sâmbătă, 21 martie 2009

Prea mulţi de "minus" dau prost la popor?

Săptămâna trecută, un comunicat laconic al INS transmis presei informa că producţia industrială a scăzut cu -12% faţă de ianuarie 2008, dar a crescut cu +0,9% faţă de decembrie 2008. Date ajustate "sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare".

Vorbim aşadar de -12% şi +0,9%.

- +. Echilibru perfect, yin şi yang, zi şi noapte. Lumea e un suav echilibru perfect. Staţi liniştiţi la locurili voastri.

Problema e că am în faţă chiar acum un document provenind din INS, care a ajuns şi la cineva din Comisia Naţională de Prognoză, şi care conţine nişte date uşor diferite.

Documentul conţine, pe scurt, următoarele date:

Date ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare
% faţă de ___________ Ian. 2008 _______ Dec. 2008
Zona Euro ___________ -17,3% __________ -4,7%
România ____________ -15,2% __________ -1,8%

Date ajustate sezonier
% faţă de ___________ Ian. 2008 _______ Dec. 2008
Zona Euro ___________ -16,3% __________ -3,5%
România ____________ -12,0% __________ +0,9%

Aşadar, statisticile transmise presei nu par deloc ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonier, ci numai sezonier. Personal habar nu am care e (sau care ar trebui să fie) diferenţa între "ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare" şi "ajustate sezonier", dar e de remarcat că presa internaţională a relatat cifra de -17,3% (ajustarea aşa-zis "în funcţie de numărul de zile lucrătoare") pentru zona euro, în timp ce în presa din România statistica aceasta, care pare a fi cea demnă de atenţia opiniei publice, nici nu e amintită. Pentru că nici nu a fost comunicată.

212 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 212 din 212
Unknown spunea...

Tocmai l-am recuperat pe fostul meu soț cu ajutorul experților dr. ISIKOLO.
Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, asta a fost doar 3 ani de căsătorie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut totul la îndemâna mea pentru a-l aduce înapoi, dar totul a fost în zadar, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenei mele și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă un jucător de vrăji care să mă poată arunca o vrăjeală pentru a-l aduce înapoi, nu am avut de ales decât să o încerc. Am trimis un mesaj la aparatul de lansat vrăjitoare numit DR ISIKOLO și el m-a asigurat că nu există nicio problemă și că totul va fi în regulă înainte de 48 de ore. A aruncat vraja și a redat dragostea și legătura dintre mine și soțul meu și a revenit la mine după 48 de ore. Sunt încă uimit de rezultatul muncii sale. nu mai plânge, contactați DR ISIKOLO pentru ajutor acum. Aici contactul său, e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l WhatsApp pe +2348133261196

anonymous spunea...

Viața mea este plină de fericire pentru că DR ISIKOLO m-a făcut să fiu fericit. Numele meu este Roxana Anda, eu și iubitul meu am avut câteva probleme grave care duc la despărțirea noastră, deoarece după aceea viața mea nu a mai fost niciodată aceeași. Am încercat toate metodele pentru a-l recupera înapoi. dar au fost doar risipă de efort și pierdere de timp. Dar într-o zi, în timpul căutării mele pe internet, am dat peste cineva care mărturisește despre DR ISIKOLO. Îl contactez și îi explic problema mea. Sunt încă foarte surprins până acum cum a reușit să-l aducă înapoi pe iubitul meu în 48 de ore. Cu acest lucru grozav care s-a întâmplat în viața mea, am decis să povestesc lumii întregi despre acest mare om numit DR ISIKOLO, care are atât de multe capabilități și soluții la orice probleme. Pentru cei care au nevoie o6.f orice mi-a spus că în templul său nu este nimic imposibil. Îl cred atât de mult. Prieteni sau oricui îmi citește mărturia, dacă aveți nevoie de ajutor pentru a-i recâștiga fostul iubit sau fostul soț, contactați-l cu amabilitate prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp-ul său la: +2348133261196. Și îți promit că ajutorul sau soluția pe care o cauți va fi a ta.

anonymous spunea...

DR ISIKOLO a făcut-o pentru mine și sunt mut, dar recunoscător. Vreau să anunț lumea despre DR ISIKOLO, marele turnător de vrăji care mi-a readus-o pe fosta mea soție când am crezut că orice speranță s-a pierdut. DR ISIKOLO și-a folosit vraja puternică pentru a-mi pune un zâmbet pe față, aducându-mi înapoi femeia. La început am crezut că visez când soția mea s-a întors la mine în genunchi implorându-mă să o iert și să o accept înapoi și chiar și de atunci mă iubește mai mult decât mă așteptam vreodată, așa că mi-am făcut un jurământ pentru sine lumea știe despre DR ISIKOLO pentru că este un om grozav. Tot ce am făcut a fost să mă conformez cu el și el m-a ajutat să restabilesc dragostea și legătura dintre eu și soția mea și am obținut rezultatul în 48 de ore, ceea ce mă uimește și până astăzi. Ai nevoie de ajutor de orice fel, atunci contactează-l pe DR ISIKOLO astăzi pentru că îți garantez 100% că te va ajuta la fel cum m-a ajutat și pe mine. Adresa de e-mail DR ISIKOLO este: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl poți WhatsApp la +2348133261196.

