joi, 27 ianuarie 2011

Pe surse: cum arată reforma statului în viziunea PD-L?

Cu ceva timp în urmă mi-a parvenit o chestie distractivă: situaţia politică a deconcentratelor din Bucureşti şi Ilfov. Ca să tăiem scurt discuţiile şi să nu vă daţi aiurea cu presupusul, am aceste informaţii direct de la cineva din PD-L.

Zic "distractivă", pentru că nicăieri nu se vede mai clar discrepanţa dintre ceea ce latră la tembelizor alde Hoară, Tinel Gheorghe, Edmond Tălmăceanu şi toţi ceilalţi lătrăi oranj (fără a-l mai pune la socoteală pe tatăl cu chelie al tuturor) şi ceea ce se întâmplă în realitate cu instituţiile statului. Politizarea e atât de evidentă, încât vă las să vă delectaţi singuri.

Politizarea deconcentratelor din mun. Bucureşti


Nu vă faceţi probleme, eu rămân în continuare optimist. Boc nu e lipit cu super glue de scaunul de premier - şi cel mai bine ştiu asta colegii lui din PD-L.

43 de comentarii:

limestone spunea...

Salut Manole !

Vad ca iti insusesti incet incet limbajul de cartier al imberbului de Ponta. Lasa ca o sa reformati voi statul, si recentul atac la justitie al PSD-ului o dovedeste cum.
Arestarea lui Nicolescu, primul mafiot al Argesului ma umple de bucurie. Sampania am desfacut-o. Daca se apuca Nicolescu sa ciripeasca ce stie, se va umple Vama Nadlac de masini de Arges si o sa ramanem in Arges fara mediu de afaceri !

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

Din punctul meu de vedere poti sa ramai optimist. Nu cade guvernul cand vrea alde Ponta, Antonescu sau manole, cade cand il dau jos alegatorii. Cu alte cuvinte nu mor caii cand vor cainii.Sunteti toti niste caricaturi !

limestone spunea...

Manole draga toti PSD-isti sunt niste lasi, cand ii trage cineva la raspundere se fac ca lesina si vin la Bucuresti cu elicopterul. Ponta il vrea barbat pe Nastase Bombonel...ce jalnic..

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
u spunea...

Limestone s-a simtit lezat si a trecut la ofensiva


:) :):)

limestone spunea...

​Nastase, Ponta si Antonescu s-au dezlantuit, joi seara, in direct la televiziunile de stiri, impotriva Justitiei, dupa arestarea Ayatollahului de Arges soldata cu un lesin neclar transformat prompt de televiziunile de stiri intr-un stop cardiac prelungit. Melodrama atinge apogeul cu indemnul lui Adrian Nastase la revolte si insurectii de partid: Daca nu reactioneaza nici acum, partidul asta e de mamaliga. In interventia sa precipitata, in direct prin telefon la Realitatea TV, Nastase proclama criminal regimul Basescu si se mira ca oamenii nu au luat inca strazile cu asalt.

Intrati intr-un soi de fierbere revolutionara, reporterii de la Realitatea sar pe micul Che Guevarra de pe scari, inainte sa ajunga in studio alaturi de Antonescu. Ce ziceti de Nastase si mamaliga? Gafaind pe trepte, liderul PSD raspunde cam riscant: sa fie barbat si sa nu mai planga la televizor.

limestone spunea...

Partea proasta e ca toti barbatii din PSD au umplut deja borcane de lacrimi: Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, primarul Pitestiului, toti liderii grei tipa la televizor impotriva procurorilor si zbiara la Basescu. Pana la urma, pana si el, Victor Ponta, tot asta face: merge sa planga la televizor. Asta fac toti cercetatii penal si avocatii lor, altfel nemilosi cu adversarii: bocesc soarta democratiei si urla la televizor impotriva unei dictaturi inchipuite, lesina sau se imbolnavesc subit, altii fac atacuri de panica, se interneaza abrupt, dar sunt de negasit prin spitale. Cum ar veni, le lipseste barbatia.

Ca sa nu complicam lucrurile, explicatia smiorcaielilor si vaietelor din opozitie, amplificate de goarna televiziunilor de stiri, trebuie cautata in termenele tot mai scurte de judecata din dosarele Nastase, Voiculescu, Vantu sau alte nume mari si grele aflate la distanta tot mai mica de judecata pe fond. Vezi detalii in sectiunea Dosare de Coruptie in care HotNews.ro urmareste pas cu pas derularea marilor procese.

