marți, 11 noiembrie 2008

"...Să ceri maximul cât poate suporta cererea..."

Individul ăsta sintetizează perfect ceea ce s-a petrecut pe piaţă în ultimii ani:

" '...în capitalism regula este să ceri maximul cât poate suporta cererea, nu minimul care îţi asigură profit', apreciază Andrei Sandu, directorul firmei de consultanţă imobiliară Media City." (http://www.zf.ro/companii/articol-3472544/)

Ceea ce-l salvează e faptul că o fi învăţat capitalismul, probabil, pe Dâmboviţa, unde regula s-a aplicat sau se aplică nu doar în imobiliare, ci în multe alte domenii.

262 de comentarii:

1 – 200 din 262   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

neah, a avut de la cine invata, ca de exemplu Jean-Louis Mattei ...

Anonim spunea...

"In urma cu trei ani costul constructiei era de aproximativ 500 euro/metrul patrat, terenul era 150 euro/metrul patrat de constructie, iar pretul apartamentului era de 1.100-1.200 euro/metrul patrat, insemnand o profitabilitate de 70-80% per proiect", adauga Andrei Sandu, general manager si actionar unic al agentiei imobiliare Media City.
olandezule, ia uite matalutza ce profit "decent" scot (sau scoteau) porcii, o zic chiar ei

renderman spunea...

Mai sa fie, astia imi urmaresc cumva blogul? Ieri am facut o comparatie intre evolutia reala salariului net si pretul caselor si azi vad ca apar si ei cu niste comparatii de genul asta...
Cat priveste declaratia domnului de la Mediacity, ce sa zic... mentalitate de jepcar, de asta s-a ajuns unde s-a ajuns

Noamy spunea...

http://www.zf.ro/companii/articol-3472544

In sfarsit, un articol care aduce adevarul la suprafata: desi au folosit alte calcule, respectiv salariul mediu in Bucuresti si pretul mediu al unui ap. tot in Bucuresti, la valoarea de piata actuala, articolul releva realitatea pe care am demonstrat-o cu calcule (desi calculele mele erau raportate la salariu, respectiv pret mediu apart. la nivel de tara) intr-o postare ulterioara : in Ro, este nevoie de aprox. 13 ani de salariu mediu pentru a achita o locuinta medie, iar nu 66 ani cum fals sustineau public reprezentantii de la firma de consultanta Pricewaterhouse. Ceea ce demonstreaza ca manipularea poate fi folosita ….si invers decat s-a facut pana acum : o firma de consultanta lanseaza cifre de 5 ori mai mare decat cele reale, probabil pt a determina noi oportunitati de investitii pentru clientii lor, aflati in criza de idei pe o piata in criza.

Tufis spunea...

@noamy, parintii tai te-au dat la scoala ajutatoare?


200/12=16,(6)

Ce zic aia pentru la anul e pura fantezie, n-o sa scada apartamentele cu doar ~10%, nici salariile nu vor creste cu tot atat. O sa scada ambele ca in Congo, pentru ca nimeni nu mai avea chef de facut ceva, toate secretarele se gandeau cum sa ia 2 garsoniere si sa inchirieze una :)

Succes in zona de lux Politehnica, oh so very close de Cotroceny.

AristotelCostel spunea...

@noamy

"...un bucurestean care castiga salariul mediu are nevoie de 200 de luni pentru a-si cumpara aceeasi locuinta..."

Uite ce înseamnă manipulare. Un bucureştean care donează tot venitul timp de 17 ani, fără să mănânce, fără să producă caca, are nevoie doar de timp ca să-şi cumpere o cloacă comunistoidă.

În realitate, noamy, un bucaleştean are nevoie de trei vieţi ca să poată achiţiona o cloacă din venitul lui mediu!

Prostanii trebuiau doar să prezinte un studiu statistic, fără formulări prosteşti.

Bucale oferă bucaleştenilor de ocazie posibilitatea de a câştiga bani la nivelul Europei Centrale, însă mulţi au ales să-i arunce pe geam pentru nişte cloace comunistoide fără valoare, într-o zonă "urbană" de toată jena.

Noamy spunea...

511 eur x 12luni=6132 eur/an
80 000 eur:6132 = 13.04 ani

460 eur x 12 luni= 5520 eur/an
80 000 :5520 =14.5 ani
Am luat in calcul cele 2 variante de salariu, 460 si respectiv 511. Orice scoala ai face (mai ales pe cea a lipsei de politete) tot raport intre 13 ani si max 14.5 iti da. Nu-i nevoie de studii universitare sa faci diferenta intre 66 ani declarati si 13 sau 14.5 rezultati din calcule.

Noamy spunea...

Aristotel

La tine nu mai e nevoie de invocarea nici unei scoli..
Sunt niste indicatori generali valabili la nivel statistic, nu trebuie sa invoci ce produce (dar face parte din placerile tale "ascunse" cuvantul) sau ce doneaza.
Statistica are niste invariabile. Nu-ti convin, revolutioneaz-o tu!

AristotelCostel spunea...

@noamy

Să recunoaştem amândoi că nu eşti foarte inteligentă.

Ai deschis subiectul manipulării şi ţi-am arătat textul prin care se manipulează.

90 000 Euro înseamnă venitul mediu lunar pe 17 ani. Asta nu înseamnă că un bucaleştean cu venit mediu poate cumpăra o cloacă de 90000 Euro în 17 ani, cum spune prostanul/manipulatorul care a scris textul!

cezar spunea...

Scoala de politete pe balonul imobiliar ?!
Nu uita ca cei ce detin 'dreptatea' (in lipsa altui asset) isi permit orice, pe modelul 'vae victis'.
Ramane de vazut daca un bucurestean mediu are nevoie de 3 vieti ca sa faca ceva. Pariem ca n-o sa apucam sa vedem asta cu ochii nostri ? Cel putin eu nu ma simt matusalem.
Bine , lasand constipatiile 'tonomate' ale unora, putini romani asteapta 13 sau 66 ani pt. a-si cumpara un apartament/casa. Multe se iau cu banii jos, pentru ca se vinde altceva/mosteniri, altele se iau pe credit (iar folosinta pe timpul acestuia este, ghiciti, gratuita - ceea ce inseamna ca rata reala de platit e muuult mai mica decat cea din desfasurator), iar altii, chiar numerosi, isi contruiesc casa pe pamant in regie proprie.
Trebuie doar sa ai motivatie, sa nu scapi ocaziile, sa nu-ti iei audi inainte de logan... v-ati prins voi.

Anonim spunea...

Un articol privind dezvoltatorul proiectului Seven Hills :

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827905/Diamantul-insangerat-filiera-romaneasca/

Astia sunt "dezvoltatorii".
Ca de fostii bisnitari, romani, cu "sahariene" din anii '90, transformati in mari oameni de afaceri si "developari"....

renderman spunea...

http://www.hbosplc.com/economy/includes/23_10_08affordability.xls

Deci per total in anglia raportul pret/salariu mediu este 4.92 si scade in continuare, oamenii nu-si permit nici la acest nivel sa-si ia case. Dar romania e o tara atipica, aici este chiar pomana sa-ti iei casa la un raport de 3 ori mai mare...

Tufis spunea...

@noamy, te rog eu frumos (vezi? sunt si politicos.) sa vezi ce scrie acolo. 200 de luni. imparte asta la 12. ffs.

AristotelCostel spunea...

@r

"...aici este chiar pomana sa-ti iei casa la un raport de 3 ori mai mare..."

...şi ce casă...

cezar rămâne un "gentilom", iar noamy vede oportunităţile în continuare.
Au ajuns speculanţii de doi lei să-mi dea lecţii de statistică, etică...mai vorbesc şi de şcoală.
La ce m-aş putea aştepta în România? Mai rămâne ca un politician să mă facă ...nesimţit.

Anonim spunea...

@cezar
E puzderie de oameni cu bani cash zeci si sute de mii. Noi esti de pe blog suntemm calicii societatii.
Si aia care au mai avut o bruma de bani i-au cam spart pe luxuri.

Anonim spunea...

O intrebare de analiza care aduce multe raspunsuri. De ce a vandut Patriciu acum un an Rompetrolul? Nu cumva era momentul de maxim al bulei. Apoi a si aparut cu o evaluare a pietei imobiliare. Daca nici omul asta nu stie cum se fac cartile ...
Think cezar

Noamy spunea...

@Ariostotel

Nu am vazut oportunitati, dimpotriva, maniere de a manipula pt a crea posibile oportunitati pt investitori.
Tot ce am vazut este ca acelasi ziar preia, la diferenta de doar cateva zile, calcule ale unor oficiali ai unor diferite organisme (cu interese evident diferite), calcule care evidentiaza diferente…ca de la cer la pamant. In timp ce calculul de azi este apropiat de realitatea existenta in piata in acest moment (macar ca preturi de vanzare), acelasi ziar finaciar « ZF » a publicat zilele trecute un calcul …de 5 ori mai mare !!!, dandu-l ca sigur, fara sa posteze si invariabillee din care rezultau aceste cifre.
Acest gen de manipulare poate crea premisele unor oportunitati, nu le vad eu cu un spirit vizionar. Era singurul aspect pe care am dorit sa-l evidentiez

Anonim spunea...

Dear all,
Ca sa nu o mai lungim,
Balonul este spart de-a binelea.
Restul sunt vrajeli.

Tufis spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Foarte frumos articolul .

Unknown spunea...

http://www.curierulnational.ro/Specializat/2008-11-11/Creditul+ipotecar%2C+sinucidere+curata

Ce ziceti? :)

Kiko spunea...

@belly

articol interesant si corect si bine facut.

Dar degeaba, n-ai ce sa-i faci.

In Ungaria animalistii vor sa inchida niste companii care ingrasa gaste pt a produce faimosul ficat de gasca. Pe chestia ca animalele sunt maltratate. In schimb, producatorii sustin ca gastile STAU LA COADA inaintea fiecarei "mese", ceea ce inseamna ca nu au nici o problema cu idopatul.

Asa si acea categorie de clienti, care vor lua credit CAT SE POATE. Ei nu au creier sa evalueze problema. Nu vad in viitor, in dimensiunea timp. Acum e bine si las ca va fi cumva. Multi sunt asa, pe asta s-a si bazat sistemul in care banii=datorie.

Cine ii va oprii? Poate nimeni. Poate puscaria, poate evacuarile silite (in mod sigur nu vor platii ratele, si am mai zis asta si s-a comentat ca de ce cred ca nu vor platii). Pai nu vor platii, asta face deja parte din joc.

Ori vor fi sclavizati si vor lucra la munci silite, ori intra la bulau, ori sistemul ii "iarta" si inventeaza solutii pt ca ei sa nu mai trebuiasca sa plateasca.

Eu personal as prefera primele doua, ei sunt defapt carne de macel, e bine ca darwinistic aceste elemente sa fie eliminate din societate. Dar sistemul e si mai perfid, asa ca s-ar putea sa gaseasca un fel de simbioza pt a putea convietuii cu viermii astia scarbosi.

Anonim spunea...

cezarica, mizerie mica, tot cu marotele te infiintezi?

"folosinta e gratuita, deci rata reala e mult mai mica"
adica exista si rata ireala? sau banii pe care bizonii ii decarteaza la banci sunt ireali si nu exista de fapt decat in imaginatia lor?

cu texte d-astea de agent pervers nu mai prostesti pe nimeni. exista doar suma de bani pe care oamenii o dau din venituri pentru a avea un acoperis deasupra capului. fie el cu chirie, fi in proprietate.

Miorlau Pufos spunea...

De dimineata am gasit in cutia postala un fluturas cu o oferta de vila in Pipera-Tunari. La cheie, parter si etaj, 150 mp spatiu construit, finisaje, tot tacimul de racordare la utilitati. Primul pret : 109.000 Euro. Adicatelea 726 Euro / mp fara negociere. Omul ar vrea sa faca un schimb cu un apartament de 3 camere in Tineretului sau sa o vinda, ca mai are si altele de vindut.

Deci aia care-au aberat mult si prost ca nu se poate sub 1400 de euro sau ca piata n-o sa scada...sa-l sune pe baiatul asta si sa-l auda tinguindu-se ca nu e nimeni interesat de casele lui iar terenurile in cel mai bun caz se tranzactioneaza la o treime din pret.

Anonim spunea...

"Asa si acea categorie de clienti, care vor lua credit CAT SE POATE. Ei nu au creier sa evalueze problema. Nu vad in viitor, in dimensiunea timp. Acum e bine si las ca va fi cumva. Multi sunt asa, pe asta s-a si bazat sistemul in care banii=datorie."

