marți, 12 mai 2009

Ce ne transmite China?

China export slump dampens economic optimism

Că mai e drum lung până departe...

PS. Mă scuzaţi că scriu şi intervin mai rar, dar cred că tematica "balonului" s-a epuizat. A, cu o mică excepţie. Urmează prăbuşirea preţurilor la spaţii comerciale.

46 de comentarii:

elzorab spunea...

manole, tematica balonului s-a epuizat?
eu cred ca de abia acum devine interesanta cu adevarat.

mai e mult mult inca de scazut, criza abia a inceput, urmeaza ani de zile de scaderi de preturi, sunt tare curios unde se vor opri preturile...

romanai a luat cateva miliarde imprumut sa-si mai peticeasca gaurile din buget, dar are deja nevoie de acesti bani in conditiile in care inca somajul abia a inceput sa creasca de trei luni. sa vedem peste 6-12 luni cand se vor ma mai adauga inca 1 milion de someri, cand inca 300 000 de firme mici isi vor inchide portile, cand incasarile bugetare vor fi de doua ori mai mici, iar cheltuielile de patru ori mai mari, banii de la fmi si eu se vor fi epuizat, dar vor trebui platiti inapoi...

stii cum e cu rostogolirea datoriei, mentionata in articol. e ca un bulgare de zapada pe care il impingi pe deal in sus in loc de la vale. acel bulgare al datoriei devine din ce in ce mai mare, iar cei care-l imping din ce in ce mai putini. e doar o problema de timp pana cei care incerca sa-l tina pe umeri vor fi striviti de povara lui.

preturile la imobile sunt inca pe varf, inca nu au luat-o pe panta descendenta, abia cand problmele adevarate vor incepe in romania, abia atunci vom vedea scaderi de preturi reale. pana acum a fost doar praf in ochi. vanzatorii rezista inca, nu au trecut decat cateva luni, mai lasa-i sa-si erodeze nervii si situatia finaciara.

mai e ceva. sa nu uitam ca "clopotul lui gauss" este o functie continua, deci trazactii se vor face la toate preturile de-a lungul curbei respective, pana banii existenti pe piata vor disparea incet incet in aceste tranzactii. e clar ca mai sunt oameni cu ceva rezerve acumulate in anii trecuti, acestia isi vor invstii banutzii pe curba descendenta pana vor ramane toti fara bani. abia atunci se va atinge punctul de jos, dar va mai dura cativa ani,cel putin doi, iar apoi va urma o lunga perioada de scaderi usoare si stagnare.

ding-dong, ding-dong, ding-dong

elzorab spunea...

"în care creditarea nu va mai fi niciodată aşa cum a fost în ultimii 3, 4, 5 ani. Niciodată, probabil, nu ne vom mai reîntoarce la ceea ce a fost”, a spus preşedintele IBR."
NICIODATA, S-A INTELES? NEVER, NEVER!!!

http://www.capital.ro/articol/ibr-vin-vremuri-grele-pentru-sistemul-bancar-119463.html

byadina spunea...

asa..si? era de asteptat ca exporturile Chinei sa scada, aceasta avand piata de desfacere pe US si prin ea toate tarile membre Nafta. eu insa nu mi-as face probleme de china, s-a pus la adapost cand a finantat revoltele interne din africa in schimbul zacamintelor de petrol si cand pompeaza miliarde de dolari zilnic pe piata americana, astfel incat dolarul sa nu scada. ea avand toate "asset-urile" in dolari americani.

cine stie informatii despre dezvoltatorul din Baneasa care a fost nevoit sa-si vanda apartamentele cu 200-400 euro/mp datorita unei datorii de 600.000 euro avute la banca? m-ar interesa daca e real sau deja ne formam "zburatori".

Unknown spunea...

Rade turbotrabant, aka dinupatriciu de voi, desteptilor!!! :)))

Se pare ca dumneavoastra nu ati primit comanda data de M , AC si R : nu se mai posteaza despre caderea preturilor la imobiliare intrucat nu e de actualitate. Traducere: banii au fost incasati si acum se vor juca la poarta opusa. Nu , nu i-am dat eu dar asta am auzit din piata de "marketing".

