luni, 22 iunie 2009

In România, presa sportivă a ajuns să facă şi treaba altora

Noi dezvăluiri:

http://www.tolo.ro/2009/06/22/cum-a-platit-mts-false-stiri-pentru-monica-ridzi-si-elena-basescu-%C2%BB-dovezi/

Respectele noastre, stimaţi ziarişti de sport.

PS. vă rog să nu interpretaţi postul ăsta ca unul anti-PD-L & co., ci ca un tribut adus ziariştilor de sport, singurii care, se pare, îşi mai fac datoria de ziarist în ţara asta.

19 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Pe mine m-au invins structur'li.

Linkopedia de pe blogul meu a fost "confuzată" de roboţeii blogger drept spam şi am primit avertisment, în 20 de zile se şterge.

Limestone, cum pot să vând şi eu nişte publicitate? Se poate pe PF?

Miorlau Pufos spunea...

Manole, nu te extazia in fata profesionalismului jurnalistilor, de oriunde ar fi ei. Singurele stiri "pe bune" din ziare sint alea despre starea vremii, cursul valutar, mica publicitate si eventual citeva pe social, vreo doua vedetute si trei masini trosnite aiurea. Restul reprezinta rezultatul rafuielilor dintre clanuri pe criteriul bani si interese. Jurnalistii nu au acces la documente sau informatii de orice fel fara concursul unora interesati sa dea in altii.

Intimplarea face ca in cazul asta, unul dintre actionarii firmelor alora sa-mi fi fost coleg. Azi dimineata am vorbit cu el si-mi spunea ca orice replica de bun-simt au incercat sa dea, Tolo si gasca o tin pe a lor. Nu e vorba de o firma de apartament si un singur actionar ci de una cu un istoric de rezultate. Oamenii au un sediu social unde - logic - nu e nimeni dar au bine-merci un sediu intr-o vila, pe care n-a vrut nimeni sa-l mai vada.

Cind vad stiri de-astea incendiare ma intreb care pe care vrea sa casapeasca si de ce. Asa ca nu-l mai ridica in slavi pe Tolo in cazul asta, ca face si el jocul unora.

nelu pionieru spunea...

e, mai usor cu respectele...

acelasi tolo scria pe globu` sau :

"...Nu Ioana Basescu trebuie sa probeze ca e nevinovata si ca banii sint cinstiti, ci Sorin Rosca Stanescu s-ar cuveni sa demonstreze ca sintem in fata unei ilegalitati."
"...In Romania, succesul compromite, ca sa nu fie boring. In schimb, insuccesul e telegenic si califica, pina la a fi subventionat de stat, uneori la nivel de populatie intretinuta. Restul, notarii, jurnalistii, avocatii, oamenii de afaceri, publicitarii, artistii, angajatii din companiile private sau persoanele fizice autorizate care cistiga suficient incit sa-si cumpere frigidere, masini sau locuinte, ei sint, cu totii, suspecti de serviciu impotriva plictisielii noastre de a duce o viata normala."

ma da-l dreacu de frigider, aici era vorba de ditamai apartamentul ,nefinisat, de 7-800.000 de ieuropeni.
culmea nesimtirii,tolo vrea sa demonstram noi ca banii sunt obtinuti pe cai ilegale. ca fosta bodo se vede ca nu are de gand sa o faca. au trecut 2 luni de cand a promis ca o va face.

Manole spunea...

Păi nu cine a înhăţat banii ministerului e problema. Chiar nu am nimic cu băieţii ăia, şi nu e vina lor că au o firmă (sau mai multe) de publicitate şi au fost rugaţi să facă un eveniment. Problema e că presa ailaltă a cotcodăcit un pic despre scena aia formată din 10 scânduri şi gata, a considerat problema încheiată, fără să ne lămurească totuşi pe ce s-au dus banii (cum se întâmplă de altfel în 99% din "investigaţiile" făcute de ziariştii ăştia). Uite că tocmai ziariştii sportivi ne dezvăluie şi restul poveştii. Or fi manevraţi, nu or fi, sincer nu îmi pasă. Prefer ca şi presa cealaltă să fie "manevrată" dar să aibă vreun impact (la fel cum prefer ca oamenii să iasă la vot şi votul lor chiar să conteze, ceea ce din păcate nu e adevărat).

