vineri, 27 februarie 2009

Scurte şi mărunte

Vânzările de case "au explodat" la americani, la propriu: -48,2% . Asta, în timp ce încrederea consumatorilor în economie e la cel mai jos nivel din 1967 încoace. Aviz papagalilor.

În România ştim cu toţii cum stă treaba, din păcate oriunde întorci capul pieţele sunt căzute cu cel puţin 20% faţă de anul trecut. Dezastrul este vizibil cu ochiul liber în imobiliare, auto, publicitate unde pieţele au căzut cu 50-60%. Site-urile companiilor de leasing s-au îmbogăţit cu noi rubrici: "Oferta de bunuri reposedate" (pompos numite "auto rulate") care colcăie de automobile, camioane şi utilaje.

Delectaţi-vă şi voi cu superofertele:

Plus multe altele. "Oferta de bunuri reposedate" pare a fi atât de mare, încât, până când nu va fi epuizată, e greu de crezut că piaţa auto îşi va reveni.

Ieri, au apărut şi câteva informaţii privitoare la scăderea salariilor, ceea ce, sincer să fiu, este cu adevărat surprinzător. În urmă cu câteva luni ştiţi prea bine că am propus modelul scăderii "pe orizontală" a balonului salarial, fiind de părere că dacă se va ajunge şi la tăierea salariilor atunci ne va paşte o situaţie de tip Zimbabwe. Ei bine, situaţia de tip Zimbabwe - adică depresia economică - se pare că e mai aproape şi mai sigură decât ne aşteptam cu toţii. Este incredibil ce întorsătură de situaţie a avut loc în doar 5-6 luni.

Anul trecut, pe la jumătatea lui februarie, deja apăruseră cifre legate de creşterea economică pe trimestrul 4 din 2007. Acum toată lumea tace mâlc, deşi suntem ca şi intraţi în martie. În câteva zile Institutul de Statistică e obligat să ofere cifrele. Chiar sunt foarte curios să văd ce le-a ieşit la socoteală.

125 de comentarii:

mobutu spunea...

M-am uitat pe "ofertele de auto reposedate" ... preturile mi se par foarte mari, deocamdata.

Anonim spunea...

@Manole
Cand spuneam de dezbalonare pe verticala credeai ca mananc bors. Acum cred ca stii despre ce exemplu era vorba. Pssst please.

x spunea...

Corect, imi pare ca sunt scoase la valoarea contabila curenta. La superofertele pe care le gasesti acum la masini noi (-25%), n-are rost sa iei o masina rulata din care a platit altul 25% din pret (si o groaza de comisioane si dobanzi, spaga lui).

Eu astept pana cand insasi companiile de leasing vor fii scoase la licitatie pe bucati. Sa vezi atunci macel :)

Anonim spunea...

Am mai spus ca masinile rulate in leasing trebuie sa fie gratis, fara avans. Ca doar platesti utilizarea ei de la momentul semnarii contractului. Avansul initial e pierdut de utilizatorul initial care s-a bucurat de beneficiul masinii virgine. Si asa o sa fie, daca vor sa scape de stoc. Ce sunt preturile alea nesimtite.

Anonim spunea...

Mie imi place oferta aia la Phantom.
Cine si-a luat Rolls Royce in leasing? Care o fi desteptul?

CometaHalelei spunea...

preturile sunt inca nesimtite. De fapt acestea sunt pentru marele public. Pe din dos se dau si cum zicea Hubble. Ca pe vremea lu' Ceashca - pe sub tesghea. Eu am vazut o asemenea oferta. Erau preturile la 1/3. Masini cu vechime 1 an, rulaj pana in 20k km. Din pacate erau americane si alea merita luate doar gratis. Daca vreti sa va amuzati cu valori de rate dati un ochi aici: http://www2.autovit.ro/masini/maserati/ .
Din pacate la noi scaderile vin prea greu. Cand nu prea mai are cine cumpara. Se merge inca pe ideea de vanzari putine si cu adaosuri nesimtite. Pacat.

AristotelCostel spunea...

Off-topic... ca de obicei

Am aflat ieri seară misterul şatrelor de coloraţi îngrijiţi şi puşi pe cumpărături şi chiolhanuri... în mall-ul lui Dascălu de la Iaşi.

Incubator de cecuri fictive

Toate cecurile astea sunt semnate de nişte ROMÂNI modeşti, de la ţară, proşti după tipicul ... poporului, Stăneştii fiind doar... mentorii.

Imbecilii vor înfunda puşcăriile, iar ţâganii sunt aşteptaţi cât de curând... la mall.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Masuri de criza:

http://www.antena3.ro/economic/companii/doua-milioane-de-euro-de-la-avas-se-duc-pe-compensatiile-angajatilor-concediati_65867.html

A facut Boc mare treaba cu reducerile astea.

Anonim spunea...

Bre, da cu banii de pe BCR (3 md euro) si de pe Petrom (800 mil) ce s-a intamplat. De ce nu s-au facut autostrazi domnu Tariceanu, pupa-ma-i si tu unde nu ma patrunde soarele.

Miorlau Pufos spunea...

La tot ce spune Manole mai vin eu sa adaug urmatoarele:

- in Ianuarie am primit 1400 de CV-uri pe doua anunturi pentru posturi banale, maxim middle management

- tot in Ianuarie rata de participare la interviu a fost de 90-100%, in conditiile in care cu doar citeva luni inainte veneau doar mai putin de jumatate din cei chemati

- candidatii au inceput sa-si revizuiasca ( in scadere ) pretentiile salariale, nu mai alearga nici unul dupa 50-100 de euro in plus si sint multumiti cu ce le ofera angajatorul nou

- imbucurator este ca fatucile cu clase cit trenul au mai priceput ca doar facultatea sau "facultatea" mai degraba nu e suficienta pentru 500 de euro salariu de pornire

- sint din ce in ce mai putini oameni care viseaza la avioane cind vine vorba de angajare si din ce in ce mai multi care au priceput ca e criza si ca tre' sa-si vada de treaba daca vor o piine

- pe constructii si auto e varza cam tot ( ceea ce stiam )

- cu ocazia asta putem spera ca firmele cu birouri in Pipera isi vor gasi in sfirsit ceva mai usor angajati. Daca pina acum se strimba din nas vis a vis de locatia angajatorului, acum nu prea mai intreaba nimeni.

- contextul asta cam lasa loc unor abuzuri din partea angajatorilor ( contracte de munca fictive, conditii de lucru improprii, timp de lucru nerespectat ), totul in ideea ca daca oamenii astia au un loc de munca...sa zica merci.

- partea buna e ca piata a devenit in foarte scurt timp a angajatorilor, asa cum e normal. Amenintarea cu datul afara chiar devine un factor motivational principal

Anonim spunea...

4.31xx

Miorlau Pufos spunea...

Aaa, si in completare...azi am avut treaba la o firma de leasing. Pe pereti la intrare gemeau zidurile de anunturi cu masini, mai ales utilaje de constructii, camioane, basculante si...o betoniera pe care vroiau sa o "marite" cu un sfert de milion de para. La utilaje mai e cum e, dar la masini e cam varza pentru ca au pe stoc tot felul de OZN-uri cu optionale gramada, ceea ce le face greu vandabile in raport cu o masina noua sau chiar second hand dar normala. Deh, boala romanului sa-si ia masina cu multi bambilici pe ea

Anonim spunea...

@Miorlau
Daca nu ai avea rate ti s-ar rupe la o adica daca te da afara. Stimulul vine de la banca unde lunar trebuie sa cotizezi ca sa nu ...

Anonim spunea...