Pentru 1000 de euro ce nu face un bugetar amarat: bloguri, indexi, spam pe toate ziarele. Fraierii cred ca e pe bune , ca lucreaza pentru popor. Insa acum vor lucra contra lui basescu si nu pot decat sa le urez succesuri!

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=544897&view=findpost&p=6474196

Adica M(anole), AC (AristotelCostel), R(enderman) daca va e greu de inteles!

alex.dumitrascu spunea...

Care e legatura intre turboboul ala si Dinu Patriciu

radumiki spunea...

ca sa fiu sincer, si eu banuiam ca turbo e dinu.
acum sunt curios cine e ,,arhitectul".

blondu spunea...

uitasem ca Bucurestiul este "Noul Ierusalim" ... aveam nevoie de cineva sa ne reaminteasca ca totusi apartamentele trebuie sa coste minim 1000000 euro... la valoarea noastra...

alex.dumitrascu spunea...

Arhitectu' ar trebui sa fie Tudorel666

ionut spunea...

arhitectul

"Adica M(anole), AC (AristotelCostel), R(enderman) daca va e greu de inteles!"

dinu patriciu

"Domnule, eu am tot respectul pentru cei 3 ( de fapt 2 in realitate)".

Adica cei 3(evanghelisti) sunt defapt 2.
Adica aristotel e ubicuu (si pe deasupra si bugetar amarat care se bucura la 1000 euro).

Adica arhitectul miroase a...punkt.
Mars inapoi la haznaua de pe SP, potaie!

Manole spunea...

Asta e bună, acum nu mai sunt totuna cu Aristotel Costel, ci şi cu Renderman.

Conspiraţionismele astea sunt ridicole. Se prăbuşeşte lumea în jurul lor şi ei visează la cai verzi pe pereţi.

Aristotel e de la Iaşi (se poate verifica după IP-ul cu care postează) şi lucrează la Universitatea de acolo în vreme ce Renderman e un tânăr arhitect din Bucureşti.

Consider că tema balonului e epuizată pentru că este, efectiv, epuizată. Ştiu, e o tautologie, dar n-am ce face. Am discutat despre aproape orice, mai puţin despre spaţiile comerciale a căror soartă va urma curând soarta restului pieţei. De acum putem doar să aşteptăm, să vedem ce se va întâmpla cu:

- oamenii care s-au îndatorat peste capacitatea proprie reală de rambursare, atunci când euro va ajunge la 5 lei;
- bugetarii, atunci când guvernul va fi cheltuit toţi banii luaţi cu împrumut de te miri unde;
- guvernul însuşi, atunci când va avea de plătit 800.000 de ajutoare de şomaj;
- băncile care au alimentat balonul, atunci când nu vor mai avea ce credite să restructureze;
- dezvoltatorii şi "investitorii", atunci când nu vor mai avea lichidităţi (asta se va petrece curând).

Sunt oameni care au preluat temele de pe acest blog, le-au aprofundat, le analizează în continuare. Chiar şi mediul imobiliar are acum bloguri, multe sunt decente şi corecte, până şi Zilişteanu are un blog scris corect şi informativ. Pe mulţi blogeri îi puteţi citi în linkurile din dreapta, la alţii ajungeţi mergând din linkurile pe care le recomandă ei. Trebuie să fii mega-debil ca să crezi că tăcerea mea din ultima vreme pregăteşte "o poziţie contrară" sau mai ştiu eu ce aberaţie. Pur şi simplu unii au timp să scrie pe bloguri zi de zi, în vreme ce eu am treabă.

