vineri, 17 aprilie 2009

Schimbare de sondaj

La ultimul sondaj, poporul de pe blog (printre care m-am strecurat şi eu) a răspuns următoarele:

  • Cui vreţi să vă lăsaţi casa moştenire?
  • 56% (245 de voturi) - copiilor
  • 8% - nepoţilor
  • 2% - strănepoţilor
  • 32% - urmaşilor urmaşilor mei

Azi schimbăm sondajul. Începem un alt sondaj, ca la Dan Diaconescu, după cum mă acuza un glumeţ. Pornim de la o ştire difuzată pe Antena 3 în urmă cu 2-3 zile, ştire care a trecut neobservată şi care susţinea că până în august există şanse ca preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti să ajungă în jur de 300 de euro pe metru pătrat.

Vă urez tuturor Sărbători Fericite!

286 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 286 din 286
Miorlau Pufos spunea...

@ mobutu Pacanelele dau dependenta, la fel ca si cazinourile. Nu e neaparat chestie de prostie. Unii beau de sting si-s oameni destepti, deci n-are legatura. Bunica-mea imi povestea ca la Constanta si-au pierdut multi averile la cazinou iar unii s-au aruncat direct in mare dupa ce-au comis-o

Miorlau Pufos spunea...

http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/sua--directorul-grupului-ipotecar-freddie-mac-s-a-sinucis-8131.html

Nasol moment, misto coliva

Anonim spunea...

pisi, esti cam in urma cu stirile ...

Anonim spunea...

bre, deci imi zdrangane astia-n cap de azi dimineata de la 6 ... abia astept sa se elibereze un apartament pe partea opusa a blocului sa ma mut ...

Anonim spunea...

moama, au unele flagger-ite niste cururi ...
ia spuneti, in rromania cate "pisi, ce telefon ai" si "mortzii matii" isi luau de la soferi ? si tineti cont ca cei/cele care dirijeaza traficul nu sunt politisti, ci niste amaratzi (cu salar de 15/ora ;) )cu un curs de 3 zile ...

Manole spunea...

He he, ce tare e chestia asta cu joacele de noroc! Da, dacă ne gândim bine... vremurile lui "m-aţi scos din foame, domne, m-ati scos din foame!" nu sunt departe. În '99 era câte un bingo pe zi.

mobutu spunea...

Povestea crizei in agricultura sau cum a ajuns marul mai scump ca portocala

ionut spunea...

Chrysthyan

"Cititi comentariile de dupa articol, eu m-am crucit.
Atata colectie de prostie nu am vazut niciodata.
Daca nu va prindeti sa imi spuneti."


In afara de faptul ca majoritatea dintre ei debordeaza de "inteligenta", de ce ii intereseaza pe ei sa afle daca sunt in CRB ca rau-platnici? Nu numai pentru ca au un imprumut (sau mai multe), da' mai vor...
N-au fost in stare( sau n-au vrut pur si simplu) sa plateasca imprumuturile in perioada de "boom" economic si salarial, pe ce s-or baza ca pot sa-l plateasca pe unul nou, accesat in conditiile de acum, Dumnezeu stie!

ionut spunea...

Hubble

Uita-te in contract. Poate sa contina ceva de genul: dobanda se calculeaza (periodic) dupa formula euribor + x, dar ramane la latitudinea bancii daca recalculeaza sau nu dobanda.
Poate ar fi bine sa te uiti pe contract si sa ne ne redai intocmai si complet punctul din contract care se refera la calculul dobanzii. S-ar putea sa ne lamurim.

Flavian spunea...

Desi nu eram fan Robert Kiyosaki am citit faimoasa Rich/Poor si am auzit si de Cashflow-ul sau. N-aveam prea mari sperante, dar am zis sa arunc un ochi si pe noua carte si unele chestii sunt chiar interesante. Recomand si altora sa arunce un ochi AICIPe mine pe langa aburelile clasice tipice Kiyosaki m-au surprins in bine anumite explicatii, gen cele din capitolul despre Obama.

Si n-am zis ca sunt 100% de acord cu ce zice nici in cartea noua. Ca nici pe vremuri nu ma omoram dupa cartile lui, desi le-am citit pentru cultura generala. Am apreciat insa in noua carte faptul ca stie sa sublinieze unele lucruri mai bine decat analistii lui peste prajit care nu-s in stare sa puna in evidenta greselile facute de baietii veseli.

Faptul ca multi analisti actuali nu reusesc sa intuiasca finalul acestui fenomen de acum, este datorat unui alt motiv. Acela ca fiecare se canalizeaza pe patratica lui: broker, analist, bancher, petrolist etc. Si nu arunca nici un ochi in gradina vecinului, ca sa puna nitzel cap la cap lucrurile. Sa coreleze problemele demografice, cu cele economice, cu resurse sau energie. Si apoi sa vada si niste solutii reale.

Nici Peter Schiff, nici Ron Paul, nici Nouriel Roubini sau altii care-s destul de priceputi in treaba asta n-au reusit sa iasa din patratelul lor de economisti. Cum nici Matthew Simmons n-a iesit din patratica de Peak Oil-ist.

De aceea il tot dadeam exemplu pe Chris Martenson, singurul care a reusit sa faca legaturi intre domenii atat de distincte. Din pacate si el s-a impotmolit inainte de gasirea unor solutii reale. Dar macar a ajuns un nivel mai sus decat altii...

Anonim spunea...

