luni, 16 martie 2009

Vila la tombolă

În România încep să se aplice toate metodele de vânzare testate prin alte părţi în perioadă de criză. A venit momentul să jucaţi la tombolă ca să câştigaţi o vilă în Prelungirea Ghencea.

Apropo, ştie cineva dacă spaniolul ăla a reuşit să-şi vândă apartamentul?

34 de comentarii:

Miorlau Pufos spunea...

Astia-s plecati cu capul...cum sa dau 40 de euro pe un pix de plastic care costa maxim 1? Disperare maxima, incearca sa dea o vila "la noroi" cu cam 240k...

Gugubigu spunea...

Mda, trebuie sa spun ca un pix/breloc de 40 E imi lipseau .
Pe langa absoluta oribilitate a "produselor", pe care n-as da 1 leu daramite cat cer ei, este absolut haios sa observi cum dintr-o data si in imobiliare este "criza" si nu doar incetinire a vanzarilor sau reasezare a preturilor.
Modul de prezentare al "ofertei" ramane insa unul strict romanesc: cumpara o porcarie pe care dai o poala de bani si primesti bonus o iluzie.
Dar am uitat, numarul de fraieri/creduli e destul de mare, tot ce-ti trebuie e sa stii cum sa-i momesti.

Anonim spunea...

Revenim la era BINGO!

Semi-off-topic, stiu pe cineva care si-a luat teren si contruit pe credit vila in Prelungirea Ghencea cu 120.000 E (in balarii de tot, mergi 2 km prin noroaie, safari zilnic nu gluma). Acum se chinuie sa vanda cele doua apartamente din oras despre care spera ca o sa tot creasca in valoare, dar ghinion. Din om cu 2 apartamnete in zona bunicica si fara credite, a ajuns om cu datorie de 120 kE din care dupa spusele lui Patriciu si Prigoana o sa mai taie vreo 40-50 kE prin vanzarea apartamentelor. Un fel de Danila Prepeleac. Ma rog are vila de lux in zona buna.

In general mi se pare un moft sa stai la casa intr-o metropola precum Bucurestiul. Ori locuiesti in localitati mai mici apropiate ca Otopeni si beneficiezi de infrastructura, dar iti asumi distanta, ori stai in Bucuresti pe asfalt pe un teren de 1000 E/mp dar asta inseamna sa ai un anumit statut social. Mi se pare ca toti baietii si fetitele care s-au trezit cu leafa de 2000 E pe luna s-au crezut capabili de vila in Bucale si de masina de peste 20 kE. Din nou ghinion pentru cei ce nu-si cunosc lungul nasului.

Anonim spunea...

Povesti din 1001 de nopti:

http://www.gandul.info/economia/nu-am-dat-apartamentul-cu-125-000-de-euro-acum-l-am-vandut-cu-85-000.html?3936;4051912

In loc sa fie fericit ca l-a dat cu 85 kE (daca l-a dat), e trist ca nu l-a dat cu 125 kE. Vremea kilelor apune.

Observ foarte multe situatii de baieti batuti in cap de destepti care au contractat apartamente pe macheta in speranta vanzarii celui vechi. Ghinion distanta creste pe zi ce trece. De aici va aparea oferta disperata de vanzare in cateva luni, oferta care va tranti preturile jos de tot.

Miorlau Pufos spunea...

@ Hubble Eu am zis ca o sa revenim la perioada infloririi loteriilor de orice fel. Deja "cazinourile" de cartier merg ca pe roate si usor-usor iau locul sucursalelor de banci ( sic! ) de prin piete. Daca stai bine sa te gindesti, si bancile astea erau tot un soi de loterii dar din care cistigau numai aia de partea cealalta a...ghiseului.

Unknown spunea...

Miorlau Pufos spunea...
"Astia-s plecati cu capul...cum sa dau 40 de euro pe un pix de plastic care costa maxim 1?"

Nu cumperi un pix fii serioasa, pixul e simbolic si inlocuieste bonul de loterie.

