Ceea ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Bancherii au ieşit în mass-media cu o respingere destul de dură a ideii dubioase lansate de domnul Geoană în urmă cu câteva zile: legea pentru murături.
Faptul că o asemenea lege a fost propusă iniţial în Italia, nu o face nici mai deşteaptă, nici mai ţanţoşă. Italienii sunt şi ei "oameni", nu "vestici". Deci pot greşi sau propune tâmpenii în aceeaşi măsură ca şi noi.
Întotdeauna însă românii s-au eschivat de răspundere, preluând fel de fel de imbecilităţi propuse de alţii. Ultimii 20 de ani sunt o continuă înşiruire de imbecilităţi importate, la adăpostul cărora s-au produs nenumărate matrapazlâcuri pentru care, vezi Doamne, nu noi am fost vinovaţi, ci ăia care ne-au recomandat imbecilităţile alea (privatizările pe 1 dolar, de exemplu) !
Întotdeauna însă românii s-au eschivat de răspundere, preluând fel de fel de imbecilităţi propuse de alţii. Ultimii 20 de ani sunt o continuă înşiruire de imbecilităţi importate, la adăpostul cărora s-au produs nenumărate matrapazlâcuri pentru care, vezi Doamne, nu noi am fost vinovaţi, ci ăia care ne-au recomandat imbecilităţile alea (privatizările pe 1 dolar, de exemplu) !
Dacă dl. Geoană vroia cu adevărat să ajute IMM-urile putea să insiste pe lângă dl. Boc, care oricum are dare de mână, în vederea elaborării unui program de tipul Prima Casă pentru refinanţări (Prima Refinanţare?) care să ajute firmele cu adevărat interesante şi productive să-şi facă mai suportabile condiţiile creditului în această perioadă de recul de pe pieţele internaţionale.
Un proverb chinezesc spune un lucru foarte deştept: "Dacă vrei să ajuţi pe cineva care moare de foame, nu-i da peştele, dă-i undiţa şi învaţă-l s-o foloseasca." Este păcat că în secolul XXI liderii stângii din România încă mai văd social-democraţia ca pe o pomanageală generalizată.
Un proverb chinezesc spune un lucru foarte deştept: "Dacă vrei să ajuţi pe cineva care moare de foame, nu-i da peştele, dă-i undiţa şi învaţă-l s-o foloseasca." Este păcat că în secolul XXI liderii stângii din România încă mai văd social-democraţia ca pe o pomanageală generalizată.
92 de comentarii:
Bancile stiu ce e mai bine pentru ele, asta nu inseamna ca stiu ce e mai bine pentru societate in ansamblul ei.
Propunerea lui Geoana e prea populista sa reziste si dupa alegeri. Mai vedem dupa
Intre 'muraturile" lui Geoana si "forfetarul" lui pogeaboc, as prefera o atitudine mai putin inginereasca fata de economie, si anume reducerea fiscalitatii pentru imm-uri.
Economia e o stiinta sociala, putina lume mai preicepe chestia asta. Exista fenomene si interdependente complexe, trebuie considerate in ansamblul lor, nu dupa filozofia idioata ca daca nu-i bun surubul asta il schimbam si repornim masina. Economia nu e nici strung nici masina de spalat sa o depanezi dupa manualul de intretinere de la fmi.
Da ei nu au cum sa priceapa asta,isi inchipuie ilustii dobiboci ca economia e facuta de ei si ca ii sunt sefi, nicidecum ca ei sunt de fapt o simpla excrescenta administrativa care tinde sa se transforme in carcinom malign.
Sau cel putin sa lase dracului economia in pace, sa nu se mai amestece deloc.
Pana acum nu le-a iesit nimic, cea mai recenta chestie fiind referitoare la "prima teapa' generatoare de subprime, conform regulilor de prudentialitate europene si directivelor aferente.
Asa ca incompetenta crasa isi spune cuvantul, sper sa crape guvernul inaintea de intrarea statului in insolventa.
Daca se uita cineva pe listele de procese de la tribunal o sa vada pagini intregi de cereri de insolventa. E un efect colateral al "forfecatului" atat de apreciat de dobiboc.
O sa se termine IMM-urile si au sa ramana cu "marea industrie" socialista, da uite ca....Coca Cola de exemplu lichideaza la Iasi si se muta in Republica Moldova.
Cat despre investitiile de portofoliu cunosc un nou recul major, datorita incertitudinilor create de interceptarea ilegala a discutiilor de la parlament.
O intamplare din ata e otrava pentru piata de capital, unde nu-i convine nimanui sa i se intercepteze ordinele data telefonic sau pe net trader-ului, sau sa i se intercepteze discutiile din staff-ul entitatii.
"Sau cel putin sa lase dracului economia in pace, sa nu se mai amestece deloc."
Am o rectificare. Corect ar fi:
"Sau cel putin sa lase economia in pace, sa nu se mai amestece dracului deloc."
