vineri, 3 aprilie 2009

Cui serveşte perdeaua de fum?

Asistăm, în ultimele zile, la un spectacol mediatic de prost-gust. Început cu reţinerea curioasă a miliardarului Puiu Popoviciu, spectacolul a deraiat brusc către familia Băsescu, ieşind la iveală că fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, nu prea poate justifica bunuri în valoare (cel puţin teoretică) de 1 milion de euro, în timp ce fratele şi nepotul preşedintelui par a fi implicaţi la Constanţa într-o inginerie imobiliară asemănătoare cu cea reuşită de Popoviciu atunci când a pus mâna pe terenurile Agronomiei. Mai mult, Mircea Băsescu (fratele preşedintelui) a ameninţat cu moartea un cetăţean şi i-a făcut pe ziarişti "găozari".

Bun.

Toată lumea a început să-şi mute rapid interesul de la Puiu Popoviciu către milionul de euro al Ioanei Băsescu. Mai mulţi realizatori TV s-au apucat să dezbată cestiunea. Unde dai şi unde crapă, zice o vorbă românească...

În acest context, ieri dimineaţă a venit bomba reţinerii lui Gigi Becali, aparent pentru o "infracţiune" absolut curioasă: omul ar fi prins nişte infractori care i-au furat maşina, i-a bumbăcit câteva ore şi apoi le-a dat drumul. "Sechestrare" de persoane, chipurile. Aşa o fi. Mai degrabă infracţiunea e aceea de a-şi făcut singur dreptate. E normal lucrul ăsta? Categoric, nu. Deşi îi prinsese singur pe infractori, Becali trebuia să-i ducă la Poliţie, chiar şi după ce îi bumbăcise. N-are niciun rost să discutăm temeiul reţinerii lui Becali, mai ales că fapta invocată s-a petrecut în urmă cu 2 luni şi de fapt se pare că nu există nici martori, nici dovezi, decât un "autodenunţ" pe care Becali l-ar fi făcut în direct la televiziune la câteva zile după comiterea infracţiunii. În cazul acesta, cetăţeni ai României, aveţi grijă ce prostii spuneţi, că nu se ştie unde dormiţi la noapte.

În fine. Azi-dimineaţă bomba a mai fâsâit o dată: Becali a fost arestat pentru 29 de zile. Mass-media are, garantat, subiect de discuţie o lună de acum încolo. Circ. Leul se face că se întăreşte. Pâine. Staţi liniştiţi la locurili voastri.

Ceea ce nu înţeleg imbecilii care au instrumentat această arestare aberantă a lui Becali e că perdeaua de fum pe care au ridicat-o, deşi le-o folosi intereselor lor de moment, face un rău incalculabil ţării. Pentru că Becali George este, în esenţa sa, un individ antidemocratic, primitiv, extremist, retrograd. Şi pentru că Becali George, după alegerile din toamnă, era un personaj politic terminat, ceea ce era un lucru bun, foarte bun, pentru România. Dar acum:

  • într-o ţară în care mori cu dreptatea în mână, cum credeţi că va întâmpina populaţia arestarea celui care şi-a făcut singur dreptate?
  • într-o ţară în care pauperizarea creşte de la o zi la alta sub influenţa crizei, spre cine credeţi că se vor îndrepta opţiunile politice ale populaţiei?
  • în momentul în care justiţia română are (pe bună dreptate) un renume aşa de prost la Bruxelles, cum ne serveşte în Europa arestarea unei persoane publice pe asemenea motive puerile în condiţiile în care alde Năstase & co (şi nu numai) stau bine mersi în libertate şi alţii care au devalizat bănci şi averi publice, se plimbă nestingherit pe stradă, ba chiar apar şi la televizor pe post de guru?
Şi iată cum acest personaj retrograd care e Becali George primeşte o şansă nesperată de a fi iarăşi propulsat în fruntea opiniilor de simpatie ale populaţiei, acolo unde mai fusese acum 3 ani când Steaua redevenise un nume în Europa. Să le mai amintim imbecililor care au instrumentat cazul că şi valul de simpatie care l-a adus pe Hitler la putere a pornit iniţial din puciul de la Munchen? Să le mai amintim imbecililor că legionarii au devenit al doilea partid al ţării în '38 pe fondul crizei şi persecuţiei generalizate? Să le mai amintim aceloraşi imbecili că în 1999 Vadim Tudor a beneficiat de un val de simpatie similar din partea păturilor defavorizate ale populaţiei? Cui ar servi propulsarea în fruntea opţiunilor electorale a acestui individ?

Imbecilii respectivi ar trebui să înceteze cu prostiile şi să ne spună de unde a avut Ioana Băsescu un milion de euro. Pentru că asta era "cestiunea zilei" până la ridicarea perdelei de fum.

88 de comentarii:

mobutu spunea...

Ia uitati cum 240.000 + 80.000 = 300.000 :)
Manelistul Liviu Mititelu îşi vinde locuinţa din Sinaia

Anonim spunea...

Manole, dar ce putem face sa oprim marea teapa cu eliberarea RMO si nationalizarea pierderilor ?

Anonim spunea...

Iar la subiect, pana la urma prefer sa fiu condus de un lider autoritar decat de aceasta sleahta de hoti. La ce mai foloseste libertatea si democratia daca traiesti in sclavie. Daca ne uitam in istorie, Romaniei i-a mers bine in perioadele de autoritarism (Mircea, Stefan, Tepes, etc...) si nu in vremurile boierimii.

