joi, 9 septembrie 2010

Ştirea zilei de 9 septembrie 2010: Scrisoarea Guvernului României pentru familia Fazan

"Stimată Doamnă Fazan,
Stimate Domnule Fazan,

Vă scriu această scrisoare cu convingerea că realitatea care vă înconjoară e atât de complexă încât trebuie să vă dau câteva explicaţii liniştitoare.

Ştiu că sunteţi acum cu ochii beliţi la televizor, unde un domn cu mustaţă pe nume Vântu Sorin, al cărui rol în viaţa dumneavoastră e ZERO BARAT, a fost recent arestat pentru diverse matrapazlâcuri pe care le-a comis de-a lungul vieţii dumisale. Sau pe care le-a comis recent. Sau în urmă cu 10 ani. Sau a fost arestat, pur şi simplu. A fost arestat. Avem în sfârşit siguranţa, după atâtea luni de tensiune că domnul cu mustaţă NU va mai fura niciodată, în vecii vecilor, sarea - idealul naţional pentru care ne-am bătut pe tot parcursul anului 2009.

Ştiu că lucrul acesta vă provoacă o inexplicabilă şi indicibilă satisfacţie, pentru că nu degeaba vă cheamă domnul şi doamna Fazan. Ştiu că arestarea acestui domn cu mustaţă vi se pare că face parte dintr-o karma universală, la fel de inexorabil ancorată în idealurile de Dreptate şi Adevăr precum finalul poveştilor care se termină întotdeauna, invariabil, cu victoria lui Făt-Frumos împotriva ghionoaiei.

În magnitudinea dvs. de doamnă şi domn Fazan, în clipa asta vă bucuraţi că domnul cu mustaţă, pe care nu-l cunoaşteţi şi nici nu-l veţi cunoaşte vreodată, nici dvs. nici vreuna dintre rudele dvs. de grad I-IV, este arestat (sau percheziţionat... reţinut... băgat la zdup). Tocmai de aceea vă asigur că eu voi continua să vi-l arăt pe domnul cu mustaţă şi în următoarele zile, şi săptămâni, ori de câte ori o să vreau, pentru a vă face nişte Făzăneşti fericiţi şi pentru a vă asigura mulţumirea sufletească, liniştea interioară şi colesterolul scăzut pe fond de antistress.

Şi cum în buna tradiţie a neamului Fazan sunt convins că şi dvs., domnul şi doamna Fazan, sunteţi plini de credite ca un câine vagabond de purici, aş vrea să vă mai spun în treacăt un mic lucru care s-ar putea (sau nu) să vă intereseze. Oricum, vă rog să nu vă dezlipiţi ochii de la televizor, de la epopeea juridică privitoare la domnul cu mustaţă. Spectacolul e garantat - şi e gratis! Ce distracţie poate fi mai ieftină acum, în vremuri de criză? Enjoy!

Mai înainte însă aş vrea să vă asigur că, aşa cum a grăit aseară la televizor Tatăl cu Chelie al Poporului Român, vârful crizei a trecut. În toate evaluările noastre, şi după cum am negociat cu FMI (Fondul Monetar Internaţional), criza e pe cale să treacă şi România înregistrează deja progrese semnificative. Astfel, în luna august producţia de sârmă de cupru a crescut cu 15% faţă de luna iulie, producţia de ace cu gămălie s-a dublat faţă de august 2009 şi culturile de flori de muşeţel au fost mai bogate ca oricând. De acum va fi bine şi arestarea domnului cu mustaţă este, de altfel, una dintre dovezile peremptorii că de acum totul va fi bine!