Educatia. Ungurii, daca observati, numesc un 20% peste sustenabil, acolo, balon. Pentru ca i-au educat germanii si austriecii (zic asa ca sa nu-l mai obosesc pe cezar cu istoria, el e self-made intermediary man, n-are timp d-astea) de le-a sarit apa din cap.

Spaniolii, popor bazat pe jaf si dat in cap, la fel de latin ca noi. Irlandezii, echivalentul moldovenilor de la noi, care l-au dat pe Lennon si cam atat. Astea sunt popoarele care au cazut in plasa. Ar mai fi aia din UK, dar acolo in mare parte aia din Bangladesh si India, tari la fel de evoluate ca a noastra, s-au bagat la credit.


Pe de alta parte, inteleg cum cezar si olandezul ar putea citi neputinta in replica asta a ta. E posibil sa faci asta, dar incorect. Sa te limitezi intelectual e fatal.
Sa limitezi indatorarea personala e doar dovada de educatie si intelect normal sau peste.
Cand o sa putem face toti asta fara sa stam cu frica-n san ca vreun prost va trece peste respectiva lege nescrisa, va fi s-aici ca-n Germania. Adica nu raiul, cu somaj cam mare, dar decent :)

Anonim spunea...

Deci, cezar si olandezu', chestia pe care voi, laolalta cu turbo trabannt, ca aia care nu "seize the day" sunt cretini, nu prea e adevarata.

E normal sa pui laba pe prima oportunitate ivita in cale. N

Nu e normal sa pui laba pe chestii nu doar riscante (caci si riscul e parte din capitalism), ci atat de oligofrene cat numai un cap cat nuca le poate privi ca investitii :), si, prin acest proces de pus laba, sa dai peste cap toata economia care iti tine visele in spate.

Anonim spunea...

Am "inghitit" niste cuvinte, lipseste "o priviti ca obligatie", respectiv e "incat" in loc de "cat"

Va prindeti voi unde.

Tufis spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Damn, lege, nu obligatie. Va rog sa ma scuzati, am scris in ultimul minut din pauza de masa, trebuie sa ma intorc la lucru, nu la intins mana. Sunt un jalnic de ala care sclavageste de la patron, c'est la vie.

Sper ca am transmis, totusi, mesajul, astept injuraturile.

bracu spunea...

discount 3000 euro la auto Renault ( nu stiu sigur daca deja a aparut pe piata dar a-nceput sa circule intern)

u spunea...

[Off-topic]

Anonimule, de unde o scosesi pe asta?

"Irlandezii, echivalentul moldovenilor de la noi, care l-au dat pe Lennon si cam atat."

Supra-generalizarile sunt nu numai prostesti, ci si paguboase de-a dreptul. Te citeste, naiba, vreun prunc care n-a auzit de Johnatan Swift sau de lordul Kelvin si te crede...

[End off-topic]

ionut spunea...

cezar

"(iar folosinta pe timpul acestuia este, ghiciti, gratuita - ceea ce inseamna ca rata reala de platit e muuult mai mica decat cea din desfasurator), iar altii, chiar numerosi, isi contruiesc casa pe pamant in regie proprie."

Astea sunt texte invatate la scoala de "imobiliare" sau de unde le-ai scos? Rata de 600-800 de euro/luna(cel putin) inseamna "gratuitate"?
Casa in regie proprie a costat 660 de euro/mp.( cu finisaje peste medie).
Pana in baneasa fac 30-40 de minute...pana in piata victoriei, inca pe atat. Cam cat faci tu din prelungirea ghencea tot pana in victoriei.
Vezi ca-l contrazici pe fratele tau olandezu care a postulat ca: NIMENI nu-si construieste in regie proprie.( ca sa nu mai spun ca acum vreo saptamana, tu insuti cosiderai ca "regia proprie" inseamna efort prea mare si timp pierdut).

bracu spunea...

citesc de multe luni postarile de pe blog dar acu mi s-a pus pata sa scriu ceva. Sa spun si ceva despre mine, sunt obisnuit de mic cu munca dar de vreo 7-8 luni o cam frec aiurea, mai exact administrez dosarele strainilor care au cumparat proprietati de la Impact. Exact Impact, si sunt multi ai dracu, si cei mai multi acum incep sa-si dea seama ca au facut greseala vietii lor cand au auzit de Romanica si de potentialul ei. Peste 80 % din acestia au dat doar avans ( unii 30-40 %) urmand sa-si finanteze diferenta prin credit ipotecar si creditul asta ipotecar e pe duca asa cum sunt pasarile migratoare din Delta (pe Dambovita presupun ca nu sunt nu :))

Anonim spunea...

Nu stiu cum vad cezar si olandezu, dar daca in europa e jale, la noi o sa fie cataclism. Nu vad un lucru bine facut ca sa resusciteze economia. Sper din suflet sa ma insel.

Anonim spunea...

Nu stiu cum vad cezar si olandezu, dar daca in europa e jale, la noi o sa fie cataclism. Nu vad un lucru bine facut ca sa resusciteze economia. Sper din suflet sa ma insel.

ionut spunea...

bracu


"discount 3000 euro la auto Renault ( nu stiu sigur daca deja a aparut pe piata dar a-nceput sa circule intern)"

Cand o fi 3000 de euro discount la logan by renault, d'abia atunci devine interesant:)
In romania (deja) au inceput sa "schioapete" vanzarile la o masina de 6500 de euro, si unii vad numai bucuresteni plini de cash( zeci si sute de mii).
"Neo...welcome to the real world!"

Anonim spunea...

@devlin, credeam ca intelegi... generalitatea generalizarii.

Sunt exact ca moldovenii in sensul ca au dat cateva varfuri cumplit de bune, si in rest sunt prosti gramada si convinsi ca ei sunt urmasii, moral si fizic, ai acelor varfuri.

Anonim spunea...

http://www.ziare.com/Zilisteanu___In_Romania_nu_exista_un_balon_imobiliar____1__Video_-474710.html

Degeaba va mai bateti gura aici...vedeti si voi ce zice Zilisteanu...cica nu e nici un balon!

AristotelCostel spunea...

@devlin

I feel much şforţa in him.

Ei, na trăznaie. Înainte anonimii erau agenţi imobiliari cu agenţia în carantină, acum desfiinţată, iar anonimii de azi par mai frustaţi decât ...mine.

Tufis spunea...

Diana vorbeşte 4 limbi străine şi a avut ocazia să iasă de mai multe ori din ţară, în interes de serviciu. Are propria ei casă, o garsonieră confort 2, pe care a reuşit s-o achiziţioneze anul trecut, după ce a făcut vreo 3 împrumuturi, cu ajutorul prietenilor şi al rudelor. Nu-şi permite să se mute în casa ei, rata la bancă, de 570 de euro, îi depăşeste salariul. Aşa că stă cu chirie, împreună cu alte două fete, mănâncă pe bonuri de masă, iar rata şi-o plăteşte din salariu, completat cu chiria percepută pe garsonieră. “Am venit în Bucureşti în ianuarie 2006, după ce muncisem un an în Spania. Scopul principal era ca, într-un an şi jumătate, maxim doi, să-mi iau o casă. E drept că am fost nevoită să-mi iau şi al doilea job, dar eu cred că a meritat. Dacă n-aş fi experimentat toate aceste lucruri, aş fi rămas cu impresia că totul e roz”, ne mărturişeste Diana. “Mai poţi, în ritmul ăsta?”, o întrebăm. “De ce nu? În condiţiile în care am realizat ce mi-am propus, sunt mulţumită. E drept că într-o săptămână am ajuns de două ori pe perfuzii, dar uite, supravieţuiesc!”.

E drept ca articolul din gandul e tendentios (iau ca exemplu secretare, despre care nu mai zic eu nimic - revin la ideea hulita de atat de social-asistatul Aristotel, care probabil ma include de mult la frustrati), dar acest ultim exemplu e supertare.

Asta a facut cum zic aia de pe softpedia, a fost responsabila si nu s-a dus in bambu (apropo, unde e bambu? habar nu am)

Tufis spunea...

Am uitat sa dau linkul, dar, repet, titlul e tendentios, si continutul e rau intentionat, cu exceptia exemplului pe care l-am citat.

De ce? Pentru ca Jurnalism si ce mai zic ei pe acolo... nu sunt studii superioare, imho.

http://www.gandul.info/scoala/tinerii-cu-studii-superioare-fac-foamea-prin-capitala.html?3934;2747349

Tufis spunea...

Inca ceva: nu sustin ideea salariilor mari din capitala, nu e chiar raiul visat de unii. Totusi, in anumite ramuri erau decente si putea fi suportabila viata fata de restul tarii daca nu faceau toate secretarele (si nu numai) 3 imprumuturi ca sa... fie secretare in capitala.

Chill the f out :)

AristotelCostel spunea...

@vasile

E un exemplu clasic de Raluca Stroescu.

Ce vrea să însemne "social-asistatul Aristotel"?

cezar spunea...

Ionut draga, viata nu e alba neagra. E gri. Nu tragi concluziile pina nu te asiguri ca ai priceput nuantele. Sau, le tragi, da uite ce-ti scriu eu jos.

1. Regia proprie e cea mai ieftina si mai complicata forma de a avea o casa. Pe cine-l tine curelele, felicitari dinainte.
2. Rata de credit ipotecar te scuteste de a plati chiria pentru acelasi spatiu. Asta pt. ca alternativa sa nu fie fuga fuga IAR la parinti. Rata, let's say- 600, chiria 400. Concluzia ? 200 ramasi de plata,ce-i drept pe 300 de ani (parerea tov. Aristotel)
3.Intra-devar, traficul in B. este mizerabil. Prea se inghesuie toti sa-si creasca nivelul de trai, AICI. Altfel, ar ramane in provincie, unde faci pe jos distantele pe care in B,. le faci cu masina.

AristotelCostel spunea...

Îngăăă!

Cezare, "pe cine-l ţine curelele"?
Cine e pă primul loc?
Calcule pe zeci de ani pentru situaţii temporare? Tu dai toată chiria pe heroină?

cezar spunea...

In treacat, miorlau ala, o ia pe alaturi mai rau ca al de mai sus.
Cica vinde unu in Pipera-Tunari vila cu 700 E/mp, si deci, 1400 e in aer si multe altele.
Voi ce credeti, exista un singur pret pt. constructii in RO, si pt. 'vila' si pt. blocuri de 10 etaje ? Ce pret a aplicat carei realitati ec. a aplicat tov. miorlau, si daca da, a procedat corect ? :))
Uite, miorlau, cum facem. Am si eu o garsoniera in Pre. Ghencea DAR vreau bani cash ca sunt speriat de criza. O vand cu...maxim cat imi da pina la al zecelea ofertant de pret care ma suna. Ce zici, pretul ala reflecta costul constructiei garsonierei aleia ?
Nuu te grabi foarte tare, de fapt n-am cu adevarat nevoie de parerea ta.

Tufis spunea...

@vasile

E un exemplu clasic de Raluca Stroescu.

Ce vrea să însemne "social-asistatul Aristotel"?


Eu nu iti pot ierta inca riposta la ideea mea cu "idiotii nu au voie sa aiba chestii". Observ ca esti de parerea tov ceausescu, trebuie sa ma spetesc si pentru aia care nu merita. Am mai zis-o, mi-as da juma' de salariu direct unor profesori universitari, nu sunt dispus sa ii dau tzatzei leana ce vinde cartele la metrou si dupa aia face greva ca nu are bani multi nici praful de pe toba.

Ai vrea sa asistam social pe toti idiotii? De acolo a pornit criza, monser. In niciun regim, indiferent cat de bine merge treaba, nu se intampla tinutul in palme la care visezi. Pentru ca e profund incorect, moral si etic.

Uita-te pe cine vrei sa asisti, pe o tampita care si-a indatorat familia si prietenii (si mi se pare foarte grav sa faci asta - daca moare ea e ok, shit happens, dar sa nu ii traga si pe prietenii nevinovati in groapa pentru aspiratiile ei nefondate)

Bula e profund bazata pe prostie, ne tot invartim noi ca e vorba de psihologie. Stiti cat e averea personala la first-time Rolls Royce owners? Ganditi-va ca, cu 2-3 exceptii norocoase, sunt oameni extrem de inteligenti si muncitori. Si totusi, la sumele pe care va las sa le descoperiti, pastrand proportiile, chiar se multumesc cu putin. Si majoritatea nu-s colectionari, aia una dintre cele doua masini :) )

Tufis spunea...

Nu e anormal sa vrei si sa ai avere, e chiar ... recomandabil, aristotel.

Sa vrei avere dincolo de ce-ti poate pielea este. Vezi idiotul ala din Norvegia care a distrus fonduri de pensii de buna credinta cu cumparat apartamente aici la kil.

Tufis spunea...

