duminică, 6 februarie 2011

Când stai cu chirie înseamnă că "pierzi bani"?

Mă mir că e nevoie să mai pun asemenea posturi la 3 ani şi jumătate de la debutul muncii mele educative de pe acest blog. Se pare însă că sunt lucruri pe care, fie criza cât de grea, unii oameni sunt prea proşti să le înţeleagă.

Pentru a vedea în ce situaţie pierdem bani: pe chirie sau pe rata la bancă, este suficient să facem o comparaţie între ele şi să vedem care e mai mare. Dacă rata la bancă e mai mare decât o chirie pentru o locuinţă comparabilă, atunci tot ce dăm în plus la rată sunt bani pe care, în loc să-i economisim pentru noi înşine, îi dăm, ca nişte proşti, băncii. Dacă e pe dos, atunci banii aşa-zis "aruncaţi" sunt banii de pe chirie.

În plus, eu aş mai adăuga un lucru. Ar trebui ca fiecare om cu creierul cât de cât funcţional să ia în calcul un credit imobiliar pe maxim 20 de ani, în aşa fel încât, după ce va termina de plătit locuinţa respectivă, să mai aibă şi altceva de făcut decât să-şi dea comandă de sicriu. Comparativ cu cineva care are credit pe 30 de ani, cineva care se împrumută doar pe 20 de ani poate folosi surplusul de bani rezultat dintr-o perioadă mai scurtă de creditare în diverse feluri utile:

  • pentru a-şi asigura o bătrâneţe mai mult decât liniştită;
  • pentru a-şi trimite copiii la nişte şcoli mai bune decât astea din România;
  • pentru a le lăsa copiilor moştenire şi altceva decât nişte simple betoane;
  • pur şi simplu pentru a investi.
Deci, dacă o rată pe 20 de ani este comparabilă cu o chirie în zona în care dorim să ne cumpărăm locuinţa, atunci banii pe chirie reprezintă într-adevăr bani aruncaţi. Dacă, dimpotrivă, rata pe 20 de ani e mai mare decât o asemenea chirie, atunci bancherii zic "săru'mâna" că există pe lumea asta prostănaci dispuşi să le crească lor bonusurile. Surplusul de bani rezultat dintr-o chirie mai mică ar trebui economisit în favoarea noastră şi creditul ar trebui să fie o opţiune de muncă şi viaţă numai atunci când rata pe maxim 20 de ani ar reprezenta un avantaj financiar.

Bonus, via Flavian (atenţie, limbaj licenţios) :

99 de comentarii:

mobutu spunea...

păi ce faci, uiți de vechea și obosita dar preferata marotă a creditacilor proprietari:
"dupa 30 de ani de rate la banca ramai cu cloaca spre deosebire de chirias care ramane cu mumu"
:)

Alex Nicolin spunea...

Pe o piata matura, chiria trebuie sa fie in mod necesar mai mare decat rata creditului ipotecar pentru o locuinta identica. Altfel, nu ar mai fi rentabila cumpararea de locuinte in scopul inchirierii, ci, daca se iau in calcul riscurile asociate, banii respectivi ar putea fi plasati intr-un depozit la termen. Dar piata romaneasca nu este in niciun caz matura, ci s-a nascut practiv intr-o perioada de umflare si prabusire a unui balon imobiliar. Pe parcursul perioadei de crestere fulminanta a preturilor, chiriile au ramas in urma putin fata de rate, dar nu foarte mult. Chiar si in prezent, chiriile sunt in general mai scazute decat rata. De aceea e foarte clar ca imobilele sunt inca puternic supraevaluate.

Problema chirie vs. proprietate este putin mai complexa de-atat. Spre deosebire de detinerea unui apartement, inchirierea asigura un plus de flexibilitate, in primul rand din punct de vedere profesional. Un caz concret - cumperi acum o casa iar mai tarziu pretul ei scade, dar in acelasi timp gasesti de lucru in alt oras sau tara. Nu poti sa vinzi si sa pleci pur si simplu pentru ca ai iesi in pierdere. Daca o lasi in chirie, vei suferi pierderi, dar intinse pe o perioada mai lunga. In concluzie, cred ca acum nu e in niciun caz momentul sa cumperi ceva in Romania si in alta tara, atat datorita faptului ca preturile sunt in scadere, cat mai ales pentru ca economiile au o evolutie putin previzibila pe termen lung.

AristotelCostel spunea...

"inchirierea asigura un plus de flexibilitate"

cezar a spus ca e flexibil... nu se lacomeste sa plateasca toata rata din chirie... cel mult jumatate. :)

vala spunea...

pssst!

hai la nenea sa-ti dau casa... am rulota noua si parpalac roz... acum am super oferta: iti platesc eu asigurarea de viata :)

ar trebui sa stii totusi ca marketingul poate fi... letal... asa ca nu am inteles referirea la chirie vs rata ... chiar crezi ca e vreo legatura?... mm...

cafeacutaifas spunea...

da, asa e mentalitatea romanilor
exista calcule care spun altceva

cafeacutaifas spunea...

http://cafeacutaifas.blogspot.com/2011/01/cumpar-sau-inchiriez.html

cafeacutaifas spunea...

va invit sa votati in sondaj:
http://cafeacutaifas.blogspot.com/2011/02/sondaj-evolutia-preturilor-imobilelor.html

asa putem avea rezultate reprezentative. Sondajul e deschis si proprietarilor si chiriasilor.

cezar spunea...

Pe o piata matura, chiria trebuie sa fie in mod necesar mai mare decat rata creditului ipotecar pentru o locuinta identica. Altfel, nu ar mai fi rentabila cumpararea de locuinte in scopul inchirierii, ci, daca se iau in calcul riscurile asociate, banii respectivi ar putea fi plasati intr-un depozit la termen.

Pleci de la premisa unui ne-investitor in imobiliare, si anume raportarea la chirie ca sursa principala de venit/motivatie financiara cand se investeste imobiliar.
In realitate, tinand cont de randamentele aproape egale cu inflatia de 3-4% (SUA, Europa) invesitorii au mizat in principal pe castig pe cresterea valorii bunului respectiv. Lucru care s-a si intamplat (o vreme,cel putin), ceea ce a facut ca de pilda un 2 camere in Dublin sa aiba rata 1500 E, iar chiria spre 1000 E.

In RO, lucrurile sunt si mai drastice. Cei care au mizat pe imobiliare au castigat/pierdut bani exclusiv pe cresterea/scaderea valorii de piata a investitiei. Veniturile din chirii (pe rezidential cel putin) furnizeaza cash flow de zi cu zi (mai ales cand te gandesti la cine da spre inchiriere in RO imobile de locuit), dar in ultimii ani ele au fost real negative.
Practic, fara un macar 5% (pe an) apreciere active, care sa se adauge la cei 5-6% din chirie, depozitul la termen (care poate fi titluri de stat, neimpozitate, fonduri monetre, asigurari unit linked etc) e o optiune mult mai desteapta.

alex.dumitrascu spunea...

Manole, reiei discutia asupra unei false dileme, a alege intre chirie si rata la banca.
Vezi bine insa ca nivelul chiriei depinde de pretul imobilului.
Daca scade pretul imobilelor vor scadea si chiriile, ceva mai incet ce-i drept, datorita inertiei proprietarilor care stau cu anuntul de inchiriere in fereastra luni in sir.
Nevoia de locuire este aceeasi si la cel care inchiriaza si la cel care cumpara. Nevoia asta a unei locuinte, la fel de imperioasa ca si nevoia de alimente, nu are decat o singura alternativa in caz ca nu poate fi satisfacuta: emigrarea. Chestie care s-a si intamplat.

AristotelCostel spunea...

"asigurari unit linked"

... hahahahahahahahahahahaha

... ce prostovan.

cafeacutaifas spunea...

da, s-a insamantat atent ideea ca unit linked-urile sunt un fel de investitie
decideti-va ce vreti - una sau alta

Manole spunea...

În special ptr. Alex: am impresia că nu am fost destul de clar.