La bambilici intrand:
- oglinzi rabatabile din interior
- scaune fata incalzite
- scaune cu reglare electrica cu functie memorare
- xenoane si daca se poate autoadaptative
- CD-player cu 6 discuri
- senzori de parcare
- comanda vocala
- motoare care genereaza mai putin de 10-11 sec acceleratie la 0-100
- card maini libere
- faruri cu leduri
- parbriz cu incalzire electrica
- oglinzi cu memorare
- scaune de piele (ca sa fie nevoie sa le incalzesti)
- jenti de aluminiu (da nu cele mai ieftine)

Deci fara astea e rusine. Eu nu am nimic din tot ce am enumerat mai sus. De banii respectivi mai bine mananc gratare si ce mai vrea muschiul meu.

Apropo, ii spun uni prieten, la ce-ti trebuie geamuri electrice daca ai AC. Mi-a raspuns ca la pod la Giurgeni cand plateste taxa si la aeroport cand baga fisa. Eh, de-astea am si eu.

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble Si faruri "angel eyes" sa se ude fata in parcare la mall, ca dupa ce inchizi masina alea mai lumineaza o vreme...

Io cumpar masina ca femeia...are AC? Buuun. Caroseria misto? Buuun. Casetofon, radio, ceva? Bun si asta. ABS sau ce-i aia de manevrezi usor volanul se exista? Bun si asta. Toate masinile au ca dotari standard mult mai mult decit ce zic eu aici, ceea ce e arhi-suficient pentru drumurile noastre. Dar deh, multi sint cei asemenea unui fost coleg al meu care a dat 16.000 de euro pe un Renault Clio cu TOATE dotarile optionale pe el:))) Si mai era si de-ala cu portbagajul mic...

Anonim spunea...

Eu am luat Clio III cu 11000 si nu cred ca-mi lipseste ceva.

As spune un banc dar mi-e ca se supara Manole, cum e cu impresionarea fetei. Esenta e ca tot dotarea din pantaloni e mai importanta, ca daca vrei doar sa o gadili, degeaba ii arati xenoanele ca pleaca saraca cu dureri de cap.

Miorlau Pufos spunea...

Afrodisiac mai tare ca banii cica nu s-a inventat inca...cel putin asa umbla vorba prin tirg. Acuma depinde ce-ti doresti...

limestone spunea...

Miorlau, tie ti-ar prinde bine si o cutie automata, recunoaste...

limestone spunea...

@Hubble

Cica daca Terente ar trai in zilele noastre si-ar cumpara si s-ar plimba cu un Fiat Panda...

Anonim spunea...

Diferenta e ca la mine Clio reprezinta 3 salarii. La colegul tau reprezinta lunga sclavie. Ca sa nu mai spun ca am ajuns subiect de caterinca cu Clio III. I-a placut sotiei si am luat asa. Plus ca e fasneata de oras, destul de spatioasa in interior. Copilul se lafaie in spate. De bagaje e arhisuficient. Consum foarte acceptabil pentru buzunarul meu. Cica las-o asta sotiei si ia-ti si tu o masina ca lumea. La unii deja era moda cu doua masini de familie. Doamne pazeste !

Anonim spunea...

@Limestone

Tare faza.

@Miorlau

Daca ar trebui sa alegi intre doi prieteni, unul cu Q7 si altul dotat, sincer ce ai alege ? Sa nu spui Q7 te rog, si nu te supara pe mine. Dar poate asa inteleg si feciorii care-i mersul.

limestone spunea...

@Hubble

Pune si tu altfel intrebarea, intre unul cu Q7 si altul cu Fiat Panda...

Miorlau Pufos spunea...

@ Limestone Deviza mea este "cu un pas in urma tehnologiei"...cutia de viteze automata mai rau m-ar incurca. Cred.

Tare faza cu Terente.

Toata lumea ride de mine ca nu am laptop, consider utila jucaria asta doar cind ai multe drumuri de facut. Restul sint fite, cred ca poti sa bei o cafea in oras si fara sa deschizi un laptop ca sa te dai interesant.

"Bambilici" putem remarca si in domeniul telefoanelor mobile, unde nu folosesti nici 10% din ce poate un mobil sa faca. In 5 ani de utilizare a unei jucarii de tipul asta o singura data am intrat pe internet prin portul de infrarosii si atit.

@ hubble factorii de alegere sint mult mai multi decit cei descrisi de tine. E greu sa alegi un partener doar pentru o singura calitate. De obicei e o medie.

Anonim spunea...

@Limestone

Esti tare. Am cazut pe jos de ras.

Auzi, cica pe spinarea alora cu treaba mica s-a cladit lumea.

N-ai sa vezi om dotat strangand avere sau nervos. Poti sa-i zici si de mama, ca nu il misca.

Dar mai nenorociti sunt aia medii, care nu pierd momentul sa ii umileasca pe amarati, sau sa-i pedepseasca pe fericiti.

Dar si mai tari sunt femeile. Ele nu au deloc. Asa ca ele isi muleaza gandirea dupa cel mai mare vazut.

Scuze Manole. Daca vrei da-i delete. Dar cam asta-i cu piata auto. Eu am Clio III.

Anonim spunea...

@Limestone

Am cazut pe jos de ras. Data viitoare cad in sus.

@Miorlau

Eu am laptop pentru ca sunt mereu plecat si mai vad un film, si multe altele.

Lasa calea de mijloc. Pana la urma tot in directia buna te duci. Daca nu o nimeresti din prima, ai mari sanse sa nimeresti din a doua. Nu e cazul tau. Vb asa la general.

De mobile de acord. Eu am N73 dar luat la juma de pret de afara si pentru dial-up nu de alta.

Miorlau Pufos spunea...

Aaaah, Manole Manole cu blogul lui cu tot...Volvo S60 52k km cu 12k Euro...

limestone spunea...

Hotnews:

60+ ore pe saptamana, mediu de lucru salbatic, compania pe primul loc - asa suna oferta de angajare a unei firme din Statele Unite.

yoyo spunea...

as vrea sa imi răspundeți si mie la o întrebare :

ce inseamna "situaţia de tip Zimbabwe" ? adica la ce trebuie sa ne asteptam ?
o sa umblam ca negroteii cu cucu gol pe strada si cu sulițe ?

Tufis spunea...

Nu, noi suntem evoluati, ne vom da cu topoare in cap. Si oricum tiganii vor vinde in continuare idiotilor haine sh, deci gol nu va umbla nimeni

Anonim spunea...

:)
La ce discutii s-a mai ajuns, de weekend.
Acum nu pot sa nu va dau dreptate, eu am un telefon 6124 si imi vine sa dau mereu de pamant cu el ca e complicat. Le prefer pe alea simple cu care iti faci treaba rapid.
Totusi anumite optiuni la masini sunt utile si nu reprezinta fita.
Dar sa te coste si pana la 200 de euro pachetul de fumator (bricheta si scrumiera), asta e deja specula nesimtita.

UJohn spunea...

Eu sunt multumit de "bestia" mea ... ma refer la masina.

Ford Fiesta, rosie, proiectoare, radio-cd cu 4 boxe, parbriz incalzit si oglinzi electrice... si un motor "spintzar" de 1.25. E cea mai "cool" masina pe care am condus-o. De ce? pentru ca ma simt chiar bine la volan. Inainte am condus opel vectra si chiar imi era frica sa o conduc/parchez in Bucuresti. Si cand ii vaz pe astia cu jeepanu' sau tank-ul de Maybach prin Bucuresti imi aduc aminte de zilele de groaza cu barca aia de opel.

Nu inteleg ce e in mintea unora... Intr-un oras mai aglomerat decat Japonia si cu infrastructura africana... CE DREAQ ITI TREBUIE SA ITI IEI MASINA DE TEREN CU BRIZBRIZURI SI TAPISERIE DE PIELE... IN LEASING!!!

Anonim spunea...

Glumele alea cu Terente nu isi au rostul si asa suntem priviti ca un popor de hoti, violatori si criminali.
Chiar acum la TV la o emisiune de "cultura" o tiganca-lautareasa da lectii de viata intr-o gramatica aproximativa spunand: " noi romanii..."
E asta romanca cum sunt eu chinez.

