joi, 10 martie 2011

Prima Casă începe să... culeagă roadele?

Știrea surprinzătoare a zilei de azi ne-o furnizează Financiarul.com: băncile au executat garanții ale statului de 700.000 de euro în cadrul programului Prima Casă (link).

Știrea e surprinzătoare deoarece, până de curând, FNG se jura că totul e ok.

Aparent nu e mult (doar 0,05% din totalul finanțărilor acordate), dar având în vedere că programul ăsta are doar în jur de 18 luni de funcționare efectivă (fiindcă a debutat efectiv în toamna lui 2009) și că modalitățile de acordare a creditelor au fost foarte favorabile pentru clienți, suma e destul de ridicată și programul născocit de Boc & comp. se dovedește nu doar o proptea costisitoare a pieței imobiliare, ci pur și simplu un atentat la stabilitatea financiară a țării.

Pentru că, dincolo de cifrele astea, e clar că există mult gunoi suplimentar ascuns sub preș. Reducerea brutală a plafonului de garantare de la 1 miliard de euro la 200 de milioane nu e altceva decât e un semn de panică a guvernanților, care la un moment dat vor trebui să justifice tăierile efectuate pe spinarea pensionarilor, militarilor șamd. în condițiile în care, iată, are bani de aruncat aiurea. Dacă în 18 luni statul a plătit aiurea 700.000 de euro, cât putem să ne așteptăm că va plăti la 24 de luni? Dar la 30? Sau 36?

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după ce Prima Casă de anul acesta își va epuiza firavul plafon de 200 de milioane de euro. Adică foarte curând. Mai mult ca sigur că prețurile pentru anumite tipuri de proprietăți rezidențiale vor fi obligate să o ia iarăși la vale și de data asta numai Dumnezeu va hotărî unde se vor opri.

59 de comentarii:

Anonim spunea...

Programul Prima Casa mi se pare o mare prostie. Asa cum zici si tu, statul(adica noi) pierde din toata treaba asta.

Iar 2 - nu este nevoie ca pretul imobiliarelor sa fie ridicat. Iar Prima Casa ridica oarecum pretul.
Am argumentat aici de ce este bine pt economie ca pretul imobbiliarelor sa nu fie ridicat :

http://octaraduro.wordpress.com/2011/01/26/care-criza-imobiliara/

Miorlau Pufos spunea...

Ce sa justifice? Cine sa justifice? In ce tara traiesti, Manole? Sau ai emigrat si noua nu ne-ai spus? 700.000 de euro e mizilic, banii de flori si ghivece ai ALPAB pentru un parc. Sa fim seriosi.

Stai sa vezi cind or incepe bancile sa scoata de sub pres gunoiul bine tinut pina la sfirsit de an, ca sa nu puta in bilant si la audit. Aia e hora mai interesanta.

AristotelCostel spunea...

A reinceput... revenirea.

Cezar... olandezu, vremea morcovului a trecut. La cum va stiu eu... o sa va placa. :D

ioan spunea...

Nasol... 3000 de unici si tot in jos...manole, inchide frate pravalia ca e scump timpu' matale...noroc ca gugal ofera spatiu free diversilor aflati in treaba :)

ia zi...0,05% ? nu se poate! PE BUNE?!

AristotelCostel spunea...

@vargas

Cum altfel ar fi putut ajunge Romania la 4,2 milioane de angajati si peste 4 milioane de cretinaci?

... vorba aia... multi si destepti ...cu tine... moţ şi ofticat maxim că-ncepe... revenirea. :)

Eman spunea...

Stie cineva cum este cu executarea garantiilor?

Omul a cumparat prin Prima Casa si statul garanteaza bancii ca daca omul nu mai plateste, banca va fi despagubita de stat. Si casa cui ramane? A omului? Nu, ca nu mai poate sa plateasca. A bancii? Nu, ca a fost despagubita de stat. Inseamna ca statul are acum mai multe casa/apartamente in proprietate.

Doar din curiozitate...

Manole spunea...

Vargas, abia acum observi că eu nu mai postez decât din an în paște?

Unknown spunea...

