miercuri, 13 mai 2009

Se apropie era falimentelor răsunătoare

Primul pe listă, grupul Ultra Pro Computers, despre care a scris şi presa de azi. Altădată lideri pe piaţa de distribuţie IT&C, acum soţii Funghină rezistă cu greu asaltului creditorilor. Dar care ar fi legătura cu zona imobiliară?

"Intre timp, s-a schimbat totusi ceva la nivel de management: in acest moment, Cristian Fughina, presedintele grupului, spune ca nu mai e implicat aproape deloc in afacere, intreaga activitate de conducere fiind coordonata de Alina Fughina.

„Eu mai sunt doar actionar“, spune Cristian Fughina, care acum se ocupa mai mult de investitiile imobiliare ale familiei. Cei doi detin proprietati si dezvoltari pe care le estimeaza la cateva zeci de milioane de euro – „sub 50, insa“, dupa cum afirma Alina Fughina. " 

- Money Express, 9 octombrie 2007.

Cauza oficială e scăderea pieţei de IT&C, dar o asemenea scădere a avut loc şi în la începutul lui 2006 şi nu a murit nimeni.

90 de comentarii:

dcg spunea...

Mare pacat, cred ca inca mai am facturi de la UltraPro pe acasa. Problemele UltraPro probabil au inceput de la mutarea comertului IT pe partea de online + asaltul noilor concurenti gen eMag si au continuat cu miscarea neinspirata pe care au facut-o multi si anume parasirea domeniului de baza (pe care il stapanea cat de cat) si avantarea pe piata imobiliara atras de promisiunea randametelor uluitoare.

Miorlau Pufos spunea...

Problema e ca si-au decapitalizat firma in incercarea de a specula pe zona de imobiliar, in speranta ca randamentul banilor bagati in pereti va fi mai mare decit cel al banilor rulati in afacere. De mirajul asta n-au reusit sa se fereasca nici altii mai pricopsiti ( Domo ), de unde vorba ca acolo unde e multa stiinta e si multa prostie.

Noul concurent eMag avea probleme mari legate de logistica, afara era gardul si inauntru leopardul. Si nu numai de logistica, ci si de oameni. Asta e alta poveste.

ionut spunea...

Miorlau Pufos

"Problema e ca si-au decapitalizat firma in incercarea de a specula pe zona de imobiliar, in speranta ca randamentul banilor bagati in pereti va fi mai mare decit cel al banilor rulati in afacere."

Fenomenul e generalizat in romania, a capatat aspecte "pandemice"! Vreo 2-3 ani le-a si mers, intrebarea e, daca te transformi din om de afaceri in speculant pur, stii cand sa te opresti?
Raspuns: de cele mai multe ori nu!
Pentru unii( destul de multi) unicul tratament e lopatin si gropasan!

clujeanul spunea...

Salp imobil
Agentie imobiliara vand apartament, 3 camere, in Jucu, sup. 77mp, etaj 1, semifinisat, centrala termica, geam termopan. Pret 16000 EUR.
Judet: Cluj
Oras: Cluj-Napoca
Email: salpimobil@yahoo.com
Telefon: 0264- 446585, 0723-480573, 0743-261935
Vizualizat: 1
Modificat: 0
Comentarii: 0
Data: 13-05-2009, 11:08

B spunea...

Manole, asta e falimentul care il anuntai acum ceva vreme? Mai ai indicii si pentru altele?
Ar fi interesant de stiut care sunt creditorii care vor face provizioane de 50 mln euro in urmatoarea perioada. Cand ne gandim ca unele banci romanesti (sucursale locale ale unor multinationale) au avut profituri in jurul acelei sume, un asemenea faliment iti aspira automat profitul daca esti banca.
Eu cred ca asta e cantecul de lebada, daca voi ati vrea sa cumparati un electronic in perioada urmatoare ati alege o firma cvasifalimentara la acelasi pret care e pe piata si la concurenta? Ce valoare ar mai avea garantia emisa de un retalier in faliment, chit ca garantia e doar intermediata de retalier si sustinuta de producatorul acelui produs electronic.
Revenind la preturi, daca urmeaza lichidari de stoc la pret de dumping, asa cum s-a intamplat in UK, sunt curios cum le va manca cota de piata si/sau profitul celorlalti competitori gen Emag, Domo etc..

mobutu spunea...

Miorlau Pufos,

"Problema e ca si-au decapitalizat firma in incercarea de a specula pe zona de imobiliar, in speranta ca randamentul banilor bagati in pereti va fi mai mare decit cel al banilor rulati in afacere."Exact. Stiu si eu o firma care invartea pana in 2008 vreo 15 mln euro pe an care tot asa, patronul a decapitalizat firma investind in imobiliare iar acum cauta disperat de vreo 3 luni dupa finantare (1-2 milioane euro) care ciuciu, nu apare. Intre timp si-au pierdut principalii clientii iar pana la faliment mai este foarte putin.

Trist dar adevarat.

Anonim spunea...

@Miorlau Pufos

eMag nu o ducea mai bine, a fost cumparat de Asesoft pe 10 milioane de euro, pret de criza.

@all
Aberatiile lui limestone m-au lasat fara cuvinte.

Manole spunea...