Tot ce am vrut să zic în post e că în cazul fiecărei alegeri trebuie să analizăm costul de oportunitate.
În cazul de faţă, dacă ne dorim o locuinţă şi avem următoarele date de start:

- rată 300 euro / lună
- chirie 200 euro / lună
- economii (avans) 5000 de euro
- preţul locuinţei 45000 de euro

costul de oportunitate în cazul alegerii variantei "rată" este foarte mare, astfel încât se anulează beneficiile acestei variante. Mai bine economisim surplusul de bani din chirie şi amânăm decizia de cumpărare pentru 3-4-5 ani, când banii economisiţi (avansul) ne vor ajuta să achiziţionăm locuinţa plătind o rată mică, pe o perioadă decentă de timp, fără să plătim băncii pe parcursul contractului mult prea mulţi bani faţă de cei împrumutaţi, şi fără să riscăm să ne pierdem libertatea de mişcare (dacă rata pe care o plătim e în ton cu chiriile, locuinţa se poate închiria uşor - deci rata se va plăti singură - şi cu banii pe care îi dădeam pe rată închiriem în altă parte).

E drept că în "anii buni" costul de oportunitate era în mod fals redus de creşterea preţurilor. Dar şi acum costul de oportunitate al statului în chirie e în mod arficial crescut de... scăderea preţurilor. Pur şi simplu există cazuri în care una din opţiuni e mai avantajoasă decât alta.

cezar spunea...

decideti-va ce vreti - una sau alta

Prin ...1985, in Romania alegerile in viata era asa de simple.
Azi...nu mai merge. Trebuie sa bati inflatia :)

Tot referitor la 1985, recunosc ca uneori e mai bine sa n-ai bani/probleme.

alex.botez spunea...

Poate sunt offtopic, insa dincolo de dilema financiara (la care nu ma bag) exista problema tipica a felului in care sunt perceputi chiriasii romani; daca stau bine si ma gandesc problema este ca chiria in sine nu este reglemantata legal dar nu este nici o metoda matura de business. In 10 ani ca chirias am trecut si prin evacuari fortate fara sa pot face ceva si mai mereu am simtit privirea superioara a vecinilor proprietari chiar daca nu aveau mai mult de 8 clase.

In concluzie, din pc de vedere stric financiar in cele mai multe cazuri chiria poate fi mai avantajoasa decat rata insa diferenta este prea mica in comparatie cu celelalte dezavantaje cu care vine.

AristotelCostel spunea...

Si daca ai bani, prost fiind, ii ingropi in cloace sau ii blochezi in asigurari unit-linked pentru randamente... negative, dar sigure.

... ce prostovan!!!

Măi... greblă, de teama scumpirii laptelui și a pătrunjelului, îți dai banii... altora? :)

Bernanke cu tăntălăi ca tine ar vrea să reumfle bulele, da' proștii sunt separați repede de... banii lor așa că... nu-i cum.

Până acum cu cât ai bătut... inflația? Ești pe la -50%?

Și parazit și... sărac și prost... crud destin... jipe!!! :)

cezar spunea...

@alex botez
Privirea aia superioara a vecinilor proprietari a cam disparut intre timp. De fapt, s-a schimbat sensul alergarii, nu mai alearga chiriasii dupa proprietari, ci invers.
Pe de alta parte, instinctul romanului il va face sa-si doreasca mereu o proprietate, indif. de latura strict financiara.

@ costel

Nu am investit in asigurari unit-linked, desi ele reprezinta o posibilitate de diversificare ((alaturi de multe alte optiuni) in raport cu clasicul depozit. In functie de administrator, acoperi inflatia sau nu.
Pina acum, dobanzile negociate la banci si titlurile de stat au fost optiuni mai profitabile.
Cat despre personajul Bernanke, nu-l cunosc,nu mi-a propus nici o afacere, sorry. Inteleg ca pe tine personal te-a dezamagit.

gompo spunea...

Scuze pentru offtopic, dar merita mentionat ca s-a mai dus draq un alt mare proiect bucurestean (Dambovita center)
http://www.money.ro/dezvoltatorul-care-a-vrut-sa-bage-2-mld--de-euro-in-romania-si-a-suspendat-activitatea_849961.html
Scuze daca s-a mai spus.

alex.botez spunea...

@cezar

Poate sunt subiectiv mai sus, insa trebuie sa recunosti ca ai confundat proprietarul cu vecinii, eu de vecini vorbeam. Ca si exemplu, eu ca si chirias nu am avut intaietate vs vecini proprietari la parcarea publica, decizii legate de spatiu comun, atitudinea administratorei si lista mai continua.

alex.botez spunea...

@cezar

In legatura cu simtul proprietatii iti dau dreptate, deci inca un argument ca partea financiara e un criteriu important dar de departe nu singular; nu ca as incerca sa demonstrez ceva...

bogdan192 spunea...

@alex.botez:
Tampiti si tarani de oras intalnesti peste tot. Imagineaza-ti ca ai fi facut credit pe 20 de ani si ai fi fost tratat ca un intrus si un neavenit oricum, ca esti nou in bloc si taranul o sa fie taran indiferent.

Experienta mea de chirias e limitata (3 ani), dar a fost puternic influentata de faptul ca atunci cand am ales sa-i dau cuiva niste bani, am analizat serios toate variantele posibile si am ales un om serios cu o casa decenta intr-un cartier linistit cu niste vecini de treaba, chiar daca a trebuit sa platesc un pic mai mult decat media din zona. Argumentul tau e kind of a moot point din punctul meu de vedere, dormi asa cum iti asterni.

Revenind la tema discutiei, consider ca atunci cand iei o decizie care-ti limiteaza fondurile si mobilitatea pe un timp asa de lung, e o idee proasta sa o faci ascultand ce "zice lumea" sau ce te indeamna "instinctul tau de fata mare". Si eu impartasesc parerea lui Manole ca o chirie e mai buna decat o rata in conditiile in care economisesti diferenta dintre ele intr-un scop precis pe termen lung. In cel mai bun caz poti intr-adevar folosi banii economisiti pentru un avans la o proprietate atunci cand preturile te avantajeaza, iar in cel mai rau iti poti plati chiria cateva luni/cativa ani daca doamne fereste patetsti ceva si ramai fara job/posibilitate de a munci.

@Manole: nice to see you back. Credeam ca te axezi pe politica si uiti de scopul blogului

Anonim spunea...

@cezar
Cum merge piata terenurilor prin prel ghencea. Ma intereseaza careul delimitat de Ghidiceni cu Margelelor. Se cer preturi intre 40 si 80 E dar nimeni n-a vandut pe-acolo peste 40-50 E. Ceva imi spune sa mai stau un an pentru ca in lipsa tranzactiilor, pretul este practic nedefinit. Astept un raspuns sincer, cu banii jos pot spera intr-un pret de 35 E/mp.

Cosmin spunea...

Comparatiile astea sunt valabile in cazul in care preturile stau pe loc. In momentul asta, de departe, cel mai mare impact pe piata de la noi il are devalorizarea. De exemplu, cum anul trecut preturile au scazut cu 10%, la un apartament de 50.000 EUR sa zicem, statutul de proprietar te-a costat vreo 5000 de EUR in 2010.

alex.dumitrascu spunea...

Un sfert din actiunile Fondului Proprietatea sunt detinute de cetateni si fonduri de investitii straine.
Procedeul a fost simplu:
-se tergiverseaza de catre ANRP cu anii rezolvarea dosarelor fostilor proprietari.
- se livreaza "informatii" catre 'investitorii agreati".
- Dupa cedarea de catre fostul proprietar a drepturilor litigioase, dosarul se rezolva practic instantaneu.
Chestia e clara acum dupa listare.
Ciudat este cat de putin interes trezeste hotia asta apocaliptica, si cat de putin il deranjeaza pe gigel cel mititel si tampitel.
Gigel este de altfel mare justitiar si om de bine.
Se bucura, practic juiseaza de parca l-ai scarpina pe burta cand aude de o "arestare" sau "demascare" sau "inregistrare", dar bietul lui creier isi opreste activitatea aici, extenuat de atata bucurie patriotica.
La deturnarea celui mai mare fond de investitii din Europa, furaciune nemaivazuta, si la contrabanda cu tir-ul si cu vaporul nu mai poate sa reactioneze, nu mai are putere si nici pricetpere.

cezar spunea...

