Interesantă ediţia de azi a emisiunii "Fabrica" de pe Realitatea TV. Îmi place poziţia din ce în ce mai hotărâtă a domnului Vasilescu, pe care mi-l aduc aminte foarte clar avertizând prin 2004 împotriva "asset-bubble-ului de tip japonez". Atunci am auzit pentru prima oară, de altfel, de aşa ceva şi chit că nu credeam că aveam de-a face cu nişte preţuri supraevaluate (şi la nivelul lui 2004 cred în continuare că preţurile nu erau supraevaluate), am început să acord atenţia cuvenită fenomenului. Surprinde neplăcut, pe de altă parte, poziţia nerealistă a invitaţilor din zona imobiliară peste care ultimele 12 luni par a fi trecut degeaba. Poziţia domnului Vasilescu trebuie corelată cu cea a guvernatorului din urmă cu câteva zile, când a zis că "pe zonele de bubble, cum e cea imobiliară, creditarea va rămâne blocată".
Cum pot integra tehnologia smart în utilizarea chiuvetei exterioare?
Acum o săptămână
52 de comentarii:
Interesanta a fost si prestatia lui Bogdan Chireac la emisiunea lui Cristoiu. Worst case scenario: Ukraina in faliment la granita de nord, Rusia pe fondul de slabiciune al Ukrainei acapareaza Krimeea asa cum a promis Putin si de acolo razboi. Caci razboiul a urmat si crizelor anterioare. Aristotele ti-ai pregatit ranita?
Sa-mi explice si mie din nou cineva cum de imprumutul de la FMI se va duce de fapt in buzunarele bancilor. Am inteles, se va micsora RMO de la 40 la suta in jos. Dar scuze, aceasta rezerva minima, acesti bani nu apartin bancilor din capul locului? Cine spune ca aceast RMO nu a fost prea mare pana acum?
Limestone, RMO se calculeaza la resursele atrase de banci daca nu ma insel. Sunt si nu sunt banii bancilor, un deponent ar putea spune ca aia sunt banii lui :)
BNR nu a obligat bancile sa se bage in treaba asta. A spus, draga banca, astea sunt conditiile daca vrei sa te joci pe piata din Romania, te bagi sau nu te bagi dupa cum doresti. Si se pare ca multe banci au dorit, judecand dupa vanzoleala bancara din ultimii ani de pe meleagurile noastre.
Emisiune dezastru, penibil. Nimeni nu recunoaste ca a fost balon, nimeni nu recunoaste ca preturile sunt (inca) prea mari. Se da vina pe BNR si guvern ca nu fac nimic, pe client ca nu cumpara, etc.
Se folosesc vechile marote precum si unele noi. Ne ascundem constant dupa băţ.
Top ruşinică (as zice top prostie):
1=Gherghiţă;
2=Vlăsceanu
"Preşedintele a spus că diferenţa de 6,5% dintre creşterea economică prognozată iniţial de Guvern (de 2,5) şi cea evaluată de FMI (de minus 4 procente) presupune o reducere a cheltuielior. Băsescu a spus că 1,1% din plăţile bugetare să fie reduse, însă nu poate fi vorba, în acest context, de investiţiile publice."
Sa mori tu? Asta zici ca e presedinte de doua zile, nici ceapa nu a mancat , nici gura nu ii miroase. Sa ii aducem aminte ca e presedinte al Romaniei de 5 ani?
"Acesta a mai spus, referindu-se la funcţionarii publici, că sunt corpul de elită al societăţii care ar trebui să pună la dispoziţia politicienilor soluţii la probleme."
Ba nu, au fost turma care v-a convenit sa o aveti la dispozitie, votand cu ala care da mai mult. Elita au fost si raman "capsunarii" si aia din sectorul privat, idiotii aia care trimit miliarde in tara nu fraiericii care taie frunza la stat si nu stiu sa respecte contribuabilii.
"să pună la dispoziţia politicienilor soluţii la probleme."
M-am tavalit pe jos de ras. Cine ma sa iti dea solutii, aia care nu se gandeau decat la vacante si cafele? Da' onor politicienii de de nu au solutii?