O ultima interventie, pentru corectare. Bogatii de care vorbesc nu se multumesc cu putin, se multumesc cu cat le tine plapuma. Cu cat au nevoie.

O absolventa de Jurnalism la FF care a facut trotuarul in spania merita garsoniera intr-o capitala, sau orice oras, for that matter? Nu cred, locul ei e la puscarie, prostitutia e ilegala si in Spania din ce stiu.

AristotelCostel spunea...

@vasile

"Ai vrea sa asistam social pe toti idiotii?"

NU!
Cred că tu ai o lungime de undă mai scurtă.

Dacă te referi la casiera x din carrefour, voi repeta.
Unul face un bişnit foarte profitabil şi are nevoie pentru încasarea profitului de un număr definit de sclavi. Face profit? Să împartă şi sclavilor lui din beneficiile afacerii pe care o derulează împreună.

Problema vacii de la Metrorex trebuie reglementată printr-o grilă corectă de salarizare a bugetarilor.

Rămâne deranjant faptul că în loc să pricepi că balonul e cât planeta, ai înţeles că eu vreau să "li se dea la vaci ...case".

Tufis spunea...

Eu inteleg ca balonul e cat planeta SI tu vrei sa se dea vacilor case. Ce, se exclud una pe alta?

Discursurile alea lungi despre bietii oameni saraci ce sens aveau?

Eu zic bietii oameni cu ceva, orice, in cap :)

olandezu spunea...

@ canadianu'


"olandezule, ia uite matalutza ce profit "decent" scot (sau scoteau) porcii, o zic chiar ei"

...da' p-aia cu "in urma cu 3 ani " n-ai remarcat-o ? Zi-mi cum e "in urma cu 3 zile" si mai vorbim :-)

AristotelCostel spunea...

@vasile

Vezi că treci cam uşor de la ANL pentru taximetrişti...la casiere care muncesc 12 ore pe zi...ele ştiu pentru ce...

Lumea asta nu prea ar trebui să fie doar pentru băieţii deştepţi.
Cam asta s-a întâmplat în ultimele decenii cu Wall Street-ul...

Eu câştig peste o casieră, eh poate 5-7 casiere...dar banii mei produc mai mulţi bani decât...mine.
Samfing is rili rong!

Unknown spunea...

Imi cer scuze de off-topic, dar bancul e prea tare ca nu vi-l zic:


"Unele banci acorda imprumturi cu dobanzi incredibil de mari. Poti sa iti dai seama care sunt acestea deoarece camera video care trebuie sa filmeze hotii este indreptata catre ofiterul de credit."

olandezu spunea...

@ miorlau pufos (imi vine greu sa-ti scriu nick-ul ...chiar ca e ...deoseb it :-)

"Omul ar vrea sa faca un schimb cu un apartament de 3 camere in Tineretului sau sa o vinda, ca mai are si altele de vindut. "

Aha , deci vinde vila de 150 mp la 109 E "la cheie" sau vrea sa faca schimb cu 3 camere Tineretului. Ce nu inteleg eu e urmatorul lucru : cum poti echivala o vila cu un apartament . Sau "la cheie" e tzeapa, sau e la cheie pe bune dar atunci trebuie sa ofere pe un apartament nu mai mult de 50000 E , nu ? (109000/2 presupunand ca apt are 75mp).
Probabil ca e prima varianta ! Merita sa verifici zic eu :-) ..ca sa nu miorlai a paguba mai tarziu !

olandezu spunea...

@ anonim

"Sper ca am transmis, totusi, mesajul, astept injuraturile."

N-ai inteles anonimule ! Pt. a primi injuraturi trebuie sa fii de partea "intunecata" a fortei . Tu fiind vocea poporului n-ai treaba !

Tufis spunea...

@olandezu, nu ziceti voi, astia fara cap, meserie, preocupari, doar cu o viclenie demna de un sobolan raios, "location, location, location"?

Observa lokeisanul la Pipera si lokeisanul la Tineretului. Cat e terenul in Pipera? 400 euro/mp? Cat e in Tineretului, 2k euro? Raportul de 5:1 e valabil si in afara bulei, ce ti-e greu de inteles? :)

Unknown spunea...

Olandezule, te inseli. Nu stii nimik :p

Tre sa fii de partea "intunecata" a PIETEI :)

Unknown spunea...

@ Vasile

Unde e terenul in Pipera?

Si teren in Tineretului la 2000 EUR/mp?? Deci e al naibii de bun terenul......

mobutu spunea...

cezar spunea...
Rata de credit ipotecar te scuteste de a plati chiria pentru acelasi spatiu.
Rata de credit ipotecar este tot chirie, proprietarul imobilului inchiriat fiind banca.
Daca vrei, este chirie pe ţ ani (ţ >= 30 ani) cu contract beton in favoarea proprietarului (nu plateste nicio reparatie, nimic, totul o face chiriasul)
Iar in astia 30 ani se pot intampla muuulte ...

AristotelCostel spunea...

@belly

ADHD?

Vilă Pipera...pe...apartament Tineretului.

Unknown spunea...

Zilisteanu: In Romania nu exista un balon imobiliar

http://www.ziare.com/
Zilisteanu__In_Romania_nu_exista
_un_balon_imobiliar___1__Video_-
474710.html

ionut spunea...

cezar

"Rata de credit ipotecar te scuteste de a plati chiria pentru acelasi spatiu. Asta pt. ca alternativa sa nu fie fuga fuga IAR la parinti. Rata, let's say- 600, chiria 400. Concluzia ? 200 ramasi de plata,ce-i drept pe 300 de ani (parerea tov. Aristotel)"

Fie si ca tine(rata 600 chiria 400). Diferenta 200x12lunix30 de ani=72000.
Cu rata aia esti "chiriasul" bancii pe 30 de ani.In plus absolut toate cheltuielile iti apartin.
Deja diferenta e si mai mare.
Mai gandeste-te!

ionut spunea...

cezar

Dupa cum vad au fost altii mai rapizi.

ionut spunea...

olandezu

"Sau "la cheie" e tzeapa, sau e la cheie pe bune dar atunci trebuie sa ofere pe un apartament nu mai mult de 50000 E , nu ?"

Asa si, ce ti se pare asa curios? N-ai inteles(inca), ca pe acolo vor fi preturile 50k maxim pentru 75 mp. de apartament? Aminteste-ti ca ai facut un mic sondaj, prin august parca , in care ne-ai intrebat cam care credem noi ca ar fi nivelul preturilor peste un an(august 2009). Raspunsurile au fost cam pe la 40- 50k euro un apartament de 3 camere.Eu am zis chiar mai putin.

olandezu spunea...

@ionut

...pai ionute vad ca nu citesti ! Exact asta am zis si eu : de ce nu ofera 50000 si ofera 109000 pe apartament ...adica la schimb cu vila !?

Uite asa va grabiti si cu concluziile, fara sa cititi sau fara sa va documentati !...nu ma mai refer si la intelegerea fenomenului ca aici deja intru in subiectiv !
Seara buna !

ionut spunea...

cezar

"Uite, miorlau, cum facem. Am si eu o garsoniera in Pre. Ghencea DAR vreau bani cash ca sunt speriat de criza. O vand cu...maxim cat imi da pina la al zecelea ofertant de pret care ma suna. Ce zici, pretul ala reflecta costul constructiei garsonierei aleia ?"

La orice suma oferita peste 25000 de euro raspunsul este DA!

ionut spunea...

olandezu

"...pai ionute vad ca nu citesti ! Exact asta am zis si eu : de ce nu ofera 50000 si ofera 109000 pe apartament ...adica la schimb cu vila !?"

Fi sigur ca vrea schimb cu un ap. cu aceeasi suprafata sau vrea diferenta in bani.

ionut spunea...

olandezu

Sau cel putin eu asa am inteles. Altfel e intr-adevar ilogic.
Poate ne lamureste miorlau pufos.

Miorlau Pufos spunea...

@ ionut & olandezu

Pe mine m-a mirat foarte tare anuntul respectiv. Asa ca azi dimineata, in buluceala din trafic si din plictiseala pun mina si-l sun pe om.

Omul a construit mai multe vile pe un pogon de pamint, o parte din ele le-a vindut la pret bun pina asta vara. A mai ramas cu una. Vrea la schimb un app cu 3 camere in Tineretului. Sau vrea sa vinda vila cu 109k. Si la 109 k e disperat ca nu gaseste cumparatori.

Daca nu ma credeti va dau tel lui, pe un mail privat. Ca sa nu ziceti ca bat cimpii.

Aaa, olandezule, ca mi-am adus aminte...iote ca se poate si la sub 1400 mp.

Miorlau Pufos spunea...

@ cezar

Valoarea unui lucru / serviciu la momentul x e data de cit poti obtine pe el la momentul x. Nu x-1 si nici x+1. Aia ie.

Daca tu ai gasonera de vinzare in prelungirea prelungirii Ghencea, puteai obtine pe virf de balon un pret y. Aia era valoarea la momentul ala. Ia vezi, acum mai poti sa faci acelasi lucru?

cezar spunea...

Pisico.
Hai sa fiu subtil. Dar cu tine nu se poate frate. Inca n-ai inteles ?!
1400 e o cifra azvarlita orientativ, desemnand un pret oarecare pt. un BLOC. Incapabili de cugetare detaliata, l-ati extins asupra intregului univers imobiliar romanesc. Bun, nu ma mai mir.
La o casa/vila/etc. , costul constructiei este mult mai jos. Vei gasi vile in Nordului/Pipera/Corbeanca la 1400. DAR acolo sunt 500-600 mpc de bucata. Din care 150 sunt uneori... subterane.
V-a spus alde Ionut, va pot spune si eu, aveti ofertele complexurilor de vile din zone MEDII. Ganditi DE FIECARE DATA cand va raportati la o realitate punctuala.
In Tunari am un prieten care si-a facut casa cu firma, si l-a dus anul asta la 750 E/mp, casa fara nimic subteran. In regie proprie, facuta cu picioarele (mai e si asta o...discutie) ajungea mai ieftin.

ionut spunea...

miorlau pufos

"Omul a construit mai multe vile pe un pogon de pamint, o parte din ele le-a vindut la pret bun pina asta vara. A mai ramas cu una. Vrea la schimb un app cu 3 camere in Tineretului. Sau vrea sa vinda vila cu 109k. Si la 109 k e disperat ca nu gaseste cumparatori."


Pai eu pun 2 intrebari :
daca nu gaseste cumparatori de ce nu scade pretul?
Chiar vrea sa dea 109000 euro pe un apartament cu 3 camere in conditiile actuale ale pietei?
Crede ca il va vinde pe ala cu 109000? Sau vrea sa locuiasca in el? Iar daca vrea sa-l inchirieze tot nu iese la "vopsea", greu de crezut ca va lua mai multi bani pe apartament, dacet daca inchiriaza vila.
Am pus mai multe intrebari:)

ionut spunea...

cezar

"La o casa/vila/etc. , costul constructiei este mult mai jos"

Explica-mi si mie cum ai ajuns la concluzia asta?
Care ar fi fundamentele economice?

olandezu spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/agentiile-imobiliare-nu-se-fac-reduceri-la-vanzarile-de-apartamente-din-cluj-3480404/

SI LINK-UL ORIGINAL :

http://www.clujeanul.ro/cluj/agentiile-imobiliare-nu-se-fac-reduceri-la-vanzarile-de-apartamente-din-cluj-3472959

...

DUR !!!!

cezar spunea...

Nu sunt inginer constructor, si, spre deosebire de opinia generala, respect suficient meseriile pt a nu incerca calcule punctuale.
Sub rezerva lipsei de precizie, diferentele ar fi cam asa :
-pretul terenului (in oras mai scump, in zonele de vile - mai ieftin)
-costurile cladirii pe inaltime (are, se pare, legatura cu protectia la seisme)
-costurile cu actele. De pilda, la un bloc P+2E cu 40 ap., Inspectoratul de stat pt. constructii incaseaza 2 miliarde numai pt. a-si da OKul de calitate a constructiilor.
Mai sunt procentele datorate primariei de sector pt. eliberarea autorizatie de constructie.
Eu am platit 1000 E pt. o casa de 250 mp. La un bloc in sectorul 6, suma este MULT mai mare.
- costul cu materialele de constructii (transport mai scump pina in Nordului, decat pina in Cornetu), cu forta de munca.
- costul cu organizarea de santier necesara racordarii (in multe cazuri) la gaze, curent, apa, canal. Sunt taxe de racordare substantiale, datorate infrastructurii deficitare. In special pe partea de curent electric, unde trebuie tras cablul ala de 2 MW (sau cat o fi) de la ultimul punct Electrica, pe banii developerului. Iar transformatorul pt. un bloc de 40 ap. e 50 mii E.

