duminică, 16 august 2009

Speculatorii engleji îşi dau obştescul sfârşit

Dear Property Secrets members,

I regret to inform you that Visium Group, the owner of PropertySecrets.net, has closed its doors for further business and ceased trading as of Tuesday 11th August. In the end the recession has been too deep and too long to survive.

It is intended, however, that the Property Secrets website publishing business will continue as unaffected as possible, ensuring all advertising and membership commitments are met during this process.

This includes continually updated property investment advice, research and services currently available on the Property Secrets website, but does not include support for any previous investment property sold through Property Secrets.


Citatul e luat de aici: www.PropertySecrets.net . PropertySecrets.net a fost, de fapt încă este, că site-ul în sine încă nu a murit, unul din cele mai importante mijloace de manipulare a fazanilor engleji care erau încântaţi cu prezentarea unor "oportunităţi de investiţii" în fel de fel de locaţii dubioase, inclusiv pe un deal de lângă Cluj, acest Silicon Valley al României (!!!).
Comentariile au fost închise. N-am timp să moderez discuţiile voastre offtopic.

163 de comentarii:

elzorab spunea...

parerea mea e ca nu criza i-a inchis ci teama, teama de a nu fi linsati de milioanele de ingleji pe care i-a dus la faliment total...

si eu daca as avea oa stfel de agentie as inchide si as disparea in lumea larga, precum nazistii dupa razboi...

problema nu e ca acea agentie a dat faliment ci, faptul ca impreuna cu ea, criza a fost prea adanca si prea alunga, pentru milioane de ingleji care s-au vazut falimentari in ultimele luni...

si, nici ca-mi pare rau, pentru dintosi, se credeau o rasa speciala, singura indreptatita sa faca speculatii finaciare si imobiliare..

bafta, ingleji!!!

alex.dumitrascu spunea...

E unul din semnele ca imobiliarele vor fi scoase definitiv din randul tranzactiilor speculative.
A fost nevoie de un dezastru financiar mondial care sa invinga prostia.
Prostia evidenta a celor care au crezut zeci de ani ca imobilele se pot tranzactiona speculativ.
Pai mai era putin si am fi avut contracte futures pe pretul apartamentelor din Baneasa sau al terenurilor din Pipera.
Sper sa urmeze si o tendinta mai generala de scoatere a dobitocilor de pe toate pietele.

nelu pionieru spunea...

Why Romania - Why NOT ??

e interesant de citit, asa, de prin 2007-2008.

why not ? nottttttttt, noooooooo, nooo romania, noooo

nelu pionieru spunea...

ma da ii fraiereau rau de tot pe gushteri. auzi, clujul, sibiul candidate for 200% club. probabil ca 200% era minimul, se putea scoate si de 8 ori din investitiile cu balarii clujene :))))

Cluj

Sibiu

elzorab spunea...

http://www.zf.ro/eveniment/datoria-externa-a-explodat-si-amaneteaza-viitorul-financiar-al-tarii-57-mld-euro-de-la-1-3-mld-euro-acum-18-ani-cum-comentati-4771410/

in trei ani de zile romanai a luat mai multi bani imprumut decat in 15 ani, intre 1990 si 2005. asta pentru cei care se lauda cu euro la 4.2. pai normal, pe datorie poata sa traiasca orcine bine. cam asta au facut romanii in ultimii 3 ani. dezmat total, risipa banului public si privat...

Valentin Ionescu spunea...

Da, a fost unul din cele mai mari spank shop-uri din peisaj si unul din motivele pentru care Romania este privita la ora actuala ca si un mediu extrem de unsafe de investitii. Ma lovesc mereu in piata de ingleji jefuiti de acesti campioni ai scam-ului. Imi este greu sa ma bucur de falimentul unei firme, dar nu se aplica in cazul de fata.
Pacat ca acest faliment se datoreaza NUMAI fricii de acei multi ingleji (prosti da' multi) pe care i-au ingropat. vor reapare dupa un timp sub alt brand, intotdeauna o fac, ei si multi altii.
De ce? Pai, multi dar prosti Maria Ta... Sa nu uitam ca desi traim in era informatiei, in Inglandia inca se mai vinde landbanking-ul. I rest my case

Marian spunea...

"Pai mai era putin si am fi avut contracte futures pe pretul apartamentelor din Baneasa sau al terenurilor din Pipera."

Dar cumparatul pe planseta ce este? Nu este contract futures?
Fazanii care vor sa cesioneze contracte ce incearca sa faca? Nu sa vanda acele futures care nu mai au nici o valoare?

Miorlau Pufos spunea...

Daca oamenii aia au vrut sa creada intr-o himera, au gasit si reprezentarea acesteia...acum de ce s-ar rascula impotriva PS? In fond si la urma urmei, daca spuneai cuiva prin 2008 pe la inceput ca or sa scada preturile la imobiliare la jumatate si o sa iasa mare tambalau te lua drept nebun.

Blog de Bucuresti spunea...

@Miorlau Pufos
Trist este ca si acum te iau drept dus cu pluta daca le spui ca preturile se vor duce in jos. Chiar azi imi explica o colega cum Franta si Germania au avut crestere economica si cum indata intram si noi pe plus, si atunci sa te tii cresteri la imobiliare de nu o sa mai am timp sa cumpar nici un confort III in Colentina!! O alta colega posesoare de 2 camere in Militari luate la 88.000 de euro e convinsa ca e numai o chestiune de timp pana si-l va putea vinde la 120.000.
In ciuda a tot ceea ce este in jur, criza, disponibilizari si asa mai departe, oamenii tot au senzatia ca totul e o gluma si cresterea se va relua.

elzorab spunea...

da, de aceea este necesara o criza cat ma severa si cat mai lunga, pentru educarea si "vaccinarea" oamenilor de prostie.

in alta ordine de idei, singurele masuri anticriza luate de guvern sunt cele care sprijina bula imobiliara, sperand ca in acest fel vom scapa de criza. este ca o cladire veche pe cale de a se prabusi, dar la care mai "proptim' cate un batz in ziduri pe masura ce acestea se inclina, sperand ca pana la urma casa se va reaseza in pozitia normala. si tot asa, azi un batz, maine un batz, pana la urma zidurile se vor dezintegra si vor provoca pagube si mai mari decat daca ar fi fost demolata de la inceput.

evident, criza fara vicrtime nu se poate, dar masurile si propaganda guvernamentala din aceasta perioada, are ca scop salvarea clientilor politici, "investitorilor" si victimizarea celor multi si prosti, iar daca sunt prosti, atunci chiar merita sa fie victime.
in criza, se aplica legea selectiei naturale, cei destepti supravietuiesc, cei prosti dispar, iar la sfarsit ramane o economie mai performanta...

bafta si criza usoara...

elzorab spunea...

http://www.capital.ro/articol/vanzarea-prin-concurs-case-masini-si-yachturi-de-lux-la-preturi-de-nimic-123792.html

dovada ca oameni destepti stiu sa profite si sa traga tzepe, sa inventeze noi scheme prin care sa-i tzepuiasca pe fraieri. din lacomia si prostia oamenilor s-au facut mereu bani, inventivitatea nu are margini....

Akhenaton spunea...

http://www.andilaslau.com/?p=1829
Sa vedeti cum gandesc romanii, motiv pentru care scaderea preturilor preamult dorita si de mine e inca departe

nelu pionieru spunea...

@Akhenaton

hmmm... care scadere, pai nu auzisi ca acusi acusi ajung iar de la 88.000 (wowww, 88 de mii o imputiciune de apartament, wowww) la 120.000 de iepuroi cotetele cu 2 camere.

azi auzeam la radio ca japonia a iesit din criza si are crestere 1 si nu stiu cat cacat la suta crestere. pai asta e motiv sa mai creasca putin preturile la rahatelnitele comuniste.

nelu pionieru spunea...

de fapt, sa ajung in ma-sa la 1 milion casa in pipera si 1000e/mp de teren in bolintin cum visa virgula ala de pe SP.....apropo, jeg de om ca ala nu am mai vazut pana acum.

Akhenaton spunea...

@nelu.pionieru
Ei uite d-aia s-ar putea sa mai auzi si de falimente, pai crezi tu ca numai englezii si-o fura? ne imbatam cu apa rece (preturile vor creste desi nu stim de ce), ne lasam manipulati de tot ce auzim la TV sau la "experti".
Careva de aici a spus de minciuna ca mod de a fi (referindu-se la batrani), pai cei tineri nu se mint singuri si refuza realitatea?
Presiunea acum e pe vanzatori, vor lasa in mod natural din pret, insa rezistenta lor e de luat in seama. Gandeste-te la cel (om instarit si cu relatii, speculant de fel) care a cumparat anul trecut sa castige si vede ca preturile sunt mai mici cu cateva zeci de procente ... o sa lase pretul numai sa scape de “activul toxic”, sau datorita influientei pe care o are va incerca sa lanseze zvonuri despre cresterile ulterioare si sa se foloseasca de asta pentru a prosti vreun “englez”?
Si pe cumparatori va fi o presiune, pai sa stai cu mama, sau si mai bine cu soacra ... hm ... parca te-ai baga sa iei un credit, unde mai pui ca vor aparea din nou reclamele cu oameni intr-un cadru idilic, fericiti ca au de dat rate.
Si uite asa pretul in Militari, Pantelimon, Salajean sau Pipera prin anunturi va creste.
Oare preturi de 300€/mp sunt de asteptat in viitor? Deci un apartament de 3 camere (aprox. 80 mp) sa coste 24000 €? Pai sa coste un apartament mai mult decat o masina? Ne intoarcem in vremurile lui Ceausescu, cand o Dacia 1310 (atunci nu gaseai sa cumperi un Audi ori BMW) era mai scumpa ca o casa pe pamant?

