marți, 24 martie 2009

Intermezzo: Politice

Şi ca să mai destind un pic atmosfera, şi pentru că am observat că temele politice vă plac, hai să vă lansez trei întrebări:

  • Ce părere aveţi, cât va mai sta PSD în guvernul Boc? Eu cred că nu mai mult de 6 luni. Vor reface alianţa cu PNL, de data asta din opoziţie. Apoi se vor lupta împreună să-l dea jos pe Băsescu (sau pe cel pe care Băsescu îl va desemna candidat în locul lui - pentru că în clipa asta am oarece îndoieli că Băsescu va mai candida).
  • Ce credeţi, peste un an, adică în martie 2010, dl. Boc va mai fi prim-ministru? În proporţie de 90%, eu cred că nu. PSD şi PNL îl vor mazili pe Băsescu/succesorul lui Băsescu şi prin 2010 vor reface guvernul. Părerea mea.
  • Şi despre bursă: ce credeţi că a fost în ultimele săptămâni, bull-trap sau entuziasm? Aici am rezerve, dar în orice caz, sunt convins că BVB va da următorul bubble de proporţii din România. Măcar pentru faptul că băieţii şi-au propus să dubleze numărul de investitori până în 2012 (v. pag. 20), deci de acum în 3 ani, şi tot ar trebui să fim atenţi la ce înverziri subite se petrec pe BVB de câteva săptămâni. Mă îndoiesc însă că avem de-a face cu un entuziasm sincer, pentru că nu îi văd, zău aşa, motivele.

75 de comentarii:

mobutu spunea...

La politic nu ma bag, ca nu'm place.
La bursa, aleluia, foc de paie. Azi chiar au scazut, s-au marcat ceva profituri.

Sorinel spunea...

In iarna, baselu a orchestrat foarte frumos o mica lovitura de stat: desi PDL avea vreo 34% din voturile VALABIL exprimate (sa nu uitam ca prezenta la vot conform datelor oficiale a fost de vreo 42%) iar PSD au avut vreo 33% (scuze daca s-a strecurat vreo greseala in cifre), asta insemnand, de fapt vreo 14,28% pt PDL si vreo 13% pentru PSD, au hotarat sa faca o alianta: scopul? eu, unul, nu cred ca a fost dragostea mare dintre PDL si PSD si nici refacerea FSN, pur si simplu au alungat de la guvernare PNL si, au mai jucat moneda nationalismului: i-au alungat pe unguri, care, cu un constant 7%, erau la guvernare de 19 ani.

Impartirea a fost simpla: una tie, una mie; 2 tie, una, doua mie...Si au impartit ciolanul ca la carte. Am senzatia ca prostovanu' a fost chemat la imparat, iar acesta i-a spus clar: "Bre, cat sunt eu mare si tare, tu nu ai nicio sansa: multumeste-te cu locul 2, si impartim inclusiv ministerele in mod egal"

Acum, din pacate, s-au trezit in fata unei crize financiare, pe care NU AU CUM sa o rezolve, pur si simplu nu au nici un fel de resursa financiara, ca sa nu mai vorbim ca nu au absolut nicio resursa e ordin uman (ma ia groaza cand vad ce oameni au in guvern).

Eu cred ca Geoana, confruntat cu posibila mazilire pus ala cale de baietii buni din partid: Agaton si gasca, baietii de la Cluj, ca sa nu mai vorbim de batrana mumie, nea Ilici (mai nene, eu credeam ca a crapat de mult, dar se pare ca inca ma are sange in instalatie, in partid), joaca acum o carte periculoasa: se va retrage de la guvernare, lasand totul pe umerii PDL, incercand sa se retraga in umbra, si poate va incerca o aianta cu PNL, desi asta ar cam contrazice intrutotul doctrina (nu ca actuala alianta PSD-PDL nu o face)

Deja alianta dintre PSD si PDL a suparat oamenii grei din AMBELE tabere, oameni care au marcat pitacul cand a fost cazul si care acum vor partea lor din prada: problema e clara: au promis la multi, multe, si acum si-au dat seama ca tortul e prea mic, si nu ajunge la toti.

Tare mi-e frica sa intuiesc faptul ca Basescu desface incet PSD: unii dintre ministri vor sari in barca PDL in secunda 1, cand PSD va anunta sforaitor ca se retrage.

Basu va candida garantat in toamna: acum arunca gulguta: "Ha, HA, daca nu ma (re)alegeti pe mine, e clar ca nu aveti pe cine". Si, din pacate, nu vad pe nicinul viabil, in stare sa ii ia locul si voturile. Sunt tare curios.

Micul Boc va ramane prim-ministru, pentru ca este instrumentul perfect al lui nea BAsu: mai, eu cred ca asta nici nu indrazneste sa respire fara acordul imparatului.

La bursa nu ma bag, ca nu am idee..

Andrei Stroiescu spunea...

Bull-trap? De unde atata graba? Cum apare cate o stire cu aspect pozitiv, cum gata, e bull-trap. Sa nu exageram. Bull-trap este o capcana bazata pe increderea investitorilor (care se va dovedi intr-un final nefondata) ca daca vor cumpara acum, vor reusi sa vanda mai tarziu cu mai mult. Si in consecinta chiar cumpara, determinand o reactie in lant.

Investitorii cumpara convinsi ca fac o afacere buna, speculantii cumpara deoarece cumpara investitorii, enduserii cumpara si ei deoarece toata lumea cumpara si nu vor sa piarda trenul, ceea ce ii va determina pe investitori sa investeasca si mai mult (apare iarasi lacomia la toate nivelele) si sa accelereze reactia in lant si repetarea ciclului. Insa daca in cazul primelor etape ale balonului ciclul asta s-a repetat poate si de cateva zeci de ori, in cazul bull-trap se va repeta de maxim doua-trei ori.

Ati auzit de vreun investitor sa cumpere? Sa cumpere masiv? Ca de declarat ca vor cumpara, sau ca ar trebui cumparat...

In privinta politicului, probabil ca lui Manole i-a iesit primul test (indiferent care a fost ala) de vreme ce insista. Prima oara a tinut, a doua oara m-a pierdut de client.

In ceea ce priveste discutiile anterioare, ce conteaza o picatura intr-un ocean? Pentru mine, cu sau fara canadianul e tot una, nu intru pe blogul asta pentru el.

mobutu spunea...

Primul semn de divorţ în Coaliţie. Pesediştii din Senat propun ieşirea de la guvernare

Anonim spunea...

OAMENI BUNI, AM AVUT O REVELATIE IN SEARA ASTA ASCULTAND STIRILE DE LA MIEZUL NOPTII:

BANII FMI VIN IN TRANSE. ASADAR INTRA IN BNR TOT IN TRANSE.