Sunt doar cateva aspecte.

ionut spunea...

olandezu

"Un exemplu de reduceri în domeniul imobiliar este ansamblul Mănăştur Vest Panoramic. La începutului acestui an, apartamentele se vindeau cu 890 de euro pe metru pătrat, apoi la sfârşitul verii preţul a ajuns la 750 de euro, iar acum cei interesaţi trebuie să scoată din buzunare 650 de euro pe metru pătrat. Astfel, un apartament de 120 de metri pătraţi cu trei camere şi fără loc de parcare costa la începutul anului 106.800 de euro plus TVA, în timp ce cu noul preţ acesta ajunge la doar 78.000 de euro plus TVA."

Observ ca nu se fac reduceri!! Doar...usoare corectii de la 127092(tva inclus) la 92820(circa 34000).
Dar ce zic eu corectii, astea sunt maxim "stagnari", in opinia agentiilor imobiliare din cluj.
Ne lasi?

ionut spunea...

cezar

"Nu sunt inginer constructor, si, spre deosebire de opinia generala, respect suficient meseriile pt a nu incerca calcule punctuale.
Sub rezerva lipsei de precizie, diferentele ar fi cam asa :
-pretul terenului (in oras mai scump, in zonele de vile - mai ieftin)
-costurile cladirii pe inaltime (are, se pare, legatura cu protectia la seisme)
-costurile cu actele. De pilda, la un bloc P+2E cu 40 ap., Inspectoratul de stat pt. constructii incaseaza 2 miliarde numai pt. a-si da OKul de calitate a constructiilor.
Mai sunt procentele datorate primariei de sector pt. eliberarea autorizatie de constructie.
Eu am platit 1000 E pt. o casa de 250 mp. La un bloc in sectorul 6, suma este MULT mai mare.
- costul cu materialele de constructii (transport mai scump pina in Nordului, decat pina in Cornetu), cu forta de munca.
- costul cu organizarea de santier necesara racordarii (in multe cazuri) la gaze, curent, apa, canal. Sunt taxe de racordare substantiale, datorate infrastructurii deficitare. In special pe partea de curent electric, unde trebuie tras cablul ala de 2 MW (sau cat o fi) de la ultimul punct Electrica, pe banii developerului. Iar transformatorul pt. un bloc de 40 ap. e 50 mii E."

Nu-mi vinde iluzii! Vorbeam de constructii in acelasi loc si de pretul pe mpc. In plus, prima data blocul e in oras, dupa care brusc l-ai mutat la...ultimul punct electrica.
Mai mult, costurile cu tot felul de autorizatii, imparte-le la fiecare apartament si pe urma compara-le cu cele pentru o casa pe pamant.Iti vor da cam aceleasi sume.
Transformatorul costa cam 15/mpc. in plus.
Si mai mult: logic pretul terenului e mult mai mare , raportat la mp. pentru o parcela de 1000, fata de 5000 sa zicem.

ionut spunea...

cezar

"Eu am platit 1000 E pt. o casa de 250 mp. La un bloc in sectorul 6, suma este MULT mai mare."

Un mic exemplu demonstrativ, acelor spuse mai sus.
Probabil ca la bocul respectiv suma este de 10 ori mai mare. Imparte 10000 de euro la 40 apartamente si-ti va da suma de 250 de euro/ apartament.
Tu ai dat 1000 euro pe 250 mpc. si la bloc costa 250 euro pentru, probabil, 62.5 mpc.( suprafata de 4 ori mai mica, pret pe masura).

Anonim spunea...

@olandezu
stiu ca datele sunt pentru acum 3 ani. asta nu scade cu nimic gradul de nesimtire al porcilor. de fapt ce vroiai sa imi (ne) transmiti prin aceasta observatie ?

Anonim spunea...

Criza globală loveşte local dar bineinteles ca Românii nu prea cred în criză
ce prosti is rromanii astia care nu reuseste sa observe oportunitatile, cum o face cezar, de exemplu ...

Anonim spunea...

Şi uite aşa se dezumflă marota principală - cea a creşterii constante şi substanţiale a salariilor populaţiei ... :(

Anonim spunea...

Pe langa costul unei "case pe pamant" mai trebuie sa ai si 30 - 40 000 E pentru un SUV ca lumea care sa te ducfa in "lume" :

http://www.ziare.ro/1226475453-Forumul_Economic_Mondial_Romania_are_drumuri_mai_proaste_ca_Zambia_sau_Burundi

Dar are case misto in zone rezidentiale ...........

Anonim spunea...

elzorab, ce faci, dormi ?
1 Euro = 1.2743 U.S. dollars

dcg spunea...

simon spunea...

Pe langa costul unei "case pe pamant" mai trebuie sa ai si 30 - 40 000 E pentru un SUV ca lumea care sa te ducfa in "lume"


Nu "in lume" ci chiar la propria casa care de obicei este pe ogor in mocirla.

Unknown spunea...

@ all

Sa va zic cateva faze pe care le-am vazut in Pipera?

1. Am reusit sa lovesc scutul la masina (SPARK) pe unde in zona Drumul Bisericii, va dati seama cat am putut sa injur..

2. Eram cu un client intr-un Land Rover Discovery, in spate la Porsche si ma uitam cum un TUAREG care ramasese impotmolit era tractat de o caruta.

3. Tot in zona Drumul Bisericii ma uitam cum ramesera impotmolite Dubele care carau materiale de constructii.

Deci Pipera = un mare rahat.

Anonim spunea...

De curind am fost la o intilnire cu alti agenti imobiliari Acolo am auzit un nume MANOLE si de curiozitate m-am informat si am aflat ca acest domn ,,tine "un blog imobiliar care este foarte bine cotat in trafic Am gasit,am intrat am citit.,,Foarte tare !"mi-am spus.,, Iata un om care este interesat de piata imobiliara,care din cele ce scrie ai putea crede ca nu este agent imobiliar,care e capabil ,nefiind agent imobiliar ,sa faca niste analize unele corecte altele speculative in legatura cu piata ...ma rog una peste alta e bine ca cineva neutru face analize care nu pot fi acuzate de partinire..."Toate bune si frumoase! Ba chiar ma gindeam ca face un gest sportiv si tine evidenta bunelor si relelor din aceasta arena cu gladiatori Si de curind, stupoare! Dl Manole nu face decit comert banal S-a straduit imprumutind de colo si de colo grafice ca sa impresioneze,le-a mai periat si coafat si-a facut adepti si acum baga publicitate!!!!!!!!!!!!!!!Esti tare domnule gata- gata sa ma pacalesti!Incepusem sa te citesc si chiar imi placeai!Nu din lasitate n-am sa-ti spun cum ma cheama dar consider ca nu meriti Probabil nu vei publica acest comentariu ,nici nu vreau Ma bucur ca-l vei citi tu Felicitari!

AristotelCostel spunea...

@anonim

Dacă ai fost la o întâlnire cu alţi agenţi imobiliari e uşor de înţeles ce ai în cap.

Anonim spunea...

Am putin timp pentru ca asa cum spune guru" vostru nu se fac tranzactii!!!!!!!! Habar n-ai tu ce am eu in cap pentru ca ce poate sti cineva care se autodenumeste ,,aristotelcostel"!!Maturizati-va si mergeti si voi la un serviciu si in felul asta puteti cumpara casele pe care agentii ,incaltati in adidasi sau in pantofi de piele, le vind si pe care ,majoritatea dintre ei , chiar le detin ( si astafara sa se dea peste cap prin banci sau fara sa ipotecheze si casa si masina lui tata).Hai te rog recunoste, draga arisotelcostel ,esti unul dintre cei respinsi frecvent la interviuri pentru ca nu ai nici scoala,nici prezenta si nici tata sa te recomande Stai la calculator si scrii timpenii pe bloguri!

AristotelCostel spunea...

@anonim

Recunosc. Vezi ca eu n-am reclama pe blog.

AristotelCostel spunea...

Anonimule, in timpul crizei si dupa ce o sa mai manânci?
Rahatul nu ţine de foame.

Dorin spunea...

@anonim
"Toate bune si frumoase! Ba chiar ma gindeam ca face un gest sportiv si tine evidenta bunelor si relelor din aceasta arena cu gladiatori Si de curind, stupoare! Dl Manole nu face decit comert banal"

Care este problema ta? Pana la urma daca tot aloca atata timp, care ar fi motivul pentru care nu ar castiga un ban cinstit?

Eu, spre exemplu nici nu bag in seama reclamele. Nu te obliga nimeni sa dai clik pe ele.
Fara sa te straduiesti poti trece in viteza traficului pe langa ele.

Andrei Stroiescu spunea...

@anonim

Vai saracul de tine, cate inselari ti-au fost inselate de hapsanul Manole, care a bagat publicitate si care acum scoate o caruta de bani din asta... Profitand vai, de saracul de tine...

Tot ce s-a discutat pe aici paleste evident in fata faptului ca blogul are... publicitate. Iar publicitatea asta a invalidat din start orice idee de pe aici. Forma bate fondul! Domnule anonim, esti un exemplar tipic al gandirii de Antena.

Nu-ti spun sa te duci pe forumurile de acolo, caci n-ai reusi decat sa te indobitocesti si mai tare. Mai bine intra pe aici cat mai des, ignora publicitatea (cum facem cred, toti - chiar ma indoiesc ca a existat fie si un singur clik pe vreo reclama) si incearca sa intelegi discutiile si conceptele prezentate pe aici. Chiar daca nu o sa te faca mai destept, cu siguranta n-or sa te faca mai prost.

O zi buna

Dorin spunea...

@anonim

"Maturizati-va si mergeti si voi la un serviciu si in felul asta puteti cumpara casele pe care agentii ,incaltati in adidasi sau in pantofi de piele, le vind"

Dragul meu "pui de agent", te rog sa-mi spui ce casa poate sa-si cumpere un om obisnuit care merge la serviciu?

Unknown spunea...

@Manole

Daca tot ai atata trafic pe blog, cheama-ma sa iti fac o evaluare si poate punem si de o bula DOTCOM in RO, ca domeniul acesta nu a fost inca "fructificat" la maximum :)

Valabil si pentru restu blogerilor, doar ca va trebui sa veniti cu o mica "atentie" :))

Sper ca va dati seama ca glumesc :p

Marona spunea...

Hmmmm....ce multe s-au schimbat in ultimele zile:

- Manole s-a decis sa faca bani din dezumflarea bulei, fara sa investeasca decat creier, spre oftica imobiliarilor :)

- Imobiliarii si anexele sunt fortati afara din faza de negare anxioasa si cauta informatii obiective despre piata imobiliara. Pentru ei am trei cuvinte: Japan! Japan! Japan! ...acolo daca va uitati aflati tot ce trebuie sa stiti.

- Creditacii romani de pe varf de bula se uita cu sperante reinoite si-un ranjet de fericire spre America, unde Fannie si Freddie promit sa prelungeasca scalvia impotecara de la 30 la 40 de ani, cu conditia sa le dai lor 38% din venitul tau si-al mostenitorilor. Iar babalistii vor plati si ei alaturi de creditaci prin impozite, hurray! :) Yapp. Poate contribuabilii din Gercia, Olanda sau UK, ca la noi sistemul bancar e 90% privatizat si strainizat.

Mitul caselor ca perpetuum mobile de facut bani s-a prabusit in toata lumea si, MIRACOL, chiar si in Romania. De-acuma locuinta e un amarat de cost al traiului, asa cum a fost de-a lungul istoriei si pana in 2000. Eu tin minut de reculegere.

AristotelCostel spunea...

@dorin

Pai daca n-ai scoala, esti respins frecvent la interviuri, n-ai prezenta si nici tata nu te recomandă, ce casă vrei?

Uite la el, ce "sti" tu, munceste si are ...cu ce. I-a rămas un gust amar de la reclame.
El vrea 2-10k euro la tranzactie facand o gramada de ...chestii importante, dar nu poate citi blogul de ...reclame.

Anonim spunea...

Ia, un pic de atentie, sa vedeti cum se fac banii adevarati

20 martie 2008:

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/un-imobil-din-bucuresti-vechi-de-110-ani-se-vinde-cu-4-8-mil-euro-11513

dupa sapte luni:

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/un-imobil-de-110-ani-s-a-scumpit-cu-50-dupa-finalizarea-proiectului-de-dezvoltare-18107

+ 50% in sapte luni, costuri nema.

Cel mai istet comentariu se premiaza cu o vizita la agentia imobiliara monopoly (HAHAHA).

Bai, nea anonime, cumva acolo lucrezi?

Vine foaameeeaaa....

toma spunea...

@sideratu
geniala postare...
sa ceri maximul cit poate suporta cererea e una, dar sa ceri si mai mult cind vezi ca nu poti obtine nici cit ceri, asta numai agentul imobiliar romanesc poate face.