Blog de Bucuresti spunea...

Poate nu 300 de euro pe metrul patrat, insa cu siguranta ca preturile de acum sunt inca umflate.
Pai, in conditiile in care capsunarii trimit din ce in ce mai putini bani, somajul creste, salariile scad, directia nu poate fi decat una singura. Si situatia economica reala o vom cunoaste abia dupa alegeri. Acum toata lumea e ocupata cu ascunderea gunoiului sub pres.

Numai ca dupa alegeri se va aduna atata gunoi, ca va trebui facuta curatenie generala. Si atunci sa te tii.

Concedierile sau scaderile mari ale salariilor bugetarilor, care deja nu mai pot fi evitate, chiar daca le vor amana cumva pana la marele DUPA, vor antrena o scadere a consumului, si noi disponibilizari in sistemul privat, care se ajusteaza imediat necesarului (scad vanzarile, scade profitul, vor concedia clar din personal). Si tot asa.
Deja sunt rare exemplele de familii in care macar unul dintre soti sa nu fie afectat de scaderi salariale, sa nu vorbim de somaj. Si oamenii inca mai au resurse, mai sunt economii, te mai imprumuti de la rude, prieteni...

Si pe urma? Dificultati in plata ratelor vor aparea cat de curand, si nu timide, cum au aparut deja. Si va fi o noua criza de incredere. Atunci sa vedem cine va da 1000 de euro pe metru de apartament comunist.

Cristian spunea...

Imi cer scuze ca sunt off-topic, dar nu ma pot abtine sa nu fac o dedicatie pentru olandezu si cei 1400 de euro sub care nu se poate construi in ruptul capului in Romania:

Rep: Preturile la materialele de constructii au scazut foarte mult. La fel si pretul mainii de lucru. Cat costa, astazi, un metru patrat construit?


R.C.: In momentul de fata, pentru clasicul bloc de 8 etaje, cu care noi suntem obisnuiti, pretul de constructie s-ar incadra, pentru o calitate medie, in jurul sumei de 500 euro

Interviul e luat Monicai Boerescu (director general Active Capital Consulting si e pe larg aici:

http://www.bloombiz.ro/real-estate/real-estate-ul-romanesc-in-deriva-chiriile-si-terenurile-tot-mai-ieftine

AristotelCostel spunea...

Akhenaton, nu-i rau c-o dai la invaluire, da' cloacele tot 3 la leu vor ajunge.

Sentimentul pietei pe fondul ruptincurismului, comparatia autovehiculata si alte retardisme nu sunt decat instrumentele de baza ale bizonului tratat cu fierul de calcat pe crestet.

Mai faci mult curent pe aici? Abia se aerisise.

Akhenaton spunea...

@Blog de Bucuresti
Sunt de acord cu tine. Citind ce se vehiculeaza pe aici am dedus ca majoritatea e de parere ca preturile se vor stabiliza pe la 300/mp. 300 de ce? Pai de euro, dolari, litri de benzina, mai stiu si eu ce.
Am citit ca vor chinezii sa construiasca o hidrocentrala in Romania (http://www.newz.ro/stire/90337/chinezii-vor-sa-ne-faca-hidrocentrala-din-transilvania.html).

Astia au ceva bani de investit (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/International/136501/In-plina-criza-mondiala-economia-Chinei-continua-sa-creasca.html)

Dar viitorul e sumbru, intunecat, pe alocuri chiar negru. (sau o fi galben, sa incepem invatarea limbii chineze?).
Intelepciunea populara ne spune ca:”nu mor caii cand vor cainii”.
Si mai e una interesanta: “la barza chioara ii face Dumnezeu cuib”.

nelu pionieru spunea...

poate sa ajunga si 100e/mp construit, poate sa vina si razboiul atomic... creierul romanilor a suferit mutatii permanente de la imobiliare... adica poat sa ajunga sa manace scoarta copacilor ca nord-coreenii dar speranta ca poate, poate maine preturile "creste" la ap.lor de "lucs" cu usa metalica, "gresiate si faiantate", nu le va dispare din tzasta lor seaca.

de un an de zile le tot spun cunoscutilor ca vin vremuri maronii... mi-am racit gura degeaba, oamenii si-au vazut de concediile lor prin stainatate, restaurante bune, etc. acum le tremura chilotii in cur ca, deh, nu mai e bugetarul asa sigur pe post, de prime s-au lins pe bot, ratele abia pot sa le mai duca....

cum zicea si manole, s-a cam discutat totul despre imobiliare. am inceput sa evit discutiile despre imob, iar cand prietenii mei discuta de criza (aoleo frate ce nasol e, cine dracu stia ca o sa fie asa ?) io le povestesc ce zice boc si pogea : ca o sa scada dob. la banci, creditele se vor relua, rata somajului e cea mai mica din europa, s-a reusit pastrarea unui curs stabil ca sa poata romanii sa-si plateasca ratele, ca programele anti-criza merg excelent si deja se simte o usoara crestere,ca programul prima casa este un succes, ca de fapt e o criza falsa provocata de evreii aia cu perciuni lungi, etc... sa vezi ce urat se uita la mine.

Akhenaton spunea...

@Spielberg
Incerc sa-ti inteleg frustrarile de geniu nedescoperit la timp, de guru in ale economiei. Oare tu ai simtit din timp criza? Sau o fi fost o scapare de-a ta? Nervozitatea si fumurile tale de prevestitor al Apocalipsei ma inspira.
Poate imi vinzi acum cloace la 3 lei, iti vezi si visul cu ochii, te poti lauda ca esti demnul urmas al mamei Omida si deloc de neglijat ai polutii nocturne deci ai triplu avantaj ;)

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Akhenaton/punkt/turbo-trabant, vezi cum faci sa-ti platesti creditul de 125.000 Euro pe menirea destinului tau.:)

Prevestitorul Apocalipsei?

Credeai ca urmarea la Idiocracy e Idiocracy 2?

Las' ca te obisnuiesti si cu munca. Cat mai ai? 28 de ani de rata? Trec si astia.:)
________
@Manole

Se poate sa renuntam la domnul Akhenaton?

Akhenaton spunea...

@Costel (oracolul necunoscut)

Esti dezamagitor, speram la ceva mai muscator, mai de efect.
Probabil ca nici globul de cristal mostenit ori cartile de tarot nu mai sunt ce-au fost pe vremea celei de la care ti-ai luat tu harul (mama Omida ca la ea ma refer), altfel stiai cate ceva si lasai presupunerile legate de credite deoparte.

Nobila Casa Rasariteana spunea...

Bre..balonash-ule matale ai un stil aparte. faci ce faci si te napustesti in piata imobiliara. dar lamureste-ne si pe noi? ce ti s-a intamplat personal in aceasta zona economica? ca simtim ura si nemultumirea. Si asta impieteaza asupra unei exprimari coerente si mai ales asupra performantei creatiei. In alta ordine de idei - cel mai interesant lucru nu l-ai semnalat niciodata. Toti "fazanii"", nationali sau britanici, isi datoreaza pierderea penelor increderii in fortele lor proprii (caracteristic fazanilor autohtoni, care se cred buni in toate) sau in "experti" dubiosi (fazanii occidentali, care sunt atat de naini incat nu deosebesc nordul de sud). daca ai analiza matale acest aspect poate ai ajunge si la concluzia ca investoitorii care au avut un consultant imobiliar de calitate au o criza usoara (sau chiar "buna", dupa cum spun Soros si Trump), in timp ce restul.....inoata in mlastina crizei.

Tufis spunea...

Ba, s-au intetit astia care acuza de frustrare, o fi vreun semn?

"
Cri Cri Cri, toamna gri, nu credeam c-o sa mai vii :B
"

Din aceeasi zona a poeziei romanesti:

"
L-au gasit sub 3 graunte, mort de inanitie
Si-acum pleaca sa anunte cazul la politie"

Marona spunea...

Aristotel, fyi...Turbo-trabantul (born again ca dinupatriciu) nu-i Punkt. Si nici n-a luat teapa cu un apartament vechi de cartier-dormitor la modicul pret de 125000 de euro, ci cu un apartament nou, de 2 camere, in Corbeanca ( zona metropolitana :)) la modicul pret de 140000 EURO. De-aia unul dintre ei e chiar mai nervos decat celalalt.

Marona spunea...

Am uitat sa precizez: 140000 de euro fara TVA.

Anonim spunea...

manole, auzisi bre ce spusă rromanul nationalist, cre(s)tin si trist ? este ca esti frustrat ca n-ai dat si tu lovitura si ca n-ai avut consultant de calitate ? este, este ? tz tz, data viitoare, cand va fi ea ca sa vie, stie pe cine sa contactezi ;)
auzi bah rromanule nationalist, cre(s)tin si trist, nu-i asa ca io mi-s frustrat ca nu m-a dus capu la descurcat acolo la voi in jeglandia ? m-am disolutionat, cum ar zice cineva :)))

Anonim spunea...

