marți, 19 octombrie 2010

Bani

Luaţi d-aici bani pensii şi salarii. De azi. E proaspeţi. Mai citiţi flăcăi şi din Cărtărăscu, poate îl terminaţi într-o zi şi ne lăsaţi în pace.


Special pentru acel blogger-vuvuzelă, care preia teme discutate şi răsdicutate aici făcând pe originalul: preţurile imobiliarelor "popularisch" vor scădea din momentul ăsta exact cât au ele chef să o facă. Şi la cât de maronii sunt banii de mai sus, 40-50% s-ar putea să fie prea puţin. Încă 1-2 ani cu Băsescu şi Boc şi vă garantez că se va ajunge la -80%.

56 de comentarii:

Akhenaton spunea...

WOW ce suparat esti :))
Ce au Basescu si Boc cu imobiliarele de vor scadea cu 80% daca raman ei la putere? :))
Zilisteanu spune de 10-15% ... tu plusezi pana la 80% :)

Anonim spunea...

Manole, imi pare rau pentru tine ca n-ai brevetat prabusirea afacerilor imobiliare. Acum te-ai umplut de plagiate.

Informatii-economice spunea...

Hai sa spunem ca exista mai multe forte care vor duce la scaderi substantiale pe imobiliare:
Demografia (generatii cu copii putini care acum ajung la varsta la care taticu le-ar fi luat casa); disparitia speculatorilor axati pe profit 100% in maxim un an; scaderea costurilor de constructie si a terenurilor, recesiune, scadere venituri disponibile (loveste atat oferta prin executari silite cat si cererea prin lipsa solvabilitatii) etc...
Dar cel mai important motiv pt care imobiliarele din .ro vor scadea este dimensiunea bulei!

Va vine sa credeti ca un apartament cu un dormitor "de lux" (cu finisaje la alegere in limita 40ron/mp) fara loc de parcare costa in muntii nostri fara partii si fara infrastructura de aproximativ 3 ori mai mult decat unul intr-un complex cu piscina si Jacuzzi dintr-o statiune cu 70km de partii de la bulgari spre ex? (90kE vs 28kE)...

alex.dumitrascu spunea...

Nu e nimic grav din punctl meu de vedere . Daca la sfarsitul lui 2009 leul euro ar fi fost 5 lei, s-ar fi putut finanta deficitul fara imprumuturi guvernamentale.
La sfarsitul lui 2010 ar fi necesar un curs de 6 lei dupa calculele mele.
Sunt calcule simple le puteti face si voi.
Practic, vor saraci indatoratii in euro, si vom asista la niste falimente bancare.
Dupa asta ne trece, si daca i se interzice bnr sa mai administreze cursul, economia isi revine paralel cu leul.
Cine dracu' a mai vazut iesire din criza fara falimente bancare.
Preturile la imobiliare nu mai sunt interesante si nu mai preocupa nici un om serios.

limestone spunea...

Decat cu Basascu si cu Boc mai bine ar fi cu Geonica Vantu-rica, nu-i asa Manole ?!

alex.dumitrascu spunea...

Vantu e forma culta a numelui Basescu.
Prostimea zice ca nu.

AristotelCostel spunea...

@limestone

... parerea mea... Bocsescu, spre deosebire de echipa Ciorbea-Constantinescu, va fi asociat cu dezastrul din timpul... mandatelor, dar si cu dezastrul de dupa. :)

Trag nadejde ca popou' va asocia dosnicului nume şi aparatu' cu care s-a "operat" România...

cosmiX spunea...

care sunt sansele ca bani astia sa fi fost scosi pt a inlocui bancnote uzate .... ?

Manole spunea...

limestone, încetează cu aberaţiile. Tu eşti dintre cei care au coşmaruri cu moguli în somn? Ia Prozac şi trece.

Manole spunea...

@cosmix: şansele sunt 0 (zero). "Bancnotele de plastic trebuie să reziste până în 2014." De aici. De altfel 2014 era data prezumtivă de trecere la euro, moment din care bancnotele de plastic ar fi ieşit din uz.

bogdan192 spunea...

Manole, erai mult mai interesant cand explicai cu argumente DE CE crezi un lucru, nu doar sa comentezi fara nici o dovada.