@B. mai ştiu un producător măricel de mezeluri şi un dealer auto din provincie (care însă a intrat în dilăreala auto abia în ultimii 2 ani, până atunci îşi făcuse o reţea frumuşică de magazine electro şi din motive numai de el cunoscute a preferat să rămână mic şi local, în loc să devină mare şi naţional ca Domo sau Altex - nu că Domo sau Altex nu ar fi lipsiţi de probleme în perioada asta).

vladone spunea...

boul de boc vrea sa garanteze creditele ipotecare - e nebun !?!?

Miorlau Pufos spunea...

@ Ionut

Una din legile succesului este sa stii cind sa te opresti. Adevarul e ca majoritatea habar n-au de legea asta si din pacate nici mass-media n-a fost de prea mare ajutor. Aseara ma uitam la televizor iar pe posturile de stiri se dezbateau niste balarii totale. La Realitatea era Monica Macovei care zicea nu stiu ce despre Opera Romana si Adrian Nastase. Pentru o secunda am avut senzatia ca traiesc pe alta planeta.

@ Cristian Si eu am zis acelasi lucru. Emag a crescut rapid dar n-a putut sa-si si gestioneze corect cresterea. Daca vrei, a crescut fara sa se dezvolte pentru ca nu prea avea cu cineiar patronatul a mers pe ideea "merge si asa". Oricum, laudabil c-au reusti s-o vinda si cu atit. Pe lumea asta exista o gramada de fast-food-uri care produc hamburger mai bun decit Mc dar asta nu inseamna ca sint si capabile sa creeze un sistem care sa produca acel hamburger.

AristotelCostel spunea...

@vladone

E normal. Ar fi fost nebun dacă n-ar fi făcut-o.

În ţara asta sunt vreo câteva zeci de nebuni, restul sunt... normali.

mobutu spunea...

Manole, referitor la forfecar, uite cum te trateaza reprezentatul statului:
O vacă proastăCitez:

"Foarte bine ca s-au suspendat! In sfarsit, au facut ceea ce trebuia!"

"Si? Va impiedica 180 de lei pe luna?"

"Stiu un lucru sigur: nu poti sa functionezi fara profit! Scopul unei firme este sa faca profit!"

"Pai vedeti? Nu impozitul v-a adus in aceasta situatie, ci criza"

"Bine, am sa propun ca directorii si parlamentarii sa isi plateasca singuri benzina. Cat priveste mersul cu metroul, cred ca nu v-ar strica nici unora"

vladone spunea...

am gasit si stirea: http://www.capital.ro/articol/boc-promite-ajutoare-de-stat-si-garantari-de-credite-119490.html

cele mai negre ganduri despre romania de peste cativa ani se pot adeveri :(

ionut spunea...

Aristotel

Ma tem c-ai fost prea subtil:)

Vladone

Boc, (impropriu spus boc, ca nu-i de capul lui), impusca 2 iepuri cu masura asta
1) castiga niste voturi
2) nationalizeaza pierderile bancilor.

Adu-ti aminte ca normalitatea e data, de obicei, de ... majoritate.

vladone spunea...

@ionut
exista doua feluri de normalitati: cea obiectiva, data de legile naturii si cea subiectiva, a unei "turme"; normalitatea turmei este periculoasa - te poate duce in prapastie; e drept insa ca "dormi mai linistit" cat timp esti in tuma :)

Manole spunea...

Oameni buni,
aduceti-va aminte .

Aţi avut această idee prin toamnă, domnule Ionuţ Popescu de la Capital ? Da sau ba! Vă aştept cu un editorial! :)

B spunea...

Ca tot vb de capital uite un articol care pescuieste dupa bottom... http://www.capital.ro/articol/ultimul-pret-al-cumparatorului-38-000-de-euro-119391.html

Florian Popa spunea...

Am ras cu lacrimi, acest comentariu trebuie pur si simplu premiat, deci nu mai pot, ma doare burta:

"articol publicat la articole din presa locala de dcg :
Boc promite ajutoare de stat şi garantări de credite
acum este campanie electroala si nu trebuie sa credem tot ce se scrie....dar daca asa ceva s-ar intampla in romania...preturile ar EXPLODA mai rau ca in 2005-2007 cand s-a dat dezelgare la creditare!"

dcg spunea...

Nemtii doar mai trebuie sa voteze o solutie de genul asta:

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5701389-bad-banks-solutia-guvernului-german-pentru-bancile-criza.htm

dcg spunea...

Florian Popa, specifica te rog ca idioteniile ale sunt scrise de catre Mobius de pe SP, din text s-ar putea sa se inteleaga ca eu sunt autorul cretinatatilor infioratoare afirmate acolo ;-)

Aici e linkul complet de pe softpedia, vezi postul nr.13:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=545480

mobutu spunea...

euro se tranzactioneaza acum la 4.17 lei

alex.dumitrascu spunea...

Si subiectul "comentarii la cursul leu euro are pana acum 46.000 vizualizari pe forum.
Ma intrbam azi acolo ce-ar zice Boc de 4.2 saptamana viitoare.
Cursul de schimb a devenit material electoral.
Il tine Boc sub control. Prin ordonanta de urgenta probabil.
Nu m-ar mira ca cel mai'rasunator" faliment sa fie in viitorul nu prea departat cel al bugetului.
Dupa ce se vor vedea efectele rectificarii bugetare, adica dupa sfarsitul lui iunie.

AristotelCostel spunea...

