sâmbătă, 7 iulie 2012

Miza reală a votului din 29 iulie

Pe 29 iulie nu se va vota pro sau contra Băsescu.
Miza reală e mult mai simplă: se va vota pentru încă 2 ani de bâlci sau pentru o guvernare stabilă, care să încerce măcar să ne scoată din rahatul în care ne aflăm. Momentan în pole-position pentru a guverna este, evident, alianța USL, dar asta nu înseamnă că în viitor nu pot ajunge să guverneze doar PNL, sau doar PSD, sau partidul lui Dan Diaconescu, sau Noua Republică, sau alt partid. Important e să avem un guvern funcțional și lăsat să lucreze.
Pe cei care vor să mențină țara într-o stare continuă de asediu, spionită, nevroză, plagiarită, blenoragită și altele asemenea - într-un cuvânt, bâlci - îi invit cu căldură să voteze cu idolul lor, Băsescu.
(Și să nu uite niciodată că poșta va fi luată de Vântu și sarea de Voiculescu, și că USL-ul a făcut în 2 luni mai multe rele decât a făcut Băsescu în 8 ani și că România virează spre Moscova și că vin comuniștii, deci jos comunismul.)
Totuși, celor care încă mai speră că se poate trăi normal în țara asta, celor care nu fac o tragedie în fiecare dimineață din faptul că mai începe o zi de muncă, celor pentru care România mai înseamnă și altceva decât un spațiu de ură, răzbunare și șantaj, le transmit ceea ce am zis pe acest blog dintotdeauna:

JOS BĂSESCU!

Vă rog să veniți pe 29 iulie la referendum și dați-i un șut cu ștampila lui Traian Băsescu. Nu vă lăsați intimidați de valul de lături care se revarsă în aceste zile din gura trompetelor unui regim pe cale de prăbușire. Vom învinge!

96 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Manole, ai grijă ce votezi... "jos Băsecu" n-ajută la nimic, "Duminică votează DA pentru tine și ai tăi...".

yahim spunea...

Daca zici Jos Basescu atunci esti dator sa spui si Sus X-ulescu. Spunand doar Jos basescu dovedesti o gandire mediocra. Nu e suficient sa identifici o problema. Trebuie sa o si rezolvi. Sa ii dai o solutie. Jos Basescu nu e o solutie. Mai gandeste-te...

Reformuleaza sub forma

Jos Basescu, Sus .......

Be my guest

Andrei spunea...

Manole, asa e, veti invinge. Iar eu o sa plec din tara, din nou. Si la aceeasi concluzie au ajuns de capul lor si 2 prieteni cu care m-am vazut in seara asta.

Anonim spunea...

Urmaresc blogul tau cu mare interes si apreciez opinia si analiza facuta de tine, dar sunt profund dezamagit de mesajul din aceasta postare.

E perfect in regula sa ai simpatii pentru un partid sau altul. E ok sa ai antipatii pentru un om sau altul. E foarte bine cand iti exprimi liber o parere sau idee. Pana la urma astea sunt avantajele democratiei.

Sa fii partas la inlaturarea presedintelui, fie acel om Basescu sau Xulescu, cu pretul calcarii democratiei, constitutiei si a bunului simt in picioare, este un lucru grav.

Daca accepti actiunile USL-ului din ultimele zile si le consideri normale, intreaba-te ce va urma dupa o posibila demitere facuta intr-un asemenea mod. Nu crezi ca se creeaza un precedent periculos?
Ce semnal ne dau politicienii? Constitutia e buna doar atunci cand ne convine si se spoate ignora atunci cand nu ne convine? Ce semnal se da investitorilor straini? Ce tara suntem, bananiera?

Despre ce stabilitate poti vorbi in cazul unei demiteri? Vrei sa-mi spui ca Victoras a fost impiedicat sa lucreze de doua luni ca nu l-a lasat Basescu? Omul acesta e intruchiparea fraudei si minciunii, care si-a pereclitat viitorul politic fara sa fi apucat sa faca ceva. Deci la ce stabilitate te astepti cu un astfel de premier?

Voteaza cum iti zice sufletul sau mintea. Ai dreptul sa o faci cum vrei. Dar nu uita, ca nu demiti pe omul Basescu, ci un presedinte al unui stat care s-ar putea sa devina fost-democrat.

Andrei Stroiescu spunea...

Miza reala are legatura doar cu linistea puscariabililor. Altfel, liniste institutionala a fost si pe vremea lui Nastase.

Daca pana la referendum nu-i gratiat Nastase, nu-s inlocuiti Laura Kovesi si Daniel Morar, atunci DA. Sa fie demis presedintele.

Daca au minte si fac maneverele astea dupa referendum, atunci asta e, mai luam o teapa, n-ar fi nici prima, nici ultima.

O zi buna. Si linistita...

Anonim spunea...

Dupa ce Basescu pleaca, puteti realiza ce va urma avand in vedere ca "specialistii" USL au decis ca:

* Austeritatea nu e buna
* Acordul cu FMI nu e bun
* Taierea taxelor si salariilor nu e buna (mai bine le dai chiar mai mult, chiar daca pot sa cumpere mai putine)

Totul in contextul inrautatirii perspectivelor economiei mondiale (si cu euro pe cale de disparitie din 3 in 3 saptamani). Cu Florin Georgescu (ministru in vremea hiperinflatiei) care spune ca devalorizarea leului are si aspecte pozitive, iar cu Adrian Vasilescu care mai nou incepe sa-i dea dreptate (daca un om isi permite sa dea 300 de euro la rate, isi permite si cu ceva procente mai mult).

Si Manole: de cand lipsa atacurilor intre partidele politice este un element necesar si suficient pentru o economie sanatoasa? Momentan piata pare sa judece ca Romania a luat-o pe o cale nesigura. Iar unii oameni intelepti ar zice ca lipsa coruptiei (scandalurile cu siguranta aduc unele cazuri de coruptie la suprafata) si stabilitatea statului de drept (care aparent nu e importanta, daca boborul e OK cu asta) sunt mult mai importante pentru o economie sanatoasa pe termen lung.

Anonim spunea...

Tot eu, as mai adauga un lucru: de unde o fi aparut ideea ca romanii se duceau cu scarba la locurile de munca de la scandalurile politicie? Eu, personal, nici nu stiam ca exista scandaluri care sa afecteze economia de piata si participantii in aceasta economie... pana la episodul recent (atentie totusi: nu urmaresc nici un post de televiziune romanesc in afara de HBO si nu citesc alte ziare in afara de Ziarul Financiar). Ce am facut dupa episodul recent care mi-a atras atentia cu adevarat spre ce fac politicienii? Lucruri de om speriat care se asteapta la ce e mai rau.

Manole spunea...

Aristotele, încercam și eu să iau micul dejun... chiar vrei să-mi stea în gât?!

AristotelCostel spunea...

Manole... în 2007 credeam că trăiesc într-o țară de cretini. Acum m-am liniștit... trăiesc într-o lume de cretini... doar că în țara cu cei mai retardați dintre cretini.

MIA spunea...

Băsescu a fost suspendat printr-o mânăreală la limita legii - precum a făcut şi el când era pe cai mari în 2009, când a forţat scoaterea de la guvernare a PSD-ului taman înainte de alegerile prezidenţiale ... ;)

nestor spunea...

Cam asta este curentul si subiectul de discutie de cafea din ultimele doua saptamani pe la mine prin firma.
Planul era ca in 2013 sa ma mut la casa, deja incepusem sa caut.
Acum doua luni am oprit initiativa, am schimbat depozitele in euro, iar acum sunt in expectativa, astept sa vad ce se intampla in 2013. Daca iese USL nu am nici o indoiala ca urmeaza impozit progresiv pentru tot mediul privat. Ori pentru mine asta inseamna ca 2013 ar putea fi anul in care voi emigra.
Exista si o alta perspectiva insa. Lumea va saracii in mod egal in termeni relativi dar in mod diferit in termeni absoluti. Altfel spus, cei saraci acum vor fi si mai saraci, cei bogati doar mai putin bogati. Practic ce se va intampla va fi o adancire si mai mare a nivelului de trai intre clase, cam cum era la inceputul anilor 2000 cand cei care lucrau in IT sau banci aveau un nivel de viata mult peste media celorlalti romani.

