luni, 12 mai 2008

Nesimtirea lui Vosganian intrece orice limita

Domnul pseudo-ministru Vosganian, care în ultima vreme s-a remarcat numai prin declaraţii care mai de care mai cretină, se pare că vrea cu tot dinadinsul să ne convingă că nesimţirea politicienilor nu cunoaşte limite.

După ce încearcă să ne convingă că primul trimestru din 2008 a fost cel mai bun trimestru economic de după 1989 - stahanovist socotind, tot ce e posibil... - iată ce tâmpenie monumentală îi scapă dumnealui pe ţeavă:

"Această paritate arată cât poţi cumpăra cu un euro. În România, cu un euro poţi cumpăra tot atât cât poţi cumpăra cu doi euro în Uniunea Europeană, în ansamblu. Astfel, în prezent, avem un PIB pe cap de locuitor de 5.630 de euro. Ponderat, ajungem la 10.000 de euro pe cap de locuitor. Suntem la 41% din media UE, nivel care era prognozat pentru noi abia la nivelul anului 2010" [Cotidianul]

Domnule pseudo-ministru, poate pe ţăranii din Apuseni care n-au nici televizoare, nici telefoane, îi păcăliţi cu aberaţiile astea. Bucureşteanul de rând, care a mai ieşit la viaţa sa într-o Grecie, o Italie, o Spanie, şi care are de luptat zilnic cu scumpirile, mă tem că v-ar scuipa drept între ochii ăia bulbucaţi.

Înţeleg că e campanie electorală, dar totuşi: cât de proşti ne credeţi, domnule ministru?!

Poate ne spuneţi, dumneavoastră şi pelticul ăla împleticit de Păcuraru, de ce, dacă tot umblă câinii cu covrigi în coadă prin România, la minunatele burse din Italia şi Spania nu s-au adunat decât vreo câteva sute de amatori?...

Hai sictir. Şi ca să nu se creadă că îi sictiresc doar pe Vosganian şi pe liberali, hai sictir Băsescule, sictir pediştilor, sictir pesediştilor, sictir conservatorilor, sictir Vadime, sictir Becali, sictir la toţi. România ar fi mult mai frumoasă fără voi şi îmi doresc să apuc ziua în care veţi fi aruncaţi cu toţii la glina istoriei.

22 de comentarii:

dennyx spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dennyx spunea...

Romania va fi frumoasa atunci cind nu va mai fi locuita de romani... Acum este gradina zoologica a Europei!!! Aici poti vedea in citiva kilometrii cum a evoluat (sau involuat) specia umana!

MIA spunea...

Mi-e un pic jena sa recunosc ca intr-o vreme ( in timpul mineriadei din '99 ) imi placea la maxim de Vosganian. :(

Dar acuma ... campanie electorala, campanie electorala - dar nici chiar asa.

AristotelCostel spunea...

Pe 20 martie 2008, Vosganian s-a scăpat ...în presă că piaţa imobiliară va continua să crească. Pentru un finanţist şi un economist în acelaşi timp, e jenant să nu diferenţiezi noţiuni de genul piaţă...preţ...tranzacţii, şi mai ales să nu le corelezi într-o perioadă de ...blocaj.
Pe 21 aprilie 2008, Vosganian s-a mai scăpat odată, că nu exclude scăderi ale preţurilor.
Nu-mi rămâne decât să sper că vom ...SCĂPA...de el.

Leovigild spunea...

Mia, vosganian este ca personajul Coriolan Draganescu dintr-o caragialeasca ilustratie...la vremuri noi, tot noi!

Alexandru D spunea...

Greu e sa cautati pe site la Eurostat, poate omul are dreptate.

http://guvernarea.ro/financiar-imobiliar/forum/viewtopic.php?t=2&postdays=0&postorder=asc&start=195

Desigur, e discutabil ce pondere au bunurile care nu se exporta, gen biletul la autobuz, apa de la robinet, chestii din astea care la noi sunt ieftine si cat de mult chiar beneficiem de pe urma pib-ului, ca daca incluzi in PIB valoarea caselor si investitiilor in companii care se bazeaza pe valoarea terenurilor, care sunt umflate aberant, atunci sigur ca se induce o oarecare umflare artificiala a PIB.

Manole spunea...

Eu nu mă pricep la asemenea hachiţe economiceşti, dar pe cât puneţi pariu că dacă mă duc la un prieten care e profesor la ASE, e în stare să demonstreze din cifre că în România se trăieşte mai bine ca în UK?