Si, serios, lasa politica, nu ti se potriveste. Eu te citeam mult mai interesat cand discutai lucruri pe care chiar le intelegeai.

AristotelCostel spunea...

@manole

Se vorbeste intre... filatelisti :) ca bancnotele de plastic s-ar datora halului de rapan al poporului... de unde si viata scurta a celor de hartie.

Ma tem ca polimeru' pur si simplu n-a mai rezistat. :D

CUMPARATOR spunea...

Off topic, dar nu ma pot abtine

Mai zilele trecute s-a anuntat ca a murit Alexandru Ilie - Dumnezeu sa-l ierte ! - omeneste

Primul (sau printre primii) milionari de carton post revolutionari. Si un fel de Adam al dezvoltatorilor imobiliari romani.

Turn Eiffel la Slobozia, Southfork Ranch, cartier francez....la Slobozia, herghelie .....pe banii Boncorex .....

Ce tineri eram !

Sic transit gloria mundi !

Scuze Manole pentru deviere ! Doar un moment de melancolie imo .....

Dorin spunea...

http://www.curierulnational.ro/Finante%20Banci/2010-10-20/Executarile+silite+produc++o+avalansa+de+case+ieftine

Dorin spunea...

În 2008, când am avut boom-ul imobiliar, preţurile apartamentelor erau supraevaluate, preţul real al locuinţelor este 10-20% din valoarea lor de acum 2 ani. Iar când apartamentele vor fi vândute la aceste preţuri atunci vom avea şi cumpărători, iar economia se va redresa'', a subliniat Piperea.

Restul e ... poveste

limestone spunea...

Fiecare locuitor de cloaca viseaza la o casuta cu gradina la marginea orasului iar fiecare tigan chirias in blocurile ANL sau tanar de la tara viseaza la o cloaca in oras.Vor manca iaurt pentru asta, vor renunta la concedii si alte placeri. Aventura imo nu se va incheia niciodata...

AristotelCostel spunea...

@limestone

"Cumpărătorii" sunt în faza renunţării la iaurt.
Oranjgutanismu' explica multe.

Victor spunea...

@limestone
Renunta pe dracu. Daca renuntau la bani, ar fi avut ceva strans in prealabil. De obicei le cumparau cu un credit "de nevoi" + un credit imobiliar. Eu am fost in general de acord cu mainstream-ul de pe acest blog, dar tot ma sochez de cat de negre sunt previziunile, cat despre cumparat cloace aici, fuck it.

CUMPARATOR spunea...

Geoana....Crin...Iohannis .....iar ma ia melancolia ....

limestone spunea...

Apropo Manole sugereaza-i si lui Dan Tapalaga niste Prozac..

On topic-Recurs la memorie pentru cei loviti de amnezie sau care nu au cosmaruri cu mogulii:

Hotnews (DAN TAPALAGA)http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7950924-stenogramele-lui-sov-printre-randuri-firul-rosu.htm

SOV avea un plan si tinte clare. Sa puna el viitorul presedinte al Romaniei, sa obtina puterea absoluta.

Vrea o garantie ca nu o sa-l mai ”doara capul 20 de ani dupa aia”. De mare relevanta ramane fragmentul in care Vantu se ingrijeste sa fie primul care-l felicita pe Geoana, despre care, cu o zi inainte, spunea ca a luat m.. cu hidrantul. Il numeste solemn domnule presedinte al Romaniei, cerand sa fie notat in catastifele istoriei. Sa nu uite, cumva, cui ii datoreaza functia suprema.

Recurs la memorie, pentru cei loviti de amnezie: pe data 2 decembrie, cu trei zile inainte de turul decisiv al alegerilor prezidentiale, Mircea Geoana il viziteaza pe Sorin Ovidiu Vantu. In aceeasi zi, tot pe 2 decembrie, Nicolae Popa este arestat la Jakarta. A doua zi, Mircea Geoana, intr-un interviu acordat lui Catalin Tolontan, declara ca o va schimba pe Laura Codruta Kovesi de la sefia Parchetului General. Acum, parca se vede mai limpede.