Anonim spunea...

As fi crezut spectacolul cu Becali daca si in cazul telefonului luat de presedinte de la o ziarista s-ar fi facut ceva. Parca aia era talharie.
Pana atunci... show ieftin.

UJohn spunea...

@Hubble ... X(

...Ceausescu, Dej, Pauker, Antonescu...

Anonim spunea...

@UJohn
Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar nu mai pot accepta aceasta democratie totala. E liber la furat cu zecile de miliarde deja. Si e liber la platit taxe, biruri, zeciuieli si alte tampenii inventate de boierii hoti.

UJohn spunea...

@Hubble

Asta nu-i democratie. Ce dreaq democratie sa ai cand iti lipseste "demos"-ul (poporu' carelevasazica).

B spunea...

Hubble si co, singurul mod de a scapa de ei este sa dai cu stampila pe al mai necunoscut catindat si sa speri ca in timp se va schimba ceva, dar eu nu cred ca exista sperante decat sa o luam pe urmele canadianului desi mie imi displace acest personaj. Totusi, nu pot uneori sa ii dau dreptate...

vladone spunea...

democratia - cel putin soiul asta pe care-l traim - este chiar esenta problemelor noastre: poporul este prost si, in cel mai bun caz, isi doreste doar binele pe termen scurt; pe termen mediu si lung genereaza sigur crize de tot soiul; argumentul ca democratia (asta) ar fi tot ce istoric am vazut mai bun chiar nu tine ... asa ca nu mai plangeti dupa democratie ca nu da bine ! :)

Flavian spunea...

Baietii au mai aruncat o mana de paie pe foc, bursele au mai urcat un pic in ultimele 2 saptamani asa cum prevedeam acum 3 saptamani AICI, dar finalul va fi acelasi. S-a vazut cat de fragila e situatia dupa episodul de vineri si luni, pe care l-am explicat in week-end. Grija mare, ca nu se stie cat mai dureaza. Si o sa vedem si DOW-ul sub 6000 sau S&P-ul sub 700 pana la vara... ;)

Nu e "criza" asta gata si de fapt partea mai interesanta abia acum incepe. Becali, G20, FMI, SDR, optimism, criza gata ? Astea sunt temele zilei...

Iar intre timp adevaratele stiri raman in umbra:

Social Security Stunner; Bankruptcy of Nation Moved Up Several Years

Well, Obama is talking tough with the Big Three, even letting on that the bankruptcy of GM and Chrysler is a very real possibility and may happen soon.

Since these are bankrupt companies, I suppose this makes a certain amount of sense, leaving aside the perplexing silence on why a similar approach is not being taken with insolvent banks. I guess it's possible that manufacturing paper profits is now “more American” than fashioning real goods out of hard materials.

But it goes further than this. The current administration might as well be worrying about the fact that the US government itself is hurtling towards bankruptcy.

Not only are debts exploding - moving smartly past “unsustainable” and into “ruinous” - but revenues (tax receipts) are falling like a rock.

Yesterday it was reported that the difference between Social Security income (taxes) and outlays (benefits payments), which is known in Washington-speak as “the SS surplus”, would shrink to zero next year.

Conclusion: The United States government has a date with a fiscal emergency that will not differ appreciably from the current predicament in which GM finds itself. This future crisis will look like, act like, and feel like a bankruptcy. With history as our guide, we can be almost completely certain that political and monetary leaders will prefer a policy of printing over taxation and that this will ultimately result in a crisis of the currency involved.

Flavian spunea...

Nah, deci pana la urma nu se certara si au mai pus-o de un bailout. Motiv de chef pentru Wall Street. Si pentru BVB-isti, evident

Deci o sa avem show si tentativa de NWO care mai amana colapsul nitzel:

Gordon Brown: Liderii G20 au cazut de acord asupra unui plan de redresare economica de un trilion de dolari

# liderii mondiali au stabilit noi reguli pentru plata salariilor si bonusurilor acordate directorilor de mari companii
# G20 se asteapta sa cheltuie in jur de 5 trilioane de dolari pentru intarirea economiei mondiale pana la sfarsitul anului 2010
# liderii G20 au hotarat sa suplimenteze fondurile FMI si ale altor institutii financiare cu un trilion de dolari
# G20 promite sa "ia masuri urgente" pentru a finaliza asa-numita runda de la Doha
# liderii G20 se vor intalni din nou in acest an
# Fondul Monetar International va vinde rezerve de aur pentru a ajuta tarile sarace
# o noua ordine mondiala capata contur in urma rezultatelor discutiilor G20 de la Londra


Se agita saracii, tin cu dintii sa pastreze aparentele si sa "relanseze" consumul termitelor, nu i-ar mai indura planeta asta...

Trilioane peste trilioane, vindem aurul ca sa mai tzinem nitzel inflatia sub presh, o luna, doua, jumate de an, cat mai putem. Acuma, cu ultima sfortare. Of, of, mai baieti, cat sa mai avem rabdare cu voi ?

alex.dumitrascu spunea...

" Hubble spunea...
Manole, dar ce putem face sa oprim marea teapa cu eliberarea RMO si nationalizarea pierderilor ?

03 aprilie 2009 10:08"

Te adresezi unui regim totalitar, eventual viitorului regim Basescu.
Vei fi liber atunci sa faci detoate.

Anonim spunea...