Ca să închei: cine crede că am trecut de partea cea mai grea a crizei, sau că preţurile în zona imobiliară sunt aproape "să se aşeze", sau că leul e "stabilizat" în zona asta de 4,20, ori e prost, ori e ticălos.

nelu pionieru spunea...

manole, avand in vedere fluxul de stiri "optimiste" din ultimele zile, era normal ca cei de pe SP (punkt, virgula, dracu stie cum le mai zice) sa profite si sa incerce sa puna umarul la dezinformare.

consider ca nu era tocmai momentul sa zici ca s0a epuizat tema blogului si nu o sa intervii prea des sau chiar deloc.

din ce am vazut pana acum, lumea a inceput sa fie confuza si chiar sa creada faza cu revenirea, cu reluarea creditarii, cu preturile creste. eu zic ca e nevoie in continuare de acest blog.

dcg spunea...

Ce obsedat e desenatorul cu diploma cumparata la Spiru. Isi stie inamicii dupa initiale, compune scenarii, delireaza.

Hai mai bina sa citim un reportaj din Catavencu.

http://www.catavencu.ro/de_ce_nu_am_cumparat_nimic_la_targul_national_imobiliar-7778.html

Manole spunea...

Nelu Pionieru: 1) nu am zis că închid sau abandonez blogul; 2) aşa, şi dacă lumea "e confuză", ce? În cel mai rău caz se vor duce repejor să solicite un credit şi îţi garantez că se vor întoarce cu coada între picioare. Şi le va trece confuzia.

Suntem la jumătatea lui mai, mâine-poimâine intrăm în iunie, ceea ce înseamnă că se încheie şi sezonul ăsta imobiliar. Cine e interesat să vândă e disperat să o facă în clipa asta, pentru că, în caz contrar, are de aşteptat până în septembrie (cel puţin). E normal ca disperarea să nască încercări aşişderea de manipulare. Şi ce dacă? Oricum la credite (care să acopere preţurile actuale) nu prea se mai încadrează nimeni.

Un vânzător bun, chiar dacă are peştele pe jumătate împuţit pe tejghea, tot o să urle din toţi rărunchii că peştele e proaspăt pescuit. Cine e deştept trece mai departe.

Anonim spunea...

nelu pionieru spunea...
din ce am vazut pana acum, lumea a inceput sa fie confuza si chiar sa creada faza cu revenirea, cu reluarea creditarii, cu preturile creste. eu zic ca e nevoie in continuare de acest blog.
asa, si ? survival of the fittest and/or smartest, baby. cine e prost sa puna botu n-are decat, nu inteleg de ce se chinuie atat unii sa le deschida ochii altora. mai bine cautati solutii personale pentru supravietuire, turmei oricum nu-i pasa de planurile pe termen lung, o intereseaza mai mult sa-si umple matzul cu un mic si o bere moka data de un analfabet.

nelu pionieru spunea...

aveti dreptate.

Anonim spunea...

manole, nu neaparat cine e destept trece mai departe. egzista o egzceptie, cand cel care trece pe langa tejghea e orb, si care se opreste o clipa ca sa zica "buna ziua, doamnelor/domnisoarelor" :D

nelu pionieru spunea...

hehehe, canadiene, scarboasa chestie zisasi dar o bagasi la fix.

dcg spunea...

Nu era nevoie s-o spuna el, mirosul de.... peste a invadat blogul odata cu linkul postat de "arhitectul" ;-)

Anonim spunea...

Cana are dreptate, mi se rupe mie de prosti!
Ups, prosti da' multi si cu drept de vot.
Think again!

dcg spunea...

Nu trebuie sa vi se rupa de prosti, in fond si la urma urmei prostii sunt cei care au pus umarul la umflarea balonului ;-) Prostii trebuie educati macar in privinta acestui aspect, in rest sunt liberi sa-si rupa gatul.

Anonim spunea...

dcg tocmai ai devenit un exemplu de om care nu citeste inainte de a comenta.
Eu ce am zis mai?

Revin, concluzie: prostii trebuie educati! Prostia lor ne afecteaza pe toti.

dcg spunea...

Vorbeam mai mult la modul general, uite ce spune canadianul: cine e prost sa puna botu n-are decat, nu inteleg de ce se chinuie atat unii sa le deschida ochii altora. Si i-am raspuns in special lui, ma intereseaza (si ma afecteaza) daca prostii pun botul cum l-au pus in perioada in care preturile erau crescute de zilisteni la proteve.