@flavian
si ia zi meshtere cum s-a gandit maestrul Martenson sa rezolve problemele energetice ale omenirii ? nu face un mic efort si poate rezolva si cancerul ? eventual si teleportarea ?
@restul
au terminat. de fapt de vreo 2 ore, da' am facut eu sieste de dupa amiaza si abia acu m-am sculat sa ma duc la ski. daca va intrebati de ce au lucrat, va zic io : ca sa aduca asfaltul la acelasi nivel, daca va uitati in prima poza se observa niste urme de santuri pentru utilitati. acu sa nu credeti ca isi rupea cineva masina acolo, se trecea fara probleme si cu 100 (politia mai ales), dar asa au pata pusa astia sa refaca "la starea initiala". si sper ca observati ca au trasat si marcajul, da ?

Anonim spunea...

Ce ne mai miram de amploarea bulei imobiliare cand avem predilectie spre jocuri de noroc.

Miorlau ne-a dat ideea. deschide-ti un casino, bingo, loz in plic, orice.

Tombole cu castig apartamente pe macheta.

Anonim spunea...

@ionut, all

Am citit de cateva ori contractul. Referitor la dobanda acesta e singurul articol, nimic altceva. Iar in rata repet, este evidentiata dobanda nu alt comision inventat peste noapte.

Oricum peste o saptamana am de gand sa transez problema legal daca amiabil nu se poate.

ionut spunea...

hubble

"Oricum peste o saptamana am de gand sa transez problema legal daca amiabil nu se poate."

Incepe cu o notificare facuta de un avocat. S-ar putea sa fie de ajuns (in cazul meu a functionat).

Anonim spunea...

@ionut

Si cat costa o astfel de notificare ? Nu am facut niciodata.

Cu ANPC crezi ca rezolv ceva ?

pegas spunea...

Hubble spunea...
"am nevoie de ajutor,am fost inscris in baza de date datorita unei caserite care...."

Uitati-va la adresa lui de mail si va puteti da repede seama de ce-i poate capul:Inger Demonic @yahoo.com :)))) E-urile au fost inlocuite cu 3 sa fie mai "Shm3ch3r" :))))) Acum are n3voi3 urg3nta d3 3uro :)))

Anonim spunea...

@pegas

hubble cita nu spunea

sa nu se faca vreo confuzie si sa ma umplu de respect

Anonim spunea...

Ce sa mai, astia suntem ca popor.
Cred ca dupa americani suntem cei mai mari idioti la credite dar s-ar putea sa ma insel si sa ii intrecem.
Aia au Las Vegas, la noi jocuri de noroc gasesti la orice colt de strada.
Si in Bucuresti se repara stradute Canadiene, se mai schimba o teava ca doar au venit banii de la FMI si statul are bani. Baietii destepti trebuie sa ia si ei niste bani, nu?
Nu vrei sa stii ce calitate au lucrarile.
Stiti intersectia de la Dristor? Cum e posibil sa iti rupi masina intr-un loc abia reasfaltat?

Oricum vad ca astia de la putere au luat-o razna de tot, acum iese SRI si spune ca ei stiau de criza si ca in Romania trebuie sa ne asteptam la amenintari teroriste.
Astia nu mai stiu ce sa faca sa ne bage in ceata ca sa uitam de problemele economice si sa nu vedem cum sparg ei banii de la FMI.
Sunt mai idioti decat un stapan de sclavi din antichitate ca pana si ala stia ca daca ii mor sclavii moare si el.
Presupun ca statul roman are de gand sa ne inlocuiasca cu ceva africani sau asiatici si de noi nu mai are nevoie.

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble

Fenomenul loteriilor nu e specific Romaniei. De obicei, in tarile in care polarizarea sociala e mare avem de-a face cu doua fenomene:
a) loterii - pentru ca oamenii n-au nici o speranta ca munca lor are un rezultat
b) speranta de viata mai mica fata de tarile in care lucrurile sint echilibrate
Fenomenele astea sint strins legate unul de altul: oamenii traiesc cu spaima zilei de miine, n-au cum sa-si satisfaca nici nevoile primare asa ca se imbolnavesc si dau coltul mai repede. Daca ai timp, vezi "Slumdog Millionaire", e chiar interesant filmul desi am amusinat o teorie motivationala indaratul lui.

Din punctul asta de vedere, Romania se intoarce catinel catre '99 si bingo, daca te uiti mai atent pe strada ai sa vezi cite cazinouri de cartier s-au deschis. Dupa ce-a apus epoca bingo astea au disparut incet, ramasesera citeva jocuri de cartier, ca pierde-vara sint destui. Mai zilele trecute am vorbit cu doua persoane din ambele "tabere" care mi-au confirmat presupunerile.

Bafta la negociat dobinda! Eu le-am pus birourile-n cap alora de la banca, am facut un scandal cit capra pe care nu l-am mai continuat ca ma gindeam doar la o amarita care si-ar pierde job-ul pe praful asta.

@ Cristian

Daca e sa ai ghinion, gasesti un cui si-n...limonada. Nu stii cum e vorba? La ce-ti foloseste sa stii toate astea, ca a spus SRI ca teroristi, mama Omida ca mai stiu eu ce si nu stiu care cretin ca vine cutremurul? Anumite fenomene se pot anticipa si te poti pune la adapost ( vezi balonul imobiliar / credite ) iar altele sint pur si simplu hazard, nu ai cum sa le controlezi asa ca mai bine le iei ca pe un fapt divers si dormi linistit ca sa nu faci riduri.

Tufis spunea...

http://www.ziare.com/Case_cu_40_la_suta_mai_ieftine_pentru_persoanele_divortate_in_Spania-725905.html

Divortati si inmultiti-va :)

Anonim spunea...