Si acum putina istorie contrafactuala: Geoana iese presedinte, face ordine in Parchetul General. Dosarul Popa intra la congelat, iar indonezienii n-au decat sa-l extradeze pe omul lui Vantu cat vor. SOV scapa de arest, de dosarul favorizarii infractorului, dar si de acuzatiile de spalare de bani si returnare ilegala de TVA. Si reteaua Voicu continua sa functioneze, avand protectie de la cel mai inalt nivel. Daca mai faceti un mic efort de memorie, vi-l amintiti pe Voicu: "Baga-mi-as p.... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj".

limestone spunea...

Pentru cateva ore, Mircea Geoana chiar iese presedinte. In acest interval al fericirii, armonia dintre Vantu si Geoana se restabileste. Presedintele Romaniei si un viitor inculpat, cercetat pentru favorizarea infractorului si spalare de bani, poarta un dialog care, asa cum viseaza Vantu, merita notat in catastifele istoriei, la capitolul "Cum era sa se aleaga praful de democratia romaneasca":

Cu doua zile inaintea alegerilor, Geoana se delimiteaza formal de Vantu. Il gaseste "malefic si cam turbulent", recunoscandu-i totusi ”o mica competenta” in finante. Dupa trei zile, presedintele Romaniei ii cere maleficului iertare ca n-a auzit telefonul, il intreaba de rezultate si se amuza copios impreuna.
MIRCEA GEOANA: Buna! Ce faci? Iarta-ma, n-am auzit telefonul, ca eram intr-o zona mai proasta.
SORIN OVIDIU VINTU: Domnul meu, nicio problema! Vreau sa fiu primul roman care va adreseaza urarea de: Felicitari, domnule presedinte al Romaniei!
MIRCEA GEOANA: Doamne ajuta! Ce cifre ai?
SORIN OVIDIU VINTU: Domnule presedinte al Romaniei, sunt primul roman care v-a spus astfel. V-as ruga totusi sa ma notati in catastifele istoriei.
MIRCEA GEOANA : Am notat. Deja sunt cu pixul in mana. (rad amandoi)

N-avea, inca, de unde sa stie ce scuipase gura lui Vantu in urma cu cateva zile, cum il facuse "catastrofa" dupa dezbaterea cu Traian Basescu si cum ii explica lui Stelian Tanase, care se oferea sa-l antreneze gratis pe candidatul PDL, ca Geoana a luat ”m... cu hidrantul”. SOV traieste in zilele turului doi momente de agonie si extaz. Asista si se ingrijeste de nasterea noului presedinte al Romaniei ca de propriul sau copil. In ultimele zile de campanie, Vantu se roaga, stiind bine cu cine are de-a face, sa nu rosteasca vreo prostie majora, "vreo prostie din asta de te doare capul. Te doare capul 20 de ani dupa aia". In noaptea alegerilor vede peste tot alegeri furate.

Dupa ce-l felicita primul pe Geoana, Vantu incepe sa-si imparta puterea, mai in gluma, mai in serios. Imi dai mie Ministerul de Finante sau ti-l iei tu? Apararea o iei tu sau o iau eu? Politicienii se prind in jocul lui. Vantu a fost Dumnezeu pentru cateva ore.
Visul se spulbera dimineata. Cele mai negre banuieli din campanie, cosmarul ca va ramane tot cu Traian Basescu deasupra lui, devin realitate. Dimineata de dupa alegeri il gaseste busit. ”Ce sa fac, ma? Busit. Busit zic. M-am trezit pe la 11 fara ceva si am vazut rezultatele si nu mi-a venit sa cred”. S-a ales praful de vigilenta si mobilizarea din campanie. Incepe sa caute explicatii si sa-si ia subalternii la rost: ”Sergiu, iarta-ma. Geoana a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toata presa.

limestone spunea...

