miercuri, 3 martie 2010

Despre porcariile cu reabilitarea termica din sectorul 3

Am văzut că a apărut ieri pe Cotidianul.ro un articol despre uriaşele mizerii legate de reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 3 al Capitalei. Întâmplarea face să fi avut chiar săptămâna trecută o discuţie cu un administrator de bloc din sectorul 3 care mi se plângea exact de lucrurile constatate în articol. Pe scurt, se pare că suma de 20% pe care trebuie să o plătească locuitorii ar reprezenta, de fapt, exact costul real al lucrării. Restul de 80% se sifonează. Presa ar trebui să investigheze mai atent această chestiune.

19 comentarii:

AristotelCostel spunea...

... din categoria "investiţiile statului"... :)

Ciucuda spunea...

Doi frati au batut sistemul !
Au castigat dreptul de a inmatricula un autoturism fara plata taxei pe poluare.
Articolul pe: http://blog.imperiaonline.me/2010/03/03/doi-frati-au-batut-sistemul/

Anonim spunea...

Stau in sectorul 3 si chiar astazi ni s-au bagat pe gat contoare ultrasonice. Poate imi explica si mie cineva ce sunt alea ca eu desi sunt inginer nu pot sa imi imaginez, ceva gen gauri de vierme si motoare warp.

Pana la urma ce vrei Manole, trebuie sa traiasca firmele unora, clientela politica. Mai are importanta daca mai traiesc si clientii?
De acum un an semnalam contracte cu statul doar pentru a-i tine pe unii in viata pe timp de recesiune. Au avut noroc cu iarna asta grea, sa vezi acum asfaltari. Problema e cu ce bani or sa faca asta?

cezar spunea...

http://www.zf.ro/companii/danezii-de-la-kamstrup-si-au-lansat-contorul-ultrasonic-2995983/

Vezi cat de usor era ?

Adrian Iftode spunea...

online transalator un site spam, pentru google AdSense

traducatorul e tot de la google

Radu spunea...

Am inteles din presa ca Doamna Elena Udrea doreste sa-i impace pe toti blocatarii tepuiti dar doreste sa-l impace si pe constructorul necajit ca cineva a indraznit sa-i deranjeze afacerea de miliarde ?

Sa inteleg de aici urmatorul lucru ? Hai sa-l iertam pe constructorul asta care castiga o licitatie stiind care este valoarea dinainte, hai sa uitam ca amaratii aia sunt pusi sa plateasca dublu decat face, hai ca merge si tamplarie PVC cu 4 camere chiar daca auditorul a spus ca reabilitare termica inseamna cu 5 camere, nu-i nimic daca acel constructor da un telefon prin care comanda tamplarie PVC 60-70 Euro mp ( cu manopera ) si-o trece in devizul general la 127 Euro, hai sa uitam ca manopera la demontarea unui mp de biscuit sau geam costa 60 Euro, uitam si ca lucrarile pe care le-a facut de exemplu firma Tehnologica Radion lasa de dorit in privinta calitati siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii drept pedeapsa le dam o lucrare (munca patriotica in folosul tarii ) daca tot isi bat joc de oameni cu lucrarile astea ?! In ce lume traim ? De preturi corecte, lucrari de calitate , de omenie, de adevar, de lege nu mai stim ?

kcris spunea...

Nimic nou aici: traim in RO si asta ne ocupa tot timpul; sunt din Timisoara si pot sa va spun ca acelasi scandal a izbucnit de curand si la noi (povestea e veche, scandalul e nou)

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Timisoara-reabilitare_termica-firma-scandal-teapa-Elena_Udrea-Adevarul_de_Vest_0_215379078.html

alex.dumitrascu spunea...

