vineri, 15 mai 2009

2 Românii

Constat cu satisfacţie că în urma crizei România nu mai e doar una, ci a devenit de 2 ori mai mare, mai frumoasă, mai bogată. În ritmul ăsta de amoebă în curând vom deveni cea mai ţară din Europa.

Prima, e România politicienilor, a policianiştilor şi a celor prostiţi de ei, care vorbeşte nonşalant despre depăşirea punctului critic al crizei, stabilizarea economiei, stabilizarea confortabilă a leului, reluarea creditării etc.

Cealaltă e România celor care şi în clipa asta îşi pierd locul de muncă, se chinuie să găsească vreo idee de afaceri într-o piaţă în care nu mai mişcă nimic şi nu reuşesc să se consoleze cu stabilizarea leului la 4,2 pentru că veniturile lor sunt la jumătate sau la sfert faţă de cele din urmă cu un an.

121 de comentarii:

Anonim spunea...

> România politicienilor, a
> policianiştilor şi a celor
> prostiţi de ei

Quote of the day:

"What a great advantage for leaders that the people do not think."

-- Adolf Hitler

Anonim spunea...

Exact asta i-am raspuns si eu unui ametit care imi zicea ca a trecut criza: "Intreaba-i pe miile de oameni care si-au pierdut locul de munca sau nu si-au mai luat salariile de cateva luni daca a trecut criza!"
Sunt alegeri si asta e poleiala rahatului, ce naiba.
Vorba cuiva de pe aici, suntem printre putinele state estice care era sa intre in incapacitate de plata a salariilor si pensiilor.
Pai daca in aprilie eram aproape de faliment, acum au venit banii imprumutati si dintr-o data "ne merge bine" eu zic ca trebuie sa fii prea prost sa nu vezi de ce "a trecut criza".
Astia pe cine cred ca prostesc?

In alte state se iau masuri dure si chiar au sanse sa scape dar cand ai cancer si tu iti faci operatii estetice nu cred ca o mai duci prea mult.

mobutu spunea...

Cică au venit cifrele oficiale de la INS:

PIB Q1 2009 faţă de Q4 2008: -2,6% (minus doi virgula 6)

PIB Q1 2009 faţă de Q1 2008: -6,4% (minus 6 virgula 4)

dcg spunea...

Manole, ai vazut link-ul asta? Poate ar merita un "post" separat, eu zic ca este grav ce spune omul asta si pozitia din care o spune face ca sa nu-i putem ignora "predictiile", predictii mai pesimiste decat cele vehiculate de... Prigoana :-) Va dati seama cuve se vor duce preturile daca bancile o sa evalueze "2 camere" la ~20.000e?

http://media.imopedia.ro/galerie-video/video----tni----daniel-tudor---vb-service-8277.html

***************************
"Reporter: se va ajunge la nivelul anilor trecuti cu creditare?
VB: da, se va ajunge la nivelul anului 2004 cu creditarea... Ha ha ha ha! [rade si se opreste oarecum jenat de iesire] cam asa si arata lucrurile si la nivel de pricing pe proprietati si la nivel de... [isi cauta cuvintele] efecte asupra clientelei si la nivel de acordare pentru ca undeva cam in 2003-2004 conditiile erau cam la fel (...) In schimb analiza de risc, cum spuneam si mai devreme, este cea care face diferenta si eu o plasez undeva la nivelul lui 2004. Deci probabil si preturile se vor duce in aceea directie."

ionut spunea...

manole

Nu stiu de ce, titlul asta imi inspira o senzatie de angoasa. Unde si cand am mai auzit sintagma? Aha, stiu, nastase! Brrr!

Eu chiar nu stiu de ce vi se pare asa de curios, ca multi "clameaza" sfarsitul crizei.

Pai nu venira bre, banii de la FMI?
Pai nu vin si altii de la u.e?
Pai nu da bre, "cruciatul sef" al BNR, isarescu, asigurari ca lucrurile merg spre bine, leul e tare, economia o ia in sus, dobanzile vor scadea?
Pai n-a luat pogea masuri de relansare a economiei?
Pai nu va "decola" turismul de cand e "pastorit" de actualul ministru?
Pai n-o sa ne reprezinte bre, EBA si jiji, interesele in parlamentul "ieuropean"?
Pai n-avem bre la carma pe singurul presedinte care a inceput reformele (macovei dixit)?
Pai n-a declarat bre, berceanu ca intr-un an face autostrada?
Pai nu garanteaza bre, guvernul creditele ipotecare?

Io zic ca sunteti rau intentionati, astia care comenteaza tot timpul , si chiar vreti si va bucurati de raul tarii.

AristotelCostel spunea...

Detin o garsoniera si un credit la banca de 40.000 Euro pt care platesc rate lunare pe 30 de ani. Nu am bani sa achit creditul si nici nu vreau sa vand, avand in vedere ca am achizitionat-o cu 70.000 si acum este 35.000 . Ce posibilitati am sa trec la un apartament ?
Mentionez ca as mai putea veni cu un aport de 10.000.
Multumesc!
Ionuţ Negoiţa :: Preşedinte RIN GROUP :: În dialog cu cititorii IMOPEDIA

Miorlau Pufos spunea...

Ce se vede la televizor e la ani-lumina distanta fata de ce se intimpla in lumea reala, cu exceptia mascarilor si-a accidentelor. Ma intreb pe cine dracu' mai intereseaza politica, circul si scalimbaiala unora pusi numai pe furat?

alex.dumitrascu spunea...

"Comfuzia lui cu respectivul nick chiar e ilara.."

Romania semidoctilor si a manelistilot.
Uite Manole, chiar la tine pe blog a postat un manelist intelectual fraza de mai sus. Nu-i spun pe nume, fiindca pur si simplu nu are.
Si respectivul isi arata stiinta de carte in contextul comentarii unui citat din Cartarescu, corect gramatical fiindca e cu copy paste.
Manelismul e un fenomen ciudat in Romania. Ii face pe ciobani oameni de afaceri, pe derbedei politicieni si pe analfabeti ...comentatori economici.
Dar prostia si ingamfarea acestor toape, are si efecte neasteptate.
De exemplu falimente, dispretul publicului, pierderea alegerilor, si de ce nu, executia din senin a unei creante de care dobitocii au uitat si pe care a cumparat-o cineva.
Eu nu incurajez tembelismul deoarece nu e o componenta a libertatii de expresie, este chiar dusmanul ei. La mine pe forum n-ai sa vezi niciunul. Si nu e cenzura, e salubrizare.

alex.dumitrascu spunea...

Si inca ceva, nu toti romanii prosti sunt prostiti de politicieni.
Unii sunt prosti datorita lipsei de educatie, sau pur si simplu din cauze biologice.

Anonim spunea...

articolul asta mi se pare destul de interesanta. oare ce vor face toti taranii care de bine de rau luau o paine si o sticla de ulei de la magazinele din sat ? imi aduc cu nostalgie aminte de vremurile cand ii aduceam lu bunica'mea un kil de ulei si unu de zahar de la oras ... ce tare ar fi sa ma intorc acum in rromania, mi-as retrai copilaria, oare cati oameni nu si-ar dori asta ?
@alex.dumistrascu
esti nebun, cum naiba sa zici asa ceva despre un popor care da atatia olimpici internationali ? tz tz, nu-i frumos ...

limestone spunea...

@Alex.dumitrascu

The form from ilar to hilar was changed in 2007. I am old fashioned so I stick to the old form which is still coming faster to my mouth. For a person who has spoken Romanian language less than 20 percent of the total speaking time in the last 15 years, I still do well with speaking Romanian, I think.
You are too picking on these things Alex.