P.S. O viata intreaga am fost crescut intr-un set de principii si valori care incepeau de la scoala prin "mergi la scoala, invata, chiuli, spune mereu adevarul, nu fura, fii mereu cinstit cu tine si cu ceilalti, munceste permanent pentru a deveni mai bun, fii consecvent". Si ma uit cum presedintele tarii va ajunge unul care nu merge decat 2 zile pe an la serviciu (cred ca asta inseamna 1% prezenta) in conditiile in care de douazeci de ani e parlamentar si traieste pe spinarea noastra. Iar premier e unul care si-a construit cariera pe furat si mintit. Iar 65% din populatie accepta sau sustine asta...Cu liderii si atitutidinea asta, pe termen lung, rezultatul este previzibil.

MIA spunea...

>Daca iese USL nu am nici o indoiala ca urmeaza impozit progresiv pentru tot mediul privat.

Aproape sigur acesta e visul umed al unei bune părți din PSD - dar ... s-ar putea să se lovească de problema pragmatică a imposibilității plății ratelor de către majoritatea românilor dacă se va reveni la nivelurile sălbatice de impozitare din perioada pre-2004 - ceea ce deja nu creează probleme doar în plan intern. ;)

Unknown spunea...

Manole urmaresc blogul tau de multi ani si am apreciat articolele tale insa acest articol m-a dezamagit profund. :(

"Important e să avem un guvern funcțional și lăsat să lucreze."

Lucreaza din greu uite:

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12745647-ministerul-finantelor-respinge-propunerea-crestere-contributiilor-sanatate-platite-angajatori-din-proiectul-ministerului-sanatatii.htm


Frumos nu ?

Da asa e, facem o tragedie cand mergem dimineata la munca.

Te credeam un vector de opinie demn de luat in considerare care isi educa cititorii.

Dezamagitor...

Bine ca altii se intereseaza de noi, ca noi suntem vai de capul nostru:


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12748063-angela-merkel-considera-inacceptabila-incalcarea-statului-drept-romania.htm

constrictus spunea...

Si eu fur cel mai mult din timpul de munca cand am parte de liniste la birou.
Basescu le-a dat 4 degete insa ei vor toata mana. Te-ai intrebat vreodata de ce ai un deget opozant la mana?

P.S. muncesc in privat

Torin spunea...

LMAO, chiar se simtea lipsa unor citate/linkuri hotnews ... aici :)

Nu sint foarte in tema cu situatia, am vazut doar interviul de la cotroceni din seara suspendarii. Omul e la final de cariera si a spus-o clar, dorinta lui sincera e sa plece cu corabia pe mare. Cum sa-i refuzi unui om care a facut atatea pentru tara o dorinta atat de simpla si sincera?
Deci DA demiterii din partea mea.
Sa traiasca bine ... si sa ne lase si pe noi.


P.S. daca dupa atatea zile nu s-a activat limston e groasa rau, pesemne n-au timp nici sa respire la comandamentul de inzapezire si albire :))

AristotelCostel spunea...

Nu inteleg de ce stau unii peste altii pe pulicațiile băsiste... între ei... înșiși. :)

Pe aici, exceptându-l pe băsistul Andrei S., s-au scăpat degeaba.

Oare ce rost au băsiștii kiogoși și moral și de ce anume n-ar trebui înlocuiți... mâine la 8 AM? Mi se par țepe în sine. Cel puțin... să se vacanteze locurile.

nestor spunea...

Guvernarea USL va insemna cresteri de venituri in masa saraca a tarii (pensionari, bugetari, asistati sociali) si scaderi de venituri la privati, fie direct prin cresterea impozitelor fie indirect prin devalorizarea leului.
Un pas inapoi spre vremurile cand toti aveau cam la fel, indiferent de cat munceau sau nu.
As vrea sa inteleg si eu ce motive concrete ar avea cineva cu un job decent (adica bine remunerat) sa voteze USL.

De fapt stateam ieri si discutam cu un coleg si am ajuns la concluzia ca de fapt nu poate fi chiar atat de rau, pana la urma nu or fi nici astia de la USL atat de tampiti. Si apoi, UE si FMI ne cam tin legati de maini si de picioare.
De furat nu pot sa fure mai mult decat ceilalti.
Taxele si impozitele cat sa mai creasca, pana la urma cu 2-300 de euro in plus sau minus la salariu tot pe acolo esti.
EURO nu prea mai conteaza unde se duce ca noi ne-am platit creditele.
Daca puterea de cumparare a populatiei per ansamblu o sa scada, o sa mai scada si preturile la locuinte, ceea ce o sa faca un upgrade la casa mai usor. Ba chiar segmentul premium o sa scada cel mai mult, de unde o sa fie multi loviti si o sa creasca segmentul mediu, unde o sa fie aglomeratie mai mare din ambele sensuri.
Noi sa fim sanatosi.

Andrei Stroiescu spunea...

AC – basist pentru ca m-am folosit de Base sa apar niste principii (de trio Ponta, Crin, Voiculescu ma folosesc ca sa arat lipsa lor). Intotdeauna m-a enervat ideea de ”n-are basca”. Si impartirea in alb/negru. Cine nu-i cu mine e impotriva mea. Satana si mesia. E o vorba... Drumul spre iad e pavat cu bune intentii (ma tot intreb, cum arata atunci drumul spre rai?). Intentiile tale sunt bune. Esti doar prea orb sa vezi unde duc. De aia si traiesti intr-o lume de cretini, inconjurat de cei mai retardati dintre ei. Asta e universul pe care ti l-ai creeat si doar tu te mai poti scoate din el. Presupunand ca vrei.

Am fost pro-Base cand am considerat ca este cazul. Cand era vinovat ca n-avea basca. In plus, pentru mine este mafiotul care a rupt Omerta. Care a fisurat zidul intereselor mafiote, in care toti se porcaie daca e cazul, dar sunt toti ca unul cand e vorba sa se protejeze de Justitie. Da, apartine unei gasti de mafioti, dar sub „dictatura” sa Justitia mai intai a ridicat capul, iar apoi a inceput sa muste. Timid deocamdata, insa in timp va fi si mai bine. Acum cativa ani, Nastase la parnaie era o gluma buna. Acum e o realitate. Politie politica? Bineinteles, o politie care se ocupa de politicieni nu poate fi decat politica (cea de la CFR se numeste politia feroviara). Aaa... Se vrea paralela cu politia politica a lui Ceasca? Pai sunt paralele, nu se intalnesc niciodata. Sunt doua lucruri disctincte. Politia odiosului abuza in inchisori, asta de acum face „abuzuri” doar pentru ca baga in inchisori. Unde sunt foarte abuzati...

Cand doi se cearta, al treilea castiga. Cand esti intre doua sau mai multe gasti de mafioti, cel mai bine ar fi sa se rupa intre ei. Da, vor fi si victime colaterale. Insa daca se inteleg nu se bat, vor fi DOAR victime colaterale. E chiar asa greu de inteles?

Apopos, posturile se vacanteaza oricum in august si septembrie. Iar troica Ponta, Crin, Voiculescu, trebuie sa aiba bunul simt sa demonstreze ca pot sa aiba si rabdare. Daca tot vor ca pe 29 sa ma duc sa pun stampila pe „DA, sunt de acord cu voi, dar mai ales cu metodele voastre. ”

O zi buna. Si linistita...

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Pe 29 trebuie doar sa-l sutez pe cel care a promovat dezvoltarea unor monstruozitati... pornind de la gama "tvr-b1-evz-contributors-mii de 'telectuali platiti din bani furati de la stat sa manance cacat din băs"... şi până la gaşca securistă băsistă cu tot lanţu' de mafioţi pedele.

Mitul mafiei transpartinice cade în cap... din simplul motiv că marele băs ar fi băgat deja juma' de mafie în puşcărie, deci, Andrei S., spune NU mâncatului de rahat din băs.

nestor spunea...

Basescu tocmai ce a plecat de la Controceni, defintiv as spune eu, iar USL a anuntat ca ieftineste painea.
Pentru multi romani viata e mult mai frumoasa incepand de azi.

Akhenaton spunea...

nestor

USL a anuntat ca ieftineste painea.
Pentru multi romani viata e mult mai frumoasa incepand de azi.


WOW ... asta da veste, inseamna ca se califica tot mai multi la PC?

mfilip91 spunea...

Oof-of-of! mmmmmmi-e chiar mila! Oare ce interese obscure aperi si tu si cel ce-si spune "aristotel costel"?!!! Ca n-as crede ca sinteti chiar cretini!