Draga Habbl, ma bucura interesul semenilor cu cash pentru pamant construibil.
Altfel, anumite utilitati esentiale in respectiva zona vor astepta pina la anul (cel putin), lucru care, cumulat cu posibila iesire din criza pina atunci s-ar putea sa faca anumiti vanzatori-speculatori, care n-au vandut deja consumatorului final, sa ceara mai multi bani.
Oricum, ia-o in ordine, intai se baga apa si canal, abia ulterior se fac drumurile. Curentul e o problema (transformator).

Anonim spunea...

@cezar

Ai atins cateva puncte sensibile. Ideea e sa iau un teren unde exista speranta de a avea utilitati in urmatorii 3 ani, pentru ca e clar ca nu te mai atingi dupa, si datorita faptului ca nu ma grabesc cu constuctia si locuitul sunt dispus sa astept 3 ani. Dar asa cum stau lucrurile am o temere personala ca nu se va baga apa, canal, asfalt nici in urmatorii 10 ani. Aici ce parere ai, dupa sursele tale de informatii ?

Facand o paralela intre graficul clasic al balonului si statistica lui renderman, se pare ca suntem undeva intre fazele de bull-trap si return tu normal. Ar trebui sa urmeze fear, capitulation si despair. Ar fi o greseala ca dupa experienta previzionata si dovedita empiric pana acum sa nu mai am putina rabdare (1-2 ani).

Insa problema utilitatilor e clar ca va fi factorul de corectie si mi-e foarte greu sa-l anticipez.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

@ Hubble

Singura utilitate de care ai nevoie este cutrentul electric monofazat. La gaze nu te gandi, pretul va fi liberalizat pana in 2013 si se vor scumpi. Canalizarea o poti inlocui cu o fosa septica ecologica, costa o mie de euro la vaalrom si ai si apa de udat gradina. Acum se gateste folosind curentul electric, plitele electrice au randamente mari. Pentru apa poti fora un put, ai de udat gradina si de baut, nu mai dai banii pe apa plata. Pentru incalzire folosesti o pompa de caldura cu un COP de 6.Pompa de caldura are o viata de 25 de ani spre diferenta de o centrala termica numai 12 ani. Important sa-ti faci casa cat mai bine izolata si cu incalzire prin pardoseala sau plinta. De asta traim vremuri tehnologice avansate. Putem apela la tehnologie fara sa stam sa ne bage statul utilitati pentru care ne jupoaie de bani mai apoi tot restul vietii. In doi trei ani aceste tehnologii vor deveni foarte ieftine si accesibile.

Akhenaton spunea...

Dupa doi ani de criza în care sectorul imobiliar a fost culcat la pamânt, anul 2011 aduce, in sfarsit, semnale pozitive. Ascensiunea numarului tranzactiilor se simte înca din ultimele luni ale anului 2010, asa ca pentru acest an se asteapta cresterea numarului de tranzactii pe toate categoriile de imobile si chiar si cresteri de preturi. Singurul aspect care ar putea pune în pericol piata imobiliara este blocajul creditelor. Anul 2011 ar putea însemna încheierea declinului pe care l-a înregistrat în ultimii doi sectorul imobiliar, însa pentru acest lucru este nevoie de sprijinul bancilor.

Din prezentul raport de piata puteti vedea in primul rand faptul ca piata imobiliara s-a deblocat, cererile sunt în crestere si tranzactiile din ce in ce mai mai multe ...


Asta imi scrie mie Mervani Invest SRL, asa ca voi trage curand o fuga pe Valea Prahovei sa nu creasca preturile prea mult :D

nikko spunea...

Cer o parere!
Daca ai 15 miii euro si 100 de mii ron( aprox 25 de mii euro). Ti ai cumpara un apartament cu 2 camere sau ai sta in chirie?
Plus ca din dobanda ai 6000 la ron si 500 de euro la euro , deci pentru un an de chirie ti ar mai trebui vreo 500-700 euro.
Astept commentarii!

mobutu spunea...

chirie, clar.
no brainer

Anonim spunea...

Cand mergi cu taxiul inseamna ca pierzi banii? sau merita sa cumperi masina ta ?
Depinde...
Asa este si in chirie, sunt avantaje si dezavantaje.
In ambele cazuri banii tot ii dai din mana.

cezar spunea...

Portiunea din Prel. Ghencea dintre Dantelei si DN6 tine de Bragadiru, ori, tinand cont ca nici cartierul Haliu n-a primit utilitati, ma-ndoiesc de o rezolvare rapida.

Mihai spunea...

Mai mult decat raportul Chirie > sau < decat Rata ar trebui sa gandim si ce s-a intamplat in ultimii 2 ani:
- platind rata la banca in ultimii 2 ani, la un credit de 80'000EUR pe 30ani, amortizai maxim 3'000-5'000 din sold (principal).
Dar in aceeasi perioada preturile au cazut cu cel putin 10'000-20'000EUR pt un apartament care valora peste 80'000EUr la nivelul lui 2008.
Are cineva vreo indoiala ca banii pe care i-a platit chirie in acesti 2 ani, indiferent cati (dar in limita rezonabilului) sunt economisiti si nu aruncati?

Rob Willams spunea...

Ești un om de afaceri? Ești în orice stres financiar? Nevoie de bani pentru a începe propria afacere? Ai un venit redus și dificil de a obține împrumuturi de la băncile locale și alte instituții financiare? Răspunsul este aici, Co.operate Serviciul de împrumut este răspunsul. Candidații interesați ar trebui să ne contactați prin: co.operateloanservice@gmail.com
Noi oferim următoarele tipuri de împrumuturi și multe altele;
* Împrumuturi personale,
* Expansiune de afaceri.
* antreprenoriat
* Educație.
* Consolidare a datoriei.
* Credite Hard Money.
Candidații interesați ar trebui să ne contactați prin: co.operateloanservice@gmail.com

Foxx Loan spunea...

Salutare tuturor,
Numele meu este Lon, sunt din ROMANIA și sunt aici pentru a vă prezenta o scurtă istorie a mărturiei împrumutului pe care l-am primit de la * FOXX Aid Company *. Cautam un împrumut legal împrumutat cu câteva zile în urmă când am primit e-mailul de la această companie și mi-au dat un împrumut rapid. Aplicați pentru un împrumut rapid de astăzi contact de e-mail: (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) .. Împărtășiți această veste bună și obțineți dvs. de împrumut today.Stay Blessed.

Foxx Loan spunea...

Salutare tuturor,
Numele meu este Lon, sunt din ROMANIA și sunt aici pentru a vă prezenta o scurtă istorie a mărturiei împrumutului pe care l-am primit de la * FOXX Aid Company *. Cautam un împrumut legal împrumutat cu câteva zile în urmă când am primit e-mailul de la această companie și mi-au dat un împrumut rapid. Aplicați pentru un împrumut rapid de astăzi contact de e-mail: (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) .. Împărtășiți această veste bună și obțineți dvs. de împrumut today.Stay Blessed.

okaka andrew spunea...

Cum am primit suma de împrumut dorită de la o companie de împrumut fiabilă (chillwellfinancialhome@gmail.com)

Buna ziua tuturor, Numele meu este ANA DIAZ PENA, sunt din Insulele Galápagos, Ecuador, sunt aici pentru a depune mărturie despre cum am primit împrumutul meu de la domnul Chill, Chillwellfinancialhome {(chillwellfinancialhome@gmail.com)} după ce am aplicat de două ori din diverse Creditorii de credite care au pretins că sunt creditori aici în acest forum, m-am gândit că împrumuturile lor au fost reale și am aplicat, dar nu mi-au dat niciodată împrumutul până când un prieten de-al meu ne-a prezentat lui Chill, care a promis să mă ajute cu un împrumut Dorința și el a făcut cu adevărat așa cum a promis fără nici o formă de întârziere, am avut îndoieli, dar nu am reușit niciodată să cred. N-am crezut niciodată că creditorii de împrumut sunt încă de încredere până când l-am întâlnit pe dl. CHILLWELL, care ma ajutat într-adevăr cu împrumutul care mi-a schimbat viața și afacerea mea spre bine. Știu că există încă mulți creditori buni, dar vă sfătuiesc să căutați creditorul de împrumut de încredere pentru al încerca pe dl Chillwell, să-l îngrijească, să înțeleagă și are o inimă bună pentru a ajuta mai puțin din punct de vedere financiar. Nu știu dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență sau doriți finanțare pentru proiectele dvs. Contactați domnul Chill, Chillwellfinancialhome astăzi. Adresa de e-mail este (chillwellfinancialhome@gmail.com)

RODNEY BRITTANY NICOLE spunea...

