duminică, 1 martie 2009

Fata tatii

Umblă de ceva vreme un zvon pe la SRI: cică americanii l-ar fi rugat politicos pe Băse să se calmeze din toamnă şi să nu se realeagă. Motivul invocat de aceştia ar fi natura maladiv-conflictuală a marinoiului şi faptul că prezenţa sa în fruntea unui stat membru NATO riscă să compromită relaţiile cu Rusia. Nici Putin cică nu ar fi străin de această manevră, acesta promiţându-le americanilor că va continua să se joace cu robinetul de gaz câtă vreme mai sunt susţinute personaje politice de teapa lui Băsescu sau Saakashvili (prostănacul ăla din Georgia care îşi halea cravata vara trecută).

Ieri am aflat cu toţii din mass-media că progenitura mai mică a Băsescului, juna Elena, o tânără speranţă care s-a făcut remarcată până acum prin:

  • faptul că ţine prima pagină a revistelor de rahat cu aventuri de pe la mare, din cluburi, de la prezentări de modă etc. ;
  • faptul că a avut o relaţie de câţiva ani cu fi-su lui Hrebenciuc, băieţaşul ăla de bani gata cu feţişoară de mormoloc pe care l-a făcut, după ce l-a părăsit, "molatec" şi "fetiţă";
  • gafele monumentale de vorbire, alea cu "succesuri", "euroclick" etc. care până şi pe Vanghelie l-ar fi făcut să pălească de invidie (apropo de Vanghelie, domle', să ştiţi că ăsta chiar s-a mai cizelat în ultimii ani, l-am auzit cu urechile mele folosind corect, într-un context corect, un cuvânt destul de complicat, "iniţiere")
aşadar, această... persoană supracalificată, candidează la europarlamentare. Dar ce ar putea-o recomanda pentru o astfel de funcţie?
  • profesional, cică a lucrat vreo 2 ani "consilier marketing" la unii care făceau lămpi; dacă vreţi să ştiţi ce face (în România) un "consilier marketing" într-un departament de marketing (din România), vă spun eu: lipeşte plicuri cu limba, face liste pentru promoţii, dă telefon la agenţia de publicitate şi cere raportări pe care le înaintează apoi şefului. De-astea. Experienţa profesională a domnişoarei Băse se confundă, cred, cu experienţa altor 4 milioane de români. Nimic deosebit.
  • educaţional, cică a făcut un stagiu la Parlamentul European, unde s-a plimbat şi ea vreo juma' de an printre picioarele parlamentarilor de-acolo. Deci a dus tava la un nivel mai înalt, carevasăzică, nu doar la firma de lămpi. Bun aşa.
Aşadar, această persoană care nu ştie să vorbeşte nici măcar româneşte (se sperie gândul la ce ar putea ciripi o asemenea juneţe pe franceză sau engleză), care are cultura generală cizelată în cluburi de mare fiţe şi care până la o vârstă destul de matură - 29 de ani - a muncit de a dat în brânci timp de ... 2 ani de zile (studenţii care muncesc normă întreagă de la 18 ani ca să-şi poată plăti chiria nu au intrat niciodată în planurile dumneavoastră cu "să trăiţi bine", domnule Băsescu, aşa-i?) vrea să ne reprezinte în Parlamentul European. Păi să ne reprezinte bine, dacă e aşa!

Candidatura, ridicolă până la absurd, confirmă însă indirect că Băsescu are probleme şi nu m-ar mira ca zvonul amintit la începutul articolului să fie adevărat. Ce rost ar avea să-i asigure mândruţei un loc călduţ pe 4 ani de zile la Strasbourg (unde, mai ştii, o da Dumnezeu să se mărite cu vreun franţuz) dacă nu îi este frică de toamna electorală?

PS. la mulţi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor care citesc blogul !

310 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 310 din 310
ionut spunea...

Crysthyan

Formele de organizare care dau cele mai bune rezultate, nu sunt democratice.

Ce parere ai, la "oxford" e democratie?

Andrei Stroiescu spunea...

@Limenstone

Faptul ca Manole a postat un post care in opinia mea este mai degraba in stilul Badea, nu ma determina sa pun semnul egal intre Manole si Badea. Badea face asta de ani de zile...

Manole a incercat si el ceva, indiferent ce, si a primit raspunsuri la incercarea sa.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ionut spunea...

Limestone

Am inteles, tu mergi pe principiul machiavellic : Scopul scuza mijloacele.

limestone spunea...

ionut

da, daca tinta este starpirea coruptiei scopul scuza mijloacele..

ionut spunea...

Limestone

De apreciat gestul tau. Felicitari.
Eu am facut altceva. N-am vandut padurea, (am vreo 5 ha.) si mi-o pazesc cu mijloace proprii( paznici angajati, nu de la romsilva, si platiti din banii personali).

Imi plac la nebunie tablitele cu:

Accesul strict interzis. Proprietate privata. Puteti fi impuscat...

limestone spunea...

Ce le spune Departamentul de Stat turistilor americani despre Romania?
de Anne Marie Blajan HotNews.ro
8:54 Actualitate | Internaţional
Esti furat in trenurile de noapte - asa ca mai bine circula la clasa I si niciodata singur, fii atent la hotii de buzunare, dar fii atent si in baruri sau cluburi, unde poti fi pacalit la nota de plata. Cluburile de striptease sunt o fatada pentru crima organizata - mai bine evita-le. Plateste cash, nu cu card, intrucat iti poate fi copiat. Nu lega prietenii pe internet cu romani, pentru ca poti fi pacalit

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

N-am candidat. Si nu o voi face in viitorul apropiat, intrucat am copil de crescut, si asta e o activitate care iti ocupa tot timpul (sau cel putin mie si nevestei). Poate cand va fi suficient de mare sa se descurce pe propriile picioare, am sa o fac.

Oricum, si daca asi intra acum in politica n-as avea cum sa te conving sa MA votezi, cata vreme nu te pot convinge sa mergi la vot.

Daca as veni acum sa-mi fac campanie electorala ce ai zice? "Uite unul care candideaza, hai sa ascult ce are de zis", sau "Uite inca unul care candideaza, s-a amestecat in tarate si l-au mancat porcii, la ce bun?"

Cred ca am sa astept ca toti cei care sunt scarbiti de politica sa ajunga sa li se aplece de atata scarba, ca sa vin atunci sa le promit lamaia in schimbul votului.

limestone spunea...

Ionut

N-am inteles partea cu tablita, ai tu o asa tablita pusa la intrarea in padurea ta?

ionut spunea...

Limestone

"da, daca tinta este starpirea coruptiei scopul scuza mijloacele.."


Da-mi voie sa-ti spun ca esti naiv. Starpirea coruptiei e un ideal. Natura umana e coruptibila.
Poate ca suna cinic si asa si este, dar fiecare om are "pretul" lui.

Iar asta cu scopul care scuza mijloacele... tu ai fi de acord sa ti se asculte telefonul, sa ti se instaleze microfoane si "camere" acasa, in masina, in pat, sa ti se violeze corespondenta, in numele starpirii coruptiei?

ionut spunea...

Limestone


:))

Din pacate , legea romana nu-mi da voie. Am spus doar ca-mi plac la nebunie!
Insa daca pe cineva il bate gandul sa incerce sa fure de pe proprietatea mea, se poate astepta la un accident de genul...plaga prin impuscare.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu


"Oricum, si daca asi intra acum in politica n-as avea cum sa te conving sa MA votezi, cata vreme nu te pot convinge sa mergi la vot."

Asta e iarasi o speculatie!

Andrei Stroiescu spunea...

@Chrysthyan

"la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal"

Fara comentarii.

Torin spunea...

@Crysthyan - ai dreptate, am scris gresit nickul tau in dreptul 'regalistului'.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

O.K.
N-am timp, am familie, si daca as candida nu m-ai vota, etc.

Pana cand vii tu( sau altcineva) sa-mi arate "lamaia", da-mi voie sa-mi fie in continuare scarba, asa cum nici eu nu te impiedic sa cauti in continuare "diamante" in noroi.
Succes!

ionut spunea...

Limestone


Mi se pare mie sau ai sters postul cu plangerea la DNA, impotriva unui miliardar din top 300, care a taiat ilegal padurea?

limestone spunea...

Andrei Stroiescu

Hai sa-i dam lui ionut cateva exemple din politica romaneasca de safire daca nu de diamante, pentru care ar merita sa se deranjeze si sa merga la vot Incep eu cu doua:

Traian Razvan Ungureanu, Ionut Popa

Din seria diamantelor disparute:

Corneliu Coposu, Ion Ratiu

NeaNicu spunea...

@Ionut"Am candidat si am si fost ales."
@Andrei Stroiescu
"N-am candidat. Si nu o voi face in viitorul apropiat, Poate [...]am sa o fac."
Fiind singurii de pe aici care observ ca ati fost implicati politic sau intentionati asta, va intreb: ce argumente aveti in favoarea alegerii voastre? Care-s calitatile care va recomanda sa fiti mai presus de turma?

limestone spunea...

Ionut

..da l-am sters, mentionase-m localitatea si aici as vrea sa pastrez anonimatul, pe nimeni de aici nu trebuie sa-l intereseze de unde sunt, ce avere am, ce masina conduc, etc.
Nu de teama, stai linistit, la zecile de plangeri pe care le-am facut milionarul aceala are adresa mea. Una din plangeri am facut-o la Agentia de mediu din localiate, la sora milionarului care este directoarea acelei agentii, asa ca..
Pe orice plangere spui cum te cheama si care-ti este adresa..Nu fac nimik in spatele anonimatului dar aici pe blog sunt alte reguli.

ionut spunea...

Limestone

"Traian Razvan Ungureanu" este safir? :))

Cine este ionut popa?


Ei da, seniorul!
Omul ala facut puscarie grea, pentru convingerile lui!
Stii ce ne-a spus coposu intr-o discutie particulara, in 1992?
"Am sentimentul esecului. N-am pe mainile cui sa las partidul. In urma mea nu vine nimeni..."
A avut perfecta dreptate!

ionut spunea...

NeaNicu


Eu am intentionat, odinioara. Nu mai...
N-am cum sa-mi enumar eu insumi calitatile. As fi subiectiv.
Despre eventualele mele calitati, nu pot vorbi decat altii!

Despre ce "turma" vorbesti?
Suntem in spatiul virtual denumit "balonul imobiliar". Eu unul n-am identificat pana acum aici, vreo " turma".
Poate doar cateva oi ratacite.:)

limestone spunea...

Ionut
Mea culpa, erata:

Ionut Popescu finantistul in loc de ionut popa

ionut spunea...

Limestone

O.K.
Te intrebasem din alte considerente. Nu stii niciodata de unde sare... o mana de ajutor! Voiam doar sa stiu cine este cel de pe lista celor 300.
Dar iti inteleg reticenta.
Considera ca n-am pus intrebarea, o.k.?

AristotelCostel spunea...

@limestone

"Ionut Popescu finantistul in loc de ionut popa"

Mai am puţin şi fac ca... Woody Woodpecker.

Anonim spunea...

Ionut, regalitatea in Romania e moarta atat timp cat nu se face un referundum pe tema asta. Si nu se va face iar daca prin minune se intampla asta nu cred ca poporul va alege asta dupa 50 de ani de comunism.