DECI DACA BAETII GASESC VREO METODA PRIN CARE SA GRABEASCA 'CUMVA' "REDUCEREA TREPTATA" A RMO LA IEURO, VOM SI F****I SI CU BANII LUATI.

ADICATELEA AIA ISI VOR SCOATE BANII DIN TARA, ATACA LEUL, ECONOMIA PE TOBOGAN => MOTIV PERFECT PENTRU FMI SA SPUNA: BAIETI, NOI NE-AM TINUT DE CUVANT, DAR LA VOI SITUATIA SE NASOLESTE PESTE CE AM DIZCUTAT NOI! SORRY, INSA NOI NU MAI DECARTAM NIMIC.

SI STITI CARE E PARTEA FRUMOASA? EU CRED CA NICI NU AU CE SA DECARTEZE!!!
DE AIA ERAU AIA DE LA FMI ASA DE ZAMBITORI SI MAI ALES NEPRETENTIOSI LA NEGOCIERI.
GENU: VA FACEM DIN PIX DA-VA-N SARACIE!

SI DE AIA S-A SI PRONUNTAT UNU DE LA EI DIN DELEGATIE VIS-A-VIS DE CAT VOR DURA NEGOCIERILE, SI AICI REPRODUC MOT A MOT: AS LONG AS IT TAKES {BIG SMILE}.

IAR BANII DIN PRIMA TRANSA, EVENTUAL A DOUA VOR FI FOST FIX DE AJUNS CA SA-L REALEGEM PE MATROZ IN CAPU LA STAT.

S-O FI GANDIT SI EL: LE DAU O TZEAPA ASTORA DE LA FMI, MA REALEG SI DUPA AIA, CU DECRETUL DE INVESTIRE INTR-O MANA, II SALUT DIN MERS CU CEALALTA.

DOAR CA AIA DE LA FMI SUNT MAI PERVERJI DECAT INTAIUL ECONOMIST AL PATRIEI SI NE-O VOR DA TUTUROR PRINTRE .... CU BINECUVANTAREA ACTUALILOR GUVERNANTI.

CA SA MA ESPRIM MAI PLASTIC: FOR A FISTFUL OF VOTES!

Lazarus Jasmin spunea...

Offtopic

Recomand cu caldura:

Criza din Argentina

Similaritatile cu situatia de la noi imi provoaca disconfort sub forma de nod in gat!

Enjoy!

Anonim spunea...

ah si sa va anunt de pe acum. crin antonescu e actualul viitor presedinte al Romaniei (est 2009).

la modul cum se coaguleaza sprijinul pt el (mass-media - a se citi "oameni de afaceri", ilici, oprescu, udmr), la modul in care fsn aripa ge-oana isi pregateste iesirea de la guvernare si la instantaneitatea aparitiei pupinbaseilor cu dinti ascutiti prin presa aservita dealului, tind sa cred ca: una la mana - in afara lui geoana si camarila lui personala, EVERYBODY is behind crin on this one; doo la mana: preaiubitului conducator ii tataie ms-dos-ul. ceea ce in definitiv si per total e bine.

Anonim spunea...

de aia le-a si tras fesenistilor din aripa ge-oana o smetie sanatoasa peste bot cu doisunsfertu la dna.
pusesera si baetii mana pe un serviciu si acum ca tot ies de la guvernare, ce nevoie mai au de el?

S. spunea...

1. Parerea mea este ca verdele este temporar, o sa vedem rosu in curand.

2. Pe partea de politica fostul premier a fugit ca un las in opozitie, pentru ca stia el macar o parte din ce urmeaza.

3. Cat pentru sindicalisti si alti nemultumiti, lasati lamentarile si treceti la mai multa MUNCA. E singura care ne poate scoate din rahatul in care suntem pe termen lung. Nu mai dati vina pe Basescu, Boc, Geoana, Tariceanu pentru orice prostie din tara asta.

Pentru functionarii COMPETENTI, nemultumiti de absenta unor sporuri, le recomand de asemenea sa isi dea demisia si sa isi caute de lucru in alta parte. Daca nu se gaseste, tot datorita competentei care merita acele sporuri, le sugerez sa inceapa o afacere proprie si sa dea si cateva locuri de munca la alti colegi.

Unknown spunea...

Manole spunea...

Să-mi spuneţi să nu mai pun niciodată un post "politic".

Data viitoare când vreau s-o fac lată vă promit că voi scrie despre fotbal!

04 martie 2009 00:01


------

Cornel spunea...

Manole spunea...

Să-mi spuneţi să nu mai pun niciodată un post "politic".

Sa NU mai scrii vreun post politic!

Data viitoare când vreau s-o fac lată vă promit că voi scrie despre fotbal!


04 martie 2009 08:21




Acu vreo 2 zile era invitat Patriciu la o emisiune pe TVR1.

Moderatorul tot impingea discutia spre politic in timp Patriciu o dadea spre economic.

La un moment dat au inceput sa se contrazica: Patriciu sustinea ca poporul este interesat mai mult de economic in timp ce moderatorul ca poporul este mai interesat de partea economica.

Cu voia ta Manole daca nu-i cu suparare...as vrea sa stiu si eu care este parerea celor de pe acest blog: de ce sunteti mai intereasati ? 1) economic 2) politic ?

Raspunsul meu categoric: 1.

Marona spunea...

Manole, yes-man a fost si mititelu' Ceasca, in asa masura incat papusarii inteligenti ca Maurer l-au numit in functii cheie, convinsi ca ei vor trage sforile. Si-acum imi vine sa rad cand imi amintesc mutra inca surprinsa, dupa un sfert de secol de la relevatie, pe care o avea Murer cand povestea prin 90 despre eroarea facuta. :)

Nici lui Vacaroi sau Tariceanu nu le dadea nimeni mai mult de un an de guvernare, cand au fost numiti de papusarii lor, dar in realitate cei care au cazut repede au fost flamboaiantii si inflexibilii, gen Radu Vasile si Stolojan.

Anonim spunea...

La asta ma astept si eu, un an de rafuieli politice, timp in care de haleala mai gasim data fiind finantarea FMI-ului, dupa care incepe adevarata si lunga robie in 2010. Cum zicea Andrei, cu rabdare, viitorul e sigur.

Flavian spunea...

E bulltrap clar baieti.

