marți, 28 aprilie 2009

Cu moralul la pământ

Aşa cum spunea cineva, va veni o vreme când ultima noastră grijă va fi să comentăm cât mai costă casele. Totuşi nu mă pot abţine să nu semnalez sondajul Synovate, care confirmă că moralul populaţiei e la pământ. Acest lucru arată că toate poveştile despre "reluarea creditării" sunt prostii de adormit copiii: ca să poţi "relua" creditarea, trebuia să ai pe cine să împrumuţi.

În plus, ştirile negative despre şomaj care vin din SUA (500.000 de şomeri noi lună de lună), Spania (17,3% şomaj), Anglia şi Franţa (63.000 de şomeri noi în luna martie, nu ştiu dacă presa noastră a preluat informaţia din cea franceză, dar probabil o va prelua cât de curând) arată foarte clar ce ne aşteaptă. Şi încă la noi şomajul se va instala şi mai violent şi va fi coroborat şi cu o devalorizare accentuată a leului, din cauză că Guvernul, până acum, nu a aruncat decât în cârca mediului privat povara recesiunii (şi nici nu dă semne că ar vrea să facă altfel). La un moment dat mă tem că singura soluţie pentru a mai plăti lefurile birocraţiei de stat, pensiile şi ajutoarele de şomaj va fi doar băgarea în priză a tiparniţei de bani. Dar asta nu acum, ci peste vreun an.

304 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 304 din 304
mobutu spunea...

Coldwell Banker, 30.04.2009:
"La sfârşitul verii vor începe să curgă banii şi vom asista la o relansare a creditării."Ce mai poţi să zici? Ăştia chiar sunt penibili ... ei nu văd dezastrul din jurul lor? Sau chiar e manipulare atât de ordinară?

Dorin spunea...

http://www.tmctv.ro/sectiunea_6/companii
sau
http://www.tmctv.ro/vnn

Apartamente vandute intr-o saptamana cu preturi intre 8 si 21000 euro, noi, in marginea Sibiului cu suprafete intre 21 si 59 de metri patrati.

Cine spunea ca nu se poate?

Tufis spunea...

Pai cine il credea pe olandezul? Vorbim de tehnologii perfectionate in 60 de ani, de materiale cumplit de abundente si low-tech, desi constructia e relativ energofaga. Cine naiba credea ca 1mp de bloc de prefabricate costa cat vreo 20 de procesoare x86 decente, in afara de punkt, cezar si olandezu'? :)

Anonim spunea...

POFTIM GANDIRE DE HUMAN RESOURCES.

"Toate companiile urmaresc sa micsoreze costurile si, daca omul nu pune serios osul la treaba, ar putea fi concediat de indata ce vor gasi un om care poate face si treaba acestuia. Si pentru asta, nici nu este necesar sa faca angajari, intotdeauna se vor gasi persoane dispuse sa lucreze in plus, pentru a-si pastra locul de munca, sau sa invete ceva nou. Nu este momentul sa stai 'in planul secund'.", subliniaza Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom.

"Asadar, unul dintre cele mai importante aspecte este sa iti asiguri vizibilitatea in companie, altfel spus, sa fii omul potrivit la locul potrivit. In conditii normale, acest lucru ar putea constitui un factor pozitiv in vederea obtinerii unei promovari, dar acum este vital."

"Degeaba ai rezultate foarte bune, daca acestea nu sunt observate; iar acum vorbim despre eventualitatea in care superiorii se intrunesc intr-o sedinta pentru a stabili care dintre angajati vor fi disponibilizati. Numai simplul gand iti da fiori pe sira spinarii, dar, din nefericire, acest lucru se intampla in unele dintre companii."

DIN CICLUL NU CONTEAZA MUNCA CAT CONTEAZA IMPRESIA ARTISTICA.

Imi aduc aminte de baietii care la prima ora se manjeau pe fata cu putin molicot, purtau o cheie olandeza in mana mereu sau nu-si spalau pufoaica cu anii.

DOAMNA DUMITRACHE, DACA ASA FILTREZI MATALUTA OAMENII, RECOMAND CA REDUCEREA COSTURILOR SA INCEAPA CU TINE.

Dorin spunea...

@hubble
"domnisoara" e de la PR si nu de la HR
!! Diferenta FOARTE MARE !!!

Tufis spunea...

Da, pitzi-urile de la PR au fusta mai scurta si machiajul mai strident decat pitzi-urile de la HR. Totodata, alea de la HR sunt mai greu abordabile :B

elzorab spunea...

nu vindem nimic dar oamenii sunt curioisi care mai sunt preturile, deci se termina criza:

http://www.gds.ro/Economie/2009-04-30/Creste+interesul+pentru+imobile

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/romania/mamaia-bogatii-romaniei-si-au-etalat-masinile-cu-multi-cai-putere-si-femeile-frumoase_70588.html

Avem si noi Hollywood-ul sau Las Vegas-ul nostru.

Dorin spunea...

@123
Eu lucrez in HR, si nu port fusta (motivul - dupa cum si numele arata - nu sunt femeie). La mine in firma, in PR lucreaza in momentul de fata doua persoane de sex masculin si doua de sex feminin. Asadar consider ca te gasesti (va aflati - cu hubble de mana) intr-o situatie eronata.

Faci greseala de a generaliza, in baza unor situatii cunoscute exclusiv de tine (eventual si de alte persoane pe care le-ai cunoscut si care ti-au impartasit parerile personale).

Ar fi la fel cum alte natii te-ar face tigan deoarece este din Romania. (desigur afirmatiile tale nu m-au facut sa ma simt prost - comparatia fiind cu scopul de a sublinia greseala).

cezar spunea...

