai mult, pe cand la noi, totul e la nivel teoretic. stim, dar nu facem nimic.

in legatura cu prejudecatile legate de cei de alta religie, pari o persoana sensibila, educata si inteligenta, te rog eu mult documenteaza-te si nu iti trai viata in ignoranta. crede-ma diferenta, din punct de vedere al credintei intre un protestant si un ortodox se manifesta doar la nivelul formei si nu al continutului,e vorba de diferente de exprimare si atat, iar aceste diferente nu sunt relevante decat pentru cei de la varful unor institutii care doreau sa controleze totul.

"si daca dragoste nu e, nimic nu e" spunea blaga si preda(nu se stie cine a spus-o prima data)

"si daca dragoste nu am, nimic nu sunt" spunea apostolul pavel.

iata si cel ami frumos capitol din biblie, si crede-ma biblia este unica, idiferent de forma de crestinism adoptata:

1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, Sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

2 Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încît să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu Sunt nimic.

3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,

7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.

8 Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

9 Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte;

10 dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

13 Acum, deci, rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

elzorab spunea...

"Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc."



iar Lucian Blaga a tradus astfel:

- Trei Feţe
Copilul râde:
"Întelepciunea si iubirea mea e jocul!"
Tânarul cânta:
"Jocul si-ntelepciunea mea-i iubirea!"
Batrânul tace:
"Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea!"

Anonim spunea...

Elzorab daca eu sunt penibil ca sunt ortodox tu cum esti acum?

elzorab spunea...

iar tot ceea ce a inteles chrystian din toate astea e :
"Fuck!"
de aici si mare problema pe care romania o traieste in clipa de fata.
h

Nok spunea...

Haha, distrusul de la salvatiromania catre care a link-at Aristotel mi-a sters comentariul!

Se pare ca prefera orice neadevar atata timp cat ii alimenteaza conspiratiile.

Oare doare sa fii atat de prost?

Iar pe Balon citesc citate din biblie. Jesus H! Vine sfarsitul lumii?

Ma duc sa caut o cladire inalta.

elzorab spunea...

chrys eu nu am spus ca esti penibil, dar daca tie o poezie de blaga si un capitol din bilie iti par penibile, asta spune tot despre conditia, educatia si mediul in care traiesi, te educi, gandesti, iubesti, urasti, muncesti, te nasti si mori.
tocmai la asta ma refeream, nu mai exista nimic sfant, nimic frumos, doar bani, masini, femei, piztzi si caca, agenti imobiliari convertiti direct din vanzatori de piza, bancheri proveniti direct de pe bancile scolii, fara cunostinte elementare si experienta, etc.
traieste-ti viata cum vrei, dar nu-i face pe ceilalti penibili...

Anonim spunea...

Pai cand vad din astia ca tine si ca negresa aia de 100 de kile din documentar invocand-ul pe Dumnezeu ca sa acopere greselile ma apuca greata.
Isus s-a sacrificat si pentru ratele boilor si vacilor ?
El sa dea trilioanele!

Anonim spunea...

ma duc dupa popcorn

elzorab spunea...

pai nock, tocmai despre asta se dicuta , despre afirmatia lui greenspan, coform careia, asemenea baloane nu pot fi nici prevenite nici controlate si ca, cu siguranta ele vor mai aprea si in viitor, iar principalul vinovat este : "human nature" cu toate plusurile si minusurile. de unde si intrebare aismpla, de ce in romania toate baloanele astea iau proportii de 500% fata de alte state occidentale? care sunt caracteristicile locale ale "human nature" romanesc?

Anonim spunea...

Suntem un stat de pacatosi. NA!
Satanisti pana la moarte!

elzorab spunea...

chrys, tu cunosti america , natura americanului, modul lui de gandire si comportament, doar prin prisma a ceea ce ti-a fost prezentat la televizor. cati dintre voi ati chiar trait in america? au am trait si in ro si in sua si europa si in asia si ain america de sud. deci, credinta este o parte importanta din modul de viata american. nu e absolut nimic deplasat, nici epnibil cand cineva vorbeste despre credinta. doar in mediul in care v-ati format voi ca intelectuali, era un subiect tabu, pentru ca asa erau vremurile si nici macar nu va pot acuza pre amult, pentru ca nici macar nu va dati seama despre ce vorbiti.