Aşadar, revenind la situaţia dvs. de posesori de credite, pentru care vă felicit sincer, deoarece fără abnegaţia dvs. de a vă îndatora într-o măsură demnă de numele pe care îl purtaţi, România nu ar mai fi fost o oază de prosperitate aşa cum a fost în perioada anilor 2007-2008, vreau în primul rând să vă felicit dacă în perioada recentă aţi aderat la unul din grupurile de luptă pentru apărarea drepturilor clienţilor împotriva băncilor la care aveţi credite. Vă asigur că nu veţi cheltui în van nici timp, nici bani, nici nervi, nici medicamente, şi că guvernul, prin OUG 50/2010, nu a avut alt scop decât să vă ajute pe dvs. şi pe miile de familii Fazan din ţara asta. Vă asigur, de asemenea, că la Telefonul Fără Fir dintre Guvernul României şi Tribunale vom face presiuni asupra instanţelor pentru ca procesul pe care grupul dvs. îl va deschide împotriva băncii căreia doriţi să-i contestaţi în instanţă practicile comerciale să se desfăşoare repede, scurt şi la obiect, nu să dureze 10-15 ani.

Totuşi, ştim prea bine că duşmanii României şi ai poporului român veghează permanent la destabilizarea noastră, răspândind zvonuri dubioase care ar putea să vă irite, aşa cum ne irită şi pe noi. De exemplu, veţi auzi că azi am trimis o nouă scrisoare de intenţie către FMI. E adevărat! Procedurile împrumutului centură-de-siguranţă luat de la FMI sunt de aşa natură încât din timp în timp e nevoie să ne luăm anumite angajamente, măcar verbale, faţă de aceşti domni. Scopul guvernului, vă reamintesc, este acela de a păstra ţara pe drumul cel bun, de a asigura pacea socială, de a stimula economia - deci, implicit, de a vă asigura şi dvs., doamna şi domnul Fazan, o viaţă mai bună şi "să trăiţi bine". De aceea e nevoie momentan de banii acestor domni, dar nu vă faceţi probleme. Suntem convinşi că ştiţi deja că tot ce ne-am angajat faţă de FMI, am reuşit să tărăgănăm şi să amânăm (isteţimea e una din calităţile noastre, ale românilor, nu-i aşa?). Ştiţi prea bine că:

  • nu am concediat bugetari, decât punctual şi parţial
  • nu am micşorat semnificativ salariile de la stat
  • nu am supraimpozitat mediul de afaceri (da, chiar avem mai puţine impozite şi taxe decât în urmă cu 2 ani!)
  • nu am micşorat pensiile, ba chiar ne-am bătut pentru măsuri alternative, care să asigure stabilitatea pensiilor, cum ar fi mărirea TVA cu numai 5 puncte procentuale (puteam să mărim TVA cu 25 de puncte procentuale, dar am preferat să nu o facem).
În plus, nu am renunţat la cota unică, am creat un mediu fiscal stabil, care se schimbă cu precizie de metronom de la o lună la alta, şi am făcut tot posibilul să păstrăm moneda naţională, leul, la o valoare acceptabilă. Acestea sunt fapte, nu vorbe! De aceea, dacă veţi auzi că în scrisoarea de intenţie adresată azi, în ziua arestării domnului cu mustaţă, către FMI, sunteţi amintiţi şi dvs., familia Fazan, vrem să vă asigurăm că nu aveţi de ce să vă faceţi griji. În discuţia cu aceşti domni trebuie respectate nişte formalităţi aşa că am fost nevoiţi, printre altele, să ne luăm câteva angajamente formale:
  • nu vom încuraja promulgarea Legii Falimentului Personal pentru că "this law would undermine credit discipline" - staţi liniştiţi, această lege va fi promulgată, România nu va ieşi din secolul XXI fără o asemenea lege;
  • OUG 50/2010 va fi revizuită în sensul neaplicării retroactive - nu vă faceţi probleme, după cum zicea Tatăl cu Chelie vârful crizei a trecut şi de acum ratele dvs., stimată familie Fazan, vor scădea în mod natural şi accelerat; în plus, continuaţi să luptaţi împotriva băncilor, justiţia e cu voi şi Telefonul Fără Fir funcţionează!
  • vom concedia încă 74.000 de angajaţi ai anvelopei bugetare anul acesta şi cel puţin 15.000 la anul - nu vă faceţi griji, ştim că dvs., familia Fazan, lucraţi în mediul privat, deci chiar dacă, presupunând prin absurd, vom concedia vreo ... 100-200 de angajaţi ai anvelopei bugetare, dvs. nu veţi fi afectaţi.
Acestea sunt, aşadar, cele mai proaspete noutăţi privind grija pe care noi, Guvernul României, şi Tatăl cu Chelie al Poporului Român, v-o purtăm dvs., draga noastră familie Fazan fără de care noi, umilii servitori ai dvs., nu ne-am mai putea face meseria pentru care ne-am pregătit, aceea de politicienideformulaunu. Vă urez să vă bucuraţi în continuare de spectacolul oferit azi, dar şi în perioada următoare, de chestiunea juridică ridicată împotriva domnului cu mustaţă care nu mai poate fura sarea şi vă asigur de toată simpatia noastră.