Out of topic

Pentru Vergas: chiar daca "doar" 3000 de oameni au o alta alternativa de informare de pe acest blog, am si eu o intrebare pentru tine. Ai reusit sa ai un blog si sa fie citit de doar 0.05% din cititorii lui Manole ?

Si ca sa te parafrazez cu free space pe google, noroc ca Dumnezeu lasa in viata pe orice facator de umbra, ca altfel putini ar mai avea treaba pe'aici.

Pentru Manole: pe vremea cand 99% din romani nu stiau ca preturile se pot duce si in jos ai facut o treaba superba cu acest blog. Cand lucrurile au inceput sa se clatine toata lumea a inceput sa auda ca exista ceva numit "balon imobiliar" si probabil ca ai avut cei mai multi cititori.

Acum, 99% din romani stiu deja ca ceea ce creste , eventual poate sa si scada, asa ca poate nu mai este f. interesanta prezentarea "balonului".

Asta nu iti scade nici cu 0.05% meritele de a incerca sa deschizi ochii "analfabetilor" financiari.


Pentru Vergas: Daca crezi ca Manole a provocat spargerea gogoasei imobiliare ( se pare ca asta te afecteaza) te inseli amarnic. Omul asta chiar nu are nici o vina. Din contra, el chiar a incercat sa franeze "umflarea gogoasei".

AristotelCostel spunea...

hahahahaha

Prostovanul Andrei Vacaru, vargas de mai sus, compara traficu' unui blog semiabandandonat cu noul format bele-tristo-psihedelic al blogului imondo.

aici

Concluzia jigodiei proaste cu mintea odihnita 20 de ani pana la... pensionare:

"Este evidenta scaderea interesului pentru detractorii si emoacuzatorii jucatorilor din piata imobiliara (adica impotriva dezvoltatorilor, agentiilor imobiliare, bancilor si guvernului), unii din acestia observand ca evolutia sectorului imobiliar este direct corelata cu evolutia economiei, iar cresterea sau descresterea afecteaza atat numarul de locuri de munca, cat si rulajul financiar."

:))

dandy spunea...

@Eman: casa ramane a statului.
Statul are ce face cu locuintele respective acum (in afara de a incerca sa le vanda), le poate transforma in sediul diverselor institutii, le poate face locuinte sociale, etc.
Insa problema ar aparea atunci cand un apartament ar ajunge sa coste 10.000E. Foarte multi oameni vor considera ca nu mai merita sa plateasca rate cand din 20-30 de rate isi pot lua apartament cash, iar statul va fi obligat sa rascumpere toate aceste apartamente.
Atunci se va vedea cu adevarat cat de riscanta a fost miscarea statului, de a garanta niste imobile aflate pe o piata in scadere.

Weird Ed spunea...

scuze pentru offtopic... mai stiti ceva de renderman ? nu a mai actualizat de mult timp si cred ca nu sint singurul care ii simte lipsa.

cezar spunea...

Si ca sa te parafrazez cu free space pe google, noroc ca Dumnezeu lasa in viata pe orice facator de umbra, ca altfel putini ar mai avea treaba pe'aici.

Sugerezi ca majoritatea cititorilor acestui blog fac umbra degeaba ?!
Ei, probabil e doar o greseala de exprimare.
:)

Unknown spunea...

Surprinzator avand in vedere ca EURIBOR este inca la minime
http://www.cafeacutaifas.ro/2011/01/euribor-detonatorul-bombei-care-se.html

Weird Ed spunea...

http://www.gandul.info/reportaj/povestile-romanilor-care-au-chemat-banca-sa-le-ia-vila-8058798

cezar spunea...

Surprinzator avand in vedere ca EURIBOR este inca la minime
http://www.cafeacutaifas.ro/2011/01/euribor-detonatorul-bombei-care-se.html


Procentul ala de 0,05% este insignifiant, chiar tinand cont de valoarea mica EURIBOR/ROBOR (nu chiar asa de mica) si de cele 18 luni scurse de la implementarea programului.
Luand in calcul o perioada standard de 3 ani (in care debitorii existenti de credite imo sa intre in probleme), si cumuland impactul crizei... orice om cu macar 2 neuroni neaflati in conflict ar fi tras o concluzie diametral opusa celei a lui Manole.

