sâmbătă, 21 martie 2009

Prea mulţi de "minus" dau prost la popor?

Săptămâna trecută, un comunicat laconic al INS transmis presei informa că producţia industrială a scăzut cu -12% faţă de ianuarie 2008, dar a crescut cu +0,9% faţă de decembrie 2008. Date ajustate "sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare".

Vorbim aşadar de -12% şi +0,9%.

- +. Echilibru perfect, yin şi yang, zi şi noapte. Lumea e un suav echilibru perfect. Staţi liniştiţi la locurili voastri.

Problema e că am în faţă chiar acum un document provenind din INS, care a ajuns şi la cineva din Comisia Naţională de Prognoză, şi care conţine nişte date uşor diferite.

Documentul conţine, pe scurt, următoarele date:

Date ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare
% faţă de ___________ Ian. 2008 _______ Dec. 2008
Zona Euro ___________ -17,3% __________ -4,7%
România ____________ -15,2% __________ -1,8%

Date ajustate sezonier
% faţă de ___________ Ian. 2008 _______ Dec. 2008
Zona Euro ___________ -16,3% __________ -3,5%
România ____________ -12,0% __________ +0,9%

Aşadar, statisticile transmise presei nu par deloc ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonier, ci numai sezonier. Personal habar nu am care e (sau care ar trebui să fie) diferenţa între "ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare" şi "ajustate sezonier", dar e de remarcat că presa internaţională a relatat cifra de -17,3% (ajustarea aşa-zis "în funcţie de numărul de zile lucrătoare") pentru zona euro, în timp ce în presa din România statistica aceasta, care pare a fi cea demnă de atenţia opiniei publice, nici nu e amintită. Pentru că nici nu a fost comunicată.

155 de comentarii:

Hubble spunea...

12000 de concedieri la CFR. Si baselu cu boc vorbesc de reluarea creditarii. Astia cunosc oare ce tara conduc ?

Manole spunea...

Cunosc. Dar ne mint. Şi am impresia că minciuna e atât de generalizată, încât nu mai putem avea încredere în nicio comunicare venită din mediile oficiale. Rog ziariştii care citesc blogul să solicite explicaţii oficiale INS privind "datele ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare".

Manole spunea...

Şi vreau să mai adaug ceva: există şi oameni din intelectualitate care ştiu o mulţime de lucruri pe care nu le spun. În think-tank-urile autohtone se ştiu o mulţime de lucruri. La SAR se ştiu o mulţime de lucruri. Dar şi ei le cenzurează, pentru că sunt aserviţi puterii.

Hubble spunea...

Viitorul suna cam asa:
- anul asta alt presedinte
- guvernul in criza de nervi va pica si se vor face alte aliante
- se va da vina pe greaua mostenire de la guvernul boc
- ori pa pa pensii si salarii bugetari ori tiparnita si euro la cer
- intre timp au loc proteste violente care se vor solda cu ani lungi de intuneric

Mai spera cineva in relansarea economiei, a constructiilor, a creditarii ?

viorel spunea...

eu,
sper ca va aparea un MIRCEA sau un VLAD,sa curete buboiu pana-n afunzime,doar asa ne putem salva.
am ajuns sa-mi doresc o tiranie,incredilbil !

Sorinel spunea...

@ hubble

Ma intreb daca nu cumva stirea asta a fost "scapata". Sa anunti dintr-odata 12000 de disponibilizari, nu e o stire care sa incurajeze prea mult. Si ma gandesc ca asta e doar varful iceberg-ului. Asta este o concediere masiva, dar ma intreb daca stim cumva cate concedieri de zeci, sute de oameni se fac luna de luna, si sunt trecute cu vederea de presa: adunate poate ca dau mai mult de 12000.

@ viorel

Grija mare, la ce-ti doresti:))

alex.dumitrascu spunea...

Justat in functie de numarul de zile lucratoare vrea sa insemne probabil ca ianuarie a avut mai putine zile ....de serviciu pentru bugetari.
E o prostie si manipularea e evidenta. Noroc ca nu mai citeste "publicul" datele astea.
Si nici nu mai conteaza manipularea.
Premierul ungar si-a dat demisia datorita protestelor, dupa ce in octombrie cred anul trecut Ungaria a luat de la fmi un imprumut de 25 miliarde euro.
Asteptam si noi pana in septembrie, adica in ajnul alegerilor.

canadianu\' spunea...

În ţară, apartamente noi au ajuns la 450 de euro metrul pătrat

Flavian spunea...

Nu mai prindem septembrie, nu mai prindem alegeri cu finantele in picioare. In doua luni incepe show-ul. Cel final pentru actualul sistem financiar.

Saptamana asta americanii au confirmat cele mai negre banuieli ale chinezilor. Au dat drumul la QE si de acum nu mai exista nici o sansa.

In octombrie DOW a picat urat de tot pentru prima data si sistemul s-a clatinat mortal. A mai scapat o data la mustata acum 2 saptamani. A treia oara nu mai scapa. Nici cu bailout, nici cu ajutor chinez, cu nimic. In maxim 2 luni o ia din nou la vale, definitiv de data asta.

Pentru cei care nu pricep legatura cu DOW, AIG si bancile "romanesti" sa arunce un ochi aici: AIG Backdoor Bailouts

Cine se mai indoieste ca in momentul picajului US, bancile europene vor mai ramane in picioare ii urez vise placute. Iar pentru cei care inca se distreaza grafice imobiliare reamintesc ca 85% din sistemul bancar "romanesc" este de fapt alcatuit din banci straine.

Mihai spunea...

Statistica romaneasca oficiala ESTE jenanta

- datele se circula cu intarziere, nu este posibil sa aflam "cresterea" pe 2008 in martie 2009.

- nu este posibil sa nu se publice variatia PIB de la trimestru la trimestru, ajustat functie de sezonalitate, evident. La fel de neoficial, PIB-ul pe trimestrul 4 a scazut fata de trimestrul 3 cu ~ 3.5 - 4%. Evident, la noi se publica cifrele de la an la an unde se beneficiaza de efectul de baza.

- Cu productia industriala nici nu mai imi fac probleme, comparatiile fata de la an la an sunt semiutile, dar eu ma uit de acum la consumul de energie/gaz ca indicator al activitatii economice.


La fel, nu e posibil ca la Eurostat si in ziare sa apara datele inainte ca ele sa apara pe site-ul INS.

Si daca vorbim de transparenta, sa nu incepem cu BNR-ul, care si ei sunt codasi la comunicare, tot dintr-un reflex "stati la locurili voastre". Primul lucru pe care ar trebui sa-l faca - sa-si publice bilantul saptamanal sau cel putin lunar.

Mihai spunea...

Apropo de ce zicea Manole apropo de SAR.

Am ajuns sa dau o mai mare importanta analizelor celor de-afara, gen Danske Bank, ING, agentii de rating, indiferent de incercarile jenante de "character assasination" care apar in presa.

Se incearca sa se induca in presa opinii de genul "numai noi stim, strainii sunt niste maimute coborati din copaci, habar n-au de economie, le explicam noi de ce Romania e stabila si diferita".


S&P a anuntat cu 1 an inainte ca va retrograda Romania la junk daca depasesc deficitul bugetar de 3%. Au avut perfecta dreptate.

canadianu\' spunea...

Mihai, pai strainii sunt niste maimute. uite, de exemplu, randamentul pensiilor: minus 23% în statele dezvoltate, plus 11% în România. pam pam ;)

elzorab spunea...

peste tot se mia mascheaza adevarul, se mia modifica cifre etc. din pacate, in romaia aceasta e politica de stat, iar cifrele nu sunt schimbte cu un procent sau doua ci cu zeci si sute. mai stiti cum era cu raportarile la hectar, inca n-au scapat de obiceiurile respective.

elzorab spunea...

Persoana fizica vand teren intravilan cu destinatie constructii, in Floresti, stejarului, parcelabil, suprafata 1878 mp. Utilitatile includ : curent, apa, gaz, canalizare. Pret 314230 RON. CAMERA EXECUTORILOR CLUJ Reperezentata prin asociati Adam Dragos si Oszoczki Andras scoate la licitatie publica la sediul din strada Dorobantilor nr. 13 etaj 1 in data de 21. 04. 2009 imobilul de mai sus avand C. F. Nr. 11455 sub A+1 nr. Topo 5963. Imobilul se vinde liber de sarcini.

ding-dong, ding-dong, ding-dong

ionut spunea...

Exista minciuni, minciuni gogonate si statistici.
Manipulare evidenta, dar trebuie sa le recunostem un merit: e geniala asta cu "ajustarea in functie de nr. de zile lucratoare".
Cam cate zile lucratoare a avut "dacia" in ultimele 5 luni?

Chrysthyan spunea...

Pentru SUA se prevede un deficit comercial de 18% in 2009.
Intr-o comparatie cu Japonia, Peter Schiff a aratat ca nu exista asemanari, SUA nu are nici industria si nici economiile (savings) Japoniei.
Se prevede falimentul SUA.
Pai daca lor li se intampla asta si avand in vedere asemanarile noastre cu ei (la defecte, nu la calitati) noi la ce am putea sa ne asteptam?

canadianu\' spunea...

pe de alta parte nu inteleg de ce se considera atat de rau ca o parte a populatiei beneficiaza de reduceri pe mijloacele de transport din moment ce banii astfel economisiti sunt cheltuiti pe bunuri de consum, consum care in perioade de criza ca aceasta trebuie stimulat.
comentariu de aici
asta e logica economica a "opincii", cu oamenii astia trebuie sa iasa rromania din criza. gooooood luck, boys

Flavian spunea...

Stiu ca multi inca se intreaba de ce lumea insista cu bursele americane si cu dolarul. Cu indicele DOW, cu graficul aurului si cu valoarea cursului EURUSD. In timp ce noi avem problemele noastre cu Boc, Isarescu sau Basescu. Care se dau de ceasul mortii cu acordul FMI si cu alte nebunii de care e plina presa. Si ce legatura au bancile romanesti sau RON-ul cu americanii ? Mai ales ca bancile "noastre" nu au fost chipurile afectate de produsele "toxice" ale americanilor...

Hmm, pai sa o luam pe rand. In primul rand bancile astea ale "noastre" de fapt nu sunt chiar ale noastre. De ce ? Pai de asta:

Concurenta europeana in banci romanesti

Daca sistemul bancar romanesc ar putea fi imaginat ca o prada, atunci ea s-a impartit deja de catre capitalul strain.

Bancile straine cu capital european domina autoritar institutiile de profil din Romania. Capitalul strain a utilizat diverse strategii pina sa ajunga sa detina peste 87% din totalul capitalului sistemului bancar romanesc. In aprilie 2006, bancile cu capital strain detineau 87,8% din totalul activelor, atribuiau 88,7% din totalul creditelor si atrageau 85,4% din totalul depozitelor. Actionarii straini au ales fie ofensiva directa prin preluarea fostelor banci de stat, fie au ales dezvoltarea organica, fie si una si alta.


Topul celor mai mari banci straine din Romania

Iata topul bancilor straine din Romania : 1. Citigroup(Citibank Romania) 2. ABN-Amro ; 3. Société Générale (BRD) ; 4. UniCredit ; 5.HVB ; 6.Banca Nationala a Greciei (Banca Romaneasca) ; 7. EFG Eurobank Ergasias (Banc Post) ; 8. Alpha Bank ; 9. OTP Bank (RoBank) ; 10. Garanti Bank; 11. Finansbank; 12. Piraeus Bank.

Ca si cota de piata pe primele locuri se afla austriecii si grecii. Care am mai explicat AICI cat de bine si de roz o duc, asteptand falimentele sa le bata la usa. Iar de curand si alte nume sonore au inceput sa apara in lista bancilor premiante.

E suficient sa dati un click pe imaginea ASTA pentru a vedea care este de fapt legatura cu ajutorul acordat de americani colosului in asigurari AIG si pentru a intelege cum au ajuns de fapt acesti bani sa fie redistribuiti pentru a sprijini bancile europene si nu numai.

Iar acest ajutor merge in sens dublu. Adica in momentul in care BNR-ul va primi banii de la FMI, mare parte din acestia vor fi folositi in mod direct sau mai putin direct (prin reglarea cursului valutar) tot in acelasi sens. Adica vor ajunge tot in buzunarele bancilor straine cu sucursale in Romania.

Pentru ca foamea de bani e mare. Si cu toate sumele imense cheltuite tot nu vom ajunge nicaieri. Iar in curand nici FMI-ul care ne impinge pe noi de la spate sa ne punem funia de gat pentru bancile straine, nici FED-ul american nu vor mai putea face mare lucru. Pentru ca in doua-trei luni se strica jucaria. Temerile chinezilor in ce priveste situatia americanilor au fost mai mult decat confirmate saptamana aceasta cand FED a anuntat cu surle si trambite lansarea Quantitative Easing. Adica un termen pompos prin care anunti ca ai inceput sa imprimi bani ca sa-ti cumperi singur datoriile.

Mda, exact cum ati auzit. US emite bonuri de trezorerie in speranta ca investitorii straini le vor cumpara si le vor sprijini astfel economia falimentara. Asa cum au facut-o voios pana acum 2 ani dupa cum se vede in graficul de AICI. Pana cand vrajeala n-a mai functionat. Si cei mai mari cumparatori de bonduri americane, adica japonezii si chinezii au inceput sa o lase mai moale. Si sa devina tot mai precauti. Apoi temerile s-au transformat in ingrijorare. Care a fost confirmata saptamana trecuta cand anuntul despre QE a fost dat de americani iar rezultatul a fost clar, asa cum vedeti AICI.

Intrarile de fonduri in US au fost oricum dezastruoase pe ianuarie si februarie: A Funding Nightmare for the US . Anuntul FED era asadar previzibil si va duce exact la prabusirea dolarului de care ziceam. Deja semnele sunt tot mai mari si clare, iar situatia se precipita. In octombrie DOW a picat urat de tot pentru prima data si sistemul s-a clatinat mortal. A mai scapat a doua oara la mustata acum 2 saptamani. A treia oara nu mai scapa. Nici cu bailout, nici cu ajutor chinez, cu nimic. In maxim 2 luni o ia din nou la vale, definitiv de data asta.

Si cand va pica, va pica la toata lumea. Si la ei si la noi, pentru ca de fapt nu mai exista ei si noi. Pentru ca paienjenisul sistemului bancar si financiar e asa de mare incat nimeni nu-l mai poate descurca acum. Si de aceea raul trebuie scos din radacina. Cu totul. Si aruncat afara ca o masea stricata. O sa doara nitzel, dar e necesar. Si abia apoi vom putea sa discutam despre ce trebuie sa facem ca sa fie mai bine in viitor... :)

Iar acum inchei tot cu un articol excelent pe care il recomand din toata inima. Daca vi se pare prea stufos, incercati sa-l cititi pe bucati. In special finalul e incredibil: The Big Takeover

Flavian spunea...

Sorinel - felicitari pentru atitudinea dovedita in ultimele postari. Am apreciat in special interventiile tale din comentariile postului anterior al lui Manole.