Se putea vedea inca dinainte sa inceapa, am tot povestit despre asta inca de acum 2 saptamani AICI

Dow a sarit ieri cu 5.5% iar azi se pregateste de trecut peste bariera de 7000 in sus. Devine interesant, asa cum speram. E clar ca suntem in faza de bargaining prezentata AICI. Unii spera la bottom saracii, dar mie mi-e clar faptul ca asistam la un bulltrap clasic. Eventual putem pune pariuri pe cat va dura cresterea si cat de dureroasa va fi prabusirea ulterioara...

Eu ma bag la un 7500-8000 in sus dupa care cred ca vom asista la o prabusire sub 6000. Termenul acestui scenariu ? Intre o saptamana si o luna pentru apreciere. Maxim 2 luni pentru picajul sub 6000.


Si am detaliat apoi acum 10 zile aici: Magia cifrei 3 - DOW

Asa ca nu va mai imbatati cu apa rece. E cel mai probabil ultima tentativa de pastrare a lucrurilor in "normal" inainte de finalul grandios. Cam cum era marota din toamna trecuta cu revenirea studentilor si cresterea pietei imobiliare in septembrie.

mobutu spunea...

basescu tocmai ne-a explicat cum se va intari leul in mai cand vor intra primele 5 mld euro in rezerva bnr :)

BlacKat spunea...

1. PSD va iesi de la guvernare probabil prin toamna. Deocamdata au de papat banii din primele transe de la FMI. Nu de alta, dar deja si-au arvunit, se pare, CEC-ul. E foame da bani, baieti, e foame da bani.
2. Daca Base intr-adevar nu va candida (pare din ce in ce mai plauzibil acest scenariu, se pare ca iar a avut Manole gura... spurcata sau aurita, dupa preferinte), atunci dl. Boc va cadea de pe scaunul de prim-ministru din chiar secunda 2 dupa anuntarea retragerii marinarului-sef. Daca onor Basescu va candida si va pierde, atunci Boc va disparea din peisaj dupa alegerile din toamna.
3. La BVB s-ar putea sa existe citeva motive reale de inviorare. In prezent bancile de pe-aici nu prea mai au motiv sa se prabuseasca o vreme, asa ca e justificata o crestere a valorii actiunilor lor. In plus, BVB-ul a fost intotdeauna bine conectata la ce se intimpla pe bursele americane, iar acestea stau si ele pe verde de ceva vreme. Personal, mi-as dori nespus sa nu fie bulltrap, dar tare mi-e teama ca ne vom trezi repejor din visele noastre erotice cu economia din Romanistan cam dupa Paste, cind, vorba lui Patriciu, vor trebui publicate bilanturile pe primul trimestru si se vor vedea proportiile dezastrului.
Nu uitati ca prognozele referitoare la rata somajului se tot modifica ascendent de ceva luni si ca prin vara jalea va fi mare cam peste tot.
4. @ Andrei Stroiescu & Cornel
Nu inteleg de ce va suparati pe Manole pt ca isi exprima parerile. Din pacate pt noi toti oamenii vietuitori pe planeta, politicul nu poate fi eludat. El are un rol major in modul in care se comporta economiile. Asa ca, personal, prefer sa citesc ce parere are Manole despre aceste lucruri.
Nu cred ca ne putem ascunde capul in nisip, prefacindu-ne ca nu vedem realitatea. Stiu ca miroase urit si e neplacut sa te confrunti cu ea, dar prefer luciditatea imbatarii cu apa rece.
Si mai cred ca lucrurile au ajuns atit de nasoale in Romanik tocmai pt ca noi toti ne-am dat echidistanti si ca romanu' impartiali, lasind toate lichelele sa ni se urce in cap.
Asa ca, Manole, keep up the good work.

ionut spunea...

@all

Ca sa lamurim odata pentru totdeauna, treaba cu "canadianu'"

http://www.outblu.com/viata-in-canada/

Cititi sectiunea "comentarii". Iata unul dintre ele, ca raspuns la minciunile si aberatiile "personajului":


"vic Says:
September 1st, 2008 at 2:35 PM
@ canadianu’
Suceveanule fii cu bun simt ca te banez!
Daca vrei sa faci comentarii pe acest site scrie la obiect!
Ti-am vizitat situl… esti canadian cu IP de Suceava?
Culmea e ca vorbesti de dezinformarea practicata de altii. Citez de pe situl tau: “Unii scriu din biroul lor din Ro ca pt asta iau salariul sa dezinformeze si sa reduca emigratia… ”
This is the last warning!"


De citit si:

http://www.outblu.com/toronto-orasul-violentelor/
Cu comentariile aferente.

Si cel mai interesant(bomboana pe coliva):

http://www.outblu.com/canada-5-mituri-daramate-i/

Aici se vorbeste comparativ intre romania si canada de crime, coruptie, discriminare rasiala, birocratie, etc, cu o gramada de linkuri, referinte, date oficiale.
Lectura placuta !

Nok spunea...

outblu este jurnalul unui neadaptat, a unui frustrat. Nici primul, nici ultimul. Imi aduc aminte prin '93 cand USENET-ul era popular, exact aceleasi discutii se purtau pe soc.culture.romanian intre emigrantii romani si "patriotii" rromani.

Pentru el doar ce este "ca-n Romania" este bun si autentic. "vara ca-n romania" "case ca-n romania" etc. Ochelarii roz filtreaza tot ce vine din patrie, iar ochelarii maronii tot ce este canadian.

Sincer de asta am retineri la a emigra in Canada: prea multi imbecili rromani aciuati polueaza peisajul.

Nok spunea...

Ah, si nu sustin ca ar fi perfect nici o alta tara. Toate au probleme si exemple negative. Dar a compara conditiile din Canada si rromanica este... simplu ridicol.

Cel putin asa imi pare mie din experienta personala a traiului (si nu doar vizitelor) in tari civilizate. Dar sigur insa fiecare vede realitatea prin filtrul propriilor experiente si exista dreptul la opinie...

Andrei Stroiescu spunea...

@Aciduzzu

Nu-s suparat pe Manole. Din partea mea poate sa aiba cate posturi despre politica doreste. Insa asa cum el isi exprima parerile, mi-am exprimat si eu una, si anume ca n-am intentia sa (mai) comentez politica pe blogul lui.

Data trecuta a fost o exceptie, intrucat m-a dereanjat odata stilul folosit (a la Mircea Badea) si in al doilea rand "Basescu n-are basca/Basescu vinovatul de serviciu" (nu intentionez sa reiau discutia, mi-am exprimat deja opinia pe subiect). De altfel, discutia s-a mutat ulterior destul de repede pe pro/contra atitudine civica, si mai putin pe Elena/Traian Basescu.

O zi buna.

mobutu spunea...

Nok spunea...
"...intre emigrantii romani si "patriotii" rromani."

Interesantă asociere de r'uri.

Anonim spunea...