"De exemplu, potrivit aceluiaşi studiu, un apartament cu două camere din zona Crângaşi, lângă metrou, se poate vinde cu puţin peste 60.000 de euro, bani cu care se poate cumpăra un altul, cu 3 camere în zona Militari. "

Uite ca sunt si eu de acord cu neneacora, o data.
Cand vor ajunge 2 camere din Crangasi sa valoreze cat 3 in Militari, in aceleasi conditii, emigrez naibii din tara asta.

cezar spunea...

"Cine naiba credea ca 1mp de bloc de prefabricate costa cat vreo 20 de procesoare x86 decente, in afara de punkt, cezar si olandezu'? :)"

Vai, eu 'credeam' asta ?! Nu stiam, serios.
Si ce mai credeam, eu, ca intru la banuieli ca nici macar eu nu stiam ce credeam.
Tot eu.

Anonim spunea...

Cezare ia si citeste aici si lasa aberatiile:

http://www.ziare.com/Bogdan_Chirieac_In_asteptarea_catastrofei_economice-732153.html

Germania, locomotiva economica a Europei, a anuntat oficial, saptamana trecuta, ca va traversa in 2009 cea mai dramatica scadere economica din ultimii 80 de ani.

Situatia actuala e descrisa de analisti ca fiind cea mai grava depresiune de la criza economica din 1930. Guvernul de la Berlin a anuntat o contractie a PIB-ului in 2009 cu nu mai putin de 6 la suta. Acest lucru inseamna ca ramuri intregi ale economiei germane vor cunoaste scaderi cu doua cifre. Numarul somerilor va creste cu cateva milioane de persoane.

Cancelarul Angela Merkel a convocat, miercurea trecuta, o echipa de 30 de persoane formata din lideri politici, presedinti de corporatii si lideri de sindicat pentru a gasi o solutie la ceea ce ea a numit "un serios colaps economic".

Situatia extrem de grava intervine dupa ce guvernul federal a investit deja peste 1.000 de miliarde de euro in doua pachete de stimulare economica, din nefericire ambele fara rezultate palpabile in acest moment.

Ca si cum situatia economica catastrofala nu ar fi fost de ajuns, cotidianul german "Sueddeutsche Zeitung" a publicat sambata o lista cu active toxice detinute de cele mai mari banci germane, a caror valoare totala atinge 816 miliarde euro.

Un colaps economic al locomotivei economice a Europei ar trage dupa sine marea majoritate a statelor de pe continent. Situatia este cu atat mai grava, cu cat Marea Britanie se afla, practic, aproape de faliment, iar alte mari tari europene importante daca nu ca pondere a PIB macar ca piata de desfacere, asa cum sunt Spania sau Italia, sunt si ele puse pe butuci.

Franta a anuntat si ea o scadere a PIB de 2,5 la suta, cea mai importanta din ultimii 33 de ani. Specialistii considera insa ca previziunile lui Sarkozy sunt mult prea optimiste, Franta putand fi antrenata in prapastia recesiunii mult mai adanc decat Germania.

Cand lucrurile stau atat de rau in Vestul odinioara bogat al Europei, situatia din Est poate atinge cote nebanuite.

Un semnal de alarma a fost deja tras. Letonia a cerut oficial FMI renegocierea acordului semnat in decembrie anul trecut, deoarece atunci s-a prevazut o contractie economica de 5 la suta, iar acum previziunea a atins -12 la suta! Asta in conditia in care Lituania estimeaza o contractie asemanatoare, de -10 la suta, Ungaria si Bulgaria tin cu mare greutate capul la suprafata, iar Polonia trece, la randul ei, prin momente dificile.

In Romania, deficitul bugetar real pe primele trei luni ale anului a atins valoarea imensa de 9 la suta. Pe fondul campaniei electorale prezidentiale care impiedica luarea masurilor de stricta necesitate in privinta reducerii cheltuielilor bugetare si stimularii investitiilor de stat, Romania ar putea ajuge si ea, cu tot imprumutul de la FMI, in cea mai dificila situatie din intreaga Uniune Europeana.

Atunci cand Germania anunta o recesiune de 6 la suta, in mod natural, in economiile statelor din Est puternic dependente de comertul intracomunitar cu Vestul scaderea PIB poate avea doua cifre.

In Romania, situatia este cu atat mai grava, cu cat programul anticriza al Guvernului este, practic, inexistent. In curand se va intra in luna mai, iar guvernul Boc nu a luat nici macar masuri initiale de stimulare a unei minime activitati economice.

Ca urmare, deficitul bugetar de pe primul trimestru nu va putea fi recuperat in nici un fel pana la sfarsitul anului. Tot ce se incearca este rostogolirea crizei pentru prima parte a anului viitor. Si asta pentru a se da, totusi, o sansa presedintelui Basescu, aflat in campanie electorala pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Banii de la Comisia Europeana vor fi acordati prin buget pentru plata pensiilor si a salariilor la stat, amandoua categoriile sociale continand un procent mare din electorat care va veni la vot.

In timp ce lumea se lupta cu criza, acordand pachete consistente de stimulare economica, in Romania investitiile practic nu mai exista, intr-o cursa contra cronometru in campania electorala.

Cu alte cuvinte, cine va ajunge primul la finish: momentul alegerilor prezidentiale sau momentul in care milioane de oameni din Romania nu-si vor mai primi pensiile si salariile?

