duminică, 22 februarie 2009

Se adaptează constructorii?

Navigam pe un site şi mi-au picat ochii pe o reclamă interesantă:

500Eur.ro
Pretul corect pentru locuinta
Locuinte de calitate pentru toti
www.500eur.ro

Domeniul 500eur.ro e înregistrat de firma S.C. Urban Life S.R.L (CUI 23737835) de pe o adresa de email @jq.ro. JQ.ro e site-ul unui dezvoltator puţin cunoscut, JQ Development. 

Chiar dacă site-ul în sine e o mizerie, fiind de fapt 2 pagini făcute pe genunchi, din care una e un formular de contact prin care publicul interesat e invitat să ceară detalii, e interesantă apariţia sa şi prezentarea pragului psihologic de 500 euro/mp. Sincer mă îndoiesc că dezvoltatorul acesta poate construi acum cu 500 de euro/mp, pentru simplul motiv că pare să fi intrat pe piaţă într-o perioadă în care preţul terenurilor era la apogeu fiind dezavantajat clar, din acest punct de vedere, faţă de dezvoltatorii care vor intra pe piaţă când aceasta se va stabiliza. E posibil însă ca prin acest site oamenii să îşi dorească testarea pieţei pentru a vedea dacă se găsesc clienţi măcar  la un preţ propus de 500 euro/mp. 

PS. scriu mai rar pentru că am treabă.

245 de comentarii:

1 – 200 din 245   Mai noi›   Cele mai noi»
nea' Grigore spunea...

nu vad ce e asa de deosebit... case se pot construi si acum cu 500E.

Nu scrie nimic de sistemul constructiv...dar daca este ceva pe lemn/osb atunci pretul chiar nu este deloc deosebit

ionut spunea...

manole

Intrebarea din titlul postului e redundanta: cei care nu se vor "adapta" vor disparea!
In plus, mai e cineva( exceptandu-l pe olandez) care crede ca vor disparea toti?! Raspunsul e "secretul lui pollichinelle", cei care vor ramane vor fi deja "adaptati".
Nu poti invinge piata, iar piata e a cumparatorilor. Daca intri in afaceri, fara sa tii cont de ei , mai devreme sau mai tarziu, vei esua.
Intelegerea si acceptarea acestui fapt este unul din beneficiile reale ale "crizei"...

nea' Grigore spunea...

scuze pentru dublu post...

chiar acum am vizionat 2 filmulete in care este prezentata criza asta.

http://khris.ro/index.php/02/2009/criza-pe-intelesul-tuturor-varianta-video/

http://video.google.com/videosearch?q=money+as+debt&hl=ro&emb=0#

Astea 2 le-am vazut acum...am mai vazut destule pe aceasi tema, totul este prezentat simplu si oarecum usor de inteles.

Mai toate filmele astea spun acelasi lucru.

Problema e chiar asa de simplu de explicat cum este prezentata in cele 2 filme ?

Daca da ce rezolvare vedeti voi ?

Incotro ne indreptam ?

ionut spunea...

manole

In plus, repet: pe mine, ca beneficiar, putin ma intereseaza cu cat poate construi/mp. nu-s' ce dezvoltator. Ma intereseaza pretul de vanzare si daca eu POT si VREAU sa-i ofer banii aia!

Anonim spunea...

Deci sa ma ierte olandezul sau al dar blocul meu a fost construit sub 500 e/mp util (nu desfasurat) cu tot cu TVA, in 2006-2007 cand bula era deja inflamata. are centrala proprie, utilitati, mai putin loc de parcare. Nu e cu subventie ca sa fie clar.

Pragul de 500 ar trebui sa devina maximul segmentului mediu.

Anonim spunea...

@manole
Nu o fi vreo noua teapa gen Impact. De acum cine mai cumpara machete e dus cu pluta. Daca e la cheie e in regula, dar pe povesti vanatoresti te-ai semnat ca victima. Nu vad motivul sa te mai grabeasca cineva ca se termina casele ca pana acum.

limestone spunea...

Dormitor copii 11 mp?
Grup sanitar 2 mp?
Finisajele din poze par de lux, cel putin parchetul este masiv. Daca ei dau case cu parchet masiv la 500euro/mp, cumpar si eu trei..

Anonim spunea...

Sa nu fie si locuintele facute pe genunchi, in graba si proaste.
Sau niste speculatori ai momentului: hai bre, dai avans 5000 de euro si ai casa si casa nu mai apare.
La cate tepe s-au tras in Romania nici nu stii ce sa mai crezi. Eu unul stiu sigur ca nu as cumpara ceea ce nu vad.

Sorinel spunea...

@Chrystyan

Cristi, vezi ce am postat despre aia cu proiectul imobiliar de la Delea Veche, din Bucuresti. Auzi la ei: sa dai 300 de euro pe luna, pana in 2011 cand "probabil" vor fi terminate constructiile. Banii astai cica ii strang ei pt tine, intr-un ciorap, si in 2011, imediat te pomenesti ca ai deja casa gataaaaaaa.
Cand am intrebat pretul fatuca de la telefon m-a scos din minti: a trebuit sa intreb de 10 ori, ca tot evita raspunsul, la fiecare intrebare de a mea, imi raspundea cu tot felul de aberatii, mai frate, parca era moara stricata. Intr-un final mi l-a spus: 95.000 de euro plus TVA, pt. apartament cu 2 camere. M-a umflat rasul, si cred ca mai mult de draci, pe nesimtirea lor.
Auzi argument: daca un apartament vechi se vinde cu 100000 de euro, pretul lor este extraordinar.
In prezentare, apartamentele arata super, cu mobilier nou (pe care oricum nu il vei vedea veci, ca se vand goale), locuri de parcare, etc.
I-am intrebat daca nu e mai bine sa fiu contactat cand e gata?
Pauza raspuns: cica e mai bine sa ma duc eu cu banul inainte, ca de...aaa
si sa nu uit: inca o faza tare: firma lor, draga, prefera sa opreasca lucrarile, decat sa vanda la pret mai mic. Eu ce sa inteleg?
Daca pana la sfarsitul anului, pretul la metrul patrat ajunge 500 de euro, deci apartamentul lor ar fi vreo 35.000 maxim, inseamna ca ei opresc lucrarile, iar eu iau bani din fund si mai la vale.
I-am intrebat cine imi garanteaza mie banii astia?
I-auzi raspuns: seriozitatea firmei noastre..:))
Asta m-a demolat cu totul.
Abia astept de Paste sa vin in tara si sa ma duc al ei, sa ii vad ce si cum. Cred ca ma voi distra pe cinste pe seama lor.

mobutu spunea...

Adevărul e că tre' sa fii tâmpit să dai banii pe o machetă sau un print autocad.
Dacă e să plăteşti păi atunci dai banul pe produsul final, infrastructura existentă, etc ... lucruri concrete nu promisiuni.

Anonim spunea...

M-am uitat inca odata: 500 de euro mp ce? De vanzare sau de constructie?
Si unde naiba e localizat proiectul asta?
Miroase a teapa.
Apropo de ce spunea Sorinel, de mesajul tipei aleia: va dati seama cat de prosti pot fi unii sa pice in asemenea capcane?
Sunt curios, idiotii care lucreaza in astfel de vanzari: actiuni, case pe hartie, boii de la bicicleta chiar cred in ce fac?
Si mai pot dormi si noaptea?
Sincer, nu mi-a fost mila nici de cei din Caritas si nici din FNI dar statul asta roman ce dracu pazeste?

elzorab spunea...

chrys, statul roman este in cardasie directa cu cei care trag aceste tepe. deci, ce ai vreau tu sa pazeasca? ii pazeste pe cei care le trag tzepe romanialor de justitie.

Costi spunea...

"La nivel national, stocul de locuinte existent la inceputul anului 2008 era de 8,27 milioane unitati locative."
Sursa : http://www.banknews.ro/stire/25681_locuintele_vechi_cu_2_camere_din_capitala_sunt_mai_ieftine_cu_35p_si_se_vand_si_la_50000_de_euro.html
Deci romanii sunt comozi asa de felul lor si locuiesc cate maxim 3 intr-o unitate locativa ?

elzorab spunea...

mastermind, nu cate trei, doar cate doi si jumate.

Tufis spunea...

Aproximativ 2.29, mai sunt cam 19 milioane in tara, fara stranieri & co.

Si tineti minte ca romii stau in medie 10 intr-o chestie de o camera, pe verificate, cei care mai sunt in tara trag si ei media in sus.

Cum era aia cu "3 generatii intr-un apartament, creditul pentru toti prostii era sansa lor sa aiba si ei o casa, saracutii"? Punkt, se aude? :)

Tufis spunea...

Va rog sa-mi scuzati greseala de mai sus: tigani, nu romi, ca nu li se zice nicaieri in lume romi

Flavian spunea...

Mai baieti, voi sunteti simpatici cu preturile astea vehiculate. Dar n-aveti nici unul amici in domeniul constructii care sa va dea un pret corect ?

Eu am cunostinte in constructii si am avut dezbateri pe tema asta cu ei.

Pretul la casa, ajunge pe la 300eur/mp patrat nefinisat si 500eur/mp cu finisaje bunicele. Asta e pretul pe care il cere un constructor decent fara sa faca rabat la calitate si include si un adaos de bun simt.

La cladiri standard sau blocuri pretul este mai redus cu peste 30% deoarece se reutilizeaza multe cofraje, se folosesc prefabricate, materialele se iau la discounturi pentru cantitati mari, sunt multi pereti comuni etc.

Deci un 70mp ar ajunge la 25.000 euro la un constructor cu bun simt din Brasov. Hai sa zicem 35.000 euro la Bucuresti, ca sa ajungem la 40.000 cu tot cu un logan la promotie

Diferenta pana la dublu sau triplu care se practica acum o reprezinta furt calificat, de la seful de echipa, constructor, dezvoltator, investitor si pana la banca.

Asa ca nea prigoana cu tot mistoul pe care il face, a nimerit-o corect de data asta:

Vom plati intre 15.000 si 20.000 de euro pentru doua camere. Acesta este pretul normal, un apartament de 50 de ani nu poate sa coste mai mult. Unul nou ar trebui sa fie pana in 40.000, cu bucatarie inclusa si o masina, bonus.

Manole spunea...

Personal, cred că dezvoltatorul acesta testează piaţa pentru a vedea dacă la asemenea preţ ar exista clienţi. Nu cred că se află o ofertă reală în spatele site-ului.

Tufis spunea...

@flavian: totusi, nu prea mananca gura investitorului si a bancii nimic, nu poti cere sa se construiasca fix cu adaosul constructorului si atat.

Totusi, un 30k 50mp nou suna bine si relativ corect, daca e vorba de un apartament.

A, am uitat, daca se intampla asta se duce naibii economia (de la punkt citire).

Cat de proasta e rasa umana incat sa puna atata pret pe nisip aruncat pe noroi?

cosmiX spunea...

in Timisoara au aparut multe oferte 'tentante', pe ce 110mp inainte se cerea 100k, acum poti sa cumperi cu 60k.

la scaderea asta de pret oferta apare cu o oarecare disperare in glas, (40% !)

in plus, scaderea de pret in multe cazuri nu e chiar scadere, pt ca euro a crescut destul de binisor cursul euro, cu vreo 20% (de la 3.6 la 4.3) si in noua oferta nu mai sunt incluse anumite finisaje


prostanacii spera sa vanda, pt ca acum sunt doar 60k !!!, oferta e reala, nu e doar o tatonare, constructia e la ultimul nivel si oferta ramane deschisa,
si pare sa ramana asa, pt ca cu tot elanul, colegii mei care au simtit ca nu pot refuza noua oferta au fost blocati in faza cand s-a interesat de credite, care s-au scumpit iarasi cu procente bune.

Tufis spunea...

Cu toata scaderea leului, materialele de constructii au scazut iar in pret.

20 ron un sac de 50kg de ciment, la bucata.

Si, vorba aia, maine-poimaine e martie, se incalzeste, se poate construi - in Piata Universitatii deja se vand martisoare :B

Tufis spunea...

Ca sa aveti o idee de ce inseamna 20 de ron, in vara era 49 ron acelasi sac, tot la bucata.

limestone spunea...

Traba cu cimentul si fier-betonul a fost cea mai mare magarie a producatorilor. Ar merita sa falimenteze toti dupa cat de lacomi au fost in trecut. Numai ca o casa nu se face doar cu atat, mai trebuiesc multe alte materiale care deocamdata nu s-au ieftinit. De exemplu ca sa pui parchet masiv tot 50 euro/mp te costa, dar asta e deja considerat finisaj de lux in Ro.

Piratul spunea...

In caz ca se intreaba cineva ce se intampla daca folosesti formularul de pe site:

Va multumim ca ne-ati contactat. Veti primi un raspuns la solicitarea dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze dar din cauza numarului mare de solicitari este posibil ca procesarea cererii dumneavoastra sa dureze citeva zile.

