miercuri, 29 august 2007

Gherila shopping: cum sa cumperi mai ieftin ceea ce e ridicol de scump (2)

Continui postul cu gherilla shopping. Pe de o parte, aşadar, sunt vânzătorii: bine organizaţi, primind permanent semnale din mass-media şi din celelalte canale de comunicare, ştiind - prin natura meseriei/ocupaţiei - cât se vinde, unde se vinde, la ce preţ se vinde ş.a.m.d.

De partea cealaltă sunt cumpărătorii. Complet dezorganizaţi. Complet dezinformaţi. Un cumpărător tipic habar nu are care au fost preţurile reale ale ultimelor tranzacţii efectuate în zona în care doreşte să-şi cumpere micul său apartament de bloc. Singura lui sursă sunt ziarele, anunţurile de pe internet şi vizionările la care este invitat de diverşii agenţi imobiliari.

Cumpărătorul român este de foarte multe ori confuz, speriat şi foarte, foarte pesimist. În plus, cumpărătorul român mai are un defect: nu ştie să negocieze. Nu vrea să negocieze, în special fiindcă nu are încredere în forţa proprie de a obţine un preţ mai bun. Nu în ultimul rând, pentru că nimeni, niciodată, nu l-a învăţat să negocieze, nemaivorbind să-l înveţe să analizeze jocul forţelor într-o negociere. Dacă s-ar gândi un pic la poziţia sa de pe piaţă şi-ar da seama că puterea - adică banii - se află la el, nu la proprietari. Proprietarii sunt puternici numai în măsura în care cumpărătorii sunt slabi şi nu sunt conştienţi de faptul că deţin puterea.

În 99% din vizionări, cumpărătorii preferă să nu scoată o vorbă despre preţ şi se mulţumesc să
îi spună agentului dacă vor sau nu să cumpere la preţul propus de agent. Care le dă, chipurile, preţul proprietarului. Este o atitudine complet greşită. În primul rând trebuie să ştiţi că din principiu dacă agentul vă dă un preţ de 80.000, proprietarul s-ar mulţumi să vândă şi cu 73.000 şi chiar mai puţin, dacă aveţi tupeu să cereţi scăderea preţului sub acest prag şi ştiţi să negociaţi. Diferenţa de 7000+ este dată de comisionul agentului, întocmirea actelor etc. - lucruri pe care mulţi proprietari habar nu au că trebuie să le plătească şi care, în preţul final, îl încarcă întotdeauna pe cumpărător, la sugestia agenţiei. Spun "la sugestia agenţiei" deoarece mulţi vânzători oricum nu au văzut în viaţa lor mai mult de 100 de milioane de lei vechi deodată, şi ar fi mai mult decât bucuroşi să aibă în cont o sumă cu multe zero-uri în coadă, chiar dacă ar fi să mai dea de la ei câteva procente. Agenţia îi convinge însă că pot vinde mai sus decât se aşteaptă şi oamenii îşi freacă mâinile de bucurie.

Ei bine, cumpărătorii români nu sunt conştienţi de acest lucru şi acceptă ca berbecii preţul proprietarului/agenţiei. Cam aşa cum face ciobanul mioritic! "Well, dacă vin ăia să mă omoare, asta e." Tehnica de gherilla shopping, pe care am sugerat-o cu succes câtorva prieteni, încearcă să remedieze exact această problemă comportamentală a cumpărătorului. În realitate, dacă aţi acţiona în interesul dumneavoastră, ar trebui să spuneţi proprietarului încă de la vizionare cât credeţi că face, pe bune, apartamentul lui: mai puţin cu 8%. Spuneţi chestia asta fără jenă, de faţă cu agentul imobiliar: "Domnule proprietar, vă mulţumesc, îi mulţumesc şi domnului agent, e foarte frumos, dar eu consider că nu merită decât preţul-dvs.-minus-8%". Nu uitaţi că agentul e doar un intermediar! Pentru proprietar nu va fi o surpriză, deoarece el oricum vroia acel preţ. Nici agentul nu vă poate acuza că nu sunteţi fair-play faţă de el, câtă vreme purtaţi negocierile cu el de faţă (dar fiţi siguri că o să vă urască). Numai, pentru Dumnezeu, nu staţi ca morţii fără să ziceţi nimic, fără a face o ofertă concretă sau, mai rău, acceptând oferta dată de agent, umflată din start cu 7-8 procente! Este foarte important ca proprietarul să ştie clar ce gândiţi dumneavoastră, clientul real, deoarece şi el, la rândul lui, e îmbrobodit de agent că poate obţine un preţ mai mare ş.a.m.d. Proprietarul răspunde el însuşi la stimulii din piaţă, ori dacă peste tot i se spune că o anumită marfă este vandabilă la un anumit preţ, el chiar va încerca să o vândă la acel preţ. Până când nu apare un semnal contrar nu are cum şi mai ales nu are de ce să scadă preţul.

După ce veţi pleca de la vizionare, veţi fi lăsat un ghimpe şi proprietarului, şi agentului. Asta nu e tot. Apelaţi la câteva rude sau la prieteni să ceară aceleiaşi agenţii să vizioneze cam acelaşi tip de apartament pe care îl vizaţi şi dumneavoastră, sau cereţi-le prietenilor chiar să îi contacteze direct pe proprietarii pe care i-aţi vizitat. La vizionări instruiţi-i să facă exact ce aţi făcut şi dvs.: să ofere un preţ cu 7-8 % mai mic decât cel cerut. Şi când proprietarul e pe cale să cedeze, puneţi-l pe ultimul prieten să ofere cu 10% mai puţin. În maxim 2 zile veţi semna actul de proprietate.

Asta e tehnica de gherilla shopping. Simplu, nu? Dar, după cum se vede, necesită gândire la rece, comunicare de stimuli şi, mai ales, organizarea cumpărătorilor.

PS. aştept poveştile dvs. de succes la adresa de email don_balon[la]flash.ro!

