vineri, 13 februarie 2009

Renderman o comite iar

La postul precedent v-am blocat comentariile pentru că aţi început să vă bateţi.

Ceea ce vreau să scot în evidenţă acum e ultima faptă comisă de Renderman, şi anume descoperirea şi parsarea unei arhive de pe Anunţul.ro Anunţul A-Z care ne arată foarte clar începuturile inflamării preţurilor. Se vede clar cum cocoaşa preţurilor începe să se formeze pe la începutul lui 2003.

În clipa asta avem toată istoria matematică a balonului. Excelentă treabă.

62 de comentarii:

renderman spunea...

O precizare, anunturile nu sint de la anuntul.ro ci de la Anuntul de la A la Z - http://www.az.ro/arhiva.html . Cei de la anuntul.ro s-au gandit ei sa nu dea gratis arhiva, ci sa te puna sa platesti cam 50 centi pentru fiecare editie (vad ca acum au luat bannerul de pe site, insa azi dimineata era si oricum nu ofereau decat arhiva pe 2008)

dcg spunea...

S-a grabit si Manole, probabil era cu ochii pe incaierarea intre provincii de pe forum :)

Inca o data multumim pentru munca depusa, R :-)

yoyo spunea...

excelenta treaba a facut.

am gasit si eu un articol pe net, din 2002, cu preturile la apartamente. in 2002 un ap. cu 3 camere in orasul meu era in jur de 190 de milioane. in 2007 era un miliard noua sute.

anul trecut pretul pe mp in zona buna la mine in oras ajunsese si la 900-1.000e. acum 4-5 ani era in jur de 150e (sau echivalentul in dolari)

de ceva timp caut sa imi cumpar teren pt. a construi o casa. proprietarilor si agentiilor imobiliare li se pare foarte putin daca le ofer sub 300 de euro. ba chiar unii agenti imob. ma avertizau ca preturile chiar vor creste anul acesta. i-am bagat in ma-sa si am renuntat. s-au invatat toti cu sute de mii de euro. dar nu este nicio problema, astept linistit toamna. o sa le bage foamea mintile in cap.

Manole spunea...

Am corectat. Sincer să fiu, cred că am intrat de 2 ori toată viaţa pe site-ul ăla :), de-asta l-am confundat cu Anunţul mare.

Anonim spunea...

cine se dadea cu curu de pamant acu ceva timp ca nu are cum sa nu se respecte planurile ? ca n-am chef sa caut in arhiva ...

renderman spunea...

@manole, nici eu nu stiam de site, cu toate ca ziarul exista din '90 :). Probabil este foarte bine "optimizat" pentru motoarele de cautare.

dcg spunea...

Haide mai, terminati, anuntul AZ e chiar cunoscut sau cel putin eu stiam de el. Locul 34 pe categoria Afaceri/Comert si asta dupa ceva reorganizare (timp in care a mai cazut in top).
http://stat.trafic.ro/stat/azro

B spunea...

Renderman, felicitari. Hubble si Christyan, impacati-va altfel activeaza aristotel sau manole moderarea comentariilor si ar fi pacat dupa ce pana si cu olandezul puteam sa ne exprimam in termeni civilizati!
Apropos, domnu 'sub 1400 nu se poate', unde esti? Ne este dor de tine dar mai ales ne gandim la acel whiskey de nu stiu cati ani vechime....

alex.dumitrascu spunea...

Am impresia ca anunturile cele mai realiste de vanzare se afla in suplimentul Romania Libera.
Oricum, sunt preturi mult mai mici decat in publicatiile specializate in anunturi.

Unknown spunea...

cele mai realiste anunturi se afla ...niciunde.

acum se vinde blana ,caciula si prazul.

doar disperatii mai pot fi convinsi sa cumpere acum...
eu simt ca este cam asa....
incerc un banc

”vezi luna ”
”da”
devalorizeaza-o

totusi ,sa fim optimisti

Unknown spunea...

si-mi cer scz daca-am ofuscat pe cine stie!

Unknown spunea...

scz,sunt off topic

nu mai suport

presa este un val plin de kk,anunta tzunami-ul,si defapt vine kkmaka

”dinamo cumpara pe contra”+TeREN IN PIPIRA...HAHHAHAHAH
contra...nu vreau...hahahaah
acum
vreau dar sa fie ...desfundat..hHAHAHAHAHA

INCREDIBIL..lumea cumpara ziare de kk

pacat de ziaristi,
conducatorii sa fie de ......kk

Anonim spunea...

Eu imi cer scuze fata de Manole,fata de ceilalti, tin sa va spun ca il apreciez si eu pe hubble pentru comentarii dar nu pot sa ma impac cu ideile lui ca trebuie sa imi pun streangul de gat.
Fac ceva ce imi place, initial am vrut sa fac ASE-ul, am 10 ani de studii tehnice dar am ales asta.
Puteam sa aleg sa vand imobiliare si acum eram plin de bani.
Ceea ce fac e pasiune.

