marți, 31 martie 2009

Să-l ajutăm pe Renderman

Renderman a intrat recent în conflict cu domnul arhitect Cristian Cristea, alias Punkt, care de ceva vreme se pare că îşi exercită micile veleităţi de dictator dâmboviţios pe spinarea acelor utilizatori ai forumului Softpedia care îndrăznesc, pe aria de dezbateri imobiliare, să exprime păreri "babaliste"* privind evoluţia în viitorul apropiat al preţurilor de pe piaţa imobiliară.

Că forumul Softpedia are o oarecare importanţă, e clar: prin linkurile pe care le-am dat ieri veţi vedea că ajung ecouri de pe Softpedia tocmai pe PropertySecrets... Dar că zbaterea lui Punkt are vreun sens, daţi-mi voie să mă îndoiesc. Nu poţi face pipi împotriva vântului fără să faci, în ultimă instanţă, pe tine, şi exact asta face Punkt. E de admirat totuşi câtă energie are acest om, care a ridicat arta folosirii butonului "delete" împotriva adversarilor de idei la noi niveluri de stahanovism.

Micul dictator Punkt a format - mai bine zis a lăsat să se formeze prin tolerarea tacită a off-topicurilor şi atacurilor - o mică armată de vasali, dintre care cel mai important pare a fi un anume dweller1999/cristianco pe care îl putem admira în premieră mondială în poza alăturată (aici, undeva în Amsterdam). Cum iniţialele reale ale domnului din poză sunt C.E.C.** - se înţelege, astfel, de ce e atras ca un magnet de bănci şi creditele lor, de care se pare că nu va (mai) scăpa nici la 60 de ani (acum are 31, îi urăm mulţi înainte, că va avea nevoie).

Renderman este acum ameninţat cu plângeri la Ordinul Arhitecţilor din partea domnului moderator-arhitect Cristian Cristea care se va duce, desigur, la mai marii Ordinului şi va începe să li se plângă că a fost denigrat de colegul Renderman, cam aşa cum m-aş duce eu la mama să mă plâng că m-a trişat la cărţi Mickey Mouse.

Este trist să constaţi că oameni atât de tineri - Punkt are tot 31 de ani, ca şi domnul cu saboţi - nu au înţeles că internetul e mediul cel mai greu de manipulat.

(material creat cu ajutorul câtorva useri Softpedia)

--

* de la "bubble", adică "balon"; cu termenul stâlcit "babalist" este gratulat, pare-se, însuşi subsemnatul în discuţiile de pe forumul cu pricina
** n-are niciun sens să-i publicăm numele, e suficient că i se zice cristianco.

LE. Alin Teodorescu: Nu aşa curând. Ci prin 2014, condiţionat de o grămadă de "dacă", ce trebuie - adaug eu - să se ia de mână cu o grămadă de "parcă" şi să caute împreună o barcă... şi tot aşa.

76 de comentarii:

Adrian Stanescu spunea...

Am intalnit multi ca si ei. Au energie pt ca sunt tineri si cred ca pot schimba lumea. Asa am fost si noi. Din pacate sunt prea naivi, nu au experienta. Asa am fost si noi...doar cei care si-au dat seama de asta au progresat. Restul...a intrat in politica. Asta , Punkt, crede ca a descoperit el cum se manipuleaza un forum...seamana cu Vanghelie,,,dar la alta scala. Din pacate actualul nivel al audientei le face loc la amandoi...inclusiv lui Dan Diaconescu cu OTV, ala macar are curajul de a se afisa cu nume propriu nu ca astia...

Adrian Stanescu spunea...

PS: Cand cauti ceva cu Google apare mai tot...astfel vezi usor ca este o singura opinie Pro si restul contra....Punkt asta crede ca a inventat el Google. De aici se vede ca sunt inca copii / usuratici in gandire...

Anonim spunea...

Eu pe renderman l-am adaugat in lista de pe blogul meu, sper sa fie de ajutor si softpedia poate sa astepte mult si bine.
E trist ca unii care ajung undeva nu pot suporta noul val care ne asigura evolutia ca oameni, neatinsi si prea putin dispusi la compromisuri.
Din pacate internetul e peste ei si asigura libertatea de exprimare, mai ramane sa ne filtreze site-urile.
Am vazut site-uri facute din obligatie si sunt zero. Unii au scris ceva din pasiune si au ajuns numarul 1 pe Google.

Adamclisi spunea...

"Postaci" de meserie: http://www.newz.ro/stire/82518/postacul-de-partid-platit-sa-atace-forumul-mitrea-recunoaste-in-premiera-celula-din-subsolul-psd.html

Doar ca Punkt & Co au alti sefi...