Toti acesti politicieni si oameni de afaceri importanti vad cum strategia de amanat procese cu anii pana la prescriptia faptelor a fost spulberata de mica reforma. Procesele au prins viteza, gloantele avocatilor se termina. Panicat si transpirat, ca un adevarat barbat, Nastase denunta pe blog "completele de executie". Vantu se ratoieste la judecator dupa care se refugiaza prin spitale, lovit subit de toate bolile pamantului: ginecologice, cardiace si ortopedice.

Eliminarea exceptiei de neconstitutionalitate si scurtarea teremenlor ii aduce periculos de aproape de un deznodamant in justitie: achitare sau condamnare. Cine ar vrea sa afle raspunsul? Nimeni nu-i nebun sa riste.

limestone spunea...

Cu totii vad ca vechiul sistem de justitie, care le asigura impunitate, nu mai functioneaza, cel putin in cazul lor. Au putut constata ca a dat rateuri in cazul Gutau, condamnat la inchisoare, sau Solomon, arestat vreo sase luni. Dupa standardele lor, primarii PDL era obligatoriu sa scape, fiind la butoanele care pot, bloca, teoretic ghilotina justitiei. Cu totii vad ca, dupa doua decenii de descompunere lenta, statul roman si institutiile sale sunt in pericol de functionare. Romania pare sa fi iesit din nemiscarea specifica statelor captive. Rascolirea straturilor de namol din subteranele ei trezeste reactii violente din partea diverselor secte bine organizate de opozitie: pensionari militari recompensati pentru razboaiele de la popota, sindicalisti corupti, dinozaruri din universitati, baroni locali speriati etc etc. Imaginea de stat nefunctional se misca.
Penalii mari si mici s-au coalizat intr-o Alianta, au strans randurile din teama pentru libertatea lor. Din acest motiv, Traian Basescu trebuie cat mai repede suspendat.
Reteaua Voicu a picat, si-au facut aparitia judecatori curajosi ( vezi cazul Vantu), care nu mai inghit toate gogosile avocatilor. Aplica amenzi, fapt de neimaginat pana azi, verifica hartiile medicale la sange si afla ca de boala de inima se ocupa un ginecolog, iar de fractura de rotula un medic cardiolog. Procurorii fac si ei ancheta, ameninta medicii care gireaza internari dubioase cu dosare penale. Vedem executori judecatoresti curajosi si intangibili ca Vadim evacuati din sedii ocupate abuziv.
Pe scurt, nimic nu pare la fel de sigur ca inainte. Ponta trage alarma: Toti cei care gandesc ca nu li se poate intampla nimic, sa se gandeasca de doua ori. Altfel spus, daca un simbol al securismului tarziu, daca insusi Ayatollahul Argesului, baronul puterii locale absolute a picat, nimeni nu mai e in siguranta.
Curtea Constitutionala si CSM, ultimele redute antireformiste din Justitie, au iesit de pe vechea orbita perfect previzibila. Reformele institutionale scoase din Parlament cu forcepsul unei majoritati chiunuite incep, incet, sa dea roade.
Pe acest fundal dramatic, Victor Ponta si Crin Antonescu au decis ca e vremea sa se opreasca putin din plans si au pus mana pe topor. Joi seara, la Realitatea TV, au executat comanda lui Adrian Nastase si au sarit la gatul Justitiei.
Cei doi au amenintat procurorii cu decapitarea, numindu-i cozile de topor ale dictatorului Basescu. Au promis ca reteaua DNA va fi destructurata, ca judecatorii ”care fac jocul DNA” vor plati, ca vor taia si spanzura dupa ce ajung la putere. In fine, au improscat cu acuzatii grave, dar neprobate, au tipat lozincile stiute despre anchete si procese controlate politic. Astfel de pozitii sunt inacceptabile din partea unor lideri care se viseaza premieri si presedinti intr-un stat UE, chiar daca tara se numeste Romania.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

Sunt tentative periculose de intimidare si obstructionare a justitiei. Cu Romania sub monitorizare la capitolul justitie, iesirile lui Ponta si Antonescu au ceva din iresponsabilitatea recidivistilor. Nu le mai pasa catusi de putin de UE sau reactiile externe, cu atat mai putin de ce zice pestrita lume romaneasca.

Unde sunt acum vajnicii aparatori ai democratiei? Cine apara Justitia de Alianta Penalilor? De unde, totusi, atata disperare si inversurnare din partea opozitiei, care a sunat mobilizarea generala in apararea unui cercetat penal? Dictatura Aliantei Penalilor cine o denunta?