Dupa cum am zis, e foarte bun studiul, chiar am remarcat momentul in care leul s-a intarit.
Dar, repet, spre moartea exportatorilor.

Desi lucrez in vanzari cea mai mare dorinta a mea e ca aceasta criza sa ne curete de speculatori, intermediari si smecheri.

AI spunea...

Chrysthyan am impresia ca ai o problema cu tine insuti...cred ca esti cam complexat de ceea ce faci. Poate Hubble are dreptate in ceea ce zice. In fine...

Chiar asa de inutil esti incat iti doresti sa te curete criza asta?!?

elzorab spunea...

al, nu-i chiar asa, ca inginer care cumpara echipamente si soft nou destul de des, mi-a placut intordeauna sa bat palma cu oameni cu studii in domeniu, care inteleg despre ce se discuta, preferabil cu hands on experience.

am comis-o si eu de cateva ori, cuparand de la o pitzi cu mini, dar apoi am platit din greu la lipsa de suport tehnic.

problema noastra e ca ne-am schimbat radical modul in care-i privim pe vanzatori, din cauza anomaliei aparute in ultimii ani, cand toti vindeau de toate, de la case la masini si toti erau mari oameni de afaceri, parveniti si ajunsi, fara studii dar cu comisioane grase.

era lui pitzi si caca a apus. de cum vor ramane cei calificati.

bafta crrystyan, ai tot respectul meu, am apreciat mereu pe cei care stiau sa-mi spuna o gramada de date tehnice despre produs, desi, mea culpa, uneori imi alunecau privirile si la minijupa lui pitzi!

elzorab spunea...

renderman a comis-o iarasi, i-a bagat complet in ceata pe caca agentul imobiliar si pe pitzi banchera.

render, chiar crezi ca pitzi si caca(cocalarul) stiu care e diferenta intre pret mediu si median?
de ce esti rau cu ei si de ce pui lumea in asemenea dileme? acum la care linie sa se uite, la cea rosie sau la cea albastra?

macar sa le fi spus, caca(cocalarul) sa se uite la cea albastra, iar pitzi la cea rosie.
:) :) :)

Unknown spunea...

B au disparut si domnii "daca ajunge un apartament 50.000 de euro, imi iau si eu vreo 2-3 sa ma scot peste cativa ani" :). E haios sa vezi cat de repede isi schimba oamenii parerile.
Felicitari lui Renderman pentru grafic. El arata si cam cand a inceput umflarea balonului, si de la ce valori a pornit. Asa ca nu m-ar mira ca preturile sa se reintoarca la acele valori, eventual ajustate cu rata inflatieii, dintr-un motiv foarte simplu: acelea sunt preturile care sunt acceptabile de catre end-user.
Imi amintesc cum, pe la sfarsitul lui 2003, vedeam o stire la ProTV in care se prezenta oportuintatea pe care o reprezinta terenurile si cum o sa creasca preturile. Atunci am realizat care era rolul acelei stiri, nu de a prezenta tips & tricks-uri economice, ci de a manipula "turma". In perioada urmatoare s-au tot inmultit stirile de genul asta, prin toate ziarele, la unison. Pana la aparitia blogului lui Manole, nu era chiar nici o opinie contra acestui curent (ceea ce ma face sa cred ca totul a fost orchestrat foarte bine de catre cei ce aveau interesul).
Pentru a reconstitui mai bine istoria acelor ani, ar fi interesant de aflat, de la cei care au avut tangenta cu presa in aceea perioada, cum se fabricau stirile acestea? erau comandate si platite sau pur si simplu se facea copy-paste din comunicatele agentiilor imobiliare?

elzorab spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839765/MASH-varianta-romaneasca-surori-in-razboiul-din-Coreea/

cititi marturiile unor OAMENI,
iar apoi comentariile unor ANIMALE.

daca am un regret legat de faptul ca m-am facut inginer in loc de om de litere, el este legat de neputinta de a scrie mult si bine despre deviatiile de comportament aparute la noi, despre cat suntem de salbatici si de necivilizati.

domnilor, libertatea si liberalismul pot functiona(am uitat numele autorului) doar impreuna cu moralitatea si crestinismul, altfel se trasforma in haos.

america este un stat liber si liberal, dar profund crestin. nu trebuie sa vina statul sa-si spuna ca nu e bine sa injuri, sa furi, sa te certi, sa minti. aceste lucruri se invata in familie si buchisind biblia la varste fragede.
evident ca exista si devieri, chiar si in america, dar in general, este valabil ceea ce spun.

romania nu mai are nici mana de fier a securitatii nici morala cestina. nu mai are nimic, e o tara pierduta si fara speranta, imi pare rau sa o spun. suntem necizelati, primitivi, ne dam in cap, radem de tot ce e valoros, nu mai credem in nimic sfant, am inceput sa ne impuscam pe strada, clanurile mafiote fac legea pe strazi in timp ce politia e simplu spectator, la televizor predomina stirile din mahala sau stirile de groaza, vedete ne sunt manelistii, gigi becali, (j)ovani berbekali, politicienii sunt niste caricaturi certarete, niste maimutze disperate sa parvina.

doar jeg fizic, jeg moral si mizerie. cand se mai ridica cineva sa spuna cate ceva de bun simt, este improscat cu noroi si pus la punct rapid. nu este "in ton cu moda" este invechit, demodat.
doar cocalarii, pitzipoacele, manelele, otv, fekali, mertzane, coruptia, doar ele se mai poarta in secolul 21.

cer ajutor colegilor care au studiat litere sa spuna ei ceea ce nu reusesc eu.

iar marlanilor de pe forum, sunt satul de voi pana peste cap, abtineti-va sa ma atacati, ca nu ma intereseaz!

elzorab spunea...