Restul il stiti. Kovesi a ramas procuror general, anchetele si-au vazut de drum. Vantu este azi anchetat in doua dosare. Intr-unul este acuzat de favorizarea infractorului, in altul de spalare de bani. Locotenentii sai din Petromservice nu se simt nici ei prea bine. Cinci sunt in arest preventiv. Reteaua Voicu a fost partial destructurata, senatorul PSD infunda arestul de vreo sase luni. Pe reteaua Voicu au picat tot felul de alte suprize.
Jurnalistii nu sunt liberi, iar lui nu-i pasa de cetatenii imbecili ai acestei tari, cum ii numeste. Poporul e tampit, Grivei, prostimea trebuie degajata.
Stenogramele arata din nou cat de aproape de indeplinire a fost scenariul unei Romanii conduse de triada Vantu-Voicu-Geoana, cu tot ce am vazut in spatele lor: santaj, coruptie si crima organizata conectate la cea mai inalta functie in stat. Pe scurt, statul captiv. In slujba lor, o armata regulata de ziaristi si intelectuali. Cred ca acest lucru il constata, cu stupoare, toate cancelariile occidentale reprezentate la Bucuresti si raporteaza cum o tara din UE s-a oprit milimetric la buza prapastiei.

AristotelCostel spunea...

@limestone/bogdan/oranjgutan

... prostia ta e-n afara legilor naturii.

CUMPARATOR spunea...

Doamne, pe langa ce am trecut......
Geoana presedinte...?!
...si hidrantu' ala ......
Cre' ca de Crin n-avem ce spune. E insignifiant, il putem ignora total....

Si iar ne intoarcem la Basescu.

Ma pun si in locul procurorilor alora carora le pica in mana hectare de astfel de stenograme...
Cum naiba sa nu le dai in presa ?!

Le-as fi dat din decembrie 2009.

Sa vada totzi griveii despre ce e vorba.

CUMPARATOR spunea...

@Aristotel

Pai limestone e "prost" aristotele ?

Si geoanaaaa....? Cum ?

limestone spunea...

@ Cumparator

Propun sa nu-l mai cheme Mircea Geoana, sa-l cheme Mircea Hidrant !

limestone spunea...

Sau

Geona Hidrant

Anonim spunea...

Domnule Manole, cine este bloggerul ala "vuvuzela" care preia subiecte de pe mediul tau virtual ???

Anonim spunea...

Sunt convins ca exista o competitie si intre bloggeri si numai astfel imi pot explica catalogarea de “blogger-vuvuzela” pe care am primit-o din partea ta, fapt pentru care tin sa fac cateva precizari:

- demersul meu virtual nu are NICIO legatura cu competitia internautilor, nu am niciun mentor in materie de subiecte ori de stil propriu-zis si nu am preluat niciodata vreun subiect de la tine ori altcineva. Marturisesc ca sunt atat de paralel cu tehnologia moderna incat mi-am prins urechile in Wordpress pana am reusit sa vad cu ce se mananca… Acest fapt se poate observa din simplitatea aproape primitiva a blogului meu informational. Totodata trebuie sa stii ca nu aveam cunostinta de existenta “balonului imobiliar” inainte de aparitia mea si - implicit – comunicarea cu vizitatorii de la care am aflat de tine.

- eu am ales sa fiu (hai sa folosesc o sintagma cu iz politic) un “blogger jucator” pentru ca am vrut sa am un aport considerabil la stoparea fenomenului de prostire a amaratilor creditaci. Am cautat solutii concrete si am gasit formula publicarii de anunturi pe un site unde intra POTENTIALII CUMPARATORI. Tocmai pentru a avea success (nu success de blogger ci de activitate PRO BONO PUBLICO)

- cred ca problema ta este problema romanilor in general care nu isi recunosc colegii de… barca si traiesc cu impresia din povestea prostului ca s-ar putea scufunda in orice clipa respectiv ar putea cadea drobul de sare pe copil…

- bucura-te ca in afara de tine sunt si alti oameni care trag un semnal de alarma vis-a-vis de escrocheriile din imobiliare si lasa la o parte orice vanitate pentru ca scopul nostru nu trebuie sa fie competitia ci promovarea informatiilor .

Cu respect,
Florin

limestone spunea...

@ toti Griveii, Imbecilii, Manole si Costica Lampa mica...

Copiii vostri(daca-i aveti) ar fi meritat sa traiasca intr-o tara condusa de Geoana Hidrant, Vantu si reteaua Voicu...Ai nostri nu !

Anonim spunea...

iaca si pe tavanulfals mare tragator de alarma

acu doi ani n-aveai loc de afordabilitati imobiliare

acu domnu goe trage alarma

un mare muhahahahahahhaa

Akhenaton spunea...