Locuinte la preturi corecte!

Cu stima

Departamentul vinzari
JQ Development SRL"

Flavian spunea...

totusi, nu prea mananca gura investitorului si a bancii nimic, nu poti cere sa se construiasca fix cu adaosul constructorului si atat.

De la 500euro cu finisaje, am zis ca poti scadea lejer 30% daca vorbim de blocuri sau alte structuri standard.

Deci chiar si cu aia 30% papati de un investitor sau o banca decenta, e loc de castig pentru toata lumea ca sa vinzi apartamente la 500euro cu finisaje.

A, am uitat, daca se intampla asta se duce naibii economia

Economia asa cum o cunoastem se duce oricum la vale si nu din cauza celor care vand apartamente la pretul corect.

Dar vor veni si vremuri mai bune.. :)

UJohn spunea...

NO COMMENT:
"...
Acestia sustin ca faptul ca foarte multi vizitatori deschid anunturi de vanzari de apartamente in zone centrale si ultracentrale indica faptul ca in acest moment pe internet se afla multi „vanatori de chilipiruri”, care dispun de cash si care si maine ar cumpara, daca ar gasi oferta potrivita, sub pretul pietei."

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/59685/Studiu-45-dintre-cei-care-vor-sa-cumpere-un-apartament-nu-isi-permit-credite.html

x spunea...

Iaca si o cuantificare numerica a "blocajului" de care tot auzim:
In noiembrie si decembrie, o agentie din 4 a dat un singur credit ipotecar

Pariu ca nu s-a schimbat nimic in ianurie si februarie ?

"Era de asteptat o crestere atat de redusa in aceasta perioada, din cauza sezonalitatii, peste care au intervenit deprecierea de curs, cresterea dobanzilor si noile reglementari, toate acestea ducand la scaderea capacitatii clientilor de a lua credite", comenteaza Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Produse Retail si Dezvoltare Afaceri in BCR.

Daca aduni toti factorii aia, poate ajungi la o reducere de 30-50% a pietei. Versiunea mea:

"Era de asteptat o crestere atat de redusa, pe fondul lipsei de bani din sistemul bancar. Nu mai putem imprumuta bani de la banca mama indiferent ce dobanda suntm dispusi sa oferim, pentru ca avem rating junk. De frica falimentului, majoritatea bancilor se agata cu dintii de depozite, canibalizandu-si reciproc piata, dar adevarul e ca asemenea dobanzi la depozite nu sunt sustenabile. Nu m-ar mira sa vad doua-trei banci mai mici in faliment in urmatoarele 6 luni, si exista sanse unui colaps bancar." Sorin Mititelu, viitor somer

mobutu spunea...

Cum vine aia, citez, "creştere atât de redusă" ?

limestone spunea...

@Stelian

Adevar a grait Sorin Mititelu viitorul somer..

limestone spunea...

@mobutu..

A vrut sa spuna "o crestere atat de mica" dar s-a ferit de adjectivul asta destul de comun si a dat-o in bara..

Anonim spunea...

Berceanu zice ca autostrazile nu reprezinta prioritatea guvernului, asa ca o sa mai scada cimentul si fierul. Care-o fi prioritatea atunci ?

Florian Popa spunea...

Am deschis post pe SP si am primit suspend de la punkt:
punkt has sent you a new personal message titled "ai suspend 15 zile".

Asta dupa ce prima data mi-a sters topicul. Probabil in regulamentul SP nu ai voie cu linkuri externe :).

x spunea...

Omul se referea la cresterea soldului creditelor. Dar cred ca o micsorarea de la 1 mld E pe luna la 25 mil E nu poate fi numita scadere a ritmului de crestere, ci anulare, blocare etc.

Am gasit niste date care intra in conflict, tabloidul economic Capital zice ca ritmul a scazut de la 1 mld la 0.6 mld in aceiasi perioada, si sursa, culmea e tot BNR.

Anonim spunea...

Ultimele informatii de prin ziare spun ca piata auto a scazut cu 65%, piata termopanelor cu 40%, piata instalatiilor cu 35%, piata jucariilor cu 54%, piata produselor alimentare din carne cu 75% si asa mai departe.
Toate sunt diverse informatii din ziare si se refera la luna ianuarie.
Cat de corecte sunt nu stiu dar fum fara foc nu iese.

Apropo, au reusit cei de la Dacia sa faca si masina de 5000 de euro: reclama in ziar azi: Noul Logan de la 4995 Euro cu TVA inclus.

AristotelCostel spunea...

@chrystyan

Ultimele informatii de prin ziare spun ca piata auto a scazut cu 65%, piata termopanelor cu 40%, piata instalatiilor cu 35%, piata jucariilor cu 54%, piata produselor alimentare din carne cu 75% si asa mai departe.

Ăăă... deci creşterea lu' PIBu' va suferi o corecţie puternică de la +8% la +2%, în special pentru că PIBu' nu va suferi o contracţie de 50%.
De urmărit evoluţia mortalităţii în raportările lunare ale INS ca ultimă soluţie viabilă de menţinere a PIB-ului per cap de locuitor.

mobutu spunea...

Ai uitat de IT&C, Electronice, Electrocasnice, White Goods etc care si ele au scazut puternic ...

Anonim spunea...

Aristotele esti criminal, a ras tot biroul la postul tau.:)

Hai sa va zic cu cat ne-au scazut noua vanzarile: 50%.

Va dau un sfat tuturor: mare atentie ce cumparati in perioada asta! Indiferent de produs.
Companiile in disperarea lor de a-si mentine profitul vor face rabat la calitate mai ales in conditiile in care OPC si altii ca ei mai mult dorm.
Mare atentie la produsele alimentare, decat sa arunce ceva vor fi unii care vor refolosi produse expirate sau le vor dilua pana cat se poate.
Nu neglijati oamenii sau companiile disperati/disperate: nu mai au nimic de pierdut.

Tufis spunea...

@Flavian, evident ca era o ironie. E trist ca boboru' softpediac si cgac, in parte, o crede cu indarjire.

clujeanul spunea...

salutare tuturor...
m-am intors de la spalatoria auto...
surprzia mare...un interior+un exterior e la numai 18.9 ron...fata de 30 ron acu 3 saptamani...
foarte mirat am intrebat ce e cu asemenea reducere?
-dom'le, e din cauza crizei...

pai sa ne traiasca criza fratilor...

Anonim spunea...

@mobutu
Alea sunt cifre citite de mine in presa, nu am vrut sa vin cu procente din auzite.
Sunteti liberi sa adaugati ceea ce ati aflat si voi.
Multe informatii le am de la colegi din alte domenii ale vanzarilor decat al meu.
Coleg din electronice si IT sau coleg din vanzari materie prima pentru industria textila: "E jale!
Si nici nu o sa isi mai revina."

Ieri am avut "placerea" sa ies in oras cu o tanti de banca. Fata are niste fite in cap de nu-ti vine sa crezi ca exista asa ceva.
I-am zis, ok, acum ai bani, de toate (pe credit normal) dar daca ti se inchide banca. Raspuns: N-are cum!
Eu cred ca astia sunt indoctrinati rau de aia cele mai multe sinucideri au loc in sectorul strict financiar.

ionut spunea...

AristotelCostel

"Ăăă... deci creşterea lu' PIBu' va suferi o corecţie puternică de la +8% la +2%, în special pentru că PIBu' nu va suferi o contracţie de 50%."

Costele, te-a lovit brusc otimismul? Crestere de 2% a PIB.? Stii reclama aia: n-ai cu cine ba, n-ai cu cine(ce)!?
Mai stam de vorba prin iulie...

ionut spunea...

Crysthyan


"Statisticili" spune ceva si despre...cu cat a scazut piata imobiliara si materialelor de constructii, sau tace malc?

ionut spunea...

Florian Popa

"Asta dupa ce prima data mi-a sters topicul. Probabil in regulamentul SP nu ai voie cu linkuri externe :)."

Intreaba-l pe aristotel ca el stie!:)
Te-o fi pus "michiduta" sa dai pe SP vreun link cu graficul lui renderman...te-ai ars!:)

mobutu spunea...

io nu stiu de ce va mai obositi cu softpedia ... numai penali pe acolo.

AristotelCostel spunea...

@Ionuţ

+2% e de la "construcţia bugetară" a lui Pogea.

@Florian Popa

Activiştii sp sunt şi aici.
The Dark Side nu mai postează până la revenirea la 1400 Euro/mp, cum ar zice Patriciu... niciodată.
Acum sunt izolaţi pe Dark Star-ul lor (Softpedia SRL) care se apropie de... faliment.

TOTAL OFF-TOPIC

It’s the end of the world as we know it - REM.
Refrenul ăsta îmi şuieră-n creier de câteva luni, da' de când l-am văzut pe Sean Penn că şi-a tras Oscar mozolindu-se cu masculi din aceeaşi specie... îmi bubuie-n cap... refrenu'.

Anonim spunea...

Da Ionut, 50% pe rezidential si 70-80% pe segmentul hotelier si de birouri.
Dar presupun ca procentul real e de 90%.
E doar parerea mea.

ionut spunea...

AristotelCostel

Raspuns TOTAL OFF-TOPIC:

Sa fii fumator in ziua de azi e o crima! Sa fii "popo" nu, e chiar recomandat!
"Sfarsitul lumii"! Da si deja a inceput "Final Countdown" - Europe.

limestone spunea...

Ce ziceti de asta, in caz de nevoie statul va trebui sa salveze doar bancile la care este actionar adica Exim Bank si CEC Bank. Sau pe cele cu capital romanesc: Carpatica si Transilvania. Restul, cele cu capital strain adica ar trebui lasate sa falimenteze "in case shit heats the fan". Asta a spus-o Ilie Serbanescu

limestone spunea...

"shit hits the fan"

Anonim spunea...

Poftim Ionut:

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/59358/Cushman-Wakefield-Investitiile-in-imobiliare-vor-scadea-cu-80-in-2009.html

ionut spunea...

Crysthyan

Multumesc. Vezi tu, d-asta ii spuneam lui costel ca-i optimist: "constructia lu' pogea" n-are...fundatie!

Anonim spunea...

ASTA ESTE CEA MAI TARE STIRE PE CARE AM CITIT_O VREODATA:

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/59143/Apartamentele-din-Bucuresti-pe-locul-26-in-topul-celor-mai-scumpe-din-lume.html

limestone spunea...

@ all

Sa ne mutam depozitele la CEC Bank?

ionut spunea...

limestone

CEC-ul e plin de oameni cumsecade, adevarati profesionisti! Mai bine nu!!

Flavian spunea...

"shit hits the fan"

you can say that again...

and again...

and again...

until everybody here gets it... :)

Vasile - m-am prins ca postul tau era la misto. Dar al meu nu era ;)

fix pix spunea...

Case de 500 euro (de fapt chiar vreo 300 euro pe mp se gasesc in mexic
http://www.casasgeo.com
si
http://www.homex.com
unde puteti sa va luati "vile" la 20-25 mii euro.
Alea intr-adevar sunt case "adevarate" pe care le puteti lua sub 500 euro/mp.
Apropo vedeti din ce materiale sunt facute. Am mai avut o data discutia asta despre pretul de cost al constructiilor in posturile mai vechi.

Miorlau Pufos spunea...

@ limestone

CEC este inca in epoca de piatra a bancilor. Acum vro trei ani maxim au terminat si ei de cumparat calculatoare si alte chestii ce tineau de IT, ca pina atunci le faceau pe toate de mina. O fi si inapoierea asta buna la ceva, mai stii? Ai senzatia ca te intorci cu 20 de ani in urma cind intri in sucursalele lor.

limestone spunea...

Case mai ieftine se lauda ca fac si www.mikit.ro

ionut spunea...

fix pix

"Apropo vedeti din ce materiale sunt facute. Am mai avut o data discutia asta despre pretul de cost al constructiilor in posturile mai vechi."

Si am ajuns la concluzia ca...sub 1400/mp. nu se poate, sau ce vrei sa spui?

Miorlau Pufos spunea...

@ Ionut prin '94 am avut ocazia sa cunosc la TIB un sarlatan care se lauda ca a inventat el nu stiu ce tehnologie si ca face caramizi din gunoaie. Noroc ca nu i-a dat nimeni bani sa le produca.
In zilele noastre Virinel are si el o fabrica de nu stiu ce beton special care la prima ploaie se dizolva. I
In principiu omul are dreptate, trebuie sa casti ochii cind cumperi asa ceva, mai ales la un pret care pare de dumping. Asta mai ales pentru fazanii si lebedele care cumpara cutii de chibrituri de pe machete.

limestone spunea...

@miorlau pufos..
Problema se pune doar intre case cu cadre de beton si zidarie caramida/BCA sau casa execuate pe structura de lemn. Aici orice pafarist poate intelege diferenta. Caramizile mai pot fi eficiente sau poroterm...e simplu, alte variante nu mai sunt.

ionut spunea...