"Preţul locuinţelor din Marea Britanie a cunoscut în luna august cea mai mare creştere din ultimii doi ani şi jumătate, ca urmare a scăderi ratelor dobânzi la creditele imobiliare care au ridicat interesul cererii şi a lipsei de proprietăţi scose la vânzare, potrivit Nationwide Building Society."
Incredibil! Si in UK, ca si la noi, sau aiurea, vanzatorii nu mai vand :)) Scad dobanzile, creste "increderea", cresc preturile!
Incredibil, again :))
Voi, baieti, ce parere aveti ?
Sunt oarecum interesat, ia ziceti.
"Pana acum nu le-a iesit nimic, cea mai recenta chestie fiind referitoare la "prima teapa' generatoare de subprime, conform regulilor de prudentialitate europene si directivelor aferente."
Nu stiu cat de subprime e prima casa, insa cert e un lucru : e adresat celor cu ceva bani pusi deoparte si raport rata/venit satisfacator. Nu ruptii cu 400 E lunar.
Se va vedea cat de sub-prime este, peste cativa ani. Insa "noi" nu le dorim clientilor prima casa sa ajunga in strada, aaaa, da ?
Inca o data, nu v-am "auzit" bine.
@Cezar: "The house price to earnings ratio – a key affordability measure - has declined from a
peak of 5.84 in July 2007 to an estimated 4.36 in July 2009. The long-term average is
4.0." de aici Nu confunda mere cu pere (România cu restul lumii, adică).
Bancile americane sunt departe de a-si fi rezolvat problemele, fapt dovedit de cresterea cu aproape o treime, intr-un singur trimestru, a institutiilor de credit aflate sub observatia Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), organismul care asigura conturile bancare ale populatiei.
Astfel, in al doilea trimestru, lista FDIC continea nu mai putin de 416 banci amenintate de epuizarea lichiditatilor, urmare a blocajului de pe piata creditelor. Dupa ce in primul trimestru industria bancara inregistrase un profit de 7,6 miliarde dolari, in trimestrul urmator situatia a trecut din nou pe minus, cu pierderi de 3,7 miliarde dolari, efect al cresterii nivelului creditelor neperformante.
Sheila Bair, directorul FDIC, spune ca exista, totodata, riscul ca institutia pe care o conduce sa ramana fara fonduri daca vor exista multe cazuri de faliment in randul bancilor afalte pe lista neagra. Valoarea combinata a acestora este de 300 miliarde dolari.
sursa:
http://www.banknews.ro/stire/31663_numarul_bancilor_americane_cu_probleme_a_ajuns_la_416.html
”PE CINE NU LASI SA MOARA, NU TE LASA SA TRAIESTI” zice un proverb neaosh.
incepe-ti epurarea.....ha,ha
"Chiar dacă scutirea a fost propusă de un om politic, iniţiativa aparţine de fapt reprezentanţilor Unimpresa, asociaţia patronală a investitorilor italieni în România, spune Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR. “În România fac afaceri în jur de 15.000 de IMM din Italia, care în ţara lor beneficiază de suspendarea plăţii ratelor. Aşa că au venit şi aici cu propunerea”, explică el. Moratoriul a fost semnat de Ministerul Finanţelor de la Roma, Asociaţia Băncilor Italiene şi şapte organizaţii patronale şi va fi valabil din toamnă până la 30 iunie 2010."
Solutia CHIAR este italiana. Merge si functioneaza in Italia. Fara glumite cu "siciliana".
Solutia in sine, ca si programul Prima Casa depinde de normele de aplicare, nu este in sine buna sau rea. Pentru ca, in sine, orice usurare pentru IMMuri echivaleaza cu Prima Casa pentru astia fizicii. Sau e rea in sine ? Baietii sunt cu ochii pe tine, manole :)), ai grija ce raspunzi.
Sper ca nu v-am pierdut pe drum.
Deci,aaaaaa, e de rau baieti.
Ar fi timpul sa vedem cine sunt de fapt la ora actuala "rupti in cur".
Eu as semnala cateva categorii, dar las lista deschisa:
1-"clasa medie" din 2007, alcatuita 90% din salariati bugetari, cu venit mediu de 800 eu, dar suficient de dobiboci ca sa se indatoreze cu 100.000 la banca pentru un cotet oarecare, nou sau vechi. Astia ar fi fericiti daca le-ar ramane 400 pe luna din venituri, ar avea si ei dupa ce bea apa. Unde mai pui ca-i pasc dispnibilizari, concedii fara plata, devalorizari ale leului.
2- Agentii imobiliari care nu stiu sa faca nimic altceva, si carora acum le e chiar foame. Unul vroia chiar sa-l imprumut dar nu mi s-a parut de incredere. Bancile nu le dau nimic, nu-i angajeaza nimeni, vai de steaua lor.
3-Investitorii in "imobiliare' din 2007, 2008, care au bagat tot ce au avut in cateva "proprietati" care in loc sa "creasca" scad, si nici nu le mai cumpara nimeni. Ar trebui sa manance si ei , dar nu prea au ce.