DEX: ILÁR, -Ã, ilari, -e, adj. Ilariant (1). [Var.: hilár, -ã adj.] - Din fr. hilare, lat. hilaris.


And "manelista" is your dear mother who made you such a dick head, boy!!

Anonim spunea...

limestone, just asking, maybe "You are too picky on these things Alex." is the correct spelling ?

limestone spunea...

@canadian

Canadianule you the same, too picky, on too picking, on picked up things ! Clear ?

ionut spunea...

alex dumitrascu

Multi sunt "comfuzati" in ziua de azi. Pe undeva prezenta lor pe blog e binevenita ca exemplu de: ASA NU!
Cat despre "comfuzia" din capul lor, nici o grija, fiecare pasare pe limba ei piere!

Anonim spunea...

limestone, when you're choosing to write using english in order to disparage others you have to be very careful about your spelling, otherwise any mistake will make you look ridiculous. or stupid. or both
eniueiz, un articol interesant

Anonim spunea...

Deci asa ceva nu se poate!
era sa mor de ras cand am vazut raspunsul latraului portocaliu. Sa-i explice careva de ce statul roman a cheltuit banii inutil pe scolarizarea lui.
Iaodi, astia vad sfarsitul crizei si noi suntem la -6.4. Va dati seama unde suntem in realitate? Un minus zece mi se pare rezonabil 'la firul ierbii'.

ionut spunea...

alex dumitrascu

"You are too picking on these things Alex."

Alta dovada de ..."comfuzie".

ionut spunea...

Careva de la pdl, daca citeste blogul, cu "trompete" ca "agentu' comfuz", nu va vad bine! Opriti-l!

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Sfinte sisoie, ce umilinta online! Si tot nu se opreste, asta-i partea savuroasa.

Anonim spunea...

limestone, i'm too lazy to use capitals, it's so hard to understand ? or maybe you think here it's some kind of ivy league ?

UJohn spunea...

mdeah...

iote rumînii cum se tigănesc. Şi unii dintre ei nici măcar nu mai stau in rRomanistan!!!

măh băetzi... a auzitără careva de nEtiquette? STOP TROLLING!!!

Manole spunea...

@all: nu abuzaţi de încrederea mea. Chiar dacă nu am timp să vă moderez comentariile, aş putea ruga pe cineva să o facă.

Anonim spunea...

@ aristotelcostel

Super tare intrebarea aluia cu garsoniera. Asta arata ce logica au unii si imi aduce aminte de niste pipite feminine si masculine care se mirau ca nu ma inghesui la credit imobiliar, de consum si masina de lux pa' leasing.
Pacat ca "a trecut criza" si unii inca mai viseaza cai verzi.
E mortal la propriu omul.
Sa te fereasca Dumnezeu de asa ceva, mai ales in familia ta.

Anonim spunea...

mai copii, de ce va plangeti voi ca in rromania e rau, ca forfetaru distruge firme si alea alea ? ia uitati ce zice unii : Nu exista in Europa de vest o tara cu un potential mai mare decat in Romania pentru a "face bani".

qwerty spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Dragi romani,Nu ascultati acesta campanie furibunda a nenorocitilor care vor sa-i alunge pe romani de pe pamanturile lor si apoi sa le fure tot ce au mai scump. Voi stiti cum traiesc emigrantii prin alte tari? Sunt niste slugi ascultatoare [Citeste] care nu mai au viata. Si mor ca niste sarantoci depresivi si amarati.Nu mai ascultati povestile unora sau altora. Voi stiti ce inseamna sa nu mai fii roman? Voi stiti ce inseamna sa iti vinzi sufletul pentru niste gologani si niste vise invelite in reclama? Am fost in multe comunitati de romani din Europa , America si Canada. Vai de mama lor. Saraci, stresati pentru ziua de maine, bolnavi, fara asigurari de sanatate, fara case, mor de tineri, copii lor sunt fara viitor, un calvar. Asta vreti sa aveti?Un om cu demnitate nu isi parasete tara la greu. Lichelele pot sa fie slugi la straini cit doresc.

vladone spunea...

@canadianul:
corect era : Nu exista in Europa de vest o tara cu un potential mai mare decat in Romania pentru a "face bani" USOR. ... unde USOR inseamna de fapt sa furi de la stat, in cardasie cu autoritatile.
mare bucurie au unii cand fac bani asa ! :(

Anonim spunea...

@vladone
nu stiu frate cum se fac banii in rromania, pe mine nu m-a dus capu la afaceri, eu am fost educat sa fiu angajat. angajat fusei si in rromania, angajat sunt si in Canada, am lasat managereala pe seama celor cu embiei, eu imi cunosc limitele, textul de mai sus e luat cu copy/paste

Anonim spunea...

si inca un comentariu cu copy paste : si prietenii de acolo imi zic - hai ca s-a schimbat, au bagat internet in Herastrau ..ca in luxembourg, nu ? :)

AristotelCostel spunea...

Limestone mi-a devenit atât de drag că nu-i cum să-i ascund prostiile lui Badea.

ionut spunea...

"Manole spunea...
@all: nu abuzaţi de încrederea mea. Chiar dacă nu am timp să vă moderez comentariile, aş putea ruga pe cineva să o facă."

15 mai 2009 13:16

"Manole spunea...
@Ionut si Sorinel: aşa cum a spus Cristian mai sus, în decembrie 1989 s-a murit pentru ca toţi să avem dreptul să ne exprimăm."

24 martie 2009 22:07

In mai putin de 2 luni trecusi de la "democratie" la ... "moderare". Curioasa evolutie. Poate esti dragut sa-mi explici de unde pana unde "schimbarea de macaz"!?

ionut spunea...

Gandire cu premeditare, marca udrea: relansarea turismului prin... limitarea preturilor.
Pe ce lume traieste fatuca asta?

http://ziarero.realitatea.net/1242335599-Udrea_promite_ca_va_limita_tarifele_hotelierilor_daca_vor_creste_preturile

nelu pionieru spunea...

azi ascutam stirile la radio : "stirea 1 : premierul dop/poc spune ca deja se vad semnele bune, criza a trecut, etc.
imediat stirea 2 : Firma X a concediat cateva sute de angajati"

ar fi de ras aceste stiri gen radio erevan dar oamenii aia care au intrat in somaj cred ca si-au pierdut simtul umorului.

acum ma uit la mozes gauran sa vad ce dracu mai zice. bin ca e si nea ilie serbanescu acolo ca sa ii mai dea peste bot.

Manole spunea...

@Ionuţ: e vorba strict de moderarea înjurăturilor şi insultelor. Sunteţi oameni în toată firea (sau nu?!) aşa că puteţi să vă susţineţi punctul de vedere şi fără să vă jigniţi între voi.

nelu pionieru spunea...

@manole
fara nicio problema poti sa ma pui pe mine sa moderez. :)))))))))))

cezar spunea...

"Unii sunt prosti datorita lipsei de educatie, sau pur si simplu din cauze biologice."

Citatul zilei, din motive evidente (ma rog,baza de selectie e slaba).

"you the same, too picky, on too picking, on picked up things ! Clear ?" Nu e clar deloc, ce vrea sa zica on too picking ? Io non parlare ingles too well, so...

Pe de alta parte, dear Johnny, pasarea PRE limba ei piere, altfel se pierde, cred, aroma geto-daca a zicerii. Nu c-ar fi o tragedie, din moment ce, coroborand afirmatia de mai sus a dlui Dumitrascu, ADNul national da oricum rateuri serioase.
Ca sa inchei intr-o nota mai limpede - Manole iti cere sa nu-i mai bagi in mese pe alti participanti la trafic(ul sau). Poti sa-i faci imbec., sa le doresti falim. mamii lor de manipulatori, da' fara aia de mai sus.

alex.dumitrascu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marian spunea...