M-ai inteles gresit miorlau.
In ceata asta mai vine si SRI si da cu fum. Si dai si dai cu show-ul ca poate prostii nu vad rahatul in care ne aflam cu gandul la teroristi si la scandalurile politice, economice, sportive.
Ma gandesc ca sursa acestor scandaluri e tocmai criza economica, e foame mare si hienele nu mai au timp sa pozeze in sfinti.
Nu fac eu riduri pentru ei. :)

elzorab spunea...

http://www.romanialibera.ro/a152108/drumul-roman-mai-bun-decat-soseaua-judeteana.html


mostra de cultura cezar jipista, cititi la comentarii :)

ca inginer, imi permit sa-i amintesc domnului cezar jipa ca, romanii nu erau deloc primitivi cand venea vorba despre constructii, chiar daca nu dispuneau de toata tehnologia actuala.

drumurile lor au rezistat peste 2000 de ani, la fel si unele cladiri pe cand soselele comuniste nu rezista nici 10 ani...

Anonim spunea...

@Miorlau

Ai pomenit de cutremur la 18:38, cu jumatate de ora inainte de cutremurul de aseara.

Ai nas de pisica :-))

ionut spunea...

hubble

"Si cat costa o astfel de notificare ? Nu am facut niciodata.

Cu ANPC crezi ca rezolv ceva ?"

Cateva sute de lei maxim.
ANPC -ul nu poate obliga banca sa-si respecte contractul (asta o poate face numai un judecator), dar e buna si sesizarea lui la ceva: le da eventual o amenda si-i mai trage de "maneca".
Raman la parerea ca o notificare va fi de ajuns: isi vor da seama ca esti hotarat sa mergi mai departe, si nu cred ca au chef, mai ales in situatia in care sunt acum, de procese...
Succes si tine-ne la curent!

Anonim spunea...

@elzorab

Si alea postcomuniste nici un an.

ionut spunea...

hubble

In ceea ce priveste suma aia de cateva sute de lei, pentru avocat( ca sa n-ai nici o parere de rau), priveste problema astfel:

Daca notificarea isi va face efectul, ii vei recupera, in cateva luni, din scaderea dobanzii.
Daca se ajunge la proces, (unde atentie! trebuie sa ceri Nu rezilierea contractului, ci respectarea lui in forma initiala in care a fost semnat), ceri instantei si plata cheltuielilor de judecata care acopera si onorariul avocatului.

Anonim spunea...

@ionut
Pai cateva sute de lei, sa zicem 100 E, ar insemna ca-mi recuperez banii in 2 luni. Nu e rau. Dar sa ajung in procese chiar nu am timp si nu-mi arde.

O sa incerc amiabil, apoi o sa sesisez ANPC. Si daca nu se rezolva voi apela la calea juridica. Pana la urma cred ca cea mai buna cale e sa platesc usor datoria si sa-mi bag ceva in ele banci forever.

ionut spunea...

hubble


"Dar sa ajung in procese chiar nu am timp si nu-mi arde."

Adu-ti aminte ca, de fapt, timpul inseamna bani!:)
Nu trebuie sa te duci tu, personal, tot timpul la judecatorie, in cazul unui proces! De fapt nici nu e indicat. D'aia exista avocati.

ionut spunea...

Hubble

Intai incearca amiabil (dar fa-le o sesizare scrisa, "verba volant"), daca n-a mers du-te si la ANPC( sunt un factor de presiune in plus) si abia apoi apeleaza la calea calea juridica.
Dar in nici un caz nu lasa lucrurile asa: sunt banii tai, nu vad de ce ai lasa banca sa ti-i FURE cu nonsalanta si nesimtirea caracteristice...

u spunea...

[Off topic]
Un articol din Scientific American care probabil lui Flavian ii va placea la nebunie, dar care merita citit.

Could Food Shortages Bring Down Civilization?Un citat interesant:
"No country is immune to the effects of tightening food supplies, not even the U.S., the world’s breadbasket. If China turns to the world market for massive quantities of grain, as it has recently done for soybeans, it will have to buy from the U.S. For U.S. consumers, that would mean competing for the U.S. grain harvest with 1.3 billion Chinese consumers with fast-rising incomes—a nightmare scenario. In such circumstances, it would be tempting for the U.S. to restrict exports, as it did, for instance, with grain and soybeans in the 1970s when domestic prices soared. But that is not an option with China. Chinese investors now hold well over a trillion U.S. dollars, and they have often been the leading international buyers of U.S. Treasury securities issued to finance the fiscal deficit. Like it or not, U.S. consumers will share their grain with Chinese consumers, no matter how high food prices rise"

[End Off topic]

elzorab spunea...

http://www.gandul.info/actualitatea/victor-rebengiuc-le-pune-romanilor-un-diagnostic-nemilos-nemancati-si-pomanagii.html?3927;4242389

Actorul Victor Rebengiuc face, într-un interviu pentru Gândul, una dintre cele mai necruţătoare analize despre starea naţiunii, la 20 de ani de la căderea comunismului, constatând că trăsătura dominantă a poporului român este „pomanageala“

Un interviu despre noul Guvern „de incompetenţi“, despre obsesia naţională Gigi Becali, despre votul pe bază de mititei, despre degradarea mass-media


Victor Rebengiuc le pune românilor un diagnostic nemilos: „Nemâncaţi şi pomanagii“ Foto: Octav Ganea

După 20 de ani de când a făcut gestul simbolic să ofere un sul de hârtie igienică celor care s-au murdărit la gură cântând regimul comunist, actorul Victor Rebengiuc dă un interviu ziarului Gândul, în care vorbeşte fără milă despre boala care macină poporul român. „Suntem nişte nemâncaţi şi nişte pomanagii. Ne place pomana, ne plac foloasele fără prea multă muncă şi fără nicio responsabilitate”, spune actorul, sătul de obiceiurile pământului şi de obsesia naţională a micului gratuit. El constată că, deşi material stăm mai bine, la 20 de ani de la Revoluţie, România este „degradată moral“: „La pomană se înghesuie toţi, se calcă în picioare. Ce e un mic? Pentru orice om, e posibil să-şi cumpere unul de la un grataragiu din colţul străzii. Dar ei nu! Ideea e să te baţi cu toţi, să te împingi acolo, să-ţi dea unii mititelul gratis şi pe urmă să-l mănânci fericit şi cu hainele rupte în urma luptei“.

elzorab spunea...