Nu, nu traim in democratie, asta e praf in ochi. Vechii activisti PCR se plimba prin toate partidele.
Vezi cazul lui Basescu sau Stolojan.

Iar fortele de dreapta... care forte? Singurul partid de centru-dreapta e PNL si ati vazut clar la buget cat mai conteaza ce zic ei.
Partidele nationaliste dispar odata cu liderii lor.

Sa dam putin timpul inapoi.

PDL = PD + PLD

PLD = 1/3 PNL

PNT CD = Partidul Romania Mare = PNG = alte partide =0

PSD = PDSR + PD

PDSR = FSN

PSD + PDL = PDSR + PD + PD + PLD

Dar PLD = PD => PSD + PDL = PDSR + 3PD = FSN + 3PD unde PD rezulta din FSN.
Deci PSD + PDL = FSN

Welcome back home, tovarasi!

Nu o fi chiar corect matematic sau istoric dar... FSN parca se trage din PCR.

ionut spunea...

Limestone

Din cate stiu eu, fostul ministru al finantelor, nu mai e un jucator activ, in politica roamneasca. Sau ma insel?
Inca face parte din PNL? Pai a fost demis de tariceanu, seful lui direct pe linie de partid.

ionut spunea...

crysthyan

Din punct de vedere strict istoric lucrurile stau cam asa:
De vreme ce monarhia a fost abolita cu forta, cate vreme nu se face un referendum cu privire la asta, suntem intr-o falie istorica.
Daca exista convingerea ca poporul nu ar fi ales monarhia, de ce nu s-a facut referendum?

ionut spunea...

Crysthyan

"Nu, nu traim in democratie, asta e praf in ochi. Vechii activisti PCR se plimba prin toate partidele."

Democratia e anticamera comunismului!

limestone spunea...

@ionut

Eu nu am nimik cu acel om, el practic a exploatat slabiciunile sistemului,taierea padurii s-a facut cu acte aprobate.
Toate sesizarile le-am facut impotriva directorilor romsilva si de la mediu care au aprobat asa ceva, intelegi? Au aplicat codul silvic eronat. Identitatea omului in sine nu are nici o relevanta.Institutiile romanesti pe care le platim sa-si faca treaba,tocmai astea au tradat avand in frunte sefi cu nivel foarte mare de coruptibilitate !

limestone spunea...

Ionut

traian razvan ungureanu a fost ministru de externe, nu la finante. acum e sef la SIE pe care spune ca l-a transformat dintr-o Dacie intr-un Rolls_Royce.Eu il cred.

Anonim spunea...

@andrei

""la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal"

Fara comentarii."

Eu am simpatii pentru partidul x. M-as fi dus sa il votez dar candidatul lor nu imi spunea nimic.
Am studiat lista si nici unul nu ma reprezenta. Asa ca mi-am bagat picioarele.
Daca s-ar fi votat pe liste m-as fi dus.
Poate ar fi cazul ca fiecare partid sa prezinte o lista de vot si fiecare sa isi aleaga omul de pe lista unui partid.
Adica pagina 3 partidul x si de la partidul x persoana cu nr. 20.
Asta da, ar fi vot uninominal.
Pana atunci circ placut!

@ionut

"Daca exista convingerea ca poporul nu ar fi ales monarhia, de ce nu s-a facut referendum?"

Pentru ca nu se vrea, pentru ca poporul nu conteaza. Cum nu a contat nici inainte de '89.
Nomenclatura inca exista.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Da este o speculatie, pentru ca n-am de unde sa stiu ce anume exact gandesti sau vei face. Pot doar sa speculez, in baza a ceea ce scri.

Ca sa te conving sa ma votezi, trebuie sa te conving mai intai sa crezi in vot, ca mijloc de a schimba ceva, indiferent ca ma votezi pe mine, sau altul (pentru ca daca eu nu-s bun, poate e altul). Votul in mine trebuie sa vina ca o expresie a convingerii tale ca votand poti schimba. Iar eu nu trebuie sa te mai conving de faptul ca votul schimba si ca este o expresie a unui proces democratic (asta fiind subinteles), ci trebuie sa te conving ca daca ma votezi pe mine schimbarea pe care o doresti va veni mai repede, mai usor, mai eficient, mai in concorddanta cu aspiratiile si interesele tale.

Aici nu este vorba de mine, personal (Voteaza-ma!). Ci de un principiu (Voteaza! Voteaza-l pe celalat daca crezi ca e mai bun, dar voteaza!). Ce-au facut o anumita parte a presei din romania precum si o anumita parte din politiceni? Au facut o campanie anti-civism. Nu vota, stai acasa. Scarbeste-te. Votul e un moft. Democratia este un moft. Asta a fost manipulare. Ce-a adus? Situatia de acum.

Andrei Stroiescu spunea...

@Chrysthyan

Hotareste-te.

"la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal" sau "Am studiat lista si nici unul nu ma reprezenta."

AristotelCostel spunea...

@limestone

Esti pus pe bare rău, dar rău de tot.

Traian Răzvan Ungureanu e produsul PCR, fiind un mândru UTC-ist.

Ta'su e un PCR-ist raportor la SECURITATE.

Fulminanta lui carieră, a lui TRU, i se datorează în bună măsură lu' ta'su şi aparatului de poleit progenituri comunist-securistoide cu diplome în străinătate.

Are DOUĂ doctorate tocmai pentru că i-a fost la îndemână să le obţină. Rotiţele s-au învârtit cu uşurinţă atât timp cât tata a vorbit cu cine trebuia.

Te-am lăsat să-ţi faci damblaua provot în tihnă, m-am amuzat când ni l-ai recomandat pe Ionuţ Popescu, un manipulator imobiliar în 2008, dar să ajung să aud din partea unui naiv ce mare mândreţe de bărbat e Traian Răzvan Ungureanu... m-a scos din ... ordinea de zi.

HELLLLOOOO. E capu' SIE, băiatu' lu' tata!!! HELLLOOO!!!

Partidu'...Ceauşescu...Româniiiiiiaaaaa...

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Democratia e anticamera comunismului!"

Tinand cont ca am plecat din comunism si am ajus in antecamera sa, tot este un lucru bun. Si cum comunismul este iadul, iar iadul este jos, antecamera comunismului/iadului este putin mai sus. Ce facem, continuam sa luptam si sa urcam si mai mult, sau asteptam sa cadem inapoi?

ionut spunea...

Limestone

Esti incoerent

Pe ce baza il consideri tu "safir" al politicii romanesti, pe FOSTUL MINISTRU AL FINANTELOR ionut POPESCU, daca tu nici macar nu i-ai retinut corect numele?

ionut spunea...

Limestone

"traian razvan ungureanu a fost ministru de externe, nu la finante. acum e sef la SIE pe care spune ca l-a transformat dintr-o Dacie intr-un Rolls_Royce.Eu il cred."

Despre TRU mi-am spus parerea intr-un post mai sus.
Tu ai habar ce va sa zica SIE?

Anonim spunea...

Aoleu ce ma enervezi, Andrei. Pai da nu stiam si am inceput eu sa ii caut pe net sa vad ce se ascunde sub numele alea.
Ti s-a parut cumva ca vorbesti cu cetateanul turmentat?
Astia nici nu se mai simt datori sa se prefaca ca e democratie.
Cred ca discutiile la aliante se poarta cam asa: hai ba cine se baga anul asta sa faca pe opozitia?

Naivi ati fost, naivi ramaneti.
Tot inainte!

limestone spunea...

Ionut

Sunt la munca,am o groaza pe cap, inclusiv un lapsus al memoriei pentru nume personale, pe ionut popescu il admir demult, de pe vremea cand nu facea politica. Aveam persoana, figura, personaliatea lui intiparita f bine in cap, doar un mic lapsus momentan al memoriei, am mai zis m-a facut sa nu-mi amintesc numele bine. Poate ar trebui sa consult un doctor.
Uite acum ma chinui sa-mi amintesc numele celui mai batran liberal de frunte, 94 de ani, care iarasi este o figura pozitiva aparte in politica romaneasca.Spune-l tu..

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

" Votul e un moft. Democratia este un moft. Asta a fost manipulare. Ce-a adus? Situatia de acum."

Sigur, faptul ca eu si multi altii ca mine n-am votat( fie si invalid), si nu ca voi i-ati votat p'astia, a adus situatia de acum: alianta PSD+PDL!

limestone spunea...

@Aristotel Costel

Acum toti care nu au avut viziunea lui Manole si care pana acum cateva luni spuneau ca imobiliarele vor creste, au fost in mintea ta manipulatori imobiliari?!?
Atunci si eu am fost manipulator imobiliar, recunosc..

ionut spunea...

Limestone


Te referi la cel care i-a propus regelui mihai postul de ...presedinte!? La radu campeanu?
Mare javra!

ionut spunea...

limestone



"Atunci si eu am fost manipulator imobiliar, recunosc.."

Pai sigur ca ai fost, chiar daca ai facut-o "inconstient"!

ionut spunea...

limestone


Tu crezi ca noi, cei care am sustinut teoria "balonului", am avut "viziuni"?

Eu unul, inseamna ca am "viziuni" de pe la sfarsitul lui 2003, inceputul lui 2004!

AristotelCostel spunea...

@Limestone

Esti fost ministru si emiţi opinii pe sticlă şi pe hârtie?

Ionuţ... Popescu este manipulator.

Băiatu' ăsta a formulat conceptul de "economist emo" ca la numai 2-3 săptămâni de la "emisie" să scrie un articol despre IMINENTA CRIZĂ!!!

Revenind la dragostea mea dintâi, Mihai Răzvan Ungureanu, mare atenţie la clica asta securistoidă. Niciun "democrat" sau "vizionar" nu va ajunge la conducerea vreunui serviciu secret din România. Ministru de Externe? Păi, ce poamă din PNL putea să ajungă ministru de externe?
Şi-a blocat băiatu' postu' la Viena, şi-a mărit salariul cu o lună înainte de finalizarea ministeriatului. Adică, ok, sistemul e împuţit, băiatu' e împuţit, da' e prea mult să-l mai vezi şi ETALONUL POLITICII ROMÂNEŞTI!!!

ionut spunea...

Limestone


Si eu am fost manipulator imobiliar...dar in alt sens!
Iar aici, pentru faptul ca au ales sa-si spuna public pozitia, fie si printr-un blog sau forum, care necesita multe si in special timp, unii ca manole, aristotel, andrei stroiescu, alex dumitrascu, etc. au mult mai multe merite decat mine personal!
Surpriza, si ei sunt manipulatori!

limestone spunea...

Ionut..
ma refeream la vicel liberal care a primit premiul de excelenta la gala Zece pentru romania:Mircea Ionescu Quintus

Iarasi Cosmin Gusa facea o figura politica buna inainte de a se retrage. I-as mai vota pa Lavinia sandru si pe Boureanu. Ideea este ca nu toti sunt o mocirla dupa cum spuneai tu Ionut.

AristotelCostel spunea...

@ionut

Ho... cu tata.

Ce manipulez eu?

Propun citate CURATE din specialiştii vremii pentru scormonitorii de informaţii.

Cine nu caută bine-bine să vadă cine activează în domeniul "celei mai importante achiziţii din viaţa unui român", cu siguranţă are parte de Diana Gherghiţă şi Zilişteanu ... de 2-3 ori pe zi şi în reluare seara.