@tavanulfals
Am impresia ca Manole se refera la acest blogger vuvuzela se poate sa ma insel totusi.
Acum fiecare blogger ce a scris despre imobiliare se poate simti cu musca pe caciula, nu?

AristotelCostel spunea...

@limestone

Stenogramele voastre, dragi securisti imbacsiti, au produs un mare ca(s)cat. Dovada ca le impanziti aiurea in mediu' virtual.

Elementul odios din siviul lu' Geoana e relatia de master-puppy in raport cu structur'li FMI&BM, punct comun cu... Bashescu.

Bashescu a salvat Romania de Geoana fraudand alegerile mai mult decat contracandidatu', avand toate serviciurile care secreta secretii in subordine, dobandind prin lupta "democratica" si ministerul de interne.

Niciun roman decent nu merita sa traiasca intr-o tara plina ochi de securisti transhumati direct de la coada vacii la al treilea capat al... firului.

@tavanulfals

Cred ca e vorba de khris.

Manole spunea...

1. limestone e banat pentru propagandă portocalio-PDL-istă. Momentan banarea se aplică manual, pentru că nu ştiu cum să dau în Blogger comandă pentru a-l bana automat dar voi căuta şi aflu.

2. Tavanule, n-am tati nicio treabă cu tine. Aristotel, perspicace ca întotdeauna, şi-a dat seama cine e vuvuzela. Apropo de ce spunea altcineva, evident că nu am pretenţia să pun drepturi de autor pe idei, dar când mâncai rahat cu polonicul ăla mare în urmă cu numai 1-2 ani, comentând debil comunicatele INS şi ale guvernului, şi acum te dai lebădă virgină, mi se pare că ai cel puţin o problemă de caracter. Mare.

Manole spunea...

bogdan192, mai e nevoie de explicaţii? Ia poza de mai sus, înmulţeşte-o cu 6 milioane de pensionari (sau câţi or mai fi), cu 12 luni, şi vezi ce iese.

dcg spunea...

Credeam ca e clar pentru toata lumea care-i bloggerul... optimist.

Anonim spunea...

Se pare ca tocmai am demonstrat prin necunoasterea blogosferei ca sunt in afara oricarei suspiciuni de plagiat. Mea culpa, mister Manole, pt "musca pe caciula".

Demersul meu (venit prea tarziu dealtfel in comparatie cu cei care au luat atitudine in vremurile asa-zis bune) se datoreaza nestatorniciei mele din pdv locativ... In ultimii ani mi-am schimbat frecvent proprietatea si m-am lovit de parazitii de agenti imobiliari, de mafia bancar-imobiliara nemaistiind daca o "prestare de servicii" inseamna autoimpunere sau daca o institutie financiar-bancara te poate inchiria pe viata...

Astfel, in ciuda repulsiei pe care o am pentru surogatul de comunicare virtuala am ales totusi sa contribui concret la demascarea mizeriilor pe care (spre surprinderea mea) multi naivi inca le mai inghit...

CUMPARATOR spunea...

@Tavanufals

Welcome !
Ia-ti tigarile si doua berici langa matale si arunca asa...lejer, un ochi pe aici. Du-te mai ales prin 2007, 2008.
Tulburator !

Multe "chestii" cu sare si piper ! Unele sunt bune de dat si print cu inramare ulterioara.

bogdan192 spunea...

Manole, situatia a fost mereu maro la capitolul pensii din '97 incoace. Faptul ca din campul muncii dispar anual cateva sute de mii bune de oameni in fiecare an e stiut de mult. Din 90 pana-n 2004 au disparut aproape 4 milioane jumate. Si in vremea lu Tari s-au angajat vreo 300.000 la stat. Si asta n-o spun eu, o spune asta
http://blog.zonaeconomica.ro/2010/09/24/deficitul-bugetului-de-pensii-este-direct-proportional-cu-dispretul-pentru-proprietatea-si-initiativa-privata/

Acuma, poa sa-ti creeze Boc locuri de munca din aer, ca Tariceanu? Nu poate ca sta FMI-ul cu ochii pe el ca pe butelie. Poa sa le scada pensiile la pensionari? Nu poate, dixit CCR si PSD+PNL in parlament. Ca decizia CCR e una politica nu una bazata pe Constitutie nu mai discut.
Poate sa-i oblige pe aia care muncesc acum sa munceasca mai mult? Asta poate si o face deja, ca sta cu biciul pe mine si pe restul de fraieri cu taxe si impozite.
Nu-mi convine, da ce rahat sa fac? Daca ai tu solutii mai bune, du-te si scrie-le o scrisoare in care sa le explici cat de cretini sunt ca nu s-au gandit si la ce te-ai gandit tu, si eventual explica-ne si noua plebeilor, ce anume ar putea fi facut mai bine.