Miorlau pufos


"CEC este inca in epoca de piatra a bancilor."

In epoca de piatra a bancilor e si BRD-ul. De la care, ca administrator de cont, nu poti lua un extras de cont detaliat decat de la sucursala unde ti-ai deschis contul!!!

"- Domnisoara vreau si eu extrasul de cont detaliat pe luna trecuta.
- Nu putem, daca vreti va spun verbal, tranzactiile efectuate.
???- Pai de unde le stiti?
- Pai am intrat in contul dvs. si vad.
- Pai atunci da-i un "print" si scoate hartia, ca nu-mi trebuie verbal, imi trebuie scris.
- N-avem optiunea print!!
???- Pai fa ceva s-o activezi!
-N-ati inteles! N-avem optiunea "print" ca ca asa e regulamentul!! Aveti la mapa, la sucursala, extrasul de cont. Nu mai putem sa va dam altul.
-Pai vreau altul, si-l platesc, 5 lei 10 lei cat face, numai sa mi-l dai!!
- Nu putem! Tot de la sucursala unde...
-Pai si eu ce fac?
-Mergeti la sucursala unde ati deschis contul!
- Pai aia e in ploiesti si acileasa suntem in oradea. Si-mi trebuie acu', ca m-a sunat contabilitatea...
- Ne pare rau ca nu va putem ajuta. O zi buna.
BANG!!

A 2-a banca din sistem...

Miorlau Pufos spunea...

@ Ionut si la BCR e la fel. Nu poti face operatiuni decit la sucursala la care ai deschis contul.

ionut spunea...

Miorlau Pufos

"@ Ionut si la BCR e la fel. Nu poti face operatiuni decit la sucursala la care ai deschis contul."


Aha! BCR, prima banca din sistem!
Imi explica si mie cine care e logica si de ce la alte banci se poate?

Anonim spunea...

@Miorlau

Cu BCR te contrazic. Eu am facut la orice agentie si sucursala. E chiar operativ daca nu ar sta cate un mos o ora sa faca un depozit.

E ok si cursul valutar. La dobanda mi-au redus odata cu euriborul.

N-am ce comenta.

Ce nu-mi place e dobanda la depozite de 7 %.

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble La persoane juridice trebuie sa te duci la sucursala unde ai deschis contul. La persoane fizice nu stiu cum e.

@ Ionut Intr-o vreme vroia si BCR-ul sa faca asta dar anul trecut s-au oprit. Cred ca e chestie de investitie in propria infrastructura IT. Raiffeisen stiu ca are asa ceva, e vorba de a "construi" un warehouse care costa o circa de bani.

ionut spunea...

Hubble

"La dobanda mi-au redus odata cu euriborul."

N-au cum sa faca altfel daca asa scrie in contract. Iti spun eu ca a incercat BRD-ul cu mine smecheria asta cu euriborul si nu le-a mers. Au tergiversat-o pana cand au vazut notificarea trimisa de avocat. Dupa aia, m-au chemat la "intelegere amiabila"...

ionut spunea...

Hubble

Eu ma refer la "departamentul de persoane juridice". Culmea e ca la persoane fizice nu e asa!
Si discutia asta o am cu BRD-ul de vreo 4 ani. Cica nu si-au pus la punct sistemul informatic pe partea "persoanelor juridice"!
Desi pe mine ma intereseaza de o mie de ori mai mult sa am acces la extrasele din BRD ale "firmei", decat ca PF.
Ce sa mai zic, gandire pe dos!
Bine ca nu lucrez si cu BCR-ul!

mobutu spunea...

ionut, da' nu inteleg, esti legat de brd? lasa-i frate in prostia lor!

limestone spunea...

Incercati la ing, puteti face tranzactii si de pe net, au homebanking, selfbanking, nici nu e nevoie sa intri in contact cu piti, iti faci treaba singur la computer.
Au fost ok cu mine pana acum, nimik de comentat la ei..

Sorinel spunea...

Chrys, i-auzi faza tare:
Ma suna azi...ghici cine? Fatuca de la imobiliare, aia de la Delea Veche, de. Stii ce mi-a zis?
Incerc sa expun pe scurt sa nu plictisesc mult pe aici:
"V-am sunat in sa va intreb daca v-ati decis sa cumparati un apartament de la noi. Avem o oferta promotionala excelenta. Dvs. puteti sa depuneti 500 de euro pe luna, si se vor aduna mai multi bani, iar la sfarsit, veti plati mai putin".
Sincer, am ramas blocat: credeam ca fatuca e batuta in cap cu leuca: ii zic: domnisoara, v-am rugat sa ma contactat cand ajunge un apartament de la dvs la 35.000 de euro. Pana atunci, nu avem ce discuta.
Stii ce mi-a raspuns?
SUb nici o forma pretul la imobliare nu va scadea, ca e o prostie, ca pretul lor e cel mai competitiv, etc...a tinut-o asa vreo 5-6 minute.
AAAA, si sa nu uit: la sfarsit: daca nu va decideti mai repede, va stergem de pe lista, si va punem intr-o baza de date, si toata lumea va sti ca nu sunteti un client serios.
Na, fost momentul in care am inceput sa rad, ca altceva nu mai aveam ce face...ce rost avea s-o injur?
Ce zici de faze?
Oare cat de disperati sunt?


AAAA stii ce fac? Ma duc la ei cu un buchet de flori...de mina..:))

limestone spunea...

@Sorinel

Ea te-a amenintat si tu-i duci flori? N-ai pierdut destul timpul cu ea? trebuia sa-i spui si tu ca o pui pe lista lui Ramaru..

Sorinel spunea...

@limestone, tata
era vorba de flori...de mina, adica din mina de carbune, de lignit, etc..la aia m-am referit
din pacate, nu se poate scrie cu diacritice. stii ca au cam 1-2 kg si sunt colturoase de tot...:))

dcg spunea...

"Ce nu-mi place e dobanda la depozite de 7 %."

Hubble, poti sa fi fericit, nu mai e valabila dobanda de 7% decat pentru depozite noi atrase. In rest, 4%. Vezi www.bcr.ro

UJohn spunea...

@Ionut

Nu te ambala degeaba cu BRD-ul... e problema de soft (carele nu stie/nu poate/nu vrea). Orice solicitare de modificare a softului se rezolva in strainatate si dureaza o vesnicie.
Relaxeaza-te si ia-ti Internet Banking.

Oricum, din experienta, iti pot spune ca nu stiu nici o banca in Romanistan fara bube-n cap.In orice banca, pe langa comunicare/organizare (carele sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire) mai e si o mare problema de atitudine... care problema cred ca o sa fie rezolvata expeditiv, cat de curand... incepand cu primele falimente bancare. (adica prin toamna, poate?!?)

radu spunea...

constructorul in causa are cateva ansambluri de vanzare in Brasov la preturi mai mari de 500euro/mp, sunt construite undeva in camp "intre vile" fara infrastructuta realizata drumuri pline de noroi cand ploua , daca cumva ai uitat sa-ti cumperi paine cand te-ai intors acasa trebuie sa iei masina pana la primul chiosc, etc, pretul unei locuinte este dat nu numai de costul de productie dar si de amplasare si de posibilitatile de a avea a viata linistita intr-o casa, asa ca daca nu isi alege amplasamentul bine constructorul poate sa ceara si cu 300 euro mp ca oricum nu cumpara nimeni.

radu spunea...

am locuit(in chirie) intr-un apartament extraordinar de frumos , insorit , priveliste catre dealuri, terasa de 80mp(avea o mica gradina)etc, insa avea un singur defect: 5km ce ma desparteau de locul de munca ii faceam in 2,5 ore (din cauza traficului), doua luni am rezistat dupa care am lasat garantia si am disparut

Anonim spunea...

De ce sa nu se ambaleze Ionut cu bancile? Eu ii dau mare dreptate.
Noi lucram cu Credit Europe, alti distrusi. Eu am avut probleme cu ei si ca persoana fizica si ca reprezentant al firmei.
Uite Manole ar putea sa ne ajute cu un sondaj, de serviciile carei banci ati fost multumit?
Plus ca personalul lor ar avea foarte serios nevoie de o expertiza psihiatrica. La fel ca si bugetarii.
Nu mai acceptati fratilor comportamentul lor de nesimtiti ca traiesc din banii vostri si nu e treaba voastra daca au avut orgasm sau nu cu o noapte inainte.

Revenind la tine Sorinel, ce naiba sa mai zic: argumentul lor ultim e amenintarea deci e clar ce hram poarta aceasta mareata firma.
Iti dai seama ca trebuie gasiti fraieri care sa ii plateasca duduii trainingul facut si in care a invatat ea ca asa e bine, sa suni clientul dupa cateva zile si sa pui presiune pe el.
Mai revin si va recomand un film:
Glengarry Glen Ross
Uite aici detalii: http://www.imdb.com/title/tt0104348/
Ce naiba, doar nu o sa picati la santajul asta ieftin.

Un lucru stau si ma intreb, ce cautam noi in lumea asta nebuna? Sau noi suntem nebunii care vad ca asa nu mai merge?

ionut spunea...

Ujohn

Am si internet banking, care merge din 2 in 2( si nu numai la BRD).
Cat despre restul bancilor, mai am deschise conturi la vreo 10 banci. As putea sa scriu un roman cu "peripetiile" care mi s-au intamplat, in fiecare dintre ele.
Sincer n-as mai lucra cu niciuna de loc, dar ma obliga statul si clientii...

mobutu spunea...

Degeaba pune manole sondaj, nu exista banca perfecta. Fiecare banca are problemele ei si din pacate ca persoana juridica nu poti lucra fara banca ...

ionut spunea...

Ujohn

In plus, nu vad de ce nu m-as "ambala", din moment ce le dau o multime de bani numai din comisioane. Ai semnat un contract cu mine, respecta-l!
Cred si continuu sa cred ca lipsa de reactie a noastra, a clientilor, face posibil comportamentul lor.
Macar am o satisfactie: deja cand intru intr-unul din sediile lor, ma cunosc toti ( atentie mare ca iar a venit "nebunu" si face scandal).
Daca tot imi strica ei ziua, sa le-o stric si eu pe a lor, sa ceara spor de stres!

limestone spunea...

@radule..

Pe aici se spunea ca locatia este importanta ..
Dar acum ce vina sa aiba si dezvoltatoru care are imobilu la 2.5 km de oras dar trec 10 mii de masini pe ora. Poate avea soseaua si patru benzi ca nu le poate inghite..

Unknown spunea...

Intr-adevar, multi incompetenti in banci.

Banca 1: am returnat in avans o buna parte dintr-un credit si am cerut un scadentar nou cu perioada ramasa. (Am cerut ca rata sa ramana aceasi iar perioada sa se reduca corespunzator).

L-am terminat pe individul de la ghiseu cu aceasta cerere...Ce credeti ca a facut !?

A scos un caiet mototolit de sub birou si a inceput sa citeasca din el in fata mea cum se face operatiunea in cauza. wtf!?

A reusit sa scoata un scadentar... il facuse gresit.
A apelat la colega de birou ... nu au reusit.

M-a asigurat ca il reface in aceasi zi si ma suna. Deja pierdusem o gramda de timp si nu am mai putut sa raman.

Banca 2. Am facut contract pentru un card de credit in agentia la care aveam si cardul pe care imi primesc salariul.

Am facut cerere pentru cardul respectiv...A venit cardul, mi s-a spus ca pot sa il folosesc dar sa vin peste 1-2 saptamani sa vin sa semnez contractul care o sa vina de la centru.

A trecut 6 luni ...contractul nu a ajuns in agentie :)

Coincidenta...imi expira cardul de salariu, ma duc sa il schimb si duduia de la ghiseu imi spune ca pot sa cer sa il aduca in agentie sau pot sa ma duc personal sa il iau de la centru.

Atunci am aflat ca sediul central era la 2 STATII DE AUTOBUZ.

Bun... avem treaba in zona asa ca ma duc la sediul central, imi iau cardul nou si intreb si de contractul meu pentru cardul de credit care nu mai ajunge in sucursala de 6 luni.

Stupoare! contractul era trimis in sucursala la centru nu mai era decat o copie originala.

Explic ca de 6 luni intreb la scursala si nu a ajuns.

Domnita cinstita imi spune clar in fata: Neoficial contractul a fost pierdut, va putem da o copie, dar nu vom recunoaste niciodata ca l-am pierdut :) si imi imaneaza o copie xerox a contractului.

ionut spunea...