UJohn, nu uita super oferta de la leasing: Rolls Royce Phantom.
L-am gasit prin listele lui Manole de masini returnate.

yoyo spunea...

si as mai avea nevoie de un sfat din parte voastră, cititorii acestui blog, pe care va simt ca pe niște prieteni.

încă din 2007-2008 vreau sa îmi cumpăr un teren ca sa îmi construiesc casa mult visata. mi-a dat Dumnezeu minte sa aștept si sa nu cumpăr in vârf de bula. anul trecut prețul era in jur de 6-700 de euro mp in zone bune. acum am găsit ceva la 290e. asta înseamna o scădere a prețurilor de aprox. 50%. stiu ca preturile vor merge in jos, mult timp de acum incolo. pe de alta parte nu as vrea sa mai astept inca un an, doi, îmbătrânesc naiba pana ma apuc de casa. trebuie sa mai torn si cativa puradei, cand naiba le mai fac pe toate ca nu prea stau nici prea bine cu sanatatea si parca vad ca nu o duc prea mult :))

cam astea sunt datele problemei, întrebarea ar fi : sa cumpăr sau mai bine sa mai aștept....sau sa cumpăr petrol, aur, kituri de supraviețuire, porci, vaci, etc. :))

arx spunea...

Eu zic sa mai astepti, cine stie peste un an nu va trebui sa-ti mai cumperi teren ci iti vei cumpara o casa gata facuta la banii de teren in ziua de azi.

Miorlau Pufos spunea...

@ yoyo EU zic sa-ti cumperi o masina in lizing cu tapiterie de piele si xenoane.

Lasind gluma, cred ca vor aparea pe piata mult mai multe oferte convenabile si vei avea variante din care sa alegi. Daca nu ai inca, intr-un an, doi copilul va fi mic, asa ca nu va beneficia prea mult de gradina si alte cele. Deci cu casa mai stai.

limestone spunea...

@yoyo

Are dreptate arx, asteapta si ia-ti casa gata facuta.

limestone spunea...

@yoyo

Are derptate Miorlau, ca sa nu-ti irosesti timpul, la proiectul cu puradeii poti sa-i dai drumul, in doi ani pana cresc vei avea si casa & gradina la un pret rezonabil..

Anonim spunea...

@yoyo
pai daca crezi ca nu stai bine cu sanatatea si ca n-o s-o mai duci mult, care-i rostul sa mai aduci un borac pe lume ? sa ramana orfan pe la 5-6 ani, numai bine cat sa faca cunostinta cu sistemul de asistenta sociala din rromania ?
@Chrysthyan
de ce tiganca-lautareasa aia ar fi mai putin romanca decat esti tu ?

yoyo spunea...

prieteni, multumesc pt sfaturi.


@canadianu

pai are rost, ca ramane in urma mea unu` la fel de nărod ca mine :)))
pai ce, vrei sa se stinga neamu` oltenesc ? si nu o sa aiba treaba cu cu sistemul de asistenta sociala din rromania ca ii lasa tac`so avere.

ionut spunea...

canadianu'

"de ce tiganca-lautareasa aia ar fi mai putin romanca decat esti tu ?"

Intrebarea ta contine si raspunsul!

ionut spunea...

Yoyo

Cati mp. are terenul ala la 290 de euro?

Anonim spunea...

manole, incep sa fiu dezamagit de nivelul cititorilor/comentatorilor. nu ca al meu ar fi foarte elevat, dar niste principii morale de baza am pretentia ca totusi le am ...
sad, very sad, dar pana la urma de ce nu ar fi blogul tau o reflectie fidela a societatii celor a caror limba se vorbeste aici ?

ionut spunea...

canadianu'


"manole, incep sa fiu dezamagit de nivelul cititorilor/comentatorilor. nu ca al meu ar fi foarte elevat, dar niste principii morale de baza am pretentia ca totusi le am ..."

Ce legatura au pricipiile morale cu discutia in cauza?
Tu crezi ca esti canadian?

yoyo spunea...

@ionut

aprox. 300 mp, deschidere 12m

terenul este in craiova, zona 1848

Anonim spunea...

@ionut
da
tu crezi ca esti roman ? si daca da, de ce ?

Miorlau Pufos spunea...

cu dedicatie speciala pentru yoyo:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/841515/Case-licitate-la-jumatate-de-pret-ramase-fara-cumparatori/

Miorlau Pufos spunea...

Conform principiului "hotul striga "Hotii" " mi-e greu sa ma conving asupra valabilitatii reprosului tau atita vreme cit de citeva ori ai intrat pe-aici beat fiind si-ai scris mascari. Daca taceai filosof ramineai

Anonim spunea...

@pisi pufoasa
eu macar am recunoscut ca nu am un nivel ridicat, si ca imi dau drumul la gura mai ales cand ingurgitez grupari OH, dar spre deosebire de altii nu ma cred arian ...

Miorlau Pufos spunea...

Acuma, la naiba, ai si tu pretentii de parca ai intra pe blogul Academiei Romane...oamenii sint diferiti, asa e si in viata, te simiti mult mai bine daca accepti diferentele decit daca dai cu parul ca sa corectezi

Anonim spunea...

@yoyo
Banuiesc ca ai intrebat la oha. Raspunsul e evident si nu mai trebuie cumpanit. Cumpara acum.

@canadianu
Zau nu inteleg unde vezi tu nivelul nostru. Avem bube in cap ? Mai bine suferi in tacere. Te-a deranjat Terente ?

La faza cu sanatatea lui Yoyo iti dau dreptate. Dar nu ai observat intrebarea pusa in genul: Am 100k cash, ce sa fac, sa-i joc la poker sau ii pastrez.

@yoyo
Imi pare rau daca ai intrebat serios. Nu pentru ca ne-ai fi jignit inteligenta ci pentru ca nu ma asteptamm de la tine.

Cat despre Terente, sa fie clar, el nu e intruchiparea violatorului ci a unui Casanova autohton, bun de satisfacut femeile celor care nu sunt interesati sa-si satisfaca nevestele, ci doar sa scuture ghiocelul (vezi cei cu Q7).

Anonim spunea...

Pufoasa
"oamenii sint diferiti, asa e si in viata, te simiti mult mai bine daca accepti diferentele decit daca dai cu parul ca sa corectezi"

Si eu eram viteaz si nu am inteles asta multa vreme. Ma bucur ca cineva imi confirma faptul.

Anonim spunea...

@pisi pufoasa
ne e vorba de a avea pretentii de acacademie rromana (care sincer nu stiu cu ce ar trebui sa exceleze), ci doar de o autosuficienta (nu stiu daca termenul e folosit neaparat in cel mai potrivit context aici, da' incerc sa par si eu cult) observata prin zona, de genul "eu sunt roman verde, nu aia sau ailalti", dar cand le ceri sa-si argumenteze atitudinea o dau in diverse

Miorlau Pufos spunea...

Da dom'le da' e ghiocel de 100k. Si cu alte cuvinte, unul o danseaza si altul o plimba

limestone spunea...

Pe bune, pentru cine nu stia...Barbatia lui Terente este conservata in formol si se afla in proprietatea unui muzeu din Bucuresti, probabil cel de stinte naturale.
Pe barbatia lui, exponat de muzeu acum, este tatuat urmatorul text:
"F-t tare si apasat"

limestone spunea...

Ca sa nu ma acuze Canadianul de incultura, treaba cu Terente, Fiat Panda si puta lui in formol am citit-o in revista Dilema Veche a lui Plesu..

Miorlau Pufos spunea...

A accepta diferentele nu inseamna sa nu respecti o ierarhie a valorilor. Faptul ca unii simt nevoia sa se bata cu caramida in piept ca "my value, my value..." demonstreaza ca mai au de invatat

limestone spunea...

TERENTE este o legenda a deltei, haiduc, a avut sapte vieti fiind vanat de toti, barbati inselati de neveste, politie. A revolutionat ideea de impreunare trupeasca multor domnisoare ale vremii...

Miorlau Pufos spunea...

