joi, 23 decembrie 2010

Despre Adrian Sobaru

Gesturile extreme nu ajută la nimic.

Cel care ar fi trebuit să se arunce de la balcon este Traian Băsescu, dar nu mă aştept la un asemenea gest de bun-simţ de la el, aşa că singura soluţie este să aşteptăm cuminţi alegerile din 2014 când, să sperăm, românii se vor mobiliza mai bine, civic şi tehnic, şi vor împiedica fraudarea alegerilor.

Apropo de fraudare: păi o vină imensă a tragediei acestui om o poartă şi PSD-ul, care după "ciuruiala" din 6-7 decembrie a băgat coada între picioare şi nu a mai zis nimic, deşi imediat după noaptea de pomină se bătea cu pumnul în piept că o să facă şi-o să dreagă. "Dosarele personale" au fost mai importante decât interesul naţional. De-asta ajung unii oameni să recurgă la gesturi disperate, pentru că unii îşi bat joc de ei şi alţii i-au trădat.

Dar, repet, gesturile extreme nu ajută la nimic.

Hai să vă fac o mărtusire. Din sutele de posturi de pe blogul ăsta, o singură dată am avut un "post plătit". Banii, 2000 de lei, nu i-am încasat eu, ci i-am pus pe cei care au vrut să cumpere postul să-i doneze către "Salvaţi Copiii".

Astăzi există o foarte frumoasă campanie dusă de WorldVision România: "Dăruieşte o masă caldă unui copil sărac". 50 de lei pot face fericit un copil sărac timp de o săptămână, dar cine îşi permite poate dona şi 100, 200 sau chiar 400 de lei.

Ideea e următoarea. Nu trebuie să aşteptăm de la animalele astea de politicieni să ne "dea". Putem să ne "dăm" singuri. Şi dacă avem probleme nu trebuie să ne ducem imediat la animalele astea să ne "dea". Există oameni, semeni de-ai noştri care fac operă de caritate şi care ne pot ajuta. Chiar dacă totul pare negru de jur împrejur, nu toţi oamenii sunt aşa animale ca politicienii care ne conduc. Depinde numai de noi să-i vedem, să-i găsim pe oamenii aceia care se comportă ca oamenii, şi să ne alăturăm acţiunilor lor.

Gesturile extreme nu ajută la nimic. Vă urez tuturor Sărbători Fericite şi sper să priviţi cu optimism la 2011!

23 de comentarii:

mihai spunea...

sa inteleg ca l-ati fi vrut pe "mihaela , dragostea mea " presedinte ? ce ghinion pe natia romana , ce bine ne-ar fi fost acum !!!

Manole spunea...

Da, l-am şi votat pe Geoană.
Decât mizerabilul de Băsescu era de 1000 de ori mai bun.

CUMPARATOR spunea...

@Manole

"Gesturile extreme nu ajută la nimic."

Bine ai zis ! Cand am auzit stirea, fulgerator mi-a alunecat gandul catre un alt gest identic.
In anii '80....epoca lui ceausescu...eram tinerel si un tanar schior din Brasov a turnat benzina pe el, s-a aprins si a pornit in flacari, sa schieze, pe partia Bradul din Poiana.
A murit, bineinteles... Protestand impotriva acelor vremuri ceausiste. Dumnezeu sa-l ierte !

Cu ce folos ..? Qui prodest ?!

Pacat ca Sobaru a facut asa ceva...Pacat pt. familia lui. Le-a creeat o problema in plus !

Daca ar fi avut si 30 KG dinamita in jurul briului....ne-ar fi ajutat ......pe totzi.

Asa .....

Eu nu stiu inca .... care politician roman merita VOTAT ...de catre noi ?

Tuturor, Craciun frumos, alaturi de cei dragi,colinde, cozonaci...sanatate ! Si un an nou mai bun !

CUMPARATOR spunea...

LIVIU BABES il chema pe schior.
LIVIU BABES ! Dumnezeu sa-l odihneasca !

dcg spunea...

Vad ca si el era tot electrcian: http://ro.wikipedia.org/wiki/Liviu_Cornel_Babe%C8%99

Unknown spunea...