Hopa, au aparut fazanii pe rampa sa-si etaleze zoaiele judecatii.

Manole and Co. hai sa pastram un moment de optimism in memoria victimelor neuronilor solitari:

DING ! DONG !

Unknown spunea...

@mobilacasa: tine minte trei cuvinte - fa-te arendas.
Clujul nu e Silicon Valley, Manasturul sau Buna Ziua nu sunt Hamptons, iar zecile de mii de imigranti care sa asalteze cetatea ardeleana si sa plateasca toata viata pentru privilegiul de a vietui in urbea voastra nu exista decat in visele umede ale lui Marga, Boc si ale ecosistemului de samsari din Kolosvar. Cu o hala de asamblare de telefoane Nokia nu devii Silicon Valley oricum ai intoarce problema.

Marian spunea...

despre turbo trabant: ce bine-mi pare c-a luat teapa >:))

ionut spunea...

nobilacasa

"daca ai analiza matale acest aspect poate ai ajunge si la concluzia ca investoitorii care au avut un consultant imobiliar de calitate au o criza usoara (sau chiar "buna", dupa cum spun Soros si Trump), in timp ce restul.....inoata in mlastina crizei."

Lasa-i pe restul cu mlastina lor si nu ne da citate din carti despre trump&soros.
Tu, consultant imobiliar de certa "valoare", cu cate o tranzactie la 2-3 luni, in ce ... substanta crezi ca inoti?
Ai grija la valuri.
Ratacitule!

AI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AI spunea...

Saracii PS :)) si cat au incercat sa-si ajute investitorii sa scape din belele. Dar groapa era prea mare.

Oricum au fost mai multe firme gen PS care au cazut inca de la inceputul primaverii. Ma mir ca a scris cineva de asta.

ps. nelu ploiesteanu am impresia ca esti mai frustrat decat unu cu credit de 120k pe un 2 camere in berceni. Chiar asa nu a iesit de-un concediu mic vara asta ;P
macar un gratar la arges sa te mai relaxezi, dao dreaq de criza...

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/financiar/retailerii-de-electrocasnice-abia-il-asteapta-pe-mos-craciun-4777309

Oare acum business planurile se fac dupa calendarul de sarbatori religioase ?

Tudor spunea...

Mosu' din pacate este mult prea departe pentru ei. Acum cauta refinantari la concurenta cu guvernul... Flamingo/Flanco vor 7.000.000 de euro de la actionari, Metro 100.000.000 de lei.

Pana sa vina Mos Craciun le aduce Mos Nicolae un faliment.

Manole spunea...

O poveste interesantă în care e implicat numele Volksbank, banca la care raportul credite-depozite e la un nivel aiuritor (5:1): click aici.

@Aristotel: unde duce linkul ăla? Cine e Akhenaton?

@nobilacasa: nu ştiu dacă mie mi te adresai, sau lui Aristotel, singurul de aici despre care se poate spune într-adevăr că "se năpusteşte" asupra a tot ce înseamnă picior de imobiliar. În cazul de faţă e important să semnalăm falimentul unora care consiliau mii de clienţi pentru că falimentul acesta confirmă calitatea redusă a sfaturilor lor învelite în poleială. Apoi, în altă ordine de idei, comunitatea imobiliară are acum bloguri proprii şi acolo pot fi prezentaţi cei mai buni consultanţi, deci dacă vrei să te faci remarcat şi ai într-adevăr ce să arăţi, cu ce să te lauzi, nu mă îndoiesc că vei putea să o faci undeva.

Marian spunea...

Neh. Le preia banca afacerea: http://www.toonpool.com/user/634/files/electric_chair_88545.jpg
Or sa fie deschisi si de craciun.

Akhenaton spunea...

@ Oracol ratat

Iti multumesc mult pentru grija pe care mi-o duci. Tin sa te anunt ca exista o vorba minunata care se aplica si in zilele noastre: "cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia"
Pacat ca n-ai bagat si ceva “lizinguri”, era mai de efect, sa iti imaginezi cum vin aia sa ma lase in RATB, cum ma prindeau controlorii ... :P
Sunt sigur ca in scenariul tau lipsit de imaginatie te vei identifica cu cainele, cine stie, la cat “rahat” papi tu de obicei ... Cand nici bobii nu dau randament, exista si astrologia sau numerologia, asta din urma e cu numere, poti sa le asezi sub forma de tabel si sa faci o statistica mica eventual un grafic ;) Apoi urmeaza polutia diurna ajutata de manuta.
Uite ca induci si sentimente materne asta inseamna ca mai e nevoie sa-ti stergi casul de la gura, stai bine si cu “succesurile” la femei ;)
Mmmm … Esti un mare barosan, ce sa mai!

@Marean

"Don’t worry, be happy"

@Marona

Mi-a placut modul in care ai inceput rationamentul, pacat ca te-ai inecat la mal ... precum stii tu, adevaratul urmas al mamei cu nume de daunator, prietenul tau cu haruri multe, mostenite din mama-n fiu (bunul simt o fi in mostenirea lui, sau la daunatori e lipsa?) :P

@Manole

Iti multumesc ca-mi permiti sa ma exprim, sper sa ramai impartial in continuare, desi echilibristica printre atotstiutori si profani e dificila. Sper sa ma intelegi. Mi-s autodidact in ale economiei de piata, si cum spuse un clasic in viata, un "guru" autentic, am "mintea intinsa cu placa", sau sunt “calcat cu fierul pe crestetul capului”. Plastice comparatii e drept, o fi fan horror.
Zau ca m-am straduit sa-l ignor.
Toate astea n-au nimic de-a face cu subiectul, pentru asta scuza-i si pe ei, scuza-ma si pe mine.

Akhenaton spunea...

@ Coatel

Inca ceva, cand bati seaua sa priceapa iapa, asigura-te mai intai ca e iapa, ca daca e catar te trezesti cu vreo copita-n bot!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@Akhenaton
De ce oare nu stau in banca lor cei pe care nu-i ajuta intelectul. Lumea ar fi buna. Vreau sa-i citesc si eu pe cei care au profetit pe baza unor demontratii logice fenomenul de spargere a bulei. Inceteaza cu debitul verbal de doua parale, monstruos de aberant, si invata ceva de la cei mai intelepti. Continuand in stilul "sunt prost cu pieptul inainte" nu vei progresa niciodata, n-ai sa intelegi de ce ai dat cu capul de prag si il vei injura mereu pe zidar ca a facut usa prea mica. Mai si apleaca-te atunci cand e cazul si nu mai topai ca o vaca nebuna.
Idem si pentru alti tampitei aparuti mai nou pe blog.

PS: Culmea este ca trebuie sa avem si mila pentru tepuitii astia cu glasul mare. No way. Doar camasa de forta a crizei ii va disciplina.

Akhenaton spunea...

@Leopold

http://www.nobilacasa.eu/

Omul e din Bucuresti, e jenant si sigur ca e trist.
O fi crestin, da' a cam uitat cum e cu porunca a doua din Decalog.

Akhenaton spunea...

@Hubble

"Culmea este ca trebuie sa avem si mila pentru tepuitii astia cu glasul mare. No way. Doar camasa de forta a crizei ii va disciplina."

Ce sa-ti spun, gand la gand cu bucurie. :)

Insa vreau si eu sa aflu unde sunt profetiile Oracolului incepand cu decembrie 2006, ori macar din august 2007?
Unde era EL cand piata Americana cadea si incepeau problemele in toata lumea?
Ce pot invata de la fanfaroni care "detin" adevarul absolut?

Precum am mai spus ma vad nevoit sa ma repet: "cainele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia", la care acum mai adaug, "prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul"

UJohn spunea...

@Akhenaton

Geez... ai grija ca se ia! Chestia cu zicalele adica. :))

Akhenaton spunea...

@PoetescuIon

Ai uitat de rima si cultul personalitatii tale, sau asa ai auzit tu ca e la moda rima alba si grija aproapelui?

AristotelCostel spunea...

Marona, doar punkt si turbo-trabant fac referire la pubertatile lor intarziate. In special turbo-trabant divagheaza in discursuri onaniste in genul celor in care se afunda tot mai adanc akhenaton. Creditele amandurora sunt exact leacurile prostiei de care inca par sa sufere.

@manole

Ionut Dolanescu: "Romania are grave probleme de polutie"

Se pare ca a avut dreptate. Conteaza cine e Akhenaton? E un cioban realizat cu un limbaj specific.

@nobildeacasa

Maestre consilieru' lu' peşte, nu cu mine ai tu treabă ci cu ăştia:

Bordei;
Cleciu;
Zilisteanu;
Lopata;

Pana una alta, fazan bun in toate esti tu. Ai experienta in cloaciada doar pe crestere, te-ai specializat in strada si, pana la sufocarea deplina, n-ai sa pricepi ce te-a adus inapoi de unde ai plecat.

Akhenaton, si Adrian Panaite e un frustrat si nici el n-a reusit sa te avertizeze pe tine personal sa nu ti-o tragi singur pe 30 de ani.