Nu te lasa dezamagit de raspunsurile unora de pe aici. Stai linistit ca mai sunt si altii care gandesc corect in ceea ce priveste atitudinea romanilor si modul de a actiona in momentele de criza. Si o sa vina soarele si pe strada noastra :)

Nu ma e mult de acuma...

canadianu\' spunea...

da, sorinele, nu te lasa dezamagit de cei 10k de rromani care s-au calcat in picioare sa faca poze cu lesul lui dolanescu, nu te lasa dezamagit de sutele de mii de profesori si functionari care ies in strada sa-si apere sporurile mai mult sau mai putin nemeritate, nu te lasa dezamagait de parlamentarii cu salarii si pensii cumulate de sute de milioane, nu te lasa dezamagit de politistii care elibereaza permise de conducere analfabetilor (sau primarilor, dupa caz), nu te lasa dezamagit de judecatorii care elibereaza criminali pentru glaucom, nu te lasa dezamagit de profesorii universitari care au eliberat 15k diplome false si de cei care le-au primit, nu te lasa dezamagit de popii cu vile si gipane, chiar daca biserica e cea mai de incredere institutie din rromania, nu te lasa dezamagit de taranii care-si vand copiii pe 10k de euro sau fac 2-3 copii cu fetele lor sau sunt toata ziua la carciuma morti de beti, nu te lasa dezamagit de doctorii care te lasa sa mori pe holurile spitalelor daca nu marchezi banu gros, nu te lasa dezamagit de elevii care se bat in pauze si apoi posteaza pe iutub, etc. samd., nici unul din personajele de mai sus nu reprezinta cu adevarat poporul rroman, ala care va conduce lumea, ca deh, se stie doar unde va fi noul ierusalim ;)
ps : sa ma anuntati unde sa va trimit cutiile de fluoxetine
manole, scuze, chiar incerc sa ma abtin sa redeschid subiectul, da' daca unii (ca Flavian, de ex.) chiar insista ...

simon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornel spunea...

@simon

citatul ala nu ii apartine lui KM, e
o pacaleala :)

simon spunea...

OK, multumesc, mea culpa .

arx spunea...

@ Canadianu

Nu inteleg de ce te incapatinezi sa ne faci sa adoptam parerea ta. Este evident faptul ca esti frustrat din mai multe motive, nu stiu care or fi alea, poate faptul ca nu ai reusit sa devi pilot.... Ai o parere, foarte bine, suntem la curent, esti intr-un orgasm tantric cand vine vorba de tara ta adoptiva si de babuinii de la sud, foarte bine te felicitam. Daca tot esti asa de destept de ce nu ne vorbesti si de milioanele de arabi, pakistanezi, asiatici si alte vietuitoare care de multe ori nu se deosebesc de vajnicii nostri rromi, sau banuiesc ca de cand esti acolo ai inceput sa-i iubesti (oficial) si atunci trebuie sa-ti refulezi neputinta pe blogurile romanesti ca deh, aici nu te poate acuza nimeni de nimic.
Esti patetic baiatule si ignorant. Daca tu crezi ca poporul roman se rezuma la gloata salbatica care populeaza marile orase si la hoardele de hoti de toate felurile te inseli amarnic. Romania inseamna mult mai mult si daca ti-ai fi vizitat tara cand prin zona ti-ai fi dat seama de acest lucru.
Sorinel un mare bravo si Flavian la fel ( stai linistit ca nu mai e mult pana departe si de data asta cred ca se va lasa cu ciomageala si la noi, ma duc sa-mi ascut buzduganul :)))

Sorinel spunea...

@ canadianul

Asta este primul post la care sincer nu pot sa iti reprosez prea multe. Acesta este genul de discutie pe care mi-am dorit-o de la inceput. Eu am venit cu o idee, iar tu mi-o combati: perfect, atata timp cat imi aduci argumente. Chiar nu vreau sa redeschid discutia fata de modul in care te-ai manifestat pana acum: eu consider ca este doar o scapare si nu are rost sa o comentez mai mult decat este cazul. . Trebuie sa iti dau dreptate in mare parte din ce ai spus, si nu pot sa stau acum sa discut fiecare punct in parte: daca tii neaparat, pot sa iti aduc argumente contra, cam pe multe din punctele atinse de tine, dar ar însemna sa scriu vreo 10 pagini.

Ce am vrut eu sa fac, a fost sa scot in evidente anumite aspecte:

1. poporul roman, PER ANSAMBLU, este un popor harnic, muncitor, cult, inteligent: acum, sa nu para ca exagerez: am recunoscut si recunosc: avem si noi uscaturile noastre, care, din pacate, se numara in procente ingrijoratoare, dar, din tot ce ai spus, daca tu reusesti sa imi demonstrezi ca toti 22 de milioane de romani se incadreaza in liniile rasate de tine, promit ca nu te voi mai contrazice. Eu asta vreau: da, cautam raul si il taiem de la radacina.
2. Cand am vorbit si de schimbarea codului penal, nu am zis ca asta ai vrut tu. Pur si simlu, am vrut sa exemplific faptul ca SI ASTA putem face: e clar ca avem puterea in mana, dar noi preferam sa ne balacarim in loc sa cautam solutii concrete. Suntem aici peste 10.000 de cititori (poate ca unii se repeta, de aia nu spun 100.000), care putem SA SCHIMABM LEGILE. Din punctul meu de vedere, statul roman trebuie guvernat prin legi puternice, CLARE, ASPRE. Azi am avut o discutie cu 3 magistrati nemti, pe marginea sistemului legislativ german: concluzia a fost clara: ei s-au civilizat prin forta LEGII. E mult de discutat si nu insist, am dat doar un exemplu. Eu nu am spus ca EU schimb legile, departe de mine gandul asta: am aratat ca acesta poate fi un proiect comun, REALIZABIL. Ca sunt multe detalii si ca un poate fi ceva usor, de acord. Daca vrei sa discutam pe marginea sistemului legislativ din romania, si a puterii judecatoresti, o putem face oricand, dar ar fi zeci de pagini de scris.
3. Educatia se face de mic, prin diferite metode: unii au scris carti de sute de pagini despre educatia copilului: carti de psihologie aplicata. Eu nu am spatiul necesar acum sa descriu toate metodele, am preferat sa dau exemple concrete, traite de mine. Te intreb: copii tai ai vrea sa fie manelisti, sau sa fie niste oameni culti, bine educati, care atunci cand deschid gura, sa fie ascultati de placere? Ce ai prefera sa ai? Copii care fac parte din gasti si carora sa le fie deschise portile puscariilor sau mormintele, sau copii care sa contribuie cu ceva la dezvoltarea poporului din care fac parte? Fie el cel roman, fie cel care i-a adoptat.
4. Patriotismul nu se masoara in cuvinte sforaitoare, ci in FAPTE. Nu cine tipa cel mai tare este cel mai mare patriot, ci acela care face ceva pentru tara lui. Nu putem masura patriotismul: eu nu pot spune, de ex: exista o scara de la 1 la 100, eu sunt la 55 si tu la 25, sau invers: ar fi hilar, sau stupid, in cel mai bun caz.
5. spuneai ca sunt un idealist, si asta, in ochii tai, era echivalent cu a fi (prea) prost. Da, eu am un ideal: sa traiesc bine (nu cum zice baselu), ci CHIAR sa traiesc bine: vreau sa fiu un om cult, inteligent (pe cat posibil), sa fiu educat, vreau ca viitoarea mea sotie si copilul sau copiii sa creasca drepti, sanatosi, inteligenti, frumosi. Vreau sa imi fac jobul la un nivel maxim, sa fiu un profesionist, sa nu ma pot opri niciodata din invatat, sa ma bucure fiecare carte de valoare (spirituala) pe care o citesc. Acestea sunt idealurile mele, simple, la obiect. Eu sunt convins ca fiecare dintre noi avem idealuri: asta ne face prosti? Eu ma indoiesc sincer.
6. chiar daca sun plecat pentru un timp, la fiecare 5-6 saptamani imi petrec 2 in tara, iar peste 6 luni ma voi retrage si voi trai in continuare si voi munci in Romania: este alegerea mea, desi, fara sa fiu modest, am oferte numeroase: dar, cred ca imi ajunge pe unde am umblat si cate am vazut. Eu nu am nimic cu cei care au plecat si o duc bine: bravo lor, daca se simt bine acolo unde sunt si au realizat ceva, ma bucur din suflet si ii felicit.

In incheiere am o mare rugaminte la tine: dovedeste-mi ca esti inteligent, cult, si ca ai bun simt. Daca tu vrei sa cauti exemplele negative, este alegerea ta: atata timp cat imi vei veni cu argumente clare, unde vei avea dreptate, eu VOI RECUNOASTE. Cat timp vei avea un ton civilizat, imi va face placere sa discut cu tine, oricand. Dar, te mai rog un lucru: nu mai injura romanii, si te rog sa nu mai folosesti sintagma rromani: e jenanta si nu ne caracterizeaza: este o manipulare ordinara a unei minoritati care nu se gaseste nicaieri si alege sa se confunde cu romanii. Dar, despre asta, putem discuta alta data. Daca tu vrei sa ne injuram, eu iti promit ca voi gasi injuraturi in vreo 6 limbi: nu mi-este greu, dar ar fi pacat sa coboram la discutii de mahala. Mingea e in terenul tau: alege tonul discutiilor viitoare: vrei sa fie unul elegant, perfect, imi va face mare placere si am sa recunosc un lucru: orice post al tau, in care cauti elemente negative, pe mine ma va determina sa caut contra-argumente, de ordin logic, istoric, moral, etc. si iti promit din nou: unde vei avea dreptate, eu, unul voi recunoaste.

Astept cu mare placere provocarile tale, cat timp vei tine cont de conditia pusa de mine: bunul simt in exprimare si eleganta.

@ Flavian

Multumesc pentru incurajarea, si sa stii ca nu ma voi opri sa imi iubesc in continuare poporul cult, harnic, muncitor, inteligent: da, am sa repet pana voi obosi, calitatile romanilor: este placerea mea. Fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga: sa fie optimist sau pesimist.
A, sa nu uit: desi am fost dezamagit cand am vazut ca pe blog, cea mai mare parte din discutii se rezuma la balacareala, am constatat cu placuta surprindere ca aici gasesc analize inteligente, la obiect, bazate pe argumente solide. Dar, eu cred ca am putea sa ne concentram spre a cauta si gasi solutii, plecand de la micro la macro. Ce ne opreste, sa venim cu idei si sa le dicutam? Da, avem probleme, peste tot am vazut analize pe marginea crizei financiare, imobiliare, dar, NICAIERI nu am vazut postate solutii.

De ce ii admir pe unii, ca tine, Chrys, Ionut, Andrei? Cand am spus ca am o problema, de la voi am primit niste sfaturi care m-au ajutat sa repar pe cat posibil greseala. Mai sunt si altii, dar nu mi-i aduc aminte acum si imi cer scuze fata de ei. Asta imi doresc sa vad: analize clare, concise, dar si propuneri de metode de iesire din criza: mai oameni buni, un om care posteaza un comentariu la obiect, inteligent, nu poate sa nu gaseasca si idei si solutii: eu refuz sa cred asta. Sunt tare curios cum va fi in continuare.

EU, unul, pana voi crapa, voi crede cu toata fiinta mea in inteligenta poporului roman, in bunatatea lui, in harnicia lui: NIMENI nu ma va face sa imi schimb parerea.

Sorinel spunea...

http://www.gandul.info/actualitatea/incheiem-acord-cu-fmi-dar-ce-garantii-exista-ca-bancile-nu-ies-cu-banii-din-tara.html?3927;4072557

Mai oameni buni, m-am tampit eu, sau nu mai inteleg romaneste: auzi, cica sa ceara garantii ferme de la banci, ca nu vor scoate banii afara.

Asta este exact ca faza cu fatuca de la proiectul Delea Veche: mi-a spus ca ei nu dau preturile in jos, ca, daca nu vand cu 100k apartamentul de doua camere,opresc proiectul (asta in conditile in care cereau 3 ani sa dau cate 300 de euro pe luna, cica avans). Cand i-am intrebat cine imi garanteaza banii, auzi raspuns: "SERIOZITATEA FIRMEI NOASTRE" :))

Parca ii si vad, pe Mugur Isarescu si pe Baselu, adunand reprezentanti bancilor, la o cafea, si sa le spuna: "Bai baiesti destepti, vedeti ca noi reducem rezerva, dar vreau garantii ferme ca nu scoateti banii din tara". la care ei ce vor raspunde?

"Pe cuvantul nostru de pionier si juram pe rosu ca nuuuuuu, nu scoatem bre banii din tara"

"Adica, cum? Noi am facut lobby sa va imprumutati ca chiorii si sa ne bagati banii in teshcherea si acum , VOI sa fiti convinsi ca ii lasam DI(N)RECT in tara romaneasca"

Takamura.Sousuke spunea...

@sorinel

Un exemplu de roman inteligent si muncitor din generatie si concitadin cu mine pe care vreau sa il mentionez in argumentarea opiniei tale este Ciprian Manolescu, dintre performantele reusite sunt:

He holds the sole distinction of writing three perfect papers at the International Mathematical Olympiad: Toronto, Canada (1995); Bombay, India (1996); Mar del Plata, Argentina (1997).
He is among the handful of recipients of the Clay Research Fellowship (2004–2008).

Este un exemplu care imi este la indemana dar sunt sigur ca fiecare regiune a tarii are oameni care pot sa o reprezinte oricand si oriunde fara nici un impediment.
Profesorii care l-au indrumat inca profeseaza in Pitesti si foarte multe generatii fost formate de dansii.

Sorinel spunea...

@ takamura.sousuke

Domnule, draga, multumesc pentru post: la baiatul asta ma gandeam, dar sincer uitasem numele lui cu desavarsire: EL este un exemplu despre care vorbeam in posturile anterioare, dar mai sut mult, foarte multi ca el.
Realizarile baiatuluii acesta nu sunt rezultatul unei coincidente: el a muncit mult de tot. Din pacate, presa noastra nu l-a prezentat pe nicaieri: a preferat sa prezinte piticul porno, sexy braileanca, etc.
Multumesc inca odata, pentru gestul frumos pe care l-ati facut: raman dator.

canadianu\' spunea...

Ciprian Manolescu (b. December 24, 1978 in Alexandria, Romania) is presently an Associate Professor in the mathematics department at the University of California, Los Angeles.
Takamura.Sousuke, vroiai sa demostrezi ceva si nu m-am prins eu ?
@sorinel
hai ca-mi fac mila de tine si-ti desenez : in rromania problema nu e inexistenta legilor (de aia am si zis de codul penal) ci neaplicarea lor. de aia ti-am si egzplicat (stiu ca se scrie cu X, gramatilor) cum e cu separarea puterilor in stat, da' vad ca nu te-ai prins. degeaba votezi tu si cu prietenii tai de pahar(e) maine una, doua, 6, 9, 69, 666 legi, daca nu ai si cine sa vegheze la aplicarea lor, fix pix.
"Nothing is more destructive of respect for the government and the law of the land than passing laws which cannot be enforced. " - Albert Einstein
cat despre jigniri si insulte, eu zic sa te mai uiti in oglinda. sau pe postarea anterioara. oricum, nu-i bai daca nu-ti dai seama, ipocrizia si dualismul fac si ele parte din pachetul de baza al caracterului majoritatii rromanilor

canadianu\' spunea...