Anonim spunea...

am citit si eu ce a scris renderman despre punkt. madre de dios de jesus, toate ca toate, dar visele umede cu 4000 euro/mp ma determina sa ii cer scuze olandezului pentru toate jignirile aduse, el chiar poate fi considerat un om normal daca il comparam cu punkt
si chiar asa, de ce dracu sunt apartamentele din jermania mai eftine ? io cred ca e o conspiratie mondiala, a bubulilor si cavalerilor de la malta combinati

ionut spunea...

manole


Energia asta a lui punkt e data de disperare. E frustrat ca a fost concediat si in paranoia lui toti "babalistii" cu atat mai mult unul ca renderman care mai e si "coleg de breasla(ce deziluzie dom'ne!)", sunt vinovati.
Ce sa spun , s-a suparat vacaru' pe sat!

Anonim spunea...

E terminată România! Terminată!, a conchis Şerbănescu.

elzorab spunea...

@canadianu'
romania e terminata cam de la retragerea aureliana, prin 270(aproximativ)

elzorab spunea...

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=23172

Flavian spunea...

Mai intru pe softpedia pentru aria economica si auto unde inca mai gasesti oameni valorosi si discutii inteligente.

DILEME EXISTENTIALE - Manipularea, imobiliarele si forumurile

La editoriale, politica si imobiliare am renuntat sa ma mai implic de cand am inteles ca lupta cu morile de vant nu face bine la inima :)

AristotelCostel spunea...

...hihi

Turbo-trabant, troncaleţii ăia turistici pricep ce-s cu ei, da' jaca aia, 3 numere peste măsura ta, era tot de la ... suveniruri?

@Manole

Ecourile ajunse pe Misterele Proprietăţii s-ar putea să fie tocmai opera punktului care a făurit imaginea ... pe plan naţional.

Aspect important! Frustraţii s-au adunat aici pe balon, în timp ce ăi mai de succes reprezentanţi ai tineretului olimpic, adaptaţi la vicisitudinile vremurilor, la oportunităţile şi provocările din economia românească de... tip piaţă, au poposit prin gugălire taman în mlaştina Softpedia, pe ariile "moderate" cu atâta obiectivitate de ratatuii prinşi cu dinţii-n caşcavalul imobiliar.

Vă-n întreb, un practicant de alba-neagra care ţi-o trage de 100 de lei în piaţă, un casnic de amanet care te aranjează la sfert de preţ, un cămătar de 1%/zi... se compară cu mişcuricii care te influenţează să dai de 10 ori preţul unei cloace, angrenându-te să plăteşti prin credit de 3 ori preţul... înzecit?

OK, punkt şi turbo-trabant nu-s în stare de asemenea influenţe, dar odată poposit pe o arie... de specialitate, pe cel mai frecventat forum, unde toate opiniile ... rămase sunt şablon... oportunitate... hărnicie... dăruire... o Românie nouă... blocuri dărâmate, dar cu structuri intacte... preţuri în scădere pentru speriaţi, creşteri pentru temerari... proştii şi leneşii dracului care nu vă donaţi banii la dezvoltatorii inimoşi... creditul e o formă clasică de a strânge bani... în conturile altora... etc.

renderman spunea...

Ceea ce se intampla pe SP este in perfect acord cu opiniile "stapanirii". Bogdan Gheorghe reprezinta a doua mare uimire pentru mine (prima a fost Dan Popa). In fine, afacerea lor, banii lor. Insa inca nu sint pe deplin lamurit cu aspectele juridice intrucat ceea ce se intampla pe aria de imobiliare se numeste cenzura.

Anonim spunea...

@renderman
care aspecte juridice ? dezvolta

renderman spunea...

Citez dintr-un comentariu:

@Mosotti

Gresesti, intreaba niste baieti dezghetati de pe juridic cum sta treaba. Softnews NET SRL o fii o firma privata dar softpedia.com este un forum public si treaba asta are niste implicatii. E ca si cum ai deschide o firma privata, SC Aprozarul SRL, si ai pune un afis cu "interzis accesul evreilor si cainilor": suntem privati si servim pe cine vrea muschii nostrii, cui nu-i convine sa-si deschida aprozarul lui si sa ne lase in pace. Treaba nu merge asa nici macar la SC Bordel Privat SRL deci uita rationamentul asta.