Ebola spunea...

Mai rasfirati baieti !!!

Andrei Stroiescu spunea...

Problema NU e ca-l suspenda pe Base. Ci modul in care o fac. (Tot timpul am avut ce-am avut cu metoda, nu neaparat cu intentia). Zici sa NU mananc rahat din bas... Ai vreun pont alternativ de rahat mai bun?

Mafia transpartinica inca exista, n-a cazut nici un mit. Insa au cazut cateva capete. Ceea ce e mai bine decat nicunul. Si vor mai cadea. Sunt convins ca le va veni si randul lui Base, EBA, Udrea, si unei liote intregi de alti pedelisti. La brat cu penalii din tabara USL. Si din restul taberelor.

Ceea ce a cazut insa a fost MITUL IMUNITATII TOTALE in fata justitiei. Daca pana si Nastase, marele Nastase, titanul Nastase, aproape-zeus Nastase a ajuns la parnaie, e cazul sa tremure toti puscariabilii, indiferent de gasca sau partid. Rezultatele se vad.

Daca iese de la bulau gratiat, multi vor rasufla usurati. Mitul de mai sus se va lega din nou. Politicienii iarasi vor crede ca pot fi mai presus de lege (penala, rutiera, constitutie, regulamente, proceduri, alte legi).

Spun NU mancatului de rahat din bas, insa NU pot spune DA inghitirii unui rahat si mai mare doar ca sa scap de rahatul basist. Sa NU merg la refedendum NU este o optiune. Asa ca Base poate sa-si astepte randul la primirea sutului. Acum e randul lui Ponta-Crin-Voiculescu. Pentru mine, de ei si doar de ei depinde ce se va intampla pe 29.

O zi buna. Si linistita...

AristotelCostel spunea...

@mfilip91

Sunt băsios de ce "intelectualii" României nu pot avea poziţii verticale în raport cu băsul.
Să fie ei într-atât de cretini încât să nu-şi poată câştiga existenţa decât prin... sugerea băsului?

@ Andrei S.
Nu înţeleg ce vrei să spui. Nu era de datoria lor să se asigure de eliminarea pupinbăsiştilor? Cum le-ar fi stat cu mecanicu' agricol interimar?
Nu ar fi fost normal să poţi demite un dement conform aceloraşi reguli în baza cărora l-ai ales?

Deci... la care mod te referi? Ce are metoda?

JOS BASESCU spunea...

s-a spart conducta cu pedelepre din modrogan aici

dracu-i ia pe astia daca nu baga tare ... dupa 29 ramin fara leafa

mfilip91 spunea...

@ aristotel costel

Ma intrebam (retoric, recunosc) ce interese servesti. Cit despre mizeria ce-ti iese pe gura... ce sa spun? ... Te reprezinta!

AristotelCostel spunea...

@mfilip91

Traiesc printre mizerii. La nevoie mi-ar face placere sa va gadil cu ghetutele in molari.

Pai, vezi ca esti excesiv de prost. Eu nu servesc niciun interes... ma informez si exprim ceea ce gandesc.

Citesc inclusiv contributors unde tone intregi de cacati din Romania semneaza articole pupinbasiste pe o platforma finantata si din fondul social european.

Intelegi cat esti de prost? Cum dracu'!?! :)

mfilip91 spunea...

Imi mentin convingerile in ceea ce priveste exprimarea atit despre exprimarea eleganta si cu bun simt cit si despre cea opusa ei. Ambele moduri de exprimare sint o masura foarte clara a gradului de cultura si civilatie a celui in cauza. Cum spuneam si mai sus, acestea "te reprezinta"! Din acest moment, poti scrie orice pentru ca n-am sa-ti mai raspund. Te las sa ai tu ultimul cuvint sau cuvinte. Cuvinte care te vor reprezenta.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Imi face placere... sa nu-mi raspunzi.

Eu nu pot avea eleganţa_ţăranului prost strămutat la oraş s-o sugă băsului din bani furaţi.

Lăbăroiu, Botiş şi Sulfina au devalizat banii alocaţi din fondul social european, oferindu-i pe tavă unor cretini în scopuri puerile.

Spre deosebire de toată pleiada_de stele, inclusiv de colonei, eu am preferat să-mi ridic brusc degeţelele mijlocii în faţa unei astfel de oportunităţi.

Şi nici n-am în spate pachete de ţărani proşti care să-mi poarte de grijă.

Am crescut după blocurile gri, dar foarte departe de coada vacii... şi ziceam "decât" că_cu 'telectuali mai cretini decât primatele decapitate pe jumătate... las mănuşile deoparte.

Deci, elegănţează-te pe platformele populate de cei ca tine. Staţi moţ acolo să putem admira valuoarea acolo unde ea ieste. :D

Chiar dacă mă apucă toţi dracii să ştiu că atâtea mii de ţărani proşti cărora le curge din gură privează agricultura de o sursă incomensurabilă pentru irigaţii.

Victor spunea...

Lame

AristotelCostel spunea...

Că tot s-a apucat pupinbăsistu' dan andronic să descoase 1984, ne poţi spune, Victor, de ce nu s-ar potrivi pedelacii, securiştii şi aitiştii în rolurile porcilor orwellieni?
Sigur, nu zic că toţi ar fi Leopold... da' aşa... nişte mistreţi mai din colţu' mă-sii... ce crezi?

Anonim spunea...

Nu-mi place Base... dar alternativa imi place si mai putin. Voi vota NU demiterii.

Victor spunea...

@Aristotel, toti se potrivesc perfect, acum e rotatia la troaca, atata tot. Eu nu stiu cartea cu ferma animalelor, am "citit" desenul animat, l'a dat TVR dupa revolutie, a fost genial contextul, ar trebui sa'l mai dea. Nu stiu cum sa reactionez (simbolic) in asa fel incat sa-l injur pe Base dar sa le zic si fuck off tembelilor astia noi care uita ca au de condus o tara. Nu m-ar mira sa'i traduca Base pana in toamna, ei trebuia sa se dea preocupati de viitorul tarii, puneau un guvern pus pe treaba si dupa alegeri aveau 4 ani lungi si manosi de furat, dar ei nu au auzit de deferred gratification.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@Victor

N-ai sa vezi. Pulache Băsescu își instigă prostovanii la neprezentare. Asta înseamnă cuantificarea numărului de frustrați care-l vor phoote de viu dacă nu-și cumpără vapor în timp util.

La cat au muncit si la cat mai au de tras oamenii astia sa scape de o jigodie imputita nu vor mai permite nimanui sa se joace cu "statul". Oricat ar suna de socialist... dreptacii si-au sabotat visele erotice.

Iar daca mai spera cineva sa castige alegerile cu "dreapta" in gura... in Romania, inseamna ca e cretin cu spume. Uita-te la Ungureanu... sau uita-te la Neamțu. :)

nestor spunea...

Ca vorbim de 1984, lui Ponta i s-ar potrivi rolul de autor. Ar putea adauga oricand noi capitole.

Nu am vazut desenele, dar am citit cartile, sper ca se pune.

AristotelCostel spunea...

@nestor

La tine nu se pune ca nu pricepi nimic.

Torin spunea...

Andrei Stroiescu, ne complicam inutil. Din scrierile tale reiese ca tu il sustii pe porc de amorul artei. Il vezi solitar, asediat din toate partile si simti cumva nevoia sa echilibrezi balanta, ca intr-un joc.
Spui ca a rupt Omerta in doua, ca sub domnia sa Justitia functioneaza. Sa recapitulam, in cei x ani de penibilitate basista s-au intimplat urmatoarele:
- nimic
- nimic
- nu mare lucru
- nimic
Nastase face umpic de parnaitza, nu multa, pentru ... nimic. Aaaa, daca Nastase era finalizat cu un dosar pe bune si primea 20 de ani. Aaaa, daca simultan si Videanu, sau oricare alt stalp al puterii basiste era finalizat tot cu 20. Aaaa, daca madam riti primea si ea vreo 10 de control. Aaaaa, daca nefericitii care omoara oameni pe sosele din nesabuinta primesc cu executare nu cu suspendare. Atunci da, puteam vorbi de justitie reala.
Dar ghici ce? Nimic din toate astea.
Justitia, draga de ea, ramane o pedala la piciorul lui TB. Cu scopul de a aplica corectii cui trebuie.