Crysthyan

Credit europe nu sunt fostul finansbank? Fugi cat mai poti ca astia te nenorocesc pe viata!
Sa-ti spun ce am patit, cu "tovarasii"?
Intr-o buna zi, primesc o hartie de la banca prin care ma anunta ca, nemaifacand tranzactii prin contul curent, bla, bla, acesta se inchide cu data de. Scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, iar instiintarea, cu antetul bancii, semnata si stampilata, ce mai hartie "oficiala" in toata regula.
Dupa circa 5-6 luni, unul din clientii mei care de obicei imi platea cash, mi-a platit prin ordin de plata, unde credeti? In finansbank!(a gasit el contul pe o factura mai veche emisa de mine, unde erau trecute toate conturile).
Il sun eu dupa vreo saptamana si-l intreb de "sanatate": "tati" mai ai de gand sa platesti factura aia?
Care factura bre, ca ti-am platit-o!
Unde bre?
Pai la finansbank.
Aaa, zic eu sa vezi ca ti se intorc banii, ca tie, daca imi platesti cash, am uitat sa-ti spun ca nu mai am cont la astia.
Toate bune si frumoase, omul mi-a dat banii cash si a asteptat sa i se intoarca banii.
Astuia nu i se mai intorceau banii!
Dupa inca vreo 3-4 zile ma duc la finans.
Uite asa si asa si pe dincolo, unde sunt banii?
Si acumu' vine surpriza: un' sa fie, in contul dumneavoastra!
Care cont nefericitilor, ca am instiintare de la voi ca acel cont s-a inchis!
Pai s-a inchis, dar mai aveati la noi o datorie de 9 lei si l-am redeschis!
Cum?! Fara sa ma anuntati, fara sa stiu si eu?
Da, ca trebuia sa ne recuperam datoria!
Nu-ti mai spun ce a urmat, cert e ca d'atunci am terminat-o definitiv cu ei.
Asa ca, draga Crysthyan, mare atentie...

Sorinel spunea...

Chrys, faza cu duduia e misto, mai. Pe mine unul ma distreaza la culme tupeul si nesimtirea lor. Ce s-au gandit ei? Daca le-am aruncat gulguta ca vreau sa cumpar cu banii jos, cred ca s-a invartit scaunul sub ei. Apoi, m-au intrebat ca de unde e numarul pe care suna. Le-am explicat ca e din maretul Kosovo si clar: pac sinapsele: ce si-au zis ei: l-am ars pe fraier. Ei nu stiu ca deja, bizonelul Sorinel s-a fript cu ciorba si isi baga intai coatele in iaurt, sa vada, cala copiii mici, cum e. Plus ca, imi place la nebunie cand sunt amenintat. OOoooo, ce o sa ma bucur, cand o sa o caut pe domnita, cu florile de juma de chintal in mana: fac cum facea Zmeul: le arunc inainte, sa stie ca vin. ..:))
Sincer, eu am avut incredere in ING, recunosc. Firma serioasa, mare, zic, mai astia nu se preteaza la magarii. dar, acum cand ii musca de fundulet criza, ce s-au gandit ei? ne scoatem banii pe car eii pierdem, cu creditele> marim dobanda ca si asa fazanii nu au ce face. Nu inteleg un lucru: or sa vina oamenii si or sa zica: pa si pusi, ia cheile vericule, ca nu avem ce face cu apartamentele. Daca omul pleaca cu bocceaua in brate, pe meleagui straine, unde mama dracului l-or mai putea urmari ei?
Mai oameni buni, cand vor veni luna de luna cate 10-15 insi la banca cu cheile de la apartamente, or sa isi ia aia lumea in cap. TOTI, nu doar unii.
NU am sa uit cat oi trai faza cu fatuca. La intrebareamea: "Cine imi garanteaza mie banii?" I-auzi raspuns: "Seriozitatea firmei noastre".
Daca iim aduc aminte bine, reclama de la FNI: dormi linistit, FNI vegheazapt tine.....

x spunea...

am locuit(in chirie) intr-un apartament extraordinar de frumos , insorit , priveliste catre dealuri, terasa de 80mp(avea o mica gradina)etc, insa avea un singur defect: 5km ce ma desparteau de locul de munca ii faceam in 2,5 ore

5Km ii faci intr-o ora pe jos sau in 15 min cu bicicleta. Da nu se cade, ditai omu`... Or sa creada colegii ce esti vreun parlit daca nu ai si tu esiuvi.

Eu am renuntat sa visez la drumuri largite, pasarele suspendate si semafoare inteligente. Traficul nu o sa fie niciodata mai usor, ci mereu mai greu. Solutia nu-i la primarie.

elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/case-esec-la-gilau-pozitia-societatii-intercad-grup-3986101

clujeanul spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/dezvoltatorii-imobiliari-clujeni-au-ajuns-la-mana-cumparatorilor-3985285

UJohn spunea...

@ionut & Chrystyan

Pey... nu merita sa te ambalezi pt. ca, in general, e bine sa porti numai acele batalii pe care le poti castiga.
Daca sistemul nu poate... ce o sa faci? o sa te pui in fund si o sa urli pana te baga ProTV-ul in seama.

Oricum, ma declar dezamagit de apetitul romanului pentru boratura. Pentru fiecare frustrare pe care o are gaseste vreun amarat si incepe sa-l afuriseasca, borandu-si veninul in fel si chip. Ce vina are amaratul ala de la ghiseu? Sunt chiar curios, daca ati fi fata in fata cu un presedinte de banca sau un project manager .... ati fi la fel de virulenti? Nu prea cred.

Casierul ala e abuzat si de clienti si de sefi, e platit in general prost si nici nu sufera, de felul lui, de vreo inteligenta feroce. Cu cine sa te pui?

Cat despre sistemul informatic (carele cica nu poate sau nu vrea)... intr-o banca un astfel de sistem are o durata de viata lunga (de ordinul zecilor de ani). Performanta e, adesea, sacrificata in beneficiul stabilitatii. E mai bine sa obtii o cifra mai greu dar verificata, sigura, decat sa o obtii repede si prost. In plus, nu ai idee de nivelul de incarcare pe un astfel de sistem, de volumul de date, de securitatea necesara e.t.c.. Fara sa mai vorbim de competenta necesara implementarii unui astfel de sistem, competenta care, in Romania = sufletu'.

Anonim spunea...

Ujohn

Iar nu iti dau dreptate. Aroganta in banci e de la portar la presedinte. Doar nu o sa ma cert cu portarul pentru problemele cu contul si cu presedintele de banca pentru ca mi-a dat cu usa in nas.
Cum era, fiecaruia dupa nevoi... aaa, responsabilitati.

Si te mai intreb cand iti cumperi ceva tu cu cine te certi? Cu inginerul din spate, muncitorul, patronul? Fiecare angajat este reprezentantul companiei in care lucreaza.
In vanzari mi se pare penibil cand clientul urla la mine sa dau vina pe restul colegilor ca sa ma scot eu.
Acum tu ce vrei tu, aia sa se bucure numai de avantajele vietii in banca?
Ca acum ii dau dreptate si lui Hubble, doar nu o sa lucrez in vanzari cu toate avantajele dar sa ma supar ca toti colegii mei dorm si mie imi urla clientul la ora 2 noaptea la telefon.
Si stai tu linistit ca nu o sa ma cert niciodata cu un om amabil.
Sa te vad ce faci cand ai de dat salarii si din cauza incompetentei lor nu iti poti ridica banii decat a doua zi.
Totul este negociere, amiabila sau dura, dupa caz.

UJohn spunea...

@Crystyan

La problema cu aroganta iti dau dreptate. Am zis-o si eu, bancile au o mare problema de atitudine.
De fapt, nu numai problema de atitudine, mai au si alte bube in cap, bube de care nu sunt constiente
(ca deh, vorbim de un oligopol).

Dar... problema asta e generala in Romanistan. Romanu' s-a nascut poet direct din capatana lu' bah Zeus. Ca da telefon la support la Orange, sau cere extrasul de cont la banca, sau ca face cumparaturi la Gostatul comunist, si vanzatorul si clientul la fel de mojici.

Eu vad mojicismul asta ca fiind o mare problema... pentru ca ne impiedica pe noi, ca societate, sa vedem realitatea si sa ne adaptam ei.

ionut spunea...

Ujohn

1) casierul ala pe care-l vaiti tu are o solutie: demisia!
Ala e mai arogant decat directorul de operatiuni sau de banca. Astia in general, se tem de scandal.
In romania nu poti rezolva decat intr-o foarte foarte mica masura problemele fara scandal. Si ma refer la o multime de institutii de stat, private sau mixte.
2) Sistemul imformatic, care costa, necesita resurse, volumul de date, securitatea necesara, e greu de implementat, bla,bla,bla., etc.
Vrajeala de 2 bani! Nu ma intereseaza! Se numeste indolenta crasa si nesimtire maxima.
Dintr-un miliard de lei(aprox. 250 de milioane euro) profit intr-un singur an, gasesti si resursele si sistemul de securitate si oamenii!

UJohn spunea...

@ionut
Q.E.D.

ionut spunea...

Ujohn

Inca ceva si inchei subiectul:
Privesti lucrurile fix... pe dos si ca tine multi altii din tara asta si de fapt asta e problema romaniei.
Mojicismul nu este niciodata al clientului care cere( nimic altceva decat) respectarea contractului, ci intotdeauna al furnizorului care incalca acel contract, iar cand ii ceri explicatii te trimite la origini (e adevarat politicos).

UJohn spunea...

@ionut...

parerea mea: Clientul nu are intotdeauna dreptate.

ca sfat personal (scuza-ma ca indraznesc, dar am sentimentul ca ai avea nevoie):
think out of the box man... sau daca vrei sa iti traduc, scoate capul din cutie cand te dedai la procese cognitive. Gandeste la rece si nu te mai grabi sa reactionezi pe baza frustrarilor acumulate.

ionut spunea...

Crysthyan

"Si stai tu linistit ca nu o sa ma cert niciodata cu un om amabil."

Cati oameni amabili ai vazut tu la ghiseu, ma refer ca procent?
Amabil = cel care este SERVIABIL si manifesta BUNAVOINTA.

Cel care spune, nu pot face nimic pentru dumneavoastra, aveti dreptate dar...asta e, etc. ca zici e amabil sau nu?

ionut spunea...

Ujohn

"parerea mea: Clientul nu are intotdeauna dreptate."

Nu te mai "da cu parerea" ca esti subiectiv, privesti lucrurile dintr-o singura directie. O moneda are intotdeauna 2 fete.
Retine, eu personal am peste 1000 de clienti. Clientul, care iti cere tie ca furnizor, nimic altceva decat sa respecti ce ti-ai asumat in contract, ARE INTOTDEAUNA DREPTATE.
Proces cognitiv: tipul de client la care te referi tu, care cere sa-i aduci "luna de pe cer", ala N-ARE INTR-ADEVAR DREPTATE, dar asta doar pentru ca, de fapt, nici nu e clientul tau, tu nefiind (si neasumndu-ti nicaeri) furnizor de asemenea servicii (adusul lunii de pe cer).
Ai o autosuficienta si un mod tipic de gandire de "angajat" pe la vreo "multinationala de mare succes"( a se citi fabrica de spalat creiere ), care, la o adica, desi traieste de pe urma lor, se .... pe toti clientii.
Stii tu ce va sa zica ala un proces cognitiv, fara sa-ti intrebi seful? Niciodata, ca ramai fara slujba in 3 secunde.
De fapt, daca te mai dai mult cu parerea pe net, la ora asta, s-ar putea ca 2, nu 3 secunde sa fie deajuns...

UJohn spunea...

@ionut...
Amice... tocmai mi-ai dat dreptate... iar.
Si ca sa pricepi, iti spun verde in fata. Esti mojic. Pentru ca te grabesti sa iti dai cu parerea despre mine fara sa ma cunosti. Pentru ca ataci persoana nu problema/argumentul. Pentru ca e-manierele tale lasa de dorit. Si pentru ca pentru toate astea consumi prea multa energie, iar efortul asta te impiedica sa gandesti.

Ca sa iti dau un exemplu de argument: "Clientul, care iti cere tie ca furnizor, nimic altceva decat sa respecti ce ti-ai asumat in contract, ARE INTOTDEAUNA DREPTATE."... sunt de acord... cu exceptia cazurilor de forta majora.

Cat despre datul cu parerea ... este dreptul meu si am ales sa mi-l exercit. Singurul care poate sa judece daca parerea mea este neavenita sau nu, este Manole, in calitatea lui de moderator al acestei discutii.

Cat despre subiectivism... nu consider ca sunt subiectiv. Dar, presupunand ca as fi, valoarea de adevar a argumentelor mele nu depinde de aceasta.

Un om cu oarece integritate si-ar cere scuze. Cum vina este si a mea ca m-am lasat atras in aceasta pseudo-argumentatie... o sa incep eu:

@Manole... imi cer scuze pentru faptul ca am deviat de la topicul articolului.

Miorlau Pufos spunea...

Eu ii iubesc pe multinationalii care se ascund indaratul procedurilor ( Vodafonii, Orengii, leasingii si alti din astia ). Tu ca si client joci cum iti cinta ei, pe banii tai, ca nu ai incotro.

Ionut, ai fost in Turcia vreodata? Ai vazut ca pentru orice nimic iti cumperi trebuie sa te tocmesti? Cam asa e si la noi, pentru orice mizilic trebuie sa te certi.

limestone spunea...