Mai putin rupti in cur, par a fi
1-amaratii cu venituri de 400 euro, care nu si-au putut face 'credit imobiliar" si pe cale de consecinta la ora actuala au ceva mai multi bani decat cei din 'clasa medie " a a lu' peste.
2 antreprenorii care nu au fost suficient de tampiti sau lenesi pentru a-si imagina ca se poate trai din 'cresterea" imobiliara. Au bagat banii in ceva lucrativ, de exemplu agricultura sau tehnologie, si vor trece criza, cu greu, dar o vor trece sigur.
3- Investitorii de portofoliu, care nu au fost si nu sunt legati de o piata sau de o marfa anume. Isi pot plimba banii dintr-o valuta in alta sau de pe o bursa pe alta, nu au a face nici cu tembelismele guvernamentale , nici cu psihologia orasanului cu opincile la bariera. Sunt cum s-ar zice proprii lor stapani.
o smecherie pe care o fac bancile in State e sa nu ii execute pe cei care raman in urma cu platele. in acest fel bancile bancile scot la vanzare un numar mai mic de case decat cel din inventarul real pe care se gasesc destui berbeci sa dea bani, ajungand sa le achizitioneze cu mult peste pretul cerut. in acelasi timp stiu de proprietati de 7-900k ai caror proprietari nu au mai platit ratele de vreun an de zile si banca ii lasa sa isi vada de treaba. pentru cat timp nu se stie. de aici impresia ca pretul caselor creste. fiecare casa de care am fost interesati a fost vanduta cu cel putin 10% peste pretul anuntat initial, dupa ce erau cel putin 7-9 oferte. am zis: pas! nu stiu pe ce se bazeaza cei care cumpara acum, ca nu mi se pare deloc ca se indreapta lucrurile in economie.
Asta fac si in Romania, ce credeai.
Prefera sa renegocieze si sa rescandenteze creditele pentru a nu fi nevoite sa constituie provizioane. Da asta le toaca capitalul.
Asteptam falimente in 2010.
in Romania cred ca e mai simplu pentru banci sa execute rau-platnicii fiind vorba in principiu de apartamente: ii dam afara pe cei "rupti in cur"/pulimea (oare de unde termenul asta, probabil de la singura posesie palpabila?) inchidem utilitatile si usa dupa noi. lucrurile se mai complica cand e vorba de case, unde trebuie sa mai golesti o piscina, sa mai tunzi/uzi gazonul, sa ai grija sa nu o vandalizeze "bagabontii". toate astea implica niste costuri de intretinere, pe care bancile nu sunt dispuse sa le faca.
@Cezare
Chestia cu legea din Italia prin care IMM-urile nu platesc un an ratele la banca este o neintelegere preluata si repetata in presa din Romania.
IMM-urile din Italia sunt scutite doar pentru plata principalului adica a imprumutului pentru o perioada de un an, NU si a dobanzii .
Dupa cum bine stim pentru creditele pe termen lung principalul in prima faze e... cum se spune? a .. da MIZILIC. :)
Dupa parerea mea nu este o idee rea dar chiar reprezentanti ai bancilor au afirmat ca oricum pentru persoanele fizice sau juridice care au probleme cu plata bancile deja ofera diferite solutii (inclusiv cea mentionata, precum si posibilitatea prelungirii contractului etc.)
Asa ca nu te bucura prea mult ca degeaba te bucuri.
"Dupa parerea mea nu este o idee rea..." Parerea TA valoreaza...ma rog.
"...dar chiar reprezentanti ai bancilor au afirmat ca oricum pentru persoanele fizice sau juridice care au probleme cu plata bancile deja ofera diferite solutii (inclusiv cea mentionata, precum si posibilitatea prelungirii contractului etc.)"
Bun... si atunci...de ce te certi cu intregul univers? Nu e a lui Geoana, e a bancilor.
Hai, somn usor. O sa fie bine :))
Asa un haos de guvernare nu mi-am putut inchipui posibil vreodata mai ales in vreme de criza. Am impresia ca tara nu e nestapanita de nimeni si fiecare face ce vrea muschiul lui prin ministere, agentii si consilii locale. Pacat ca bani ar fi fost din imprumuturile luate sa se treaca cu discernamant de cei doi ani critici ai crizei 2009 si 2010. Mare tampenie cu parlamentul la 4 ani si prezidentiale la 5 ani. Mare tampenie ca bugetele locale nu pot fi controlate guvernamental. Autoritatea primului ministru asupra ministerelor e de domeniul ridicolului. Ce sa mai discutam si despre continuitatea programelor pe termen lung 5-10 ani. Cat despre cloace pentru mine e un subiect inchis, flama s-a stins in inimile investitorilor si speculatorilor, altele sunt problemele esentiale.
Iar asa ca exercitiu, din orice tabara ar iesi presedintele, haosul este asigurat tinand cont de distributia parlamentara a partidelor. Si nici nu prea numeri pe degetele de la o mana oameni capabili carora sa le pese de viitorul tarii si care sa aiba vreo sansa de propulsare in fruntea natiunii. Sincer, ma incearca un sentiment de oarecare deprimare legat de viitorul nostru al tuturor.