Sună uşor "romantic" să spui că ai manipulat. Poate că şi ultimul trecător pe lângă turnurile gemene trăieşte cu conştiinţa încărcată, gândindu-se care ar fi fost soarta turnurilor dacă ... n-ar fi tropăit.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Sustii ca noi, cei care am votat suntem responsabili de situatia de acum. Voi, cei care n-ati votat, n-aveti nici o responsabilitate.

Ai dreptate, iar eu am gresit: nu sunteti responsabili. Sunteti iresponsabili. Responsabilii suntem noi.

Si tocmai pentru ca ne asuman/ne-am asumat responsabilitatea vom continua sa luptam pana cand vom ne vom atinge scopurile. Unul din ele fiind o clasa politica mai curata.

Avem de ales, fie continuam sa votam si sa ramanem responsabili, fie sa renuntam si sa devenim, comod, iresponsabili. A doua varianta fiind ceea ce, coincidenta sau nu, isi doreste si actuala clasa politica.

Nu-ti convine actuala clasa politica? Esti scarbit de ea? Atunci ce ce ai facut exact ceea ce si-a dorit? Campaniile media din ultimii ani au fost preponderent anti-vot. De ce crezi ca au facut asta? Pentru ca-si doreau ca oamnii sa mearga la vot? Sau pentru ca-si doreau sa nu o faca? Pentru ca aveau nevoie de cat mai putini votanti, preferabili gloata, ca sa-i cumpere cu sacosa, sau pentru ca ei de fapt vroiau sa vina cat mai multe CNP-uri la vot, ca sa fie siguri ca are cine sa-i aleaga pe toti?

Anonim spunea...

Boureanu ... mare caracter ! da un search despre "manipularile imobiliare" din Sinaia si vezi ce...iepuras iese din palarie.
Cosmin Gusa .... mare CARACTER ! Dupa ce a lucrat si condus un ziar care i-a injurat pe PSD-isti mai rau ca Dl. Basescu, a ajuns secretarul general al PSD-ului. Pe care l-a parasit pentru a-l ajuta pe Dl. Basescu, injurandu-i pe PSD-isi. Apoi l-a parasit si , inevitabil, injurat pe Dl. Basescu si PDL-ul. Dna. Sandru la fel.
Despre dl. T.R.Ungureanu a spus AristotelCostel totul. Mai putin ca a fost bursier al unor fundatii care se incadreaza la categoria "iluministi" . Cine cunoaste stie ce vreau sa spun.
Daca pentru tine astia sunt oameni, spun oameni nu politicieni, admirati .... asta spune totul. Corb la corb nu-si scoate ochii si cine se aseamana se aduna.
Si .... culmea...sunt membru al unui partid aflat la conducere si am avut si o functie la nivel local in acel partid. Dar dupa ce am vazut care si cum si cu cine ... cum se accede la diverse functii .... posturi ...etc. mi-am bagat picioarele.
Keep on dreaming my little romanians ! Poporul conduce !

limestone spunea...

@ Aristotel & ionut, Simon

sunt singurul care a raspuns la provocare si care a dat niste nume, dupa care ati sarit toti cu gura, care mai de care mai carcotas..

Dati si voi niste nume, curaj,va ascult..
Dar sa nu-mi spuneti ca nu aveti niciunul ca ar suna ca dracu, identic cu: "toata lumea e proasta, numai eu Aristotel/Ionut/Simon sunt destept"

AristotelCostel spunea...

Material pentru naivii votanţi

"Situatia SC Nicolina SA si a modul in care AVAS a gestionat activele acesteia in perioada ianuarie 2005 - decembrie 2008 vor fi verificate de o comisie de ancheta a Camerei Deputatilor, potrivit unei hotarari a deputatilor, publicata in Monitorul Oficial.

Biroul Comisiei va fi format din presedintele Nicusor Paduraru (PD-L), vicepresedintele Anghel Stanciu (PSD) si secretarul Oana Manolescu (minoritati)."


Atât am de spus. Nicuşor... el prezidente, deputat PDL, ales UNINOMINAL, apără interesele familiei PRISECARU din Iaşi. Până acum a mai fost prefect "pi la Iaşi" facilitând ungerea rotiţelor pe plan local. De acum înainte, cu ajutorul responsabililor noştri concetăţeni, e preşedinte de comisie.
Aruncându-mi privirea peste timp, parcă şi văd fieroteniile Nicolina în tolba familiei Prisecaru.

Anonim spunea...

te rog sa ma crezi ca nu am sarit ca un ... carcotas. Numele acelea chiar nu sunt potrivite pentru exemple de OAMENI, politicieni nici macar atat.
Nume : ce zici de Crin Antonescu ?

ionut spunea...

Aristotel( tata)

Piata imobiliara din romania este dupa cum ii spune numele, o piata! Care, ca orice piata, mai ales in lipsa unor stricte reglementari, poate fi manipulata (intr-un sens sau altul). Tu insuti "manipulezi" piata, in sensul revenirii ei la normal.

Bun, poate ca pentru exemplul ales, termenul de manipulare a pietei nu e tocmai potrivit. Sa-i spunem influentare, sugestionare, "dezambiguizare" a pietei.

toma spunea...

Sunt socat de turnura pe care o ia blogul, citesc si nu imi vine sa cred unde s-a ajuns.

Adevarul ar fi cam asa :

Suntem un popor inapoiat, incult, murdar (la propriu si la figurat), care detesta si respinge (constient sau nu) tot ce tine de curatenie, ordine si civilizatie.
Suntem inca aproape complet deconectati de Europa, singurul motiv de acceptare in UE a fost ca suntem o piata mare dpdv numeric.
Decenta, bunul gust, toleranta ne sunt straine pe cind lenea, nimicnicia, vulgaritatea, hotia si coruptia sunt temeinic instaurate ca mod de viata.
Suntem priviti din afara ca o gloata bizara, grotesca, un amestec straniu de infractori patibulari, lenesi congenitali, si pescari in ape tulburi.
Pina nu acceptam acest adevar dureros nu ne vom misca din rahatul in care suntem

Clasa politica ce ne reprezinta nu poate fi altfel.
Nu exista partide.
Exista o singura mare gasca, pusa pe furat si capusat bugetele dincolo de limita oricarei decente, cu mici exceptii, care pina in final, se dovedesc a nu face decit sa incerce sa salveze , cit de cit, aparentele.
Din 90 s-au succedat la putere absolut TOATE partidele.
Rezultatul ???
70 (saaaaptezeeci) de km de autostrada in 19(nouasprezeceeee) ani. Asta spune TOT.
Cunosc oameni care pot construi singuri 70 de km de autostrada in timpul asta.
Ceea ce mai merge cit de cit in tara merge nu cu sprijinul clasei politice, ci in ciuda existentei acesteia.
Putinii oameni valorosi se tin departe de scena politica. Oricine coboara in arena se umple de rahat.
Invatamintul este zero, sistemul sanitar este o mizerie, politia este corupta si ineficienta, administratia, atit centrala si locala sunt niste caricaturi grotesti. Institutiile statului sunt rezervatii de nepoti si amante.

In concluzie, Romania este in stare si reuseste pe deplin sa perverteasca si sa denatureze orice sistem sau procedeu care, in alte parti, functioneaza (vezi efectele votului uninominal).

Iubesc tara asta si oamenii asa cum un parinte isi iubeste un copil handicapat.

Cam asta e cu tara, poporul si politica.

Ultimul roman respectabil pe care l-am cunsocut se numeste Raed Arafat.

Anonim spunea...

Astea sunt probleme :
http://www.ziare.ro/1236032876-Ucraina_este_la_un_pas_de_falimentul_national :
"Rămăşiţele promisiunilor de prosperitate ale „Revoluţiei oranj” se spulberă în aceste zile în mii de locuinţe ucrainene, rămase fără apă caldă şi căldură din pricina datoriilor. Până şi metroul din Kiev şi-ar putea reduce cursele din lipsă de bani, căci o grivnă a ajuns să fie echivalentul a doar 0,08 euro, respectiv 0,11 dolari americani. Moneda ucraineană s-a prăbuşit cu 44% faţă de dolar în ultimele şase luni.
..............
Băncile ucrainene pot cădea de la o zi la alta

Deficitul de cont curent al Ucrainei este de 12,3 miliarde dolari, rezervele valutare au scăzut cu 24% din august 2008 şi inflaţia (de 22%) este una dintre cele mai mari din Europa. Nimeni nu mai vrea să crediteze băncile din Ucraina care, la rândul lor, se confruntă cu o prăbuşire a încrederii în rândul clienţilor. Cel mai mult se tem pensionarii, care stau la coadă să-şi retragă micile economii, de teama devalorizării grivnei şi a falimentului băncilor. Rodovid Bank (pe locul 19 din 181 bănci ucrainene) riscă prăbuşirea iminentă, fapt pentru care a limitat extragerile la 35 dolari pe zi per deponent"

Din cate stiu eu Ucraina era un "granar" mai mare decat Romania. Cel putin pana si in timpul WW2. Am mers tancurile lui Paulus trei zile si nu mai ieseau dintr-un lan de grau.

De ce ar fi economia Romaniei mai puternica ?
Sau pe Ucraineni il lasa americanii (revolutiile "oranj" din Romania, Ucraina, Georgia) si europenii (adica Germania , unde Merkel s-a inteles cu Putin si au facut acorduri separate energetice; adica separate de UE) "prada" rusilor ? Ca o compensatie pentru "resursele energetice si minerale ale URSS" ?
Oricum ar fi, e un vecin cu o putere mult mai mare decat a noastra (economica - macar ca potential - si militara) care are probleme grave.
Pe noi cine o sa ne "ajute" ? Ca si cu rusii ne-am pus prost.

Anonim spunea...

@ Toma : felicitari !

Vorba lui Petre Tutea : istoria romanilor conteaza pana la / s-a oprit (nu mai tin bine minte, imbatranesc) la Vlad Tepes si Stefan cel Mare.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"Campaniile media din ultimii ani au fost preponderent anti-vot. De ce crezi ca au facut asta? Pentru ca-si doreau ca oamnii sa mearga la vot? Sau pentru ca-si doreau sa nu o faca?"

Inteleg din ce spui ca urmaresti asiduu campaniile media.
Nu e cazul meu! In nici un caz n-am ales sa nu votez, influentat de campaniile media.
Tu, din moment ce nu esti de acord cu campaniile media, si ai vazut ca acestea "instiga" la absenteism si manipuleaza, ai tras concluzia ca trebuie sa faci invers de cum spun aceste campanii si sa te duci la vot!

Inca ceva: in campania electorala, absolut toti actorii politici, fara exceptie, au indemnat lumea sa mearga la vot! Ce interes au avut? Raspunsul e destul de clar: legitimitatea.
Sa zicem ca eu, m-am gandit ca politicienii manipuleaza, si am tras concluzia ca trebuie sa fac invers de cum spun ei si sa nu ma duc la vot!

Concluzia: campaniile media au indemnat preponderent la absenteism ( tu ai spus-o), pe cand politicienii au indemnat la mersul la vot.
Cine pe cine a manipulat?

ionut spunea...

toma

"Sunt socat de turnura pe care o ia blogul, citesc si nu imi vine sa cred unde s-a ajuns."

Care sunt motivele de soc si unde "s-a ajuns"?

Anonim spunea...