Are si Flavian dreptatea lui :

http://www.ziare.ro/1237982665-Basescu_Probabil_ca_urmatoarea_criza_va_fi_cea_alimentara :

"...........................
Băsescu a spus că şi Dacia se va putea produce, "mâine, poimâine" în Kazahstan, din cauza costurilor de producţie, dar agricultura nu se va delocaliza niciodată.

"Probabil că următoarea criză va fi cea alimentară, din cauza exploziei demografice. România trebuie să se pregătească pentru astfel de vremuri.
................................ "

Anonim spunea...

criza alimentara datorita suprapopularii va fi, da nu in rromania, nici macar chinejii nu mai vin la voi. de altfel parca acu cativa ani bashescu va implora sa faceti copii, probabil ca sa-si justifice afirmatiile ulterioare despre criza :P
@nok
hai sa-i facem un serviciu lui Manole si sa nu-l mai bagam in seama pe ionut (da bah, m-ai prins, sunt in Suceava, nu in Canada, tam tam), ca asa ajungem sa deturnam toate postarile

B spunea...

Offtopic de la politica si on pe imobiliare...: http://www.zf.ro/zf-24/organizatorul-timon-un-bancher-mi-a-spus-ca-ar-putea-primi-de-la-un-dezvoltator-cheile-de-la-5-000-de-locuinte-4087362/

Apropos, de mosquito trap sau bull trap cum il numesc unii, oricat de mult il urasc eu pe patriciu pt modul in care manevreaza din umbra tot ce prinde, tind sa ii dau dreptate cand afirma ca bull trap-ul se va desumfla cand vor publica companiile romanesti rezultatele primului trimestru din 2009 cand nu prea mai au cum sa mature sub pres ditamai gaurile din bilant.

Manole spunea...

Pare destul de senzaţionalistă afirmaţia lui Vlăsceanu, nu văd ce bancă a finanţat un ansamblu atât de mare. Nici nu-mi dau seama despre ce ansamblu ar putea fi vorba.

Oricum, senzaţia zilei a fost reţinerea lui Puiu Popoviciu.

mobutu spunea...

Senzaţie ar fi să-i şi bage la zdup

Anonim spunea...

Da, asta ar fi senzatie, sa ii bage la zdup.
Dar alea 200 de hectare, sunt ani buni de cand s-a construit pe ele... pana acum ce au pazit?
Oricum e arestat din alte motive.

canadianu'&nok

Inainte sa injurati tara asta ar trebui sa va ganditi la ce ati facut voi sa o schimbati. V-ati declarat invinsi de sistem drum bun si cale batuta, e normal sa emigrati in tari mai calde si nu va condamna nimeni.
Dar sa traiti acolo si sa va aruncati dejectiile in tara asta care e casa mea... asta nu pot sa accept.

Anonim spunea...

@nok
ce te-am rugat mai sus e valabil si pentru Chrysthyan, sorinel, sapte si restul trupei de aparatori ai dreptatii. n-are rost sa le explicam ca un adevar nu e in acelasi timp si o dejectie, n-avem cui.

Anonim spunea...

irealitatea efem, sursa neintrerupta de intelepciune rromaneasca. acu se discuta despre nu'sh ce radare "particulare". dincolo de discutiile legate de legalitatea/ilegalitatea contractelor de exploatare, un lucru m-a frapat : lumea e deranjata ca sunt 5 radare in cascada si ca se strang si pana la 5-600 de amezi pe zi. sau ca sunt montate in afara localitatilor. deci pe ei nu-i deranjeaza faptul ca sunt 600 de infractori zilnic care incalca legea, ci ca sunt 5 radare in cascada. adica hai dom'le, m-ai prins o data, mi-ai dat amenda, gata, ajunge, dupa aia cum naiba sa nu mai am voie sa o calc ... doar am platit. nesimtire curata, ce mai ;)

limestone spunea...

Manole..

ce se intampla, ti-a scazut traficul de o dai pe politica din nou? Incepi sa semeni tot mai mult cu Mircea Badea.
Ia intreaba-l, nu mai are un post liber pentru tine la antene, alaturi de Ciutacu & Company ?

Sorinel spunea...

@ Ionut

Cum adica, mai omule, ti-ai permis tu sa il demasti pe micul … „canadian”. Adica, nu e domnule in Canada? Este doar in mizeria aia de oras numit Suceava? Sta in tiganie, asculta manele toata ziua si si-a facut un tel in viata, din a arunca dejectiile sale nu doar pe blogul asta ci si pe altele?

Cum, adica i-au dat ban pe alt blog? De ce? Ca nu stie decat sa injure? Vaaaaai, mai Ionut, cum ai putut sa faci una ca asta? :))

Eu nu pot decat sa te felicit sincer, din toata inima: nu ai idee cat bine ai facut: inainte, cand chiar credeam ca e acolo, in Canada, ma supara modul in care vorbea: credeam ca e un emigrant ordinar, care nu stie decat sa injure poporul din care face parte. Acum, cand imi dau seama ca toate „adevarurile”, domnule draga, sunt de fapt, drame personale, imi este mila de el. Orice ar spune, nu mai are cum sa supere nici un om inteligent de pe blogul asta.

@ miorlau,

Pisicuta mica, iti dau dreptate la ce ai spus acum vreo doua zile: acum este foarte usor sa il ignoram, mai ales ca oricum ne-am cam dat seama ca e un looser. Acum s-a cam trezit singurel: nici macar Nok nu ii mai intinde vreo mana de ajutor. Imi place cum se taraste la piicoarele lui Manole..:)))

@ Chrystian

Uita-te la postul lui Ionut, si vei vedea ca micul frustrat nici macar nu a pasit afara din cocina numita Suceava. Este un mincinos patologic, care nu e in stare sa spuna si nici sa faca nimic bun. Eu, unul, promit sa trec peste posturile lui. Avem lucruri mai bune de facut.

Am ramas socat azi cand am citit presa: ma intreb, este doar o lovitura de imagine, super misto orchestrata, sau se ascund alte treburi si mai misto mirositor pe sub presuri? Azi, citisem ca erau doar la audieri. Acum, sunt foarte curios daca vor fi inchisi: ceva imi spune ca se vor imbolnavi subit, doar ca, „glaucomul” nu mai reprezinta un bilet de iesire de dupa gratiile de fier.