Torin spunea...

renderman, punkt pe softpedia nu este moderator, este orice altceva dar nu moderator. Un moderator al unui forum, indiferent de continut, este o prezenta discreta, cu interventii vizibile rare, o persoana capabila sa-si tempereze orgoliul, atenta la respectarea regulamentului si nu la impunerea cu obstinatie a propriilor pareri. Cum draq sa fie moderator o persoana care nu se poate modera nici pe sine si intra pe arie cu chipiul pe cap si pulanul in mina?
IMO e pierdere de vreme, mai repede il vom vedea pe Santiago Calatrava cu proiecte in Bucuresti decit va renunta punkt la apucaturile de pitzipoanca de spiru haret.

cezar spunea...

http://www.gandul.info/economia/pretul-mediu-al-apartamentelor-noi-este-de-1-400-de-euro-pe-mp.html?3936;4122523

renderman spunea...

@torin, zicem pas softpedia si mergem mai departe, insa nu fara a face publice magariile facute acolo.

cezar spunea...

http://www.gandul.info/economia/pretul-mediu-al-apartamentelor-noi-este-de-1-400-de-euro-pe-mp.html?3936;4122523

'Olandezu', stai frate linistit.
Nu da domle sticla aia, m-auzi ? :))

Echipa spunea...

prietene cezar, chiar de 1 aprilie apare articolul asta si tu dai linkul... :))

mobutu spunea...

Mi se pare mie sau ăla din poză seamănă cu un boc mai tânăr? hehehe

Cezare, Olandeze, in general manipulatorule, las-o moartă, că nu mai ţine faza cu 1400emp.

dcg spunea...

Exemplarul din poza, domnul cu fizic bazat si pe care-l ajuta si fata, activand pe softpedia cu nick-ul cristianco, imi adresa zilele trecute invitatii repetate de a manca "o materie maronie, salam de biscuiti bineinteles" (observati umorul de buna calitate) pe forumul softpedia. L-am rugat sa-mi faca astfel de propuneri face to face deoarece e mai greu sa iei masa cu cineva daca acesta se ascunde in spatele monitorului. Punkt a evaluat rapid situatia si a mai dat o mostra de magistrala moderare: amenintatoru' de mine a luat ban iar cristianco a primit un cub de zahar si o scarpinatura pe burta.

Cele doua posturi injurioase ale lui cristianco au fost sterse ca nu-i bine sa ramana urme si fiindca tot era in meniul stergeri domnul punkt s-a gandit ca n-ar fi rau sa trozneasca si cateva posturi prea pesimiste de ale mele aflate cu treaba prin alte topicuri si fara nici o legatura cu tarasenia initiala. Si cum maldarele mele de posturi sterse se plictiseau in "trashcan", punkt, baiat milos, le-a mai trimis niste posturi "alarmiste" apartinand altor diversi "agresivi" ca sa le tina companie. Astfel, topicuri pe care se discutase la greu in ziua respectiva se scurtasera pana la nivelul zilei anterioare dar hei, acum debordau de optimism si nu mai intristau pe nimeni. Ma rog, ca sa scurtez povestea, punkt the moderator, mai avea o problema: un invid obraznic continua sa nu fie de acord cu el si continua sa ciripeasca aparent nestingherit de faptul ca ramasese singur inconjurat de priviri sticloase. Cum nici nu injura, nici nu bea, nici nu fuma, nici nu scuipa si era prea indratnic in a pricepe ca "preturile creste" si "se reia creditarea" a fost scos din peisaj a doua zi dimineata pentru "persuasiuni in a presta OT".

Curat OT conasule, cand postezi intr-un topic intitulat "Avem un bottom!!! Preturile isi recapata trendul ascendent!!" si vorbesti despre scaderi se numeste ca esti offtopic ca doar e un topic despre cresteri, nu?

Flavian spunea...

Lectura obligatorie:

Ce le-a făcut Statul banilor noştri? - Introducere

II. Banii într-o societate liberă

III. Moneda şi amestecul guvernamental

IV. Prăbuşirea monetară a occidentului

Asa cum ziceam, intra la lectura obligatorie. Pentru oricine are un minim de interes despre economie. Sunt in romana si usor digerabile, asa ca nu exista scuze... :)

elzorab spunea...

aproape un miliard de euro pe luna, atat costa "aprecierea" monedei nationale

Rezervele valutare ale BNR au scazut cu 796 milioane euro in martie

http://www.zf.ro/zf-24/rezervele-valutare-ale-bnr-au-scazut-cu-796-milioane-euro-in-martie-4127494/

Anonim spunea...

@renderman
desi sunt "de partea ta", sa stii ca mossoti are dreptate. SP e o entitate privata, si din punct de vedere juridic e intangibila in situatia de fata. nu-ti convine, plimba ursul. faza cu evreii, daca ar exista, s-ar incadra in cel mai bun caz la discriminare rasiala, ceea ce nu e cazul aici.
dar ma rog, nu tre sa ma crezi pe mine pe cuvant, intreaba si tu un avocat specializat

dcg spunea...