Hai ca eram sigur ca o sa muscati cu autoritarismul ca fiind intoarcerea la comunism. Lasa asa cu separarea puterilor in stat pana la disiparea completa a lor. Sustineti democratia asta libertina pana o sa vi se acreasca sa mergeti la vot.

Anonim spunea...

Hai ca leul sa intareste de parca ar fi fost un vis urat criza asta. Bull trapul se naste incet incet. Bursa revine. Maine o sa auzim ca preturile la cloace cresc iar. Ne-am carpit cu bani de la FMI. E bine ca pana la prezidentiala traim inca linistiti. Dupa aceea suntem beliti.

Anonim spunea...

@B
nu nu, stati linistiti la locurili voastri in rromania, n-avem nevoie de mai multi rromani decat deja sunt prin zona, ne ajung aia care vin "pentru copii" si se intorc "pentru prieteni, familie", nu ca noi restu care stam aici "pentru bani". "textele" sunt reale 100%, va garantez

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/economic/news/microintreprinderile-obligate-la-un-impozit-de-1500-de-euro-pe-an_68530.html

HARACIUL !

Pe de alta parte mananca rahat cu reluarea creditarii pentru IMM-uri. Ionut tu ce zici, te-au potcovit si pe tine ?

dcg spunea...

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/lectia-crizei-de-ce-nu-va-reincepe-goana-dupa-aur-in-imobiliare-24325

Marona spunea...

Daca as avea o microintreprindere i-as da in judecata pe baietii destepti care-mi schimba sistemul de impunere in al doilea semestru al anului si as castiga.

European Convention for Human Rights imi garanteaza dreptul la "legitimate expectations" si "certainty" inclusiv in ceea ce priveste sistemul fiscal. Cum or sa bage fitilul in codul fiscal prin ordonanta de urgenta si nu prin lege, daca ma gandesc bine as castiga sigur. :)

Anonim spunea...

4.1902

Zici ca cine stie ce bunastare a dat peste tara.

Marona spunea...

Manole,

parerea mea este ca in culisele politicii romanesti (a se citi - intre baietii destepti care au facut multi, multi bani aducand-si la Cotroceni si la Guvern, ca parlamentul a devenit irelevant, marionetele cele mai utile si lipsite de scrupule) se da o lupta pe care as numi-o epica daca n-ar fi de-a dreptul rupta dintr-o nuvela carageliana.

Este clar, foamea de bani a celor 3-4 grupari securisto-afaceriste care au luat tara asta ostateca e imensa, fiecare s-a intins mai mult decat ii e plapuma, aici in interior, conturile din Elvetia, Luxembourg, Monaco nu pot fi momentan utilizate (e nasol, atat iti spun :) ) si cine obtine acum controlul "afacerilor" bugetului de stat e salvat, cine nu, vai si-amar.

Anonim spunea...

Haz si necaz la G20
Poate imi explica si mie cineva ce marete hotarari s-au luat la G20 de e Obama asa multumit ca eu nu am gasit inca nimic serios.

Adrian Stanescu spunea...

Hubble spune bine: Ce facem ca sa mai oprim din hotiil astea ?
este bune ca Internetul ne permite sa le semnalam dar nu cred ca ajunge...Veniti cu propuneri.

Manole te rog poate este bine sa deschizi un nou topic: Ce facem pentru a mai opri din hotii?

Marona spunea...

Utilizam legea (apropo, legislatia europeana este si legislatia noastra - in baza ei avem niste drepturi, plus niste institutii in plus, capabile sa ne asigure obtinerea acestor drepturi) plus mass-media impotriva lor, exact asa cum le utilizeaza ei impotriva noastra.

Hmmmm, ma simt tot mai tentata.

Anonim spunea...

Primele tunuri erau de genul Mitrea ii da lu fisu contract de salubrizare de 30 mil euro, apoi a ridicat Nastase potul la afacerea Petrom de ordinul unui miliard, si da-i mai departe cu Bechtelul 2 miliarde. Iata ca vine afacerea RMO de vreo 6 miliarde. Mai ramane nationalizarea pierderilor de alte 10 md. Deja tupeul e la cote ridicate, si ma intreb ce asteptam.

Eu voi fi primul care voi iesi in strada. Dar unde ne sunt liderii ? Fie si unul ca Vadim sau Cosma. Nu vreau sa ne conduca astia, dar s-au batut cu caramida in piept ca sunt haiducii apararii dreptatii.

Anonim spunea...

Hubble, cum adica sa iesi in strada ? pai acu cateva postari cand v-am intrebat de ce nu le dati in cap unor judecatori care au eliberat un criminal violator ati zis ca sunt nebun si ca indemn la chestii ilegale. intre timp v-ati schimbat opiniile ?

Anonim spunea...

@canadianu
Vezi si tu ce am spus eu (personal si individual). Nu mai vorbi cu "voi" doar de dragul de a te ridica pe piedestal. O fi spus prietenul tau Cristi, nu mai amesteca lucrurile, ca omul turmentat.

Anonim spunea...

deci intr-o saptamana elena a strans 200000 de semnaturi. sorinel, ia lectii, ca tot vroiai tu sa propui nu-sh ce lege ...

limestone spunea...