Ops :
http://www.ziare.ro/1236090283-Cresterea_economica_a_Romaniei_a_franat_in_trimestrul_IV_pana_aproape_de_zero_estimeaza_analistii

ionut spunea...

toma

Decenta, toleranta, bunul gust!
Tocmai trecui mai acu' vreo 2 saptamani prin italia.
Du-te si poveste celor d'acolo despre toleranta si decenta!

Anonim spunea...

Cred ca s-a gandit la : daca vrei sa invrajbesti doi prieteni , pune-i sa discute despre politica sau religie.

ionut spunea...

Limestone


@toma

super! as recomanda comentariul tau tuturor romanilor patrioti care striga sus si tare unicitatea si valoarea neamului rromanesc.

Tu stii care e diferenta dintre "popor" si "neam"?

ionut spunea...

simon

Crezi ca in urma discutiei avute limestone sau andrei stroiescu, mi-au devenit vrasmasi, ne-am invrajbit?
Vrei consens si reconciliere?
In clipa aia eu unul nu mai postez p'aci.

Mai e unu in romania care a facut cariera din asta. Cred ca stii la cine ma refer: tovarasu' ilici.
Pai du-te, mai draga, si reconciliaza-te mai intai cu cei care au murit in '89 si in piata universitatii( sau cu rudele lor), dupa care vino la noi!

Flavian spunea...

Aoleu, devine din ce in ce mai tragic...

Manole a dat-o pe politica. Iar acuma lumea se molipseste.

Ar trebui sa dau mai rar pe aici, ca poate se ia si la mine... :D

Hai inca 2-3 posturi de genul asta urmate de comentariile de rigoare si e rezolvata problema. Definitiv.

Anonim spunea...

Din pacate pentru mine, in "89 au murit langa mine colegi de pluton. Iar in '90, in P-ta Universitatii am fost un participant constant. Noroc ca am fugit mai repede decat minerii ! Hahahahha...
Iar teapa cu politica in Romania o traiesc pe propria piele tot timpul, din interior.

toma spunea...

Ionut,

Mda, bun, socat poate e cam mult. Surprins de disponibilitatea atit de mare de a ne arunca intr-un topic pe care il detest si care este total pe linga profilul balonului

Italienii sunt cei mai apropiati de noi, ca mentalitate si, ghinionul lor, ca limba.
De aceea au fost invadati de imigrantii nostri de cea mai joasa extractie.

Te asigur ca daca ai trai in Italia ai fi cel putin la fel de stressat de prezenta romanilor.

Diferenta dintre neam si popor (super intrebare in contextul dat...) e data de defectele pe care le avem din belsug si de toate calitatile ce ne lipsesc.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
toma spunea...

Ca s-o zic si pe aste: am trei prieteni care au murit la Revolutie ca sa se ingrase dragii nostri tovarasi si securisti din viata politica.
Ce credeti ca e in sufletul parintilor lor?
Copiii lor au murit ca sa ajunga Cocos multimilionar, pitsi ca Udrea ministru, un frizer ca Pogea ministru al finatelor publice si olandezul Mar Jan Van Gelje "care este" ceea ce este?
Rusine.

toma spunea...

neamul este alcatuit pe criteriul etnic.
poporul presupune o organizare statala.
un popor poate avea mai multe neamuri, un neam poate apartine mai multor popoare.

ionut spunea...

toma

"Surprins de disponibilitatea atit de mare de a ne arunca intr-un topic pe care il detest si care este total pe linga profilul balonului."

Eu sunt surprins ca tu (ca si altii), detestati discutiile despre politica, desi nici macar tu( ca si altii), nu te-ai putut abtine sa postezi, si inca destul de consistent.:)

ionut spunea...

Limestone


"Ionut

popor si neam sunt sinonime. Asa le-am si folosit. Ce tot cauti nod in papura. Ia dex-ul si lamureste-te !"

Mai bine decat toma nu puteam s-o spun!

toma spunea...

Ionut,

Detest politica in general si mai ales politica romaneasca.
Discutiile despre politica romaneasca le consider sterile sau stupide, insa uneori, rar, reusesc sa enerveze.
De aici surpriza mea neplacuta ca, pe blogul asta, s-a putut posta atita pe tema asta.
In caz ca nu exista o explicatie pe care eu nu o intrevad, este prima bila neagra a acestui blog.

limestone spunea...

Curios cum vestea va piata imobiliara se va debloca in urma schimbului de apartament vechi plus diferenta cu unul nou, nu mai genereaza nici un comentariu..

ionut spunea...

toma


Tinand cont de ultimele 2 postari , te intreb: tu ai fost la vot sau nu?

toma spunea...

Ionut,
Vot alb.

ionut spunea...

limestone

"Curios cum vestea va piata imobiliara se va debloca in urma schimbului de apartament vechi plus diferenta cu unul nou, nu mai genereaza nici un comentariu.."


N-am inteles cum ar functiona treaba asta. Daca esti amabil...

ionut spunea...

toma


O.K. Mi-am spus parerea despre votul alb.

limestone spunea...

Solutie inedita pe piata imobiliara: Locuinte vechi plus diferenta de bani pentru locuinte noi
de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 3 martie 2009, 12:14 Economie | Imobiliar


In schimbul locuintelor noi, dezvoltatorii ar putea accepta o proprietate veche, care sa indeplineasca anumite criterii de evaluare, plus o diferenta de bani mai usor de accesat de cumparatorii prin credite, sustine Livia Berghiu, consultant imobiliar in cadrul companiei Re/Max Bastion. Agentia se afla in discutii avansate cu doi dezvoltatori imobiliari si estimeaza ca pentru proiectele rezidentiale respective va lansa schimburile de locuinte in cursul acestei luni.

Re/Max Bastion se afla in prezent in discutii cu o serie de dezvoltatori imobiliari pentru a identifica si implementa cele mai eficiente metode de vanzare a apartamentelor si vilelor prin schimburi cu proprietati vechi, care, trebuie sa fie evaluate de catre dezvoltatori si sa indeplineasca anumite criterii care vor asigura pe viitor vanzarea acestora in conditii profitabile.

“Cu doi dintre dezvoltatori, discutiile sunt intr-un stadiu avansat si probabil ca pentru proiectele respective vom lansa schimburile de locuinte in cursul lunii martie”, a precizat Livia Berghiu, consultant imobiliar Re/Max Bastion.

Pe baza noilor reglementari ale BNR, bancile vor putea acorda credite imobiliare sau ipotecare numai cu un avans minim (20%- 25% din valoarea imobilului achizitionat prin credit) si, indiferent de cat de mare va fi gradul de indatorare admis prin politica fiecarei banci, acesta se va calcula in continuare pe baza venitului inscris in Fisa Fiscala, plus maxim 20% fata de anul anterior, sustin oficialii companiei. Dobanzile actuale foarte mari insa, alaturi de cursul de schimb valutar ridicat si de incertitudinea unui anumit nivel de venituri viitoare, limiteaza puternic capacitatea populatiei de a obtine si apoi de a achita ratele de credit.

"Schimbul de locuinte" ar putea reprezenta, spun consultantii Re/Max Bastion, "o metoda eficienta de a misca putinele lichiditati care existau pe piata, concomitent cu indeplinirea - macar partiala - a obiectivelor vanzatorilor si, respectiv, ale cumparatorilor".

Infiintata in 1992, Bastion a fost una dintre primele agentii imobiliare din Bucuresti. In 2007, Bastion s-a alaturat retelei imobiliare internationale- RE/MAX. Infiintata in anul 1973 in SUA, RE/MAX s-a extins in intreaga lume in sistem de franciza, fiind prezenta momentan in 65 de tari si cuprinzand peste 120.000 de agenti de vanzari.

ionut spunea...

limestone

Deci eu sunt dezvoltatoer si vreau sa-ti vand tie un ap. nou, la pretul stabilit de mine. Tu cumparator, detii o locuinta mai veche, pe care eu o accept la schimb + diferenta de bani, dar o evalueaz la un pret stabilit tot de mine.

Nasol! Nu e bine!
N-am inteles cum va revigora asta piata, in conditiile in care dezvoltatorul la randul lui, trebuie sa vanda vechea locuinta. Daca o evalueaza la un pret prea mic, proprietarul nu va fi tentat de schimb, daca o evalueaza la un pret prea mare, n-o va mai putea vinde ulterior!

Anonim spunea...

Programul rabla la case, adica sa imi dau maghernita pe 5000 de euro si sa platesc diferente de 95000.
Nu mersi!
Si casa mea nu e maghernita chiar daca blocul are 40 de ani. Dar pe nimic nu o dau.
Alta pacaleala.
Plus ca am mai multa incredere in constructiile comuniste decat in ale unor oameni care ar trebui de mult sa fie la racoare.

toma spunea...

Ionut,
Faci o confuzie, votul alb este valabil, nu este anulat.
Prin prisma evolutiei lucrurilor (alianta contra naturii), cred in continuare ca a fost cea mai buna varianta.

A, si mai exista un roman respectabil, primul care a incercat sa traga Romania din hazna si sa o indrepte catre lumina: Regele Carol I. Roman nu prin nastere, desigur.

mobutu spunea...

@limestone:
"Curios cum vestea va piata imobiliara se va debloca in urma schimbului de apartament vechi plus diferenta cu unul nou, nu mai genereaza nici un comentariu..."
Pai e desuet, nimeni nu crede asa ceva, nimeni nu comenteaza.
Credeam ca e de la sine inteles pentru toti ca piata imobiliara nu se va "debloca" (nici macar partial) cu astfel de solutii "minune" ...

ionut spunea...

Limestone

In plus, eu am deja o locuinta a mea. Poate ca imi doresc una mai mare, dar de ce as face pasul asta acum, cand dobanzile la credite sunt la un nivel halucinant de mare, iar dezvoltatorul ala nu e inca destul de disperat? Timpul lucreaza in favoarea mea.

Anonim spunea...

Puteti sa va dati cu fundul de pamant cat vreti niciodata nu o sa invat limba rroma sau maghiara.
In rest am tot respectul pentru acesti oameni atat timp cat ma respecta si ei pe mine.

M-am saturat de acuzele aduse in masa poporului roman sau cetatenilor romani. Asta arata limitare in gandire.
Mai bine ati lua atitudine impotriva infractorilor si coruptilor decat sa ma invitati la non-combat si sa injurati o natiune intreaga.
Si nu m-am referit la violenta ci la diplomatia pe care o are un om inteligent sau la modelul pe care il da.
Lasii sar pe oamenii slabi.

ionut spunea...

Toma


Te-ai gandit vreo clipa ca votul tau in alb a ajuns "la cine trebuia"?

toma spunea...

Ionut,
Asta deja nu mai depinde de mine.
Votul alb este singura posibilitate de a da un vot de neincredere tuturor candidatilor.
Si, stai linistit, manevrele nu se fac stampilind un buletin alb.
Parerea mea ca este ca singura alternativa viabila ar fi votul obligatoriu, cenzitar bazat pe avere.
De ce votul tau, care ai o firma cu x angajati, ceea ce presupune responsabilitati fata de ei si familiile lor, sa fie egal cu al oricarui dorel de la stefanesti cu IQ 45, care voteaza pe o vodca?