Criza asta mondiala arata calitatea politicienilor care e egala cu zero.
Cum incearca javrele intoarcerea spre popor dar mi se pare mie sau e cam tarziu?
Cati dintre voi va recunoasteti aici? Raluca Stroescu
"limestone spunea...
Sa-mi explice si mie din nou cineva cum de imprumutul de la FMI se va duce de fapt in buzunarele bancilor. Am inteles, se va micsora RMO de la 40 la suta in jos. Dar scuze, aceasta rezerva minima, acesti bani nu apartin bancilor din capul locului? Cine spune ca aceast RMO nu a fost prea mare pana acum?"
RMO asta sunt de fapt pasive stabile, adica o suma medie pe care bnr o datoreaza in permanenta bancilor. In suma asta sunt intrari si iesiri, dar ea nu evolueaza oricum urmeaza trend-ul activitatii bancare.
Rolul ei este prudential in primul rand si este cu atat mai mare cu cat creditele acordate de banci sunt mai riscante.
RMO asta, privit ca pasiv stabil, face parte din rezerva bnr , si este intradevar alcatuit din sume datorate, dar, este si reimprospatat prin intrari. In felul acesta, suma nu reprezinta o creanta certa pentru bnr, si nu-si pune nimeni problema restituirii ei, nu face parte din datoria publica.
Ori daca dse scade rmo si se inlocuieste cu bani de la fmi, se inlocuieste practic o suma pe care bnr o foloseste de drept si practic pe gratis, cu o scadenta certa, cu un credit pe care chiar trebuie sa-l restituim si care greveaza serviciul datoriei publice.
De ce anume se face asta, am aratat in cele doua-trei comentarii de la subiectul anterior.
Vorbeam acum mai bine de doua saptamani despre euforia pietelor bursiere si un nou avant nesperat si nesustinut de nici un fundament concret: Magia cifrei 3 - DOW
Pe scurt, cam asta era ideea de atunci:
Eu ma bag la un 7500-8000 in sus dupa care cred ca vom asista la o prabusire sub 6000. Termenul acestui scenariu ? Intre o saptamana si o luna pentru apreciere. Maxim 2 luni pentru picajul sub 6000.
In ultimele zile am avut tot mai des ocazia sa temperez avantul unora care declarau ca gata, a reinceput cresterea, fundul prapastiei a fost atins, iar de acum totul va fi bine. Ca bursele vor continua sa creasca, RON-ul se va aprecia si pana la toamna scapam de criza. Fara colaps financiar, fara inflatie la dolar sau alte "rele" din acestea prevazute de "rau-voitori" ca mine.. :)
Ei bine, asa cum afirmasem initial, dadeam un maxim de 2 luni inainte de reinceperea show-ului, dar urma declaratiilor din ultima vreme din presa, devenea tot mai interesanta intalnirea G20 programata pe 2 aprilie. Desi ultimele intalniri de acest gen au cam fost apa de ploaie, insistenta cu care voci precum China sau Rusia se auzeau tot mai des in ultima vreme, m-a pus nitzel pe ganduri: China ar putea sustine propunerea Rusiei de inlocuire a dolarului cu o noua valuta mondiala
Despre propunerea Chinei pentru ca FMI sa inlocuiasca niste bani de hartie cu alti bani de hartie vom discuta ulterior. Voi detalia atunci de ce SDR nu au nici ei mai multa valoare decat dolarul.
Dar sa revenim la bursele noastre. Semnele de care spuneam si care prezinta saptamana viitoare ca un punct cheie al inceperii inversarii de trend au inceput sa se inmulteasca:
World at the crossroads ahead of G20: Soros
Now the billionaire financier and philanthropist has described the G20 meeting to be held in London this Thursday as a make-or-break event if a global depression is to be avoided.