Nu cred ca se asteapta nimeni ca Mona Pivniceru, Viorica Costiniu sau Victor Alistar sa sara acum in apararea justitiei, sa lupta pentru independenta ei. Ei sunt ocupati, la fel ca PSD si PNL, doar cu Traian Basescu. O prima reactie a venit de unde nu s-ar fi asteptat nimeni. Tanarul liberal Razvan Orasanu a taxat in mod corect latratul prostesc al cuplului Antonescu-Ponta impotriva judecatorilor si procurorilor.

Asociatiile de magistrati oneste si judecatorii reformisti din CSM au obligatia sa reactioneze fara echivoc in fata acestei agresiuni orchestrate de liderii opozitiei - Nastase, Ponta, Antonescu, mobilizati la varf in apararea presedintelui Consiliului Judetean Arges, impotriva caruia un judecator a dispus joi, 27 ianuarie, arestarea sa pentru 29 de zile. In lipsa unei reactii ferme, de condamnare publica a adversarilor justitiei, putem lasa deoparte speranta ca magistratii chiar isi doresc reforma si tin la principii, nu doar la bani si privilegii. Au ratat momentul in cazul Ridzi, cand PDL a blocat justitia in Parlament. Au ocazia acum sa-si spele rusinea. Cum ar zice Ponta: e cazul sa fie barbati si sa-si apere reputatia, cata o mai fi.

limestone spunea...

Articolul este din Hotnews, Dan Tapalaga

limestone spunea...

Ayatollahul Argesului, profilul complet: Contracte cu statul, legaturi cu biserica si serviciile secrete, afacerile pe bani publici ale familiei
Stiti cum iispun pitestenii lui Nicolescu ? Vecinul caci are atatea proprietati incat se invecineaza cu toti !

cezar spunea...

Tapalaga asta e portocaliu in cerul gurii.
Prefer oricand un analist necrutator dar corect precum, sa zicem, Ciutacu, Oana Stancu, Andreea...
:)

Manole spunea...

Ce-ai Limestone, ai turbat?! Să nu-mi zici că eşti şi tu pe listele astea şi ţi-e teamă că te vor lua la şuturi vecinii de bloc.

Manole spunea...

Auzi Limestone, da' pe Sebastian Ghiţă când aveţi de gând să începeţi să-l muşcaţi de cur prin Hotnews? Hai, mai aşteptăm mult? Boborul vrea sânge! :))))

Adamclisi spunea...

Oare cu cat e platit un postac portocaliu ca limestone? O fi platit din bani publici sau din bani publici delapidati?

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

Cum a evoluat boala unui presedinte de Consiliu Judetean arestat. De la stop cardiac, la lesin si atac cerebral, in mai putin de 24 de ore

Constantin Nicolescu a suferit un atac de cord si a fost transportat cu targa". Este prima stire despre starea sanatatii presedintelui CJ Arges pe care televiziunile de stiri au prezentat-o, joi, in jurul orei 19:00. Nicio sursa, doar informatia "atac de cord" asumata de televiziuni ca fiind reala, alaturi de imagini cu Nicolescu pe targa. In cursul a doua zile, verdictul a oscilat, insa, de la "atac de cord sigur" la "posibil atac de cord", "simplu lesin", pentru ca in cursul acestei seri Spitalul Floreasca sa anunte: atacul de cord s-a mutat in zona capului; adica "Constantin Nicolescu a suferit un accident vascular cerebral".

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@limestone

Ai omis pixelu' albastru.

limestone spunea...

@AristotelCostel

Erai mai consistent acum ceva timp. Ce faci, imbatranesti ?

AristotelCostel spunea...

@limestone

... comentariile tale sunt doar troll-isme de lătrău portocaliu.

Năstase, Ponta, Antonescu, Geoana şi alţii... peisaje securiste de Acuarel Tapalagă... bine-bine, da'... ce avem noi aici?

HINT: .xls*2

Sunteti toti niste caricaturi!

... Băsescu, Udrea şi Boc... realitatea... pur şi simplu...

limestone spunea...

@ Costica Lampa Mica

De latrat cred ca doar mamuca ta latra regretand ca te-a adus pe lume.
Am postat 20 de comenturi, arata-mi macar unul in care am facut apologie portocalie. Unul singur. Am zis doar de pelagra psd-ista. Nici macar la Crin Antonescu nu m-am referit. Dar chiar, isi va asuma Crin Chuky coruptia din PSD ?

AristotelCostel spunea...