@rromanu de canada:
"si inca un comentariu cu copy paste : si prietenii de acolo imi zic - hai ca s-a schimbat, au bagat internet in Herastrau ..ca in luxembourg, nu ? :)"

Tu esti, cristianco? =))

cezar spunea...

http://feedproxy.google.com/~r/dupabloguri/~3/w4LbuHNlOrY/

CTP construieste o imagine ( imperfecta, neexhaustiva, da' e un inceput) cretinetilor si net-anderthalilor.
Va avertizez ca orice asemanare cu personaje reale e intentionata, da' din partea lui, nu a mea,adica eu nu sunt de acord cu el.

nelu pionieru spunea...

se calca lumea in picioare la targul imobiliar oltenia.

Ansamblul - Preţ(euro/mp)
Athrium Residence - 800-1050 e/mp (fără TVA)
Dobrogea - 560 euro/mp (cu TVA)Edeca Group - 1.050 euro/mp (cu TVA)
Felicia Residence - 510 euro/mp (în fază de proiect)
Ferval Residence - 890-1.000 euro/mp (cu TVA)
Hob Holding - 900-1.000 euro/mp (în fază de proiect)
Sun Residence - 1.000 euro/mp (cu TVA) negociabil

Anonim spunea...

@marrian
ti-ar placea ?

Marona spunea...

Cezar, de cand participi tu la discutiile de pe blogul asta de ciudati si imbecili, n-ai schimbat o iota nici teza (sunt un "insider", un "player", iar restul sunt agarici, care nu stiu si nu inteleg nimic despre fantastic de complexa, tehnica si speciala piata imobiliara romaneasca) si nici atitudinea (condescendent-sarcastica, fiindca discrepanta de cunoastere si intelegere e ca de la om la furnici, ar fi absurd sa investesti in efortul de-a nelumina si explica ceva pentru ca nu dispunem de instrumentul specializat numit creier, asa ca "vin aici doar ca sa ma amuz cum va dati cu capul de pereti in bezna mintii voastre").

Dar detectez o micuta variatiune in ton, mai nou il iei peste picior pe Manole, gazda, singurul fata de care pana mai ieri practicai un soi de deferenta, dintr-un reflex de obedienta tipic smecherilor descurcareti. In fond, el este omul cu puterea teoretica si practica de-a-ti trage un sut virtual de pe blogul lui, trimitandu-te "outside", unde tie nu-ti place sa stai, date fiind veleitatile de "insider" si "player".

Inteleg de ce si cat de mult ti-ar placea sa opereze gazda niste "purificari" pe-aici, alea pe care le-ai opera tu direct, daca aveai "puterea". N-are rost sa-ti urez succes. Cred sincer ca nu-ti va iesi manevra, orice ai face.

Anonim spunea...

@all

Uitati aici alta imagine de exceptie din orasul cu 2000 de euro metrul patrat construit!@marona
Super tare comentariul tau.

x spunea...

Hehe, cineva vrea sa scape de constituirea provizioanelor pentru credite neperformante:
BCR acorda perioade de gratie de pana la 12 luni clientilor care intra in somaj. Provizioane care, altfel, se taie direct din profitul bancii.
Cu alte cuvinte, nu scoatem casele la licitatie, bagam mizeria sub covor, si daca plesneste basica oricum nu ne mai intereseaza. Inca un semn ca o sa aibe loc o corectie abrupta, nu o dezumflare lenta.

Anonim spunea...

baaaaaaaaa, opriti-l careva pe pitic, ca mi se face rau, cred ca nici la plenarele congresului nu se manca atata caca

alex.dumitrascu spunea...

http://www.totalfirme.com/33076/GEOLOG_ROMANIA_SRL

Anonim spunea...

@Chrysthyan
tot e ceva mai bun in rromania decat in Canada, macar cainii aia nu put la fel ca sconcsii

Marona spunea...

Alex, ce incerci sa ne spui? Sau vorbesti doar cu "mitomanul", indescifrabil pentru noi?

cezar spunea...

Stelica tata, faptul ca bcrul se apuca sa-si protejeze portofoliul de credite e anormal numai sub o privire romaneasca cu ochelari de cal.
E firesc ca o banca sa-si protejeze clientii pt. ca-si protejeaza propriul interes. Intelegi macar putin ? Astepti cu infrigurare un eventual faliment al unei banci de masa, esti putin inconstient ? De fapt, da-le incolo de banci, merita un pui de faliment toate.
Creditele neperf. (indif. ce intelegi tu prin asta) in mare parte sunt garantate financiar, nu ipotecar. Adica Asiban etc.
Dealtfel, clientii cu ipoteci sunt foooarte disciplinati la plata, nemaivorbind ca sunt destul de putini.

Marona, ti se pare. Sincer, postul tau e prea complex pentru mine, si muuult prea complex pentru locul unde l-ai postat.
"Obedienta smecherului descurcaret" vine de la Buzura, sau Preda ? Sau e pur post-revolutionara.

AristotelCostel spunea...

Si cezar are dreptate... câteodată

Pentru banci, adevaratul activ esti tu, nu casa ta@alex

Crezi că oranj tufa a prospectat... după marmura lui Videanu?

Marona spunea...

Cezar, eu am vrut sa fiu foarte directa cu tine, nicidecum subtila. Si cred ca mi-a reusit.

Dovada? Ne explici chestii.

Interesant, majoritatea creditelor neperformante sunt garantate financiar, zici tu. Sursa informatiei? Exista date publice sau stii de pe "surse"? "Garantorii" sunt solizi financiar?

cezar spunea...

Nu e mare scofala, marono. Intrucat majoritatea creditelor sunt de consum (cauta si vei gasi), e normal sa "presupun" ca ele nu sunt garantate imobiliar, ci...financiar. ASIBAN and company. Situatie veche de cand lumea, ras-cunoscuta.
Nu stiu cat de siguri sunt garantoizii, mai ales ca multi se reasigura la alti garantooizi, si tot asa. Te tine o discutie despre asta ? Sorry, pe mine,nu.
Stelian tocmai isi freca mainile de fericire in urma unei mici confuzii. Nici nu mai conteaza de fapt, ce si cum.

Oricum, m-ai prins, dovada ca m-am apucat sa 'explic" infrigurat...chestii. Prea mult timp liber , marona. Ce zici ?

Marona spunea...

Cezar, asa pafarista cum sunt eu, te informez ca politele de asigurari financiare de credite sunt semnate de diviziile de asigurari ale bancilor care au dat credite, si-acolo au ramas, "asigurate".

Nu, n-am timp. Si nici nu-mi fac, atunci cand iterlocutorul nu-mi acorda un minim de respect. Pa!

cezar spunea...

Pai da, si, intrucat, de pilda, BCR Asigurari e tot una cu BCR, hopa cu concluzia :))
Mai sunt pe piata Unita, Asiban etc, da' ce mai conteaza.
Cu lipsa aia de respect, chestia e simpla, de mult nu mai tratez alti bipezi cu alte criterii decat cele intelese de respectivii. Ca doar n-are sens sa ma dau domn fata de unii care scuipa termeni precum "manipulator", "sa moara contu tau curent" etc. Ce-i drept, n-am fost inca bagat in ma-sa, desi mi s-a facut, hodoron-tronc, o propunere de sex oral.

x spunea...