@alex

Boc se va consulta cu partenerii lui de guvernare şi va adopta cea mai potrivită rugăminte pe care i-o va adresa d-lui guvernator în vederea remedierii acestui aspect chiar înainte de alegeri.

elzorab spunea...

exact ce spuneam, o tara de imbecili condusi de o sleahta de marlani, pe sccurt, romania

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-5698106-gratiela-iordache-secretar-stat-mfp-despre-firmele-suspendate-efect-noii-impozitari-foarte-bine-suspendat-sfarsit-facut-trebuia.htm

Marian spunea...

Deja il suspectez pe punkt de homosexualitate. Omul iar viseaza la funduri: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=545480

x spunea...

Noul concurent eMag avea probleme mari legate de logistica, afara era gardul si inauntru leopardul. Si nu numai de logistica, ci si de oameni. Asta e alta poveste.Am un vecin care imi oferea intr-o vreme niste preturi imbatabile la memorii DDR, stick-uri USB, si in general orice produs IT care poate fi usor palmat. Apoi am aflat de amicul sau, angajat eMag.

Nu stiu cat de relevanta e anecdota mea personala (si cat se poate de reala), dar eu ma cam simt cu musca pe caciula cand aud de falimentul eMag. Memoriile au fost insa de prima calitate, functioneaza si acum brici :)

mobutu spunea...

Oare de cate ori sa mai spun:
lasati idiopezii in lumea lor in pace

nelu pionieru spunea...

@mobutu

euro se tranzacționează acum la 4.18lei. si tocmai ce il văzui pe dop prost cum enumera "succesurile" guvernului : stabilizarea cursului euro, creșterea investițiilor straine, stabilizarea cursului si ... stabilizarea cursului.

dcg spunea...

Mobutu, daca nu ar fi asa vizibili in google, i-am lasa in pace in lumea lor. Nu cred ca solutia este sa lasam manipulatorii in pace.

dcg spunea...

punkt: "Nimeni nu vrea criza, criza nu aduce nimic bun si in consecinta, fiind nedorita, dispare."

Tzac pac, pleaca crizo! ;-)

Marian spunea...

aduce un pic a schizofrenie

Iar daca nu se califica tocmai la schizofrenie, macar la gandire magica

alex.dumitrascu spunea...

Spre deosebire de prostie care e apreciata si dorita la SP si din cauza asta nu dispare neam.

Miorlau Pufos spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/popp-impact-piata-inchirierilor-este-semi-cenusie-si-neprofesionista-4361428/

E incredibil cum unul care a construit case un pic mai spalate decit niste cutii de televizoare se-apuca sa dea sfaturi despre cum o sa se relanseze piata. Borealul din Constanta e o varza cu carne, astia din Bucuresti ar trece peste el cu tancul...dar nea' Popp nu se lasa.

@ Marian nu confunda o tulburare de personalitate cu o boala

@ dcg baietii astia sint ca sarea si piperul. Daca n-ar fi ei am mai avea de ce si cine sa ridem?

elzorab spunea...

The steepest price decline was in Cape Coral-Fort Myers, down 59 percent from a year ago, followed by Saginaw, Michigan, with a 54 percent drop. The next biggest decreases were Akron, Ohio, with a 48 percent decline; San Francisco, down 43 percent; and San Jose, California, with a 42 percent dro

Marona spunea...

Manole, mi se pare mie sau tu insinuezi ca ar combate aici, cu noi, zilnic, un consilier al lui Boc si, culmea "acoperirii", ala nu-i limestone ci altul, care critica destul de des masuri luate de guvern?

Cred ca mi se pare... Dar daca nu, pliz let me know. As avea si eu ceva de spus despre editorialul ala mistocaresc, cel cu "emo-analistii", inca mi se suie sangele la cap cand mi-l amintesc.

ionut spunea...

Marona

Pe cuvant de onoare ca eu nu sunt ionut popescu. Nici nu "empatizez" in mod deosebit cu individul; fu ministru, nu facu nici o branza, si scrie cate un editorial de-mi vine sa sparg monitoru' cu scrumiera...

Nu fac parte din nici o structura a puterii, nici la nivel national, nici local.

Anonim spunea...

Vad ca nu pomeneste nimeni de falimentul Letoniei. Eu ma intreb cum ar arata Romania in faliment, ca mult nu mai e.

O istorioara, m-am intalnit cu cineva dupa multa vreme. Printre realizari, s-a angajat la banca, a luat doua terenuri pe credit si e membru PDL. Am intrebat scurt "si ce faci daca pierzi jobul". Raspunsurile au fost de genul "vand terenurile sau sa le ia banca". Din clipa aceea m-am retras usor, pentru ca ar fi inceput contradictia. Mi-am spus in gand "Dumnezeu cu tine".

Sincer, din tara, fenomenul Caritas, si colapsul care se apropie sunt mult mai evidente. Din ziare pare a fi mistocareala.

Cel mai mult ma enerveaza cursul jos. Sunt nevoit sa fac unele cheltuieli si pierd la socoteala.

alex.dumitrascu spunea...

@hubble
4.2 te aranjeaza pe moment?

Anonim spunea...

@alex
La un 5 discutam onorabil.

@miorlau
Mai da un ochi pe mail, daca ai timp, bineinteles.

mobutu spunea...

4.19 cu 3.09

AristotelCostel spunea...


Altex: Romanii nu mai cumpara electrocasnice
Când o s-ajungă frigiderele 300 lei bucata îmi cumpăr vreo 200 bucăţi, închiriez un depozit şi le păstrez pentru mine să "nare" turbo şi punkt.