România este „degradată moral“

elzorab spunea...

http://proprietaticluj.ro/detalii-i-1237

casa de 300 000 de dolari in romania...

elzorab spunea...

si una de 300 000 in sua, intr-o zona mai mult decat dezvoltata..

elzorab spunea...

sau:
http://www.homes.com/listing/82145016/1679_Sanridge_Wind_Ln_CHARLOTTE_NC_28262

elzorab spunea...

sau:
http://www.homes.com/listing/86938884/1624_Marble_Hill_Dr_CHARLOTTE_NC_28262

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/28719305/COLORADO_SPRINGS_CO_80920

sau in alta parte

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/28493884/COLORADO_SPRINGS_CO_80922

elzorab spunea...

IAR ACUM SA VEDEM CE SE VINDE LA O TREIME DIN PRETUL ORIBILITATII DIN CLUJ, SAU LA PRETUL UNEI CLOACE COMUNISTE INTR-UN CARTIER BUCURESTEAN:

http://www.homes.com/listing/85780026/5434_Timbertop_Ln_CHARLOTTE_NC_28215

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/85886204/8015_Trotter_Rd_CHARLOTTE_NC_28216

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/83762221/6023_Hedgecrest_Pl_CHARLOTTE_NC_28269

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/86799244/5504_Mt_Mansfield_Rd_CHARLOTTE_NC_28278

elzorab spunea...

http://www.homes.com/listing/83288050/CHARLOTTE_NC_28216

elzorab spunea...

concluzia: romanii fie au innebunit cu totii fie se afla intr-o stare de ebrietate natioanala, sau mai rau sunt drogati pana al unu' ca de la doi au bilete al film.

sau, poate, vorba lui canadianu' aici ii iuropa dom'le aici e scumpe toate si nu poti compara iuropa cu america la pret, acolo toate ii ieftine...

Anonim spunea...

rebengiuc e un tradator de neam si tara, ar trebui lapidat in piata revolutiei, si primul care sa arunce piatra sa fie dan puric :p

elzorab spunea...

care-i baiu, canadianu'? s-a topit zapada pe partie? :)

elzorab spunea...

http://www.cotidianul.ro/sorin_blejnar_presedintele_anaf_garda_financiara_va_opri_masinile_in_trafic_si_va_legitima_oamenii-82076.html

o noua faza a dimoctatii originale, a al dambovitza. in faza urmatoare, garda finaciara va trimite mascatii in casele oamenilor si ii va snopii in bataie sa scoata banii, indiferent daca au firme sau nu, pe principiu : RESPIRI, INSEAMNA CA PLATESTI!!!

:)

OARE UNDE SI CAND SE VA OPRI NEBUNIA DIN ROMANIA?

elzorab spunea...

MODEL DE DIZVOLTARE ICONOMICA, BAZAT PE SPECULA IMOBILIARA. IN SPANAI A INCEPUT CU CATEVA LUNI INAINTEA ROMANIEI, GARANTAT CA SI IN RO, IN MAXIM 6 LUNI RATA SOMAJULUI VA DEPASI 20%

elzorab spunea...

AICI E SI ARTICOLUL;

http://www.zf.ro/business-international/rata-somajului-din-spania-creste-alarmant-de-repede-4242089/

DING-DONG, DING-DONG, DING-DONG

clujeanul spunea...

http://www.capital.ro/articol/rechinii-imobiliari-mancati-de-criza-118749.html


Trimis de ovi pt.c...or la 21 Aprilie 2009 15:49:45

Cei care vor cumpara acum cu scaderea de 25-30% fac o afacere buna!!Preturile in orase precum Timisoara,Cluj,Bucuresti si alte orase mari ale tzarii nu pot sa scada sub 1000 euro/mp!!Nu poate fi un apartament in Bucuresti cat unul in HUSI!!Eu ma enervez pe cei care spun ca o sa cumpere pe 3-400 euro/mp ap.noi!!sunt constructor si stiu ce inseamna pretul de constructie a unui apartament,fara sa mai incluzi TVA,bransamentele la utilitati,mai trebuie sa schimbi o conducta pe banii tai,ca de,asa e in Romania,spagile pt. ca autorizatiile sa vina la timp s.a.m.d!!Unii care nu au iesit din casa decat sa mearga la serviciu cred ca un bloc creste atunci cand ploua,dar sunt multe costuri ascunse in constructii de la caz la caz.Nu am nimic cu cei care isi doresc sa cumpere ieftin,dar urasc pe cei care dezinformeaza!!!Preturile nu vor fi niciodata asa de jos cum isi doresc unii,pt. ca este imposibil,decat daca cineva va subventiona pierderile,pt. ca asa cum spuneam,in orasele mari nu poti sa iesi sub 750-800 euro/mp util in care se include pretul utilitatilor,pretul terenului,cheltuielile cu manopera si materialele de constructie + cheltuieli neprevazute care intervin la fiecare bloc in functie de terenul pe care este amplasat.Daca la acesti bani se adauga 200 euro/mp profitul celui care construieste (25%),ajungem la 1000/mp!!daca mai vine si statul cu TVA........e OK!!!O zi buna!
Trimis de ovi la 21 Aprilie 2009 15:21:09

Nu are rost sa intru in polemica cu oameni care nu au avut in mana in viata lor 1000 de euro,si care viseaza sa-si cumpere in apartament cu 10000 si sa- mai si ramana bani!!!Si daca vor scadea de 5 ori preturile nici unul din voi care ma tot contraziceti mai jos nu veti avea bani nici de=o garsoniera,asa ca lasa-ti-ma,flamanzilor,voi nu cumparati,platiti chirie!!!