Cateva clarificari, Cezar:
- Omul vorbeste foarte clar de credite imobiliare, citeste articolul si vei intelege ca n-are rost sa amesteci in discutie creditele de consum.
- BCR nu isi protejeaza "portofolilul de credite" prin aceasta manevra. Creditul tot neperformant e, si somerul ce locuieste o casa de 150.000E tot in default e. Cum anume gestioneaza ei starea de default, ii priveste: executa garantia imobiliara sau nu, reesaloneaza datoria, o vand mai departe in pierdere, etc. Ce protejeaza BCR de fapt e profitul pe 2009, prin evitarea constituirii provizioanelor.
Daca tu nu vezi hazul in demagogia lor, eu il vad. O tot dau inainte cu interesul clientului cand de fapt e vorba de propriul cur.

cezar spunea...

Propriul "cur" se intalneste, intamplator, cu "dosul' clientului. Pasuirea, mai pe rom., a celor loviti de anumite conjuncturi este normala, benefica, civilizata, si n-am inventat-o noi.
Romanul a invatat din istorie ca un contract presupune deseori tepuirea uneia din parti, in speta aia mai slaba, clientul. Iata si dovada oarecum contrarie, si care e reactia aceluiasi roman ? Pai e demagogie domle, au dobanzi mari, clientii sunt de fapt fazani. Sa se duca toti la fund ? Pe net suna bine. Oare ce parere
ar avea fazanii.
In orice caz, draga Stelian, eu, de buna credinta as concluzia ca vine repejor vremea executarilor silite, stati pe faza pe panourile de licitatii de la fiecare judecatorie. In vremurile bune luai 4 camere cu 20 mii.

Anonim spunea...

cezar, oare unde am mai auzit eu chestia asta cu "stati linistiti la locurili voastri, creditele sunt asigurate la o firma de asigurari, care la randul ei le poate avea re-asigurate la o alta firma, si tot asa mai departe, si astfel am reusit sa disipam riscul". mai sa fie, ce destepti e humanoizii astia, cum au inventat ei o metoda sa nu mai piarda nimeni nimic niciodata. cred ca mai avem oleaca si alchimistii vor fi razbunati, iar perpetuum mobile si fuziunea la rece se vor preda la fizica de a 5a

elzorab spunea...

cezar, multumesc mult pentru complimente. recunosc si eu ca sunt cam ciudat. cand am locuit in romania mi-au trebuit ani de zile pentru a pricepe si am forma reflexele specifice unei societati balcanice. dar recunosc, inca nu le pricep si nu le stapanesc pe deplin.

n-am inteles niciodat si inca nu inteleg de ce un balcanic se considera inteligent, istet sau smecher, atunci cand reuseste sa-i traga o tzeapa unuei alte persoane, chestiile astea tin de cei sapte ani de acasa si in occident reputatia unui om este la fel de importanta ca si averea, iar bunastarea unei companii sau personala vine de multe ori in urma increderii celorlati si a unei reputatii bune.

intr-o societate balcanica bunastarea personala vine, de obicei, odata cu smecheria, cu numarul de tzepe de care esti capabil.

romanii care vin in occident se mira de naivitatea si prostia occidentalilor: cum poti sa mergi la biblioteca si sa iti scanezi singur cartile la iesire, sa pleci cu ele fara sa te verfice nimeni. cum poti sa mergi la cumparaturi si sa-ti scanezi si sa-ti platesti singur produsele pe care le-ai cumparat fara ca nimeni sa te verifice.

sunt toate intrebari fara raspuns, multi romani au prosperat pe unde au ajuns bazandu-se si "taking advantage" de un sistem care functioneaza pe alte principii fata de cele pe baza caruia functioneaza mintea romanului balcanic. astefel ei au furat de cate ori au putut fara jena si fara rusine, profitand de "naivitatea" celor din jurul lor, care desi vedeau bine ce se intampla, intorceau capul scarbitzi, parca nedorind nici macar sa priveasca sau sa creada ca un om poate sa dea dovada de atata josnicie, parca jenati de situatie si fiindu-le rusine de lipsa de rusine a celuilat. ceea ce pare a fi inteligenta in ochii uni balcanic, nu e decat josnicie in ochii unui occidental.

oricum ,daca am inceput sa plictisesc lumea, poate e mai bine sa ma retrag, deja a devenit oarecum indecent sa tot vorbim despre criza finaciara atat vreme cat in fiecare zi exista oameni care se sinucid din cauza situatiei in care inconstienta lor impreuna cu marlania unor bancheri si agenti imobiliari sau vanzatori i-a adus. singurul lucru pentru care mai merita sa scriem si sa ne pierdem vremea este tocmai pentru a impiedeca o tragedie si mai mare, pentru a impiedeca omul de rand naiv si neinformat sa "puna botul" la ineptiile , minciunile, lacomia, marlania, minciuna si manipularea unora(nu vreau sa spun de teapa ta)care canta in continuare ode economiei care tocmai se relanseaza, a creditarii care se va relua peste cateva saptamani si a preturilor la imobiliare care se vor avanta din nou spre cele mai inalte culmi, in timp ce economia intra in colaps iar milioanele de someri bantuie pe strazi cautand un colt de paine pentru copiii lor...

elzorab spunea...

http://video.yahoo.com/network/100000086?v=5017561&l=100000085

cezar, te rog sa privesti cu atentie filmul de mai sus si sa-mi raspunzi cu sinceritate cati dintre romani ar fi ajutat veveritzele si cati dintre ei s-ar fi grabi sa le omoare in acelasi spirit balcanic de a ne autodistruge si a ditruge tot ce frumos in jurul nostru, de la natura la trenuri sau autobuze...

Anonim spunea...

@elzorab (si canadianu) sustinere:

Am cumparat 3 obiecte de la practiker printre care si o cutiuta cu 10 susruburi M6 (mititele) cu piulite. La casa s-a marcat, am facut 8-10 m pana la iesire si constat ca cutiuta a cazut pb printre gratiile de la cos. Ma intorc in doar 20 secunde. Disparuse ca prin ceata. Costa 3 RON. A trebuit sa ma intorc sa iau alta, sa stau la coada, aveam nevoie de ele. Fuck off RRomania.

@Miorlau
Am mai cerut cuiva oferta pentru lucrare si mi-a cerut exact x2 decat nea Vasile. Asta da bula in constructii cu preturi la caterinca.

Iar asa ca o imagine de ansamblu, in Bucuresti parca nu mai are nimeni grija urbei (la curatenie ma refer) parca nu ai aer, cum pleci la 30 km in orice directie, e o a doua Romanie.

radumiki spunea...

elzorab
,,n-am inteles niciodat si inca nu inteleg de ce un balcanic se considera inteligent, istet sau smecher, atunci cand reuseste sa-i traga o tzeapa unuei alte persoane"

ai dreptate, dar la fel putem sa spunem si noi de tepele trase de EI (occidentalii) romanilor, lucru urat, mai ales ca EI nu obisnuiesc sa faca asta acasa...
si ce tepe!!!
de la bancile luate toate si apoi transformand tara intr-una de creditaci, de la dobanzile practicate si azi, duble fata de concurenta din UE ptr producatorul roman, de la santajul cu intrarea in NATO si UE cu conditia cedarii la preturi infime a rezervelor subsolului sau a celor mai afaceri, culmea ,,privatizate" uneori chiar de companii ,,de stat" de la EI.
de transformarea omului de la banda care lucra pe 200 de euro/luna in sclav cu credit la EI pe urmatorii ani.
la autostrazi facute de EI la pret dublu decat la Ei....

suntem hoti, neseriosi, balcanici, avem tigani, etc

dar suntem pe dracu smecheri!!!

ionut spunea...

@all

Total off topic.

Incredibil meci de tenis intre nadal si djokovic...

limestone spunea...