Nu ca Manole ar fi in categoria de mai sus... doar trebuie cumva sa tina blogul in viata.

AristotelCostel spunea...

Nu ca tu ai fi demonstrat vreodata ca ai fi altceva decat un mononeuronat, da' consecvent.

Manole spunea...

Cezar, de la ce sumă în sus trebuie să te indigneze spargerea unor bani publici?

alex.dumitrascu spunea...

Euribor tot creste in mod pervers probabil la instigarea mogulilor.
Ca reactie, sf. Gheorghe pe cal alb de la BNR sare in apararea bancilor expuse pe credit in euro "intatarind" leul in prostie.
Efectul pervers este ca devine rentabil sa importi cartofi din Franta pe euro ieftini decat sa-i cumperi de la producatori romani pe lei 'intariri".
Caraghioase personaje.

cezar spunea...

Dragul meu manole, cei 700 mii pierduti pe garantii au adus mult mai multi bani in economie.
Fara a detalia, vorbim de impozitele pe profiturile bancilor, developerilor privati (inclusiv in cazul in care vanzatorul prin Prima casa a cumparat locuinta noua), 75 din taxele notariale (merg la stat), alte diverse cheltuieli facute in economie cu banii eliberati prin program.
Priveste-i ca pe o...investitie, a statului in economie. Analogia cu Rabla nu e chiar trasa de par, desi acolo impactul benefic asupra economiei n-a fost de aceeasi marime.

Daca esti curios, ai putea chiar incerca cuantificarea sumei intrate.
Sunt 14 mii de dosare, 600 mil. E.

Pe de alta parte, stii atat de bine lucrurile astea :)

cezar spunea...

Sunt 14 mii de dosare, 600 mil. E.

Pina in februarie...2010.
:)

AristotelCostel spunea...

@cezar popescu

Si cat de sustenabila e supraindatorarea celor de care razi tu... din postura de bandit suprem? :)

cezar spunea...

Costurile bancare (DAE), preturile de cumparare - de 2 ori mai mici pt. clientii de Prima casa. Dupa cum s-a vazut pina acum, asta s-a tradus pina acum printr-un grad minuscul de default.
Poate si o imbunatatire a deciziilor negrisorilor de angajare a banilor proprii... in vremuri (09-10) in care si tabloidele popularizau criza.

E posibil ca in urmatorii 2,3 ani sa vedem o dublare, triplare a procentului de 0,05%... va fi...tzunami :)

Marona spunea...

Cezar, ce te-ai sofisticat, yields, grad de default, cuantificarea sumei de intrare, costurile bancare...dar realitatea ramane cruda si hada, "developerii privati" sunt peste tot confruntati cu notiunea, intrata in scufia majoritatii coplesitoare a potentialilor fazani, ca locuintele lor nu sunt investitii, ci simple cheltuieli de trai, ca mancarea si transportul, deci nu un miraculos perpetuum mobile de facut bani pe care l-au "vandut" pana in 2007(prin "intrarea pa piata cu 120% leverage"....).

AristotelCostel spunea...

Cei dintâi vor fi cei din urmă

AristotelCostel spunea...

Evanghelia dupa BOC

Gheorghe Marmureanu a amintit un fapt trecut cu vederea de multi prosti : cladirile din Bucuresti sunt proiectate sa reziste 50 de ani !!!

Cine stie cunoaste, da' Marmuţueanu dă mai bine la... fazani.

Cezar, cum e'zplici?


De ce se feresc românii de chilipirurile imobiliare


„Avem imobile care nu s-au vândut nici după 40 de termene de licitaţie, se fac teancuri de 30-40 de centimetri la unele dosare. Problema este că abundă ofertele de 10.000 de euro pentru un apartament. Aceşti oameni forţează nota, pentru că nimeni nu o să vândă un apartament în bătaie de joc şi nu se va ajunge la acest preţ niciodată“, a declarat pentru Capital Liviu Fenoghen, preşedintele Asociaţiei Executorilor Bancari.

... cine n-a văzut bula, n-a simţit miros de prăbuşire şi n-a înţeles "40 termene de licitaţie"... nici nu va afla vreodată pe ce lume trăieşte.