@ Manole

"Bumbaceala" pe care le-a tras-o Becali-Oierul hotilor a constat intr-o fractura deschisa si un glont in picior, au avut nevoie de spitalizare. Iti aplic eu tratamentul asta tie daca te oferi voluntar sa nu ma reclami la politie, Ce zici, te bagi?
Stai in birou si bati campii cu "bumbaceala" si etc.
Este vorba de traume grave medicale pe care nu cred ca ti le-ai dorii aplicate tie nici celor dragi. Repet, glont in picior, fractura deschisa. Ai vazut vreodata macar in poza o fractura deschisa? Crezi ca smarandescu s-a jucat cu hotii??

limestone spunea...

@ Manole

Daca ai fi sechestrat de Cezar, Olandezu sau dusmanii pe care sigur ti i-ai facut in ultimii ani,impuscat in picior,ti s-ar rupe oasele, te-ai ruga in sinea ta ca "ibecililii care au instrumentat cazul Becali" sa intervina si sa-ti salveze pielea? Ei bine eu as crede ca nu ar mai trebuii sa te ajute din moment ce tu-i faci imbecili.
Si stai linistit probe au existat din moment ce judecatorii l-au arestat pe OIER. Au fost sigur certificate medicale cu zile de spitalizare.

Anonim spunea...

4.18

Hai ca e bine. Scad ratele, stimulam consumul. URA! URA! URA!

@Limestone
Saracii hoti. Trebuiau invitati la un pahar de vin.

limestone spunea...

@ Manole..

Ce tara iti doresti tu? Tara in care fiecare isi face dreptate cu pusca si gasca de bodiguarzi? Anarhie? Ai grija la ce-ti doresti. Becali in libertate ar fi putut influenta martorii, asa ca mai bine sta in puscarie. De fapt acoloi este locul de mult timp.

Anonim spunea...

@Limestone
Doar tu stii la arabi ce se face pentru furt.

Greseala lui Becali e ca nu i-a predat politiei dupa cafteala, sa se spele cu ei pe cap.

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/justitie/exclusiv-imaginile-si-inregistrarea-apelului-de-la-incidentul-pentru-care-este-arestat-becali_68542.html

Intradevar, orice cetatean obisnuit face din astea...

limestone spunea...

@Hubble..
Nu ma intereseaza ce au facut hotii. Ideea e ca ca poate maine lu Oieru i se pare ca tu Hubble,Manole sau oricare altul l-ati calcat pe bataturi, va baga in portbagaj la Maibach, va duce la palat, va sechestreaza si va pune sa-i mulgeti oile timp de o luna apoi va da drumul, thanks god, nevatamati.
Pe Manole chiar s-ar putea sa aiba boala Oierul avand in vedere cat i-au scazut imobiliarele. Scuze Hubble dar sa-i faci imbecilii de zece ori pe cei ce au instrumentat cazul asa cum a facut-o manole in comentariu mi se pare o prostie imensa.Nu ma asteptam. As vrea sa-l rapeasca pe Manole cineva si "imbecilli" sa nu reactioneze, ar merita-o !

Manole spunea...

Limestone: încearcă să înţelegi mai bine ce am scris. Evident că nu trebuie să ne facem dreptate singuri. Dar nu despre asta e vorba. Deşi imbecilii ar fi foarte fericiţi să afle că tu, şi alte 20 de milioane, aţi înţeles că despre asta e vorba. Sunt curios dacă îţi vei păstra părerea şi atunci când "martiriul" îl va duce pe Becali la 20%. Dacă Becali avea nevoie de un ajutor să îşi deblocheze cariera politică, nici că se găsea unul mai bun!

limestone spunea...

Manole, deci tu ai fi vrut sa inchida ochii "imbecilii de procurori" asupra unei infractiuni grave pedepsita cu 15 ani inchisoare doar pentru a impiedica o ipotetica revenire in sondaje a Oierului? What?
Iti vand un pont, suna-l pe Vadim si ofera-i solutia asta pentru a-si ridica procentajul de popularitate. Sugereaza-i ca infractiune un viol ceva, pentru diversiate..

Anonim spunea...

limestone

Imbecil e modul in care a fost arestat si circul facut. Asta sigur are un scop.
Daca infractiunea e reala si dovedita atunci si-o merita dar chiar era nevoie de circul asta?
Asta se intreaba toti nu altceva.
Se vede cu ochiul liber valul de simpatie fata de "victima politiei" si se fac 36 de ore de cand la tv se discuta numai cazul becali.
Adio popoviciu, basestii, FMI, somaj...

limestone spunea...

pe Realitatea puteti vedea in reluare filmul rapirii filmat de o camera de pe strada, focuri de arma, urmarire de masini, busitura, bagat in portbagaj, tot tacamul. Adica toate astea ar trebui trecute cu vederea Manole, nu ?! Hoti au fost norocosi ca nu au fost atinsi de gloante in zone vitale si morti la ora asta.
Oamenii legii de data asta isi fac datoria si sunt gratulati drept imbecili ! Oare cata rabdare si bunavointa sa aiba si ei cand pana si oameni cu pretentii le pun bete in roate...

michee spunea...

Limestone, nu-ti mai pierde timpul pe-aici.....

Manole spunea...

Limestone: aş fi vrut mai puţin circ mediatic. E simplu de înţeles? Aş fi vrut să nu se "suprapună" peste porcăriile care au ieşit la iveală după chestia cu Popoviciu. E simplu de înţeles?

limestone spunea...

@Chrystyan.