@ anonimu' & all
Daca exista vreo meserie in Romania unde au ajuns mai multi neaveniti, impostori, lichele si escroci decit in cea de "agent imobiliar" eu imi tai capul. Pentru 99% din agenti nu am decit dispret si sila.

Manole spunea...

Domnule anonim, poţi să ne spui şi nouă de ce te aşteptai să îţi şterg comentariul?

Din câte văd nu conţine nimic subversiv.

Reclamele, aşa cum am mai explicat, vor rămâne. Câştigurile de pe urma lor sunt insignifiante, nu mai visa aiurea.

Anonim spunea...

Domnilor vreau sa lamuresc lucrurile :de ce acest domn Manole are nevoie sa fie aparat de voi citiva oameni fara ocupatie care afara de faptul ca va plimbati vorbe goale prin gura nu faceti altceva decit sa demonstrati,, cui" se adreseaza de fapt Domnul Manole Se pare ca de fapt voi sunteti cei care prin ignoranta voastra ajutati la umflarea un mare balon de gogosi !?Daca pica piata asa cum basmiti voi din ce va mai da Domnul Manole hrana celor fara hrana mintala ?Multumesc, inca o data, Domnul Manole ca m-ai scutit sa te mai citesc si pentru voi simpatici cititori fie vorba intre noi tot ceea ce spuneti seamana cu,, vulpea la strugui" Dac nu stiti despre ce e vorba ...Nu nu lucrez acolo unde nu puteti ajunge voi,am mai vazut in 17 ani de cind lucrez in imobiliare asa zise crize si iata sunt tot aici,am cap sa inteleg ca ceea ce se petrece e firesc.... chiar si atitudinea lui Domn Manole e de inteles. In criza scoti bani din orice Eu din tranzactii voi....mai vedem cine are ce minca si mine Hai ca pierd vremea cu voi

AristotelCostel spunea...

Zilisteanule, fără noi ai fi părut "analist", aşa ai rămas doar un burtos.
Bula aia care nu e ...te va mătura.

dcg spunea...

Anonim spunea...

(...) Hai ca pierd vremea cu voi


Eu zic ca anonim este nea Jiji Becali alias "zdreanto care esti tu zdreanta".

Alte pareri, pariuri, ceva?

toma spunea...

anonime,
de la postare la postare te dezvalui mai ciudos si mai lacunar la capitolul IQ
Faptul ca o firma sau mai multe cheltuie bani de publicitate din bugete din ce in ce mai strinse ca sa isi asocieze imaginea cu locul asta demonstreaza ca locul are audienta si impact.
Cred ca incepe sa aiba si influenta, pentru ca nu a constatat niste situatii de fapt, ci le-a prezis. Pe deasupra procentajul celor inteligenti si informati (nu, nu te incadrezi aici...) care posteaza pe blogul asta depaseste cu muult media pe ce vreti voi (Bucuresti, tara, populatie cu acces la net, etc.)

respect, bravo.

Numarul celor care isi iau din timpul mai mult sau mai putin limitat ca sa posteze sau sa acceseze este un argument de necontestat.

iarasi bravo.

sunt niste lucruri la mintea cocosului, ca anonimu' nu le pricepe, sau nu-i convin, nu e de mirare.

Rar lucru sa intilnesti asemenea specimene ca anonimu'...
Cred ca nu m-am enervat asa de mult.

Marona spunea...

Cristi.....get real! nea Jiji nu tasteaza precis, nu te mai lasa indus de eroririle gramaticale. Nu-i Jiji singurul cioban care "da pa piata asta".

Anonim spunea...

Dl. Ion Radu Zilisteanu, daca Manole are sange in C.O.A.E., posteaza cu numele si nu cu pseudonim, iar oamenii din imobiliare stiu ce blog "tine", dupa cum singur spui :
"De curind am fost la o intilnire cu alti agenti imobiliari Acolo am auzit un nume MANOLE si de curiozitate m-am informat si am aflat ca acest domn ......", tu de ce nu ai sange in instalatie sa iti iei macar un "nick" ?

Anonim spunea...

oameni buni!

anonimu' e un personaj colectiv.
e AGENTUL IMOBILIAR insusi in toata gaunosenia lui.

usor-usor AGENTUL simte ca nu se mai poate trai din prosteala si asta genereaza panica.

reconversie profesionala la AGENT?

HAHAHA

Anonime, incetisor dispari in apele tulburi din care ai venit. Ca sa nu zic rahat.

Adio

dcg spunea...

@Marona,

Jiji stie sa "tasteaza", doar are glob.. pardon, blog. El "ie" in mod sigur. Hai ca m-ati plictisit, haidi pa!

Unknown spunea...

@Manole

De ce nu imi raspunzi la imail? :((

@toma

"Pentru 99% din agenti nu am decit dispret si sila."

La fel si eu. Cunosc cativa agenti insa din toti doar pentru 2 baieti am cuvinte de lauda. Dar nici pentru cei 2 baieti nu bag mana foc.

Anonim spunea...

HAI,FIE...MA BAG IN TROACA...NU DE ALTA DAR , VAD CA VA PLACE SA AVETI PRINTRE VOI SI OAMENI INTELIGENTI!NU SUNT EGOIST/A SA VA RAPESC MICILE VOASTE PLACERI. Promit ca o parte a acestei zile sa va bag in seama ! Aveti noroc ca ma simpt rau si stau acasa si cind sunt bolnav/a am chef de glume. Saracul Radu daca a ajuns sa fie judecat SI INSULTAT de voi niste neica nimeni !Daca Domniilor Voastre puteti sa faceti intr-o saptamina bani si analize financiare cit face Zilisteanu intr-o ora ar fi perfect. Domnilor mare lucru sa fii inteligent si sa ajunga altii sa te injure pentru acest motiv! Eu va dau voie sa ghiciti cine sunt si celui care ghiceste ii promit ca, personal, ma voi ocupa de el sa-si dezvolte potentialul si sa ajunga si el sa cistige asa fel incit sa nu mai stea pe margine si sa saliveze... Intrebare: nu am singe in ce?! Mai baieti si fete iata cine sunt cititorii ferventi si ce limbaj folosesc domniile lor ! Si eu care citeam doar articolele nu si comentariile... ce greseala !Domnul Manole fa domnule ceva sa-i stavilesti pe acesti cititori care nu prea au stofa daca folosesc acest langaj.

Anonim spunea...

Acum discutiile vor fi deturnate definitiv. Vom/veti avea de "luptat" doar cu anonimii. Analizele ... alta data.
Scopul lor poate fi atins.

AristotelCostel spunea...

@simon

Aşa era şi olandezu în prima zi. Apar ca nişte fazani de prin ...grădina Raiului şi...tot aşa le şi trece.

Anonimule, banii nemunciţi nu vor mai fi câştigaţi în România...din imobiliare.
S-ar putea ca tata meu să fie mai tare ca tata tău, dar chiar nu dă bine să ne vorbeşti nouă de valoarea ta.
Te insulţi singur crezând că în România mai sunt proştii care se uitau fermecaţi la tine...cu un an în urmă.

Până acum i-am bifat pe blogul meu pe:

Lopată - prost;
Bordei - prost;
Zilişteanu - prost.

Au declaraţiile în ramă...nici dracu' nu-i mai spală de ce au făcut.

Andrei Stroiescu spunea...

Domnule anonim

In primul rand, pentru mine esti doar un... anonim. Daca ai fi venit cu vreo parere argumentata, poate m-ar fi interesat sa aflu cine esti de fapt. Cum nu e cazul, poti fi doar irelevant. Vad ca ataci pe forma si tragi niste concluzii dinainte formate ceea ce demonstreaza de ce sunt nefondate. Inteligenta ta ma lasa rece (nici macar nu o sa pricepi ce-am vrut sa zic cu asta).

Oricum scopul tau aici pare sa fie doar sa te dai smecher. Fi fericit, traieste-ti momentul de "glorie". Cui ii pasa de gloria unui anonim?

O zi buna

nicolaie spunea...

@anonim
Esti un anonim, te ai nascut anonim si vei muri anonim
Sa ti fie rusine de numele tau, de cine esti, chiar esti anonim:))

Miorlau Pufos spunea...

Mai exista cineva care iubeste agentiile imobiliare?

Eu vă spun sigur că nu le iubesc şi nu am făcut sex cu ele niciodată, deşi agentul cu care mi-am cumpărat garsoniera lui Groparu fusă un scump. Bag samă că din cauză ca e moroşan, şi io n-am dat cu bolovan, că doară nu-s bătut în cap.

Nu neg că sunt şi agenţii cumsecade. Nu, asta chiar nu o neg. Da’ postarea asta e despre agenţiile alea najpa.

Deci agenţiile imobiliare alea care or umflat preţurile imobiliarelor artificial, elea care îţi râdeau în nas când le ziceai că nu dai 70.000 coco pe o cameră în bloc comunist mai bătrân ca mine, alea care ne-or vândut hârtii de proiecte imobiliare neacoperite juridic şi fără autorizaţii de construcţie la scoruri berlineze sau chiar luxemburgheze, alea care or încercat să îmi vândă mie un garaj pe post de garsoneră, care găseau o ofertă exact la suma maximă pe care eram eu dispus să o dau, ofertă care expira într-o oră şi trebuia să mă hotărăsc instant, alea care nu răspundeau la telefon când publicau pe site un anunţ cumsecade, sau te luau la p*** daca nu le placea de tine, alea care nu iţi puneau cea mai bună ofertă pe masă pentru că asta o păstrau pentru speculanţii lor de la care îşi luau ciubuce, alea care te puneau să plăteşti TU taxiu’ ca să mergi să vezi apartamentul pe care ei trebuiau să ţi-l arate, alea care încheiau cu constructorul contract de exclusivitate şi tu nu puteai cumpăra apartament direct de la ăsta din urmă, agenţiile ălea locuite de oameni cu 9 clase erijaţi în experţi imobiliari, agenţiile care fraiereau babele şi moşii şi îi duceau la notari cumpăraţi şi îi lăsau pe drumuri, agenţiile noastre cele de toate zilele, alea care ne-au ucis visele, ne-au scurtat 3 ani din viaţă cu nervii pe care ni i-au provocat, care ne-au făcut să ne futem fără gemete prin apartamenteîn chirie împărţind buzile şi bucătăriile şi frigiderele cu încă 10 colegi de apartament, agenţiile care nu îţi dau niciodată factură pe comisionul plătit (comision care a tot crescut pe măsură ce a crescut şi preţul apartamentelor), agenţiile imobiliare care împânzesc ziarele cu anunţuri false numai să te facă, fraiere, să le treci pragul ca să te chelească de bani, ei bine, agenţiile imobiliare sunt, se zice amu, în prag de faliment.

Dacă nu ştiaţi, afară bate criza, cică.

Şi fincă dezbatem agenţiile najpa, vă îndemn să puneţi mâna pe telefon şi să sunaţi la toate stabilimentele astea de nichiperci diletanţi şi habarnişti cu care aţi avut de-a face vreodată, şi să le spuneţi cam aşa:

- Alo, agenţia (sa zicem) Edil?
- Da, poftiţi vă rog!
- Cum, ÎNCĂ NU AŢI DAT FALIMENT????

De pe www.groparu.ro

Anonim spunea...

anonime, eu ti-am zis, esti monopoly.

sau florin salam

da' daca ghicim cine esti ne spui?

te rog, te rog!!!!

lasa-neeee

ai prea multe greseli de gramatica...

si de exprimare...

ofofof

presupun ca o sa ne explici ca ai bani, da' si dusmani, masini bengoase si femei tari.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Vai mie ce am facut ....cred ca sunt pe cale sa-mi schimb profesia voi inventa una noua si anume distrugatorul de bloguri!!!!!!!!!!Ce ridicol! Am vrut doar sa semnalez ca un blog citit ca acesta nu merita sa se minjeasca cu publicitate Voi muscati nu eu Nu ma parasiti acum cind m-am incins!!!!!! Sa stiti ca mie-mi plac toti oamenii indiferent de culoare,defecte,dizabilitati etc Sunt ceea ce se cheama un ,,om bun "si de asta va voi explica cum sta problema cu piata imobiliara Inregistreaza dragilor un fenomen normal de declin dupa ce preturile au ajuns la cote maxime (se pare )si asta s-a intimplat nu datorita agentilor asa cum insinuati voi cititori neobositi ai blogului ...Agentii vind ceea ce se pune la vinzare Preturile sunt cele ale proprietarilor Daca cineva va va explica poate intelegeti ceea ce va fi o mare performanta pentru voi.

dcg spunea...


anonim spunea...