DECLARATIE DE OM DE BUN SIMT DAR CARE A OBSERVAT, CA ORICE STRAIN CE VINE IN ROMNIA, STAREA INFECTA IN CARE SE AFLA TARA.

Ce ecouri are prin Franța scandalul stenogramelor?

Să vă spun ceva! În România e timpul ca lucrurile să schimbe. Toată lumea vorbește prea mult și doar despre scandaluri. Presa și toată lumea s-a învățat să vorbească doar despre asta, în loc să se ”vorbească” pe teren exclusiv. Eu nu am auzit vreodată ca președintele lui PSG să se bălăcărească prin presa cu altul. La fel cum nu am auzit niciodată ca Abramovici sau oricare alt conducător de mare echipă să aibă o atitudine cum au unii președinți la noi în țară. Care din cauza lipsei de educație, cred că banii le rezolvă pe toate. E nevoie să ne respectăm mai mult într-un fotbal în care toți facem sacrificii și ne luptăm pentru echipele noastre. E dureros că se întâmplă astfel!

Tufis spunea...

http://www.ziare.com/100_de_hoteluri_bulgaresti__de_vanzare_pentru_nimic-675062.html

Il mai tineti minte pe ala cu "cumparati in bulgaria"? :)

Anonim spunea...

Buna dimineata ! Cer scuze fata Cristi, probabil ca isi face si el meseria asa cum poate si cum gaseste. Pana la urma fiecare isi culege roadele muncii proprii.

Legat de faza cu nationalismul regional sunt total impotriva, fiecare zona are defecte si calitati, iar diversitatea contituie frumusetea Romaniei in care ti-e drag sa te plimbi in orice colt. Pacat de degradarea morala de care tuna Elzorab. Inflatia de bani din ultimii ani ne-a luat mintea. Eu sper ca lucrurile se vor reaseza.

Cat despre cloace, usor si cu rabdare, bisnitzmanii vor marca pierderile.

Eu imi urez vacanta placuta si ne auzim ! Cristy poate bem o bere WEISS.

:-P

S. spunea...

Ca de obicei, o treaba excelenta, multumim R pentru ajutor.

Comparand insa graficul cu cele prezentate anterior pentru alte tari, e clar ce urmeaza dupa asa crestere...

Anonim spunea...

Buna dimineata!
Poate bem una autohtona sa sustinem industria romaneasca. :)

Elzorab, ai dreptate dar nu cred ca Romania e atat de pierduta.
Iti dau un singur exemplu: in metrou intr-un vagon vei vedea o gramada de oameni ce se chinuie sa citeasca o carte in aglomeratie si echilibru fragil. Ma uit la ei si nu vad decat barbati si femei care merg la munca.
Din pacate este suficient sa urce un singur idiot, de obicei astia merg cate doi si toata linistea se duce naibii.
Nu e vorba ca poporul asta nu mai e ce a fost dar atat timp cat hotii, smecherii, infractorii urla mai tare decat restul oamenilor asa vom fi vazuti mereu.

Nici eu nu am putut scrie mai bine de atat dar Marian Cozma este un simbol a ceea ce am ajuns.

Parerea mea e ca trebuie sa vorbim, chiar daca nu suntem oameni de litere, altfel ne vor acoperi cei care distrug lumea.

Anonim spunea...

Inca ceva, Manole e de apreciat pentru ca intr-o tara in care stirile vin filtrate de smecheri sau cea mai importanta stire e ca si-a luat X nu stiu ce masina, el a pornit acest blog in care au ajuns multe informatii necunoscute in Romania. Si nu numai de la el ci de la toti cei care au postat aici.
Inclin sa cred ca Zeitgeist avea dreptate cand spunea ca internetul e scaparea (asta atat timp cat inca ramane necontrolat).

AristotelCostel spunea...

@Dan

"Atunci am realizat care era rolul acelei stiri, nu de a prezenta tips & tricks-uri economice, ci de a manipula "turma"."

"Aurul isi mentine valoarea de-a lungul timpului, fata de bani sau alte valori care se devalorizeaza in timp."

"Istoria recenta demonstreaza acest lucru: Anii '70 au fost excelenti pentru aur, insa extrem de slabi pentru celelalte actiuni. Anii '80 si '90 au fost excelenti pentru diferite portofolii, insa deosebit de slabi pentru aur."