Deocamdata, sectorul privat produce zilnic in Romania circa 1.000 de someri noi. Pana in prezent, sectorul bugetar a renuntat la unele bonusuri, dar nu a anuntat concedieri. Privind in jurul nostru, putem constata ca, din motive politicianiste Romania a intrat intr-o spirala din care nu mai are cum iesi.

Intrebarea care se pune nu mai este daca in Romania se va produce o catastrofa economica, ci cand, inainte sau dupa alegerile prezidentiale din noiembrie?

Anonim spunea...

Iar astia si-o merita pentru prostia fara margini de care dau dovada.

http://www.ziare.com/Incepe_cosmarul_intoarcerii_acasa-738635.html

Cine te pune frate sa mergi de 1 mai, Paste, Craciun, sau Revelion la mare respectiv Valea Prahovei ?

Am impresia ca unii au o placere nebuna sa isi manance nervii pe sosea, ca sa aiba cu cine se puli si pe cine scuipa, ca sa aiba cui arata noile achizitii in materie de auto-moto si coarde.

Sunt atatea locuri frumoase in tara asta, ce sa cauti in circul ala grotesc ?

Nu ma mai mira nimic, din moment ce tara e plina de parveniti, inculti, bodyguarzi, agenti imobiliari, valutisti, amanetisti, plozi de politicieni cu creierul punctiform.

Anonim spunea...

Nu se infiinteaza si la noi oare brigazi ca in Italia sa dea cu napalm in discotecile de fite cand e distractia mai mare ? Tepes a avut niste comportamente de genul asta.

Inainte de starpirea imbecilitatii prin invatamant, se cere si una pe cale biologica.

elzorab spunea...

http://www.ziare.com/Gheorghe_Zamfir_si_imnul_turistic_Sunt_dat_la_o_parte_si_luat_drept_pros-738652.html

traind intr-o zona unde cateva zeci de milioane de oameni ascuta multa muzica de cea mai buna calitate, la cateva zeci de posturi de radio, de la dire straits la pink floyd, de la lorena mckenith la kate bush si tori amos sau sarah brigman, de la leonard kohen la eric clapton, de la zamfir la vangelis, de la yes la jetro tull, de la jon anderson la ian anderson, de la mark knopfler la roger waters, de la janis joplin la joan paez, de la robert plant la billy idol de la led zeppelin la deep purple de la alexandru andries la nicu alifantis si tudor gheorghe, de la abba la acdc, de la alanis morisette la barbara streisand, de la bob dylan la creedence clearwater revival, de la mike oldfil la merilion, de la rolling stones la queen, de la status quo la supertramp, de la the doors la the beatles, the la u2 la urihah heep,

dati-mi voie sa va spun ca: mi-a fost foarte rar dat sa aud un imn de o mai proasta calitate, de un gust execrabil, ieftin si manelist, opera unor inculti absoluti in materie de muzica, a unor nonvalori in domeniu.

sa ai un gheorghe tudor, un zamfir, cunoscuti si megacunoscuti pe plan international , sau un nicu alifantis sau andries iar tu zsa promovezi nonvaloarea , nongustul, incultura, manelismul unor groza si nu mai stiu cine, e doar inca o dovada a groaznicei cete culturale si morale in care se zbate romaia si marea majoritate a populatiei.

va garantez, cand cineva va difuza oribilitatea respeciva pe un canal di sua, toti vor avea aceeasi reactie, fie vor merge la baie sa vomite fie vor schimba rapid canalul. or fi americanii mai inculti cand vine vorba de istorie si geografie, dar la muzica se pricep, iar tarile europei de vest care i-au dat pe vivaldi si mozart, pe bach si beethoven, ce reactie vor avea la aceasta manea ieftina, "ingrozitor de oribila" si de prost gust??

elzorab spunea...

inmul respectiv este tocmai bun pentru promovarea unei partide de mici si bere pe valea prahovei de unu mai, compus si cantat in spiritul mitocanus cocalarus romanus...

Anonim spunea...

@elzorab
Am impresia ca oamenii valorosi s-au carat in mare proportie din tara iar cei care au mai ramas stau ascunsi si speriati de circul care domneste peste tot. Productia de oameni culti si civilizati descreste de la an la an, si la un moment dat tin sa-i dau dreptate canadianului, pe cine ma bizui eu cand n-oi mai fi in putere ? Nu cumva e cazul sa imi iau talpasita. E o dilema !

elzorab spunea...

hubble,

WE LIVE MYSTERIOUS DAYS:

http://www.dailymotion.com/video/x5sap6_sarah-brightman-mysterious-days_music

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mad HxA spunea...

http://www.rhapsody.com/player?type=track&id=tra.2160714&remote=false&page=&pageregion=&guid=&from=&hasrhapx=false&__pcode=

U.S. Only
We're sorry. We have detected that you are outside of the United States. This service is currently only available to residents within the United States.

For music and entertainment services available in your country please click here.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

ok. incearca asta:

http://www.dailymotion.com/relevance/search/kate+bush/video/x8isj1_kate-bush-wuthering-heights-origina_music

elzorab spunea...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/leonard+cohen/video/x106s6_leonard-cohen-closing-time_music

Nok spunea...

@Hubble

BINGO!

elzorab spunea...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/leonard+cohen/video/xv9h9_leonard-cohen-suzanne_music

elzorab spunea...

si dedicatie speciala pentru motanel, c-am fost rau...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/joan+baez/video/x101wf_diamonds-and-rust_music

elzorab spunea...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/loreena+mckennit/video/x24k3r_amv-enya-loreena-mckennit-mummers-d_music

elzorab spunea...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/ocean+gypsy/video/x6j8mi_youtube-ocean-gypsy_music

elzorab spunea...

se relanseza creditele imobiliare...

http://www.cotidianul.ro/aspiratorul_pogea_ii_lasa_pe_romani_fara_credite-82967.html

sme spunea...