Vă mai aduceţi aminte cu cât fast se prezentau "realizărili măreţe" în urmă cu 20 de ani? Măcar atunci campania electorală se desfăşura doar o dată la 5 ani şi nu era decât un singur C.andidat pe ţeavă, dar acum "realizărili" te copleşesc din toate "părţili"...

cosmiX spunea...

chiar m-a infuriat articolul,
omului astuia ar trebui sa ii fie luat dreptul de a fi o persoana publica, pe motivul de PROSTIE la limita obscenitatii

plec de acasa cu banii in buzunar si pana ajung la piata nu mai imi ajung ... a crescut euro, sau au crescut preturile ca sa le aliniem fiind prea jos,
asa mi sa intamplat in ultimii doi ani de cand incercam sa contractez un apartament, si acum cu plata ratelor povestea e la fel

nenea asta o fi mancat papadie ...

merci de link pentru asticol,
cosmiX

ps : "Opinia lui Vosganian dauneaza grav opiniei publice"

Victor spunea...

Manole, mi-ai luat vorba din gura. Eu am o propunere, cand mai sunt alegeri , hai sa votam cu germanii de exemplu, ca de astia ai nostri ne-am convins.

Anonim spunea...

http://www.bankingnews.ro/presa+sub+lupa/bancile+vand+casele+datornicilor+cu+pana+la+40%25+sub+pretul+pietei
Conform acestui articol in ROMANIA se realizeaza licitatii cu apartamentele rau platnicilor. E prea vaga stirea, si daca intr-adevar o fi asa, cum cand unde si cand se tin aceste licitatii? Si oare cine are acces la ele?
Inca o facatura marca Mafia RO&Co. ce pot sa zic mai mult?

Anonim spunea...

De regula se "afiseaza" la sediul executorului care organizeaza "licitatia". Sau la firmele de "recuperatori" debite care au si executori.

Weird Ed spunea...

de regula sint alti baieti dashtepti, in cardasie cu executorii, care cumpara acele case/apartamente pentru a le vinde mai departe la un pret mai mare.
alti bani nemunciti...

Anonim spunea...

Exact. De aceea am pus si " .. ". Dar, cu litere mici, intr-un ziar necitit, tot trebuie sa apara ceva.

Weird Ed spunea...

da, ai dreptate...:)

cica nu mai sint sclavi, au scazut afacerile pentru camatari:

http://tiny.cc/9tVFh

dcg spunea...

Vosganian este genul de om care pare priceput dupa figura. Dar atunci cand deschide gura apare devine material pentru Cronica Carcotasilor ...cautati si pe youtube secvente memorabile.

Anonim spunea...

Conform acestui articol http://www.wall-street.ro/articol/
Real-Estate/42066/La-Targul-Condominium-romanii-au-preferat-locuintele-din-Spania
.html (scoateti spatiile) valoarea medie a unui apartament din cele 5 vandute in Cluj este de 200k euro, iar in spania de 330k de euro. Hai ca asta e buna.

B spunea...

Off topic pentru ultimul post dar on topic pentru acest blog:
Articol in Romania Libera de azi cu titul "Jumatate dintre clientii bancilor au restante" ne face sa ne gandim ca previziunile analistilor imobiliari de cresteri cu 30-40% sunt moderate, de fapt vor fi undeva in jurul a 100% mai ales ca lumea are atatia bani de cheltuit...

Unknown spunea...

b

MIA spunea...

Acuma e drept ca si statisticile Biroului de Credit mai dau rateuri asa ca s-ar putea sa se mai strecoare si greseli de genul unora care de fapt au 3000 de lei vechi restanta dar oricum ... :(

Unknown spunea...

In opinia mea Vosganian este un geniu carpatin extrem de simtzit, realitatea de pe teren dandu-i castig de cauza:

1 euro in rRO = 4 euro in UE.

Masurat "ochiometric":

pibul (5.630 Eu/cap-de-rRO) = in jur de 1/4 din media pibului pe cap-de-UE.

pretzuri imobiliare = UE,
pretzuri alimentare = 2xUE,
locul 1 la biruri in UE etc.

Rezulta, in modul cel mai categoric:

1 eurrRO snopeste in bataie 4 euro

... iar imobiliarele isi vor continua trendul ascendent pe fondul lipsei ...

Unknown spunea...

studiu UniCredit, prezentat la reuniunea BERD:

"un bucurestean castiga in sapte luni de munca echivalentul pretului mediu al unui metru patrat intr-o locuinta deja existanta,

un ceh isi permite sa plateasca pretul unui metru patrat cu salariul obtinut pentru o luna de munca,

iar un ungur, cu cel obtinut in 1,4 luni."

Costi spunea...

Uite un articol fain, cred ca ai avea si tu ceva de comentat in acelasi sens:
http://www.manac.ro/2008/05/19/cumperi-sau-stai-cu-chirie/

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?