47 de comentarii:

Chris spunea...

Banuiam ca trebuie sa fie ceva de genul asta. Oricum tu mi-ai clarificat cum stau lucurile. O sa incerc sa vad ce iasa cand primesc creditul de la banca.Multumesc!

a, si daca cumva crezi ca scrii degeaba pe blog sa stii ca nu e deloc asa. Am o gramada de cunostinte pentru care a cumpara o locuinta e de domeniul cosmarului.Lucrurile trebuie sa se limpezeasca putin pentru toata lumea.
Continua!

Radu spunea...

Manole tati, ziceai ca ne oferi Sfantul Graal al pietei imobiliare (a se citi cum sa gasesti locuinte sub pretul pietei de vreo cateva ori), nu sa ne inveti tehnici demne de un agent CIA pe piata imobiliara :D.
Oricum, misto tactica si cred ca sunt suficient de multe cazuri in care poate fi aplicata cu succes. Acum le asteptam pe urmatoarele ;)

Manole, agent imobiliar spunea...

Radu tati :), să zicem că încă nu e momentul mai ales că după ce am zis istoria cu 'tineretului' câţiva oameni au început deja să se prindă cine sunt... dar bagă la cap zicala asta: cine nu are bătrâni, să-şi cumpere ...

Anonim spunea...

Ai dreptate cu lipsa de informare a cumparatorilor. Lucrurile sunt complicate. Stiu pe cineva care a cumparat un teren cu 30% peste pretul zonei zilele acestea, ei vanzand apartamentul pentru a se muta la casa. Usor au castigat banii, usor ii dau. Partea proasta e ca automat au ridicat pretul terenului in zona!

S-a creat o psihoza pe piata imobiliara. Multi sunt disperati ca nu au unde sa stea si se baga la credite in speranta ca oricum preturile vor creste si vor iesi in castig peste cativa ani.

Eu mi-am cautat apartament prin 2005. Dupa ce am vazut vreo 3 jafuri, am renuntat si am luat un teren. 1000mp teren + casa 190mp desfasurati au dus la costuri totale de 80 000 Euro in regie proprie. La vremea aceea in Militari pe un apartam 3 camere la parter de 70 mp cereau 55 000E. Cei 80 000 E au fost platiti de-a lungul a 2 ani. Iar apartamentele au evoluat de la 55k atunci la 120k in ziua de azi.

Anonim spunea...

Manole !!! si daca oameni nu mai pot sa plateasca rata la banca, ce se intimpla ? este constrins omul sa vinda apartamentul sa achite banca. si daca preturile cresc ? si apartamentul nu se vinde ? banca ii poate sechestra apartamentul? si esti KO din nou....scrie ceva in privinta asta

Anonim spunea...

PINA CIND O SA CREASCA PRETURILE, CIND SALARIILE STAU PE LOC SI LOCURILE DE MUNCA NU SUNT SIGURE ?? SAU TREBUIE SA MUNCIM IN VEST SI SA AVEM LOCUINTA IN ROMANIA ?

Anonim spunea...

Locuiesc in periferia romei si lucrez pe 1300euro (contract nelimitat si sigur) pe luna si de putin timp mi-am cumparat un superapartament nou la 150000euro. Cum pot eu sa cumpar in bucuresti un jeg de apartament cu 3 camere la 120000euro???? eu cred ca este o manipulare a preturilor si ceeace se da cu 120000 in realitate se da cu 80000 . asta este parerea mea

Anonim spunea...

Manole tata, eu nu cred ca tu esti sau ca ai fost agent (imobiliar, desigur:). Ar fi trebuit sa stii ca atunci cand un proprietar spune un pret si mentioneaza ca aia sunt banii pe care ii vrea in mana, pretul de anunt se calculeaza astfel: pretul "in mana" + impozitul (2 sau 3%) pe care il plateste la vanzare conform codului fiscal + comisionul agentiei datorat de catre vanzator (de cele mai multe ori 3%). Pe exemplul tau s-ar fi ajuns la mai putin de 80000, nu la 80000 cum ai facut tu calculul. Grosso-modo e vorba de un plus de maxim 6% fata de cat s-ar gandi proprietarul ca vrea in mana. In afara de calculul in sine, mai e si problema modului cum prezinti aceasta situatie: ca si cum nu ar fi de datoria vanzatorului sa plateasca impozitul si comisionul datorat agentiei imobiliare.
Bineinteles, cumparatorul poate negocia pretul propus. Si aici pot interveni si aceste tactici de inginerie sociala propuse de tine, care pot avea mai mult sau mai putin succes in conditiile in care cererea depaseste cu mult oferta.

Anonim spunea...

NEA anonim ,bai naica ai venit tu din italia sa ne inveti pe noi sa vindem apartamente ??? la noi nu se procedeaza ca la ,,TECNOCASA''la tine acolo in italia ,la noi o agentie nu semneaza cind ia in primire un apartament sa-l vinda ci merge cam asa;;.......Ce vrei ma ? vrei sa-l vinzi ? hai ca ti-l vind eu ....las-o balta.....te afli in tara lui papura-voda.....buona notte

Anonim spunea...

Manole, dar despre cum suie preturile din blocurile noi/neconstruite inca o sa scrii? ca astea nu se pot negocia dupa tactica asta, si cand vezi cum schimba developerul preturile de la o luna la alta pentru un proiect care ramane tot in stadiul de teren viran, parca-ti vine sa te intorci tot la un bloc vechi comunist...

Anonim spunea...

Va spun povestea mea de succes (poate se aplica shi la terenuri/apartamente/case) ...

... am fost in piata de animale de companie, sa cumpar un catel. Am vazut un pui de Malamut de alaska pe care proprietarul cerea 100Euro. Eu politicos i-am spus ca imi place cainele shi ca daca nu il da (in acea duminica), eu ii las numarul meu de telefon shi ii ofer 150RON.
Zis shi facut; miercurea m-a sunat omul shi m-am dus dupa catel. Sa avetzi shi voi bafta.