Ce mai calea valea, somajul creste pentru ca acei oameni au produs bunuri "inutile", care aveau preturi umflate artificial ( imobiliare, masini ). asta trebuie ei sa-si bage in cap !

Anonim spunea...

cum se poate, germania as bagat tzshpe miliarde de euro in economie si nu se vede nimic ? of of, mai mai ... oare cat de prost poti sa fii incat sa nu vezi ca pana acum s-a trait pe credit, toate masinile, vilele, iahturile, croazierele, iesirile la restaurant, etc samd erau pe credit ? si nu ma refer in special la rromani, nu mi-e rusine nici cu americanii, canadienii, nemtzii sau englezii, oricat de muncitori si harnici ar fi, saltul nivelului de trai care a avut loc in ultimii 50 de ani este cam nesustenabil.
a sosit nota de plata pentru intreaga omenire ... si in curand ne vom omora pentru mancare si apa ... eu o zic de multa vreme, da' voi nu, betmen, betmen, o tot dati in sus si-n jos cu imobiliarele
@hubble
nu dispera, vezi poate iti reface moralul chrystyansen, ionut si ceilalti care acu vreo luna visau la noul ierusalim :p

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/economia/romania-o-afacere-neprofitabila-cum-pierde-statul-21-milioane-pe-zi.html?3936;4283051

Voi cum interpretati stirea asta decat ca e belea mare de tot ?

"Finanţele au împrumutat de la bănci aproape 27 de miliarde de lei în 2009 (6,27 miliarde de euro), mai mult decât dublu faţă de suma luată de la bancheri în tot anul trecut"

Se pare ca nici guvernantii nu stiu altceva decat sa se imprumute, perpetuand aceeazi greseala ca si poporul creditac din ultimii 5 ani.

6.27 miliarde EURO e IMENS pentru 4 luni. Si lucrurile se ambaleaza. Adica dupa alte 4 luni s-ar putea sa avem 6 + 12 md = 18 md, iar la sfarsit de an 6 + 12 + 24 = 42 md. Iar cum bani se susinut asa deficit nu se gasesc, va fi o tiparnita nationala duduitoare (in RON).

Sincer, dupa parerea mea umila, lucrurile sunt scapate total de sub control. Iar ce viseaza Cezar cu revigorari, e boala jucatorului de noroc, speranta ca Fortuna va veni si pe strada lui.

Cezare pe tine nu te slabesc, si trebuie sa-ti intre in cap baiete: ARBEIT MACHT FREI

Anonim spunea...

Ia dati un ochi pe curs

BID 4.13
ASK 4.24

WTF is this ?

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/politica/vanghelie-cand-toata-lumea-pune-frana-in-curba-eu-accelerez_70573.html

Putin off-topic

Omul stie ceva. Un sofer bun nu franeaza in curba ci inainte. In curba se mentine acceleratia pana la jumatatea arcului de cerc, apoi se accelereaza usor de la jumatate (atentie, doar la tractiunea pe fata).

Sa pui frana in curba e cea mai mare greseala pentru ca destabilizezi masina.

In cel mai rau caz, daca nu ai pus frana la timp, incerci sa mergi drept cativa metri (5-10-15 in f de situatie) si franezi puternic cu rotile nevirate, dupa care lasi frana, virezi puternic pentru a reintra in traiectoria drumului si accelerezi puternic. Repet, daca ai tractiune pe fata.

Anonim spunea...

Recomand totusi sa nu fiti nevoiti sa ajungeti in aceasta situatie pentru ca iti trebuie sange rece si luciditate. Dar in caz de nevoie, nu franati in curba ca rasuciti masina si mai ai si norocul sa dai cu lateralul de un pom si sa o rupi in doua, cum fac multi specialisti.

Circulati prudent e totusi cel mai bun sfat !

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/jurnalistii_concediati_de_criza_este_greu_sa_supravietuiesti_din_trei_salarii_compensatorii-82818.html

Din sloganul criza nu iarta pe nimeni. Sia sa presa e penibila si aservita, nu ca as tine cu bashinosu.

Anonim spunea...

Un kilogram de rosii, care costa 6 lei, acum este la 8 lei.azi dimineata am luat rosii de la walmart (stiti voi, magazinu ala de unde cumpara saracii). faceti conversia la cursul valutar si vedeti ce va iese. de diferenta de salarii nu mai aduc vorba ...

Anonim spunea...

scuze, linku de la walmart nu merge ca tre sa selectati magazinu inainte. am facut un printscreen

Anonim spunea...

n-am mai citit de mult ziarele de "acasa", si ce gasesc ?
Sucevenii care au armă de autoapărare, din ce în ce mai mulţide ce mai ionut, ca criminalitatea in rromania era parca mult mai scazuta decat cea din Canada ?
alta : Oamenii legii au reuşit să-l reţină pe unul dintre cei patru suspecţi, Radu Sfichi. După o noapte petrecută în arestul poliţiei, procurorii au decis că tânărul cu pricina poate fi cercetat în stare de libertate. de parca in Canada o fi altfel ...

Anonim spunea...

io v-am zis ca in metrotown area unde stau e criminalitatea ridicata, da' voi numai nu vreti sa ma credeti :P

Anonim spunea...

iar am dat linku prost, mea culpa. aici e ala bun. si reportajul nu e corect, ca nu zic nimic de RCMP, care au fost si ei implicati :P

mobutu spunea...