Cum vroiai tu sa fie arestat un interlop cu o armata personala condusa de Smarandescu? Si care de mii de ori a jignit institutiile statului si i-a injurat pe procurori? Si care Oier fiind a refuzat de nenumarate ori sa se prezinte la audieri de buna voie in alte anchete in care e implicat.
Sechestrarea de persoane este o fapta f grava, 15 ani pedeapsa !Poate ca asa e regulamentul, fapta f grava, arestare cu mascati, indiferent de cine e vorba,ai priceput Cristi?
Alte probe pt Manole: urme de sange in masina sechestrarii, convorbiri telefonice, filmul urmaririi.Mai vrei?

limestone spunea...

michee, pe tine s-ar putea data viitoare sa te rapeasca JIJI si sa te puna sa-i mulgi berbecii...

limestone spunea...

Manole, eu am inteles din comentariul tau doar epitetul "imbecili" repetat de nenumarate ori la adresa celor care au instrumentat cazul.

Anonim spunea...

Da mai dar de ce nu l-au pus la pamant, au asteptat televiziunile si altele?
Ce arestat sta si da declaratii la televizor cu 30 de mascati in curte?
Tu nu intelegi ca l-au victimizat?
Mie nu mi-e simpatic deloc dar sa fie justitie pentru toti.
Si hotii masinii sa fie in arest.
Cum ramane cu talharia lui Basescu cu telefonul?
CIRC,CIRC,CIRC!

Preotii sunt indignati de arestarea lui Becali. Ei poftim!

mobutu spunea...

limestone, mi se pare ca Manole are dreptate. Parerea mea.

Hubble, preturile la cloace "cresc" deja. Adica nu cresc propriu zis dar manipulatorii au reinceput dospeala. Vezi articole pe internet. Fraierii clocari atat asteaptă.

canadianu\', oricum o dai, tot rroman esti si tu.

Marona, mi se pare ca ai dreptate, statul si-o va lua in gura in instanta ... deabia astept. Totusi, pana atunci, eu nu cred ca aberatia cu 1300/1300 EURO (cat o fi) va trece ... ce-i asta, taxa de protectie???

Hubble, pentru anti-FMI, anti-1300 EURO, anti-nationalizare_pierderi, anti-etc si eu voi iesi in strada. Nu se mai poate, trebuie sa facem ceva ... au ajuns aştia cu pumnul la noi in gura pana la umar. Trebuie sa-i vomăm afară.

Hubble, Adrian Stanescu fiecare trebuie sa faca ceva.
Eu de exemplu indemn printre cercul meu de prieteni neplata catre stat. Eu de mult nu mai platesc pensie, CAS, somaj, impozit pe venit, impozit pe profit, TVA, etc, jonglez pe (langa) zero.
Sa-i fut in gura lor de căcaţi, pentru ce sa mai platesc? Ca sa fure ei? Platesc pensie iar sistemul de pensii este la pamant. CAS, la fel, am o problema medicala imi dau muie cu pula sculata si buzunarul (meu) gol. Restul de bani aferent altor impozite si taxe sunt furati pe faţă pentru porcăiala lor.
Daca e sa ajung pana acolo, fie, dar sunt in stare sa muncesc la negru numai sa nu le mai dau nimic nesimtitilor.
In afara de boicotarea veniturilor statului si de iesit in strada nu stiu ce mai pot face.

Trebuie facut ceva. Ma inscriu bucuros intrun partid/organizatie/whatever care lupta contra magariilor statului. Benevol, pe gratis. Da' unde-i organizatia asta?

Manole spunea...

Ai văzut tu probele astea, Limestone?

Ai autentificat tu, după 2 luni, convorbirile alea ca să ştii că într-adevăr în data de x ianuarie a dat cineva telefon la 112?

Ştii tu numele celui care a cărui voce e înregistrată acolo?

De ce nu s-a făcut nimic acum 2 luni?! Sau filmele, sângele, împuşcăturile etc. au ieşit la iveală - a naibii coincidenţă! - exact când doamna Băsescu Ioana era somată de opinia publică să arate de unde a avut 1 milion de euro?

Ştii de ce sunt imbecili cei care au instrumentat cazul? Nu mă refer la poliţai şi la procurori, care sunt simple unelte, ei nu sunt nici imbecili, nici genii decât la ordin. Ci la ăia care au ţinut istoria în tăcere până acum, când... "pac" la Răsboiu. Pentru că sunt inculţi. Pentru că nu ştiu istorie. Pentru că 1999 a trecut pe lângă ei degeaba. Înţelegi?

Anonim spunea...

1999 revine. Daca atunci tineam cu fortele de ordine, de data asta voi fi de cealalta parte a baricadei cu bata in mana. Trebuie doar o scanteie.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

4.1675

Imediat ii revine glasul olandezului si o sa spuna ca nu de la FMI se trage ci de revigorarea economiei si de ce nu a imobiliarelor.

E praf economia si astia apreciaza moneda artificial.

Hai cu bull-trapul sa-si mai faca exitul niste smecheri.

Miorlau Pufos spunea...

Excelenta postarea, Manole! Nici ca se putea zice ceva mai bine decit ai zis tu despre istoria asta.

Uite-asa se scrie istoria, o gasca de imbecili care nu vad mai departe de propriile interese ajung sa dea apa la moara si sa transforme in eroi niste creaturi care n-ar avea ce cauta in viata publica. Justitia si politia sint in miinile unor derbedei care fac ce si cum vor ei pe banii lor. Mare minune de n-o sa asistam peste mai multa sau mai putina vreme la niste incaierari similare intre clanuri, ca deh, machidonul nu trece usor cu vederea rusinea patita de tot neamul lui si va pune la bataie o buna parte din avere doar ca sa se razbune. Si mai grav mi se pare ca iuresul asta continuu lasa loc unei dictaturi a pumnului si nu stiu daca n-ar fi mai bine sa ne resemnam ca tara asta, daca a mai fost condusa atita amar de vreme de un cizmar n-are alta soarta mai buna decit sa fie condusa acu' si de-un oier.