Amăgiţi de efectul de bază

De fapt, tu ai luat-o cu banii in mana.:)

UJohn spunea...

@Akhenaton

De prun, coane, de prun sa fie... daca zici tu!

In rest? ce mai zici? ai citit vreo carte mijto, vezusi vreun film bun ceva?... sau ti-o fo frica sa nutz eggscite neuronu'?

qwerty spunea...

@AristotelCostel

Haoleu mancati-as da' ce l-ai suparat asa pe Akhenaton?
Nu trebuie sa manance si puradeii lui o paine de imobiliar?

qwerty spunea...

@Akhenaton

Acum de cand cu criza ai timp mai mult sa raspunzi la toata lumea pe "balonul imobiliar"?

Akhenaton spunea...

@Costel
“E un cioban realizat cu un limbaj specific” si “De fapt, tu ai luat-o cu banii in mana” sunt notiuni care se bat cap in cap, sau poate ca nu.
Intelijentule, incepi sa-ti observi limitele ratiunii tale masculine? Pai descopera adevaratele-ti valentele feminine si apoi da-ti cu presupusul in preziceri.
Tu bate seaua poate afli ceva ceva. ;)
In alta ordine de idei, iti multumesc pentru lectia de economie “Amăgiţi de efectul de bază”. Vezi ca se poate?
Speram la ceva mai optimist, ma bucur ca mi-am facut “vara sanie” urmeaza o iarna luuunga, Fileaza ceva la tine sau placa si fierul ros’ fac ravagii unde te astepti mai putin?

@Poetescu

Spre uimirea ta cartile de tarot desi se “citeste” umbla vorba-n targ ca “e curve”. Lasa-l pe conasul Costel ca stie si singur sa-si poarte de grija, sau poate si in tine se nasc sentimente materne, brrrr …

ionut spunea...

Akhenaton

Remarcabil turul de forta de a scrie zeci de posturi in care sa spui ... nimic!

Din ciclul, "sunt catar si ma mandresc cu asta", Aton a decretat: "preturile vor creste" (desi noi nu stim de ce)!

Akhenaton spunea...

@ qwerty

Ai dreptate, nu merita efortul. Timp am avut mereu. Am descoperit, precum am mai spus, "balonul" acum vreo saptamana. Incerc sa aflu cam cat va mai cadea piata imobiliara. Caut argumente logice, ca am cativa imobiliari aproape care-mi vor binele, iar eu nu ma las. :D
Il astept pe Oracol cu cloaca lui la mezat. 3 lei spunea. ;)
Fac parte din categoria celor care au credinta ca preturile se vor duce incet si sigur in jos. Nu stiu cu cat si nici nu ma dau oracol.

Akhenaton spunea...

@Ionut

Costel se crede istet si mai crede ca eu mi-s mereu cu "mintea intinsa cu placa" (ce-mi place asta).
Multumesc ca mi-ai acordat atentie.

ionut spunea...

Akhenaton

Sa-ti spun si de ce ti-am acordat atentie.

"Incerc sa aflu cam cat va mai cadea piata imobiliara."

Spui ca ai descoperit blogul asta acum o saptamana. Banuiesc ca l-ai si citit. Daca-i p'asa, ma mir(?) ca inca n-ai aflat urmatoarele:

1) Exista o diferenta clara intre "piata imobiliara" si PRETURILE din imobiliar.
2) Daca te interesesaza strict preturile, te voi dezamagi spunandu-ti ca:
a)pe blogul asta n-ai sa afli de la cineva care va fi bottom-ul. Nu asta-i scopul lui. Incearca pe softpedia, aia se pare ca l-au descoperit prin aprilie!
b) pana acum, citind miile de postari ale blogului, trebuia sa te prinzi...
3) Daca te intereseaza "piata imobiliara", dupa parerea mea (si asta NU e un sfat de investitie), reprofileaza-te!

Cauti solutii? Eu, dupa mintea mea, am dat una acum cateva luni bune pe blog.
Mai am o "solutie" de investitie: risti (daca-ti da mana si buzunarul) sau cauti fundamentele. Cand le-ai gasit, indiferent de evoluitia de moment a pietei, pariaza pe ele!

Akhenaton spunea...

@Ionut

Politicos raspunsul tau. Pentru asta iti multumesc. :)
Si totusi unde sunt predictiile Oracolului de prin anii 2006-2007?

Florian Popa spunea...

Te oftici ca ti-ai luat cloaca la 140k si nu ti-a zis nimeni ca esti prost?
Vorbeste cu mobilacasa sa-ti dea niste sfaturi de iecspert

AristotelCostel spunea...

Manole, Arena era singurul proiect din Iasi situat la o distanta mai mare de 10 m de calea ferata si intr-o zona nemlastinoasa.

aşa-zisul consilier imobiliar şi agent exclusiv pentru ansamblul rezidenţial din Iaşi, „DTZ Echinox Consulting”, a acumulat datorii la bugetele de stat în valoare de 5,795 miliarde lei vechi

Akhenaton spunea...

@Popa
"Te oftici ca ti-ai luat cloaca la 140k si nu ti-a zis nimeni ca esti prost?"
Daca la mine te referi, eu chiar ma bucur :))
oare stii de ce?

Florian Popa spunea...

Nu si nici nu ma intereseaza, esti tepuit, n-am ce invata de la tine.

Manole spunea...

Akhenaton, cine e "Oracolul" invocat de tine, că nu înţeleg?

Dorin spunea...

@Akhenaton
Vrei un minim?
Ei bine: indiferent care vor fi suisurile si coborasurile pietei imobiliare din Romania, pana acel minim va fi atins si indiferent cat timp va trece, este evident ca acesta se afla undeva sub 4 salarii medii brute din zona in care te intereseaza.
Cand va fi minimul si cat va fi salariul mediu brut la vremea respectiva dumnezeu stie ..., dar atata timp cat pretul nu va scadea sub nivelul precizat, inseamna ca nici de cumparat nu-i.

ionut spunea...

Akhenaton

"Si totusi unde sunt predictiile Oracolului de prin anii 2006-2007?"

Vezi ca "oracolul" are blog! Iti recomand sa-l citesti. Integral!
Te vei lamuri ce si cum.

Razvan spunea...

Nu stiu daca ati citit articolul din Catavencu despre primii bizoni care s-au bafat la prima casa. Chiar daca sandramaua se darama se pare ca unii raman la un stadiu de prostie iremediabila. Parerea mea este ca acest cuplu trebuia sa-si faca agentie imobiliara pentru ca se pare ca beneficiaza de o capacitate de autosugestie iesita din comun.

http://www.catavencu.ro/perete_in_perete_cu_primul_cuplu_din_prima_casa-9528.html

AristotelCostel spunea...

:)

:)

Acum am vazut.

:)

:)

Consoarta lui punkt "LUCRA" la... bancă.

:))


Hahahahahaahahahahahahahahahaha

Bancpost trece la taieri dure de costuri, pe fondul rezultatelor financiare negative

Maximul de intarzieri la creditele acordate firmelor va fi atins in lunile urmatoare

... PROSTANI!

Akhenaton spunea...

@Manole

Oracolul alias Spielberg alias AristotelCostel (el a spus ca poate regiza si filmele de Spielberg).

@Ionut

Imi pare rau, nu il gasesc pe Oracol decat prin 2008, cel mai devreme prin august. Poate ca nu stiu eu sa caut, sau poate ca prin 2006-2007 nu avea inca blog (pentru mine, "cioban realizat" fiind corect e glob, nu?) si nici aceeasi priza la infantili gen Popa (de fapt sunt 2).
Am citit si alte postari ale tale relativ la alte subiecte, pari un om echilibrat. Tu ai reusit, Costel n-are timp, ca urla a paguba!
In rest sa auzim numai de bine :)

AristotelCostel spunea...

Akhenaton, stai mamica retard ca vorbeam de punkt family.

Akhenaton spunea...

@Aristotel
Incepi sa spui adevarul, nu ai spus cand l-ai descoperit :)

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Akhenaton spunea...

@Aristotel

Renunt sa te mai provoc, orice provocare din partea ta o voi ignora.
Sper numai sa nu intelegi gresit. Inainte sa plec in concediu vreau sa ma relaxez, sa intru in atmosfera mai devreme :)

ionut spunea...

Aristotel

"Consoarta lui punkt "LUCRA" la... bancă."

Si consoarta lui nestor(daca va mai aduceti aminte de el) tot la banca...

AristotelCostel spunea...

@akhenaton

Una scurta, cum iti place tie, la sfarsitul lui august... tata? Ai gasit ceva la promotie?:)

Akhenaton spunea...

@Aristotel

Am cateva rautati sa-ti transmit, insa ramane cum am stabilit! :)

ionut spunea...

Akhenaton

"Am citit si alte postari ale tale relativ la alte subiecte, pari un om echilibrat. Tu ai reusit, Costel n-are timp, ca urla a paguba!"