La emisiunea lui Moise de pe Antena 3, unul din invitati explica (citez aproximativ): "tinerii din ziua de azi si-au luat o... teapa. Au facut credite si au dat 100-150 de mii pe o garsoniera si cand s-au dus la targul imobiliar care tocmai s-a incheiat au constatat ca acum aceste garsoniere costa mai putin decat avansul pe care ei l-au achitat" :D

dcg spunea...

Canadianu', scoate "evreii" si pune "oamenii cu ochelari". Reia rationamentul.

dcg spunea...

OK, hai sa lamurim treaba asta:

Constitutia Romaniei zice:

ARTICOLUL 30

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

ARTICOLUL 31

(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Este sau nu este un forum inclus la "Mijloacele de informare în masă private"? Poate fi un forum considerat "mijloc de comunicare în public"?

Daca ne citeste vreun jurist poate o lamureste.

renderman spunea...

Canadianu, intelegi discriminarea intr-un mod extrem de limitat. Ea nu se refera numai la apartenenta etnica ci include inclusiv convingerile de orice fel. Ce scrie in Legea 48/2002 :

1) In prezenta ordonanta, prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex sau orientare sexuala, apartenenta la o categorie defavorizata sau orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea sau inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice.

(2) Orice comportament activ sau pasiv care, prin efectele pe care le genereaza, favorizeaza sau defavorizeaza nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoana, un grup de persoane sau o comunitate, fata de alte persoane, grupuri de persoane sau comunitati, atrage raspunderea contraventionala conform prezentei ordonante, daca nu intra sub incidenta legii penale.

Art. 3.
Dispozitiile prezentei ordonante se aplica tuturor persoanelor fizice sau juridice, publice sau private, precum si institutiilor publice cu atributii in ceea ce priveste:
c) serviciile publice sau alte servicii, accesul la bunuri si facilitati;


Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, discriminarea unei persoane fizice, a unui grup de persoane din cauza apartenentei acestora ori a persoanelor care administreaza persoana juridica la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata, respectiv din cauza convingerilor, varstei, sexului sau orientarii sexuale a persoanelor in cauza prin:

f) refuzarea accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile oferite de magazine, hoteluri, restaurante, baruri, discoteci sau de orice alti prestatori de servicii, indiferent daca sunt in proprietate privata sau publica;

Asadar nu conteaza ca ai sandramaua ta privata, legea este una pentru toti.

Anonim spunea...

care e definitia juridica a "convingerii" ?

Anonim spunea...

SP e prestator de servicii ?

dcg spunea...

SP este o institutie privata care asigura "accesul la bunuri si facilitati" (facilitati de comunicare si informare in cazul nostru).

Convingerile pot fi definite ca "ideile, gandurile, conceptiile despre viata etc" ale unui individ.

Canadiene, intrebarile tale sunt bune. Ideea e ca nu cred ca vrea nimeni sa dea in judecata SP ci doar sa "demaste". Daca punkt sau alt voievod posteaza un topic sticky unde spune clar ca "PE ACEST FORUM SE PRACTICA CENZURA, NU LUATI DE BUN TOT CE SE SPUNE AICI DEOARECE NOI PREZENTAM NUMAI OPINIILE DEZVOLTATORILOR" totul ar fi ok.

alex.dumitrascu spunea...

"Este sau nu este un forum inclus la "Mijloacele de informare în masă private"? Poate fi un forum considerat "mijloc de comunicare în public"?

Daca ne citeste vreun jurist poate o lamureste."

Forumurile si site-urile in general nu prea au a face cu constitutia sau legislatia romana.
Se pot insa interzice acele site-uri care promoveaza pedofilia, necrofilia, antisemitismul etc.
Teoretic.
Nu inteleg ce tot aveti cu forumul ala de aurolaci care se cheama softpedia. Audienta nu e nici pe departe asa cum zic ei, si multe lucruri sunt trucate acolo, inclusiv lista de membri.
Fac bani din trafic si din 'advertising", inclusiv de la homosexuali. Chiar nu inteleg de ce va preocupa.
Azi a avut loc intalnirea gub=vernatorului la parlament au participat si reprezentanti ai bancilor comerciale, nu pricep ce cautau acolo.
Deocamdata eu nu prea comentez, dar o impresie e sigura.
Reducerea rmo e de la 31 mai, asa ca pana atunci pisica e la banci.
Rostogolesc creditele pe termen scurt, sau asteapta maruntisul sa plece cu el.
Asta e o surpriza de la guvernator, marca BNR.
Nici vorba de 'relansarea" creditului imobiliar sau de consum.
Lucrurile se complica, maine mai are loc si reuniunea g20 de la Londra, probabil se asteapta cumva sa se vada ce scoala de gandire castiga aculo, Obama sau Merkel.
Dat fiind ca tot nu avem guvern, ministru de finante si politica economica in general, cel mai probabil este sa fim extrem de influentabili la deciziiile de tipul asta.
Si alta impresie ar fi ca intre bnr si guvern nu e chiar consens in privinta relatiilor cu fmi si cu bancile.
Sedinta a fost fara presa si asta spune mult.