Bucureşti
73 de funcţii de conducere recenzate, din care:
- 42 de funcţii aparţinând PD-L (57,43%)
- 6 funcţii aparţinând PSD (8,21%)
- 3 funcţii aparţinând UNPR
- 1 funcţie aparţinând UDMR
- 1 funcţie aparţinând PNL
- 20 de funcţii (27,39%) aparţinând, aparent, unor persoane apolitice
33 de instituţii, având:
- 21 de directori executivi PDL (63,63%)
- 2 directori executivi UNPR
- 2 directori executivi PSD
- 1 director executiv UDMR
- 1 director executiv PNL
- 6 directori executivi fără apartenenţă politică (18,18%)

Ilfov
20 de instituţii
- 10 instituţii cu directori PD-L (50%)
- 3 instituţii cu directori UNPR
- 7 instituţii cu directori fără apartenenţă politică (35%)

Manole spunea...

limestone, oi fi pus tu 20 de comentarii, dar ceva la subiect nu ai de spus?

Anonim spunea...

Saracul ce o avea? Nu personal, in actele contabile.
O fi pus prea mult asfalt, prea multe borduri?
Sau a avut prea multi bani pe care sa ii bea.
Sfatul meu e sa ii stergi toate comentariile dar desigur tu decizi.
Oricum e clar ca omul e in crize.

Anonim spunea...

@limestone
Linisteste-te omule ca nici unul dintre noi nu isi face iluzii ca vreun partid e mai bun ca altul.
Dar te intreb, ti-ar placea sa fii carat pe la Politie sau DNA, sa faci atac de cord sau cerebral, la alegere, poate chiar sa mori si apoi sa fii declarat nevinovat?

CUMPARATOR spunea...

@Chrysthyan

"....ca nici unul dintre noi nu isi face iluzii ca vreun partid e mai bun ca altul."

Sper din tot sufletul....

Dar esti sigur, sigur...ca "nimenea" ...nu e fan neconditionat ... Geoana (de ex.) ?

limestone spunea...

@ Chrystyan

Stiu despre ce vorbesc, sunt nascut in Arges si stiu o groaza din mismasurile invartite de acest Nicolescu. A fost pelagra judetului. Nu misca nici o licitatie din bani publici fara el. Isi merita soarta.
Tu crezi ca procurorii aia nu au probe ? Isi risca procurorii profesionalismul, cariera, viata personala, familia de dragul lui Basescu fabricand dosare? Penescu i-a dat in gat si pe Nicolescu si pe primarul de la Craiova. Crede-ma, acest om isi merita soarta, Argesul a ajuns sa fie judet bogat cu oameni saraci. Sa nu cazi in capcana medicilor parlamentari PSD-isti care l-au diagnosticat.
Si in plus in Arges procurorul sef e un tip tare de tot, nu are mama, nu are tata. La dosar se lucreaza din 2006.
Tu Chrystyan, daca ai fi nevinovat, daca te sti cu sufletul curat de ce ai avea emotii ? De ce ai face infarct ?

@ Manole

La subiect au de spus si vor spune procurorii care ancheteaza cazul Nicolescu, fi fara grija. Poate vor face copy and paste si pe forumul tau sau prin ziare.
Caracatita e mare, de asta au inebunit toti PSD-isti.

@ Cumparator..

Ma faci curios, cine sanatos la cap presupunem, ar putea fi fan Geoana-Mi^aela dragostea mea sau poate preferi Geoana-Hidrant ?

limestone spunea...

@Chrystyan

Stiu ca nici un partid nu este Alba ca Zapada. Dar la alegeri we should pick up one. Which one you pick ?
Alegand un partid la alegeri e ca si cum ai raspunde prin da sau nu la intrebarea Stie mama ta ca esti prost ?

Manole spunea...

@limestone: mă refeream la subiectul postului meu. În care nu despre Nicolescu era vorba. Deci, păreri?

limestone spunea...

@ Manole

Nici acum n-ai inteles ca instrumentarea cazului Nicolescu, acuzarea, arestarea, judecarea si condamnarea mafiotilor de acest gen care au supt vlaga acestui popor de 20 de ani incoace demonstreaza cel mai bine ca statul se reformeaza intr-adevar, prima data dupa revolutie incoace ?

Ce dovada mai buna de reformare ? Justitia inecepe timid sa-si faca treaba dar incepe...