@miorlau pufos..

Problema grava nu este ca te certi cu ei dar certandu-te iti creste tensiunea si-ti strici toata ziua sau o parte buna din ea.

As mai adauga aici la lista celor buni de stricat cheful cu ei si pe cei din administratia locala, gen primarie, posta romana, sau distrigaz, electrica, etc.

Flavian spunea...

IT - ul e de multe ori pe ultimul loc in sistemul bancar

Lucrez in domeniu asa ca nu vorbesc din burta. Am acum in derulare un proiect cu multe zerouri exact pe implementare IT, deci sunt chiar in mijlocul problemei. Si nu, nu e vorba de o banca, dar cunosc destule si de pe acolo :)

De securitate si aplicatii nu mai vorbim, daca ati cunoaste unele chestii v-ar durea capul de cum merg treburile. De fapt v-ati mira ca merg asa de "bine" ca acum in conditiile date... :)

Se gasesc si bani, se gasesc si oameni la noi in tara. Dar birocratia, obtuzitatea si coruptia ating in banci un asemenea nivel de neimaginat celor din afara sistemului.

Ceea ce vedeti voi la ghisee e doar varful icebergului. Si mai e si problema de atitudine a angajatilor. De la casiera la manager, toti sunt economisti. Mai sunt si unii rasariti, fara suparare, dar in general economistii si IT-ul sunt niste chestii care nu prea se suporta reciproc... :)

Si asta v-o zice unul care are (si) diploma de ASE ;)

Flavian spunea...

P.S. O comparatie plastica a modului in care vad bancile problema informatica ar fi cam la fel cum vad si sistemul de paza.

Echivalentul sistemului IT din spatele biroului este mosul insarcinat cu "paza" din fata biroului...

Ba in unele cazuri batranelul de la paza e mai sprinten si mai aproape de tehnica zilelor noastre decat serverele bancii in care motzaie el toata ziua.

UJohn spunea...

@Flavian

Multe din serviciile IT in banci sunt externalizate.

De exemplu, de infrastructura se poate ocupa RomTelcom-ul. Furnizor. Banca = Client. Contractul prevede un termen de interventie de maximum 24 h. Daca femeia de servici (inamicu' public nr. 1 in IT) scoate switch-ul din priza la o sucursala din colentina... in cat timp crezi ca un client isi va capata extrasul de cont? evident, fatuca da la ghiseu ce lucreaza pe 20 de bulioane pe luna (10 chirie + 5 bulioane intretinere + 5 bani de bobo)... E DE VINA!

Unele banci... au servicii externalizate in Franta. Pentru o modificare de raport... astepti minim 6 luni de zile. Asta daca fatuca de 30 de bulioane ce zambeste vertical sefului din postura de asistenta... a intocmit documentatia in mod corespunzator. Bineinteles, in caz ca se sparge buba... si asta e de vina. Indianul din India care face raportul pe baza documentatiei primite din Franta pe o platforma vanduta de o companie americana ... nu are nici o vina, neintelegand injuraturile de mama primite, virtual, pe romaneste.

ionut spunea...

Ujohn

"parerea mea: Clientul nu are intotdeauna dreptate"

Postul urmator:

"Ca sa iti dau exemplu de argument (Alooo, asta e argumentul meu, nu al tau)
Clientul, care iti cere tie ca furnizor, nimic altceva decat sa respecti ce ti-ai asumat in contract, ARE INTOTDEAUNA DREPTATE."... sunt de acord... cu exceptia cazurilor de forta majora."


Precum ziceam, nu numai ca-ti dai cu parerea ca sa te afli in treaba, dar in 2 posturi consecutive te contrazici singur si ai nevoie de 3 posturi ca sa...imi dai dreptate!
Asta se numeste incoerenta, nu argumentatie.

In plus, continui sa-ti dai cu parerea ca sa te auzi vorbind. Afla ca:
exceptia "forta majora" ESTE parte integranta a unui contract.


"Cat despre subiectivism... nu consider ca sunt subiectiv."

Ma umfla rasul! "Chestia" de mai sus ai scos-o in urma unui ... "proces cognitiv"?


"E-maniera" e un termen corporatist, te-a invatat sefu', ca asta e culmea succesului, sa ai e-maniere? Te-a pacalit!

Sfat: fa-ti un "glob" unde sa practici silogisme ieftine si sa exersezi "e-manierele" si "procesele cognitive" cu cine vrei tu, p'aci nu-i de nasul tau.

UJohn spunea...

@ionut...

UJohn spunea...

@Flavian...

In caz ca nu se intelege, replica mea se intentiona a fi un pamflet.

Flavian spunea...

UJohn - se intelege mai mult decat crezi. Am impresia ca vorbim aceeasi limba... :)

Serviciile numai in unele banci sunt externalizate. Si in alte corporatii se practica stilul asta de "centralizare" si externalizare chipurile pentru reducerea costurilor. Si crestere a belelelor... :(

Cazurile cu femeia de servici sunt maruntisuri de zi cu zi. Eu vorbeam de sistemele din spate. De cat dureaza ca sa schimbi un amarat de soft sau de sistem expirat. De cate proceduri de cacao si birocratie ca sa realizezi un simplu pas.

Chipurile toate impuse pentru "asigurarea securitatii". In timp ce in alte parti ai brese de securitate cat casa si se sare gardul pe toate partile cand apare cate o "urgenta".

De aia iubesc unii asa de tare sistemul corporatist si practica ascunsului pe dupa deget care a devenit mai ales in banci o adevarata arta... :D

Flavian spunea...

erata: Serviciile NU numai in...

ionut spunea...

Miorlau Pufos

In turcia m-am tocmit in bazar.
Cand am revenit la hotel, s-a terminat cu tocmeala! In plus aia care mi-au vandut loc( prin contract) la "4 stele", nu s-au tocmit de loc: hotelul chiar era de 4 stele.
Am clienti turci, aici in tara si nu putini. Te tocmesti cu ei pana la sange, e adevarat, dar asta inainte de semnarea contractului.

Proceduri, forta majora, am externalizat serviciile, toate astea le auzi la o adica, cand cineva nu-si face treaba. Ce nu stie cel cu care am "polemizat" mai sus e ca forta majora trebuie probata si anuntata in scris.
Ce ma seaca pe mine sunt cazurile gen Vodafone care lasa in "ceata" mai acu' cateva zile parca, mii sau zeci de mii de clienti fara nici o explicatie si nici macar fara scuze!
Daca te duci la ei si le ceri socoteala, tot tu esti mojic dupa parerea unora de p'aci.
Aia a fost caz de forta majora dom'le!

Anonim spunea...

Am si eu o revelatie. Parca s-a mai rarit traficul prin Bucale si pe sosele.

limestone spunea...

@Hubble

Cam tarziu cu revelatia, cica s-a rarit demult. Titluri de genul: "Criza deblocheaza traficul din Bucuresti" au aparut de ceva vreme in presa..

UJohn spunea...

@ionut

Sa vad daca am inteles bine:

Daca acel client nu face cererea in scris... inseamna ca nu are dreptate?

Cat despre probare (a lipsei de conformitate, de exemplu)... intra pe forum la emag sa vezi cat de bine functioneaza procedura.

Ziceai ca ai 1000 de clienti. Daca ai un angajat bun si un client dificil... spune-mi sincer... nu incerci sa iti protejezi angajatul? Sau asta e carne de tun... oricum, de unde vine el se gaseste oricand alcineva sa-l inlocuiasca... ca deh, e criza... are balta peste.

Anonim spunea...

@limestone
Cred ca s-a rarit in special transportul de marfa. In orase e vorba de dubite si masini de firma. In afara e vorba de tiruri si tot felul de betoniere si balastiere.

ionut spunea...

Ujohn



"Daca acel client nu face cererea in scris... inseamna ca nu are dreptate?"

Raspuns: n-are dreptate!

Daca eu iti vand o masina in leasing, si in contract scrie ca in caz de forta majora, tu ca parte esti exonerat de raspundere numai in cazul in care in x zile de la producerea evenimentului, imi aduci(trimiti) dovada (in scris) ca acel eveniment a avut loc, iar tu nu faci acest lucru, pretentiile tale ulterioare nu sunt justificate si nici luate in considerare, deci n-ai dreptate!

Cand vorbeam despre "probare", ma refeream la probarea cazului de forta majora, nu vorbeam de comformitate. Comformitatea si garantia sunt un capitol separat al contractului.

Nu inteleg ce inseamna client dificil?
Pe mine, prin specificul afacerii, ma intereseaza continuitatea si repetabilitatea actului de productie, vanzare si de incasare a banilor.
Un client care, comanda repetat si continuu produsele mele, imi plateste la timp si respecta intocmai specificatiile contractului, nu e poate fi client dificil.
Cel care nu face asta, simplu...nu-mi mai e client.
Eu n-am decat angajati buni.
Deteriorarea eventuala a relatiei dintre firma mea si un client este vina EXCLUSIVA a mea ca patron si director general al firmei, si nu a angajatilor, oricare ar fi ei!
Clientii fata de care am gresit, primesc intotdeauna scuze, din partea mea personal si ca bonus, pentru ca imi sunt in continuare clienti, urmatoarea comanda este gratis!

Anonim spunea...

@UJohn

Daca tie 20 si 30 de milioane ti se par salarii mici pentru niste incepatori in domeniul bancar...
Am senzatia ca vorbesti chiar in necunostiinta de cauza.
Pe client nu il intereseaza problemele tale si procedurile tale interne, el vrea problema lui rezolvata de unul care i-a promis prin contract asta. Si mi se pare normal.
Eu sunt carnea aia de tun de care vorbesti si datoria unui angajat e sa aduca clientul si compania din care face parte la o solutie ( ai auzit de relatie win-win?)
Ce naiba tot sustii acolo?
Ca furnizorii sunt printese si clientii fraierii care stau dupa ele?
Printeselor, vi s-au cam terminat admiratorii.
Ce sustii tu de fapt?
Ma suna unul foarte arogant de la o multinationala ca el vrea sa plateasca fara avans, la 60 de zile ca asa-i procedura lor interna.
L-am trimis sa mai caute.
Proceduri interne, fac ceva pe ele, intotdeauna voi alege furnizorul cel mai flexibil si prompt.

UJohn spunea...

@Crystyan...

Citeste cu atentie ce am spus. Nu am spus ca furnizorii sunt printese sau mai stiu eu ce.

Cat despre 20-30 milioane... da, e o suma mica. Exceptand cazul in care subiectul sta la mamica pe casa si pe masa... suma aia este la limita.
Fa un calcul cat trebuie pentru un minim de casa, masa si imbracaminte. Elimina distractia, salariul partenerei/ului si luxul de genul "masina", "calculator" "vacanta"... si vezi cat inseamna de fapt 20 de milioane. Iar suma de 20 de milioane... E SALARIUL UNUI SEF DE AGENTIE D-AIA DE CARTIER. Frumos nu?

Anonim spunea...

Dandu-i teoretic dreptate lui Ionut, practic problemele de care m-am lovit la banca au fost fie un mos care statea o ora ca sa faca un depozit si se razgandea de 5 ori cu viteza melcului, fie niste inculti care tergiversau o ora cerand informatii despre credite sau mai stiu eu ce.

Adica multi clienti sunt de-a dreptul nesimtiti si stau juma de ora vazand tarla adunata in spatele lor.

Eu unul daca nu pricep ceva, cer un draft de contract sau formular sau de ce e nevoie, ma duc intr-un colt, citesc, ma gandesc, notez intrebarile, dupa care rezolv problema operativ.

Odata a stat o nesimtita la ghiseu cu 30 de plicuri (habar nu am ce operatiune facea) le-a desfacut pe rand si a facut ordine de plata separate pentru fiecare plic, adica sume de ordinul 1-2 milioane. Am stat o ora dupa ea ca sa imi ridic numerarul. De renuntat nu mai puteam pentru ca banii din cont au fost transferati in casa. Pai nu putea vaca domnului sa faca acasa un tabel (fie si de mana) cu plic-nume-cont-suma si sa dea suma totala si tabelul fetei de la ghiseu.

UJohn spunea...

@Ionut...

Da, ai dreptate. Conteaza forma foarte mult, fondul fiind interpretabil.

Sa-ti dau un exemplu real:

Un accident de masina cu raniti. Cel care a produs accidentul este ok, un alt sofer este ranit grav. Vine salvarea si il ia.
Vinovatul: Soferul ranit grav pentru ca parasit locul accidentului. Asa a specificat Garcea in scris, cu martori, pe procesul verbal.

Ce incerc eu sa spun, de fapt ... nu e ca bancile sunt bune si clientii rai.. sau viceversa. Incerc doar sa atrag atentia ca nu exista alb sau negru ci doar nuante de gri. Dar romanul... trateaza totul in alb sau negru, cu o virulenta specific isteriei latine... Si asta peste tot: in piata, la serviciu... in media si pe bloguri. Parca ne-am tiganit cu totii, daca pur si simplu un serviciu prost oferit de o banca e scuza pentru o noua revulutie online.