....vedeti fratilor ce greu e pt un constructor...

nu va mai milogiti sa mai lase din pret, ca totul e scump si profitul e ...mic...

AristotelCostel spunea...

Roade manipulare softpedia:

am platit ceva avans pt un bloc in Green Park Iasi. incep deja sa imi fac calcule daca nu umva am luat cea mai mare tzeapa. intrucat toata lumea este "foarte multumita" sau doar nu scrie pe acest forum, m-am lasat si eu dus de val. intre timp lucrarile au stagnat si, mai mult, mi s-a spus ca sunt probleme mari cu tantarii vara care fac viata oricui imposibila si ca la cel putin unul din blocuri (de unul stiu eu) sunt infiltratii de apa la subsol. am niste prieteni foarte buni care trebuiau sa se mute de anul trecut din toamna si stau in chirie chiar si acum. fac inca o multime de calcule despre cum voi putea plati si daca nu ies mai ieftin sa ies din joc.
stima locatarilor din GP!

dcg spunea...

AC, e clar ca manipularea de pe SP conteaza, google gaseste repede forumul respectiv.

Totusi, cei care se bazeaza pe aceasta unica sursa isi merita soarta.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

I-auziti ce spune kris.ro:

"In primele doua luni ale acestui an, numarul tranzactiilor a scazut cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 123.000 la 78.000. "
Pai ar fi bine 78.000.

http://khris.ro/index.php/04/2009/cand-si-la-ce-nivel-se-vor-stabiliza-preturile-pe-piata-imobiliara/

Anonim spunea...

Au mama,

E prima data cand dau un ochi pe softpedia. Ce kkt de manipulare fac unii pe acolo gen Ciubex.

Nici nu mai calc.

Pai sa ma ierte Dzeu, dar daca fazanii aia au luat decizii in viata citind softpedia, apoi chiar sunt boi si si-o merita.

Anonim spunea...

cam gata cu zapada, asta a fost ultimu week-end pe Grouse. de-acu tre sa ung bicicleta si sa ma apuc sa caut un sale la role, Stanley Park'u a inceput sa se umple de domnisoare ;))
trebuia sa ma vedeti sambata pe peron la metrou (m'atz prins, sunt sarac si n-am masina ;) ), eu cu echipament de iarna si langa mine una in pantaloni scurti, maieu si slapi
in rest, prin romania ce mai e ? cutremure, arestari ? am cam ramas in urma cu stirile ...

Anonim spunea...

Gata canadianule. Vin si eu. Poate imi scrii pe mail ce si cum tb sa fac.

Anonim spunea...

http://www.montreal.ro
gasesti acolo tot ce trebe. cine dupa ce acceseaza forumu ala nu e in stare sa emigreze by himself nu merita sa ajunga aici :P
totusi, Hubble, sper sincer ca nu iei o decizie asa de importanta doar pentru ca mie personal mi se par ca aici sunt cainii cu colaci in coada ... really. ce e orgasmic pentru mine (de exemplu cand vad cum trec masinile de politie, ambulanta si pompieri prin trafic eu unu aproape ca juisez) tie s-ar putea sa ti se para insignifiant ... crede-ma ca chiar nu e nevoie aici de inca unii care sa duca dorul istoriei, civilizatiei si operei din viena, ca sa dau doar un exemplu random de rromani frustrati de prin Canada ...

Anonim spunea...

ha ha, tocmai ce am postat comentariul si aud sirenele afara ... crescuta mai e criminalitatea asta in Canada, dom'le ...

Anonim spunea...

In Germania creste teama de proteste in strada?in Germania, da ? ...
iar referitor la articolul din Scientific American, ia sa vedem ... petrol (chiar daca din nisip) - checked, apa - checked, energie electrica - checked, crapau - checked, cica ar fi niste uraniu prin zona ... tehnologie militara ca sa se apere cele de mai sus cred ca ar fi de unde sa se faca rost ... oare ghiciti unde se gasesc toate astea ? ;)
sorry boys (and girls, ca sa nu se simta pisi discriminata), survival of the fittest ... and smartest, i might say ...

nelu pionieru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
nelu pionieru spunea...

analiza interesanta a lui "Greek man in Romania" despre impactul cutremurului asupra imobiliarelor

Miorlau Pufos spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848754/Ghinionul-de-a-fi-vecin-cu-Cartierul-Latin/

...tipic romanesc as completa eu. Mori cu legea si cu dreptatea in brate, daca ai vecini infipti in politica aia pot sa-si faca si piscina in dormitor.

@ Hubble mai aveai indoieli in privinta nasului meu de matza?

Si-acu ce vrei? Sa o stergi in Canada? Chiar te plictisesti asa de tare?

Miorlau Pufos spunea...

http://www.capital.ro/articol/societe-generale-in-mijlocul-unui-nou-scandal-118948.html

Hmm...de ce nu ma mira. Dupa ce anul trecut au acoperit-o pe spatele amaritului aluia, acuma se pare ca au gasit o formula noua PR-istica

mobutu spunea...

A scris si dan popa despre subiect:
Un alt Jerome Kerviel in SocGen?