La sfârşitul lui 2009 am putea avea 800.000 de şomeri
viitorul suna ... bine ? :P

Chrysthyan spunea...

canadianule

Si ce te doare pe tine de somerii din Romania?
In afara de pierde vara restul se vor apuca de agricultura, vor gasi ei ceva cinstit din ce sa traiasca.
Nu mi-e teama de somerii din Romania ca ar putea sa imi dea in cap, imi e teama ca se vor intoarce boi ca tine inapoi care nu dau doi bani pe romani ca deh, ei au fost o vreme italieni, spanioli, canadieni... si ce mai conteaza ca omoara sau violeaza un roman sau romanca, oricum romanii nu sunt oameni in viziunea parvenitilor ca tine. Si sunt convins ca daca te-ai intoarce in Romania nu te-ai jena sa faci un gratar langa bloc iar daca iti trimit politia pe cap vei zice ca sunt eu al dracu'.
Bag mana in foc ca in Romania nu te-ai jena sa arunci gunoaie pe strada.

Sorinel spunea...

@ canadianul
bai frate, tu stii sa citesti in romaneste? Mai citeste odata postul, ca vad ca habar nu ai ce vreau eu.

Eu te intreb altceva pe tine, ca vad ca o tii tot inainte cu aceeasi idee: mai omule, PE CE BAZA FUNCTIONEAZA separatia puterilor in stat? Unde este prevazuta? care sunt instrumentele pe baza carora functioneaza?

Vorbesti de un sistem care, in viziunea a, nu functioneaza. Si vorbim de instantele de judecata, de magistrati, in general (sau iarasi trebuie sa imi desenezi?).

Bun, ai tot aberat pe tema asta, aruncand cateva exemple de judecatori, procurori, politisti corupti. De asta un merge sistemul, pentru ca au iesti cativa pe pile din inchisoare: tu folosesti cateva exemple maturate prin presa, pentru a arunca vina pe tot sistemul.

Eu nu neg ca exista coruptie: e clar, EXISTA. Dar, te intreb: esti in stare sa imi spui cam care ar fi rezolvarea? Odata, intr-un post, macar, esti in stare sa spui ceva concret? Sa aduci un argument?

as putea sa iti vorbesc pana maine de criminalii DIN SUA, si ce-am rezolva? Ei ii au pe ai lor, noi pe ai nostri.

Te-am rugat sa incetezi cu insultele: am incercat sa fiu elegant, dar sincer, nu meriti nici macar putina atentie: sunt convins ca am gresit cand am crezut ca tu poti fi un partener de dialog: ideea de argument, lipseste cu desavarsire in posturile tale, iar bunul simt te depaseste: prietene, eu iti promit ca nu ma mai cobor la nivelul tau, ca nu meriti: vezi ce au scris si altii despre tine si aberatiile tale: si, sa nu uit: cand doi oameni sau trei iti spun ca esti beat, te duci la culcare.

Scrie in continuare, abereaza, asa cum ai facut pana acum, injura tot poporul, foloseste aceeasi sintagma care, de fapt te caracterizeaza pe tine, cred.

Succes in a-ti varsa veninul (scuze, dar ar trebui sa citez din ce spunea Flavian). Eu, unul, consider ca am incercat sa port un dialog civilizat cu tine: imi pare sincer rau, dar chiar nu meriti.

Iti doresc o seara placuta, in compania alcoolului.

Sorinel spunea...

@ Chrystian

Iarta-ma ca te deranjez, dar vreau sa te intreb ceva. ma macina o problema si am sincer nevoie de un sfat de la tine. Cum facem? ca nu as vrea sa o postez aici, sa plictisesc oamenii, degeaba.

Manole spunea...

Ca să mă bag în discuţia dintre Canadianu şi Sorinel: este un fapt cert că civilizarea se impune de sus în jos, prin forţă. Începând cu răspândirea creştinismului şi terminând cu ridicarea Japoniei după al doilea război mondial, întotdeauna un anumit set de valori a fost impus de sus în jos de o elită care nu a acceptat compromisuri privitoare la misiunea ei civilizatoare. Din păcate România nu are o asemenea elită. Actuala elită se hrăneşte din necivilizaţie, mizerie morală şi estetică, ticăloşie, corupţie. Dacă poporul român s-ar civiliza, personaje precum Băsescu, Năstase, Gigi Becali, Geoană, Boc, Stolojan ş.a.m.d. nu şi-ar mai avea locul nici măcar la Mondenii. Mai grav este că elita actuală a reuşit, în 20 de ani, să-şi dezvolte mecanisme de perpetuare şi România e în pericol să fie condamnată pentru cel puţin încă două generaţii.

canadianu\' spunea...

bashescu : nu scad salariile, nu scad pensiile, nu creste tva, nu creste impozitul pe profit
ma mir ca nu zice si ca nu vor fi someri (vreo 800k, asa, scurt) :P
pai si de unde se va strage cureaua, ma-ntreb si io ca prostu.
România, ameninţată de revolte sociale
gasiti raportul aici

România, afectată de reducerea resurselor de apa

Criza va determina milioane de oameni sa ajunga saraci si someri, va face sa creasca riscurile de miscari sociale si ar putea duce chiar la razboi, a precizat Dominique Strauss-Kahn
eu cand v-am zis de ferma langa curs de apa si mp5-uri, ati ras de mine
ding, dong ... imobiliarele vor fi in curand doar un subiect de cafenea ...

canadianu\' spunea...

@sorinel
din pacate nu stiu cum s-ar putea schimba ceva in rromania. de aceea am si emigrat. simplu, nu ?
sorry, da' impulsurile din seria ecaterina teodoriu mi-au disparut de mult din caracter (cam de cand am vazut cum la academie ni se fura cel putin jumatate din norma de hrana - nah, ce sa-i faci, sunt un nehalit)
@Chrysthyan
imi place ca esti convins de multe lucruri despre mine, desi nu ma conosti (aproape) deloc. tipic rromanesc, nu crezi ?
ps : in Canada gratarele se fac nu langa bloc, ci direct in balcon. promit sa revin cu poze cat de repede

Manole spunea...

Sorinel and all: sistemul nu merge în România tocmai pentru că e în România. La ora actuală, niciun sistem nu ar putea funcţiona în România pentru că românul vede în lege ceva abstract, care nu are o existenţă proprie şi care depinde strict de percepţia personală. E un semafor la intersecţie?... eh... nicio problemă, închizi ochii şi nu mai există. Cam aşa gândeşte românul vizavi de lege. Şi omul de pe stradă, şi ăla din parlament. Asta e problema. În ceea ce mă priveşte încerc să respect legile, regulamentele şi ofertele comercianţilor cât de disciplinat pot, dar sunt conştient că sunt o excepţie. Majoritatea concetăţenilor mei cred că legile sunt pentru proşti, regulamentele - şcolare, de serviciu etc. - pentru tocilari, iar oferta unui comerciant, chiar dacă scrie pe ea -80%, sigur merită negociată începând cu -95%.

Chrysthyan spunea...

canadianule

Tu esti doar un emigrant din cateva milioane de romani. Nimeni nu a sustinut ca esti violator sau hot dar esti emigrant roman.
Pai daca ar fi sa urmez rationamentul tau aplicat poporului roman toti emigrantii din Romania sunt infractori si tigani. Parca asta e imaginea creata despre voi. M-ai inteles?
Stii, probabil te surprinde de ce imi pierd timpul cu tine dar imi aduc aminte de o vreme cand erai unul din cei care posta aici si il apreciam.
Da, Romania e in rahat, nu numai economic ci si moral, stiu dar nu mor caii cand vor cainii.

Manole, ceea ce ai spus tu mai sus e un nonsens, cand avem elitele=zero cum sa civilizeze un popor care s-a dovedit a fi mult mai valoros decat conducatorii sai?
Iti zic doar ce imi spun cei care lucreaza in multinationale: cat a fost manager strain a fost ok, au pus un roman s-a ales praful.
Nu sunt romanii buni manageri? Nu prea. Pentru ca pana nu vom scapa de boala asta a parvenitismului nu avem cum sa fim buni indiferent de calitatile de manager pe care le avem. Oricine ajunge in conducere crede ca a conduce e doar un proces de sus in jos cand de fapt asta e un proces in ambele directii.
Ne educam impreuna sau sfarsim impreuna.
Si mai adaug ceva: daca Romania a evoluat in ultimii 20 de ani a evoluat in ciuda conducerilor pe care le-a avut. Ma refer la economia reala nu cea a baietilor destepti care dispare odata cu baiatul destept prim.

Sorinel spunea...

@ manole

Mi-a placut postul tau si sincer, desi are o nota putin pesimista, macar este realista. recunosc, nu prea am foarte multe contra-argumente, dar, vad ca ai subliniat foarte bine ce am spus in doua randuri:

ii admir pe japonezi, din toate punctele de vedere, si pe nemti, desi am spus-o: nu ii consideram un popor cald, cu foarte multa imaginatie. Dar, au astea doua neamuri o determinare, ceva de speriat, domnule. Sunt neam de INVINGATORI. Asa trebuie sa invatam de mici, sa fim si noi, ROMANII.

cand am vorbit astazi despre discutia pe care am avut-o cu 3 magistrati germani (cred ca oamenii aia au ceva in cap), mi-am dorit un lucru, si ilspun sincer: sa ii iau ACUM, sa ii clonez, sa fac vreo 2000000 din ei, si sa ii imprastii in aparatul de stat. Am exagerat voit, dar ideea de baza e clara: nu poti face omleta fara sa spargi oua. Ai spus foarte bine: civilizatia se impune de sus in jos, prin forta, dar eu ma incapatanez: prin forta LEGII. Da, prefer sa ma stiu capabil (impreuna cu 10000 din cititorii tai) sa GANDESC o lege, sa o bag pe gat alora din parlament (Si, Doamneeee, cat de mult mi-as dori sa ma lase liber, acolo cu un Kalash si munitie cat cuprinde:), dar pe de alta parte, civilizatia se impune si de jos in sus, si ma tin de ideea mea: copilul este cel mai usor de civilizat: boul batran, nu va mai trage la jug, poti sa dai in el cu parul cat vrei.

Noi traim in Romania, si trebuie sa cautam ce e bun la altii, dar ADAPTAM la realitatile de la noi. Asta vreau. si, vreau mult de tot.

Si, MAnole, daca exista unul ca mine, care, in (prea) prostia lui incearca sa respecte legile, regulile de convietuire sociala, si, daca mai e unul ca tine, care vrea sa faca la fel, si mai sunt multi altii, care au aceeasi dorinta, atunci, intelegi ca EU nu am cum sa fiu pesimist? Intelegi de ce consider poporul ROMAN (cu un singur R) inteligent, harnic, cinstit, intelegi de ce continui sa sper?

Am fost acuzat ca am ochelari roz: ok, poate ca in momentul ala, parea ca ii aveam: Manole, da-mi voie sa iit spun ceva: civilizatia poate incepe cu dorinta de a avea un dialog dominat de bun simt, si poate continua cu dorinta sincera de a cauta SOLUTII: pe termen scurt, mediu sau lung.

Eu de asta intru din septembrie 2007 pe blogul tau: nu ma pricep la finante, la piata imobiliara, la piata bancara, recunosc: dar, aici, am inceput sa citesc posturi am inceput sa caut informatia direct pe linkurile date de cei care postau si apoi am cautat singur, in toate felurile posibile si, incet, incet, am inceput sa inteleg cate putin cu ce se mananca

Dar, eu continui sa sper ca noi, cei de aici, putem sa facem mai mult: sa cautam idei, solutii. e mult ceea ce cer eu?

Da, poate par utopic, atunci cand spun ca nu renunt sa caut ce e bun si frumos la poporul meu, si, acum am sa recunosc faptul ca visez si imi doresc sa il vad ca se ridica din mocirla de acum. Soarele va iesi cu siguranta pe strada noastra, a romanilor.

criza ne va lovi crunt, pentru ca, abia a inceput, si vom suferi de foame, rau de tot, dar....cand romanului ii e foame, stii cat de mult i se ascute mintea? (Asta am pus-o mai mult ca pe o gluma amara, sper sa nu fie luata ad-literam)

mobutu spunea...

Manole tată, pune'o de'un partid şi împreună punem toţi ţara la cale. :)

limestone spunea...

@HUbble & Manole

Voi sunteti ori surzi ori nu ati citit bine ori sunteti rau intentionati.

Se vorbeste despre reluarea creditarii catre IMM-uri, nu catre populatie.

limestone spunea...

@ Manole

PSD-ul a pus conditia acceptata de FMI ca banii sa nu se foloseasca pentru ajutorarea mediului privat, in speta banci cum sugerai tu.

limestone spunea...

@ Hubble

CFR-isti isi merita soarta dupa cat de bune conditii au oferit ani la randul in trenurile romanesti care ajung de la bucuresti la constanta in 6 ore la fel ca in perioada interbelica.
Economia de piata si-a spus cuvantul, transportul auto a castigat.

ionut spunea...

Chrysthyan

Canadianul nu mai e emigrant bre, ca a primit actele de rezidenta, n-auzi? Doar filipineza aia e inca ...filipineza , ca n-are acte!
In plus, in canada nu exista coruptie, violuri, jafuri, crime, hoti de buzunare, etc. absolut toata lumea (a se citi "canadienii" cu acte bineinteles , nu "saraciile" alea fara...) respecta legea in proportie de 100%. Puscariile s-au desfintat in canada!
Nici nu se poate judecator corupt, ca ies imediat aceeasi canadienii "de bine", si-l linseaza, dupa care dau foc si la parlament!

mobutu spunea...

limestone, ce să fie?

limestone spunea...

@mobutu

hubble spunea..
12000 de concedieri la CFR. Si baselu cu boc vorbesc de reluarea creditarii. Astia cunosc oare ce tara conduc ?

22 martie 2009 11:36
manole spunea..
Cunosc. Dar ne mint. Şi am impresia că minciuna e atât de generalizată, încât nu mai putem avea încredere în nicio comunicare venită din mediile oficiale.

limestone spunea...

@mobutu

Manole sugera ca banii de la FMI vor fi folositi pentru salvarea bancilor straine din RRomania.

ionut spunea...

"limestone spunea...
@HUbble & Manole

Voi sunteti ori surzi ori nu ati citit bine ori sunteti rau intentionati.

Se vorbeste despre reluarea creditarii catre IMM-uri, nu catre populatie."