Ma repet si nu-i frumos, cand citeam ce spuneai tu despre imobiliare, argumentat, frumos, cu studii si previziuni mai mult sau mai putin realiste, mi se parea mult mai interesant blogul asta deca ura si posturile monosilabice din ultimele luni. Frate, inteleg, nu-l suporti pe Boc, da zi-ne si noua de ce, de ce are buboaie-n frunte. Poate se gaseste vreunu sa zica ca alea nu-s buboaie... is tzatze.

CUMPARATOR spunea...

@ Manole, Aristotel, bogdan192, limestone

Domnilor iar o dam in politica si poate ar fi bine sa stabilim asa...un fel de .....registru de discutii ....
Ca io'z ca cam toti cei ce scriu aici se bucura de un IQ cel putin mediu.

Daca vorbim despre porci, de ex. se pot admite niste comparatii absolut pertinente de genul - Mangalita are mult mai multa grasime decat rasa de Bazna, aia de Bazna sunt si mai lungi si au si pete negru cu alb, DAR scroafele de Mangalita sunt mai prolifice .....fac mai multi purcei la o tragere, ca sa nu mai vorbesc despre aia de Bazna ca au urechile cam mari si le cad peste ochi,...deci au ceva probleme de orientare/directie ..... s.a.m.d.

Dar nu trebuie sa uitam niciun moment ca toti sunt PORCI.

N-are absolut niciun sens sa ne talibanizam vreo secunda, unul pentru Bazna iar altu' pentru Mangalita.

Asa si cu politicienii....daca ne gandim la Geoana/Nastase/Ponta, vs. Boc/Udrea/Ridzi/EBA vs. Tariceanu/Patriciu/Mona Musca vs. Vadim/Bolcas/Funar/Becali vs. Bella/Verestoi/Attila, chiar nu face sens sa ne incaieram aiurea...

Totusi.....TOTI sunt politicieni !

CEL MULT, putem discuta cerebral/analitic si putem rade impreuna ...Pai nu ?!

alex.dumitrascu spunea...

Singura chestie ar fi ca unii sunt mult mai tampiti decat altii.
-N-am sa inteleg niciodata cum ii poti indemna pe tineri sa se indatoreze la prima casa I, ii, iii su dupa aia sa-i concediezi sau sa le micsorezi salariile.
-N-am sa inteleg nici de ce in plina recesiune te loveste micsorarea deficitului cu orice chip, doar pentru placerea de a avea un acord cu fmi.
-Cat de bou poti sa fii ca sa te apuce reforma in plina recesiune si criza de lichiditati? E ca si cum ti-ar arde casa si pe tine te-ar apuca zugravitul.
-Cata minte iti trebuie sa crezi ca poti trece pe crestere economica stafidind economia prin fiscalitate si consumul prin reducerea veniturilor?
-Ce vijelie trebuie sa fie in creierul unuia care isi inchipuie ca stabilitatea legislativa si fiscala nu au nici o importanta in plina criza economica si pe cale de consecinta ameteste de cap si antreprenorul si contribuabilul cu reforme, legi ordonante, hg , ordine de ministru si alte apucaturi zmucite facandu-i pe unii sa plece in bejenie si pe altii sa se ascunda cand vad vreo autoritate?
- Ce coeficient de inteligenta poti sa ai atunci cand pretinzi solidaritate si te certi toata ziua cu toata lumea de parca am fi la spitalul 9 salonul Gingis Han?

Eu am mai vazut prostie din 90 incoace da asta le taie pe toate.

alex.dumitrascu spunea...

ps

Nu de porci mi-e teama ca ma descurc eu cu ei, da' cu tembelu' nu te pui,

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

„Libertatea fără Dumnezeu nu este decât anticamera disperării, a sălbăticiei şi urii"

http://www.romanialibera.ro/opinii/aldine/1789-preludiul-comunismului-203380.html

Akhenaton spunea...