Marian spunea...

@clujeanul:
Acest ovi, conform spuselor lui, ar trebui sa fie trafik2k de pe SP: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=497656

Ii inteleg frustrarea si motivul pentru care contribuie cu atata fervoare pe siteuri.
Omul a contribuit cu terenul si speranta lui a fost sa se aleaga cu aproape 1 milion de euro. Numai ca speranta moare ultima.

Rechinash ajuns sashimi

Sorinel spunea...

Doamnelor si domnilor, bine v-am gasit. Am lipsit ceva si acum icnerc sa recuperez, sa citesc in mare cam ce ati scris (bine, sunt cateva exceptii, care oricum nu merita bagate in seama). In postul asta vreau sa multumesc lui Ionut si Chrystian: am fost in Romania, m-am dus nitel la sediul ING si le-am soptit la ureche, ca ori accepta sa ma scuteasca de plata celor 3% comision de rambursare anticipata, ori imi retrag banii de la ei si ne intalnim in instanta.

Sa vezi si sa nu crezi: dupa ce i-am dat buna ziua domnului director si am plecat pe usa, la vreo 20 de minute m-au sunat si mi-au spus ca ei sunt de acord, ca sunt un client fidel...bla bla ..oricum, multumesc pentru idee, asa mai scap de niste bani dati de pomana.

SI, inca odata, multumesc pentru sfaturi: sa-l termin, in mortii masii de credit si cine dracu s-o mai duce la ei banci sa ia bani, sa-si traga mai bie un sut in c....


Azi am vorbit cu un coleg neamt, mi-a dat omul adresa bancii la care el are credit: mi-a venit rau cand am auzit: comision 3,75% FIX pe toata perioada de creditare....

EU ma intreb de ce rahat ai nostri nu fac la fel????


Sanatate si ne auzim mai incolo....

Miorlau Pufos spunea...

@ Sorinel Pentru ca se poate si pentru ca sint intelesi unii cu altii intr-un cartel, sa nu lase vreunul preturile mai jos. Asta e.

http://www.zf.ro/zf-24/strabag-va-suspenda-de-maine-lucrarile-la-proiectul-asmita-gardens-4246345/

Mda...si eu care ziceam ca Impact sau Cosmopolis. Cica in Cosmopolis ala s-ar fi si mutat niste oameni. Oricum, Asmita cu 24 de etaje n-o vad chiar bine pe un teren despre care se stie ca e cu probleme. Nenea Asmita ala a venit la Romanica nadajduind ca e totul ca la ei acolo in India

Amerom17 spunea...

Pt Canadianu

Canada's top court has upheld an Ontario law that allows police to seize money and property as proceeds of crime even when the owner hasn't been convicted or even charged with an offence.

Deci tu traiesti intr-o tzara unde prezumtia de nevinovatie practic nu mai exista si vii si dai lectii la romani. Sa nu mai spun de faptul ca aroganta de care dai dovada e strigatoare la cer!

Anonim spunea...

@amerom
clar, e naspa in Canada, ma duc sa-mi caut bilet de avion inapoi, sper sa mai gasesc locuri, avand in vedere valul de emigratie care va urma spre rromania

Anonim spunea...

Aoleu, Asmita Gardens!
Pai si ce fac, ne lasa cu niste ruine zgarie nori?
Sa vezi turism: vestigiile prostiei romanesti. Un fel de piramide.
Sunt de acord cu tine miorlau, cartelul exista si e extins.
Pe Hubble lasa-l in pace ca el nici pana acum nu stie in ce tara lucreaza: ba e in vest, ba scoate banii de la Western Union si da nas in nas cu traficul bucurestean.
Acum fie vorba intre noi nici Cosmopolis nu o duce mai bine, firma care se pregatea sa le puna termopane e in criza mentala.

V-am spus ceva despre o demisie, o sa va scriu intr-un post pe blogul meu (doar acum oricine are blog, including cana')cum stau lucrurile.
Trebuie sa rupem pisica in doua, miorlaupufos ca nu mai tine asa! :P


PS: Auzi Amerom17 in Romania de cand exista prezumtia de nevinovatie? Dupa bataie si amenda?
La ei exista un fel de Patriot Act, noi ne-am nascut cu el.
Maine or sa ne catalogheze pe toti care criticam statul ca teroristi si gata.

Anonim spunea...

amerom, da' de articolul asta RCMP paid $24M to settle suits n-ai dat inca ? iti dai seama, 24 milioane de parai ca sa le inchida gura celor abuzati de politie ... glumeam eu cu biletu, da' vad ca se impute treaba pe bune ... ;)

Anonim spunea...

canadiene stai la locul tau!
Vrei sa ne batem pe acelasi job? :)
Ai vazut Idiocracy? Lasa sa se afirme si "prostii".
La cum ne conduc astia incep sa cred ca ne-au plecat toti romanii inteligenti. De fapt uitati-va la arta, romani geniali avem in exil de o vreme incoace, cam de 100 de ani.

Anonim spunea...

Victor Rebengiuc le pune românilor un diagnostic nemilos: „Nemâncaţi şi pomanagii“

Sorinel spunea...

Pisicuto, ai dreptate. Ce mi-e mie ciuda, mai ales in seara asta, cand l-am auzit pe neamt din nou, cat de senin imi explica omul ca el are credit pe 18 ani, ca-l poate plati in avans, dar si-a dat seama ca e convenabil la ratele astea, si de ce nu, el inca are incredere in banca. Sa nu uit, in ianurie, i-au scazut dobanda de la 3,99 la 3,75. Credeam ca face misto de mine, dar acum astept link-ul sa vad despre ce banca e vorba.

