miercuri, 17 octombrie 2012

Manole deputat?

Constituția României, art. 16.1:

"Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice,
fără privilegii și fără discriminări."


[Sssst!... fraierii nu trebuie să știe că legea electorală încalcă flagrant Constituția
și este făcută în așa fel încât să permanentizeze la putere actuala clasă politică,
descurajând voit participarea partidelor sărace și a candidaților independenți.]


Ceea ce a făcut USL-ul azi, blocarea cu aroganță a întregului oraș ca să-și lanseze ei candidații lui pește prăjit, e un gest impardonabil, rușinos!

O să iau taurul de coarne și voi candida și eu ca deputat - și nu e o glumă! :) Bine, nu voi avea nici o șansă, fiindcă o voi face sub sigla unui mic partid de stânga care nu știu dacă a avut vreodată mai mult de 0,2% din voturi, dar candidatura mea va fi simbolică. Undeva în sectorul 1 din București. Într-un colegiu. Sincer să fiu, nu știu unde, pentru că n-am știut niciodată cum se împarte sectorul pe colegii. Mă voi dumiri eu.

Avantajul e că spre deosebire de statutul de candidat USL/PDL/PP-DD unde trebuie să-ți cumperi cu bani grei poziția (40-50.000 de euro, din câte am auzit, plus taxa anticonstituțională percepută de AER, plus materialele de campanie pe care ți le finanțezi singur), oamenii ăștia s-au oferit să plătească ei, din puținul lor (sunt, credeți-mă, un partiduleț foarte sărac), o parte din suma necesară înscrierii candidaturii (3500 de RON), doar să mă vadă candidând. O candidatură, repet, simbolică, „un om simplu pentru oameni simpli.” Ok. O accept. Sper, așa mi s-a spus, să fiu coleg de listă cu câțiva alți oameni simpli, dar cunoscuți publicului. Nu dau momentan nume, că nu e nimic sigur, în afară de mine. Rămâne de văzut câți bani se vor găsi pentru a plăti taxa anticonstituțională percepută de AER, pentru că mulți oameni simpli s-ar băga să candideze, dar nu au bani să-și susțină taxa și partidul nu poate disponibiliza decât o sumă foarte, foarte mică de bani, mai ales că mai trebuie să aibă și niște candidați pe ici, colo, prin țară, nu doar la București. Probabil or să fie în total 5-10 candidați la nivel național, adică de vreo 50 de ori mai puțini decât or să aibă bandiții ăștia mari, care își permit să blocheze traficul în mijlocul orașului și să închirieze Parlamentul ca pe terasa lu' mă-sa și lu' tacsu' pentru că vin sociopata de Merkel și cu maoistul de Barroso „în vizită de lucru”.

Habar nu am în ce va consta campania mea, în primul rând fiindcă în timpul zilei muncesc, am treabă, și e de la sine înțeles că spre deosebire de „politicieni” eu n-am timp de idioțenii și deranjat lumea, deci cu siguranță nu îi voi sâcâi pe locuitorii sectorului 1 sunând la ușa lor și dându-le pixuri și pliante (sorry, dar nu sunt nici IKEA, nici de la Martorii lui Iehova) dar știu sigur că mesajul pe care îl voi promova va fi unul pentru mai multă democrație. Suntem, și nu exagerez, ca la 1900 - mai lipsește să li se ia dreptul la vot femeilor, să se revină pe față la votul cenzitar și, ce mai, chiar că ne facem de râs în toată Europa.

Nu se poate să ne mai lăsăm călcați în picioare ca viermii de toți ăștia care poposesc, vremelnic, la putere.

Mai multe amănunte în câteva zile, și mă tem că va trebui și să facem / faceți cunoștință cu mine.

PS. Văd că s-au adunat și mailuri... cu scuzele de rigoare, dar pe mailul făcut pentru acest blog mai intru din an în Paște, fix când mai bag câte un post.

6 comentarii:

mihai spunea...

politicienii astia ne-au futut atata timp si o sa ne futa in continuare si noi ne plangem ca s-a blocat circulatia din cauza lui merkel ?!?
sau poate e mai bine cand se blocheaza la meciuri gen romania - holanda !!!
come on man , manole !

Manole spunea...

Ai înțeles greșit. Nu mitingul m-a deranjat (de fapt a umplut paharul) ci aronganța.

dorians spunea...

Bravo Manole,

Felicitari pentru idee. Eu te-as vota dar sunt in sectorul 2. L-am votat si pe Nicusor Dan.
Daca nu o sa am pe cine vota nu ma mai duc la vot. Sau o sa votez partidul primarului Sibiului pt Parlament. Daca nu avem oameni de valoare sa ne conduca germanii.
Felicitari pentru blog. Il citesc de vreo 4 ani.

heto86 spunea...

sincer, desi sunt de dreapta in conceptie si gandire(deh, am sub 30 de ani...), desi din punct de vedere politic nu avem aceeasi vedere... ai fi avut votul meu. As fi vazut in cineva dorinta mea de schimbare. Asa cum am vazut-o in 2009 in roackerul remus cernea, si dupa votul ala imi pare mult mai rau decat dupa cel din 2004 care i l-am dat basescului...

Victor spunea...

Bravo Manole. Now we're talking!
Nu sunt in sectorul tau. Fa si tu un mic efort financiar, ca sa dai pixuri promotionale macar :)
@dorians Ai dreptate, eu aplic de multi ani faza cu votat nemtii.

cezar spunea...

Draga Manole, planul tau electoral are totusi 2 inconveniente
- va trebui sa iesi din anonimat, sa stie crestinii unde sa puna degetul
- o noua candidatura, inca un partid etc, per se, nu aduc cu sine mai multa democratie. Vezi Rusia, unde piata partidelor si candidatilor e infloritoare.

Dealtfel, nu-ti inteleg aversiunea pentru votul cenzitar. Acesta aduce in drept mai putine drepturi, dar in fapt aduce la putere pe unii (cu bani) mai spalati, gen Tariceanu, nu gen Becali/Diaconescu, odata cu ridicarea nivelului electoratului relevant. Ar disparea sacosa si in general mita umila. Chiar si electorul care si-ar vinde votul ar face-o pe chestii care sa conteze.

Eu as fi de acord, de pilda, cu o limita inferioara de 100.000 euro avere personala, pt. a conta politic (ar intra aici bani cash si investitii monetare/imo fara datorii, desigur).
Ca la americani :)

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?

Continut video

Loading...