Pe Soros l-au acuzat multi de manipulare, dar el la randul sau a dovedit la si mai multi ca stie ce face si ce zice cand vine vorba de jocuri economice. Dar hai sa zicem ca batranul vulpoi nu e credibil si sa ne uitam in alta parte. Si anume la modul in care bulltrapul a inceput, adica vestile pozitive despre Citi si alte banci de care vorbeam in previziunile initiale. Ei, aici lucrurile devin cu adevarat interesante:
Big Banks Pull off The Ultimate Bait & Switch
We're not quite as healthy as we thought we were. Oops. (WSJ)
J.P. Morgan Chase Chief Executive James Dimon said...that March was a little tougher than the first two months of the year....Bank of America...CEO Kenneth Lewis also said that March had been a tougher month for his bank.
Convenient that they decided to dump this information on Friday afternoon, and at the close of a very good week.
Readers may recall that a few weeks ago, those two CEOs-along with Citi's Vikram Pandit-said the first two months of the year had been very good:
Pandit, March 10th: "We are profitable through the first two months of 2009 and are having our best quarter-to-date performance since the third quarter of 2007."
Dimon, March 11th: "Jamie Dimon, the chief executive of JPMorgan Chase, said Wednesday that the bank was profitable in January and February..."
Lewis, March 12th: "We have been profitable for the first two months of the year," Lewis told reporters after a speech in Boston today.
This was possibly the most nakedly self-serving bullshit the big bank CEOs have offered to date. ("bullshit" being a technical term of course, see Harry Frankfurt)
Deci pe vineri seara, la finalul sedintei in care DOW dadea deja semne de slabiciune si cu cateva zile inaintea G20, baietii din banci s-au hotarat sa scape si ei porumbelul. Motiv in plus pentru a-mi intari convingerile ca de maine incepand, ne va astepta o saptamana interesanta... :)
Vlasceanu e bomba, nici nu stie pe ce lume traieste. Confunda dobanda la euro cu inflatia la lei, si zice ca "pe o piata normala, ar trebui sa fie egale". WTF dude ?
Sunt prea cilivizat sa zic ceva de donshoara, asa ca o las sa se produca cu gurita ei.
Sunt disperati copiii, clientii nu vor sa cumpere desi 70% din ei au cash ! Si stiti ce inseamna asta, nu ? De la Vlascanu citire: nu o sa scada asa mult cum sperati voi, o sa intre rinichi imobiliari la cumparare si o sa puna gheara pe tot ce misca, si sa vezi atuncea preturi, ca deh, e rechini si nu poti sa te tocmesti cu ei. Sa-i explice cineva gibonului notiunea de cerere si oferta, si cum pretul se stabileste la intersectia celor doua. Si cum, daca vor ajunge din nou apartamentele 2000E/mp, atunci o noua promotie de taximetristi convertiti in dezvoltatori vor construi si vor scadea pretul.
Iar domnul Vasilescu sa stea linistit, nici jumatate din terenul din interiorul centurii nu e acoperit cu constructii, si chiar in ritmul de constructie al cincinalului glorios ce tocmai s-a incheiat, tot nu o sa se termine terenul in urmatorii 50 de ani.
am ascultat si eu emisiunea si am de spus doar doua cuvinte(3): prostie, nesimtire si disperare.
de cat tupeu ai nevoie sa compari manhattan-ul sau tokyo cu centru bucurestilor?
pai bucurestiul nu a fost si un va fi niciogata nici macar a zecea aprte din ceea ce sunt acele orase. bucurestiul se poate compara doar cu sofia, kiev, tirana si alte orase din aceeasi categorie.
de ce nu spun domnii respectivi ca o casa in orasele de aceleasi dimensiuni din sua, poti lua case la 100 000 de euro, case mai mari decat in bucuresti, in orase cu economii puternice. iar daca vorbim de cele cateva metropole ny, la, sf, sea, putem dicuta depsre preturi considerabim mai mici decat se vehiculeaza in pasunile lui berbekali.