Domnul Manole fa domnule ceva sa-i stavilesti pe acesti cititori care nu prea au stofa daca folosesc acest langaj.


Corect, sa intervina domnul Manole si sa faca ceva impotriva lipsei de stofa a celor care folosesc astfel de langaje. Se aude?

AristotelCostel spunea...

@anonim

"Agentii vind ceea ce se pune la vinzare"

"Agenţii vre să vinde" da' n-are cui.
Am uitat de comisionul plusat peste preţul proprietarului. Noi suntem mai tâmpiţei. Am uitat de analistul Zilişteanu şi ale lui randamente.

Eu ştiui cu 4 ani în urmă că ne vor paşte nişte ţepe colosale imobiliare, dar mama a vrut să mă fac cercetător şi mi-am văzut de ale mele.

Mămică, aţi întins coarda până aţi jenat bagabonţii fără treabă, iar acum degeaba vă plângeţi de zvonurile din piaţă...informaţia circulă, iar "cetitorul" e ...decidentul.

Anonim spunea...

Hai ma ... hai nu zau ?! Preturile sunt ale proprietarilor spui ? De ce cand vizionati un spatiu, intrebati cat cere pe el (asta cand mergeti voi singuri sa il vedeti, dupa ce v-a sunat vanzatorul) si spuneti : e putin dom'le. Acum o saptamana am vandut unul la trei blocuri mai in spate, cu 3000 mai mult decat cereti dumneavoastra.
Sau : daca reusesc sa iau mai mult cu x mii , cat e partea mea ? Dar, sefu, te rog , sa nu se afle la firma, e ciubucul nostru ?
Obositilor !

toma spunea...

anonime,

Foloseste si tu, macar o data, virgula.
E in dreapta jos, pe tastatura.

In ceea ce ma priveste, clar nu poti sa aduci/produci nimic interesant, nici pe blog, nici in afara lui. Putinul pe care l-ai avut de comunicat, l-ai comunicat.

Sanatate.

Manole spunea...

@belly: scuze, mailul cu balonu' îl citesc cam o dată la 3-4 zile.

@anonim: stimate domn, te felicit că de 17 ani faci imobiliare şi nu mă îndoiesc că în viaţa de zi cu zi îţi faci foarte bine meseria. Dacă ai fi urmărit într-adevăr blogul ai fi văzut că s-au discutat aici o mulţime de cauze, iar dorinţa de profit a agenţiilor a fost doar una dintre ele, dar niciodată cauza exclusivă.

@all: mi-aţi zis să dau liber la comentarii :), am dat, acum nu-l înjuraţi pe bietul om. Ţineţi cont că din ceea ce/cum scrie pare a avea în jur de 50 de ani, deci unora poate v-ar putea fi tată.

dcg spunea...

Toma,
uite ca foloseste virgule daca nu ai fost atent:

,,om bun "

Inedit, nu?

AristotelCostel spunea...

@manole

"Ţineţi cont că din ceea ce/cum scrie pare a avea în jur de 50 de ani, deci unora poate v-ar putea fi tată."

Asta aduce o umbră de îndoială asupra existenţei balonului imobiliar?

"...mi-aţi zis să dau liber la comentarii :), am dat, acum nu-l înjuraţi pe bietul om."

Părerea mea în privinţa comentariilor nu mi-am făcut-o...publică, da' mai mult îmi plăcea când aveam bazele de date cu proşti.

B spunea...

@aristotel: ai spus un lucru f. interesant "Eu câştig peste o casieră, eh poate 5-7 asiere...dar banii mei produc mai mulţi bani decât...mine. Samfing is rili rong!".
Daca eu interpretez bine, in timp ce bizonul mioritic cumpara apartamente/terenuri pt investitie sperand in majorarea valori bunului dar si la venituri din chirie tu inseamna ca ai investit in altceva de vreme ce investitiile tale iti aduc venituri mai mari decat cele salariale. Este corecta presupunerea mea? Stiu ca nimeni nu isi dezvaluie reteta dar ar fi interesant un hint din partea ta.

@anonimul incins (mai lipseste sa ne roage sa il sunam la un numar incepand cu 89..): analizele lui tov. zilisteanu facute in stil romanesc la kilogram (cantitatea nu calitatea conteaza) s-au dovedit eronate asta in conditiile in care zilisteanu care prognoza crestere la imob. pt 2009 acum 3 luni a schimbat macazul. Chiar si un om cu mai putina educatie statistica care cultiva pamantul daca e seceta nu poate sa afirme estimativ ca recolta va fi mai bogata, nu? Ei bine, tov zilisteanu in conditiile in care bancile din vest au inchis robinetul de bani de multe luni a continuat sa afirme ca preturile vor creste? Din ce, pt ce deja era penurie la materia prima folosita, adica banii? Cum zicea si Aristotel, tov zilisteanu era pur si simplu in faza de denial.

Anonim spunea...

Domnul Manole ai ceva perspicacitate ...Vezi ca ma superi si dumneata? Cum poti sa scoti pe tapet virsta omului ca un argument! Mai ce perspicacitate !Nu degeaba te admir !Stii care era sloganul ziarului CATAVENCU?(o mai fi si acum poate),, cititorii nostrii sunt cei mai inteligenti " sau cam asa ceva .Ceea ce nu e cazul aici. Regret sa intreb de ce oparitii de bloggari care citesc Balonul nu-si vad de ingineria lor,sau de armata,sau de laptopurile lor...E prost sa-si dea cu parerea despre imobiliare cineva care nu are informatii exacte .Ca sa pastram linia mata faceai o treaba buna pina si-a bagat dracul coada si te-a tentat cu citiva firfirici. Eu te pot sfatui sa continui ce ai inceput ,analizele si daca e cazul suguseaza-ti cititorii sau du-i la scoli de maniere Au multe refulari si,, cuie" contra diverselor agentii si agenti (pe care bunul simt ar trebui sa-i impiedice sa-i nominalizeze si sa semneze ,,miorlau pufos" sau cun naiba mai semneaza .Se pare ca ,saracii, pe linga probleme imobiliare au si probleme sexuale nu se mai pot .....cu strigaturi! Mai copii, coboriti din podul cu fin ca Rebreanu s-a dus si nu are cine sa va mai imortalizeze Si a murit si Marin Preda ...ca am vazut ca unul dintre voi il are in lista de lecturi favorite(cam scurta amice....vezi ca in afara de lecturile obligatorii oamenii citesc si alte carti Daca esti cumite primesti prin e-mail citeva) Va iubesc si promit ca daca va ridicati la nivelul asteptarilor mele adica pina la genunchiul broastei va fac cadou o garsoniera pentru clubul bloggarilor ...ma mai gindesc cum va voi boteza!Salutare

Marona spunea...

Hahahaha.... Cristi Dimofte, ma inclin! Da' cum te-ai prins asa repede?

Manole, ce se intimpla este chiar foarte tare. :)

Anonim spunea...

Cum striga galeria cand am furat-o cu 3-0 de la Lituania : Lasa-ne, lase-neeeeeeee, nenea ....anonim.....lasa-neeee!!!!!

toma spunea...

@cristi dimofte

hopa,

aparura virgulili...
prea multe, puse aiurea, da' orisicit.

tocmai cind ma hotarisem sa nu mai polemizez cu anonimu'.

Ce mai la deal, la vale, ca agent e o singura metoda de facut bani acum: statul acasa. se economisesc banii de transport.

Anonim spunea...

Acest comentariu este poate ultimul Ma duc sa-mi hranesc cateii .Stii Dl Simon ce se spune in popor desbre barbatii inteligenti? Se spune ca nu vorbesc despre armata,fotbal si femei.....Trage si matale ce concluzie vrei Si daca tot va jucati de-a bloggari macar fiti originali si nu mai plimbati articolele de la unul la altul Cred ca toti copiati de la Manole cite ceva si apoi va impaunati ca scrieti analize Asa e romanul destept se pricepe la toate cite un pic si la nimic concret .Ma cheama animalele sa le dau hrana Poate va mai bag in seama alta data ..cine stie...

Anonim spunea...

Stimate Domn agent imobiliar, ai dreptate, acum "baietii inteligenti " vorbesc despre ... barbati ! Spor la treaba si vaselina multa !

olandezu spunea...

@ miorlau pufos

"Deci agenţiile imobiliare alea care or umflat preţurile imobiliarelor artificial, elea care îţi râdeau în nas când le ziceai că nu dai 70.000 coco pe o cameră în bloc comunist ..."

Pufosule, mi-a placut textul asta cu agentiile imobiliare ! Pe bune ! E demn de o antologie a blogului . Nestor a mai avut vre-o 2 din astea de ultima pagina in Academia Catavencu ! Articolul din jumatea de sus, daca il stiti. Cel mai adanc din gazeta ! Adanc, nu "adanc" !

Din nefericire insa literatura e una, economia e alta .
Iar haiducia (pe net sau in realitate) - din nou, alt animal.
Oricum bravo pt. eseu !

dcg spunea...

Sau poate e Olandezu' undercover?

Anonim spunea...

Asa...in timp ce hraneam cateii mi-am amintit o glumita (nevinovata)Stiti care este asemanarea dintre ciine si un inginer ? Amindoi au ochii expresivi dar nu se pot exprima prin viu grai !...ha ha ha hai CA E BUNA! Ma plictisiti asa de tare incit simt nevoia sa -mi spun glume.Spuneti si voi ceva inteligent sau macar faceti rezumate din articolele lui Manole si invatati-le si apoi va rog sa le recitati la oglida pina va convingeti ca acele vorbe va apartin si apoi stam de vorba si despre imobiliare Pina atunci pim-pong cu vulgaritai si cu ineptii e tot ce putem face impreuna Daca nu credeti cititi-va minunatele comentarii din urma ca sa vedeti ca am dreptate Daca e sa va analizez activitatea mintala nici nu ma mir ca sunteti asa de prinsi de complexitatea discutiilor Bravos,aferim dragilor

cipi bibi spunea...

@anonim
atata timp cat nivelul dicutiilor de pe un forum, blog etc este jignitor pentru inteligenta cuiva, acesta este liber sa se retraga.
pe de alta parte, nu cred ca ti-a cerut nimeni sa donezi o garsoniera pentru "clubul bloggerilor", sau sa ne demonstrezi marinimia in nici un fel.

daca ai un aport de adus - o parere on topic despre una alta, e minunat, daca nu, nu inteleg de ce sa postezi doar de dragul de a-i jigni pe altii.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

anonim, pentru cine bat clopotele??
:) :) :) :) :) :) :)

DING-DONG, DING-DONG, DING-DONG, DING-DONG

Anonim spunea...

Donmisoara cipi bibi nu am inceput eu ci am dat o replica pe masura celor care se erijeaza in judecatorii unor oameni care muncesc si care astfel cistiga Nu neg ca m-a luat valul si te rog sa ma scuzi esti prima care impune prin bun simt Am vrut sa demonstrez ce zace in pielea celor care -si permit sa-i judece pe cei care muncesc si-si cistiga banii datorita muncii de minim 10 ore pe zi, care datorita inteligentei lor si curajului fac o meserie pe care multi si-o doresc dar nu sunt apti pentru a o practica Chestia cu lipsa de respect pentru agenti este demonstrata si te rog sa le citesti comentariile Ei nu intra pe acest blog din interes pentru ce se petrece pe piata imobiliara ci din ura pentru cei care reusesc in viata Va doresc tot binele din lume

ionut spunea...

@all

Domnul anonim, la mintea lui, s-a "impiedicat" de reclamele de pe blog.
Ce nu stii tu, anonimule, ca doar privindu-le, lui manole ii intra niste bani in cont!
Scoala, bag sama, n-a "patit", ca nu e nevoie. In 17 ani mai bine facea scoala (termina la anul 12 clase).
In afara de faptul ca noi folosim diverse "langaje" si ca el se "simpte rau" da' e "om bun", ii mai si face apologia lui zilisteanu.
Quintesenta agenturilor...

ionut spunea...

@all

"Am vrut sa demonstrez ce zace in pielea celor care -si permit sa-i judece pe cei care muncesc si-si cistiga banii datorita muncii de minim 10 ore pe zi, care datorita inteligentei lor si curajului fac o meserie pe care multi si-o doresc dar nu sunt apti pentru a o practica"

Lasati-l, intelegeti-l, aveti mila!. E atins de ...criza si nu mai poate sa munceasca 10 ore pe zi! Inteligenta si curajul ii scad cu fiecare zi in care nu tranzactioneaza nimic.
In cazul "agentilor imobiliari", ocupatia se "presteaza", nu se practica...

constantin spunea...