Unknown spunea...

Eram în căutarea disperată a unui fel de a-l face pe fostul meu iubit să se îndrăgostească de mine. Am avut urcușuri și coborâșuri, dar în ultimele 6 luni relația noastră a plecat spre sud. Am cheltuit peste 500 pe un aparat de turnat vrăji pe care credeam că mă va ajuta și fără să știu că ea nu m-a ajutat. Mă întind pentru că vreau să fiu femeia de dorit pe care am fost și el se îndrăgostește de mine și se căsătorește cu mine. Nu pot să-l imaginez pe acest băiat cu nimeni altcineva până nu l-am contactat cu adevărat pe Dr. Ikhine, care îmi face dorința inimii să devină reală. El mi-a dat detalii despre cum să mă ajute, ceea ce a făcut atunci când m-am conformat și mi-a salvat bărbatul din mâinile rele ale doamnei care l-a hipnotizat și omul meu s-a întors la tine în 48 de ore și am fost cu adevărat uimit că o astfel de manifestare a puterilor este cu adevărat real. Acum pot să le spun oamenilor cu bucurie să încerce DR ISIKOLO în problemele lor și să aștepte rezultatele imediate. contactați-l cu adresa sa de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau direct WhatsApp +2348133261196.

Anonymous spunea...

Bună ziua prieteni, este bine că sunteți pe punctul de a citi acest fir, deoarece se va dovedi o experiență bună de schimbare a vieții pentru dvs. sau pentru cineva pe care îl cunoașteți. Întrebarea este dacă aveți dificultăți, vreți să dați sens vieții voastre? sau suferiți de orice boală, aceasta este șansa dvs. de a vedea că problemele dvs. sunt rezolvate, contactați marele jucător de vrajă Dr Ajayi prin e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Viber / WhatsApp: +23487084887094 El este, de asemenea, specializat în următoarele domenii

1. Adu-o înapoi pe fosta soție sau pe soț.
2. Vrajă pentru a câștiga mare la loterie
3. ierburi pentru a rămâne însărcinată
4. Vraja de promovare a locurilor de muncă
5. Cura pentru orice tip de boală (cancer, probleme renale, probleme cardiace) etc.
6. vraja pentru succesul examenului
7. Revenge Spell pentru oricine te doare
8. Vrajă pentru a câștiga orice caz în instanță
9. și mai mult, pur și simplu contactați e-mailul: drajayi1990@gmail.com sau numărul Viber sau WhatsApp: +2347084887094

Anonymous spunea...

Viața poate fi uneori distractivă, un minut este frumos și următorul minut este complet diferit. Eu și soțul meu am trăit o viață foarte frumoasă înainte de haosul neașteptat, o viață fără pete sau neîncredere, până când nu am avut probleme cu sprijinul copiilor noștri, el a încetat să plătească și a găsit o aventură afară flirtând casa sa matrimonială râvnind tot ce am suferit. și pentru ceea ce am lucrat la o plăcere inutilă, am simțit acest gol în mine, nu aveam idee cum să-mi ajut să mă unesc cu el pentru că nu s-a întors acasă, a rămas afară târziu, a băut, a fumat, face tot felul de lucruri nu a făcut-o niciodată ... Dar mulțumită omului care a adus bucurie cu stabilitate acasă la mine, dr. Egwali, un om cu lucrări bune, este atât de real și de acomodant pentru că am încercat și am avut încredere ... Vorbește-i despre temerile tale și te vei bucura că ai făcut-o. WhatsApp sau Viber +2348122948392 sau prin e-mail dregwalispellbinder@gmail.com

anonymous spunea...

Vreau să mulțumesc marelui DR ISIKOLO pentru că mi-a adus Restabilirea relației mele rupte. Nimeni nu m-ar fi putut face vreodată să cred că Mărturia va ajunge vreodată la realitate. Am fost cel mai mare sceptic din lume. Nu am crezut niciodată în vrăji magice sau în altceva legat de asta, dar mi s-a spus de o sursă de încredere (un coleg de muncă foarte apropiat) și am încercat, a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată. Viața mea amoroasă era în ruine; inima se rupe și era la un pas de o treime. Pur și simplu nu am mai putut face față unui alt divorț și am vrut să încerc mai mult pentru a face relația noastră să funcționeze, dar soțului meu nu părea să-i pese. și s-a despărțit din nou de mine. Eram confuz și nu mai știu ce să fac din nou, ci mai degrabă ei să intre în contact cu DR ISIKOLO. A făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe soțul meu să revină la mine în exact 48 de ore pe care m-a asigurat. acum suntem foarte mulțumiți de sinele nostru. DR ISIKOLO a făcut-o să realizeze cât de mult ne iubim și avem nevoie unul de celălalt. Acest om este pentru REAL și pentru bine. vă poate ajuta, de asemenea, să vă remediați relația ruptă. L-am avut pe soțul meu înapoi! A fost ca un miracol. contactați-l acum dacă aveți nevoie de ajutor. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l WhatsApp la +2348133261196.