Ca si manole, alex dumitrascu si altii, si aristotelcostel are, in comparatie cu mine, mult mai multe merite, in incercarea "demascarii maipularii colective" si educarii financiare a "poporului".
Sunt oameni, care citindu-l pe costel, asa dur, brutal si "brusc" cum se exprima el, au reusit, chiar daca in al 12-lea ceas, sa nu faca greseala vietii lor, si sa se arunce cu capul inainte si "ochii larg inchisi" intr-un credit de-a dreptul "camataresc" pe zeci de ani pentru un cotet obscen de supraevaluat.
Par mai "echilibrat" doar pentru ca, in ceea ce priveste "fenomenul imobiliar"(si nu numai), sunt de parere ca prostia si ticalosia tind sa atinga limite infinite.
Chiar n-am chef sa ma lupt cu ... infinitul:), da' paguba (la care urla costel) va fi cu varf si indesat si va "ustura" pe multi.

AristotelCostel spunea...

Vine toamna si scade numarul de tranzactii. La iarna situatia se amelioreaza... trec si alegerile.

Orice ai sa-mi transmiti atat vreau sa-ti pre-transmit.

Preturile la cloacele din Romania nu pot varia decat in jos si odata ce ai dat banu' ramai blocat pana iti asumi pierderea. Intr-o piata normala poti sa-ti limitezi pierderile, cum ar fi fost azi la bursa, pe cloacele lui ceasca n-ai cum. Poti sa pui cruce la banii aruncati pe geam.

Stiu si versul cloacelor cumparate in Noiembrie 2003, dar nu merge. Pana pe varf de bula te-ai intins si ai aruncat cu bani in stanga si-n dreapta pe motiv ca esti mare falus. Ei bine, nu esti.

Tufis spunea...

@Akhenaton

In lista din dreapta jos e arhiva pe 2007 a blogului (scrolleaza un pic), si vezi ca e si din luna pe care ti-o doreai, septembrie :)

Akhenaton spunea...

@Aristotel

Raman ferm, pana acum nu e om care sa ma stie si sa ma acuze ca mi-am incalcat cuvantul.
Am luat act de pre-transmiterea ta.
Dupa mine n-are decat sa cada pretul la apartamente, sa se duca pana in centrul pamantului, daca asta e mersul natural al lucrurilor.
N-am nimic de pierdut, nici macar mostenirea de la parintii mei pensionari.
"toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim"

@Ionut
E laudabil efortul lui Aristotel. Are si scapari. Nu mai insist, altfel sigur se va simti iar atacat

Florian Popa spunea...

faraoane baroane, ai cedat prea usor si repede in fata lu costel probabil ca la fel de repede te-a facut din vorbe si zili.

Akhenaton spunea...

@ Popa

Esti penibil. Roaga-l pe Aristotel sa te lumineze.

Dorin spunea...

@Popa, Aristotel et co.
Ce aveti cu Akhenaton?
Nu e suficinet ca a luat teapa?
Ce ar trebui sa mai faca acum ?
Sa se sinucida?

Urmaresc acest site de pe vremea cand comentariile puteau fi sub anonimat. Pe atunci majoritatea comentariilor erau la obiect iar confruntarile erau rationale. De ceva timp am redus semnificativ numarul comentariilor mele, pe de o parte pentru ca am spus cam tot ce am avut de spus, ba chiar de mai multe ori, iar pe de alta parte vad ca din ce in ce mai mult o dati in balarii, comentariile devenind mai degraba atacuri la persoana. Desigur o parte pozitiva a comentariilor nu a fost pierduta (trimiteri catre diferite articole).

Va rog nu va mai legati de cei care deja au luat tepe, pana la urma vor avea timp (10-30 de ani) sa inghita suficient venin.
O clipa de bucurie merita si ei - macar primii 20 de centimetri de teapa (aa... pardon primele 6-18 luni de credite)

Anonim spunea...

da' o poza cu punkt si cu turbotrabant n-are nimeni ?

Unknown spunea...

--din ziarul Gandul:

"în prima jumătate a acestui an, volumul tranzacţiilor pe piaţa imobiliară din România a fost de 56 milioane de euro, de 17 ori mai mic decât cel realizat în prima jumătate a anului trecut, potrivit unui studiu CR Richard Ellis.

Surprinzător, cele mai multe tranzacţii au avut loc în Cluj-Napoca, cu 18 milioane de euro, devansând Capitala care se plasează pe locul al doilea, cu un volum al tranzacţiilor de 14 milioane de euro."

elzorab spunea...

de ce sa nu marim impozitele daca putem sa le facem un bine angajatilor primariei...

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=29440

te doare mintea, in viata mea nu am auzit de asemenea beneficii, never, ever, ever, ever....e strigator la cer unde ajung banii din taxe si impozite...

Marona spunea...

Dorin, as fi total de acord cu tine si-as considera cruzime fara sens ce face Aristotel cu tepuitii pe viata daca..... aceste victime n-ar demonstra public si constant o nevoie aparent patologica, in fapt extrem de calculata, de-a (a)trage la teapa (la randul lor) noi cohorte de naivi, pe-ale caror cadavre s-ar catzara bucuros sa se scoata ei din groapa, i.e. plasarea pungii cu rahat pe alt grumaz de bizon. Asta-i planul lor pe softpedia.

Cineva trebuie sa se ocupe si cu vidanjarea online, chiar daca-i o treaba la care tie ti se increteste nasul.

Anonim spunea...

Rău-platnicii se simt stresaţi de bănci
hahahaha, probabil ar vrea sa li se faca vreun masaj thailandez in loc de telefoane

Marian spunea...

"Surprinzător, cele mai multe tranzacţii au avut loc în Cluj-Napoca, cu 18 milioane de euro, devansând Capitala care se plasează pe locul al doilea, cu un volum al tranzacţiilor de 14 milioane de euro."

Pai misterele proprietatii, care vindea apartamente neconstruite la "Jucu - Silicone Hills" la fazanii engleji, a fost activ si in prima jumatate a lui 2009.

Akhenaton spunea...

@Marona & co

Luati lumina de la luceafarul vostru (Aristotel), care desigur reflecta lumina venita dinspre presa si o filtreaza pentru toti.
Sigur ca voi luati de bun tot ce el va da (spre ex. un scenariu in care eu sunt dator la banca, sau tepuit de Zili), altfel poate-mi explicati si mie de ce ma bucur si eu alaturi de voi de scaderea preturilor la imobile (era sa fac iarasi greseala spunand “scaderea pietei imobiliare”). Stiam ca atacandu-l pe mentorul vostru imi voi lua ceva caramizi in cap pentru ca bisericutele sunt gata formate.
Pe de alta parte, cand am observat ca Aristotel a avut prima tentativa (sau asa mi s-a parut mie) de a renunta la atacuri, am zis ca nu-l mai provoc, in asa fel incat postarile sa fie la obiect. Daca voi considerati asta ca fiind o lasitate, sau o capitulare in fata lui, e clar treaba voastra.

@DJohn

Desi te identifici cu cei de sus iti dedic un pic de atentie, pe viitor nu se va repeta, decat in cazuri exceptionale.
“ti-o fo frica sa nutz eggscite neuronu'”
Sper sa fi fost numai o scapare asta: http://www.festivalenescu.ro/rom/index.php

@Manole, Ionut, 123
Sper sa fie ultima mea postare in afara subiectului.

@Aristotel

Sunt sigur ca vei intelege ca cele de mai sus reprezinta numai opinia mea, fara a fi neaparat o provocare la adresa ta. Ti-am spus deja de 2 ori ca nu am de gand sa te mai atac.

Akhenaton spunea...

si pe la alti balcanici exista probleme asemanatoare:

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-6062862-presa-din-bulgaria-hotelurile-bulgaresti-marea-neagra-scoase-vanzare-proprietarii-disperati.htm

exista si alternativa

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-6063588-jucariile-lego-populare-vreme-criza-profitul-companiei-creste-60-primul-semestru.htm?cfat=

Manole spunea...

Hai, gata, terminaţi cu atacurile astea. Ce părere aveţi de ştirea de azi privind mărirea cu 20% a taxelor locale?

AristotelCostel spunea...

Dorin, ceea ce face akhenaton se numeste manipulare. Cum a spus si marona, e reteta softpedia. Nu scade sub nicio forma pana la prabusire, iar cand atingem subiectul, stai sa vezi ca va fi scadere lina, daca nu cumva explodeaza preturile.

Turbo-trabant si-a facut si blog prin iarna, unde vorbea de prabusirea iminenta a tuturor bancilor din Romania, iar elzorab a si cazut in capcana, uniformizandu-si discursul pe romanica blog.

Evident ca nu-i normal sa apari ca nobildeacasa sa-i faci prosti tocmai pe aia care fac referire la retardati nobiliari... imobiliari, asa ca akhenaton nu intra in contradictie cu noi, preturile se prabusesc... dar stai sa vezi ca un oracol e ratat, ar mai fi chestia cu loganul, romanii sunt avizi de apartamente si el insusi si-ar lua vreo 5 daca ajung 300 Euro/mp.

Asemeni lui turbi, akhenaton ne descanta cu 2 prabusiri, dupa care isi corecteaza "usor" discursul.

Akhenaton, putin imi pasa mie de presa din Romania si de oriunde vrei tu. Pe blogul meu am toate sursele mele de informare si, recunosc, in primul rand imi pasa de fundul meu, dar daca tot vad porci roz, nu fac discriminare rasiala, important e sa identific specia si sunt... altruist.

ionut spunea...