@Hubble

Daca l-ai votat pe domnu doctor Oprescu nu ai voie sa te plangi de mizeria sufocanta din Bucuresti..

limestone spunea...

@Costica lampa mica..

Fac prospectiuni pentru petrolul lui Patriciu, sponsorul lui Crin Halaicu, repetentul clasei..
Acu vezi care-i culmea subversiunii?

elzorab spunea...

radumiki, nu confunda societatea occidentala cu megacorporatiile occidentale. nu au nimic in comun. aceste corporatii nu au nimic sfant, sau majoritatea, exista si companii ca apple sau microsoft, conduse de oameni care au plecat de jos si si-au pastrat principiile. de obicei marii manageri de prin corporatii sunt recrutati tocmai din randul celor fara valori morale, scursuri fara nimic sfant. foarte multi occidentali prefera sa nu se murdareasca cu pozitiile respective.

motivul pentru care aceste corporatii nu-si pot face de cap si in tarile de origine este tocmai pentru ca sunt sanctionate moral de catre societatea in sine si legal de catre populatie prin intermediul celor pe care ii aleg.

evident, atunci cant aceste corporatii vin in contact cu medii sociale care nu le sanctioneaza si cu state ai caror functionari sunt foarte usor de corupt, se nasc acesti monstrii, filiale ale unor corporatii din romania. un exeplul e doar bechtel sau apa nova(aquatot) care au venti, au marcat spaga si apoi isi fac de cap. acestea nu ar fi avut nici o sansa sa-si manifeste mizeria morala in tari cu reglematari si cu traditiei democratica.


pe de alta parte, acest dezastru economic este tocmai rezultatul acestor corporatii, mai ales finaciare si al faptului ca statele occidentale si-au vandut cetatenii si i-au dat pe mana acestora, dar acesta este mersul normal al istoriei, societatile se degradeaza, apoi urmeaza cate o revolutie care pune bazele unei societati mai bune, care ajunge sa se degradeze, apoi o noua revolutie si tot asa...si societatea americana, din pacate, s-a indepartat enorm de la principiile care au stat la baza revolutiei si la infiintarea unui stat nou si independent...

nu confundati wall street cu occidentul, mai degraba priviti wall street ca o lada de gunoi moral al occidentului...

Marona spunea...

Of Elzorab.... chiar? nu-s pocitii, imbecilii si grotestii de la Jerry Springer show insasi esenta Americii? Nu-s josniciile lor, bancherii de pe Wall Street, si executivii mega-corporatiilor globale, chiar chintesenta spiritului national american?

NU si Nu?

Cat de tare te-ai enerva daca eu m-as preface vreun an de zile, zi de zi, ca sunt de alta parere decat tine?

Tare si foarte tare?

Ok, n-o sa ma joc de-a tit for tat. Sunt de acord cu tine 100%. Cosurile care ies pe frunte nu-s nici esente, nici chintesente. :)

limestone spunea...

@salubrizatorul de bloguri

M-ai cautat mult pana m-ai gasit?

limestone spunea...

@manole..Oare asta va aduce return of the investment?

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, sambata, in statiunea Neptun-Olimp, la inaugurarea celui mai mare centru SPA din Romania, care se intinde pe o suprafata de 3.000 mp si are trei nivele, o investitie de 6 milioane de euro, transmite NewsIn.
COCOR SPA, situat in complexul Cocor Neptun, este cel mai mare centru de acest gen din Romania.

ionut spunea...

"elzorab spunea...
radumiki, nu confunda societatea occidentala cu megacorporatiile occidentale. nu au nimic in comun. aceste corporatii nu au nimic sfant, sau majoritatea, exista si companii ca apple sau microsoft, conduse de oameni care au plecat de jos si si-au pastrat principiile. de obicei marii manageri de prin corporatii sunt recrutati tocmai din randul celor fara valori morale, scursuri fara nimic sfant. foarte multi occidentali prefera sa nu se murdareasca cu pozitiile respective."


Serios? Pe cuvantul tau? Mai spune-ne odata, ca bine le zici coane fanica. Ca tine mai rar.
O societate fara printipuri va sa zica...ca nu le are. Curat murdar!

elzorab spunea...

ionutz, esti si tu, doar un produs al negurii morale si culturale din tara aia. atat pricepeti: bani, manele, sa fiti angajati la o multinationala, pipitze si cocalari, bmw si Q7. atat! va rog eu un va mai plangeti ca vin corporatiile sa va puna pielea pe batz.

ele fac ceea ce stiu mai bine, bani in orice conditii si fara scrupule. este de datoria voastra ca societate sa le opriti si sa le sanctionati, dar voi nu, vreti sa va imbogatiti, luati credite in orice conditii si acceptati orice pozitie banul sa iasa...nu??

radumiki spunea...

elzorab
poate ne dai si solutii cum putem sa-i oprim.

elzorab spunea...

din cultura si civilizatia occidentala voi ati priceput doar atat: bani, masini, televizoare, plasme, iphon, laptop, vacante scumpe, hoteluri de 5 stele, limuzine, discoteci, baruri scumpe, localuri de fitze.

ati copiat si adoptat partile cele mai rele si urate, ignoradu-le complet pe celelalte...

taceti si rabdati, nu va mai tot plangeti...romania e doar produsul celor care-l locuiesc, atat, nu au venit occidentalii sa va forteze sa consturiti oribilitatile alea de blocri pe care doriti sa le vindeti al preturi de paris. nici strazile alea in care cazi si cu tancul nu doar cu masina. nu au venti occidentalii sa va fabrice dacia 1300 pentru 40 de ani, fara nici o schimbare.

sunteti voi, uitati-va in jurul vostru, doar voi si voi, ata!

radumiki spunea...

elzorab,
de ce generalizezi?

elzorab spunea...

radumiki, un virus face ravagii intr-un organism slabit si bolnav, poate produce chiar si un deces.

asa sunt si aceste corporatii, disturg si macina totul in calea lor. intr-un organism slab ele pot produce adevarate cataciclisme, chiar si colapsul total.

singura solutie este insanatosirea morala a societatii, este vorba de calitatea morala a celor care locuiesc in(organism)tara aia. atata vreme cat orice politician ajuns la putere nu se gandeste decat cum sa puna mana pe o spaga de la aceste corporatii, pentru a se imbogatii cat mai repede, nu cred ca exiata sansa sa va aparati. doar atunci cand se va ridica o noua clasa politica, oameni care sa puna alte valori inaintea banului, doar atunci veti avea o sansa...pana atunci renovare...

o rog eu pe morona sa scrie ea mai bine ceea ce vreu sa spun, ca mi-e mai greu cu romana, iar cu engleza ma acuza lumea...

limestone spunea...

Vanghelie omul de langa scaunul presedintelui Geoana..

Hotnews:

"Dan Selaru: Joi, 14 mai 2009, apoteotic, sprijinit de corifeii partidului, Mircea Geoana s-a lansat a treia oara in campania prezidentiala, care incepe peste 6 luni. In ritmul asta mai putem avea parte de vreo 4 lansari.

Am priceput. Mircea Geoana candideaza la Presedintia Romaniei. E imposibil sa votezi un asemenea personaj. Ridicol pana la limita penibilului. Ion Iliescu o stie. De aia a avut nevoie de un sfert de ora pana sa-l declare, nu fara ironie, candidatul partidului.

Lozinca lansarii, ca si la PNL, "Jos Basescu!". Exprimata in cel mai josnic mod cu putinta de Adrian Nastase. Personajul cel mai lugubru al politicii romanesti, a reusit sa-l depaseasca si pe Ion Iliescu.

