vineri, 30 mai 2008

Creste cererea de apartamente

Pentru toţi cei care au luat peste picior anumite articole de anul trecut de pe "Balon", le dau cu dedicaţie specială articolul ăsta.

Sunt curios câţi mai visează la cai verzi pe pereţi şi creşteri salariale de 50% pe an, acum şi-n vecii vecilor, amin!

4 comentarii:

B spunea...

Abunda comentariile... Mi se pare mie sau s-a asternut linistea? Oricum, imobiliarilor, stati linistiti, preturile la imobiliare vor creste cu 10-20% anul acesta minim!
Poti sa pui un link si cu articolul dintr-un ziar unde se afima ca preturile mari la terenuri, creditele scumpe si imposibilitatea populatiei de a contracta credite face pe multi "divelopari" (sic - am folosit denumirea neaosa autohtona) sa amane sau sa renunte la noile complexuri rezidentiale din lipsa de septel... (fraieri care sa se inrobeasca pe 30-40 de ani)
Oricum nu disperati voi cei care lucrati in imobiliare sau domeniile conexe. Se cauta agenti in India pentru 30 Euro Centi pe ora.... Si daca asta va displace poate vorbiti cu Isarescu sa mareasca perioada de creditare la 100 de ani sa lase setelul niste frumoase ipoteci mostenire copiilor.
Cei care fac bani nemunciti in lumea asta, cat cred ca va mai merge ulciorul la apa. Va spun eu, pana omul de rand se va satura sa traiasca si sa moara in mizerie in timp ce altii epateaza luxul prin telefoane Vertu (acum avem si noi) si va incepe sa dea in cap.

Anonim spunea...

Cei care lucram in domeniul real-estate (dezvoltare, intermediere, administrare, evaluare) avem tot interesul ca preturile sa scada. Vorbesc de oamenii seriosi, care doresc sa construiasca o afacere de viitor, nu sa dea "tunuri" si apoi sa se intoarca la lautarii lui (cazul Damian Draghici si alte mii ca el).
Fonduri serioase de investitii in real estate, care activeaza de mai mult de 100 de ani pe piata Europei de Vest, dupa 2 saptamani de "plimbat si vazut" prin Romania, s-au retras urandu-ne mult succces in "intergarea in UE").
Noi ramenem cu rrromanul de Antonel Tanase si South Paacific, adica tot un smecheras dambovitean care murind de foame in Australia, a gasit niste fraieri acolo care l-au creditat pentru "investitii" imobiliare in Romania.
Astia sunt 90 % din investitorii nostri, aceiasi tepari care au distrus ideea de capitalism in Romania.
Daca preturile ar fi la jumatate sa vedeti atunci dezvotare economica !!! Pe bune !

B spunea...

Problema de baza o reprezinta atitudinea romaneasca: munca putina sau deloc pe bani multi. Cei care nu suporta ca ei sa munceasca si altii sa epateze pe sudoarea lor au plecat iar cei ramasi incearca sa supravietuiasca cum pot. Asta e motivul de baza si nu pretul, pretul e doar un mijloc prin care trantorii transfera in carca celor care mai trudesc in tara sau peste hotare si pompeaza bani toata povara toate excesele de lor de consum.
Un alt motiv foarte vizibil il constituie infrastructura si fondurile statului de unde nu mai prididesc sa fure. Ia ca un mic exemplu autostrada Betchel pe care o tot construiesc de nu stiu cat timp fara rezultate vizibile dar al carui pret s-a triplat sau mizeria de pasaj de la Orhideea sau din Pipera. Dureaza de 3 ori mai mult sa il faca si e de 3 ori mai scump ca in vest in conditiile in care muncitorul romane e platit de 3 ori mai putin. Atat de mare e foame pentru ciupituri a tuturor...
Simon, de asta ne-a urat succes acel investitor, sa continuam sa ne ciupim intre noi dar el nu vrea sa contribuie la luxul imbogatitilor tranzitiei, lux epatat sub forma de Vertu. Cu alte cuvinte, fara telefoane Vertu sponsorizate de firma pe care o conduce acel investitor care nu a ales sa investeasca la noi!

Victor spunea...

@b
Sa stii ca nici cu perioade de creditare de 100 de ani nu se mareste prea mult solvabilitatea. Daca faci calculul pentru 100.000 de euro cu 8% dobanda, pe 25 de ani dai 771 iar pe 100 de ani dai 667, adica aprox 100 de euro diferenta. Explicatia e simpla, rata lunara trebuie sa acopere dobanda + inca o mica suma care micsoreaza soldul. Deci, pot sa bage si credite pe 1000 de ani, ca solvabilitatea nu o sa creasca. Prosti care sa ia astfel de credite se vor gasi, garantat.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?