Akhenaton

"Luati lumina de la luceafarul vostru (Aristotel), care desigur reflecta lumina venita dinspre presa si o filtreaza pentru toti."

Vezi, d'aia n-are ursu' coada! Asta e chiar incercare de manipulare de 2 lei. Eu chiar am incercat sa-ti acord prezumtia de nevinovatie, da' se pare ca m-am inselat.
Ai inteles pe dos! Pai daca noi luam "lumina reflectata dinspre presa", blogul asta nu exista!
Mai mult blogul lui Aristotel, e, practic, o sinteza de "citate","analize" "opinii" si "perle" ale unor bordei, lopeti, zilisteni, vacari, vlasceni, ruxandre cleciu si alti "specialisti", varful de lance al manipularii din presa.
In cazul in care citesti tot ce au "debitat" astia enumerati mai sus ani intregi si aristotel sau altcineva trebuie sa-ti "traduca", ai o problema!
In cazul in care esti de acord cu ei si practici acelasi tip de "rationament" si un discurs asemanator (cazul tau), ai o si mai mare problema.
Mai simplu de-atat nu pot sa-ti explic!

"Sa coste un apartament cat o masina?. Nu-i normal domnule!"

Aici ti-ai aratat limitele. Daca poti trece peste asta, putem intretine un dialog care sa aiba cat de cat finalitate. Daca nu...nu.

AristotelCostel spunea...

Masina de "tiparit" bani s-a stricat

In timp ce hulubeii (un stadiu intermediar procesului de fazanizare) romani trag tare la biroul de credite in speranta obtinerii unui credit ipotecar mai mare de 7.000 Euro pe 35 de ani, americanii s-au lecuit.

cosmiX spunea...

total pe langa orice subiect

asta ii ceva capcana?
http://cristinalilianadinu.blogspot.com/

Anonim spunea...

@manole
o parere buna :P

Akhenaton spunea...

@Aristotel
ti-am inteles rationamentul, dar numai dupa completarile lui Ionut. Cred ca la modul general ai dreptate, lasa-ma totusi sa ma amuz la cat de mult te inseli in privinta mea.

@Manole
Taxele locale sigur vor creste. Spectrul falimentului da fiori firmelor abonate la stat, se arunca bani pe tot felul de proiecte gen: Podul Basarab, “cocoase” si pasaje pe DN, ceasuri cu cuc sau fantani cu luminite. Sunt intr-o foame de bani ce nu s-a vazut de la revolutie (lovitura de stat, sau ce-o fi fost).

@Ionut
“Asta e chiar incercare de manipulare de 2 lei.”
Se poate interpreta si asa, evidenta e insa alta. Eu cand am spus ca e filtrat m-am referit ce faci si tu referire “blogul lui Aristotel, e, practic, o sinteza”. Am spus si o repet, efortul lui e laudabil.
M-am legat mai mult de faptul ca ei (Marona & co) n-au capacitatea, sau nu vor sa filtreze singuri. Ca drept dovada scenariul lui Aristotel legat de mine a fost impartasit cu urale si aplauze de toti.
Nu am avut rabdarea si nici timpul sa-mi formez o parere despre “expertii” la care faci referire.

"Sa coste un apartament cat o masina?. Nu-i normal domnule!"

A mai fost o perioada de timp (inainte de 89) cand apartamentul era mai ieftin ca Dacia 1310. Numai si pentru timpul de executie a unui apartament vs masina si pretul nu are cum sa fie mai mare la un automobil. (nu spun pararea mea, ca e subinteles :P). Daca-mi argumentati imi schimb parerea. Nimic mai simplu.

Marona spunea...

Amice Akh...whatever, reactia ta imi aduce aminte de bancul cu "prostul din baie". Intr-o baie romana, intra intempestiv un un individ si striga din toti bojocii: "Sa iasa prostul din baie!". Unul dintre indivizii care se scalda acolo incepe sa scanceasca: "De ce? Si eu am platit!!!!".

Eu una n-am facut nici o afirmatie din care sa rezulte ca eu cred ca tu personal esti un creditac tepuit. Nu stiu de unde ti-a venit ideea asta si nici nu vreau sa stiu :). Te invit sa ma scutesti.

Akhenaton spunea...

@marona
"Am uitat sa precizez: 140000 de euro fara TVA."
OK am inteles, era un cod ascuns, pe care eu nefiind initiat nu l-am inteles.
Scuzele mele

ionut spunea...

Akhenaton

"Daca-mi argumentati imi schimb parerea. Nimic mai simplu."

S-au adus pana acum p'aci pe blog un camion de argumente, dar in fine:
Comparatia in sine e derutanta in ceea ce priveste capacitatea de intelegere a fenomenului a celui ce-o lanseaza cu atata lejeritate.
Faci diferenta dintre un bun mobil si unul imobil?

ionut spunea...

Akhenaton

Recomandare:

"http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/"

ionut spunea...

Akhenaton

"@marona
"Am uitat sa precizez: 140000 de euro fara TVA."
OK am inteles, era un cod ascuns, pe care eu nefiind initiat nu l-am inteles.
Scuzele mele"

Chelu' isi pune mana-n cap!
De unde pana unde, de la suma asta, ai tras tu concluzia ca marona se referea la tine?

Akhenaton spunea...

@Ionut

Argumente = probe incontestabile (la mine), trimiterea la un forum, oricat de bun ar fi nu e argument.

“Comparatia in sine e derutanta … Faci diferenta dintre un bun mobil si unul imobil?”

Ma straduiesc a fiu mai clar. Conform aritmetii primare, cand amandoua bunurile (masina = bun mobil desi sta in parcare; apartament = bun imobil, desi conform astronomiei se misca in raport cu centrul galaxiei) exprimate fiind in aceeasi moneda (de circulatie internationala, sau numai locala) se pot compara fiind vorba de aceeasi multime, cea a numerelor reale.
Eu sunt mai simplut, insa stiu ca economia inseamna si putina matematica.
Nimic asa de derutant, sau si aici e manipulare?
Astept acele argumente forte.
VREAU SA-MI SCHIMB PAREREA!

vladone spunea...

@Akhenaton
o masina ar putea fi mai scumpa decat o casa pentru ca, de exemplu, e nevoie de mai multi oameni care sa munceasca sa faca o masina decat pentru o casa; altfel spus masinile se fac cu tehnologie din secolul nostru in timp ce casele se cam fac cu tehnologia bunicilor ..

Confucius spunea...

Akhenaton,
Ce zici daca Ionut, Aristotel Costel, nelupionieru si alte nicuri sunt aceeasi persoana? De ce te trimit toti la blogul lui AC?

THINK!

Akhenaton spunea...

@Ionut
Pentru claritate:

Aristotel:”Akhenaton/punkt/turbo-trabant, vezi cum faci sa-ti platesti creditul de 125.000 Euro pe menirea destinului tau.:)"

Marona: "Aristotel, fyi...Turbo-trabantul (born again ca dinupatriciu) nu-i Punkt. Si nici n-a luat teapa cu un apartament vechi de cartier-dormitor la modicul pret de 125000 de euro, ci cu un apartament nou, de 2 camere, in Corbeanca ( zona metropolitana :)) la modicul pret de 140000 EURO. De-aia unul dintre ei e chiar mai nervos decat celalalt."

Am scris esentialul prima data.
Aristotel chiar era nevoie de o armata sa te apere? :))

Akhenaton spunea...

@Confucius

Nu zic daca, ci numai cand

Confucius spunea...

Akhenaton,
De aceea si intreaba: "Akhenaton/punkt/turbo-trabant" pentru ca el e la 10 nicuri si un creier. Ii e frica sa nu-i faca altul ce face el.

Marona spunea...

Akh..., in postul citat de tine, il contraziceam pe Artistotel, bazandu-ma pe informatie furnizata public de nick-urile alea doua, atunci cand se credeau investitori si se laudau pe net cu ispravile lor.

Pe tine nu te-am mentionat, nu? Habar n-am ce invarti si de ce.

Te invit pentru ultima oara sa ma scutesti. Altfel nici o scuza ulterioara nu-ti va fi acceptata. :)

Confucius spunea...

"Zbor deasupra unui cuib de nick-ci"

Confucius spunea...

Always, my friend.

AristotelCostel spunea...

Manole, dupa cum vezi, "confratii" pe care-i link-uiesti (imopedia) s-au cam plictisit pe site-ul lor numarul 1 in lume si inca in ascensiune.

Nu ma indoiesc ca foamea-i determina sa ... dea de dracu'.:)

Acum nu-i vreo tragedie ca se umple zona cu prostiile imobiliarilor din strada, talparii care vasazica, "esperimentatii", "cei ce le stie pe toate de la fata locului prin prisma la trafic" si din cartile "lui" Trump... sau este?

Personal am vazut care-i nivelul pe imopedia si ti-e la indemana daca renunti la "ştachetă".

Blog de Bucuresti spunea...

Cred ca a mai explicat cineva tot intr-un comentariu, si a facut-o cum nu se poate mai bine, de ce masina unuia care isi permite sa stea intr-o zona de fite (nu nominalizez) este NORMAL sa coste mai mult decat casa unuia care sta intr-o zona mai modesta (iarasi nu nominalizez).