Asa si? Ce nu intelegi tu sunt 2 aspecte:
1) IMM-urile au luat bani pe credit cu aceeasi frenezie ca si populatia, si in proportie de 90% i-au folosit tot pentru confortul personal, case , masini, etc.
2) La ora asta marea majoritate a IMM-urilor sunt la limita maxima a gradului de indatorare, 70-100% sau chiar mai mult, iar perspectivele afacerilor sunt...sumbre.
Astora le vor mai da credite doar bancile care sunt pur si simplu idioate!
Iar un manager care nu e in situatia asta, n-a facut greselile astea, ar fi el insusi idiot sa ia bani la "pretul" cu care ti-l vand bancile astazi.\
Repet: cei care inca mai vor, nu mai pot, iar cei care inca mai pot, nu mai vor.

ionut spunea...

limestone

"@mobutu

Manole sugera ca banii de la FMI vor fi folositi pentru salvarea bancilor straine din RRomania."

Tu ai inteles ceva din ce se intampla?

limestone spunea...

@ Chrystyan, Ionut, Sorinel..si pt toti patrihotii de serviciu.

RRomania este tara unde se fura palaria mortului din costiugul aflat in capela.caz real..

Alt caz real, o mama a lasat carutul sugarului sau pe casa scarii iar la intoarcere nu a mai gasit pernita bebelusului, fusese furata, bleah..

olandezu spunea...

Ce face trupa ?
? Todo bien ?...cum spun astia pe aici ?

Ma uitam "the other day" im email-urile mele si mi-a atras atentia o alerta de stiri de la Bloombiz din 18 iulie . 18 iulie 2008 evident !!


http://bloombiz.ro/business/patriciu-preturile-locuintelor-vor-scadea-cu-cel-putin-50-in-3-6-luni


Acum oricat de "taliban" ai fi ...si tot iti vine sa dai cu caciula de pamant ! ...de oftica ca nu s-a indeplinit :-))))))

...si cate d-astea nu mai sunt : e plina presa de preziceri si prezicatori !

Sau gresesc ?!

O zi buna ...maine ...ca noapte buna nu prea are cum sa mai fie :-))))

olandezu spunea...

aaa...si sa nu uit ! luati un articolas proaspat din NY times ...despre ce preturi mai au locuintele in lumea asta mare !

http://www.ft.com/cms/s/0/0b913214-1717-11de-9a72-0000779fd2ac.html?nclick_check=1

Criza moncher ...teribila !!!


:-))))

limestone spunea...

@Ionut
Vrei sa spui ca Manole nu zis ca in opinia lui si a altora scopul imprumutului la FMI este salvarea cu acei bani a bancilor straine?
eu cred ca am citit bine.
Spune-mi tu ce ai inteles sau ce este de inteles caci dupa marimea posturilor tale se pare ca ai timp destul sa studiezi totul..

ionut spunea...

Limestone


Banii luati de la FMI vor avea exact aceasta destinatie: salvarea "fundului" bancilor comerciale!

Bancile comerciale au creditat si si crediteaza in continuare si fara banii de la FMI IMM-urile care dovedesc ca pot da banii inapoi si care au suficiente garantii. Dar repet, nici un manager responsabil si care stie ce face, nu se imprumuta la o dobanda de 25-35%/an in valuta si nu accepta o evaluare la jumatate sau mai putin a garantiilor.

limestone spunea...

@Ionut

oki. dar Geoana a pus conditia acceptata azi de FMI ca banii sa se foloseasca exclusiv in domeniu public, de stat adica. Adica nu privat, adica nu pentru salvarea fundurilor bancilor comercile cum spui tu si Manole ! L-ai auzit pe geoana?

ionut spunea...

limestone

Am vrut sa spun ca manole este unul dintre cei( mult mai multi) care am inteles care va fi destinatia banilor de la FMI.
Asta e de inteles...

ionut spunea...

limestone

Tu inca il mai crezi pe pacaliciul ala de geoana?
Un link, ceva, cu o pozitie oficiala a FMI ca acceptat conditia asta ai?

limestone spunea...

@Ionut

Nu am link, asta am auzit din gura lu geoana la tv.

Chrysthyan spunea...

limestone

1. Vrei sa iti povestesc niste cazuri de infractiuni din SUA sau Occident sa ti se faca parul maciuca?
2. Cine e Geoana? Sincer acu, tu daca tai tortul si se baga unul peste ce tai tu acolo ce faci? Iti zic eu, faci in asa fel incat sa te razbuni pe el ca s-a bagat peste tine si il lasi fara tort.

3. Popoare ale lumii, munciti sclavilor ca noi tiparim banu'. Asta e industria principala in SUA.
Va zic sincer ca mi-a luat ceva sa cuantific 1 trilion de dolari.
Ma duc sa dorm ca sunt racit mort, poate scapa canadianul de mine si sa numar un trilion de dolari, poate adorm.

Terra dormi linistita, SUA vegheaza!

Sorinel spunea...

http://www.ziare.com/Trei_politisti_ucisi_in_California-697760.html

@limestoen

ia, tata si citeste de aici, si explica-mi si mie, cum e posibil asa ceva, in democratia cea mai si cea mai, in tara tuturor posibilitatilor, unde canadienii alearga avand in gura covrigii din cozile rottweiller-ilor, unde totul miroase a miscunele, etc...

Si, poate imi explica si mie cum este posibil,, ca in momentul asta, in USA sa fie liberi 38 de criminali in serie, cum e posibil ca in puscariile lor sa fie 116.000 de condamnati pentru "first degree murder", si "murder" cum e posibil sa aiba 365 de condamnati ce aduna FIECARE peste 250 de ani de pedeapsa, etc. As putea continua la nesfarsit, dar sincer, am altceva mai bun de facut decat sa stau sa caut toate porcariile.

OMule, daca imi dai doar doua exemple, nu faci decat sa imi intaresti convingerea: sunt cazuri izolate, sunt rodul unei demente crase, sau a alcoolului (avis amatorilor).

Cu riscul de a ma repeta, cand veti veni si imi veti demonstra ca sunt 10 milioane de criminali in Romania, si 10 milioane de violatori, atunci va dau dreptate: pana atunci, incercati altceva, poate merge...

Sa nu uit: monstrul din Austria, care si-a sechestrat fiica 24 de ani si i-a facut si copii?? acum, dupa logica voastra, toti austriecii sunt asa?

Sorinel spunea...

@ chrystian

tati, vreau sa te intreb ceva: merita sa schimb din leuti, in aprilie, sa dau la ING inapoi creditul pe care l-am luat, sau sa mai astept? Ma gandesc la caderea naucitoare a leutului drag, fata de euro.

limestone spunea...

@Sorinel

Tu sti ce populatie are SUA? Cate sute de milioane? Fa regula de 3 simpla, infractiuni versus total populatie si mai vorbim. Compara proportiile , nu cantitatea !

ionut spunea...

limestone

"@Ionut

Nu am link, asta am auzit din gura lu geoana la tv."

Aha!
Limestone tu, iti vei da seama care va fi destinatia reala a banilor, DUPA ce vom lua imprumutul, si asta doar pentru faptul ca esti atat de naiv incat sa crezi inca "gogosile" politicienilor romani oricare ar fi ei.

Doar Eu spunea...

limestone spunea...
CFR-isti isi merita soarta dupa cat de bune conditii au oferit ani la randul in trenurile romanesti care ajung de la bucuresti la constanta in 6 ore la fel ca in perioada interbelica.
Economia de piata si-a spus cuvantul, transportul auto a castigat.


Aici gresesti foarte foarte grav. Calea ferata a fost distrusa de politicieni si politrucii lor pusi acolo. Multe nume din aceasta schema s-au regasit printre apropiati ai unora care au firme de transport auto si nu mai este nici un secret sau ca multi directori din CFR au averi foarte mari care nu se pot justifica.

Directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, este, cel putin dupa aparente, cel mai bogat functionar public din Romania. Desi nici pana ieri nu-si facuse publica declaratia de avere pe site-ul companiei, asa cum ar fi trebuit, seful CFR este tradat de luxul faraonic in care traieste.
http://www.freenews.ro/_public/ro/stire/60877

Mihai Necolaiciuc – spaima CFR-ului
JAF DE JAF - A ţepuit compania cu zeci de milioane de dolari şi a dispărut

http://www.jurnalul.ro/stire-special/mihai-necolaiciuc-spaima-cfr-ului-120064.html

Si multe alte combinatii cu firme capusa:

Viitorul CFR se anunţă extrem de sumbru.
Se pare că la ministerul transporturilor s-a găsit soluţia: nu dăm bani, tăiem trenuri şi oameni de pe listă. Nu se gândeşte nimeni cum să reducă costurile-problemă - modernizarea vagoanelor AVA 200, a celor Business şi locomotivele electrice sau diesel mari consumatoare.

Să le luăm pe rând.
Vagoanele AVA 200 - România nu are 1 km de cale ferată cu 200 km/oră iar la viteza cu care se lucrează, coridorul european va fi gata peste vreo 10 ani. Până atunci vagoanele de viteze mari (200km/h) vor fi tocmai bune de dat la fier vechi sau... cine ştie? .. de modernizat din nou. Alţi bani, altă distracţie. Între timp, căpuşele ce fac aceste modernizări pe banii CFR o duc tare bine.

Vagoanele business - preţul unei călătorii cu ele este de 2-3 ori mai mare decât acelaşi drum într-un vagon de clasa 1-a, de exemplu. Iar condiţiile sunt dezastruoase: internet nu au, filme pe LCD nu se dau, suc sau apă nu sunt. Iar călătorul de rând de-abia are bani pentru clasa a 2-a, deci aceste vagoane merg aproape goale. Rezultatul este uşor de dedus: uzura vagonului pe bani mulţi, neamortizată.

Locomotivele neperformante - societăţile particulare de transport de călători au achiziționat automotoare second-hand din Franţa. CFRul a modernizat vechile locomotive (da, tot pe bani multi) si cu aceasta ocazie le-a fost marita si puterea, de la 5100 KW la 6600 KW. Aceste locomotive sunt bune intradevar atunci cand tractezi multe vagoane, cu tonaj mare, dar cum in ziua de azi la Marfa d-abia se mai face o garnitura, iar la Calatori chiar nu e necesar o locomotiva de putere mare pentru cate vagoane compun un tren de calatori.
In condiţiile în care CFR Călători mai menţine doar câte una-două perechi de trenuri pe zi în circulaţie, la ce naiba ne mai trebuie coridorul pan-european? Am constatat personal de-a lungul timpului că orice obiect (şi infrastructura feroviară nu cred că face excepţie) ajunge să se uzeze mai mult atunci când nu-l foloseşti, iar costurile devin mai mari atunci când nu-l foloseşti la capacitatea lui. Deci.. alţi bani îngropaţi, alături de cei daţi pe AVA 200 şi business class.


Scuze pentru postul atat de lung, dar faptul ca acum nu prea sunt accidente grave pe calea ferata se datoreaza tocmai unor oameni care au pus si pun multa pasiune pentru meseria lor, cu toate ca n-au cu ce si nici de unde (si nu ma refer aici la nasi)...

Sorinel spunea...

@ limestone

In primul rand, multumesc: mi-ai dat dreptate: exact asta incerc eu sa spun: daca avem cateva zeci, sute, sau chiar mii de infractori, nu putem spune ca TOATA populatia e asa.

nu cred ca aici se aplica regula de trei simple. mia degraba cred ca e vorba de o impartire.

Deci, te rog: nu mai posta chestii de doi lei, mai bine da un sfat si tu fata de faza cu imprumutul: as aprecia sincer...

mobutu spunea...

limestone, ti-a explicat ionut ce si cum ... am mai spus si eu da' nu ma repet.
da' nu pot sa cred ca te iei dupa geană si "conditiile" impuse de el.
toata treaba e un santaj ordinar la nivel inalt si chiar daca n-am fi vrut acest imprumut tot ni l-ar fi bagat in gat.

limestone spunea...

@ Doar tu.

mersi pentru info, ai dreptate, am fost rautacios fata de cfr-isti, nu este vina majoritatii lor ci a celor catorva corupti sau incapabili profesional aflati in varf..
Din pakate, asa cum spui tu solutii pt cf u prea sunt iar viitorul lor este sumbru. Poate ca asta este mersul natural al lucrurilor, transportul sa se faca pe alte cai, neferate..

limestone spunea...

@sorinel..

daca americanii la x populatie au y infractiuni, noi romanii la z populatie cate infraciuni ar trebui sa avem ca sa fim mai putin banditi ca ei? deci se poate si cu regula de trei simpla.
Nu stiu cu imprumutul, nu am luat credit niciodata si oricum nu ti-as spune, nu de alta doar nu o sa te iei tu dupa unul cu comentarii de doi lei, nu?

Manole spunea...

Limestone, banii aceia doar nu se vor duce instantaneu în vistieria băncilor. Ei vor rămâne la BNR şi vor ajuta BNR-ul să apere leul pentru ca băncile să-şi poată repatria profiturile fără să producă un şoc prea mare în economia noastră. Mai mult, băncile îşi vor permite acum să şi scape de activele toxice, pentru că statul va avea suficienţi bani să le răscumpere. Şi datornicii vor rămâne în continuare datornici la stat. Va fi ca şi cum după 4-5 ani de investiţii frenetice, băncile vor trage concluzia că au făcut investiţii proaste, dar nu-i nimic, guvernul se va oferi să le acopere aceste investiţii proaste creând un fond de răscumpărare, cu condiţia să mai investească pe aici şi în anii următori, după ce trece criza.

Planul ăsta cu crearea fondului de răscumpare a creditelor imobiliare proaste nu e utopic, e preluat direct din cercul celor care au lucrat la programul de guvernare PD-L. Nu mai ştiu care e starea ideii acum, dar nu m-ar mira să o aud pusă în practică peste câteva luni.

ionut spunea...

manole

Am ajuns la concluzia (naucitoare pe alocuri) ca e preferabila repatrierea profiturilor (inevitabila de altfel, avand in vedere liberalizarea contului de capital), decat creditarea in continuare in conditiile actuale a populatie si firmelor.
Iar devalorizarea leului se va produce pana la urma, cu imprumut sau fara.
Singura "ratiune" a acceptarii santajului sunt cateva voturi nenorocite!

ionut spunea...

manole


E ca si cum eu ti-as da tie gratis niste bani, iar tu mi-ai inapoia banii sub forma de imprumut cu dobanda!

sapte spunea...

ionut, ai nimerit-o.

leul si economia se prausesc si cu si fara fmi. ideea e sa nu se prabuseasca pana la alegeri. a.i. sa se realeaga matrozu.

cu dupa alegeri sigur ca bancile vor credita economia reala "wink". si sigur ca nu isi vor repatria profiturile "wink+hihi", si sigur ca nu vor ataca leul folosindu-se de banii nostri "puahahaha".

sa-i multumim intaiului economist al tarii si preainteligentei nuti b., precum si roabei lui d-zeu nuti u.

mobutu spunea...