Cinci motive să investiţi în aur

Aurul şi-a făcut "datoria" pentru investitori, acum e ... tips pe timp de criză. Evident, vine panica, cotaţiile vor sări în sus... iar investitorii pe termen lung vor ajunge exact în situaţia lui Smeagol.

Mihai spunea...

Oameni buin, trebuie sa recunosc faptul ca am fost dezamagit cand am vazut unde s-au dus dicutiile. Eu am intrat din septembrie 2007 pe blog in ideea ca aici voi gasi unele comentarii inteligente, acum vad ca s-a ajuns la o balacareala de doi lei. Chiar aveam senzatia ca aici scriu niste oameni inteligenti. Eu, recunosc, nu am lucrat in imobiliare si nu aveam idee despre ce se intampla aici, de aceea am si citit cu palcere ce au scris unii pe blog. Iar, daca am avut curajul sa apreciez pe unul ca Hubble, nu inseamn ca sunt oaie sau altceva. Pur si simplu il simpatizez si gata, asa cum il simpatizez si pe Manole si multi altii. Ca sa inchei, va spun doar ca, ceea ce s-a intamplat in aceasta scurta perioada de timp, este doar inceputul. SI ma refer tot mai des la atacurile desfasurate in plina zi. Nu vreau acum sa dau detalii, dar va spun un lucru: trebuie sa cascam ochii toti, pt ca nu-mi place unde s-a ajuns. Ma repet: este inceputul. Vom vedea si mai multe in urmatoarea perioada...

Tufis spunea...

Mda, inca n-am vazut miscari de strada, a la grecia, bulgaria, tarile baltice. La cum vad eu problema, sunt posibile si chiar probabile. Doi vecini de-ai mei si-au pierdut locul de munca ieri.

elzorab spunea...

totusi, poate e mai bine inginer, decat om de litere(sau sublitere) care face publicitate indirecta clanului fekali, prin invitarea acestora la aproape toate emisiunile sportive si difuzarea pe post a tuturor ineptiilor pe care acestia le debiteza.

sa nu uitam, oamenii de litere au o datorie morala fata de populatie, cea de a incerca sa educe, sa culturalizeze, sa ne ridice din starea de imbecilitate in care ne scaldam.

eu as spune doar atat. la asa oameni de litere, asa populatie. la ce te poti astepta din partea unor oameni daca intelectualii lor se preteza la partide de balacareala si scuipat in public cu unul ca giovani fekali(auzi gheorge, e giovani, a parventit omul nu mai e cioban, e giovani)

atata vreme cat aceste pesonaje sinistre vor fi promovate pe posturile de televiziune, nu va mirati ca vom avea din ce in ce mai multe jafuri armate in romania.

"semeni un gand, culegi o fapta, semeni o fapta, culegi un obicei, semeni un obicei, culegi un caracter"

Torin spunea...

Oferta de 'de criza' Vitan Platinum Towers, februarie 2009.

nr_cam sup_min sup_max pret_min pret max
2 73mp 89mp 108.500E 143.500E
3 97mp 148mp 139.000E 217.000E
4 129mp 142mp 180.000E 223.600E

parcare individuala 11000E
parcare dubla 17600E

mp sint construiti, preturile sint fara TVA.
Evident, este vorba despre un complex nefinalizat.

Eurisko traieste intr-un univers paralel sau care este explicatia acestei generoase oferte?

Tufis spunea...

Vitan Platinum?

Ce urmeaza, Glina Uranium?

dcg spunea...

@Torin

Poate-si lasa si ei o marja de negociere acolo :D

NeaNicu spunea...

@ el zorab
"totusi, poate e mai bine inginer, decat om de litere(sau sublitere)"
Te vad om cu experienta vietii, tu inca mai pui pret pe studii? Te intereseaza inca forma in detrimentul fondului? Ca vad ca ai o marota cu literele astea, iar marota da in complex de inferioritate cu timpul.
Nu incerci sa citesti intai natura umana a celui din fata ta? O jigodie poate avea si 3 facultati ca tot jivina ramane. La fel cum poti gasi flori si in gunoaie iar viata mi-a demonstrat asta cu varf si indesat.

Anonim spunea...

Doamne, 11.000 un loc de parcare ??? Dar ce are ?
Poate ne lamureste AI ca el e in domeniu.
Tocmai am vazut oferte la masini de criza si cu 11.000 iti iei ce vrei tu acum.
Complexul ala de langa groapa de gunoi Glina cum se numeste?

Nea Nicu, ai perfecta dreptate.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

nea nicu, aveti dreptate, mare dreptate.

nu e vorba de o marota, doar de un regret. am renuntat de buna voie si nesilit de nimeni cand a trebuit sa aleg intre doua lucruri de care eram pasionat. la una dintre ele eram si bun,a sa ca am renuntat la cea care ma pasiona doar...

Costi spunea...