Cezarica, nu mi-ai raspuns la intrebarea cu Prelugirea Ghencea.
Asa ca intreb din nou. Cum mai e la prelungirea Ghencea? O mai prelungesc in continuare? Sau te-au lasat pe tine sa stai langa stiuletii de porumb?
@UJohn
Uite ca ai acum ocazia sa fi la obiect, oare in afara sa spumegi referitor la e-jigodisme, sau la critica de arta poetica mai poti si altceva? Spre exemplu raspunde la provocare cu un program coerent de criza, o sugestie pentru Boc & Co
Desigur cand te vei simti in forma, sau cand soacra iti va permite ;)
Ce mare lucru, boc trebuie sa faca doar eficientizarea reala a aparatului de stat, nimic mai mult.
@Hubble
asa, si ? taica-miu zice ca lucrurile prin care trecem prin viata sunt experiente din care trebuie sa invatam cat mai mult. o sa fie si criza asta o experienta ... unii vor experimenta evacuarea din casa, altii foamea, altii somajul, altii (ma rog, aici cred ca ar trebui sa folosesc femininul, altele) prostitutia, unii sinuciderea, altii emigrarea, unii intoarcerea acasa si apoi re-emigrarea, samd.
adopta si tu o atitudine mai filosofica asupra vietii si-o sa vezi ca o sa fii mai linistit ;)
@Cezar
"Dupa parerea mea nu este o idee rea..." Parerea TA valoreaza...ma rog.
Nici o parere nu valoreaza doi lei indiferent daca ea vine din partea ta, a mea, a lui Base, sau a presedintelui Statelor Unite atata timp cat ea ramane o PARERE.
Dar fii bun si intelege ca nu numai tu ai dreptul sa "iti bagi toate parerile" pe acest blog.
Iar daca nu esti de acord cu opinia mea poti sa o comentezi justificat. Chiar te rog.
"Bun... si atunci...de ce te certi cu intregul univers?"
De unde ai tras tu concluzia ca ma cert cu universul :) sau cu cineva anume de pe acest blog?
Eu nu ma cert nici macar cu tine.
@Cezar
Poate ai inteles gresit ce am vrut sa spun: Nu sunt pro propunerii ca firmele sa fie scutite de plata totala a ratelor pe o perioada de un an. In nici un caz!! Sunt de acord cu oferirea posibilitatii firmelor de a opta pentru plata doar a dobanzii pe o perioada de un an.
@Dorin
Am un singur amendament si anume pastrarea tuturor loocurilor de munca pe acea perioada de un an.
@Akhenaton
Nu sunt un fan al acestei metode dar sunt de acord cu ea.
Desi bancile tipa ca nu este corect, trebuie sa fii de acord cu mine ca la fel de incorect este si faptul ca BNR-ul crediteaza bancile cu un anumit nivel de dobanda mai redusa decat nivelul de dobanda cu care acestea la randul lor crediteaza statul si sistemul economic, diferenta intrand in buzunarul BANCILOR.
Pana la urma BNR-ul reprezinta populatia Romaniei, este ca si cum noi imprumutam bancile ca acestea la randul lor sa ne imprumute pe noi dar la dobanzi mai mari care sa "jupeasca". Sunt de acord ca acestea trebuie sa-si ia un comision dar nu si atunci cand BNR-ul subventioneaza statul (prin intermediul bancilor).
Referitor la aspectele legate de obligativitatea mentinerii salariatilor.
Oamenii primesc somaj, firmele de ce sa nu fie sprijinite?
@Dorin
Asta e un program social, deci sa se mearga pana la final pe ideea sociala.
Oare e un program corect pentru cele cateva firme fara credite?
Cezare, daca-ti mai aduci aminte acel ... n-am PIC de mila pentru voi, poate ar fi mai bine sa-ti prinzi parul cu cleme.
Manole
Manole
@Akhenaton
http://www.conso.ro/citeste-comentariu/51/cimm/Restructurarea-creditului-evita-executarea-silita-.html
"Restructurarea creditelor este procesul care permite imprumutatilor, atat persoane fizice cat si juridice, care intampina probleme legate de fluxul de numerar, sa modifice de comun acord cu bancile creditoare caracteristicile creditului/ creditelor: dobanzi, durata, scadente, perioade de gratie. "
Prin urmare acest proces de restructurare a creditelor are deja loc si din cate stiu eu acest proces avea loc si inainte de a fi criza.
Corectitudinea fata de firmele care nu s-au creditat este un element discutabil.
Atata timp cat bancile ofera posibilitatea persoanelor fizice si juridice de a-si restructura creditele, atata timp cat acestea sunt realizate prin intelegerea ce are loc intre ambele parti NU VAD CARE ESTE INCORECTITUDINEA.