Nu ai observat ceva? Niciunul de pe blogul asta, care si-a facut de bine de rau o cariera, sau care are un business, da de mancare la cativa oameni, nimeni nu s-a apucat sa injure: doar looserii, frustratii, nu gasesc un alt loc sa arunce mizerii, pentru ca EI nu sunt in stare de nimic. E perfect ce a facut Ionut.

elzorab spunea...

canadianu, de data asta esti cu pluta.
stii foarte bine ca in sua si canada, politistii nu-ti cauta nod in papura. ai depasit viteza legala cu 20 la ora, asta nu inseamna ca sare politistul pe tine. se mai uita omul cu cine are de-a face, daca ai antecedente, daca ai pus in pericol circulatia, etc.
in romania e suficient sa te prinda cu 3 km peste ca te-a ars, iar daca sunt in cascada, platesti o abatere de cici ori, ca doar te-a prins de cinci ori, nu?
in sua, 20 peste limita e o limita acceptabila si nu vezi amenda, decat daca faceai manevre smechere sau ma si vorbeai la telefon.

din pacate, romania e tara marlaniilor, iar politia in loc sa te protejeze si sa creeze conditii de circulatie sanatoase, ei se intrec in a te f..te si a-ti trage amenzi.

stii cate amenzi de circulatie am luat eu in sua in 20 de ani? 0!!

stii cate sute de mii de mile am facut? nu stiu nici eu...multe.

stii de cate ori m-a prins politia? de doua ori si mi-a spus, "va rog mult sa stati cu traficul, adica sa nu fiu nerabdator"

stii de cate ori am depasit vitez legala? de n ori pe zi, ca toata lumea merge cu 10-15 peste.

dar astea intr-o tara civilizata unde se urmareste fluidizarea traficului si nu intr-una bananiera, unde maimutzoii sefi(politia) dau in cap tuturor sa-i faca de bani. un fel de jaf legalizat!!!

limestone spunea...

@ Manole..
Ca si data trecuta tu-l dai din gura jos pe Basescu dar uiti sa ne spui pe cine pui in loc. L-ai mentionat in batjocura tot data trecuta pe Gica Hagi. Sau nu, nu din batjocura ci din lipsa unui personaj/solutie credibila.Mai stoarce-ti creieri, poate de data asta ne dai o nominalizare.Astept.


@ Sapte..

Tu-l vezi presedinte pe Crin Antonescu dor pri prisma sprijinului care se coaguleaza in jurul lui, nu pentru meritele sale politice sau de alt gen. Nu ca ar avea astfel de merite, u fost profesoras de sport. Am mai avut profesor presedinte dar era doctor universitar si eminenta internationala in domeniul sau geologia,vorbesc de Emil Constatinescu.

elzorab spunea...

chestia care se practica in romania se numeste jaf legalizat sau abuz de putere!

Anonim spunea...

elzorab, rromania nu e Sua. ce spui tu nu e aplicabil acolo. din partea mea, sa fie radare din metru in metru, si in Canada, si in Sua, si in rromania, si oriunde.
live, acu : cum dracu sa masori tu viteza pe o portiune cu linie dreapta ? pai nu e corect dom'le, toata lumea stie ca in linie dreapta se calca pedala, ce dracu. poate se gaseste cineva care a mai iesit din Suceava sa ma puna la curent cu prevederile codului rutier, s-a schimbat cumva legea si sunt alte limite de viteza pe portiunile de drum drept ?

elzorab spunea...

in rest, are dreptate canadianu'
romania este o tara cu natura, frumusica spre mediocra, dar toate realizarile de "civilizatie" sau modul cum acea tara a fost antropizata, mai ales in ultimii 50 de ani, este de o uratenie si o lipsa de gust care te izbeste in moalelel capului.

am mai semnalat unele aspecte, de exemplu incredicbila realizare a edililor din cluj de a pune geamuri termopan la unul dintre bastionanele zidurilor cetatii.

romanii, in general sunt needucati si neciopliti, apoi sunt cei cateva sute de mii spre milion care au ceva scoala, dar si aia sunt in amr eparte niste badaranei cu carte care nu stiu sa respecte nici cele mai elementare regului de civilizatie. suficienta sa vezi reporterii care cersesc complimente de la antrenorii straini pentru a aparea apoi la tv cu declaratii de cat de mult se tem austriecii de noi. sincer, in cot ii doare, dar sunt respectuosi si politicosi, ca n-o sa va tranteasac in fata: "sunteti un neam de mamaligari si in cot ne doare de voi"

cam atat despre mareata romanie cu totate realizaile ei de la burebista incoace.

bineintele, asta nu te opreste sa iti iubesti tara, la fel cum un copil ii iubeste mama, chiar daca e cea mai urata din bloc, sau asa cum o mamam isi iubeste copilul, chiar daca e ultimul talhar...atata ca iubesti si...doare, doare, doare...

Marona spunea...

P L I C T I C O S mai e fix-ul vostru anti-romanesc.

limestone spunea...

@ Marona

Nu e plicticos Marona, nu are cum sa fie cand te izbesti de marlania romaneasca imediat ce iesi pe usa casei, ba chiar si in casa daca esti neinspirat si deschizi televizorul.

Manole spunea...

@limestone: prefer să nu susţin pe nimeni aici, blogul ăsta nu trebuie să susţină politicieni. Antipatia faţă de Băsescu nu am de gând să mi-o ascund şi trebuie să recunosc că la referendum am fost printre cei 15% care au votat sincer să fie lăsat la vatră. Continui să cred că România a ratat o şansă destul de importantă atunci.

Marona spunea...

Ba da, e plicticos anti-romanismul pentru mine cum e si anti-maghiarismul, anti-semitismul si in general orice fixatie d-asta bolnavicioasa.

Anonim spunea...

Cu specimene ca voi nu mai avem nevoie de invadatori sa ne puna la pamant.
Din punctul meu de vedere sunteti niste parveniti si ipocriti care criticati poporul din care faceti parte desi aveti toate calitatile si defectele acestui popor.
Waste of time! Nu ai cum sa porti o discutie civilizata cu un roman parvenit, diferenta intre astia ai nostri e ca ei au figuri ca si-au luat jeep sau vila, voi ca traiti in tari bogate.
In rest sunteti la fel de evoluati ca si unul cu lant de aur la gat.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

adevarul doare, asa crysti?
despre parvenitism, tin sa te anunt ca, conduc o masina de 6000 de dolari, o masina pe care o am de 5 ani, desi venitul meu lunar este de multe ori peste valoare ei.
stii de ce nu ma pot desparitii de ea? pentru ca este incredibil de confortabila, ar o tetiera mare pentru mana si e de moda veche, cu diverse accesori care nu se mai pun pe cele noi. am testat zeci de masini si nici macar una nu a fost la fel de "inspirata". pe langa asta, masina mea, care nu se strica niciodata, desi e o banalitate de masina, isi face treba la fel de bine ca orice mertzan.