PSD vrea să dea din banii de la FMI/UE pentru pensii şi salariiPreşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat sâmbătă, la Oradea, că o parte din cele cinci miliarde de euro de la Comisia Europeană ar putea fi dirijaţi pentru creşterea pensiilor şi a salariilor mici, informând că va discuta acest lucru cu partenerii din Coaliţie, transmite NewsIn. "Trebuie să găsim un minim de resurse pentru creşterea pensiilor şi a salariilor mici. O parte din banii veniţi de la Comisia Europeană ar putea fi orientaţi către acest lucru. Este un lucru important pe care trebuie să îl discutăm cu partenerii noştri europeni, dacă vom conveni la nivel de coaliţie şi la nivel de Guvern că este un lucru important", a spus Mircea Geoană.

Anonim spunea...

Geoana e un idiot. Incepe sa-mi fie greata de personajul asta. Ar face bine sa vada cum plateste pensiile asa cum sunt nu sa le si mareasca. Baga-si-ar toti undeva discursurile populiste. Handicapatii puterii, alde Marean, Basitu, Udrea, Prostanacu, Poc si bou ala de ministru de finante.

nelu pionieru spunea...

te rog frumos sa nu le vari nimic pedeleilor ca se supara portocalele sau limurile de pe aici.

...saracii profesori venira vaci si plecara boi de la intalnirea cu nastratin pogea. lasa ca ii salveaza baselu acu` (isi tine discursul acum)

Anonim spunea...

Ce faceti ? Stati cu sufletul la gura la discursul lui Basescu ? Bine macar ca e sincer, insa nu suficient.

Anonim spunea...

Basescu isi asuma eroarea promulgarii. Ha ha ha. El crede ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Cand foamea e mare, fereste-te de norod. Sa vezi ce apa la moara le-a dat acum adversarilor. Circ, circ, circ !

Anonim spunea...

Sa afirmi ca nu ai stiut ca nu se vor putea mari salariile cu 50 %, ca nu ai prevazut ce va urma....bla...bla...bla e dovada de cretinism/imbecilitate/lipsa capacitatii de analiza . Putea citi ziarele sau.....blogurile.
Oricum e in plus in pozitia respectiva si acum vedem teapa pe care ne'am luat'o. Iarasi... sau din nou...votand un bou mincinos.

UJohn spunea...

Baseascu, Geoana, Tariceanu & Co...
toti sunt total deconectati de realitate. Ma gandesc ca sa-l votez, data viitoare, pe domnu' Duda... macar pentru ca sa am de ce sa ma uit la Divertis pe urma.

Pana una alta, eu tot ma intreb: DE CE A REFUZAT STOLO FRANKENSTEINU' POSTUL DE PRIM MINISTRU? Stie careva?

P.S.> No comment: Stolojan vs. Vosganian

nelu pionieru spunea...

@simon

nu era nevoie sa citeasca ziarele sa u blogurile pt. ca au fost avertizati de SRI de venirea crizei si efectele sale.

au mintit ca porcii, nu le-a stat mintea decat la castigarea alegerilor. isi dadeau si nevestele si mamele o data numai sa fie votati, pastele mamii lor.

nelu pionieru spunea...

numai cateii care se bucura ca ling si ei un oscior si un cur portocaliu, rosu sau galben le mai pot lua apararea... restul ar trebui sa punem mana pe furci si coase si sa ii cosim

UJohn spunea...

@nelu pioneru'

... inc-o revolutie domnu'? chiar crezi ca e o solutie?

nelu pionieru spunea...

revolutie, menstruatie, orice, numai sa curga sange :)))

sa fie anarhie, cine da mai bine cu bata la freza, ala sa aiba mai mult.

Anonim spunea...

unu la irealitateaefem : "dom'le, da' nici aia care stie si ar putea sa faca ceva nu vrea sa se implice, ca ei lucreaza la privat si e mult mai usor sa stai acolo pe un salar bun". sa mori tu, fraere, cum nu vrea unii sa se sacrifice pentru tara si popor, si al vostru tricolor. tz tz ...
am inteles ca a avut bashescu nu stiu ce discurs cat am dormit, prin care a zis ca daca stia ca va fi criza altfel statea situatia. asta e din ciclul "ce bine-ar fi sa fie bine si ce rau e cand e rau" ?

Anonim spunea...

cica solutie la problemele din invatamant : sa nu se mai lucreze cu necalificati si suplinitori, care sa fie dati afara si munca lor sa fie preluata de restu. ha ha, de parca necalificatii si suplinitorii impiedica adevaratii profesionisti sa acceseze posturile titularizate ... frateeeee, de unde le scot astia ?

Anonim spunea...

Se scufunda Titanicul cu capitan cu tot.

UJohn spunea...

@nelu pioneru'

mey... nusht de revulutie dar eu, cand aud de menstruatie fug de mananc pamantu' ca am alergie la PMS.