Traim in tara formelor fara fond. Iar borala de venin in public este un simptom clasic.

ionut spunea...

Ujohn

"Iar suma de 20 de milioane... E SALARIUL UNUI SEF DE AGENTIE D-AIA DE CARTIER. Frumos nu?"

De vreo cateva luni incoace un sef d'ala nu-si justifica nici un sfert din salariu asta...de fapt nu si-l mai justifica deloc. Agentia aia ar trebui inchisa.
Ce sa intelegem, ca salariul de 2000 de lei e o justificare ca sa nu-ti faci treaba?
Eu unul am muncit 2 ani( 24 de luni) cate 15 ore pe zi FARA SALARIU( de fapt fara venit, ca dividendele le-am reinvestit).Si? Daca nu-mi faceam treaba era simplu: dadeam faliment si pierdeam tot.
Ce legatura are nivelul salariului cu profesionalismul?
Inca odata, eu zic ca primeste mult 2000 de lei.

Unknown spunea...

Blogger elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/case-esec-la-gilau-pozitia-societatii-intercad-grup-3986101


:)) Acolo au incercat sa se fure unu pe altul

Agentia si-a luat teapa cu casele...iar aia de le copnstruiau probabil ca si-au luat teapa cu agentia care revindea la pret marit casele in loc sa vinda mai multe la pret mai mic pentru constructor:))
foarte tare!

Cred ca s-a dezvaluit putin din nemernicia agentiilor imobiliare, despre calitatea constructiilor se stia :))

Unknown spunea...

NU se justifica atatea agentii..pana aici le-a fost.

Langa blocul in care stau locul unei cofetari afost luat de o agentie de banca...

La o statie de masina...alta cofetarie a fost trasformata in agentie de banca.

Acelasi lucru in directia opusa.

Astept cu interes revenirea cofetariilor :) (nu cred ca o sa astept prea mult)


http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5444327-aproximativ-20-francize-volksbank-romania-vor-inchise-2009.htm

Anonim spunea...

@UJohn

Sef de agentie. LOLL.

Eu am muncit 4 ani sub 20 milioane (pana acum 2 ani). Si aveam oarece responsabilitati nu vrajeala (nu stau sa mai dau detalii), si lucram peste 60 ore/sapt in conditii de stres, iar acasa stateam cu telefonul sub perna. O sa fie un salariu bunicel 20 milioane peste un an tinand cont ca salariile la compania de la care am plecat s-au redus cu 20% si asta nu e sfarsitul. Plus ca se vor ieftini multe, si nu va mai fi o rusine daca mergi cu autobuzul sau daca nu schimbi oja ori hainele daily.

ionut spunea...

Hubble

1) Ala care cere informatii despre un credit este potential client si nu client.
2) In toate situatiile de mai sus este vina BANCII!!

Adica daca eu la firma, am un potential client care se intereseaza de produsele mele, un (deja) client care are o problema si se si grabeste, un altul care imi face o vizita de curtoazie si 5 la telefon, iar eu ca firma nu pot sa-i rezolv pe toti, problema e a mea si nu a lor!
Orice afacere e alcatuita din mai multe sisteme( si sunt multe, crede-ma). Daca scopul tau este punerea la punct a acestor sisteme, astfel incat sa multumesti clientii, inaintea a orice altceva si mai ales a profitului cu orice pret, atunci se cheama ca ai reusit!
Pana atunci, ca si client pot doar sa-ti spun: FUCK THE SISTEM! FALIMENT PLACUT!

Nu inteleg de ce in exemplul banca n-a trimis pe cineva sa-l ajute pe mos, iar restul sa va faceti treaba.
Iti spun eu? Ca nu scrie in "fisa postului" si pentru un salariu de 2000 de lei nu merita efortul.

UJohn spunea...

@ionut....

Sa inteleg ca doi ani de zile nu ai mancat nimic? nu te-ai imbracat?

Daruirea si ambitia nu prea tin de foame.

Am lucrat in Anglia, la camp, pe 3.73 lire pe ora (sub salariul minim pe economie acolo... dar ma rog, si englezii se pricep la formalitati) ca sa pot sa imi platesc cheltuielile cu statul prin scoli. Dupa 3 zile de lipsa de lucru... STII CE DEPARTE SI INSIGNIFIANT MI SE PAREA MIE ASE-UL?

Te rog, nu-mi mai pune vorbe in gura. Daca vrei sa discutam bine, daca cauti cearta in schimb... te rog ignora-ma.

ionut spunea...

Ujohn

"Sa inteleg ca doi ani de zile nu ai mancat nimic? nu te-ai imbracat?"
:)
Am nevasta!! M-a intretinut din salariulpe care-l lua de la firma ei! Si pe mine, si pe ea si pe fetita noastra!

Anonim spunea...

@ionut
Corect si ce spui tu, dar unii stau la banca de palcere, parca ar fi entertainement.

ionut spunea...

Ujohn

"Te rog, nu-mi mai pune vorbe in gura. Daca vrei sa discutam bine, daca cauti cearta in schimb... te rog ignora-ma."

????
Esti in eroare. Nu ti-am pus nici o vorba in gura! Recites-te-mi postarile.

UJohn spunea...

@ionut
Eu am zis: "Elimina distractia, salariul partenerei/ului si luxul de genul "masina", "calculator" "vacanta"... si vezi cat inseamna de fapt 20 de milioane."...

Ce faceai daca erai singur? Sau daca trebuia sa o sustii tu pe nevasta?

Realitatea e crunta... nu trebuie sa fii erou ca sa suferi o drama. Dar trebuie sa fii om ca sa o observi.

Anonim spunea...

Unde-o fi Costel sa puna punctul pe i.

ionut spunea...

Ujohn

Pai daca elimin tot ce spui tu, 2000 de lei chiar inseamna destul de mult! Traiesti bine mersi!

Cat despre treaba cu nevasta care m-a intretinut, poti sa ma crezi sau nu, dar asa au iesit sortii. Am dat cu banul: iau eu salariu din firma si traim din el sau iei tu?

Ce faceam daca eram singur?

Hint: ai vazut filmul HITCH cu Will Smith in rolul principal?
Vei gasi acolo raspunsul...

Vrei neaparat sa filozofam? Fie:
Drama nu e neaparat apanajul eroului.

UJohn spunea...

@ionut....
Sigur... avere mare aia 20 de bulioane.

Indexu' lu Renderman zice o mdedie de 340 de euro pe garsoniera.
340 * 4.3 = 1462.
Intretinerea o mai bagam si pe aia la gramada cu apa, lumina, gaz si RATB-ul la vro 6 bulioane.
Rezultat... lunar ramai flamand si dator vro 62 de RON.

Acum, din cate tin eu minte, varianta RRomaneasca a lu' HITCH, pe la Muncii.. ca o vedeam zi de zi vorbind amiabil la Muncii cu jandarii... nu arata foarte bine si nici asset-urile mnealui nu era bine sa le vezi noapte pe strada daca aveai probleme cu inima.

ionut spunea...

Ujohn

"Indexu' lu Renderman zice o mdedie de 340 de euro pe garsoniera.
340 * 4.3 = 1462.
Intretinerea o mai bagam si pe aia la gramada cu apa, lumina, gaz si RATB-ul la vro 6 bulioane.
Rezultat... lunar ramai flamand si dator vro 62 de RON."

Cin' te pune bre, sa stai in bucuresti, la 2000 de lei/ lunar si sa te plangi?
Vino in ploiesti, ca gasesti si salariu de 2000 de lei sau mai mare( cu conditia sw stii o meserie si sa vrei sa muncesti, nu sa plimbi 3 hartii) si garsoniera pe la 150 de euro sau mai putin!
Altfel, "capra raioasa (bucuresteana) cu coada pe sus" iti spune ceva?

Anonim spunea...

Ujohn calmeaza-te, lucrezi cumva in banca? Ai citit si tu de curiozitate blogul asta?
Cand se discuta despre oameni platiti cu 600 de RON?
Iti repet ce spunea si Ionut: nu este problema mea ca o companie, indiferent ce face ea are servicii proaste.
Iarta-ma Flavian dar mi se rupe mie de soft-ul lor si de proceduri.
Nu cred ca s-a dat vreo directiva in banci sa fie tratati prost cei care depun sume sub 10.000 de euro. De fapt sunt convins ca managementul o sa zboare multi din banci ca nu isi fac treaba.
Si mai ales daca nu stii nimic o sa mai existe doar doua variante: ori pe usa afara, ori sub birou la sefu.
Si cum sa nu fie mai Hubble o placere in banca ca nu le mai ajungi la nas de fitosi ce sunt desi au in fata oameni cu mult mai multi bani ca ei.
Spune-mi si mie UJohn, cam cat crezi ca o sa va mai plictisiti in banci ca eu am auzit de concedieri dar cica sunt strict secrete.
Unde va e departamentul ce vanzari carduri si credite?
Trezeste-te omule, pe strungar nu l-a intrebat nimeni de cati bani are nevoie sa traiasca.
Ca sunt clientii nesimtiti si mojici: bai scuza-ma ca imi sar dracii cand sunt tratat ca un nimic de un angajat incompetent al unei banci.
Astazi am intrat la Piraeus si BRD, foarte ok oamenii de acolo. La ei de ce nu tip?
La Credit Europe de ce am tipat?
Oi fi eu labil psihic.

limestone spunea...

In ce tara traim, tineti-va copii si nevestele in casa !

Viol cu voie de la judecătoare

Raluca Stepanov
Marţi, 24 Februarie 2009

După o serie de violuri comise cu o cruzime greu de imaginat, un recidivist se plimbă liber prin Capitală graţie clemenţei excesive a unui magistrat. Pedepse care însumează peste 32 de ani de ani de închisoare, adică trei sferturi din vârsta sa, nenumărate furturi, lipsire de libertate şi ultraj şi, cel mai grav, o întreagă serie de violuri comise cu o cruzime greu de imaginat. Printre victime se numără chiar una dintre avocatele sale, care la momentul agresiunii era însărcinată şi a pierdut copilul.

yoyo spunea...

hehe, ce faza tare cu acel cartier de langa cluj, floresti parca.

banga a spart piata in zona pt l-a scos la vanzare, aprox 30.000 euro/ baraca la rosu.

imi place de moise asta, baiat de treaba, le combate bine.

UJohn spunea...

@Chrystyan

Eu sunt calm. Tu? si nu te ingrijora... nu lucrez la banca. La fel ca si restul lumii pe aici... lucrez cu bancile. Si le stiu problemele si defectele mai bine decat le stie clientul care sa otzaraste la casiera.

Si mai stiu o chestie... politetea e o forma de auto-respect. Cand te rastesti la un functionar, mai mult te jignesti pe tine decat pe el.

yoyo spunea...

de fapt toata shmenozeala a plecat de la zvonul ca o sa faca acolo nokia fabrica. si cum toti taranushii deja se visau ca jiji becali si au crescut pretul la tarlale , nokia i-a bagat in ma-sa si a plecat la jucu. iar dobitocii astia au ramas cu rezidentialu` inceput.
hahahaha, ce ma distra chestia asta.

sunt curios ce banga le-a dat credit "dezvoltatorilor" care se pare ca au tulit-o de mult din tara (era o firma straina ).

UJohn spunea...

@ionut...

Nu-s bucurestean... doar lucrez in Bucuresti. Si ma bate gandul sa nu mai stau nici aici, ci sa ma duc pe meleaguri mai insorite si sa mai scap da mahalaua asta rromaneasca.

Oricum, nu strica Romaniei un cetatean mai putin, nu?

Anonim spunea...

UJohn, eu ti-am spus un principiu sfant al afacerilor onorabile: pui clientul pe primul plan. Asta daca vrei sa ai succes de durata.
Altfel "hit and run" ca asta se face de zeci de ani in lume si de aia am ajuns aici.
De regula bunului simt... hmm, inca sunt in dilema daca e bine sau nu sa ma cobor la mintea fiecaruia.
Imi aduc aminte cum un inginer a fost odata batut de un pierde vara ca a propus ca ala sa fie dat afara ca venea beat la munca.

Dupa ce zici tu ar trebui sa ne lasam incalecati de bancheri, functionari, infractori, etc. si eu o sa raman politicos ca sa ma autorespect.

Uite sunt curios apropo de ce spunea limestone: daca mi-ar viola unul femeia iubita, ce ar trebui sa fac? Sa fiu politicos?
Stiu ca e exagerat dar... ia mai gandeste-te: nu cumva am avut prea multa rabdare si toleranta fara de aroganta, furt, nesimtire, spaga si uite unde am ajuns.

UJohn spunea...

@Crystyan...

Sunt de acord cu pricipiul tau. Nu-l contest.
Si nici la cazurile extreme nu ma refer.