apoi mai era observatia legata de milioanele de romani cu milioane de dolari, care abia asteapta sa vina sa cumpere in romania. pai daca ai facul milioane de dolari, iti dai sema destul de usor cand ai de a face cu o tzeapa de proportii, altfel ai avea datorii de milioane si nu rezerve. de ce sa vin sa arunc sute de mii de euro pe o casa in bucuresti cand cu aceeasi bani imi iau trei sau patru in sua? pana la urma compari atat economia cat si conditiile dar, mai ales, pretul.
si eu sunt unul cu rezerve, dar decat sa-mi arunc banii acum in romani, mai bine le dau foc, preturile trebuie sa mai scada cel putin cu 80% pana in momentul cand a investii in imobiliarelel din romania va deveni o afacere retatabila, nu doar pentru mine ci pentru toti cei care stiu cat de greu se fac banii.
dar mai e o dezinformare crasa. majoritatea romanilor din strainatate au credite la randul lor, credite pe acre trebuie sa le ramburseze in conditii de criza economica. char foarte foarte putin au fost prinsi de aceasta criza cu rezerve. sutn doar exceptii. majoritatea s-au intins si aici mai mult decat i-a tinut plapuma, deci e greu sa gasesti oameni cu bani lichizi, chair si cu zece mii, darmite cu milioane.
parerea mea, e doar inceputul crizei, aceste scaderi de 40%, nici macar nu sutn scaderi de preturi reale, pentru ca nu s-au prea facut tranzactii la acele preturi de la care se presupune ca ar fi scazut. erau doar preturi vehiculate, care au existat p peiata cateva saptamani, timp mult prea scurt pentru a deveni preturi de referinta.
iar daca in orase mari din sua, orase cu industrie de traditie, in cartierele muncitoresti, o garrsoniera se paote tranzactiona la 6000 de dolari, atunci ce face un cartier insalubru din bucuresti mai grozav? dimpotriva, orice cartier din sua, chiar si din gheto, au conditii mai bune si posibilitati de a gasi slujbe mult mai bine platite decat in romania.
deci, vise placute si faliment usor.
m-a indispus si domnul vasilescu, om cu mult bun simt, dar cu o icredibila incapacitate de a se exprima. cum poti sa fii al varful unei institutii si sa nu fi capabil sa inchegi doua fraze si sa exprimi doua idei?
http://www.gandul.info/viata/muzeul-imobiliar-21-000-de-vizitatori-85-de-cumparatori-video.html?3931;4109868
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/845325/O-angajata-a-BRD-Filiala-Iasi-a-incercat-sa-se-sinucida/
Cei care au faurit megateapa FMI trebuie judecati si impuscati pentru INALTA TRADARE NATIONALA. Si asa va fi in curand, pentru ca poporul in foame si frig se va misca frenetic. Anul 2010 va fi anul marilor revolte si schimbari politice (daca nu cumva incepe din toamna 2009). Iar cu asta se va incheia un nou capitol in istoria moderna a Romaniei care nu va avea nici un nume si nici o insemnatate ci doar o descriere vaga precum o gaura neagra.
invitatii din emisiune sunt picati in cap,
au uitat ca s-a ajuns la aceste preturi doar pt ca 'preturile cresc', fara nici o justificare rationala,
o tot invart cu banca, cu situatia internationala, uita de nesimtirea profitului pe care il pretind dezvoltatorii
am bani, pot sa iau credit, nu ii nici un blocaj, probabil ca sunt psihotic, dar tind sa ii contrazic,
pru si simplu nu cred ca asta e pretul, reducerile care le fac acum dezvoltatorii o fac tot din buzunarul meu, in care voiau sa bage mana pana nu demult
Am vazut si eu emisiunea. Ce am retinut eu, asa, din pom:
1) Dezvoltatorii sunt frustrati si suparati ca le mere prost...pentru ca:
2) Clientii, mama lor de pomanagii, nu mai decarteaza banu gros...
3) Bancili, mama lor de camatari, nu mai finanteaza sau finanteaza foarte scump
4) BNR... mama lor de finantisti, tine banii-n tescherea si nu da si la altii.
Corectati-ma, va rog, daca am inteles gresit.