Cat despre SRI-ul atotstiutoriu... mey, daca se prindea din timp, atunci avea treaba zvoneru' si raspandacu' si se trezea vreun politician mai anonim asa si profetzea inainte de criza ca sa capete capital electoral acu', pe carca somerilor si profesorilor. Dar cum nu am vazut asa specimen, tind sa cred ca SRI-ul avea cu totul alte preocupari.

radumiki spunea...

exista un optimism, evident nejustificat, ca va trece criza repede.
chiar si azi cand mirosul rahatului e tot mai persistent mai gasesti ,,optimisti" care-ti spun ca totul va fi bine la vara, sau la toamna, sau anul viitor, de parca ar avea habar cineva ce va fi maine, mai ales ca stirile negative se rostogolesc una dupa alta...
vorbeam azi cu un prieten care a dat 70 de mii pe un apartament pe care azi il poti lua cu 35...
cum rata a crescut la banca+deprecierea leului, mai are rata la masina,intretinere, etc, s-a dus salariul lui. mai ramane salariul nevestei (profesoara) care va dati seama cat e...
ii zic: si daca mai ramai si fara job, ce faci?
imi raspunde ca: vei vedea tu, in curand totul isi va reveni...
ce sa-i mai zic?

Anonim spunea...

Trei zile prin Vama Veche cu alcoolul prieten nu mi-au dat starea de greata pe care mi-a dat-o discursul astuia.
Fuck off!

mobutu spunea...

Da' sa se scufunde odata, ca m'am saturat de atat rahat. Cu sange, fara sange, coase, topoare, revolutii sau nu.
Desi eu as vrea cu (mare de tot rascoala), sa se termine odata cu putoarea politica.

UJohn spunea...

@mobutu...

...n-ai face decat sa schimbi o mireasma cu alta... de-aia se si cheama revolutie.

Ce patim acum se cheama "nota de plata". Ce platim? Lipsa de educatie, de implicare, de responsabilitate. Ne asteptam sa fim guvernati bine fara ca noi sa miscam un deget. E ca si cum am avea examen de licenta la facultate si ne apucam sa invatam cu 24 de ore inainte si atunci, evident, cu agitatia si stress-ul de rigoare in speranta ca dramatismul afisat va compensa lipsa de preocupare din ultimii 4 ani.

nelu pionieru spunea...

daaaaa, hai sa mergem cu toti la vot, hai sa fim responsabili, sa ne implicam

Anonim spunea...

Mereu poporul e de vina!
Nu vedeti ce faceti, 50 de ani de comunism v-au convins ca poporul conduce, are drept de decizie, bla, bla, bla.
Sigur alte state au conducatori mai buni fiindca poporul lor e bun.
Am vazut turma de la Izvor care alerga dupa un mic si o bere.
Poporul e o turma care se cere condusa.
Iar in Romania cat timp conduc smecherii nu vad nimic bun.
Ce vina are baba Floarea ca primul om in stat a avut un comportament de toata jena azi?
Stiti care e singura vina a poporului? Ca asta, a putut scoate asa ceva din el si inca mai e presedinte.
Astazi tocmai ni s-a spus in fata ce suntem: niste prosti toti.

UJohn spunea...

@nelu pionieru'

mdeah... romanii nici macar atata nu au fost in stare sa faca. Si acu e deja prea tarziu, tare mi-e ca nici nu prea mai au cum sa o faca.

Anonim spunea...

radumiki, omu are dreptate, normal ca o sa fie bini. ce dracu, degeaba a fost rivolutie, degeaba a intrat rromania in nato si mue ? n-ari cum sa nu fie, omenirea numai progreseaza, salariili numai creste, asta e tendinta naturala, datumul, soarta, etc.
acuma zi-mi tu ce sa le zic eu la ai mei cand ma intreaba daca am de gand sa raman aici for ever and ever, asta da intrebare dificila :P

Anonim spunea...

Canadiene taci naibii.

Anonim spunea...

de ce, te deranjez de la conceptia planurilor de renastere a noului ierusalim ? ;)

Anonim spunea...

Ma deranjezi cu cinismul tau si cum demolezi tu tot dar nu construiesti nimic in loc.
Cred ca nu avem nevoie de doi basesti azi.

Anonim spunea...

daca cinism=realism, atunci da, sunt cinic. iar solutii aplicabile in decursul unei generatii (ding dong, obisnuiti-va cu ideea ca nici macar copii vostri n-o vor duce bine) pentru un popor degenerat nu am de unde sa dau, mi-am recunoscut de mult impotenta in aceasta problema

Anonim spunea...

CÍNIC, -Ă I. adj. 1. care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, neruşinat.

Limba romana. A, nu iti mai trebuie.
Va urez tie si progeniturilor mult succes cacanadieni!

radumiki spunea...

acuma, nici ,,cu moralul la pamant" nu e sanatos sa fii, sunt unii mai slabi de inger care ajung sa faca tot felul de prostii de disperare..
in fond, intotdeauna exista alternative si speranta atata timp cat exista trup si spirit, poti sa o iei de la capat, poate sa fie chiar Canada...
analizand discutia cu amicul meu (tip inteligent altfel) am ajuns la concluzia ca el vede altfel perspectivele economice fata de mine. el marseaza pe ideea ca omenirea in ansamblu va actiona de urgenta ptr. a reveni traiul bun ptr. toti. in fapt, el nu inteles nici macar de ce s-a stricat jucaria cand toate erau asa frumoase...

radumiki spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Chrysthyan, mori in noapte. promitem sa te invelim in tricolor
De ce-ar trebui să ne privească o asemenea mizerie? De ce nu putem să facem abstracţie de ea? Fiindcă mulţimea ahtiată după mâncare gratuită din Parcul Izvor ilustrează drumul pe tobogan al unei părţi importante din naţia română. Mare amatoare de mită socio-electorală, cuibărită la sânul primului tătuc care-i promite ocrotire, populaţia aceasta dezvoltă pe zi ce trece o mentalitate de asistat. Ea devine, adică, o pomanagioaică hulpavă, cu ochii în patru la orice se poate ciupi de la oricine.
Or, degeaba încercăm să prostim lumea cu imnuri turistice şi ambiţii planetare, când de fapt stăm cu mâna întinsă şi scandăm la comandă.
radumiki, eu zic ca e bine ca cei slabi de inger sa faca prostii din disperare, atata timp cat se limiteaza la ei si la progeniturile lor. se mai curata specia umana de niste gene nereusite :P
eu ma mir totusi ca inca il caracterizezi pe amicul tau inteligent avand in vedere situatia lui actuala. iar a nu fi inteligent nu e neaparat un pacat, a fi hot, mincinos, dualist, etc. sunt pacate, inteligenta ori o ai ori nu, e de la mama natura.