Obs.: ia ghiciti unde mi-a trebuit catelul? ... la teren (la casa cea noua in constructie).

Anonim spunea...

Draguta tehnica de guerila din pacate nefunctionala, din motivul de o banalitate crunta: pe acelasi apartament se bat inca 20 amariti care abia reusesc sa achite ratele, dar prefera rate decit chirii. Prin urmare (iti dau exemplul meu): vizionat apartament...eu cu un prieten intimplator agent imobiliar la o firma mare care nu se ocupa cu apartamente de 70 000, cu un papagal si un tupeu de negociator de toata frumusetea. Nea Nelu agentul imob care ne prezenta apartamentul si nea Gheorghe vinzatorul, cereau suma mirifica de 68000. Prietenul meu se baga la negociat: si aici intervine spiritul de cioban al lui nea Gheorghe: noi negociem 62000, el se duce la 70000. Dupa o juma de ora dementiala in care l-am auzit pe nea Gheorghe spunind de 1000 de ori ca el nu are nevoie de bani urgent si il poate vinde si peste 3-6 luni cu dublu pret, ne-am dat seama ca ne pierdem vremea le-am lasat nr de telefon sa ne sune dc se sucesc si dusi am fost. Nu ne-au sunat. Au gasit unii mai disperati ca noi.

Anonim spunea...

Laudabila initiativa, si inca odata felicitari pt post...a inceput sa devina blogul meu preferat, chiar daca nu ajuta prea mult aplicarea tehnicii descrise, macar te incurajeaza sa incerci.

iulian spunea...

Domnu' MANOLE..... invata-i pe amaratii astia de cumparatori, care iti dau dreptate, ca DACA au apucat sa semneze un contract de vizionare, sa nu mai incerce ulterior sa isi trimita fratele, cumnatul, sora, mama, prietenii, vecinii, etc, pentru ca, daca se prinde careva ca a fost "sarit", in baza acelui contract, il poate da in judecata pe initialul posibil cumparator.
In cariera mea de agent imobiliar, am castigat 4 astfel de actiuni premergatoare judecarii la tribunal. Am intentat actiune, au primit citatie, au venit cu comisionul. Cum asa? Simplu. Ai semnat un contract pe care nu il respecti, esti bun de plata.
VEti spune probabil " dar nu semnez!" . Nu-i bai, s-ar putea sa aveti surpriza sa nu fiti dusi la vizionari.
Si, Domnu' Manole, intreaba-ti oamenii amarati care doresc sa caute un apartament cu ce se ocupa, ca sigur vei gasi printre ei agenti de turism, farmacisti, avocati, etc, etc. Ei se vand la pret dublu fata de cat e normal. Ce facem, nu mai apelam la ei?
Concluzie: nu-i mai invata pe oameni sa fure, caci devii partas la faptele lor.

Manole, agent imobiliar spunea...

"Concluzie: nu-i mai invata pe oameni sa fure, caci devii partas la faptele lor."

?! / ca omul să-şi apere interesul înseamnă să fure?! Think twice. Atunci şi un proprietar care urcă preţul cu 5.000 de euro de pe o zi pe alta pentru că de atâţia bani are nevoie ca să-şi rezolve nu ştiu ce terţă problemă e tot un hoţ, nu? Că doar îşi apără un interes propriu. De unde rezultă că eu îi învăţ pe unii să fure de la cei care fură. Ceea ce nu ar mai fi furt, ci normalizare. F. interesant punct de vedere, n-am ce zice şi acum înţeleg de ce cineva s-a trezit să mă facă "haiduc".

Şi ia răspunde-mi la următoarea întrebare, pentru ca lumea să înţeleagă şi cum e cu legalitatea acestor contracte de vizionare: ce te faci când omul vizionează acelaşi apartament prin două agenţii diferite? Situaţie foarte posibilă, de altfel. Le dă comision la amândouă?

Think twice.

Iulian spunea...

NU, in contractul meu, scrie foarte clar: "clientul declara pe proprie raspundere ca nu a mai vizionat acest apartament cu alta agentie."....
iar chestia cu haiducia nu e chiar atat de haiduceasca: e simplu, tu chiar instigi la hotie. Cumparatorii imi dau mie telefon dupa un anunt postat de mine. In presa, pe internet, nu conteaza. Eu, la randul meu, dau telefoane, (tocmai pentru a prezenta mai multe oferte, nu doar una), ma duc la vizionari (apropo, nicio pereche de pantofi nu ma tine mai mult de 2 luni), eventual fac si ceva poze...
Pentru ca, dupa ce ma duc la vizionari chiar si la 9 seara ( pt ca "simpaticii" de cumparatori lucreaza ziua, si nu pot veni ), ma duc la vizionari sambata, duminica,sa vina Nea' Manole si sa le spuna: "da-i dracului de agenti imobiliari, ca asa le trebuie".
Lucrez in domeniu de destui ani, incat sa fi intalnit si agenti de-o vara, dar si agenti care au facut un mod de viata din aceasta meserie ( eu de exemplu).
Si, daca chiar te intereseaza, din ce in ce mai multe agentii imobiliare au inceput sa practice comision doar de la cumparator. Tocmai pentru ca preturile sunt care sunt, si pentru ca proprietarii nu mai vor sa plateasca niciun onorariu catre noi.

Manole, agent imobiliar spunea...

Stimate domn, "hoţie" înseamnă să iei ceva ce nu îţi aparţine fără consimţământul proprietarului de drept. Dacă tu numeşti "hoţie" tehnica descrisă de mine poate ar fi bine să mai umbli pe la dicţionar.