acum spune-mi tu, cine e parvenitul? romanake, cel cu mertzan, desi abia ii mai raman banii de tzigari dupa plata ratelor sau eu, care desi-mi permit mertzan dintr-un salariu, prefer sa nu-l iau, pentru ca pute de la o posta a parvenitism si dorintza de afirmare!

iesi pe balcon si numar masinile de lux din romania, abia atunci iti vei da sema de adevarata masura a caracterului de parveniti al romanului, care abia a prins si el un job mai de doamne ajuta si deja si-a si tras un credit pentru cea mai meseriasa masina...

hai scuteste-ma, am traiti putin ani in romania dar cunosc exact dimensiune caracterului romailor. totusi, asta nu ma impiedica sa am multi prieteni buni. romanii au si defecte si calitati. acum dicutam depsre defecte, iar daca as fi antiroman, as uita limba romana cu tot cu neamul ei...

elzorab spunea...

http://www.cetateanulclujean.ro/articol.php?id=1564

ce-mi place mie la proiectul asta e ca desi e la tara, ami e si langa o ferma de pasari, dci pute de-ti ia nasul, se doreste un proiect de lux, la preturi exorbitante, desi e pe parcele de 200-300 mp. dar cireasa de pe tort e faptul ca e flancat de doua blocuri in toata regula.

cum palaria mea sa nu dai faliment cu asemenea viziuni de planing si arhitectura.

vai de capul nostru, ca sa nu spun de al vostru. romani fara cele mai elementare notiuni de civilizatie...vai, vai, vai....

elzorab spunea...

Cu toate acestea, până miercuri, Stolnean nu primise nici o de cerere de înscriere la licitaţie.

elzorab spunea...

Despre posibilitatea ca ansamblul să fie scos la vânzare pentru o sumă mai mică, având în vedere că Irish Residence a fost deja oferit spre vânzare de cinci ori, iar preţul a scăzut la ceva mai mult de o treime, Stolnean vrede că „n-ar avea rost, dar creditorii vor hotărî”.

ding-dong, ding, ding, ding, dong, dong, dong

elzorab spunea...

Mai mult, o parte dintre proprietarii caselor, care au plătit deja avansuri pentru a se muta în locuinţele respective, riscă să rămână şi fără bani, şi fără casă.

elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/serie-incredibila-la-cluj-o-farmacie-de-pe-eroilor-a-fost-pradata-marti-seara-4087390

elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/o-femeie-a-fost-talharita-in-fata-filialei-bancii-transilvania-din-piata-lucian-blaga-din-cluj-4088208

elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/drama-la-dej-un-om-de-afaceri-s-a-sinucis-pentru-ca-nu-putea-plati-datoriile-fiului-video-4091606

o lume de vis

elzorab spunea...

http://www.clujeanul.ro/cluj/cluj-2009-batai-cu-cutite-si-cu-ranga-pe-strazi-si-in-cluburi-jafuri-furturi-si-talharii-in-miezul-zilei-tu-te-simti-in-siguranta-in-cluj-4087683

se mai intampla si altceva in tara aiai in afara de jafuri si talharii??

Anonim spunea...

Despre Basescu: l-am admirat, l-am votat, l-am crezut. Nu a facut NIMIC. La revedere cu el. Nu conteaza cine vine, dar Basescu nu mai poate fi presedinte. In afara de gargara si de formarea altei clici politice nu a facut nimic.

Tu ce ai fi facut canadiene daca ramaneai in tara. Sau ce sfaturi ne dai ? Sa emigram ? Stiu ca suna pompos, dar oamenii au radacini ca si copacii in pamantul din care s-au nascut. Sotia mea e lesinata dupa Delta si Dunare cu toate ca mie nu-mi trezeste mare interes. Eu sunt cu muntii, care nu-i creeaza sotiei mare orgasm. Tu esti ca o salcie plangatoare stramutata in zona subpolara. Degeaba te-ai infipt in pamantul reavan al Canadei, nu poti fi sequoia oricat te-ai screme. Tu ai nevoie tot de malul din Romania. Altfel te ofilesti repede.

Anonim spunea...

Dl. Basescu este speriat ca pana in noiembrie o ia in freza si doreste cu tot dinadinsul sa fie ales acum cand poate pomopa banii din prima transa FMI in pomeni :

http://www.ziare.ro/1238018778-Berceanu_sprijina_organizarea_alegerilor_prezidentiale_anticipate_si_da_asigurari_ca_Basescu_n-ar_fi_avantajat

Noroc, inca, unii se opun :

http://www.ziare.ro/1238005092-PSD_respinge_sugestia_PDL_de_suprapunere_a_alegerilor_prezidentiale_cu_europarlamentarele

Dupa faza cu fata lui(manarelile sa ajunga secretar general al tineretului portocaliu + europarlamentar acum) e cam pe faras in ochii romanilor cu oarece memorie (Ceausescu) si bun simt.

Oricum, toti sunt aceeasi gloata, care se porcaie in media si fac afaceri benefice partilor implicate, indiferent de partid.

Leovigild spunea...

Mai, nene, cea mai tare faza cu canadianu ramane aia cu filipineza....daaaa, in Suceava cresc filipinezele pe toate strazile...hahaha!

Anonim spunea...

Aprecierile mele de aseara nu sunt facute pentru toti romanii, emigranti sau ramasi in tara.
Sunt pentru aia care scriu rromania sau considera ca ei s-au nascut din spuma marii.
Niciodata nu am generalizat si nu o sa incep acum, a generaliza e dovada de gandire superficiala.

Anonim spunea...

@Hubble
moama, cate expresii elevate in comentariul tau ... "oamenii au radacini","tu esti ca o salcie","infipt in pamantul reavan al Canadei", etc. te-ai gandit vreodata sa scrii o carte, eventual de poiezii ? pariez ca ai avea succesuri mari, am eu un filing.
despre radacini, nu stiu tu, dar eu nu ma consider planta, ci om cu picioare si creier, deci care se poate deplasa, avea experiente noi, diferite, etc.
daca deplasarile tale sunt limitate la spatiul carpato-danubiano-pontic, si singurii munti din lume care iti provoaca orgasm sunt carpatii si singura delta care ii provoaca orgasm sotiei e cea a dunarii, va compatimesc sincer. de fapt e una din marotele patriotilor, tara mai frumoasa ca rromania nu egzista, noi avem toate formele de relief, resurse de sare, petrol, lemn, bla bla bla . cand eram mic si prost am citit si eu pavel corut (cred ca mai am undeva prin rromania intr-o cutie vreo 30 de carti de-ale lui), da' parca nu a reusit sa ma spele atat de mult pe creer.
despre solutii, v-am mai zis sa nu le cereti de la mine. nu ma duce capu cum poti civiliza intr-o perioada rezonabila de timp un popor atat de jegos ca cel rroman. apelati la cineva mai inteligent, eu am ales calea cea mai convenabila si accesibila, pentru ca nu cred in reincarnare si nici in statui, si 12 ani (in 2002 dupa ce am fost in sua mi s-au deschis ochii definitiv) de democratie mi-am dat seama ca nu aveti nici o sansa. urmatorii 5 (in 2007 am emigrat) mi-au demonstrat ca i am always right. bineinteles ca toti (inclusiv familia, taica-miu ma intreba acu vreo 3 saptamani daca chiar nu vreau sa ma intorc niciodata in rromania) imi ziceau ca sunt nebun, doar rromania a intra in mUE, o sa fie bine si la vara cald, salariile numai creste, acu se poate circula cu buletinu, tra la la si tri lu li lu. acu cand ii intreb cum mai merg treburile o dau din colt in colt. who's laughing now, eh ?