Daca insa avem in vedere o obligativitate pe care statul ar impune-o bancilor atunci ar aparea intr-adevar un element de incorectitudine, dar acesta este discutabil deoarece:
1.In primul rand nu ar fi corect ca anumiti clienti ale anumitor banci sa poata beneficia de aceste facilitati in timp ce altii nu (consider ca acest aspect ar conduce la o incorectitudine mai mare)
2.Dupa cum am mai spus bancile NU trebuiesc compatimite, (vezi comentariile anterioare daca consideri ca este necesar)
In concluzie este un nivel de incorectitudine prea redus din punctul meu de vedere pentru a fi luat in considerare si in plus trebuie sa avem in vedere si aspectele pozitive (un nivel mai redus al somajului etc.).
Sunt multe alte actiuni cu un nivel mult mai ridicat al incorectitudinii (doar cateva ex: prin modul de obtinere a unor locuinte ANL sau a unor contracte cu statul, etc. )
In atentia alter ego-ului meu:
Krugman
http://www.zf.ro/zf-24/bazac-am-propus-un-sistem-de-factoring-pentru-ca-nu-afecteaza-deficitul-bugetar-4822708/
"Mecanismul este extrem simplu daca sistemul de la Casa de Asigurari nu se inregistreaza cu facturile acestea. Facturile se emit la data scadentei, adica peste 120 de zile. Deci, ea (Casa – n.red.) nu se inregistreaza cu facturile astea in acest an, se inregistreaza cu ele in anul viitor. Prin aceasta factorizare, companiile isi pot lua banii, si farmaciile, automat, in acest an financiar, si atunci ei isi recupereaza banii. Noi nu ne inregistram cu ele la deficitul bugetar, deci in bugetul consolidat al statului, si, in felul acesta, impingem oarecum lucrurile astea in anul 2010."
Ultimele cuvinte sunt esentiale
repet:
"impingem oarecum lucrurile astea in anul 2010"
(guvernantii se comporta cu bugetul Romaniei precum o firma care incearca sa nu plateasca taxe la stat - dam din condei sa nu iasa deficit bugetar prea mare)
DECI E CLAR LA ANU E >>> >>> >>> (ATENTIE CURBA PERICULOASA!!) PS:se pare ca ROMANIA CIRCULA CU 200 la ora - in panta evident!
@cezar
Incredibil! Si in UK, ca si la noi, sau aiurea, vanzatorii nu mai vand :)) Scad dobanzile, creste "increderea", cresc preturile!
Incredibil, again :))
Voi, baieti, ce parere aveti ?
Sunt oarecum interesat, ia ziceti.
How reliable is the Halifax house price to earnings ratio?,
Banks lend to households, and cut credit to firms,
Labour productivity continues to decline,
UK house prices to fall another 13 percent,
The corporate credit crunch worsens,
This time it is different,
The inevitable recession,
... baiete, minti ca prostu'... de mai bine de un an.:))
Vanzatorii nu mai vand fiindca nu au cui. Iar despre cresterea preturilor e chiar tampenie sa vorbesti pe fondul scaderii numarului de tranzactii.
Urmeaza falimente bancare pe fondul cresterii exponentiale a numarului de credite restante, asa ca piata se va deztepenii cu ajutorul executorilor bancari.
Urmeaza "marea inviorare", pana acum a fost "incalzirea".
Cam ce ziceam pe la inceputurile blogului, cand Manole ma contrazicea spunand ca preturile vor scadea treptat si liniar.
Va spun un singur lucru: toti ati prezis dezastrul care va urma dupa parlamentare si ati avut dreptate.
Acum il vedeti si pe cel care se prefigureaza dupa prezidentiale.
Concluzia: poporul e mai destept decat conducatorii lui dar pacat ca poporul are prea multa rabdare.
Rabdare care da in prostie.
Un contract neonorat e un contract nul. Asa ca nu le datorati nimic.
Cezar Jipa (zis zavalita2002) in actiune: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=582721&view=findpost&p=6976381
@Chrysthyan
care toti ? cred ca ai uitat ca eu si elzorab eram singurii care ne bateam gura si voi restul patriotilor aveati vise umede cu gelu, glad si menumorut ... acu' cand s-a spart buboiul (de fapt dupa parerea mea inca nu s-a spart, abia la anu se sparge cum trebuie) normal ca nu mai aveti ce zice
viitorule, las'o balta.
moldovene, mananci cacaua. sper ca nu din lipsa oh-urilor.....
ce-o sa ziceti si voi acuma, ca ati inghitit galusca ... dar nici macar taria de caracter sa recunoasteti ca ati gresit n-o aveti ... tipic rromanesc, de altfel
Off-topic:
http://cashidelucs.wordpress.com/page/16/
si
http://www.antena3.ro/stiri/romania/constanta-mai-multe-familii-au-ramas-fara-bani-dupa-ce-firma-de-la-care-cumparasera-apartamente-a-dat-faliment_79238.html
viitorule, ce nu intelegi?
Suntem multi pe aici (din .ro) care am prevazut/propavaduit dezastrul ... nu numai tu si elzorab.
las'o jos.
moldovene, da un exemplu, unul singur, ca altminteri esti doar un tigan care-si aroga merite, dupa ce fapta s-a consumat, cam ca lucescu.
vad ca numai tu suferi de afirmare si de "vedeti, v-am spus noi". macar de-ar fi real, dar nue.