Ah, si despre cum se poate muri cu dreptatea-n brate in tara romaneasca...mai zilele trecute imi povestea un prieten cum a reusit sa piarda un proces de mostenire pentru ca unii au adus ca proba la dosar un certificat medico-legal eliberat...post-mortem din care reiesea ca persoana disparuta nu era in deplinatatea facultatilor mintale. Si justitia a admis proba asta. Pai sa nu pui mina pe topor?

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/economic/news/decizie-g20-5-trilioane-de-dolari-injectate-in-economia-mondiala-in-doi-ani_68503.html

Off-topic. Tiparnita va dudui, ca banii astia nu pot veni de la martieni.

Anonim spunea...

Hai ca deja e perdea de fum si pe blog de la cazul Becali.

mobutu spunea...

Nu uitati ca inca nu au fost publicate rezultatele oficiale ale economiei romanesti pe Q1 2009 (clar scadere, cu minus in faţă).
Sa vedem atunci cat de tare se tine leul.

Anonim spunea...

@mobutu
Si ce daca rezultatele sunt negative. Le facem din condei. Are BNR-ul bani de la FMI. E un moment de respiro. Fiecare va vinde in draci si va cumpara euro, va pleca cu ei din tara. Se reporneste creditarea pentru cine trebuie. Apoi nationalizam bancile dupa ce ele vor fi expatriat de mult RMO-urile si abia in 2010 va fi colapsul. Deci stati la locurili voastre.

PS: Nu sunt pe acasa, dar nu apare nimeni pe la TV sa urle ca din gura de sarpe despre hotia cu FI.

limestone spunea...

Cat de penibil e JIJI, l-e recomanda hotilor pe viitor sa se intereseze daca omul e machidon sau nu, apoi sa-l jefuiasca.In cazul in care nu e machidon, of course.
Cei JIJI asta e discriminare rasiala la adresa rromanilor, bei JIJI..

B spunea...

ha ha ha, limestone, esti haios, cel mai bine sa ii sugereze manole lui vadim sa te violeze chiar pe tine, sunt sigur ca ai aprecia ca in felul asta vei demonstra ca ai dreptate, in acelasi timp vei ajuta cariera tribunului si intre tip vei salva o femeie de la dezonoare.... :)))
Ideea lui Manole e pertinenta, ce a asteptat politia din ianuarie pana acum, 3 luni? Era o diversiune tinuta in rezerva... O politie si o justitie incompetenta naste monstri, Jiji e doar varful, ceilalti zburda linistiti ca niste mielusei si noi ii votam ca dobitocii, macar Gigi nu minte in sinceritatea lui dezarmanta si un pic debila!
Ca bonus pt actuala clasa politica, daca Gigi candideaza el are sigur votul meu, iar Basescu si al lui PDL nu va mai fi votat de mine for ever! Poate Gigi va fi micul nostru Hitler care sa ne scoata ideile fanariote din minte, eu intre timp imi caut sa emigrez in acest mic si lovely bull trap.

Torin spunea...

limestone, vad ca esti extrem de bine documentat si fervent in legatura cu Becali, despre milionul de euro nejustificabil din familia intaiului barbat al tarii ai aflat ceva? Este vorba totusi despre un posibil act de coruptie top level.

Anonim spunea...

Pai Ioana Basescu parca se angajase acum doi ani la tara sa-si faca stagiatul (nu mai retin ce meserie are). Probabil ca in doi ani a evoluat profesional. Ce as mai rade sa apara o noua matusa Tamara.

limestone spunea...

@ B
mergi si mulge-i berbecii lu Becali daca-ti place de el. Esti cumva homosexul de ai vise umede cu violuri la barbati??

@ Torin
Se stie bine ca notarii au fost pe val si au castigat sute de miliarde in ultimii ani din cauza de balon. Am dezbatut si aici cazul notaritei mama cu venituri record in RRomania. Elena Basescu, norocul ei, a fost notar.

AristotelCostel spunea...

Eu am păstrat liniştea în privinţa (DREPŢI!!!) d-lui preşedinte ca să nu-l manipulez pe Andrei Stroiescu să piardă şansa monumentală de la viitorul "scrutin".

La teveu e abureală cu Gigi. Magiunul Popoviciu-200 hahaha s-a dovedit a fi uşor stricat de aproape un deceniu şi în borcan s-au găsit şi dinţii de lapte ai fiicei (DREPŢI!!!) d-lui preşedinte.

În absenţa subiectului, "organele de anchetă", apărătoare destoinice ale liniştii şi ordinii multinaţionale, ar fi păstrat mandatul de 30 de zile pentru un alt... subiect... potrivit.

Ciutacu, Ciuvică, Badea, Gâdea şi Manole să ştie că orice lovitură în imaginea (DREPŢI) d-lui preşedinte se răsfrânge asupra altor conaţionali.

Totuşi, Becali nu mai are niciun potenţial politic în lipsa... imobiliarelor. "Nu curge banii pe uliţe... nu vine electorii la... şcoală."