Cum am primit împrumutul meu dintr-o companie de împrumut autentică și fiabilă

Numele meu este doamna RODNEY BRITTANY NICOLE. Locuiesc în Statele Unite ale Americii care lucrează aici Sunt din Filipine și sunt fericită astăzi? și mi-am spus că orice creditor care salvează compania mea și situația familiei mele, o voi referi la orice persoană care îi caută împrumut, mi-a dat fericire pentru mine și pentru familia mea, aveam nevoie de un împrumut de 300.000 de dolari, 00 și a fost scammed de acei creditori frauduloși și un prieten ma introduce la domnul IBRAHIM MUSA, iar el mi-a împrumutat împrumutul fără nici un stres, îl puteți contacta la (powerfinance7@gmail.com)

FORMULAR DE CERERE DE ÎMPRUMUT
**********************
Numele tău complet:
Tara / Regiune:
Sumă împrumutată:
Durată
Telefon:
Venit lunar:
Ocupaţie:

În așteptarea răspunsului dvs. rapid.
Allah sa te binecuvanteze.
IBRAHIM MUSA
puterea financiară Pvt.
Contactați-l la: powerfinance7@gmail.com
Numărul Numărul Numărul +919717357946

Williams Sean spunea...

* Oferă o rată de împrumut de 3% din dobândă
* Asigurare pentru fără numerar Antreprenor
* Garanție pentru bani

Cu un scor bun de credit, Credit Financier Home oferă împrumuturi colaterale și împrumuturi necorespunzătoare persoanelor fizice sau asociațiilor de societăți sau cooperative în scopul beneficiilor industriale și personale.

Adresa:
Whatsapp: +15184181390
Mail direct
creditfinancierhome@gmail.com

kumah james spunea...

Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

Serviciile noastre includ urmatoarele: -
* Credite pentru investitori
* Consolidarea datoriilor
* Al doilea ipotecar
* Credite de afaceri
*Imprumuturi personale
* Împrumuturi internaționale

Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
Compania Email midland.credit2@gmail.com
Compania NMLS ID: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


Motto: Investiții pentru generații.

Sonia Aguilar Santos Sanchez spunea...

Salut tuturor, sunt domnișoara Sonia Aguilar Santos Sanchez din Peru, dar sunt în prezent în Italia. Când am avut nevoie de un împrumut de-a lungul a 3 ani, am fost scammed din EURO 1.546,00 de către un împrumutător în Nigeria. Dar când am aplicat de la acest Dumnezeu temându-mă pe femeie numită Larry Finence, ei m-au ajutat cu suma împrumutului de 50.000,00 EURO a avut nevoie de fără urmă de activități înșelătoare vă voi sfătui pe toți să îi contactați prin e-mailul lor: larryfinance@yahoo.com sau WhatsApp: +2349051442970 pentru mai multe informații.

Sonia Aguilar Santos Sanchez

Jennifer spunea...

Solicitați un împrumut

Aveți nevoie de împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut auto, împrumut agricol sau finanțare de proiect? Avem o veste bună pentru dvs. Flora National Finance, aranjeaza o institutie nationala de creditare pentru a oferi sprijin firmelor publice si companiilor private si, de asemenea, persoanelor fizice. Acest lucru este de a sustine situatia financiara in intreaga lume. Aplica pentru un credit de astazi. Va asiguram cea mai buna oferta. prioritățile noastre. Oferim împrumuturi diferitelor părți ale lumii. Asia, Australia / Oceania, Europa, America de Nord, America de Sud și Africa, Antarctica.Contactați-ne pentru mai multe informații. (Floralenders001@gmail.com)call or whatsapp +2349075411961

JORGE JIMENEZ spunea...


VREAȚI NICIODATĂ UN SOCIETATE DE ÎMPRUMUT A AFACERII?

Am oferit peste 20 de miliarde de dolari în împrumuturi de afaceri pentru peste 30.000 de proprietari de afaceri la fel ca dumneavoastră. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi dreptul la împrumut de afaceri pentru a vă putea dezvolta afacerea. Serviciile noastre sunt rapide și fiabile, împrumuturile sunt aprobate în termen de 24 de ore de la aplicarea cu succes. Oferim credite de la o gamă minimă de 10.000 $ la un maxim de 1 miliard de dolari.

Te afli într-un pic de probleme cu facturile neplătite și nu știi în ce direcție să merg sau unde să te întorci? Dar despre găsirea unei firme de renume pentru consolidarea datoriilor, care vă poate ajuta să reduceți rata lunară, astfel încât să aveți opțiuni de rambursare la prețuri accesibile, precum și să respirați atunci când vine vorba de sfârșitul lunii și facturile trebuie plătite? Serviciul de împrumut instant este răspunsul. Reduceți plățile pentru a ușura
solicitați cheltuieli lunare. E-mail (instantloanservice60@yahoo.com)


Serviciile noastre includ următoarele:

* Împrumut de proprietate Achiziții
* Credite pentru camioane
* Imprumuturi personale
* Împrumuturi de consolidare a datoriilor
* Credite auto
* Credite de afaceri
* Împrumuturi pentru educație
* Credit ipotecar
* Credite de refinanțare
* Imprumut pentru casa

Vă oferim un împrumut cu o rată scăzută a dobânzii de 2% și o durată a împrumutului de la 1 până la 30 de ani pentru a rambursa împrumutul (sigur și negarantat). Nu țineți problemele financiare pentru dvs. pentru a nu fi stăpânul datoriilor sau stresul financiar. NOTĂ: Țineți minte că va dura doar mai puțin de 24 de ore pentru a vă procesa fișierul este 100% garantat, indiferent de Credit Score.We sunt certificate și intimitatea dvs. este 100% sigură cu noi. Nu vă faceți griji
împrumuturile sau finanțările.


Cu stimă,
Dr. Jorge Jimenez

Jean Carlos spunea...

Ai nevoie de un împrumut?

Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de împrumut pentru a vă rezolva datoriile sau pentru a vă plăti facturile sau pentru a începe o afacere frumoasă? Aveți nevoie de fonduri pentru finanțarea proiectului dvs.? E-mail: ( Creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ) Oferim servicii garantate de împrumut de orice valoare și în orice parte a lumii pentru (persoane fizice, companii, agenți imobiliari și corporații) la rata superioară a dobânzii de 3%. Pentru cerere și mai multe informații, trimiteți răspunsuri la următoarea adresă de e-mail: { Creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 }

Iată câteva dintre zonele pe care vă putem ajuta

* Financiar
* Credite de afaceri
* Imprumut personal
* Credit pentru investiții
* Imprumut auto
* Credite pentru construcții
* Consolidarea datoriilor
* Linie de credit
* Închiriați leasing
* Al doilea credit ipotecar
* Răscumpărarea creditului
* Credite auto
* Credit ipotecar
* Credite de refinanțare
* Credite pentru studenți


Email: Creditplusfinance11@gmail.com
Whatsapp +16234044993

Bank bnpparibas spunea...

Ai nevoie de un împrumut?
Nu-ți face griji
Oferim un împrumut celui care este onest în ceea ce privește necesitatea de a efectua diferitele proiecte (inclusiv cumpărarea de acasă, cumpărarea de mașini, investițiile private, plata datoriilor, chiria sau orice altă cheltuială personală).
Împrumutul nostru este rapid și fiabil.
Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: Niclanapolitano@outlook.it
WhatsApp +33755976070.

Elena Nino spunea...

Împrumutul oferă încredere și seriozitate. Sunt o persoană fizică care oferă un împrumut între persoane fizice și companii, pentru toate celelalte informații, vă rugăm să ne contactați la: elenanino0007@gmail.com

Beverley Home Management Limited spunea...

Buna,
suntem Beverley Home Management Limited, o companie de împrumut privat, care oferă o oportunitate de viață pentru împrumuturi. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 3%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
(Startuploanfirm@gmail.com)

julia simon spunea...