@AristotelCostel

Si daca va fi o bula si pe aur ? Aud prea obsesiv chestia asta in ultimul timp ca sa nu ma intreb.

Unknown spunea...

Sincer pe mine nu ma intereseaza daca o sa fie o bula pe aur. Nu mananc aur, nu ma imbrac cu aur si atata timp cat nu e un produs necesar, pot sa speculeze cat vor.
Dar tare mi-e teama ca in viitor va urma o bula pe hrana/ferme/terenuri agricole si tot ce tine de asta. Mi se pare ca deja a inceput sa se pregateasca terenul pentru asta. Pe principiul ca cele mai bune speculatii se fac cu produsele necesare oamenilor, produsele care vor/nu vor trebuie sa le plateasca.
Asta e si cea mai mare problema a mea fata de speculatori. Atata timp cat faceau speculatii la bursa, cu aur, cu petrol, cu actiuni, cu bete de chibrituri sau cu ce or mai fi iventat ei, nici nu ma interesa. Ei faceau banii cum stiau ei mai bine, eu imi faceam banii cum stiam eu mai bine, si fiecare isi vedea de treaba lui. Chiar ii admiram pe cei care stiau sa scoata multi bani din bursa (Soros), insemna ca erau priceputi in domeniul lor.
Dar atunci cand intra pe domeniul produselor de baza, casa (fiindca pana la urma locuinta e un produs de baza) sau hrana, n-are cum sa nu te intereseze, si sa nu te enerveze cand ii vezi vorbind in limbaj de lemn de randamentul investitiei, de oportunitati de afaceri, de clase medii, in timp ce tu platesti mai mult de jumate din salariu chirie pe o garsoniera in care mai stai cu inca 3, sau devi sclav la banca pe urmatorii 30 de ani.
Cred ca daca mai intind mult coarda, vom asista la sfarsitul capitalismului in toata lumea. Pentru ca nu mai ramane nici o diferenta intre dictatura comunista si dictatura capitalista.

pegas spunea...

http://www.catavencu.ro/sa_pierdem_bani_pe_bursa-6056.html

Apropos de Tepe la romani si cat de prosti si usor de manipulat pot fi majoritatea celor din neamul nostru.

Banci devalizate si bagate-n faliment, Fonduri de investitii ce ofereau randamente de... 800% prabusite , Caritas-uri, Delphine-uri si alte scheme piramidale,TeleEurobingo-uri si Loterii (chipurile Nationale), etc., etc.......istoria continua numai ca o mare parte din romani tot PROSTI vor ramane.
Fac pariu ca unii imbogatiti peste noapte gen clanul fekalilor ar baga ceva bani intr-o magarie de genul celei prezentate in acest articol.
Sa cititi si comentariile la articol ale distrusului aluia care se crede expert in tranzactii bursiere si alte chestii legate de viata. .......Lucreaza la nesimtitii aia de ...1 luna :))))

http://www.catavencu.ro/sa_pierdem_bani_pe_bursa-6056.html

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pegas spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5420488-rbs-putea-diminua-operatiunile-din-romania-cadrul-unui-plan-reducere-costurilor.htm

Vesti bune pentru agentiile de cartier. Nu cred ca astia sa fie singurii care vor actiona in acest sens.

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-5420421-despre-caderea-pietei-imobiliare-efectele-perverse.htm
Imbogatirea peste noapte din visele erotice ale oricarui roman din ultimii 5-6 ani sa zicem si cat de perversi pot fi oamenii.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-5420323-spania-coplesit-credite-antreprenor-recalificat-spargator-banci.htm

Meseria de dupa...., a Olandezului (care nu putea cosntrui sub 1.400 euro/mp) sau a lui Cezarica (el parca tranzactiona constant la orice ora din zi si noapte)......Cand va spuneau Aristotel, Elzorab sau multi altii sa va reprofilati voi o dadeati inainte ca "creste ca e cererea mare" sau ca pe noi criza nu ne va afecta si ca totul va fi bine pe-aici. E drept pana acum in Romania criza a fost mai mult din vorbele spuse si auzite pe la Tv si majoritatea o luau asa in deradere ceva de genul "Bancuri cu si despre Criza". Cand ne spunea tot Elzorab ca valul Tsunami-ului cu cat ajunge mai departe de locul unde s-a produs cutremurul (USA) este cu atat mai devastator, iarasi fluieram pe-aici si pe noi tot nu avea cum sa ne afecteze ca "Noi suntem romani/ Noi suntem aici pe veci stapani (acum nu prea mai suntem), o puneam de-o Hora a Unirii, neaosa, asa cum numai noi stim s-o facem si gata trecea criza pe langa noi si ne mai si distram pe seama ei.

Mi-am adus aminte si de pitzipoanca aia cu "investiti in noul paradis al Europei Sunny Beach". Inca de la inceputul tomanei aparusera articole cu falimentul "investitorilor" de acolo si despre cum s-au aruncat toti sa construiasca hoteluri, blocuri si case in speranta imbogatirii peste noapte.Pitziii... (nu barbugiului antrenor ma adresez acum) pe unde mai dai tu cu sapa? Pe unde mai bagi vrajeli cu "investiti chiar acum si chiar acolo" caci va veti imbogati?
Unde ati disparut voi lasilor cu totii? Nu mai aveti nimic de spus? V-ati dat seama cat de penibili ati fost si sunteti?