@ limestone E la Medicina legala la Mina Minovici alaturi de alte ciudatenii intr-un borcan cu formol. Acuma se chinuie aia sa gaseasca o modalitate prin care sa-i prelungeasca durata de viata ca a expirat si formolu'

Miorlau Pufos spunea...

Bag seama ca e un fel de Ogica al zilelor noastre...

Anonim spunea...

@pisi pufoasa
a accepta diferentele ? huh ? scuza-ma, recunosc ca am baut deja 2 beri holstein de 7%, da' unde era vorba de "diferente" ? care "diferente" ? diferente dintre cine si cine ? sincer m-ai pierdut aici

Anonim spunea...

@Miorlau
:-))
Vad ca nu ti-e indiferent nici subiectul asta. Asadar ghioceilor, luati aminte ca femeile au cultura generala. Nu mai merge abureala cu pleci si lasi casa si copii.

Miorlau Pufos spunea...

A accepta diferentele e in primul rind o treaba de toleranta, respecta si alte puncte de vedere sau alt stil de viata fata de al tau. Daca o faci cu respect atunci se poate spune ca esti un om evoluat.

yoyo spunea...

@hubble

hehehe, tovarasi recunosc, am tradat cauza acestui blog. mi-a trecut prin cap sa dezertez si sa cumpăr in aceasta perioada.

nu am pus intrebarea la "oha". cum sa zic,,,nu vreau sa imi petrec viata intr-un bordei sapat in pamant de frica crizei. viata trebuie sa mearga inainte...

din păcate cand ești tânăr nu prea ai răbdare, vrei sa faci multe. de asta v-am si întrebat, pt. ca ma asteptam la niște răspunsuri sincere de la niște oameni care vad lucrurile altfel decât mine care poate sunt orbit de visele mele legate de o casuta. oricum, nu asteptam mishtouri. daca e vorba de mishto si eu sunt al dracu de nu am pereche. chestia cu sanatatea era mai mult o gluma deci nu era cazul sa duca cineva grija puradeilor mei.

o sa trec la loc in banca mea si promit ca nu o sa mai deranjez pe nimeni. o sa ma limitez la lecturarea articolelor lui Manole.

Unknown spunea...

@Hubble
Parca erau 40.000, dar banuiesc ca ai mai luat cateva salarii...
Daca cineva isi inchipuie ca prietenii sai imaginari de pe internet sunt interesati de potenta lui financiara si nu numai, acel cineva e rugat sa-si ia Romparkinul.

Anonim spunea...

Canadianu, nu vreau sa mai rasucesc cutitul, dar te intreb, bei singur ?

Tufis spunea...

faptul ca vorbiti despre orice, doar despre imobiliare nu, e foarte imbucurator. Trebuie sa dispara complet interesul pentru acest "silver bullet" ca sa revina lucrurile la normal. Stiti bancul ala, cu "cand toti vorbesc despre ceva, vinde"? Ei, asta e un fel de revers in fazele incipiente.

Anonim spunea...

@P
40000 de mii de ce ? de volti ?

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble Ca sa-ti cunosti dusmanul trebuie sa-l studiezi

Anonim spunea...

@pisi
deci sa revenim. pe mine m-a deranjat atitudinea unora de pe aici care "e romani verde", si care le refuza acest drept altora (vezi referirea la tiganca-lautareasa). asta e singurul lucru care incerc sa-l aflu, care e definitia romanului, iar tu incepi sa ma porti pe inalte culmi ale tolerantei si bla bla bla. fyi, afla ca sunt mult mai tolerant decat prevede legea ...
@hubble
da. la fel si la femei, tot singur ma duc. si cu placa la fel. nu sunt un animal prea social, poate si pentru ca am standarde (prea) inalte, ca tot vorbeam de autosuficienta

Anonim spunea...

@yoyo
Daca spui ca intrebi serios, sfatul meu e sa stai potolit, doar ai vazut graficul balonului si intelegi unde ne situam. Vrei sa fi bull sau bear. Nu cred. Deci rabdare. Cu rabdarea treci marea. Nu dispera ca mai ai mult de trait.

Anonim spunea...

@Canadianu
In popor se zice sa te fereasca Dzeu sa ajungi sa bei singur. La femei, dupa preferinte, mergi singur sau cu lautari.

limestone spunea...

@yoyo
socoteala simpla,sa ai casa gata cand va avea copilul 2 ani. Daca-l faci acum ai aprox 3 ani la dispozitie. intr-un an iti faci casa, deci cumpara terenul cel mai tarziu in doi ani. Pana atunci fa proiect, studiaza variante de incalzire, solare, tipul de sarpanta, lindab, tigla, pui semineu sau nu, ai cu ce sa-ti consumi timpul si energia imaginativa..

ionut spunea...

canadianu'

Incep sa suspectez ca n-ai notiunea termenilor.

Eu sunt roman pentru ca asa m-am nascut.
Tu esti CETATEAN canadian de origine romana.
A, ca un tigan poate fi un bun cetatean roman( mai bun decat multi romani sadea) asta e alta poveste, dar nu despre asta era vorba in propozitie.
Daca te muti in china esti chinez?

ionut spunea...

Canadianu

Definitie DEX

TIGAN

Persoană ce face parte dintr-o populație originară din India și răspândită în mai toate țările Europei, trăind în unele părți încă în stare seminomadă.

ionut spunea...

Canadianu'

Tu stii de ce "a taiat moromete salcamul"?!
Cum se traduce in canada cuvantul "dor" sau "doina"?

ionut spunea...

Canadianu'

Daca chiar vrei sa discutam, treci la un alt nivel.
La cel la care esti tu acum, e pierdere de vreme, in ceea ce ma priveste.
Mai multe n-am sa spun...

Anonim spunea...

manole, blogul tau o ia la vale. daca inainte era curat si placut uscat, fie el si ceva mai putin popular, poti sa le aduci un prinos de reconostinta lui hubble (despre care stim cati bani are in teasca, ce casa are, ce mobil foloseste, ce masina+optiuni si de ce) si canadianului (caruia tot ce tine de rromania ii pute de la 6k de km distanta, deh, nas fin), pentru scaderea abrupta a nivelului osanzei 'telectuale.

eu nu ma voi mai obosi sa citesc comentariile ca vad ca blogul e pe baza de chat mai nou. succes.

CometaHalelei spunea...

felicitari @yoyo pentru atitudine. In fond bunicii unora din noi au facut copii si pe vreme de razboi, au ridicat si case in perioada aia. Pe care daca nu le-au vazut bombardate le-au 'predat' la cheie tractoristilor veniti la studii la Stefan Gheorghiu. Dar au mers mai departe, s-au ocupat de cresterea 'boracilor' si au incercat sa isi refaca vietile.
Avem nevoie de un tonus pozitiv mai mult ca oricand si nu de viziuni apocaliptice. Caracterele puternice se vad in astfel de momente. Citesc acest blog de mult timp dar constat in ultima vreme ca cei care scriu se lasa cuprinsi de defetism. Uitam prea usor sa ne bucuram de lucrurile simple si masuram fericirea cu diagonala plasmei.

CometaHalelei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@canadianu

De atat esti in stare?

"Gata, m-am saturat. Imi ajunge. Stirea despre un criminal violator care a scapat cu o suspendare a umplut paharul. Voi pastra pe blog numai urmatoarele 2 articole. De curiozitate m-am uitat pe blogurile granzilor ( arhi , zoso , cabral , visjurat ). Nimic. Nici un indemna la pus mana pe topoare si iesit in strada. Nici un indemn la nesupunere sociala. Nimic. Scriu despre cacaturi. Curata internetul rromanesc de spam. Pun jocuri online. Ii deranjeaza nesimtitii din trafic, nu violatorii si criminalii. In concluzie poporul roman isi merita soarta. E un popor de curve si hoti, de lasi si de cretini, de oameni fara coloana vertebrala, fara spirit civic, fara empatie, fara nimic. Un mare zero barat in istoria universala. Un cacat. Un jeg. Un limbric. Niste sugatori de pula, niste curve. De fapt nu exista cuvinte pentru a descrie aceasta aberatie a istoriei."

