marți, 12 aprilie 2011

Și blondele plânge din imobiliare

Cancan ne prezintă un interesant studiu de caz: o cetățeancă blondă, o anume Rosse Marie Florescu, genul ăla de „păpușă-barbie” pe care îl întâlnești în toate cafenelele din Dorobanți agățată de capătul vreunui pai din care trage cu foc un pic de capuccino ore întregi, vrea să vândă cu 25.000 de euro un teren din Ghimbav pe care l-a cumpărat în urmă cu 3 ani cu 60.000 de euro. Dar are o mică problemă. Între timp terenul a intrat la apă. Vecinii  și-au pus gardurile peste limitele proprii și acum terenul blondei e mai mic decât în acte.

Acum, ce s-a gândit blonda? Să se plângă la primar. Și cum primarul a ridicat în umeri, vrea să ajungă la proces. Toți primarii ridică din umeri în cazuri de genul ăsta, ba mai rău, s-ar putea să fie înțeleși cu „vecinii”.

Cum știu în mod direct ce se întâmplă în cazul unui asemenea proces, exact pe genul ăsta de speță, pot să-i spun blondei-Barbie să se pregătească liniștită pentru înfățișarea din 2015. Sau pentru cea din 2016. Pe acolo. Mai devreme nu va termina cu procesul. Alternativa ar fi să se înțeleagă cu vecinii (adică să renunțe de bunăvoie la cât i-au luat ăia din teren), să treacă repede în actele de la primărie noua suprafață și să vândă repede cât mai prinde și prețul ăsta. A, și până când mai are ce teren să vândă.

27 de comentarii:

Raluca spunea...

Da' nu inteleg de ce nu poate muta si ea gardurile :D. Mai ales ca ea e apropitara, spre deosebire de hotii aia de vecini!

Cristian spunea...

Las' ca stie sa stea pe vine (se vede in poza), ma scuzati ... Si e mai mult un moft ca vrea sa vanda. Si la ce publicitatea i-a facut fitzuica denigratoare, sigur isi gaseste vreun Salam, sau Vijelie care sa ii mai dea de vreo 3 terenuri pe coclauri, si poate p-alea nu i le mai ciopartzeshte vecinii.

Informatii-economice spunea...

@Cristian - faptul ca e blonda nu inseamna ca nu ar trebui sa aibe dreptul la proprietate... plateste totusi 50% din cat produce ca sa existe cineva care sa-i apere aceste drepturi... orice si pe oriunde ar produce ea...
@Raluca - pentru ca ar fi infractiune... in plus incearca tu sa muti gardurile vecinilor rrrrrromi de langa cine stie ce teren.
@Manole - e trist ca nu doar blondele au crezut ca imbiliarele sunt investitia secolului... e si mai trist ca astazi preturile au ajuns sa creasca din nou pe un bulltrap care din nou ii va lovi pe destui... Ai putea crede ca dupa ce s-au fript o data cu o bula de exemplu, romanii se vor potoli...
Dar cel mai trist mi se pare ca Romania e tara in care chiar nu ai nici un drept!

Raluca spunea...

Hmm...nu am studii juridice, ca sa inteleg, deci daca cineva vine si isi pune ceva pe terenul meu si eu desfiintez acea constructie e ilegal? dar nu a fost ilegal ca altcineva sa vina sa faca asta pe terenul meu?? interesant

Informatii-economice spunea...

Proprietarul gardului e altcineva.
Posesia asupra partii din terenul tau din partea cealalta a gardului, in momentul respectiv e a altcuiva, chiar daca proprietatea terenului iti apartine.
De aceea distrugerea gardului altcuiva facut pe proprietatea ta se poate face fie amiabil, fie in urma unei decizii judecatoresti, alaturi de un executor judecatoresc. Pentru a face o astfel de executare vei avea nevoie si de o persoana care sa refaca masuratorile terenului si sa bata din nou pironi.

Cu alte cuvinte, chiar daca e proprietatea ta, pe acte, trebuie sa demonstrezi acest lucru si trebuie ca cineva sa-ti dea voie sa il demolezi ceva construit ilegal si fara acordul tau.
In cel mai bun caz, procesul dureaza doar 3 ani. Sansele sa castigi sunt destul de mari dar se pot face o multime de erori. Mai mult, daca se face contestatie la executare s-ar putea sa nu poti face nimic pe terenul tau vreo 7-8 ani.

Nu-ti mai amintesc ca pentru aceste servicii publice (justitie, politie etc.) platesti aproximativ 50% din tot ce produci...!!!
Ce zici? merita?

dcg spunea...

@Raluca: proprietate vs posesie, un subiect mereu fascinant pentru cine nu are tangenta cu dreptul. Si pe buna dreptate. :)

alex.dumitrascu spunea...

Ar putea sa aleaga intre doua feluri de proces, tulburare de posesie sau granituire.
Nu cred eu ca se pricepe ea dar tulburarea de posesie e o chestie urata pe care daca o dovedeste, o platesc vecinii cu mai mult de 25.000 sa-si retraga actiunea.

alex.dumitrascu spunea...

Unde nu ma cotropeste si pe mine un pitecantrop din asta....

Victor spunea...

Asta e un fenomen des intalnit in mediul rural. La mine la tzara cred ca 90% dintre scandalurile intre vecini se refereau la treaba asta. Si mai toti erau certati intre ei. Tin minte ca era unul care avea casa la capul satului, avea gradina lui latimea de vreo 15 metri. Cum restul terenului era al CAP-ului s-a tot intins omul cu gardul vreo 200 de metri, era gradina lui ca un serpisor pe deal, facea cand la dreapta, cand la stanga.