Anonim spunea...

si intrebarea cea mai importanta, SP se afla sub jurisdictia legilor din rromania ? :P
dupa cum vedeti, sunt o gramada de aspecte tehnice care trebuie lamurite inainte ca cineva sa incerce o actiune juridica impotriva SP pe motivul "cenzurii"
ca nu e moral ce fac ei, sunt de acord cu voi. dar cate lucruri sau persoane din lumea asta larga sunt, pana la urma ?

dcg spunea...

Softnews NET SRL, nici nu ma straduiesc sa cercetez si raspund direct: da :)

Anonim spunea...

Nu, nu pot fi acuzati de cenzura, oricand pot spune ca ai pus o virgula aiurea si de aia ai fost sters.
Oricum am intrat de curiozitate acum pe softpedia, am si eu un cont acolo dar nici nu ii mai stiu parola.
Concluzia: punkt ala e de belea, are o atitudine de doi lei fata de restul membrilor si cam sufera de grandomanie. cristianco e mic copil.
Pai daca aveai atitudinea asta fata de cititorii tai manole te lasam de mult cu blog cu tot. :)

renderman spunea...

Nu cred ca s-a gandit nimeni sa "incerce o actiune juridica". Pur si simplu discutam niste principii.

limestone spunea...

@all

surprinzator, mi-a dat soacra-mea in seara asta ideea pentru guvernarea Romaniei:
Ne trebuie un guvernator de la Uniunea Europeana pentru Romania. Sa renuntam la presedinte.
Si as mai completa eu, un consiliu international-european in loc de parlament.

limestone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

traitor

Anonim spunea...

Premianţii de la sat, uitaţi de stat
hai baeti cu solutiili alia. macar limestone a facut brainstorming in famelee, da' voi ?

Anonim spunea...

@limestone
pe langa guvernator european ar mai trebui si politie, procurori si judecatori tot de acolo. vai ce mi-ar place sa vad niste jmekeri de rromania calcati pe cap de niste baeti de la GSG9. as avea orgasm multiplu, parol

elzorab spunea...

http://www.cetateanulclujean.ro/articol.php?id=1581

sa ma ierte cel de sus si cien o mai vrea, dar cum palaria mea vreti sa sustineti ca suntem popor civilizat cand la noi se fura ca-n codreu sis e distruge tot...hai, lasati-ma. romania mai are de trait cel putin 100 de ani ca sa ajunga la nivelul ungariei si cam 1000 ca sa-i ajunga macar pe croati...

Anonim spunea...

Ce naiba se mai intampla ?

http://www.ziare.ro//1238653660-Ipoteza-soc_Clauza_secreta_in_acordul_cu_FMI_-_Guvernul_se_obliga_sa_preia_creditele_neperformante_ale_bancilor

"O informatie de ultima ora "circula libera" in mediul economic autohton si vorbeste despre o posibila clauza secreta in acordul incheiat de catre Romania cu Fondul Monetar International.

Concret, ar fi vorba despre obligatia asumata, prin acest acord, de catre Executivul de la Bucuresti de a degreva bancile de povara creditelor neperformante, care ar urma sa fie preluate de catre stat.

............................."

Anonim spunea...

Ce Doamne iarta-ma mai e si asta ?

elzorab spunea...

pai ce credeati? fmi da imprumut bani statului roman, ca statul roman sa-i dea despagubire bancilor din strainatate, care sunt finantatore fmi, deci pana la urma ne angajam, pe spatele poplatiei sa despagubim bancile pentru prostiile pe care le-au facut sau mai simplu, toate pierderile bancilor for fi suportate de populatia romaniei...

se numeste economie de piata...

dcg spunea...

Mda, se are ca zvonul este mai consistent de data asta:

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5541623-prelua-statul-gunoiul-din-banci.htm

Anonim spunea...

4.21

Hai ca devine interesant. Astia s-au vazut cu sacii FMI in caruta si o pun de petrecere.

Cu atat va fi 2010 mai socant !

Anonim spunea...