Miorlau Pufos spunea...

Problema vine din doua directii: ministerul e prea putin dispus sa-si asume ca a calcat pe grebla iar comunicarea si PR-ul se dau la fund intr-un fel odios. Daca nu si-ar fi dat cu stingul in dreptul s-ar fi strins doi-trei referenti, consilieri si ce-or mai fi ei si-ar fi tras o conferinta de presa in care sa explice foarte clar cine=i firma, ce-a facut, care au fost costurile defalcate. Frumos, cu Power-Point-ul pe tabla. In felul asta se dadea ordinul de imprastiere si se omora saminta de scandal. Dar uite-asa se perpetueaza misterul si se umfla gogoasa. Nu intimplator Tolo e detinatorul furcii scandalului, ca jurnalist "de pe strada" crede-ma ca e imposibil sa obtii cea mai mica informatie fara sa ai concursul cuiva din interior. Din pacate nimeni de pe partea cealalta a baricadei n-a fost interesat care-i adevarul, ce presupune un asemenea eveniment, ce costuri si balamuc ai si nici n-au fost sprijiniti in sensul asta.

Anonim spunea...

chiar asa mai pisi, ar fi interesant un power point cu costurile defalcate. uite, de exemplu pentru scena de 75.000 euro cred ca ar putea sa arate asa :
1 cui - 10 euro x 200 bucati = 2000 euro
1 leatz - 50 euro x 100 bucati - 5000 euro
and so on ...
hai ca ti-ai pierdut orice bruma de respect cu ocazia asta, nu ca ti-ar pasa prea mult

alex.dumitrascu spunea...

De "prima casa" nu se mai zice nimic.
CEC BCR.....si poate BT.
Chiar m-ar amuza sa vad sistemul bancar dchotomizat:
Jumatate la "prima casa" cu dobanzi la credite, mai mici decat dobanzile la depozite ale celeilalte jumatati. Dar fara depozite atrase. Finantare din ceruri.
Cealalta jumatate, fara onoarea de a fi partener al guvernului, dar atragand banii din depozitele de la prima jumatate.

La fel de ciudat si nemaivazut va fi si cu leul:
-scump pe piata valutara
-ieftin pe piata monetara.
(!!!!!!!!!!!???????)

La fel si cu inflatia,
-se porneste tiparnita fiindca bani normali nu mai exista
-da se tiparesc putini, sa fie rari si.... ieftini.

Asa ca ne apucam de tinichigerie.

limestone spunea...

Tolontan e cumparat de mult de Felix(Dan Voiculescu) si il inteleg, are un buget, verticalitatea e doar pentru prosti.

elzorab spunea...

iarasi se inspira patriciu din cugetarile lui elzorab...

"Eliminarea ca monedă de referinţă a dolarului este un basm. Cred că următoarea perioadă grea va apărea în Europa. Eu nu cred în statisticele oficiale privind şomajul din România", a mai spus Patriciu.

"Toate ţările trec prin perioade dificile, dar cu mai multă sau mai puţină inteligenţă. E nevoie să dăm imaginea unei ţări stabile, în care lucrurile nu se schimbă de la o zi la alta. Exemple pozitive în acest sens sunt Brazilia sau Malayesia. Nu trebuie să cheltuim miliarde de dolari pentru ca să susţinem cursul. Sensul este acela al devalorizării leului. Cred că şi euro va pierde teren faţă de dolar"

Manole spunea...

Din partea mea, Tolontan poate să fie cumpărat şi de Yakuza. Mi se pare trist că tocmai un ziarist sportiv ajunge să ducă până la capăt o asemenea anchetă. Mâine poimâine îl vedem şi pe ăla flegmat de Giovanni Becali ducând la capăt vreo anchetă începută şi îngropată într-un ziar serios, gen Adevărul sau Gândul.

qwerty spunea...

@alex.dumitrascu

"Jumatate la "prima casa" cu dobanzi la credite, mai mici decat dobanzile la depozite ale celeilalte jumatati. Dar fara depozite atrase. Finantare din ceruri."

Sigur ca situatia e ciudata, dar uiti un lucru esential, bancile au voie sa faca banii cu ciocanul in sistemul curent, avand nevoie doar de o rezerva de X% din valoarea pe care o imprumuta, restul banilor inventandu-i din pix.