femeia n-a dat vina pe cineva, ci a spus ca alte persoane s-au folosit de buna ei credinta pentru a o induce in eroare si ca nu se astepta de la oameni acre intra in biserica sa-i traga o asemenea tzeapa.

din pacate, pentru voi, cuvintele credinta, biserica, cultura in adevaratul sens al cuvantului, reprezinta ceva penibil. de aici si problema mare si grava cu care se confrunta romania. o societate ce nu mai are nimic sfant, nu ami are valori, le-a inlocuit cu surogatele enumerate mai sus, coca si pitzi!

elzorab spunea...

chrys, natura umana e pacatoasa, americanii sunt de doua ori mai pacatosi, dar sunt constienti de aceasta. romanii nu vor sa recunoasca nimic, iar daca deschizi subiectul, iti spun ca esti penibil.
eu despre asta discut, despre cat de nenatural si deplasat este in romania, chiar si printre intelectuali sa discuti de credinta. esti privit ca un paria, ca un retrograd, ca un deplasat, ca un penibil. am realizat asta cand am fost in ro, nimeni nu discuta despre asa ceva, doar in secret, ca sa nu se faca de ras...

in sua, este o intrebare cat se poate de naturala, daca mergi duminica asta sau nu la biserica. si oamenii, sunt destul de stingheriti cand trebuie sa recunoasca faptul ca nu vor merge. in romania e invers, esti stingherit daca mergi, iar la loc de cinste este daca ai vazut ultimul film cu eleva porno(l-am vazut si eu).

este vorba despre o rasturnare a valorilor, un dezechilibru, un haos cultural pe care romanii il traiesc.
si va rog eu, nu-mi spuneti ca asta nu are legatura cu balonul imobiliar.

ati vazut in film cat de incurcati erau cei ce dadeau interviul, atunci cand erau intrebati daca sunt sau nu vinovati? se vedea clar ca nu le pica bine si ca au regrete. ia intrebati-i pe speculatii romani ce regrete au si va vor spune clar ca sunteti niste idioti, ca ei de fapt v-au facut un mare bine, construind case pe care vi le-au vandut pe pret de nimic, sunt salvatore de la patria, pana la urma...

Anonim spunea...

nok, fotografia lu' ala de la salvatiromania e de mare angajament. m-a impresionat subwoofer-ul pus pe birou si sapca de marinel. plus privirea inteligenta, usor ironica, care transmite multe. awesome

Anonim spunea...

De kakat internetul, ii dau dreptate lui Rockfeller.
Toti retardatii pe el!
Nu vedeti mai mult decat interesele proprii.
Hello Boc and the fan club!
Manole, ca orice intentie buna a unui roman a ta a fost adusa in mocirla. De catre niste asistati social( nu imi ziceti ca SUA sau Canada mureau fara voi, puteati fi inlocuiti oricand de alt om de pe planeta asta)si de catre niste romani fara viitor. Daca toti cei plecati ar fi sustinut macar un pic Romania departe ajungeam.
Dar nu, aveau grija sa ne puna la punct semizeii occidentali.

Elzorab, daca ati fost atat de destepti de ce dracu nu ati avut grija macar de parintii vostri?

elzorab spunea...

chrys, la ce te referi?parintii mei au fost escortati pana la scara avoinului de catre securitate, toate bunurile le-au fost confiscate, n-au mai pus piciorul in viata lor acolo si s-au stins chinuindu-se sa-mi transmita cat au mai putut din dragostea lor fata de o tara care i-a izgonit si fata de cultura unui popor care i-a inlaturat.
cum as fi putut sa am grija de ei?

elzorab spunea...

legat de ajutor, am incercat, imediat dupa revolutie m-am intors sa vad si eu ce dor i-a putu macina at de mult pe parintii mei.

si stii ce am vazut? caritas, dacia felix si safi, si alte multe mizerii. oricum, n-am sa regret niciodata experienta, am invatat multe si bune si rele despre ceea ce insemna sa fii roman. poate te va surprinde, dar am facut si niste investitii, am si perdut niste bani si am ajutat si eu cat am putut. inca nu mi-am pierdut speranta ca voi reusi sa fac mai multe si pe viitor, desi in acest moment a ajuta romania insemna a arunca cu fonduri care vor fi papate de coruptii din parimarii si de "dezvoltatorii speculanti" totusi, sper sa mai pot face cate ceva pe viitor...speranta moare ultima.