Akhenaton spunea...

@Vladone
Un sceptic al acestei argumenatii ar spune cam asa:
Sa nu uitam ca motoarele Otto si Diesel s-au inventat cam de multisor, e drept ca nu chiar pe vremea bunicior care au invetnat tehnicile de constructie, deci motoarele "e perimate" putin. Tot ce s-a adus nou e putina adaptare, perfectionare etc. s-a imbunatatit confortul.
Apoi daca tehnologia e asa de scumpa, atunci ma intreb de ce PC-urile sunt atat de accesibile, ca tehnologia inglobata in ele e de ultima ora, daca nu ma insel.
E drept ca unele masini sunt mai scumpe fiind de lux, eu ma refer la cele de clasa medie.

Unknown spunea...

@confucius si akhenaton
mai baieti, toti de fapt suntem niste nick-uri ale lui Manole cand uita sa isi ia medicamentele. chiar si voi, da inca nu va dati seama. e Twilight zone, mah!

Anonim spunea...

Am avut impresia ca e un vis urat, dar e pe bune. S-a rasturnat caruta cu prostolani pe blogul lui Manole. Pana la urma daca nu doare prostia, o sa doara rata sau oboseala pe viitoarele santiere ale tarii.

ionut spunea...

Akhenaton

Gata.M-am lamurit.E greu.De fapt,e in zadar.Las-o asa!Intelege-te cu confucius. P.A.

Marian spunea...

"Masina de "tiparit" bani s-a stricat

In timp ce hulubeii (un stadiu intermediar procesului de fazanizare) romani trag tare la biroul de credite in speranta obtinerii unui credit ipotecar mai mare de 7.000 Euro pe 35 de ani, americanii s-au lecuit."

Am un sentiment foarte puternic ca Florin doar este convins ca intelege cum stau lucrurile. In realitate doar a prins o mica parte din imagine.

Confucius spunea...

Don Costel,
(pot sa-ti zic XeroX, la cate nickuri ai). Sigur ca suntem prosti, sigur ca Manole scrie pe un site de IQ intre 0 si 1, evident ca nu stim ce stie imparatia ta. Dar stii ceva? Nu ne pasa! Bani sa iasa...
Any problem? La cat esti de frustrat, asta te doare, de fapt.
Ce sa-i faci, sa traieste si sufletul nostru, ca oameni suntem, don Costele. Si nu ne mai purta de grija ca viata e scurta si nu stii cand se termina.
Daca eu te accept asa cum esti, fa si tu un efort.

Marian spunea...

"Numai si pentru timpul de executie a unui apartament vs masina si pretul nu are cum sa fie mai mare la un automobil."

Explica-le si alora de la Ferrari, de la Mercedes, de la Jaguar, de la Lamborghini, ca se pare ca ei nu s-au gandit.

cezar spunea...

"Am un sentiment foarte puternic ca Florin doar este convins ca intelege cum stau lucrurile. In realitate doar a prins o mica parte din imagine".

Uneori, mai gasesti in 'onlain' lucruri memorabile :)

cezar spunea...

"Daca eu te accept asa cum esti, fa si tu un efort."

Vad ca dna Criza, rect(e) lipsa banilor, ii impinge pe unii in bratele sfinteniei.
Eu unul prefer sa alimentez furia Costelului, adica il accept asa cum e.

Confucius spunea...

Cezar,
Observ ca in ultima vreme ai fost in concediu. Batranu Costel s-a cam inmuiat de la caldura (vezi, eu nu scriu in(muiat) ca tine rect(e). M-am mai sfintit).
Gore,
strici IQ-ul, refuz sa-ti raspund.
Hubble,
Azi am ras de un energitician de-al tau, cititor de contoare pe 3.000 de lei, mutat in interes de serviciu. Si-a bagat ordonanta ca nu-i schimba gazda lenjeria si nu-i facea de papica, desi ii marisera salariul cu 300 de lei, bonuri de masa si un drum dus-intors gratis la familie la Tg.Mures.

Unknown spunea...

al cui IQ il stric mah Confuzius? ca al tau e gata confuzat din cate imi dau seama. am vazut numai lucruri sclipitoare iesind de sub degetulele tale frumoase.
nu te obosi sa imi raspunzi, sa nu faci hernie, puiule.
apropos, zboara, puiule, zboara!

Confucius spunea...

A-propos! Vezi, ce ti-am scris.

Confucius spunea...

Rau baiatul asta de-si zice gore. Expresiv, ...presupunator si datator cu seama.
Manole,
era sa uit de ce am venit pe-aici printre ingineri. Am vazut niste postari gingase la khris.ro. Am urmat linia lui Magellan si vantul m-a purtat aici. Plictiseala, nervi si, scuze Manole, multi ingamfati nevrotici.
La subiect insa, ai auzit de vre-un englez plangandu-se ca a pierdut bani investiti in Romania? Nu?
Am sa spun si de ce, lasand vorbele de dragul discutiei la o parte: pentru ca gandesc altfel.
Am avut o discutie cu un investitor evreu, Gilley pe numele mic. A fost prima intalnire cu un investitor mare,crede-ma Manole, mare.
Atunci am aflat ca a investi este un joc iar a pierde este parte a jocului. Numai looserii nu se baga la investitii de FRICA sa nu piarda.
Tot el spunea ca nu se investesc banii de subzistenta, nici cei de dezvoltare. Se investesc banii de risc.
Iar a te plange ca ai pierdut banii de risc e ... "prostie". De aceea, am citit si, gandindu-ma la Gilley, m-am gandit ca ramanem la mentalitatea lui Nila, Hagi Tudose si ... Zaharia Stancu care, niciunul nu si-a depasit conditia.

Unknown spunea...

Confuzius
vezi si versiunea in engleza inainte sa dai cu bota, dar tu esti francofon convins. cu toate ca mai bagi cate un cuvant din romgleza.
si ma bucur tare mult sa vad ca povestesti numai cu intelectuali mari, probabil de talia ta si din cand in cand mai dai cate o faramita de intelepciune si la astia asha mai prosti, da nu multa ca e secat izvorul. ce bine e de voi astia destepti care ati avut premiul intai in ciclul primar. inseamna ca ai avut note maxime la toate materiile, inclusiv la lucru manual. spor!
abia astept sa iti citesc posturile sa ma luminez, sa ies din bezna intelectuala unde ma aflu. sperantele mele sunt in tine si catre tine cu totii privim cu jind. vreau sa fiu ca tine cand am sa fiu mare!
poate reusesti sa iti patenteti sistemul de verificare a IQ-ului ca esti beton, barosane. merge direct la tinta. M-ai prins cu el mic si zbarcit, pe partea stanga a capului. ceva de masurat alte lucruri nu ai? in afara de gura ma refer...

Confucius spunea...

Gore, AC, ...
Care e problema ta?

Confucius spunea...

Sloudaun, amice, viata e lunga.
Citeste, gandeste si apoi ciripeste. Altfel faci zgomot si risti sa ... va confund. (Cum naiba de ganditi toti la fel? Sunteti siamezi saraci cu capul mare? wtf!)

Confucius spunea...

Gore,
Scuze, nu citisem tot. Mea culpa (ceva din spaniola!) Te simti inferior, batrane? Viata, ce sa-i faci! Eu as da un an din viata pentru acea ora cu Gilley. Hai, pa!

Unknown spunea...

Confuzius
"Am avut o discutie cu un investitor evreu, Gilley pe numele mic. "
si zi asha, deja ne tragem de bracinari cu investitori "grei" ("investitor mare,crede-ma Manole, mare") care ne dezvaluie din secretele meseriei: investitiile sunt un joc, riscul face parte din joc...mama, ce profunde chestii. mai zi-mi ca ma eggzcit.
si spune-ne cum l-ai luat tu pe dupa umeri si l-ai lamurit cum sta treaba in Romania.
ma bucur ca ai da un an din viata ta sa stai o ora cu Gilley, cum ii spuneti voi intre prieteni. la drept vorbind si eu as da un an din viata ta pentru acelasi lucru.
m-ai omorit cu limbile straine si in general cu limbile!
eu as cam vrea sa ma opresc aici si iti dau sansa sa faci acelasi lucru. bine era daca se oprea si tac-tu numa' un pic mai devreme. vezi ca am email daca ai ceva de spus, pina atunci daca ai ceva de spus pertinent fa-o dar fara atacuri ca pot fi si rau. si daca nu iti place blogul lui Manole ca sunt "Plictiseala, nervi si, scuze Manole, multi ingamfati nevrotici" vezi ca e mare netul (ca si Gradina Domnului) si nu iti simte nimeni lipsa pe aici, macar o perioada.

Confucius spunea...

Gore,
Tata e mort de 5 ani, gore. As putea sa te injur, dar nu o meriti: mersi la fel si tie, da poate tactu n-are nicio vina. Atata-i ce ai scris aici si-o sa ma ierte!

Confucius spunea...

Scuze,
Arata-i ce ai scris aici si ...

Confucius spunea...

Manole,
cu gore, aristotel (plus derivatele) si hublle m-am lamirit. Altceva mai consistent ai? Sa invatam si noi, creditacus prostanacus ceva!

Akhenaton spunea...