Bancile incep sa vanda apartamentele clientilor care nu-si mai achita creditele.
@Cezar
Draga, preturile la imobiliare nici n-au scazut, a fost totul o inventie a lui Manole(si a evreilor =)) ) nu stiu ce incerci sa ne arati cu UK....
"Scad dobanzile, creste "increderea", cresc preturile!"
Da, suntem pe un platou al bunastarii economice indopate cu viagra care tot creste dom'le -- economia creste si dobanzile scade(sic!), nu asa era in manualul de economie de clasa a IV-a ?
Apropo, peste cativa ani daca dobanzile tot scad, o sa fie chiar negative, nu crezi?
O sa ne plateasca actionarii bancilor din propriul buzunar numai sa luam credite sa revigoram economia.
moneychannel, tocmai ce a declarat Patrick Gelin de la BRD ca procentul creditelor neperformante la ei este de 8%.
Mi se pare o cifra extrem de interesanta.
Moody's: Romania va ajunge in 40 de ani la nivelul mediu din UE
Cine a platit biletu' pentru 2049... sa aiba rabdare.:)
Implozia creditului, acum şi în România
http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/programul-prima-casa-1-756-cereri-sunt-aprobate-30452
Uraaa :))
Peste 23.500 de unitati locative finalizate in primul semestru
:))
o stire care are legatura cu piata imobiliara :)
Prima Dacie cu bucatarie si pat a fost prezentata la salonul de rulote de la Dusseldorf
presimt ca o sa aiba vanzari bune in romania :)))))
Canadiene, esti prost rau.
Te comporti ca un marlan, da, ai zis si tu dar au zis si multi altii de pe blog, oameni care traiesc in Romania si te depasesc intelectual cu mult.
Diferenta intre tine si ei era ca tu iti doreai sa ai dreptate pe cand restul isi doreau sa se insele.
Pe ei ii respect, pe tine... ti-ai laudat singur calitatile, nu mai ai nevoie de altii.
Canadianule,
uite ce masini sunt in Romania. lasa rulotele pentru altii.am crezut ca e un sat de doctori sau avocati de success, judecand dupa masini. cand colo sicilienii din Romania....
http://tinyurl.com/n7cay6
criza e numai la televizor!
@Chrysthyan
imi place ca esti constant, ai ramas acelasi idiot. deci eu mi-am dorit asa de tare criza incat chiar s-a intamplat. cam la fel cum si Manole si-a dorit prabusirea pietei imobiliare, asa cum spuneau unii anul trecut ... hai ca m-ai facut sa rad. uite, imi doresc in continuare ca recesiunea sa fie din ce in ce mai grava, cursul euro sa creasca, si altele. ce zici, o sa se intample ?
Costele, la cum merg lucrurile cred ca mai corect era:
Moody's: Europa va ajunge in 40 de ani la nivelul mediu din Romania
Flavian, asta-i parte din "optimismul" tau?
Sau satul sa nu-ti iasa profetiile (frumoasa vara, nu? ete ca lumea nu s-a sfarsit...) acum te multumesti sa le repeti pe-ale altora?
@flavian
1. mediul de afaceri echitabil
2. imbunatatirea infrastructurii fizice si sociale
... deci, nu!:)
China: Stocks going into free fall mode
Copper: Back into the Stupid Zone
FN: The highlighted area is the "stupid zone". Over a three year period between 2006 and the end of 2008, copper went parabolic several times before finally breaking down. Copper has now rallied back to the underside of the "stupid zone". Resistance should be significant.??? (why? :))
Note: Real Estate is one of the largest sources of demand for copper.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6107615-unicredit-europa-centrala-est-iesi-din-criza-inaintea-europei-vest.htm
Incredibil!
Si cine pana mea este "Uicredit" asta ?
"UniCredit este cea mai mare institutie de credit din Europa Centrala si de Est in functie de active, obtinand 20% din veniturile totale din aceasta regiune."
E clar, au interes sa spuna ca e mai putin rau decat este, sau va fi. Niste manipulatori "balonisti"!
Eu cred ca vom incerca cu totii sa le aratam ca NU vom iesi din criza inaintea...Frantei,sa spunem.
Hai sa stam cu totii...doar pe net :))
"E clar, au interes sa spuna ca e mai putin rau decat este, sau va fi. Niste manipulatori "balonisti"!"
bravo moncher ai inceput sa te prinzi.
"E clar, au interes sa spuna ca e mai putin rau decat este, sau va fi. Niste manipulatori "balonisti"!"
Perfect adevarat. Ma intreb cin'ti-a "soptit" tie chestia asta?!
Mai Manole, las-o mai mai usor cu zoofilia. Si tu, Aristotel Costel, ce tot invarti droguri la tine pe blog?
Ma gandesc care e meteahna lui Robert Nobilu' Casa. Pedofilia?
cat rahat poate sa manance ala de la unicredit...