Ei fac o loterie mascata, pentru ca nu dreptul sa practice jocuri de noroc.

Ceea ce fac ei acolo nu prea este legal... Este evident ca ogranizeaza o loterie/joc de noroc, iar in acest caz taxele si impozitele sunt cu totul altele.

nelu pionieru spunea...

ce fraier o fi dat 85k pe un apartament ??? ... iar paguba se vaietă ca l-a dat prea ieftin ... ptiu, de pomana maica, de pomana

Anonim spunea...

Nu stiu cat de prost ai putea sa fii sa te bagi la o asemenea tombola.
Nu mai e nimic de zis, oricum eu nu suport jocurile de noroc, de nici un fel.

nelu pionieru spunea...

@cornel

ai dreptate, pixul si brelocul sunt la vrăjeala.

eu stiu ca spaniolul a vândut bilete de loterie dar rromanul este mai inventiv si o pune pe loc de o evaziune.

atata timp cat plateste impozit pe profit si tva la pixurile vandute cu 40 de euro nu prea cred ca o sa aibă probleme.

Anonim spunea...

Si daca nu strang 6000 de fraieri iti dau banii inapoi. :))
Si daca nu se strang si daca se strang, castigatorul cred ca deja se stie.
Smecheria asta e la mintea cocosului.
Aloo, garda, ce paziti?

Miorlau Pufos spunea...

Pina la urma cred ca e o momeala, sa vinda oamenii pixuri si brelocuri cu 40 de euro pe care le-au luat din Dragonul Rosu cu 0,5. As putea sa pun pariu ca nu se da nicio casa drept premiu si nu se va "intimpla" nici o tombola. Casa aia probabil nici nu exista. Si nu cred ca se va duce cineva sa i dea in judecata pentru ca a cumparat un pix de plastic cu...1,5 milioane. Sa fim seriosi.

Apropo, nu stiu daca-si mai aminteste cineva de Stabio Katarevic. Sirbul ala care dadea anunt la ziar ca importa masini de spalat, aragaze, frigidere...deh, ce-l durea si pe roman cind nu avea Domo si Altex. Dupa ce=a strins 300k $, in ziua in care trebuia sa inceapa livrarile a inchis show-room-ul si s-a topit cu banii. Istoria asta se intimpla la Timisoara in anul de gratie 1995

nelu pionieru spunea...

moise o tine pe a lui "... eeee, nu e chiar asa de rau pe cat pare"

dcg spunea...

Tot Moise spune ca desi preturile au scazut cu 30% fata de varf, ofertele facute de cumparatori sunt cu pana la 70% (saptezeci la suta!!!) mai mici decat cele cerute de vanzatori acum pe apartamente. In traducere, Goe cere 60.000e si primeste oferte de 20.000e pe un apartament care cine stie cat cerea asta vara. Totodata Moise mentioneaza ca pe o piata normala negocierile sau tendinta sa barbiereasca aprox 20% din pretul cerut de vanzator.

In alta ordine de idei, se pare ca disperarea atinge cote grotesti pe SP. Un link spre un topic in care punkt i-a sters un replay lui renderman (cel cu graficele) precum si un replay de-al meu in care ceream mai multa... transparenta. Remarcati va rog optimismul amestecat cu speranta al initiatorului topicului, dupa parerea mea starea de spirit este vecina cu delirul ;-)
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=521752&st=0

Manole spunea...

Un flăcău pe topicul ăla deja se bucură că s-a atins bottom-ul: "am votat ca avem un bottom, asta nu inseamna ca preturile vor creste incepand de acum fara numar, ci doar ca ele nu vor mai scadea in opinia mea. E posibil sa ramanem tot anul 2009 in bottomul asta, sau e posibil sa creasca preturile incepand de luna asta, cu viteza redusa." Interesantă lectură, instructivă.

dcg spunea...

Si tot din aceeasi zona, un exemplu deja clasic de scadere de pret:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=447283

dcg spunea...