P.S. Nu mai joc la Pronosport de vreo 20 de ani şi nu mai mizam pe surprize decât "din partea" (DREPŢI) d-lui preşedinte, însă de o luna mă aştept la surprize şi "din partea" Elenei Băsescu, de o săptămână, "din partea" Ioanei Băsescu, iar de alaltăieri până şi "din partea" lui Mircea Băsescu. Trag astfel concluzia că-n lipsa familiei Băsescu aş mai avea surprize... din părţi.

limestone spunea...

@all

A durat atat pana la arestarea lui Becali din cauza sechestratilor care s-au hotarat abia acum sa faca plangere. Nu e usor sa te pui contra in proces unui miliardar ca JIJI. Te poate apoi urmari toata viata pe tine sau familia ta sa se razbune. Iti trebuie sange rece si curaj sa te afli victima intr-un proces cu Becali. Au avut oamenii nevoie de timp de gandire. Oricum, bravo lor pentru curaj. Chiar si din puscarie JIJI se poate razbuna pe ei, doar un telefon sa dea..
Ati inteles acum de ce a durat atat??

S. spunea...

@all

Eu unul m-am saturat de teorii conspirationiste oricand vreun "om de afaceri" e cercetat de politie.

In tara asta nimeni nu este vinovat de nimic, totul este fabricat "politic".

Asta nu vi se pare coincidenta si perdea de fum?

B spunea...

limestone, stimabile, ce incercam eu sa punctez este faptul ca daca ai fi fost femeie nu ai fi instigat la viol, de asta am si sugerat sa te sacrifici chiar tu pe alatarul "ideilor" umede cum le-ai descris atat de bine. Dar, avand un ditamai bazoi pe caciula ai reactionat in mod tipic carpatin, exact ca neamul lui manivela, care 'este', ca sa citez un clasic in viata si mai nou la putere :)))

Torin spunea...

limestone,
Notarii in general, adica toti, au cistigat sute de miliarde?! Presupun ca ai calculat in lei vechi, sute inseamna cel putin 2, 200 miliarde lei vechi inseamna 5 mil EURO. O suma frumusica demna de aceasta nobila profesie.
In conditiile prezentate de tine, un amarit de milion de euro mi se pare putin, chiar si pentru un notar de Poplaca care a prins doar 1 an de balon, 2007. Make sense.

Adamclisi spunea...

Faceti o grava eroare: oierul si marinelu sunt prieteni. Marinelu a mai injunghiat pe la spate si a mai calcat pe cadavre pentru a iesi din marmelada dar nu cred ca-l folosea pe oier pentru a afuma plebea. Cred a din contra, marinelul o sa apara calare pe o ancora si o sa-l salveze pe oier, pentru a-l transforma in agentul sau electoral dupa ce tocmai i-a ridicat cota de piata serios. Noi stim ca marinelu trage sforile, plebea nu, plebea doar o sa-l vada pe marinelu salvator.

Unknown spunea...

Manole,corect ce afirmi.

Incredibil,nu exista palangere impotriva lui Becali,nu exista sesizare pt. furt ,si totusi militia se autosesizeaza,tocmai in cazul asta,penibil.

Apropo de hoti,cred ca sunt ascunsi si acum asteapta oferta cea mai buna,oricum nu le vad un viitor frumos.

Astept convocarea la ”miting”

Anonim spunea...

4.1623

Ce criza ?

Maine o sa se spuna ca pretul locuintelor a stagnat in RON si a crescut in euro.

Anonim spunea...

ce se intampla in Canada cand cineva suna la politie si semnaleaza o rapire

Anonim spunea...

4.1556

Bun !

mobutu spunea...

In afara de aberatia cu 1500 EURO impozit/an pentru pierdere se pare ca de la 1 Mai nu se va mai putea deduce TVA aferent achizitiilor de autoturisme (sub orice forma, incl. leasing), carburanti, service auto ...
Masuri "anticriza", una si una, ce mai ... acum incep sa se vada colţii acordului cu FMI.

Anonim spunea...

Pai da, FMI te imprumuta ca sa salvezi bancile, apoi are grija de tine sa nu te sufoci financiar, ca sa poti returna imprumutul. Sa nu te sufoci inseamna sa bracinaru strans la popor.

Ar fi o solutie. Falimentul national. Imposibilitatea platii datoriilor externe. Oare ce-o iesi din asta ?

Anonim spunea...

http://www.realitatea.net/bnr-da-drumul-la-creditarea-in-valuta_486161.html

Luati fraierilor credite in euro. Sa vedeti cand s-o face 6 RON si somajul cat casa poporului.

Manole spunea...

Da, mobutu... din păcate se dovedeşte că oamenii ăştia din Ministerul de Finanţe nu înţeleg nimic din procesele economice! Am ascultat-o pe o ţaţă la Bizbazar şi sunt siderat! Cum naiba să zici că automobilele unei agenţii de publicitate, cu care oamenii de vânzări se duc pe teren să discute cu clienţii ca să facă bani pentru agenţie, bani care în cele din urmă sunt impozitaţi şi ajung şi la stat, ei bine, cum să zici că maşinile astea nu sunt cheltuieli deductibile?!

Din păcate cred că ne putem pregăti pentru ce e mai rău. Scapă cine poate!...

mobutu spunea...

Cum dracu poti sa faci modificare de cod fiscal intro luna? Nu trebuia juma de an?

In balanta se afla alta masura anticriza si anume profit_reinvestit=0.
Ei bine chestia asta va fi valabila din ianuarie 2010.