Cezar, tu vorbeai despre stresatii imobiliari cu pierderi capilare... masive.
De ce esti chel?:)
Si, la o adica, de ce manipulezi pe net?
Polonia: lectia de guvernare pentru Boc&Co
Studiul Unicredit:
Cehia si Slovacia - Europa Centrala
Polonia - Europa de Est
Baloane... sparte:
Romania, Ucraina, Letonia, Lituania, Estonia, Bulgaria.
@canadianu
Sa iti mai explic... oricum e degeaba.
Ai tupeu sa pui egal intre tine si manole. Iar de tupeu nu ducem lipsa nici aici.
Mersi de compliment, eu ti-am atras atentia ca devii nesimtit, nu stiu de ce ma obosesc si tu ma faci prost.
Tipic pentru Romania. Tu nu ai plecat niciodata de aici.
@Chrysthyan
nu am pus niciodata egal intre mine si Manole, asta nu inseamna ca nu pot sa nu fac analogii avandu-ne pe amandoi drept subiect.
asa-i ca frustrarea e mare ca nu s-a realizat noul ierusalim, ba dimpotriva ? si o sa fie din ce in ce mai rau. pentru ca imi doresc eu, logic :)))))))
ps : in locul tau as avea grija, nu ma supara, s-ar putea sa-mi doresc sa ti se intample ceva rau, si vezi doar ca dorintele mi se indeplinesc ;)
"A straw man argument is an informal fallacy based on misrepresentation of an opponent's position. To ‘set up a straw man’ or ‘set up a straw-man argument’ is to create a position that is easy to refute, then attribute that position to the opponent. A straw-man argument can be a successful rhetorical technique (that is, it may succeed in persuading people) but it is in fact a misleading fallacy, because the opponent's actual argument has not been refuted. ... It is occasionally called a straw dog fallacy, scarecrow argument, or wooden dummy argument." / "One can set up a straw man in the following ways: 1) Present a misrepresentation of the opponent's position, refute it, and pretend that the opponent's actual position has been refuted. 2) Quote an opponent's words out of context — i.e., choose quotations that are not representative of the opponent's actual intentions. 3) Present someone who defends a position poorly as the defender, refute that person's arguments, and pretend that every upholder of that position, and thus the position itself, has been defeated. 4) Invent a fictitious persona with actions or beliefs that are criticized, and pretend that the person represents a group of whom the speaker is critical. 5) Oversimplify a person's argument into a simple analogy, which can then be attacked."
Chrystian, daca te amesteci in troaca, te mananca porcii.
ce tare, moron(o), iu chen spic inglish ...
asa-i, cretinul de chrystian s-a bagat cu porcii in troaca ... in loc sa stea imrepuna cu tine si cu restul elitistilor care viseaza la cum se va ridica poporul rroman si va raspopi pre multi, si o sa le aratati voi la restul infidelilor cum e sa te tragi din 2 ghei ... ;)
Adevarat, e posibil sa nu fi unul care se porceste in mod constient, ci doar bolnav psihic (ca si dansii sarmanii inventeaza si atribuie altora aberatii ridicole, dupa care ii ataca furibund pentru ele). Caz in care imi cer sincer scuze.
asta apropos de unicredit. oare or avea ceva de vanzare...
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866542/Pirelli-renunta-la-reprezentanta-din-Romania/
Unicredit are tot interesul să prezinte situaţia din Europa de Est în roz. Are o expunere cât casa.
Despre Dacia aia Logan cu cort, eu să ştiţi că mi-aş lua!
Manole, nu merită la banii ăia (16.000 euro).
Pur si simplu cu 16.000 iti faci vreo 8 concedii super reusite ... sa zicem unul pe an, deci 8 ani ... in 8 ani loganu' ala va fi bun de aruncat.
aristotele, e groasa rau acolo la voi ?
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866602/EDITORIALUL-EVZ-Poveste-din-Est/
dintotdeauna am urat iasul, uite ca s-a indeplinit :)))))
bai, o fi ciubex, numai ala poate fi atat de prost :)
A, si aveam dreptate, prin urmare, cu cercul vicios: in mare parte, creditacii erau arhitecti, lucratori in constructii, ingineri constructori, oameni din sistemul financiar. Ce lume nebuna :)
E groasa... bine. Taranii mascheaza dezastrul. Foarte multi sclavagesc in Italia$Spania si ritmul spargerilor in figuri pe cele 7 coline nord-estice este constant.
Odata cu reducerea... filialelor bancare "vad in 2010", pe piata, si cloacele cumparate in 2004-2005.
Canadianu, iasu', in mare, merge, mai greu e cu ţereanii, munşitorii si generaţiile '50... toti, colectati din rural... arome perfect conservate.
http://www.gardianul.ro/Analistii-cred-ca-programul-«Prima-Casa»-va-sucomba-in-aceasta-toamna-s143381.html
http://khris.ro/index.php/08/2009/au-avut-agentiile-imobiliare-vreun-rol-in-cresterea-preturilor-imobilelor/
Banca Comerciala Feroviara a primit autorizatia de functionare de la BNR
lol
citesc in linkul lui cosmiX:
"In Romania, preturile imobilelor au crescut in zece ani de zece ori, iar in SUA, din 2000 si pana in 2006, preturile s-au dublat."