Anonim spunea...

si ca tot a venit vorba de masini, ia ghiciti unde au fost cele mai mari vanzari de cayenne din lume ? asta-mi aduce aminte de discutiile pe care le aveam cu un proaspat emigrant rroman, venit aici "pentru altceva" (intre timp s-a intors in rromania, pen'ca "aici stau numai aia care umbla dupa bani" - sa mor io daca va mint, e true story de facut film dupa ea), cand ii ziceam ca in rromania o sa fie naspa, si el imi zicea ca n-am dreptate, oare de prosti si-a deschis ferrari reprezentanta in bucuresti ?

Anonim spunea...

Nu sunt in Romania lucruri fantastice si nemaivazute, dar o densitate pe mp de frumuseti si varietate de peisaj si clima, mai rar gasesti.

Nu comentez daca poporul roman e jegos, dar gandeste-te ca totusi a rezistat (ca identitate) la confluenta e 3-4 imperii de-a lungul a 1000 de ani, cu toate ca deseori tara a fost vanduta de boieri lasi si guralivi ca tine.

Vad ca continui sa te autosugestionezi ca ai facut o alegere buna. Mereu te vei zbate intre autosugestie si realitatea cruda a sentimentelor. Distractie placuta si nu mai bea la necaz si mai ales nu mai bea singur.

Anonim spunea...

@hubble
cacat, m-ai prins. da' sa nu mai zici la nimeni, da ? te rog eu mult, ca eu incerc sa-mi pastrez aura de invingator, adaptat la societatea canadiana, etc.
de fapt am uitat ca m'atzi prins ca sunt in Suceava, si nu in Canada ...

Anonim spunea...

again @Hubble
hai frate, ma lasi cu chestiile astea a la vadim, cu boborul care a rezistat mii de ani si a aparat europa crestina, bla bla bla. v-au spalat bine creierele comunistii. voi in loc sa va considerati cetateni globali (eu unu, daca s-ar putea as trai o saptamana in Canada, una in Sua, alta in Peru, urmatoarea in Tibet, and so on), o ardeti aiurea cu boborul. dar nah, de unde sa stiti ca numai oamenii cu inteligenta redusa simt nevoia sa se identifice cu ceva maret, sa "aiba radacini", istorie, credinta stramoseasca, si alte cacaturi din astea nationalisto-patriotarde. de parca stii tu ce barbar a violat-o pe stra-stra-stra-bunica-ta si a iesit stra-stra-stra-bunica-tu, care a sarlit parleazu la vecina, samd.
am pus si pe postarea anterioara linkul asta, dar banuiesc ca nu vi s-a parut interesant sa-l studiati.
mai era unu care cauta rasa ariana, parca n-a sfarsit prea bine.
bineinteles ca acu o sa va legati de mine ca de ce mi-am ales acest pseudonim, canadianu'. ca sa va oftic pe voi si pe cei ca voi, cretinilor, in principal. plus ca canadienii nu se lauda cu ce au fost acu 1 milion de ani (hai ca v-am ridicat o minge la fileu, sariti sa-mi spuneti de nativii cotropiti de colonistii engleji si frantuji), ci cu ce sunt azi. iar daca eu azi fac parte dintr-un popor tolerant (cu exceptia legalizarii ierbii, futu-i in gura), civilizat, politicos, imi dati voie sa ma identific cu el ?

Anonim spunea...

Nu stiu ce neam esti tu, dar eu nu pot rezista sa-mi vad parintii si surorile odata la 5 ani pe fuga, sa nu ma duc macar odata pe an la casa bunicilor de la tara si sa respir aerul de munte cu iz fan cosit. Calatoresc si eu mult prin lume, dar ma fierbe un dor de Romania asa cum e ea, cu toti prostii si parvenitii ei. Trebuie doar facuta putina curatenie. Viata nu se rezuma doar la luxul trecator al occidentului ci si la viata sociala, familie, etc. De-asta Romania exista inca, pentru ca cel putin jumatate sunt ca mine (mai prosti sau mai cultivati). Mie mi se rupe de Grand Canion sau Manhatan. Ma duc odata in excursie, le-am vazut si mi-a trecut. In schimb daca nu ma urc pe Ceahlau, pe Parang sau nu ma plimb prin dulcea Bucovina sau incantatorul Maramures, daca nu dau o tura prin Padis sa ascult talangile si sa simt mirosul unei fripturi la poale de brad, sincer iti spun ma prapadesc. Poate tu ai alte valori mai superioare, sa-ti fie de bine.

Iar cu Vadim las-o in gard, eu ti-am vorbit frumos si fara nationalisme exacerbate.

Anonim spunea...

@hubble
luxul trecator al occidentului ? afaik Peru si Tibet nu sunt chiar un exponent al luxului occidental. dar nah, stiam eu ca n-am cu cine ... plus ca in lume nu exista numai Grand Canion sau Manhattan, mai exista si talangile llamelor si mirosul fripturilor de sarpe la poale de palmieri. ca tu ai ramas fixat pe amintirile copilariei/adolescentei nu ar fi de acuzat daca nu le-ai considera universale si cele mai importante. lucruri care ti-am zis ca sunt apanajul persoanelor cu o inteligenta daca nu "intelectuala", atunci cel putin emotionala redusa.

Anonim spunea...

Bre da Peru si Tibet sunt in Canada ? Ce faci pui la concurs Romania cu restul lumii. Eu ti-am spus ca esti nefericit tare, si se vede in limbaj. Te rog sa nu mai jignesti cu inteligenta redusa ca nu pari a duhni de IQ si sincer te ignor. De obicei desteptii nu sunt fuduli.