Anonim spunea...

toma, inca nu te-a rastignit Chrysthyan pentru insultele aduse marelui popor roman ? :P
Chrysthyan spunea...
Puteti sa va dati cu fundul de pamant cat vreti niciodata nu o sa invat limba rroma sau maghiara.
esti un incult, amice. daca mai adaugai la sfarsit poate un "obligat de altii" te mai intelegeam. eu unul daca as putea as invata toate limbile pamantului, cunoscand o limba ai in alt mod acces la cultura vorbitorilor acelei limbi. dar nah, nu toti putem/vrem sa fim culti (sa nu credeti ca eu personal ma consider cine stie ce educatom , dar asta nu inseamna ca nu mi-ar placea sa fiu)

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Da, le urmaresc. Nu asiduu, dar le urmaresc, cand si cum pot. Si chiar daca tu nu ai decis sa nu votezi influentat de ele, au fost destui care au facut-o.

Da, poti interpreta ca am facut pe dos fata de cum ar fi dorit cei care instigau la absenteism. Si da, poti sa interpretezi ca am facut-o intentionat pe dos, tocmai pentru a le arata ca indiferent cat se vor agita vor fi tot timpul oameni care nu se vor lasa pacaliti de manipularile lor josnice si care vor lupta permanent impotriva lor.

Exact cum pe acest blog s-a luptat impotriva celor care au umflat balonul imobiliar prin manipulare nu mai putin josnica.

"Sa zicem ca eu, m-am gandit ca politicienii manipuleaza, si am tras concluzia ca trebuie sa fac invers de cum spun ei si sa nu ma duc la vot!"

Politicienii normal ca vor spune sa mergi la vot, chiar daca majoritatea spun sa-i votezi pe ei si atat (voteaza-ma pe mine!), nu sa mergi la vot sa votezi (a. mergi sa votezi), daca se poate pe ei (b. si daca eu te-am convins mai mult decat altul, atunci c. voteaza-ma pe mine, daca nu d. voteaza pe altul). De altfel, daca ai fi remarcat, mesajul majoritatii politicienilor a fost... c. (mai mult, un c. care excludea d.) Nici macar a.+c.

Astfel, manipularea de politician in campanie (ca in afara campaniei s-au intrecut in a considera votul in general mai mult un moft) nu a fost in sensul sa te cheme la vot, ca sa ripostezi prin absenta de la vot, ci a fost in sensul "eu sau nimeni altul" astfel incat prin absenta de la vot ai facut exact ce a vrut (n-a fost el, n-a fost nimeni altul).

Puteai contracara manipularea politicienilor prin votul cu "altul". De asta spuneam ca se putea vota cu niste candidati din cei considerati de decor, tocmai ca sa incurci efectiv scocotelile "rechinilor". Altfel, fie ii votai pe ei (si nu altii), fie stateai acasa, ei castigau. Ceea ce au si facut. Deocamdata.

"Cine pe cine a manipulat?"

Politicienii au manipulat o parte din mass-media si au aservit-o intereselor lor. O parte din mass-media a manipulat o parte din cetateni si i-a aservit intereselor politicienilor. O parte din politicieni au manipulat o parte din cetatenii si i-au aservit intereselor lor. Mircea Badea i-a manipulat pe o parte din cei care il asculta si i-a aservit intereselor unor politicieni. Si pentru ca nu am pretentia adevarului suprem, randurile de mai sus reflecta ceea ce cred eu si nu in mod neaparat realitatea.

nelu pionieru spunea...

manole, manole ne omorashi cu "Fata tatii".

Anonim spunea...

Ale­xandru An­ghelina are 21 de ani şi e student la Arhi­tec­tură. "În luna iunie a a­ces­tui an am achiziţio­nat o garsonieră de tip 1 în complexul Confort City.
pai e bine in rromania, in Canada saracii studenti ies cu datorii de zeci de mii de dolari dupa facultate, de unde dracu sa-si mai permita si case ? ma apuc sa caut bilet inapoi ... :P NOT

Miorlau Pufos spunea...

Cred ca nu a existat un post al lui Manole care sa suscite atit de mult interesul comentatorilor.

Imi si imaginez o haita de ciini incaierindu-se pe un os plin cu maduva aruncat cu generozitate de un locatar de la etaj. Scuze in avans celor care se simt cumva ofensati de imaginea asta...

ionut spunea...

toma

"De ce votul tau, care ai o firma cu x angajati, ceea ce presupune responsabilitati fata de ei si familiile lor, sa fie egal cu al oricarui dorel de la stefanesti cu IQ 45, care voteaza pe o vodca?"


Nu inseamna neaparat ca daca am o firma cu x angajati si avere, am un IQ mai mare decat al lui dorel.
A, votul bazat doar pe IQ ar fi o posibila solutie... si nu prea. Cunosc eu oameni care au un IQ mult peste medie si sunt niste ticalosi.
Cu astia ce faci?

Si in continuare am aceeasi problema in ceea ce priveste "oferta".

limestone spunea...

@Miorlau Pufos

Parca erai bruneta nu blonda !

ionut spunea...

Toma

Si ca sa glumim putin:
Apropo de votul cenzitar bazat pe IQ ( nu stiu sigur... parca se numeste "capacitar"), ce ne facem cu...blondele?:)

ionut spunea...

Toma

Am incetat de mult sa incerc sa schimb sistemul.
Prefer sa-mi "ascut armele" proprii cu care sa lupt impotriva lui.
Sigur, asta nu inseamna ca eu neaparat dreptate si ca cei care nu fac la fel ca mine n-au.
Continuu sa cred insa, ca un numar de cateva milioane de oameni sanatosi, educati, scoliti si cu o oarecare( fie si minima) independenta financiara, sunt mult mai greu de manipulat, si pot, daca nu schimba, atunci invinge actualul sistem.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Continuu sa cred insa, ca un numar de cateva milioane de oameni sanatosi, educati, scoliti si cu o oarecare( fie si minima) independenta financiara, sunt mult mai greu de manipulat, si pot, daca nu schimba, atunci invinge actualul sistem."

Ai ai o foarte mare dreptate. Insa nu pricep cum pot ei schimba/invinge sitemul respectiv prin statul acasa si astptarea... schimbarii (nu votez ca n-am cu cine, o sa o fac insa cand clasa politica se va schimba). Nu zic ca nu se poate asta, insa nu ar fi mai simplu ca milioanele alea de oameni sa dea pur si simplu pe la cabina de vot?

Andrei Stroiescu spunea...

Apropos, in loc de votul in functie de IQ n-ar fi mai util sa fie lasat votul asa cum este si sa se impuna candidatilor sa aiba un IQ minim? Or fi si ticalosi cu IQ ridicat, insa cred ca sunt cu mult mai multi cei cu IQ de ingheata apa.

Votul e un drept, nu-l poti refuza cuiva pentru ca are IQ sub al tau. Sau pentru ca este sarac. Sau blond. Sau etc.

Candidatura nu este un drept in sine, ai doar dreptul de a candida, nu esti candidat de drept (spre deosebire de vot, unde daca ai minim 18 ani si nu esti debil sau alienat mintal, sau decazut din drepturi, atunci esti votant de drept) asa ca poate fi supusa unor restrictii suplimentare.

Manole spunea...

Să-mi spuneţi să nu mai pun niciodată un post "politic".

Data viitoare când vreau s-o fac lată vă promit că voi scrie despre fotbal!

NeaNicu spunea...

Unul mai istet a spus inca de acum 2000 de ani ceva de genul: "purtarea sinceră nu a adus niciodată renume; renumele merge mînă în mînă cu făţărnicia; toţi oamenii celebri nu au fost decît nişte făţarnici." Autenticitatea n-o veti gasi decat in turma, in sudoarea anonima.

B spunea...

Felicitari Toma pt primul comentariu.
Idf99 cred ca toma ti-a raspuns cel mai bine de ce o revolutie e o tampenie. Daca nu, poate punctez eu, cine crezi ca va ajunge la putere dupa inca o revolutie? Tot cei de dinainte, dar esalonul 2 sau 3. Asa s-a intamplat si in 89 iar tineri idealiti au platit cu viata ca madam cocos si beizadeaua ei sa se dea cu porche pe magheru si altii ca el. Macar inainte era doar Nicusor acum sunt mii...
Limestone, tu care ii ridici in slavi pe Corneliu Coposu si Ion Ratiu, tu ai trait in perioada interbelica sa stii cum a fost cu liberalii sau taranistii la guvernare? Nu cred, permite-mi sa iti povestesc din ce mi-a zis mie bunica mea care a trait in acele vremuri. Cand Marmorosch Bank a falimentat in perioada interbelica tot cei afiliati politic s-au imbogatit pe spinarea amaratilor de deponenti, ei erau din partidul liberal al vremii. Gasesc asemanarea dintre exemplul de mai sus si Bancorex cu al nostru mare partid unic cu multe aripioare fascinant asta apropos de sistemul politic si 'schimbare'.
Oameni buni, pe noi ne-a nenorocit domnia fanariota si lipsa de coloana vertebrala, daca as putea as importa functionari publici din Germania, problema e ca si ei sunt tentati de balcanismul nostru. Si eu ma numar printre cei care il stimeaza pe regele Mihai dar il dispretuiesc pe tov Duda de exemplu care nu e decat o copie nereusita de print (vezi cum a pupat mana PDS-ista care l-a hranit).
Apropos de Basescu care e subiect la moda, el s-a aliat cu PDS ca sa aiba sanse la al doilea mandat. De ce, simplu, in Romania se fura cu urna organizat, daca iesea PSD+PNL la guvern numeau prefectii si corupeau primarii care controleaza politia locala. Cine controleaza prefectii si politia controleaza urnele. Daca nu poti controla macar sa nu te fure la urna esti mancat....

Anonim spunea...

Canadianule, vezi-ti mai de tara ta!

Cred ca ai inteles ce am vrut sa zic dar nu poti sa te impaci cu ideea ca nu ti-am acceptat ineptiile postate la betie.
As putea sa arunc multe rautati dar ma abtin.
Dupa cum vedeti abtinerea e uneori buna.

elzorab spunea...

"Mi-am cumparat in 2007, cand m-am intors din Germania, un apartament la Bistrita, cu trei camere. Am dat pe el 120.000 de euro si azi nu mai iau pe el nici 80.000. Atunci, am vandut doua apartamente in apropiere de Berlin si un teren mai mic intr-o comuna, ca sa pot apartamentul la Bistrita.

unde nu-i cap, vai de piciare.

nelu pionieru spunea...

domnu` manolii ar trebui sa ii dați un premiu, ceva, domnului Andrei Stroiescu pt. traficul generat. probabil ca si-a luat concediu fără plata de a avut timp sa scrie aprox. 11 pagini, 4.962 de cuvinte, 23.121 de caractere.
Daca nu ma credeți, numărați și voi.

"Ca prima reactie, am crezut ca am gresit blogul. Apoi mi-am dat seama, inevitabilul s-a intamplat.

@Aristotel Costel

Nu votezi, NU CONTEZI. Daca votezi, s-ar putea ca nici atunci sa nu contezi, dar s-ar putea totusi SA CONTEZI. Intre certitudinea unei lucru rau si probabilitatea unui lucru rau, ce alegi?

Nu gandesti, esti prost. Daca gandesti, s-ar putea ca si atunci sa fi prost, dar s-ar putea totusi sa nu fi. Intre certitudinea prostiei si probabilitatea prostiei, ce alegi?