Nu putem veni noi cu solutii ca noi suntem "rromani" canadiene si nu suntem buni de nimic.
Dar poti veni tu ca esti "canadian" de origine "rromana".
Mai lasa ironiile ca semeni cu o emisiune de divertisment care isi propune sa faca numai satira.
Haz de necaz stim si noi sa facem, adevarul il vedem zi de zi in jurul nostru iar cand ti-au zis altii ca solutia e o renastere morala a poporului asta i-ai luat la misto desi asta e singura solutie. Banii trec, se pierd, se fac, fondul sufletesc al unui om ramane.

Nu stiu de ce va mirati, parca nu stiti ca avem cel mai penibil guvern de cand are Romania guverne.
De cate ori e intrebat Boc ceva de ziaristi raspunde numai cu nu stiu, n-am auzit, cine a zis?
Boierii intotdeauna au vandut tara ca sa isi scape ei fundurile, 2000 de ani de istorie in care mai mereu asa s-a intamplat.

AristotelCostel spunea...

Securiştii aflaţi la conducerea băncilor străine din România s-au bătut pentru cota de piaţă, le-au provocat găurele straşnice... mămicilor şi acum "poporul" va prelua "spuma mării".

În ciuda faptului că Zeitgeist rămâne referinţa naivităţii, poporul iobag român e, totuşi, condamnat pe plantaţiile habsburgic-fanariote.

Ni se bagă în ochi "creditarea cu buletinu'", dar ţinta de vărsat în viitorul AVAB o reprezintă "dezvoltările pe stoc".

dcg spunea...

Revenind la personajele prezentate mai sus, tin sa-l urechez pe Aristotel care pune la indoiala calificarea profesionala a domnului Cristian Cristea alias Punkt. Mie mi-a devenit clar ca avem de-a face cu un profesionist de prima mana atunci cand am constatat ca omul are un ID de Y!Messenger care contine particula "arhitectul". Si sa nu existe nici o umbra e indoiala cine-i el, si-a pus drept avatar propriul cap, lucru care denota intodeauna bun gust si rafinament.

Chipesul vasal, cristianco, nu are curaj sa imite reteta deoarece e constient ca ar putea provoca vreun avort spontan. Asadar se limiteaza la un avatar cu un delfin, un delfin care injura probabil. De altfel, el da dovada de o discretie desavarsita avand bifata optiunea "invisible" ca orice cocalar care se respecta.

In alta ordine de idei, desi mobutu crede ca avem de-a face cu un Boc mai tanar, tin sa-l contrazic. George Constanza, protagonist in serialul Seinfeld, s-ar putea sa aiba un bastard prin Romania.

Anonim spunea...

@Chrysthyan
serios ? solutia chiar ar fi renasterea morala ? mai sa fie, cum nu s-a gandit nimeni la asta ... te declar un mic (nou) geniu din carpati
intrebarea este, ce solutii aveti pentru a produce aceasta renastere morala ? ha ? de solutia la problema asta aveti nevoie, ca teoria ca teoria, da' practica va omoara
si mi se pare normal sa rad de voi, atata timp cat imi dau seama ca e imposibil. n-aveti decat sa-mi demonstrati ca ma insel

Anonim spunea...

@canadianu
Devii obositor cu modul tau de a te erija de responsabilitati. Spui "voi" de parca tu te-ai inaltat pe un piedestal. Nu uita ca aici ti-ai primit educatia de care te bucuri in Canada. Da inapoi banii pe care i-a cheltuit Romania sa te zamisleasca si dupa aia vorbeste cu "voi". Te rog eu vezi-ti de lungul nasului. Ti-am mai spus cum e cu prostul fudul. Da dovada de putina modestie si incepem sa te credem. Ia exemplu de la Elzorab, care are un cuvant greu pe blog.

dcg spunea...

Mai distractiv e aici ;-)


http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=521752&st=342

Preturile nu ca "o sa creasca", deja "cresc", arunca-ti indexu' la gunoi.

Sunt semnale suficiente ca bottomul a fost in luna februarie-martie. Se pare ca preturile au acum o usoara panta ascendenta, numarul de credite ipotecare acordate a inceput sa creasca, plus gurile rele spun ca vom avea de-a face cu securizarea de catre stat a portofoliilor de credite, aspect major in deblocarea creditarii, alaturi de micsorarea rezervelor datorata imprumutului extern. Orice minune tine 3 zile, numai ca minunea asta a venit incompleta. Imi pare rau pentru lacatusi, mecanici, soferi, vanzatoare de la aprozar, agenti de vanzari, agenti imobiliari ce lucreaza pe baza de comision si deci nu sunt eligibili pentru un credit adevarat, si multi altii, care si-au inchipuit ca vor deveni proprietari pe degeaba. Astia vor trebui in final sa se multumeasca cu conditia lor in societate, nu sa se bazeze pe himera scaderii preturilor pentru a intra in randul clasei medii. Imi pare bine pentru cei ce muncesc si platesc impozite, avand acces la un credit bancar. In curand se va intra in normalitate. Mai vorbim peste 6 luni (n-are rost sa ma mai cert pe aici cu toti cei care nu vad mersul real al vietii, astia au proprii lor demoni cu care se lupta mereu). Nu fac previziuni, spun doar ca totul va fi bine. Las in seama saracilor cu duhul sa afirme cifre clare ...