Unknown spunea...

@zburatorule


Apropos de Tepe la romani si cat de prosti si usor de manipulat pot fi majoritatea celor din neamul nostru.

e bine ca te identifici cu ei..vs..noi
caracterizarea ta se potriveste la tot mapamondul,aduna-te si croieste-ti drum spre eternitate,
lucifer e gazda ta

alex.dumitrascu spunea...

E atipic in Romania, nu mai cautati similitudini si analize de trend. Am sustinut inca de pe la inceputurile blogului ca piata va cadea masiv numai odata cu dificultatile bancilor.
Eu m-am saturat sa tot aud lozinca "avem un sistem bancar sanatos".
Bancherii vienezi se pricep mai bine la Romania decat 'analistii" romani.
asa ca vedeti neaparat:
http://www.profil.at/articles/0907/560/233798/droht-republik-oesterreich-bankrott-osteuropa-oesterreich

Am si tradus cateva fragmente pe forum:
http://www.guvernarea.ro/financiar-imobiliar/forum/viewtopic.php?t=123&start=15

Probabil nu o sa comenteze nimeni fiindca nu e pentru intelectuali.
Nici urma de Elodia sau de Zeitgeist sau de Codul lui da Vinci, si nici macar de farfurii zburatoare nu zic nemtii aia nimic.
Dar pe baza unor rationamente plicticoase, ajung sa ne spuna cam ce ni se va intampla.

Unknown spunea...

corect,
in Romania se intampla

si ..atat.

toti vb dupa(palcinta dobrogeana:)))
eu zic sa cautam un cascador,el stie ce si cum.....
am un plus mare pt MANOLE,
doar ca de ceva vreme nu mai ne vb despre viitor,
si aici nu m-a refer doar la imobiliare

AristotelCostel spunea...

@alex dumitraşcu

Aş aduce aminte economiştilor cu prejudecăţi cât casa că m-au contrat relativ dur când vorbeam despre tâmpeniile lui Sergiu Oprescu, Alpha Bank.

Era loc de creditare gârlă că PIB-u' avea potenţial.

Aprilie 2008

un raport difuzat ieri de Erste Bank trage concluzii optimiste in privinta pietei de capital de la Bucuresti. Analistii bancii considera ca aceasta ar putea fi prima din Europa de Sud-Est unde se vor resimti efectele pozitive ale unui fenomen mai amplu de revigorare a economiei, care va determina investitorii sa revina in tarile emergente. Mai mult, analistii citeaza un raport recent al ZEW si Erste Bank potrivit caruia Romania si Polonia sunt cele mai atragatoare tinte din regiune pe segmentul fuziuni si achizitii.

Fitch: Romania e vulnerabila!

Bancherii vienezi, dacă nu sunt nişte mincinoşi mizerabili, sunt pur şi simplu proşti.
Poate ăştia erau "linţeni".

P.S. Da,într-adevăr, Zeitgeist e problema de bază.

pegas spunea...

@ Viorica

Nepoate vad ca tu incerci sa te bagi in seama si o arzi aiurea pe blogul asta. Nu sunt prima persoana pe care incerci s-o ataci dar cu mine iti garantez ca nu-ti va merge deloc. Mi se rupe de tine si de toti cei ca tine. Tu esti cu siguranta unul ce face parte din majoritatea aia. Eu doar am atras atentia ca sunteti multi si va inmultiti in disperarea asta care a dat peste voi.
Eu unul nu inteleg care a fost problema ta la cele scrise de mine? Ai citit macar articolele la care am facut trimitere? Cu siguranta nu caci altfel nu te-ai mai fi agitat aici iar daca ai facut-o nu demonstreaza decat ca tu esti unul din aia cu P (mare).
Viorica ne cunoastem de undeva? Ai aparut mult in urma mea pe acest forum si am vazut ce-ti poate capul....mai nimic.
"lucifer e gazda ta" -- ahhh m-ai atins la sentiment si deja sunt speriat de blestemul aruncat asupra mea :))) Esti penibil si tu la fel ca Cezarica si Olandezu si multi altii care au aparut brusc pe acest forum si au disparut ca magarii in ceata.
Vezi-ti prietene de treaba ta si nu mai incerca sa provoci polemici pe langa subiectele discutate aici. Sau te cheama cumva Cezarel ori esti chiar Olandezul Zburator si incerci sa faci o treaba "buna" pe-aici?

Horea Matei spunea...

Parerea mea este ca analizele despre "cum a facut poc (sau poate boc) balonul imobiliar" sunt absolut inutile.
A fost un fenomen speculativ la scara mondiala, toata lumea a pus botul (sau poate boc-ul) si uite asa, cei mai ghinionisti au pierdut, asta pe langa ca a pierdut toata lumea prin instabilitatea si criza de incredere care s-a creat.