Unde aţi auzit voi să fie frigiderul mai ieftin ca un coafat?

mobutu spunea...

Cică mâine avem rezultatele oficiale pe Q1 comunicate de INS.

clujeanul spunea...

euro creste sa aiba de unde sa scada...
pana la alegeri o sa avem caderi spestaculoase a euroiului, pe urma d-zeu cu mila...
5 ron e putin zis...

dcg spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dcg spunea...

Trezirea! :) Mai e cineva acasa? Forumurile "fierbe" cica e bottom.

Punkt zicea:
"incercam sa identificam categoriile defavorizate de o eventuala crestere a preturilor la apartamente.

1. Homosexualii pt. ca au dificultati in a convinge banca asupra statutului civil. Sunt discriminati de sistem.
2. Bugetarii, datorita restructurarilor de fonduri provocate de criza.
3. Impotentii pt. ca nu se pot insura, implicit nici nu pot face copii. Sunt discriminati de sistem.

La o prima vedere pare o gluma, dar nu este."

***************
Cum spunea cineva pe aici, punkt e pe invers, prea viseaza tot timpul la "bottom". Deci automat categoria 1. cade.

elzorab spunea...

http://finance.yahoo.com/career-work/article/107075/golden-coffins-golden-offices-golden-retirement?mod=career-salary_negotiation

de ce da GM faliment? din cauza exceselor incredibile, a nesimtirii unora si a prostiei celorlalti.

alex.dumitrascu spunea...

@hubble
Ma asteptam sa spui multumesc pentru curs.
Am zis de 4.2 si nu ai protestat, nu aveam de unde sa stiu ca-ti trebuie 5.

@Manole,
Ionut nu e Ionut Popescu.

dcg spunea...

Azi e ziua citatelor, asta e deosebit de savuros:

Johnny: "Iar daca preturile au mici zvicniri de cresteri in conditiile in care totusi nu se cumpara case inseamna un singur lucru: s-a ajuns la primul pas intermediar la care dilatatia anala a rezultat intr-o prima strafulgerare de durere. Dupa ce durerea se estompeaza penetrarea fortata isi va relua cursul. Pe masura ce ne vom apropia de minim puseele astea dureroase vor fi din ce in ce mai dese."

:-))

limestone spunea...

@ionut

alex dumitrascu

"Te ia mama dracului daca imi mai ponegresti inaintasii. Te caut pana te gasesc."

Ma ofer sa-ti asigur transport (limuzina) si cazare (5 stele ultra all-inclusive) gratuite, pe toata perioada cautarilor!:)
Glumesc...si nu prea!

Alex nu vorbea serios ci glumea dar tu nu te-ai prins ca esti cap patrat. Dar daca tu ga(o)zar din Ploiesti vrei sa ma gasesti, ti-am mai spus, da-mi un mail si-ti trimit adresa. Dar eu cred ca ti-e frica si de umbra ta din moment ce-ti stergi posturile din urma..

mobutu spunea...

Moise Guran o tot dă cu "perioada de după criză".
Mi-a scăpat mie ceva, am atins bottom'ul, s-a terminat criza ???

Altă afirmaţie: "Toate băncile şi-au modificat previziunea de curs pentru sfârşitul anului in jurul valorii de 4" ???

WTF?

nelu pionieru spunea...

am remarcat si acest lucru. de cateva emisiuni spune "acum in perioada de dupa criza".

ieri au avut chiar un titlu in emisiune "Imobiliarele incep sa se miste". ideea era ca au crescu in cateva sectoare preturile iar in altele au stagnat. tranzactii , sula.

de unde cacat a dedus el ca a trecut criza, nu stiu. de fapt, cam toti papagalii au luat cacatul asta in gura. de parca criza este un fenomen meteorologic, vine si pleaca singur.

Miorlau Pufos spunea...

Avind in vedere ca Dl. Isarescu ne spune ca va trece criza atunci cind nu ne vom mai gindi la ea, putem considera ca unii au altceva mai bun de facut si au vise cu apartamente vechi vandute din nou la preturi de balamuc. Si avind in vedere ca hirtia suparta orice, de ce n-ar suporta si o crestere a preturilor la imobiliare? Ca una-i pe hirtiie si alta pe cimpie asta-i alta poveste

Manole spunea...

@Marona & alex: nu!... fireşte că Ionuţ nu e Ionuţ Popescu.

Ceea ce nu înseamnă că întrebarea mea nu rămâne deschisă!

hobincu spunea...

Dintre bancile straine din Romania cele mai mari probleme le va avea Volksbank care are 95% din credite pe retail si a cresut necumpatat in ultimii 4-5 ani ajungand pe locul 3 la total active daca nu tinem cont de creditele book-uite afara de alte sucursale ale bancilor straine.
Daca analizati cativa indicatori ai celor de la Volkbank precum Total credite/ Total depozite, Total credite retail/ Total active, Cresterea provizioanelor in ultimul an, in special ultimele 3 luni, ponderea creditelor in EUR si CHF in total credite, ratele de adecvare a capitalului etc. o sa vedeti ca nu prea stau pe roz.

Plus au crescut mult reteau de sucursale care acum nu mai produc ci din contra "mananca" din profit.