Am fost si la TIMON.. cifra de 16000/21000 de vizitatori... este absurda/aberanta. Pur si simplu, spatiul alocat targului nu permitea un asemenea aflux de fazani! Cand am fost eu, vineri adica, nu erau decat 20-25 de vizitatori si aia pareau ca nu au spatiu de manevra.
@Hubble
si va urma ce ? dezvolta subiectul, daca tot l-ai deschis.
Da, clientii sunt de vina ca tin banii la saltea. Sa ii executam.
Elzorab de ce esti mai rau si subminezi industria constructiilor, ia si tu un apartament, o vila ceva sa se deblocheze piata.
Ca restul romanilor o submineaza pe cea alimentara, nu mai cumpara carne.
@Canadianu
Nu stiu ce va urma. Nu sunt Nostradamus. Dar va urma ceva mai bun, bineinteles dupa o perioada de framantari sociale de cativa ani. Se vor ridica lideri nationalisti. Va fi o democratie de catifea, cu intarirea autoritatii statului si institutiilor. Eu nu prea cred in democratia libertina de pe plaiurile mioritice. Vom fi condusi fie de un lider al clasei muncitoare gen Cosma, fie de unul al intelectualitatii gen Oprescu. Habar nu am. Dar destrabalarea din ziua de azi nu mai tine pentru ca explodeaza mamaliga.
@Hubble
clar, sub conducerea unor luceferi ca cozma sau oprescu rromanii se vor apuca brusc instantaneu si deodata sa nu mai fure, sa nu mai dea/ceara spaga, sa invete, sa fie politicosi, sa asculte schopenhauer in loc de adi, samd. ...
si bineinteles ca toate marile transformari se vor efectua cu ajutorul adevaratilor patrioti, specialistii care au decis sa ramana in tara in loc sa tradeze la straini pe 2 arginti in plus
zi si mie te rog de unde va procurati iarba, ca pare marfa de calitate
@canadiene
Nu cred ca are rost sa mai continuam pe tonul asta al discutiilor. Incepi sa fi o placa stricata. Am inteles, ai invins ca ai emigrat, o duci bine, mananci bine, faci sex mai bine, ai realizari spirituale. Sa-ti fie intr-un ceas bun si mai cu modestie.
nah, eu chiar nu vroiam sa (re)impingem discutia pe fagasul asta, chiar ma interesau niste solutii realiste, nu cozma sau oprescu, pentru ca eu unul, desi ma consider un om cu inteligenta MULT peste medie, nu vad nici una
dar pana la urma, daca stam stramb si judecam drept, orice solutie, fiind ea chiar si cozma sau oprescu, e mai buna decat nici una, nu ?
@Manole
parca ne promisesei tu ceva pe tema solutiilor
@restul
voi nu contribuiti cu nimic ? numa sorinel cu "legea prin care sa se respecte legea" si hubble cu cuplul cozma/oprescu sunt telectuali pe aici ?
mai multa implicare baeti, ia puneti-o voi de un think tank cu care sa rupeti gura targului ...
@Canadianu
Poate nu observi bine, dar eu nu dadeam solutii, ci faceam o profetie. E o diferenta.
mea culpa then. da' ceva solutii nu ai ?
Io nu am timp sa scriu si nici mare lucru de adaugat n-as avea.
Sunt extrem de ocupat cu munca, nu toate firmele sunt prinse de criza. La noi incasarile cresc cu fiecare luna.
Desigur, noi nu vindem nimic in rromanica si nici nu suntem in finante, contructii sau realestate. Nici nu operam cu bani imprumutati.
Economia reala merge in continuare cu contractii ocazionale. Profetiile apocaliptice ma amuza. Fac si eu o profetie, bazata strict pe experienta personala:
La sfarsitul anului 2009, va fi mai rau decat acum. Somaj mai mare, bani mai putini, falimente mai multe, etc. Cu toate astea nu se va fi petrecut nici un "crash al sistemului" si industria reala va merge inainte. Produse se vor face, lumea va munci, nothing special, doar ceva mai greu si fara "easy money".