Cele trei lansari precum si alte fapte m-au convins sa nu-l votez chiar daca ajunge cu Nati Meir in turul doi.

Motivul nu este el, este Marian Vanghelie, omul providential al PSD-ului. Viitorul om de langa scaunul presedintelui.

Interviul halucinant dat de Marian Vanghelie ziarului Gandul m-a convins ca Geoana este mult mai periculos pentru Romania decat Nati Meir sau Gigi sau Vadim."

elzorab spunea...

radumiki, generalizez pentru ca vorbesc in general si nu ma refer la exceptii...

daca nu as crede ca exista si oameni deosebiti in romania, din pacate inlaturati, n-as mai scrie pe acest forum.

e datoria voastra, a celor care cred ca nu sunt asa cum am spus eu, sa faca ceva. degeaba stati si dormitzi in papuci, nu va va ajuta cu nimic...

bafta, declasati voi o revolutie morala in romania. spuneti voi; gata, destul cu mizeria asta. incetati sa mai scuipati in trafic, sa injurati in autobuz, sa luati si sa dati spaga, sa accepatai orice pozitie doar pentru bani, sa puneti banul pe primul loc, sa luati credite in orice conditii, sa asculati manele, sa va dicriminati proprii concetateni etc.

declasati voi o curatenie...altfel nu aveti dreptul sa spuneti: "de ce generalizezi?"

cezar spunea...

LOL.

Cu ocazia asta am aflat si eu ca si Yahoo are un iu tub al lui.
La capitolul bunatate sufleteasca romanii nu stau chiar rau, desigur, cu exceptia situatiilor cand e vorba de alti...romani.
Pentru niscai veverite, caini cu 3 picioare, cai batuti etc. se gaseste imediat niste atentie, stai linisitit. Sau nu - ca peste tot in lumea asta.

ionut spunea...

elzorab

"ionutz, esti si tu, doar un produs al negurii morale si culturale din tara aia. atat pricepeti: bani, manele, sa fiti angajati la o multinationala, pipitze si cocalari, bmw si Q7. atat! va rog eu un va mai plangeti ca vin corporatiile sa va puna pielea pe batz."

Vorbesti pe nas! Faci presupuneri fara sa ma cunosti, ceea ce spune multe despre negura in care te afli tu insuti! Nu se plange nimeni ca "vin corporatiile sa ne puna pielea pe bat", dar nici nu accept apologia facuta "maretelor valori" ale occidentului, mai ales de catre un biet emigrant! Canta aria superioritatii occidentului la alta masa...

elzorab spunea...

ionutz, imigrant am fost in cei cativa ani in care am trait in romania, sunt nascut, educat si am trait 95% din viata in occident.
da, din parinti romani, intelectuali crestini izgonitzi de catre guvernul comunist.

totusi, dispretul pe care-l manifesti atunci cand spui "i sau e migrand" spun multe despre cultura si mediul in care traiesti.

ionut spunea...

elzorab

"o rog eu pe morona sa scrie ea mai bine ceea ce vreu sa spun, ca mi-e mai greu cu romana, iar cu engleza ma acuza lumea..."

1) Nickul corect este MARONA
2) Daca ti-e greu cu romana, pune mana si studiaza.
3) Sunt chiar curios de raspunsul pe care ti-l va da marona...

ionut spunea...

elzorab

N-ai tu habar despre cultura si mediul in care traiesc eu, asa ca...iar vorbesti pe nas! Ia o aspirina.

Pe de alta parte: esti nascut in occident (din parinti romani), pe urma ai emigrat in romania( sic!), de unde ai fost izgonit inapoi unde te-ai nascut. Nu prea se leaga...incearca ceva mai plauzibil.

Inca ceva: renunta la tonul condescendent de occidental superior ca nu te prinde si e deranjant.

elzorab spunea...

ionut, in nici un caz nu ma voi lasa antrenat intr-un razboi personal cu tine.

parintii mei au fost fortati sa emigreze, eu am venit in romania doar dupa revolutie, dar eram mai optimist si mai entuziast, acum sunt doar satul si realist,
dar voi v-ati pierdut si entuziasmul si idealismu, dar, mai ales, realismul.

n-am avut nici o intentie sa te atac sau sa te insult, imi cer scuze!

elzorab spunea...

iar expresia cu emigratul in romania a fost doar o gluma, am fost si eu tanar si curios, apoi tanar si indragostit, pana la urma tanar si atat...

Marona spunea...

Elzorab,

Eu am invatat sa redactez eseuri de la un american. Will imi taia orice fraza in care faceam afirmatii categorice, fara "qualifiers", mai ales ca erau opinii, nu fapte, si-mi nota pe margine: "sweeping generalization, not acceptable".

Vad ca si tu intelegi cat de inacceptabile sunt generalizarile, dar nu si cand e vorba de-un roman sau de Romania.

Pe mine m-ai facut ba activista comunista, ba creditaca distrusa, ca doar sunt romanca, nu? Pe Ionut l-ai declarat inchinat la plasme si sclav la multinationala, ca doar e roman, nu? Noi nu avem individualitate, suntem romani, stii deja totul despre noi, falimentari moral si imbecili. Bine, mama si fiica ta sunt altfel. Poate si-un unchi.

Draga Elzorab, eu nu vreau si nu pot sa-ti tai opiniile si sa scriu in dreptul lor "sweeping generalization, not acceptable", dar... pot sa te aplaud atunci cand nu accepti fatalist generalizarea mizeriilor spuse si scrise despre americani.

ionut spunea...

elzorab

M-am simtit insultat si atacat cand ne-ai dat calificative tuturor, la gramada. Cel putin printre "comentatorii" obisnuiti( cu exceptiile de rigoare, desigur) ai acestui blog trebuie sa fii constient ca sunt putini spre deloc manelisti, cocalari, pipite, posesori de Q7 sau BMW si vizitatori de localuri de fite.

elzorab spunea...

ok, pot accepta si criticile, atunci cand vin de la persoane educate si inteligente. mea culpa!

elzorab spunea...

ionutz, daca n-as fi constient ca pe acest forum sunt putin manelisti si iubitori de Q7, as fi plecat de multa vreme.

marona(sper ca ai realizat ca scriu cu a, pentru prima data)ai toata admiratia mea pentru talentul formidabil la scris, se pare ca americanul ala te-a invatat bine!

ionut spunea...

Aristotel


"@Costica lampa mica..

Fac prospectiuni pentru petrolul lui Patriciu, sponsorul lui Crin Halaicu, repetentul clasei.."


Te implor, rupe-ti din timp, ignora-ti nervii, fa un pustiu de bine si explica-i odata pentru totdeauna "activistului comfuz",in legatura cu privire la si despre faptul ca: crin antonescu si crin halaicu nu-s totunul!
Intreg universul blogarilor iti va fi pe veci recunoscator...

ionut spunea...

marona

Din parte-mi, scrisul e doar forma (de comunicare), desi nu-i putin lucru sa stii a te face inteles. Eu unul admir si te felicit pentru continut...

P.S. Cele spuse mai sus nu-s un compliment!

Unknown spunea...

...pauza de publicitate...

Anonim spunea...