PS: citesc inainte sa vorbesc, si am inteles ce ai spus si tu. Vad ca te doare de ce voteaza prostii, sincer nu-mi mai pasa, la ce oferta politica avem in momentul asta un prost va vota la fel de bine ca un destept, nici macar nu mai exista raul cel mai mic. Eu doar am subliniat alt aspect, mai apropiat de tematica acestui blog.

Unknown spunea...

Patriciu: Caderea preturilor la imobiliare nu va putea fi oprita

Locuintele vor continua sa se ieftineasca, iar singura stavila in fata acestei caderi este cardasia intre finantatori si dezvoltatori, sustine Dinu Patriciu.

Finantatorii nu isi trec in bilant creditele neperformante, pentru ca isi pierd bonusurile, iar dezvoltatorii inca mai au ce manca si tin la pret. Din acest motiv, piata este blocata, a declarat omul de afaceri intr-un interviu pentru Capital, informeaza Evenimentul Zilei.

"Acum se afla doar la inceputul caderii. Pana cand metrul patrat de locuinta medie nu va ajunge egal cu unul pana la doua salarii medii lunare, caderea preturilor nu se va opri", sustine Dinu Patriciu.

In opinia acestuia, momentul va veni chiar foarte curand. "In cateva luni, caderea nu va mai putea fi oprita, probabil incepand din aprilie, pentru ca, dupa bilantul pe primul trimestru al anului, nu vor mai putea fi ascunse aceste pierderi", afirma Patriciu.

limestone spunea...

Gratiela Iordache, secretar de stat MFP, despre firmele suspendate ca efect al noii impozitari: "Foarte bine ca s-au suspendat! In sfarsit au facut ce trebuia!"


http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-5698106-gratiela-iordache-secretar-stat-mfp-despre-firmele-suspendate-efect-noii-impozitari-foarte-bine-suspendat-sfarsit-facut-trebuia.htm

limestone spunea...

Vanghelie colectioneaza tablouri:

Primarul sectorului 5, Marian Daniel Vanghelie, este cercetat de ANI pe motiv că ar deţine o avere nejustificabilă în raport cu veniturile sale, precizează surse din cadrul instituţiei. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Vanghelie, el deţine o casă pe bulevardul Dacia din Capitală, achiziţionată în 2002, contra a 60.000 de dolari, două autoturisme, între care un Mercedes, ceasuri în valoare de 50.000 euro, tablouri estimate la 15.000 euro, 30.000 USD în numerar, dar şi plasamente şi împrumuturi acordate de 72 de milioane lei. Toate acestea, la venituri declarate de aproximativ 43.000 de lei anual.

Marian Vanghelie recunoaşte că e cercetat de ANI: „De vreun an, ştiu. E un lucru firesc să-i controleze pe toţi. S-au schimbat formularele de atâtea ori, cred că n-au ştiut dumnealor să se uite bine, cred că n-au înţeles ce-am scris. E o neînţelegere la mijloc, atât. Eu am fost primul care a depus declaraţii de avere, încă dinainte să fi fost obligatorii, că eu venisem cu ceva bani, făcusem afaceri înainte şi n-am vrut să ascund asta”. Vanghelie a adăugat senin: „Cred că se poate să-mi fi scăpat vreun zero, să fi greşit eu cu vreun zero, că parcă mi-a zis şi secretara ceva, dar n-am mai avut timp să verific!”.

limestone spunea...