Ce bine le zice broscoiu' ;-)

renderman spunea...

Probabil au ramas singuri pe forum si au inceput sa posteze de pe toate clonele fiecaruia. In alta ordine de idei. Cititi cu atentie titlul si subtitlul.

dcg spunea...

Renderman vs dweller1999 & coldplay & Turbo Trabannt: O discutie prieteneasca din septembrie 2008 din care aflam urmatoarele:

1) Primul la serviciu este meduza din poza, care spunea uimita de propria-i intelepciune: "Inca doua mituri spulberate. Deprecierea leului si intrarea in recesiune ("aterizarea leului"). Myth busted.

2) Coldplay combate si el cu o propunere de cenzura: Render, ar trebui sa ti se interzica sa mentionezi cifre, trenduri & stuff. In general, orice referire la statistica sau pseudo-statistica. E a X-a oara cand vii cu asa zise "argumente" (...)Render & co, stati jos, nota 3!"

3) Turbo Trabannt vine si modereaza (punkt era un mic copil sfios pe langa asta): "nu vine colapsu si nu se ieftinesc apartamentele? imposibil domne e o conspiratie! nu de alta dar banii stransi cu truda prin specula personala de catre babalisti au inceput sa se imputa. de la sosete , poate le mai schimbati si voi nu doar le intoarceti de pe fata pe dos"

Mari vizionari dom'le, mari caractere. Nici leul nu a patit nimic si nici economia nu a intrat in recesiune. Si nici preturile nu au scazut, bineinteles.

Tot spectacolul poate fi urmarit aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=439333&st=0&p=5208636&#entry5208636

PS: renderman, pare a fi o moda sa pui titlu si subtitu care se bat cap in cap... atragi in felul asta ambele "tabere" :p

renderman spunea...

hmm, pentru treaba cu pensiile ca pomana electorala si previziunile despre leu mi-am luat chiar warn.

dcg spunea...

Referitor la:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=521752&st=342

Cineva a intraznit sa-i aduca cu picioarele pe pamant, in special pe ametita aia care observa cresteri de preturi la ea in Dobeta si posteaza linkuri cu preturi mai mari decat in Bucuresti. Evident ca punk s-a grabit sa stearga interventia, el e cavaler si nu suporta ca o doamna sa fie contrazisa pe aria lui, mai ales cand doamna are pedigriu' corect: construieste casa si incearca sa cumpere speculativ o garsoniera - adica doamna in mod cert "nu e cu penis mic si bleg, cu oaie atrofiate si cu pampers lipit de cur".

http://2.bp.blogspot.com/_y3j9TBqVKOo/Scs-1DeIzsI/AAAAAAAAAFI/bpX3IqNMWzY/s1600-h/penis.jpg

dcg spunea...

renderman spunea...

hmm, pentru treaba cu pensiile ca pomana electorala si previziunile despre leu mi-am luat chiar warn.


Mi se pare just, warn pentru "atitudine agresiva", nu? ;-)

renderman spunea...

"atitudine ostila" - te rog ;) pentru asta a luat robertos12 suspend 7 zile in caz ca nu stiati

dcg spunea...

Esti in urma cu info, robertos12 nu a luat suspend ci a luat ban definitiv ;-)

robertos12
Motivul banarii definitive este cauzat de postarile succesiv agresive cu iz politic, atitudinea jignitoare cu dedicatie la adresa unor useri sau moderatori, limbajul violent dar mai ales apelativele rautacioase cu scopul de a discredita emotional un alt user sau moderator. Nerespectarea semnificatiei numeroaselor avertimente si coalizarea cu alti useri in a promova scandaluri si stari tensionate in dialog. Nu este un membru util al comunitatii si consistenta posturilor arata ca nici nu poate contribui cu informatii utile.


Stii cum e, cand un om iti insira o mie de motive inseamna ca minte ;-)

PS: habar nu aveam cine e scandalagiu' asta de robertos12 si pierdeam ceva vreme pe arie. E clar ca nu este un mebru util al comunitatii si nici cu informatii utile nu poate contribui si mai ales, suspectez, nu poate fi utilizat de catre punkt pt manipulare deci rautaciosul dracului merita ban permanent ;-)

renderman spunea...

S-a terminat criza :))
....aaa, pacat ca stirea e data de o tanti cam luata la misto in Anglia

Manole spunea...