Buna,
Cauți un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! GLOBAL FINANCE LIMITED oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru toți angajații sau personalul, vă rugăm să ne contactați pentru asistență financiară urgentă imediat sau pentru a vă strânge, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumut de afaceri / de investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să te gândești la obținerea unui împrumut? Ești serios nevoie de împrumuturi urgente pentru a începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este sansa ta de a-ti atinge dorinta, acordam imprumuturi personale, imprumuturi si credite corporative si orice tip de imprumut, ne poti contacta la un imprumut accesibil acum
contactați-ne.Email: augustaibramhim11@gmail.com

APPLICATION DATA:

1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stat:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupatia:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Suma imprumutata necesara:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Religia:
15) Ați aplicat înainte:
16) Data nașterii:
Mulțumesc.

Rev. Fr. Kevin Doran spunea...

Aveți nevoie de un împrumut de afaceri pentru a vă extinde afacerea? Aveți credit rău pe care doriți să-l rezolvați? Aplicați acum pentru un împrumut cu noi și obțineți aprobarea instantanee. Oferim un împrumut celor care se află în stres financiar, precum și pentru expansiunea afacerilor. Contactați-ne astăzi și obțineți aprobarea. Oferim tot felul de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumut de credit rău, împrumut de acasă și împrumut auto. Contactați-ne oficial la adresa de e-mail de mai jos (consumerloanfirm@gmail.com)

Kellie Wilson spunea...

Ai nevoie de un împrumut pentru a-ți plăti facturile? aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra un apartament? oferim tot felul de împrumuturi, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de orice fel pur și simplu Email: Oceanicfinance113@gmail.com sau whats-app: +1 (267) 725-7570

Nora Smith spunea...

Aveți nevoie de un împrumut confortabil pentru a vă satisface? Oferim împrumut la prețuri accesibile la rata dobânzii de 2% pentru debitorii locali și internaționali. Suntem atestați, demni de încredere, fiabili, eficienți, rapizi și dinamici și cooperăm. oferim împrumut pe termen lung de la doi la cincizeci de ani maximum.
contactați-ne la: norasmithloancompany@gmail.com

Weadom Global spunea...

Bună ziua doamnelor și domnilor !!!
Modul ușor de a obține un împrumut legal în ziua de azi.


Weadom Global Finance este o organizație financiară care oferă servicii financiare persoanelor care au nevoie de asistență financiară. oferim tot felul de împrumut oamenilor din întreaga lume, atît individuale, cît și organisme de cooperare la o rată a dobânzii scăzută de 2%. ți-a fost refuzat de împrumut de către banca ta? sau alt institut financiar? aici este o oportunitate pentru tine de a obține un împrumut ușor.

Oferim următoarele tipuri de împrumut oamenilor.
* Împrumut de consolidare a datoriei
* Punerea în aplicare a proiectului de împrumut
* Împrumut comercial
* Imprumut personal
* Împrumut comercial

Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de la noi, să ne trimiteți un email prin e-mail prin e-mail: weadomglobalfinance@gmail.com
Serviciul nostru pentru clienți este disponibil 24 de ore pentru a vă răspunde imediat.
contactați-ne acum prin e-mail: weadomglobalfinance@gmail.com
Telefon: +1 413 849 9898

Salutari
Dl Frankling Weadom
Director general WGF

juan gomez spunea...

Sunt spaniolă, dar acum lucrez pentru o bancă din Paris ca un împrumut pentru persoanele în nevoie și mă simt în stare să plătesc 3% din dobânzi
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin e-mailul nostru
bancofinancial111@gmail.com sau prin WhatsApp: +29965657755

juan gomez spunea...

Sunt spaniolă, dar acum lucrez pentru o bancă din Paris ca un împrumut pentru persoanele în nevoie și mă simt în stare să plătesc 3% din dobânzi
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin e-mailul nostru
bancofinancial111@gmail.com sau prin WhatsApp: +29965657755

Marcia Retnawati spunea...

Buna,
Numele meu este Marcia Retnawati din orașul Batan Miroto Semarang din Indonezia, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toată lumea să vă fie atent în obținerea unui împrumut aici, atât de mulți creditori de împrumut aici sunt toți escrocii și sunt doar aici pentru a vă înșelăci banii tăi, am aplicat pentru un împrumut de aproximativ 100 de milioane de la o femeie din Malaezia și am pierdut aproximativ 6 milioane de euro fără să iau împrumuturi, au cerut din nou și din nou costul, plătesc aproape 6 milioane încă nu am primit un împrumut,

Dumnezeu să fie gloria, am întâlnit un prieten care tocmai a aplicat la împrumut și a primit împrumutul fără stres, așa că mi-a prezentat-o ​​doamnei Alicia Radu și am cerut 500 de milioane, cred că a fost o glumă și o fraudă, dar am primit împrumutul meu în mai puțin de 24 de ore doar 2% fără garanții. Sunt foarte fericit pentru că am fost salvat de a fi sărac.

așa că am sfaturi tuturor oamenilor de aici, care au nevoie de împrumuturi pentru a contacta
Doamna Alicia Radu, prin e-mail: aliciaradu260@gmail.com

Puteți să mă contactați în continuare dacă aveți nevoie de informații suplimentare prin e-mail: Marciaretnawati450@gmail.com

încă o dată vă mulțumesc tuturor că ați citit mărturia mea și că Dumnezeu poate continua să ne binecuvânteze pe toți și să ne dea viață și prosperitate îndelungată

Unknown spunea...

Aveți nevoie de orice fel de împrumut? dacă da, atunci contactați-mă astăzi pentru un împrumut rapid la rata dobânzii de 3% email: Hurtonloans@gmail.comToate cele bune

Mr.Hurton David

Kellie Wilson spunea...

aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra un apartament? oferim tot felul de împrumuturi, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de orice fel pur și simplu Email: Oceanicfinance113@gmail.com sau whats-app: +1 (267) 725-7570

MR LARRY ELLISON spunea...

VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT

Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de împrumut pentru a vă rezolva datoriile sau pentru a vă plăti facturile sau pentru a începe o afacere frumoasă? Aveți nevoie de fonduri pentru finanțarea proiectului dvs.? Oferim servicii garantate de împrumut de orice valoare și în orice parte a lumii pentru persoane fizice, societăți, agenți imobiliari și corporații la rata superioară a dobânzii de 2%. Pentru cerere și mai multe informații, trimiteți răspunsuri la următoarea adresă de e-mail: larryellisonfinance@gmail.com

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

Gina Morgan spunea...

Numele meu este Valeria Marco. Acum 6 luni, colapsul meu de afaceri, nu aveam nici o speranță de a-mi reînvia afacerea. Am încercat să împrumut bani de la bancă, dar nu aveam destui bani în cartea mea de credit și nici o proprietate ca garanție pentru a obține un împrumut, apoi un prieten foarte apropiat al meu, Camila Diego, mi-a prezentat un creditor autentic prin intermediul internetului GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Societatea de împrumut a acestei femei a reușit să-mi dea un împrumut de 160.000 de euro fără nici o proprietate ca garanție sau carte de credit, dar mi-a dat-o încrezător. Deci, prietenii mei mi-am spus de ce sunt egoist, așa că am decis să împărtășesc aceste informații tuturor. Dacă aveți nevoie de un împrumut de la un împrumut creditor fiabil contactați-l pe Gina Morgan prin e-mail-ul ei: ginamorganloancompany@gmail.com

Louis Banner spunea...

Oferim asistență financiară persoanelor fizice și juridice, precum și companiilor cu orice preț de la 3 000 euro până la 50 000 000 euro sau mai mult, la rate ale dobânzilor foarte scăzute, pentru a-și primi fondurile. În termen de o zi lucrătoare pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați. gkfinance01@gmail.com

contactați-ne prin e-mail.
Email: gkfinance01@gmail.com

Solicitați finanțare

Siti Aminah spunea...

Buna,
numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să sugeram că toți cei de aici ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori falși de credite pe internet, dar aceștia sunt în continuare cei reali în compania de împrumuturi false. Am fost scammed de 4 împrumutatori diferite de împrumut, am pierdut o mulțime de bani pentru că am fost în căutarea unui împrumut de la compania lor. Aproape că am murit în acest proces pentru că am fost arestat de oameni pentru că am fost datori.