Si cica ei fac "Gentleman's Agreement" cu bancile mama astfel incat banii vor ramane sa "crediteze" economia "reala" ... puah

canadianu\' spunea...

limestone, nu te chinui sa explici regula de 3 simpla unor persoane care pun semnul egal intre evenimente random (crime, violuri, shooting spree-uri) si reactii sistemice. ionut, welcome to the club !
@sorinel
deci tu vrei sa clonezi cateva sute de mii de nemtzi, japonezi, etc. si sa-i implantezi in interiorul poporului rroman. pai daca faci chestia asta nu se cheama ca nu mai e popor rroman, ci popor format din nemtzi, japonezi, etc ? cred ca ai o mica problema de logica aici, parerea mea

Gogu G spunea...

Limestone,

Manole are perfecta dreptate, banii imprumutati de la FMI nu se vor duce direct in visteria bancilor straine (mai precis la sediile lor din Romania). Ei vor merge in mare parte la BNR iar BNR va reduce rezerva minima obligatorie-RMO- impusa bancilor. Asta e adevarata plata catre bancile straine care acum se jura ca acesti bani nu-i vor repatria. Dar astea sunt doar povesti. Sau mai simplu, bancile acordau credite in nestire si invadau piata noastra imatura cu produse (credite)la costuri destul de mari fata de cele din economiile asezate si mature. Conditiile impuse de banca nationala erau ca ele sa-si faca RMO care erau pastrate la BNR, asa e regula.In cazul in care o parte din credite se dovedeau neperformante aceste rezerve ramaneau in custodia BNR. Asa zisele provizioane. La 45 de zile de la data la care cineva nu-si mai poate achita creditul aceste proviziane trebuie constituite.Apoi termenul a fost marit la 6 luni cu marele tam tam ca stfel cei pasuiti vor avea un ragaz sa-si returneze ratele.Dar termenul era de fapt constituit pt ajutorarea bancilor. Deci foarte simplu banii merg la BNR ca sa astupe gaura lasata de micsorarea RMO. Adica un fel de plata indirecta tot catre banci.

ionut spunea...

mobutu

"Si cica ei fac "Gentleman's Agreement" cu bancile mama astfel incat banii vor ramane sa "crediteze" economia "reala" ... puah"

"Preşedintele austriac, Heinz Fischer, a declarat luni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, că liniile de creditare pentru băncile austriece din România „vor rămâne în continuare“, menţionând că „o să existe probleme care trebuie discutate“. „O să rămână liniile de credite şi este clar că o să existe câteva probleme de discutat, dar totul se bazează pe regulile UE privind libera circulaţie a capitalurilor“, a mai spus Fischer."
Sursa:

http://www.cotidianul.ro/basescu_isarescu_in_misiune_imposibila_la_viena-77712.html

Sa vina sa-mi explice si mie un "ales", de ce nu imprumutam bani de la fond pe baza de "gentlemant's agreement", daca tot vehiculeaza termenul asta domnii politicieni.
Suntem luati de prosti pentru a nu stiu cata oara...

ionut spunea...

limestone

Casa intelegi mai bine care e "schepsisul" cu imprumutul FMI, citeste asta:


"http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/datoria-externa-o-combinatie-de-datorie-straina-si-datorie-interna-501976.html"

ionut spunea...

canadianu'


"limestone, nu te chinui sa explici regula de 3 simpla unor persoane care pun semnul egal intre evenimente random (crime, violuri, shooting spree-uri) si reactii sistemice. ionut, welcome to the club !"

In romania crimele, violurile, etc. SUNT evenimente random.

Cristi spunea...

Baieti, hai sa stabilim ceva la nivel statistic: rata infractiunilor cu violenta este dubla in SUA fata de Ro (Violent crime e la ei aprox 600/100.000 locuitori, in Ro e aproximativ 300/100.000 de locuitori).
Asta e statistica. Si nu vorbim de furturi de telefoane mobile neraportate la politie. Si atentie, asta nu inseamna ca in SUA e groaznic, rata lor a scazut constant din 1960 pana astazi aproape la jumatate. De exemplu in UK rata e cu 50% mai mare decat in USA si UK e tara din UE. Romania este una peste alta o tara chiar linistita la nivel de violenta. Nu asta ne omoara pe noi, altele sunt bubele pe care le avem: in principal coruptia la mai toate nivelurile si lipsa de respect fata de lege. La nivel infractional cele mai multe sunt infractiuni non-violente: furturi de telefoane mobile si portofele, spargeri de masini in lipsa proprietarului si cel mai des tulburarea linistii publice

Si btw, atentie ca in perioadele de criza rata criminalitatii creste cam direct proportional cu amploarea crizei.

Cristi spunea...

Baieti, hai sa stabilim ceva la nivel statistic: rata infractiunilor cu violenta este dubla in SUA fata de Ro (Violent crime e la ei aprox 600/100.000 locuitori, in Ro e aproximativ 300/100.000 de locuitori).
Asta e statistica. Si nu vorbim de furturi de telefoane mobile neraportate la politie. Si atentie, asta nu inseamna ca in SUA e groaznic, rata lor a scazut constant din 1960 pana astazi aproape la jumatate. De exemplu in UK rata e cu 50% mai mare decat in USA si UK e tara din UE. Romania este una peste alta o tara chiar linistita la nivel de violenta. Nu asta ne omoara pe noi, altele sunt bubele pe care le avem: in principal coruptia la mai toate nivelurile si lipsa de respect fata de lege. La nivel infractional cele mai multe sunt infractiuni non-violente: furturi de telefoane mobile si portofele, spargeri de masini in lipsa proprietarului si cel mai des tulburarea linistii publice

Si btw, atentie ca in perioadele de criza rata criminalitatii creste cam direct proportional cu amploarea crizei.

canadianu\' spunea...

ionut, esti prea prost ca sa-ti explic. roaga si tu pe cineva, poate se milostiveste vreo unu de tine sa te lumineze

canadianu\' spunea...

cristi, in 40 de secunde cat mi-am pierdut timpul sa caut datele statistice, pentru US am gasit 466/100k, la FBI. tu de unde ai datele ?
nu ca m-ar interesa neaparat sa dezvoltam subiectul pe tema asta, vroiam doar sa observ ca lipsa consecventei e destul de raspandita in rromania

limestone spunea...

ionut

La un popor care se ghideaza dupa: capul plecat sabia nu-l taie, cam cate infractiuni crezi tu ca raman neraportate?
Ar fi interesant de aflat de exemplu cate cazuri de violenta casnica din RRO raman inhouse nestiute de nimeni.

canadianu\' spunea...

reclama la blogu meu

Chrysthyan spunea...

Imprumutul FMI catre Romania e echivalent cu tiparirea trilionului de catre FED.
Destinatia aceeasi: cumpararea activelor toxice, exit-uri, vrajeli.

Oricum Manole cred ca ai nimerit-o, daca macar in cazul in care statul ar cumpara rezidentialele unora s-ar mai alege cu ceva betoane acum se alege cu niste hartii.

Ce ziceti, o sa fuga omenirea de dolar? Spre ce moneda credeti ca se indreapta?

Sorinel, nu dau sfaturi financiare legate de banci ca nu sunt expert dar cand nu o sa mai ai nici un venit preferi sa te stii cu bani de mancare sau cu creditele achitate? In cel mai rau caz important e sa supravietuiesti pana iti gasesti alt job dar iti zic ca daca vei fi somer nici o banca nu iti va da 1 leu de paine.

Chiar asa, daca bancile au nevoie de cash de ce nu scot comisionul de rambursare anticipata?

canadianu\' spunea...

dezbatere la irealitatea efem. tema, de mare angajament : "este inscrierea intr-un sindicat solutia pentru pastrarea locului de munca". ha ha, flotare logica.
suna acu cateva minute un patron care zice ca pe sindicate le doare in cur de solutii, ei vor numai pastrarea salariilor si a celorlalte privilegii, nu vin si cu solutii. dupa 5 minute suna un cretin care zice ca patronu ala sa faca ciocu mic, sa nu mai foloseasca expresii de genu "eu dau de mancare la X sute de oameni", ca el l-ar strange de gat daca ar lucra la el.
acu sa nu credeti ca le iau apararea jegosilor de patroni rromani, dar nici cu mentalitatea angajatilor nu mi-e rusine. dupa cum ziceam, problema e generala, si solutiile eu unu nu le vad. mea culpa

canadianu\' spunea...

ca tot le plang unii de mila americanilor, ce ziceti, care din cele 2 natii are sanse mai mari de revenire, cea in care copiii sunt invatati de mici sa munceasca (spalat vase, dus gunoiul, dus cutiile goale de bere la reciclat, etc.) pentru bani de buzunar, sa faca limonada pe care s-o vanda in fata casei, sa-si ia joburi part-time in timpul facultatii, etc., sau cea in care discoteca/clubul e nelipsit in fiecare uichend, telefonul e de ultimul tip plin cu "dusmanii mei", banii se primesc de la parinti, samd. ?

ionut spunea...

canadianu'


"canadianu\' spunea...
ionut, esti prea prost ca sa-ti explic. roaga si tu pe cineva, poate se milostiveste vreo unu de tine sa te lumineze"

"Vreo unu"!?


cristi

Nu te obosi prea mult cu individul:
la mintea lui de betiv, 466/100000 este un procent mai MIC decat 300/100000.


limestone


"La un popor care se ghideaza dupa: capul plecat sabia nu-l taie, cam cate infractiuni crezi tu ca raman neraportate?"

Cam cate raman neraportate in orice alta tara, cum ar fi canada, usa, etc.

ionut spunea...

limestone

Conform "logicii" canadianului tu, eu, chrysthyan, manole si cei de pe acest blog cu care el cica "dialogheaza", suntem o gasca de hoti, violatori, criminali, betivi, jegosi, etc.

bobby spunea...

@ sorinel
... stiu ca e cam off-topic, dar eu iti dau dreptate in comentariile facute vizavi de poporul roman.

Daca ne uitam in stanga si in dreapta la servici/in oras/in bloc, etc, nu cred ca vedem mai mult de 10 bizoni intre 100 de oameni. Si asta e cam mult, dar hai sa zicem ca ar fi o medie. Dar cei 10 bizoni ne acapareaza atentia mult mai mult decat restul de 90 de romani ok. Si devin atat de agasanti, incat parerea noastra proasta despre ei se extinde la tot poporul. Nu-i drept si nu-i corect. Si tocmai noi, oameni inteligenti, nu ar trbui sa facem generalizari de acest fel.

Este clar ca avem probleme in medicina, justitie sau educatie. Insa solutia nu e sa ii punem pe toti in aceeasi oala si sa ii injuram fara discernamant, ci sa ii incurajam cumva pe cei care isi fac bine meseria (macar sa fim binevoitori cu ei si sa nu ii calcam in picioare in numele proastelor tratamente de care am avut parte de la colegii lor incompetenti/corupti). Acum paranteza: ganditi-va numai la ce presiuni sunt supusi oamenii buni profesionisti care pe de o parte lucreaza intr-un sistem corupt, si pe de alta, trebuie sa suporte injuriile nostre adresate tagmei in care (injust) ii includem si pe ei...

Referitor la probleme si solutii. Exista doua etape si ambele cruciale: identificarea problemelor si gasirea solutiilor. Nu se poate una fara alta. Normal ca identificarea problemelor vine din nemultumirea oamenilor, expimata intr-un fel sau altul. Dar trebuie tercut de aceasta faza si de incercat gasirea de solutii (cele de gen bata-in-cap nu se accepta). Si cred ca suntem capabili sa gasim si soltuii...

Inca o chestie: chiar daca pare greu de realizat, fiecare poate schimba un lucru in bine - cat de mic. Fie aspecte ce tin de informare, educare, relatii cu ceilalti, sau de politete si toleranta (rationala, nu din aia fara cap, inteleasa tare prost de unii americani si europeni). Suma schimbarilor e de fapt o schimbare mare.
Poate sunt un om norocos, dar vad in fiecare zi in colegii si prietenii mei inteligenta, capacitate de munca si bunavointa. Si la fel ca tine, refuz sa cred ca ne putem eticheta ca rromani doar in functie de cei 10% bizoni. Este o insulta nepermisa la adresa celorlalti... (si nu, nu sunt Ecaterina Teodoroiu, insa incerc sa vad si partea lucrurilor in care se poate construi sau repara cate ceva...)

ionut spunea...

@all

Toti patronii romani, de fapt "e patroni rromani" si "e niste jegosi", in timp ce toti angajatii romani( rromani) "e niste lichele".

Limestone, tu insuti, ti-ai strange de gat patronul si i-ai lua locul, ca sa "evoluezi" de la starea de "lichea" la cea de "jegos"?

viorel spunea...

am si eu o nelamurire ,poate m-a lumineaza careva.
de ce bugetarii,cand sunt trimisi in somaj, trebuie sa primeasca x salarii compensatorii(vezi doamne ,e criza)si eu ,care lucrez in sector privat,doar 75%din salariu?
nu am contribuit la fel la fondul de pensii?

ionut spunea...

viorel

"am si eu o nelamurire ,poate m-a lumineaza careva.
de ce bugetarii,cand sunt trimisi in somaj, trebuie sa primeasca x salarii compensatorii(vezi doamne ,e criza)si eu ,care lucrez in sector privat,doar 75%din salariu?
nu am contribuit la fel la fondul de pensii?"

Tu ai mai multe nelamuriri.
1) Ce are a face contributia la sistemul de pensii cu cea de la somaj?
2) Somajul si "somajul tehnic" sunt 2 chestii diferite.
3) Studiaza contractul de munca (si contractul colectiv de munca la nivel national) pe care l-ai semnat la angajare si te vei lamuri...

viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorinel spunea...

@ bobby

NU pot sa iti spun cat demult mi-a placut postul tau: exact asta am vrut sa spun: nu putem baga in oala toti romanii: conform logicii unora inteligenti de aici, toti suntem hoti, violatori, etc. dar ce ma mira la ei: vorbesc romaneste, sunt nascuti aici, deci, sunt "rromani", atunci, ei cum dracu sa fie, decat tot hoti, violatori, etc. Probabl ca de asta le place sa caute exemple negative: le sta in caracter sa fie pesimisti.

cat despre dorinta mea de a clona vreo 2000000 de nemti, am spus-o mai mult in ideea ca de la ei si de la japonezi avem ce invata: revin la un post anterior: in tampenia lor, japonezii au investit in educatie si cercetare 40% din PIB, dupa al doilea razboi mondial. Si, saracii, au ajuns tare rau. Mai trebuie sa vorbim de nemti, cum au facut de s-au ridicat? Va rog sa ma scutiti de planul Marshall. Va rog.

As putea sa imi petrec ore intregi cautand date statistice despre SUA, fara sa ma intreb cine le posteaza, unde si u ce scop: sa le iau pur si simplu si sa le arunc aici, ranjind cu satisfactie, cand pot demonstra pe baza datelor statistice ca poporul american este un popor de hoti, violatori, criminali in serie, etc.

oare, cand vom intelege ca TOATE aceste fapte sunt RANDOM? ca nu pot raporta un popor la numarul de criminali pe care ii are?