ANI nu doarme, ANI vegheaza:

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, are, la rându-i, o avere impresionantă. O bună parte este moştenită de la mamă, sora mamei, verişoara mamei sau verişoara primară a soţiei - susţine edilul în declaraţia de avere. Pe de altă parte, Chiliman declară că are datorii consistente la soacră: 25.000 euro şi tot atâţia lei.
Primarul sectorului 1 deţine terenuri în Eforie Sud, Sinaia, Predeal, Zoreşti (Buzău), Snagov şi Bucureşti (Str. Paris, Str. Armenească, Str. Tudor Ştefan şi Str. Gabroveni).
Edilul Chiliman are şi o colecţie impresionantă de case şi de apartamente: patru case în Bu cureşti, Predeal, Sinaia şi Zoreşti, şi tot atâtea apartamente în Capitală. La acestea se adaugă bijuterii estimate la 20.000 euro, obiecte de artă în valoare de 120.000 euro, conturi de 43.000 lei, 164.000 de dolari şi 61.000 euro. La capitolul venituri, Andrei Chiliman declară puţin peste 100.000 lei anual din salariile sale, ale soţiei şi fiicei, dar şi aproximativ 55.000 lei din chirii şi arende.
Edilul liberal ne-a trimis la purtătorul de cuvânt al primăriei, Alexandru Ichim, care a precizat: „Domnul primar nu are cunoştinţă să fie cercetat, dar dumnealui nu are nimic de ascuns. A avut decese în familie, astfel încât a dobândit moşteniri legitime”.

limestone spunea...

Daca tot s-a epuizat tematica blogului,nu ma pot abtine:

an Tapalaga:PSD franeaza marile dosare in justitie. Punct. Liderii PSD din Senat au amanat astazi, cu explicatii umaniste, dosarul Miki Spaga. E inca o dovada. E inca o mana de ajutor data colegului penal. La fel i-au scapat pe Nastase, pe Mitrea si pe altii pana sa ajunga in instanta: ani de zile, luni intregi pierdute cu proceduri si blocaje pur politice. Ce auzim de cateva zile? Cum Mircea Geoana face din negru alb, cum se ingrijoreaza ca UE ne-ar putea taia fonduri europene din cauza justitiei pe care partidul sau o saboteaza zilnic.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5698028-justitia-lui-geoana-noii-eurosceptici.htm

limestone spunea...

Si COMPARATIA ASTA-I TARE:

Un hoţ de buzunare: Mircea Geoană

Când vorbeşte despre justiţie, Mircea Geoană face ca hoţii de buzunare: ţipă el cel mai tare atunci când îl prinzi cu mâna pe portofel.

http://www.cotidianul.ro/un_hot_de_buzunare_mircea_geoana-84053.html

Anonim spunea...

Se prăbuşeşte Letonia!daca Letonia se prabuseste, rromania ce va face ?

Anonim spunea...

L-au lasat sa zaca sub fiare ca sa ii fure motorinace pacat ca nu era chrystiansen sau ionut prin zona sa dea o mana de ajutor ...

limestone spunea...

Special pentru Chrystyan

RRomanii popor de ucigasi..

EVZ:Adevărul este că atât responsabilii publici, cât şi mulţi dintre români nu doresc un memorial care să amintească de faptul că înaintaşi de-ai noştri, oameni simpli, jandarmi, soldaţi, au umilit, torturat, deportat şi ucis sute de mii de oameni nevinovaţi.
România a adoptat legislaţia împotriva simbolurilor naziste în urma presiunii comunităţii internaţionale îngrijorată de recrudescenţa antisemitismului şi a cultului mareşalului Ion Antonescu, principalul responsabil pentru deportări şi pogromuri.
În urmă cu trei ani, mareşalul vinovat de crime împotriva umanităţii era desemnat, prin voturile telespectatorilor televiziunii naţionale, al treilea mare român al tuturor timpurilor. Asa cum consemna Hannah Arendt în „Eichmann la Ierusalim. Raport asupra banalităţii răului”, chiar şi SS-iştii erau surprinşi de pogromurile înfăptuite de români, spontane, barbare şi pe scară largă. Printre dosarele instanţelor din timpul procesului authton de denazificare, declanşat de comunişti la sfârşitul anilor ‘40, se află şi cazul unui şofer din Iaşi. Gavrilovici Constatin a împuşcat, cu arma unui soldat leşinat de frică, un grup de evrei care, încercând să se salveze din pogromul comandat de Antonescu, au sărit peste gardul autogarajului în care lucra acesta.
Monumentul Holocaustului din Parcul Brezoianu, promis ultima oară chiar săptămâna trecută la Washington de ministrul de externe, Cristian Diaconescu, ar reprezenta şi recunoaşterea publică a crimei şoferului Gavrilovici Constantin, din Iaşi, şi a tuturor crimelor comise de alţi gavrilovici constantini. Ar însemna confruntarea cu un trecut pe care-l mistificăm sau ignorăm şi care ne răneşte credinţa narcisistă că suntem o eternă victimă a istoriei, un popor de oameni buni, bravi şi toleranţi. Nu suntem doar atât.