Imi pare rau dar chiar m-ai dezamgit pentru ca tu chiar erai unul pe care il luam in serios.
Am avut timp sa ma gandesc mergand in metrou azi cu imputitii mei de conationali la atitudinea ta si nu are nici o scuza.
Fiecare isi alege drumul si e liber sa faca ce vrea dar nu ne condamna tu la gazare.

elzorab spunea...

miorlanel, ABS ca sa intorci mai usor volanul?

sweet! :)

Anonim spunea...

@sapte
Haide mai omule, ne-am mai descretit putin, vrei sa stam seriosi ca la armata. Oricum Terente era on-topic. Be relax.

@Miorlau
Servodirectie. Oricum asta e standard la toate cu exceptia loganului de 1.4.

@CometaHalei
Respect pentru aprecierile tale si harnicia lui yoyo. Dar sa dai 300E/mp inainte de vremuri tulburi, mi se pare ca nu are legatura cu caracterul omului.

@Canadianu
aerul asta de superioritate te face sa pierzi mult in viata. Mai uita-te odata in oglinda inainte sa ne scuipi.

Anonim spunea...

Uite sa trecem la lucruri serioase:

http://www.gandul.info/economia/cum-va-arata-romania-in-2009-inflatie-preturi-credite-falimente.html?3936;4005361

Aceleasi baliverne.

Creditarea va creste cu 10-15% anul asta. Probabil din zero.

Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară ameninta ca alimentele se vor scumpi cu 10%. Asta a ramas cuplat la cresterea la cer.

Falimente si somaj, asta stiam deja.

Anonim spunea...

@ionut
nu, daca te muti in china nu esti chinez, la fel cum nu esti roman daca te nasti/traiesti in romania
@restul
vae victis. vai cata dreptate au Hera si Cartarescu ...
si se presupune ca aici e un cerc de oameni elevati, educati, etc. (bineinteles, cu exceptia mea)
bah rromanilor, eu am ajuns la o concluzie. ma doare in pula de voi. imi pierd prea mult timp argumentand chestii evidente. daca sunteti prea prosti sa le vedeti, asta este. nu trebuie sa fiu ei maica tereza sau un nou laszlo tokes (vorba vine)
asta e ultimul meu comentariu pe aici (nu ca as fi avut o contributie majora on-topic). sper ca nu-mi veti duce lipsa. pa si pu la revedere

Anonim spunea...

@Canadianu
Un geniu neinteles. Drum bun!

Anonim spunea...

@Canadianu
Si inca ceva. E bine sa lasi o vb buna sau o usa deschisa cand pleci de undeva. Ai ales sa ne scuipi de la inaltime. Se zice ca nici nu mai pupi.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Tu ai ales sa fugi unde ai auzit ca e bine si ne dai noua sfaturi. Lupul moralist. Jenant si obscen. Paranoic tipic alcoolistilor mahmuri. Ratat spiritual. Pierdut speranta. Sentimente de geniu neinteles. Consulta un psiholog.

Marona spunea...

Canadianu', "wherever you go, there you are" si tu ilustrezi perfect aceasta butada. Poti sa evadezi fizic dintr-un spatiu, dintr-o tara, dintr-o comunitate, dar din tine insati NU poti scapa.

Din pricina asta te-ntorci mereu si cauti compania celor pe care iti place sa te pishi... aici regasesti minunata senzatie de usurare, dedulcirea la ce-i de fapt naturalul si confortabilul pentru tine, fara incorsetarea la care te obliga mediul de adoptie.

Stii ce-i nasol? Dupa spargerea bulei creditarii, a imobiliarelor ca perpetuum mobile de bani, urmeaza la rand falimentul guvernelor tarilor dezvoltate economic ca garant al capacitatii corporatiilor gigant, trans-nationale, de-a asigura tuturor (localnicilor si imigrantilor) siguranta fizica, financiara, batranetea, sanatatea etc., fuck familia si prietenii, ubi bene, ubi patria. OK, dar cateva zeci de trilioane de bani de "asigurari" au disparut in neant in 2008, sa vedem ce mai dispare in 2009 si 2010. Bula emigrarii economice va face un fas gigantic, sa nu zici ca nu ti-am spus. Istoria se repeta. La sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20, cand cu telegraful, telefonul, autoturismele, avioanele etc s-a facut brusc lumea mica si s-a globalizat, dar bucuria n-a durat decat tot vreo doua decenii, exuberanta mare, dupa care...hmmm... protectionism economic, granite inchise, xenofobie, lideri nationalisti, guverne comuniste si fasciste, exproprieri, razboaie, s-a ales praful de orice siguranta fizica si financiara, civilizatie "superioara" etc, desi pentru aceste beneficii visate se dezradacinasera oamenii de-acolo de unde se tragea fiecare.

Anonim spunea...

"pana nu vad in romania oameni in strada linsand judecatori nu aveti nici cea mai mica consideratie din partea mea"

Adica ne ceri sa ne comportam ca niste animale. Exact comportamentul infractorilor care ameninta restul oamenilor si care tin sub teroare Romania pentru ca statul nu isi face treaba.
Nu multumesc, nu o sa devin la fel ca ei.

Apropo, civilizatie superioara: de ce nu face puscarie cel care l-a omorat pe Teo Peter sau violatorul unei fetite japoneze de 6 ani din Osaka?
Pe astia scria US Army, asta ii face zei?
Poate te mai linistesti dar in urma campaniei de presa (una din puterile din stat) s-au apucat sa ii adune de pe strazi pe cei care uitasera sa mai revina la puscarie iar pe cei cu scandalul de la mall i-au bagat in arest pentru 29 de zile.

Anonim spunea...

@marona
recunosc, nu pot sa nu ma lipsesc de selecta voastra companie
deci, maine ma duc la ski ... momentan beau un vin din 2003 ... daca ma uit pe geam si vad un potential violator sun la politie, cretinii astia trimit 5 masini in 3 minute ... dar sunt sigur ca economia asta (canadiana) umflata n-o sa mai poata sustine mult ritmul si le vor cere ajutorul concetatenilor vostri specialisti ...
altceva ? haideti ca ma plictisesc, tre' sa am subiect de gandire maine pe Purgatory (2 diamante negre, da?)

Manole spunea...

@sapte: în general, poporul român e definit de mahala. Nu văd de ce discuţiile de pe acest blog ar trebui să aibă un aer de aulă universitară. Ar putea fi aşa cu condiţia ca eu să stau toată ziua cu ochii pe el şi să cenzurez mesaje. Din păcate nu am timp de aşa ceva. Ca să bag moderarea comentariilor, e o idee şi mai proastă, că va trebui cândva, seara, să iau la citit zeci de mesaje şi să zic ăsta trece, ăsta nu trece. N-am timp nici de aşa ceva.

Marona spunea...

Canadianu', stai putin sa vad daca am priceput mesajul pe care incerci sa mi-l transmiti. Tu esti un individ rafinat si potent financiar (asa cum reiese din ceea ce imi spui ca bei, adica vin vechi, si din sportul pe care il practici, respectiv ski-ul), dar nu asta te diferentiaza de toparlanul roman care si el face ca tine, fiindca isi "permite" sa arate tuturor ca s-a ajuns...ci ceea ce te diferentiaza este o constiinta superioara, tu ai alte valori, alt comportament, alte pretentii de la tine insati si de la societate, apreciezi justitia, o cauti, te asiguri ca e infaptuita prin sarificu personal si risc, daca e nevoie, iar toparlanul si limbricul de roman nu face asta etc. Am priceput corect?

Marona spunea...

Manole, varianta online la celebra manea "valuuuuuuuuuuarea mea, valuuuuuuarea mea" este "e-levaluuuuarea mea, e-levaluuuuuuuarea mea".

Anonim spunea...