Anonim spunea...

manole, m-ai prins, tre sa recunosc ca eu sunt consilieru lu boc. numai ca ai uitat sa precizezi in ce domeniu. hai sa te (va) lamuresc, sunt consilier in domeniul sinuciderii asistate, numai ca domnu boc nu prea ma baga in seama, din pacate :P

ionut spunea...

agentu'oranj

"Alex nu vorbea serios ci glumea dar tu nu te-ai prins ca esti cap patrat. Dar daca tu ga(o)zar din Ploiesti vrei sa ma gasesti, ti-am mai spus, da-mi un mail si-ti trimit adresa. Dar eu cred ca ti-e frica si de umbra ta din moment ce-ti stergi posturile din urma.."

1)Ai probleme cu vederea, mai citeste odata. Eu personal n-am sters nici un post.

2) Chiar te-ai speriat? Ho cu tata ca ca tine vad in ficare zi o multime.

Ai noroc ca:
"Violenta e ultimul refugiu al incompetentilor".

P.S. Ia intreaba-l personal pe alex daca glumea sau nu.

ionut spunea...

Limestone

Gata cu gluma. Pana acum ti-am tolerat toate magariile, dar daca nu te potolesti, te bag in mata urgent!
Te asigur eu ca nu stii cu cine stai de vorba, si daca te iau intr-o zi in serios, eu nu doar te caut ci te gasec direct, si atunci nu stiu pe unde scoti camasa.

Mad HxA spunea...

apropo de Volksbank
http://finance.yahoo.com/career-work/article/107075/golden-coffins-golden-offices-golden-retirement?mod=career-salary_negotiation

Mad HxA spunea...

aaa de fapt asta e linku : http://media.imopedia.ro/galerie-video/video----tni----daniel-tudor---vb-service-8277.html
:D

dcg spunea...

Horia, linkul ala este AUR CURAT, nice find :-))

Aici e comentariul meu, ca sa nu iau cu copy / paste:

http://forum.computergames.ro/39688894-post5062.html

Din cuprins pt cei care nu au chef sa urmareasca scurtul material video:

"Reporter: se va ajunge la nivelul anilor trecuti cu creditare?
VB: da, se va ajunge la nivelul anului 2004 cu creditarea... Ha ha ha ha! [rade si se opreste oarecum jenat de iesire] cam asa si arata lucrurile si la nivel de pricing pe proprietati si la nivel de... [isi cauta cuvintele] efecte asupra clientelei si la nivel de acordare pentru ca undeva cam in 2003-2004 conditiile erau cam la fel (...) In schimb analiza de risc, cum spuneam si mai devreme, este cea care face diferenta si eu o plasez undeva la nivelul lui 2004. Deci probabil si preturile se vor duce in aceea directie."

elzorab spunea...

http://www.zf.ro/eveniment/aoar-statul-costa-tot-mai-mult-si-apasa-pe-companii-4370175/

elzorab spunea...

cere mare la imobile...

http://www.libertatea.ro/stire/doua-milioane-de-romani-vor-sa-emigreze-240160.html

elzorab spunea...

http://www.gandul.info/

o tzara de vanghelisti

elzorab spunea...

http://www.evz.ro/
tot din ciclul, "e scumpe dom'le, e cerere mare..."

elzorab spunea...

bajeti, tocmai l-am ajutat pe vecinul sa-si urce o masa intr-un truck.
"ce fai vecine?"
pai ce sa fac, ma mut
pai de ce?
pai...m-au dat afara de la microsoft, nu-mi mai permit sa locuiesc aici.
si?
pai, merg in carolina de nord e mai ieftin...

si uite asa...creste preturile pe zi ce trece...

elzorab spunea...

bajeti, tocmai l-am ajutat pe vecinul sa-si urce o masa intr-un truck.
-ce fai vecine?
-pai ce sa fac, ma mut
-pai de ce?
-pai...m-au dat afara de la microsoft, nu-mi mai permit sa locuiesc aici.
-si?
-pai, merg in carolina de nord, e mai ieftin...

si uite asa...creste preturile pe zi ce trece...

ding-dong, ding-dong, ding-dong, ding-dong

Anonim spunea...

mda, e criza, oamenii devin din ce in ce mai violenti, criminalitatea e in crestere (spre bucuria lui ionut) : Some people may deem this assault to be minor, we do not.

elzorab spunea...

http://www.romanialibera.ro/a153835/bce-economia-ar-putea-sa-isi-revina-mai-curand-decat-a-fost-anticipat.html

http://www.phrases.org.uk/meanings/raining%20cats%20and%20dogs.html

iar eu zica ca, dupa cum arata norii, maine s-ar putea sa ploua cu pisici si caini

"It has also been suggested that cats and dogs were washed from roofs during heavy weather. This is a widely repeated tale. It got a new lease of life with the e-mail message "Life in the 1500s", which began circulating on the Internet in 1999. Here's the relevant part of that:

I'll describe their houses a little. You've heard of thatch roofs, well that's all they were. Thick straw, piled high, with no wood underneath. They were the only place for the little animals to get warm. So all the pets; dogs, cats and other small animals, mice, rats, bugs, all lived in the roof. When it rained it became slippery so sometimes the animals would slip and fall off the roof. Thus the saying, "it's raining cats and dogs."

elzorab spunea...

"Don't throw the baby out with the bath water."

1) Most people got married in June because they took their yearly bath in May and still smelled pretty good by June. However, they were starting to smell, so brides carried a bouquet of flowers to hide the body odor. Baths consisted of a big tub filled with hot water. The man of the house had the privilege of the nice clean water, then all the other sons and men, then the women and finally the children--last of all the babies. By then the water was so dirty you could actually lose someone in it--hence the saying, "Don't throw the baby out with the bath water."

elzorab spunea...