Hai sa ne comparam profetiile de Revelion. Intamplator, eu am ferma, deci sunt gata chiar si de profetia lu Flavian. El o fi avand?
@canadianu
Inainte de a prezenta o solutie, o parere a lui Friedrich August von Hayek VIDEO
interesant la sfarsit ideea cu desfiintarea monopolului emiterii banilor. Mi-am amintit de valutele regionale din diferite zone din Germania de exemplu.
Genial: You dont know the bizniz :))
http://trenduri.blogspot.com/2009/03/why-meltdown-should-have-surprised-no.html
O chestie tare primita pe mail acum:
Impartiti miliardele bagate de amaericani in salvarea sistemului la numarul de locuitori.
Sa vorbim numai de cei 700 miliarde USD/ 6.5 miliarde locuitori = 107 milioane USD/cap de locuitor planeta.
Ca sa va distrati, adaugati la impartire TOTI banii injectati in SUA si aiurea in lume......
Nice ha?
Apropo, va citesc de 1 an si asta-i primul post pe blog.
Ar trebui sa fim multi milionari :)
E grea matematica asta, nu se compara cu biologia.
@hubble
Tocmai asta-i smecheria, sa vezi ce "umbla" pe net
:)
@Pic si Poc
Cam mult te-ai scremut un an sa debitezi acest test psihologic. Dupa un an te mai indoiesti in halul asta de calitatea interlocutorilor, ca acum te intreb cat face sin din 11 pi radiani.
@hubble
era o gluma, ia-o si tu mai usor, ne destindem fruntile.
@pic si poc
ai cam gresit .
vine cam 107 usd / persoana de pe pamantul asta si cam 1750 usd cap/american
:)
@Hubble
printre altele si cos(pi/2 - 11*pi) :) (argumentul lui cos e in radiani)
Citesc pe site-ul BNR:
Datoria externa pe termen mediu si lung a înregistrat la 31 ianuarie 2009 nivelul de 50 567 milioane euro, în creştere cu 0,9 la sută faţă de 31 decembrie 2008.
Datoria externă publică şi public garantată a înregistrat la 31 ianuarie 2009 un sold de 10 936 milioane euro şi a reprezentat 21,6 la sută din datoria externă pe termen mediu şi lung (faţă de 21,3 la sută la 31 decembrie 2008).
Practic acordul cu FMI transforma o mai mare parte din datoria negarantata in datorie garantata.
O veste imbucuratoare e ca deprecierea euro a dus la reducerea deficitului balantei de plati. Si una proasta e ca deficitul e sustinut si mai mult de capsunari in detrimentul economiei interne.
Citez tot de pe site-ul BNR:
În luna ianuarie 2009, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 525 milioane euro, în scădere cu 54,6 la sută faţă de luna ianuarie 2008. Influenţa determinantă asupra reducerii soldului contului curent a avut-o deficitul balanţei comerciale, care a însumat 385 milioane euro, în scădere cu 66,4 la sută faţă de luna ianuarie 2008.
Deficitul contului curent în luna ianuarie 2009 a fost finanţat integral prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România (faţă de 52,1 la sută în luna ianuarie 2008), care au înregistrat 912 milioane euro (comparativ cu 603 la sută în luna ianuarie 2008). În luna ianuarie 2009, din cele 912 milioane euro, participaţiile la capital au reprezentat 49,6 la sută, creditele intra-grup1 36,2 la sută şi profitul reinvestit 14,2 la sută.
http://www.zf.ro/zf-24/bm-recomanda-romaniei-sa-creasca-varsta-de-pensionare-barbatii-trebuie-sa-iasa-la-70-de-ani-la-pensie-comentati-aici-4113673/
Citat din articol:
"Conform Institutului National de Statistica, in anul 2007, speranta de viata a romanilor era de 75 de ani la femei si de 68 de ani la barbati. "
Si va faceati grija ca sunt creditele pe durata prea mare :))
referitor la pensii, Bismarck a fost un bou :P
pe termen lung sistemul actual de pensii (si vorbesc pe plan global) e doar o schema ponzi
iar ca in rromania s-a ajuns sa se iasa la pensie la 55 de ani, in timp ce bunica-miu la 78, handicapat care mergea numai cu 2 bete, a sapat cartofii pana in ultima vara inainte de a muri, spune multe
de aia ziceam, in momentul de fata, cu situatia demografica, legala, politica, sociala, educationala, you name it, din rromania eu nu vad nici o solutie de viitor. poate o dictatura, da' va dati seama ca nu mai e voie :P tare am impresia ca Ceausescu a fost, este si va fi cel mai bun conducator pe care l-a avut rromania in istoria recenta, cu toate cele 4 clase ale lui.