Life is like a box of chocolates. You never know... where you're gonna get it. :)

cezar spunea...

Scumpa de marona, pe langa ca e off-topic, mai are putere sa mai si moara de grija unor necunoscuti.
E posibil ca foamea sa nu fi ajuns inca la apogeu ?
:)

Unknown spunea...

ai zis ca ma poti ajuta cu o grila notariala ca sa nu fiu pacalita la un credit...deci poti?

Marona spunea...

Stimate Cezar, ramane stabilit: tu esti un mare insider/investor, eu sunt boschetara. Avand in vedere imensa diferenta de nivel si valuaaaaaare, chiar n-are rost sa imi mai explici ceva.

cezar spunea...

Sugerezi ca romanii cu 500E pe luna sunt boschetari ?!
Un pic mai mult respect, te rog eu.
(Ceea ce nu inseamna ca alde A.C. nu are dreptare cand vorbeste de...foamea lor.)

AristotelCostel spunea...

@cezar

Vreo 7-8 milioane de cloace din Romania sunt "detinute" de boschetari cu venituri de sub 200-300 Euro/luna.

Doar o mica parte din total septel cloace romanesti constituie baza jocului piramidal imobiliar, in care (inca mai) locuiesc... fazani cu 500-x000 Euro/luna... care se bucura de exact acelasi confort fizic si... psihic ca cel al boschetarilor mai sus mentionati.

...

Mai departe iti voi explica in detaliu tiplogia guristului imobiliar rupt in cur cu gura mare.

AristotelCostel spunea...

... mai departe... a disparut. :D

alex.dumitrascu spunea...

Cat o mai fi costand o "cloaca" la Tokyo???
Sau 1 m2 de teren?

Andrei Stroiescu spunea...

Asta doar asa, sa nu creada vreunii ca blogul si-a pierdut cititorii... GRESIT!
Manole, chiar daca ne aratm mai rar ca alta data, suntem tot aici si te citim chiar daca nu mai comentam. Vorbesc pentru mine, dar sunt convins ca si altii sunt in aceiasi situatie. Ai facut o treaba excelenta pana acum, ai suportul nostru in continuare.
O zi buna,
Andrei Stroiescu

Unknown spunea...

Indexul lui Renderman a revenit.

Unknown spunea...

Cererea in Romania este inca slaba. Fara "Prima Casa", preturile ar fi la jumatate fata de cele din prezent.

AristotelCostel spunea...

@ando

Din orice unghi am privi o cloaca, din niciunul nu arata a... investitie.


Grecul nu-i tocmai cioban din... topor, manipuleaza subtil... numind... in repetate randuri, fazanii retardati prinsi in Prima Cloaca... investitori.

AristotelCostel spunea...

Why I Am Never Going To Own A Home Again

AristotelCostel spunea...

Trust, Expert Advice, and Realtor Responsibility

Brent T. White
University of Arizona - James E. Rogers College of Law

Real Estate Law Journal, Forthcoming
Arizona Legal Studies Discussion Paper No. 11-10

Abstract:
Real estate agents benefit from the trust associated with portraying themselves as real estate experts, yet are generally not legally responsible for the advice that they give. This lack of legal responsibility is at odds with psychological propensity of individuals to trust perceived experts. It also creates a genuine moral hazard, fueled the housing market bubble and contributed to the suffering of homeowners whose real estate agents encouraged them to buy as the market began to burst. In response to this problem, this article proposes a new regulatory regime requiring real estate agents to choose between two paths: (1) accept legal liability when they negligently, recklessly or intentionally make inaccurate or misleading pronouncements about a home’s value or investment potential; or (2) embrace their role as “salespersons” and refrain from offering advice or opinions about the real estate market to their customers.

Daca sunt organizatori de chips-uri fara acces la lucrare, sunt dispus s-o impartasesc pe e-mail.

lucian spunea...

Multumesc Manole!
Te rog pastreaza blogul!!!!
(chiar daca postezi rar!)
Articolele tale sint o baza de educatie pt mine si alte persoane interesate din jur!
Sint folositoare, chiar si dupa ani de la bula!

Adrian spunea...

Suntem in top la nr. 6:

http://www.businesspundit.com/10-most-bizarre-economic-bubbles-in-history/

limestone spunea...