Omul care a comis o eroare şi nu o îndreaptă comite o altă eroare şi mai mare.
restul e "tacerea mieilor"

Unknown spunea...

as putea sa ma scuz, dar nu o fac. ce sa faci, asha sunt unii. marlani :)

Unknown spunea...

are Manole ce sa te invete cand vii cu mintea destupata. cand deja le stii pe toate si ne faci in stanga si in dreapta prosti...culegi ceea ce semeni

Confucius spunea...

Cum spuneam: orgoliu si mult zgomot, cu pretentii de adevar. QED.
@Gore, Ac, Hubble, xerox, creieras ...
Nu era romgleza, era baleneza! Pricepi?
P.S. Acum vin de la o sedinta ad-hoc cu mama Omida; tata mi-a zis sa-ti zic ca el a vrut sa se opreasca dar n-a vrut ma-ta! Iar treaba cu euro la 5 lei anul asta a zis ca a fost, asa, doar sa-ti ia bani, pelicane!

Confucius spunea...

"as putea sa ma scuz, dar nu o fac. ce sa faci, asha sunt unii. marlani :)"
Iti vezi zambetul de cretin vinovat? tata traieste, fraiere!

Unknown spunea...

stiam oricum ca nu e mort mah, e ala de ii duce pensia lui maica-ta in fiecare luna. oricum, esti de doua ori mai jenant ca ai incercat sa castigi simpatie apeland la morti.

Unknown spunea...

"tata mi-a zis sa-ti zic ca el a vrut sa se opreasca dar n-a vrut ma-ta! "
deci pot sa iti zic: Frate! tu cred ca esti ala mai destept si mai frumos...

Confucius spunea...

"Are Manole ce sa te invete dupa ce vii cu mintea dupa"... Zeigeist cumva? E fundatie obligatorie pentru admiterea la facultatea "inteligentei absolute a balonului imobiliar"? Seamana cu fundatia de la Podul Ilioaiei? http://www.imondo.ro/blog/?p=633
Interesanta linkcultura, "
Uneori, mai gasesti in 'onlain' lucruri memorabile :)" zicea unu, Cezar!

Unknown spunea...

"Iar treaba cu euro la 5 lei anul asta a zis ca a fost, asa, doar sa-ti ia bani, pelicane!"

nu castig in lei, pina una alta, asha ca multumesc de ingrijorare. citez din sfaturile inteleptului Confuzius catre Aristotel: "Si nu ne mai purta de grija ca viata e scurta si nu stii cand se termina."

Confucius spunea...

Gore,
Te-ai prins. Vitreg. De aceea am venit sa te iau de aici, frate ratacitor! sa vezi ce bataie o sa-ti iei acasa ca te-ai inhaitat cu astia!
Doamna invatatoare,
gore iar se crede mic si urat. O fi ca nu si-a luat rudotelul de dimineata?

Confucius spunea...

Bun,
Incepi sa inveti si dai citate. Abia acum incepi sa inveti, caine necredincios!

Confucius spunea...

Sa inteleg ca esti Aristotel? Nu ma mira! Salut Costele ( ma scuzi ca zic asa dar e trecut de miezul noptii, Aristotel doarme, nu?)

Unknown spunea...

continui sa ma uimesti cu nivelul intelectual. deh...aveam pretentii. tine-o tot asha barosane!
hai sictir!

Confucius spunea...

Tata lui Confucius dixit:
Gore, Confucius,
Treceti acasa! Imediat! Ce cautati pe blogul omului.
Sa ma iertati domnu Manole, nu stiu cu cine seamana copiii astia. Daca va suparat cu ceva rogu-te iarta-i. Copiii nestiutori.

Confucius spunea...

Gore,
hai sictir! e gingas fata de ce injuraturi ti-ai luat de la oamenii speriati ca o sa fie euro in iunie 4,7 si au facut credit de nevoi personale fara ipoteca ca nu aveau bani sa dea spaga pentru cezariana si se asteapta la disponibilizari.
Ma uitam cu licitati prin februarie: "4,25 cine da mai mult..."

Confucius spunea...

Manole,
daca n-ai ceva mai consistent decat asta ma retrag. E mai interesant scandalul cu Dinamo.
Gore,
Noapte buna moldovene!

Confucius spunea...

Gore,
Eu te uimesc, tu ma plictisesti! Gata, chiar te las. Boring!

Unknown spunea...

vezi ca incepe emisiunea ta favorita la Dan Diaconescu in direct. dute de invata si lamureste-ma apoi si pe noi.
" gingas fata de ce injuraturi ti-ai luat de la oamenii speriati ca o sa fie euro in iunie 4,7 si au facut credit de nevoi personale fara ipoteca ca nu aveau bani sa dea spaga pentru cezariana si se asteapta la disponibilizari."
m-ai pierdut cu logica asta. de ce ma injurau oamenii aia pe mine? intr-o alta ordine de idei, cine i-a pus sa se bage sclavi pe 30 de ani? sau altii cu credite de nevoi personale pentru cezariana...mah, daca sunt si de astia nu imi e mila de ei nici un pic. te urci frumos pe tren, ai grija la sarma si te duci unde e mai bine. de puturosi sunt satul.

Unknown spunea...

"De aceea am venit sa te iau de aici, frate ratacitor! sa vezi ce bataie o sa-ti iei acasa ca te-ai inhaitat cu astia!"
chiar ca sunt curios ce bataie mi-as lua acasa de la unu ca tine. te invit daca ajungi prin State sa ma cauti. chiar mi-as dori. tremur tot :))

Unknown spunea...

Frustrati babalisti, nu va mai certati atata

In schimb, luati si cititi aici: pm-uri pentru toti

Unknown spunea...

P.S.: eu, asa, arhitect de prestigiu cum sint (am aici dovada: fata , spate), m-am gandit ca pot sa fac o fapta buna si am ridicat niste banari. Daca aveati ban permanent pe softpedia, poate doriti sa vefificati daca mai aveti ban sau nu.

Unknown spunea...

Pentru doritori, versiunea limuzina, cu diploma inclusa.

Akhenaton spunea...

@Marean
“Explica-le si alora de la Ferrari, de la Mercedes, de la Jaguar, de la Lamborghini, ca se pare ca ei nu s-au gandit”

Eu spusesem: “... unele masini sunt mai scumpe fiind de lux”

Acum spune-mi si mie care sunt cele de lux. Macar invat ceva din putul inteligentei domniei voastre.

@Ionut

Ma pot intelege cu oricine are de spus ceva pertinent, argumentat si fara pretentia ca detine adevarul absolut. Rigiditatea discursului, folosirea unui limbaj violent si pretentiile de atotstiutor pe care le are AC au degenerat in aceasta discutie interminabila. Iar drept dovada citeste postarile lui referitor la pensionari.
Fiind spatiu public (sau nu e?) mi-am dat si eu cu parerea (sport national), In scurtul timp petrecut pe aici am inteles ca sunt 2 tabere si nu vreau sa ma inregimentez la niciuna dintre ele. Polemica pe care am avut-o cu AC speram sa fie mai scurta ca durata sa nu inflameze spiritele. M-am inselat!
Ionut si inca ceva, cand n-ai argumente, violenta e argumentul suprem.

Akhenaton spunea...

Ce te faci cand trocul va ajunge sa fie folosit la nivel mondial? Inainte de '89 se folosea intens in relatiile dintre Romania si tarile arabe. Absenta banilor, nu inseamna neaparat un lucru rau, iar inventivitatea oamenilor nu trebuie sub nicio forma subestimata.

Dorin spunea...

@Akhenaton
Ai dreptate cand spui ca masinile nu au cum sa fie mai scumpe decat apartamentele.
Dar asa cum locuintele trebuie sa se duca la nivelul puterii de cumparare si masinile cu care compari apartamentele au acelasi nivel. Altfel spus cel care isi cumpara apartament de doua camere isi va permite un logan, fiat albeea, sau chiar Nano , prin urmare un apartament de doua camere poate costa fara probleme NOU FIIND, cat 2-3 astfel de masini, adica 20-30 de mii de euro (functie de dotari)

Anonim spunea...

Mare e gradina Domnului ! S-au facut specialisti imobiliari toti psihopatii. Foame fraierilor ... foame. Urla foamea in voi ?

Confucius spunea...

Hubble,
Mai bine sa urle foamea (e temporara) dacat ingamfarea si prostia (care sunt permanente).
De cata inteligenta e nevoie, conform fisei postului, ca sa fii cititor de contoare?

Anonim spunea...

@confuzius
Contoare citeste tactu ala care mai bine murea decat sa te faca. De unde ai dedus handicapatule psiho-vaginal ca eu citesc contoare ?

Confucius spunea...

Hubble,
De aici: http://balonul-imobiliar.blogspot.com/2009/01/un-bubble-de-manual-1.html?showComment=1233141000000#c5950617529432945642
Pentru unul care a terminat petrol si gaze, gandesti corect! Du-te-n ... de gazar!

Anonim spunea...

N-am terminat boule petrol si gaze, oricum e greu de explicat pentru tine ce inseamna industrie energetica, chimica sau extractiva. Tot nu am inteles de unde ai facut conexiunea cu contoarele decat prin prisma short-cut-urilor tale neuronale.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?