Cel mai lucrativ ar fi ca lumea sa renunte la speculatii, pentru ca asa cum nimeni nu a putut sa prevada acest crash, probabil nimeni nu va putea sa prevada nici urmatorul balon, if ever, iar pe termen lung este imposibil sa castigi din speculatii.

elzorab spunea...

matei, cu niste cunostinte elementare de statistica, cateva elemente de bun simt si ceva experienta, este foarte usor sa iti dai sema cand un astfel de balon este pe cale sa se formeze.

iar aici nu se discuta despre balon de ieri, de cand s-a spart ci de ani de zile de cand incepea sa se formeze, atat ca nimeni nu dorea sa accepte o asemenea "grozavie".

eu nu sunt inregistrat pe acest forum decat de mai putin de un an, nu stiam de el, in schimb mi-am racit gura pe capital, contrazicand articolelel lui zamfir inca din 2006.

in ceea ce priveste utilitatea dicutiei legata de spargere, eu spun ca e foarte util, pentru ca este , inca, dicutabil nivelul pana la care vor scadea preturile. parerea mea e ca ele vor scadea, asa cum spun mai multi stimati colegi de pe acest forum, pana la nivelul cand curba lui gauss v-a intersecta din nou o linie de crestere normal, de 4-5%(undeva la 20 000 euro, pret mediu). probabil vor scadea si sub acel pret, din inertie

evident, lumea ma catalogheaza ca nebun, dar uite asa ma catalogau si in 2006-2007. si pe mine si pe manloe si pe aristotel si pe pegas, neacora si toti colegii.

deci, eu spun ca e extraordinar de util si necesar sa dicutam, pentru a invata din aceasta experienta.

ding-dong, ding-dong, ding-dong (marca inregistrata)

Horea Matei spunea...

Oameni buni,

Cand s-a spart Caritas-ul, toata lumea a vorbit si a analizat dar n-a invatat nimeni nimic, pentru ca s-au tzapit foarte multi cu FNI si mai nou cu imobiliarele.
Nici la nivel mondial gloata nu debordeaza de inteligenta, pentru ca asa cum s-au tzãpit cu boom-ul "dot com" prin 2000, la fel s-au tzãpit acum si cu imobiliarele.

De altfel, aceste fenomene sunt exact ca un joc la Casino, singura modalitate de a castiga este sa nu joci.

Specula este prin definitie actul de a cumpara bunul X la pretul Y, doar in ideea de a gasi pe altul mai prost, caruia sa i-l vinzi la pretul de 1.2 x Y, indiferent de natura sau costurile de productie ale bunului X.
Atunci cand toata lumea se deda la jocul asta, vor sfarsi prin a avea o mare problema si anume: nu vor mai putea gasi fraieri noi.

Elzorab, daca tu presimti ca totul se va opri atunci cand curba gausiana va intersecta linia de crestere de 4.5%, esti liber sa cumperi in acel moment, dar ce te faci daca fraierii de la vremea respectiva nu sunt de aceeasi parere cu tine si ei cred pretul mai trebuie sa scada un pic?
Te trezesti peste cateva luni ca ai pierdut 25% din banii investiti, pe mana "prostilor" care nu au fost de acord cu tine :).

pegas spunea...

@Matei

Asa cum zicea elzorab noi ne primeam suturi in fund si de la cei ce suflau in balon care aveau oameni platiti sa activeze pe forumuri intr-un anume sens si de la cei spalati pe creier ce s-au aruncat ca bizonii la credite fara sa-si dea seama in ce se bagau, cand ne exprimam pe forumuri idei contracurentului ce era la moda in acea perioada. Acum a venit timpul lor sa-si primeasca suturile. Oridecateori ii prind si oriunde le voi trage suturi caci le merita cu varf si indesat. Asta este, trebuie sa invete si ei miscarea .In viata nu e numai DING ci este si DONG. De aia ne tot "streseaza" elzorab cu "ding-dong". Ding-ul (urcarea) a tinut 4-5 ani si gata....a trecut. Dong-ul (coborarea) urmeaza de acum incolo si nu se stie cat va tine (pentru unii e de 30 de ani, pentru altii e de 40 de ani)
Vezi Matei exact ceea ce ai spus tu in ultimul post am incercat sa spun si eu in acela cu link-ul catre articolul din Catavencu, referitor la prostia omeneasca. Unii chiar nu invata nimic dar mai apar "neste destepti" gen Viorica ala si dau cu bata-n balta pe-aici.Astia sunt din aia cu P mare si stea in frunte.

elzorab spunea...

matei, cu tot respectul, inainte de a veni sa-ti dai cu parerea despre ce si cum, te rugam si te rugam mult, sa-ti faci temele de casa, sa citesti ce a fost scris pe acest blog in ultimele luni.

Horea Matei spunea...