Puteti sa-mi spuneti Hubble 2 dar eu zic ca e interesant:

http://www.urbaniulian.ro/2009/03/16/banca-mi-a-facut-viata-un-calvar/

ca sa vezi cine primea credit de consum pe 10 ani... mi-a atras atentia in mod deosebit urmatorul pasaj:

"Nici din aceasta suma nu am avut posibilitatea sa platesc, avand totodata si rate la alte banci si neputand acoperi toate cheltuielile."

Comentariile sunt de prisos, saracia nu ma impresioneaza dar prostia bancilor da.

Mad HxA spunea...

da ia cititi si aici sa vedeti ce se implica si statu... ca la noi la Rromanica... http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/primaria-sectorului-1-a-dat-milioane-de-euro-dezvoltatorilor-liberali-ca-sa-ii-scoata-din-faliment-7701.html

Tufis spunea...

http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/c--tantareanu----o-sa-incep-sa-scad--fac-un-discount-de-20-000-----30-000-de-euro-ca-sa-atrag-clientii-7682.html


Apartamentele vechi... eu nu am putut să cred că un apartament într-un bloc ceauşist vechi, în care e mizerie şi conducte care curg, cu inundaţii, cu izolaţii făcute zob, lumea poate să dea 100.000-200.000 de euro pentru un apartament.


Deci omul care vinde casa finisata de numa' numa' (cu costuri de constructie mai mici sau egale cu ale unui bloc de 10 etaje, orice v-ar spune punkt, tentativa de arhitect cu scoala facuta la Haret) cu 800/900 de euro pe mp zice asa ceva.

Sunt curios care va fi replica, si asta e inclinat spre show ca Prigoana?

Apropo, olandezu, asta le-a facut din paianta sau din paie? Nu inteleg cum reuseste sa vanda cu 900, sigur e ceva necurat, cred ca de fapt el proiecteaza holograme cu casa, e doar o iluzie.

Gugubigu spunea...

@dcg
Din pacate mult prea adevarat, dar avand in vedere campania absolut desantat a bancilor pentru creditare din trecut si inconstienta/naivitatea multora din cei care au apelat la credite nu ma mai mira nimic.

Off-topic, dar interesant cred:

E posibila situatia cetatenei cu pricina in relatie cu banca?
Poate banca sa-i execute financiar parintii desi ei nu au gajat cu nimic imprumutul dansei ? (Nu sunt coplatitori, etc.. )
Daca da in virtutea carei legi/ordonante ?

O alta intrebare in acelasi sens ar fi, in cazul in care in contractul de credit nu exista nici o garantie (teren/imobil) poate banca sa-si obtina altfel banii decat prin poprire pe salariu ?

Off-topic End.

Unknown spunea...

Un articol interesant despre filozofia expertilor lu peste prajit, "consultantii" imobliari

"EuroMetropola: Cumpărătorii oferă preţuri şi cu 70% mai mici decât cele cerute pe piaţa imobiliară
BUCUREŞTI
Preţurile oferite de potenţialii cumpărători de pe piaţa imobiliară sunt şi cu 70% mai reduse faţă de cele solicitate de proprietari, iar în aceste condiţii pe segmentul rezidenţial, de la începutul anului, oferta de apartamente scoase la închiriere a crescut cu 40%, estimează EuroMetropola.
"Majoritatea cumpărătorilor sau celor care tatonează piaţa imobiliară se orientează acum numai către oportunităţi. Nimeni nu mai vrea să cumpere la «preţul zonei», ci numai la «preţ de criză», care se traduce printr-un preţ aspru negociat, uneori până aproape de preţul de cost", se arată într-un comunicat al firmei imobiliare EuroMetropola.

Consultanţii firmei apreciază că indiferent dacă este vorba despre vânzări rezidenţiale, industriale, terenuri sau închirieri rezidenţiale, birouri sau spaţii comerciale, sub pretextul că "e criză", toţi clienţii negociază foarte dur şi fac oferte de preţ chiar şi cu 70% mai mici decât cererea iniţială.