"thresh hold."

4) The floor was dirt. Only the wealthy had something other than dirt, hence the saying "dirt poor." The wealthy had slate floors that would get slippery in the winter when wet, so they spread thresh on the floor to help keep their footing. As the winter wore on, they kept adding more thresh until when you opened the door it would all start slipping outside. A piece of wood was placed in the entry way--hence, a "thresh hold."

elzorab spunea...

pentru cei acre credeau ac expresia "saved by the bell" are de-a face cu zack morris

http://www.imdb.com/media/rm4071005184/tt0096694


11) England is old and small and they started running out of places to bury people. So they would dig up coffins and would take the bones to a "bone-house" and reuse the grave. When reopening these coffins, one out of 25 coffins were found to have scratch marks on the inside and they realized they had been burying people alive. So they thought they would tie a string on the wrist of the corpse, lead it through the coffin and up through the ground and tie it to a bell. Someone would have to sit out in the graveyard all night (the "graveyard shift") to listen for the bell; thus, someone could be "saved by the bell" or was considered a "dead ringer."

elzorab spunea...

http://www.bloombiz.ro/finante/marea-problema-a-marii-finante

"Supradimensionarea parazitara a sectorului financiar, dereglementarea in cadrul acestuia, sofisticarea instrumentelor financiare, exacerbarea speculatiilor au constituit tot atatea modalitati de subjugare a economiei reale si de extragere a substantei economice care se produce aici si de fapt numai aici.

Iar, prin obligarea tarilor mai slab dezvoltate, mari sau mici, sa se alinieze criteriilor din centrele financiare, prin liberalizarea miscarilor lor de capitaluri cu strainatatea, acelasi angrenaj financiar bazat pe speculatie si camatareala a fost canalul de absorbtie de dimensiuni ciclopice a roadelor muncii depuse in sute de tari mai putin puternice sau mai putin dezvoltate, a fost parghia principala de subordonare a acestora din urma sau, pentru a o spune mai deschis si mai pe scurt, de jecmanire a acestora."

elzorab spunea...

Piata de constructii din Romania este lovita destul de puternic, lovita de asa zisa criza economica. Multi vor sa-si construiasca o casa, dar putini au bani. O revenire a pietei, mai devreme de 8-10 luni de zile nu se va intampla, crede Dragos Munteanu, Director de Productie Ergo House.

PROBABIL 8-10 ANI, DAR MA ROG, EL E CAM MIOP, NU VEDE LA DISTANTA...

Anonim spunea...

Decizia a starnit in randul Armatei o nemultumire fara precedent. Nu este exclusa neexecutarea ordinelor.pe langa militauri mai sunt si militienii cu sporuri taiate, gardienii publici platiti de la bugetele locale, alea care duduie. de fapt ei nu conteaza, ca nu prea au arme :)))
viitorul suna ... bine ?

Anonim spunea...

SRI racoleaza liceeni: momeala, salariu de 1.500 lei
tinerii care doresc sa ajunga ofiteri trebuie sa dovedeasca mai intai ca au calitati de lider, rezistenta la stres, inteligenta si disponibilitatea de a munci in orice loc din tara.
doamne, daca m-as intalni din nou cu tantea care mi-a respins dosaru la serei pe vremea cand eram mic si prost pe motiv ca n-am avut medii mari la liceu i-as pupa picioarele. pai mai ajungeam eu azi unde sunt daca ma acceptau ? pe de alta parte, poate acum aveam casa mea, cumparata pe 2 lei cand s-au vandut locuintele de servici ... of, ce vremuri ...

Anonim spunea...

peste o treime din România tânără vrea să plece din ţară şi chiar să se stabilească în alt stat în următorii anihuo, tradatorii !!! cum dracu sa plece si sa lase pensiile neplatite, sa lase raul, ramul, branza, viezurele, sa dea gratarele de la marginea padurii pe cele din balcoane ... of, s-a intors lumea cu curu-n sus.

limestone spunea...

Mircea Cartarescu ne spune o anecdota:

Se povesteşte că, în Grecia antică, domnea într-o cetate un tiran odios. Într-o zi, dorind el să ştie cât de popular e printre supuşii săi, trimise câţiva agenţi deghizaţi prin pieţe, temple şi crâşme ca să iscodească mulţimea. Se vede că sondajele de opinie nu apăruseră încă sau că tiranul, om inteligent, nu avea încredere în ele. Zis şi făcut.

După câteva zile, trăgătorii cu urechea se înfăţişează în faţa tronului regal. Toţi vin cu aceeaşi poveste: lumea îl urăşte teribil pe tiran, toţi îl blesteamă, îi doresc moartea, imploră zeii să abată toate nenorocirile asupra sa. Tiranul îi ascultă mânios, pentru că, asemenea împuşcatului nostru şi poate a tuturor cârmuitorilor, buni sau răi, el îşi făcea iluzia că supuşii îl divinizează. „Cum”, strigă el patetic, „în toată cetatea asta nu mă iubeşte nimeni? N-aţi găsit măcar un suflet, unul singur măcar, care să-mi fie binevoitor?”.