Motivul pentru care dobanzile la credite sunt mai mari decat la depozite NU este ca banii imprumutati provin din depozite ci de aparitia arbitrajului in caz contrar -- daca dobanzile la credite ar fi mai mici ca la depozite, oricine s-ar imprumuta ca apoi sa depuna banii si sa incaseze diferenta de dobanda.

alex.dumitrascu spunea...

@qwery

Nu mai discut nimic pe blogul asta asa ca nu-ti raspund.

dcg spunea...

Alex Dumitrascu, e pacat, ma asteptam la mai multa maturitate din partea ta. Din cauza unui oarecare comentator te superi pe tot "satul". Sper sa revi la sentimente mai bune si sa incetezi aceasta "greva".

mobutu spunea...

Statul se împrumută din ce în ce mai scump si mai mult de la bancheri

pegas spunea...

"România trebuie să facă faţă unei crize de tipul WWW"

Victor Safta: "Ce-a fost greu, nu a trecut, iar situaţia poate scăpa de sub control din foarte multe puncte de vedere"

http://www.curierulnational.ro/Finante%20Banci/2009-06-23/Romania+trebuie+sa+faca+fata+unei+crize+de
+tipul+WWW



''Din cauza structurii economiei româneşti, axată prea mult pe construcţii şi comerţ, în detrimentul industriei şi agriculturii, cel mai probabil criză economică din România va fi de tip «W» sau chiar «WWW», respectiv, cu o perioadă mai îndelungată sau foarte prelungită de uşoare reveniri economice urmate de scăderi semnificative"

pegas spunea...

În ultimii şase ani (2002- 2008), ponderea industriei la formarea PIB a scăzut cu 4%, ajungând la 22,9% în 2008, mai mică decât cea a comerţului (23,3%), iar agricultura a înregistrat un recul de la 11,4% la 6,5%. În acelaşi interval de timp însă, ponderea construcţiilor la formarea PIB aproape s-a dublat, de la 5,7% în 2002 la 10,5% la sfârşitul anului trecut. ''În condiţiile în care creditarea a stagnat, afectând atât sectorul imobiliar, respectiv pe cel al construcţiilor, cât şi comerţul, iar criză deja a «clătinat» industria, ESTE IREALIST să ne închipuim că, după scăderea de 6,2% din primul trimestru al acestui an, economia românească va începe să îşi revină şi îşi va menţine din nou câţiva ani acest trend."

Miliarde de euro aruncate de bancile straine in piata => explozia comertului, consumului + umflarea balonului emo-biliar. In momentul in care s-a spus STOP si banii trebuie sa se intoarca acolo de unde au venit + profiturile aferente, ne trezim peste noapte in izmene si alea rupte-n fund in fata acestui tsunami numit criza.
Va fi greu sa-si revina toti acum sa se lase de specula (comert - ia de colo, vinde dincolo mai scump, emo - cumperi terenul sau casa acum si le dai peste 5 luni cu profit de 15%) si sa se reintoarca la vechile lor meserii oricare or fi fost ele.Va fi un mare haos si nu vad iesirea din situatia asta decat cu ajutorul UE. Aia regreta acum ca ne-au acceptat dar au si facut ceva bisnit-uri importante pe aici. Ei ne-au dat, ei ne-au luat ei trebuie sa ne si scoata din rahatul asta caci daca o lasa dupa ai nostri nu mai iesim in vecii vecilor. Numai sa nu ne scoata ......de tot :)

radumiki spunea...

O chestie interesanta:
Consiliul Concurentei investigheaza o posibila intelegere intre banci, privind dobanzile

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=15907

Anonim spunea...

in conditii normale as zice bravo, dar asa, n-au sange!

nu se va inatampla nimic. se zburlesc bancile putin, nu mai crediteaza mf-ul si se linisteste imediat cc-ul.

end of story. tradarea deja a avut loc, acum doar fluieram a paguba.

dcg spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-5853907-notarii-numarul-tranzactiilor-imobiliare-scazut-circa-36-iar-valoarea-impozitelor-incasate-peste-64-primele-cinci-luni-din-2009.htm

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?