@Hubble
ca tot ai adus vorba despre retail, o a descriu o situatie personala. stiu ca multi rromani (dintre care veti gasi multi (si) pe forumurile de emigrare a caror adresa v-am dat-o mai demult) imi vor sari in cap ca sunt superficial si ca am limite inguste, da' eu tot o s-o va descriu.
deci am fost la un anumit moment al egzistentei mele la walmart (stiti voi, magazinu' ala de unde cumpara saracii si unde rosiile au gust de cauciuc expandat), unde printre alte obiecte cumparate s-a aflat si o cutie de tylenol, pen'ca eram oleaca racit in perioada aia. increzator in corectitudinea canadiana/americana (de faza cand striga vanzatorul de bilete de la metrou din NY dupa mine sa-mi dea restu cred ca inca nu v-am povestit - si tineti cont ca asta se intampla in '02, cand inca romanii aveau voie de vize sa treaca la unguri), platesc la casa, iau chitanta si plec, fara sa ma uit la suma totala si lista cumparaturilor. dupa 2 saptamani facanc curatenie dau peste chitanta, si inainte sa o bag in shredder (doar stiti cat de usor se fura identitatile pe aici) ma uit la ea, si vad ca aveam trecut 2 cutii de tylenol, cand eu stiam 1000% ca luasem doar una, probabil din greseala se scanase de 2 ori codule de bare, mi s-a mai intamplat ulterior la alte magazine. si ce fac atunci, ma duc frumos inapoi (dupa 2 saptamani, cu riscul de a ma repeta) la walmart si le zic la aia de la customer service ca eu am luat numai o cutie si ca am fost taxat pentru a 2a in plus. acuma hai recunoasteti, cati dintre voi l-ati crede pe cineva care ar veni cu o poveste de genu asta ? teoretic as fi putut sa iau 2 cutii si apoi sa vin inapoi sa fiu nesimtit si sa zic ca am luat numai una, nu-i asa ? so, revenind la subiect, tipa de la relatii cu clientii si-a cerut scuze pentru eroare si mi-a returnat contravaloarea incasata in plus, fara intrebari de genu "sunteti sigur ? poate nu ati luat de la noi ?" samd.
asa ca bagati bine la cap ce zice elzorab, in societatea nord-americana INCREDEREA SI CUVANTUL DAT SUNT SFINTE. daca ai calcat pe bec si ai mintit, te-ai cam dus pe pula ...
asta nu inseamna ca aici e societatea perfecta, doamne' fer, va dati seama ce plicticos ar fi, dar e la ani lumina de ce se intampla in rromania

Anonim spunea...

@pisi
parca acu ceva timp te plangeai de un ford care te dezamagise la un crash, si totusi cum iti egzplici ca ford e pe locul 3 ca numar de masini selectate ca European Car of the Year (ultimu' in 2007 ?) ?

Anonim spunea...

tot @pisi
banuiesc ca stii ca producatorul European Car of the Year in 2009 e o subsidiara a unei firme nord-americane, da ? nu ca as vrea sa laud tare mult industria auto nord-americana, am amintit acest amanunt doar de dragu contradictiei, cu care sper ca deja v-ati obisnuit :D

Anonim spunea...

Recent research includes work on family conflict and child development, genome mapping, the increasing trade deficit of the United States with China, studies in fluid mechanics, and marketing trends on the Internet.va spun sincer ca atunci cand citesc chestii de genul asta imi vine sa-mi dau foc la diploma de inginer obtinuta in rromania ... :|

Marona spunea...

Ionut si Elzorab, cel mai mare compliment, pt forma si continut, mi l-a facut proful Will atunci cand mi-a citit un eseu la care lucrasem timp de-o luna, cate o ora pe zi, si l-a taiat tot, cu remarca: "Plagiarism, not acceptable." Hahaha, aplicasem acolo chiar tot ce ma invatase atat de bine incat omul a conchis pe loc, fara sa mai verifice, ca nu putea fi scris de mine, o novice in domeniu, ci este musai professional writing, furat.

Asta-i paradoxul, care ne obliga sa filtram critic tot ce auzim si citim: judecata unui profesionist poate fi uneori o biata pre-judecata si o eroare grosolana, iar judecata unui novice care si-a facut tema cu sarg poate fi uneori "spot on".

Cat de des se produce acest "uneori"? Periculos de des, imi pare mie, de-aia refuz sa-mi fac icoana si chip cioplit din opiniile expertilor care au avut dreptate de 100 de ori inainte si tot de-aia citesc in continuare chiar si postarile celor care m-au enervat cu erorile lor de 100 de ori inainte.

ionut spunea...

cezar

Ca mi-adusei aminte:

"Nu e mare scofala, marono. Intrucat majoritatea creditelor sunt de consum (cauta si vei gasi), e normal sa "presupun" ca ele nu sunt garantate imobiliar, ci...financiar. ASIBAN and company. Situatie veche de cand lumea, ras-cunoscuta."

Cu alte cuvinte, stati linistiti, v-o spune un "insider", creditele sunt asigurate si asiguratotii o duc nemaipomenit de bine, pleznesc de sanatate!
Incepusem sa ma ingrijorez, m-am mai linistit...

UJohn spunea...

@ionut

Nu toti asiguratorii o duc bine. Parol.
De curand tocma' s-a produs o preluare. Si mai urmeaza, eventual, si ceva falimente.
Creditele sunt asigurate si reasigurate, dar, de obicei, in limita unei sume limita.

UJohn spunea...

pardon... "in limita unei sume prestabilite"

cezar spunea...

"Nu toti asiguratorii o duc bine. Parol.
De curand tocma' s-a produs o preluare. Si mai urmeaza, eventual, si ceva falimente.
Creditele sunt asigurate si reasigurate, dar, de obicei, in limita unei sume limita."

Evident ca nu toti asiguratorii o duc bine, la fel cum nici toti producatorii de spaghete sau sparanghel. Hey, stii ceva, sunt si distribuitori de condoms care nu o duc prea bine, ca sexul o duce prost pe timp de criza,de fapt, am o banuiala mai neagra, ca in fiecare bransa sunt si posibili faliti.

Doar ca omul de afaceri ionut doreste sa sublinieze ca lucrurile stau in general prost, ca,daca n-au de suferit neaparat titularii de ipoteci (nu sugerasem asta, da' ce mai conteaza), atunci macar niste asiguratori de creante bancare tot au niste problemute, eventual - toti.

Bine, nu toti ,literal. In afara de el. Si de toti astia de pe blog. Bine, fara mine, care ma dau mai putin rupt,da ' numa' eu stiu ce jale e in contul meu curent.

ionut spunea...

cezar

"Doar ca omul de afaceri ionut doreste sa sublinieze ca lucrurile stau in general prost,..."

Ma si mir cum de te-ai prins asa de repede, parol!
Bancile sunt solide (aproape tepene, noroc cu "foamea" de bani a guvernului), asiguratorii la fel( noroc cu asigurarea obligatorie a locuintelor, pe care apropo, anul trecut o respingeau cu deosebita vehementa, anul asta "schimbara macazul", o asteapta ca pe sfantul graal), criza e doar in capul vostru tovarasi!

Facui io fo' referire la contul tau personal, "player-ule", sau iti place sa te-auzi vorbind?
Tu esti cel care faci supozitii de genul saraciei care genereaza aparitia blogurilor ca acesta si care ii anima pe cei ce posteaza p'aici.

AristotelCostel spunea...

@cezar

...numarul cumparatorilor e inca mic, ei trebuie sprijiniti sa intre la cumparare, si ce e mai simplu, si eficient, decat un mic aport de incredere, din partea guvernului, prin garantarea anumitor ipoteci.Unde-i laissez-fair-ul de altă dată? Ce repede se mai schimbă "oamenii".

Probabil şleahta lui Boc vizează echipele de ANL-işti rupţi în fund sau piloşi până la stele, şi o eventuală alimentare a programelor de "afaceri cu statul"... "să dăm oamenilor de lucru!" ... şi prietenilor contracte... ştie pitbulu' care prieteni.