Aproape am renunțat până când am cerut sfatul unui prieten care mi-a prezentat creditorul inițial al împrumutului și o companie foarte fiabilă care este mama Alicia Radu care mi-a luat împrumutul de 800 de milioane rupia Indonezia în mai puțin de 24 de ore Fără presiune și într- rată scăzută a dobânzii de 2%. Am fost foarte surprins când mi-am verificat contul bancar și am constatat că suma creditului pe care am solicitat-o ​​a fost transferată în contul meu bancar fără nici o întârziere sau dezamăgire, așa că am promis că voi împărtăși vestea bună, astfel încât oamenii să poată obține un împrumut cu ușurință fără presiune din Mama Alicia Radu

Vreau să ai încredere în mama ta Alicia Radu, pentru că e foarte utilă în viața mea și în viața mea financiară. Trebuie să vă numărați foarte norocoși să aveți ocazia să citiți această mărturie astăzi. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați mama Alicia Radu prin e-mail: (aliciaradu260@gmail.com)
De asemenea, poți să mă contactezi prin e-mailul meu: (sitiaminah6749@gmail.com) dacă ai nevoie de informații despre cum am primit împrumutul de la mama Alicia Radu, ești foarte liber să mă contactezi și îți voi răspunde cu plăcere pentru că te poți ajuta altele după ce ați primit împrumutul.

EWITA YUDA spunea...

Bună ziua tuturor.
Sunt aici pentru a partaja comentarii care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din Romania. Aici și aș dori să recomandăm ajutorul extraordinar pe care l-am primit de la doamna Esther Patrick,
Cu tot respectul, mama doamnei Esther mi-a dovedit că "Cel care stă între tine și obiectivul tău este o poveste nerezonabilă pe care-ți păstrezi mereu de ce nu poți ajunge" de Jordan Belfort are dreptate. După ani de căutări pentru un împrumut, l-am primit în sfârșit de la Esther Patrick. Deci, Oamenii mei, cred că este timpul să știm cine este corect, de înțeles și cine ne poate ajuta într-adevăr, pentru ca toți să ajungem la obiectivul nostru de a găsi un împrumut din diferite motive. Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)

Astăzi pentru un împrumut și nu ezitați să-i spuneți iubitului dvs. o dată despre Esther Patrick pentru că este o mamă de bună calitate și ea îmi împrumută împrumutul pe care îl folosesc pentru a-mi plăti facturile de spital, puteți, de asemenea, să mă contactați prin acest e-mail: (elenaburlacu35 @ gmail. com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Când totul este spus și făcut, se spune mai mult decât se face. Așa că trăiți adevărul. Descoperă-ți dragostea și doresc să-i mulțumesc și prietenei mele, Gloria Johnson, care mi-a prezentat-o ​​doamnei Esther Patrick, așa că imediat entuziasmul tău și-ți aplică visele. Pune-ți vorbele. Îmbrățișați-vă binecuvântarea și lăsați-ne să facem această zi să ne amintim.
Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)
Mulțumesc tuturor că Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

washington finance spunea...

Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,
   am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,
  cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)

Citrus Loans spunea...

Căutați un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! CITRUS LOANS oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (citrusloans48@gmail.com)
Mulțumesc

Collins Guzman spunea...

Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 12hours, you can email us at collinsguzmanfundings@gmail.com

harry jim spunea...

Buna ,
Aveți nevoie de un credit urgent pentru a vă începe afacerea sau aveți nevoie de un credit pentru a plăti datoria? Aveți nevoie de un credit pentru a cumpăra o mașină sau o casă? Dacă da, nu vă mai faceți griji, Oferim toate tipurile de împrumuturi la o rată rezonabilă fără verificarea creditului! contactați-ne astăzi prin e-mail.
Email: harryjim598@gmail.com
  +1 (765) 371-9217

Augus mimi spunea...

Buna tuturor,

Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com)

Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul.

Nume:
Suma necesară:
Durata: un
țară:
Scopul împrumutului:
Venit lunar:
Numar de telefon:

Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com

Vă privește cu toții.

Rebecca holsen spunea...

Oferta de asistență financiară rapidă la sfârșitul anului.

În acest an, dobânda de pe ipoteca noastră a scăzut. Ne-am redus interesul la 1,8% timp de 10 ani. Anterior, aceasta era de 3,7%. Am început în iulie 2018 cu 2 împrumuturi pentru o sumă totală de 900.000 €.

Contactați-ne rapid pentru a profita de această mare promovare financiară.
E-mail: info@creditfinance-bank.com
Numărul de numărul de telefon: +33784505888
Site web: https://creditfinance-bank.com

John Robert spunea...

O ZI BUNA,

Oferta de credit fiabilă se aplică acum și obțineți un împrumut! Aceasta este o oportunitate
pentru cei care suferă de probleme financiare și pentru cei care doresc turbulențe financiare în România
viața lor, oferim credit la o rată a dobânzii foarte rezonabilă de 2%, oferim
toate tipurile de împrumuturi pentru a ajuta națiunea de stres financiar. Mulți sunt
suferă și au nevoie de ajutor pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai, mulți sunt în afara
de muncă și au nevoie de ajutor financiar pentru a începe o afacere, multe dintre cele financiare
asistența trebuie să își lichideze conturile și datoriile. Aceasta este o decizie înțeleaptă
pentru tine acum. Oferta noastră de împrumut este garantată fără garanții
întrebare. În calitate de solicitant de împrumut, solicitați un împrumut cu detaliile
contactul meu de mai jos. Nume: John E-mail: mrjohnrobertloanfirm@gmail.com
Whatsapp (+6285298234143)

Rachel Evans spunea...

Bună ziua tuturor, Numele meu este doamna Rachel Evans. Locuiesc în stare unită și sunt fericită astăzi? și mi-am spus eu că orice împrumutător care îmi salvează familia din situația noastră proastă, mă voi referi la orice persoană căutând împrumut pentru ea, mi-a dat fericire pentru mine și pentru familia mea, aveam nevoie de un împrumut de 7.000.000 $ pentru a-mi incepe viata de peste tot ca mine sunt o singura mama cu 5 copii am întâlnit acest cinstit și DUMNEZEU se tem de creditor care mă ajută cu un împrumut de 7.000.000 dolari SUA. Dolar, ea este o DUMNEZEU frică de doamnă, dacă aveți nevoie de împrumut și veți plăti împrumutul, vă rugăm să contactați-o și spune-i că este doamna Rachel Evans, care te referă la ea. Contactați-mă pe doamna Susan James Acum prin e-mail:( susanjamesloanfirml07@gmail.com sau susanjamesloanfirml07@outlook.com sau ce-app numărul ei:+1(587)206-1157 sau prin intermediul site-ului:https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer) Și să fie binecuvântat cu mult noroc.

Augusta Ibrahim spunea...

OFERIM TOATE TIPURI DE ÎMPRUMUT - SE APLICĂ PENTRU ÎMPRUMUTURI AFFORDABILE.

Cauți un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Global Finance Limited oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru toți angajații sau personalul, vă rugăm să ne contactați pentru asistență financiară urgentă imediat sau pentru a vă strânge, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumut de afaceri / de investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să te gândești la obținerea unui împrumut? Ești serios nevoie de împrumuturi urgente pentru a începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este sansa ta de a-ti atinge dorinta, acordam imprumuturi personale, imprumuturi si credite corporative si orice fel de imprumut, ne poti contacta la un imprumut accesibil acum

Contacteaza-ne.
Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor falși, Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți în orice situație financiară sau Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o mică afacere și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail:

Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com


 APPLICATION DATA
1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stat:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupatia:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Suma imprumutata necesara:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Religia:
15) Ați aplicat înainte:
16) Data nașterii:

Vreau să știi că ALLAH nu va lăsa oamenii buni să-și facă foame, dar el va păstra răi din ceea ce vor.


Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraudă. și vă pot asigura că ceea ce altă companie nu poate face pentru dvs., o voi face pentru dvs. și vă voi face fericiți și vă veți zâmbi pe față. îți dau cuvântul meu doar să ai încredere în mine și nu vei regreta să faci afaceri cu noi, căutăm mai multe, pentru că suntem aici pentru a rezolva toate problemele tale financiare, un lucru din trecut.

Vă pot asigura 100% că suntem o companie de încredere care în prezent înființează o schemă în formă de împrumut de achiziție pentru a ajuta diverse persoane fizice, precum și organizațiile care au intenții de renovare, datorii? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi persoanelor fizice și firmelor din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii.


Creditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciile pe care le meritati, programul nostru este cel mai rapid mod de a obtine ceea ce aveti nevoie intr-o clipa. Reduceți-vă plățile pentru a ușura efortul pentru cheltuielile dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza pentru orice scop de la vacanțe, la educație, la achiziții unice. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail:
   Doamna Augusta Ibramhim GCF
Website.http company: //www.limitedfinanc.com.
Ce număr de numar: +1 (772)261-2533
Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Augusta Ibrahim spunea...

OFERIM TOATE TIPURI DE ÎMPRUMUT - SE APLICĂ PENTRU ÎMPRUMUTURI AFFORDABILE.

Cauți un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Global Finance Limited oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru toți angajații sau personalul, vă rugăm să ne contactați pentru asistență financiară urgentă imediat sau pentru a vă strânge, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumut de afaceri / de investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să te gândești la obținerea unui împrumut? Ești serios nevoie de împrumuturi urgente pentru a începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este sansa ta de a-ti atinge dorinta, acordam imprumuturi personale, imprumuturi si credite corporative si orice fel de imprumut, ne poti contacta la un imprumut accesibil acum

Contacteaza-ne.
Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor falși, Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți în orice situație financiară sau Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o mică afacere și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail:

Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com


 APPLICATION DATA
1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stat:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupatia:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Suma imprumutata necesara:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Religia:
15) Ați aplicat înainte:
16) Data nașterii:

Vreau să știi că ALLAH nu va lăsa oamenii buni să-și facă foame, dar el va păstra răi din ceea ce vor.


Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraudă. și vă pot asigura că ceea ce altă companie nu poate face pentru dvs., o voi face pentru dvs. și vă voi face fericiți și vă veți zâmbi pe față. îți dau cuvântul meu doar să ai încredere în mine și nu vei regreta să faci afaceri cu noi, căutăm mai multe, pentru că suntem aici pentru a rezolva toate problemele tale financiare, un lucru din trecut.

Vă pot asigura 100% că suntem o companie de încredere care în prezent înființează o schemă în formă de împrumut de achiziție pentru a ajuta diverse persoane fizice, precum și organizațiile care au intenții de renovare, datorii? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi persoanelor fizice și firmelor din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii.


Creditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciile pe care le meritati, programul nostru este cel mai rapid mod de a obtine ceea ce aveti nevoie intr-o clipa. Reduceți-vă plățile pentru a ușura efortul pentru cheltuielile dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza pentru orice scop de la vacanțe, la educație, la achiziții unice. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail:
   Doamna Augusta Ibramhim GCF
Website.http company: //www.limitedfinanc.com.
Ce număr de numar: +1 (772)261-2533
Adresa de e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Citrus Loans spunea...

Oferta de împrumut
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (citrusloans48@gmail.com)
Mulțumesc

Patrick Dessoubris spunea...

Buna ziua!

Pentru cei carora li sa refuzat creditul, cei care au o viziune diferita a împrumutului, solu?iile sunt posibile pentru un împrumut cu nimic nou, cum sa ob?ine?i credit între
persoane fizice. Pentru ?omerii care doresc sa primeasca împrumuturi pentru angaja?ii temporari sau temporari, RSA, pensionari sau în situa?ia dificila de interdic?ie bancara sau
supraîndatorarea, este din nou posibila împrumutul de bani. Bani în anumite condi?ii ?i în anumite condi?ii, inclusiv garan?ii de returnare a banilor. Daca tu
pot îndeplini aceasta cerin?a, va rugam sa contacta?i-ma! Credit între persoane fizice, pe durata determinata, ?omeri, ac?ionari, RSA, pensionare, banca interzisa, îndatorare: Solu?ii disponibile daca ave?i posibilitatea de a rambursa obliga?iile cererii dvs. ?i de a raspunde.
Pentru mai multe informa?ii

E-mail: patrick.dessoubris2013@gmail.com

site-ul: https://mertica-servizio.jimdofree.com/

pagina: https://web.facebook.com/servizio.mertica/?ref=page_internal

Patrick Dessoubris spunea...

Buna ziua!

Pentru cei carora li sa refuzat creditul, cei care au o viziune diferita a împrumutului, solu?iile sunt posibile pentru un împrumut cu nimic nou, cum sa ob?ine?i credit între
persoane fizice. Pentru ?omerii care doresc sa primeasca împrumuturi pentru angaja?ii temporari sau temporari, RSA, pensionari sau în situa?ia dificila de interdic?ie bancara sau
supraîndatorarea, este din nou posibila împrumutul de bani. Bani în anumite condi?ii ?i în anumite condi?ii, inclusiv garan?ii de returnare a banilor. Daca tu
pot îndeplini aceasta cerin?a, va rugam sa contacta?i-ma! Credit între persoane fizice, pe durata determinata, ?omeri, ac?ionari, RSA, pensionare, banca interzisa, îndatorare: Solu?ii disponibile daca ave?i posibilitatea de a rambursa obliga?iile cererii dvs. ?i de a raspunde.
Pentru mai multe informa?ii

E-mail: patrick.dessoubris2013@gmail.com

site-ul: https://mertica-servizio.jimdofree.com/

pagina: https://web.facebook.com/servizio.mertica/?ref=page_internal

Patrick Dessoubris spunea...

Buna ziua!

Pentru cei carora li sa refuzat creditul, cei care au o viziune diferita a împrumutului, solu?iile sunt posibile pentru un împrumut cu nimic nou, cum sa ob?ine?i credit între
persoane fizice. Pentru ?omerii care doresc sa primeasca împrumuturi pentru angaja?ii temporari sau temporari, RSA, pensionari sau în situa?ia dificila de interdic?ie bancara sau
supraîndatorarea, este din nou posibila împrumutul de bani. Bani în anumite condi?ii ?i în anumite condi?ii, inclusiv garan?ii de returnare a banilor. Daca tu
pot îndeplini aceasta cerin?a, va rugam sa contacta?i-ma! Credit între persoane fizice, pe durata determinata, ?omeri, ac?ionari, RSA, pensionare, banca interzisa, îndatorare: Solu?ii disponibile daca ave?i posibilitatea de a rambursa obliga?iile cererii dvs. ?i de a raspunde.
Pentru mai multe informa?ii

E-mail: patrick.dessoubris2013@gmail.com

site-ul: https://mertica-servizio.jimdofree.com/

pagina: https://web.facebook.com/servizio.mertica/?ref=page_internal

Patrick Dessoubris spunea...

Buna ziua!

Pentru cei carora li sa refuzat creditul, cei care au o viziune diferita a împrumutului, solu?iile sunt posibile pentru un împrumut cu nimic nou, cum sa ob?ine?i credit între
persoane fizice. Pentru ?omerii care doresc sa primeasca împrumuturi pentru angaja?ii temporari sau temporari, RSA, pensionari sau în situa?ia dificila de interdic?ie bancara sau
supraîndatorarea, este din nou posibila împrumutul de bani. Bani în anumite condi?ii ?i în anumite condi?ii, inclusiv garan?ii de returnare a banilor. Daca tu
pot îndeplini aceasta cerin?a, va rugam sa contacta?i-ma! Credit între persoane fizice, pe durata determinata, ?omeri, ac?ionari, RSA, pensionare, banca interzisa, îndatorare: Solu?ii disponibile daca ave?i posibilitatea de a rambursa obliga?iile cererii dvs. ?i de a raspunde.
Pentru mai multe informa?ii

E-mail: patrick.dessoubris2013@gmail.com

site-ul: https://mertica-servizio.jimdofree.com/

pagina: https://web.facebook.com/servizio.mertica/?ref=page_internal

julia simon spunea...

Salut,
numele meu este Julia Simon, am fost victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 45000 de dolari pentru că aveam nevoie de un capital mare de 200.000 de dolari. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou. în ianuarie 2017, prietenul meu mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie de împrumut în care lucrează. Bună mamă Augusta Ibramhim, vreau să profit de această ocazie să vă mulțumesc și Dumnezeu să continue să te binecuvânteze. De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a-i sfătui pe indonezienii că există mulți escroci, așa că dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă prin doamna Augusta Ibramhim și o puteți contacta prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail.com). puteți să mă contactați și prin e-mailul meu: (juliasimon460@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Doamna Julia Simon
Adresa de e-mail: (juliasimon460@gmail.com)
                            (Juliasimon460@gmail.com)
                            (Juliasimon460@gmail.com)
Mulțumesc.