Ştiu că există o mulţime de agenţi oneşti (şi agenţii de bună credinţă), şi te felicit dacă dumneata faci parte din această categorie. Dar trebuie să recunoşti că majoritatea agenţilor nu fac nimic în favoarea cumpărătorilor, se mulţumesc să le comunice preţul vânzătorilor plus comisioanele de rigoare şi dacă iese bine, dacă nu iese iarăşi bine, că tot s-o găsi unul care să cumpere.

Şi apropo de faptul că îţi rupi pantofii: ai putea evita chestia asta cu o investiţie minimală. De exemplu, un site de internet nu te costă mai mult de 1000 de euro şi poţi posta acolo câte poze vrei. În felul ăsta dacă te solicită cineva la vizionări în weekend sau seara, poţi să-l trimiţi bine mersi la site.

Iulian spunea...

... n-are nicio treaba ruptul pantofilor cu internetul. Cam 70% dintre clientii mei ISI aleg vizionarile dupa ce au primit prin email oferta mea. Cu poze, planuri, unde e cazul, etc. Plus GARANTIA ca actele sunt in regula, apartamentul nu e grevat de sarcini, nu are vicii ascunse, etc. ...

Manole, agent imobiliar spunea...

...păi şi le spui că dacă vor vizionare sâmbăta sau seara, nu le poţi asigura decât poze pe internet. Tu ştii cât costă ora la avocat? Probabil ştii! De ce am fi noi mai proşti decât avocaţii?!

iulian spunea...

...nu ma plang de munca sambata, duminica, sau dupa program (chiar, ce program au agentiile imobiliare?:) ), ci ma plnag de lipsa de respect si de perceptie ( "pentru ce sa-ti dau 3%, ce ai facut tu pentru banii astia ca sa-i meriti?")....

Mihai spunea...

Tehnica asta de negociere nu e noua si se numeste "salamul feliat unguresc".

Merge foarte bine cand vrei sa cumperi o masina second hand.

iulian spunea...

Mihai ...

...asta nu e tehnica de negociere....
asta e pur si simplu incercare de prosteala... ideea e simpla: agentiile imobiliare NU trebuie sa mai lucreze pe comision, ci pe ONORARIU. Romanii, cand aud de onorariu, se supun, chiar daca el reprezinta un procent; cand aud insa de comision, parca o iau razna: comisionul se poate negocia, pe cand onorariul niciodata. De-asta n-ai sa vezi "salamul feliat unguresc" la alimentara, la notariat, la banca, la posta, sau la telefoane....

monique spunea...

Iulian,
dar de fapt, e corect spus "comision"? ca eu am cumparat o garsoniera si mi se pare ca pe chitanta primita de la agentia imobiliara scria ceva despre "prestare servicii imobiliare", parca.

Iulian spunea...

monique,
E perfect adevarat, caci statutul social e "servicii imobiliare".
Si mi se pare ca tot "servicii... " e trecut si pe factura primita de la o agentie de turism.

monique spunea...

Iulian,
"onorariu", dupa DEX este retributie pt o munca practicata de profesiunile liberale (doctor, avocat, notar, etc.) pentru o munca intelectuala. meseria de "agent imobiliar" nu intra aici. e corect "comision" pt ca, tot dupa DEX, comisionul este o remuneratie procentuala, primita de o persoana, o banca, etc. care a mijlocit o afacere comerciala sau a efectuat un serviciu. cu o banca nu te tocmesti, nu-i intrebi ce-au facut ei ca sa merite comisionul ala mare, nu? ...poate ca, vorba lui Manole, vine si de la adidasi. bancherii nu poarta adidasi.

Economistul spunea...

Astazi am gasit pe forumul din Evenimentul Zilei un comentariu ca raspuns la un articol manipulator "70.000 Euro o garsoniera la periferie (Bucuresti)"

Iata mesajul cititorului:


SOLUTIA MEA
Sile (s.....i@yahoo.com), 2007-09-12 05:06:37
Oare cine mai pune botul la astfel de vrajeli de articole comandate si platite de agentiile imobiliare?
Astia chiar ne iau de fraieri oameni buni. Nu va mai lasati pacaliti. E timpul sa facem ceva, altfel vor continua sa-si bata joc de noi.

PROPUNEREA MEA
Haideti sa postam fiecare cate 10 (sau mai multe, depinde numai de imaginatia si timpul dvs.) anunturi imobiliare false (cu chilipiruri, ca sa-i atraga precum mustele la kk), sa se apuce sa caute, sa sune disperati aiurea, sa vada si ei cum e sa fii dezinformat, manipulat, dus de nas, prostit in fata, tzepuit etc. Puneti in anunt numere de telefon de la gari, autogari, diverse institutii unde de regula suna ocupat, sau pur si simplu numere ale unor telefoane publice unde nu raspunde nimeni. Dati adrese fictive, nume fictive, totul sa fie o aiureala, asa cum fac si ei. Faceti asta periodic, veniti cu noi "oferte" umpleti internetul de bazaconii, punetii sa munceasca aiurea. Daca tot pretind comisioanele alea nesimtite, atunci macar sa transpire serios.

Daca cel putin 100 de persoane vor face lucrul asta, macar odata pe luna, va asigur ca in maximum jumatate de an vom scapa de toata isteria asta imobiliara, cu cresteri aberante de preturi dictate de samsarii imobiliari.

Bineinteles ca samsarii vor critica propunerea asta. Au si motive, sunt in joc enorm de multi bani. Iar ei sunt fara mila cand e vorba de bani.

Spor la anunturi oameni buni!

Amely spunea...