era sa uit. dupa ce ca sunteti (majoritatea dintre voi va rog sa n-o luati personal, ma refer la popor) prosti va mai bate si doamne doamne. sa va trimit niste rosii de la walmart ? sunt sanse ca sa fie mai ieftine decat cele de la voi, cu tot cu costul transportului inclus in pret

nelu pionieru spunea...

gata, in maxim 48 de ore vin banutii.
daca nu stiati cumva, cele 5 miliarde se vor duce la bnr pt sustinerea cursului si reluarea creditarii, reluarea creditarii, reluarea creditarii, reluarea credtiarii... ptiu, se strica placa la pickup

radumiki spunea...

ca sa fiu sincer, habar nu am cat sunt rosiile, cartofii, pastele, uleiul, etc in TM. le pun in cos si platesc cat face totul la casa...
nu inteleg de ce esti tu in Canada interesat de subiectul legume...
sau lucrezi in domeniu, atunci se schimba chestia.

nelu pionieru spunea...

din alea 5miliarde de euro or da si ei ceva pt. mici si bere in toate parcurile romaniei ?

radumiki spunea...

au luat 6 miliarde de la banci imprumut, acu' mai venira si astia care sunt tot imprumut.
sa vezi cand tre' sa-i dam inapoi...

Anonim spunea...

radumiki, esti cam nou pe aici sau mi se pare ? hai sa te pun la curent : incerc sa-mi demonstrez ca am facut alegerea potrivita, avand in vedere ca succesurile mele pe aici nu sunt prea mari, si atunci cand gasesc ceva (pretu la rosii mai mic, soferul de autobuz care imi zice multumesc cand compostez biletul, benzina eftina, muncitorii care repara strada in juma de zi, etc.) care aici e mai "bun" decat in rromania, juisez ;)

Anonim spunea...

pai de ce sa-i mai dati inapoi ? eu nu nu i-as mai da, sa vedem ce-o sa va faca, va confisca flota ? :P

Anonim spunea...

din ciclul "eu centrez, eu dau cu capu" : Astfel de procese castigate au avut ca obiect, va dau cateva exemple: prima de concediu, sporul de anticoruptie - ca si cum un magistrat, pentru a fi corect, trebuie sa aiba un spor de anticoruptie, sporul pentru vechimea in munca, coeficienti de multiplicare diferiti, sporul de specializare - ca si cum un magistrat ar trebui sa nu fie specializat, sporul de periculozitate, sporul de confidentialitate, sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica, tichete de masa, sporul de fidelitate - ca si cum nu juram fidelitate institutiilor din care facem parte, suplimentul postului, sporul de permanenta.iar in justitie cica lucreaza oameni "educati", cu facultate, care asculta schopenhauer, nu manele ca plebea ...
sa recapitulam : plebea e proasta, elita e corupta ... si inginerii sunt plecati in Canada

radumiki spunea...

te inteleg Canadiene, fiecare incearca sa-si evalueze in favoarea lui actiunile.

uite eu de ex. acu' cativa ani cand eram angajat m-am intalnit intr-un supermarket cu unii dintre patronii mei, director, un individ infect... El avea cosul plin cu varf, al meu era pe sfert.
Ma mai si intreaba: ce faci Radu?
Ii raspund: Ete' , la cumparaturi, dupa posibilitati...
Am o multumire acum ca am ajuns in faza cand castig mai bine ca el, putand cumpara orice banala leguma fara sa ma intereseze cat costa...

Anonim spunea...

ce prost e obama, pai de ce nu baga el un forfetar mic acolo ...
radu, eram ironic, crede-ma ca daca vreodata o sa-mi para rau ca sunt aici inseamna ca am innebunit, iti dau voie sa iei o pusca si sa ma omori

Anonim spunea...

My basic take on it is this: In general any asset that you purchase, with hope of earning any significant gain relative to the overall market, is most likely speculative.

Marian spunea...

@rromanu: "sa va trimit niste rosii de la walmart ? "
Sa mananci tu rosii de la walmart! Eu prefer pe cele de la Whole Foods sau echivalent.
Alea de la walmart sint pentru dat la dusmani. Nu e de mirare ca vrei sa le trimiti la romanii din Romania :))

Anonim spunea...

Candiene, avem probleme grave in Romania. Ne lasi si pe noi sa vorbim pe aici, sa ne concentram pe ce doare nu pe ce invarti tu prin Canada.
Te rog frumos.

Anonim spunea...

Tentativa ... de inceput ... de bull-trap ?!:
http://www.ziare.ro/1241504311-Bursele_din_SUA_au_inchis_pe_verde_sprijinite_de_datele_privind_sectorul_imobiliar

Anonim spunea...

@marian
vai tu, numai de la whole foods cumperi ? nah, pe mine m-au spalat pe creer si m-au facut astia canadian in loc de rroman, asa ca eu cumpar cot la cot cu alti canadieni (si) de la walmart
@chrystiansen
cum asa mai ? eu stiam ca numai pe cine nu-l duce capu la descurcat are probleme, si rromanii e un popor de oameni destepti (vezi performantele olimpicilor) ... trage tu concluzia

Marona spunea...