Anonim spunea...

Suntem o tara fascinanta. Eu am o altfel de problema. Ma straduiesc de doi ani impreuna cu asociatia de proprietari sa oblig un vecin de sub mine sa permita accesul pentru repararea unei coloane de caldura care e infundata in dreptul etajului sau. Singura solutie e justitia, dar ... pana se rezolva, expira perioada de viata a conductelor.

:-((((((

Intr-o tara normala ar trebui sa existe institutii care sa te reprezinte in astfel de situatii pentru a nu ajunge in tribunale.

Manole spunea...

@Hubble: dar vecinul măcar își plătește întreținerea?
Să vezi ce mișto e când ai de-a face cu unul care are 10000 de lei la întreținere și procesul trenează :)

Anonim spunea...

@manole
Ce mai conteaza, nu vezi ca prima stire de o luna e cu Virinel si Monica?

@canadianu
Mai traiesti? Din fericire am emigrat si eu si sincer m-am acomodat usor carentei de iubire de tara si de pamant stramosesc.

alex.dumitrascu spunea...

Da hubble da' nu te-ai putea adapta sa fii blonda.
Canadianu' poate.

alex.dumitrascu spunea...

Sau o fi disparut fiindca n-a putut.
Iulius Cezar o fi avut chelia blonda???

Anonim spunea...

@Hubble
da, mai traiesc, spre disperarea unora :))))
si zi asa, o fo greu ?

Dorin spunea...

Si daca ii scot gardul si ulterior il pun cu x metri pe terenul lui (nu il stric)?
:)

Marona spunea...

Oooops in tara in care cresterea economica s-a reluat din martie 2009!


http://www.calculatedriskblog.com/2011/04/quote-of-day-15-years-of-house-price.html

Ooops 2!

Guvernul va permite primarilor să majoreze taxele şi impozitele în funcţie de necesităţile locale şi de „gradul de suportabilitate” al populaţiei, prin introducerea unui sistem în care suma impozabilă a clădirilor şi terenurilor din intravilan va fi raportată la valoarea mai mare de piaţă a acestora. Prevederea a fost inclusă în proiectul Strategiei fiscal-bugetare a Guvernului pentru perioada 2012-2014, cu argumentul creşterii autonomiei colectivităţilor locale prin transferul de noi responsabilităţi decizionale, precum şi de resurse financiare şi patrimoniale.

AristotelCostel spunea...

Ups1
"All the appreciation we've gained in the last 15 years, it's gone."

Deocamdata in bula bulelor... Chealiforrrnia. :D

Stim bine ca pe restul planetei totul e OK, in special in China, Canada, Australia, UK, Europe... care nu vor reusi un sincron... perfect.

Ups2

... deci iar cresc... chiriile. :) (atentie la... ilduri:)

AristotelCostel spunea...

A aparut un update enteresant... si corecția datorată rigorii unui ajent tip brocăr... disperat dupe... batăm.

In viziunea lui intima... ne apropiem de... "că crește"... dar nu înainte de 2020.

undersky spunea...

Eu ii propun sa nu il vinda pentru ca in viitor se va construi Aeroportul si va lua cel putin 1 000 000 coco pe teren.

Unknown spunea...

Ce pot sa zic....mi se pare corect ... oricum site-uri de anunturi imobiliare apar pe zi ce trece...

alexnicolae spunea...

crancen! dincolo de investitia in imobiliare sau nu, e un factor extrem de important, de baza, la fundatia oricarei afaceri - si care blocheaza orice dezvoltare. In cazul in care e clar ca exista posibilitatea ca oricand sa fi lipsit de o parte importanta din proprietatea ta, e clar ca ai retineri sa investesti.. in orice! ok, faptul ca imobiliarele nu a fost cea mai buna varianta, nu inseamna ca nu a fost ok ideea de a investi! multi romani au trecut prima data de partea cealalata - au incercat sa investeasca in ceva. Si asta ar fi putut fi un lucru bun.

Decebal spunea...

altu care confunda investitia cu specula .... oare criza asta nu-si arata si avantajele ei? "economistii" astia de mana a 2-a sa puna mana pe carte, sa invete notiuni FUNDAMENTALE de business, INAINTE de a emite ceva pe trompa? uffff!

Unknown spunea...

Piata de imobiliare din Romania intr-o modalitate cu totul noua pentru site-urile de profll:
http://www.cautimobiliare.ro

Anonim spunea...

cunosc cazul doamnei care a apelat printre altii si la portalul nostru http://www.proprietati-brasov.ro pentru a-si face cunoscuta povestea in media. nu vad de ce asociati faptul ca este blonda si ca investitia facuta a fost proasta cu magaria facuta de vecini. nu este deloc etic, mai ales ca comportamentul doamnei a fost adecvat situatiei... pentru a consulta o oferta completa de anunturi vanzari proprietati in Brasov (garsoniere, apartamente, case/vile, spatii comerciale, terenuri) accesati http://www.proprietati-brasov.ro/apartamente-de-vanzare-brasov/ . oferta de imobile de inchiriat este si ea foarte vasta si poate fi consultata la adresa http://www.proprietati-brasov.ro/inchirieri-apartamente-brasov/ .

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Esther spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?