Cum se pot face 30 000 euro intr-o luna?
Prin contributia unor fraieri. Pe care ajungi uneori sa nici nu-i compatimesti, pt ca daca nu stiu sa negocieze, deci inseamna ca au obtinut banii foarte usor.Sau nua au scoala vietii.
Personal, bazandu-ma pe un credit, caut ceva de 2-3 cam, bloc vechi, la un buget de aprox 120 000 euro intr-o zona adiacenta Pietei Victoria. Scump....dar e fixul meu.
Locuiesc de mai multi ani in aceeasi zona in care mai doresc sa cumpar inca un apart pt cineva din familie. Pe credit, 30 ani, deci sunt f atenta unde plasez banii.
Aflu de un apartament 3 cam vandut recent de o batrana, fara nici un fel de imbunatatiri, etaj 2...din pacate prea tarziu. Batrana il vanduse cu 120 000 mii la inceputul lui august.Regret enorm ca am aflat prea tarziu, era in buget...dar cineva din respectvul bloc, un vecin, ma anunta ca nu tb sa regret prea tare, apartamentul este in continuare de vanzare...cel care l-a luat, un "investitor" doreste sa-l revanda la doar 2 sapt. Ma pune in contact direct cu el...pretul cerut 150 000 euro!!!
Evident, vizitez cu proaspatul proprietar de doar 2 sapt, paianjenii batrinei si linoleumul imbacsit, tamplaria care statea sa pice etc nu ma determina sa-i fac o oferta....acestui profitor. Si nici orgoliu sa stiu ca il iau cu 150 000 mai scum cu 30 000, la doar 2 sapt de la vanzare!..Consider proprietarul nou nebun daca spera ca pe jegul acela va lua 150 000 euro,- desi pt mine imi soptise ultimul pret 148 000-, direct de la proprietar.
Aflu cu stupoare acum cateva zile ca l-a vandut la jumatatea lui sept cu fix 150 000. Probabil noii candidate nu i-a soptit ca ultimul pret este 148 000...si ea s-a grabit sa-i ofere pretul.
Va place acest Caritas? In care poti castiga 30 000 (scazand impozitul, profit net vreo 23-25 000 euro poate) in doar 1 luna?
Atunci fiti fraieri si alientati speculatiile acestor oameni, fara sa va intrebati cum de sunt proprietari de doar 1 luna...?
cazul 2. Acelasi interes pt o zona apropiata de Victorie. Pe www.magazinuldecase.ro un super amenajat apart de 3 cam in zona 1 Mai- Turda. Perfect, poze sublime,imbunatatiri ireprosabil.135 000 pret publicat.Merita! sun dupa 3 sapt de la postare, femeia care aparea cu numele la proprietar imi spune ca nu mai e valabil anuntul...se vanduse.
A 2a zi anuntul apare totusi, aceleasi poze cu interior superb...alt pret afisat, respectiv 165 000 euro, Se schimbase numarul de mobil si numele proprietarului, care e un domn de data asta.
Profit speratde domnul :aceleasi 30 000 euro, scazand impozitul. Acest anunt poate fi gasit inca azi 24 sept pe magazinuldecase, la rubrica 3 cam 1 Mai.Pret afisat 165 000.
Va rog si pe voi sunati-l pe domul mai bogat virtual cu 30 000 in cateva zile si intrebati-l de sanatate, de cat timp are acel apartament, aplicati tehnica Manole, povestiti-i de criza din America...ca se simte suflul ei si-n Romania etc. Dar nu cadeti in plasa lui si nu-i oferti 165 000.Pana ieri apart costa doar 135 000 euro....
Aveti cazuri similare?

Illuminati Loans spunea...

AI nevoie de un împrumut !!! E-mail: bnunoloans@yahoo.com
Bună ,. Sunt un particular
creditor care da afară
împrumut la persoane fizice și juridice
Persoane fizice. Ați fost transformat
jos
prin atât de multe bănci? Ai nevoie
finanțarea să se stabilească loc? De
aveți nevoie de finanțare pentru extinderea
tu afaceri? Sau ai nevoie de
credit de nevoi personale? Împrumut mea variază de la
personal de împrumut de afaceri. Meu
rata dobânzii este foarte accesibil și nostru
proces de împrumut este foarte rapid, de asemenea.
Sunt foarte dispus să facă toate dvs.
probleme financiare un lucru de past.If
tu
sunt într-adevăr gata pentru a obține financiară ta
probleme rezolvate, atunci caută în
mai departe Top și se aplică pentru un împrumut today.If
sunteți interesat umple DATA
FORMA astfel încât i se poate da termenii mei
.......... Și condiții. E-mail: bnunoloans@yahoo.com
Împrumutații FORMULAR DATE
1) NUMELE TĂU ..........
2) ȚARA DE START ..........
3) ocupația dumneavoastră ..........
4) CIVILĂ DE START
STATUS ..........
5) PHONE
NUMĂRUL ..........
6) LUNAR
VENITURI ..........
7) ADRESA ..........
8) SCOP ..........
9) CREDIT CERERE .......... vom da afară împrumut în dolari. va trebui să converti suma de împrumut de dolari
10)
TELEFON ..........
11) CREDIT
DURATA ..........
Adresa mea de e-mail este declarată de mai jos: bnunoloans@yahoo.com

kelvin smith spunea...

Am primit cartea mea de vizită deja programate și blanked ATM
retrage maximum de 50.000 $ pe zi, pentru un maxim de 20
zile. Sunt atât de fericit despre acest lucru, deoarece am primit a mea săptămâna trecută
și l-am folosit pentru a obține 100.000 $. marca MR wesley dă afară cartela doar pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar
este ceva frumos și el nu este ca și alte înșelătorie preface
pentru a avea carduri de ATM-uri goale. Și nimeni nu este prins când
cu ajutorul cardului. a lua al tău de la el. Doar trimite-l un e-mail
pe wesleymarkhackers@gmail.com

CAMILA PEDRO spunea...

Bună ziua, numele meu este Adriana Javier, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 45.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 200.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în decembrie 2014, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, dna Camila pedro, că în cele din urmă m-au ajutat obținerea unui credit într-o companie. mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, înregistrați numai prin dna Camila pedro prin e-mail: camilapedro93@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: javieradriana93@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere.
Mulțumesc.

Mark Williams spunea...