@marona
concluzii absolut idioate. nu sunt potent financiar (momentan am o gaura de approx 5k) si nici rafinat (vinul ala l-am luat la oferta, de la 15 la 10 para, si l-am desfacut in seara asta pen'ca am ramas fara grupari OH in casa, si tare mi-e frica ca am inceput sa fiu dependent de alcool :( )
iar pass-ul de ski tot la juma de pretz l-am luat, la fel ca si echipamentul. pen'ca-s rupt in cur, logic
altele erau concluziile care trebuiau trase ... si pe care le-ai ratat sublim ... mai baga o fisa

limestone spunea...

@ all..

mai lasati-l pe canadian in pace, si vorba lu manole, nu va ,mai certati ca babele. S-a suparat canadanianu pe Christian care se crede mai roman ca o tiganca si acum avem razboi. Nimeni nu e perfect, nici Hubble, nici canadianu , sapte, nici tu nu esti perfect. Deci nimeni nu este indreptatit sa ridice piatra si sa arunce...
Si are dreptate intr-un fel canadianul, suntem un popor de rahat.daca am avea putin mai mult simt civic, daca am merge la vot, daca daca ne-ar pasa intr-un fel la nivel de natie s-ar schimba lucrurile. Va spun asta din experienta personala proprie.

Marona spunea...

Intre noi doi fie vorba, mie fisa despre realitate imi picase deja. Dar sa stii ca tot m-am inselat intr-o privinta: nu te credeam capabil de candoarea din ultimul tau post, nici macar la betie.

Daca erai aici, iti ofeream si tie din ciorba de perisoare super adevarata pe care tocmai am facut-o!

CometaHalelei spunea...

@allofyou
Copiii, jucati-va frumos va rog, nu mai dati cu pietre. E pacat. Ma faceti sa-mi iau TeVe, sa pun cablu si sa ma uit la 0Tv :)

@Hubble - da, e mult. Si eu tot stau cu ochii pe preturi si astept sa scada. Acu doi ani ma etichetau toti drept nebun cand le-am zis este totul exagerat. Acum inca mai cred saracii ca e ceva temporar. Nu ma bucur ca nu e funny deloc. Pe de alta parte unde naiba sa tii malaiul ? Cu alte cuvinte unde e mai bine sa plangi ? In fata bancii care tocmai a dat faliment asteptand sa ti-i bage Isarescu-n ATM la Pastele Cailor sau citind ziarul cu anunturi imobiliare cu preturile mult sub ce-ai decartat ? Grea incercare. Io inca nu i-am gasit raspunsul.
Ca opinie generala - a fost o vreme a 'imbogatitilor de razboi'. MArele Gatsby a fost si este printre noi. Acum se cerne sita. Multi or sa dispara. Cativa vor ramane. Peste generatii se va aloca probabil un paragraf acestei perioade in istoria vreunei grandioase familii. Noi restul o sa incercam sa ramanem razesi din tata in fiu. Si mandri de asta. Cred ca toata nebunia asta nu a fost declansata de lacomia bancilor. Nicidecum. Ci de actionarii lor. Care vroiau ROI-uri cat mai mari. Si dorinta le-a fost implinita de functionarii zelosi din banci. Cu ce cost ? Pai s-a platit pe final cu joburile casierilor, micilor functionari,... si ale altor iobagi de pe campul muncii. Le-a iesit big time de data asta fir-ar sa fie. Daca sunt multi africani care de-a lungul vietii saracii nu apuca sa invete cuvantul satul teama mi-e ca o sa-l includem si noi in dictionarul de arhaisme. Sau macar cei care au credite acuma. Pacat.

limestone spunea...

Daca isi face Rodica Macovei partid asa cum umbla zvonul, ma inscriu si eu. Va vi un fel de Angela Merchel de RRomania.
Preturile trebuie sa revina acolo unde au fost. In 2000 puteai cumpara teren cu utilitati cu tot in Pitesti la 20 dolari/mp.

Anonim spunea...

@limestone
Stai ca nu te inteleg.
Discutia a pornit inca de la postul anterior.
Eu am prieteni tigani si sunt oameni ok.
Dar ce am eu in comun cu fustele colorate, maneaua si romana lor stalcita?
Pana la urma suntem toti oameni si un om ramane om iar un infractor indiferent ce e, tot infractor ramane.
Va mai intreb odata: ce aveti voi in comun cu violatorul din lift?
Mai conteaza ca e roman, tigan, ungur? Ala nu mai e om.
Dar are dreptate si canadianul prea ii toleram si inchidem ochii atat timp cat nu ne afecteaza direct. Poporul asta e atat de tolerant ca deja o da in prostie.

limestone spunea...

Inca o buna monstra de rromanism:

Olaroiu a fost dat afara de sauditi dupa castigarea cupei regelui ca antrenor al echipei Al-Hilal!
El are interzis sa mai antreneze si sa mai calce vreodata in Arabia Saudita. Motivul, dupa castigarea cupei a aruncat cu tricoul de campion pe care era imprimat chipul regelui, a tipat la politisti si nu a participat la festivitatea de premiere.

Deh, dupa ce ai antrenat in Ghencea e greu sa-ti faci pierdute manierele de mahala, rroman fiind..

mobutu spunea...

Cica s-a intor că l-a (re)chemat regele! telenovela sulii, penibil.

Anonim spunea...

@canadianu si limestone

Sunt convins ca multi v-ar putea raspunde prin contraexemple.
Dar ce rost are?

Ganditi-va la un singur lucru: parintii nu sunt perfecti dar ii iubesti asa cum sunt ei!
Poate odata cu moartea lor va muri si poporul roman.
Ca suntem o rusine, noi , noua generatie care am dat bir cu fugitii, ne plangem ca ne-a intrat o aschie in deget, ne distram pe manele, credem ca e mai usor sa profiti decat sa muncesti si nu mai zic ca va stiti defectele.

Toate "geniile" in Romania au avut o problema, cum s-a trezit unul cu mai multi neuroni sau bani, gata, si-a renegat originile.
Dupa '89 "marii artisti romani" au injurat poporul ca nu ii mai apreciaza de parca ai vrea sa il asculti pe Cotabita in loc de Joe Cocker si asta a fost atitudinea "elitelor" mai mereu.
Si ce ne invata istoria?
Ca lumea inca il citeste pe Eminescu desi vor sa il anuleze ca poet, Dan Spataru inca e apreciat chiar si de catre pustime si asa mai departe.
Timpul rezolva tot si valorile se cern.

Restul: Sic transit gloria mundi!

Anonim spunea...

Marian Cozma

Un om despre care nu stiam ca exista pana nu a murit. Ca de obicei, ca in ultimii 1000 de ani, poporul asta isi vede eroii numai cand mor. Acum e tardiv!
Ma gandesc la sarbii si ungurii care il plang. Care ne-au demonstrat ce inseamna un popor mandru. Era de-al nostru si altii l-au apreciat mai mult. Tipic!
Un om, un tanar care avea viitorul in fata, un om care a muncit sa fie unde e a fost ucis.
Cine e Marian Cozma? Copilul unor parinti, prietenul unor oameni, iubitul unei fete. Omul pe care Romania nu l-a meritat.
Din pacate a devenit simbolul unei generatii intregi de tineri care isi cauta fericirea in alta parte pentru ca aici nu se mai poate. Pentru ca aici a straluci intr-un domeniu e un pacat, a fi roman e o greseala si a mai fi unul adevarat e ceva de neiertat.
Daca ar fi sa cautam vinovatii... atat timp cat apreciem smechereala si maneaua toti suntem complici. De ani de zile vedem la televizor ore intregi cu pseudocultura dar nu avem timp sa vedem ceea ce fac romanii, ce realizeaza ei.
De ani de zile suportam invazia unor barbari care nu tin seama de nici o regula sociala si nu apreciaza viata unui om.
De ani de zile traim intr-o tara in care legea e inexistenta sau neaplicata, cultura romana traieste de pe o zi pe alta si daca deschizi televizorul afli noile valori ale tarii: manelisti, vedete porno, asa zise vedete pop si infractori.
Unde ne sunt valorile, unde ne e mandria de a fi roman, unde ne e viata?
Din punctul asta de vedere apreciez poporul sarb si ungar.
Pentru poporul rrom si roman: daca nu va reprezinta cei care v-au vandut cultura, cersetorii, hotii, violatorii, criminalii de ce ii acceptati printre voi?