Pesonal nici eu nu ii suport pe agentii imobiliari. Acum vreo doi ani eram in proces de a cumpara un apartament si am avut de a face cu vreo 10 tipi din
aceasta "breasla" profesionala. In unul din cazuri am agreat un pret iar dupa o zi ma suna "ajentul" sa imi spuna ca s-a marit pretul cu cateva mii de
euro. Mai sa fie, s-a intalnit hotul cu prostul, nu? I-am inchis telefonul imediat. Cam asta e marea lor inteligenta si in asta consta "munca dificila"
desfasurata.

Cat despre conflictul cu inginerii ... nu am cuvinte. In Vest cand un tip/tipa ii place sa frece menta si nu vrea sa duca nimic la final se apuca sa
studieze "Arts". La noi se face agent imobiliar.

Anonim spunea...

Ma apuca plansul. Apologia meseriei de agent imobiliar !
Auzi :
"....care -si permit sa-i judece pe cei care muncesc si-si cistiga banii datorita muncii de minim 10 ore pe zi, care datorita inteligentei lor si curajului fac o meserie pe care multi si-o doresc dar nu sunt apti pentru a o practica...
........Ei nu intra pe acest blog din interes pentru ce se petrece pe piata imobiliara ci din ura pentru cei care reusesc in viata ...."
Nu suntem apti deoarece avem ceva studii peste 10 clase.
Ura nu am, daca vrei sa nu mai obosesti 10 ore pe zi te ajut eu sa scapi si, in conditiile de azi ale pietei, chiar sa castigi mai bine.
Care este durata "studiilor" pentru a fi agent imobiliar ? Acelea care se fac la scolile astea "particulare" de meserii ?
Dupa cum scrii, daca esti cinstit, nu esti de la una de top, acolo da, ai nevoie de studii superioare.

Anonim spunea...

Ratatilor cumparati un dictionar sa invatati si voi sa scrieti si sa vorbiti( daca nu e prea costisitor pentru buzunarelul vostru strimt )mergeti la serviciu sa aveti bani,cititi noaptea carti sa intelegeti de ce merita sa traiti si lasati analizele pe seama cui este capabil sa le faca .Daca va intereseaza numai vacanta mea a fost ceva mai lunga decit semestrele de scoala parcurse de voi .Corectez: in primul cuvint a treia litera nu este t ci h de la hai... lasa ca stiti voi ce vreau sa zic ca sunteti destepti

ionut spunea...

manole

"@all: mi-aţi zis să dau liber la comentarii :), am dat, acum nu-l înjuraţi pe bietul om. Ţineţi cont că din ceea ce/cum scrie pare a avea în jur de 50 de ani, deci unora poate v-ar putea fi tată."

Din pacate, de cele mai multe ori, varsta nu e un atu. E o povara...

Anonim spunea...

E groasa fratilor ! E foame mare ! Sunt agresivi ! Sau e de la ding-dong-ul lui elzorab ! Ca si cainele lui Pavlov, cand il aud (pe "clopotel") incep sa ..... saliveze.

Anonim spunea...

Chestia cu lipsa de respect pentru agenti este demonstrata si te rog sa le citesti comentariile Ei nu intra pe acest blog din interes pentru ce se petrece pe piata imobiliara ci din ura pentru cei care reusesc in viata

@alalalt anonim:

Hai s-o luam pe capitole, vrei?

1.
Am vrut sa demonstrez ce zace in pielea celor care -si permit sa-i judece pe cei care muncesc

R 1: Muncesc? Hai nu ma-nebuni, N-am intalnit unul sa imi spuna in detaliu cu se mananca apartamentul, chestie care da, ar presupune efort. Stau cu prunele in gura, aia nici intermediere nu se cheama, sunt un fel de secretare care raspund la telefon cand suna vanzatorul, respectiv cumparatorul. Atat.

2.
si-si cistiga banii datorita muncii de minim 10 ore pe zi,

R 2: Eu muncesc(si gandesc) 10 ore pe zi, aia stau 10 ore pe zi. Isi castiga banii din raspunsul la telefon.

3
care datorita inteligentei lor si curajului

R 3: Sunt niste lasi (dovada e ca tu nu iti declini identitatea) si niste imbecili care prezic ziua de azi (vezi zilisteanu)

4
fac o meserie pe care multi si-o doresc dar nu sunt apti pentru a o practica

R 4: Eu nu imi doresc sa raspund la telefon, desi sunt apt pentru asta.

5
Ei nu intra pe acest blog din interes pentru ce se petrece pe piata imobiliara ci din ura pentru cei care reusesc in viata

R 5: Ce inseamna sa reusesti in viata? Tema pentru acasa, ma enervez mai rau :).

Apropo, in viata au reusit Churchill si Nobel, nu Gutza si Zilisteanu. Daca ai castigat niste bani si ai inteligenta sub ce ar fi necesar ca sa ii folosesti, nu se cheama ca ai reusit in viata, ci ca societatea, de proasta ce e, a stricat orzul pe gaste si mai proaste.

Anonim spunea...

quod erat demonstrandum demonstrandum est! TOT ANONIMUL

ionut spunea...

anonim

"Daca va intereseaza numai vacanta mea a fost ceva mai lunga decit semestrele de scoala parcurse de voi"

:)))
Sa vezi ce de vacanta vei avea de-acu' inainte, agentule!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Ultima treaba: daca din blogul lui manole ai inteles ca e ceva scris strict pentru defaimarea agentilor imobiliari (doamne, cum suna, CIA combinat cu mersul la sapa), esti chiar mai... inteligent decat prevestea sindromul down ce respira prin porii ultimului tau mesaj.

Nu poti sa vorbesti despre mizeria actuala din domeniul 4 pereti decat atingand si vanzatorii tembeli. Care nici nu vand de fapt, naiba stie ce fac, eu nu inteleg ce face un agent imobiliar roman si ce n-ar putea face un sistem online prin care sa nu ti se dea adresa andrisantului pana n-ai depus o garantie, pe care sa o recuperezi dupa vizitarea pe cont propriu, daca te hotarasti sa nu cumperi.

ionut spunea...

anonim

Dupa cum te "ecsprimi" in scris, bag sama, ca in loc sa faci 2 ani intr-unul, tu ai facut anul 2 intruna!

Unknown spunea...

@simon

Ca sa fii agent imobiliar ai nevoie sa urmezi un curs de 1 sapt, pe care, conform unor agenti imobiliari, mai bine nu il faci.

Tot ce tre sa stii ca agent imobiliar este sa ai "experienta de viata" si sa stii sa invarti clientii pe degete.

@d. ionescu

Se pare ca domnii agenti imobiliari care frecventeaza blogul acesta au impresia ca noi avem ceva cu ei fara sa avem motive.
Domnilor agenti, mai toti de pe blogul acesta au intrat in contact cu breasla voastra. Deci stim foarte bine ce munca "dificila" faceti. Intr-adevar in 10% din cazuri nu ati fost voi de vina cand se marea pretul, insa cand lumea va intreba detalii despre apartament si zona tot ce stiati sa ziceti este sa intram pe net si sa ne uitam noi. Pai voi pe ce naiba va luati banii? Pe contractul de exclusivitate?

Acest post ii vizeaza pe 99% din agentii imobiliari.

Anonim spunea...

Adica vorbiti din imaginatie si din rautate domnilor ,,Cu ce se maninca un apartament?" Ce era sa spuna agentul care intilneste un client cu stereotipii verbale de genul ,,cu ce se maninca,de nici o culoare etc " Ramine si el descumpanit si se intreaba cum e posibil ca asa un incult sa-i iasa tocmai lui in cale !Despre restul punctelor fara comentarii...TOT A

Anonim spunea...

Heh, te iei de stereotipii verbale de parca asta ar fi problema. Vrei sa ne apucam de o analiza a textului? Alegi tu profesorul universitar de romana.

E relativ amuzant cum unul care nu poate alatura corect 2 litere se ia de forma post-urilor mele.

Totusi, nu scapi asa usor. De ce as vrea eu neaparat sa raspund la telefoane si de ce nu sunt apt sa fac asta? :)

Unknown spunea...

@anonim

Tu la ce agentie de cartier muncesti?

Agentul imobiliar trebuie sa faciliteze tranzactionarea unui imobil, nefiind influentat de valoarea acestuia. Profitul se face din volumul vanzarilor, nu doar din pretul lor (ca exemplu uitativa la hipermarketuri).
Dar la noi se face invers, vor sa dea tunul din 2-3 tranzactii ......

Agentul imobiliar trebui sa faca mai multe decat sa faca pe centrala telefonica intre vanzator si cumparator.

Problema mea cu majoritatea agentilor este lipsa lor de profesionalism si lipsa (aproape complet) de cunostinte imobiliare.

Anonim spunea...

Trebuie, chiar daca nu imi place, sa recunosc: nu am mai vazut agent sa stie ce e ala stereotip. Ai facut cursul extins, cel de 2 saptamani?

ionut spunea...

Cu ce se mananca un apartament? Cu "garnitura" de agent...

Anonim spunea...

Si ca sa va stric placere va informez dragilor( si pe dumneata Domnul Manole) ca singurul cititor inteligent al acestui blog,un agent imobiliar serios si mindru de profesia lui se retrage .Incepe telenovela mea preferata ..de la 50 de ani...

constantin spunea...

Esti foarte subtil dar si noi ne dam toata puterea. "un agent imobiliar serios" e un oximoron nu?

:-))

ionut spunea...

@all

Nu e numai curajos si inteligent, dar si serios si mandru! Pe pariu ca e si "cadru" de frumos?
Cred ca a vrut, de fapt, sa intre la "matrimoniale" si-a gresit blogu'.

Victor spunea...

@anonim
Eu zic sa-ti iei pseudonimul de "Ana lui Manole", fiindca e clar ca pe blogul asta esti femeia la toti. Cu riscul de a te scoate din idle loop si a te arunca intr-o alta bucla, de data asta infinita, iti spun ca esti un patibular. Problema noastra cu marea majoritate a agentilor este ca nu au deontologie profesionala si sunt oameni de nimic.

Anonim spunea...

si iata cum un sarac cu duhul a deraiat discutiile o zi intreaga.

incep sa cred ca anonimul asta e prea prost si ca sa fie escroc, conditia de baza pentru a fi agent.

totusi o gramada de oameni si-ai pierdut timpul si s-au enervat comentindu-i aberatiile.

a meritat??

Tufis spunea...

Cred ca a fost o diversiune, sa ne distraga atentia de la cat a ajuns cursul.

Hint: USD peste 3 RON

ionut spunea...

sideratu'

"totusi o gramada de oameni si-ai pierdut timpul si s-au enervat comentindu-i aberatiile.

a meritat??"

Eu nu m-am enervat de loc, chiar m-am distrat.

Anonim spunea...

Salut stimabililor nu vreau sa-l citez pe anonim dar ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat !Va sta voua capul la ce scrie Manole pe blog ,,din parti "ca sa -o zic pe aia dreapta. Voi cautati un pretext (si ati muscat momeala) sa va dati in stamba .Tot un anonim, fara singe in instalatie!

Anonim spunea...

Manole, new post, please...

Anonim spunea...

Mai Victor se spune,, femeia tuturora "nu ,,la toti" dar ,ma rog, noi agentii imobiliari care ne intilnim cu fel de fel de oameni suntem antrenati sa intelegem tot ce spuneti voi analfabetii cu ifose de intelectuali !Ce noroc ca agentia la care lucrez eu este selectiva si inainte de a trimite agentii pe teren cu diversi presupusi clienti le cere acestora sa recite din Eminescu la alegere o Scrisoare si sa spuna tabla inmultirii de la coada la cap. Daca reuseste merge la vizionari NB: nu ma tem ca ma voi intilni cu voi!BRRRR!

dcg spunea...

Anomim: ,,din parti "

Inca mai cauti pe tastatura ghilimelele alea? „?” E o tasta dedicata pentru ghilimele stanga jos („)... nu e nevoie sa folosesti abuziv virgule (,,)

[sper ca am scapat de el juma' de ora cat e plecat sa le caute]

Anonim spunea...

hai, s-o dau pe bune.
sunt agent, am 50 ani, sunt un bou, am trait si eu bine aproape un an, faceam si 300 de ieuro pe luna, ce-ea c-e nui decolo.
abia stiu sa scriu, da' am pretentii cit caru' ca-s destept si stiu tabla inmultirii.
acu-s iar somer si stau acasa la confort II, restantele la intretinere le-am uitat de mult si o frec pe calculatorul lui fii-mea pina nu taie iar astia lumina. e, da vine dl Becali si plateste...
am gasit si io neste fraieri ca voi sa puna botul la ineptiile mele, ce sa fac sa mai uit de foame.
hai noroc, miine va fut iar blogul ca precis puneti botu si raspundeti ca papagalii

Anonim spunea...

