luni, 26 mai 2008

Balonarea faţă în faţă cu politicienii

O (posibilă) ştire scurtă: se pare că balonarea va fi temă de dezbatere electorală în toamnă şi la anul, la alegerile prezidenţiale. Inamicii le vor reproşa PD-iştilor că au crescut deliberat preţurile la case şi se va face mult tam-tam pe seama faptului că primăriile Bucureşti şi Cluj (oraşele aflate în topul scumpirilor) au fost PD-iste în ultimii 8, respectiv 4 ani. Pentru anul viitor lui Băsescu i se pregăteşte o şmotruială de toată frumuseţea în timp ce adversarii politici, care vor ocupa primăriile după votul de duminica viitoare, îşi vor aroga meritul scăderilor de preţuri.

E doar un zvon, să vedem dacă se va verifica.

9 comentarii:

pegas spunea...

Astazi 27 mai 2008 ca niciodata 4 ziare destul de importante si anume Adevarul, Gandul, Gardianul si Ziarul Financiar prezinta situatia cat mai aproape de realitae.Poate mai sunt si altele dar eu astea le-am citit.
http://www.gardianul.ro/2008/05/27/economie-c1/preturile_apartamentelor_vechi_ar_putea_scadea_cu_25_din_toamna-s114582.html
http://www.gandul.info/economia/magazinuldecase-unele-locuinte-vechi-din-capitala-s-ar-putea-ieftini-cu-20-25.html?3936;2661764
http://www.adevarul.ro/articole/se-ieftinesc-blocurile-vechi/353039
http://www.zf.ro/articol_173655/agentiile_imobiliare__apartamentele_vechi_din_bucuresti_s_au_ieftinit_cu_10_15_.html

Manole spunea...

Se întâmplă ceea ce prevedeam mai devreme, într-un post anterior. Mass-media a mirosit interesul publicului pentru acest subiect şi de acum să te ţii. Urmează tăvălugul. Panica. Isteria.

În astfel de momente se vede cât de util ar fi fost un indice imobiliar, care ar fi permis păstrarea lucrurilor sub control. Exact cauza nr. 1 a scumpirilor - ascunderea informaţiilor reale - va fi şi cauza principală a prăbuşirii.

sunmirror spunea...

Daca pana si ziarul financiar publica un articol pe tema ieftinirii, se intampla ceva :D

Anonim spunea...

Si in "Ziua" a aparut un articoul cu "citate" din Cushman Wakefield si magazinuldecase.
Pe aici si pe forum, din toamna trecuta (cand au iesit de pe piata cei care au "umflat balonul" si si-au marcat profiturile) tot s-a spus ca , initial incepe scaderea numarului de tranzactii, apoi din ianuarie pana acum ca piata e "blocata" etc. etc.
Dar pana nu au iesit cei care au creat nebunia , mass-media (controlata de ei) nu a suflat nimic, decat a continuat sa faca reclame de prost gust. Acum au liber la dezumflare, vor plati goyimii (cei care au dat 140 000 euro pe 3 camere intr-un bloc din 1967, la etajul 6) si speculantii de doi lei (gen Damian Draghici - povestea cu cartierul de vile din comuna Berceni).
Tara de kkt.

Ion spunea...

O stire de luni:
http://www.zf.ro/articol_173617/tranzactiile_imobiliare_din_romania_au_scazut_cu_68__in_t1.html

Anonim spunea...

Unde e "colegul" nostru de discutii "Gigi Castron" care stia ca peste 2 ani cu banii apartamentul lui cu usa metalica din "Noul Ierusalim" isi va lua casa in Detroit ?!
Are si termopan dom'le !

AristotelCostel spunea...

http://www.jurnalul.ro/articole/125519/bula-imobiliara-se-sparge

Nu-l mai necăjiţi pe Castron! Omul ăsta chiar a crezut în ...imobiliare...

Manole spunea...

V-aţi întrebat de ce EVZ nu a scris nimic azi?

Ei bine, tocmai ce mi-am mai verificat mailul cu balonul de pe Gmail şi se pare că un cititor a reuşit să fac un print-screen interesant.

Un articol care exista pe site-ul dumnealor şi care ulterior a fost şters.

Fac săpături, deja mi-am mobilizat "echipa IT", să vedem dacă descoperim ceva.

AristotelCostel spunea...

În urmă cu o lună sau două luni de zile am citit în cotidianul România Liberă un articol foarte interesant despre jerpeliturile de cloace bucureştene oferite spre închiriere. Întrucât era Duminică, am zis că-l "diseminez" Luni, dar ...nema articolu'.
Se vorbea despre faptul că afară (în ţări şi oraşe cu potenţial şi afluenţă) se închiriază o locuinţă cu toate cele la preţuri sub ...bucale. La noi, proprietaru' oferă la doar 400 Euro...pat, aragaz şi frigider de la Bunica, poză cu Bunica pe perete şi detalii de genul "apartamentul a fost sfinţit"!
Poate că nu l-am mai găsit eu, dar credeţi-mă că l-am căutat şi-n scorburile...României Libere.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?