Atat timp cat peste tot in Romania se aude: "sa moara dusmanii mei" ce am putea spera?

Cine a fost Marian Cozma? Un om ca si tine.


Simbolul a ceea ce am ajuns. Vorba cuiva de pe alt blog, el a plecat pentru ca alta sansa nu avea sa fie cineva. Cei motivati doar de bani... sa astepte mult si bine apreciere.

Unknown spunea...

Marian Cozma, marele disparut. Sunteti patetici. Aveti idee cati oameni mor in fiecare zi in lumea asta? Cati dintre ei sunt ucisi violent, cu toata viata inainte ?

Marian Cozma nu a fost vreo mare valoare nationala. Nu a fost un mare medic, savant, inventator sau om de cultura. A fost un banal sportiv care s-a incaierat cu tziganii intr-o carciuma. Condoleante familiei, dar nu doliu national in stil OTV. Inchideti TV-ul si trezitiva naiba la realitate, sunteti omorati si vi se fura viitorul in fiecare zi, in direct.

Marian Cozma nu e eroul meu, ci al bagatorilor de seama cu spirit civic si etic defazate.

AristotelCostel spunea...

"BNR a luat masuri "drastice" impotriva conducerii unei banci care a trimis in octombrie scrisori clientilor, prin care ii anunta ca mareste dobanzile la credite din cauza ca banca centrala nu relaxeaza politica monetara, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu."

Una dintre bancile care a majorat majorat dobanzile pe parcursul lunii octombrie anul trecut a fost Bancpost iar in scurt timp, in luna decembrie, presedintele executiv, Manuela Plapcianu, a fost schimbata din functie de actionarul grec, fiind inlocuita cu Mihai Bogza.

sursa

@yoyo

Vrei să plăteşti 200 000 Euro pe o parcelă în România?
În străinezia găseşti case noi cu 4-5 dormitoare la ceva mai puţini bani.
Eu ştiu că locaţia e esenţa vieţii, însă, în principiu, te referi la... România.
Mă rog, dacă tu-ţi apreciezi ţara în halul ăsta...

Unknown spunea...

@Chrysthyan
Nu as spune ca poporul roman e tolerant, ci ignorant.

Eu nu inteleg comparatiile cu tot felul de civilizatii care au avut un parcurs diferit. Nu e corecta o comparatie cu germanii, englezii, americanii sau canadienii. Pur si simplu istoric avem prea putine in comun. Mie mi se pare mai rezonabil sa ne comparam cu ungurii, bulgarii, sarbii, ucrainienii. Si daca ne uitam bine nu suntem nici prea in urma, nici prea inainte.
Ungurii au un avans, dar si mostenirea unui imperiu recent.
Am fost surprins sa vad ca atitudinea lor fata de politic, fata de conationali era asemenatoare cu a noastra (politic corupt, oamenii epateaza pe credit...).
In Ucraina parca am gasit si mai multe similaritati cu fitele noastre. Iar imobiliar urmau perfect situatia noastra. Infrastructura nu aveau, dar blocuri construiau.
Cu bulgarii stim prea bine ca ne intrecem in statistici europene. Macar au punctat la turism mult mai bine.
Pacat de sarbi. Nationalismul nu face bine intotdeauna.

Extremismul in Romania a murit odata cu legionarii. Dar prefer un stat care sa ia deciziile corecte, decat evenimente extreme. E dificil ca nu am reusit sa asimilam tiganii. Astia chiar sunt liberi. Nu prea au aceleasi reguli sociale cu restul.

Romanii la nivel individual se pot compara cu oricare alta persoana civilizata, dar nu la nivel de masa. Momentan suntem in tranzitie si vom mai fi mult. Pot aparea surprize, cine stie...
Eu zic sa nu ne mai batjocorim unii pe altii si sa ne masuram "calitatile".

Noroc ca tehnologia a adus limbaje universale. Poate prin ea vom continua sa evoluam, ca de nationalisme sunt satul.

yoyo spunea...

@AristotelCostel

nu stiu de unde rezulta ca o sa dau 200.000e pe un teren.

am zis ca terenul, are aprox 300 mp, 290e/mp si pretul ar fi aprox. 85.000. in zona, anul trecut, pretul mediu pe mp era cam 650e. acum preturile au scazut cu peste 50% .
aici este problema mea, sa mai astept sa se ajunga la o scadere de 80% cum zice nea patriciu sau , de 90% sau oare o sa primesc si bani ca sa ii scap de teren ?
daca scaderea ar fi de 80% ar fi cam 130e mp si as economisi cam 46000e, adica banii de o casuta.
de scazut stiu si eu ca mai este loc, dar oare cat vor mai scadea ? avand in vedere ca nu e vorba despre un teren pe campuri sau un apartament jegos, m-am gandit ca e posibil sa nu se ajunga la o scadere de 80% si sa astept degeaba.
cam aici e toata dilema mea, pt sa zic 5-10k economie merita sa astept un an sau sa astept 2 ani si economisesc 20k ? cred ca aici pe forum am citit o chestie : cumparatul unei proprietati este ca insuratul, daca tie ti se pare frumoasa fomeea o iei chiar daca altora li se pare muma padurii.

asteptam niste opinii in legatura cu aceste calcule, ca asa e simplu sa fiu catalogat tampit si cretin si mai stiu eu cum ca vreau sa cumpar acum.

am umblat si eu prin strainezia si stiu ce as putea sa fac cu banutii dar...dar ma tin multe pe aici... si nu are rost sa plang toata viata in ce tara nenorocita stau.

S. spunea...

Suntem cu mult off topic dar ma rog, vreau sa completez ceea ce a spus P ceva mai sus.

Drama nationala dupa un sportiv ca Marian Cozma (despre care pun pariu ca nu stiam multi foarte multe inainte de acest nefericit incident) este o mare ipocrizie din pacate.

Vreau doar sa mentionez nenumaratele persoane care mor literalmente de foame in Africa in acest moment si despre care bineinteles ca nu ne pasa. De ce? Pentru ca nu le cunoastem, si asta este firea umana sa fim realisti. In filmul "Collateral" este o discutie cam pe aceeasi tema intre cele 2 personaje principale.

Dumnezeu sa il ierte pe Marian Cozma si cu asta trebuie sa incheiem acel subiect ca suntem patetici pe bune cu atata "grija" dintr-o data. Apropo, reclama din timpul stirilor cu si despre Marian Cozma a fost gratuita cumva oferita de televiziuni?

Cat despre dezbaterea despre noi, va recomand cu caldura cartea "O istorie sincera a poporului roman".

Suntem ceea ce suntem si nimic mai mult. Cat despre emigrare totusi, nu multumesc, vreau sa raman in tara mea si sa fac ceva. Si da, merg si la vot.

In alta ordine glumeata de idei, un Passat CC ar fi bun la jumatate de pret:P

limestone spunea...