Ma gandesc ca ING a acceptat cam usor faza cu 3%: sa fie vorba de un exit strategy? Hai sa strangem banii cat mai repede si sa limitam pierderile?


Aaa, sa nu uit: faza tare: nenea directorul incerca sa imi explice ca au crescut dom'le costurile: unde dracu or fi crescut si ce costuri, lamuriti-ma voi, ca eu inca nu am priceput.

Si, cea mai tare faza, pe care credeam ca nu o aud, dar asta nu e de la director: cica au o gramada de insi care-si cam baga picioarele in credite, si vezi tu, incearca sa le recupereze de la taurini: mai, eu credeam ca asta e numai un zvon idiot, dar vad ca se confirma tot mai mult: la dracu de fum, ca fara foc nu prea iese....

Anonim spunea...

@Sorinel

Nu pot sa te las asa...
Si eu am credite, am un card de credit care ma omoara si cred ca o sa le sparg geamul cu el.
E criza da!
Toti cauta solutii si incearca sa isi recupereze banii, fac reduceri si asa mai departe.
Bancile ce fac?
Pai in caz de criza, mare parte,si pot fi si 40-50% din creditati isi baga picioarele. Pentru ca de fapt asta e adevarul, subprimerii sunt 50% datorita lacomiei bancilor.
Rezultat: presiune pe restul clientilor. De aici dobanzile.
Alte explicatii sunt din ciclul "capabili si educati" adica zero.
Ti-o reduc eu la simplu.
Bancile au crescut dobanzile, da?
Si tu platesti mai mult.
De ce?
Pentru ca "subrimerilor" i-ale ce nu au. Tie au ce sa iti ia: bnii din depozite, banii din educatia si pregatirea ta, banii copilului tau pentru scoala.
Alora?
Nimic.
Ba, un consultant de-al bancii daca se duce sa recupereze debite poate isi ia si un glont in cap in loc de rata.
Poate ma insel dar e singura mea explicatie pentru rahatul pe care il traim toti.

Din vanzari iti spun ca daca firma are nevoie de bani execut cel mai slab client unde slab e egal cu corect. Doar nu o sa ma duc sa il presez pe al care e in diverse "carteluri".

Cine are urechi sa auda.
Lasati dracu' politetea cand va suna bancile si executorii bancari.

Sorinel spunea...

Chrys, merci mult pentru lamuriri.
Sunt inca impartit: pe de o parte, regret ca am luat creditul, pentru ca m-am inhamat si am platit in plus o caruta mare de bani, dar, pe de alta parte, fara credit nu reuseam sa imi construiesc casa. Eu nu am facut-o pentru vanzare, asa ca sincer nu ma intereseaza daca maine casa va valora 10.000 de euro sau 200.000. N-am de gand sa o dau si gata. Am facut-o pentru parintii mei si vreau sa ii vad linistiti acolo.

Ceea ce ma deranjeaza, insa, cel mai mult, e nesimtirea bancilor (la care se adauga putin si prostia noastra). Ideea e ca, atunci cand te duci la ei, semnezi contractul cum vor: nu-ti place, la revedere si nu am cuvinte, pleci in alta parte: ei nu te obliga sa iei banii de la ei.

De aceea ma intreb, totusi, de ce numai in Romania (de draci, ma ca era sa pun „rr”, dar pana la urma nu are nimic de a face tara cu nesimtirea unor camatari cu acte). De ce naiba trebuie sa platesc eu mai mult pentru ca X sau Y nu isi platesc ratele? Sa ii execute silit pe aia, de ce sa puna presiune pe mine, care platesc la timp ratele, fara intarziere? Este exact ca si cum ar veni unul la tine in curte sa-ti dea amenda ca vecinul arunca peste gard gunoiul: e exact ca treaba aia cu stampila primariei si coada vacii. Mie mi se pare revoltator: nu am timp sa pun mailurile primite de la ei, ca de, m-am certat vreo 2 luni cu ei: m-au ttratat ca pe un imbecil si nu cred ca sunt singurul tratat in acest mod: mi-au bagat niste explicatii de mi se facuse neuronul saracul carlig.

Mie mi se pare corect ce fac dragutii de nemti: frate, ai facut imprumut, bat in cuie dobanda si stii o treaba: pana la capat ai de platit o suma fixa: nu ai platit? Bine, iti iau purceaua din cotet, casa, masina, draci, tot ce ai pus gaj. Cand ii auzeam ca dom’le, au supraevaluat casele: pai in mortii mamii lor, EU am evaluat casa? Sau apartamentul parintilor, in cazul meu? NU: a venit un neica nimeni care a facut 5 fotografii si a zis ca atata face: banca a luat de buna ideea, unde e vina mea? Au scazut preturile? Oricum creditul era vreo 75% din valoarea casei, deci e logic ca cei 25% reprezinta o marja de eroare, sau nu mai gandesc eu bine?

Una peste alta: banca greseste, iar cei care au de unde, sa plateasca?

AU fost niste faze tari de tot cand m-am dus la ei: in primul rand nu a vrut directorul sa ma primeasca in audiente, ca de: avea omul numai martea, parca. Se uita fatuca aia speriata la mine, ca i-am zis ca imi aduc perna si adorm pe canapeaua lor, pana binevoieste nenea directorul sa ma primeasca. In fine, a binevoit sa ma accepte, de, imi facea o favoare. Nu mai insist asupra a toata discutia, dar cert e ca m-a luat pe sus si a inceput sa-mi explice ca dom’le cresteri, etc. Am ascultat amuzat ca deja daca nu zambeam imi rupeam dintii din gura, si la sfarsit, cand omul a inchis botul, i-am spus clar: in cont am aproape 90% din suma datorata si vreua sa platesc anticipat, fara comisionul de 3%. M-am ridicat si i-am spus clar: daca intr-o ora nu imi acorda aceasta facilitate, imi retrag banii si ii astept in instanta, pentru ca eu, unul refuz sa mai platesc acel credit. Am iesit linistit din banca si cam dupa 20 de minute ma suna o alta tipa, care imi spune ca vai ce noroc am, ca a fost analizat cazul meu, si ca vai ce fel de client fidel al bancii sunt eu si ca da, mi se face o favoare si accepta sa platesc anticipat, fara comision.