Mohammad Ismali spunea...

kesaksian nyata dan kabar baik !!!

Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.com
dan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

riftky spunea...

24HOURSFINANCE este o companie de împrumut care a venit să rămână și să îndeplinească visurile celor care caută o companie de împrumut fiabilă.
Căutați o companie de împrumut de încredere? Ați contactat anterior creditorii de credite false? Căutarea dvs. este încheiată, deoarece aici în 24HOURSFINANCE, luptele dvs. financiare au ajuns la capăt și compania noastră este aici și sa angajat să creeze mari oameni de afaceri și femei de afaceri cu idei de afaceri, dar niciun capital să înceapă.
Personalul companiei noastre este angajat și gata să vă prezinte și vă sfătuiește dacă aveți nevoie de cea mai bună afacere pentru a investi și cum să faceți acest lucru.

Serviciile noastre includ;

1: Împrumut de afaceri
2: Împrumut personal
3: Împrumut ipotecar
4: Împrumut de investiții
5: Împrumut educativ
6: Împrumut de locuință
7: Împrumut fără datorii
8: Împrumut auto
Si multe altele.

Deci, dacă aveți nevoie de o companie de împrumut pe care să aveți încredere să o împrumutați, ne puteți contacta prin intermediul site-ului web al companiei noastre prin: www.24hoursfinance.org
De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail: 24hoursfinance.org@gmail.com
Whatsapp: +1 (929) 251-1654

veți obține mai multe informații despre compania noastră de pe site-ul nostru și puteți alege din categoriile de împrumut pe care le oferim. Salvează-te de mâinile creditorilor fals și cere-ți un împrumut de la noi astăzi și lasă acel vis de afaceri să devină o realitate.
Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dvs.

Credit Land spunea...

Salut,
Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă achita facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o nouă afacere sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (creditlandloans@gmail.com)

Email: creditlandloans@gmail.com

Azmi spunea...

Numele meu este Azmi, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza oamenii care caută un împrumut, sunt o mulțime de escroci și împrumuturi fals creditor pe internet. Aș dori să împărtășesc mărturia mea despre modul în care ALLAH ma ajutat cu mama Alicia Radu după ce am fost înșelat de 6 creditori. Aproape am pierdut speranța până când ALLAH mi-a folosit ROBBI pentru a obține împrumutul meu de 10.000 de mii de la mama Alicia Radu în mai puțin de 24 de ore fără presiune și cu rate de dobândă de numai 2%.

Am fost foarte surprins când verificam soldul contului meu bancar și am constatat că suma pe care am trimis-o a fost trimisă direct contului meu fără întârziere. Aș promite că voi împărtăși veștile bune, astfel încât oamenii să poată obține împrumuturi ușoare fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați-l pe mama Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) și cu harul lui ALLAH Nu vă va dezamăgi să obțineți un împrumut.

si puteti in continuare contacta ROBBI care ma prezentat mamei Alicia Radu prin e-mail: (robbi5868@gmail.com)

De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mailul meu: (azmi88455@gmail.com) dacă aveți nevoie de informații despre cum am primit împrumutul meu de la mama Alicia Radu,
poate ALLAH să continue să binecuvânteze mama Alicia Radu Și este familia

Azmi spunea...

Numele meu este Azmi, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza oamenii care caută un împrumut, sunt o mulțime de escroci și împrumuturi fals creditor pe internet. Aș dori să împărtășesc mărturia mea despre modul în care ALLAH ma ajutat cu mama Alicia Radu după ce am fost înșelat de 6 creditori. Aproape am pierdut speranța până când ALLAH mi-a folosit ROBBI pentru a obține împrumutul meu de 10.000 de mii de la mama Alicia Radu în mai puțin de 24 de ore fără presiune și cu rate de dobândă de numai 2%.

Am fost foarte surprins când verificam soldul contului meu bancar și am constatat că suma pe care am trimis-o a fost trimisă direct contului meu fără întârziere. Aș promite că voi împărtăși veștile bune, astfel încât oamenii să poată obține împrumuturi ușoare fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați-l pe mama Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) și cu harul lui ALLAH Nu vă va dezamăgi să obțineți un împrumut.

si puteti in continuare contacta ROBBI care ma prezentat mamei Alicia Radu prin e-mail: (robbi5868@gmail.com)

De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mailul meu: (azmi88455@gmail.com) dacă aveți nevoie de informații despre cum am primit împrumutul meu de la mama Alicia Radu,
poate ALLAH să continue să binecuvânteze mama Alicia Radu Și este familia

julia simon spunea...

Salut,
numele meu este Julia Simon, am fost victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 45000 de dolari pentru că aveam nevoie de un capital mare de 200.000 de dolari. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou. în ianuarie 2014, prietenul meu mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie de împrumut în care lucrează. Bună mamă Augusta Ibramhim, vreau să profit de această ocazie să vă mulțumesc și Dumnezeu să continue să te binecuvânteze. De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a-i sfătui pe indonezienii că există mulți escroci, așa că dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă prin doamna Augusta Ibramhim și o puteți contacta prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail.com). puteți să mă contactați și prin e-mailul meu: (juliasimon460@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Mulțumesc.

Kvithyll Frank spunea...

Sunteți în orice fel de dificultate financiară? DACA DA! Contactați Kvithyll Finance and Mortgages Limited® pentru suma de împrumuturi mici și mari. Oferim tot felul de servicii de împrumut pentru a vă satisface nevoile financiare cum ar fi împrumutul personal, împrumutul de consolidare a datoriei, capitalul de risc, împrumutul pentru afaceri, împrumutul pentru educație, împrumutul la domiciliu la o dobândă scăzută de 2%. Contactați-ne astăzi prin e-mail: kvithyllfinance@gmail.com Satisfacția dvs. financiară este scopul nostru și colaborarea cu noi va fi o experiență bună. Whatsapp: +17816567138 creditul este deschis tuturor indiferent de naționalitate.

E-mail: kvithyllfinance@gmail.com

ROBBI spunea...

Salut,
Numele meu este ROBBI de la Cirebon Jawa Barat Indonesia, aș dori să mulțumesc mamei Alicia Radu pentru că mi-a ajutat să obțin un împrumut bun după ce am suferit mult în mâinile creditorilor falși on-line care mă înșeală să câștig bani fără să-mi ofere un împrumut au avut nevoie de un împrumut în ultimii 3 ani pentru a-mi începe propria afacere în orașul Cirebon, unde am trăit și am căzut în mâinile unei companii false din Turcia care ma înșelat și nu mi-a oferit un împrumut. și eu sunt foarte frustrasă pentru că mi-am pierdut toate banii într-o companie falsă din Turcia, pentru că o datorez băncii și prietenilor mei și nu am nimeni să alerg, până la o zi de credincioșie pe care un prieten al meu la numit Siti Aminah după ce a citit mărturia ei despre cum a obținut un împrumut de la mama Alicia Radu, așa că a trebuit să-l contactez pe Siti Aminah și mi-a spus și m-au convins să-l contactez pe mama Alicia Radu că era o mamă bună și trebuia să recuperez curajul și am contactat-o ​​pe mama Alicia Radu și cu mine am fost surprins de împrumutul meu procesat și aprobat și în 3 ore împrumutul meu a fost transferat în contul meu și sunt foarte surprins că este un miracol și trebuie să mărturisesc despre lucrarea bună a Mamei Alicia Radu
așa că aș sfătui pe toți cei care au nevoie de un împrumut pentru a contacta mama Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) și vă asigur că veți depune mărturie așa cum am făcut și puteți, de asemenea, contactați-mă pentru mai multe informații despre Mama Alicia Radu : (robbi5868@gmail.com) și încă mai puteți contacta Siti Aminah care mi-a prezentat-o ​​pe mama Alicia Radu prin e-mail: (sitiaminah6749@gmail.com)
poate Dumnezeu să continue să binecuvânteze și să iubească pe mama Alicia Radu să-mi schimbe viața financiară

HELEN WILSON spunea...

Salut,
Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?