"Pentru că perioada de aşteptare de la listarea unei proprietăţi până la vânzarea sau închirierea ei s-a mărit considerabil comparativ cu 2007-2008, proprietarii acceptă cu mai mare uşurinţă negocierea, uneori şi până la jumătate din preţul cerut, constrânşi de alte obligaţii financiare. În aceste condiţii, nu e de mirare că numărul apartamentelor scoase la închiriere a crescut cu 40% de la începutul anului, iar rândurile celor care refuză să mai vândă se îngroaşă tot mai tare", se menţionează în comunicat.

În alte condiţii de piaţă, consultanţii firmei precizează că negocierea mergea până la 20%, însă de când nu mai există un preţ al pieţei, cumpărătorii încearcă să forţeze şi mai mult mâna proprietarilor.

"Preţurile se mai calmează, însă nu vor mai scădea foarte mult. Din păcate cei care îşi doresc o scădere dramatică a preţurilor, mânaţi de interesele personale, nu-şi imaginează că aceasta ar putea duce la un colaps al pieţei construcţiilor, a celei financiare. Preţurile trebuie să stagneze la un anumit nivel care să releve calitatea construcţiei, anul de construcţie, finisajele, amplasamentul şi celelalte avantaje", se menţionează în comunicat.

Consultanţii imobiliari apreciază că există proprietăţi în Bucureşti, care şi înainte de criză stăteau de 1-2 ani în piaţă fără să se vândă, din cauza că preţul cerut nu se justifica nici măcar într-o perioadă în care nimic nu părea greu de vândut. Este cazul mai multor terenuri din zone precum Calea Victoriei, Floreasca, Dorobanţi, dar şi a unor vile interbelice din Primăverii şi Dorobanţi, ai căror proprietari refuzau orice formă de negociere."

Adica domnule, vezi dumneata ticalosii astia de cumparatori manati de interese personale meschine si perverse vor sa distruga piata si economia Romaniei.

Noi consultantii imobiliari , cand apaream pe vremuri in fiecare zi la tv si spuneam cu cat vor mai creste preturile nu eram manati de interese personale...nuuu..noi eram niste altruisti, nu puteam dormi noaptea cu gandul la binele tarisoarei noastre..iar cand eram intrebati timid despre distanta tot mai mare dintre fundamente si preturi justificam toate cresterile de preturi prin cererea uriasa...dar acum , cererea nu mai este buna...nuuu..acum nu mai conteaza cererea, acum pretul trebuie sa fie determinat de costul materialelor,al terenului, al zonei, etc si eventual de marja profitului care trebuie sa ramana pe la macar 90%...altfel se prabuseste economia domnule!!

nelu pionieru spunea...

@Gugubigu

executorii bancarii, in general, sunt niste jigodii, niste nesimtiti care merg la intimidare stiind ca romanii au o frica patologica mostenita de la stramosi fata de : perceptorul Jupuitu, fisc, banga, etc.

Aoleo, vine baga si ne lasa pe drumuri.

Am lucrat cu acest gen de oameni si am vazut zeci de cazuri de prosteala pe fata a fraierilor. Adică legal nu puteau sa le facă nimic, dar cu amenințări cu tot felul de legi si vrajeli ii faceau pe fraieri sa vina singuri cu banu` la banga.

Fiind un simplu credit de nevoi personale care cel mai probabil a fost garantat doar cu veniturile salariale, exact cu veniturile ei salariale se vor alege. Adica cu o mare p#l@ in gura se va alege coana banga. Si o sa tot stea cu gura plina avand in vedere ca anul acesta e posibil ca nr somerilor sa ajunga la 1 milion.

Faptul ca ii ameninta parintii cu executia este o infractiune si poate sa le faca plangere penala si sa ii dea in judecata pt. daune morale.

Dar poate da dom` baxelu` ordonanta si trimite musculosii la usa ta care sa te bata pana te caci pe tine daca nu platesti rata. nu cred ca mai este mult pana acolo.