Bagi acum banii intr-o cloaca, ii pierzi. Daca nu-i bagi, s-ar putea ca si atunci sa-i pierzi, dar s-ar putea totusi sa nu-i pierzi. Intre certitudinea unei tepe si probabilitatea unei tepe, ce alegi?

Asta ca sa lamurim viziunea mea asupra luptei civice prin neparticiparea la vot. Care numai motiv de mandrie nu este. Este abandonul in melasa manipularii, din prostie sau din rea-vointa.

Are legatura Elena Basescu cu blogul lui Manole dedicat balonului imobiliar? Daca Manole zice ca are, atunci are (putea totusi sa deschida un al doilea blog, dedicat nesimtirii din politica). Asta nu face mai putin previzibila aparitia acestui post, care e totusi mai mult pe linia Badea-Ciutacu decat Manole.

@Manole

Te folosesti de credibilitatea obtinuta de pe urma balonului ca sa ataci in politica, sperand ca vei ramane la fel de credibil. Incepi cu raspandirea unui zvon (publicarea lui) si apoi, pentru credibilitate, adaugi ceva adevarat, incercand sa transferi acel ceva adevarat + credibilitatea de pana acum, in credibilitate zvon. E ca un fel de monetizare a blogului, doar ca in loc de AdSense care face conversie de trafic in bani, faci acum conversie de credibilitate.

Procedeul este aplicat cu succes de Mircea Badea, care impleteste adevaruri cu minciuni, zvonuri si manipulare si pretinde ca are adevarul suprem. Pentru majoritatea celor care au abandonat logica (daca au avut-o vreodata), chiar asa si este.

@Aristotel Costel

Prezenta unui CNP singur, nu. Prezenta a 10 milioane de CNP-uri, da. Prin extrapolare, absenta unui CNP nu, absenta a 10 milioane, da. E mai simplu si mai eficient sa determini CNP-urile sa stea acasa, decat sa le convingi ca merita "sa se deranjeze". Oameni au murit pentru ca alti oameni sa aiba dreptul "sa se deranjeze". Lipsa "deranjarii" va determina moartea altora.

Unde-i unul, nu-i putere... Unde-s multi puterea creste. Creste si sperie. Asa ca mai bine sa fie doar unul singur... CNP-ule, ce conteaza votul tau? Stai acasa, "nu te deranja". Fi scarbit. Scarba e buna, e o forma moderna de lupta, e intruchiparea spiritului civic.

Sacosele prind la gloata (in sensul de multime putin educata, care gandeste putin sau deloc, care se asteapta sa ia altii decizii pentru ei si care este oricand dispusa sa se vanda).

Absenta voita si scarba prind la cei care se cred destepti, fara a realiza ca sunt de fapt manipulati (cinste lor totusi ca nu se vand).

Banii prind la cei considerati (de altii) destepti, datorita mediatizari sau pozitiilor/posturilor care le detin. Pentru cei care daca tot se vand, o fac pe mai mult de o simpla sacosa. Ei sunt cei mai periculosi, pentru ca investitia in ei presupune returnarea cu mult mai mult decat a unui vot.

@Miorlau Pufos
Da, e blogul lui Manole si poate posta ce vrea el. I-am contestat acest drept? NU. Am exprimat o parere vis-a-vis de oportunitatea unui post atac-politic pe un blog de imobiliare. Si faptul ca ma asteptam sa faca acest lucru, pentru ca face parte dintr-o retea de bloguri care mai devreme sau mai tarziu au avut asemena posturi. Stiu, politicul e implicat adanc in imobiliare, insa aici e vorba de doar unul din miile de atacuri la Basescu, cu sau fara rost, si modul in care incearca sa se legitimizeze. Un zvon singur n-are putere suficienta sa schimbe ceva. Cand insa se alatura altor sute, mii, da, are. Mai ales cand vine cu un bagaj de credibilitate, ceea ce poate ca multe din restul de sute, mii, n-au. Sau poate ca Manole vrea doar sa castige mai mult din AdSense si atunci Basescu e subiectul ideal de generare

@Ionut

Paradigma functioneaza oricand. Te-ai gandit macar o clipa ca daca te duceai la vot (si ca tine multi altii) puteai modifica ecuatia? Poate, cu votul tau (si al multora), altele erau procentele. Poate ca erau si mai multe partide, nu doar 3+1. Tu iti justifici (in)actiunea prin ceea ce a rezultat drept urmare a (in)actiunii tale. Pentru ca asta s-a repetat pana la obsesie in toata mass media: "sunt posibile 3 scenarii mari si late. Nu faceti nimic, totul e deja prestabilit. Nu poti schimba nimic, de ce te-ai mai chinui?". Etc.

Da, majoritatea politicienilor din majoritatea partidelor vaneaza doar ciolanul. Sunt atat de multi incat par sa fie toti. Si totusi, din toate numele alea de pe lista, chiar crezi ca nu puteai gasi pe nimeni pe care sa-l votezi? Chiar trebuia sa-ti reduci optiunea la 3 partide, din care nu aveai ce vota, asa ca de ce sa votezi? Au fost si o gramada de oameni din alte partide, necunoscuti care cica "erau de docor". De ce sa nu fi votat pe unul din ei? Fiind de decor poate ca nu aveau cine stie ce datorii de rambursat odata ajunsi in parlament. Poate ca erau prosti, dar mai putin corupti. Dar mai ales, mai ales, ar mai fi lasat din "numele grele" pe afara. Am fi avut un parlament incompetent, daca ar fi ajuns toti necunoscutii in el? Tot ce se poate, dar macar n-ar fi fost asa corupt, in plus actualii parlamentari, multi din ei inscaunati acolo, ei bine, acestia ar fi vazut... PISICA! Ar fi vazut un parlament fara ei... Numai pentru asta si merita sa te duci la vot. Parerea mea.

Cand spun ca cine nu voteaza, nu conteaza, spun faptul ca, neparticipand la vot, cum poti sa te superi pe altii ca au votat altfel decat ai fi vrut?!? Nici mie nu-mi place alianta care s-a infaptuit. Cum nu mi-ar fi placut nici o alta alianta, pentru ca o alianta inseamna posibilitatea de a fugi de raspundere, dand vina pe celalat. Poate ca PSD si PDL s-ar fi aliat indiferent de rezultat (totusi am dubii insa ca daca vreunul din ele ar fi putut face majoritate fara celalat s-ar mai fi aliat) insa rezultatul votului ori le-a facut munca mai usoara (dandu-le motive rezonabile de alianta daca asta ar fi planuit de la inceput), ori i-a fortat sa o faca (explicatia oficiala). Si totusi am fost la vot, desi n-am votat nici candidati de la PSD nici de la PDL. Si nici de la PNL.

Despre viziunea ta. Este corecta, insa cine sa voteze partidul respectiv, daca cei care ar putea-o face stau acasa? De ce ai tu impresia ca clasa politica se poate schimba precum paiele la porci, le arunci dimineata pe cele murdare si pui altele curate noi, noute? Daca vrei sa schimbi clasa politica, o poti face doar treptat. Azi pe unii, maine pe altii. Cu cat merg mai multi la vot cu atat exista sansa sa poti schimba mai multi per ciclu electoral.

@Torin

"Unii dintre noi au certitudinea ca intreg politicul existent, in ansamblu si in detaliu, este un putregai infect, deci alegerea in sine este lipsita de sens. E ca si cum te-ai intreba ce sa aleg, mere stricate sau pere stricate? Dincolo de bine si de rau, aleg sa aloc 0.0 secunde actului de votare."

Unii dintre noi au aceasta certitudine pentru ca asta li se serveste de catre acea parte a putregaiului care n-ar nici un interes sa se vada ca putregaiul nu-i chiar peste tot si ca prin multimea aia de mere stricate sau pere stricate mai sunt si unele care nu-s de fapt stricate. E mai simplu, mai comod sa crezi asta in loc sa cauti sa vezi daca chiar asa este. Si dai timp putregaiului sa se intinda pana cand chiar va fi omniprezent.

@Ionut, @Aristotel Costel, @UJohn

Intradevar, votul uninominal a fost uninominal mai mult cu numele. Insa gresiti cand considerati ca oferta s-a rezumat la doar 3 candidati, aia de la PDL, PSD, sau PNL. Ati avut macar curizitatea sa va interesati cine si cati candideaza in colegiul vostru? Sau n-ati avut timp de... prostii...

rata. Fara @UJohn la comentariul precedent. mea culpa.

@Ionut

"Daca te amesteci in tarate, te mananca porcii...
Ce parere ai?"

Cred ca faci confuzie intre amestecatul in tarate si amestecatul tartelor. In prima varianta te bagi si tu printre tarate, si ai sanse sa te manance porcii, in a doua varianta amesteci taratele intre ele, fara a fi si tu intre ele. In plus, porcii ii mananca pe cei care se amesteca in tarate, in timp ce, din contra, cei care amesteca in tarate ii mananca pe porci...

@Ionut

Din toti cei X candidati, de la Y partide sau independenti chiar nici unul care sa nu fie din start corupt dovedit? Chiar nici unul care sa merite sa te duci pana la cabina de vot? Chiar nu te-ai gandit ca ai putea stampila doi sau trei candidati, invalidand votul (ca de, n-ai avut de unde) dar marind procentul de participare macar pentru a da tremurici politicienilor si tuturor analistilor care au tocat luni de zile pe faptul ca va fi absenteism, deci e mai bine sa absentam si noi, sa nu fim mai prosti decat desteptii care au stat acasa?

Cum crezi ca e mai probabil sa gandeasca un politician roman?

A. prezenta 30-40% la vot
"Mama, meserie, i-am pacalit pe fraieri, au stat acasa de-au putut sa ma voteze ai mei sa apuc si eu ciolanu'. Noroc cu sacosele, ca-s sfinte..."

B. prezenta 80-90% la vot cu 40-50% voturi invalidate (nu in alb, invalidate)
"Auleo, baga-mi-as, da' ce s-au mai bulucit la vot nebunii astia, daca data viitoare in loc de juma' de buletine invalide tot purcoiu' asta de voturi se vor duce la ailalti si io nu mai ies??!? De unde dracu sa scot io atatia bani sa-i platesc pe toti?"

@Ionut

Chiar daca ti-asi da exemple, tot n-ai crede. Pentru ca nu le-ai considera exemple, de exemplu.

Te consideri inteligent? Atunci nu-ti refuza placerea sa-i gasesti singur...

@UJohn si @limestone

De acord cu voi.

@vladone

Ai exersat spiritul civic doar 15 ani si dupa te-ai plictisit?

Ei, intamplator ai facut-o cam odata cu multi altii, care bineinteles fara legatura cu o propaganda sustinuta pe parcursul a cel putin doi ani, si care inca nu s-a teminat, au descoperit singuri ca li s-a facut sila de toti si toate si ca au de ales doar intre mere si pere stricate, ca toti sunt o apa si un pamant, asa ca de ce sa-i schimbam pe aia vechi cu altii noi?

Mai bine stam acasa, ca daca mergem la vot, "ii giram". Ei, daca stam acasa, le aratam dispretul suprem iar ei vor intelege asta si vor renunta. In nici un caz nu vor profita la maxim de vidul de reprezentare creat, ca doar nu ei au avut tot interesul sa ne determine sa stam acasa, nu, ei s-au chinuit saracii sa ne scoata la vot, dar noi din inalt spirit civic le-am dejucat planurile marsave si... am stat acasa. Si sa mai zici ca prostia nu doare...