Una peste alta, din nou, multumesc: tie si lui Ionut, ca sincer nu mai tin minte care dintre voi mi-a propus faza cu soptitul la urechea lor.

EU ma intreb de ce a noastra Banca Nationala nu intervine pe piata bancara, sa creeze niste reguli clare: ce o opreste, ca, daca stiu eu bine, e singura autoritate in domeniu, si poate interveni in baza legii, nu?

E strigator la cer, nesimtirea lor a ajuns prea departe. Ma intreb daca nu cumva banca nationala e mana in mana cu baietii „destepti”. Nici nu mai stiu cum sa zic, sa nu gresesc. Oricum, eu, unul respir usurat: si am decis: ma ffff.... in ele de credite: daca vreau bani, semnez pentru cacatul ala de Afganistan, decat sa mai ajung la mana bancilor: parca aia au mai multa mila: te omoara odata si gata...:))

Anonim spunea...

sorinel, ejti militar? trist. lasa ca fac baietii din m.i. bani de ii intorc cu lopata, servind unii interlopi in defavoarea altora.

ahaha, ce zicea olandezul despre ca ala care vanduse in asmita (eu am devoalat info-ul) niste apartamente? cica el era loser si un invingator se nastea in trupul aluia care cumparase.

se pare ca strainii primesc stirile mai repede.

Amerom17 spunea...

Pt Canadianu

Ca tine am vazut multi prin "strainatatzurile" astea vestice si nu pot decat sa spun decat atat: in a country like Canada they make you think you have rights, in reality they only need cheap labor and when it comes to your rights the only one that has a say is the govt. But hey what do we know, you're the rromanian who lives in Canada!

Anonim spunea...

amerom, asa tata, deschide-mi ochii, ca pe mine m-au prostit cu o partie si niste parcuri. hai ca-ti mai dau eu sugestii : canada face miliarde de dolari din banii cu care vin emigrantii dupa ce si-au vandut tot in tara natala (sper ca tineti minte cand v-am zis de ala de si-a vandut apartamentul in bucuresti cu 120k si a spart 40k in 6 luni de Canada), din taxele platite pentru emigrare (nu conteaza ca le-au redus la jumate acu 2 ani - ca sa-i prosteasca mai usor pe emigranti, clar), and so on. daca mai ai nevoie de altele gasesti in prostie pe forumu a carui adresa am dat-o mai sus.
si deci sfatu tau ar fi sa ma intorc in rromania, unde labor'u nu e cheap ... n-ai cumva o pila la vreo agentie de voiaj, sa fac rost de un bilet mai eftin ? ti-as vesnic recunoscator

Amerom17 spunea...

Canadiene,

1. Asa e - face o gramada de bani de la cei pe care ii prosteste sa vina acolo - le ia banu la venire si le da o partie doua.
2. Sunt un emigrant ca si tine asa ca nu am de ce sa iti dau sfaturi - mai ales de intors in Romania.
3. Cand spun ca am vazut multi ca tine ma refer printre multe altele, la tipul de individ plin de frustrari pt ca "vezi Dle a plecat din Romania din cauza ca toti aveau ceva cu el".

elzorab spunea...

fraierii sa plateasca impozit forfetar, iar pilosii sa-si construiasca pe el case...

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=23982

Marian spunea...

Scenariul meu cu Asmita Gardens:

"Kaput.
Fazanilor care au "cumparat" acolo trebuie sa le reamintesc ca nu au nici un fel de act de proprietate. Ei nu au cumparat inca nimic. Sint simpli creditori la tziganii de Bangalore sau de Mumbai sau de unde au ei satra astia de la Asmita. La fel si bancile. Dar comparativ cu fazanii, probabil bancile au colateral - constructia. Deci fazanii or sa se trezeasca jumulti rau de tot in procesul de faliment. Sint curios daca cei care au depus toti banii or sa ia macar 30% din ce au depus. Sau mai pot sa vina cu bani de acasa si cumpara apartamente de la banca ;)"

dcg spunea...

I-ai dat motiv lui Punkt sa te zboare. Senzatia mea este ca totusi o sa te mai intalnesc pe SP, chiar daca sub alte nickuri, Punkt merita sa-si inceapa ziua transpirat, cautand posturi "dusmanoase".

Unknown spunea...

Hello.This este Stewart Louis Finance. Suntem aici pentru a constiintei
întreaga publicului cu privire la faptul că suntem o organizație, care
împrumut în sectoarele privat și public ale economiei. Aveți
nevoie de un termen lung sau împrumut pe termen scurt? Individ, familie,
firmă sau o organizație care are nevoie de un împrumut pentru a rezolva problemele financiare trebuie să se aplice pentru un împrumut oferim împrumuturi la dobânzi reduse cu 2%
Numar de telefon. puteți obține, de asemenea
împrumuturi de urgență care pot fi procesate în termen de câteva ore. Contact
ne acum pentru VIA
EMAIL: stewartlouis001@hotmail.com

dimas spunea...

Thank you for nice information.
Please visit our web Here

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 286 din 286   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?