Disperarea bancilor creste iar partea proasta pt. oamenii simpli care au datorii la banci este ca ei nu au nicio putere. probabil ca se vor gasi metode juridice legale ca sa fie luati cu japca.

nelu pionieru spunea...

" ... Din păcate cei care îşi doresc o scădere dramatică a preţurilor, mânaţi de interesele personale, nu-şi imaginează că aceasta ar putea duce la un colaps al pieţei construcţiilor, a celei financiare. ... se menţionează în comunicat." (EuroMetrop#la)

ptiu, frate ce era sa fac. tot astptand sa scada preturile puteam sa duc la colaps piata construcțiilor si cea financiara.

sa se ducaaa, prafu` sa se aleaga de ele si de tara asta. sa nu mai existe dom`le nicio piata, doar legea junglei.

Simpatici astia de la EuroMetrop#la, cum se mai tânguiesc ei. hai sictir.


@horia
foarte tare articolul din emo-pedia cu Giulesti Real Estate SRL - Lacul Morii Rezidential (uauuu, cum suna frateeee)

Cel mai de rahat e pt. cei care au cumparat 20% din "hansmblu" cu 82.000 e !!!! garsoniera si 120.000 e apartamenul de 2 camere iar acum se vor trezi cu vecinii cazati de primarie. hahahaa, o sa stea toata ziua cu aia pe la usi : " vecineee, da vericule sh mie o cana da zacar sa fac la astia mici un ceai...dar niste oo nu ai si matale prin casa ?"
Numai in situatia lor sa nu fii.

Anonim spunea...

Cata transparenta domnule :

http://www.ziare.ro/1237238288-Publicitate_muta

Stie cineva ce e cu masinile alea prafuite din dreptul BRD Victoria ? Sunt pe fostul 1 Mai, niste Land Cruiser cu 2 usi pe partea bancii si Ford-uri vis -a - vis (in spatele muzeului taranului) ?

Anonim spunea...

"Preţurile trebuie să stagneze la un anumit nivel care să releve calitatea construcţiei"

Analize tampite de te doare genunchiul. Pai nu zicea olandezu ca un pret mare este esential pentru a releva calitatea. De specula ordinara nici nu se pune problema.

Anonim spunea...

@simon

http://www.ziare.ro/1237238288-Publicitate_muta

Sa inteleg ca si bancile vor sa vanda primariilor ?

dcg spunea...

@Gugubigu

"O alta intrebare in acelasi sens ar fi, in cazul in care in contractul de credit nu exista nici o garantie (teren/imobil) poate banca sa-si obtina altfel banii decat prin poprire pe salariu ?"

Da, poate executa bunuri mobile si imobile apartinand debitorului. Nu stiu daca poate executa si rude de gr I, cred ca o poate face doar daca poate demonstra ca debitorul si-a vandut / donat din active tocmai pentru a le proteja de o executare silita.

Anonim spunea...

nelu pionieru spunea:

"Disperarea bancilor creste iar partea proasta pt. oamenii simpli care au datorii la banci este ca ei nu au nicio putere. probabil ca se vor gasi metode juridice legale ca sa fie luati cu japca."

Normal, au fost numai cateva mii de ordonante date cu destinatie pana acum. Una in plus ce mai conteaza?

Una in care sa se specifice responsabilitatea angajatorului cand nu isi plateste oamenii sau isi concediaza oamenii fara a respecta legea nu ar putea sa dea.
Ma amuza codul muncii, nu iti iei salariul, nu ti se respecta contractul de munca ai posibilitatea sa iti dai demisia. Iti dai demisia nu iei somaj.
Tare, mai rau ca o minge de ping pong. Daca mai ai si facturi si rate de platit uite sclavul perfect. Nu iti mai trebuie bici.

Mad HxA spunea...

O alta lovitura cel putin de imagine pe piata imobiliara :D
http://www.capital.ro/articol/colliers-se-va-retrage-de-pe-piata-rezidentiala-117660.html

lys spunea...