Trimişii se privesc o clipă-ntre ei şi unul ia din nou cuvântul: „Ba da, înălţate. Am aflat într-un templu o bătrână care în fiecare zi înalţă rugi zeilor pentru sănătatea ta, ca să ai ani îndelungaţi la domnie”. Fericit că măcar o fiinţă omenească îl iubeşte, tiranul ceru să-i fie adusă imediat bătrâna.

Curând se înfăţişă înaintea sa o femeie îmbrăcată în negru, ale cărei riduri adânci trădau ani îndelungaţi de suferinţe. Despotul, zâmbindu-i mieros, o întrebă cum se face că, pe când toţi s-ar bucura să-l vadă mort cât de curând, ea se roagă zilnic pentru sănătatea lui. Privindu-l cu asprime în ochi, bătrâna îi răspunse: „Zeii mi-au dat o viaţă lungă şi nefericită. Pe când eram tânără l-am apucat la domnie pe bunicul tău, care era rău. Ceas de ceas îşi chinuia mintea, străduindu-se să născocească noi şi noi blestemăţii. Mă rugam în fiecare zi să-i ia zeii sufletul, să ne scape de el cât mai repede. Zeii mi-au ascultat rugile şi într-o zi bunicul tău într-adevăr a murit. Îl urmă la domnie tatăl tău, care era mai rău decât el. Tot ce făcuse primul, făcea acesta nou îndoit. După o vreme am ajuns să-l regret pe cel dinainte, şi de-acum mă rugam să vină asupra noului tiran cele mai mari urgii, şi-i meneam o moarte năprasnică. Se vede că zeii m-au ascultat şi de data asta, pentru că tatăl tău muri şi el într-un târziu, blestemat de toată suflarea. Iar acum la domnie eşti tu, cel mai rău dintre toţi. Nici bunicul, nici tatăl tău n-au îndrăznit să facă nici a suta parte din ticăloşiile pe care le faci tu. Văzând acestea şi amintindumi că zeii mă ascultă, mă rog acum lor să te ţină pe tron vreme-ndelungată, ca nu cumva după tine să vină unul încă şi mai rău decât tine, care să termine definitiv cu noi toţi”.

Legea fundamentală a lui Murphy: „Dacă ceva poate merge rău, va merge rău cu siguranţă”, adânc săpată în psihologia omului din toate locurile şi dintotdeauna, nu e totuşi nicăieri mai acasă decât la noi. Mereu sperăm binele, şi mereu binele, cât e, vine-nsoţit de atâtea rele, că-ţi vine câteodată să te lipseşti. În douăzeci de ani am scăpat de Ceauşescu, am trecut la capitalism, am intrat în Uniunea Europeană şi-n NATO. Nici nu visasem noi vreodată toate astea. Şi totuşi în România continuă să fie rău, mai rău ca oriunde în Europa.

limestone spunea...

Daca Geoana ajunge presedintele tarii, la partid va fi presedinte Vanghelie, sufland parajitura mult-ravnita din fata lui Adrian Nastase...

cezar spunea...

"Aberatiile lui limestone m-au lasat fara cuvinte.". Putem conta pe asta, cristi ? Cred ca nu.

"boul de boc vrea sa garanteze creditele ipotecare - e nebun !?!?". Draga "vladone", trebuie sa recunoastem ca numarul cumparatorilor e inca mic, ei trebuie sprijiniti sa intre la cumparare, si ce e mai simplu, si eficient, decat un mic aport de incredere, din partea guvernului, prin garantarea anumitor ipoteci.

"@Marona & alex: nu!... fireşte că Ionuţ nu e Ionuţ Popescu." Serios, sau vrei sa razi singur, manole, ai avut o zi mai neguroasa :))
Eu sunt cat p-aci sa-l "confund" pe nickul de mai sus cu johhny doe-golanescu, tinand cont de aia 7-14-18 ani de-acasa lipsa. Si vezi ca tocmai TE-A BAGAT IN MATA, manole. Uita-te mai sus. Oricum, pe cineva.

Elzorab tata, sfarsitul crizei e departe, insa si dupa ce sfarseste terminarea crizei, mai ai destule subjecte. Ia-o usor ca nu te mai urmareste nimeni demult, scrii prea mult, prea in engleza si esti ciudat oricum.

Canadiene, eu te cred ca nu ai ip de suceava. Problema e ca degeaba nu-l ai. Te-ai prins ? "move on", daca tot ai plecat din tara.

Limestone, dupa ce te-a bagat in ...seama omul de afaceri "ionut", ma asteptam sa te mai potolesti. Cartarescu e un genial, numai ca nu l-a dus capul sa mute sursa de inspiratie din aia Antica in contemporaneitate. Uite, si eu cand mai lecturez prostiile de aici, mereu gasesc blogul asta INCA si mai CIUDAT decat il stiam inainte.
Banuiesc ca peste 15-20 ani va sta drept studiu de caz, exact ca si saracia care l-a generat.

limestone spunea...

@Cezar

Fi fara grija, pe Cartarescu l-a dus capul numai ca nu am reprodus tot sa nu ma acuze astia againde activism. Ce vrei, sa la dau mura-n gura? Au pretenria ca-s oameni cu cap, sa deduca singuri.uite aici tot articolul daca te intereseaza:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/851064/SENATUL-EVZ-Tiranul-si-batrana/

limestone spunea...