Ce ma irita, de departe cel mai tare, la acest abject personaj este securismul bine impregnat in perioada de glorie pre-'89 si pe care acum, in anul 2012, i-a devenit politica de stat pe care o aplica fara nici cea mai mica jena. Sustinut desigur, ca si Nicolae Ceausescu, de cohorte de echidistanti si bun credinciosi care vad in el salvarea si progresul natiunii.
Ei bine, acest lucru nu il suport. Guzganii de speta asta sa se ascunda sub pamint, nu sa dea lectii de democratie, stat de drept si justitie functionala in timp ce asculta 20 de milioane de telefoane si vomita cu ele in presa, in functie de interesul de moment.

Andrei Stroiescu spunea...

AC, Torin - Imi dau seama ca va cam plictisesc cu explicatii, nuantari, argumente... Pentru voi, tot ce-am scris se rezuma la "Sus Base". No, hai sa o lasam asa, sa ne oprim inainte de a ajunge sa ne comportam necivilizat unii cu altii. Putem transa disputa la vot. Mergem cu totii la vot si votam dupa cum credem de cuvinta. Iar apoi, daca om avea chef, ne-om putea porcaii pe interpretarea rezultatelor...

O zi buna. Si linistita...

Torin spunea...

Multumesc, Andrei S. Pai sa stii ca e buna, adica relaxata, complet intamplator, am descoperit SRL-ul unde basescu e membru fondator, sau cel putin asa reiese :))
CHIORINO SRL
http://www.chiorino.ro/

AristotelCostel spunea...

@Andrei S.

Aseara mi-a amintit Cristian Diaconescu, baiatul cu_cucu la dosar, cum i-a reprostit canalia infecta pe romani in 2009.

"Exista riscul ca milioanele de romani care lucreaza in strainatate sa nu mai poata circula liber in UE, odata cu instaurarea stalinismului in Romania."

La fel de bine exista riscul ca romanii sa poata fi prostiti inca 50 de ani de acum inainte.
Daca au putut fi prostiti de niste lepre proaste precum Oltean, Videanu sau Boc... de mai multe ori, mi-e teama ca in Romania prostia n-are nicio limita. Unde mai pui că 'telectualii cu rucsac, cu_convingeri de dreapta în zilele impare și consumatori de șaorma în cele pare, susțin din plin sistemul securist cowtailic.

Bonus:
'telectual român, semnatar în contributors, surprins în copilărie

AristotelCostel spunea...

Sa-l lasam pe băs fără cloaca:

Legea 406/2001 - Legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman

art. 1 alin. (3) se prevede:
(3) Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum.

sursa

Victor spunea...

@Manole
Imi retrag afirmatia "lame". M'am gandit un pic, curat neconstitutional, dar mai da'l in plm. Propun si o chestie: blogul asta a adunat multi oameni cu opinii diferite, dar a facut un trib, vorba lui Seth Godin. Hai sa ne intalnim la o bere. O sa rad de o sa ma kk pe mine, daca vine si Aristotel. All in. Cine se baga?

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@victor

Sunt la n-şpea ameninţare... dar de data asta venită din partea unui comunist prăbuşist... de dreapta, recte traforaj sau mfilip91.

Până şi cei cu o brumă de substanţă cenuşie îşi mai pun problema intereselor obscure ale unora cu ceva demonstraţii cu adrese cu tot.

Bineînţeles, beţivu' lor securist poa' să le fuckă creieru' pandişpan cu încălcarea constituţiei adoptate prin referendumul blătuit cu zahăr şi ulei de năstase. Esenţa, întotdeauna, e alta, în funcţie de ce declară securistul statului, în general, texte scornite de nişte prostalăi de-şi spun între ei... 'telectuali.

AristotelCostel spunea...

@mfilip91

"toate forumurile si blogurile" e o expresie de prostovan. Identifica 1 (UN) forum si incearca niste exemple de bloguri, cu citate. Altfel esti foarte prost, pupinbasist-cretinule care esti. :)

Te astept. :D

bogdan192 spunea...

Manole, mi-a folosit blogul tau sa nu-mi iau teapa-n 2008 cu imobiliarele. Sunt de acord cu opiniile tale acolo.

In schimb consider ca esti un om josnic pentru ce ai facut cu blogul asta acum. Josnic si aflat in eroare.

Torin spunea...

Manole si tot neamul tau,
Ma intitulez ana172 (172 cm inaltime si nascuta in 1972, casa fie clar) si subscriu in totalitate la ceea ce a spus bogdan192. Sint prietena cu gogu256, cu mishu832 si cu titi1900toamna. Casa n-avem vorbe, uneori calatoresc cu autobuzele 199 si 199N (N=cursa de noapte).

Rusine, Dinu Patriciu! Rusine, Manole! E un trucaj ordinar! Al realitatii, evident.
E josnic ca te faci ca nu vezi pixelul albastru.

Daca ai uitat, iti reamintesc io: http://www.peteava.ro/id-588568-rusine-dinu-patriciu

PS nu mi-am luat casa cand duduia economia si rau am facut!
Pentru ca m-ai inervat peste masura am sa votez la referendum da.

AristotelCostel spunea...

@bogdan_19y_2cm

Daca l-ar fi avut securistu' statului cu ceva la... dosar, manole ar fi fost in campanie la ora asta.

S-ar fi sucit, ar fi mintit, ne-ar fi dat pe spate exact asa cum face orice trompeta pupinbasista proasta.

Iar tu, ca orice consumator de hotnews, evz si contributors, ai fi intervenit doar pentru a-ti exprima condescendenta de... "semidox".

"Zi-le, Loredana!" e la alta masă.

Deci, caută-ți masa unde-și cântă 'telectualii neamului, pe-o cupă de chișleag alterat, apartenența la valuorile "dreptei bugetofage".

Tot pentru "semidocși" ca tine se pregătesc pupilele securiste... Baconschi si Ungureanu, da' de data asta va fi fara bani. Va trebui sa te indignezi gratis, nu pentru securistul statului... ca acum, ci pentru niste papagali de securisti.

Mai ramane sa se declare om de dreapta ultima pupila securiso-comunista comparabila cu cele doua pramatii... Kim Jong-un.

bogdan192 spunea...

Domnu' Buda:

1: Prima ta idee presupune ca il are la dosar Ponta. Sau cineva din anturaj. Lucru care il descalifica pe Manole.
Eu prefer sa cred ca asta-i opinia lui sincera si de aia am zis ca e-n eroare. Si ca ignora evidenta pentru a-si face rating, lucru pentru care e josnic.

2: Presupui ca eu sunt pupinbasist. Ceea ce recunosc ca nu sunt. Dar nu-s de acord sa tac atunci cand vad minciuna. La fel cum combateam folosind argumentele de pe blogul asta si altele despre imobiliare, la fel combat folosind argumente de pe blogurile lui Tismaneanu sau Menaru. Nu suport pupincevaistii si I take offense in being called that.

PS: n-am lucrat o zi la stat. Am lucrat 3 ani din 6 pentru stat, platind taxe zi de zi la salariu pe bune si fara fofilari, deci permite-mi sa-mi exprim opinia in mod liber pe un blog care se vrea liber.

3: And your point is? Referendumul te intreaba daca esti de acord cu demiterea presedintelui, nu cu Baconschi sau MRU. Ceea ce faci to se numeste red hering.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@pupinbasist

Ma confunzi. Domnu' Buda e pupinbasist ca si tine, doar ca e mult mai putin prost. Se si alege cu ceva de pe urma pupinbasismului.

1. Fail. Basescu e singurul securist ajuns "sef al statului"... politruc jucaus cu dosare, santajist penal.

"Rating"? La al doilea articol din 2012? Treci strada solitar? :)

2. Doar un pupinbasist putea sa-si manifeste indignarea "acum" fata de cineva care si-a mentinut pozitia din... 2007. :)
Nu avem de-a face cu retardati care au inceput sa vorbeasca despre bula imobiliara in 2010. :D

Aici ai parte de argumente. Volodea livreaza doar spalare pe creier pentru mononeuronati. La tine a prins:

MRU si soarta dreptei democratice din Romania: Les jeux ne sont pas faits…

Welcome to Minsk, Romania: Pontocratia si bonapartismul cu chip securisto-utecist


Deci, Minsku' nu e legat de sefu' statului democrat basist, iar "MRU" nu e legat de "securisto-utecist". Nu, Volodea vorbeste de democratie europeana si de... dreapta.

Crezi ca ai putea intelege cat esti de p...upinbasist?