Canadianu' - inflatie = devalorizare

Iti spun ca sa nu fi luat prin surprindere atunci cand la cel de-al treisutedousunuleasaptesuteinspemiilea post al tau despre canada ie cool, romania e kk staff nu va mai reactiona nici macar Chrystian.

elzorab spunea...

orasele se nasc si mor impreuna cu economia...

http://www.youtube.com/watch?v=T6WKMNmFsxM&feature=PlayList&p=826CDD3F4E4AFD04&playnext=1&playnext_from=PL&index=25

elzorab spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=JTsCspPZQYQ&feature=related

B spunea...

Marona, nu te-am mai auzit de multa vreme. Vreun pronostic pt sistemul bancar care pompeaza banii inapoi acasa sau alt comentariu la cum gestioneaza criza guvernul nostru iubit.
Stiu ca va streseaza poluarea canadianului dar macar putem sa discutam intre noi cum obisnuiam odata....

elzorab spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=djyNDwRTPVc&feature=related

elzorab spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/renault-vinde-active-imobiliare-de-1-miliard-de-euro-pentru-a-si-plati-datoriile-4295378/

Marian spunea...

@rromanu din canada:
"vai tu, numai de la whole foods cumperi ?"
Nu, ca Whole Foods are si concurenta.
Legume cred ca am luat o data de proba din WalMart. O singura experienta a fost suficienta. Si e valabil nu numai la legume. E practic in extrema cealalta a ceeace ai numi comestibil.

Unknown spunea...

ce discutii urmeaza? retete de prajituri si tocanuri? sa imi aduc carnetelul sa iau notite...

Anonim spunea...

@marona
nu stiu de ce aveti toti impresia ca fac reclama Canadei. chiar ti se pare ca imi pasa daca nici macar Chrystian la un moment dat nu va mai reactiona ? sincer, jemanfish
@marian
vai tu, m-am convins si eu ca e asa, numai plastice pe acolo la raionu de crapau. si casele e din lemn si telefonia mobila e de cacat. si canadienii e rai si toti te bate toti te-njura, nu-i asa ?
reality check : faceam comparatie intre preturile din 2 supermagazine "de duzina", unul din Canada, altul din rromania, deci am folosit acelasi standard de comparatie, asa ca nu are rost sa vii sa te dai elitist cu magazinele tale organice, ca nu stiu cat 0,000001% din romani cumpara organic. da' ca de obicei, nu prea am cu cine sa discut pe aici.

Anonim spunea...

@all
Va promit ca o sa il ignor pe canadianu'.
Si mie imi lipsesc discutiile in care aveam ce invata unul de la celalalt.

dcg spunea...

Cred ca e timpul ca Manole sa ne mai dea un subiect de dezbatut, evenimente si noutati au fost destule. De exemplu stirea cu statul care s-a imprumutat in primele 4 luni ale anului vreo 6.2 miliarde de euro pt plata salariilor... oare cat mai merge ulciorul la apa?

Anonim spunea...

@chrystian
chiar ar fi interesant sa ma ignori si in schimb sa vii cu solutiile alea miraculoase pentru noul ierusalim. ce zici, cand o faci ?
@dcg
crezi ca mai e ceva de comentat ? situatia nu e destul de clara ?
singurul lucru despre care ne-am mai putea da cu parerea e cand va exploda mamaliga, restul e can can

elzorab spunea...

am auzit ca unele primarii au dat angajatilor bonusuri de paste de pana la 700 de dolari.

ati ajuns exact de unde ati plecat in urma cu 20 de ani. o turma de oi tampe lucreaza pentru a plati salariile unei slehte de paraziti si corupti.

in ritmul asta veti avea nevoie de 20 de miliarde anual de la fmi, sa vedem cine o sa vi si dea...

la mai mult si la mai mare :) :)

ding-dong, ding-dong, ding-dong, ding-dong, ding-dong

elzorab spunea...

manole a disparut, a cerut azil imobiliar, e refugiat de-acum...

Flavian spunea...

Rezultatul testelor de stres: Cea mai mare banca din SUA are nevoie de 34 miliarde dolari pentru a-si pastra stabilitatea financiara 10 din cele 19 banci evaluate ar putea avea nevoie de o majorare de capital, a mai spus sursa citata.

Bank of America anuntase ca in primul trimestru din 2009 a avut un profit net record de 2,8 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Institutia primise de la autoritatile SUA un ajutor de 45 de miliarde de dolari, insa intentioneaza sa restituie creditul pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, potrivit directorului general, Kenneth Lewis.
Cand ai primit deja 45 miliarde si mai ai nevoie de inca 34 pentru stabilizare, cata nesimtire poti avea sa declari profit de 2.8 miliarde ? Si mai surprinzator este faptul ca autoritatile au avut tupeu sa recunoasca faptul ca 10 banci sunt in situatia jalnica pe care se chinuiau sa o ascunda pana acum. Sunt curios ce va urma.

Pana atunci vedeti si stirea originala aici: Bank of America to need $34 billion in capital: source

mobutu spunea...

elzorab, nu cred faza cu 700 USD bonus de paste, nu s-a auzit nimic.
link sau nu s-a intamplat.

elzorab spunea...

mobutzu, stiu din interior, nu s-a publicat nimic, esti nebun? probabil nu la toate primariile, iar suma este 13 milioane, calculati voi in dolari...

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 304 din 304   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?