---
Paraziţi imobiliari din toate ţările, uniţi-vă!
Moise Guran nu pierde nici o ocazie de a instiga 'gloata' cum că, aceasta Criză a venit tocma' din Amerika (preţ x 2) pt. a-i pune 'tălpi' mişeleşte 'sănătoasei' economii de speculă rrRomane (preţ x 10) in plin galop spre (preţ x 11, 12 ş.a.m.d.), făcandu-se astfel vinovată direct de 'Marea Disponibilizare' care urmeaza sa ia amploare dupa 'alegerile' (dintre rău şi mai rău) din toamnă.
Tot el, Guran, face după aceea un stanga-mpre-jur afirmand că după el criza e pe sfarsite deoarece el, Guran, vede zilnic şiruri interminabile de TIR-uri
megand bară-la-bară pe ruta Bucuresti-Targovişte.
Notă pt. Guran & credulii lui Guran:
Nu toate TIR-urile care tranziteaza rRomanica ne sunt destinate/'originate'.
Sarmane "jason", e important ca tanti criza sa se termine pentru...tine. Altfel, te prinde si urmatoarea criza, tot asa. Funny, nu ?
Admirabil Negoiţă în comisiile Ritzi... Piţi.
Fiscul îl caută pe deputatul imobiliar Negoiţă pentru o datorie de 10 milioane €
Poate, totuşi, i se trage de la neplata TVA-ului. Cu luni de zile în urmă i s-a spus verde-n chelie că... VA PLĂTI.:)
@cezar
O s-ajungi să-ţi doreşti să prinzi... următoarea criză.
Ponzi... Charles Ponzi
History has shown that the 2000-01 recession "avoidance tactic" of more than doubling outstanding consumer credit in mortgages and increasing it by 60% in other debt while income only rose 23% during the same period bought us seven years of delay and a collapse far worse when we hit the wall - unemployment only reached 6.3% during the 00-01 recession (in 2003) while we are now at 9.7% (officially) and climbing. Consumer spending and defaults were a non-factor in 00-01 - today they are the feature of our recession.
Today we simply have no more "forward debt capacity" in our economy.
http://www.zf.ro/companii/cea-mai-mare-insolventa-constructorul-mivan-kier-cu-afaceri-de-128-mil-euro-4870459/
"Compania nord-irlandeza Mivan Kier, care a construit mallul Liberty Center si ansamblul rezidential New Town, ambele din Bucuresti, a intrat in insolventa ca urmare a propriei solicitari, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti, acesta fiind cel mai mare dosar de insolventa de pe piata locala in acest an."
Toamna se numara bobocii? Nu de alta, dar sa mai aiba si Manole material pentru blog.
"@cezar
O s-ajungi să-ţi doreşti să prinzi... următoarea criză."
Slava domnului, o duc bine.
Baieti, de ce stati cu ochii pe castigurile si falimentele ... altora :))), voaioristi mici :))Wow, a dat "Mivan" faliment, mi-a stat cafeaua in gat dimineata asta. Nush ce "semnifica" asta, da' e o karma negativa frate.
Nu si pentru "dcg", care a avut o erectie. Damn !
Apropo, manole, lipsa ta de convingere din ultimul post semnifica cumva lipsa de interes pentru locul asta ? Nu-mi raspunde, ai frange multe "inimi' :))
Care câştiguri?
Balonul e însănătoşire morală.
Se poate extinde şi în alte domenii... sau poate dispărea cum a apărut...
Depinde exclusiv de cei interesaţi.
Dilema rămâne... ce tip de caracter este reprezentativ pentru România...
Manole/Panaite/Dogaru/???
sau
Cezar/Punkt/Zilişteanu/Bordei/???
Cred ca "manole" e un bun salesman, uite ce a facut cu blogul asta. Din acest motiv NU e reprezentativ pt. RO.
Pe de alta parte, ar fi o idee DEOSEBIT de proasta sa intalnim in RO numai oameni de la marginea jocului, gen "costel".
Cred ca un mix ar fi indicat. Doar ca viata isi urmeaza cursul ei.
Asta-i viaţa.
Grefa porcească n-a prins.:)
Pentru un chelios care vorbeşte despre cheliile altora, pentru un "jucător" pe banii lu' mă-sa care vorbeşte despre costeii de pe margine... cu banii lor... pe stoc, pentru o jigodie mincinoasă deranjată în piaţă de seceta de clienţi şi pe net de aerul de... schimbare, ai exact tupeul unui... cocalar.
Pai si eu sunt de vina ma ca n-ai avut parinti cu ceva stare ?!
Nu esti normal frate. Acuma hai sa ii uram si pe ... mostenitori.
E cineva "care" sa nu-l urasti ? Hai ca m-am enervat, suparat de-a dreptul.
Trimiteți un comentariu