@ Manole

Din ciclul Mi^aela dragostea mea:

^Aflam ca Mircea Geoana (al treilea om in stat) juca si el dublu: ba se cerea in vizita la Washington, ba vizita Moscova pe furis cu avionul lui Vantu. Aflam ca isi trada propriul partid in 2007: in timp ce PSD se chinuia sa-l suspende pe Basescu, Geoana negocia pentru o functie de premier "pe sase ani", fiind dispus sa blocheze, la schimb, actiunea suspendarii. Stiati toate astea? Din ce glob de sticla? Vi se pare putin lucru ca Romania putea avea azi un presedinte "wobbly" (instabil)? Pe larg, tot maine.^

http://www.hotnews.ro/stiri-8459052-wikileaks-romania-cateva-teme-esentiale-efectul-turnesol.htm

mobutu spunea...

Prima casa 4:
http://www.mediafax.ro/economic/garantia-statului-la-prima-casa-a-fost-redusa-pot-intra-in-program-si-persoane-care-detin-case-de-maxim-50-mp-8113176/

alex.dumitrascu spunea...

Vad ca a iesit Limbestone din recesiune.

limestone spunea...

@ Dumitrescu

In recesiune nu am fost niciodata caci nu lucrez in Romania.
Pentru tine nu am decat o singura vorba: ne vedem in 2012 !

@ Manole

M-a bufnit rasul cand am citit:

I am za best in RRomania !!! Geoana said.

alex.dumitrascu spunea...

Limbestone lasa deocamdata bale.
Umecteaza suprafata si dupa aceea linge.
Dar, guvernul PDFOSTFSN-UDMR deocamdata inchide 67 de spitale.
Am dat lista pe forum.
NICIUNUL nu este din Mures, Covasna sau Harghita.

alex.dumitrascu spunea...

Da uite ca lingaii ...ling. Si nu le pute.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
limestone spunea...

@ Dumitrascu Prostea

Tu jigodie mica sti sa citesti romaneste ? Cine linge si ce linge in postarile mele? Am zis eu de Geoana ceva lingusitor, caci despre el am vorbit ? Ai probleme mari de intelegere a limbii romane. Confunzi critica cu linguseala, poor boy..

PS: Pe Geoana doar Iliescu l-a alintat cand l-a facut prostanac..

alex.dumitrascu spunea...

Stiu exact cine esti si cu ce te ocupi.

Martin Laura Finance Firm spunea...

Buna,

Pentru o cerere de credit credibilă și durabilă la alegere, nu ezitați să faceți cererea prin intermediul (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Vă facem visul să devină realitate!

MULȚUMIRI!!!

Martin Laura Finance Firm spunea...

Buna,

Sunteți în orice fel de dificultăți financiare, contactați MARTIN LAURA FINANCE FIRM oferind în prezent împrumuturi de orice fel pentru a vă satisface constrângerile dvs. financiare, indiferent de statutul dvs., variind de la 5.000 $. la 500.000.000,00 dolari, la o rată accesibilă de 2%, fără garanții gratis, rău acceptat. Suma împrumutului este negociabilă, serviciile de credibilitate pe care le oferim. Aplicați pentru orice împrumut de alegere cu noi, vă rugăm cererea competentă numai prin intermediul (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Succes toate.

Toate cele bune!

mr roland johnson spunea...

O zi buna,

Căutați un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă dezvolta afacerea? Ți-a fost refuzat un împrumut de la banca sau de la o firmă financiară? Aveți nevoie de asistență financiară Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti facturile sau pentru a cumpăra o casă sau pentru a vă consolida datoria și pentru a nu fi datorie? Vrei să ai o afacere proprie și ai nevoie de ajutor pentru împrumuturi financiare? Contactați-ne pentru împrumutul dvs. de încredere rapid, la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Suntem dispuși să vă ajutăm cu privire la împrumuturi de afaceri sau personale, un plan de rambursare la prețuri accesibile, cu un record de credit bun. oferim împrumut la rata dobânzii accesibile. dacă da, contactați domnul Roland Johnson pentru mai multe informații ... Contactați e-mail: mrrolandjohnson62@gmail.com

Atunci această oportunitate este pentru tine!