Cu sincere salutări şi urări de bine,

Bouc
Prime Minister of Romania

Tot Guvernul României Dintre Care Se Remarcă Nuţi

şi Tatăl cu Chelie al Poporului Român"

30 de comentarii:

nelu pionieru spunea...

sa vedeti si voi in ce hal a ajuns piata emo :

Nu e porno, e artă

Unknown spunea...

...Pai mai Manole, cei care fac stirile la care se uita romanii cu gura cascata sunt Antenele/iRTV/OTV....inteleg ca sunt posturile astea mana in mana cu Tatal Chel ca sa prosteasca poporul roman? Sunt cu totii cumparati de Basescu? Infricosati si santajati de DICTATOR?!

La ora 6, te rog Manole nu te mai uita la Realitatea TV/OTV/Antene. Uitat-te doar cand vrei sa te amuzi. Deschide in rest radioul la ora 18:00 si ascuta Radio France International - asta daca vrei sa asculti stiri si sa fii informat. E posibil sa vrei sa te specializezi in poezie/pamflet/SF - si atunci e super ok Realitatea. Jur ca imi place.

Astept sa vad legatura intre inscenarea mortii Madalinei Manole si Traian Basescu care vrea sa deturneze atentia romanilor. O sa ma lamuresc io pana la urma - iti voi citi in continuare blogul.

alex.dumitrascu spunea...

Manole , treci pe tvr1 sau pe Etno ca sa fii sigur ca nu esti dezinformat.
Si cauta sa-ti obtii "licenta de functionare" pentru blog.
Renunta la gunoiul presei si treci la presa gunoiului.

Manole spunea...

@tom: jur că m-aş uita la Realitatea (sau la oricare alt post) dacă Tatăl cu Chelie sau Lacheul Credincios ar explica populaţiei de ce interesele băncilor primează faţă de interesele românilor. Şi mai ales de ce ei, ca şi conducători de facto ai României, girează această ticăloşie. În rest, pe mine personal mă doare fix în cot din ce parte bate Vântu. Nu-l cunosc pe acest domn.

elzorab spunea...

ding-dong....

alex.dumitrascu spunea...

Toata lumea isi bate capu' cu Vantu' si cu gugustiucii aia sinistrii si lacomi care au luat teapa la FNI.
Da nu zice nimeni nimic despre cei care ca si la Caritas sau ca la Bula imobiliara au iesit la timp si in castig.
Da' nici nu poti sa stii cine a rascumparat "la timp" unitati de fond de la fni imbogatindu-se pe calea asta ultrafacila.
Nu poti sa stii fiindca au pierit si listele si calculatoarele.
Or fi fost sau or mai fi inca la cineva, ca prea sunt docili cateodata anume indivizi din sfera puterii.

CUMPARATOR spunea...

Off topic

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-ar-trebui-sa-stie-viitorii-imigranti-romani-inainte-sa-plece-in-canada-905568.html

Ca am mai avut si altzi krety pe aici !

alex.dumitrascu spunea...

Ce sa stie, franceza sau engleza.

Anonim spunea...

@CUMPARATOR
oh noooooooooo, adevarul despre iadul canadian a iesit la iveala ... ce ne facem acum, cum vom mai sustine bugetul ? noroc ca prostii de englezi, francezi si nemtzi (care in vin in numar de cateva ori mai mare in Canada) nu stiu sa citeasca in romaneste, altfel chiar ca intram in faliment national :D

Anonim spunea...

@alex.dumitrascu
tre sa stii pe dracu, au lasat si astia stacheta jos, altfel de ce crezi ca e plin de frustrati pe forumuri ...