Anonim spunea...

link in special pentru Hubble
Timp de o luna jumate am mers în paralel cu școala și cele trei joburi. Dimineața eram la Videotron de luni până vineri, două zile pe săptămână la BestBuy de la 17 la 23, alte trei zile eram seara la cursuri la Politehnică, iar în week-end eram la restaurant. A fost cea mai aglomerată perioadă din viața mea.

ionut spunea...

limestone

Te-ai trezit cam devreme, ca sa infierezi cu manie proletara averile...cui? Pai tovarase, cine i-a adus p'astia la guvernare, cine a facut "coalitie" cu ei ca sa puna mana pe ciolan, cine si-a batut joc de voturile celor care au (mai) avut incredere in el(pdl-ul)?
Aveti "target" zilnic de "mancat bors"?

ionut spunea...

agentu' oranj

"Printre dosarele instanţelor din timpul procesului authton de denazificare, declanşat de comunişti la sfârşitul anilor ‘40, se află şi cazul unui şofer din Iaşi".

Care "denazificare autohtona", mai ratacitule? Aia declansata de comunisti? Ai inceput sa faci apologia comunismului? Ai auzit tu, sa fi existat, pe teritoriul romaniei, vreo miscare/partid nazista?
Culca-te la loc, ca ai dormit repede!

alex.dumitrascu spunea...

"înaintaşi de-ai noştri, oameni simpli, jandarmi, soldaţi, au umilit, torturat, deportat şi ucis sute de mii de oameni nevinovaţi. "

@Limestone

Te ia mama dracului daca imi mai ponegresti inaintasii. Te caut pana te gasesc.

Anonim spunea...

Nu ar fi mai bine sa facem un monument al "holocaustului" facut de comunisti (marea lor majoritatea initiala fiind EVREI) prin decimarea intelectualitatii romanesti in inchisori ?
De ce Miscarea Legionara nu a fost acuzata ca fiind vinovata de crime impotriva evreilor, la procesul de la Nurenberg ?
Portocaliilor....voi sunteti urmasii comunistilor : PSD + PD-L = FSN, sau nu traiai in 1990 ?

Anonim spunea...

Iar chestia cu "sute de mii de oameni nevinovati..." ! Cat de prost sa fii sa crezi asta ?
Bai baiatule, vezi ca exista organizatii evreiesti sioniste, nu khazare, care spun ca cifrele referitoare la Auschwitz sunt gresite, sunt umflate adica . O spun ei, aia care au demnitate.
Dar Stalin , prietenul vostru comunistilor (trandafirii sunt simbolul miscarilor comunist-socialiste in toata lumea) cati oameni a omorat ? Vreo 30 milioane nu ?
Asa ca pupa-l in fund pe agentul Romaniei de la Anvers in continuare .
Ati vazut ce trasaturi mongoloide au dl. Basescu si dl. Boc ?

Manole spunea...

Hai să nu discutăm despre Holocaust, o să ne trezim acuzaţi de antisemitism.

Oricum, dacă evreii au fost aşa de persecutaţi pe teritoriul României în perioada 1941-1944, să-mi explice şi mie cineva de ce se mai jucau în Bucureşti piesele lui Mihail Sebastian şi de ce acest dramaturg a murit călcat de un camion sovietic, nu de gloanţele ruseşti sau germane - aşa cum au murit în perioada aceea sute de mii de români, de la Stalingrad până la Praga.

Legat de faimosul Jurnal al lui Sebastian, vă rog să recitiţi pagina în care dramaturgul se plânge că a fost scos în faţa blocului de autorităţi să dea zăpada de pe trotuar. Halal ... persecuţie.