Ca şi Cristina, ceilalţi 140 de bursieri din acest program se angajau să obţină rezultate bune la studii şi, la final, după ce se întorceau în ţară, să lucreze o perioadă, între trei şi cinci ani, în administraţia publică.
sorinel, ia fa tu o lege prin care bursierii astia sa nu mai moara de foame. de fapt da-i dreacu, ca oricum nu valoreaza nimic, auzi la ei, sa se duca sa faca scoala la straini, ce, facultatile rromanesti nu-s bune ?
"sa asculte schopenhauer in loc de adi"
Schopenhauer se citeste, nu se asculta...
pwnd
But still, it's a great country.
Pazea ca iar a deschis canadianul o sticla.
Eu nu stiu ce te mai obosesti canadiene doar mare parte din cei de aici sunt niste prosti. Eu, ionut, sorinel si altii care suntem rromani, adica niste nimeni.
Nu ai public in Canada?
Vai de educatia primita!
Tu crezi ca vorbele tale mai au o valoare aici, in RROMANIA ca sa te citez?
chrysthyan
"Eu, ionut, sorinel si altii care suntem rromani, adica niste nimeni."
Eu unul sunt ROMAN nu rroman!
Si-l citesc pe schopenhauer, de ascultat ii ascult pe altii!:)
Chrysthyan, sa fii prost nu e o tragedie, ca nu ne-am nascut toti genii, tragedia e sa nu-ti cunosti si sa nu-ti accepti limitele
ionut, mai intreaba si tu in stanga si-n dreapta, poate afli care e faza cu schopenhauer
In general opiniile agentiilor de rating nu mi s-au parut convingatoare, cel putin in ultima vreme. Nu inteleg de ce analistii acestor agentii s-ar indoi de faptul ca bancile isi vor tine propria promisiune.
imi place ca lui ghetea nu-i convin evaluarile numai cand sunt negative, cand erau pozitive nu zicea nici pas
Canadiene nu cred ca esti tu in masura sa emiti judecati pe aici.
Vezi-ti de oala ta, de filipineza si de ce invarti tu pe acolo.
Auzi filipineza, pai tu nici la femei nu ai ce sfat sa imi dai. Dar la restul?
Sincer, pe mine ma iau caldurile cand ma gandesc la viitorul meu si al subordonatilor mei, chiar nu am chef sa iti mai ascult aberatiile.
Viata e grea si dura in Romania, nu faci parte din ea vezi-ti de ale tale si lasa-ne in problemele noastre.
Tu esti ca unul care dupa ce i-a tras-o unei femei o discuta in tot targul si mai te pretinzi om de calitate.
Cred ca ar trebui sa iti vezi tu lungul nasului.
pai de ce te apuca caldurile, nenea ? dupa cum zicea si Nok, firmele bune rezista, cele slabe mor. survival of the fittest, baby. asta ar trebui sa ne aduca criza asta, o curatire a economiei (inclusiv canadiene/americane, ca nu mi-e rusine nici cu sindicalistii de la GM). bineinteles, daca nu s-ar baga guvernele sa "salveze" pe unul si pe altul.
un businessplan bun, realist, e oricand viabil. sper ca stii ca un business plan bun ia in calcul si anumiti factori de risc, mai mici sau mai mari, nu ? ;)
oare cati pot spune ca Patriciu: Daca ma lasati gol in piata, intr-un an imi refac averea ?
Trimiteți un comentariu