Eu nu înţeleg de ce vă mai pierdeţi vremea cu adunătura aia de retardaţi.

Legat de Anglia, yeah, sure, chiar azi am vorbit în Anglia cu cineva, după ce am văzut ştirea din EVZ care e cretină - nu spune că preţurile au mai avut un rebound şi în ianuarie, urmat de o scădere mai mare ca reboundul în februarie - şi cunoştinţa mea mi-a zis că "ar trebui să ne întrebe şi pe noi, care locuim aici, dacă e aşa". În Anglia se fac 50.000 de concedieri lunar, lumea zice săru'mâna la joburi de 6 lire jumate pe oră, e vai de mama lor, şi au apărut cazuri de executivi care au încercat să obţină job ca îngrijitor la zoo... şi ăştia vorbesc de încetarea crizei imobiliare. Eu zic să-i lăsaţi pe retarzii de pe Softpedia să se bucure de asemenea ştiri, care sunt născocite special pentru mintea lor.

Marian spunea...

Turbo_trabant a parasit SP, dar in schimb s-a mutat pe HanuAncutei, sa polueze si acolo forumul. Din fericire, nu pe tema imobiliarelor, ca nu se discuta imobiliare acolo. In schimb isi expune cu sarg ideile neoconservatoare. Ma intreb daca e o coincidenta ca neoconservatorul George W. Bush dorea "ownership society" iar neoconservatorul turbo-trabant doreste si el preturi mari la case.

http://www.hanuancutei.com/forum/user/12719/turbo-trabant/

renderman spunea...

Ii compatimesc sincer pe cei de acolo...

dcg spunea...

@Marian:

~100 de mesaje pe luna de la inscriere si toate despre verzi si uscate? Omul asta chiar are timp liber. Nu stiu ce inseamna "vornic" pe forumul ala dar daca nu e moderator sau protejat de moderatori atunci e inofesiv si, fiind predispus la off-topic si mistocareala ieftina, foarte sanctionabil (pe bune, nu stil punkt).

dcg spunea...

@Manole,

E ceva in fiinta umana, individul este de felul lui predispus sa iroseasca energie pentru a combate nedreptatea chiar daca deseori nu este afectat in mod direct de nedreptatea in cauza.

Asa cum un spectator neutru la un meci de fotbal tinde sa tina cu echipa cotata cu a doua sansa, tot asa un trecator nu ramane indiferent la grobianism si reactioneaza.

Anonim spunea...

@hubble
uite ca nu ai nimerit-o, eu am facut facultatea pe banii mei, la taxa adica, ca nu m-a dus capu' sa am note mai mari decat colegii mei absolventi de licee "umane" si eu am facut liceul la unul "de elita". asa ca nu am ce sa platesc statului rroman, pen'ca invatamantul pana la liceu e obligatoriu, si a fost platit din impozitele date de ai mei. asa ca mai baga o fisa, poate reusesti sa ma "atingi" cu ceva serios
si da, sunt pe un piedestal cel putin pentru ca sunt mai realist decat multi rromani de prin zona

Anonim spunea...

Daca ne mai faci rromani, te bag si eu de unde ai iesit cu capul, fara suparare.

dcg spunea...

Domnilor, aici se turna un documentar despre manipulare si fatarnicie, ma rog, treburi solemne... iar voi ati trecut prin cadru pizduindu-va :-) Putin deranjat.

Anonim spunea...

@dcg
Si tu fata mare te-ai rusinat.

dcg spunea...

Ai inteles tu, e clar ca dl canadianu' a gresit fereastra cand a dat reply, interesant e cum i-ai luat tu urma aici :) Pizduiala era un etaj mai sus.

Anonim spunea...

hubble, mai citeste o carte, pozitia "head first" nu e unica ;)

Anonim spunea...

@canadianu
Important e ca ai inteles mesajul. Oricum ma bucur ca nu porti manie.

@dcg
In afara de tine nu a vaginat nimeni. Eu doar ii facusem o promisiune canadianului.

dcg spunea...

Scuza-ma, probabil nu am inteles eu unde-l bagai pe canadian sase posturi mai sus.

Anonim spunea...

@hubble
doamne fer, asta ar mai lipsi, sa tin manie pentru ce zice unu sau altu pe net

dumis spunea...

Legat de preturile imobiliarelor, am ajuns aici de pe google, pe aceasta cautare. Cine stie?! Poate vor mai fi multi ca mine, asa ca ar fi ok sa le prezint si lor tool-ul pe care l-am gasit cautand o statistica legata de aceasta evolutie.

Este vorba de :

http://www.rezidential.net/preturi-apartamente-noi

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?