Si da, am avut cu totii prea multa rabdare si toleranta...dar violenta (fie si ea verbala) nu e o solutie.

ANPC-ul... e o solutie, chiar daca imperfecta. Datul in judecata este alta. Luatul de atitudine in public, semnatul in cunostiinta de cauza, negocierea... alte solutii.
Si da, cu o floare nu se face primavara, trebuie foarte multe astfel de actiuni.

Dar nu, romanul preferat sa isi verse veninul pe primul amarat si sa isi decline astfel responsabilitate unei actiuni realiste.

Stiu ce spun. Sunt deja cateva banci si firme de leasing care imi poarta sambetele.

UJohn spunea...

A... si mai trebuie ceva:
O concurenta reala intre banci. In situatia asta de oligopol... e foarte greu sa schimbi ceva

Anonim spunea...

Crede-ma, vor deveni sacali si nu se vor jena sa puna la pamant alte banci, concurente.
S-a dus vremea non-combatului sau al aliantelor.
Chiar nu credeti ca va vor lasa fara masini, case, electrocasnice?
Ca nu veti fi jefuiti pe strada?
Sunt curios care va fi rata divorturilor cand mister nu va mai avea firma sau un job bun.
Dar inca traim iluzia ca nu e nimic, ni se pare si ca nu ni se poate intampla noua.
Poate sunt eu pesimist dar nu pot nega ceea ce vad si e evident, in ciuda statisticilor oficiale.
Keep dreamin'!

ionut spunea...

Crysthyan

Ujohn nu lucreaza la banca. Lucreaza, asa cum am spus, la o "multinationala" de mare succes.
Din postari si din modul de a gandi iti dai seama. E tipic.

UJohn spunea...

@Chrystyan...

yeap... asa prin toamna o sa inceapa dansul intre banci... cred eu. Am mai spus-o.

Anonim spunea...

Stati asa, opriti pamantul!
Mi-a stat mintea in loc: Logan cu rata de la 99 de RON pe luna.
HA? Am stat putin sa compilez ca a fost prea mare socul.
Parca 99 Ron sunt sub 1 milion de lei vechi pe luna.
Parca sunt 20 de euro pe luna.
Lamuriti-ma va rog ca maine imi iau cinci. :)

shark spunea...

@Chrysthyan

vezi ca sunt euro aia :)
http://www.dacia.ro/solutii-de-finantare/oferte/dacia-iti-plateste-avansul.html

Sorinel spunea...

Chrys, frate, am citit ce ai scris, in ultimel posturi. ma opresc doar la ultimul ca e tarziu si maineeee o alta zi de munca. Am citit azi pe nu mai stiu ce site, ca baietii de la Dacia au scos Loga cu 4995 euro cu TVA cu tot. Nu stiu daca e gogorita sau nu, dar ma intreb un lucru: daca asta e pretul la care au reusit sa scoata loganul, nu cumva ASTA E PRETUL EI DE DREPT? (sau corect, ma rog, cum vreti). Nu cumva, restul pana pe la 11000 erau adausuri, plus tot felul de chestii de care ai sa nu nevoie?

Dan Necea spunea...

Din toamna vom numara falimentele.

x spunea...

4995E daca scazi prima de casare. E o gogorita de marketing, sunt la limita de profitabilitate si n-au de unde sa faca discount-uri reale. Si nu compara modelele chioare 1.4 benzina cu cele 1.5 dCi, directie asistata, clima etc.

Deci discount-ul real e de la 6400 cat e "vechiul" Logan modelul de baza la 5900E + includ ABS standard pe toate modelele. Era cam gherla sa vinzi in Europa anului 2009 masina fara ABS.
Si chiar si asa, modelul de baza e un "loss-leader" gandit sa te atraga, apoi cand vezi ca e cazan te orientezi spre ceva mai scump.

elzorab spunea...

http://www.romanialibera.ro/a147135/criza-pune-pe-butuci-orasele-mici.html

elzorab spunea...

“Lacomia n-a venit numai din partea bancilor americane. Ele au inventat un produs, pe care toata lumea s-a repezit sa-l cumpere”, a declarat Cristian Sima, presedintele WBS. Potrivit acestuia, daca noi am fi fost o economie mai dezvoltata, aveam tot sub-prime, ba chiar intr-o proportie mai mare. “Daca Madoff se gandea sa vanda certificate la fondul lui in Romania, gasea aici un teren extraordinar”, a mai spus Sima, intr-un interviu acordat, in exclusivitate, pentru Bloombiz.

elzorab spunea...

Pana la urma, sistemul de credite sub-prime a fost un caritas?

Da, a fost un joc piramidal cu case, nu chiar un caritas.

elzorab spunea...

Eram in august 2007, dar criza incepuse in America.

Nimeni in Romania nu vroia sa auda de ea." Nu ne afecteaza, nu ne intereseaza, imobliarele noastre vor merge la stele, ca ale noastre sunt mai ieftine si ale lor, mai scumpe si daca scad ale lor si cresc ale noastre, ajung la acelasi pret". Iata ca nu e asa.

elzorab spunea...

Criza incepuse deja, lumea iesea. Nici eu nu ma asteptam sa fie o criza atat de dura, dar ea era evidenta pentru foarte multa lume care avea minte, in momentul ala.

Crapase Lehman Brothers, era o nenorocire, toate ziarele scriau "activele se topesc" iar noi ne intrebam "care criza".

elzorab spunea...

Putem spune ca baietii de la New York au dat teapa intregii lumi?

Chestia cu teapa este exact cum e si cea de la FNI. E si asta o teapa dar e una relativa, pentru ca nu existau activele, banii erau virtuali. Daca le-ar fi vandut si ar fi luat banii, era teapa. Ei au creat niste produse, care au mers bine, au crescut ca Fat-Frumos dar care s-au prabusit si foarte multi din cei care le-au creat au pierdut cot la cot cu ceilalti, sau chiar mai mult.

elzorab spunea...

Cand vom avea primul semn ca se apropia sfarsitul crizei?

Cred ca in momentul in care Rezerva Federala va ridica dobanda prima oara, vom avea primul semnal ca, cel putin din punct de vedere financiar, lucrurile se refac. Economia se va reface foarte greu, va lasa sechele mult mai profunde decat criza din 29-32, poate sa tina si 5-6 ani. Nici nu cred ca solutia aparuta atunci mai este acum, de actualitate.

elzorab spunea...

http://www.bloombiz.ro/finante/o-teapa-cat-o-criza-mondiala

Anonim spunea...

Da, de la 99 de euro luna, probabil real vreo 200.
Nu-i nimic mai asteptam. :)
Stiti, sunt unii foarte nervosi pe net care cearta oamenii: " asteapta tu masina la 5000, casa la 20.000 si asa mai departe!"
De ani de zile justificarea a fost: "s-a scumpit materia prima"
Acum stie toata lumea ca pretul lor a scazut, salariile s-au redus. Unde sunt reducerile?
Pai sa le reamintim un alt principiu economic: cererea naste oferta. Oferta naste cererea prin publicitate.
Nu stiu daca reclama poate bate realitatea din buzunare.

AristotelCostel spunea...

@crhystyan

Să aştepte ei să le cumpere cineva cazane la 5000 Euro şi cloace la 20 000 Euro.

Până una alta, Dacia cam ţepuieşte contribuabilul german. Nemţii, dintr-un heirupism mioritic, s-au gândit la 2500 de Euro prima de casare.
Probabil vor introduce o limită procentuală gen... cazan cu roţi 5000 Euro, primă maximă 10%.

Vai, taci să nu se prindă nemţii, ce te priveşte pe tine, nihilistule...

Oare România ar putea exista ca naţiune dacă s-ar interzice... ŢEAPA?

alex.dumitrascu spunea...

http://danskeresearch.danskebank.com/link/EuroexposuretoCEE230209/$file/Euro_exposure_to_CEE_230209.pdf

Nu are nevoie de comentarii, doar sa fie citit.

AristotelCostel spunea...

@alex dumitraşcu

Raportul e reversul viziunilor optimiste din 2007-2008.
Scenariile creşterilor de 100% au fost înlocuite cu pârjolirea Europei Centrale şi de Est.

"Ugly" risk scenario... înseamnă Europa Centrală şi de Est pe butuci ceea ce ar aduce Franţei şi Germaniei pierderi de aproximativ 30 miliarde de dolari, sub 1% din PIB.

Oricum, foarte "profesionişti" ăştia de la Danske Bank.
N-au avut BIS pentru Grecia, aşa că n-au evidenţiat o expunere foarte interesantă, iar în "ugly scenario" au presupus pierderi de 30% pentru ţările baltice, România Bulgaria şi... Ucraina.

On our list of hard-hit countries we thus believe
that the Baltic States, Bulgaria and Romania are
likely to receive substantial help from the EU, while
Ukraine may not. Austria and France are particularly
exposed to Ukraine.


Foarte profesionişti şi atenţi în deosebi la detalii.

Cine şi-ar putea permite să comenteze?

Remarc încă odată capacitatea Austriei de a absorbi pierderile...AAAAAAA++++....sigur că da.

Anonim spunea...

Incet..incet, astia vor face ce n-am reusit noi in 45 ani....comunismul :
http://www.ziare.ro/1235508926-Europa_si_SUA_recurg_la_ultima_solutie_nationalizarea_bancilor
Din ce mai tin eu minte din "Economia Politica" din clasa a XI-a de liceu, parca "teoreticienii" ideii (de comunism), Marx/Engels, o vedeau aplicata in Marea Britanie, ca un .... apogeu al capitalismului.

Flavian spunea...

Hehe, pe vremuri cica eu eram doomerul. Acuma vad ca mi-o iau altii inainte cu "pesimismul"... :)

Elzorab - o explicatie mai corecta a crizei o gasesti AICI iar previziuni despre viitor vezi AICI.

"Ugly" risk scenario... înseamnă Europa Centrală şi de Est pe butuci ceea ce ar aduce Franţei şi Germaniei pierderi de aproximativ 30 miliarde de dolari, sub 1% din PIB.

Pierderi, de unde pierderi, ca deja sunt in genunchi.

Colapsul estului ar insemna decapitarea intregului sistem financiar.

Singura intrebare este acuma care pica primii ? Esticii, UK-ul sau US-ul...

Pariuri, careva ? :)

AristotelCostel spunea...

@Flavian

Islanda

ionut spunea...

Flavian

"Singura intrebare este acuma care pica primii ? Esticii, UK-ul sau US-ul...

Pariuri, careva ? :)"

Ori nu pica nici unul, ori picam toti si atunci nu mai conteaza cine a fost primul!

ionut spunea...

alex.dumitrascu

Raportul ala are vreo baza reala, sau e mai mult o dorinta a astora de la Danske Bank sa nu ramana singurii prosti?

ionut spunea...

alex.dumitrascu

Oi fi eu mai chior si n-am vazut bine, corectati-ma daca gresesc: din graficele alea rezulta ca austria sta cel mai prost, nu cel mai bine! Sau raportul se bazeaza pe ce-a zis guvernul austriac, ca poate absorbi pierderile?
Curios raport...imi aduce aminte de niste agentii de evaluare.
Mi se pare mie sau si Fitch si Moody's au acordat tot rating AAA+ austriei?

Flavian spunea...

Ori nu pica nici unul, ori picam toti si atunci nu mai conteaza cine a fost primul!

Stiu ca nu mai conteaza care pica primul, dar astea-s bombele cu ceas care ar putea declansa in orice moment colapsul.

In toamna era doar US, care a trecut la mustata in octombrie de chestia asta.

Apoi s-a cam strans latul in jurul UK.

Criza a ajuns intre timp in europa de est si acum si ei sunt o potentiala sursa de izbucnire.

Din astea 3 oricare are puterea sa dea un branci final sandramalei.

Letonia sau Islanda au fost doar mici experimente de laborator pentru cine a fost curios sa vada ce se intampla cand or pica aia mari :)

Dar bine ca azi macar putem DISCUTA pe tema asta fara atatea mistouri ca acum juma de an :)

Flavian spunea...

P.S. Alte chestii cool si la capitolul UK:

Britain faces summer of rage - Middle-class anger at economic crisis could erupt into violence

Police are preparing for a "summer of rage" as victims of the economic downturn take to the streets to demonstrate against financial institutions, the Guardian has learned.

Britain's most senior police officer with responsibility for public order raised the spectre of a return of the riots of the 1980s, with people who have lost their jobs, homes or savings becoming "footsoldiers" in a wave of potentially violent mass protests.

Superintendent David Hartshorn, who heads the Metropolitan police's public order branch, told the Guardian that middle-class individuals who would never have considered joining demonstrations may now seek to vent their anger through protests this year.

He said that banks, particularly those that still pay large bonuses despite receiving billions in taxpayer money, had become "viable targets". So too had the headquarters of multinational companies and other financial institutions in the City which are being blamed for the financial crisis.