Legislatia privind achizitiile publice este un instrument de coruptie perfect. Prevederile ei sunt aberante. Dar tocmai legislatia asta se promoveaza discret si prin consens, nu face si nu va face niciodata obiectul "reformei statului. Probabil ca e considerata perfecta.
E unul din motivele pentru care am sustinut de la bun inceput ca "investitiile in infrastructura" sunt cea mai paguboasa si cea mai costisitoare "masura anticriza".
Majoritatea achizitiilor de bunuri si servicii se fac in medie cu 50% peste pretul la care furnizorul poate obtine profit rezonabil.
Nu aveti decat sa va uitati pe e-licitatie. Numai un nebun ar putea sa solicite conditii ca cele solicitate acolo si ar putea sa achizitioneze la preturile de acolo.
Statul roman e nebun, stiati?

qwerty spunea...

1) Sper ca contoarele alea ultrasonice sunt de fapt apometre, pentru ca in ZF tot ziceau ceva de eficienta energetica...

2) Eu am o problema URIASA cu repartitoarele de caldura si masurarea aia "electronica" pentru ca mi se pare foarte fantezista povestea cu cititul de la distanta la un bloc de 8 etaje a tuturor cutiutelor de pe calorifer; cat timp tine bateria aia sa masoare la foc continuu temperatura caloriferelor, sa mai si comunice radio cu un cititor....

alex.dumitrascu spunea...

Ecraneaza cutiuta in timp ce citesc aia . Vezi ce ...iese si te linistesti cu problema.
Da' tembelismul fundamental este ca se citeste individual si se factureaza global, la tot blocul.

Anonim spunea...

Se zvoneste de primele insolvente prima casa.

cosmiX spunea...

http://www.capital.ro/articol/apar-primele-executari-de-locuinte-in-programul-prima-casa-132824.html

alex.dumitrascu spunea...

Am 'zvonit" eu mai devreme pe forum. La topicul respectiv ziceam undeva mai sus ca se va ajunge la povestea asta daca indemni oamenii sa ia credite si dupa aia ii trimeti in somaj.

CUMPARATOR spunea...

Executari silite in programul prima casa ???!!!!

Devine de-a dreptul scabros.

alex.dumitrascu spunea...

E de la gripa porcina a consilierilor:
Inainte :
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?p=9805&highlight=gratiela#9805

Dupa:
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?p=10447&highlight=efectul+gripei#10447

Executarea silita de Craciunul lui 2010

Akhenaton spunea...

Or fi case luate cu credit pe programul "Prima casa" de la banca din top 5, astea executate silit?

http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/81705/O-banca-din-Top-5-are-20-000-de-cereri-de-executare-silita.html

Ete ce zice Piperea: "Vom asista la scaderea drastica a preturilor de vanzare si exista potential pentru scaderea pretului de vanzare a unui apartament la 600 de euro pe metru patrat. Acest lucru va atrage dupa sine scaderea pretului de vanzare a apartamentelor vechi, iar un apartament din zonele accesibile ale Bucurestiului va ajunge sa coste 400-500 de euro pe metru patrat". Ceea ce tot nu inseamna 300 euro/mp.

Akhenaton spunea...

Ah si eu nu cred ca era vorba despre Bancpost "Activele Bancpost au scazut usor pana la circa 3,47 miliarde de euro, creditorul coborand de pe locul 8 pe 9 in clasamentul celor mai mari banci de pe piata."
Desi "Bancpost, banca grecilor de la EFG Eurobank, a avut anul trecut o pierdere neta de peste 73 mil. euro dupa contabilitatea romaneasca, inregistrand cel mai prost rezultat negativ dintre cele 20 de banci care au avut pierderi in 2009, potrivit unor surse bancare."

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bancpost-a-avut-cea-mai-mare-pierdere-din-piata-5738653/

AristotelCostel spunea...

Ce justificare au imbecilii neamului in situatia asta?

Statul roman iliescian a oferit unui ceapist simplu o cloaca pe 1-2 venituri medii lunare, acesta a vandut-o unor tineri complet nelinistiti, iar statul trebuie acum sa plateasca 15 venituri medii anuale... bancii creditoare.

Anonim spunea...

Solutuia de criza pentru clientela politica: astupam o groapa, izolam un bloc, facem un summit... pe banii statului, normal. Adica ai mei. Dar eu nu mai am bani, saracii de unde or sa mai ia fonduri?

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?