O zi buna,
  
   Numele meu este Mark Williams, eu sunt directorul general al Richardson Clifford împrumut companie. Aș dori să vă informez că în prezent, oferindu-împrumuturi la o rată de 2% la prețuri accesibile. Trimiteți aplicațiile dumneavoastră acum. Termeni și condiții se aplică

Nume Firma: Richardson Clifford împrumut de companie.
Compania Email: richardsoncliffordloaninvestment@hotmail.co.uk
Numărul Whatsapp managerul companiei: +2348054422651
E-mail managerul companiei: managingdirectorrclc@gmail.com

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Buna,

Aici vine un împrumut la prețuri accesibile, care va schimba viața pentru totdeauna, eu sunt doamna Patricia Kingsman un creditor împrumut certificat, am oferi împrumut pentru sectoarele individuale și publice, care au nevoie de asistență financiară într-o rată scăzută a dobânzii de 2%. Bad credit acceptabil, Termenii și Condițiile sunt foarte simple si considerate.You nu va regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece i se va face sa zambesti.

Am dna Patricia Kingsman, va face cel mai bun dintre serviciile mele pentru toți debitorii legitime. Niciodată nu vei fi dezamăgit de mine în această tranzacție, pentru că nu s-au născut pentru a fi un loser.Any clienti interesati trebuie sa ma contactati cat mai urgent prin e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com pentru veniturile suplimentare.

Serviciile noastre includ următoarele:

* Credite personale
* credite de consolidare a datoriei
* Credite pentru afaceri
* Credite Educație
* Credit ipotecar
* Garantate de împrumut
* Împrumut fără garanții
* Ipoteca Credite
* Payday off Credite
* Student Credite
* Credite comerciale
* Credite auto
* Investiții Credite
* Credite de Dezvoltare
* Achiziționarea de Credite
* Credite de constructii

Vă rugăm să completați formularul de cerere de mai jos și de a lua înapoi dacă este interesat și te vei bucura de a ști un creditor de împrumut cum ar fi

D-na Patricia Kingsman.

DATE Imprumutatului

1) Nume: Full
2) Țara:
3) abordează:
4) Stat:
5) Sex:
6) Stare civilă:
7) Ocupatia:
8) Numărul de telefon:
9) Venit lunar:
10) Înainte de rude:
11) Suma creditului necesar:
12) Durata de împrumut:
13) Scopul creditului:
14) Data specifică aveți nevoie de împrumut:

De îndată ce veți completa formularul de mai sus, vă voi trimite-mi împrumut Termeni și condiții de ASAP pentru ca noi să procedeze.

 va fi așteaptă cu nerăbdare să aud de la tine, astfel încât să se procedeze. Cu respect,

  E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Numele meu este doamna Patricia Kingsman suntem un nou creditori împrumut legit din 2016 și ne place să ajute orice organism, care au nevoie de ajutor financiar le oferim ca de la 500,000.00 $ și $ 5,000,000.00 și, de asemenea, vom da împrumuturi în euro de mai sus că, deci, dacă aveți nevoie de ajutor cu amabilitate trimiteți ne un e-mail la: patriciakingsman.loans2016@gmail.com, astfel încât tranzacția dvs. de împrumut poate avea loc acum va fi cu împrumut în următoarele 24 de ore, este un transfer rapid și este în siguranță, fără nici o întârziere. Asa ca e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com dacă este interesat

E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Bryan Fisher spunea...

acasă împrumuturi ??
credite personale?
student împrumuturi?
rambursare a datoriilor?
credit săraci ??

Vă faceți griji nu mai mult despre situația ta financiară ca FinanceForAll este în sfârșit aici pentru a ajuta pe toți cei care au nevoie de împrumuturi sau fonduri de orice tip. Suntem o firma de împrumut regusterred și licențiate, care oferă împrumuturi pentru toți ambii angajați și șomeri. Contactati-ne acum la (Finance.4all@aol.com). Serviciile noastre sunt offerd la 2%, creditele sunt aprobate în termen de câteva ore de la aplicare. Va rugam sa ne contactati acum și de a rezolva problemele tale financiare.

John Ahmed spunea...

Ai nevoie de un împrumut? Suntem creditorii legitime și de garantare a împrumuturilor, Suntem o companie cu asistență financiară. Noi împrumut fonduri la persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am acorda asistență beneficiarului de încredere ca vom fi bucurosi sa va oferim un împrumut Contactați-ne prin e-mail: russell.credit40@gmail.com

Servicii Rendered includ:

* Consolidarea datoriilor
* Credite pentru afaceri
* Credite personale
* Credite auto
* Inchiriere si Casa Credite

Scrie înapoi, dacă interesat cu rata noastră de 3% a dobânzii anuale. Contactati-ne prin e-mail: russell.credit40@gmail.com

Vă rugăm să Notă: Toate individuale interesati trebuie sa trimita un mesaj la e-mail pentru răspuns urgent și detalii pentru a obține un împrumut.

Toate cele bune.

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Buna,

Aici vine un împrumut la prețuri accesibile, care va schimba viața pentru totdeauna, eu sunt doamna Patricia Kingsman un creditor împrumut certificat, am oferi împrumut pentru sectoarele individuale și publice, care au nevoie de asistență financiară într-o rată scăzută a dobânzii de 2%. Bad credit acceptabil, Termenii și Condițiile sunt foarte simple si considerate.You nu va regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece i se va face sa zambesti.

Am dna Patricia Kingsman, va face cel mai bun dintre serviciile mele pentru toți debitorii legitime. Niciodată nu vei fi dezamăgit de mine în această tranzacție, pentru că nu s-au născut pentru a fi un loser.Any clienti interesati trebuie sa ma contactati cat mai urgent prin e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com pentru veniturile suplimentare.