De unde se vede ca scenariile din Islanda, Letonia sau Grecia sunt usor de aplicat si la altii :)

Anonim spunea...

Flavian, ma obligi sa repet ca la o baba surda. Nu pica nimeni. Tiparnita duduie, intelegi.

Ce va urma va fi inflatia, da nu chiar imediat. Mai este mult pana departe. Rabdare.

L-as ruga pe Andrei Stroescu daca are timp sa mai detalieze ce spunea acum o luna cu bull-trap-ul. Se pare ca mai e mult pana trecem de bull-trap. Rabdare. Si mai usor cu criza pe scari. E cale lunga si sa nu ne pripim.

Flavian, cum stai cu fermo-petro-aurul ? Te-ai bagat s-au ne lasi pe noi ?

Anonim spunea...

Putin Off-Topic. De ce e asa inalt pasajul Basarab, doar din cauza cailor ferate ? Podul Grant traverseaza aceasi chestie si nu e la fel de inalt. Oare sa fie un punct de belvedere cand stai blocat in trafic.

limestone spunea...

@Hubble

Pasajul este asa inalt pentru a le venii in ajutor sinucigasilor pe timp de criza mondiala...

In America la un pod tot asa mare s-au montat plase pentru a-i descuraja pe sinucigasi.

limestone spunea...

Din trinomul "ferme, petrol, aur" ar trebui eliminat petrolul caci stocarea lui in vederea vanzarii lui ulterioare este o prostie, nimeni nu face asa ceva. petrolul este stocat in mod natural in pamant, companiile de petrol cand au nevoie de el deschid doar robinetul.

Investitia in petrol in acest caz s-ar traduce prin deschiderea unei companii de petrol gen Shell, Lukoil ceea ce nu sta la indemana oricui, nu?

Unknown spunea...

@elzorab spunea ..
"...in momentul in care Rezerva Federala va ridica dobanda prima oara, vom avea primul semnal ca, cel putin din punct de vedere financiar, lucrurile se refac."
------
My 2¢: va fi doar un semn ca FED-u a scapat inflatia de sub control.

"Economia se va reface foarte greu, va lasa sechele mult mai profunde decat criza din 29-32, poate sa tina si 5-6 ani."
-----
My 2¢: membre amputate, nu sechele.
15-16 ani (sau mai putin, in cazul in care se coace nou Pearl Harbor de prostit bizoni)

"Nici nu cred ca solutia aparuta atunci mai este acum, de actualitate."
-----
My 2¢: solutia aparuta atunci nu a fost de actualitate nici la vremea aceea, au luat un rau de nota 2 si l-au facut de 10. La fel si in zilele noastre.

Miorlau Pufos spunea...

Revenind la topic, oferta nu prea e credibila. Chestie de pret psihologic, mi-e greu sa cred ca "diveloperii" au inteles ca profiturile uriase nu mai incap si arunca pe piata o oferta decenta. Varianta plauzibila este ca vor baga materiale de 2 lei in asa ceva. Oferta ar avea credibilitate daca ar veni din partea statului ( o chestie gen ANL )

limestone spunea...

Adevarul este ca nu spune din ce sunt facute casele, pe ce structura, zidarie sau lemn.
O casa din lemn este cu 40% mai ieftina, deci realizabila la 500euro/mp.

Costi spunea...

Ce spuneati de preturi ?
http://www.romcarpati.cabanova.ro/
E drept ca e din Iasi, dar presupun ca preturile la materiale sunt aproximativ aceleasi peste tot in tara.
Avea dreptate cine zicea pe aici ca am fost indoctrinati cu ideea ca trebuia ca locuintele sa fie scumpe.

limestone spunea...

Off topic:

Din seria traim in RRomania:

"Surse din rândul anchetatorilor susţin că „ancheta în cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Braşov este una dintre cele mai costisitoare de până acum, chiar mai «scumpă» decât cea derulată în dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu, în care doar testele de laborator au costat peste 250.000 de lei”."

Pentru cautarea avocatei cred ca s-a cheltuit mult mai mult, cam de patru ori suma spusa, deci aprox 1000000 RON adica 230 mii euro, aproape un sfert de milion euro. Deh, scafandrii si sutele de politai mobilizati au fost scumpi.

Intrebarea care se pune este daca se justifica cheltuirea unei asemenea sume din banii nostri pentru cautarea unei persoane disparute daca acesta nu este seful statului ?!?

Suntem tara celor mai triste paradoxuri, oamenii mor de foame si din lipsa unor medicamente elementare si statul arunca banii pe fereasta cautand fantome.

Anonim spunea...

http://khris.ro/index.php/02/2009/criza-pe-intelesul-tuturor-varianta-video/

Uite mai sus cum se plimba bombele.
Courtesy of Nea Grigore.

Miorlau Pufos alta lege a economiei: ce e prea ieftin nu e bun calitativ. Sa nu va faceti iluzii vreodata ca veti cumpara un produs bun la pret minim, poate daca e furat.
Desi asta e relativ acum, aveti rabdare, tineti banii si nu cumparati nimic acum. Vor fi mult mai ieftine dar nu pe degeaba.
Va intereseaza pe voi profitul si salariile furnizorilor? Presupun ca nu.
Voi dictati regulile acum!

elzorab spunea...

'Explicaţia pentru creşterea preţurilor vine de la Cristina Corojan, din partea dezvoltatorului Mivan, care spune că aceasta se datorează apariţiei a tot mai multor proiecte rezidenţiale. În alte cazuri, creşterea de preţ a fost şi mai mare. Spre exemplu, primii cumpărători ai unui apartament în proiectul Gran Residencia, în mai 2007, au plătit 1.050 de euro plus TVA pe metru pătrat, în timp ce acum preţurile sunt mai mari cu 42% şi au ajuns la 1.500 de euro plus TVA pe metru pătrat.'

SA RECAPITULAM: CU CAT OFERTA E MAI MARE SI CEREREA MAI MICA, CU ATAT CRESC SI PRETURILE. VA MIRATI CA NE AFLAM IN PIMA CRIZA CU ASEMENEA "ICONOMISTI"

http://www.gandul.info/economia/de-la-lansare-preturile-apartamentelor-noi-au-crescut-cu-pana-la-60.html?3936;3998688

Tufis spunea...

Bai dar proasta aia de cine a fost angajata si cum de nu ii pica plombele cand zice asa ceva? E criza de secretare si femei de servici, si ea, cu capsorul ala gaunos, s-a gasit sa fie consultant imobiliar?

Pai la spalat podelele nene, sau macar la carat dosare. (nu ma acuzati de misoginism, am facut si de astea :B)

Ma intelegi acum, Aristotel? Unii nu doar ca sunt mai prosti decat prevede legea, nici nu fac eforturi pentru a-si depasi conditia. Ce sa le asiguri astora? Paine, apa si bataie.

Adi spunea...

A fost gasit vinovatul :)
Recipe for Disaster: The Formula That Killed Wall Street

Adi spunea...

@Hubble
Pilonii aia inalti de la Basarab sunt cei de care se prind cablurile ce sustin tablierul podului si care va fi binenteles mai jos. Cel putin eu asa sper... :)

ionut spunea...

elzorab

Am citit si eu aberatia respectiva: concurenta creste preturile!
Mai e ceva de spus?

Vasile

Ma intreb daca respectiva chiar crede ce spune sau doar a luat bani pentru asta. Refuz sa cred ca cineva poate sa fie atat de stupid!

Tufis spunea...

Faptul ca a luat bani n-o scuza, tot de lustruit pantofii e bun un om care se vinde in halul asta.

Anonim spunea...

@Zahir
Merci, m-ai linistit. Ma speriasem de o monstruozitate.

@Boys
Voiculescu a propus concesionarea deltei. Ar trebui judecat pentru blasfemie.

@Limestone
in legatura cu Elodia, romanii (din Roma antica) aveau un proverb care spunea ca nu conteaza cat se cheltuie pentru adevar sau cate vieti se sacrifica pentru adevar. O minciuna duce la perpetuarea minciunii si degradarea completa a societatii. Ai exemple suficiente in ziua de azi. As fi de acord sa se cheltuie tot PIB-ul doar sa-i vad la puscarie pe toti mafiotii si spagarii. Apoi din saracie se poate naste o societate corecta cu frica de lege. Vezi China sau tarile arabe.

Anonim spunea...

Din gandirea unui "developar" :
"Dom'le ma lasi cu discutia asta cu supraevaluarea si cu faptul ca nu ne putem compara cu x si y. Dom'le ... daca cineva a dat 2-3 000 euro/mp atunci ala e pretul dom'le. Si banca din perpestiva asta a judecat cand a dat credite. Cu cat se cumpara...asta da pretul."
Om cu "studii superioare", cu oarece spoiala de cultura, intre doua varste (nu indoctrinat prin training-uri prin vreo multinationala) etc.

AristotelCostel spunea...

@vasile

Unii nu doar ca sunt mai prosti decat prevede legea, nici nu fac eforturi pentru a-si depasi conditia. Ce sa le asiguri astora? Paine, apa si bataie.

În capitalismul românesc, "pramatostrofele" astea reprezinta... elite.
Vacarena aia câştigă mii de euro chiar si in situatia de "proasta ilegalista", victimele ei fiind ... şi mai "penale".

limestone spunea...

@Hubble..

Quatar, Bahrein, chiar si Arabia Saudita, nu cred ca lucrurile merg chiar asa de prost acolo..
Noi cu democratia noastra intretinuta scump avem de zece ori mai multa coruptie ca in China !!

De acord sa se cheltuie sume importante pentru bagarea in puscarie a unuia ca Adrian Nastase sau Nutu Camataru.
Dar faptul ca iti permiti sa cheltuiesti un sfert de milion de euro pentru a cauta o fantoma este cel putin risipa de resurse daca nu cumva idiotenie crasa.
Imagineaza-ti ca s-ar fi putut construi cu bani astia un azil de batrani sau o casa sociala pentru oamenii strazi.
Inteleg sa o caute in primele zile cat existau sperante sa o gaseasca in viata pe Elodia dar atat.
Si ce, daca o gaseau era vezi doamne o demonstratie ca justitia romana cauta adevarul pana in panzele albe si dovedeste vinovatii??Ma lasi?

Anonim spunea...

@Limestone
Daca era sotia, mama, fiica ta, ai fi judecat la fel ?

limestone spunea...

@Hubble..

Daca nu mai erau sanse sa o gaseasca in viata da.

Tufis spunea...

Aia trebuie cautata in panzele albe, ca si orice alt om disparut, fara sa punem pret pe bani, ca de aia e justitie si siguranta in tarile normale.

Pacat ca se dau cam aceiasi bani si ca sa dea parlamentul (!!!!!!, separatia puterilor in stat) NUP lui Nastase :)

limestone spunea...

@vasile
dar cautand-o pe elodia, in zadar -sa vazut, pana in panzele albe esti fortat sa iei banii de la gura unora care chiar au nevoie de ei, mor de foame pe strazi sau nu au bani de medicamente. Este o chestie de management al prioritatilor.Alegi sa salvezi mai multe vieti sau iti riisipesti resursele gasind in cele din urma un cadavru?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Corect Vasile. Daca s-ar lasa balta cazul, si-ar pemite orice papagal de barbat sa-si omoare nevasta si sa o arunce in lac. Insa odata pedepsit faptasul le-ar intra frica in oase altora.

Si mi se pare ca avem niste pedepse cam blande pentru:
- crima cu premeditare
- viol
- furt din banul public (inclusiv spaga)

limestone spunea...

Hai sa terminam cu elodia ca doar nu suntem la otv..

Anonim spunea...

@Limestone
Eu nu vb de Elodia sau de OTV. E o discutie de principiu. Ai si tu partea ta de dreptate ca se cheltuie bani pe incompetenti care nu stiu sa rezolve operativ un caz, sau nu vor (coruptie), dar nu sunt de acord ca trebuie ingropat cazul.

Anonim spunea...

Vesti optimiste.

http://www.zf.ro/zf-24/arai-apartamentele-vechi-s-ar-putea-ieftini-cu-pana-la-20-anul-acesta-4000294/

"Anul acesta exista riscul unor scaderi de pret de 20%, cele mai expuse fiind apartamentele mai vechi de 30 - 40 de ani, din cartierele periferice, cu 3 si 4 camere, a declarat astazi Ion Radu Zilisteanu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare."

Dom' John Radu Pulisteanu declara ca doar exista riscul. Si maxim 20% nu mai mult nici in ruptul capului.

Dobitocul asta inca nu realizeaza ca ii pute gura ?

El ca el, ca e lovit la cap, dar ZF se mai uita in gura lui ?

De-as avea un ochi la xxx
L-as privi numai in gura.

Scuze Manole, da omul asta imi ridica nivelul politic.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Zili zice ca vor scadea cu 20%. Patriciu zicea ca vor scadea la 20%. Tot pe-acolo. Oricum tind sa-i dau primului dreptate ca are barba mai mare.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 245   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?