Eu îmi cunosc bunicul numai din poze pentru că a murit pe front, la Odesa, în 1944. Mă scuzaţi, dar scena cu dat zăpada chiar nu m-a impresionat. Au fost oameni care în perioada aia şi-au pierdut viaţa deşi, poate, ar fi vrut şi ei să simtă războiul doar de la capătul cozii unei lopeţi cu care să dea zăpada din faţa blocului.

Fără îndoială că s-au comis şi în România excese împotriva evreilor, a existat chiar şi un pogrom odios, la Iaşi, apoi pogromul de la Odesa - ca răspuns al unui atentat împotriva comandamentului românesc de acolo, atentat în urma căruia au murit mai mulţi ofiţeri - dar a pune România pe picior de egalitate cu Ungaria sau Germania în persecuţia evreilor e o porcărie penibilă pe care anumite cercuri evreieşti o agită din motive strict mercantile, şi anume ca să mai pape fonduri şi subvenţii de cercetare. Până în 1989 "studiul holocaustului" în România a fost subiect tabu datorită relaţiilor pe care Ceauşescu le avea cu Israelul, dar în clipa asta, după ce studiul a epuizat tot ce putea epuiza în materie de responsabilitate a Germaniei, Franţei etc. e nevoie de "defrişarea" a noi teritorii care să justifice banii cheltuiţi de anumite lobby-uri.

Anonim spunea...

Lui basescu i s-au prelevat mostre adn si avea haplogrupul r1b, adica vest european, specific spaniolilor.
De altfel, si eu mi-am trimis mostre la nat.geo. si fac parte din haplogrupul I, specific primului grup de oameni care au populat europa, balcanii mai exact.

Anyway, si eu sunt de acord ca suntem ca salbatici si cam random la nervi. Dar asta nu schimba cu nimic faptul ca Ion Antonescu e un erou national. normal ca fsn-ul, editia 2009, sa achieseze la cauza si trairile evreilor carora ne-au amanet ca pe vite pt inca un mandat al matrozului.

Daca declaram toti solemn ca votam cu portocalii, ne scutesti de propaganda? Uite, eu unul ma angajez sa ma duc la vot si sa votez cum trebuie.

Ok, asa?

ionut spunea...

Manole

"Hai să nu discutăm despre Holocaust, o să ne trezim acuzaţi de antisemitism."

O singura fraza, asta, exprima perfect imbecilitatea si ticalosia legii. Din condei il aruncam pe descartes la cos:
Dubito ergo ... sum!
S-a gasit o natie (extrem de toleranta de altfel, vezi palestina), sa ma impiedice pe mine, prin lege, sa ma indoiesc de ceva pe lumea asta.
Fleosc!

ionut spunea...

sapte

"N-ai cu cine ma, n-ai cu cine!:)

alex.dumitrascu spunea...

http://www.anrp.gov.ro/sct_1/m_32/pag_85/comunicat_evrei.htm

Unknown spunea...

manole, si binenteles prieteni ai blogului... eu sunt pe aceeasi lungime de unda ca si acest blog, dar din cate vad in ultimile 2 saptamani luand in considerare www.anuntul.ro preturile au mai crescut cu 3-4ooo de euro, ceea ce mi se pare aberant.agentii imobiliari au inceput sa speculeze "cresterea economiei" ???

ionut spunea...

alex dumitrascu

"Te ia mama dracului daca imi mai ponegresti inaintasii. Te caut pana te gasesc."

Ma ofer sa-ti asigur transport (limuzina) si cazare (5 stele ultra all-inclusive) gratuite, pe toata perioada cautarilor!:)
Glumesc...si nu prea!

dcg spunea...

Marius, consulta graficele lui renderman, preturile nu au crescut in nici un caz, cel mult si-au mai domolit scaderea.

http://indeximobiliar.blogspot.com/

Anonim spunea...

alex.dumitrascu, care inaintasi ? aceiasi descrisi de Draghicescu in 1907 ?

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?