Oferim următoarele tipuri de împrumuturi:

* Împrumuturi comerciale.
* Imprumuturi personale.
* Împrumuturi de afaceri.
* Împrumuturi pentru investiții.
* Împrumuturi de dezvoltare.
* Împrumuturi de achiziție.
* Credite pentru construcții.
* Împrumuturi de afaceri și multe altele:

Contactați-ne astăzi pentru mai multe iluminări despre cum puteți obține suma dorită de împrumut pe care ați căutat-o.

EMAIL: mrrolandjohnson62@gmail.com

Domnule Roland Johnson
Cămin împrumut Cavani.

You need an urgent loan? Contact: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com spunea...

Aveți nevoie de asistență financiară de orice fel? Imprumuturi personale? Împrumuturi pentru afaceri? Împrumuturi ipotecare? Împrumuturile companiei? Finanțare agricolă și proiecte? Dăm împrumuturi la 2% dobândă! Contact: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Ofertă de împrumut urgent.

kumah james spunea...

Obţinerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o mare problemă pentru atât de mulţi clienţi care au nevoi financiare. Problema de rău de credit şi garanţii sunt ceva care clientii sunt mereu îngrijorat atunci când caută un împrumut de la un creditor legitim. Dar firma MIDLAND CREDIT a făcut această diferență în industria de creditare. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de către consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am fost dat privilegiul de a satisface nevoile financiare. Problema de credit nu ar trebui să te oprească de la obtinerea de împrumut care aveţi nevoie.

Serviciile noastre includ următoarele:-
*Investitorii credite
* Consolidarea datoriilor
* Al doilea credit ipotecar
* Credite de afaceri
* Credite personale
*Credite internaţionale

Fără asigurări sociale şi fără cecuri de credit, garanţie 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom face visul să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm firma de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică, pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii pentru a merge despre procurarea unui împrumut de la noi: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail:midland.credit2@gmail.com

Numele companiei:MIDLAND CREDIT HOME
E-mail companie: midland.credit2@gmail.com
ID-ul companiei NMLS: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com

Motto:Investiția pentru generații.

carlos oscar spunea...

Știți că puteți obține profituri zilnice, săptămânale sau lunare din confortul casei dvs.? CARLOS INVESTMENT este aici pentru a-ți realiza visul de a deveni milionar bitcoin, această companie implementează cele mai bune practici de tranzacționare și câștig pe piața Forex și oferă, de asemenea, planuri de investiții adecvate pentru cei care vor dori să participe la acest


Iată planurile de investiții

Investiți 300 USD Câștigați 3000 USD în 7 zile
Investiți 500 USD Câștigați 5000 dolari în 7 zile
Investiți 1000 USD Câștigați 10000 USD în 7 zile
Investiți 2000 $ Câștigați 20000 USD în 7 zile
Investiți 5000 $ Câștigați 50000 USD în 7 zile


Dacă sunteți interesat de această ofertă de investiții, contactați pur și simplu pe e-mail: tradewithcarlos2156@gmail.com sau text +15022064419

Joy Mongan spunea...

Vreau să apreciez împrumuturile lui Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

kumah james spunea...

Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor neplăcute și a garanțiilor colaterale este un lucru de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când caută un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Ni s-a acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

Serviciile noastre includ următoarele: -
* Credite pentru investitori
*Consolidarea datoriilor
* A doua ipotecă
* Împrumuturi de afaceri
*Imprumuturi personale
* Împrumuturi internaționale

Fără securitate socială și fără verificare a creditului, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. FIRMA DE CREDIT MIDLAND spune DA când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm firme de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre obținerea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME
E-mail al companiei midland.credit2@gmail.com
ID companie NMLS: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com
Motto: Investiția pentru generații.

Victoria spunea...

Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten al a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. Așa că am solicitat o sumă de împrumut de (70.000,00 dolari) cu o rată a dobânzii scăzută, astfel încât împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit încât, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile, îndreptându-mă către un împrumutat adevărat care a putut să îmi îndeplinească dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să obțină un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991
așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră

Anonymous spunea...

AVANTAJ FINANCIAR

Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?