Da, Cezar ai dreptate, teoria conspiratiei si-a facut loc si aici. Cine-i ala din spatele, dosul si intradosul nick-ului cutare. Fireste ca ministrul Ionut Popescu nu ar avea timp sa citeasca/posteze gargara de aici. Comfuzia lui cu respectivul nick chiar e ilara..
Dar parca si eu cateodata am impresia ca Nelu Pionieru e de fapt Miorlau Pufos..

Unknown spunea...

Sima

Nu stiu la voi care erau preturile afisate in magazinele celor de la UltraPro, dar in orasul in care locuiesc( Turnu Severin )erau incredibil de mari in comparatie cu preturile concurentei.Si asta nu de ieri, de alaltaieri ci de cand stiu eu acest magazin.Mereu m-am intrebat cum pot fi oamenii astia atat de, hai sa fiu bland, naivi .Nu stiu daca preturile le erau impuse "de la centru", dar un lucru era clar:oamenii erau paraleli cu comertul IT !(repet este vorba de situatia din Turnu Severin).
Asa ca, pentru mine, cel putin, nu este nici o surpriza ca au ajuns in aceasta situatie;este urmarea logica a unei politici proaste in domeniul vanzarilor, practicata de mult timp de UltraPro.

ionut spunea...

cezar

Un tepar vorbeste despre cei 7 ani d'acasa. Poftim aspect!
Tu vorbesti, care l-ai facut imbecil pe un vizitator al blogului, bazandu-ti demonstratia pe-o statistica de pe net ...depasita!
Cand auzi cuvantul penibil, n-ai asa ... o ... strabatere interioara?

ionut spunea...

cezar dixit:

"Uite, si eu cand mai lecturez prostiile de aici, mereu gasesc blogul asta INCA si mai CIUDAT decat il stiam inainte.
Banuiesc ca peste 15-20 ani va sta drept studiu de caz, exact ca si saracia care l-a generat."

Manole, daca saracia a fost a fost cea care te-a impins sa "produci" blogul, nu pot sa-ti urez decat sa ramai asa (sarac).
Cezar, daca te multumeai doar sa lecturezi "prostiile" de pe blog, era o treaba. Cum nu te-ai putut abtine, si-ai postat la greu, faci parte, vrand-nevrand din blog!
Cum saracia e cea care l-a generat...ghinion!

AristotelCostel spunea...

@jipa

Vreo 5 securişti încă sunt de părere ca jocul piramidal al lui Stoica a generat prosperitate.

Tu, deşi ai fost scuturat de bulă-n buzunare vrei să pari mai puţin rupt în fund decât eşti şi decât vei fi în următorii 15-20 de ani.

Anonim spunea...

cezar, in sfarsit tre' sa-ti dau o data dreptate. sunt perfect constient ca ar trebui sa "move on", numai ca am ramas cu anumite sechele psihologice de pe vremea cand pregateam dosaru de emigrare si eram inconjurat de oameni de genu lu' ionut si chrystian, iar acum sentimentul de Schadenfreude e prea adanc inoculat in mine ca sa ma abtin sa mai citesc stirile din rromania si sa nu comentez pe marginea lor. sincer imi doresc sa ma pot deconecta total de la ce reprezinta rromania, si sper sa si reusesc intr-o buna zi

cezar spunea...

"Tu vorbesti, care l-ai facut imbecil pe un vizitator al blogului, bazandu-ti demonstratia pe-o statistica de pe net ...depasita!"

Mai Johhny Doe, Alex Dumitrascu chiar nu e un imbecil. In anumite conditii, se pot schimba 2,3 vorbe utile cu respectivul. Problema e ca la momentul respectiv a cazut ca musca-ntr-un ocean de lapte populat de cei de pe aici, ocazia cu care s-a ales,absolut gratuit, cu un invectiv destinat CELORLALTI. E foarte simplu. Asta arata, daca mai e nevoie, ce important e "grupul" (n-am zis turma !) in RO, si ce putin important - individul. Ti-o iei si cand stai pe loc, daramite cand activezi pe undeva.

Dealtfel, 'statistica" aia depasita e doar un moment. Intrucat nu sunteti (toti) femei, ma astept la o memorie ceva mai putin selectiva.
Deh, am avut si eu "momentul' meu de penibilitate, vorba unei femei de aici. Dar suntem "in balon", nu la bufetul Academiei Romane, va rog.

Lui Costel nu-i mai zic nimic, na.

ionut spunea...

cezar

Uitandu-ma la "profilul tau nedisponibil" sa ma bati si nu inteleg de ce eu sunt mai "john doe" decat tine, dar ma rog, treaca de la mine.

"Problema e ca la momentul respectiv a cazut ca musca-ntr-un ocean de lapte populat de cei de pe aici, ocazia cu care s-a ales,absolut gratuit, cu un invectiv destinat CELORLALTI."

Aha, m-am lamurit! No comment.

cezar spunea...

"Aha, m-am lamurit! No comment."

Deci se poate sa practici subtilitatea ! Pfuaai, cred ca este efectul Jipa, vezi, am o influenta binefacatoare asupra stilului 'topor'. Inca putin, si s-ar putea sa nu-ti mai placa bascalia deloc. Sau, macar, nu vei mai baga pe nimeni intr-o masa. In masa.

ionut spunea...

cezar

Cu alde limestone subtilitatea e... degeaba. Daca observi e singurul pe care l-am injurat pe blogul asta si, de obicei, m-am abtinut sa injur si sa insult pe cineva sau sa raspund la insulte.
Activistii de partid cu crierele spalate ma scot din sarite.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?