Anonim spunea...

Elzorab, nu iti cunosc istoria personala si prefer sa ma abtin.
Dar nici eu nu am trait usor in tara asta, nu am avut pile si nici nu am beneficiat de conditii speciale.
Explica-le despre dreptate sociala parintilor mei care traiesc cu pensie de 600 de Ron dupa zeci de ani de munca.
Am ramas socat sa aflu ca tata lucreaza de la 16 ani. Electronist.
E prost canadianule taica-meu? Ce ai vrea sa faca?

Am atata ura fata de statul roman ca prefer sa o fac uitata. Sa vedem latura pozitiva, plusul, soarele, viitorul de aur!
Dar astia care acum se dau smecheri in Romania nu or sa se bucure de pensie. O sa vedeti.

pegas spunea...

Chrysthyan spunea... "Stiu, suna crud dar bine ca nu au ajuns sa se dea credite ipotecare si la noi pe baza unor declaratii false la banca cum si-a luat mexicanul ala casa de sute de mii de euro. Ala sa zica mersi ca nu a facut puscarie."

Chrys la noi s-a procedat la limita legalitatii astfel: Angajatii s-au vorbit cu patronul sa le mareasca salariile pentru o perioada de timp (de ultimile 6 luni era nevoie parca, la un moment dat), ei platind contributiile catre stat aferente salariilor marite in aceasta perioada.De exemplu daca angajatul avea 1500 Ron pe cartea de munca a ajuns sa aiba 5000 Ron fictiv pentru o perioada, tocmai pentru a putea accesa un credit cat mai mare. El nu primea cei 5000 Ron ci doar vechiul salariu iar taxele aferente catre stat si le suporta. Astfel s-au accesat credite ipotecare cu sume foarte mari. Cunosc cazuri de acest gen si am mai vorbit despre asta. V-am mai zis, in anii precedenti problema majoritatii creditacilor nu era daca ei o sa poata plati pana la final creditele accesate ci cum sa faca ei sa ia cat mai multi bani de la banca. O astfel de solutie a fost cea prezentata mai sus. Situatia celor ce au apelat la astfel de tertipuri este una disperata in prezent, deoarece ei nu mai sunt siguri nici macar de pastrarea actualului loc de munca.

Va mai spun o schema care a fost aplicata pentru fentarea bancilor. S-au depus dosarele (in cazurile acestea s-au acesat credite de nevoi personale) in aceeasi zi la cat mai multe banci. Acestea cand verificau daca solicitantul creditului mai are accesate alte credite nu depistau nimic. Aprobarea venea cam dupa 1 saptamana la toate bancile deodata si uite asa s-au accesat iarasi credite care in conditii normale nu s-ar fi acordat. Persoanele in cauza au folosit banii tot in tranzactii imobiliare ca avansuri pentru achizitionarea unor imobile. Si acestea sunt tot intr-o situatie disperata si nu mai au mult pana vor ramane si cu avansul dat (intr-unul din cazuri este vorba de 40.000 euro) si fara casa pentru care au platit avansul si cu ratele la banca deci mai pe romaneste cu degetul in fund.
Deci in concluzie nu e bine deloc caci numai eu v-am prezentat 2 "inginerii" neaose ( imi place cum suna:)) despre cum au fost fentate bancile.Daca stau bine sa ma gandesc cred ca.......s-au fentat pe ei insisi :(

elzorab spunea...

chris, eu spun doar atat, mult respect pentru 90% din romanii pe care i-am intalnit. oameni muncitori si onesti, stiu ca s-a trait greu si ca se mai traieste inca, as vrea, sincer, sa pot face ceva sa le schimbam macar cu putin viata in bine. si nu asa cum spuneau cei de pe aici ca batranii ar trebui dati afara din case, ca sa le faca loc tinerilor, daca-ti mai amintesti.

crede-ma iubesc tara aia(chiar daca suna penibil sa-mi exprim sentimentele pe net), cu toate mizeriile si nedreptatile din ea, as da ani din viata ca sa pot sa fiu mandru de ea.
cred ca se poate face ceva, dar schimbare trebuie sa porneasca din noi.

dan spunea...

Pentru cine crede ca "Rromania" vine de la cuvantul "rrom"

http://ro.wikisource.org/wiki/Moftangii

pegas spunea...