Eu asta vreau, sa privim lucrurile in ansamblul lor: da, poate ca micul canadian (am pus micul sa incerc a evita o cacofonie) are dreptate cand spune ca week-endurile cluburile de manele sunt pline, etc: mai oameni buni, aia sunt cateva sute, bun si chiar daca sunt mii in toata tara, nu inseamna ca toti suntem la fel: ei chiar nu au cum sa ne reprezinte.

revin la idee mea, si am sa il rog pe MAnole sa nu se supere, dar ma roade o chestie: de cand astept idei si solutii, NIMIC. Suntem zeci de mii de oameni inteligenti care posteaza sau citesc blogul, dar ma frate, chiar nu putem sa disutam de solutii? e asa de greu? eu nu cred.

Miorlau Pufos spunea...

Un mare off-topic printre scandalutele voastre: am gasit si site-ul disperatului care vindea vila cu 99k in Pipera ( de fapt, nici n-a fost greu sa-l caut, e pe toti stilpii din Baneasa si Otopeni anuntul ): www.vilefoarteieftine.ro

Faza e ca nu stiu care mai da credit pentru chestia asta, poate doar pe Card Avantaj de la Credit Europe Bank ( 8 salarii ...)

kung lao spunea...

Dar chiar asa oameni buni! De ce nu ne-am constitui intr-un partid? Ce modalitate mai buna de a schimba in bine tara asta decat "prin noi insine"?
Oricat de ridicol ar suna, eu sunt convins ca merita sa reflectam asupra acestei idei!
Numai bine!

simon spunea...

O pauza offtopic :
http://www.neuronu.ro/romanisme/atlas-de-mitocanie-urbana/

Hubble spunea...

Eu am propus de mult faza cu partidul, insa dupa o saptamana m-a apucat rasul de ce am spus.

Canadianule, bine ca ai plecat, oricum nu te acomodai in Romania cu complexele tale de superioritate.

Pretul locuintelor s-a dus in buda de tot.

De ieri sunt contrariat. Colegu cu 100 kE datorie a mai preluat un bemveu in leasing cu 20000 de la cineva si i-a dat in schimbul avansului o Fiesta second hand. Asta e lovit tare. La creditul de 100 kE gajul era apartamentul care acum face 50 kE si inca scade. Cred ca o sa-l urmareasca petitorii toata viata.

Marian spunea...

Hubble, legat de colegul tau, merita sa citesti http://www.irvinehousingblog.com/blog/comments/southern-californias-cultural-pathology/

Doar Eu spunea...

Oferta de oferta in complexul New Town (langa Dristor):

"Apartament 2 camere. Pret contractat: 173.500€ (TVA inclus). Include garaj subteran (15.000€) buc. mobilata si utilata, aer conditionat in cele 2 cam, centrala propie, finisaje.
Am achitat 25% reprezentand 43.500€
In cazul cesionarii, imi asum o pierdere de 13.500euro, urmand sa primesc doar 30.000€
Astfel pretul final al apartamentului va deveni 160.000€ (TVA inclus)
In cazul in care nu doriti sa achizitionati garajul, il voi pastra eu urmand sa primesc doar 15.000€, pretul final al apartamentului ajungand la 145.000€ (TVA inclus)."


Autorul anuntului o fi sau nu cu dunga rosie pe buletin?!?!?!?!

Doar Eu spunea...

Si alt anunt tot acolo pentru apartament de 3 camere (e ultimul post legat de acest lucru, nu vreau sa fac mica publicitate, e doar pentru sumele vehiculate, multumesc de intelegere):

Cesionez ap. 3 camere tip C5 in turnul 3, et. 7. Pretul ap. 261.500 euro (tva inclus), include 1 loc parcare subteran. Bucataria este wenge cu blat alb.
Doresc sa recuperez avansul de 25% in valoare de 67.000 euro platit la un curs de 3.63 euro (la data semnarii avc). Diferenta de curs este de peste 9000 euro.

Hubble spunea...

Cica bemveu prinde 160 cu a treia. Si l-am intrebat unde ?

Unde sunt anunturile astea ca si eu vreau sa ma distrez.

Primul e baiat de treaba, isi asuma o pierdere de 13500 saracul. Bietul sandibell.

Al doilea umbla cu smecherii, vrea diferenta de curs. El vrea sa mai faca si un bisnit.

Daca ar fi baieti cugetati ar cesiona gratis datoriile alea fenomenale. Dar daca nu-i minte.

Miorlau Pufos spunea...

Ala cu bucataria wenge m-a dat gata. Fix pentru bucataria aia as da 200 k pe apartament

Hubble, zic sa casti un pic ochii la postul meu anterior...gasesti lucruri interesante acolo

canadianu\' spunea...

@ionut
466 nu e mai mic decat 300 (cifra neconfirmata din lipsa mea de chef/timp si a lui cristi din motive numai de el cunoscute), dar sigur e mai mic decat 600. ti-am zis sa nu mai incerci sa-mi interpretezi ideile, ca n-ai cu ce. nu vrei deloc sa ma asculti, tz tz
si nu-l baga pe Manole in acelasi oala cu tine, chrysthyan, sorinel si ceilalti "patrioti", va este superior din multe puncte de vedere

canadianu\' spunea...

ionut said :
"La un popor care se ghideaza dupa: capul plecat sabia nu-l taie, cam cate infractiuni crezi tu ca raman neraportate?"

Cam cate raman neraportate in orice alta tara, cum ar fi canada, usa, etc.

amice, esti cretin rau de tot. ai citit linkul de mai sus in care imi faceam "reclama" la blogul meu ? zi si mie, cretinule, cati jegosi au fost arestati in rromania pentru ca au pipait o femeie sau pentru ca au scuipat pe cineva ?
ha ha, auzi la el, "cam cate raman neraportate in orice alta tara, cum ar fi canada, usa, etc." ... zi-mi un cont unde sa-ti trimit niste bani sa mergi la un control psihiatric ... you really made my morning

mobutu spunea...

Un cretin de producator de materiale de constructii la biz bazar, acum:
-anunta ca vanzarile au scazut cu 15-20% (datorita anotimpului rece, nu crizei) ... bla bla ... dupa care anunta ca ei au ridicat preturile la produsele lor!
lol

mobutu spunea...

Se reintoarce creditare !!!
se pune de'un bull trap ;)

dcg spunea...

Da, ma distrez si eu... cica bancile "isi freaca mainile". Au scazut dobanzile, au marit marja la 70%, vor doar 15% avans etc. Eu zic ca e vrajeala, ce sa dea credite la bizoni, au de trimis bani acasa... la mamici.

mobutu spunea...

Da' Negoiţă ăla nu se dezminte ... tot manipulator a rămas ...

dcg spunea...

6-7-8-9? Da careva un zece?

dcg spunea...

Ce oameni, incredibil. Alea au fost notele "optimismului" pe o scara de la 1-10 marturisite de domnii imobiliari si producatori de materiale invitati la emisiune. Negoita zice ca o sa mai faca un cartier imediat dupa ce marturisise ca vinde (corectie - incearca sa vanda) la pret de productie. Frate, cata coerenta si cata "determinare".

mobutu spunea...

Vezi ce se poate cu un trilion de dolari fabricat din pix?
Se delimiteaza activele normale de cele toxice, se relanseaza bursele, se relanseaza creditarea (cu dobanda mica, avans mic, garantii normale, etc), se relanseaza imobiliarele, se relanseaza consumul ... bla bla ...
Suntem in horă din nou! hahahahaha

dcg spunea...

mobutu, visul urat a trecut. La vara euroiul o sa fie cam 3.1 RON :-D

ionut spunea...

manole

Cu regret te anunt ca, atata vreme cat mai tolerezi porcariile si limbajul suburban ale celui numit canadianu, m-ai "pierdut" de client. Pacat de blogul asta...

Chrysthyan spunea...

dcg & mobutu

Nu stiu cate sanse mai au americanii sa faca muzica in lume, deja Rusia a amenintat UE ca daca nu o sa fie luata in serios o sa rupa relatiile cu UE, chinezii si-au exprimat neincrederea in dolar.
De data asta e prea pe fata si nu stiu ce chef mai are restul lumii sa sustina o economie virtuala ca cea a SUA.
Obama dovedeste pe zi ce trece ca nu este Mesia... parerea mea crah-ul va fi muuult mai mare.
O singura intrebare ramane, ce va face SUA cu sutele de mii de soldati aruncati prin lume si cu zecile de state care ii sunt datoare prin FMI? Inclusiv noi.
Or sa ma trimita sa il impusc pe Ivan si pe Ping-Pong ca sa le fie lor bine?
Mi-e greu sa cred ca China, Japonia, statele arabe si altii vor inghiti asa usor acest furt pe fata. Stiti ce a facut SUA acum?
E ca si cum v-as tipari eu dolari, ati fi datori la mine dar nu ati avea la ce sa ii folositi pentru ca nu ii accepta nimeni. Dar voi imi platiti prin valoare; munca, produse, monede reale.
Si asta e numai un aspect.
Oricum de admirat stiinta americana, au reusit sa acopere o gaura neagra. Cel putin asta cred ei.

Chrysthyan spunea...

@ ionut

Nu te enerva domnule, oricum canadianul s-a discreditat singur, nu stiu cine il mai ia in serios.
Nu stii ca nu e bine sa te pui cu prostii?
Ai zis ca esti manager, stii foarte bine ca esti injurat zi de zi pentru ca ceri oamenilor sa munceasca, sa se tina de cuvant, sa nu iti faca firma de ras.
Canadianul este doar un mahalagiu exportat.

constantin spunea...

Salut,
Sunt si eu unul dintre cei care citesc acest blog fara sa intervin in "arena". Personal mi-a placut mult atmosfera de acum un an cu ionut, alex, chiar nestor, olandezul. Te rog Manole, daca nu vrei sa iti discreditezi blogul sa moderezi interventiile emigrantului. Sau daca preferi ca blogul sa ramana o platforma complet libera atunci sa ignoram cu totii ce "scrie" acesta.

mobutu spunea...

@Chrysthyan
"...chinezii si-au exprimat neincrederea in dolar."

Păi şi-atunci de ce stau (de atata vreme) pe un munte de dolari?

ionut spunea...

crhysthyan

Nu-s nervos, doar dezamagit, ca manole tolereaza astfel de iesiri. Au fost sunt si vor fi multe discutii contradictorii pe acest blog, dar toti participantii (cu mici) exceptii au pastrat un limbaj o.k. Nu mai vreau sa fac parte din aceasta "comunitate" cata vreme "creatura" in cauza mai posteaza aici.
Putin imi pasa ca se discrediteaza singur, cata vreme este tolerat, discrediteaza si blogul.
Regret, dar eu la chestii si discutii "a la OTV" nu particip.

Chrysthyan spunea...

@mobutu

Cred ca ai intrebat asta ca sa te afli in treaba. Pai cine dracu stia ca astia or sa tipareasca 1000000000000 de dolari dintr-o miscare?

@ionut

Da si eu sunt dezamagit dar stiu ca in general asta e atitudinea emigrantilor romani fata de tara din care provin. Plus ca mai sunt unii care nu se simt vinovati ca au fraierit vesticii. Ei sunt asa niste zei care nu datoreaza nimic nici Romaniei nici tarii adoptive.

@all si in special Doar Eu

Tari anunturile dar hai sa iti dau eu un site si mai tare:
www.tupisoporuneuro.com

Preluare de leasing sau credit imobiliar pe sume intre 1 si 150 de euro.
Fata de dreamerii prezentati mai sus de tine aici sunt cei care isi predau creditele pe cativa euro si asa macar scapa de urmarirea pe viata de catre banci. Isi accepta pierderea si merg mai departe.
Eu zic ca solutia e geniala, decat sa fii executat de banca si sa platesti toata viata diferenta mai bine scapi de credit prin cedare pe un euro.
Pentru ca povestea aia cu dai cheile la banca nu functioneaza si nici aia cu salariul la negru.

Creditul F.M.I. de nevoi personale

Sorinel spunea...

@ ionut

De cateva zile tot incerc sa spun ceea ce spui si tu: e de ajuns sa cirtesti veninul pe care il varsa un ...dar chiar nu vreau sa ii spun pe nume. Cititi toate posturile: in NICIUN post nu veti gasi nimic bun. O analiza, ceva, o chestie inteligenta: doar porcarii.

@ Manole, ma voi alatura lui Ionut si a celor cu bun simt, de pe acest blog: stiu ca nu ai cum sa citesti toate posturile, dar poti gasi o modalitate sa i le stergi, cand apar, sau sa il banezi.

Cu parere de rau, iit spun ca nu voi mai intra pe blogul tau, atata timp cat acest individ va mai posta.

este pacat sa pierzi foarte multi oameni, doar sa poti pastra un individ care nu stie decat sa arunce cu noroi. Alegerea e a ta, dar eu cred ca vei da dovada de inteligenta si il vei bana pe acest individ.

Multumesc!

Chrysthyan spunea...

sorin si ionut

Eu nu sunt de scord sa il baneze si nici sa ii stearga posturile, in '89 niste oameni au murit ca fiecare sa aiba dreptul sa se exprime. Chiar daca spune tampenii, sunt tampeniile lui. Asta gandeste el si in unele cazuri are mare dreptate.
Nu stiu cum sa va fac sa intelegeti dar pe undeva canadianul atacand poporul roman a trezit in voi niste sentimente de solidaritate care ar fi stat mult timp adormite pe blogul asta.
Pentru ca asta e adevarul , nu mai suntem un popor ci niste indivizi care traiesc unul langa altul.

Iuda trebuia sa existe!

Miorlau Pufos spunea...

Bag seama ca omul asta e un soi de Vadim Tudor al balonului lui Manole. Faza e ca s-a umflat in pene tocmai pentru ca a gasit teren si voi l-ati bagat in seama, stie ca va enerveaza si mai rau face. Ia nu-i mai dati atentie...sa vedeti ce se potoleste, se face mic si dispare. Eu nu-i mai citesc postarile pentru ca e pierdere de vreme, deci zau daca ma deranjeaza. Daca era vreun vecin manelist probabil chemam politia...

Sorinel spunea...

@ Chrys

Niciodata nu m-a deranjat sa port o discutie in contradictoriu: eu am ideile mele: daca tu sau altcineva vine si imi demonstreza ca nu am dreptate, sunt dispus sa ascult si sa caut argumente si contr-argumente. dar, am cerut doar un lucru: bun simt. Eu cred ca nu am cerut prea mult.

Raman la ideea mea si sunt de acord cu Ionut: la primul post al canadianului, voi intra si voi spune la revedere. Eu am intrat pe acest blog sa caut informatii care ma interesau si sa gasesc niste comentarii de bun simt. Daca nu se paote, e alegerea mea sa intru sau sa refuz a-l mai citi.

@ Miorlau

Ai dreptate, si am zis si eu mai demult asta. La un moment dat, Manole mi-a spus numarul aproximativ de cititori: vreo 10000 dac tin eu bine minte (scuze, dar nu caut aucm postul respectiv). Si, pentru Manole: tati, oare acei cititori care au intrat de drag pe blogul tau, merita sa renunte, doar pentru ca la fiecare 5- posturi, gasesc unul al canadianului, in care ii injura pe toti? Ata am vrut sa spun in postul anterior: ma pierzi pe mine si pe Ionut? NU e mare scofala, dar intreaba-te daca nu cumva cateva sute de romani se simt scarbiti de acest individ, si vor renunta sa citeasca blogul. Chiar merita sa citeasca niste posturi pline de venin? Sau, merita sa primeasca niste informatii interesante? Este pacat, si vezi ca e munca ta la mijloc. Alegerea iti apartine. Mult noroc!