În trimestrul 2 o să crescă "iar", cum ar zice Boc, investiţiile străine:

Bancile romanesti ar putea avea nevoie de capital suplimentar de un miliard de euro@limestone

Jur pe roş' că nu votez, Vanghelie, Băsescu şi Halaicu... nu mă "priveşte".

ionut spunea...

Aristotel

Testul ala de stres e "praf in ochi", e facut pe baza rezul talelor financiare de anul trecut( suntem in mai 2009 si situatie e cu totul alta!), si insotit de refuzul BNR de a "devoala" scenariul macroeconomic folosit ca model de baza( ma intreb oare de ce).
La o prima vedere asa, as zice ca la o scadere a PIB de 6,5% si o crestere a numarului de someri cu cateva sute de mii de "creditaci", bancile comerciale au nevoie de mult mai mult.
Ca tot a venit vorba, ar fi util si un test-stres si pentru asiguratorii financiari ai sistemului bancar.
5000 de credite ipotecare neperformante doar la BCR? Si numaratoarea continua!
Nu e bre, nici o problema, ce mare lucru, ar zice cezar...

limestone spunea...

Cine si de ce scuipa pe fata Europei..

Dan Tapalaga spunea..

Creste valul de euroscepticism agitat de penalii Romaniei. Si aici suntem originali. Nu agricultorii saraciti, nu muncitorii prost platiti sau micii oameni de afaceri ruinati se revolta pe regulile UE. Nu, ei tac.
Euroscepticismul romanesc e de esenta penala. Si liberalii l-au frecventat cu entuziasm. La noi, marii penali si avocatii lor din politica si presa sunt azi marii critici ai Comisiei Europene. Marii teoreticieni ai demnitatii nationale, mari vanatori de atitudini antiromanestii injura Europa cu sete.
Ion Iliescu s-a apucat, ca in vremurile bune, sa infiereze Strainatatea. Ce cuvant magistral a gasit batranul comunist ca sa gadile orgoliul national si sa trimita un scuipat in directia Comisiei Europene! Iata: “Sperietoarea aceasta cu Comisia Europeană, că trebuie să dăm peste cap totul numai ca să plăcem străinătăţii este şi lipsă de demnitate”.
Si Calin Popescu Tariceanu ne invita sa ignoram regulile UE, sa ne indatoram masiv ca sa ne putem dezvolta. Si fostul premier s-a luptat cu Comisia Europeana, acuzata de-a dreptul ca saboteaza viitorul capitalist al Romaniei impunandu-ne un deficit de maxim 3% pe care Guvernul sau l-a depasit cu mandrie si in viteza pana la cota de 5, 4%. Pentru asta, Comisia Europeana va declansa miercuri procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei, adica primul pas inainte de o actiune in justitie.

ionut spunea...

Sa nu-l uitam pe...crin halaicu!

Anonim spunea...

Ce v-ati mai ciondanit! Incepem sa semanam a tatze de blog. Toti fara exceptie!
Cand trecem la lucruri serioase?

nelu pionieru spunea...

de maine

ionut spunea...

chrysthyan

"Cand trecem la lucruri serioase?"


Cum ar fi...!?

Anonim spunea...

@ ionut

Uite eu spre exemplu vreau sa stiu parerea voastra despre ce credeti ca mai merge in Romania, ca sector economic. Motivatia mea e practica, vreau sa stiu de ce ma apuc in perioada urmatoare.

AristotelCostel spunea...

Asociatia Clientilor Bancilor din RomaniaManole, link-eaza "pulsul sistemului bancar romanesc".

mobutu spunea...

Nu ne ajung banii de la FMI. Finanţele se vor mai împrumuta de peste graniţăAleluia

dcg spunea...

Previzibil: "Grecii si austriecii scot bani din tara. FMI si UE ii cheama pe bancheri din nou la ordine. Cum comentati?"

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/grecii-si-austriecii-scot-bani-din-tara-fmi-si-ue-ii-cheama-pe-bancheri-din-nou-la-ordine-cum-comentati-4397166/

"Apartamente de 20.000 de euro, pentru amatorii de senzaţii tari"

http://www.sfin.ro/articol_16295/apartamente_de_20_000_de_euro_pentru_amatorii_de_senzatii_tari.html

Anonim spunea...

Pentru hubble ;)

http://www.youtube.com/watch?v=YIpqt7eMOBw&feature=related

Te intreb pe tine, cum ar putea inginerii sa duca o viata "normala" cand sunt obisnuiti sa vada in ansamblu si inteleg cam toate explicatiile stiintifice din orice domeniu?

Miorlau Pufos spunea...

@ Cristian

Antreprenor de pompe funebre. Asta o sa mearga tot timpul. Ai ceva sezonalitate, ca vara nu mor asa multi ca iarna...da' in rest merge treaba ca unsa.

Glumesc, cred ca ai inteles.

In general toata lumea are scaderi mai mari sau mai mici. Cred ca vor fi o exceptie firmele care vor creste in perioada asta.

ionut spunea...

Chrysthyan

Daca te referi la un sector economic productiv, probabil, in afara de dacia-pitesti (unde e o situatie exceptionala), cam toate sunt in scadere sau maxim in stagnare.
Exista si firme care prospera in situatia de acum: recuperari creante, firme de avocati, executori judecatoresti, etc.

Totusi, iti dau o idee de afacere.
Inteleg ca lucrezi de ceva timp in vanzari. Banuiesc ca detii, chiar daca nu la un nivel superavansat, cunostinte despre: Tehnici de baza in vanzari, tehnicile avansate de vanzare(foarte important!)si tehnici de negociere.
Poti infiinta o societate care sa aiba ca obiect de activitate relatia dintre service-urile auto si firmele de asigurari. Cu alte cuvinte, un fel de asociatie a firmelor de service auto, care sa reprezinte, la nivel national, interesele acestora in relatiile cu asiguratorii.
Gandeste-te la asta...

ionut spunea...

dcg

Previzibil: "Grecii si austriecii scot bani din tara. FMI si UE ii cheama pe bancheri din nou la ordine. Cum comentati?"

Comentariu nr. 1
Am comentat ce se va intampla acum vreo 2 luni,chiar pe blogul asta( si nu numai), inaintea incheierii acordului cu FMI, si am avut dreptate. Previzibil:)

Comentariu nr. 2
Si daca ii cheama...ce?

nelu pionieru spunea...

raspuns la com2 : poate ca fmi si ue au buzele reci si bancile se vor speria.

ionut spunea...

dcg

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/danila-bancile-straine-scot-orice-euro-pe-care-pun-mana-4408766/

Vezi...comentariu nr.2

ionut spunea...

Chrysthyan

O idee mult mai buna decat prima

http://www.ieseanul.ro/saptamanal/exclusivitate-tonel-aproape-de-3-7-milioane-de-euro-4398086

Oportunitate de afaceri, "made in romania": gripa porcina.

elzorab spunea...

gata, de acum platim si pentru a fi amnipulati. pana ieri era manipulare grais...

http://www.adevarul.ro/rss/articol/cluj-analiza-imobiliara-pentru-investitorii-straini.html

Anonim spunea...

Am revenit la Alex pentru că este o companie bună. Este pur și simplu mai ușor să faci afaceri cu oamenii. Ei înțeleg problemele pe care le aveți și ar putea experimenta unele din aceleași probleme. Alex a fost foarte înțelegător și foarte util. Întregul proces mi-a pus zâmbetul pe față. Procesul de împrumut a fost foarte ușor. Tot ce pot spune, este că mă bucur că sunt din nou în picioare. Pur și simplu trimiteți un e-mail la greenrocketloans@gmail.com
Text WhatsApp + 1949-287-5446

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?