Ma deranjeaza urmatoarele:

Basescu, nu Base (stiu, cei care ii zic asa arata faptul ca nu-l respecta si-si expirma dispretul), indiferent cat de bun/dau este, nu are basca. Toti cei din jurul sau, indiferent cat de buni/rai sunt, nu au basca. Daca spui cuiva despre asta, nu ai basca.

Sa te legi de Basescu, intr-un fel sau altul, e la moda (la fel cum acum citiva ani era sa spui ca preturile doar cresc). Sa-l faci Base, Sauron, Zeus, etc, sa te legi de progenitura lui (nu copilul lui, progenitura) sa-ti exprimi cel mai profund dispret arata ca esti inteligent si ca te-ai prins de marsavele lui manevre de a deveni dictator. Si bine inteles ai gandit toate astea de unul singur, fara sa fi influentat, doar privind obiectiv realitatea...

Si cum Basescu e in tot si toate, (mai ales ca vinovatul suprem), oriunde ai aduce discutia despre el, e la obiect, se leaga, are relevanta.

@Ionut

Daca zvonul se adevereste, bravo lui Manole, ca a avut nas. Asta nu schimba cu nimic modul in care la prezentat si a incercat sa-i dea credibilitate.

Faptul ca ai avut o data dreptate nu inseamna ca vei avea mereu. E valabil pentru toti, inclusiv pentru mine.

"Daca cunoasterea inseamna putere si puterea corupe...va putea omenirea sa supravietuiasca?"

Te-ai gandit vreodata la semnificatia citatului de mai sus?

Din ce-ai postat, pari sa intelegi ca, daca A-cunoasterea inseamna putere si B-puterea face C-corupe, atunci A-cunoasterea face C-corupe, presupunand implicit ca A=B, ceea ce este fals.
Cunoasterea inseamna putere se traduce prin "cunoasterea aduce putere" si nu prin "cunoastere=putere". De aceea rationamentul e fals. Raspunsul la intrebare este, "Da, omenirea va supravietui, cat timp nu va renunta la cunoastere."

Ce se intampla acum? Cei care au o oarecare cunoastere fac tot posibilul ca ceilati sa nu o aiba. Tara te vrea prost. Pentru ca stfel poti fi manipulat.

Votul e un drept, nu o obligatie, intradevar. De asemenea, e dreptul tau sa nu-ti exerciti drepturile. Insa atunci cand se intampla asta, mai devreme sau mai tarziu copiii tai vor sta in fata tancurilor. De ce? Pentru ca democratia nu va mai functiona.

Mascarada asta de democratie este asa pentru ca este sabotata atat de politicieni cat si de cetateni.

Nu schimbam starea de fapt prin vot, ca-i inutil ci prin revolutie? Si ce crezi tu ca se intampla la revoultie? Niste cetateni fac manifestatii in Piata Victoriei si parlamentarii fug cu elicopterul? Sau niste cetateni fac manifestatii in Piata Victoriei iar parlamentarii scot pe rand politia, jandarmeria, armata daca este nevoie?

Si cine sa faca revolutie? Nu tot tinerii, care sunt dispusi sa lupte pentru un ideal, chiar si murind daca e nevoie? Esti dispus sa mori pentru idealurile tale? Pentru a schimba din temeli clasa politica? Pentru a schimba brusc si dintr-o data hotii cu cinstitii?

Eu prefer votul si rabdarea. Am rabdare sa schimb la politicieni toata viata, ceea ce voi si face. Si crede-ma, ca politicienii vor fi cei vare vor ceda.

@Torin

Stimate profan, da m-am gandit ca Manole a postat aceasta minge la fileu pentru a-si cunoaste mai bine cititorii/comentatorii. Mesajele mele sunt tocmai pentru a demostra ca, in ciuda la tot zgomotul mediatic al ultimilor anii, societatea civila NU ESTE defuncta, indiferent cat de mult s-ar dori acest lucru de catre unii sau altii. Si ca sunt inca destui oameni care gandesc, chiar daca se poate intampla sa aiba pareri contrare.

Faci o gresala care o fac multi altii, din prostie sau din rea-vointa. Prespui ca, daca critic un comentariu anti-Basescu, sunt automat pro-Basescu.

"nu cred in aparitii mesianice, nu vad niciun Morpheus intrupat in Romania, cu atit mai putin unul care sa descopere un Neo"

Ai dedus tu din comentariile mele o singura clipa ca asi crede asa ceva? Ca sa vezi conicidenta, toate trompetele din presa incearca de ceva timp sa ne bage la toti pe gat faptul ca, daca ai o atitudine critica fata de criticii lui Basescu in mod clar il crezi Mesia, Neo, Zeus...

Zici ca vei vota cand vei vedea in jurul tau oameni. Ce frumos suna, si ce usor e sa-i consideram pe toti animale. Nici o parte din italieni (la instigarile mediei italiene) nu considera ca romanii sunt toti tigani, niste animale, nu. Ei ne vad pe toti oameni si au rabdare sa caute printre merele si perele stricate, la fel cum si noi avem rabdare sa facem la fel.

@Ionut

"Drumul spre iad e pavat cu bune intentii".

Si atunci cel spre rai cu ce este pavat? Si daca suspectezi bunele intentii ca te duc spre iad, de ce n-ai suspecta si relele intentii ca te duc spre rai?

"Dar au o mare problema de legitimitate!"

De acord cu tine, chiar au. Si cum crezi tu ca am putea rezolva aceasta problema? Eu zic ca prin vot (actiune) am putea schimba ceva. Azi unul, maine altul, pana prind frica. Nu o fi solutia ideala, insa e o solutie.

Esti tu convins ca prin lipsa de la vot (inactiune) vom reusi acelasi lucru? Si cum mai exact se va intampa asta? Azi nu-l votam pe unul, maine nu-l votam pe altul, pana prind frica si renunta singuri?

@Ionut

"Revolutia e interioara, un proces de durata, nu se face pe strada la televizor."

Revolutia aia interioara inseamna de fapt procesul de schimbare al mentalitatilor. Dupa cum vezi, mentalitatile se schimba. Avem atatia oameni care au participat la vot pana acum vreo 2 ani iar acum si-au schimbat mentalitatea si nu o mai fac. Au inceput revolutia interioara!

@Ionut

"Si cum se face ca cea mai democratica tara din lume a devenit brusc, aproape pe nesimtite, una dintre cele mai nedemocratice?"

N-a devenit brusc, i-a luat destul timp sa devina asa. A fost un proces lent, revolutionar si care a inceput printre altele cu exercitarea dreptului de a nu-si exercita drepturile.

@Ionut,

Zici ca prezenta la vot in numar cat mai mare, da legitimitate actualei clase politice. Corect. Din comentarile tale inteleg (si corecteaza-ma daca am inteles gresit), ca prezenta in numar cat mai mic nu le da legitimitate. Tu nu te prezinti la vot, pentru a nu legitima o clasa politica de care iti este sila, pe care o vezi corupta toata, pana la ultimul si pe care totusi ai vota-o daca ar fi alta. Parlamentarii sunt reprezentantii mei, pentru ca i-am votat, dar nu-s si ai tai pentru ca nu i-ai votat.

Totusi esti convins, si-mi repeti ca sa pricep un lucru, pe care crezi ca l-am scapat: "daca s-ar prezenta 3 persoane la vot, alegerile s-ar valida." Pai tocmai de aia ma duc la vot. Pentru ca si daca s-ar duce doar 3 persoane la vot, ele s-ar valida!
Pentru ca daca asi fi corupt si asi sti lucrul asta, asi face tot posibilul sa-i conving pe toti restul in afara celor 3 sa stea acasa, ca sa fiu sigur ca nu le vine vreo idee creata si sa voteze altfel decat asi vrea/planificat eu. Si dupa, normal ca m-ar umfla rasul... (cam cum fac acum actualii politicieni).

Pentru ca vezi tu, exista ideea asta ca daca nu ne prezentam la vot, nu le dam legtimitate si atunci o sa zica UE, SUA, NATO sau mai stiu eu cine, alo, parlamentu' roman, nu discutam cu voi, ca n-aveti legitimitate... Noi vrem sa discutam cu poporul roman, ala care n-a votat si ai carui reprzentanti nu-i stim, ca nu s-au deranjat sa-si aleaga vreunul, noi cu aia vrem sa vorbim, nu cu voi, nelegitimilor... Alo, se aude? Venim noi sa facem ordine, daca nu faceti voi! Alo, tovarasi, TOVARASI...

Succes in revolutia interioara.

@Torin

Mi-a placut replica.

Strict referitor la persoana ta, imi cer scuze ca am impletit adevarul cu minciuna, cata vreme e o minciuna sa afirm ca tu personal ai scris un text in care m-ai catalogat pro sau anti Basescu. M-ai catalogat doar membru (de onoare ce-i drept) al defunctei
societati civile. Pe care tu o consideri defuncta (si aici nu mint, pentru ca exista textul scris), iar eu nu o consider, din simplu motiv ca noi suntem societatea civila si din cate cunosc eu, inca nu suntem defuncti.

Mesajul catre tine (si care a fost adresat in mod gresit catre tine) este adresat de fapt tutror celora, care spre deosebire de tine, care nu faci acest lucru (doar presupun eu gresit), exact asta fac: reduc totul la Basescu-antiBasescu.

Gresala mea a fost sa nu vad ca este doar o concidenta ca mesajele
tale seamana (din punctul meu de vedere) destul de mult cu mesajele trompetelor anti-Basescu cu orice pret. Si care trompete (ele nu tu), considera ca Basescu se considera Zeus, si incearca sa ne bage pe gat asta, prin propaganda.

Ele considera ca Basescu se considera o intrupare mesianica si prin faptul ca au repetat asta pana la saturatie au mai ajuns si altii sa considere asta, deci prin urmare au tras concluzia ca au avut dreptate in ceea ce au spus, Basescu se considera o aparitie mesianica, chair Zeus, caci uite cati oameni cred asta.

Tu doar nu crezi "in aparitii mesianice, nu vad niciun Morpheus intrupat in Romania, cu atit mai putin unul care sa descopere un Neo", spre deosebire de cei care cred asta. Si o spui ca sa argumentezi de ce nu ai mers la vot. Fara vreo legatura cu Basescu, conform propriilor spuse, caci personajul iti este indiferent. Cand vrobeai de aparitii mesianice si Morpheus te refereai asa... la modul general. Nici gand sa apelezi la perceptia colectiva.

Ei si fiind eu in eroarea asta, am presupus fals, ca daca tu ai scris Morpheus, te referi la perceptia colectiva, in care [se presupune] Basescu este inchipuit/se inchipuie ca o aparitie mesianica, sau ca un Zeus, fapt pentru care ti-am adresat tie mesajul respectiv, incercand sa manipulez restul cititorilor cum ca ai fi vreunul care pare sa fi fost atins de manipularile din mass media romaneasca, cu Badea si Ciutacu printe cele mai elocvente exemple. Iar o parte din mass media italiana nu se comporta precum o parte din mass media romaneasca, intrucat propaganda lor pentru desemnarea romanilor ca tapi ispasitori este diferita de propaganda romaneasca de desemnare a lui Basescu drept tap ispasitor.