3. Pai, e important ca oamenii sa asocieze căcații pe culori. N-am nicio satisfacție lăuntrică dacă Băsescu nu-i trage după el în groapă pe toți pu(i)(l)eții securiști sau produsele aparatului de otrepe securiste. Lângă Baconschi și Mihai Răzvan Ungureanu merită menționat și Mihail Neamțu.

bogdan192 spunea...

Singurul motiv pentru care raspund este ca esti suficient de tampitel sa fii funny.

1: Prove it. Eu am niste articole de Wikipedia ca Voicu era securist. Si ca Ilici era aparatnik. Tu ce ai cu Basescu? A.... speculatii. Pas.

Da. Cand urli JOS BASESCU pe singurul blog credibil de imobiliare, motivand ca "Pe cei care vor să mențină țara într-o stare continuă de asediu, spionită, nevroză, plagiarită, blenoragită și altele asemenea - într-un cuvânt, bâlci - îi invit cu căldură să voteze cu idolul lor, Băsescu." esti un individ josnic care face chestii d-astea pentru trafic. Regret Manole, ai dreptate in privinta imo, dar politic te inseli.

2: Ti-am zis ca nu pup basisti. Doar imi place de el ca persoana. Daca treci dincolo de limbaj si caracter, e un tip agreabil. Probleme?
Ce vrei sa fac vere, eu in 2008 abia auzeam de credit cu buletinul, nu eram versat ca tine in domeniul imo. Da asta nu inseamna ca nu pot sa judec cu creierul meu si sa zic: BASE NU PUTE ASA DE TARE CA ILIESCU. Mars.

Am citit cateva din cartile lui Tismaneanu. Sunt bune. Imi place cum scrie si gandeste omul. Intamplator are dreptate in opinia mea. Problema cu istoricii e ca pentru ei, ce se intampla acum in Romania sunt previzibile pentru ca s-au mai intamplat de multe ori in multe alte tari. Stiu, e greu de crezut pentru indivizi asa de... prinsi de prezent ca dumneata, dar se poate. BTW, Nistorescu e un jeg uman de o speta un pic mai joasa decat chestia aia care ti se aduna la colturile buzelor cand ti-e sete (citat din Pulp Fiction pentru fanii Ponta). Da asta e doar parerea mea.

MRU e un subiect delicat. Pentru mine cel putin. Nu mai cred demult in figuri angelice si inorogi, da parca i-as da o sansa. O sansa pe care nu i-as da-o lui Antonescu, am vazut de ce e capabil. Si Ponta imi repugna intai ca persoana (vezi cazul lui Manole cu Basescu) si apoi ca aparat pe care-l are-n spate.

3: Albu-i alb si negru-i negru. Nu suntem aici intr-un roman de Kafka. Nu e noaptea Valpurgiei (citat din Jurnalul Fericirii, daca ma ajuta memoria). Aici ori o dai ori n-o dai. Il dai jos pe Basescu, tre sa-l pui pe Ponta-n loc ca altfel n-ai facut nimic. Esti capabil sa zici cu mana pe inima ca USL o sa faca treaba mai buna ca PDL? Daca asta crezi, go ahead, be my guest. Daca nu, si vrei sa urli JOS BASESCU doar ca nu-ti place de Basescu, esti un... fraier. Cu varsta mentala de sub 10 ani.

Ebola spunea...

@bogdan192
esti din biroul de campanie a lu' base? transmite-i niste salutari...asa calde si moi cum poti tu..

AristotelCostel spunea...

@tavan_prost

1. Basescu e securist demonstrat. Nu si de institutiile securiste ale statului.
Voicu? Ridzi?
Iliescu e un om politic mort.
Basescu e o otreapa securista ceausista cu posibilitati teoretice de a se intoarce in functia de securist al statului.
Probabil de asta am ceva cu jigodia asta. Ai inteles, prostovane?

Doar raspund, nu urlu. La fel cum am raspuns miilor de prostovani imobiliari distrusi de criza. :)

2. Daca betivu' mincinos e un tip agreabil pentru tine, multumim pentru precizare, basist-manelistule. De țigani răpănoși sunt sătul.

Tismaneanu se forteaza sa va prosteasca. Îl găsesc slăbuț rău.

MRU are o figura de handicapat sindromat down. Nu-l gasesc prea angelic.
Oricat ați umple netu', numărul vostru, al pupinbăsiștilor, e insignifiant. Țăranii cretini cărați cu autocarele sunt doar sclavi bugetari, rurali. Când s-or duce penalii băsiști... vor schimba autocaru'.

3. îl dai jos pe băsescu, tre' sa-l pui pe Ponta?

Ai o logică de băsist prost.

Pupinbasistule, daca ramai fara idolu' prostovanilor împuțiți va trebui să mergi pe mâna lui labă tristă Mihai Răzvan Ungureanu, să scoată măcar 10% în fața lui Antonescu. :)

Nu-i nevoie de "treabă mai bună", e obligatoriu să sancționezi o jigodie scârboasă care nu se mai satură să vă prostească în față, de cretini ce sunteți. :D

AristotelCostel spunea...

Șefu' statului

:)

vis erotic pentru pupinbăsiști proști

bogdan192 spunea...

Te stresezi degeaba, pe Basescu nu-l dau distrusii astia jos. Daca incearca il pun eu si inca 5 milioane de romani la loc. UMADBRO?

1: Demonstrat de ce. Lipeste un articol de wiki, o sentinta definitiva, ceva credibil. Altfel mananci fecale.

Iliescu vorbea mai devreme pe la TVR. Unde Basescu n-are loc. Cam vivace pentru un om politic mort.
Din nou, probe sau mananci fecale. Crezi ca daca repeti de doua ori aceeasi minciuna prinde mai repede?

Prostovan e Geoana, baiatul ala din PSD care urla "Am INFRANT". A luat 5 milioane 200 de mii de voturi. L-au aruncat ca pe o masea stricata. La fel fac si cu Basescu. Vezi un pattern aici?

Ai avut timp sa raspunzi la mii de prostovani? Iti invidiez timpul liber si pasiunea pentru dialog. Sau faci asta pe bani?

2: Problema? Votul meu face cat votul tau. Ai o problema cu tiganii? Rasistule! Esti un rasist limitat care insulta cand ramane fara argumente. Asta esti, mi-e rusine ca esti de aceeasi natie cu mine.

Glumesc, nici eu nu suport tiganii rapanosi. De aia ma spal des.

Tismaneanu e un baiat destept. Mult mai destept ca tine aparent, pentru ca tu nu ai publicat la fel de multe carti ca el sau predai la o universitate din State. Ar trebui sa te puna pe ganduri faptul ca "gasesti slabut" un individ care e laudat bine de tot de alti istorici contemporani straini.

Poate si tu ai o figura de maimuta cu par pus pe bigudiuri, da asta nu ma opreste sa am un dialog civilizat cu tine. Numarul nostru, al Basistilor, a fost de vreo 5 milioane 270 de mii acum ceva vreme. Acum poate suntem mai putini. Evident si mai putin vocali, adevarul n-are nevoie de prea multa publicitate. Minciuna in schimb... Oooo... Ce multa spalatura iti trebuie sa vezi in USL o solutie la problemele Romaniei.

Nu neg, aia din autocare sunt masa de manevra. Aia or sa fie masa de manevra si pentru unii si pentru altii. Azi PDL, maine USL. Poimaine partidul Comunist... Om vedea.

3: Da. Pe cine pui in loc, luceafare. Vrei sa ramana Antonescu presedinte? Pai nu se poate ca tre sa-l si aleaga cineva. Cine dracu mai voteaza cu el acum?

Ai logica lipsa. O logica de basist prost bate logica lipsa. Avantaj basist prost.

Domnu'. Stai linistit ca nu-l da nime' jos pe Base anu asta. Vorbim dupa doi ani de guvernare USL cu euro la 6 lei si inflatie de 2 cifre.

Stii ce-i mai vesel. Ca am sanse sa te salut dintr-un loc nisipos pe vremea aia. Pe cand tu o sa le explici pupinbasistilor in continuare ce mult suge Basescu ca nu lasa guvernul sa-si faca treaba.

AristotelCostel spunea...

... e obligatoriu să sancționezi o jigodie scârboasă care nu se mai satură să te prostească în față, de cretin ce ești.