@ elzorab

Poti sa fii sigur ca am sa iau blogul la rasfoit si am sa-l aprofundez si dupa vreo cateva luni am sa ma prezint in fata voastra sa dau examen. :)

Am crezut ca aici se discuta ceva serios, nu ma asteptam sa dau peste un detasament de soimii patriei care sa ma trimita sa-mi fac temele.

A propos, cand pe cineva il cheama Elzorab Popescu, atunci Elzorab e PRE-numele, adica acel "Vasilica", "Gheorghita" sau in cazul meu "Horea" care se pune inaintea numelui de familie (Popescu), in spetza - Matei in cazul meu.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

matei, nu e vorba de soimii patriei ci doar de un efort minim, ceva respect si bun simt, inaite de a-ti da cu parera.
alfel s-ar putea spune ca "ai intrat ca musca-n lapte"

elzorab spunea...

totusi, in mare ai si tu dreptate, deci pun punct conflictului, te las sa ai ultimul cuvant.

limestone spunea...

Cate aberatii si nenorociri a mai creat si balonul asta imobiliar.
Unii au taiat padurea sa faca vile.
La brasov parca, o batrana si-a cedat casa prin contract pe zece ani unor tineri care s-au angajat ca in anii astia zece sa-i plateasca 200 euro pe luna. Acum tinerii cer in instanta injumatatirea perioadei de intretinere pe motiv ca si preturile la case au scazut la jumatate.sursa hotnews.

Unknown spunea...

scz all ,sunt off

bai unchiule-bicicleta,
daca esti o exceptie,cauta-ti regula,sau regulatorul,foloseste si crema.
vrei sa ne cunoastem?haha
sunt in situatia in care pot selecta.tu esti rest de ciur

Manole spunea...

@Horia Matei: Bubble-ul a fost prezis de un număr impresionant de experţi, atâta doar că nu li s-a dat atenţie. Ceea ce nu putea să prevadă nimeni era momentul spargerii bubble-ului, pentru că mediul financiar a reuşit permanent să inoveze noi modalităţi de creditare, care să prelungească perioada de bubble. De exemplu creditele "subprime" în SUA sau "relaxarea" din România. În urmă cu câteva posturi am scris despre cartea asta: Bubbles and how to survive them . E un capitol acolo în care omul declară foarte răspicat că Statele Unite au bubble pe imobiliar şi e doar o chestiune de timp (scria în 2005) până când bubble-ul se va sparge. Şi au mai fost şi alţii. Din literatura franceză îţi recomand Francois Langlet - "La crise des annees 30 est devant nous" (2007) şi Pierre Larroutourou - "Le livre noir du liberalisme" (2007). Sunt lucrări care discutau despre viitoarea criză în condiţiile în care economia mondială abia începuse să tuşească. Deci nu e adevărat că nimeni nu a putut să prevadă, dimpotrivă, au fost oameni care au prevăzut, dar a fost mult mai liniştitor, la nivel mondial, ca masele largi populare să creadă în continuare în visul pe care îl trăiau atunci.

@viorel: 1. ţi-am şters unul din mesaje, VĂ ROG SĂ NU VĂ MAI GRATULAŢI CU ÎNJURĂTURI, CĂ NU SUNTEŢI MAIMUŢE; 2. mi-am dat cu părerea şi cu privire la preţurile viitoare, caută prin arhivă (poţi da click pe linkul "balonul esenţial" din dreapta)

Unknown spunea...

@manole
nu preturile sunt problema,tred-ul,putem construi?
sau demolarea(si vanzarea) este un sport?

AristotelCostel spunea...

Prigoană

@Horea Matei

"Elzorab, daca tu presimti ca totul se va opri atunci cand curba gausiana va intersecta linia de crestere de 4.5%, esti liber sa cumperi in acel moment, dar ce te faci daca fraierii de la vremea respectiva nu sunt de aceeasi parere cu tine si ei cred pretul mai trebuie sa scada un pic?
Te trezesti peste cateva luni ca ai pierdut 25% din banii investiti, pe mana "prostilor" care nu au fost de acord cu tine"

Păi, pe aici s-au diseminat informaţii când ţeapa ajunsese la 25 de ani de muncă din 30.
În situaţia de care vorbeşti tu, lipsa de simţ speculativ s-ar putea traduce în vreo 2-5 luni de muncă ...pe apa sâmbetei.

Concret:
90% din 120 000 Euro ar fi vreo 108 000.
25% din 12 000 Euro ar fi doar vreo 3000.

@manole

Decât să ne arunci ţărână în cap la toţi, mai bine ai folosi funcţia delete pt. viorel.

dcg spunea...

Apropo de Olandezu si Cezarica... ce o mai face creditacul cu ton moderat numit Nestor? Unde s-au ascuns oare toti?

AristotelCostel spunea...

@dcq

Nestor nu e cumva mobilus cel foarte optimist?

dcg spunea...

Habar n-am si nici nu merita doua minute de sapaturi pe net. Pe Mobilus doar il stiu vag ca pe un linkuitor de articole manipulatoare pe SP.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?