Unknown spunea...

Numele meu este Monica Palomo. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt după restaurarea căsătoriei mele cu ajutorul unui jucător de vrăji numit DR JOE. El este minunat și unic, am contactat aici online din mărturiile despre care am citit. I-am spus problemele mele și a aruncat o vrajă de dragoste că dragostea și legătura emoțională și, de asemenea, l-au adus pe soțul meu înapoi la mine în 48 de ore după ce a înșelat și a dorit un divorț. Pentru cel mai mare presupus al meu, soțul meu a venit cu o mașină nouă maro pe care tocmai mi-a cumpărat-o, acesta este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată și acum trăim foarte fericiți. DR JOE este acolo pentru a răspunde problemelor de relație. contactați-l prin e-mail Informații de contact de mai jos, e-mail: drjoesolutionspells@gmail.com sau numărul WhatsApp +1-7252404536

annonymous spunea...

Bună, oameni buni, nu știu care este problema dvs., dar vreau să știți că nu există nicio problemă fără soluție, dacă doar căutați ajutor de la sursa potrivită, soția mea de 15 ani vrea un divorț cu care nu sunt de acord, deoarece O iubesc încă din toată inima. Folosesc multe modalități de a o convinge să rămână, dar ea a fost fermă, eram online ca în fiecare zi când am văzut o mărturie despre doctorul Ajayi, un om spiritual puternic care rezolva problemele din casele sparte, l-am contactat și i-am explicat situația și de când am discutat cu dr. Ajayi, totul s-a transformat în bine la mine acasă. Dr. Ajayi a făcut o vrajă de dragoste care o face pe soția mea să înnebunească din nou îndrăgostită de mine și a uitat de divorț, avem o viață mai fericită acum cu copiii noștri, dacă aveți nevoie de ajutorul unui jucător de vrajă, puteți avea încredere în dr. Ajayi. Contactați-l pe Whatsapp / Viber: +2347084887094 SAU E-mail: drajayi1990@gmail.com

Eunice Moore spunea...


Vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza toți solicitanții de împrumut să fie foarte atenți, deoarece trădarea este peste tot. Acum câteva luni eram tensionat financiar și, spre disperarea mea, am fost înșelat de diverși creditori online. Aproape că mi-am pierdut speranța până când un prieten m-a trimis la un împrumutat foarte de încredere numit Della Taylor, care mi-a dat un împrumut nedivulgat de 390.000,00 euro în 24 de ore. Dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați-i acum prin e-mail: Dellastaylors@yahoo.com
WhatsApp op +1 (209) 251-1529

Monika spunea...

Sunt atât de încântat să împărtășesc această mărturie uimitoare despre cum mi-am revenit fostul soț ........ Salutări tuturor celor care citesc această mărturie. Am fost respins de soțul meu după trei (3) ani de căsătorie doar pentru că o altă femeie avea o vrajă asupra lui și el ne-a lăsat pe mine și pe copii să suferim. într-o zi, când citeam pe web, am văzut o postare despre modul în care acest jucător de vrajă (Dr. Ogun), a ajutat o femeie să-și recapete soțul și i-am dat un răspuns la adresa lui și mi-a spus că o femeie a avut o vrajă asupra soțului meu și mi-a spus că mă va ajuta și după 2 zile că îl voi avea înapoi pe soțul meu. L-am crezut și astăzi mă bucur să vă anunț cu toții că acest jucător de vrăji are puterea de a aduce înapoi iubitorii, să vă ajute în afaceri, promovare, noroc etc., deoarece acum sunt fericit cu soțul meu. Mulțumesc Dr. Ogun, încă o dată pentru că m-ați ajutat în căsătoria mea, contactați-l cu amabilitate prin, solutiontempledrogugu @ gmail..com el ar putea fi, de asemenea, ajutorul vostru.

Vrei să nu faci ce face el aici

Vrajile Voodoo

Vrajă de bani

Vrajă de putere

Vrajă de succes

Vrajă de boală

Vrajă de sarcină

Vrajă de căsătorie

Vrajă de locuri de muncă

Vrajă de protecție

Vrajă la loterie

Vindecarea HIV

vraja de renovare

Etc ...

El vă ajutăm în ceea ce aveți nevoie, mulțumesc

Trimiteți-i un mesaj prin e-mail solutiontempledrogugu @ gmail..com el ar putea fi, de asemenea, asistentul dvs., sunați-l / WhatsApp prin ..

https://www.facebook.com/Dr.ogugu4/

Unknown spunea...

Aș dori să apreciez împrumutul Della Taylor Helping Hand pentru că mi-a acordat un împrumut de 10.000 EUR Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați creditorii fraudulenți și solicitați o companie de împrumut autentică prin e-mail dellastaylors@gmail.com
DellaTaylor73@outlook.com
yawnerstaylor@gmail.com
Număr WhatsApp +12092511527

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 212 din 212   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?