Manole spunea...

@Ionut si Sorinel: aşa cum a spus Cristian mai sus, în decembrie 1989 s-a murit pentru ca toţi să avem dreptul să ne exprimăm.

Voi de ce vă băgaţi în vorbă cu el?

Nici mie nu-mi place 90% din ce zice Canadianu', faptul că nu încetează să ne scoată ochii că el e în lumea liberă şi noi în lagărul sovietic... şi acum ce să fac, să-l cenzurez? Păi ar trebui să stau să-l cenzurez şi pe Olandezu, că nici de el nu-mi place, şi pe cine ştie câţi alţii. Ceea ce n-am să fac. E problema voastră dacă vă băgaţi în discuţii cu el.

Miorlau Pufos spunea...

@ Sorinel Bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, avea o vorba: nu poti sa scoti toti uritii din tara.

Cam asa si-aici. Lucrurile se rezolva cu calm si fara incrincenare.

Bun, ii baneaza IP-ul. Si? Omul se inversuneaza si mai rau face...intra de pe un proxy...

De ce nu pricepeti voi ca indivizii de genul asta traiesc tocmai din scandalul pe care-l produc? Si ca daca nu mai produc nimic si nu mai au vreun scop atunci dispar. Ce-o fi asa greu sa treci cu ochii peste ce scrie ca sa ajungi la ce scriu ceilalti, de cele mai multe ori chestii interesante?

Manole, dai un sobolan la Miorlau ca uite cummoderez eu pe-aici lucrurile in lipsa ta...

ionut spunea...

manole

"Nici mie nu-mi place 90% din ce zice Canadianu', faptul că nu încetează să ne scoată ochii că el e în lumea liberă şi noi în lagărul sovietic... şi acum ce să fac, să-l cenzurez? Păi ar trebui să stau să-l cenzurez şi pe Olandezu, că nici de el nu-mi place, şi pe cine ştie câţi alţii. Ceea ce n-am să fac. E problema voastră dacă vă băgaţi în discuţii cu el."

Ai inteles gresit: nu ce spune canadianul ma deranjeaza, ci cum o spune si faptul ca in lipsa argumentelor injura.
Nici o comparatie intre betivul asta ratat( el singur se lauda ca e asa), cu olandezul, cezar, nestor.
O.k., e blogul tau...

canadianu\' spunea...

daca vine cineva sa-mi demonstreze ca afirmatia lui ionut referitoare la raportarea/neraportarea infractiunilor in canada/us/orice_alta_tara_civilizata versus rromania e adevarata, imi retrag calificativul cu care l-am gratulat.
pana atunci logica mea de emigrant jegos functioneaza asa : faci o afirmatie cretina, esti cretin. atata timp cat in canada esti arestat pentru ca scuipi pe cineva, iar in rromania politia iti zice sa prinzi tu hotul si sa-l aduci la sectie, da, afirmatia lui ionut e cretina.
faptul ca (aproape) toti i-ati luat apararea inseamna ca si voi credeti la fel ? wow, atunci chiar ca va meritati soarta. si aceeasi caracterizare. o sa fie interesant cand se va darama turnul de fildes ...

mobutu spunea...

@Chrysthyan
Si da si nu.
Adica de ce nu fac nimic? De ce nu schimba dolarii pe euro/aur/investitii/whatever? Sau asteapta sa se stearga la fund cu ei?

@Manole
Daca vrei poti sa faci niste reguli de bun simt, de exemplu ca cele de pe forumuri. La injuraturi, zbang un ban.

Insa parerea mea este ca Miorlau are dreptate, ignoranţa este cea mai buna armă.

Sorinel spunea...

@ manole

trebuie sa ii dau dreptate lui Ionut: de altfel, eu i-am si spus-o direct: sunt deschis la dialog: am o parere, bun sau rea: ai alta? adu-mi argumente si ma poti convinge ca ai dreptate: vezi ca toate astea le-am spus intr-un post, nu le repet.

La fel ca si pe Ionut, ma deranjeaza felul in care o spune, mai ales ca nu aduce niciun argument>

este alegerea mea, Manole, tata, sa intru sau nu pe blog, dar eu iti spun ca multi, foarte multi vor fi scarbiti de ceea ce spune, si vor renunta.

Tu, ai inceput ceva bun, cand altii te injurau intr-un fel sau altul si cand NIMENI nu te credea. Nu ai inceput sa versi hardaul cu laturi, nu ai inceput sa injuri ca la usa cortului, nu: tu, ai inceput sa vii cu argumente, de tot felul. Ai postat idei, iar oamenii au venit sa le comenteze. De asta citesc zi de zi blogul tau, pentru ca mi-a placut sa vad in fiece zi lucruri interesante, idei noi.

Am recunoscut sincer: nu ma pricep la piata financiara, la cea imobiliara, dar aici, posturile citite, mi-au deschis ochii. Am facut o greseala imensa: am luat un credit de la banca. Manole, iti spun sincer, abia dupa ce am citit bogul tau, am inceput sa realizez cat de mare e greseala. Am intrebat ce sa fac, si unii de aici mi-au demonstrat ce e bine de facut. Alegerea imi apartine. SIncer, daca nu citeam blogul, poate eram tentat sa fac greseli si mai mari, de ce nu?

La fel ca mine, poate sunt multi, care au facut o alegere buna, sau au amanat, macar, una proasta.

De aceea, iit spun ca ar fi pacat sa pierzi atatia cititori. EU si Ionut suntem doar 2: nu pierzi mare lucru: suntem NIMENI, dar vezi tu, s-ar putea ca multi altii sa se simta jigniti si scarbiti. Eu si Ionut am avut curajul sa ne luam de individ, si de aceea s-a trezit important.

Daca vei mai avea unii ca el, s-ar putea ca blogul tau sa se transforme din ceva util si frumos, in ceva mizerabil si e pacat.

Eu nu vreau sa iti fortez mana in nici un fel si nici Ionut nu cred ca vrea asta, dar zau, gandeste-te bine la ce vei face: ai de ales: arunci un singur individ sau renunti la cateva zeci sau sute (poate gresesc eu, dar tare ma indoiesc).

Eu oricum iti doresc multa bafta in continuare, dar te rog sa faci ceva: vezi cati cititori ai pierdut numai in ultima saptmana si te vei convinge.

Chrysthyan spunea...

Voi vreti democratie dar cu prezervativ.
Nici mie nu imi place ce spune canadianu despre romani dar... asta e riscul.
Ok, m-a facut prost. So? Imi stiu valoarea, stiu cine sunt si nu o sa ma las influentat de unul care in curand isi va pune streangul de gat, baiatul e intr-o faza autodistructiva avansata si da vina pe 22 de milioane de oameni.
Fara sa fiu medic asta e paranoia.
Hai ca avem chestii mai importante de discutat.

mobutu spunea...

@ Sorinel
"Am facut o greseala imensa: am luat un credit de la banca."
Sa ne intelegem: nu orice credit este o greseala (imensa).
Un credit luat in conditii bune, dobanda mica, perioada mica, activ real evaluat, etc este o chestie buna.
Problema este ca in ultimii ani s-a sarit calul la pătrat si astfel creditele au fost o imensa greseala.

Nok spunea...

Canadiene, desi eu sunt 99.99% de acord cu aproape TOT ceea ce spui (iar aberatiile din ultimele zile de pe aici ma fac sa rad in hohote), te-as ruga si eu (alaturi de ceilalti) sa o spui intr-o forma mai elevata.

Fii ironic, cinic, amuzant, dar minimizeaza jignirile la persoana. Sincer imi lipseste blogul tau unde te dezlantuiai nestingherit. Aici insa, suntem pe "Balonul Imobiliar" nu "Idiotenii din rromanica"... Esti oarecum offtopic, asa ca fii macar politicos.

Sunt impotriva oricarei cenzuri, cu exceptia unui pic de auto-cenzura numita diplomatie. Esti tanar, mai ai multe de trait si de invatat. Nu-ti e usor prin ce treci si nici nu-ti va fi. Stiu ca frustrarea este imensa si nu dispare de la sine, dar poate ca a o descarca aici nu-i cea mai buna idee.

Sorinel spunea...

@ mobutu

stii de ce consider o greseala imensa? cand am luat creditul, am semnat cum au vrut cei de la banca: de fapt, in momentul ala, nu aveam de ales: semnam ca ei sau nu luam credit. Greseala a fost ca am semnat asa: EI sa schimbe dobanda CUm si CAND vor, iar eu sa nu am nicio posibilitate de a renegocia sau de a spune NU. Acolo am gresit: trebuia sa ma orientez spre un credit cu dobanda fixa. In momentul respectiv, insa, am gandit cu inima: mi-am dorit sa construiesc o casa pentru parintii mei, si am facut tot ce a fost necesar pentru a-mi indeplini visul. Dar, sa stii ca am avut niste sfaturi bune de pe blog, si acum am evitat sa mai fac o alta greseala, asa ca le multumesc din nou celor de pe blog care m-au ajutat sa deschis ochii.

Manole spunea...

Sorinel, cititorii pe care "i-am pierdut" în ultima săptămână nici nu i-am avut vreodată. Pur şi simplu săptămâna trecută apăruse interviul din Imopedia şi de acolo au venit mulţi curioşi pe blog care au umflat traficul câteva zile.

Acest blog nu e o tribună academică sau mai ştiu eu ce. Puteţi avea maturitatea de a vă ignora între voi dacă nu aveţi afinităţi unul cu celălalt şi o să vedeţi că atmosfera se calmează de la sine.

Adi spunea...

nu-l linsati pe canadianu'
nu stiu sa va explic acu' de ce, dar cred ca omul se simte si cumva incoltit si da in cine apuca (aici pe blog).

si el nu este complet aiurea, ce naiba, doar traim in tara asta si vedem o gramada de rahaturi...

si nu va mai luati de el ca "mai consuma" e problema lui personala.

Sorinel spunea...

@ Manole

Da, ai dreptate: pana la urma, putem sa aratam ca suntem cu mult mai inteligenti ca el si sa-l ignoram cu desavarsire. Dar, crede-ma: nu suntem obligati sa ii inghitim toate porcariile. E blogul TAU, impune o regula: fara injuraturi. E complicat? Eu nu cred.

Pe mine nu ma deranjeaza ca altii au opinii diferite, sau ca vad ce e rau in romani: din contra, orice post negativ la adresa romanilor, ma face sa caut contra-argumente. Dar, hai ca ne indepartam de la ideea blogului: pana la urma este vorba de balonul imobiliar, cum bine spunea Nok.

@ Adi. eu, unul, nu sunt de acord cu linsarea (am inteles ideea). Cred ca cel mai bun lucru este ignore....

canadianu\' spunea...

deci, nu vine nimeni sa-mi demonstreze ca ionut avea dreptate si eu nu ? nici unul din deontologi ? come on, sunteti atatia oameni inteligenti pe aici care i-ati luat apararea ... you can do better.
@nok
diplomatia isi are locul ei. functioneaza pana la un anumit punct. crede-ma ca pe un om mai degraba il ajuti daca ii spui in fata "bah, esti prost, du-te si mai citeste" decat sa fii diplomat si sa-l iei pe ocolite.
deci ionut (si ceilalti), unde sunt argumentele, dovezile, datele statistice, linkurile oficiale care sa-ti demonstreze afirmatiile ? eu de bine de rau am adus intotdeauna dovezi externe cand am zis ceva. argumentul vostru a fost doar "hai ca n-are cum sa fie asa de rau". nah, daca asta va face pe voi fericiti ... nu pot decat sa va invidiez.

Adi spunea...

@sorinel

toti avem prejudecati etc bla bla, am citit acum o suta de ani o carte scrisa de un tip cu nume italian - nu mai tin minte titlul ca si eu consum acum ceva - dar avea un titlu ceva genul "unul, o suta sau o suta de mii"

e vorba de faptul ca fiecare persoana poate fi perceputa in tot atatea moduri cati observatori exista.

Exemplu. Canadianu' ( un tip pe care il poti acuza de orice dar nu de lipsa de inteligenta) este perceput in n moduri:
- el-el: plecat afara la "mai bine" , civilizate, nu are doi "R"

- eu-el: nu imi pasa de el, dar mi se pare ca descrie bine lucrurile de care "a fugit"

- voi(persoanele active pe blog)-el/: aici e mai complicat, fiecare crede cate ceva despre tipul asta, cu nuantele de rigoare dar cu o chestie/idee in comun: ne "ataca"

Ma rog, e mult prea complicat, eu nu pricep de ce nu va intalniti fata in fata voi cei de pe blogul asta (asta pana sa faceti vreun partid - ca vor "baietii" sa va faca si o poza :) )

Eu zic sa nu-l linsati pe Canadianu'

PS: scuze, nu mai continui ca oricm in momentul asta ma bate nevasta-mea la cap cu ce se imbraca maine

PS la PS: Canadianu' face parte dintr-o categorie de oamnei cu mult curaj, ca injura mult nu e frumos da' eu zica daca pe asta nu-l cooptati/convingeti/discutati am pierdut deja mult - sint multi romani aici in tara care candesc precum el cu rromania, si e pacat

Adi spunea...

@sorinel

toti avem prejudecati etc bla bla, am citit acum o suta de ani o carte scrisa de un tip cu nume italian - nu mai tin minte titlul ca si eu consum acum ceva - dar avea un titlu ceva genul "unul, o suta sau o suta de mii"

e vorba de faptul ca fiecare persoana poate fi perceputa in tot atatea moduri cati observatori exista.

Exemplu. Canadianu' ( un tip pe care il poti acuza de orice dar nu de lipsa de inteligenta) este perceput in n moduri:
- el-el: plecat afara la "mai bine" , civilizate, nu are doi "R"

- eu-el: nu imi pasa de el, dar mi se pare ca descrie bine lucrurile de care "a fugit"

- voi(persoanele active pe blog)-el/: aici e mai complicat, fiecare crede cate ceva despre tipul asta, cu nuantele de rigoare dar cu o chestie/idee in comun: ne "ataca"

Ma rog, e mult prea complicat, eu nu pricep de ce nu va intalniti fata in fata voi cei de pe blogul asta (asta pana sa faceti vreun partid - ca vor "baietii" sa va faca si o poza :) )

Eu zic sa nu-l linsati pe Canadianu'

PS: scuze, nu mai continui ca oricm in momentul asta ma bate nevasta-mea la cap cu ce se imbraca maine

PS la PS: Canadianu' face parte dintr-o categorie de oamnei cu mult curaj, ca injura mult nu e frumos da' eu zica daca pe asta nu-l cooptati/convingeti/discutati am pierdut deja mult - sint multi romani aici in tara care candesc precum el cu rromania, si e pacat

Adi spunea...