Alte amanunte despre "virtutile" poporului rroman ca de exemplu: hotia, betia, preacurvia, puteti afla si din cartea:
"Calatori straini despre Tarile Romane", Serie noua, Vol. I, 1801 - 1821 ,Bucuresti, Editura Academiei, 2003

Anonim spunea...

tre' sa recunosc cu parere de rau ca nu pot sa ma abtin de la "cearta", si revin (pana m-o bana manole). poate si din cauza temperamentului coleric, who knows ...
@Chrysthyan
discutia a pornit de la afirmatia ta ca tu esti roman, iar o alta persoana (tiganca, manelist, "ungur", armean, etc.) n-ar fi, deci presupun ca tu detii definitia romanului "adevarat", ala pur si imaculat, cu care pari ca te identifici atat de mult. ca sa fiu totusi cat de cat on-topic pe tema blogului, imi permiti sa te intreb daca zilisteanu, ruxandra cleciu, sorin gabriel zamfir, dan pascariu, ghetea, etc sunt (sau nu) si ei romani, ca si tine ? o sa te rog sa si argumentezi raspunsul.
stiti care sunt unele din cele mai grave pacate ale romanilor (bine, ele sunt in general ale intregii omeniri, dar constatarea mea personala e ca sunt mult mai raspandite acolo)? ipocrizia si vanitatea. iar vanitate am vazut pe aici destula ...

Anonim spunea...

Legat de Marian Cozma, eu cred ca am fost subtil dar am spus: cine stia cine e omul asta? Nimeni decat parinii, colegii, cei apropiati.
Stiti de ce il vad ei ca un simbol?
Pentru ca povestea lui se poate repeta la infinit.
Un tanar care vrea, viseaza sa faca ceva si e ucis de nepasarea noastra. Chiar asta vrem?
Inainte sa va declarati dezgustati de povestea lui ganditi-va putin.
Cum ar fi canadiene sa iesi in oras, sa te distrezi si sa iti infiga unii cateva cutite in corp?
Si pentru ce?
Pentru ca esti frumos, pentru ca esti mai alb, pentru ca gandesti mai mult?

Inainte sa ma intrebi pe mine de ce sunt roman ai putea sa imi explici de ce esti tu canadian?
Sau Ubi bene, ubi patria?

limestone spunea...

@Christyan

ESTI INTR-O MARE EROARE !

Esti victima presei si a ce s-a spus la TV.
A fost doar o incaierare de discoteca intre niste cutitari si un tanar roman bine intentionat dar inconstien, care i-a infruntat cu pieptul gol. Deci, tiganii au plecat fara sa plateasca din disco, injurand barmanita. Tiganii au iesit afara si vroiau peseme sa-si vada de drum. Romanul nostru verde, Cosma se ia dupa ei, iese din discoteca si-i incaiera in spirit justitiar. Aia se apara si dau cu cutitul. Am vazut clar pe camera video cum Cozma i-a urmarit afara din discoteca. El, nu uita, a murit afara, ce a cautat sa iasa. Pune-te si in locul tiganului pitic de 1.60m. Daca te incaiera un vlajgan de 2.20m, si ai un cutit in buzunar, ce faci?
Nu cauta intelesuri primordiale intr-o cafteala de discoteca. Plus ca era si putin baut Cozma cred de a avut tupeul sa fugareasca tiganii. Se simtea si tare cu toata echipa de handbal in spate, dar deh, i-au facut un fleac, l-au ciuruit...

limestone spunea...

Pentru toti saritorii si aparatorii cauzelor drepte, Your safety should come first !
asta imi aminteste si de eroul de la Brasov care cu pieptul gol a infruntat gloante de interlop. Cine te pune frate sa fugaresti banditi cu pistoale in mana??? Ce vroia, sa salveze sacul cu bani?

limestone spunea...

@ Christian

Sigur era impulsionat de licorile bahice Cozma in noaptea aia, era cu tricoul scos din pantaloni si fata putin cam descompusa, se stie la betie prinzi tupeu.Asa am vazut eu la tv din redarile camerelor video.
S-ar putea ca tiganii sa scape de justitie simplu, erau in legitima aparare !

Anonim spunea...

@Chrysthyan
de ce sunt canadian ? as umple cateva pagini bune cu motivele, dar o sa ma limitez la unul. stiti ce mi-a zis vamesul canadian cand am aterizat prima data aici, eu, un "jeg" venit dintr-o tara bananiera, care aveam EXACT aceleasi drepturi ca cineva nascut aici (cu exceptia celui de vot, si de a profesa in armata si alte organisme guvernamentale, desi daca esti bun accepta si exceptii) si care nu platisem nici un cent taxe aici, ba chiar as fi putut sa beneficiez de ajutoarele sociale si toate celelate facilitati, dupa ce a terminat sa-mi proceseze actele ? WELCOME HOME ! o fi zis-o din suflet sau pentru ca asa scrie in fisa postului, sincer ma doare fix in cur. in schimb in rromania niciodata in cele 20 si ceva de ori cand am reintrat in tara dupa o vizita in afara nici un functionar vamal sau politist n-a catadicsit sa scoata cele 3 cuvinte (bun venit acasa) pe gura. ii costa ceva ? le taie din salar daca zambesc (chiar si formal) si zic o vorba buna ? nu cred. de fapt pana a intra in ue era cam greu sa zici "bun venit acasa" si in acelasi timp sa sugerezi ca in pasapoarte ar fi bine sa mai fie si niste euroi/dolari/lire ...
sunt sigur ca exemplul meu ti se va parea banal si superficial, si ca esti unul care prefera o injuratura spusa din suflet de un roman unui zambet (fie el chiar si formal) facut de un canadian

Anonim spunea...

@Perseverent

Foarte adevarat tot ceea ce ai scris.

@limestone

Dupa tine ar trebui sa inghitim si atat. Vrei sa stii ceva? Si eu am vrut sa omor 4 tigani care au violat o amica de-a mea, doi nici macar nu au facut puscarie ajutati de familiile lor.
Daca as face eu asa ceva m-ar renega toata familia.
Ce bun ai fost, ala avea 1,60... de unde iti iei tu informatiile?

Anonim spunea...

Nu canadianule, nu prefer o injuratura.
Poate am trait in Romanii diferite dar nu e totul atat de negru pe cat il vezi tu.
Am participat la negocieri si cu straini, chiar si canadieni si cand vine vorba de bani au aceeasi atitudine.
Tu chiar crezi ca restul tarii asteia sta cu ochii numai in tv si la ce face clasa politica?
Stiu ca si eu mai pic in capcana generalizarii dar stiu si ca nu e bine sa faci asta.
Hai buna dimineata si na iti zambesc eu desi sunt roman. :)

Anonim spunea...

degeaba imi zambesti tu, daca restul de 99,99% ma injura ...
iti recomand sa citesti comentariulasta, e multa intelepciune in ce zice Lancaster ... iar definitiile nu sunt date de exceptii (nici negative si nici pozitive), ci de medie ...

ionut spunea...

Canadianu'

Singurul care a injurat si s-a pisat pe noi ai fost tu!

ionut spunea...

Yoyo

"asteptam niste opinii in legatura cu aceste calcule, ca asa e simplu sa fiu catalogat tampit si cretin si mai stiu eu cum ca vreau sa cumpar acum."

Daca cineva de pe blogul asta( si nu numai) asta ar stii apriori care e bottom-ul si peak-ul, ar fi miliardar!

Eu iti spun doar sa mai astepti.

ionut spunea...

Tuturo doamnelor si domnisoarelor:

Un gand bun si La multi ani!

dennyx spunea...

@Yoyo

raspunsul la intrebarea ta e simplu:
daca ai toti banii (85.000) cumpara terenul

daca nu ii ai atunci incepe sa-i stringi, ai nevoie de cel putin 20% ca avans dar cu cit mai mult cu atit mai bine.. De fapt daca nu ai banii si iti iei un teren pe credit acest teren se poate deprecia foarte mult, cel mai bine e sa cumperi un teren care are si casa... sa-ti dau un exemplu, daca linga terenul tau gasesti o casa care se vinde cu 100.000 atunci daca numai casa valoreaza 60.000 atunci terenul face cam 40.000. De fapt atunci cind se anunta scaderi de preturi la case se taie din profitul pe care dezvoltatorii il fac din teren (au cumparat teren cu 100 de euro si il vind de 10 ori la blocurile cu 10 etaje).

mobutu spunea...

yoyo,
stai pe curu' tau, nu cumpara acum, chiar daca ai toti banii.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?