AristotelCostel spunea...

the age of the Men is over, the time of the Orc has come

... prostovanu' adoptă strategia Hoară... troll... şterge-i toate căcaturile şi va face implozie cu tot cu japiţele lui pedeliste. :)

Akhenaton spunea...

limestone

Eu sper sa nu fi atat de naiv incat sa crezi ca de va schimba tabara Nicolaescu (sau cum il cheama) se va face scapat. Un om cu banii si influienta lui e musai sa fie acaparat si nu incarcerat.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

Citat:

Actul de justitie se realizeaza conform legii si nu conform pulsiunilor pubere ale liderului PSD, Victor Ponta.
Arestarea unui lider local al PSD a nascut reactii din specia delirului la varful partidului rosu, bine potentate de trusturile media prietene.
Sa chemi populatia sa picheteze sediile partidelor pentru a influenta cursul unui dosar tine de mentalitatea anilor 50, iar limbajul unor lideri PSD, care intimideaza, ameninta magistrati in legatura cu activitatea lor profesionala, este inadecvat si de respins.
Iluzia lui Crin Antonescu, care isi imagineaza ca masinaria PSD va trage sa-l faca presedinte in 2014se va dovedi foarte curand o pilula amara.

CUMPARATOR spunea...

@limestone

"ca statul se reformeaza intr-adevar, prima data dupa revolutie incoace"

Asa e ! Acum incearca sa se reformeze statul.

Dar Limestone, nu prea cred ca PDL singur reformeaza...statul. Are un ALIAT de mare fortza ...un partid.

Partidul Crizei si a lipsei banilor.

PDL portocalizeaza totul, PSD comunizeaza totul ....etc. Si totzi impreuna ....fura.

Sunt convins ca daca nu venea criza si pdl-istii faceau la fel cu tot cu Basescu. Dublau salariile profesorilor, triplau pensiile, dadeau ajutoare sociale la totzi ....viermii. Sa fie liniste si sa fure gospodareshte. Varsta maxima de pensionare 45 de ani, minim 2-3 milioane de bugetari in "aparatul" de stat ....

Pana sa vina criza asta binefacatoare credeam ca crap si nu mai vad coasa unei guvernari de dreapta in tara asta.

Fitzi convinsi ca, contemporaneitatea PDL ului si a crizei e o simpla coincidenta.

In rest, boala medulara a lui Ridzi = rotula sparta a lui Vantu = lesinurile "cerebrale" ale lui Nicolescu = viitorul preinfarct al lui Nastase = usor previzibilul accident vascular al senatorului Voicu = sindromul dispneic al fostului judecator Costiniu = puseul psihotic cauzat de fracturarea violenta a antebratului eurocucuparlam...Vadim.

Noroc ca avem spitalul penitenciar Jilava !

Multzumim Crizei si lui Julian Assange, ca altfel mai erau destui handi care sa fie "fani neconditionatzi" ai vreunui prost.

Akhenaton spunea...

limestone

Ce vrei tu nu coincide cu ce vor cei care decid. Cred ca ai uitat voit faptul ca suntem deja intr-un an preelectoral, iar pentru o campanie electorala eficienta Nicolaescu poate face minuni. Iti imaginezi ca Nastase ori Ponta il iubesc neconditionat? :))
Criza asta ... ca bine spune CUMPARATOR

Mai trist e ca observ fracturarea vietii politice, "asezonata" cu pasiunea nebuna pentru putere discretionara ce duce spre un inevitabil razboi mediatic, insa imi amintesc si faptul ca de la Cioroogarla s-au furat (unii mai hatri ar spune rechizitionat) ceva arme ... ce nu s-au mai gasit.

Victor spunea...

@calcarosu
Prietene, imi pierzi timpul. Asta e blog select, eu ma uit se pe comentarii, de obicei e good stuff, dar de data asta le-ai troluit de le'a luat dracu.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

Nu inteleg cine-l consiliaza pe Ponta, dar sa pichetezi in 2011 sediile unui partid politic pentru a pune presiune pe decizia unui judecator intr-un caz de arestare preventiva, asta depaseste orice limita a penibilului.
PSD si PNL, daca n-ar face nimic pina-n 2012, ar cistiga alegerile detasat. Dar se pare ca n-au invatat nimic din alegerile prezidentiale ale lui 2009. Si au inceput anul in forta cu actiuni menite sa creasca in sondaje PD-ul: alianta PNL+PC, alianta PSD + PNL + PC, apararea pensiilor de mii de eur ale militarilor, acum reactia la arestarea de la Arges.
In ritmul asta, in 2012 vor tsopai iarasi dupa sondaje, pentru ca mai apoi sa se duca la CCR cu camioanele de dovezi....

Flavian spunea...

Of.. of.. mult a fost putin a mai ramas, suntem acum pe ultima suta de metri... :)

Sistemul asta putred bazat pe bani si control se destrama sub ochii nostri.

Moving Forward Romana

Poate cel mai important film facut vreodata.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?