Anonim spunea...

uatever ... sunt prea subtil pentru tine, se pare

Anonim spunea...

subtil, pfff, tu chiar esti fudul

Nok spunea...

Whatever a fost si reactia mea finala. E ca si cum ai incerca sa discuti religie cu un fanatic... inutil.

Si ce castigi? Educi unul dar de unde vin ei sunt multi altii... exact ca la imobiliare: "balonul rromanismului".

Hai spor la treaba ca eu am de planificat un concediu de explorare la vara prin Canada.

Anonim spunea...

Aici ii dau dreptate canadianului. Si din punctul meu de vedere Romania, turistic, nu prea are ce oferi. Incepand cu 1985, in FIECARE an, merg 1 saptamana prin "muntii nostrii" cu cortul. Genul "expeditiilor" de pe vremea lui Ceasca. Am facut Fagarasul, creasta de trei ori, de 2 ori de la V la E si o data invers cu plecare din Piatra Craiului (Plaiul Foii, 14 ore pana la Urlea). Ceahlau, Retezat, Parang, Piatra Craiului, Rarau, Apusenii etc. De patru ani merg si cu baiatul meu.
Dar nu se compara schiatul pe V. Prahovei, Parang etc. cu schiatul in Tirolul italian (27 partii cu toate utilitatile) sau Mont Tremblant "langa" Montreal.
Sau insula Serpilor cu Prince Edward Island , cu al sau pod de 12 km parca (cel mai lung din lume parca) ce o uneste de continent, unde stai pe "terasa" si iti trec balenele pe sub nas etc.
Sau ascensiunea pe Matterhorn fata de Moldoveanu ....
Transfagarasan ..... pai sa traversezi tunelurile italiene din Alpi si apoi Transfagarasanul e un drum intre doua sate tiroleze.
Si pot da amanunte de locuri "facute la picior" din Europa, nu pe "geamul" masinii. Am ocazia sa compar drumul "la pas" prin Alpii italieni, elvetieni si austrieci cu o gramada de drumuri la pas prin Romania. Rezultatul....am fost prea exaltat de lecturile liceene ....
Romania e frumoasa dar .... medie spre joasa.

Anonim spunea...

Bun baieti, de ce nu emigrati, in loc sa va tot vaitati ce saraci suntem. Drum bun.

Anonim spunea...

Daca ai citit posturile mele pe acest blog .... eu trebuia sa fiu de mult in Montreal, dar boala aparuta anul trecut la unul din parinti m-a "blocat" aici pentru o perioada. Eu nu voi pleca din cauza "lipsurilor" sau a 'crizei". Aleg o civilizatie superioara unde sa imi cheltui banii. Care nu sunt facuti in Romania.

Anonim spunea...

emigram, Hubble, emigram. si nu neaparat ca sa ne dam pe partie la Mont Tremblant (care nici macar nu e cine stie ce partie), ci pentru ca in cazul in care ajungem acolo stim ca nu vom gasi nici un gipan parcat la baza partiei, ca nu vom sta 2 ore la coada la telescaun (asta habar n-am daca e adevarat sau nu, asa mi-au zis niste prieteni cu care merg pe Grouse in weekend si care au locuit in Brasov), ca daca suntem incepatori si cadem de pe telescaun acesta este oprit de operatorii lui si te intreaba daca esti ok iar ocupantii celorlalte scaune nu incep sa urle si sa rada de tine, nu gasesti smecheri pe partie care sa-ti arate cat de "buni" sunt ei, si cel mai important, nu crapi cu zile. dar dupa cum am zis si mai sus, uatever ...

Anonim spunea...

uitasem, si in caz ca esti smecher (ta-dah, avem si noi din astia, imagine ... ) si pui statul pe jar, iti este interzis accesul pe viata pe munte si mai primesti si factura operatiunii de recuperare. iar daca n-o platesti fiscul chiar te cauta, iti fute credit history-ul, etc.

Marona spunea...

Nu inteleg absolut deloc de ce un om impacat cu sine si alegerile facute simte nevoia sa le explice obsesiv si sa le valideze exact acolo .... in fundul de iad din care s-a smuls, intre primitivii decreierati cu care nu vrea sa mai aiba vreodata de-aface etc.

A intrebat cineva pe-aici de ce-a emigrat Cutarescu sau Cutarita si n-am bagat eu de seama?

Daca da, va rog sa iesiti la inaintare si sa-i explicati lu' Canadianu ca e totul clar, nu mai e nevoie de inca un catralion de flegme pe Romania, s-a notat, parafat, he's a babe, kk tara de origine nu-l merita. :)

Anonim spunea...

Numai un ins cu creierul foarte odihnit poate să mai creadă astăzi că acţiunile autorităţilor din România au vreo legătură cu simplul cetăţean. Cu mai bine de un deceniu în urmă, puneam în discuţie un concept, reluat apoi de nenumărate ori: disoluţia autorităţii. Astăzi, constat că greşeam. Ca să existe disoluţie, trebuia să existe autoritate. Or, după dispariţia autorităţii comuniste de natură dictatorială, în România n-a mai luat fiinţă nici o autoritate. „Organele” postcomuniste sunt, de douăzeci de ani încoace, doar autoritare până la brutalitate cu cetăţeanul, nu reprezintă ceea ce se numeşte „o autoritate”

Laurentiu spunea...

pe mine ma irita faptul ca astia au facut-o pe ascuns cu imprumutul, iar spre final ne-au zis si noua, adica la aia care o sa-l platim. deci....

Victoria spunea...

Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991
așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră

Anonymous spunea...

Viața poate fi uneori distractivă, un minut este frumos și următorul minut este complet diferit. Eu și soțul meu am trăit o viață foarte frumoasă înainte de haosul neașteptat, o viață fără pete sau neîncredere, până când nu am avut probleme cu sprijinul copiilor noștri, el a încetat să plătească și a găsit o aventură afară flirtând casa sa matrimonială râvnind tot ce am suferit. și pentru ceea ce am lucrat la o plăcere inutilă, am simțit acest gol în mine, nu aveam idee cum să-mi ajut să mă unesc cu el pentru că nu s-a întors acasă, a rămas afară târziu, a băut, a fumat, face tot felul de lucruri nu a făcut-o niciodată ... Dar mulțumită omului care a adus bucurie cu stabilitate acasă la mine, dr. Egwali, un om cu lucrări bune, este atât de real și de acomodant pentru că am încercat și am avut încredere ... Vorbește-i despre temerile tale și te vei bucura că ai făcut-o. WhatsApp sau Viber +2348122948392 sau prin e-mail dregwalispellbinder@gmail.com

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?