FELICITARI MANOLE! AI UN BLOG DE INALTA TINUTA !TE VOM CITI IN CONTINUARE .ESTE INSTRUCTIV SI FOARTE LA OBIECT SUSCITA MULTE DISCUTII ACADEMICE .CINSTE TIE ,AI ATINS TINTA !

u spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
u spunea...

Manole, scoate permisiunea de a posta ca anonim. Te rog mult.

La inceput m-am amuzat, acum mi se pare stupid. Insa, in curand, daca domnii simon, ionut, cristi etc continua sa se mai ia in clanta cu domnul anonim, care e clar pus pe "trolling", e posibil ca pentru mine, cel putin, sa isi piarda sensul urmarirea discutiilor de aici.

Cu stima.

Miorlau Pufos spunea...

@ olandezu

Nu e un text scris de mine, vezi ca e precizata sursa acolo.

Cit despre agentii imobiliari...niste nespalati in 90% din cazuri, care incearca sa traga pe sfoara si ei pe cine se poate.

Acum ceva vreme incercam sa inchiriez un apartament pentru firma. Sun la un anunt, raspunde o agentie, apartamentul era in Piata Romana. Buna locatie, intreb daca e curat. Daaa, sigur, mi se spune, acum functioneaza o firma acolo. Bun. Ajung la locul faptei ( e vorba de blocul de deasupra placintariei ). Intrarea in bloc se facea printr-un gang, in gang duhnea infiorator a pipi si cum intrai aproape dadeai cu capul de o mare reclama luminoasa la un sex shop. Eh, eram hotarita sa fac cale intoarsa, dar daca tot am venit, hai sa intru sa vad despre ce e vorba. Ajungem si la apartament, inauntru o mizerie sinistra, in bucatarie fierbeau unii niste fasole intr-un ibric, in camera principala erau aruncate tot soiul de materiale. Boon, creme de la creme si cireasa de pe coliva a fost camera a doua, unde dormeau unii in niste saci de dormit. Si-l intreb pe agent daca el crede ca locatia respectiva poate fi inchiriata. Omul foarte serios imi spune ca da, si ca face el curat. "Impreuna cu ma-ta" imi zic eu in gind...Dupa lupte seculare am gasit si eu o locatie decenta la standarde. Aia ie cu agentii.

@ anonim Da, sint de acord intru totul cu ce zice baiatul ala despre agentii si agenti.
Si constat cu surprindere ca ai o dexteritate formidabila in a iti folosi degetelele, dupa cit ai scris azi pe blog. Oare cum ai dobindit-o?

ionut spunea...

@all

"hai noroc, miine va fut iar blogul ca precis puneti botu si raspundeti ca papagalii"

E clar. Era statut baiatu'! Deh, riscurile meseriei, acu' vreun an-doi, dadeau gagicile pe spate cand le spunea ca e agent!
Pe "prafu" asta saracul, a ajuns sa
"futa" bloguri. Actul in sine s-o fi numind "blogofilie" sau cum?

ionut spunea...

devlin

Pe blog...ca pe blog. Poate mai era vreo urma de indoiala asupra "adancimii" inteligentei agentilor imobiliari!
Astia sunt, vorba lui belly, una din "rotitele" mecanismului.
Cine stie, poate vreunul din vizitatorii blogului, era tentat (inca) sa-i ia in serios pe domnii agenti.

Anonim spunea...

Vai vai ce se petrece am lipsit pret de-o telenovela si deja mi-ati furat identitatea si-mi puneti in seama tot felul de chestii Se pare ca suntem mai multi anonimi scirbiti de acest blog Iata ce furtuna am ceat fara sa vreau Hai ca va las RATATI mei dragi Anonimul adevarat care nu vorbeste urit

Anonim spunea...

ma intreb la citi din desteptii de pe bnlogul asta leam luat banii de cind lucrez. eee? acu sunteti desestepti, balon, balon, da din citi bani am facut practicind meseria asta superba pot sa stau acasa toata viata si sa lecturez cu nesat prostiile voastre de sarmani frustrati care nu va veti mai permite niciodata o casa. eu am facut bani la o singura tranzactie cit multi din bvoi, cei mai multi, nu vor face in cel mai bun an din vietile voastre meschine. cine e realizat si cine nu? si, da fetele dau pe spate cind vad bani. banii czre au fost ai vostri. va multumesc, pes miine.

olandezu spunea...

@ anonim si clona lui sau ce-o fi

Luati-va frate un nume ca lumea ...pot fi si cifre ...ca sa pot si eu urmari un fir al discutiei . M-ati ametit ...care cine e , care pe cine injiura, care ce sustine : cad, cresc sau stau preturile, manole e baiat bun, rau sau nu e deloc etc !
...asta pt. "sanatatea mintala" a blogului, ca la cate stresuri sunt in jur asta ne mai lipsea : anomimi falsi si anonimi anonimi !

...maine poimaine vad p'aci si un "costel aristotel" de se duce draq tot blogu'!

Hai fiti baieti seriosi !

Seara buna a todos !

mobutu spunea...

Anonimu' ăsta, acest Garcea al imobiliarelor ...

Eu chiar nu inteleg de ce-l bagati in seama, e clar ca n-are nimic de zis si scopul lui este doar trolling

Nu cred ca e o ideea buna asta cu anonimii, cine vrea sa zica ceva isi face cont. Si eu am citit blogul (ca anonim) iar la un moment dat n-am mai putut s-o fac fara sa ma exprim.

Eventual fa un poll despre anonim da ori ba, vezi ce crede lumea.

Anonim spunea...

si nu mai trebuie sa ma luati in serios ca mai fac si eu crize de gandire, rare si atunci ma strafulgera ca mi-s destept. nu dureaza mult, mi-or mai zis si altii. imi cer scuze ca sunt prost si marlan si ma cred mai bun ca toti. ce sa faci daca psotia nu are leac? ma duc sa imi hranesc animalele si stolul de pasarici din cap. va mai scriu dupa ce termina de tropait piticii din capul meu. Votati Pedro!

ionut spunea...

anonimii...

Daca s-a enervat pana si olandezu, e groasa!

Anonim spunea...

exista un singur Anonim. Eu. Mai folosesc si nickul de scizofrenul dar numai pentru cei ce ma cunosc

Dorin spunea...

@ALL
"Domnul anonim" nu a adus nici o informatie care sa sustina o scadere mica a preturilor si care sa fie ulterior continuata de o revenire, asa cum sustine el.

Observati ca ii plac "injuraturile" noastre. In fapt asta si doreste, considerand ca astfel va deturna scopul blogului.

Cei care vor citi blogul, presupune el, se vor plictisi de "lupta in noroi" pe care doreste sa o realizeze.

In fapt "domnul anonim" se hraneste cu raspunsurile noastre.
Daca vrem cu adevarat sa il lovim propun sa il ignoram, cel putin atata timp cat nu aduce argumente rationale care sa ii sustina teoria.

Referitor la
"Ei nu intra pe acest blog din interes pentru ce se petrece pe piata imobiliara ci din ura pentru cei care reusesc in viata "
"daca tot va jucati de-a bloggari macar fiti originali si nu mai plimbati articolele de la unul la altul Cred ca toti copiati de la Manole cite ceva si apoi va impaunati ca scrieti analize Asa e romanul destept se pricepe la toate cite un pic si la nimic concret"
si la alte afirmatii, as fi vrut sa dau cateva raspunsuri dar ma abtin si sper ca aceasta atitudine sa o aveti si voi.

Anonim spunea...

inca un lucru si va las pina miine. circuitul banului in natura e intotdeauna de la prost la destept. vam luat si bani pe care nu i-ati cistigat, ca avrti rate, comisioanele si ciubucurile noi le-am luat pe loc, netto. a mers bine 10 ani, imi permit o pauza de 2 ani, traiesc din chirii, baieti. stiti ce e aia rentier? ce n-o sa fiti voi niciodata. cind piata isi va reveni va astept din nou dragi fraieri, voi sunteti sursa mea inepuizabila de lovele, mina mea de aur. cresteti si va inmultiti!!!

Dorin spunea...

@ALL
Cum spuneam, nu raspund "domnului anonim" pentru a nu-l "hrani".

Dorin spunea...

@All
http://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/reteaua-dacia-pregateste-ieftiniri-agresive-in-ton-cu-restul-pietei-auto-19143
"Trebuie sa luam masuri speciale, in contextul crizei", a declarat marti Fourmont, afirmand ca "situatia concesionarilor este disperata". "

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/azomures-reduce-productia-la-jumatate-si-disponibilizeaza-250-de-salariati-19227

http://www.cotidianul.ro/alro_urmatoarea_victima_a_crizei-64180.html

http://www.cotidianul.ro/fabrica_de_ciocolata_de_la_brasov_se_inchide-64177.html

http://www.cotidianul.ro/criza_economica_judet_cu_judet-64140.html

Cateva articole "la foc automat" despre economia care dudue

Dorin spunea...

http://www.cotidianul.ro/alro_si_oltchim_urmatoarele_victime_ale_crizei-64246.html

http://www.cotidianul.ro/criza_ne_lasa_cu_mai_putine_mall_uri-63686.html

si o veste buna:
http://www.capital.ro/articol/rusia-ieftineste-gazul-pentru-europa-114060.html

clavalik1 spunea...

toti cei care posteaza ca anonimi sunt niste boi.

Anonim spunea...

Mai Dorin scrie si tu pe blogul tau ca doar 2 postari pe an sunt prea putin Sau nu ai timp pentru ca trebuie sa scrii ineptii la comentarii pe blogul lui Manole Mai cum ziceam mergeti la munca nu mai stati de la ora 12 la palavre!Adevaratul Anonim

Dorin spunea...

http://www.curierulnational.ro/Opinii/2008-11-12/Cultivator+de+cartofi.+Caut+teren%21
Frumos titlu - nu?

Manole spunea...

"Daca s-a enervat pana si olandezu, e groasa!"

Corectă observaţie, so, după 3 zile de desfătare declar experimentul cu comentarii libere închis! :)

ionut spunea...

dorin

"http://www.curierulnational.ro/Opinii/2008-11-12/Cultivator+de+cartofi.+Caut+teren%21
Frumos titlu - nu?"

Cultivarea de cartofi s-ar putea chiar sa fie o ocupatie rentabila in viitorul apropiat...

dcg spunea...

Manole, experimentul si-a atins tinta - un "sneak peek" asupra starii de spirit din tabara imobiliarilor. Ca inteligenta, cultura, cinstea, manierele le stiam mai de mult.

AristotelCostel spunea...

@manole
Daca era unu' cu pete pe agentii, le-a cam facut-o. Totusi, parea un marlan sincer...
Acum imi dau seama si apreciez ca nestor macar a fost in stare sa-si faca un cont.

elzorab spunea...

olandezule, scoate banii!!
apartamente la 20 000.
< http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=18605 >

elzorab spunea...

canadianu, cam atat cu incercarile de programare, sunt sigur ca te-ai prins :) :) :)

ionut spunea...

@all

"Nouriel Roubini: Ne confruntăm cu spargerea celei mai mari bule speculative din istorie"

Sursa: Curierul National 13.11.2008

Anonim spunea...

@manole
daca ai scos comentariile anonime i-ai oprit doar pe lenesi si pe cei foarte prosti (e drept ca aici e posibil sa fi "prins" o proportie destul de mare de indivizi cu interese in piata imobiliara) sa posteze. cineva care chiar vrea sa abereze isi face id, dureaza aproximativ 30 de secunde daca te misti repede cu mouse-ul si 1 minut daca nu. am avut pe un forum la un moment dat 15 iduri
@elzorab
wtf man, un copil de clasa a 6a poate s-o faca, c'mon
sintaxa e Xa href="LINK"Y descriere LINK - aici pui ce vrei tuX/aY
unde X e semnul mai mic si X semnul mai mare

AristotelCostel spunea...

@CEZAR JIPA

Pretul la terenuri va creste cel putin pana in 2010, mai ales in zonele limitrofe marilor orase. La Bucuresti in 2 ani pretul la terenurile de case in zona Bragadiru au crescut cu 600%. La Codlea, langa Brasov, in numai 6 luni s-au dublat preturile la terenurile de case. Daca in zona Brasov se vorbea in 2007 de 30-40 euro/mp, in acest an preturile sunt de peste 100 euro/mp. Zvonul ca scade pretul la teren este facut ca sa scoata de pe piata potentialii investitori particulari si sa lase mana libera companiilor imobiliare.
Un sfat:cumparati acum teren in zone rezidentiale, indiferent de pret, iar la anul sigur veti castiga cel putin dublul investitiei!



Radu Zilisteanu: Multi dintre investitorii in terenuri vor pierde


Auzi maestre, acum înţelegi noţiunea de "porc"?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 262   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?