@ Manole….
Basescu e de vina pentru ….tot!
Basescu e de vina pt chistocurile aruncate cu tupeu pe strada, pt pachetele de tigari aruncate aiurea, pt flegmele lipite pe pantofi, Basescu e de vina pt lipsa noastra de orice urma de bun simt/omenie. Basescu e de vina pt ca 100.000 de bizoni si-au luat case care acum valoreaza cu 40-50% mai putin. Basescu e de vina pt ca in 20 de ani nu am fost in stare sa “producem” nici o generatie de politicieni “curati”.
Eh….imi vine sa vomit…
Stii, Manole, cateodata, ca sa vezi rahatul in care esti/suntem, tre sa scoti un pic nasul din el… sa privesti un pic din alta perspectiva…te asigur ca de afara se vede altfel. In nici un caz nu sunt aparatorul lui Basescu, dar sa dai vina doar pe un singur om pt tot ce s-a intamplat rau in “romanica” in ultimi 20 de ani mi se pare un pic exagerat.
Urmaresc blogul tau de ceva vreme (cam 2 ani), numai ca in ultima perioada ai pierdut urma aia de echidistantza pe care o aveai la inceput…
Vad ca manipularea in masa a inceput sa produca primele efecte, pacat de familia acelui om…
Voiculestii si Vantu au invatat bine lectia de la Mr. Rupert Murdoch si al sau FOX. Aceleasi mizerii peste tot….depinde numai de noi sa filtram informatia utila…
Mult success in continuare!

i-conomics spunea...

Sarbatori fericite!!!!! Dar ... daca nu sunt... una din cauze este:

http://abciconomics.blogspot.com/2010/11/suntem-saraci-din-cauza-inflatiei.html

Manole spunea...

Gabriel, Băsescu nu e vinovat pentru chiştocurile pe care le aruncă nea Ion pe stradă, dar e vinovat pentru alea pe care le-a aruncat el, ca preşedinte. Şi care sunt - prin virtutea poziţiei - mult mai nocive decât chiştocul lui nea Ion.

Iar dacă e s-o vorbim p-aia dreaptă, da, chiar e vinovat pentru cei 100.000 de "bizoni" (care sunt mai ceva mai mult de 100.000, dar trecem peste asta...), pentru că nu Papa Pius, ci el i-a încântat a doua zi după alegerile din 2004 cu cota unică, deşi o armată întreagă de economişti îi spusese că nu e o treaba fezabilă. Ăsta a fost doar primul "chiştoc" dintr-o serie care se continuă cu foarte multe chiştocuri.

Hai să încetăm cu aberaţiile: Felix, Vântu, Voiculescu. Dacă te interesează, eu nu-l suport pe acest individ din deceniul '90, adică mult înainte să ajungă să se certe cu mogulii, după ce s-a pupat de zor cu ei ani buni. Nu l-am votat nici la primărie, nu l-am votat niciodată, pentru că mi-am dat seama încă din perioada Convenţiei Democrate ce specie de şarlă zace în el.

Chiştocul suprem pe care l-a aruncat Băsescu a fost fraudarea alegerilor - o chestie pe care nici măcar Ion Iliescu nu şi-a permis-o, în 1996 - şi acum aveţi România pe care v-aţi dorit-o, drăguţilor. Una întoarsă în timp cu 22 de ani. Preşedinte ilegitim, partid unic, populaţie care strânge cureaua şi nomenklatură care prosperă în răspăr cu situaţia generală din ţară. Dar, nu-i aşa?... "mogulii" e de vină, după cum bine cânta Prinţesa Ardealului, şi toţi care observăm asta suntem manevraţi din umbră de forţe oculte, mai puternice decât... flacăra violet.

AristotelCostel spunea...

@Gabriel

Eu am furat alegerile pentru el si tot eu am "produs" generaţia de politicieni curaţi sau, cum le mai spun eu, riţi-piţi furăcioase.
Tot eu am implementat strategii de subfinanţare a serviciilor de bază şi suprafinanţare a celor... misterioase.
... unde mai pui că statul sunt eu şi n-am nicio responsabilitate, deci pot să beau şi... să conduc. :)

Victor spunea...

@Aristotel
Fii mai atent cu gramatica, ai zis "riţi-piţi furăcioase", ori furacioase se scrie cu t, nu cu r. Craciun fericit tuturor!

Starea NATIUNII spunea...

Sarbatori Fericite Manole si tuturor vizitatorilor acestui blog

Alex Nicolin spunea...

[...]"acum aveţi România pe care v-aţi dorit-o, drăguţilor. Una întoarsă în timp cu 22 de ani. Preşedinte ilegitim, partid unic, populaţie care strânge cureaua şi nomenklatură care prosperă în răspăr cu situaţia generală din ţară."