Sunt sceptic ca vei pricepe. Cred, sincer, că nu poți. :)

...
Vlad Zografi, 'telectual român de-i curge din gură:

Eu cred că trebuie mers la referendum

Evident, nu voi merge la referendum

... si mizerabilu' infect Volodea Tismaneanu, anticomunistu' din Primaverii:

Tupeul propagandistic nu cunoaste limite.

bogdan192 spunea...

Sincer, nu cred ca poti pricepe. Te depaseste efortul de a gandi ce scrii tu, cand esti pus fata in fata cu textul, daramite ce iti scriu altii.

Animalus jucaus,mersi de linkul la Tismaneanu. Chiar nu stiam ca tovarasii au facut amenintari cu moartea. Interesant.

"e obligatoriu să sancționezi o jigodie scârboasă care nu se mai satură să te prostească în față, de cretin ce ești."

Stii, exact acelasi lucru il simt si eu in privinta lui Ponta. Sau Antonescu. Doar ca eu astept sa fie sanctionati la vot, nu-i amenint cu moartea pe la TV. Diferenta de perspectiva.

Andrei Stroiescu spunea...

AC, Torin - Ca sa lamurim cum e cu "basismul" meu. Decizia PDL de a boicota referendumul si a lui Basescu de a indemna la statul acasa reprezinta pentru mine cea mai mare si stupida prostie pe care o puteau face PDL+base, intrucat nu fac altceva decat sa dea apa la moara tuturor celor care vad in referendum doar situatia scaunului de la Cotroceni.

In plus, a sustine ca referendumul in sine reprezinta o lovitura de stat, la fel, este o idiotienie. Insa bocancii bagati cu nesimtire peste institutiile statului, de catre usl, de la suspendare si pana acum, se incadreaza in tiparul loviturilor de stat.

Totusi situatia are si partile ei bune. Pana acum, indiferent ce faceai sau ziceai erai automat incadrat intr-una din tabere: "basist" sau dupa caz "uselist". Odata cu indemnul de boicot se contureaza optiunea celor care nu sunt neaparat basisti, dar nu-s de acord nici cu modul de lucru al uselistilor.

Acum totul e simplu. Poti arata ca nu esti "basist" mergand la vot. E impotriva si in defavoarea lui Base, ca-i strica planurile de agatat cu orice pret de scaun. Insa la vot, pusa stampila pe "NU". E impotriva si in defavoarea useleului pentru ca arata clar ca nu esti de acord cu metodele lor. Eu asa voi face.

Oricum, daca referendumul nu se valideaza direct, cu 50%+1, indiferent de optiunea majoritara, circul nu se va termina, abia va incepe...


O zi buna.

AristotelCostel spunea...

@Andrei S

Pleci de premisa ca basescu nu e un securist de cacat, iar PDL-ul nu e o gasca mafioto-securista.

Cum adica "dau apa la moara"? Penalii astia mor in puscarii daca beșescu nu mai ajunge pe tronu' de ceausisto-securist... in timp util.

Lovitura de stat? Statul Anastase? Statul Blaga? Statul Basescu? Lovitura dupa lovitura.

Si ce-ti spune tie "inima" daca circul incepe dupa ce majoritatea votantilor s-a pronuntat?

Se rupe lantul mafiot basist, iar tu aperi... "democratia". :) Poate ar fi mai bine s-o aperi de basescu.

si...

... e obligatoriu să sancționezi o jigodie scârboasă care nu se mai satură să te prostească în față.. :D

Gelu spunea...

@AristotelCostel,
Mie imi este foarte clar ca esti sincer cand spui ceea ce spui. Cat de bine fundamentate sunt spusele tale, e o alta discutie.
Cat de civilizat e tonul pe care-l folosesti...nu incape nicio discutie.
Totusi am cateva intrebari pentru tine:
1) Poti explica intr-o propozitie-doua ce inseamna un "pupinbasist" si ce insemna un "uslinos"?
2) Tu in ce categorie consideri ca te incadrezi si de ce?
3) Daca pe contributors scriu " 'telectuali platiti din bani furati de la stat sa manance cacat din bas", atunci Badea, Ciutacu, Gadea, ce mananca si din ce bani? Bine, stim ca discutam despre banii lui Felix, intrebarea este daca stii de unde ii are Felix? Si evident, ramane si intrebarea ce mananca gazetarii din trustul cotoiului securist?
4) Romania Libera este un ziar anti-iliescian, anti-FSN, anti-PDSR, anti-PSD si anti-comunist din 1990 si pana azi. Nu si-a schimbat niciodata retorica in 22 de ani. Pe cale de consecinta, conjunctural, azi este pro-Base; si ar fi pro-oricine care este anti-cele-anterior-enumerate. Asta e o concluzie implicita bazata pe o logica elementara, pentru un om cu mintea limpede. Acum, tinand cont de politica editoriala clara din ultimii 22 de ani, dupa mintea ta, crezi ca RL e finantat "din bani furati de la stat sa manance cacat din bas"? Argumentati raspunsul.
Merci.

AristotelCostel spunea...

@gelu

Pentru cretineii care frecventeaza pupinbasisme... sunt grobian. Practic, tratez golanii cu șiretu'.
Fundamentele sunt pe blogul meu, adejectivele... prin alte locuri.

1. Pupinbasist e orice retardat capabil sa cedeze la "farmecele" basiste. Uslinos e un concept pupinbasist.
In 2008 n-am votat, iar in 2009, intre geoana si basescu... n-am optat.
2. Ma incadrez in categoria "alergic la securistii neamului". Pentru ca nu sunt prost.
3. Badea, Ciutacu, Gadea livreaza publicului ceea ce doreste, audienta conducand la papa.
Felix profita de ei.
Problema e pusa prost. Mai rau, pare a fi pusa de un prost care frecventeaza contributors de prost.
Eu stiu care sunt cretinii care vor muri de foame dupa caderea cacatului securist. :D
Si pentru ca-mi esti drag, :D Badea l-a facut pilaf pe Nastase pana a iesit Basescu. Cand ai 'esit securistu' prezident, n-ai sa crezi ce-a facut sclavu' lui felix.
Una peste altu', cand ai de-a face cu comunisto-securisti, nu-i normal sa-i lasi "decenii" pe tron ca-ti fac viata de cacat, de altceva nefiind in stare.
4. Romania Libera este un ziar pro-securist... in prezent. Logica oamenilor cu mintea atat de limpede pana la... absenta scartaie. Il citesc cu placere pe cretinul Cristian Campeanu:

Trebuie să ne asumăm două erori făcute în articolele precedente. Săptămâna trecută susţineam că singura opţiune morală a apărătorilor statului de drept şi democraţiei în România este participarea la referendum şi respingerea demiterii preşedintelui şi continuăm să credem că, în condiţii normale, aceasta ar trebui să fie conduita corectă.

Cand esti un sclav foarte prost îți asumi erori. Da' prostovetele ăsta tot va muri de foame.

... cu plăcere.

Torin spunea...

Gelu, iti spun eu ce inseamna pupinbasist. Pupinbasist e specimenul care se uita la basescu ca la un soare si NU_ARE_LIMITA in a se prosterna in fata stapanului. Fiecare dupa puterile lui, fireste, dar aceasta e caracteristica comuna. Se ofera NECONDITIONAT si pe termen NELIMITAT. Cand spun ca nu exista limita superioara vorbesc foarte serios. Pentru un pupinbasist, nimic din ceea ce a slobozit/slobozeste/va slobozi baselul, pe gura sau prin fapta, nu constituie un temei de ruptura, de disociere. Baselul face, drege, stie, apara blablablablabla. Acum si pururea si-n vecii veciilor. Chiar si fara amin e tot amin.
Daca ti se pare "exagerat" astept un singur exemplu concret de fapta sau zicere basesciana care pentru TINE ar avea efect de "enough is enough" si te-ar face sa te disociezi iremediabil de sinistru. UNUL.
In opinia mea basescu s-a straduit intens si deja a zis si facut cam tot ce era omeneste posibil pentru a intra direct in groapa de gunoi a istoriei dar in mod evident exista si "pupinbasisti de buna credinta" care combat si combat ai combat. Universul are o mai mare sansa de a fi finit decit pupinbasismul. :)
Si ca sa evitam orice confuzie, nu ma refer la texte, articole, analize, emisiuni, comentarii, antene, beteve, eveze, rl.
Ma refer strict la FAPTELE pe care le-a executat intaiul securist al tarii si PROPRIILE-I SPUSE. ATAT SI NIMIC MAI MULT!