Serviciile noastre includ următoarele:

* Credite personale
* credite de consolidare a datoriei
* Credite pentru afaceri
* Credite Educație
* Credit ipotecar
* Garantate de împrumut
* Împrumut fără garanții
* Ipoteca Credite
* Payday off Credite
* Student Credite
* Credite comerciale
* Credite auto
* Investiții Credite
* Credite de Dezvoltare
* Achiziționarea de Credite
* Credite de constructii

Vă rugăm să completați formularul de cerere de mai jos și de a lua înapoi dacă este interesat și te vei bucura de a ști un creditor de împrumut cum ar fi

D-na Patricia Kingsman.

DATE Imprumutatului

1) Nume: Full
2) Țara:
3) abordează:
4) Stat:
5) Sex:
6) Stare civilă:
7) Ocupatia:
8) Numărul de telefon:
9) Venit lunar:
10) Înainte de rude:
11) Suma creditului necesar:
12) Durata de împrumut:
13) Scopul creditului:
14) Data specifică aveți nevoie de împrumut:

De îndată ce veți completa formularul de mai sus, vă voi trimite-mi împrumut Termeni și condiții de ASAP pentru ca noi să procedeze.

 va fi așteaptă cu nerăbdare să aud de la tine, astfel încât să se procedeze. Cu respect,

  E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Numele meu este doamna Patricia Kingsman suntem un nou creditori împrumut legit din 2016 și ne place să ajute orice organism, care au nevoie de ajutor financiar le oferim ca de la 500,000.00 $ și $ 5,000,000.00 și, de asemenea, vom da împrumuturi în euro de mai sus că, deci, dacă aveți nevoie de ajutor cu amabilitate trimiteți ne un e-mail la: patriciakingsman.loans2016@gmail.com, astfel încât tranzacția dvs. de împrumut poate avea loc acum va fi cu împrumut în următoarele 24 de ore, este un transfer rapid și este în siguranță, fără nici o întârziere. Asa ca e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com dacă este interesat

E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Numele meu este tvitoria vitoria si am primit doar împrumutul meu de Crăciun de la compania de împrumut Patricia Kingsman, deci, dacă aveți nevoie de un împrumut de Crăciun sau orice fel de contact de împrumut această companie și de a fi fericit ca eu sunt acum această companie este real și acest lucru nu este fals sau înșelătorie acestea sunt companii într-adevăr într-adevăr reale de împrumut este acolo o adresă de e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com aceasta este compania reală care oferă împrumuturi.

   E-mail: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

   Ceea ce privește mea pentru tine toate

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Salutare tuturor

Numele meu este Gabriela Yunes Sunt din România i-au fost în căutarea unui împrumut on-line și tot ce primesc este de escroci, dar am găsit această companie de împrumut numit Patricia Kingsman companie de împrumut și am văzut oameni on-line mărturisesc despre acolo fapte bune, așa că am decis să încerc dacă voi fi fericit, încă o dată, așa că am aplicat pentru un împrumut de 350,000.00 Euro, iar creditor de împrumut doamnei Patricia Kingsman ma asigurat că în 12 de ore de împrumut meu va fi în contul meu bancar, astfel încât astăzi ca am fost de lucru am văzut banca mea mi-a scris mesaj că există unele fonduri de 350,000.00 euro în contul meu și mulțumesc Patricia Kingsman pentru că ea este real, astfel încât, dacă aveți nevoie de nici un împrumut online, vă rugăm să nu fi scammed ca mine aplică de la aceasta companie, deoarece ea este singura companie reală care oferă împrumut on-line. adresa de e-mail există patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Bună ziua tuturor

Numele meu este Cruzita ercilia felipina sunt din România și eu sunt în vârstă de 40 de ani, vreau să spun toată lumea de pe internet care doresc să-și vândă lui sau rinichiul care, că nu este cel mai bun mod de vânzare rinichi Dumnezeu a dat la tine pentru bani nu e bun și ar putea duce la moarte. Am fost o dată ca tine am nevoie de bani urgent și am vrut să-și vândă un rinichi, dar atunci când am fost pe cale în căutarea de a vinde rinichi meu am vazut-o companie de împrumut legit, care oferă orice sumă de credite și am crezut că vânzarea de rinichi meu si aplica pentru un credit M-am așezat și rațiune cu privire la aceasta și am decis să aplice pentru un împrumut și valoarea creditului am fost în căutarea a fost foarte mare, m-am întrebat dacă ar putea să mă ajute cu suma am fost în căutarea și am aplicat pentru împrumut și i-am spus le povestea mea și au decis să mă ajute numele companiei care ma ajutat cu împrumut este compania de împrumut Patricia Kingsman, astfel mi-au oferit împrumutul între timp de 8 până la 12 ore și eu sunt atât de fericit trebuie să spun că sunt cel mai fericit om în lume, astfel încât prietenii mei este mai bine să se aplice pentru un împrumut de la această companie decât de vânzare rinichi dvs. care nu este bun adresa de e-mail acestei companii este patriciakingsman.loans2016@gmail.com aplică pentru un împrumut de la această companie decât de vânzare rinichi și să fie 100% sigur că vei primi dvs. de împrumut în condiții de siguranță de la această companie, deoarece eu sunt fericit astăzi, din cauza acestei societăți i se repete acolo adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

Vă mulțumim și eu rămân

Patricia Kingsman Préstamos spunea...