Voi va certati pe teme politice, probabil din cauza ca vine motiunea, iar FMI se implica in OUG50/2010 la cererea stapanilor de sclavi cel mai probabil luandu-le partea.

AristotelCostel spunea...

Da' eu nu ma cert. "Mi-am expus opinia" :) despre stenogramele lui trolystone, fiind aţâţat cu asta:

Copiii vostri(daca-i aveti) ar fi meritat sa traiasca intr-o tara condusa de Geoana Hidrant, Vantu si reteaua Voicu...Ai nostri nu !

... Paunescu, Oprea, Mondialu'. Cocoş... ie altcieva.

... copiii voştri nu-şi merită nici măcar... genele. :)

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Akhenaton spunea...

AC, imi amintesc ca atunci cand am intrat pentru prima data pe un blog s-a intamplat sa intru pe Balonul Imobiliar si nu stiu de ce cu tine m-am certat (stiu tema contradiciilor, dar nu si motivul pentru care schimbul de replici a fost destul de dur).
Faptul ca am unele opinii diferite de ale tale nu inseamna ca e musai sa ne dusmanim.
Partizanatul politic invrajbeste oamenii, ii imparte in 2 tabere (sau in mai multe), iar apoi populatia astfel impartita e usor de manevrat, orice scanteie poate degenera chiar si in lupte de strada, sau nu crezi la fel?
La fel e si cu grupurile de "suporteri" de genul celor pe care-i au echipele Steaua si Dinamo. Am dat exemplul de mai sus ca tocmai s-au incaierat, pentru ce numai ei stiu.
Oricum ar fi liderii din ambele tabere politice sunt compromisi, iar ridicarea unor noi forte politice cu DD in frunte e sortita esecului inca din fasa.
Care ar fi solutia? Nici bun simt nu mai pot scrie, ca e preluat ca brand de una din tabere si s-ar interpreta.

AristotelCostel spunea...

@laimston

nu tin evidenta la toti manelistii fara numar... fara numar.
A fost o greseala de dictando.

P.S. M-as lua o ţâră de neamul moldovenilor, da' mi-e ca-mi sare-n cap tot... bucureşt'ul. :)

dcg spunea...

Promitem sa suportam, desfasoara-te. :D

CUMPARATOR spunea...

@AC

Vorbeam zilele trecute cu un bucurestean batran, foarte batran, dar om inca verde si istet si......mucalit.

Imi explica mosu' meu simpatic ca la recesamantu' din 1952, in Bucuresti, erau 600 000 de loicuitori (bineinteles, nu toti get-beget).

Acum ..."suntem" ~3 milioane de ... get-beget...

Eu in afara de mosul meu istet, nu stiu alt bucurestean "get-beget".

dcg spunea...

Din 1952 pana-n 2010 e loc de 3 generatii de incaltati... daca-i consideram doar pe cei 600 000 initiali. Posibil chiar ca sa fi existat si un oarecere spor natural, mai ales ca intr-o vreme avorturile erau interzise, tovarase. :) Deci situatia arata surprinzator de bine, multi bucuresteni e vita nobila. :)) Bine, la origine suntem cu toti vantori culegatori, asta-i clar. Multi din cercul meu de prieteni sunt bucuresteni si au bunici bucuresteni la randul lor, la fel si in familie.

alex.dumitrascu spunea...

Comentariul asta explica in buna parte de ce in ultimul timp nu-mi mai permit sa ignor politicul:

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2010/10/romanias_hopeless_politics

alex.dumitrascu spunea...

http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=717&start=7

Blogu' asta ciunteste unele link-uri.
Gasiti aici si articolul si link-ul original

Anonim spunea...

http://octaraduro.wordpress.com/2010/11/17/mult-laudatul-sector-privat/

http://octaraduro.wordpress.com/2010/10/06/cheia-succesului-agricultura/

http://octaraduro.wordpress.com/2010/09/21/prognozele-pentru-care-nu-va-voi-vota/

http://octaraduro.wordpress.com/2010/09/06/proletariatul-dat-lipsa/

http://octaraduro.wordpress.com/2010/08/26/masuri-de-insanatosire/

Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?