Andrei Stroiescu spunea...

AC - Plec de la premisa ca ura fata de o persoana sau o institutie nu trebuie sa-mi intunece ratiunea. Ok, o fi base securist. Asta nu schimba faptul ca Ponta e plagiator si mincinos. Nastase si Voiculescu niste corupti pana in maduva oaselor. Iliescu un criminal. Antonescu un impostor.

O parte din PDL este o gasca mafioto-securista. Asta nu schimba faptul ca o buna parte din USL, PNL, UDMR, PPD, UNPR, PRM sunt tot niste gasti mafioto-securiste.

In ura ta anti-Base nu-ti mai pasa de nimic altceva. La cum te exprimi nu doar pe blogul asta, ci si pe multe altele, pari sa fi dispus sa calci pe cadavre doar ca sa-l vezi pe Base distrus. Nici un cost nu este prea mare, jos Base e tot ce mai conteaza. Incerc, cu argumente, nu injurii (desi o sa-mi permit una putin mai jos) sa te fac sa vezi si alte opinii, dar pentru tine cine nu gandeste la fel cu tine, e cretin, retard, basist, securist si lista poate continua.

Base i-a dat vreo doua palme democratiei, dar a si sprijinit-o: Nastase e la bulau, DNA isi face treaba cat de bine poate dand iama in penalii din toate partidele. Insa USL-ul o violeaza direct si pe fata. Sa apar democratia de un betivan bataus dand-o pe mana unor violatori cu staif, asta da atitudine civica, multumesc de indemn.

E o vorba, pe care am mai zis-o pe blogul asta: lipsa ratiunii naste monstrii. Tu esti un bun exemplu. (Asta e injuria de care scriam mai sus)

Iar inima imi spune ca circul de dupa referendum va fi facut si amplificat de fanatici ca tine (din ambele tabere). Pentru care nu exista nuante, ci doar certitudini.

Repet: e chiar asa greu sa pricepi ca scopul nu scuza mijloacele?!? Dar pentru tine le scuza. Base trebuie dat jos cu orice pret. Orice pret...

Pretul ala, eu nu-s dispus sa-l platesc.

O zi buna.

AristotelCostel spunea...

Romantic.

Da'adevarul nu se afla in general la mijloc si niciodata la cei care ma contrazic. :)

E demonstrat.

Basescu minte ca un țigan prins cu mâna în buzunar, iar tu-l compari cu... Ponta, un biet prostuț cu diplomă... degeaba.
Plecând de la premisa că toți politrucii sunt doctori... fake, scenariul plagiatului și organizarea comisiei de cuci cu ștaif în dimineața zilei care a urmat telefoanelor băsiste a fost al unei execuții pentru prostuți.

Ponta plagiat. Iete... curu. Băsescu a dat o comandă de 1 milion de euro. Vax. Se fură cu miliardele de euro în România, iar Ponta a plagiat... ca și Kiogoși... ca oricare alt politruc.

Corupții până în măduva oaselor abia au fost despărțiți în luna mai, iar după 8 ani de tron și ură, bețivu' statului securist n-a reușit încă să-l înfunde pe motan. Ba aș spune că sunt șanse reale ca turmentatu' statului să ajungă la pârnaie.

Antonescu e un impostor? Faci propoziții? :)

PDL-ul e o gașcă penale, plină ochi de caractere de căcat, gen Ionuț Popescu, Server Voinescu, curva TRU deontoloagă până când a fost devoalată cu cucu' băsist în gură, Cristian Preda... 'telectual șmenar, ca mai toate loazele din preajma securistului statului. Știu Mona e mai presus de specie, doar că minte ca o vacă.

UNPR-ul e gașca securistă cu probleme la dosar de care s-a folost securistul statului. PSD și PNL sunt, astfel, partide reformate. :)

OK, recunosc că urăsc jigodiile, da' trece-i aici și pe toți țuțării din presa băsistă. Pe mulți dintre ei îi urăsc mai tare decât pe chiomp.

Cine nu sancționează minciuna, ipocrizi, hoția e retard, cretin și ce mai vrei tu.

DNA face un căcat. Dacă se fură miliarde, e normal să recupereze parte din prejudicii. Nimic... e cam mult.

Pupinbăsiștii fanatici se vor retrage în lectură... la budă. :) Niciunul nu e mânat cu adevarat de vreun principiu. Nu văd cum ai putea să ieși în stradă că-ți violează ție cineva democrația din capu' tău.

"Jos Băsescu" e ceva mai clar și mai coagulant.

Și mijloacele au fost OK. Relatarea lor de câtre presa prostitoare de pupinbăsiști... nu.

Oricum, ce a făcut imbecilu' statului are un preț îndeajuns de mare cât să plătești și tu... consistent.

Andrei Stroiescu spunea...

Mai bine romantic decat fanatic. Remarc totusi ca exista ceva ce urasti mai tare decat pe base. Cu presa ai tu dintele cel mare. De fapt, nici macar. Obsesia manipularii te scoate din tatatni. Oricat de mult ti-ar placea sa crezi ca TU nu esti manipulat de nimeni, obsesia asta te face coada de topor perfecta, instrumentul celor care chiar manipuleaza. Auzi tu, mijloacele au fost OK. Si doar relatarea lor a fost problema... Cu asta ai spus tot ce era de spus defapt.

Chiar pe blogul asta am avut in trecut un post... romantic, apropos de primele 20 de miliarde imprumutate, sunt constient de pretul platit. Acum doar se supraliciteaza cu nesimtire si de la bani se trece (pe nesimtite) la libertatea de gandire. Pretul asta nu-s dispus sa platesc.

Da' macar o satisfactie am. Pana acum erai convins de inutilitatea mersului la vot, ca mod de a schimba ceva, numai retarzii sau dupa caz, fraierii, votau. De altfel am mai si avut discutii pe tema asta. Uite ca totusi, contrar convingerilor tale, vei merge duminica la vot. Intre anti-basim si anti-vot, a invins... interesul poarta fesul. Apropos de "Niciunul nu e manat cu adevarat de vreun principiu." Ca daca ai fi ferm convingerilor tale privind inutilitatea votului, ai sta acasa dar... la naiba, ai fi basist. Intre principii si ura, a castigat... ipocrizia. La asta se refera "Scopul scuza mijloacele".

Eu am afirmat tot timpul necesitatea participarii la vot. M-am si contrat cu multi pe tema asta. Basist sau nu, dar merg la vot, chiar daca o fac contra "idolului" meu si chiar in conditiile in care sunt sanse mari ca asta sa-i fie fatal. Chiar daca sunt sanse mari sa fiu catalogat inclusiv uselist (aasi fi o premeira, nu, un basist-uselist), partas la lovitura de stat, etc. O fac pentru ca imi sustin principiul privind mersul la vot, chiar in conditiile in care rezultatul votului va aduce probabil raul cel mare. Asa ca mai usor cu fraze pompoase de genul "Cine nu sanctioneaza minciuna, ipocrizia, hotia e retard, cretin si ce mai vrei tu." ca scuza pentru mijloace.

O zi buna.

limestone spunea...

Manole draga esti puscariabil cumva ? Pe AC nu-l intreb asta, e prea prost sa faca ceva ilegal..

bogdan192 spunea...

OVAI NUVA- ESIT.

Soarta.

Mai baga o fisa, manole.

limestone spunea...

Un fleac, v-a ciuruit din nou !

Pentru Manole, sa nu existe confuzii..Puscariabil este si acela ale carui afaceri depind de bunavointa unor politicieni de genul celor din USL.

limestone spunea...

Manole, sti care este diferenta dintre tine si precupetele care s-au dus in vizita la Vila Dante de ziua portilor deschise ? NICIUNA !

Cineva imi spunea ca Becali se va duce sa voteze. Eu i-am spus ca Liiceanu si Plesu vor sta acasa..Poor me..

John Galt spunea...

"Trăim în țara unde orice este posibil. E po­sibil ca premierul să felicite Ministerul de Interne pentru organizarea impecabilă a referendumului, doar pentru ca mai apoi USL să conteste același re­ferendum la CCR. E posibil ca USL să întrebe Casa Na­țională de Asigurări de Să­nătate și Institutul Na­ți­o­nal de Statistică despre nu­mărul de alegători din Ro­mânia și apoi să se mi­nu­neze că cele două instituții nu dețin aceste informații. E posibil ca MAI să trimită CCR informații despre ce­tățenii înscriși pe listele electorale, iar ul­terior să trimită o adresă spunând că nu își asumă ce au scris anterior. E posibil ca CCR să dea o decizie cerând de la guvern listele electorale permanente, actualizate con­form articolului 17 din Legea 3/2000 (adică în 5 zile de la declanșarea re­fe­ren­dumului), iar din adresa către guvern să pară că solicitarea CCR vizează actua­li­zarea listelor acum, după desfășurarea re­ferendumului."