Anonim spunea...

iata si raspunsul serviciilor secrete canadiene, realizat prin intermediul agentilor infiltrati in sanul comunitatii romanesti din Canada :)
http://paginiromanesti.com/articol.asp?codart=2-M04-09101

mobutu spunea...

Daca vreti despre canada cititi blogul asta:
http://lumeaaltfel.blogspot.com/
Te crucesti

Anonim spunea...

@mobutu
FYI, autoarea blogului este o persoana bolnava psihic, pentru care sistemul medical canadian se dovedeste neputincios. id-ul ei pe vancouver.ro este "galben". enough said

alex.dumitrascu spunea...

@canadiani
s-ar putea sa ai dreptate, nici in Romania nu mai e obligatoriu sa sti romaneste.

mobutu spunea...

dislexic nu inseamna bolnav psihic.
plus ca descrie realitatea, cel putin asa-mi pare mie.

alex.dumitrascu spunea...

@
domnu' canadianu'

Mandria asta a ta ma mira.
Parca tu ai fi facut Canada nu ea pe tine.

cezar spunea...

s-ar putea sa ai dreptate, nici in Romania nu mai e obligatoriu sa sti romaneste.

Nu mai e obligatoriu nici sa scri romaneste.

Sorry, nu m-am putut abtine :)

alex.dumitrascu spunea...

@
cezar
bine ai facut ca nu te-ai abtinut, fiindca ai dreptate. O sa fiu mai atent .

Anonim spunea...

@mobutu
femeia nu e numai dislexica. daca o sa-ti faci cont pe vancouver.ro si o sa-i citesti mesajele la un moment dat o sa gasesti un topic in care sustine ca in Canada majoritatea alimentelor nu au termen de expirare. nici cand alt user a pierdut 5 minute si i-a scris o lista cu alimentele care aveau termen de expirare aflate in momentul ala in frigider femeiea asta nebuna a zis ca nu-i adevarat, ca minte. cand eu i-am pus link si citat din lege unde se precizeaza care-i treaba cu termenul de expirare nebuna a zis ca legea exista dar nu se aplica ...
si asta e doar un singur exemplu din alte zeci. daca ii citeai blogul observai ca pe langa dislexica mai e si sociopata, si altele
acuma nah, trageti voi concluziile ...
dar poate e mai bine ca lumea sa creada blogul unei nebune si articolele din Evz ca fiind realitatea din Canada ...
@alex.dumitrascu
nici eu nu am facut Canada si nici ea pe mine.
ia sa vad, esti in stare sa-mi zici care e diferenta dintre o cetatenie obtinuta prin nastere si una obtinuta prin naturalizare ? daca da atunci poate o sa intelegi si de unde atata mandrie ...
@manole
imi cer scuze ca s-a redeschis subiectul, dar n-am fost eu initiatorul

alex.dumitrascu spunea...

@Canadianu:
Inteleg ca esti multumit de faptul ca ai obtinut cetatenia prin naturalizare.
Ai raspuns de fapt la intrebarea pe care ti-o pusesem.Ai facut o bucatica de Canada, adica un cetatean in plus.

In alta ordine de idei, astazi am gasit un afis de vanzare pe un stalp si ii fac omului un serviciu postandu-l pe forum:
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=344&start=3

Bernier spunea...

buna ziua! stiu ca s-a mai discutat aici , pe blog, despre raportul dintre preţul proprietăţii şi chiria lunară, cel ce exprima indicele de rentabilitate al unui activ imobiliar...pur si simplu am uitat unde sa caut, daca ati avea un link as ramane indatorat...stiam ca un randament e ok daca pretul de achizitie al apartamentului se situeaza intre 140 si 180 de chirii lunare, ma insel? se calculeaza chiria bruta, fara sa scadem impozitul dat la ANAF si fara cheltuieli de reparatii? sau intre 140 si 180 de chirii "nete" ?

Unknown spunea...

Va rugam sa ne publicati acest comentariu,

Va multumim anticipat !


Grupul de initiativa impotriva clauzelor abuzive care se regasesc in contractele de credit BANCPOST, deschis PENTRU TOTI CETATENII din Romania.

