vineri, 7 noiembrie 2008

Guest post: Dream Village, satul din curtea fabricii!

...de AristotelCostel

"Dream Village va fi un ansamblu rezidenţial plin de viaţă, de bucuria jocurilor copiilor, deci de spaţii verzi amenajate impecabil", arată developerul proiectului, ENG Internaţional. ENG reprezintă unul dintre cei mai mari importatori de zahăr pentru industria grea, industria uşoară, retail şi sectorul arab.

Sursa: http://www.dreamvillage.ro/despre-noi.html

Astfel, se îmbină zonele de atracţie maximă pentru copii - locuri de joacă special amenajate -, cu alei liniştite şi gazon atent organizat. Întregul ansamblu este astfel proiectat încât să aibă în inima sa o oază de verdeaţă şi de relaxare, mai arată dezvoltatorul.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/dream_village_aduce_672_de_apartamente_in_iasi-29415.html

Cât costă o viaţă în câmpul muncii ieşene bonusată cu o odihnă pe cinste noapte de noapte în visul de mai sus (se poate opta şi pentru demisol!)?

1. Aceste apartamente ar fi trebuit sa aiba intre 60 si 121 mp, iar pretul celui mai spatios apartament era prognozat la 60.000 euro.

Sursa: http://www2.hotnews.ro/pp_articol_16338-Dream-Village-=-un-arab-ascuns-intre-evrei.htm

2. Apartamente de lux - Dream Village - 14 blocuri (demisol, parter şi 11 etaje) - Canta
1 cameră: de la 57.000 euro (cu TVA)
2 camere: de la 82.000 euro
3 camere: de la 99.800 euro

Sursa: http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/au-luat-o-razna/17780/

3. Apartament 2 camere 60mp utili Tip B pret 93.646 euro.(COMISION ZERO!!!)
Sursa: http://www.apartamenteiasi.ro/Dream_Village/plata

Eh, n-a fost să fie ca în studiul de fezabilitate, 60 k Euro pentru 120 mp, dar e bine şi 90 k Euro pentru 60 mp. În fond, scădem 50% din metrii pătraţi şi punem 50% la preţ, aşa că procentele se recuperează!!!

Dacă v-aţi hotărât să cumpăraţi acum un apartament şi nu vă mai puteţi stăpâni setea de imobiliare de lux, efectiv nu ştiu dacă puteţi plăti cu VISA Electron. Poate ar fi mai bine să vă... duceţi la biroul lor de vânzări situat pe strada... căii ferate:


Cred că tot ei v-ar putea ajuta şi cu mersul trenurilor:

Din ce se vede în film, s-ar părea că realitatea a fost trucată! Oază de linişte? Relaxare? De ce au pus în film atât de aproape bloacele de calea ferată... când era atâta tarla după Bahlui? Şi blocul A1 se învecinează la nord, 15 m - calea ferată, est, 15 m - bloc A2, vest, 10 m - râpă, sud, 50 m - râu Bahlui. FOARTE SLABE TRUCAJELE ÎN FILMUL ĂSTA!!! Şi ce era hala aia industrială lângă ceea ce va fi "bucuria jocurilor copiilor"?

Totuşi, eu sper că nu v-aţi pierdut încrederea şi trag nădejde că nu veţi lua în seamă toţi invidioşii care ponegresc investitorii de succes:

"Dream Village" = un arab ascuns intre evrei
Sursa: http://www2.hotnews.ro/pp_articol_16338-Dream-Village-=-un-arab-ascuns-intre-evrei.htm

Bomba Dream Village face ravagii pe piaţă
Sursa: http://www.iasicastiga.ro/anchete-analize-si-reportaje/bomba-dream-village-face-ravagii-pe-piata

Una din cele mai mari investiţii străine în Iaşi e cu un picior în groapă 
Sursa: http://www.iasicastiga.ro/anchete-analize-si-reportaje/una-din-cele-mai-mari-investitii-straine-iasi-e-cu-un-picior-groapa

P.S. Părerea mea... se vorbeşte în articolele astea de 100 de cumpărători, iar de când s-a dat drumu' la şeptel în blocul A1, eu am identificat doar 2 care utilizează curentul electric, deci, MARFĂ, mai sunt apartamente de vânzare!!!

209 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 209 din 209
Anonim spunea...

cezar spunea...
"Cora, omule, vei ajunge in faza in care iti centrezi si-ti raspunzi singur. Mergi la munca, fa sport, fa ceva, lasa naibii 100 de postari de zi."

Prietene te dezamagesc iar. Tocmai zbor spre casa. N-am prea dormit azi noapte de grija sportului pe care o sa-l fac cu sotia.
Asa ca ne mai auzim peste vreo 14 zile (vacanta asta o fac mai scurta sa prind acasa Craciunul).

Pana atunci tu ai grija sa investesti in zonele cu coeficient mare de recuperare. Vezi ca pentru usturimi in zona erogena exista crema de galbenele.

@all
Sa speram ca nu ajungem la sapa de lemn din cauza bisnitmenilor astora.

Pe curand.

DING DONG !

cezar spunea...

Hai ca m-am prins acum. Tu pui semnul egalitatii intre teren arabil fara PUZ- teren ne-construibil (si ca atare evaluat mai jos).
Acuma stau sa ma intreb cum se proceda pina acum, pentru ca mi se pare normala abordarea bancii. Si nu numai a bancii.

Unknown spunea...

Cezar, nu eu sau restul evaluatorilor punea semnul egal, ci BANCILE. In goana lor dupa profit nu au mai tinut cont de absolut nimic. Insa acum au inceput si ele sa vada anumite "chestii". :)

mobutu spunea...

cezar spunea...
Pentru banca casa de 200 mii poate face si 50 mii. In acest caz cumparatorul vine cu diferenta. Da, sunt foatre multi cumparatori cu cash.
Hahaha, diferenta? de inaltime? ce diferenta?
Sunt bani cash pe dracu', tu incerci sa te convingi pe tine însuţi ... full denial? :)

cezar spunea...

Inca o data.
Fa-te ca vinzi un ceva si asculta prima intrebare pe care ti-o pune un agent.

mobutu spunea...

Cezare, agenŢii ăia vorbesc in trecut, inca nu s-au debarasat de vechile obiceiuri ... ca o placa stricata repeta acelasi "versuri"

Da, mai este (mult) cash dar cumparatorii care dispun de asa ceva sunt tot atat de rari ca si castigatorii premiului cel mare de la loto ... ca sa nu mai vorbesc de procentul dispus sa mai investeasca in imobiliarele (ră)suflate.

O singura solutie poate debloca piata: scaderea preturilor. Oricum o iei, oricum o intorci in conditiile actuale singura posibilitate este scaderea preturilor. Mult.

Anonim spunea...

O fericire cand trece trenul pe acolo, ti se misca lustra in casa.

Anonim spunea...

asta daca nu se misca blocul cu totul

Anonim spunea...

s-a dat mai oameni drumu la primul bloc? s-a mutat lumea?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 209 din 209   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?