Numele meu este Herminia Emiliana și vreau să folosească acest timp eu am să spun toată lumea de pe internet, că, dacă doriți să-și vândă rinichiul pentru bani, care nu este bun de vânzare rinichii dumneavoastră nu este cel mai bun mod. Am fost o dată în nevoie de bani urgent și am decis să vândă rinichiul, atunci când am fost pe cale de a vinde rinichi meu am văzut o doamnă pe internet care depun mărturie cum despre ea a fost ajutat și faptul că ea a fost de vânzare cu privire la rinichi ei prea, dar ea a văzut-o companie de împrumut on-line, care dă orice sumă de împrumut, așa că am decis să aplice pentru un împrumut de la această societate în loc de a pune viața în risc pentru bani. Am fost într-adevăr nevoie de bani, așa că am aplicat pentru împrumut și numele societății femeia numită a fost compania de împrumut Patricia Kingsman, așa că am aplicat pentru un împrumut suma de 500 de sute de mii de dolari și am primit un răspuns înapoi de la compania despre acolo termeni și condiție, așa că am fost de acord. A doua zi am deschis e-mail meu mi-au spus că totul despre împrumutul meu este sigur și gata de transfer, astfel mi-au spus să fiu sincer și să le promit că voi plăti înapoi împrumutul așa cum am spus și am fost de acord și le-am promis. A doua zi am primit o alertă de la banca mea că au fost niște bani transferați în contul meu și când am văzut suma era 500,000.00 euro am solicitat și astăzi sunt atât de fericit ca Dumnezeu să binecuvânteze această doamnă Patricia Kingsman care mi-a dat viață înapoi în loc să vândă rinichiul am aplicat pentru împrumut și astăzi sunt atât de fericit pentru toată lumea este bine să dp la fel și se aplică pentru un împrumut de la această companie decât de vânzare rinichi, deoarece ai vinde rinichi ar putea ucide pe oricine. Aproape am uitat adresa de e-mail acestei companii este patriciakingsman.loans2016@gmail.com mulțumiri tuturor Vă doresc toate cele bune.

James Ben spunea...

Ai nevoie de un împrumut pentru orice motiv? Contactați-ne acum cu un preț accesibil
Împrumut de oferta de la 3%, rata dobânzii cu un minim de 1.000 $ și un maxim
de $ 50,000,000,00 si Daca sunteti interesati ar trebui sa ne contactati la:
jamesben614@gmail.com pentru mai multe informatii.

Vi se cere să completați și să ne trimiteți următoarele detalii, astfel încât
putem continua cu împrumut
tranzacţie.

Numele dumneavoastră:
Adresa:
Stat:
Țară:
Sex:
Vârstă:
Sumă împrumutată:
durată:
venit lunar:
Numar de telefon:
Scopul creditului:

jamesben614@gmail.com

Multumesc, toate cele bune ca ne așteptăm răspunsul dumneavoastră de urgență.

Dl James. Ben

Mr Donal Robert spunea...

Bună ziua Sir / Madam,

Aveți nevoie de împrumut de bani între indivizi pentru a face față cu dificultăți financiare pentru a rupe în cele din urmă din impas provocată de bănci, prin respingerea dosarelor lor de a aplica? Sunt o experți financiari în măsură să facă un împrumut în suma care aveți nevoie și cu condiții care fac viața
Mai uşor. Aici sunt domeniile în care te pot ajuta:
* financiar
* Lend Lease
* Credit pentru investiții
* Credit auto
* Consolidarea datoriilor
* Linie de credit
* Al doilea credit ipotecar
* Răscumpărarea de credit
* Imprumut personal

așa că, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut veritabil, pur și simplu e-mail:
guaranteloanfinancescompany@gmail.com

Mulțumesc

Sharon Stone spunea...

Bună ziua, eu sunt Dr. Harry Carlos, un creditor împrumut privat i da împrumut celor care au nevoie de împrumut, iar cei care doresc să înceapă o nouă business.I da împrumuturi personale, Credite de afaceri, Credite pentru studenti, companie Credite și toate tipurile de împrumuturi, în rata de interesată contact 2%, în prezent, la adresa: harryloanfirm56@gmail.com


LENDER ÎMPRUMUT legitim al acestuia

Eric financee spunea...

Ai nevoie de împrumuturi pentru proiecte, investiții, credite personale, credite de afaceri, credite pentru locuințe, student împrumuturi, credite de consolidare și împrumuturi pentru diverse proiecte? pentru cei care doresc să obțină un împrumut de la compania noastra ar trebui să ne contactați astăzi la (ericfinancee@gmail.com sau ericfinancee@outlook.com), puteți apela, de asemenea, +1 936-681-9131 sau text pentru mai multe și de a lua împrumut de azi.

Gina Acampora spunea...

Bună ziua tuturor, numele meu este Gina Acampora și eu vorbesc ca cea mai fericită persoană din întreaga lume sălbatică astăzi și am spus mea de sine că orice creditor care salva familia mea de situația noastră slabă, i se va spune numele întregii lumi sălbatice și sunt atât de fericit să spun că familia mea este din nou pentru bine, pentru că am fost în nevoie de un împrumut de $ 100.000 de dolari pentru a începe viața mea peste tot, din cauza profesiei mele ca eu sunt o mamă singură, cu 4 copii și toată lumea părea așa cum a fost agățat pe mine până când am întâlnit pe Dumnezeu a trimis Compania de împrumut, care a schimbat viața mea și a familiei mele, o firmă temători de Dumnezeu, Nora Mildred, ea a fost salvatorul DUMNEZEU trimis pentru a salva familia mea și la început am crezut că nu a fost va fi posibil, până când am primit împrumutul meu de $ 100,000 USD și i se va sfătui orice unul care are nevoie reală de un împrumut pentru a contacta dna Nora Mildred prin e-mail la. noramildred.loan@hotmail.com pentru că el este cel mai înțelegere și natură Credite cu inima Serviciilor

Julia A, Smith spunea...

Aveți nevoie de o finanțare urgentă pentru a vă consolida datoriile / facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a finanța sau a vă extinde afacerea dvs. de fermă, proiect și clădire Estate? Sau pentru cumpărarea de mașini, cumpărarea unei case și a altor împrumuturi personale (persoane fizice, companii, agenți imobiliari și corporații). Oferim împrumut pe termen lung și pe termen scurt, cu o rată a dobânzii de maxim 2%. Și sunteți 100% garantat fără un număr de asigurări sociale, nu este necesară verificarea creditului, suntem în dezvoltarea afacerii, finanțe și deschid noi oportunități. Astfel încât să ne contactați prin e-mail: harryloanfirm56@gmail.com]

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?

Continut video

Loading...