@sorinel

toti avem prejudecati etc bla bla, am citit acum o suta de ani o carte scrisa de un tip cu nume italian - nu mai tin minte titlul ca si eu consum acum ceva - dar avea un titlu ceva genul "unul, o suta sau o suta de mii"

e vorba de faptul ca fiecare persoana poate fi perceputa in tot atatea moduri cati observatori exista.

Exemplu. Canadianu' ( un tip pe care il poti acuza de orice dar nu de lipsa de inteligenta) este perceput in n moduri:
- el-el: plecat afara la "mai bine" , civilizate, nu are doi "R"

- eu-el: nu imi pasa de el, dar mi se pare ca descrie bine lucrurile de care "a fugit"

- voi(persoanele active pe blog)-el/: aici e mai complicat, fiecare crede cate ceva despre tipul asta, cu nuantele de rigoare dar cu o chestie/idee in comun: ne "ataca"

Ma rog, e mult prea complicat, eu nu pricep de ce nu va intalniti fata in fata voi cei de pe blogul asta (asta pana sa faceti vreun partid - ca vor "baietii" sa va faca si o poza :) )

Eu zic sa nu-l linsati pe Canadianu'

PS: scuze, nu mai continui ca oricm in momentul asta ma bate nevasta-mea la cap cu ce se imbraca maine

PS la PS: Canadianu' face parte dintr-o categorie de oamnei cu mult curaj, ca injura mult nu e frumos da' eu zica daca pe asta nu-l cooptati/convingeti/discutati am pierdut deja mult - sint multi romani aici in tara care candesc precum el cu rromania, si e pacat

sapte spunea...

OAMENI BUNI, AM AVUT O REVELATIE IN SEARA ASTA ASCULTAND STIRILE DE LA MIEZUL NOPTII:

BANII FMI VIN IN TRANSE. ASADAR INTRA IN BNR TOT IN TRANSE.

DECI DACA BAETII GASESC VREO METODA PRIN CARE SA GRABEASCA 'CUMVA' "REDUCEREA TREPTATA" A RMO LA IEURO, VOM SI F****I SI CU BANII LUATI.

ADICATELEA AIA ISI VOR SCOATE BANII DIN TARA, ATACA LEUL, ECONOMIA PE TOBOGAN => MOTIV PERFECT PENTRU FMI SA SPUNA: BAIETI, NOI NE-AM TINUT DE CUVANT, DAR LA VOI SITUATIA SE NASOLESTE PESTE CE AM DIZCUTAT NOI! SORRY, INSA NOI NU MAI DECARTAM NIMIC.

SI STITI CARE E PARTEA FRUMOASA? EU CRED CA NICI NU AU CE SA DECARTEZE!!!
DE AIA ERAU AIA DE LA FMI ASA DE ZAMBITORI SI MAI ALES NEPRETENTIOSI LA NEGOCIERI.
GENU: VA FACEM DIN PIX DA-VA-N SARACIE!

SI DE AIA S-A SI PRONUNTAT UNU DE LA EI DIN DELEGATIE VIS-A-VIS DE CAT VOR DURA NEGOCIERILE, SI AICI REPRODUC MOT A MOT: AS LONG AS IT TAKES {BIG SMILE}.

IAR BANII DIN PRIMA TRANSA, EVENTUAL A DOUA VOR FI FOST FIX DE AJUNS CA SA-L REALEGEM PE MATROZ IN CAPU LA STAT.

S-O FI GANDIT SI EL: LE DAU O TZEAPA ASTORA DE LA FMI, MA REALEG SI DUPA AIA, CU DECRETUL DE INVESTIRE INTR-O MANA, II SALUT DIN MERS CU CEALALTA.

DOAR CA AIA DE LA FMI SUNT MAI PERVERJI DECAT INTAIUL ECONOMIST AL PATRIEI SI NE-O VOR DA TUTUROR PRINTRE .... CU BINECUVANTAREA ACTUALILOR GUVERNANTI.

CA SA MA ESPRIM MAI PLASTIC: FOR A FISTFUL OF VOTES!

Torin spunea...

JOS CANADIANU'! HUO!

Haita a simtit miros de singe si s-a lacomit la o bucata de canadian?
Canadianu', indiferent de situatie, este direct, are vitalitate, risca, nu se gindeste la consecinte, nu calculeaza avantaje, dezleaga nodul gordian cu sabia.
Sorin, din ce am observat eu, canadianu' tolereaza cu greu postarile unor indivizi dominati de neincredere in ei insisi, avizi de confirmari, veniti aici sa isi impuna elucubratiile. Canadianu' e ca un barometru al blogului, cu cit are de infruntat imbecilitati mai mari, cu atit replicile lui incep sa semene, pina la identificare, cu un potop de injuraturi. Dar asta nu trebuie sa te descurajeze, pina la urma, canadianu' iti este, chiar daca bine deghizat, un binefacator. Nu poti nega, canadianu' a pus suflet, te-a injurat exploziv, maret, cu devotament, si nu pentru a te jigni ci doar pentru a-ti semnala derapajele din discursul tau steril.
Btw, nu ajuta deloc sa faci apel la bun simt si apoi, culmea, 2 rinduri mai sus sau mai jos, sa-l santajezi ordinar pe Manole.
Refuzul tau de a citi, dar mai ales acela de a posta aici, m-ar indurera peste masura. Daca totusi alegi calea pribegiei, fa-o si gata, cu decenta, fara drama, nu te tine nimeni cu forta.

Pina atunci ramine cum am stabilit, una bucata popor de batrinei cacaciosi, indignati si sclifositi, cu virste intre 20 si 100 de ani. Poporul virtuos si moralist cautator de consensuri. Adica exact ce nu este canadianu' ;)

Marona spunea...

Torin, hiperbolicule ce esti! Doua nick-uri pe-un blog care cer banarea unui al treilea, nu fac o "haita insetata de sange". Nici tastarea furioasa a unui potop de injuraturi nu-i proba de curaj moral (hellooooooo, suntem online, ecranul suporta orice, care-i miza si care-s consecintele actului, ma rog?) ori vitalitate, in afara de cazul ca ai redefinit notiunea. Mai stii, poate tu chiar crezi ca-n secolul asta e "Tastam, link-uim, deci actionam si gandim?"

Altfel, de acord cu tine, colericii frustraciosi precum Canadianu' au radar pt bullshit si-ti scot ochii cu el in secunda doi, chestie utila si necesara, ca iti mai zdruncina neuronul fixat. In afara de cazul in care ti-l inchisteaza si iti radicalizeaza si mai rau "ideologia", reactie naturala sub atac. Reactie observabila si la emigrantul "naturalizat", care vrea sa acceptam ca el traieste in Eden, imbatat de fericire / imbibat de alcool, iar noi in Iad. Hey, nu-i Canadianul singurul ins cu radar pt bullshit...

canadianu\' spunea...

hai ca m-am intors de la spalat buzi/vase si pot sa va raspund. o sa incep cu o vorba de duh, zisa cica de Eleanor Roosevelt : Nobody can make you feel inferior without your consent.
mai baieti, eu nu inteleg cum voi, niste oameni realizati, cu biblioteci de piele, cu visini in fata casei, etc., puteti sa fiti jigniti de unu ca mine. mie, dupa logica mea de emigrant jegos, imi pasa numai de parerea persoanelor pe care le consider cel putin la fel de inteligente ca si mine. ori atata timp cat eu in ochii vostri sunt doar un jegos de emigrant, tradator de neam si tara, unu pe care nu l-a dus capu sa se descurce in rromania, un frustrat ca l-au dat aia afara de la academia de aviatie (asta a fost procedeul tehnic prin care am plecat de acolo, am fost dat exmatriculat, altfel ar fi trebuit sa platesc cu varf si indesat mancarea pe care o furau altii cu plasele in fiecare seara), un spalator de buzi/vase la un restaurant de cartier, un frustrat, samd , cum dracu va ofticati voi cand va fac cretini si/sau prosti ? pe mine, in locul vostru, m-ar durea sincer in cur de parerea unui om pe care il consider inferior si l-as ignora. dar voi nu, betmen, betmen, va atacati, incercati sa-mi demonstrati ca ce zic eu, desi argumentat (ma risc sa spun ca orice afirmatie de-a mea de pe acest blog sau de aiurea este sustinuta de date independente), nu e adevarat. si cand va cer dovezile, linkurile, datele oficiale, documentele, etc., pe care va bazati contra-afirmatiile, NICI UNUL nu e in stare sa le produca. nu vi se pare putin suspect ?
@marona
nu am zis vreodata ca as trai in Eden. in cel mai rau caz pot sa afirm ca traiesc in locul cel mai apropiat de Eden de pe pamant. si nici n-am zis vreodata ca in rromania ar fi Iadul, din fericire (ma rog, daca putem zice asa) sunt multe locuri de pe pamant (Afganistan, Irak, Coreea de Nord, etc.) unde e mult mai rau decat in rromania. asta nu ma impiedica sa vad diferenta de la cer la pamant dintre Canada si rromania, diferenta pe care unii cretini (gen ionut) zic ca n-ar fi chiar asa de mare, ba chiar e inexistenta (Ionut said at 24 martie 2009 11:06 : Cam cate raman neraportate in orice alta tara, cum ar fi canada, usa, etc. )
imi place ca multi ma acuza ca ma laud ca "m-am ajuns","m-am realizat", "traiesc in Eden", etc., cand eu cu gura mea am zis acu cateva postari ca am datorii si nu sunt fericit aici (nu juisati, asta nu inseamna automat ca as fi nefericit). dar nah, e usor sa mananci cacat si sa-ti dai cu parerea, cand nimic nu ai a spune. va doresc multe succesuri

Marona spunea...

Canadianu', orice ai spune si oricum ai incerca sa justifici, un anume gest de-al tau, si anume sa scrii numele tarii noastre asa cum il scrii, este dintre cele mai marlanesti, de toapa parvenita, care-si uraste radacinile si se chinuie sa le rupa. Fara succesuri notabile!

canadianu\' spunea...

si sunt curios cati dintre voi va considerati superiori unora ca Neagu Djuvara (Romanul nu e in stare sa accepte ca intemeietorul lui nu e o corcitura intre Traian si Decebal. ), Dumitru Draghicescu ( Factorii cei
mai insemnati ai acestei atmosfere morale: lenevia spiritului, nepasarea,
trandavia corpului, pasiunile lascive, coruptia si taraganarea in afaceri, neincrederea in sine, pasivitatea, resemnarea...
),
Constantin
Radulescu Motru
,(Omul din Apus face opere durabile, pe cand romanul improvizeaza. Romanul nu munceste metodic, ci in salturi, are lungi perioade de odihna, iar la nevoie da in branci. Romanul
considera nerespectarea legii un titlu de marire si de putere".
), Mircea Cartarescu (Sa nu ne pacalim pe noi insine. Problema imaginii noastre in lume nu sunt nici tiganii, nici cativa scelerati care fura, ucid si violeaza, nici sovinismul italienilor sau al englezilor. E falimentul nostru moral, e lipsa cinstei si a corectitudinii din obisnuintele noastre de fiecare zi. Decaderea noastra ca popor, vizibila in sfera politica in interior si-n imaginea noastra mai rea ca oricand in afara, este produsul absentei franelor morale la un numar coplesitor de romani, victime ale unei lipse cronice de educatie.), Andrei Plesu (La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educaţie, nesimţirea, ilegalitatea, aproximaţia, mă rog, toată ornamentica - milenară - a ţărişoarei ilustrează o tradiţie durabilă), Petre Ţuţea (Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi!), Octavian Paler(romania rezista astazi datorita celor care spala closete in spania si italia ; Ingredientele succesului in romania sunt prostitutia, tupeul, smecheria si discursurile despre Europa)
ia spuneti smecherilor, cati ?

canadianu\' spunea...

@marona
o da, hai sa judecam forma, nu fondul ... tipic rromanesc

OaiaNEAGRA spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ionut spunea...

@all

"asta nu ma impiedica sa vad diferenta de la cer la pamant dintre Canada si rromania, diferenta pe care unii cretini (gen ionut) zic ca n-ar fi chiar asa de mare, ba chiar e inexistenta"

Argumente impotriva celor spuse de
"individul" in cauza.


Capitolul "criminalitate".

ROMANIA: in 2002 au fost:

1253 violuri, 3025 talharii, 12.013 spargeri, 1.227 de masini furate, 11.137 acte de violenta, 383 rapiri, 563 crime, iar numarul total al actelor impotriva legii a fost 312.204. Rata de piraterie software: 68%.

(World Health Organization: World report on violence and health, 2002)

CANADA: in 2002 au fost:

24.350 violuri, 26.700 talharii, 274.894 spargeri, 161.506 de masini furate, 235.270 acte de violenta, 2.933 rapiri, 523 crime, iar numarul total al actelor impotriva legii a fost 2.516.918. Rata de piraterie software: 33%. Conform cifrelor acestea in Canada sunt de cca 8 ori mai multe acte impotriva legii, decat in Romania.

In 2002 Canada avea o populatie de 31.372.587 iar Romania - 22,5 mil (Wikipedia, CSI: Crime Scene Investigation, CIA World Factbook, 14 June, 2007)

Am gresit, e chiar mare diferenta la capitolul asta...

ionut spunea...

Apropo de Petre Tutea si patriotism...

1)in inchisoare la aiud:

"Dacă murim toti aici, în haine vărgate si în lanturi, nu noi facem cinste poporului român că murim pentru el, ci el ne face onoarea să murim pentru el!"

2) "Dumnezeu e român. Sau dacă nu, sunt împotriva lui!"

canadianu\' spunea...

ionut, eu am zis ca esti cretin, dar din pacate pentru tine aceasta descriere este prea blanda. nici macar n-o sa-mi pierd timpul sa caut datele oficiale referitoare la criminalitate, precum si definitia "sexual assault"-ului, care include, dar nu e identica cu "rape", ca n-ar avea rost. am facut-o mai demult cu alti cretini ca tine si tot degeaba.
referitor la Petre Tutea, ce a zis in 90 e dupa ce a zis in inchisoarea de la Aiud, adica cand s-a "desteptat".
oricum, Dorm si florile-n gradina - Dormi in pace.

Alina Leho Leho spunea...

Cauți împrumut? tu esti locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Garanția Trust Trust oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru tot personalul sau persoanele, vă rugăm să ne contactați imediat pentru ajutor financiar imediat sau stres, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, împrumuturi personale, împrumuturi auto, afaceri / împrumut de investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să te gândești la obținerea unui împrumut? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este șansa dvs. de a vă îndeplini dorința, de a vă oferi împrumuturi personale, împrumuturi pentru afaceri și împrumuturi corporative și de orice tip, puteți contacta doamna Loana George și pur și simplu vă puteți înscrie cu doamna Loana George prin e-mail: loanageorge11@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: sariwulan3600@gmail.com. dacă aveți vreo îndoială. vă rog, el este singurul care este fiabil și demn de încredere.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?

Continut video

Loading...