@Limenstone

Faptul ca Manole a postat un post care in opinia mea este mai degraba in stilul Badea, nu ma determina sa pun semnul egal intre Manole si Badea. Badea face asta de ani de zile...

Manole a incercat si el ceva, indiferent ce, si a primit raspunsuri la incercarea sa.

@Ionut

N-am candidat. Si nu o voi face in viitorul apropiat, intrucat am copil de crescut, si asta e o activitate care iti ocupa tot timpul (sau cel putin mie si nevestei). Poate cand va fi suficient de mare sa se descurce pe propriile picioare, am sa o fac.

Oricum, si daca asi intra acum in politica n-as avea cum sa te conving sa MA votezi, cata vreme nu te pot convinge sa mergi la vot.

Daca as veni acum sa-mi fac campanie electorala ce ai zice? "Uite unul care candideaza, hai sa ascult ce are de zis", sau "Uite inca unul care candideaza, s-a amestecat in tarate si l-au mancat porcii, la ce bun?"

Cred ca am sa astept ca toti cei care sunt scarbiti de politica sa ajunga sa li se aplece de atata scarba, ca sa vin atunci sa le promit lamaia in schimbul votului.

@Chrysthyan

"la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal"

Fara comentarii.

@Ionut

Da este o speculatie, pentru ca n-am de unde sa stiu ce anume exact gandesti sau vei face. Pot doar sa speculez, in baza a ceea ce scri.

Ca sa te conving sa ma votezi, trebuie sa te conving mai intai sa crezi in vot, ca mijloc de a schimba ceva, indiferent ca ma votezi pe mine, sau altul (pentru ca daca eu nu-s bun, poate e altul). Votul in mine trebuie sa vina ca o expresie a convingerii tale ca votand poti schimba. Iar eu nu trebuie sa te mai conving de faptul ca votul schimba si ca este o expresie a unui proces democratic (asta fiind subinteles), ci trebuie sa te conving ca daca ma votezi pe mine schimbarea pe care o doresti va veni mai repede, mai usor, mai eficient, mai in concorddanta cu aspiratiile si interesele tale.

Aici nu este vorba de mine, personal (Voteaza-ma!). Ci de un principiu (Voteaza! Voteaza-l pe celalat daca crezi ca e mai bun, dar voteaza!). Ce-au facut o anumita parte a presei din romania precum si o anumita parte din politiceni? Au facut o campanie anti-civism. Nu vota, stai acasa. Scarbeste-te. Votul e un moft. Democratia este un moft. Asta a fost manipulare. Ce-a adus? Situatia de acum.

@Chrysthyan

Hotareste-te.

"la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal" sau "Am studiat lista si nici unul nu ma reprezenta."

@Ionut

"Democratia e anticamera comunismului!"

Tinand cont ca am plecat din comunism si am ajus in antecamera sa, tot este un lucru bun. Si cum comunismul este iadul, iar iadul este jos, antecamera comunismului/iadului este putin mai sus. Ce facem, continuam sa luptam si sa urcam si mai mult, sau asteptam sa cadem inapoi?

@Ionut

Sustii ca noi, cei care am votat suntem responsabili de situatia de acum. Voi, cei care n-ati votat, n-aveti nici o responsabilitate.

Ai dreptate, iar eu am gresit: nu sunteti responsabili. Sunteti iresponsabili. Responsabilii suntem noi.

Si tocmai pentru ca ne asuman/ne-am asumat responsabilitatea vom continua sa luptam pana cand vom ne vom atinge scopurile. Unul din ele fiind o clasa politica mai curata.

Avem de ales, fie continuam sa votam si sa ramanem responsabili, fie sa renuntam si sa devenim, comod, iresponsabili. A doua varianta fiind ceea ce, coincidenta sau nu, isi doreste si actuala clasa politica.

Nu-ti convine actuala clasa politica? Esti scarbit de ea? Atunci ce ce ai facut exact ceea ce si-a dorit? Campaniile media din ultimii ani au fost preponderent anti-vot. De ce crezi ca au facut asta? Pentru ca-si doreau ca oamnii sa mearga la vot? Sau pentru ca-si doreau sa nu o faca? Pentru ca aveau nevoie de cat mai putini votanti, preferabili gloata, ca sa-i cumpere cu sacosa, sau pentru ca ei de fapt vroiau sa vina cat mai multe CNP-uri la vot, ca sa fie siguri ca are cine sa-i aleaga pe toti?

@Ionut

Da, le urmaresc. Nu asiduu, dar le urmaresc, cand si cum pot. Si chiar daca tu nu ai decis sa nu votezi influentat de ele, au fost destui care au facut-o.

Da, poti interpreta ca am facut pe dos fata de cum ar fi dorit cei care instigau la absenteism. Si da, poti sa interpretezi ca am facut-o intentionat pe dos, tocmai pentru a le arata ca indiferent cat se vor agita vor fi tot timpul oameni care nu se vor lasa pacaliti de manipularile lor josnice si care vor lupta permanent impotriva lor.

Exact cum pe acest blog s-a luptat impotriva celor care au umflat balonul imobiliar prin manipulare nu mai putin josnica.

"Sa zicem ca eu, m-am gandit ca politicienii manipuleaza, si am tras concluzia ca trebuie sa fac invers de cum spun ei si sa nu ma duc la vot!"

Politicienii normal ca vor spune sa mergi la vot, chiar daca majoritatea spun sa-i votezi pe ei si atat (voteaza-ma pe mine!), nu sa mergi la vot sa votezi (a. mergi sa votezi), daca se poate pe ei (b. si daca eu te-am convins mai mult decat altul, atunci c. voteaza-ma pe mine, daca nu d. voteaza pe altul). De altfel, daca ai fi remarcat, mesajul majoritatii politicienilor a fost... c. (mai mult, un c. care excludea d.) Nici macar a.+c.

Astfel, manipularea de politician in campanie (ca in afara campaniei s-au intrecut in a considera votul in general mai mult un moft) nu a fost in sensul sa te cheme la vot, ca sa ripostezi prin absenta de la vot, ci a fost in sensul "eu sau nimeni altul" astfel incat prin absenta de la vot ai facut exact ce a vrut (n-a fost el, n-a fost nimeni altul).

Puteai contracara manipularea politicienilor prin votul cu "altul". De asta spuneam ca se putea vota cu niste candidati din cei considerati de decor, tocmai ca sa incurci efectiv scocotelile "rechinilor". Altfel, fie ii votai pe ei (si nu altii), fie stateai acasa, ei castigau. Ceea ce au si facut. Deocamdata.

"Cine pe cine a manipulat?"

Politicienii au manipulat o parte din mass-media si au aservit-o intereselor lor. O parte din mass-media a manipulat o parte din cetateni si i-a aservit intereselor politicienilor. O parte din politicieni au manipulat o parte din cetatenii si i-au aservit intereselor lor. Mircea Badea i-a manipulat pe o parte din cei care il asculta si i-a aservit intereselor unor politicieni. Si pentru ca nu am pretentia adevarului suprem, randurile de mai sus reflecta ceea ce cred eu si nu in mod neaparat realitatea.

@Ionut

"Continuu sa cred insa, ca un numar de cateva milioane de oameni sanatosi, educati, scoliti si cu o oarecare( fie si minima) independenta financiara, sunt mult mai greu de manipulat, si pot, daca nu schimba, atunci invinge actualul sistem."

Ai ai o foarte mare dreptate. Insa nu pricep cum pot ei schimba/invinge sitemul respectiv prin statul acasa si astptarea... schimbarii (nu votez ca n-am cu cine, o sa o fac insa cand clasa politica se va schimba). Nu zic ca nu se poate asta, insa nu ar fi mai simplu ca milioanele alea de oameni sa dea pur si simplu pe la cabina de vot?

Apropos, in loc de votul in functie de IQ n-ar fi mai util sa fie lasat votul asa cum este si sa se impuna candidatilor sa aiba un IQ minim? Or fi si ticalosi cu IQ ridicat, insa cred ca sunt cu mult mai multi cei cu IQ de ingheata apa.

Votul e un drept, nu-l poti refuza cuiva pentru ca are IQ sub al tau. Sau pentru ca este sarac. Sau blond. Sau etc.

Candidatura nu este un drept in sine, ai doar dreptul de a candida, nu esti candidat de drept (spre deosebire de vot, unde daca ai minim 18 ani si nu esti debil sau alienat mintal, sau decazut din drepturi, atunci esti votant de drept) asa ca poate fi supusa unor restrictii suplimentare."

Unknown spunea...

Manole spunea...

Să-mi spuneţi să nu mai pun niciodată un post "politic".

Sa NU mai scrii vreun post politic!

Data viitoare când vreau s-o fac lată vă promit că voi scrie despre fotbal!


Evita si dezbaterile Logan vs SH, Windows vs Linux...

Anonim spunea...

Chrysthyan, ultimul si sigurul patriot de pe blogul asta ?

Unknown spunea...

Unii se intreaba, vad, ce cauta posturi politice aici.
Pai despre ce sa mai scrii, cand obiectul muncii s-a epuizat? Intrucat preturile au cazut, chit ca tranzactii nu prea sunt (ca atare, normalitatea actualelor niveluri e inca in suspensie, sa vedem reluarea creditarii), e clar ca imobiliarele au devenit exclusiv problema celor implicati intr-un fel sau altul in fenomen, creditaci, developari, agenti etc.
Ca atare, ce interes mai prezinta problema pt. oamenii balonului imobiliar ?

Asta nu inseamna ca manole are vreo treaba cu politica. Pentru el, presedintele unei tari este marinoi, iar altul- prostanac.
Dupa care dezvolta volubil pe subiectul 'nu-i asa ca elena basescu este profesional ca alti 4 milioane de romani, adica vai de capul ei? De ce sa ajunga (doar) ea la brusel ? Si cum ajunge, nu-i asa ca pe baza de nepotism ?'
Foarte reusita analiza ta politica, manole.
Oricum, concluzia cu nepotismul e surprinzatoare, cred ca pina acum tot poporul credea ca donsoara ajunge la brusel pe meritele ei.

AristotelCostel spunea...

@ion

Caritasul e problemă naţională.

Despre ce ar mai putea scrie manole?

Anul ăsta e unul de ... legendă...

Nu-i aşa că ar fi mai bine să nu amintim despre niciun rahat care se petrece în ţara... ta?

Unknown spunea...

Numele meu este doamna Ruth Edwin, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, eram atât de confuz și de frustrat de cum
Să citim datoriile imense. Într-o zi, trecând prin Internet, am dat peste o mărturie (doamna Ayu Ahmed) despre cum doamna Mary William ia ajutat cu un împrumut. Așa că am solicitat un împrumut de 50.000 de euro, cu o perioadă de 5 ani de la Companie prin poștă (marywilliam902@gmail.com)
Când am aplicat împrumutul, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că, dacă am primit împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surpriză
Mai puțin de 24 de ore, împrumutul meu a fost acordat la o rată a dobânzii de 2%. Acum am dat datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere de-a mea
proprie. Tocmai mi-am făcut juramintele.
Deci, dacă doriți vreun tip de împrumut de până la 2%, Dacă sunteți interesat, puteți contacta mama bună pe e-mailul ei. (marywilliam902@gmail.com)

VA MULTUMESC TUTUROR

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 310 din 310   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?