Aici gresesti, acum putem alege dintr-o multitudine de ... PCR-uri mai mici, cu sigle distincte dar cu aceeasi ideologie socialista de fond: acumularea averii prin talha ... "mijloace politice". Cea mai buna solutie ar fi, ca noi, cei nemultumiti, sa stajenim pe cat posibil activitatea politica din Romania, pentru a impiedica incalcarea sistematica a drepturile noastre de catre cei care manevreaza Statul dupa bunul plac.

Cel mai eficient mod de aplicare ar fi infiintarea unui partid ... antipolitic, care sa acapareze cat mai multe locuri la alegeri si a carui singura platforma politica sa fie libertatea individului, deci, paradoxal, limitarea puterii care poate fi exercitata prin mijloace politice. Concret - scaderea impozitelor, taieri masive de cheltuieli destinate "investitiilor" si in final eliberarea de sub tirania statului a serviciilor vitale pentru societate - incepand cu sanatatea si educatia si sfarsind cu ... (fiecare alege aici punctul terminus).

Voi chiar nu intelegeti ca "Statul" nu e decat o perdea de fum pentru unii ca sa fure nestanjeniti? Chiar credeti ca prin alte parti e altfel? Sualezia si Europanezia sunt in plagul falimentului pentru ca au iubit prea mult socialismul, adica lupta de clasa (indiferent de sens) si "inginreria sociala" - ce {turkish_delight}, doar nu suntem nici furnici, nici oi sa ne spuna o sleahta de frecangii ce sa facem, in timp ce ne fura cu 3 maini!

alex.dumitrascu spunea...

Craciun fericit si mictiune placuta familiei Placinta.

Torin spunea...

Pe linga gasca platita de orangutani exista si semicretini iubitori de portocaliu din pasiune, ok. Dragilor 'in nici un caz nu sunt aparatorul lui Basescu', discutia vina/nevina, mai bine/mai rau, este infinita, lipsita de sens si un prea bun prilej de propaganda basista. De fapt e simplu, este vorba despre gradul de suportabilitate al fiecaruia. Unii suporta cu stoicism orice, calcat in picioare, scuipat in ochi, pisat pe ei, absolut orice, eventual si cu zimbetul pe buze, altii nu.
Cei din categoria altii, nu vor intelege niciodata de ce este necesar sa avem un presedinte securist care tine lectii de morala si un prim ministru retardat. Asemenea specimene sint nedigerabile, provoaca SILA si VOMA.

alex.dumitrascu spunea...

Eu cred ca oranjgutanilor, indiferent de categorie, ar trebui sa le creasca furuncule pe creier pentru a atinge masa cerebrala minima a speciei.
Altfel nu se poate explica de ce se isi inchipuie ei ca o sa creasca vreodata economia daca omoara consumul intern prin reducerea veniturilor si prin cresterea fiscalitatii, si exportul prin politica imbecila de supraevaluare a leului.

cezar spunea...

Cel care ar fi trebuit să se arunce de la balcon este Traian Băsescu

Da, l-am şi votat pe Geoană.
Decât mizerabilul de Băsescu era de 1000 de ori mai bun.


Manole ne arata ca gandirea resentimentara, desi contradictie in termeni, e posibila si se intampla :)
Acuma, serios, si mie imi vine sa dau vina pe politicieni.

alex.dumitrascu spunea...

Nici Ceausescu nu s-a aruncat de la balcon, nu o sa se arunce nici Basescu. Da' de 'scena balconului" nu scapa.

alex.dumitrascu spunea...

Dat fiind ca nu mai are nimeni nimic de zis acum pe moment, va doresc tuturor un an senin si plin de adevar.

dcg spunea...

La multi ani lui Manole, Aristotel, Alex si restul bajetilor.

Akhenaton spunea...

La multi ani tuturor, multa intelepciune, claritate in viziuni si cumpatare in actiuni!

bogdan192 spunea...

Manole, ai atatea chestii misto care se intampla pe piata imo si tu alegi sa scrii despre un dezechilibrat mental care sare de la balcon, ca apoi sa dai vina pe Presedintele tarii pentru gestul aluia.

Felicitari, mai jos de atat nu cred sa scazi. Astept cu nerabdare analizele tale imobiliare de anul asta.

alex.dumitrascu spunea...

@
bogdan192

Dezechilibrata-i ma-ta, madam placinta si degeneratu' ei.

Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?