Aaa si sa va mai spun una super tare care am tot zis ca o spun dar dar din pacate nu am prea avut timp sa o fac:

3C + 60k = 2C :)))

Sa va si explic acum. C = camera. 60k aia sunt euro luati prin credit (suma care dealtfel a fost mult mai mare).
Cineva cu o meserie destul de bine platita pentru tara noastra (nu are rost sa o precizez) a achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit la micuta suma de 120.000 euro prin credit ipotecar. El locuia intr-un apartament cu 3 camere decoamndate, destul de frumos dupa parerea mea, dar si-a dorit ceva nou omul :) A scos mai apoi vechiul apartament in piata pe care abia a reusit sa-l vanda cu 60k (desi inainte de prabusire astfel de locuinte se vindeau lejer la 90k - 95k) si si-a mai acoperit o parte din imprumut caci deja incepuse sa dispere din cauza ratelor. Acum oricum e mai relaxat :) . Eu inca sunt uimit de ce-a putut sa faca tipul si vreau sa va uimesc si pe voi cu 3C+ 60k = 2C :))
Cred ca a facut afacerea vietii si la cate lucruri "de bine" s-au spus despre constructiile noi.... Nu ramane decat timpul care ii va dovedi daca-a fost buna sau rea alegerea facuta poate intr-un moment de euforie cand ne-a transmis vechiul premier ca economia romaneasca DUDUIE :) Se pare ca unii chiar au pus botul :))

Anonim spunea...

@Chrysthyan
si taica-miu a muncit de mic copil, de la strans barabule (alea pe care va povesteam ca le-am strans si eu asta vara, si pe care probabil ca o sa le stranga si vara asta), la profesionala, liceu la seral in timp ce muncea, apoi facultate la seral tot in timp ce muncea
dar, ca in bancul ala cu strainul care stia 5 limbi straine oprit de politzai, "la ce i-a folosit ?". degeaba esti muncitor daca nu stii sa-ti valorifici munca. iar in rromania oamenii cinstiti si muncitori nu au nici o sansa, trebuie sa recunoasteti.
deci din punctul de vedere al muncii, tot respectul pentru parintii tai si ai mei. dar parintii tai si ai mei ar iesi maine in strada, alaturi de studenti, proaspatii someri, alti pensionari, etc. sa faca o noua revolutie, sa-i dea jos pe parlamentari si sa le scada militienilor, procurorilor si judecatorilor salariile la un sfert din cat au acum ? nu cred, mai degraba stau in casa, se uita la televizor si spun "lasa c-o sa trecem si peste asta".
sincer nu as vrea sa fiu in pielea unuia care avea 20 de ani la revolutie si care acum are 40, a sperat ca "va fi bine si la vara cald" si vede ca i-au trecut 20 de ani din viata degeaba. eu unu as fi tare, da' tare frustrat. mult mai frustrat decat ma cred unii de pe aici. si vad ca inca mai sunt visatori prin zona. si din pacate, chiar nu vad o solutie. nici macar UE nu a reusit sa puna botnita pe voi ...

Anonim spunea...

În România, speranţa de viaţă este de 68 de ani.
Banca Mondială (BM) recomandă Guvernului să ridice vârsta minimă de pensionare peste pragul de 70 de ani, până în 2050.

deci romanii vor iesi la pensie la 2 ani dupa ce mor :P
incep sa cred in chestiile din apocalipsa, unde scrie ca cei vii le vor spune celor morti sa iasa din morminte sa intre ei in locul lor ... si sunt ateu :P

AristotelCostel spunea...

@nok

Am frunzărit şi eu net-ul aseară şi când m-am plictisit am dat de încă un Rockefeller guraliv. L-am plantat pe blog fără să comentez, iar acum am aflat realitatea de la tine.
Până în week-end, când voi analiza apelul la securitate şi luptă împotriva crimei organizate din satele afgane, voi accepta explicaţiile tale.

Anonim spunea...

"which is of course stupid, BUT....., the fact HAS consequence!"

nok, te faci ca ne egzplici noo ce zice j.r. dar uiti baiatu' nu e basescu sa zica ceva de genu':

"au pasarica, ce atata internet, ca structu'le teroriste ne ataca si nu mai putem sa lasam saibarspeisul nereglementat ma'ntelegi? democratia pe internet a fost prost inteleasa tu'i mama ei de democratie! ia gata!"

Anonim spunea...

Cyberspies penetrate electrical grid: report

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?