Asa ca nu inteleg cum noul impozit de 1500 EURO/an pe pierdere (i-as zice taxa de protectie?) precum si nedeductibilitatea TVA masini/carburant/etc pot fi aplicate peste 1 luna???

Niste căcaţi moi.

dcg spunea...

Si-a cam iesit Moise din sarite... ceea ce e o postura inedita pentru el :) L-a luat in halul ala valul incat a uitat sa mai comenteze evolutiile recente ale leului.

Miorlau Pufos spunea...

Manole, hai sa privim un pic optimist problema. Ne vom intoarce in timp o vreme, cam prin anii '90, cind toti agentii comerciali faceau "talpa", masini de serviciu avind numai capii organizatiei. Tot in anii '90 nu existau mall-uri iar simbata si duminica nu era atita fosgaiala prin parcari, lumea mai statea pe-acasa si se uita la reluarea Dallas-ului iar magazinele de cartier erau prospere. Asta este, ne intoarcem de unde am pornit...

mobutu spunea...

Păi cum dreaq sa nu-Ţi ieşi din pepeni???
Au astia mainile in buzunarele noastre pana la cot si forteaza intrarea pana la umar!
Da' chestia e ca buzunarele se mai rup si o sa le aratam degetul mijlociu spunand: ioc para! :)

Anonim spunea...

Miorlau

Crezi tu? Frustrarile or sa dea pe din'afara si o sa dam de dracu'.
Ieri am fost in prelungirea Ghencea, in cartierul de case. Cat de bou poti sa fii sa iti iei casa acolo cu sute de mii de euro?
Stiu eu prin sate cu cateva zeci de mii si au asfalt,apa curenta si canalizare. Dar nu va mai scrie bucurestean pe tine.
Ia zi Miorlau te intorci si tu la vremurile in care oamenii se casatoreau din dragoste?
Asta ar fi un punct de vedere optimist nu comertul la pamant si poporul la telenovele.

Mobutu

Ai pus punctul pe y, astia cer dar nu realizeaza ca nu au de unde.
Ei nu cred ca banii s-au evaporat, nu frate, ii tin ciobanii la ciorap.

Anonim spunea...

Miorlau
Cand ai pretentia sa scoti de la un om sume peste salariul mediu pe economie trebuie sa ii dai unui agent masina, oamenii care au banii astia nu traiesc in blocuri cu 100 de apartamente si poate nici in aceleasi orase.
Masina nu e fitza nici in occident dar in vanzari.
Oricum trebuie justificata prin vanzari.

Miorlau Pufos spunea...

@ Cristian Probabil ca "animalele" ramase fara distractie vor iesi la drumul mare, numai ca posesorul unei masini de serviciu e un pic mai evoluat ( cred ). Nu dau doi bani gauriti cu tunul pe ideea de casatorie, sint de parere ca institutia asta ar trebui desfiintata asa ca daca oamenii vor ajunge sa se ia din dragoste sau din altele e fix problema lor.

Miorlau Pufos spunea...

@ Cristian In strainatate masina de serviciu e acea masina pe care o iei de dimineata din parcarea frimei si o aduci tot acolo seara. Numai la noi e balamucul asta cu masina de serviciu full time, ca sa mai motiveze salariatii in vreun fel. Cunosc cazuri in care agentii luau trei firfirici de bani, dar daca aveau masini cu care sa-si ia prietena de la liceu erau cei mai fericiti.

Anonim spunea...

Ok, sa folosim un termen mai modern: si-o trageau din dragoste.
Oare sa ramana Bamboo si HI5 fara clienti?
Ideea e sa angajezi oameni capabili si sa le oferi logistica nu talpasi care te fac de ras.
Sa nu imi zici ca acum se cauta cantitate ca ma omor.

Miorlau Pufos spunea...

Am vazut o gramada de "vedete" care au avut toate conditiile iar cind s-a tras linie si s-au adunat rezultatele...lipsa stoc. Oamenii capabili se adapteaza intr-un fel sau altul

Anonim spunea...

Asta nu e greaseala celor din vanzari ci a celor de la resurse umane sau management care nu au stiut sa fructifice "vedetele".
Uite cum OTV reuseste sa faca din niste nulitati, ceva.
Oricum, stiu la ce te referi si iti dau dreptate.

Miorlau Pufos spunea...

Cristian, las-o balta. Exista o categorie de oameni care stiu sa se vinda foarte bine, vin la costum / cravata / parfumati, dar inafara de a se vinde bine pe ei insisi nu mai stiu nimic altceva si sint si goi pe dinauntru si cu un ego cit casa.

Anonim spunea...

Uff dar asta se intampla si in viata personala. Cate tipe parfumate si frumoase dar goale am vazut... :P
De cand se aleg angajatii pe criteriile descrise mai sus de tine?
Stii, ma amuz de multe ori de sfaturile care se dau cand mergi la un interviu si mai ales de criteriile multinationalelor.
Zilnic am contact cu astfel de specimene si ma intreb de ce nu am eu salariul lor? Si ma mai intreb cum de au scapat manageri de vanzari alcoolici, afemeiati, distrusi psihic de-a binelea?
Ii dau dreptate lui Hubble, dupa aproape un deceniu in vanzari se pare ca profesionalismul consta in a fi Becali.

Anonim spunea...

ia luati de aici si mai radeti oleaca

Anonim spunea...

România este cel mai rău loc din Europa

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?