In legatura cu disperarea bancilor care creste, o chestie amuzanta:

Aveam un card la ING pe care nu am mai pus bani de anu' trecut. Anu' asta si-au luat ei din cont taxele anuale de administrare si a ajuns soldul la -20 lei. Mi-au dat SMS, evident ca l-am ignorat, si dupa o saptamana m-am trezit ca ma si suna o cucoana in legatura cu "datoria" mea catre banca.

Bineinteles ca i-am zis sa faca pasi ca pentru 20 de lei nici nu merita cele 2 minute din timpul meu cat m-a tinut de vorba, o sa le platesc taxe cand o sa mai am treaba efectiva cu cardu ala. Cred ca nici un om sanatos la cap n-are de gand sa faca un drum pana la banca pentru asemenea sume, dar ma rog, traim in tara in care lumea sta la coada pe 2 ianuarie sa-si plateasca darile la stat.

Anyway, daca alta treaba ING nu are decat sa puna pe cineva sa dea telefoane pentru 2 pachete de tigari, e clar cat e de lucru in sectorul bancar zilele astea...

Gugubigu spunea...

@dcg

Ai vreo lege / ordonanta in sensul asta ?
Si daca e chiar asa, ce sens ar mai avea gajul cu imobile/terenuri ?

dcg spunea...

Daca ai ipoteca de rang 1 asupra unui imobil esti asigurat ca la masa credala (presupunand ca sunt mai mult creditori, ca in cazul din linkul respectiv) esti primul care se indestuleaza din rezultatul lichidarii. Asta este un raspuns strict la intrebarea "ce rost ar mai avea gajul".

In rest cauta pe net "creditor chirografar" si vezi ce inseamna asta in Romania, o sa observi ca si acesta are un drept general asupra patrimoniului debitorului.

chriscross spunea...

tombole :D

Unknown spunea...

Ce ziceti de aceasta tombola, care nu apartine dezvolatatorilor romani? http://www.viladevis.com/ . Exista si un document de evaluare a imobilului, exista si un avocat care poate fi contactat, chiar si garantii exista. Mi-am si luat bilet.

Unknown spunea...

O zi buna,
  Înțeleg că sunteți foarte interesat în obținerea unui împrumut de urgență pe internet,
GUARANTEE TRUST LOAN sunt un grup de companii care oferă împrumuturi persoanelor fizice din întreaga lume cu rata dobânzii la prețuri accesibile și vreau să știți că împrumutul Garanția Trust va face ceea ce nici o altă companie nu poate face pentru dvs.

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați asta este una dintre problemele în mâinile creditorilor falsi, vă asigur aici 100% că Garanția creditelor TRUST sunt o companie de încredere care în prezent instituie o schemă în formă de achiziție de împrumut pentru a ajuta diverse persoane, precum și organizații care au intenții de renovare, datorii?
  Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? Doamna Loana George, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, o femeie de afaceri internațională și un împrumut care a oferit împrumuturi. Vreau, de asemenea, să știți că Împrumutul de garanție nu a fost niciodată implicat în nici o activitate de fraudă.

Numele meu este Wulan Sari, am fost victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 45.000 de dolari pentru că aveam nevoie de un capital mare de 180.000 de dolari. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou.

În decembrie 2017, prietenul meu mi-a prezentat o mamă bună, doamna Loana George, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie de împrumut în care lucrează. Bună mamă Loana George,

Vreau să profit de această ocazie să-i mulțumesc doamnei Loana George și poate ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze doamna Loana George. cand am intrat in contact cu mama doamna Loana George, am fost atat de fericit ca am luat imprumutul meu cu succes in contul meu, doar cu (Taxa de aplicare a creditului meu)

așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe alții aici în Romanias să obțină împrumutul lor, puteți contacta doamna Loana George prin EMAIL: loanageorge11@gmail.com

De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a sfătui toți românii că există multe escrocheri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă doar prin doamna Loana George,

și o puteți contacta prin e-mail: (loanageorge11@gmail.com).
 De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mailul meu: (sariwulan3600@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?