NE GASESTI PE yahoo groups: ClientiBANCPOST_OUG_50

si in curand pe www.creditbancpost.info

Grupul sustine implementarea neconditionata a prevederilor legale care se regasesc in legislatia privind protectia consumatorilor OG 21/1992, Legea 193/2000 si OUG 50/2010, in vederea eradicarii clauzelor abuzive continute in contractele de credit BANCPOST.

Grupul sustine implicarea neconditionata a ANPC, a ONG-urilor in domeniul protectiei consumatorilor, a presei si a autoritatilor judiciare din Romania in sustinerea demersului cetatenilor prejudiciati de abuzurile BANCPOST .

Grupul sustine colaborarea reciproca a altor grupuri de discutii initiate de cetatenii afectati de abuzuri in contractele incheiate cu alte banci:
http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/
http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

Veniti alaturi de noi! Join Us!
Gasiti aici:
- formulare de cereri, notificari, proceduri prealabile catre BANCPOST, BNR, ANPC
- raspunsuri primite de la ANPC, BNR, banci
- pasii de urmat in justitie
- idei de lupta impotriva abuzurilor BANCPOST promovate de membrii grupului !!!

CUMPARATOR spunea...

O perspectiva istorica interesanta. Pacat ca nu e tot pe online:


http://www.catavencu.ro/bogdan_murgescu_romania_o_serie_de_evenimente_nefericite_plus_o_lume_de_experiente_esuate-15638.html

Anonim spunea...

@CUMPARATOR
eterna marota, cum ca altii sunt de vina pentru ce se-ntampla azi
prietene, raspunde-mi te rog la o intrebare, tot perspectiva istorica e de vina ca soferul roman nu da prioritate la pietoni ? si ca asta ar putea fi 1000
eu de aia zic ca Romania n-are nici o sansa de revenire, ca vad cum omul de jos se ridica in primul rand asupra celui care e la fel ca el, si nu impotriva celor care-l fura ...

CUMPARATOR spunea...

@CANADIANU

Autorul articolului, Bogdan Murgescu nu e om politic si mai mult, e si un istoric marcant/bun. E interesant ce scrie acolo mai mult din punctul de vedere al intelegerii motivelor pentru care suntem acum la nivelul asta de "dezvoltare economica".

Probabil ca vei fi de acord ca ORICE tara din lumea asta, daca ar fi "beneficiat" de sute de ani de domnii fanariote + 50 de ani de comunism + 20 de neo(exact in epoca moderna) s-ar afla, acum, cam la nivelul de "dezvoltare" al Romaniei. Ar fi cam la fel.
Uite-te si la bulgaria. 300 de ani de pasalac otoman + ceva comunism si ......asta-i reteta. Sunt si sanse de revenire - vezi in text Irlanda la remorca Europei. Sau chiar si Italia anilor '50 vs. Italia contemporana (as mai adauga eu, asa, umil/academic).

In privinta a ceea ce se intampla cu soferii care dau peste pietoni si alte intamplari sinistre din Romania ..... Stii, eu traiesc aici si cand e cazul de pizduit am facut-o ca varf si indesat. Probabil ca ai remarcat... Nu-mi plac multe lucruri, multi oameni si multe, f. multe mentalitati de pe la noi.

Daca sunt sanse de revenire pt.Ro ?! REvenire la ce ? Poate mai curand sanse de evolutie...

Probabil ca vom evolua, tot din cauza Europei, mai mult decat din cauza "energiilor creatoare nationale". Sunt optimist ! Am trait si anii '90 !

Informatii-economice spunea...

Pur si simplu superb!!!
Felicitari!

Anonim spunea...

@cumparator
Am trait si anii '90 !
+/- 20 de ani, un mizilic in comparatie cu durata medie de viata ...
dar nah, fiecare cu mama lui ...

Anonim spunea...

ca sa nu mai zicem ca eu unu personal cred ca in 90 Romania statea muuuuuuuult mai bine decat sta azi ...

CUMPARATOR spunea...

@canadianu

Da,da .... Cunoastem...
Totushi....referitor la articol, ceva corecturi, adaugiri .....

Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?