Tara in care primul ministru spune celor care comit infractiuni sa nu se teama.

Tara unde ministrul de interne isi da demisia pentru ca a fost obligat sa respecte legea..

Bine Aristotele, voteaza-l pe Ponta in continuare. Scapa-ne de DICTATURA.

(ai grija totusi cu delictul de opinie si defaimarea tarii cand mergi pe scari. Nu de alta insa poate va interzice blogurile care il critica, poate vedem si niste condamnari pe acuzatia de "subminarea economiei nationale" prin raspandirea de stiri false -plagiat, incalcari ale legii samd-, toate in numele "libertatii de exprimare", evident).

AristotelCostel spunea...

@john galt

Pentru moment pocitania statului e suspendată şi a primit 7,4 milioane de şuturi în cur.
Interesele naţionale ţin de eliminarea acestei pocitanii fără caracter.

Iar politrucul băsist zegrean poa' să facă ce doreşte el atât timp cât e în slujba securistului statului... în 5 zile până la 12 septembrie, 31 august... whatever.

Ipocrizia "votează-l în continuare", când, de fapt, n-am făcut-o niciodată, e specifică pupinbăsiştilor.

P.S. Rus a fost un "onorabil", da' 18,2 milioane de alegători înregistraţi rămâne un număr scos din cur de statul reformat de băsescu personal.

John Galt spunea...

Ce te faci daca sunt intr-adevar 18 milioane de alegatori (nu uita ca populatia a scazut insa procentul de pensionari a crescut), iar din cei 18 doar 4 5 milioane s-au dus la vot, restul fiind FURT masiv, exact ca pe vremuri..

Sa-i spui lui Mutu' ca in satele goale ale patriei se obtine 180% prezenta la vot. Povestea asta nu tine la mine.

John Galt spunea...

Scopul scuza mijloacele?

AristotelCostel spunea...

Pareai mai... cu totul altfel. :)

Nu intru in discutii tip "hotnews".

8,5 milioane prezenţă şi 7,4 milioane PA sunt cunoscutele.
Numărul de 18 milioane se ştie "din ochi" că e mai mic cu 2 milioane... din statisticile Italiei şi Spaniei. :D

"furt masiv" :) în 2009?

Eu am înţeles tot de la tine că Funeriu e băiat ţuţ. Peste asta am trecut... cu uşurinţă, da' peste "furt masiv" în 2012 nu mai trec.

pascha spunea...

@a.c.
pai parca emigrasesi, ieri, alaltaieri, te-ai si intors in tara cretinilor "ai mai retardati" ? Condoleante ha ha

AristotelCostel spunea...

@cezar

Inca mai ai chirias în garson'eră? Pentru un paşă de Rahova, un pachet de lachi-strachi ar trebui să ajungă, mai ales că-ţi acoperă parte din rată.

John Galt spunea...

Aristotel, asa ziceam si eu. Insa pana n-am vazut cu ochii mei cum alergau disperati cu masinile ca sa voteze omul de 4 5 ori, pana nu mi-au zis oameni in care am incredere ca au vazut cu ochii lor cum presedintii de sectii bagau cate 50 de voturi asa, pe fata, mana in mana cu toti cei 3-4 care erau asa'zis observatori, nu as fi crezut.

Astia au avut un plan. Au listele cu votantii care lipsesc (ii gasesti usor - te uiti la apartamente/case deconectate de la reteaua de curent electric), au listele cu morti si raniti, si au selectat sectiile de votare unde ar putea sa faca magarii.

La tara e plin de astfel de prostii, adica sa-i zica lui Mutu ca intr-un sat unde 60% din oameni sunt plecati afara ei reusesc prezenta la vot de 180%. Si se aduna. La 18.000 de sectii de vot (90% la sat) uite ca pot aduce 2-3 milioane de voturi in plus destul de lejer. Nu e nevoie de mare lucru, trebuie doar sa bagi 20-30 de buletine de vot, asa, din cand in cand, o tura la 6 dimineata ca nu se uita nimeni, inca una la pranz, inca o tura pe seara..

Asa au facut intotdeauna, si le-a mers. In 92 au anulat 1.900.000 de voturi? Crezi ca a fost normal? Acum nu le mai merge pentru ca s-a inventat calculatorul, ba chiar unii vor sa-l foloseasca (paradoxal!).


Vei fi surprins.


PS: nu sunt "basist". Are pacatele lui (nu prea stie cine a fost Thatcher, Hayek samd), PDL-ul e plin de socialisti, insa nici de leprele astea nu vreau sa aud. Pentru mine scopul nu scuza mijloacele. Statul de drept si LEGEA e deasupra luptei politice de orice fel. Motive de suspendare nu a avut, pentru ca taierea pensiilor e o chestie normala, la fel ca si cresterea lor, cum a fost pana acum. NU te nasti cu dreptul la pensie care sa creasca tot timpul - aia e inflatie de'a lui Ilici. Daca ar fi tiparit si el bani cum a facut bunicuta uite ca n-ar mai fi taiat, insa EURO sarea de 7 lei. Rivolutionarii lui Dogaru nu pricep asta. Insa e problema lor, nu a mea.

pascha spunea...

@a.c.
Prea e de tot stilul gurist cu care te-ai facut remarcat de-a lungul timpului - mi-a atras atentia laudarosenia cu evadarea din "tara asta de retardati" in care te-ai intors
P mine unul ma mai leaga de Ro
niste oameni si cash in banca - care va fi exportat si el cat de curand

"Cezar" ha ha

Gelu spunea...

@Manole,
Pentru faptul ca ai lasat liber forumul in ciuda convingerior tale, JOS PALARIA!
Nu sunt prea multi bloggeri in stare de asa ceva.
@AC,
Fundamentalismul dauneaza grav sanatatii.

limestone spunea...

Pentru AC

Nu a fost furt la referendum, doar niste moldoveni au votat de vreo opt ori..

limestone spunea...

Manole,

Nu te duci la mitingul lui Dogaru sa protestezi impotriva CCR acum cand Basescu a fost repus in functie ??

limestone spunea...

In Piata Universitatii este asteptat si AC sa protesteze impotriva deciziei CCR. Inteleg ca-i scump sa vina tocmai din Moldova dar sa stea fara grija ca-i plateste Voiculescu biletul de tren..

limestone spunea...

Datorita idiotilor din fruntea tarii, Tonta Plagiatorul, Cacarau Chuky si Felix, in curand vom avea anevoie de vize ca sa circulam prin Europa..Ce dor imi este de cozile de la ambasade..

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13073054-imposibila-coabitare-cateva-solutii.htm

limestone spunea...

Conform revistei Kamikaze intrebarea la urmatorul referendum va fi:

Sunteti de acord ca averea lui Voiculescu/Felix sa fie confiscata si impartita tuturor romanilor la primul salariu ?

Ce ziceti, se va realiza cvorumul ??

Gelu spunea...

@limestone,
cu cine te lupti?
"Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people." - Eleanor Roosevelt

limestone spunea...

@Gelule astea de mai jos parca-s vorbele tale, nu ? Are you a great mind or a small one ?

3) Daca pe contributors scriu " 'telectuali platiti din bani furati de la stat sa manance cacat din bas", atunci Badea, Ciutacu, Gadea, ce mananca si din ce bani? Bine, stim ca discutam despre banii lui Felix, intrebarea este daca stii de unde ii are Felix? Si evident, ramane si intrebarea ce mananca gazetarii din trustul cotoiului securist?

Hubble spunea...

Suntem in rahat oricum am da-o. Privind totusi asa pe termen lung, prefer sa ne civilizeze altii, ca noi nu suntem in stare; chit ca ne pierdem nenorocita de identitate, cat o mai valora ea.

limestone spunea...

Gata s-a terminat..

N-au murit caii cand au vrut cainii !

Unknown spunea...

"Vom învinge!"
...si? ati invins?

limestone spunea...

@ john dow

Referendumul a fost un esec, s-au invins singuri !

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?